View Full Version : Sve o "kućnom kinu" - chat, pitanja, odgovori, komentari
stranice :
[
1]
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
Thurgood kaže:
Zvučnici imaju više podjela. Prema namjeni ili veličini kutije imamo samostojeće (velike), bookshelf iliti za police , male satelite i subwoofere.
E da ti ovo slučajno pročita koji audiofil...
Naime, oni kazu da to bookshelf nema veze sa smjestajem na police nego da ti zvucnici trebaju stajati na posebno izradenim stalcima za zvucnike... :eek:
;)
Thurgood
25.01.2005., 09:27
ma oni bi našli još detalja koji im ne bi pasali, ali
Thurgood kaže:
ovo nije za hi-fi entuzijaste niti se ja smatram takvim - obični smo potrošači željni zvuka ;).
;)
dario0712
08.04.2005., 12:13
Damson kaže:
E da ti ovo slučajno pročita koji audiofil...
Naime, oni kazu da to bookshelf nema veze sa smjestajem na police nego da ti zvucnici trebaju stajati na posebno izradenim stalcima za zvucnike... :eek:
;)
Dobro zboriš...
:top:
da, ja sam isto primjetio da "kompaktni" dvd-sustavi dobro zvuce (narocito bas) kada je u pitanju reprodukcija dvd-filmova, ali nista vise od toga. naime, ako realno gledamo, prosjecan korisnik kucnog kina 90% na njega slusa cd i radio, a ovaj za to uopce nije prilagoden. zvuk je "plehnat", a neki ga opisuju i kao "mutan".
s druge strane, dakle, imamo "komponentni" sustav. iako je ovaj zahtjevniji, skuplji, bolji, jednu stvar valja dodati. naime, ovaj odlicno zvuci kada slusamo cd ili radijske programe, no kada gledamo dvd-film shvatit cemo da jos nesto nedostaje. iako su frontalci trosistemski s bas-reflexom, nedostaje subwoofer. a to znaci dodatnih 1000 kunica, najmanje.
zelim pitati - moze li model sony dav-sr3 biti dobar kompromis?
Thurgood
18.05.2005., 12:26
ovo sa frontalcima i manjku basa ovisi o dosta toga: prvenstveno zvučnicima i snazi pojačala, a i veličina prostorije i raspored igraju veliku ulogu. kod mene ga recimo ne fali, ali prednji imaju 2x16 cm woofere i pojačalo daje 100W maksimalnih po kanalu. s tim da je uključen "bass boost", a ako pojačavam preko 1/3 skale postaje preglasno :)
Jango Fett
18.05.2005., 12:27
jogurt kaže:
da, ja sam isto primjetio da "kompaktni" dvd-sustavi dobro zvuce (narocito bas) kada je u pitanju reprodukcija dvd-filmova, ali nista vise od toga. naime, ako realno gledamo, prosjecan korisnik kucnog kina 90% na njega slusa cd i radio, a ovaj za to uopce nije prilagoden. zvuk je "plehnat", a neki ga opisuju i kao "mutan".
s druge strane, dakle, imamo "komponentni" sustav. iako je ovaj zahtjevniji, skuplji, bolji, jednu stvar valja dodati. naime, ovaj odlicno zvuci kada slusamo cd ili radijske programe, no kada gledamo dvd-film shvatit cemo da jos nesto nedostaje. iako su frontalci trosistemski s bas-reflexom, nedostaje subwoofer. a to znaci dodatnih 1000 kunica, najmanje.
zelim pitati - moze li model sony dav-sr3 biti dobar kompromis?
Može, u ovisnosti o tome što želiš. :-)
Inače, pogrešna je pretpostavka da klasični zvučnički sistemi (za stereo) ne mogu dati solidan bas udarac.
Uzmi naprimjer čak i manje standmount modele od B&W-a (601, 602) i njihova bas ekstenzija i bas autoritet dobrano se približavaju subwooferima. A o samostojećim modelima da ne govorimo. Neki su sposobni stvarati jače vibracije od mnogih subwoofera. Viša klasa je naravno druga priča, gdje su subwooferi nezamijenjivi u pogledu besprijekorne reprodukcije basa u najnižim frekvencijama sa najvećim autoritetom.
kupi aktivni subwoofer, prikljuci ga na svoje pojacalo, pogledaj dobroznani film i onda reci jel' ti bas ranije nedostajao. subwoofer se prije osjeti nego sto se cuje. zasto mnogi proizvodaci subwoofera postavljaju zvucnike okrenute prema podu, kad je poznato da zvuk ne smije imati prepreku? zato jer takav subwoofer "drma" i stvara osjet koji se spusta ispod 20 hertza...
ako je netko slusao cd i radijske programe na kucnom kinu sony dav-sr3 neka mi kaze, molim, da li ovaj ima pristojan zvuk ili je jos jedan u nizu limenih koncerata...
Thurgood
18.05.2005., 13:05
:nono:
bila su 2 različita priključena pa nije donijelo toliko značajnu razliku da bi se isplatilo :)
Jango Fett
18.05.2005., 13:07
Evo baš sam naišao na akciju za Sony kućna kina u Sancta-Domenica
http://www.sancta-domenica.hr/akcija%20sony.htm
Iskoristi priliku!
Inače, ovaj potonji, LF1, (najskuplji, 10k kuna) je najljepši primjerak kućnog lifestyle sustava kojeg sam ikada vidio (uživo naravno).
http://www.minskshop.by/pictures/sony_161dav_174lf1.jpg
Ide se na stil B&O-a, no to je jedan od onih slučajeva kada je kopija uspješnija od originala.
Stvarno impresivno. Da je unutra čisti zrak, još uvijek bi vrijedili 10 000 kn!
pitam te ja kako ova "ljepota" zvuci? gdje ne nestalo masivno drvo i zvucnicki volumen?...
Jango Fett
18.05.2005., 13:14
jogurt kaže:
kupi aktivni subwoofer, prikljuci ga na svoje pojacalo, pogledaj dobroznani film i onda reci jel' ti bas ranije nedostajao. subwoofer se prije osjeti nego sto se cuje. zasto mnogi proizvodaci subwoofera postavljaju zvucnike okrenute prema podu, kad je poznato da zvuk ne smije imati prepreku? zato jer takav subwoofer "drma" i stvara osjet koji se spusta ispod 20 hertza...
ako je netko slusao cd i radijske programe na kucnom kinu sony dav-sr3 neka mi kaze, molim, da li ovaj ima pristojan zvuk ili je jos jedan u nizu limenih koncerata...
Sama konstrukcijska karakteristika prednjih kutija u sustavu Sony DAV-S3 upućuje na mnogo solidniju zvučnu sliku nego kod mini-sat sustava. Čista fizika.
Moja iskustva sa Sony kutijama bila su jako dobra za cijenu - nudi se ugodan zvuk bez pretjeranih mana, nije audiofilsko, ali mnogo ozbiljnije od raznoraznih igračaka.
Inače, kod subwoofera: ja sam slušao prije na Cambridge MegaWorks 2.1 sustavu, koji iako ja PC sustav, ima BASH amplificirani subwoofer od 150W i ide dolje do 30 Hz (izmjereno kod mene) sa nevjerojatnim udarcem.
Zanimljivo je kako kod standmount modela B&W 602 nisam prijetio nikakve razlike u snazi bas područja - te kutije kao da imaju negdje skriven pravi subwoofer. Moje trenutne dvosistemske kutije malih dimenzija idu dosta snažno do 40 Hz i ne nedostaje mi basa, osim u volumenu, koji mi je sa MegaWorksima bio prevelik za prostoriju. Treba naglasiti da je većina subwoofera suvišna u manjim prostorijama, do nekih 15-20 kvadarata, jer se potrebna količina bas ekstenzije može postići i normalnim kutijama.
No na karaju krajeva ipak shvatiš da je kod basa ipak važnija defincija nego nekontrolirana snaga, što se baš i ne može vidjeti na all-in-one sustavima niske cijene...
Jango Fett
18.05.2005., 13:17
jogurt kaže:
pitam te ja kako ova "ljepota" zvuci? gdje ne nestalo masivno drvo i zvucnicki volumen?...
Nisam ga slušao... no nisam ni komentirao njegov zvuk ;)
Zvuk je vjerojatno, u tradiciji najboljih Sonyevih modela, u potpunosti zadovoljavajuć.
Brinu me jedino bežični stražnji zvučnici, koji bi bili OK za nezahtjevno gledanje filmova, no za glazbu (multikanalnu ili u Pro Logic processingu) ne bih se baš kladio...
!Mizantrop!.
19.05.2005., 01:17
Evo... javljam se ja... najobičniji kepec kaj se tiče zvuka....
Odjedanput sam se počeo interesirati otkad sam pokupio pristojnu lovu na kladi pa da ne potrošim pare na cugu i fešte kupio bih si jedan jako pristojan kućni sistem...
Gledam sad na stranicama Sancta Domenice ta kućna kina i za oko mi je zapelo Sony DAV-SB500W koje košta nešto malo manje od 4000 kuna... :p
sad pitam... dal ću ja trebati kupiti još i reciever ili je to to?
Tv mi je također Sony (nova wega) i ne želim imati različite proizvođače u svojoj sobi....
Možete li meni malo pomoći (što je prije moguće jer akcija kućnih kina traje do kraja 5. mjeseca)
Ima li tko kakav dobar savjet ili pak prijedlog?
Unaprijed hvala! :W
e moj Thure, svaka ti dala! :top:
Ak sad nisam naučio nešt o zvučnicima, neću nikad! Službeno proglašavam da su prošla moja vremena kad nisam znao čem služi pojačalo i koja je fora sa spajanjem zvučnika drito na komp ili u pojačalo spojeno na komp...
:s
Thurgood
24.05.2005., 13:41
Ges, pa vratio si se online :top: nisam te vidio bar pola godine :misli:
Thurgood kaže:
Ges, pa vratio si se online :top: nisam te vidio bar pola godine :misli:
hvala na toploj dobrodošlici
duže je bilo od pol godine. bili u firmi metnuli forum pod zabranjene sajtove pa me eto nije bilo. a i sad je pitanje koliko dugo će bit među dopuštenim sajtovima...
Thurgood
30.05.2005., 12:50
onda uživaj dok možeš... :top:
Marin23
10.06.2005., 03:19
hahaha :D
Thurgood
10.06.2005., 07:56
a što je tak smiješno :confused:
Ipanema
27.06.2005., 22:38
U ruke mi je dopao dio kućnog kina (koji je na moj šok vlasnica istog htjela bacit u smeće :eek: - a sad ćemo vidjet je li bila u pravu) i sad ne znam kaj s tim.
Dakle, radi se o DVDu (Aiwa) starom cca 3 godine kojem je laser gecrkt :rolleyes:
Navedeni također nema zvučnike i sve ostalo što ga čini kućnim kinom.
Mogu li nešto "izvest" od toga ili je to fakat za trash?
Koliko bi koštao laser?
Thurgood
28.06.2005., 07:57
najprije ga daj negdje u servis pa nek vide što se može. ako se može za manje od recimo 150-200 kn onda ok, ali ako ne za 400 već kupiš novi DVD koji i DivX čita :misli:
a onda ti treba receiver (pojačalo) i zasebni zvučnici, ili neka od kombinacija sa aktivnim Pc zvučnicima ili nešto tako... ovisi o financijama i afnitetima :)
Ipanema
28.06.2005., 08:56
Zahvaljujem :)
MasterFlo
14.08.2006., 12:04
Dakle, prateći linkove ispada da je ovo mjesto za pitanje! Problem sa jednim novim LG LH-T250SC kućnim kinom je što na neke filmove ne pušta zvuk. Točnije, ako je film xvid onda pušta zvuk, a ako je divx onda ne pušta!
Da se posve precizno izjasnim, ja ne znam da je sigurno ta razlika ključna. Ono što mogu reći je da je to najveća razlika koju ja uočih među filmovima koje čujem i koje ne čujem (a da napomenem - nisam stručnjak, dapače!!).
Dakle, lijepo molim ako netko zna do čega bi to moglo biti da kaže!
Thurgood
14.08.2006., 13:01
ubaci te filmove u Gspot (http://www.headbands.com/gspot/gspot252dl.html) nek ih analizira pa obrati pažnju na audio. možda je u pitanju neki nestandardni audio format, aac ili tko zna što. u svakom slučaju možeš potražiti noviji firmware za tvoj player, možda nosi kakvih poboljšanja
MasterFlo
14.08.2006., 14:52
ubaci te filmove u Gspot (http://www.headbands.com/gspot/gspot252dl.html) nek ih analizira pa obrati pažnju na audio. možda je u pitanju neki nestandardni audio format, aac ili tko zna što. u svakom slučaju možeš potražiti noviji firmware za tvoj player, možda nosi kakvih poboljšanja
Mislim da nije stvar u tome. Konkretno, filmove na kojima sam isprobavala kino nemam u sebe, ali znam da sam probala nać informacije o video i audio formatu na BS playeru na kompjuteru i kao video format je pisalo Divx (odnosno Xvid), a za audio format je pisalo:
Audio1: MPEG Layer III (Ch2, 48000Hz) – u slucaju Divx
Audio1: MPEG Layer III (Ch1, 44000Hz) – u slucaju Xvid
Probala sam neke filmove koje sad imam u sebe provuć u Gspotu i u Audio rubrici izbacuje manje-više te iste podatke, pa pretpostavljam da bi isto bilo i za filmove koje znam da se ne čuju! A mislim da je MPEG prilično standardan. U svakom slučaju očito za neke MPEG-ove radi, a za neke ne radi! Jedina razlika u tom audio formatu je ovo Ch1, Ch2 i frekvencija.
Mislila sam možda da netko ima slično iskustvo s ovom markom kina ili nekom drugom, jer se pitam je li tu stvar nepodržavanja od strane kina, lošeg spajanja/podešavanja kina ili (što mi se čini najmanje vjerojatno) greške na kinu?
Također me zanima ako znaš da li se ovakve stvari često događaju. Mislim, ovo konkretno kino nije moje, ali planiram sebi nešto kupit uskoro. Naime, nisam stručnjak, pa ako piše «podržava divx» to ja strpam u kategoriju «mogu gledat filmove koje sam skinila s interneta i spržila na CD», a onda se dogodi ovako nešto! Tako da me zanima da li je ovo iznimka ili se pri kupnji kina ipak mora više pazit na specifikacije.
Thurgood
15.08.2006., 10:17
ako ima problema sa 48kHz zvukom to se možda može riješiti novijim firmwareom - ako se može naći. guglao sam minutu-dvije i nisam ništa našao :rolleyes:
a to "podržava divx" je toliko općenito da je zapravo mačak u vreći. treba biti dobro siguran što sve može - potražiti po netu, čuti preporuke i tak. njima je više u interesu da se to proda nego bilo što drugo, a i ne bi trebalo imati visoka očekivanja od takvog jeftinjak tek-toliko-da-imam-saraund sistema
MasterFlo
16.08.2006., 11:40
ako ima problema sa 48kHz zvukom to se možda može riješiti novijim firmwareom - ako se može naći. guglao sam minutu-dvije i nisam ništa našao :rolleyes:
Ok, thanks.
a to "podržava divx" je toliko općenito da je zapravo mačak u vreći. treba biti dobro siguran što sve može - potražiti po netu, čuti preporuke i tak. njima je više u interesu da se to proda nego bilo što drugo, a i ne bi trebalo imati visoka očekivanja od takvog jeftinjak tek-toliko-da-imam-saraund sistema
Uhm, ovaj, a ja čak ne tražim saraund sistem već samo player da mogu prekinuti s praksom gledanja filmova na kompu!
: posipasepepelom: :D
Pozdrav! :w
Thurgood
17.08.2006., 07:14
oni Smartvision playeri koji se prodaju u Kvarku uglavnom imaju preporuke od vlasnika. sve čitaju, sve radi i ima novijih firmwarea koji srede eventualne probleme, a cijena je više nego razumna :)
al sad ima i drugih, tipa Hyundai koji sam neki dan vidio: sa utorima za memorijske kartice i USB valjda za čitanje sa prenosivih diskova
MasterFlo
24.08.2006., 10:49
Pogledala sam malo te u kvarka – zanimljivo (cijena pogotovo :E )!
Nego otkrila sam u čemu je kvaka. Problem nije ni u divx/xvid ni u frekvenciji, već u onome ch1/ch2. Većina filmova koje imam su ch2. Ovih par što su ch1 su većinom tv ripani filmovi i serije.
Ispada da to ch1 znači mono zvuk, a ch2 stereo. I na drugom dvd playeru sam probala te problematične filmove i na njemu također nastaje problem. Na tom drugom se zvuk doduše čuje, ali nije sinkroniziran sa slikom. Rješenje je u VirtualDubu malo preradit filmove. Drugim riječima, video dio ostavit netaknut, a u audio dijelu napravit konverziju iz mono u stereo i odabrat kompresiju. Eto, to ako netko bude imao sličan problem pa da zna!
Thurgood
24.08.2006., 11:09
zanimljiv problem. radi sve što je "napredno" al jedna trivijalnost kao što je mono zvuk ga blokira. moderna tehnologija :zubo:
Remorker
09.10.2006., 09:16
E ovak imam jedno pitanje najvjerojatnije je glupo al bolje pitat nego ostat u neznanju :) .
Imam DVD player LG DVD6054 (znam, i nije nesto :) ) i ima na sebi samo digital out (coaxial), audio out (R, L), video out i scart ulaz. E sad je buraz kupio sebi za komp 5.1 zvucnike creative labs inspire P580 al mu ipak ne trebaju pa sad dal mogu sta iskemijat pa ih nekako spojit na moj dvd player
Evo imam i ja pitanjce. Imam Samsung HTUP30.
I kad snimim neki film na RW DVD (već je korišten) uopće mi ne prepoznaje DVD već otvori vrata.
Zašto me to zajebava, jel zna neko???
Ajd, fala...
smoothjazz
13.10.2006., 08:44
E ovak imam jedno pitanje najvjerojatnije je glupo al bolje pitat nego ostat u neznanju :) .
Imam DVD player LG DVD6054 (znam, i nije nesto :) ) i ima na sebi samo digital out (coaxial), audio out (R, L), video out i scart ulaz. E sad je buraz kupio sebi za komp 5.1 zvucnike creative labs inspire P580 al mu ipak ne trebaju pa sad dal mogu sta iskemijat pa ih nekako spojit na moj dvd player
Ako zvučnici imaju digital in, onda na to spojiš digital out sa DVD playera. Inače bi se moglo spojiti preko 5.1 analogne veze, ali nisi naveo da DVD player ima 5.1 analog out. Ako ne može na navedene načine onda ti još ostane stereo audio out R/L na dva zvučnika, ali mislim da te to ne zanima.
smoothjazz
13.10.2006., 08:50
Evo imam i ja pitanjce. Imam Samsung HTUP30.
I kad snimim neki film na RW DVD (već je korišten) uopće mi ne prepoznaje DVD već otvori vrata.
Zašto me to zajebava, jel zna neko???
Ajd, fala...
Samsung HTUP30 je kućna komponenta ili računalna? Medij spržiš s njom ili ne? Ako je kućna komponenta, a film spržiš na drugoj pržilici, možda ta komponenta ne radi sa RW medijima (teže ih je pročitati nego obične ROM/R). To što je RW već korišten nebi trebalo imati veze.
Samsung HTUP30 je kućna komponenta ili računalna? Medij spržiš s njom ili ne? Ako je kućna komponenta, a film spržiš na drugoj pržilici, možda ta komponenta ne radi sa RW medijima (teže ih je pročitati nego obične ROM/R). To što je RW već korišten nebi trebalo imati veze.
Kućna...Pržim na kompu (NEC pržilica) i na kompu normalno vrti film, a kad isti taj stavim u kućno kino zajebava...
Ako snimim na obični DVD-R radi bez problema, a DVD+RW je radio super kad sam ih kupio al nakon 5-6 presnimavanja više neće šljakat na kućnom kinu.
Svi DVD-i o kojima pričam su Verbatim..
smoothjazz
14.10.2006., 20:16
Kućna...Pržim na kompu (NEC pržilica) i na kompu normalno vrti film, a kad isti taj stavim u kućno kino zajebava...
Ako snimim na obični DVD-R radi bez problema, a DVD+RW je radio super kad sam ih kupio al nakon 5-6 presnimavanja više neće šljakat na kućnom kinu.
Svi DVD-i o kojima pričam su Verbatim..
To ti je osjetljiva tehnologija. Recimo kad na PC-u snimim DVD+RW, ne mogu ga (ili mogu jako teško) pročitati na prijenosnom računalu. Kad na prijenosnom računalu snimim na isti medij, mogu ga pročitati na oba. Sa DVDR medijem takvih problema nemam.
Uglavnom prženje na manjim brzinama olakšava kućnim komponentama čitanje. DVD+RW je teže za prožvakati, tako da... ovisi o pojedinim komponentama.
Mislim da za DVD+RW presnimljen po deseti put još uvijek mora dobro raditi. Inače dosta koristim baš Verbatim DVD+RW i sasvim sam zadovoljan. Nekad (rijetko) se desi da snimanje ne prođe kako treba, ponovim postupak i sve završi dobro.
javljam se kao prilični početnik u području kućnih kina i sa vrlo ograničenim budžetom, pa molim da to uzmete u obzir :)
dakle raspolažem sa cca 1000 kn (max 1200 kn).
gledajući malo šta se nudi, i uzimajući u obzir mnoge komentare da quadro i nije takva katastrofa kao što je njegov imidž, zapeo mi je za oko model Quadro DVD-HT-1078 Tower
http://www.inem.hr/proizvod.php?id=483
e sad izgledom je ovaj kućni kino fakat ok, a i riješava me problema nabave stalaka (koji su prilično skupi).
koristio bih ga dosta vremena i za slušanje cd-ova i radija, ne samo za gledanje dvd-ova.
našao sam ga za 970 knu mercatone-u.
i sad ne znam što ću; znam da vjerojatno velika većina ljudi ne bi niti pomislila kupiti quadro ali meni se čini ok (nemam velike audiofilske zahtjeve) ali veliki problem mi se čini to što su zvučnici po RMSu 5x10 wata sateliti i sub 20wata. To je sve skupa samo 70 RMS wata a soba u koju bih ju stavio je 20 kvadrata.
Je li to premala snaga zvučnika za nešto jače slušanje cd-a, radija ili dvd-ova?
Što sveskupa mislite o ovom modelu (u odnosu na njegovu cijenu)?
Zna li netko pod kojim imenom se prodaju quadro proizvodi (jer ih pod quadro ne mogu nikako pronaći) na stranim tržištima kako bi probao pronaći neka korisnička mišljenja?
pliz molim za pomoć
javljam se kao prilični početnik u području kućnih kina i sa vrlo ograničenim budžetom, pa molim da to uzmete u obzir :)
gledajući malo šta se nudi, i uzimajući u obzir mnoge komentare da quadro i nije takva katastrofa kao što je njegov imidž, zapeo mi je za oko model Quadro DVD-HT-1078 Tower
e sad izgledom je ovaj kućni kino fakat ok, a i riješava me problema nabave stalaka (koji su prilično skupi).
koristio bih ga dosta vremena i za slušanje cd-ova i radija, ne samo za gledanje dvd-ova.
i sad ne znam što ću; znam da vjerojatno velika većina ljudi ne bi niti pomislila kupiti quadro ali meni se čini ok (nemam velike audiofilske zahtjeve) ali veliki problem mi se čini to što su zvučnici po RMSu 5x10 wata sateliti i sub 20wata. To je sve skupa samo 70 RMS wata a soba u koju bih ju stavio je 20 kvadrata.
Je li to premala snaga zvučnika za nešto jače slušanje cd-a, radija ili dvd-ova?
Zna li netko pod kojim imenom se prodaju quadro proizvodi (jer ih pod quadro ne mogu nikako pronaći) na stranim tržištima kako bi probao pronaći neka korisnička mišljenja?
pliz molim za pomoć
smoothjazz
30.10.2006., 16:59
pliz molim za pomoć
Quadro ti je "sastavljačka" firma, kao i sve ostale. Znači, nabave gotove dijelove (module), sve pospajaju, stave u kućište sa Quadro logom. Nekada se uzme sve sastavljeno u kućištu, pa se samo priljepi logo. Naravno, Philips i Sony također tako rade proizvode nižeg cjenovnog razreda.
Ono što mi se kod Quadra sviđa, uglavnom se radi o dobro napravljenim (sklopljenim) uređajima i imaš kakvu/takvu garanciju/servis u Hrvatskoj. Ne sviđa mi se to što je firmware podrška na internetu jadna (bilo prije, dali se promjenilo ne znam).
70W RMS / 8 Ohm (ako ne lažu) je sasvim dovoljno. Mogao bi prije kupovine usporediti zvuk/snagu tog i nekog drugog proizvoda jednake cjene. To što nisi audiofil nije bitno.
Mislim je quadro samo prisutan u evropi, pa zato ne možeš naći ništa.
kresimir973
07.12.2006., 14:49
Zanima me tvoja recenzija i tvoj sud o all in one kućnom kinu marke Pioneer, model RCS 656HX. Dođe 6000 kn. Bitno mi je da ima dvd recorder i HDMI izlaz.
Guybrush
12.12.2006., 12:28
S obzirom da sam totalni laik na ovom području a volio bih pogledati film i povremeno poslušati CD,MP3 ili radio na istom uređaju,pitao bih svakog tko se razumije za malu pomoć.Spreman sam izdvojiti do 6000 kn,ali želio bih kupiti nešto gotovo.Niti imam volje niti znanja sam kombinirati komponente.Za oko su mi zapeli Samsung HT P1200 i komplet HARMAN/KARDON CINEVISION 7BK (AVR135 + DVD27 + HKTS7) koji se prodaje u HG spotu.Cijena je podjednaka pa je prvo pitanje da li tko zna što je od ovoga bolje te da li za ove novce netko ima neki bolji prijedlog?Hvala unaprijed.
Thurgood
12.12.2006., 12:36
daj linkove
ali za te pare se fino ozvučenje može složiti :top:
Guybrush
12.12.2006., 14:45
daj linkove
ali za te pare se fino ozvučenje može složiti :top:
Pa evo...Na Samsung sam prvo naletio na ovom linku http://www.cnet.com.au/hometheatre/homecinemakits/0,239028683,240057862,00.htm
i to mi se jako svidjelo jer koliko sam shvatio,ovo je primarno audio sistem a ionako će ga pretežno koristiti moja bolja polovica za slušanje glazbe.Ja sam uglavnom filmofil no iz ovdje napisanog čini mi se da je sustav dobar i za gledanje filmova.Kod nas sam ga našao kod Ve-mila http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra=41145&Provjera=632992590248519331
i još negdje nešto jeftinije ali se ne mogu točno sjetiti gdje.
Harman/Kardon sam našao u HG Spotu http://www.hgspot.hr/komponente.aspx?grupa=30
To je ovaj pod "kućna kina" broj 24179.Hvala za pomoć jer se pomalo gubim u svim ovim specifikacijama.
Thurgood
12.12.2006., 15:05
ovi u Samsungu popizdili sa cijenama :eek:
al kad ima stylish ili life-style etikete to je vlajda odmah ok...
od ove 2 ponude bolje H/K. iako, ja osobno ne bih išao na sat/sub sistem ali to je individualno :)
Guybrush
12.12.2006., 15:13
Zahvaljujem.Znači misliš da Samsung ne vrijedi tih nofci?Jel možda postoji negdje nešto bolje u tom razredu cijena?
kresimir973
13.12.2006., 12:51
Mislim da je najbolja opcija ovaj model Pioneer kućnog kina:
DVD RECORDER, 160 GB HDD, HDMI i ostale stvari...
http://www.ronis.hr/default.asp?sifra=RCS-656HX&naziv=Kućno%20kino%20PIONEER%20RCS-656HX
Molio bih Vas da mi netko odgovori šta vi mislite o ovom proizvodu.
kresimir973
07.01.2007., 16:42
Mislim da je najbolja opcija ovaj model Pioneer kućnog kina:
DVD RECORDER, 160 GB HDD, HDMI i ostale stvari...
http://www.ronis.hr/default.asp?sifra=RCS-656HX&naziv=Kućno%20kino%20PIONEER%20RCS-656HX
Molio bih Vas da mi netko odgovori šta vi mislite o ovom proizvodu.
Jel itko ima neki prijedlog šta da uzmem umjesto gore navedenog kućnog kina? Napominjem da mi je bitno da su prednji zvučnici samostojeći, da ima dvd recorder i HDMI.
Emperor.011
28.02.2007., 15:05
Je li mi može tko pomoći oko firmwarea?
Imam kućno kino PHILIPS LX 3900sa i nigdje ne mogu pronaći firmware za titlove... :-(
leonardo0701
10.10.2007., 20:02
molim za pomoć
imam samsung kučno kino ht-xq 100 pa ako netko zna o čemu se radi i na koji način mogu spojiti dotični uređaj sa tv-om molio bih da mi obijasni i pojasni
hvala vam puno
Može li se nabaviti solidno kućno kino sa samo prednjim zvučnicima - 2 + woofer, a da ne košta više od 3000 kuna? I da ima HDMI ulaz
Vidio sam odličan sony model ( ne znam koji čini mi se D1 nešto), ali košta 5000
Pozdrav,kupio sam kućno kino sony surround sistem,dakle subwoofer i 5 satelita,do prije sam mislio da woofer ima ulogu pojačala tj. nekog konektora,baš kao što je i na PC zvučnicima,ali sam upravo skužio da se i woofer i zvučnici moraju prikopčat na nešto(dvd player il pojačalo,ispravite me ako griješim)...e i sad tu nastaje problem jer sam ja mislio samo zvućnike kućnog kina spojit na komp,dal je to moguće i koja mi je najjeftinija opcija sada da mogu spojit komp i te zvučnike
woffer ima kabal za struju i još jedan da se spoji za nešto,dok sateliti imaju samo one male dvostruke žićice...što mi je činiti?
evo ih
http://img523.imageshack.us/img523/866/1519ft9.jpg
Thurgood
03.12.2007., 08:06
to "kućno kino" ima DVD player i pojačalo integrirano u jedan uređaj. kod nekih modela je i pojačalo za subwoofer u svemu tome, kod nekih je izdvojeno u sam woofer i to se onda zove aktivni subwoofer. valjda je tako i kod tebe, po opisu... satelite ne možeš spojiti direktno na komp jer je pojačalo za njih u "kućnom kinu", a to sve možeš spojiti na komp ako iza postoji nekakav AUX, TV ili neki drugi činč ulaz. koji je točno model?
ovak,model je 5.1 sony sa-ve155...kao što sam rekao brinu me ti činčevi,tj. te male dvostruke žićice s kojima se inače spajaju zvučnici na hi-fi liniju,e takvi su mi sateliti,i zanima me na kaj da to spojim???
dal za to trebam receiver,pojačalo ili kaj...ili bi bilo dosta i dvd player s tim analognim audio outputevima(za činčeve,valjda)?----kolko bi me to došlo?
kolko bi me najjeftinija varijante koštala?za zvučnike sam dao 200 kn pa mi nije ni na kraj pameti uzet tu "drugu" komponentu sistema za više para...
spomenuo si da se ti činčevi mogu uštekat i u komp???..kako?,dali za to treba zvučna???...to bi mi bila najbolja varijanta jer mi dvd player sigurno pored kompa ne treba,jer komp isto sve filmove bez pol frke pokreće,pa ak je ta opcija moguća,molim te mi objasni kako?
subwoofer je aktivni,da,...
hvala
Thurgood
03.12.2007., 13:45
ahm. slika mi se nije loadala prije :o
to nije kućno kino, to je komplet zvučnika. subwoofer je aktivan, ali da bi to sve proradilo treba neki receiver. i DVD, komp, na receiver se svašta može priključiti. e a ti bi htio proći što jeftinije? a evo da ostane sve u Sony tonu: http://www.svijet-medija.hr/sony_str-dg510_s,13806,154.aspx
ili gledaj polovne, ima odličnih komponenti za male pare :)
da,sub je aktivni ali nema utore za satelite,odnosno on je pojačalo za što...sebe?...ako ne za satelite???
baš sam sad gledao te ht sisteme i neki se sa satelitima povezuju činčem s jedne a nekim utorom s druge strane satelita,a neki opet imaju činč utore,ali to čini se ne ovisi o aktivnom odnosno pasivnom zvučniku...
nego reci,jel se to da ikako povezat na komp,ako recimo podržava
5.1 zvuk.Postoji li neki nastavak da se štojaznam stavi na činč pa utakne u komp,može li ikako komp bit povezan sa kućnim kinom bez nekog "posrednika",kako to uspjeva sa komp 5.1 zvučnicima???
dali taj posrednik,recimo fm receiver dolazi u neki sukob s kompom ili to sve glat ide???
Thurgood
04.12.2007., 07:58
pa da, taj nastavak-posrednik je višekanalno pojačalo oliti A/V receiver :D i bez njega ništa. 5.1 zvučnici za PC imaju u subwooferu pojačala i za satelite, tako da oni idu direktno
u tvojem slučaju sub je aktivni za sebe ali se isto spaja preko receivera
ok,a za što još služi pojačalo osim za provod 5.1 zvuka,jesu li to ona pojačala sa fm tunerom i kojekakvim raznima funkcijama
pretpostavljam da i dvd player za kućno kino ima ulogu pojačala
dobro,kaj je tu je,samo me još zanima dali se ti aparati šoraju sa kompom kad su na njemu prikopčani,odnosno dali se može normalno služiti zvučnicima sa kompa koji su povezani na receiver koji je pak povezan na računalo,dali to ide sve glat ili je to malo kompliciranije...kad se operira na računalu???
Thurgood
04.12.2007., 13:52
je, obično ima FM/AM tuner, pojačalo za 5 ili više kanala i dosta elektronike, dekodere, digitaliju i analogiju, svašta ima
kod "kućnog kina" su integrirali sve to i DVD player u jednu kutijicu
ništa se ne šora, to je i napravljeno da se barem 4-5 uređaja može spojiti na receiver, pa to može biti i komp, DVD, CD, VHS, mp3 player, kamera, negdje i gramofon. kompliciranije je utoliko što ima više mogućnosti a da li ćeš koristiti ovisi o tebi.
ali ako želiš što jednostavnije (i hrpe mogućnosti ti ne znače puno) bolje da si pribaviš neki PC komplet, ako zbog ničeg drugog onda zbog cijene. imaš onaj Genius SW-HF5.1 5000 (http://www.bug.hr/bolex/index.asp?page=1&id=76697) , spojiš to na nekakvu 5.1 zvučnu karticu i to je sve. a možeš spojiti i TV i još ponešto. čak i daljinski ima :)
Imam jedno pitanje za vas znalce! :)
Ovako u fazi sam traženja nekih sistema zvučnika za kučno kino, pa su mi za oko zapela dva: C 405 HCS3 (5500kn) ; Jamo S 606 HCS3 (3500kn).
Pitanje glasi dali su ovi prvi toliko bolji da se za njih isplati dati 2000kn više i koje su značajke prvih a koje drugih?
I zanima me preporuka za neki risiver za kučno kino u cjenovnom rangu od 2500kn i da ima HDMI.
Hvala!
je, obično ima FM/AM tuner, pojačalo za 5 ili više kanala i dosta elektronike, dekodere, digitaliju i analogiju, svašta ima
kod "kućnog kina" su integrirali sve to i DVD player u jednu kutijicu
ništa se ne šora, to je i napravljeno da se barem 4-5 uređaja može spojiti na receiver, pa to može biti i komp, DVD, CD, VHS, mp3 player, kamera, negdje i gramofon. kompliciranije je utoliko što ima više mogućnosti a da li ćeš koristiti ovisi o tebi.
ali ako želiš što jednostavnije (i hrpe mogućnosti ti ne znače puno) bolje da si pribaviš neki PC komplet, ako zbog ničeg drugog onda zbog cijene. imaš onaj Genius SW-HF5.1 5000 (http://www.bug.hr/bolex/index.asp?page=1&id=76697) , spojiš to na nekakvu 5.1 zvučnu karticu i to je sve. a možeš spojiti i TV i još ponešto. čak i daljinski ima :)
da zvučnici su bomba,nema što!
međutim mene zanima druga stvar,u međuvremenu sam saznao da postoji adapter chinch to 3.5mm stereo out...koji navodno spaja činčeve satelita i recimo dvd player s 5.1 podrškom, i sad me zanimaju 2 stvari
-ako bi nabavio neki šrot dvd player i sve to pretpostavimo spojio,dali bi mogao taj dvd player(obični,ne onaj od kućnog kina) spojiti na računalo i onda fino puštati zvuk kroz taj dvd plejer,ili bi trebao taj dvd spojit na monitor kad bih recimo htio pogledati film???
-dali bi mogao s tim adapterima direktno spojit satelite na komp(koji btw podržava 5.1 zvuk)?????...caka je u tome što ne znam dal bi to funkcioniralo jer tad sateliti nebi imali volume control pa bi tu očito neka karika falila,al opet možda bi preko drajvera zvuka mogao naštelavati glasnoću???
pardon na podužem postu,ali totalni sam tudum što se ovog tiče:ne zna:
Thurgood
04.12.2007., 15:31
eh. treba nekakvo POJAČALO i sateliti bez pojačala ne mogu se spojiti ni na komp ni na bilo koji drugi uređaj bez pojačala, uključujući DVD player!
pa daj na tren zaboravi da je to 5.1 - sjeti se mini, većih ili bilo kakvih linija. sjeti se komponenti, malih radija... svi oni imaju nekakvo pojačalo za svoje zvučnike, koje troši neku struju. negdje izdvojeno kao komponenta a negdje u hrpi kao "kućno kino".
bez uvrede, ali mislim da su ljudi danas pretežno zatupljeni tim pojmom i kutijicom veličine slim DVD playera koja obećava "kino doživljaj" :o
upravo sam i na taj način razmišljao,ne znam što me navelo na ideju da bi se mogli spojit sateliti i komp direkt
međutim,neki lik na drugom forumu je rekao da postoji taj adapterčić (što sam i prije čuku vremena u dućanu provjerio) koji činč veže na stereo tri i pol mm out,koji je taman za one jeftinjake dvd playere koji podržavaju 5.1 i valjda služe kao pojačalo,imaju utičnicu za struju i volume control...barem tak lik kaže
e,sad mene zanima dali pojačalo ima stvarno nezaobilazivu ulogu u kvaliteti zvuka kojeg provodi ili to samo ovisi o zvučnicima...i dali bi mogao prikopčat taj šrotvision dvd player na komp i fino vrtit zvuk prek njega bez nekakvih problema???'
Thurgood
05.12.2007., 07:51
opet ga vrtiš u krug. ako se nešto zove pojačalo - što misliš da radi? pojačava nešto? možeš ti uzeti koji god adapter hoćeš, ali dok ne spojiš nekakvo pojačalo jedino što će na tome svirati su slušalice
jeftinjak o kojem on priča je opet "kućno kino" i da ponovim ne znam koji put - ima u sebi POJAČALO za sve te satelite. tvoj komplet ima pojačalo samo za subwoofer
nemam više snage... :o
pa nije vrag da ti litra krvi ode po postu???
da,bez nekog pojačala ništa,ali kako su samo tako bezobrazno skupa,čudi me da ih ne rade neke šrot firme,nego sve bompe,pajo jamaha chichiminakaro itd.
Thurgood
06.12.2007., 10:09
u 4 posta ti pišem praktički isto, samo varijacije na temu.
ima šrot firmi. prodaj te zvučnike i kupi Vivax-Quadro-Master-Mega-Smartnešto-Điđimiđi "kućno kino" u kompletu pa će bit jeftino :kava:
hrvoje30
06.12.2007., 10:20
thurgood šta kažeš na ovaj model
Sony DAV-DZ530
Thurgood
06.12.2007., 11:37
malo ograničeno sa ulazima, samo 2 analogna bez digitalnih, dakle ako misliš spajati još nešto - neće baš ići. i USB bi u današnje vrijeme bio praktičan. ovisi što ti treba, ali za te novce ne znam što bi bilo bolje :ne zna:
refugee
06.12.2007., 11:39
630! :D
hrvoje30
06.12.2007., 13:32
ma to je poklon za svadbu nije za mene
zanima me tvoja ocjena toga ne vjerujem da će išta više spajat na to
koje kvalitete su mu ti zvučnici
Thurgood
06.12.2007., 13:46
ne znam, nisam čuo. vjerojatno ne lošije od prosjeka konkurencije :zubo:
Imam pitanje. Još sam u fazi kupnje nekog boljeg kučnog kina. Za oko mi je pao PHILIPS HTS9800W. Znači radi se o njihovom top modelu. Ima li ko kakvog iskustva?
refugee
06.12.2007., 18:34
hrvoje, ja imam dz810. Slican ovom novom 830.
Jako dobro sklopljen sistem. Jest da kosta 3500, al sam dobio ono sto mi je trebalo.
Taman jacina za moju sobu, odlicna jasnoca i punoca zvuka, bez prenapumpanih baseva (naravno, moze ih se i navinut)
Meni je jako dobro doslo sto su mi straznji bezicni jer bi inace tesko izveo postavljanje.
Slika je jako dobra, a imam i dosta konektora iza. Cak i HDMI.
Sve u svemu, odlicno!
Znam da su komponente bolje, ali nebi bolje dobio za te pare ni u ludilu.
hrvoje30
07.12.2007., 10:03
slažem se s tobom jedino šta je meni frend kojem sam kum i to kupujem rekao da mu ne paše da su mu zadnji zvučnici na stalku jer je za zid stavio knauf pa mu ne stanu iza zvučnici na stalku(šteta)
a što se komponente tiče mislim da je dobru stvar teško složit ispod 6 tisuća
Recite,što uopće znaći ako uz reciver piše 2x50w,recimo,...dali to znači da podrža va samo 2.1 zvuk ili što???
dali ovi noviji receiveri imaju analogne ulaze za činčeve,one dvije crno-bijele žičice???
Thurgood
07.12.2007., 13:40
ako je 2x50 onda samo 2 kanala, ne mora čak imati ni izlaz za subwoofer - jer pojam receiver (da si pročitao koji moj tutorijal iz potpisa...) u originalu znači "pojačalo sa tunerom", kasnije je iz njega nastao AV receiver
svi imaju činčeve, to je standard
samo koje činčeve,postoje muški i žeski stereo...ali meni su na satelitima one dvije sitne žičice crna i crvena,za koje treba onaj analogni utor koji "uhvati"te dvije žičice,a to kolko ja znam noviji receiveri nemaju,za to trebam nastavak
neko,koji je nastavak potreban da spojim pojačalo s kompom???
Thurgood
07.12.2007., 21:16
žice od zvučnika ne idu na činčeve. idu na izlaze za zvučnike koji su kod jeftinijih modela štipaljke a kod skupljih su nešto kao šarafi, ili alternativno bananice koje se leme na žice
za komp treba kabel 3,5 mm na činč. ili činč kabel i poseban adapter. pročitaj tutorijale, linkovi u potpisu. imaš i slike
ok,i opet te pitam kako te žice od zvučnika(koje su i s jedne i druge strane samo žice,a ne činč) spojiti na receiver koji ima činč utore,a ne štipaljke,nadam se da shvaćaš problem
i koliko bi me taj komp-receiver kabel otprilike došao,novaca nema za bacanje!
Thurgood
08.12.2007., 22:17
ne shvaćam problem, činč nema veze sa zvučnikom
kabel je od cca 10 kn na dalje
pazi,meni sateliti završavaju sa te dvije žičice koje moraju ići na štipaljke(crno.bijele)...i moje je pitanje da li receiveri imaju te štipaljke,i odmah ću si i odgovoriti na to pitanje,ne receiveri nemaju te štipaljke već činč stereo out,i kako sada spojit satelite sa žićicama na receiver?????....ne mogu biti jasniji
Thurgood
09.12.2007., 20:13
mislio sam da JA ne mogu biti jasniji sa žice od zvučnika ne idu na činčeve. idu na izlaze za zvučnike koji su kod jeftinijih modela štipaljke a kod skupljih su nešto kao šarafi, ili alternativno bananice koje se leme na žice
al eto izgleda da nisam uopće bio jasan :(
zadnja strana receivera Yamaha RX-V459 (http://www.yamaha.co.jp/english/product/av/lib_image/rxv459/rxv459_rtl.jpg) (klikni na link, pogledaj sliku)
obrati pažnju pod "SPEAKERS". nisu činčevi, nego šarafi ispod kojih se stavi žica i stegne prstima. primaju i bananice - samo informativno i to te ne treba zanimati ali zato je ova "rupa" u sredini šarafa
Sony STR-DG500 (http://images.amazon.com/images/G/01/electronics/detail-page/str-dg500-1-lg.jpg) - ista stvar
Yamaha RX-V359 (http://www.yamaha.co.jp/english/product/av/lib_image/rxv359/rxv359_rtl.jpg) - kombinacija šarafa i štipaljki
jel bar malo jasnije?
znači sateliti se mogu spojiti prek činčeva i bananica???
i koji god receiver da uzmem,ne moram brinuti da mi neće biti utora za moje bananice????
Thurgood
10.12.2007., 09:02
zadnjih par postova pišem pod sumnjom da me zajebavaš, ali ipak u nadi da se varam i da ti zbilja treba pomoć oko tih tehnikalija. sad sam 100% siguran da me zajebavaš i više ti ni na jedan tvoj post neću odgovoriti. moja je krivnja što sam se dao navući, ali od sad nadalje pripazi što pišeš da ne bude brisanja, kartona ili nečeg goreg :kava:
Da li se može(i ako da,gdje)kupiti samo zvučnike za kućno kino?Naime dvd imam pa neću kupovat još 1.Pogledao sam u ve-milu ali imaju sve u paketima s dvd-om.
thurgood, što misliš o ovom kućnom kinu Pioneer RCS-LX60D (kvaliteta ne samo za filmove nego i za preslušavanje muzike itd)?
Nisu mi bitni stražnji sateliti a u ovom modelu se sve "kockice" mogu posložiti tako da budu sprijeda (dakle lijevo i desno od TV-a plus subwoofer). Ono što me dodatno muči je što je tada lijevo postavljen prednji centar a desno stražnji centar. Da li je to problem ako zvuk nije 6.1 nego 5.1? Da li se automatski stražnji centar pretvara u prednji centar? Nadam se da sam bio jasan s obzirom da sam potpuni laik u ovome. Komplet bih spojio sa svojim Sharp LCD TV 37xd1e.
http://www.pioneer.eu/eur/products/42/100/42/RCS-LX60D/index.html
Thurgood
10.12.2007., 15:42
ne mogu iznositi neke (pr)ocjene kad ga nisam čuo ni vidio, ali za muziku sigurno neće biti nešto super iako je to jako individualno. a nisam ni pobornik virtualnih surrounda pa eto... ne znam što da kažem :ne zna:
ako ti nisu bitni stražnji (a time znači ni surround?) zašto uopće gledaš tu kategoriju? uzmeš dobar DVD player/recorder/što već i neki receiver sa 2 poštena zvučnika pa ako se kasnije zaželiš lako kupiš neke satelite, centar, subwoofer
ZGB85, ovisi kakav player imaš, što tražiš i za koliko novaca, ima za kupiti svega i svačega. pročiaj sve o kućnom kinu, link u potpisu
Imam neki LG,neznam koji model točno ali kupljn je nedavno.Znači,ako sam dobro shvatio,DVD mogu spojit i na zvučnike za kompjuter?Bez obzira kakvi su zvučnici i kakav DVD?
Zanima me što ja mogu dobiti ako spojim svoj LG DVD preko Coaxial Out u receiver Coaxial In, a u receiver preko običnih kablova za 5.1 spojim Genius SW HF 5.1 5000.
Kakav je to oblik zvuka 5.1 digitalni, analogni, kakva je razlika, molim vas da mi to malo pojasnite.
Nadam se da nisam zakomplicirao stvari ali htio bih dobiti nekako 5.1, no DVD player mi ima samo stereo izlaz i taj Digital Out Coaxial!
Vidim da Thurgood se trudi i voljan je objasniti, ha čovjek valjda zna pa ako mi može pomoći bio bih zahvalan!
Thurgood
10.12.2007., 18:38
5.1 koji čuješ je uvijek analogni, ali je na DVD-u digitalan zapis i može se od DVD-a do receivera prenijeti u digitalnom obliku (optičkim ili koaksijalnim kabelom) pa ga tek receiver pretvori u analogni i pošalje na zvučnike. najčešće je to bolje i praktičnije rješenje, osim ako je neki bijes od playera...
a satelite od Geniusa možeš spojiti na izlaze od receivera kao i svake normalne zvučnike, subwoofer na "subwoofer out" receivera i to će raditi :) . samo pazi na postavke u receiveru i koliko ćeš ga glasno odfrkati da ne skuriš zvučnike
Imam neki LG,neznam koji model točno ali kupljn je nedavno.Znači,ako sam dobro shvatio,DVD mogu spojit i na zvučnike za kompjuter?Bez obzira kakvi su zvučnici i kakav DVD?
nije bez obzira, zato i kažem da između ostalog ovisi kakav DVD imaš. mora imati najmanje Dolby Digital dekoder (ako ne i DTS), pa sa time i svih 6 kanala iza na činčevima. ako je samo stereo onda dobiješ samo stereo, jbg... osim ako ne kupiš nekakav receiver pa spojiš digitalno, to mora imati
ne mogu iznositi neke (pr)ocjene kad ga nisam čuo ni vidio, ali za muziku sigurno neće biti nešto super iako je to jako individualno. a nisam ni pobornik virtualnih surrounda pa eto... ne znam što da kažem :ne zna:
ako ti nisu bitni stražnji (a time znači ni surround?) zašto uopće gledaš tu kategoriju? uzmeš dobar DVD player/recorder/što već i neki receiver sa 2 poštena zvučnika pa ako se kasnije zaželiš lako kupiš neke satelite, centar, subwoofer
Pa htio sam uzeti DVR-LX60D no onda sam vidio da za razliku od 1200kn netto imam "kućno kino" RCS-LX60D a imam problema sa prostorom pa sam se ponadao da ću za tu cijenu imati kvalitetniji all in one uređaj (bez dodatnog receivera), no očito sam se zavaravao :ne zna:
Ovi zvučnici se mogu međusobno odvojiti i kasnije po potrebi razmjestiti kako želiš (što sam i htio jednog lijepog i sunčanog dana:) ).
A skladni su što se izgleda tiče sa Sharpom, jer bih inače dobio par šamara od "nježnije" polovice :s :mig:
Koju kombinaciju predlažeš sa DVR-LX60D?
Thurgood
11.12.2007., 12:32
eh, u takvoj situaciji nešto mora nastradati. e sad hoće li novčanik, estetika ili tvoje slušanje glazbe - tvoja odluka. a za šamar lako, daj njoj nek si sredi kuhinju po guštu :zubo: (tak sam ja napravio :cerek: )
a što preporučiti? izbor je ogroman a ionako kupuješ ono što se tebi sviđa i što ti je u mogućnosti, ne? ;)
Thurgood - Daj mi reci jel postoji kabel coax to chinc, znači jedan kraj kabla coax a drugi 5.1 chincheva ako me razumiješ?
Hvala na prethodnom odgovoru!
Thurgood
12.12.2007., 08:07
nema takvog kabela jer to radi Dolby Digital/DTS dekoder i DAC (http://en.wikipedia.org/wiki/Digital-to-analog_converter) - elektronika. jedan od bitnijih elemenata današnjih AV receivera
Drifter_in_Night
30.12.2007., 22:55
Molim vas za preporuku zvučnika i receivera za kućno kino. Koristilo bi se za filmove i većinom igre (PS3 i Xbox360). Planirao sam potrošiti oko 3000 kuna. Iako mi nije problem i malo više dati, ali ipak, s druge strane, nisam neki audiofil pa ne bih volio dati više nego što je uistinu potrebno za koliko-toliko ugodan doživljaj 5.1 ozvučenja.
Zahvaljujem. :)
eh, u takvoj situaciji nešto mora nastradati. e sad hoće li novčanik, estetika ili tvoje slušanje glazbe - tvoja odluka. a za šamar lako, daj njoj nek si sredi kuhinju po guštu :zubo: (tak sam ja napravio :cerek: )
a što preporučiti? izbor je ogroman a ionako kupuješ ono što se tebi sviđa i što ti je u mogućnosti, ne? ;)
Eto, kupio sam na kraju Pioneer RCS-LX60D (kućno kino + LX60D DVD recorder), uglavnom nema zamjerke. Izgleda prekrasno i ima milijun opcija. Malo mi je neobično što od silnih tipki nema ujedno i mute (a raspored tipki bih malo i izmijenio, nisam pobornik poklopca i sl.), no eto...:ne zna:
Mene muči slijedeće, drugi dan nakon korištenja automatski se update-tao točno u 10h. Nakon toga kod svakog uključenja trza slika prvih 5 minuta (a povremeno potpuno nestane, pojavi se šum). Da li znaš nešto više o ovom problemu?
Eto, kupio sam na kraju Pioneer RCS-LX60D (kućno kino + LX60D DVD recorder), uglavnom nema zamjerke. Izgleda prekrasno i ima milijun opcija. Malo mi je neobično što od silnih tipki nema ujedno i mute (a raspored tipki bih malo i izmijenio, nisam pobornik poklopca i sl.), no eto...:ne zna:
Mene muči slijedeće, drugi dan nakon korištenja automatski se update-tao točno u 10h. Nakon toga kod svakog uključenja trza slika prvih 5 minuta (a povremeno potpuno nestane, pojavi se šum). Da li znaš nešto više o ovom problemu?
Zatim sam primijetio da se kod snimanja programa na HDD, slika uvijek smrzne na 5sek prije postavljenog chaptera! S druge strane početna stranica za teletext postavljena je na 800, a ne na 100. Provjerio sam sve po priručniku i vjerujem da sam sve kablove ispravno spojio i naštimao postavke.
i naravno to nije sve:
Kod mene su ispravno podešeni titlovi na divx filmovima, ali ih ponekad vidim a ponekad ne (tj. na nekim filmovima da a na drugima ne). U čemu je problem?
film.avi
film.srt
Thurgood, si na godišnjem? :D
Inače stavio sam i novi firmware, sada imam najnoviju verziju 1.62
http://www.pioneer.eu/eur/content/su...pdate/DVR.html
Posumnjao sam da bi dio problema mogao biti HDMI kabel (platio sam ga samo 150kn u Algoritmu)? Smanjio sam izlaznu rezu sa Full HD-a na bilo koju nižu i problema više nema :top:
To sam odlučio kad sam negdje pročitao da Full HD traži protočnost 10Gbs a sječam se da sam odustao od Monster kabla koji sam vidio u Avenue Mallu po 800kn (1m) no deklariran je bio na 10Gbs. Ujedno tko ima komplet istog proizvođača LCT TV i DVD rekorder mora imati HDMI 1.3 deklariran kabel? Nije da meni treba jer imam Sharp + Pioneer kombinaciju no tko želi preko jednog daljinskog kontrolirati sve, eto na što mora paziti.
Ako sam izvalio glupost svakako me ispravite.
Tko zna gdje mogu povoljno dobiti HDMI 1.3 kabel 2m 10Gbs?
Thurgood
03.01.2008., 10:57
jesam :D ali stvarno nemam nekih savjeta jer nemam iskustva sa tim Pioneerom. mogu samo guglati umjesto tebe al kao što rekoh - na godišnjem sam :zubo:
što se kabela tiče - ako se ne varam HDMI je HDMI i kabel je isti :misli:
jesam :D ali stvarno nemam nekih savjeta jer nemam iskustva sa tim Pioneerom. mogu samo guglati umjesto tebe al kao što rekoh - na godišnjem sam :zubo:
što se kabela tiče - ako se ne varam HDMI je HDMI i kabel je isti :misli:
Eto kupio sam bolji kabel BANDRIDGE klasificiran za 1080p za cca 300kn (1.5m) te problema više nema! :top:
martinis
31.03.2008., 10:33
S obzirom da nisam neki znalac, nakon čitanja vodiča, dobila sam malo jasniju sliku kako funkcioniraju audio/video komponente, ali svejedno trebam pomoć...
Trenutno koristim laptop na kojem slušam mp3 i TV. Namjeravala sam kupiti kućno kino kako bi jeftinije sve riješila ali sam odustala od varijante jer nisam filmofil a ni u trgovini me nisu uvjerili da je to ono što trebam.
Sad razmišljam o dvd-u, receiveru i zvučnicima, varijanti koja ne bi bila preskupa, a opet koliko-toliko kvalitetna, da ne zauzima previše mjesta i što mi je bitno, da ima što manje žica (manji broj zvučnika). Nemam pretjerane potrebe za savršenim i glasnim zvukom : bitan mi je tuner, slušanje cd-a, mp3 i da mogu pogledati kakav dobar film i eventualno spojiti laptop.
U trgovini su mi nudili nešto između kućnog kina i linije (namjenjeno više audio reprodukciji) ali imam averziju prema linijama uglavnom radi kvarova.
Molim preporuku: dobar omjer cijene i kvalitete i po mogućnosti marku i model.
Martinis,, ne navodiš koliko love bi potrošila ?
Također navedi veličinu sobe ( da vidimo dal idu Bokkshelf ili samostojeći zvučnici) ?
Ti bi nešto kvalitetnije; po komponentama, a koliko vidim stereo zvuk ti je relativno bitan ?
Bitniji od kućnog kina.
Znači treba AV receiver, dobri prednji zv., centar, zadnji i po potrebi sub, te
DVD/Cd player !?
Da odmah razlučimo; kvaliteta reprodukcije s kompa (mp3) se ne može mjeriti s onom sa CD-a !
M_and_M
31.03.2008., 21:18
jel postoji bluray player u koji se ukopča 5 zvučnika..pitam hipotetski jer bluray ima zvuk u 5.1 (ili 7.1 nisam siguran) pa bi bilo glupo da se pušta na stereo zvuk telke...inače, ja neznam jel ima ili nema nego je ova pretpostavka ako NEMA.
martinis
31.03.2008., 23:13
Jasno mi je da zvuk sa kompa nema veze sa audio komponentama... trenutno nemam ni radio pa je bilo kakav zvuk dobro došao...
Čini mi se ok ono što si naveo, bar dio, ali što će mi tolki zvučnici...?
To je stančić od 50-tak kvadrata, htjela sam uzet kućno kino jer mogu proć i sa cca 1000kn, ali sam po priči shvatila da nije za audio reprodukciju, a za drugo mi baš ni ne treba.
Uglavnom me interesira što povoljnija varijanta, a opet neću uzet liniju ili kućno kino ako ne valja. Čujem da je pojačalo bar 1500, još tolko valjda zvučnici... da l se ispalati dat 3x više i jel i 3x bolje? I kolko bi me to najmanje koštalo u komponentama. cca. Ne znam uopće što da tražim jer se ne razumijem u elektroniku.
Thurgood
01.04.2008., 08:04
Da odmah razlučimo; kvaliteta reprodukcije s kompa (mp3) se ne može mjeriti s onom sa CD-a !
osim ako je i taj CD nastao od mp3ca, što najčešće i je, gdje se dolazi skoro na isto ako komp vrijedi nekog vraga
jel postoji bluray player u koji se ukopča 5 zvučnika..pitam hipotetski jer bluray ima zvuk u 5.1 (ili 7.1 nisam siguran) pa bi bilo glupo da se pušta na stereo zvuk telke...inače, ja neznam jel ima ili nema nego je ova pretpostavka ako NEMA.
da pročitaš topik na koji se ovaj nadovezuje znat ćeš da se ni na DVD ne priključuju zvučnici već da između njih postoji još nešto. IMA. i o tome je ovdje dosta toga napisano - vidi link u mojem potpisu
Jasno mi je da zvuk sa kompa nema veze sa audio komponentama... trenutno nemam ni radio pa je bilo kakav zvuk dobro došao...
Čini mi se ok ono što si naveo, bar dio, ali što će mi tolki zvučnici...?
To je stančić od 50-tak kvadrata, htjela sam uzet kućno kino jer mogu proć i sa cca 1000kn, ali sam po priči shvatila da nije za audio reprodukciju, a za drugo mi baš ni ne treba.
Uglavnom me interesira što povoljnija varijanta, a opet neću uzet liniju ili kućno kino ako ne valja. Čujem da je pojačalo bar 1500, još tolko valjda zvučnici... da l se ispalati dat 3x više i jel i 3x bolje? I kolko bi me to najmanje koštalo u komponentama. cca. Ne znam uopće što da tražim jer se ne razumijem u elektroniku.
što će tolki zvučnici? ako se govori o nekakvom klasičnom "kućnom kinu" standardno je imati 5 zvučnika i subwoofer, bilo da se radi o sve-u-jednom ili komponentnom sistemu. i to nije zbog glasnoće, u 50 ili 250 kvadrata. no, ako misliš da ti ne treba i ne želiš potrošiti puno love postoje druge mogućnosti ali tema ovog topika je kućno kino :kava:
martinis
01.04.2008., 11:06
Na kraju vodiča, u kojem si lijepo objasnio razne varijante, a ne samo kućno kino, naveo si da je ovaj topik za pitanja i slično... pa ponovno ja pitam...
Bitna mi je audio reprodukcija, ne trebam surround za filmove. Kućno kino mi je bilo jednostavnije i jeftinije uzeti, jer ih ima i za 1000 kn, nudili su mi i nešto kao linija/dvd sa tri zvučnika koja je i za audio i video, mislim od Quadra za cca 800 kn.
Trebam savjet, ako to nije to, uzet ću dvd za muziku/filmove, pojačalo i zvučnik. Ne znam kakvo pojačalo mi je dovoljno i kakvi zvučnici. Da li mi je sve to potrebno:dobri prednji zv., centar, zadnji i po potrebi sub?
Za koliko novaca mogu dobiti pojačalo i minimalni broj zvučnika, a da ipak nešto valja?
pastorrr
01.04.2008., 11:51
Na kraju vodiča, u kojem si lijepo objasnio razne varijante, a ne samo kućno kino, naveo si da je ovaj topik za pitanja i slično... pa ponovno ja pitam...
Bitna mi je audio reprodukcija, ne trebam surround za filmove. Kućno kino mi je bilo jednostavnije i jeftinije uzeti, jer ih ima i za 1000 kn, nudili su mi i nešto kao linija/dvd sa tri zvučnika koja je i za audio i video, mislim od Quadra za cca 800 kn.
Trebam savjet, ako to nije to, uzet ću dvd za muziku/filmove, pojačalo i zvučnik. Ne znam kakvo pojačalo mi je dovoljno i kakvi zvučnici. Da li mi je sve to potrebno:dobri prednji zv., centar, zadnji i po potrebi sub?
Za koliko novaca mogu dobiti pojačalo i minimalni broj zvučnika, a da ipak nešto valja?
Martinis, znači tebi izgleda treba stereo pojačalo i zvučnici. Cijene ti počinju od nekih 1500kn po komponenti, ako govorimo o renomiranim markama koje će donijeti određenu kvalitetu. E sad... toga ima kao pljeve, a najbolji sudac što uzeti je tvoj slušni organ. Preporučam ti pogledati stranice www.provox.hr, www.audiocinema-art.hr, www.mediaaudio.hr i vidjeti što i kako nude.
Kaj se zvučnika tiče, neki best buy u nižoj klasi za nešto više od tisuću kuna je Wharfedale diamond 9.1. Pojačala, pogledaj malo NAD 515, za nekih 1800kn, ljudi koju su ga probali kažu da odličnu svira za svoju lovu.. OK, nisam jedino vidio veličinu sobe, ovo je sistem za manje sobe.. i normlano, second hand ima svojih draži.
Pastorrr ti je odlično objasnio sve.
Dakle tebi treba stero pojačalo i par bookshelf zvučnika.
To dvoje se može nabaviti za 3000/4000 kn.
Pojačalce za 1500 i zvučnici za 1500 i to će tebi svirat ko avion !
Mogu zvučnici koštat i 1000 kn.. uho i lova je limit...
U steru sigurno bolje nego Receiver i set zvučnika (HT) za 4000/5000 kn ukupno !
Ako ti je preferenca stero zvuk to je to (a i film će ti tu dobro zvučati za početak).
Poslije se lako kupi AV receiver,staro pojačalo spoji kao preamp, te sub, centralni i zadnji zvučnici i imaš HT !
I ja sam prvo kupio samo prednje zv. i (doduše) receiver, kasnije ostalo.
furianac
05.04.2008., 12:40
ej! trebam pomoč! kupil sam kabel da spojim DVD i računalo , kad to spojim neznam kaj dalje, niš se ne događa! molim pomoč! hvala unaprjed
Thurgood
05.04.2008., 18:27
zašto bi spojio DVD i računalo? :confused:
ej! trebam pomoč! kupil sam kabel da spojim DVD i računalo , kad to spojim neznam kaj dalje, niš se ne događa! molim pomoč! hvala unaprjed
Pa ako si kupio SATA kabel za int DVD onda samo sastavi natrag računalo i uključi ga :D
zapotec
08.05.2008., 08:48
ima li išta dobro: kućno kino: bežični stražnji zvučnici i da ima i DVD pržilica, ne mogu da vjerujem da baš nigdje ovo nemaju, pa zamislite u eri VHS-a da ste tražili samo video player a ne i recorder na šta bi to ličilo, može li se bar sparit kakvi bežični zvučnici (vivax cca. 1.200 Kn-a i uzet DVD recorder)?
ima li tko kakvo mišljenje o ovome, hvala na pomoći...
moze pomoc??
relativno dobro kucno kino sa HDMI izlazom do 1000kn?
hvala
radoznali
04.11.2008., 21:04
Ja bih isto neko kućno kino s HDMI izlazom i dva optička ulaza (do 2000 kn) ili
ako postoji recever koji ima te ulaze i izlaze, ali da nije velikih dimenzija nego da je otprilike kao kućno kino. (ne uklapa mi se u dnevni boravak onako velike kutije)
Ima li kakvih iskustava i saznanja?
Naime na kućno kino ili recever bi spojio maxtV i Playstation3 preko optičkih izlaza.
psihoza
26.11.2008., 00:44
Ima li neki audiofil volje da pomogne pocetniku? Naime, novi stan ce mi bit gotov za koji mjesec i sad konacno imam volje potrositi u nesto trajno i kvalitetno za kucni AV sustav. Evo prvo kratki opis situacije:
- Bio bi spreman potrositi izmedju 1000 i 2000 € za AV Receiver i 5.1 zvucnike.
- Moze se reci da sam IT freak (to mi je profesija) tako da u obzir dolazi samo "network" AV Receiver koji moze mrezno skidati i audio (mp3) i video (divx) jer imam kucni media centar server sa morem toga tamo.
- Prostorija je 3,6m x 6m ali dnevni boravak je samo 3,6m x 3,6m a ostatak blagovaona/kuhinja u produzetku.
- trebaju mi 2 HDMI ulaza (PC + igraca konzola)
- treba mi USB ulaz da se audio/video moze i sa memory stickova/prijenosnih hard diskova slusati
E sad, najveci problem mi je receiver. Istrazujuci po netu cini mi se da "network" funkcionalnost kvalitetni proizvodjaci ugradjuju u samo najjace modele. Najpovoljnije sto sam nasao je Yamaha RX-V3900 (http://www.yamaha-uk.com/av_amps_receivers/?product_id=229) koja kosta oko 1400€ sto je poprilico i pojede cijeli budget. Doduse ima i webserver funkcionalnost preko kojeg se sa bilokojeg PC-a moze kontrolirati sto je fenomenalna opcija. U kvalitetu zvuka po toj cijeni ne zelim ni sumnjati.
I onda lavina - kad se kupi takva zvijer onda ni zvucnici ne mogu bit neki shit. Na prvi pogled najbvolje komentare dobiva Energy C-500 5.1 preporucena kombinacija (http://www.energy-speakers.com/na-en/products/c-500-5-1-overview/) sto je jos prednji C-500 (750€) pa centralni c-c100 (260€) pa straznji c-r100 (280€) i subwoofer esw-10 (280€). Sve skupa to je oko 3000€.
Ma mogao bi se ja stisnit i do 3.000€ sa nekim odgodama komponenti, kad bi znao da cu bit odusevljen i da cu i za nekoliko godina bit sretan sa izborom, ali mislim da je ovo pretjerano za moju prostoriju a mozda i za moje slusne kapacitete. Mislim da bi meni trebalo nesto maksimalno kao c-300 (http://www.energy-speakers.com/na-en/products/c-300-5-1-overview/) ali onda s tim nema smisla Yamaha rx-v3900. A ako uzmem jednostavniji receiver onda nema network funkcionalnost bez koje mi jednostavno nije upotrebljiv.
Heeelp!!
DoomsdayST
26.11.2008., 11:43
Ajmo polako...
Koliki ti je prostor, i možeš li dat dovoljno okolnog prostora za samostojeće zvučnike, koji, u pravilu, traže malo više prostora oko sebe da bi proradili kako triba...?
Zašto misliš da bi 500 bili dobar match sa tim rec-om...? I zašto misliš da 300 nebi...? Jesi li siguran da tebi uopće tribaju u životu floorstander prednji zvučnici...?
Odgovori sebi na ovih par pitanja, pa možeš dalje...
jacuzzy
26.11.2008., 11:54
AV reciever Onkyo 606 i zvučnički 5.1 set KEF 3005...cca 15000kn.
psihoza
26.11.2008., 17:03
Koliki ti je prostor
to sam spomenuo gore...
i možeš li dat dovoljno okolnog prostora za samostojeće zvučnike, koji, u pravilu, traže malo više prostora oko sebe da bi proradili kako triba...? Kao sto rekoh pocetnik sam, ali cuo sam da im treba bar 60cm u svim smjerovima sto zaista izgleda previse. trazim potvrdu i tu, ali posto se radi o novom stanu useljivom za koji misec - apsolutno sve je fleksibilno. DAkle nikakav namjestan nije kupljen niti je pozicija odredjena.
Zašto misliš da bi 500 bili dobar match sa tim rec-om...? I zašto misliš da 300 nebi...?
Po nekim komentarim na nekim forumima, po izlaznoj snazi pojacala u usporedbi sa zvucnicima, po cijeni, itd. Sto se tice 300tke, na stranu sve ostalo, kao bivseg elektrotehnicara malo me brine sto je preporucena snaga pojacala mnogo niza od izlazne snage spomenutog. Znaci li to da bi morao biti jako pozljiv da ih ne sprzim? (Lako za mene ali i moja zena kad dobije "napad" da odvrne do kraja i skace po kuci)
Jesi li siguran da tebi uopće tribaju u životu floorstander prednji zvučnici...? Ne. Zanima me samo dobar zvuk. Na 500/300 sam naletio preko tudjih komentara i izbora i floorstand mi izgledaju bolje ali izgled mi nije prioritet nego zvuk.
psihoza
26.11.2008., 17:16
AV reciever Onkyo 606 i zvučnički 5.1 set KEF 3005...cca 15000kn.
Koliko kuzim to nije network receiver sto mi je jako bitno i bez toga uopce ne razmatram opcije.
Koliko vidim Onkyo kao i ostali proizvodjaci network stavljaju samo u najskuplje modele, najjeftiniji je TX-NR905 oko 1200€, slicno kao Yamaha.
Thurgood
26.11.2008., 17:19
zašto to baš mora sve biti u jednom uređaju? :misli:
ovak na brzinu u specifikacijama ove Yamahe vidim da preko LAN-a ide samo mjuza. za streaming svega preko mreže i USB prvi mi na pamet pada PS3 :)
OscarWinner
26.11.2008., 18:35
Ja bih na tvom mjestu uzeo Wharfedale Diamond 5.1 komplet zvucnika obavezno!
psihoza
26.11.2008., 19:09
Thurgood u pravu si, bio sam brzoplet, video streaming ne ide na Yamahu :( jos jedan razlog da ne pljunem toliko love.
Sto se tice drugog uredjaja, razlog je prvenstveno jednostavnost. Naime sa PS3 za pustiti mjuzu sa servera morao bi upaliti tv, PS3 i receiver, podesiti izlaze/ulaze... prodje te volja. Pametno rjesenje to moze rijesiti samo s jednim uredjajem. Osim toga, ova Yamaha ima webserver preko cijih stranica se sa bilo kojeg PC-a moze koristiti (navodno) sto je meni osobno stvarno cool jer meni dva laptopa prakticki non-stop gore po kuci i mislim da bi to koristio vise nego daljinski upravljac.
Drugi razlog je takodjer i sami "treci uredjaj". Naime moj setup vec sad ukljucuje manje vise: 1) server na drugom kraju stana sa Windows Media Centrom koji non-stop gori i ima brdo filmova i vrhunski encodiranih mp3ica, tv-om, fotografijama, itd. 2) Gigabitni LAN i Wireless-N mreza (Linksys WRT600N) 3) XBOX360 u dnevnoj koji sluzi kao Media Center Extender servera...
... i u praksi sam razocaran XBOXom kao Media Center Extenderom. Prebucan je, pre nekvalitetan (crkao dva puta). Media Center extendera postoje samo 1-2 modela i tu je izbor nikakav. Jos jedan PC u dnevnoj ne zelim. Ostale metode mreznog pristupa muzici/filmovima kao sto to radi PS3 ili drugi specijalizirani uredjaji... hmmm, nisam spreman jos odustati od Windows Media Centra jer on (kao softver) svoj posao obavlja vrhunski.
IT freak,
evo ti network Yamahe jeftinije za skoro 10.000 kn
http://www.ronis.hr/?yamaha/170/receiver-yamaha-rx-n600/RX-N600
nema HDMI-je no bolje ti je sliku direktno na TV, a zvuk digitalno koaksijalcima ili optikom na receiver, jedino malo više kablova.
Tako imaš dosta i za zvučnike. Energy osobno ne bi, no neki Q Kef ili čak Bowerse lijepo bi se čulo.
bok
Thurgood
26.11.2008., 20:14
ne, i taj vrti samo audio preko mreže. a bilo bi zbilja tužno potrošit sad novce na novi receiver u tom rangu a ne uzeti sa HDMI-jem. ne zbog slike koliko zbog zvuka. DolbyHD, DTS HD i svi ostali su na HDMI-u, pa kad konačno masovno dođe blu-ray opalio si dreku pljusku :ne zna:
e, a možda uređaji tipa ovog: PRESTIGIO Digital Media Adapter (http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_artikl=363.000.001). a ima ih još: http://www.links.hr/index.php?option=katList&id_kategorija=3630
nisam ga vidio u akciji ali ne zvuči loše: http://www.prestigio.com.hr/n/press/Prestigio%20DMA :)
http://www.lc-power.com/htm/products_detail.php?lang=2&h_id=2&u_id=34&a_id=193
DoomsdayST
26.11.2008., 22:53
Psihoza, sorry, nisan registrira dimenzije prostora koje si navea u početnom postu... Kad tako pogledan, i nije baš prostor za samostojeće zvučnike... Čak i zbrojeno sa kuhinjom i blagavaonicom... Manji zvučnici počesto mogu dobro napunit i veći prostor, ali preveliki zvučnici teško mogu ikad dobro prosvirat u neadekvatno malom prostoru...
Pogotovo nema potribe ubacivat u takav prostor neke mrcine koje će muljat, a zbog prirode HT-a ćeš imat sub kojim možeš eventualno ispeglat nedostatke u najnižim frekvama bookshelf prednjih zvučnika i pri stereo reprodukciji...
Sad, izbor je ogroman... Ali, mislin da sa Wharfedale Diamond serijom, jako je mala šansa da ćeš pogriješit, nebitno koji rec odabereš... Preporučene snage uzmi sa zadrškom... Veliko je pitanje koliko je tačna deklaracija snage po kanalima bilo kojeg HT rec-a... A uvik je bolja kombinacija jače pojačalo i slabiji zvučnik, nego obrnuto... Jedini kriterij bi tribalo bit tvoje uho... Kad pojačavaš, čim počnu jača izobličenja, krčanje, znakovi clipping-a, triba prestat... Inače, nije pametno ić priko cca. 70% snage bilo kojeg pojačala... A u tvom prostoru, ja bi se debelo iznenadija da ikad pojačaš priko 50%, jer bi bilo prejako i neće bit potribe, imat ćeš i previše decibela...
Imaš interesantan 5.1 set za uzet, cijena nije prevelika, a inače, Diamond serija je prilično poznat i priznat ulaz u hifi vode... Nije najbolji na svitu, ali bi lako moga bit best buy...
http://www.provox.hr/audio/proizvod.aspx?IDProizvoda=1857&myDataListIndex=47&IDProizvodjaca=94&Source=1
Imaš i stalke za prednje, 60 cm visine... Ima i drugih stalaka, povoljnijih i skupljih, ali meni su ovi jedni od lipših...
http://www.provox.hr/audio/proizvod.aspx?IDProizvoda=1990&myDataListIndex=47&IDProizvodjaca=94&Source=1
Ovi surround idu na zid...
http://www.provox.hr/audio/proizvod.aspx?IDProizvoda=1856&myDataListIndex=47&IDProizvodjaca=94&Source=1
Sad, da ja kupujen, malo bi modificira ovaj set... Ako surround idu na zid, ovi su OK... Ako idu na stalke, iza sjedeće pozicije, uzeja bi za surround 9.0...
http://www.provox.hr/audio/proizvod.aspx?IDProizvoda=1847&myDataListIndex=47&IDProizvodjaca=94&Source=1
I stavija bi ih na ove više stalke od 70 cm...
http://www.provox.hr/audio/proizvod.aspx?IDProizvoda=1991&myDataListIndex=47&IDProizvodjaca=94&Source=1
Za centralni, koji je jako bitan, uzeja bi ipak malo jači model, CS...
http://www.provox.hr/audio/proizvod.aspx?IDProizvoda=1854&myDataListIndex=47&IDProizvodjaca=94&Source=1
A za prednje kanale, uzeja bi popularne 9.1, na stalcima od 60 cm...
http://www.provox.hr/audio/proizvod.aspx?IDProizvoda=1846&myDataListIndex=47&IDProizvodjaca=94&Source=1
Svirali bi dobro i u stereo modu, a i u HT modu bez greške...
Ako poželiš imat 7.1, možeš iskombinirat sr na zid livo i desno za surround, a 9.0 na stalcima za back surround, ili ako imaš zid iza leđa, što zbog opisa prostora ipak sumnjam, mogu sr i za bback surround na zid...
Sub je dobar, SW 150, i za HT i za stereo mjuzu...
http://www.provox.hr/audio/proizvod.aspx?IDProizvoda=1962&myDataListIndex=47&IDProizvodjaca=94&Source=1
I na kraju, morat ćeš se malo zezat sa optimalnim smještajem... Za 7.1 bi ti bilo otprilike ovako... Za 5.1 samo makneš ove iza sjedećeg položaja...
http://www.home-theater-automation-and-electronics.com/images/7_1SurroundSound.gif
Sub možeš pomicat slobodno, i tražit najbolju poziciju... I prednje kanale, za dobit ispravnu stereo sliku, možeš donekle pomicat, odmicat i primicat od bočnih i stražnih zidova, tražit što bolju definiciju, pogotovo basa, i ljudskog govora tj. srednjih, na što udaljenost od zidova može dosta utjecat... 9.1 nisu previše 'gladni' prostora oko sebe, ali ispalti se malo experimentirat... 200-tinjak sati će tribat sustavu da se donekle 'usvira'... Pa pomalo, traži idalne pozicije... Nekad i mali pomaci puno znače... To su slatki gušti... Kad skužiš da si dobija poboljšanje, a kune nisi potrošija... :zubo:
Savjet za Onkyo 606 ti je dobar, sa strane samo zvuka... Podržava sve najnovije HDMI standarde zvuka... Nije preskup, a kažu da daje među boljim reprodukcijama stereo zvuka za HT rec, trade mark Onyko rec-ova...
A sad, na tebi je odluka... Šta god odlučiš, bitno je da uživaš...
psihoza
26.11.2008., 23:49
IT freak,
evo ti network Yamahe jeftinije za skoro 10.000 kn
http://www.ronis.hr/?yamaha/170/receiver-yamaha-rx-n600/RX-N600
nema HDMI-je no bolje ti je sliku direktno na TV, a zvuk digitalno koaksijalcima ili optikom na receiver, jedino malo više kablova.
Tako imaš dosta i za zvučnike. Energy osobno ne bi, no neki Q Kef ili čak Bowerse lijepo bi se čulo.
bok
Hmmm, zanimljivo! Kako ovog modela nema na Yamahinim stranicama!?
Ne smeta mi HDMI direkt na TV naravno, ne zanima me upscaling itd, opcenito kvaliteta slike mi je sekundarna u odnosu na zvuk.
psihoza
26.11.2008., 23:59
bilo bi zbilja tužno potrošit sad novce na novi receiver u tom rangu a ne uzeti sa HDMI-jem. ne zbog slike koliko zbog zvuka. DolbyHD, DTS HD i svi ostali su na HDMI-u, pa kad konačno masovno dođe blu-ray opalio si dreku pljusku :ne zna:
:( e na to nisam mislio.
za ove ostale uredjaja... znam ih preko nekoliko koji rade slicne stvari, vidio, isprobao i odlucio se za Windows Media Centar rjesenje i XBOX kao extender. Vjerujem da ce novi XBOX rjesiti problem ali do tada ako budem isao smjerom "treceg uredjaja" onda ce to prije biti neki WIndows Media Extender kao: http://www.linksys.com/servlet/Satellite?c=L_Product_C2&childpagename=US%2FLayout&cid=1175243415936&pagename=Linksys%2FCommon%2FVisitorWrapper&lid=1593633147B04
za sada ispitujem jeli moguce bez "treceg" uredjaja. Iako mi se vec sada cini da to nece biti moguce i da mi je bolje odmah gledati receiver bez network funkcionalnosti te pripadajauce zvucnike pa sta spojim na to spojim, xbox, extender ili nesto trece.
MytByte
27.11.2008., 00:14
Ne smeta mi HDMI direkt na TV naravno, ne zanima me upscaling itd, opcenito kvaliteta slike mi je sekundarna u odnosu na zvuk.
To je žalosno, moram priznat...imam ja jedan VHS, moguti ga poklonit...:p
psihoza
27.11.2008., 00:22
DoomsdayST (tek sad kuzim po STu da smo sugradjani :) )
hvala na iscrpnom objasnjenju, stvarno si se potrudio! Na Wharfedale preporuke sam nailazio cesto po netu pa tvoja preporuka (posebno nakon tako iscrpnog opisa) to samo potvrdjuje. Svidja mi se tvoj "modificirani" set i posebno to sto pricas o kvaliteti sterea jer mi je to bitno a nisam spominjao. Dakle filmovi su vazni ali stereo mjuza se jako puno slusa. Definitivno sam kuzio i da nema smisla stavljat samostojece zvucnike.
Na kraju, cini mi se da sam naucio/odlucio sljedece:
- odustati od network receivera i koristit XBOX360 do daljnjeg
- ne uzimat samostojece zvucnike vec manje sa stalkom
... sad jos samo cekam komentare na kombinaciju receiveri/zvucnici :) A imam vrimena, useljenje tek u drugi misec.
psihoza
27.11.2008., 00:29
To je žalosno, moram priznat...imam ja jedan VHS, moguti ga poklonit...:p
Sorry, svatko ima svoje prioritete :)
Ali rekao sam da je "sekundarno" a ne da sam slijep :D Jasno vidim razliku izmedju VHS-a i DVD/HD-a ali npr. za TV cu dati manje nego za zvucnikei, ili npr. jako sam sretan sa kompresiranim videom (divx).
MytByte
27.11.2008., 00:34
I još se smiješ...:D
pa upravo je kod TV-a pravilo koliko daš toliko dobiješ...ali ako i jesi sretan s Divx-om, ne možeš biti sretan sa zvukom koji ide uz njega...kako možeš podnijeti takvu ne-kvalitetu zvuka???:D
psihoza
27.11.2008., 01:11
I još se smiješ...:D
pa upravo je kod TV-a pravilo koliko daš toliko dobiješ...ali ako i jesi sretan s Divx-om, ne možeš biti sretan sa zvukom koji ide uz njega...kako možeš podnijeti takvu ne-kvalitetu zvuka???:D
da se video kompresirati uz zadrzavanja audia u izvornom obliku. Mislim da je ovde primjer (http://www.netekipa.com/divx.asp?dio=divxiac3). Ne nalazis takve stvari za DL po netu ali najcesce i ne gledam divx-e sa neta.
psihoza
27.11.2008., 01:14
Naletih na Denon AVR-1909 (http://www.usa.denon.com/ProductDetails/4241.asp#) cesto prezentiranog kao tu negdje ili boljeg od Onkyo 606. Ima zanimljivih opcija kao npr. Multiroom sto bi mi moglo koristiti jer imam provedene kabele do susjedne sobe ali jos zanimljivije je ovo na sto sam slucajno naletio... dodatak za mrezni streaming! http://usa.denon.com/ProductDetails/3571.asp
Na prvi pogled mi se cini bolji izbor od Onkya 606 ali vec je kasno :) laku noc
Hmmm, zanimljivo! Kako ovog modela nema na Yamahinim stranicama!?
http://www.yamaha.com/yec/products/productdetail.html?CNTID=451033
Thurgood
27.11.2008., 08:08
za sada ispitujem jeli moguce bez "treceg" uredjaja. Iako mi se vec sada cini da to nece biti moguce i da mi je bolje odmah gledati receiver bez network funkcionalnosti te pripadajauce zvucnike pa sta spojim na to spojim, xbox, extender ili nesto trece.
najbolje bi bilo tako, da. ovaj LC Power koji sam gore linkao izgleda kao da bi mogao obavljati većinu posla, jedino bi ti trebao još neki klasičan DVD/Divx/Blu-ray player. ali 1300 kn + HDD za ovaj nije tak ni strašno... iako, ima i jeftinijih, bez HDMI - ali Prestigio ipak ne baš: http://review.future.ee/ :misli:
btw ovdje se pisalo o uređaju kakav trebaš: http://www.forum.hr/showthread.php?t=388038
edit: možda bude zanimljivo: http://www.ve-mil.hr/Novost.aspx?Cln_Id=221
jedan 5.1 Mission set sa aktivnim subom i prednjim floorstanderima izađe malo preko 5000 kn :)
crni :klopa:
MytByte
27.11.2008., 09:02
da se video kompresirati uz zadrzavanja audia u izvornom obliku. Mislim da je ovde primjer (http://www.netekipa.com/divx.asp?dio=divxiac3). Ne nalazis takve stvari za DL po netu ali najcesce i ne gledam divx-e sa neta.
AC3 je maximalno 384 KB/s i ne bih ga zvao nekim ultra-kvalitetnim zvukom, DTS je čujno i po bitrateu osjetno bolji ali šta ćemo, bandwidth za skidanje je ograničen...gledam nešto trenutno na Divx-u što ima 3-kanalni AC3, samo jedna epizoda je bila DD 5.1...al neću te mučit više, ti si ti, ja sam ja...:D
što se tiče LC Powera, mislim da je dosta "okljaštren" u odnosu na Popcorn Hour...nema HDMI 1.3, nema 1080p niti 24Hz kao Popcorn...šteta, jer su nam odmah dostupni...
Thurgood
27.11.2008., 09:11
ko i uvijek... ako nije totalni mainstream odna je ono dostupno u Rvackoj ili loše ili debelo preskupo :rolleyes:
psihoza
27.11.2008., 19:16
http://www.yamaha.com/yec/products/productdetail.html?CNTID=451033
hm, zanimlkjivo, a ja nekako uvijek biram UK sajt proizvodjaca: http://www.yamaha-uk.com/av_amps_receivers/ i tamo ga nema
psihoza
27.11.2008., 19:27
http://www.ve-mil.hr/Novost.aspx?Cln_Id=221
jedan 5.1 Mission set sa aktivnim subom i prednjim floorstanderima izađe malo preko 5000 kn :)
crni :klopa:
A sta ti kazes za gornju raspravu o potrebi (i uopce mogucnosti) koristenja floorstand zvucnika? Zakljucak je bio da im treba previse mjesta (60-tak cm sa strane i iza) i da su previse za ovako malu prostoriju kao sto je moja.
Takodjer, cijena je prihvatljiva, ali moje laicki osjecaj govori da su gore preporuceni Wharfedale Diamond kvalitetniji zvucnici od ovih
Thurgood
27.11.2008., 21:14
zato što su dijamantni? :D bolji je onaj koji ti se više sviđa. a pošto ih samo gledamo na netu... hm? ovo je samo još jedan prijedlog za razmišljanje
neke serije samostojećih kao što su i ovi jeftiniji Missioni zapravo i nemaju volumen kolika je kutija. bookshelfi za 1299 i floorstanderi za 1699 su isti, ali izbjegavaš stalke pa sad ko voli nek izvoli. zvučnik+stalak ili samo veći/viši zvučnik? ako zanemarimo cijenu stalka više je stvar ukusa :)
psihoza
28.11.2008., 00:49
Ma sva moja misljenja su bazirana na "vaganju komentara" po on-line testovima i forumima. I naravno daleko su od tocnih, na koncu zato i trazim savjet.
A ovo da nije kod nekih floorstandova sve volumen... *ebiga, taman mislim da sam nesto naucio i onda se i to poljulja :)
Sad sam opet na pocetku. Dakle po izgledu mi se ovi MV-6 i MV-8 vise svidjaju a i eliminiranje cijene stalaka nije zanemarivo. Ali zvuk mi je ipak prioritet, pa ako u mojoj prostoriji Waferdale proizvodi bolji zvuk onda je to moj izbor. Ti si mislio na MV-8? moze li se ikako doci do savjeta o njihovom pozicioniranju, prostou oko njih, koliki je unutarnji volumen, blah, blah, jer nebi zelio kad ih kupim otkriti da ih moram staviti nasred sobe :D
DoomsdayST
28.11.2008., 08:13
A čuj, psihoza, nisan ni ja posluša sve moguće kombinacije, pogotovo ne u baš tvom prostoru, pa da mogu sa sigurnošću nešto tvrdit... Ali, neke vodilje postoje...
Recimo, 9.1 su hvaljeni više puta ka best buy, i najviše muzike za novce... Činjenica je da bookshelfi počesto bez većih problema napune i veći prostor, ali da poveći zvučnici bez dovoljno prostora skoro nikad ne prosviraju kako triba...
Ja osobno ne vidin razloga upirat po samostojećin zvučnicima, iako neman ništa protiv Mission-a ka firme, sve šta san od njih čuja je bilo korektno, u svojoj klasi... Doduše MV seriju nisan sluša, nova je, ali nebi tribala bit previše zvukom različita od M3 serije...
Par stvari me još vodi na 9.1 + stalak, ili uopće Diamonde do 9.4, a to je, između ostalog, i bass reflex na prednjoj strani... Teoretski, tribalo bi bit lakše približit takav zvučnik zadnjem zidu bez degradacije zvuka nego zvučnik sa BR otvorom natrag koji bi u stražnji zid udara, sa iznimkom nekih koji su baš PROJEKTIRANI sa BR natrag i potrebom postavljanja blizu stražnjeg zida ili na policu u ormar... Nekako sumnjam da su samostojeći Mission-i tako projektirani...
I inače, po svim review-ovima, 9.1 su jako dobro izbalansirani zvučnici, šta nije lako nać u tom cjenovnom razredu... A potrebu za samostojećim zvučnicima u malom prostoru, i to još u HT sustavu di će još bit i subwoofer, pa onda još MV-8 sa 2 mid/bass drivera, stvarno mi nije jasna... Istina, ne triba ti stalak i za'ebancija sa punjenjem istoga kvarcnim pjeskom, šiljci na dnu stalka, traženje podloški za njih ako ne dolaze skupa sa šiljcima, traženje blue tack ili UHU kit-a za zalipit zvučnik za gornju ploču stalka umisto gumenih podloški (jer je bolje da se zvučnik minimalno može micat), i nova MV serija jako lipo izgleda, ali, triba vidit šta je prioritet... Ionako su ovo samo neke ideje, smjernice... Šta je na kraju kupljeno uvik ostaje do onoga ko kupuje, i ko sa tim mora posli živit... A najbitnije od svega je bit zadovoljan...
:ne zna:
Thurgood
28.11.2008., 08:44
Ma sva moja misljenja su bazirana na "vaganju komentara" po on-line testovima i forumima. I naravno daleko su od tocnih, na koncu zato i trazim savjet.
A ovo da nije kod nekih floorstandova sve volumen... *ebiga, taman mislim da sam nesto naucio i onda se i to poljulja :)
Sad sam opet na pocetku. Dakle po izgledu mi se ovi MV-6 i MV-8 vise svidjaju a i eliminiranje cijene stalaka nije zanemarivo. Ali zvuk mi je ipak prioritet, pa ako u mojoj prostoriji Waferdale proizvodi bolji zvuk onda je to moj izbor. Ti si mislio na MV-8? moze li se ikako doci do savjeta o njihovom pozicioniranju, prostou oko njih, koliki je unutarnji volumen, blah, blah, jer nebi zelio kad ih kupim otkriti da ih moram staviti nasred sobe :D
a, to ne vrijedi za sve floorstandere. nekima je cijela kutija iskorištena za volumen, a ja sam mislio na MV-6 koji je zapravo bookshelf u visokoj kutiji. za mjuzu je dovoljno, a filmovi ionako imaju svoj sub kanal pa mislim da za MV-8 jednostavno nema potrebe. pozicioniranje se ne može nešto previše teoretizirati, isto kao i izbor zvučnika - trebalo bi se probati. ovak napamet se ništa ne može znati
neke stvari jednostavno ne možeš izbjeći. naprimjer kod mene je soba kvadratna. 4,5 x 4,5 ravno. nisam je ja gradio, ne mogu dalje prilagoditi, ali posljedica je da ravno ispred televizora, uza zid na drugoj strani sobe - nema basa. pomakneš se 20 cm u lijevo ili desno - milina. ali u toj jednoj točci ga nema. sva sreća trosjed mi je približen tako da se najčešće to ne osjeti jer opet nemrem subwoofer micati nikuda, on je tamo gdje je :ne zna:
psihoza
28.11.2008., 11:00
Da se kladim, kladio bi se na Wharfedale, ali posto imam par miseci do odluke potrosit cu malo vrimena u istrazivanju. Steta sta nema niti manual na webu proizvodjaca :(
A neki komentar na ovaj Denon 1909 receiver?
Thurgood
28.11.2008., 12:11
dok se ne javi koji vlasnik: http://whathifi.com/Review/Denon-AVR-1909/
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1050097
mogao si to i sam izguglat :p
Da se kladim, kladio bi se na Wharfedale, ali posto imam par miseci do odluke potrosit cu malo vrimena u istrazivanju. Steta sta nema niti manual na webu proizvodjaca :(
Čuj IT freak pa ti ništa ne možeš naći.
Evo link za Wharfadale: http://www.wharfedale.co.uk/range.php?range_id=3
Nego o Wharfadaleu, prije par godina i ja sam kupovao zvučnike i to u ono vrijeme hvaljenu seriju 8, po netu zvučnici desetljeća, no sada ono ali.
Slušao sam ih u dučanu, slušaonici (kablovi i ostale komponente sve pet) ,ali mi se nije sviđao zvuk kada su bili pojačani ispod pola, odnosno, relativno tiho. Pojačani muški, zvuk za svaku pohvalu, ali na manje nekako rijetko, razvodnjeno. I tako sam kupio nešto drugo.
Znalci rasvjetlite puk.
psihoza
28.11.2008., 16:19
ma nasao sam ja more reviewa, cak i bas usporednih sa Onkyom. Ali nema do domace rici na ovakvom forumu. Tamo nikad neznas tko je placenik a tko nije, a i kultura je skroz druga.
Za manual... to je bilo sinoc iza ponoci i nisam ima snage nista pogledat nego stranicu proizvodjaca. Danas cu bolje pogledat
psihoza
29.11.2008., 20:24
nema nista od manuala za Mission (osim ako mi ne odgovore na email). Do daljnjeg ostajem kod Wharfedale 9.1.
Sto se tice receivera uz Denona 1909 sam u igru dodao i Pioneer VSX-01TXH. Pioneer ima USB ulaz koji mi puno znaci jer cesto (pre)nosim muziku po stickovima sa/na posal, u auto, itd. Denon je dobio jedan minus za GUI jer nesto tako gadno jos nisam vidio i iako mi je zvuk primaran - sta je previse, previse je.
psihoza
30.11.2008., 16:15
pocinjem se lagano frustrirat vec morem tih oznaka, pa mi nije trebao jos jutrosnji izlet u emezzetu. Slucajno spazim da imaju neke jeftinije Yamahe kad ono na njima USB port! I na RX-V563 i na RX-V363. Evo dosao kuci, gledam na stranice proizvodjaca i tamo ga nema... malo googlam i sad vi meni objasnite:
1) http://www.yamaha.com/yec/products/productdetail.html?CNTID=567575&CTID=5000300&RLTID=1504&DETYP=RELATION
2) http://www.pixmania.co.uk/uk/uk/1159829/art/yamaha/rx-v563-7-1-hdmi-usb-audi.html
ocigledno model iste oznake, ali jedan ima USB, drugi nema sto je vidljivo i iz slika prednjeg panela.
Na stranu sad jeli meni taj model odgovara ili ne (gledao sam neke skuplje) ali cijelo moje istrazivanje sad pada u vodu ako postoje razliciti modeli istog imena (za razlicita trzista?). Jer mozda nije samo razlika u USB-u, a i da je samo to meni je USB bitan.
Edit: cini se da je americko trziste nesto drugacije i bolja adresa za gledat je: http://www.yamaha-hifi.com Bas zato sam uvijek izbjegavao americke webove pa me neko u ovom topicu nagovorio suprotno, grrr.
Sinnerman
30.11.2008., 17:03
Kupiš dvd player sa usb ulazom i problem rješen.To naravno u slućaju da je receiver bez usb ulaza kvalitetniji od onog sa ulazom.
DoomsdayST
30.11.2008., 17:03
E moj psihoza, tebe USB može privuć nekom rec-u, a kažeš da ti je zvuk bitan... Pa, mogućnost priključenja USB uređaja dobiješ čim kupiš neki DVD sa tim feature-om, od jeftilena Quadro 933 pa do Pioneer 410 kojeg bi preporučija...
Bitnije su one druge stvari... Ja bi na tvom mistu gleda Onkyo, ako tribaš najnovije HDMI standardne podržane i Faroudja čip, te imaš lovu za platit to sve, model 606... Ako ne, tu je i model 506, dosta povoljniji a isto jako dobar za stereo mjuzu...
Ali, kako ja uvik kažen, najbitnije je da si ti zadovoljan...
:zubo:
EDIT: eto, ovi put je mene Sinnerman preduhitrija... :rofl:
Sinnerman
30.11.2008., 17:23
eto, ovi put je mene Sinnerman preduhitrija...
I to u istoj minuti.
psihoza
30.11.2008., 17:37
ma nedajte se prevarit ljudi... jos uvijek je meni bitniji zvuk od USB-a, GUI dizajna, dizajna opcenito, itd. Ali kad jednom na hrpu stavis receivere priblizne kvalitete zvuka za pocetnika (a cini mi se da su takvi Onkyo 606, Denon 1909 i ovaj Pioneer VSX-01TXH) onda krenes gledat i ostale plusice i minuse koji ce presuditi).
Sto se tice USB-a radi se o cistoj prakticnosti a ne o izvoru koji cu najcesce koristiti. Naime jako cesto tramakajem muziku sa posla u auto (i svoje i zenino) i kuci i to radim upravo preko USB/mp3 uredjaja koji su mi dostupni na svim tim mjestima.
Treci uredjaj sa USBom, bilo koje vrste, DVD player, XBPOX360, network receiver, itd... sve mi je to manje-vise poznato, nesto od toga vec i imama, ali o USBu u ovom topicu govorim isklucivo kao o plusu RECEIVERA, tj. opet o prakticnosti poaljenja samo jednog uredjaja. Ma mogu ja playat sa usb sticka vec sa 3 mista: media centar pc, xbox360, PC na wirelessu, ali akcija u dva koraka "plug & press play" (dakle bez paljenja trecih uredjaja) zasluzuje plus za prakticnost.
BenderFesk
01.12.2008., 16:08
Evo da ne otvaram novu temu, zamolio bih vas za mišljenje što spojiti na AV Yamahu 663. Radi se o dnevnoj sobi 4x4m, 2.7m visine, gledalo bi se HD i slušalo glazbe podjednako, a dvojba je slijedeća:
- uzeti par Wharfedale Diamond 9.3 bookshelfa (poslije i sub istog proizvođača, po potrebi) za cca 2000kn + cca 2500 za sub (pa poslije opet nadgradnja po potrebi sa centrom i sur)
- ili odmah uzeti neki set poput Jamo S 606 HCS3 za cca 3500kn pa sam miran
- nešto treće?
Druga stvar: receiver je 8 Ohmski, zvučnici 6 Ohmski. Ima li netko neki razlog zašto bih trebao ići na 8 Ohmske?
Hvala!
DoomsdayST
01.12.2008., 18:10
Soba ti nije prevelika, a kako ćeš ić na sub SW 150, ne vidin razloga uzimat 9.3 bookshelf sa mid/bass driverom od 20 cm... Možeš slobodno uzet 9.1, za surround 9.0 ili 9.SR ako idu na zid, i centralni CC ili CS... Staviš sve zvulje na Small, sa rezon na 80 Hz, i to bi tribalo jako lipo svirat, i mjuzu i efekte...
Ove multipraktik 5.1 komplete ja osobno ne volin, pa ti ih nebi preporučija, ako baš ne moraš...
A potribe za više zvučnika i sub-om će bit... Inače, koji kua si kupova 7.1 rec, moga si uzet i stereo rec...
Uzmeš svih 7.1, ili 5.1 pa možeš frontove pogonit u bi-amp modu...
Imaš izlaz za 2 sub-a, ako pofali bass-a, dodaš još jednog... :zubo:
Sa ovin rec-om imaš sve najnovije vrste višekanalnog zvuka bez gubitaka isključivo priko HDMI-a... Ali, da bi iskoristija sve prednosti novih formata, moraš imat barem 5.1 zvučnike...
:mig:
BenderFesk
01.12.2008., 20:14
A potribe za više zvučnika i sub-om će bit... Inače, koji kua si kupova 7.1 rec, moga si uzet i stereo rec...
Ovaj prvi "po potrebi" se odnosio na potrebu za sub ako uzmem 9.3 na toliku prostoriju, a drugi sam se krivo izrazio, mislio sam "po financijskoj mogućnosti" jer bih prvo uzeo samo jedan par zvučnika, a s vremenom svakako nadogradio...
Također, još je jedan razlog za ovakvim receiverom, a to je da jednog dana, ako se promijeni stambena lokacija, receiver ostane u pogonu i s nekim većim zvučničkim sustavom, što bih, u slučaju Wharfedalea vjerojatno onda bili 9.5 na fronte i 9.3 na sr ili nešto u tom stilu...
Hvala na savjetu! :top:
DoomsdayST
01.12.2008., 21:12
Prema recenzijama i pričama više-manje svih, HT bez aktivnog sub-a je za kua, pa makar ima i velike floorstand-ere za frontove... Ako lažu oni, lažen i ja jer HT setup neman doma... Ali, to bi značilo i ako uzmeš 9.3, jedan SW 150 ti nebi bija na odmet, a ako priđeš u veći prostor, i još jedan dodatni takav... :zubo:
Isto tako, ako uzmeš 9.1 ili 9.2 za frontove sada, možeš ih posli pribacit na surround kanal... Kako god odlučiš i šta god da uzmeš, nemoj izgubit bridge-ve za buksne straga ako ih sad budeš spaja u bi-amp, kako bi ih posli moga povezat mono-style na surround... :top:
psihoza
02.12.2008., 00:35
DoomsdayST (a i ostali)... popisujem sto sve treba kupit pa naletih na nesto sto mi nije skroz jasno.
Naime ovi Diamond 9.SR sto si preporucio ako idu na zid... neznam trebaju li mi zidni nosaci za njih da ih zakrivim prema unutra?
Naime, idem na 5.1 i stalci za straznje zvucnike mi nisu opcija. Takodjer, ako pogledas tvoju shemu koju si nacrtao, moja situacija je malo drugacija tj. zid je odmah iza trosjeda (trosjed naslonjen na njega).
Koliko ja kuzim to mi ostavlja samo opciju da straznji budu na zidu iza trosjeda, malo vise od tocke slusanja, razmaknuti oko 3m (kao i prednji)... i onda dodjoh na pitanja sa pocetka posta... nosaci ili ne... ili nesto drugo?
Sinnerman
02.12.2008., 01:45
U tom slučaju uzmi ove i nijedne druge http://www.provox.hr/audio/proizvod.aspx?IDProizvoda=1858&myDataListIndex=47&IDProizvodjaca=94&Source=1
DoomsdayST
02.12.2008., 08:51
Griješniče (Sinnerman :zubo: ) izgleda da smo na istoj frekvi... Pazi samo da ne dođe do rezonancije... :rofl:
U pravu je... DFS su rađeni da se surround kanali kod 5.1 (pazi, ne stražnji kod 7.1 nego praktički BOČNI kod 5.1, ali nazad), umisto sa bočnih zidova, mogu dat sa stražnjeg zida...
http://img510.imageshack.us/img510/4489/rearlb2.jpg
Ovo ti je, za dobit cca. OK pozicioniranje 5.1 surround kanala na stražni zid, praktički jedina OK opcija... Ako ideš na 7.1 onda je situacija ponešto drugačija, ali nećemo sad o tome...
psihoza
02.12.2008., 19:34
thx ekipa! ovi mi sidaju k'o budali triska :D
Nece mi valjda puno patit zvuk sa ovakim razmjestajem i ovim zvucnicima? A sta ces kad bi zena neku lampu i ostale detalje i onda straznji stalci jednostavno ne stanu :(
Tv sam nabrzinu definiirao Sony 40W4000. Jos samo sa receiverom nisam nacisto. Kod Denona 1909 su mi plusevi dizajn, adapter za network, audissey dynamic volume, minus je ogavan GUI. Onkyo vise ljudi hvali za zvuk, posebno stereo, ali kudi grijanje. Ali imam vrimena jos par miseci, mozda globalna kriza spusti cijene :D
psihoza
02.12.2008., 19:58
ali nebi ja bio ja kad nebi komplicirao.. pa molim jos jedno misljenje:
Naletih na tvrdnju da ovi 9.4 imaju bass otvore sprijeda pa da trpe da ih se stavi blize zidu. Polu-potvrdu tvrdnje vidim u Wharfedale manualu: http://www.wharfedale.co.uk/images/ranges/brochure_3.pdf koji ove zvucnike stavlja kao primjer konfiguracije cak i za manje sobe (12 m2) i jace sisteme. I to bas sa ovima 9.DFS koje ste preporucili.
Siguran sam da bi sa zvukom i 9.1 i 9.4 bio happy, ali ovi su mi prakticniji jer se ne moram zafrkavat sa stalcima, a i bolje mi izgledaju nego stalci sa 9.1. Zato bi dao to nesto vise love za njih, ali naravno samo ako oni mogu trpit postavljanje nesto blize zidu...
prednji lijevi: 20 cm od zida iza, lijevo-desno je slobodno
prednji desni: 20 cm od zida iza, 30-40cm od zida desno, ostalo slobodno
Denon 2309 (http://www.komteh.hr/audio.php?op=prod&pid=622&l=1) ima to što tražiš, a imaju ti i KEF zvučnika na sniženju,
koliko vidim kod 1909 je mreža opcionalna, trebaš nabaviti dodatak pa treba provjeriti koliko će to na kraju izić,
oni prodaju i onkyo receivere (i ja kao gore smatram da 606 daje najbolji omjer uloženog- dobijenog)
najbolje je provjeriti u samom dućanu gdje će ti to sve demonstrirat, a najvažniji kriterij treba biti tvoje uho,
u zg imaš još specijaliziranih dućana, npr. www.bojezvuka.hr, a možda i članovi s grupe ti još koji preporuče
Sinnerman
02.12.2008., 22:00
Čuj psihoza, zvučnici sa bas reflexom naprijed trpe da budu bliže zidu, međutim bojim se da su ipak preveliki za tvoj prostor.Zato su ti i savjetovani diamond 9.1, 9.3.Kad u mali prostor uvališ veliki zvučnik, zvuk se nema gdje dovoljno raširit i to sve skupa bude muljavo.Svaki prostor je individua za sebe i tu ti se nemoze ništa savjetovat sa 100 posto sigurnošću.Osobno volim samostojeće zvučnike ali sam ih i kod sebe izbacio iz sličnih razloga i kupio mini zvučnike koji daju veliki zvuk.Možda da malo obiđeš trgovine pa da pogledaš i neke komplete koji se sastoje od satelita i subwofera,to zna jako ljepo radit, ali se zagriženim audiofilima bljuje na tako nešto.Međutim to tebe nije briga, ova kefova jaja su dosta hvaljena pa si pogledaj (http://www2.kef.com/GB/SurroundSound/KHT/3000)
Uf malo sam pretjero sa kefom, činilo mi se da su jeftiniji, al nema veze neka ostane.Pogledaj si i bose acoustimass 6 komplet, on je puno jeftiniji.
DoomsdayST
02.12.2008., 22:28
ali nebi ja bio ja kad nebi komplicirao.. pa molim jos jedno misljenje:
Naletih na tvrdnju da ovi 9.4 imaju bass otvore sprijeda pa da trpe da ih se stavi blize zidu. Polu-potvrdu tvrdnje vidim u Wharfedale manualu: http://www.wharfedale.co.uk/images/ranges/brochure_3.pdf koji ove zvucnike stavlja kao primjer konfiguracije cak i za manje sobe (12 m2) i jace sisteme. I to bas sa ovima 9.DFS koje ste preporucili.
Siguran sam da bi sa zvukom i 9.1 i 9.4 bio happy, ali ovi su mi prakticniji jer se ne moram zafrkavat sa stalcima, a i bolje mi izgledaju nego stalci sa 9.1. Zato bi dao to nesto vise love za njih, ali naravno samo ako oni mogu trpit postavljanje nesto blize zidu...
prednji lijevi: 20 cm od zida iza, lijevo-desno je slobodno
prednji desni: 20 cm od zida iza, 30-40cm od zida desno, ostalo slobodno
Mislin da bi i 9.4 bili OK, više-manje, i mislin da bi oni i više od 9.1 profitirali od bi-amp konekcije, šta će ti mislin Onkyo 506/606 ali i Denon 1909/2309 dozvolit, tj. da 2 kanala od 7, ona za back surround, iskoristiš za bi-amping front zvučnika...
Moguće da će to bit dovoljno prostora, iako mislin, a to ćeš čut sam slušajuć, da bi desni profitira ako ga možeš maknit još malo od zida, priko po metra... prema opisu, reka bi da na zidu di je TV i zvučnici, livo su vrata... Manevriraj koliko se da, a da dozvoliš još malo mista desnom zvučniku od bočnog zida... Možda griješin, ali kad se malo sustav usvira, obrati pažnju na reprodukciju bassa i srednjih/vokala... Sve ti ovisi o prostoru... Kod mene, kad su zvučnici bili povučeni prema kutevima, nije se dobilo prenaglašen bass, ali su srednji, tj. ljudski glas zvučali 'čudno'... Kad san ih odmaka od bočnih i stražnjeg zida malo manje od metra, sve je otprilike 'silo' na svoje misto... Nema pravila, triba malo micat, i slušat... Ponekad i centimetri odlučuju...
psihoza
03.12.2008., 00:02
Denon 2309 (http://www.komteh.hr/audio.php?op=prod&pid=622&l=1) ima to što tražiš
e vidis zbog ovakvih stvari mi je receiver ostao zadnji na listi. Te verzije i verzijice, razlicita trzista i slicno. Ono sto sam ja gledao su sluzbene stranice na http://www.usa.denon.com/ProductDetails/4527.asp itamo je 2309CI opisan kao da NEMA network. Ovo sto si ti poslao mi je skroz prihvatljivo i po cijeni i po svemu ostalome.
Uvjeren sam da Onkyo daje nesto bolji zvuk jer stvarno redom to svi govore, ali mislim da se radi o nijansama koje ce nadoknaditi mogucnosti Denona koje mi trebaju. To cu znati kad usporedim u zivo. Isto kao i za Wharfedale 9.4 zvucnike. Izgleda da ce te posljednje nijanse trebati poslusati vlastitim uhom i donijeti odluku. nadam se da cu to moci u Splitu, ili da cu u ZG do veljace.
psihoza
03.12.2008., 00:06
I za ove KEFove.. i oni se cesto preporucuju ali jednostavno mi nije sjeo dizajn. ja sam konzervativan tip i Wharfedale mi apsolutno pase i po izgledu i svemu ostalom.
U svakom slucaju hvala na puno pomoci. Splicani od pomoci mogu racunati na pivu ako se ikad sretnemo.
DoomsdayST
03.12.2008., 00:21
A splićani ća su pobigli u Kaštela, jel' se mi računamo... :zubo:
hifffista
03.12.2008., 08:02
ja bih što se tiče pojačala i procesora probao sa Harmanom, jako su dobri u zadnje vrijeme iako su malo skuplji ali to opravdavaju a što se tiče zvučnika e tu sada do izražaja više dolazi slušateljeva percepcija o tome i ukus a o njemu se eto kao neraspravlja. bilo koji modeli od ozbiljnijih proizvođača neće te razočarati ali naravno da moraju biti barem oko okvirne cijene ostale elektronike (čitaj u klasi), prvenstveno nemoj štedjeti na pleyeru, jer od njega ti sve počinje, a tu se ljudi naprije zeznu i onda muku moče sa ostalim dijelom sistema, što je pogrešno. ima utjecaja ali nemože se puno više učiniti.
Novi sam na forumu ali dugo sam već u ovim hifi vodama. ajd pa budi pozdravljen.
mi koji dolazimo često u split ne možemo na pivu :confused:
psihoza
03.12.2008., 19:43
ma castim cili thread :Pivo:
MytByte
04.12.2008., 10:11
ima se para i za opremu i za pivu :D
psihoza
07.12.2008., 16:42
Kako ce to vjerojatno na kraju bit Denon 1909 a za prednje se dvoumim Wharfedale 9.1 ili 9.4, ima jos dva pitanja, posebno za Splicane...
1) volio bih poslusat Wharfedale prije nego ih kupim, posebno 9.1/9.4 razliku, ali nekako sumnjam da je to u Splitu moguce? Jeli ista uopce moguce poslusat u Splitu prije kupnje i di? Nisam bio u "Dobar Zvuk", ali ostali kao technomax izgleda nemaju.
2) Moze li mi netko preporucit kabele da budu u skladu sa kvalitetiom (i vrstom) zvucnika (prednji idu bi-amp?) i takodjer koliko su takvi kabeli siroki i savitljivi. Naime imam provucene ono PVC cijevi u stanu do straznjih zvucnika pa neznam hoce li to ici.
DoomsdayST
07.12.2008., 19:17
1) nisan 100% sigur, ali mislin da nećeš nać u ST firmu da ti za avans da WH D na slušanje, ali možda i griješin...
2) kabele ne moraš uzimat preskupe... Ipak je to HT... Uzmeš neke pristojne... A za instalacije, preferiraju se krući, ne previše flexi kabeli... Lakše ih je gurat kroz bužire... Ja san, i bez bužira, uzeja Straight Wire seriju WaveGuide koja ima sve certifikate i namjenjena je baš za instalacije u zidovima... Prednji su mi u bi-wire spojeni sa ampom, kabel je SW WG 3.5 sa 4 vodiča po kabelu, cca. 23 kn po metru... Za centralni i satelite možeš uzet SW WG 1.5 za cca. 10 kn po metru... A ako misliš da će ti ta serija bit preslaba, ja bi max. uzeja za prednje Straight Wire Quartet bi-kabel za cca. 75 kn po metru, za centralni Straight Wire Harmony za cca. 25 kn po metru... Šta ćeš, škrtica san... :zubo: Imaš ih kupit u Technomax-a u Joker-a...
psihoza
07.12.2008., 20:27
thx DoomsdayST. Taman tako neku lovu sam i ocekivao dati. Nisu problem ni ovi skuplji jer su prednji samo par metara.
Za slusanje u ST... nisam ni mislio nosit kuci na slusanje (cinilo mi se kao utopija) ali nisam vidio ni mogucnost preslusavanja u ducanu... ti? A Wharfedale ni za vidit niam nigdi nasao. Iz te klase mi se Technomax cini najopremljeniji. Imaju 10-tak Denon receivera, isto tako Marantz-a. I 3-4 vrste zvucnika kao Monitor Audio i slicno. Ali ne i Wharfedale.
p.s kroz buzire su vec provedeni oni vulgaris crno-crveni 1.5mm. Mislim da ce mi dobro doci barem za izvlacenje novih kablova po sistemu "povuci" umisto "poguraj" tako da i ne trebaju nuzno bit kruti.
DoomsdayST
08.12.2008., 10:01
Evala...
Jesu prednji i centralni isto u bužiru, već provučeni crveno-crni...? Onda možeš za prednje uzet Quartet a za centralni Harmony zvučničke, pa iskoristit crveno-crne za povuć ih... Za stražnje, slobodno ostavi te crveno-crne, neće bit neka primjetna razlika između njih i SW WG 1.5, nema se smisla za'ebavat... Jedino ako želiš, možeš i na njih povuć Harmony zvučnički, tu bi moglo bit neke razlike... Možda... Za sub ti naravno ide koaksijalac, po jedan RCA činč na obe strane... Ne mora bit sad neznan koliko skup... Imaš ih raznih... Ako ti je SW ili neki tako malo bolji preskup, imaš od Bandridge audio serija obična i Premium, nisu ni oni loši, pa vidi koji ćeš...
http://www.monitoraudio.co.uk/range.php?range=8
Slušanje doma je utopija, ali jedino to, sa demo zvučnicima i pojačalom, koji su već usvirani, ima nekog smisla... Slušanje u dućanu, većinom neusviranih komponenti, u nepoznatom prostoru, i nema nekog smisla... A šta se Monitor Audio zvučnika tiče, isto jako dobar izbor... Bronze serija je tu negdi sa Daimondom, neki kažu i bolja... Imaš za prednje ili BR2 (booksfelf sa BR naprid) ili BR5 (floorstander sa BR naprid, dosta 'mali' floorsatnder koji se može lako smistit), za stražnje BRFX koje bi koristija isto ka DSF, u bi-pole modu na stražnjem zidu (znači default bi-pole mod, ne di-pole koji ti nebi odgovara), za centralni BRLCR i za sub BRW10... Sve osim suba koji je povoljniji i centralnog i BR2 koji su li-la, je nešto malo skuplje nego Diamondi... Ako te privlači sve uzet u jednom dućanu, neloš izbor u svakom slučaju... Review-ova po netu ka u priči... A i Technomax ka ima neku slušaonu, ka ono...... Koliko je to korisno, napisa san ti već šta ja mislin... :zubo:
Za Denona, on ima sigurno opciju iskoristit stražnje surround kanale za bi-amping prednjih ili za amplificiranu Zone 2... Ali, pogledaj u ovom thread-u, kod 1908 i spajanja prema manualu bilo je nekih nedoumica sa bi-ampingom, zadnji post 3. strane i 4. strana... Baš me zanima šta je sa 1909...
http://www.audiofil.net/forum/forum_posts.asp?TID=10185
Aj, pomalo, doć' ćeš ti do kraja, a onda, samo uživanje... :top:
psihoza
08.12.2008., 12:01
Jesu prednji i centralni isto u bužiru, već provučeni crveno-crni...? Onda možeš za prednje uzet Quartet a za centralni Harmony zvučničke, pa iskoristit crveno-crne za povuć ih...
Jesu i prednji, ali predvidjeni su bili za zidne nosace na nekih 1m visine, a za sada sam blizi floorstenderima kao 9.4. posto ce izmedju zvucnika bit neki jako niski drveni element mislim da ce kabeli ici iza/ispod toga. Onda cu ove buzire i kabele iskoristi mozda za male halogenke za napravit zanimljivu rasvjetu. Mislim da cu izet Quartet za prednje. Nije neka razlika a mirnije cu spavat :)
Za stražnje, slobodno ostavi te crveno-crne, neće bit neka primjetna razlika između njih i SW WG 1.5, nema se smisla za'ebavat...Evala! :)
A šta se Monitor Audio zvučnika tiče, isto jako dobar izbor... Bronze serija je tu negdi sa Daimondom, neki kažu i bolja...Nastavim li ja tako bit ce prije stan gotov nego se ja odlucim. A ovo je ipak entry level, ostavit cu daljnja premisljanja za par godina iskustva s ovim. Osim toga Wharfedale mi po dizajnu stvarno pase. Ovi Monitor Audio ima par stvarno gadnih komada, kao recimo ovaj BRFX (u zivo je mnogo gori).
Jos me malo muci hoce li to pasat na moju sobu, postoje kontradiktorne informacije, jedan cak preporuca stavljanje u kantun (a ja imam samo jedan): http://www.avforums.com/forums/speakers/177391-wharfedalediamond.html (predzadnji post)
A za ovaj Denon problem... provjerit cu. Iako mi se cini da je setup greska ili kvar.
DoomsdayST
08.12.2008., 12:41
A čuj, to su floorstanderi za manje sobe, i za tebe bitno i kritično je da mogu jako blizi stražnjem zidu zbog BR naprid...
Vidiš, moj doživljaj mojih ne floorstandera nego booksfelfa na stalku kad su bili u kutovima je bija ajme... Ništa puno više bassa, ali zato 'bačvasti' srednji... Istina, kod mene ima više kvadrata, 40-tak kad se zbroji full otvorena blagovaonica , pa se bass iz bookshelfa 'izgubi'... Kod tebe to neće bit slučaj...
Ali, nebi se ja puno brinija... Daj in mista od bočnih zidova po metra ili više (recimo, u taj jedan kut gurni sub, on će debelo profitirat od tog smještaja) i ne beri brigu...
Ionako ćeš 9.4 odrizat put doli i dat na sub niske frekve priko rec-a... Za HT može na 80 Hz, za stereo odvojeno se postavi da koristi sub i odrižeš na 60 Hz... Mislin da na HT postavkama moraš reć da su ti svi zvučnici Small pa rez staviš na 80 Hz, šta znači da će sve ispod 80 Hz sa svih kanala ić na sub... To je OK...
Kod odvojenih stereo postavki ista stvar, samo odrižeš prednje na 60 Hz, samo da im sub da još malo 'mesa' na duboke, kad ga već imaš...
Volume suba podesiš po želji, prema uhu, da se 'stopi' sa zvukom prednjih, da ga ne primjećuješ, ali da osjetiš ako ga isključiš kako odjednom nešto fali... :zubo:
psihoza
09.12.2008., 21:27
Mislin da bi i 9.4 bili OK, više-manje, i mislin da bi oni i više od 9.1 profitirali od bi-amp konekcije, šta će ti mislin Onkyo 506/606 ali i Denon 1909/2309 dozvolit, tj. da 2 kanala od 7, ona za back surround, iskoristiš za bi-amping front zvučnika...
Ima li Denon 1909 dovoljno snage da pogoni 9.4 kako spada, cak i ako se "odvrne"? Nisam bas na "ti" sa tim kalkulacijama. Znam samo da Wharfedale kao 6 Ohmski vuku malo vise
DoomsdayST
10.12.2008., 07:49
Na tvoju kvadraturu, pogotovo bi-amped, sa aktivnim sub-om u sustavu, ne moraš se nimalo brinit oko toga, viruj mi... :zubo:
psihoza
10.12.2008., 19:19
steta sta imam jos 2 miseca do stana: http://www.provox.hr/audio/NovostiKat.aspx?IDTipNovosti=3
ako dobro kuzim ovo je -20% na prikazane cijene, dakle popust nije uracunat
psihoza
17.01.2009., 20:09
upravo naletih na akciju u... (smijem?) ... 10 % za Denon, AE, ... i 30% za Straight Wire... do kraja veljace
kreso01
18.01.2009., 01:15
Slobodno baci oko i na Quad L-ite komplet: http://www.provox.hr/audio/proizvod.aspx?IDProizvoda=1985&myDataListIndex=34&IDProizvodjaca=95&Source=1
2link: http://www.classic-hi-fi.co.uk/acatalog/Quad_5.1_L-ite_Speaker_System.html
Ja ga imam, i iznimno sam zadovoljan... tim prije sto je sada na velikoj akciji..... a i spadaju u nesto visu kategoriju, kao sto je kod wharfedalea diamond vs EVO
Sateliti jesu mali ali jako fino sviraju i u stereu, u mojem slucaju su spojeni na onkyo integru tx-ds989.... kao glavu kuce naveo bi sub... zivina od 300W, inace kada bi kupovao od quada posebno L-ite sub samo on bi te ispao 7700kn, i akcijeske cijene 6000kn, jedina razlika je 250mm naspram 300mm drivera kod recenog modela... Sta zelim rec? da svakako razmislis i o ovoj soluciji
psihoza
21.01.2009., 22:52
kreso thx, cijena na akciji zaista izgleda primamljivo, ali jako dugo sam mozgao i prvo sto mi upada u oci su prednji za koje bi (cisto vizualno) zelio da su floorstandari a soba (i udaljenost od zidova) nije dovoljno velika da primi "prave" floorstandere tako da Diamond 9.4 koji su prakticki 9.2 u vecem kucistu (i bas izlazom sprijeda) cine se savrseni i meni vizualno draza opcija od 9.1/9.2 na stalcima (ili ovih Quad).
I straznji mi upadaju u oci jer mi je straznji zid odmah iza glave pa mi se (opet i vizualno i zvucno) cini prikladniji Diamond 9.DFS
Dakle moja trenutna kombinacija je u smjeru DoomsdayST savjeta... žu izboru je: Wharfedale Diamond 9.4 + 9.DFC + 9.CS + SW 150 sto izadje sve skupa 7.612,00 kn. Najvjerojatnije cu to uparit sa Denon 1909 (3600 kn) i nadam se da cu biti zadovoljan bar 5 godina sa svojim prvim ozbiljnijim sustavom.
psihoza
23.01.2009., 21:39
BTW, za Splicane kojih vidim ima puno... konacno nadjoh izlozene Wharfedale zvucnike u Splitu. U Exportdrva kod prodavaonice dobar-zvuk. Uletio sam im pet minuta prije zatvaranja pa ih nisam pilio ali mozda se moze i poslusat. Vidio sam izlozene 9.4, 9.1 i 9.3
arsiano
17.02.2009., 10:27
pozdrav,treba mi preporuka koji receiver kupiti za Bose Acustimass 10-IV,oko 3.000 kn
Sinnerman
17.02.2009., 15:02
pozdrav,treba mi preporuka koji receiver kupiti za Bose Acustimass 10-IV,oko 3.000 kn
Definitivno onkyo ili harman kardon.Moje mišljenje je da ceš teško terat zvucnike od 10 k kuna sa receiverom od 3 k kuna.Morat ceš se malo više protegnit jer bose zvucnici imaju manju osjetljivost (podatak ne postoji ali imam iskustva) i trebaju nešto više snage da ih pokreneš.Najniže od onkya što bi ti preporucio je ovaj http://www.eu.onkyo.com/products/TX-SR606.html evo i cijena http://www.komteh.hr/download/Audio_Cjenici/Onkyo.pdf
a što se tice harmana dosta ti izlazi iz buđeta ali njega smatram još boljim za ovaj komplet.Bilo bi dobro ako možeš isprobati prije kupnje.
arsiano
19.02.2009., 10:49
Sinnerman,hvala na preporuci,ja sam razmišljao uzet neki Pioneer VSX 818,ali možda nategnem još koju kunu pa kupim nešto bolje
DoomsdayST
19.02.2009., 13:23
Evala arsiano...
Kako vidin, taj set je 5.1, i naletija san na ovu ponudu na jednoj drugoj temi, ali tebi bi leglo ka budali šamar... :zubo:
http://nadelectronics.com/products/av-receivers/T755-A/V-Surround-Sound-Receiver
NAD T755 je jak i muzikalan rec, sa HDMI priključcima, i 5.1 izlazima, a ulazima i za 7.1 standard, baš šta tebi triba... Ima i preout za sve moguće kombinacije... Ka da je rađen za tebe... N akciji je 4 k kn, više od 50% je iša doli, vidi ovde...
http://www.audiocinema-art.hr/akcije/nad-proljetno-pospremanje/
Na tvom mistu, nebi se mislija, to bi definitivno za tu lovu bija best buy, za tvoj sustav...
arsiano
19.02.2009., 14:45
Evala arsiano...
Kako vidin, taj set je 5.1, i naletija san na ovu ponudu na jednoj drugoj temi, ali tebi bi leglo ka budali šamar... :zubo:
http://nadelectronics.com/products/av-receivers/T755-A/V-Surround-Sound-Receiver
NAD T755 je jak i muzikalan rec, sa HDMI priključcima, i 5.1 izlazima, a ulazima i za 7.1 standard, baš šta tebi triba... Ima i preout za sve moguće kombinacije... Ka da je rađen za tebe... N akciji je 4 k kn, više od 50% je iša doli, vidi ovde...
http://www.audiocinema-art.hr/akcije/nad-proljetno-pospremanje/
Na tvom mistu, nebi se mislija, to bi definitivno za tu lovu bija best buy, za tvoj sustav...
šta taj receiver NAD ima 5x80w?nije da se previše kužim u tu tehniku i podatke,to mi je početak i ti zvučnici su mi uletili preko veze iz belgije za 550 evrića,dali je to dosta snage za pokrenut te zvučnike?šta se tiče cijene vidim da je 0k jer inače taj receiver košta oko 9000.
hvala unaprijed
Sinnerman
19.02.2009., 15:02
Da to je dobra prilika akcija je pocela jucer ili prekjucer koliko mi se cini.Ako je koštao 9 k kuna onda nemaš što razmišljati.Jedino me muci jedna stvar, nad ima dosta topal zvuk i bose je isto takav, kako ce to zvucit?
Možda bude previše basa ali mislim da taj receiver ima dosta opcija pa se sve fino može podesit.Ako su ti zvucnici novi onda si ih dobio po jako povoljnoj cijeni, inace jako cjenim bose tko god šta mislio o njemu, za kucno kino su za mene broj 1 jer nezauzimaju ništa mjesta a daju veliki zvuk.
arsiano
19.02.2009., 15:10
Da to je dobra prilika akcija je pocela jucer ili prekjucer koliko mi se cini.Ako je koštao 9 k kuna onda nemaš što razmišljati.Jedino me muci jedna stvar, nad ima dosta topal zvuk i bose je isto takav, kako ce to zvucit?
Možda bude previše basa ali mislim da taj receiver ima dosta opcija pa se sve fino može podesit.Ako su ti zvucnici novi onda si ih dobio po jako povoljnoj cijeni, inace jako cjenim bose tko god šta mislio o njemu, za kucno kino su za mene broj 1 jer nezauzimaju ništa mjesta a daju veliki zvuk.
zvučnici su novi,bratić mi radi u belgiji u tvornici Bose i tako da jedanput na godinu ima pravo nešto uzet po njihovoj cijeni,i tako uletili kod mene.skoknut ću do trgovine vidjet taj receiver pa ga vjerojatno i uzmem
Sinnerman
19.02.2009., 15:14
zvučnici su novi,bratić mi radi u belgiji u tvornici Bose i tako da jedanput na godinu ima pravo nešto uzet po njihovoj cijeni,i tako uletili kod mene.skoknut ću do trgovine vidjet taj receiver pa ga vjerojatno i uzmem
Novi :top: koliko oni zarađuju na nama, dok to stigne kod nas cijena veca više nego duplo.Odi si pogledat taj receiver da nebi nestalo.Ako imaju koji demo primjerak isprobaj ga malo kako zvući.
I bilo bi dobro da nam javiš dojmove kako to zvući :mig:
arsiano
19.02.2009., 15:23
Novi :top: koliko oni zarađuju na nama, dok to stigne kod nas cijena veca više nego duplo.Odi si pogledat taj receiver da nebi nestalo.Ako imaju koji demo primjerak isprobaj ga malo kako zvući.
I bilo bi dobro da nam javiš dojmove kako to zvući :mig:
a i tamo kod njih u trgovini koštaju 1.400 eura,gledao sami ih i u trstu koštaju 1.350 eur,previše,ali kad su mi uletili po toj cijeni nisam previše razmišljao.javit ću sigurno
DoomsdayST
19.02.2009., 19:24
@arsiano - ne moraš se bojat, kad NAD napiše da je to 80 w po kanalu, onda je to stvarno 80 W po kanalu... Bit će sasvim dovoljno za Bose satelite... Ovi drugi jeftini A/V rec-ovi definiraju snagu više 'pjesnički'... :zubo:
@Sinnerman - nema brige za topli zvuk, bass u ovoj kombinaciji praktički cili ide priko sub-a, i njegovo pojačalo mu daje onaj finalni karakter... Satelite će ovi NAD rec vrlo vjerojatno gonit bez greške... Njegovih 'pravih' 80 W po kanalu će im dat sasvim dovoljno dinamike da zvuk bude bogat... Ali, isto neka proba ako bude moga... S tim da mora uzet u obzir kako njegovi zvučnici nisu usvirani, te bi nakon cca. misec dana slušanja zvučna slika mogla izgledat nešto malo drugačije nego 'out of the box'...
Sinnerman
19.02.2009., 21:38
Dooms može biti ja se malo zamislio oko stereo sistema sa kockicama tamo je sub pasivan i spaja se na stereo kanale a ovdje koliko mi se cini ide u struju (znaci aktivan).
Ma kupit cu i ja sebi acoustimass 10 jednog dana pa neka filmovi deru :mig:
DoomsdayST
19.02.2009., 23:04
Stari, baci oko na uputstvo za seriju 10...
http://www.bose.co.uk/GB/Images/AM294330_02_AM10IV_AM6III_ENGvo_tcm6-8923.pdf
Moga bi se on dobro ispizdit dok to sve namisti... :zubo:
Bose je odlučija malo stvari drugačije postavit... Svi se sateliti kače na sub... A na sub sa posebnim kabelom se dovode HIGH-LEVEL zvučnički izlazi sa A/V rec-a, i samo za sub kanal LOW-LEVEL preout izlaz... I onda Bose modul to još malo 'skuva' i daje zvučnicima... :mig:
Može se čak na sub-u kontrolirat LFE signal¸šta aktivni sub-ovi obično ostave A/V rec-u da kontrolira... I u uputstvu preporučaju sve zvučnike stavit na FULL (ili negdi BIG, svakako ne na SMALL), sub na ON, a crossover frekvu šta niže, barem na 80Hz...
Malo drugačije nego šta smo navikli od 5.1 zvučničkkih sustava... Bose je uvik ipak bija priča za sebe... Zato i uvik zvuče sinergijski dobro, jr uvik njihova elektronika sve kontrolira... :top:
Sinnerman
19.02.2009., 23:26
Dooms imam acoustimass 5 stereo sistem, isto sateliti idu u sub pa iz suba kabeli na pojacalo.U subu je skretnica koja to sve razdvaja a ima vjerovatno i zaštitta za pretjerivanje.Samo što je u mom slucaju sub pasivan pa sve to skupa tera snaga pojacala.Zato se tu ipak treba tražiti neka sinergija.Fascinantno je koliki zvuk izlazi iz tih kockica i bas kojeg ne možeš locirati odakle dolazi.E nadam se da necemo samo o tome kako to nisu audiofilski zvucnici, i nisu ali nisu ni govno kako ga neki žele prikazati.Imam ja i drugih planova za buducnost ali se bosea necu nikada odreci, uvijek ce biti jedan komplet u kuci jer imaju ono nešto što drugi nemaju. :top:
arsiano
21.02.2009., 16:06
evala zarazili ste me,
bio sam u četvrtak vidjet u puli taj NAD,i zakapario ga,naručio sam sivi i dolazi u petak,žena oće da me ubije,poslušao sam vaše savjete i nadam se da se nisam za....je,ima ga šta vidjet i osijetit,ima 17 kg.nadam se da će se čut dobro.
Sinnerman
21.02.2009., 16:32
evala zarazili ste me,
bio sam u četvrtak vidjet u puli taj NAD,i zakapario ga,naručio sam sivi i dolazi u petak,žena oće da me ubije,poslušao sam vaše savjete i nadam se da se nisam za....je,ima ga šta vidjet i osijetit,ima 17 kg.nadam se da će se čut dobro.
Pusti ženu, kupi joj neki parfem da malo smiri hormone.Nisi se zajebo ne brini.To je zdrava snaga wati, nego u koliku sobu ti to ubacuješ?
DoomsdayST
21.02.2009., 16:32
Arsiano, ne virujen da si se zeznija... Nikad nije loše kad se nešto kvalitetno kupi za 2-3 puta manju cijenu od regularne... :mig:
Kad sve stigne, polako, prouči sva uputstva, ako ti nije nešto jasno pitaj, pokušaj izvuć maximum iz svega šta si kupija jer iz tih stvarčica se može puno toga lipoga izvuć... :zubo:
Opet, ne sudi pre strogo prvih misec dana, mora se sve skupa malo usvirat... I nakon toga, samo uživanje... :top:
arsiano
21.02.2009., 16:41
a imam sobu 3,5x5 tako nešto,ma ne treba da grmi,bitno mi je da se čuje kvalitetno
Sinnerman
21.02.2009., 16:47
E moj arsiano nemoj biti skroman sa ovim ''nije bitno da grmi'', ova mala govanca kako ih ja zovem od milja grme i u 40 kvadrata i upravo u tome su i posebni.Izgleda da velicina ipak nije bitna :mig: :top:
arsiano
24.02.2009., 18:59
uporno gledam u zadnji dio receivera i ne vidim kamo spojit sub,svugdje su izlazi za sorraund centar i prednje
DoomsdayST
24.02.2009., 19:29
Muko moja... :zubo:
A lipo ti piše zada, SUBW1 i SUBW2, znači nemaš 1 nego 2 pre-outa za sub... :mig:
Ako ti još uvik nije jasno, evo slikica, zaokružena su oba, lipa roza strelica ti je na SUBW1... Kad ti se sve mora crtat... :cerek:
http://img13.imageshack.us/img13/393/nadt755rear.jpg
Znači, onaj jedan činč na širokom kabelu u SUBW1, i to je to... :top:
arsiano
25.02.2009., 18:29
zahvaljujem Dooms,još ga nisam gledao za pravo,danas mi je stigao u pulu,najvjerojatnije idem sutra po njega,pa ćemo bolje razgledat,ali sad nikako dočekat da dodju zvučnici,za 15-20,ali zahvaljujem svejedno,pa se čujemo kad sve stigne
Pozdrav ekipi, novi sam na forumu a zanima me ima li tko kakve informacije u vezi harman/kardon avr 255 te eventualna usporedba sa onkyo 606.
Hvala na odgovorima.
arsiano
27.02.2009., 08:22
evo bio ja sinoć po rec,vidio sam sad sve priključke uživo i sve mi je jasno,estetski nije da je baš najljepši rec,ali kvaliteta se vidi,a i ima se ga šta nosit,18,00 kg,i sad samo čekamo zvučnike pa da razvalimo
MALO ME ZAINTERESIRAO TAJ GORE NAVEDENI NAD ! Mozda ga i kupim , a onda ce mi dobrodoci savjeti za zvucnike , kucno kino
arsiano
27.02.2009., 09:41
MALO ME ZAINTERESIRAO TAJ GORE NAVEDENI NAD ! Mozda ga i kupim , a onda ce mi dobrodoci savjeti za zvucnike , kucno kino
vidjet ćemo kako će se čut kad mi dođu zvučnici,ja imam BOSE ACUSTIMASS 10-IV
jel ima jos Nada u Puli , ti zvucci su vrhunski , malo su mi preskupi
arsiano
27.02.2009., 11:16
jel ima jos Nada u Puli , ti zvucci su vrhunski , malo su mi preskupi
ima,samo crni,meni je došao iz zg titan
joj , kako nemam pojma , taj NAD 755 , je samo za kombinaciju 5.1 zvucnika ?
DoomsdayST
27.02.2009., 17:36
Da, 755 je praktički 5.1 A/V rec... U biti, može se reć da je 5.3 rec...
Ali, bolje ti nama reci, šta bi ti tija...?
:zubo:
arsiano
03.03.2009., 08:42
sinnerman,samo da ti javim dojmove kako zvuči receiver,jučer mi je prijatelj koji se kuži malo više od mene u te stvarčice spojio receiver na dvd,tv i sat,i spojio JBL CREATURE II zvučnike za comp,čuje se za poludit dobro :p,i on je ostao malo iznenađen,a to je samo 2x8w i sub 24w,mogu samo zamislit šta će radit sa Bose,i sad ne mogu dočekat još tih deset dana da mi stignu,ali strpit ćemo se....:top:
Sinnerman
03.03.2009., 15:49
Pošto ce biti dosta žica i žičica kupi si unaprijed bananice za zvučničke terminale da ti bude lakše to sve utaknit u receiver.Jesi kupio stalke za kockice ''one koji su bezobrazno skupi'' ?
arsiano
03.03.2009., 15:54
Pošto ce biti dosta žica i žičica kupi si unaprijed bananice za zvučničke terminale da ti bude lakše to sve utaknit u receiver.Jesi kupio stalke za kockice ''one koji su bezobrazno skupi'' ?
nisam kupio stalke,mislio sam ih stavit na zid
Sinnerman
03.03.2009., 16:23
Ovo su ti opcije stalaka za acoustimass modele. http://www.bose.co.uk/GB/en/home-entertainment/home-cinema/speaker-systems/AM10/accessories.jsp
Ovdje ti je cjenik stalaka i obrati pažnju da samo UFS-20 podni stalak ima cijenu za par, ostalo ide na komad. http://www.bojezvuka.hr/cjenici/boseNBZ.pdf
musiclover
03.03.2009., 16:51
Pozdrav svima,i zahvala Dooms-u,misim da je zaslužio neku provizijicu od audiocinema arta, jer sam i ja danas,ne budi lijen,kupio 755-icu:cerek:
Kakve su to "bananice za zvucnicke terminale",btw?
Sinnerman
03.03.2009., 17:22
To bi bilo ovako nešto (http://www.komteh.hr/audio.php?op=prod&pid=191&l=1) i služi za terminiranje zvučničkog kabela.Obično se terminiraju obje strane kabela ali pošto bose nema ulaze za banane ili vilice arsiano treba kupiti samo za receiver.
DoomsdayST
03.03.2009., 19:11
Ma daj, Sinnerman, koji će in kua banane... :zubo:
Pa većina normalnih ljudi to spoji i ne dira više... A ako se banane ne spajaju kvalitetnim lemljenjem ili ako nisu već 'tvornički' terminirane tako da ne ulazi zrak, isti im je kua po pitanju eventualne korozije ka da ih i nemaju, a imaju jedan prelaz sa materijala na materijal više ka potencijalna degradacija zvuka... Da ne kažen kako neće svako niti imat volje dovoljno pedantno stavit te banane na kabel :mig:
Zato, kabel na buksne, i zdravo... Najdirektnije, najjednostavnjije, najpovoljnije rješenje ako se neće često isključivat-uključivat... :top:
Sinnerman
03.03.2009., 19:23
Ma daj, Sinnerman, koji će in kua banane... :zubo:
Pa većina normalnih ljudi to spoji i ne dira više... A ako se banane ne spajaju kvalitetnim lemljenjem ili ako nisu već 'tvornički' terminirane tako da ne ulazi zrak, isti im je kua po pitanju eventualne korozije ka da ih i nemaju, a imaju jedan prelaz sa materijala na materijal više ka potencijalna degradacija zvuka... Da ne kažen kako neće svako niti imat volje dovoljno pedantno stavit te banane na kabel :mig:
Zato, kabel na buksne, i zdravo... Najdirektnije, najjednostavnjije, najpovoljnije rješenje ako se neće često isključivat-uključivat... :top:
Ti ko da nikad nebrišeš prašinu pa sve generalno ne raskupusiš da to kvalitetno obaviš,a kad bude morao isponova sve čačkat bit će psovanja.
A valda ti najbolje znaš neka ti bude.
znalci sto kazete za Cambridge Audio Azur 840A receiver
840 A bi trebalo biti stereo pojačalo.
Molim preporuke za av cambridge audio azur 640R,
dosta sam googlao ali jednostavno ima malo info o njemu , dali netko konkretno ga je slusao i ima iskustva snjim
ajde , pomagajte , Sinermannnn
Sinnerman
05.03.2009., 15:37
ajde , pomagajte , Sinermannnn
Vidim da si istu temu postavio i na drugom forumu pa je malo nezgodno za pocetnika da ga sasipaju sa svih strana, ostat ceš zbunjen.
Moja preporuka ti je da uzmeš ili ovaj nad 755 ili harman kardon avr 255.Recenziju ovg harmana imaš u novom broju hifi choice hrvatsko izdanje.Harman avr 255 košta 4 580 kn a model iznad njega avr 355 5880 kn.
Vidim da dosta hoceš izdvojit za HT pa ti se ovo uklapa u buđet.
Harman kardon receiveri su dosta kvalitetni i fer što se snage tice a što se tice izgleda tu im nema ravnih. evo ti slika (http://www.harmankardon.com/product_detail.aspx?Region=EUROPE&Country=HR&Language=ENG&cat=REC&prod=AVR%20255/230&sType=C)
Na tebi je da odluciš, moj glas ide za harmana ili nada.
musiclover
15.03.2009., 19:16
Arsiano,kako si spojio sub sam pojacalom-ne znam gdje ide onaj plavo-zuti "LFE" kabl,po shemi bi trebao ici u "out",ali na pojacalu ne vidim "utor" za njega?:)
musiclover
15.03.2009., 19:20
isto imam BOSE ACOUSTIMASS 10-IV
DoomsdayST
15.03.2009., 19:23
Taj LFE činč se mora ubost u sub preout na pojačalu...
Musiclover, koje pojačalo imaš...?
EDIT: pogledah malo gori, isto NAD 755... Evo Quote od stranice prije... :zubo:
Muko moja... :zubo:
A lipo ti piše zada, SUBW1 i SUBW2, znači nemaš 1 nego 2 pre-outa za sub... :mig:
Ako ti još uvik nije jasno, evo slikica, zaokružena su oba, lipa roza strelica ti je na SUBW1... Kad ti se sve mora crtat... :cerek:
http://img13.imageshack.us/img13/393/nadt755rear.jpg
Znači, onaj jedan činč na širokom kabelu u SUBW1, i to je to... :top:
musiclover
15.03.2009., 19:37
Hvala,vidio sam vec taj tvoj post,ali za ljude poput mene plavo-zuti kabl mora ici u plavo-zuti "utor" ...Hvala jos jednom!
arsiano
16.03.2009., 08:22
Arsiano,kako si spojio sub sam pojacalom-ne znam gdje ide onaj plavo-zuti "LFE" kabl,po shemi bi trebao ici u "out",ali na pojacalu ne vidim "utor" za njega?:)
pozdrav,
nisam još spojio zvučnike jer mi nisu još stigli,trebali su na pol trećeg ali će na kraju trećeg,i kako se čuje taj receiver isa tim zvučnicima?baš me zanima
albinokiller
06.04.2009., 11:40
Dal moze pomoc mala....
Naime, nakon sto sam odustao od all-in-one HT-sustava i potrosio novce neplanirano, ipak sam uspio doci do nekih novaca pa citajuci sve ovo pokusavam za nekih 4000 kn sloziti pocetke nekog zvucnog sustava.
Radi se o prostoriji 4,5x4,5 m, dakle ne prevelikoj. TV koji imam je Panasonic 42PV80, a i sada filmove na njega pustam preko laptopa i HDMI kabela i zadovoljan sam slikom. Zvuk je u komi!
Sto se tice glazbe, volim funk, rock, soul...dakle da ima odredene kolicine basa - ne patim da ga ima previse, ali jednostavno ne volim da ima previse srednjih i ne volim kad visoki piskutaju-volim onako "zaokruzen" zvuk...sta ja znam....
Za pocetak bi to bio stereo - Receiver ONKYO HT-R518 s Wharfedale diamond 9.3, a kasnije bi isao s subwooferom ako bude potrebno, jer vidim da i ovi 9.3 imaju dosta niskih frekvencija - dalje bi isao s ostatkom HT sistema, ali sve ako bude potrebno i financijski moguce.
Prvo sto me zanima je kako "disu" onkyo i wharfedale i da li bi dobio onaj zeljeni zvuk s tom kombinacijom i da li bi mi bilo bolje uzeti 9.2 ili 9.3 s obzirom na velicinu prostorije. Znam da je slusanje majka izbora (il vec tako nekako) ali cisto ovako iskustvo vase me zanima.
Drugo pitanje - da li je pojacalo dovoljne snage i da li bi mogao (ako je potrebno) spojiti dva izlaza u bridge pa slati takav signal u zvucnike i da li se to uopce smije napraviti u takvim sustavima (znam da je na razglasima moguce i da se cesto radi tako).
Trece pitanje - koliko bi ti zvucnici mogli izdrzati bas gitaru i laganiju svirku na istoj (jasno mi je da ne bi smio prejako pojacavati) i na koji nacin sve to spojiti.
Dakle, sve ovo bi mi sluzilo za slusanje glazbe i gledanje filmova i htio bih za ne bas jako velike novce spojiti te dvije stvari. Znam da ovome nikada nema kraja, ali da li bi ova gore kombinacija bila OK ili ako imate neku drugu kombinaciju za preporuciti bio bih vam jako zahvalan.
DoomsdayST
06.04.2009., 13:53
Nisan sluša baš taj kombo, ali ovako 'nasuvo', mogu ti reć samo par stvari...
Mislin da ti uz OK stalak 9.3 neće bit prevelik... Ako bass nakon usviravanja bude malo boomija, poigraj se sa smještajem u prostoru, i kutom zakretanja prema slušaocu...
Ali, šta bi tom zvučniku moglo pomoć je da uzmeš neki 7.1 Onkyo sa mogućnošću iskorištavanja back surround kanala za bi-amping prednjih u 5.1 konfiguraciji... Najpovoljniji od njih bi ti bija 506...
http://www.eu.onkyo.com/products/TX-SR506.html
Recimo u Vemila za 2500 kn...
http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1020272
A ako je malo love za bolje stalke, ni ovi nisu strašno loši...
http://www.eplus.hr/3-izlistgrupe.asp?xsifra=ST10-3
Imaš ih u Elipso dućanima... Napuniš sve 3 cijevi pijeskom, i to je to...
albinokiller
06.04.2009., 14:33
Nisan sluša baš taj kombo, ali ovako 'nasuvo', mogu ti reć samo par stvari...
Mislin da ti uz OK stalak 9.3 neće bit prevelik... Ako bass nakon usviravanja bude malo boomija, poigraj se sa smještajem u prostoru, i kutom zakretanja prema slušaocu...
Ali, šta bi tom zvučniku moglo pomoć je da uzmeš neki 7.1 Onkyo sa mogućnošću iskorištavanja back surround kanala za bi-amping prednjih u 5.1 konfiguraciji... Najpovoljniji od njih bi ti bija 506...
http://www.eu.onkyo.com/products/TX-SR506.html
Recimo u Vemila za 2500 kn...
http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1020272
A ako je malo love za bolje stalke, ni ovi nisu strašno loši...
http://www.eplus.hr/3-izlistgrupe.asp?xsifra=ST10-3
Imaš ih u Elipso dućanima... Napuniš sve 3 cijevi pijeskom, i to je to...
ma stajali bi oni meni na vitrini pored televizije na visini negdje 50-60 cm ili bi ih mozda mogao staviti na zid nekako na neki zidni stalak na visinu 1 m najvise koji bi vec nekako sam slozio :)
DoomsdayST
06.04.2009., 20:11
Eh, da, stari apsurd da tzv. 'bookshelf' zvučnike u biti i nije dobro stavljat na police i komode... Na pravim podnim stalcima ipak daju najbolje rezultate... :zubo:
Ali, ponekad se ne može nego tako, na policu ili komodu... Pretpostavljam da će bit više izbačeni naprid ako ih staviš na prednji rub komode, nego da su na zidnom nosaču ili polici... Ako da, to sa komoodm za TV je možda i OK, ukoliko je zvučnik izvučen naprid skroz u razinu prednjeg kraja komode, a možda i mrvu više, dok je TV povučen nazad što više može... Zvučnici ne vole da je nešto baš između njih... Bitno je da je komoda koliko-toliko masivna i stabilna...
Bitno ti je i odmaknit ih od bočnih zidova... Moglo bi doć do svakakvih neželjenih refleksija od bočnih zidova ako su odma do njih zvučnici postavljeni... Pogotovo jer je ovo zvaunik sa bass reflexom naprid, a ne nazad, tako da mu udaljenost od stražnjeg zida nije toliko kritična, ali od bočnih može bit...
Kad ih uzmeš, zalipi im na dno na 3 mista (možda 2 naprid prema rubovima i jedno nazad prema sredini) podloške od filca šta se stave ispod nogica od stolice, nešto ovog tipa http://www.arbiton.com/uimages/produkty/akcesoria/podkladki.gif a možeš ih kupit bilo koje i bilo di, u Ipercoop-a, Bauhaus-a, ili baš ove sa slike od Arbitona...
http://www.arbiton.com/strony/1/y/39.php
To ti je za prvu ruku, dok se usviravaju i dok im tražiš idealnu poziciju i idealni kut zakrivljenosti prema centralnoj poziciji za slušanje, možda bude dobro paralelno sa stražnjim zidom, a možda bude bolje pod nekim kutem put unutra, prema slušaocu, triba probat sve... Na to se baci nakon jedno 200-tinjak sati konstantnog rada komponenti, nakon šta se 'usviraju'...
Kad im nakon nekog vrimena nađeš idealnu poziciju na komodi, onda ih možeš za stalno zalipit i stavit umisto podloški recimo staklarski duplofan (obostrano ljepljiva traka mekana i debljine od cca. 1 mm) koja izgleda ovako http://www.fost.hr/images/slike/magf.jpg a možeš je kupit bilo di, u Ipercoop-a, Bauhaus-a, ili ovde pod imenom MAG F...
http://www.fost.hr/katalog.asp?katID=1&podkatID=4
Uz rec i zvučnike, tribat ćeš još i zvučnički kabel... Ne moraš se itat neznan koliko, ali kupi nešto koliko-toliko pristojno... Recimo AudioQuest FLX-X 16/4 u Media Audio za 26 kn po metru, ili Straight Wire WaveGuide 3 u Technomaxa za 19 kn po metru... To su ti kabeli sa po 4 vodiča u njima, za onu bi-amping kombinaciju koju san ti spominja... Ako ih ne budeš tako spaja nego klasično sa 2 vodiča po kabelu, imaš i AudioQuest FLX-X 16/2 te Straight Wire WaveGuide 1.5 koji su i povoljniji... Njih možeš recimo koristit posli za ostale zvučnike u HT 5.1 setup-u... Ja bi osobno iša na bi-amping 7.1 rec za prednje kanale sa 9.3 zvučnicima, Onkyo 506 ili skuplji...
I to ti je to... Kad se bude moglo, ostatak iz Diamond serije, i eto dobar HT i onako, pristojan stereo...
albinokiller
07.04.2009., 13:14
e stari legenda si...bas ti hvala...puno mi je ovo sve pomoglo :s
albinokiller
17.04.2009., 08:26
Jos jedno pitanje...ako bi isao kupiti stereo pojačalo i par zvučnika+sub...
Dakle sto bi se preporučilo i da li bi mogao onda spojiti komp preko HDMI na TV, a iz TV-a slati signal (zvuk only) u pojačalo (kasnije bi kupio i neki DVD player iz kojeg bi slao signal u pojačalo).
Znam da to ne bi bio 5.1 zvuk, ali ni ne patim ja za tim toliko - ionako ne znam kamo bi sa svim tim zvucnicima :)
A i gledam uglavnom divx-e :)
Bitnije mi je da je zvuk dobar.
Novcana granica je 4-4,5 t. kn.
Zvučnici bi trebali biti bookshelf-tipa i stajali bi lijevo i desno od TV-a na komodi (od komode do gornjeg ormarića imam nekih 80 cm i toliko bi mogla biti max visina ili zvučnika, ili zvučnika+stalka). Ako moze da budu crne boje i pojačalo isto.
Prostorija 4,5x4,5 m.
Vrsta glazbe - obozavam jamiroquai-ja i sve slicno tome + rock + metal + pop....slusam uglavnom sve.....
Jedna od bitnijih stvari je da mogu spojiti bas gitaru na to pojacalo (bez previse basa i ne glasno) da mogu vjezbati.
Dal ima nesto sto bi se moglo kupiti za ove nofce a da vrijedi.
Puno hvala na svim preporukama :mig:
edit: Da li bi se ovaj moj "problem" mogao rjesiti sa parom aktivnih studijskih monitora i nekom malom mikseticom...
psihoza
02.08.2009., 13:02
evo da se vratim svom izvornom threadu.... tek sam sad uselio u stan :( a tehnologija ide naprijed. Ali bolje ikad nego nikad. Usavsi fizicki u stan, sreo sam se i sa "zena" problemom koja je vidila Wharfedale Diamond 9.4 uzivo i poplasila se :(
Ipak, ne odustajem za sada, ali evo odoh na Wharfedale sajt kad vidim da se pojavila serija 10! DoomsdayST... imas li sta reci o ovoj seriji?
U najavama ga jako reklamiraju i hvale kao jedan od najboljih u entry level.
Već otrcani savjet; trebat će ga poslušati....
psihoza
03.08.2009., 10:51
eh da zivim u Berlinu, Londonu... ali ni seriju 9 ja u ST ne mogu poslusat. Jedva sam ga nasao za vidit uzivo a kamoli poslusat :( Posudit prije kupnje neda nitko, tako da kako god okrenes moras slusat tudje usi.
Meni (zeni bolje reci) odgovara sta su 2-3 centimetra uzi i kraci. Odgovara (opet zena faktor) mi sta imaju wenge finish koji se uklapa u stan. Ali cini mi se da za moj konkretan slucaj padaju u vodu jer imaju otvore za bas straga (govorim o 9.4 i ideji da se umjesto njih uzme 10.3) sto u teoriji povecava potrebnu udaljenost od zida koja je kod mene minimalna i jedva cu izvuci 15-20cm.
Zena faktor me satrala :) Gledao sam cak i Bose Accustimass ali meni to nikako ne sida. Mozda stvar nesto popravim ako uzmem 9.1 ili 9.2 na stalcima. Ali nakon koliko toliko prozvakanih prednjih, kad je vidia 9.DFS zakolutala je ocima :D
Ah taj "žena faktor", to zna pravit probleme.
Bas refleks otvor nije toliko bitan (kao, ako je straga više smeta blizina zida), već više kompletna kutija osjeća smeštaj u sobi...
Pazi , sta ces slusat , ako kosta i valja , to ti je tako u tom svijetu.
jedino ako nisi sasvim neki freek audiofil , ali ja te razlike ne kuzim bas jako
psihoza
03.08.2009., 23:56
nevoljko trazim alternative za zenu, dakle male zvucnike, KEF 3005 na akciji je 6700 kn ali neznam sto bi recimo jedan Wharfedale 9.2 korisnik rekao kad bi mu ih zamijenio sa ovim KEFovim jajima?
Ah te žene.....
A što bi rekla da su zvučnici ko nekad, široki, niži, ne vitki....!?
Šteta bi bilo žrtvovati dobar zvuk....
Ako treba oformit ćemo "Krizni stožer za zaštitu dobrog zvuka", kontra gazdarice..(ha, ha) i poslat delegaciju na pregovore (mada sumnjam u rezultat)....
psihoza
04.08.2009., 13:30
da ne bude samo zena problem, zeznuo me i elektricar. Izlčaze za straznje zvucnike mi je izvukao na oko 120 cm visine, a treba je vise od toga. Tako mi je sad kabel nekih 20cm povise uha u sjedecoj poziciji. Proucavajuci pozicioniranje Wharfedale 9.DFS, kazu da ih smjestim na 60-150 cm povise uha.
Znaci ne gine mi stemanje zida nekih pola metra :( Isplati se odstemat to za 9.DFS? A za KEF3005 vrijedi isto?
Nemam iskustava sa poziciniranjem, a ako cu stemat moram odmah, prije nego dodje namjestaj i zvucnici :(
psihoza
06.08.2009., 20:20
proglašavam kapitulaciju! :(
žena-faktor je presudila i nazvao sam Komteh da narucim KEF 3005 (bez SE), stari model, na akciji 6700 kn. Komteh mi kaze da je zadnji prodan jucer i da nece dobivat jer vise nisu zastupnici za KEF! Uputili me na Audio Cinema Art kad tamo ducan postoji i u Splitu i to sa slusaonom! Na novi model SE takodjer imaju akciju, 8500 kn, ako se kupi AV receiver. Na zalost nemaju Denon 1909 koji sam bio odredio pa sam se odlucio za Onkyo 607.
Sve pohvale Audio Cinema Art ducanu jer se covjek sam ponudio da na testiranje spoji KEFa i Onkyo u mom stanu pa da nakon slusanja odlucim treba li nesto mijenjati!
Tako je moja golgota (nadam se) konacno gotova. Konacna konfiguracija je: KEF 3005SE, Onkyo 607, Sony 46W5500, XBOX 360 kao media center extender za Dell Media center server.
Zahvaljujem svima na temi koji su mi pomogli, posebno DoomsdayST u ranoj fazi dok sam slaga Wharfedale. Na zalost to ce cekati veci stan. Svima vama koje sam tlacio svojim pitanjima, nudim obecanu pivu i sudjelovanje u testiranju (valjda iduci tjedan) ako ih zanima navedena kombinacija (Onkyo + KEF).
Sinnerman
06.08.2009., 22:26
Čuj psihoza, zvučnici sa bas reflexom naprijed trpe da budu bliže zidu, međutim bojim se da su ipak preveliki za tvoj prostor.Zato su ti i savjetovani diamond 9.1, 9.3.Kad u mali prostor uvališ veliki zvučnik, zvuk se nema gdje dovoljno raširit i to sve skupa bude muljavo.Svaki prostor je individua za sebe i tu ti se nemoze ništa savjetovat sa 100 posto sigurnošću.Osobno volim samostojeće zvučnike ali sam ih i kod sebe izbacio iz sličnih razloga i kupio mini zvučnike koji daju veliki zvuk.Možda da malo obiđeš trgovine pa da pogledaš i neke komplete koji se sastoje od satelita i subwofera,to zna jako ljepo radit, ali se zagriženim audiofilima bljuje na tako nešto.Međutim to tebe nije briga, ova kefova jaja su dosta hvaljena pa si pogledaj (http://www2.kef.com/GB/SurroundSound/KHT/3000)
Uf malo sam pretjero sa kefom, činilo mi se da su jeftiniji, al nema veze neka ostane.Pogledaj si i bose acoustimass 6 komplet, on je puno jeftiniji.
Citirano sa druge strane ove teme.Vidiš psihoza, još onda sam znao šta ti treba :)
edit: ''sad sam vidio'' član jacuzzy je još na prvoj strani dao točan odgovor :kava:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.