PDA

View Full Version : Sve o kremama za lice

stranice : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

novabbb
16.02.2012., 15:08
Ukoliko mažeš kremama za lice područje oko očiju nanijet ćeš više štete nego koristi, a koliko sam razumjela upravo to radiš.
Za oko očiju uzmi neku koja hidrira i pegla prve borice, a za lice one koje ti odgovaraju obzirom da ti je koža lica jako suha.

Ovo nije istina. Sve ovisi o kojoj se kremi radi. Neke se ne smiju nanositi na okoloočno područje,a neku su sasvim dobre i preporučuju se i za to područje. (isto važi i za serume)

Free like a wind
23.02.2012., 03:13
Molila bih Vas za preporuke oko neke hidratantne kreme koja opušta kožu lica, i koja hrani, za iznimno osjetljivu kožu.
Kako nemam iskustva možete li mi reći jesu li takve kreme podobne za dugoročnije korištenje a da ne štete, da ne maskiraju?

Imam 18 god; jesam li premlada da postanem korisnica krema?

Hvala, i pozdrav!

Edit:Smiju li se kreme za okoločno područje nanositi sa kremom za lice? naravno, da se ne nanese samo još više štete.

Bubica30
23.02.2012., 14:43
Cure, koju mi kremu preporucavate za masnu zrelu kozu..
(30), koristim alverde za oko okica, te do sada sam koristila vichy normaderm, samo sto bi mi malo zatezala kozu...
Problem moje koze je t zona koja je masna plus perutava, na obrazima se vide ostaci pristica.....

Daisy.L
24.02.2012., 10:12
Ovo nije istina. Sve ovisi o kojoj se kremi radi. Neke se ne smiju nanositi na okoloočno područje,a neku su sasvim dobre i preporučuju se i za to područje. (isto važi i za serume)

Naravno :ne zna: autorka neka provjeri da li piše da je krema pogodna i za područje oko očiju, prečesto kreme jačeg sastava za suhu kožu protiv borica nisu pogodne za tanku i osjetljivu kožu oko očiju.
Ako je naglašeno da mogu na područje oko očiju onda ok, ako nije naglašeno ja ne bih rizikovala pogotovu ako mi oči suze i izritirane su nakon nanošenja.

ChiquititaRubia
26.02.2012., 18:37
Pozzz

Trebam preporuku...neku dobru kremu za lice! Imam normalnu do mješovitu kožu.
Afrodita mi se čini ok. Predložite nešto :(

labrić
26.02.2012., 19:23
Pozzz

Trebam preporuku...neku dobru kremu za lice! Imam normalnu do mješovitu kožu.
Afrodita mi se čini ok. Predložite nešto :(

Kada si već spomenula Afroditu, ja koristim njihovu oil control već mjesec dana. Meni je u redu, nemam ni jednu zamjerku ;). Ne masti kožu, dobro mi hidratizira, nije komedogena (ali ne znam pomaže li u otklanjanju prištića jer za to koristim gel za pranje lica) i čini mi se da su mi pore smanjenje... :o

To je ova
http://www.kozmetika-afrodita.com/bs/njega-kod-kuce/nega-obraza/oil-control/oil-control-3-active-hidratantna-krema.php

mrva1
26.02.2012., 20:11
cao! molim za informaciju da li je iko koristio "vichy neovadiol gf" dnevnu kremu za suvu kozu? ja sam zgrozena njenim "mirisom" pa se pitam da li je to normalno. hvala puno!!!!!

ChiquititaRubia
27.02.2012., 12:27
Kada si već spomenula Afroditu, ja koristim njihovu oil control već mjesec dana. Meni je u redu, nemam ni jednu zamjerku ;). Ne masti kožu, dobro mi hidratizira, nije komedogena (ali ne znam pomaže li u otklanjanju prištića jer za to koristim gel za pranje lica) i čini mi se da su mi pore smanjenje... :o

To je ova
http://www.kozmetika-afrodita.com/bs/njega-kod-kuce/nega-obraza/oil-control/oil-control-3-active-hidratantna-krema.php

Imala sam tu. Kremica je super za matiranje. Ali ja nemam toliko problema sa masnom t zonom. Trebala bih neku koja dobro hidratizira, a oil control mi tu nije bila dovoljno dobra.

alisha
29.02.2012., 12:37
meni su kreme od olivala super.upravo sam potrošila onu od smilja i bila je odlična.ima linija za suhu i osjetljivu i normalnu do masnu

Sophie3
29.02.2012., 21:33
Koja dnevna krema bi bila najbolja za masnu kožu sklonu aknama? :D

tallly
01.03.2012., 08:16
Curke, jel postoji neki dućan/ljekarna u Zg-u koji drži Derma e kozmetiku i kremice? :moli:

http://www.dermae.com/fc_portals/cgi-bin/fccgi.exe?w3exec=dfc.portal

Ja imam nekoliko Derma E proizvoda, kupujem jih u Ljubljani (imaš jih i na bbnatura.si) ili preko iherb.com.

Dulcis
02.03.2012., 17:10
Počela sam koristiti Vichy Essentielles kremu za lice..i stvarno sam zadovoljna :cerek: Na nju sam prešla poslije Niveine pure &natural..imam recimo normalnu kožu s klasičnom T-zonom..primjećujem da mi se čelo ne masti više, koža mi je uravnotežene boje, dovoljno hidratizirana..a krema se razmazuje ko luda, mislim da ću je imati dosta dugo :D
Uglavnom :top:

Kailea
06.03.2012., 10:38
trebam preporuku za kreme :)

24 god, norm/mjesovita koza s masnijom T zonom. Da je ok na licu, da se fino upije a ne da bude premasna, da fino mrisi.

Najvise me vuce Nivea pure& natural, Loreal trple acton (jer imam mlijeko i tonik iz iste linije i jako sam zadovoljna) te Loreal nutri-gold. A mogla bi se zalomit i Garnierova B.B jer sam cisto znatizeljna :cerek:

Eto molim vas iskustva, preporuke?

mints
06.03.2012., 10:59
Kailea, nikako nutri gold jer je mineralno ulje u prvih par sastojaka. Premasno za tebe. Pure & natural za mješovitu ima alcohol denat visoko pa ne znam je li baš naj izbor. :misli: Triple action mi je bila ok krema, ali mi se rulila s lica. Nisam sigurna zbog čega. Imam sličnu kožu i najboljom mi se pokazala zelena Garnier za mješovitu (http://www.echemist.co.uk/productmedia/Garnier-Fresh-Essentials-Moisturising-Cream.jpg), hidratizira, brzo se upija i fino miriši. Jedino što stvara lagani 'film' na licu pa ne funkcionira najbolje kao podloga za make up npr. meni nikako nije išla s Bourjois healthy mix, a s bb kremom je odlična jer je bb puna silikona pa se lako razmazuje.

Kailea
06.03.2012., 11:18
mints hvala ti na opseznom opisu :) eh da je krema savrsena i da funk i kao podloga to bi bila utopija :) nego samo pitanjce kako mislis da ti se triple action ruljila s lica? kakva ti je ta bila kao podloga?

mints
06.03.2012., 11:42
nema na čemu, čisto da podijelim dojmove budući da smo tu negdje po stanju kože i godinama. :) Triple action mi je isto radila film na koži, ali bi se izrulila (kao sitne mrvice osušene kreme) kad bih je ponovno mazala na neka područja gdje sam osjećala da mi treba više vlage i rulila se pri nanošenju pudera, nije mi valjala kao podloga. falilo mi je hidratacije.

zirovski
06.03.2012., 12:19

24 god, norm/mjesovita koza s masnijom T zonom. Da je ok na licu, da se fino upije a ne da bude premasna, da fino mrisi.

Najvise me vuce Nivea pure& natural, Loreal trple acton (jer imam mlijeko i tonik iz iste linije i jako sam zadovoljna) te Loreal nutri-gold. A mogla bi se zalomit i Garnierova B.B jer sam cisto znatizeljna :cerek:

Meni je Nivea pure & natural( mois. day care) bila najbolja... Koza mi se nije dodatno mastila (t-zona ),a opet suhi obrazi su bili fino nahranjeni.
Imam komb kozu, sklonu iskakanju od premasnih krema, a opet Garnier zelena mi je bila preslaba.. Nutri gold koristi moja sefica koja ima suhu kozu lica i njoj je odlicna , tako da ...

Daisy.L
07.03.2012., 11:52

Također mi se triple action runila sa lica, ispod pudera se nisam ni trudila da ju namažem. Pored toga ima mi čudan miris, labaratorijski, a ne volim takav miris u kremama za lice.
Niveinu sam koristila za masnu kožu iz zelene linije (bijela kutijica zeleni poklopac) i bila je fina, maziva i hidratantna.

Garnier zelena od čička je bila preslaba, ne trebam neku vrhunsku hidrataciju ali je čudna krema, vodnjikava, ne znam da li je suludo ali mi se činilo ponekad da mi isušuje lice, vjerojatno sam umislila ali eto nemam lijepo iskustvo s njom.

Obzirom da imamo sličan tip kože preporučila bih afroditinu oil control, ja sam prezadovoljna jer hidrira, kontrolira neželjeni sjaj i uspjela je sanirati ožiljke od akni na obrazima koje sam imala.
Nadam se da ćeš pronaći neku finu za sebe. :D

verenna
07.03.2012., 14:14
može li mi neko pomoći da odgonetnem svoj ti kože: toliko bi bila zahvalna !
lice mi je optimalno ok , nije suho niti masno, masno je samo nakon jače hidratacije kremom (hidratantnom npr. za normalno do mješovtu kožu)
nos mi je isto ok kao i brada dok je čelo tek pred kraj dana malo masnije.. ništa me ne zateže jedino mi se često znaju javiti prištevi na određenom mjestu, jedan, dva do tri..(na sredini lica, ili na čelu ili na viličnoj kosti ili kod uha koji budu upalni jako )dakle nije mi osuto lice. Ali kada bi recimo krenula prčkati prstima odmah se pojavi crvenilo i sve me iziritira zato ne diram lice. nisam sklona alergijama niti mi smeta nešto da se izbacujem ali mi lice nije lijepo zaglađeno i ujednačeno kao s naslovnice (naravno da je to teško) ali nemam lijep ten nego uvijek neke nepravilnosti. Rijetko koristim puder. Kakva je to koža i koju kremu preporučate?

Rainbow Lady
07.03.2012., 16:42
:503: E sad.. Odem danas sva nadobudna u Kozmo po Afroditinu hranjivu kremu za lice s dabemom... Na kraju ne kupim ništa.
Postoje dvije verzije s bademom- multiaktivna hranjiva krema i hranjiva hidratantna krema. Koju ste vi ovdje nahvalile u više navrata?? :confused:

Hello
07.03.2012., 17:03
može li mi neko pomoći da odgonetnem svoj ti kože: toliko bi bila zahvalna !
lice mi je optimalno ok , nije suho niti masno, masno je samo nakon jače hidratacije kremom (hidratantnom npr. za normalno do mješovtu kožu)
nos mi je isto ok kao i brada dok je čelo tek pred kraj dana malo masnije.. ništa me ne zateže jedino mi se često znaju javiti prištevi na određenom mjestu, jedan, dva do tri..(na sredini lica, ili na čelu ili na viličnoj kosti ili kod uha koji budu upalni jako )dakle nije mi osuto lice. Ali kada bi recimo krenula prčkati prstima odmah se pojavi crvenilo i sve me iziritira zato ne diram lice. nisam sklona alergijama niti mi smeta nešto da se izbacujem ali mi lice nije lijepo zaglađeno i ujednačeno kao s naslovnice (naravno da je to teško) ali nemam lijep ten nego uvijek neke nepravilnosti. Rijetko koristim puder. Kakva je to koža i koju kremu preporučate?
pa po opisu bih rekla da imas normalnu kozu (normalnu do mjesovitu), ali nisam ja neki strucnjak :)

pink hero
08.03.2012., 17:52
jel tko probao ovu kremicu?
Danas sam ju vidjela u Bipi pa me zanima ko je tko probao?

http://img196.imageshack.us/img196/8434/garn3.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/196/garn3.jpg/)

http://img831.imageshack.us/img831/7827/garn1.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/831/garn1.jpg/)

Acid_2
08.03.2012., 22:43
Imam sličnu kožu i najboljom mi se pokazala zelena Garnier za mješovitu (http://www.echemist.co.uk/productmedia/Garnier-Fresh-Essentials-Moisturising-Cream.jpg), hidratizira, brzo se upija i fino miriši. Jedino što stvara lagani 'film' na licu pa ne funkcionira najbolje kao podloga za make up

potpis.
ja sam tek nedavno skužila da mi jako paše kao lagana dnevna, ali nikako prije makeup-a i to samo ljeti. zimi mi je prelagana.
al inače je odlična krema drogerijskog ranga :top:
srećom sam ju skoro do kraja sad potrošila, al neću ju više uzimati jer testiram neke druge kreme za svoju mješovitu-dehidriranu

Nuria Monfort
14.03.2012., 11:26
Bok cure :)

Imam prilično problematičnu kožu koja se lako masti, a i pore su mi proširenije nego što bi trebale biti. :o

Trebam neku dobru kremu koja bi mi hidratizirala kožu, ali po mogućnosti neku od koje se neću sjajiti kao svinjče :cerek:
E da, budući da sam učenica i da nemam svoje novce, trebala bih neku džepu prihvatljiviju kremicu :zubo:

Znam da puno tražim i da želim i ovce i novce, ali pomozite. Očajna sam :visi:

labrić
14.03.2012., 18:28
Bok cure :)

Imam prilično problematičnu kožu koja se lako masti, a i pore su mi proširenije nego što bi trebale biti. :o

Trebam neku dobru kremu koja bi mi hidratizirala kožu, ali po mogućnosti neku od koje se neću sjajiti kao svinjče :cerek:
E da, budući da sam učenica i da nemam svoje novce, trebala bih neku džepu prihvatljiviju kremicu :zubo:

Znam da puno tražim i da želim i ovce i novce, ali pomozite. Očajna sam :visi:

Preporucila bih ti Eveline pure control kremu, drzi je Kozmo. Cijena je oko 22kn, jeftina je, a dobra.

beze
15.03.2012., 14:49
ja imam mjesovitu kozu koja se lako umasti,pogotovo na t-zoni...
koristi BALEA MED kremicu koja ima jako blag miris i lagane je strukture,brzo se upija i vrlo je povoljna. namjenjema je osjetljivoj kozi ( cesto mi teske kreme zacepe pore pa iskoce bubuljice ).
pokazala se jako dobrom i kao podloga za puder/korektor... cijena joj je oko 22 kn u DM-u-prava sitnica,a moze konkurirati i puno skupljim kremama za njegu lica. preporuke!

Nuria Monfort
16.03.2012., 10:50
Preporucila bih ti Eveline pure control kremu, drzi je Kozmo. Cijena je oko 22kn, jeftina je, a dobra.

Isprobala bih ovu, ali u mom gradiću nema Kozma. :rolleyes:

ja imam mjesovitu kozu koja se lako umasti,pogotovo na t-zoni...
koristi BALEA MED kremicu koja ima jako blag miris i lagane je strukture,brzo se upija i vrlo je povoljna. namjenjema je osjetljivoj kozi ( cesto mi teske kreme zacepe pore pa iskoce bubuljice ).
pokazala se jako dobrom i kao podloga za puder/korektor... cijena joj je oko 22 kn u DM-u-prava sitnica,a moze konkurirati i puno skupljim kremama za njegu lica. preporuke!

E hvala ti! :s :) Baš ću je isprobati. Nadam se da će mi bit okej. :)

beze
16.03.2012., 13:10
Isprobala bih ovu, ali u mom gradiću nema Kozma. :rolleyes:

E hvala ti! :s :) Baš ću je isprobati. Nadam se da će mi bit okej. :)

sretno!
p.s. ako je stavim previse pocnem se sjajiti,tako da oprezno sa kolicinom :) samo onoliko koliko je zbilja potrebno...
mislim da je tako sa svim kremama,cak i s onima za tijelo ;)

afrodita13
23.03.2012., 14:34
Ako nekome iz Osijeka treba Skinoren krema neka se javi. Imam jos vise od pola -40 kn.

Ye Yo
03.04.2012., 11:08
Ima netko iskustva s ovim proizvodima?

Classic ProAcne C Plus - serum i krema za problematičnu i nečistu kožu sklonu aknama i upalama (više o proizvodima (http://www.damjana.hr/asortiman_njega_lica.php))

http://www.damjana.hr/slike/asortiman/proacne.jpg http://www.damjana.hr/slike/asortiman/krema-novo.jpg

U dm-ovoj su knjižici s 25% popusta, baš mi treba krema za lice pa se dvoumim uzeti li oboje ili samo kremu. Moja koža je mješovita, stanje osjetljivo i još uvijek problematično :tuzni:

bubley
03.04.2012., 19:14
Ima netko iskustva s ovim proizvodima?

Classic ProAcne C Plus - serum i krema za problematičnu i nečistu kožu sklonu aknama i upalama (više o proizvodima (http://www.damjana.hr/asortiman_njega_lica.php))

http://www.damjana.hr/slike/asortiman/proacne.jpg http://www.damjana.hr/slike/asortiman/krema-novo.jpg

U dm-ovoj su knjižici s 25% popusta, baš mi treba krema za lice pa se dvoumim uzeti li oboje ili samo kremu. Moja koža je mješovita, stanje osjetljivo i još uvijek problematično :tuzni:

Imala sam tonik, potrošila ga cijelog u cca mjesec dana (stavljala sam ga i ujutro i navečer), i iskreno nisam primijetila nikakvo znatnije poboljšanje što se tiče akni. Kremu nisam probala. Tonik me razočarao jer piše blabla sigurno 97% (ili koliko već) umanjuje akne i prištiće i mitesere, yeah right, ali ja uvijek nasjedam, nikad neću naučiti :rofl: Inače je jakog biljnog mirisa i pomalo ljepljive strukture, ali kad se upije je ok. U svakom slučaju dobro je što ima vitamin C koji je dugoročno dobar u njezi kože.
Uvijek ista priča - kreme neće puno toga promijeniti dok ne pročistiš tijelo iznutra. Da ne idem u off, mogu ti poslati na pp neku svoju rutinu za problematičnu kožu ako te zanima.
Što se krema tiče ja dobro reagiram na Avene diacneal, trebalo je vremena dok počne djelovati i čistiti lice (nekih više od mjesec dana), a nakon 30 min - 1 h stavim preko nešto hidratantno, dosad je to bila Babylove žuta kremica koju sam potrošila, sad imam Garnierovu od čička.

Ye Yo
03.04.2012., 19:19
Imala sam tonik, potrošila ga cijelog u cca mjesec dana (stavljala sam ga i ujutro i navečer), i iskreno nisam primijetila nikakvo znatnije poboljšanje što se tiče akni. Kremu nisam probala. Tonik me razočarao jer piše blabla sigurno 97% (ili koliko već) umanjuje akne i prištiće i mitesere, yeah right, ali ja uvijek nasjedam, nikad neću naučiti :rofl: Inače je jakog biljnog mirisa i pomalo ljepljive strukture, ali kad se upije je ok. U svakom slučaju dobro je što ima vitamin C koji je dugoročno dobar u njezi kože.
Uvijek ista priča - kreme neće puno toga promijeniti dok ne pročistiš tijelo iznutra. Da ne idem u off, mogu ti poslati na pp neku svoju rutinu za problematičnu kožu ako te zanima.
Što se krema tiče ja dobro reagiram na Avene diacneal, trebalo je vremena dok počne djelovati i čistiti lice (nekih više od mjesec dana), a nakon 30 min - 1 h stavim preko nešto hidratantno, dosad je to bila Babylove žuta kremica koju sam potrošila, sad imam Garnierovu od čička.

Šalji :D I hvala puuuno na detaljnom odgovoru :kiss:

Bubica30
04.04.2012., 20:33
bubley i meni ako moze i koje stvarcice upotrebljavas

Hvala

mademoiselle...
05.04.2012., 07:42
Sorry ako fulam temu, radi se o Olay dnevnom fluidu. Zanima me kakav bi bio na neku srednje mješovitu kožu, koja više naginje suhoj? Baš me nešto mami :p

Ye Yo
05.04.2012., 11:45
Ja imam onaj za mješovitu/masnu kožu i jako sam zadovoljna.

Moja koža: mješovita i osjetljiva, četvrt stoljeća stara i još uvijek problematična

Koristila sam ga cijelu zimu kao dnevnu kremu, lijepo matira (ne mrtvački), a dovoljno hidratizira (ovo čak nije ni procjena od oka, potrefila prije par tjedana u ljekarni Vichyevo testiranje za tip kože, koliko je hidratizirana, te koliko sebuma luči i iznenađujuće dobri rezultati ispali). Pogodna je za moju osjetljivu kožu i ne izaziva sranja, a koža bude mekana k'o bebina i miriši :cerek: Plus je i SPF 15 :top:

ChiquititaRubia
09.04.2012., 15:29
Zna li tko kakvu dobru kremicu za normalnu kožu koja fino miriši?

lida
10.04.2012., 21:06
Vichy idealia.Jako fino miriši.

ChiquititaRubia
10.04.2012., 23:09
Da li je netko koristio ove kreme? Dvoumim se između te dvije:ne zna:

http://www.terra-organica.hr/elixir-vegetal-prirodna-organska-bio-hidratantna-dnevna-krema-za-normalnu-mjesovitu-kozu-cattier.html

http://www.terra-organica.hr/prirodna-organska-badem-hidratantna-krema-za-osjetljivu-mjesovitu-kozu-weleda.html

bubley
12.04.2012., 21:44
Još uvijek nemam sreće na preporukama, a onako pomalo mi je hitno pa pitam i ovdje:
Molim preporuku za hidratantnu noćnu kremu, maksimum do 100 kn.
Imam 22 god., mješovitu/masnu kožu sklonu nepravilnostima koja zna biti dehidrirana.
Ne treba biti protiv prištića, jer za to koristim druge proizvode, bitno da nije komedogena, irititativna i (pre) masna.

MelodyNine
13.04.2012., 00:13
Još uvijek nemam sreće na preporukama, a onako pomalo mi je hitno pa pitam i ovdje:
Imam 22 god., mješovitu/masnu kožu sklonu nepravilnostima koja zna biti dehidrirana.
Ne treba biti protiv prištića, jer za to koristim druge proizvode, bitno da nije komedogena, irititativna i (pre) masna.

Gle, ja sam jedno vrijeme koristila noćne kreme, a onda shvatila da su mi premasne, i ne rade ništa posebno.
Ja nemam masnu kožu, nego mješovitu, imam i suhih dijelova, i dijelova sklonih perutanju.
Umjesto noćne kreme koristim Balea Aqua serum i Avene Hydrance Optimale Legere (prvo serum, pa onda krema) i nemam problema.
Avene imaš u ljekarnama, i nisu jako skupe, a Balea srerum u DM-u.

Imala sam i Vchy Aqualia Thermal serum i on mi je bio dobar.

SweetBabyDolly
15.04.2012., 19:38
Cao! Da li tko zna nešto o ovoj kozmetici?

http://zadovoljna.hr/clanak/shopping/topicrem-poznata-dermokozmetika-i-na-hrvatskom-trzistu.html

Zanima me :

Topicrem Force Hydra Premium fluid
Topicrem Force Hydra Premium fluid namijenjen je za njegu normalne i mješovite kože, a bazira se na ekstraktu bambusa te na dva načina djelovanja hijaluronske kiseline - hijaluronska kiselina zadužena je za hidrataciju površinskog sloja, a njeni fragmenti za dubinsku hidrataciju. Pomaže vratiti gustoću, elastičnost i osjećaj ugode koži. Bez parabena.

Eysan
15.04.2012., 20:57
malo glupo pitanje :):p

Ako je krema neotvorena i ako joj je istekao rok trajanja moram li je baciti ili moze biti jos u upotrebi?

mediteranea
16.04.2012., 09:05
Da li uopće ima i gdje mogu dobiti tester Chanel precision UV essetiel 50+ ?
Ako netko ima iskustva s ovom kremom, pliz, help!!!
Čini mi se ok, ali voljela bi ju probat da opet ne bacim lovu u vjetar.
Inače, koža mi je osjetljiva, na mjestima dehidrirana.

PennyL
17.04.2012., 17:04
Zna li netko mozda koja krema bi mogla biti slicna vitaskin kremi za suhu kozu? Povukli su ju iz prodaje :(

Jel koristio itko uopce vitaskin kremu?

SweetBabyDolly
20.04.2012., 19:58
Jel tko čuo za ovu kozmetiku?
http://giaskincare.com/

Eysan
21.04.2012., 00:30
Ni ja nemam nikako srece sa kremama... nema sta nisam isprobala ... u zadnje 2 god lice mi se toliko pogorsalo..malo malo izlaze mi pristici okolo brade..obrazi mi se perutaju pa izlazi crvenilo ... kod kozmeticarke sam platila neku kremicu 250 kuna koja nije ni za koji klinac...samo lijepo mirise... sada imam vichy Nutrilogie 1 koju stavljam ujutro i la roche posay za suhu kozu koju stavljam navecer jer je masnija ... predpostavljam da mi je koza suha radi tog perutanja... ok a T zona mi je masna ... nemam pojma vise sta da radim i koju kremu da kupim :503:

evo slika mog obraza pa najbolje procijenite sami stanje... :(

http://imageshack.us/photo/my-images/163/aq9lscqaey4d.jpg/

yvanna
21.04.2012., 20:18
evo, ja mogu reći da je meni nuxeova etincelante spasila lice. imala sam akne, ne puno, ali svaki mjesec nova koja je trajala po tjedan dana, nakon nje flek crveni. i kupila ja tu kremu da ju nanosim kao noćnu jer ima malo kiselina. i evo, lijevi obraz je bez ijedne fleke, desni se još bori sa flekama. krema mi je čudo!!jest da ju koristim preko godine dana, al zbilja briše fleke. malo pomalo. i nema novih akni..

Eysan
21.04.2012., 23:16
Gdje se ima ta krema za kupiti?

A ja nemam bas puno bubuljica... samo oko brade ponekad izadju...ok u zadnje vrijeme malo vise...nervozna sam pa grickam usne i diram sigurno prljavim rukama pa mozda od toga :D

...a ta slika je malo uvecana... inace se ne crveni tako jako .. ali opet mi smeta dosta ... pogotovo jer nisam ljubimac pudera i samo radi toga moram ga stavljati ..

yvanna
22.04.2012., 12:25
nuxe kreme imaš za kupiti u ljekarni. ova je oko 250kn, ne znam točno. a traje mi oko 6mjeseci :mig: jer ju nanosim samo kao noćnu.

Andjelcic
22.04.2012., 14:57
zar se etincelante jos uvijek proizvodi? pricalo se da ju povlace :ne zna:

Eysan
22.04.2012., 15:42
Ima li to u Austriji? :zubo:

Morat cu pronaci nekog dermatologa pa najbolje da odem kod njega i da mi on kaze neki savjet... :)

(yvanna si ti sa net foruma? :zubo:)

yellowbutterfly
23.04.2012., 11:23
pozz :)

zanima me dali je koja od vas isprobala ovu novu vichy kremu i kakvi su rezultati? :)
http://www.vichyconsult.com.hr/products-SOINGLOB/normaderm/normaderm-potpuna-hidratantna-njega-za-kozu-sklonu-nepravilnostima.aspx

anaviglam
23.04.2012., 11:28
Ima li tko iskustva sa Clinique linijom za masnu kožu lica - broj 4? ...zanima me naročito onaj gel/krema?

beze
25.04.2012., 16:49
Nakon dosta isprobavanja slucajno sam naletila na savrsenu kremicu! Imam mjesovitu/masnu kozu i sklona sam pristicima,lice mi se od svega brzo usjaji i bude katastrofa. Rosalova hydro fresh na bazi vode mi jako odgovara,super je hidratantna i ima vise nego pristupacnu cijenu,svega 45,90 kn. Naravno tu je i nocna verzija po istoj cijeni,ona je malo masnija ali ne zacepljuje pore,koza je elasticna i gipka,nema pristica,crvenila... Ja odusevljena!

Laminaria
25.04.2012., 17:47
Da li je netko koristio ove kreme? Dvoumim se između te dvije:ne zna:

http://www.terra-organica.hr/elixir-vegetal-prirodna-organska-bio-hidratantna-dnevna-krema-za-normalnu-mjesovitu-kozu-cattier.html

http://www.terra-organica.hr/prirodna-organska-badem-hidratantna-krema-za-osjetljivu-mjesovitu-kozu-weleda.html

A za kakav tip kože?

papilova
25.04.2012., 18:08
cure jel možda netko probao od nikela kremu za osjetljivu kožu od peršina?
Trenutno koristim njihovu od naranče i odlična mi je al bi htjela malo promijeniti da mi se koža ne zasiti. Imam osjetljivu ali dehidriranu kojoj pašu očito samo apotekarske stvari (puderi, micelarne i kremice) jer se ospem potkožnima od drogerijskih stvari.

Ye Yo
28.04.2012., 12:46
pozz :)

zanima me dali je koja od vas isprobala ovu novu vichy kremu i kakvi su rezultati? :)
http://www.vichyconsult.com.hr/products-SOINGLOB/normaderm/normaderm-potpuna-hidratantna-njega-za-kozu-sklonu-nepravilnostima.aspx

I mene, i mene :lux: :klopa: :moli: :)

Wallflower
29.04.2012., 16:53
Može prijedlog za neku laganiju kremu za masnu kožu? :kokice:
U zadnje mi je vrijeme svaka preteška i lice mi se užasno sjaji, pa čak i lijepi. :o
Dosad mi je Rosal Clear Face odlično odgovarala, ali sad imam osjećaj da je imam previše na licu bez obzira na to koliko je stavila. :504:
Sumnjam da mi se koža navikla na nju jer promijenim kremu s vremena na vrijeme baš da bih to izbjegla.

Hvala unaprijed. :)

Ye Yo
30.04.2012., 17:34
Wallflower ja koristim ovu malo duže od mjesec dana i iskreno sam zadovoljna. Moja koža je izrazito osjetljiva klasična mješovita: čelo, nos, brada šljašte k'o Betlehem. Iako me u početku malo peckala (vjerojatno zbog čajevca i mente, nije koža navikla na zdrav nesintetički sadržaj :D), prošlo bi za dvije tri minute i dalje k'o avion. Ful je lagana, a izdrži me cijeli dan, koža je mekana k'o bebina, umiruje crvenilo i gadove i, najbitnije od svega, ne šljašti :zubo:

Koristim ju u jutro, na večer i kao podlogu za šminku (konkretno Bourjois Flower Perfection, znači podnosi i težu kamflažu, odnosno veću potrebu za hidratacijom)

http://www.damjana.hr/slike/asortiman/krema-novo.jpg

Što proizvođač kaže:
ProAcne Biosoft 24 - NOVO!
Lagana žele krema za problematičnu i nečistu kožu

Proizvod je 100% prirodna mješavina koži srodnih prirodnih biljnih balzama i želea s medom, te esencijalnih i eteričnih ulja i ekstrakata. Sadrži izrazito visoke, djelotvorne koncentracije eteričnog ulja čajevca, biljnih ekstrakata nevena, mente i tormentile, te esencijalnim masnim kiselinama i vitaminima A, B, D i E bogata ulja avokada i pšeničnih klica. Specijalno podešena receptura sadrži djelatne sastojke u pomno izbalansiranim omjerima, kako bi sinergijski što bolje djelovali. Snažnim antiseptičkim djelovanjem izrazito brzo rješava akne, prištiće i upalna stanja kože. Eliminira slobodne radikale i toksine, dubinski regulira hidrolipidni balans, smanjuje pore i ožiljke, te umiruje kožu dajući joj glatkoću i trajan, svjež mladenački mat ten. Koristi se ujutro i navečer nakon CLASSIC ProAcne C Plus seruma ili na čistu toniziranu kožu. Odlična je podloga za dnevni make up. izvor (http://www.damjana.hr/asortiman_njega_lica.php)

labrić
30.04.2012., 18:01
Planiram kupiti Bioderma sebium hydra kremu i Bioderma sebium pjenušavi gel..ima li tko iskustva s njima? Masna koža, pokoja akna.
Ili mislite da je bolje uzeti Avene Cleanance gel i hidratantn kremu?

goddess22
30.04.2012., 18:15
Pitanjce kratko, molila bi preporuku za neku kremicu za suhu i osjetljivu kozu, imam 21 godinu i dosta cistu kozu ali treba mi neka jako jako dobra krema jer sam cesto dosta tesko nasminkana.. hvala ;)

MelodyNine
01.05.2012., 20:06
Na L'Orealovoj Triple Active kremi piše da ima UV zaštitu.
Zna li iko kakva je to zaštita u njoj i vrijedi li čemu? (ne piše i spf, niti detalji o UV zaštiti).

Pitanjce kratko, molila bi preporuku za neku kremicu za suhu i osjetljivu kozu, imam 21 godinu i dosta cistu kozu ali treba mi neka jako jako dobra krema jer sam cesto dosta tesko nasminkana.. hvala ;)

Ja bih ti preporučila Bioderma Sensibio Rich kremu ili Avene Hydrance Optimale Rich.

http://www.cosmetic.com.hr/index.php/suha-i-osjetljiva-koza/Bioderma-Sensibio-Rich-hranjiva-krema/flypage.tpl.html

http://www.aveneusa.com/hydrance-optimale-rich-hydrating/

zora1942
02.05.2012., 10:21

Ja bi ti preporučila Dolival extra hidratantnu prirodnu kremicu sa uljem smilja, jojobom i tako. To što ima ulja te ne treba zavarati, jer zaista samo hidratira.
Ja sam ju kupila u Cosmu, koštala je oko 65 kn.

za kožu tvog tipa bi ti preporučila da radiš kao i ja. Nabaviš si zeolitni puder Zeodry (ima pakiranje od 100 g) i ubaciš ukremu jednu žličicu u kremu koja ti je dobra. Krema ne smije sadržavati kemijske tvari (najbolje prirodna kremica) i zeolit će ti ujednačiti lice (sebum upija naime selektivno), naprimjer odstraniti T zonu i slično. Probaj, bit ćeš zadovoljna.

Poslije sam malo pretražila net i vidjela sam da kreme od Lancome koje imeju mrvicu zeolita u sebi, košatjku basnoslovnih 500 kuna. Ovako imam za 20 teglica kreme, ide u jednu kremu (cca 50 ml) 10% praha to jest 5 g pudera (1 čajna žlica)

Mojoj kćeri su prištići (sigurno barem 80%) otišli sa maskom za lice Rejuvenal. Napravi s etretman u trajanju 7 dana, svaki dan po 30 minuta. Prvo ti izvlači sebum iz dubljih slojeva kože, tako prva dva dana imaš više prištića, no poslije toga kao da se brišu prištići sa gumicom.

mediteranea
02.05.2012., 11:11
Molim vas za pomoć! u potrazi sam za kremom s visokim faktorom koju bi koristila kao podlogu za make up (sklona sam flekićima od sunca), inače, lice mi je osjetljivo, obrazi i brada prilično dehidrirani, za sada nemam problema s prištićima.
Dvoumim se između: Ducray Melascreen krema SPF 50+ i LRP Anthelios krema za lice SPF 50+
Ima li tko iskustva s navedenim kremama i što bi mi preporučile?

Doreen
03.05.2012., 19:25
Na L'Orealovoj Triple Active kremi piše da ima UV zaštitu.
Zna li iko kakva je to zaštita u njoj i vrijedi li čemu? (ne piše i spf, niti detalji o UV zaštiti).

i ja sam to jednom pitala pa sam dobila ovakav odgovor:

"meni je netko davno tu na forumu rekao da kad ne pise koliki je spf, a pise da ga ima, da je onda 6. (isto sam pitala za tu kremu)"

Daisy.L
04.05.2012., 09:27
Planiram kupiti Bioderma sebium hydra kremu i Bioderma sebium pjenušavi gel..ima li tko iskustva s njima? Masna koža, pokoja akna.

Sebium hydra je moja nocna krema u posljednjih 15ak dana, imam mješovitu/masnu kožu, problematičnu, osjetljivu i sklonu nepravilnostima.
Za kremu imam samo pohvale, lijepo hidrira, njeguje i koža je ujutro nakon umivanja mekana i nahranjena.
Nisam sigurna da li bi se mogla koristiti kao dnevna na licu koje prosija na tzoni, ali kao noćna je pravo otkriće.

Estee Lauder
04.05.2012., 10:28
Molim vas za pomoć! u potrazi sam za kremom s visokim faktorom koju bi koristila kao podlogu za make up (sklona sam flekićima od sunca), inače, lice mi je osjetljivo, obrazi i brada prilično dehidrirani, za sada nemam problema s prištićima.
Dvoumim se između: Ducray Melascreen krema SPF 50+ i LRP Anthelios krema za lice SPF 50+
Ima li tko iskustva s navedenim kremama i što bi mi preporučile?

Ja imam oboje, ducray već koristim godinu dana i meni je neusporedivo bolja nego LRP Athelios.

mediteranea
04.05.2012., 10:57
Ja imam oboje, ducray već koristim godinu dana i meni je neusporedivo bolja nego LRP Athelios.

Odlično! I sam sam nekako ila sklonija ducrayu, mislim da ću sutra u šoping. Hvala!

ChiquititaRubia
06.05.2012., 13:52
Htijela bih seki kupiti hidratantnu kremu za lice. Ima kožu između normalne i mješovite. Inače nema prištiće po licu, ali je sklona začepljenju pora. Kada bi stavila pre agresivne i premasne preparate izazvali bi joj prištiće. Ponekada se zacrveniti zna (jako hladno,jako vruće, kada je nervozna...i tako to), tako da ima i osjetljiviju kožu.

Znam da Avene ima jako nježne proizvode i dobre proizvode.
Molila bih ako netko ima iskustva sa njima da mi predloži nešto! Osim Avene hydrance optimale legere i Avene hydrance optimale legere spf 20, te joj nisu odgovarale.

Pozzzz

GothicRomance
08.05.2012., 22:35
Cure ja opet trebam vasu pomoc :(. Odustajem od apotekarskih krema jer sta god probam na kraju mi ne odgovara. Molim vas jaaaaaaaako za preporuke neke kreme koju mogu kupit u DMu ili slicnima. Koza mi je svakakva. Osjetljiva je i sklona crvenilu i znojenju, po obrazima i bradi mi je suha (sad slabije, po zimi se perutam), po nosu imam mitesera, ali mi t zona nije kronocno masna. ja bih rekla mrvicu. Koristim micelarnu od Bioderme crvenu za osjetljivu kozu pa bih na to kombinirala neku kremicu prihvatljive cijene iz Dma. I koji tip kreme bih uopce trebala koristit? Za kakvu kozu? Molim vas za preporuke :(

molanie
09.05.2012., 06:45
Cure ja opet trebam vasu pomoc :(. Odustajem od apotekarskih krema jer sta god probam na kraju mi ne odgovara. Molim vas jaaaaaaaako za preporuke neke kreme koju mogu kupit u DMu ili slicnima. Koza mi je svakakva. Osjetljiva je i sklona crvenilu i znojenju, po obrazima i bradi mi je suha (sad slabije, po zimi se perutam), po nosu imam mitesera, ali mi t zona nije kronocno masna. ja bih rekla mrvicu. Koristim micelarnu od Bioderme crvenu za osjetljivu kozu pa bih na to kombinirala neku kremicu prihvatljive cijene iz Dma. I koji tip kreme bih uopce trebala koristit? Za kakvu kozu? Molim vas za preporuke :(

A da pokusas bas sa apotekarskim kremama? Znaci kreme koji oni u ljekarnam a sami prave? Znaju imati vise vrsta - hidratantne (po tipu koze), cak i za borice. A cisti su sastojci i vitamini. Meni je to pomoglo.

EtaEta90
09.05.2012., 13:15
Gdje ima za kupiti nova krema od neutrogene i koja je cijena? Jel je već ima u dm-u?

bela87
09.05.2012., 13:33

kako kome pretpostavljam, al meni više odgovara bioderma gel (odličan) i avene kremica. što se tiče bioderme kremice, bolja mi je sensibio, ali i ona ostavi neki film na koži, ne znam kako bi opisala, ali osjećam ju cijeli dan, ne upije se.

ChiquititaRubia
09.05.2012., 13:47
Pozzzz

Htijela bih si kupiti neku diječju laganu kremici za noćnu njegu i kada sam bez šminke. Što mi preporučate?

Mislila sam hipp kozmetiku probati
http://www.kozmo.hr/wp-content/uploads/0000040623351.jpg
http://hipp.hr/stock/image_uploader-small/12949975917792.jpg

eyedetox
09.05.2012., 14:07
Pozzzz

Htijela bih si kupiti neku diječju laganu kremici za noćnu njegu i kada sam bez šminke. Što mi preporučate?

Mislila sam hipp kozmetiku probati
http://www.kozmo.hr/wp-content/uploads/0000040623351.jpg
http://hipp.hr/stock/image_uploader-small/12949975917792.jpg

Ova druga u tubici je predobra, toplo preporučujem :top:

GothicRomance
09.05.2012., 18:54
A da pokusas bas sa apotekarskim kremama? Znaci kreme koji oni u ljekarnam a sami prave? Znaju imati vise vrsta - hidratantne (po tipu koze), cak i za borice. A cisti su sastojci i vitamini. Meni je to pomoglo.

Na karaju sam danas kupila Olay complete care day uv cream. Ima zastitini faktor 15. Proucavala sam sve te kreme tamo i na svima na kojima pise da su za osjetljivu kozu oni to podrazumijavanju da je suha koza. Ne znam da li sam dobro odabrala ili sam mozda trebala nesto za mjesovitu kozu. Troumila sam se izmedju Olivalove one neke na kojoj pise da je za sve tipove koze i nekih niveinih i na kraju je odluka pala na ovu. Bum vidla dal sam pametno odlucila.

Linija
11.05.2012., 12:43
Imam preporuku za tri kreme koje meni odgovaraju i koje koristim već oko godinu (jednu i duže) pa bi također mogle odgovarati nekom ko ima slične zahtjeve kod kreme.

Da krenem sa prvom:
Radi se o Toepfer Babycare Face cream i kupila sam je u dm-u, dođe 75ml i jako je povoljna (nekih 7-8km u Sarajevu)

http://www.toepfer-babywelt.de/lang-en/m296/Babycare/Soft-Care.c252/d362.html

Ja imam komplikovanu kožu i o tome sam pisala u više navrata na forumu i ova krema je jako dobra za nekoga ko želi matirajuću kremu. Znam da većina baby krema nije matirajuća ali ova to zaista jeste. Krema se brzo opije i ostavi mat finiš i fino hidratizira lice. Miris joj nije naporan, blag je što opet svi koji smo koristili prirodne kreme i ulja znamo da često na kraju dana osjetimo jak miris na licu.

Sastav kreme:
Aqua, Glyceryl Stearate Citrate, Cetyl Alcohol, Glycerin, Parfum**, Glycine Soja Oil*, Distarch Phosphate,
Caprylic/Capric Triglyceride, Calendula Officinalis Flower Extract *, Triticum Vulgare (Wheat Bran) Extract *,
Olea Europaea (Olive) Oil*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Oil*, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond)
Oil*, Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract*, Helianthus Annuus
(Sunflower) Seed Oil*, Tocopherol, Limnanthes Alba (Meadowfoam) Seed Oil, Tricaprylin, Glyceryl
Caprylate, Xanthan Gum, Sodium Citrate, Sodium Hydroxide, Citric Acid, d-Limonene**.
* ingredients from certified organic agriculture
** natural essential oils

Također, krema ostavlja lagani glicerinski film na koži, što se meni sviđa pogotovo kad hodam po gradu i kad trčim za autobusom sa auspuhom ispred mene :D Ko ne voli da krema ostavlja film i voli ultra lagane kreme i emulzije, neka ne kupuje ovu kremicu.

Što je najvažnije, krema mi nije napravila probleme na licu, čak mi je dodatno smirila kožu.
Mislim da će odgovarati i nekome ko ima isušenu kožu od različitih agresivnih tretmana kao i muškarcima koji vole mat kreme.
(Buraz koji ima seboreju se maže ovom kremom i zadovoljan je. Ne ljušti mu se koža čela, nosa i ispod obrva u tolikoj mjeri i ne svrbi ga)

Toliko sam se umorila pišući sve ovo ( :D ) pa ću recenziju druge dvije ostaviti za kasnije.
Pozdrav! :)

bejo
13.05.2012., 20:37
Moram pohvaliti Niveinu kremu
http://www.nivea.bg/-/media/NIVEA/bg-BG/packshots/products-packshots/face-care/essentials-normal-to-mixed-skin/Make%20up%20Starter/opakovka-normalna-koja-1.ashx?mh=350&mw=260&reflection=1&reflectionHeight=50
Uzela sam je prije nekih mjesec dana i koristim je ispod pudera. Imam mješovitu kožu tako da mi dosta krema ne odgovara jer bude još masnija od njih. Ova krema je skroz lagana, lijepo se upije i puder jako lijepo sjedne na nju. A uz to, imam osjećaj i da mi lagano kao zagladi kožu. Nikakve loše nuspojave od nje nisam imala... Mislim da je nekih 50ak kuna, u kozmu sam je kupila.

katija
15.05.2012., 17:32
Može li mi netko preporučiti kremu protiv bora (imam 26g)da nije vichy i nuxe do nekih 250kn? Koža mi je suha i uvijek se budim s osjećajem zatezanja.

eyedetox
16.05.2012., 14:24
Može li mi netko preporučiti kremu protiv bora (imam 26g)da nije vichy i nuxe do nekih 250kn? Koža mi je suha i uvijek se budim s osjećajem zatezanja.

http://media.dermstore.com/catalog/100090/300x300/1499.jpg

http://www.polyvore.com/cgi/img-thing?.out=jpg&size=l&tid=35419461

http://4.bp.blogspot.com/-1C-tZaEZWzE/TVPF-a2MayI/AAAAAAAAAIQ/RHFJCrvphc8/s1600/jar.jpg

i moj favorit

http://www.lloydspharmacy.com/wcsstore7.00.00.401/ExtendedSitesCatalogAssetStore/images/products/large/2888394.jpg

MelodyNine
16.05.2012., 15:52
Koliko košta ta a-dermina?

katija
16.05.2012., 20:50
Hvala eyedetox

eyedetox
17.05.2012., 07:53
Koliko košta ta a-dermina?

80-90 kn kako koja ljekarna :)

Hvala eyedetox

nema na čemu, ja sam imala ovu zimu isti problem, uvijek sam se ujutro budila sa zategnutom kožom od suhoće, kupila sam ovu A-derminu i naprosto me oduševila, nije masna a hidratantna i koža mi je naprosto oživjela, bilo je dana kada sam ispod nje stavljala i hidratantni serum ali većinom mi je i sama odgovarala.
Druga moja preporuka je LRP Toleriane , stvarno je odlična :s

top-secret-koka
17.05.2012., 09:34
godinama sam muku mucila sa jutarnjim zatezanjem, pogotovo zimi, a imam mjesovitu dehidriranu kozu i nikako naci dobru kremu :504: il je premasna ili prelagana ili nedovoljno hidratantna....

od ove zime korisstim ulja za skidanje sminke i osjecaj suhoce i zategnutosti nisam imala niti jedan jedini dan od kad ih koristim :cerek:
ulja sama kombiniram ovisno o stanju koze, ako je jace dehidrirana stavim i 10% glicerina + obavezno 10-15% polisorbata (zbog njega nije potrebno skidati sa blazinicom, lice se samo umije kao sa gelom).
toliko jednostavno sam rijesila problem, a da ne kazem da sam godinama kombinirala sve moguce serume, kreme... potrosila brdo novaca, a rjesenje tako jednostavno. cak su mi se i pore stisnule :cerek:

tallly
17.05.2012., 09:53
evo, ja mogu isto reči, samo da za čiščenje upotrebljavam mlijeko, ne ulje. I stvarno mi se koža preporodila. Prije sam upotrebljavala Dr. Scheller Granatapfel gel za umivanje, mislila sam da mi ne isušuje kožu, a onda sam par puta probala mlijeko za čiščenje - i bila je stvarno velika razlika.

I isto sam potrošila dosta novca za razne kreme jer nisam više znala šta da stavim na kožu kad je uvijek bila suha. A sad je stanje stvarno super.

ema1
17.05.2012., 13:43
Ajd' mi pomozite :s

Koža lica - katastrofalna :504:
Uspjela sam napokon riješiti okoloočnu, ali lice još ne.
Dakle: T zona umjereno se zamasti, obrazi suhi. Perutanje se javlja na obrazima, između obrva i na bradi. Crvenilo obraza, počeli su i pucati kapilari (prije tu i tamo na obrazima, a sad i na nosu) :ne zna:

Jako osjetljiva.

Savjeti dobro došli :)
Hvala

top-secret-koka
17.05.2012., 13:56
evo, ja mogu isto reči, samo da za čiščenje upotrebljavam mlijeko, ne ulje. I stvarno mi se koža preporodila. Prije sam upotrebljavala Dr. Scheller Granatapfel gel za umivanje, mislila sam da mi ne isušuje kožu, a onda sam par puta probala mlijeko za čiščenje - i bila je stvarno velika razlika.

I isto sam potrošila dosta novca za razne kreme jer nisam više znala šta da stavim na kožu kad je uvijek bila suha. A sad je stanje stvarno super.

meni je bilo najteze odreci se gela za skidanje sminke i na kraju je u njemu bio problem :rolleyes:
super je sto sa polisorbatom i uljem skidam sminku na isti nacin kao i sa gelom, protrljam medju rukama, nanesem na cijelo lice i sve isperem vodom :cerek:
klasicno skidanje sa mlijekom/uljem pa tonikom - nije za mene, uvijek mi pola zavrsi u ocima.

Dakle: T zona umjereno se zamasti, obrazi suhi. Perutanje se javlja na obrazima, između obrva i na bradi. Crvenilo obraza, počeli su i pucati kapilari (prije tu i tamo na obrazima, a sad i na nosu) :ne zna:

yves rocher, krema za suhu kozu - dnevna.
predobra za malo novaca, imam slicnu kozu i ne mogu se nadiviti ovoj kremi :cerek:

eyedetox
17.05.2012., 13:59

Jako osjetljiva.

Hvala

Ja kao iskusna kapilaričarka ( izgledam ko zadnja alkoholičarka :() ti mogu dati savjet u vezi pucanja kapilara: 1. ništa ne pomaže :(
2. visoki spf cijelu godinu
3. izbjegavanje naglih promjena temperatura

i nakon svega toga opet popucaju kapilare, i onda lijepo odeš na elektrokoagulaciju, spržiš kapilare, mirna si jedno pola godine i opet popucaju na drugim mjestima :(

tako da...to je jednostavno takva koža, možeš si eventualno kupiti Rozamet kremu u ljekarni da ti se smanji crvenilo

ema1
17.05.2012., 14:40
koka - hvala ti :), probat ću i nju
eye - neznam više što ću, ta gamad se raširila u svim smjerovima:mad: . Počelo je u trudnoći i evo 5 godina kasnije, stanje nikako na bolje.
Kako sam svjetloputa to izgleda stvarno bljak.

Pokušam ja to sve sakrit puderom ili toniranom ili bb-om (ovisi o tome kakvo mi je trenutno raspoloženje kože), ali onda "izlete otočići" gdje se koža peruta i tako to....

eyedetox
17.05.2012., 14:46
koka - hvala ti :), probat ću i nju
eye - neznam više što ću, ta gamad se raširila u svim smjerovima:mad: . Počelo je u trudnoći i evo 5 godina kasnije, stanje nikako na bolje.
Kako sam svjetloputa to izgleda stvarno bljak.

Pokušam ja to sve sakrit puderom ili toniranom ili bb-om (ovisi o tome kakvo mi je trenutno raspoloženje kože), ali onda "izlete otočići" gdje se koža peruta i tako to....

ema1 što da ti kažem..ja nema što nisam probala od krema za kapilare i rozaceu...koji god brend poželiš i ništa ne pomaže, ako ti je koža sklona pucanju to je jednostavno tako, tebi je izgleda uzrok neka hormonalna promjena tokom trudnoće, tako je bilo i mojoj sestrični ali njoj su noge popucale.

Jednostavno koristi hidratantne kreme, visoku spf zaštitu, izbjegavaj sunčanje i stres

mediteranea
17.05.2012., 15:20

Jako osjetljiva.

Hvala

Imala sam problema s crvenilom i perutanjem kože, posebno zimi. Koristila sam Uriage za kožu sklonu crvenilu (Roseliane - običnu i toniranu kremu) i to mi je smirilo kožu. Dok sam koristila lice je bilo OK.

ema1
17.05.2012., 15:51
a da, izgleda da se moram pomirit sa "alkić izgledom".
Izbjeći stres, kad to budem uspjela biti će ful kul :D

mediteranea - hvala na prijedlogu, skočiti ću do apoteke možda imaju kakav tester, da ne bacim opet novce, iako sam čitala par recenzija sad na brzinu i ne čini se loše.

tratinčica**
17.05.2012., 18:28
savjet u vezi pucanja kapilara

vitamin p
ima ga u bijeloj kori od naranđe, mandarine...celer, za peršin nisam sigurna

ema1
17.05.2012., 22:05
Nakon što sam vidjela tvoj post, išla sam guglati i vidim da je važan i za dijabetičare a ima ga:

Mango, marelica, grejp, limun, trešnja, crna ribizla, šljiva, grožđe, cikla, pomidor, zelena paprika, brokula, luk, zeleni čaj, šipak.... najveća koncetracija se nalazi u kori.

Al ovo mi se najviše svidjelo:D
Crveno vino je takođe dobar izvor vitamina P.....

eto još malo wiki.
Bioflavonoidi su velika skupina prirodnih spojeva iz biljaka. Ta velika skupina spojeva neki još zovu vitamin P, ali takav naziv još nije službeno prihvaćen jer još nije dokazano da su oni doista neophodni za ljudsku prehranu i zdravlje.

Nadam se da nismo previše off...

overburdened
18.05.2012., 12:49
godinama sam muku mucila sa jutarnjim zatezanjem, pogotovo zimi, a imam mjesovitu dehidriranu kozu i nikako naci dobru kremu :504: il je premasna ili prelagana ili nedovoljno hidratantna....

od ove zime korisstim ulja za skidanje sminke i osjecaj suhoce i zategnutosti nisam imala niti jedan jedini dan od kad ih koristim :cerek:
ulja sama kombiniram ovisno o stanju koze, ako je jace dehidrirana stavim i 10% glicerina + obavezno 10-15% polisorbata (zbog njega nije potrebno skidati sa blazinicom, lice se samo umije kao sa gelom).
toliko jednostavno sam rijesila problem, a da ne kazem da sam godinama kombinirala sve moguce serume, kreme... potrosila brdo novaca, a rjesenje tako jednostavno. cak su mi se i pore stisnule :cerek:

Kao da sebe gledam...koje ulje točno koristiš? Znači samo si izbacila gel, kremice i sve to i dalje normalno koristiš?

catandmouse
20.05.2012., 20:07
Molim vrlo dobru preporuku kremice za muskarca :)
I to neku koja se JAKO brzo upije...:D

snnopy
21.05.2012., 01:09
Molim vrlo dobru preporuku kremice za muskarca :)
I to neku koja se JAKO brzo upije...:D

http://ecx.images-amazon.com/images/I/211ybUnQ1WL._SL500_AA300_.jpg

:)

kirsti
22.05.2012., 13:36
POzdrav svima !
Nism stručnjak za kozmetiku i i iskreno nemam koga pitati za savjet (jer živim u malom mjestu) pa sam do sad za njugu lica koristila standardne Nivea kreme ( u stilu, s tim ne mogu pogriješit) NiveaQ10 dnevne i noćna i naravno za oči, za normalnu kožu kakvu i mislim da imam. Kreme uglavnom koristim zbog sprječavanja nastanka bora ( ne toliko zbog hidratacije) jer nemam suhu kožu ( barem mislim). No problem koji sam uočila posebno u zadnje vrijeme je da mi te kreme uzrokuju nastanak komedona. Dakle, ako par dana ne koristim kremu onda je dobro, ali jesam li dva dana koristila kremu komedoni nabujaju ko ludi po obrazima, čelu, bradi, nosu, tako da sam jednostavno prestala koristiti kreme. Ne želim prestati koristiti kreme za lice, pa vas molim da me netko savjetuje što da učinim da to spriječim. Koje proizvode, koji tretman koji mogu napraviti kod kuće itd. Cijena preparata nije toliko bitna. Imam 36 goodina. Inače, nisam nikad imala problematičnu kožu.
Hvala

top-secret-koka
22.05.2012., 14:21
Kao da sebe gledam...koje ulje točno koristiš? Znači samo si izbacila gel, kremice i sve to i dalje normalno koristiš?

sve koristim kao i prije, s time da mi koza nije dehidrirana i moze izdrzati dan i sa nekom laganijom kremicom :mig:

tu sam pisala o uljima
http://www.forum.hr/showpost.php?p=37756951&postcount=11

a vise o tome smo raspravljale na cijeloj temi
http://www.forum.hr/showthread.php?t=696219

ulja stavljas po zelji, sada koristim mjesavinu hladno presanog sezamovog, suncokretovog i badema :cerek:

*Laura*
24.05.2012., 15:21
Drage cure!:)

Molila bih vas da mi preporučite neku dobru kremu. Imam dosta čisto lice (tu i tamo mi izbije neki prištić na čelu),koža mi je malo masnija na području nosa,suša na obrazima.Već dugo koristim onu običnu niveinu i dobra mi je, ali bih željele isprobati nešto drugo.No svaki put kad kupim neku novu kremicu,počne me peći lice od nje,najnoviji primjer-neutrogena.
Uglavnom željela bi kremu koja jako dobro hidratizira i da nije skupa (do 50 kuna).Može i neka dnevna iz niveine linije,ako netko ima neko pozitivno iskustva.
Unaprijed hvala na savjetima!:)

Erato321
28.05.2012., 20:24
Jel netko koristio ovu kremu? Jel imao kakvih nezeljenih ucinaka? Kakvu kozu imate kao ste korisitle? :)

http://www.nivea.hr/-/media/NIVEA/hr-HR/packshots/products-packshots/face-care/essentials-dry-to-sensitive-skin/nourishing-day-care/254_Nourishing_Day_Care_jar_pack1_2.ashx?mh=350&mw=260&reflection=1&reflectionHeight=50

Mycka_
29.05.2012., 08:33
Ja moram pohvaliti Vich Idealia:)
Između ostalog, prekrasan miris, a krema mi radi na licu sve što treba, hidratizira i odlična je podloga za puder.
Uzela sam sa normalnu do mješovitu kožu i super mi je. zadovoljna!

ema1
06.06.2012., 09:50
Evo nakon cca 3 tjedna korištenja preporučenih proizvoda, moram reći da ima pomaka.
Dakle, naručila sam:
- yves rocher, krema za osjetljivu kozu (mislila sam da bi mi ona za suhu bila previše sada u ljetno vrijeme)
Dok ona nije došla, otišla sam i uzela :
Uriage za kožu sklonu crvenilu Roseliane (možda uzmem i toniranu) i mogu samo :s
Uriage sam koristila nekih 10-tak dana dok se koža nije smirila, a kasnije samo na djelovima obraza i nosa, ostatak sa gore navedenom kremicom.

Problem mi nije nestao, ali se smanjio za više od pola. Smanjilo se područje crvenila i kapilara na obrazima (dosta), kao i na nosu.
Ono što mi je isto jako važno, sad kada stavim tekući puder ili bb, nema više onih suhih, perutavih područja, tako da ovaj ostatak neurednosti kože, mogu prikriti puno bolje.
Eto, ako nekom bude pomoglo...

Tillea
06.06.2012., 10:08
Tražim preporuku za kremu za mješovitu ponekad dehidriranu kožu.

Ovako isprobala sam: Avene legere ali mi nije dobra, pogotovo ne funkcionira ispod pudera, Afrodita kamilica mi je prejaka koristim ju kao noćnu, Avene emulzija mi također ne paše, previše se zasjajim od nje.
Cijena do 150 kn, tj. ljekarničke bih. Od ovih drogerijskih mi ne paše ništa

Cheerleader
06.06.2012., 11:07
Pozdrav!

Tražim preporuku za dobru kremu za izrazito suhu kožu.

Čak mi je već palo na pamet da se mackam maslinovim uljem, ali ne znam kako bi to funcioniralo sa šminkom :zubo:

dakle, koža mi je toliko suha da ispod šminke koristim maminu noćnu kremu protiv bora. Primjetila sam da mi pašu masnije kreme. Zato sam i došla po savjet ovdje, jer mi je muka od pametnjakovićki u parfumerijama i ljekarnama koje mi sole pamet da nije poanta u maščobi nego u hidrataciji. Pa onda kupim te neke hoch hidratantne kreme, a faca mi minutu nakon mazanja bude ko godzilli, sve zategnuto, ko maska. I peče. Peče za popizdit, pogotovo oko nosa.
Masne me ne peku toliko.

Ili možda neko ulje da mi barem noću hrani kožu? Iako to nije rješenje za make up podlogu... bez obzira na bazu, ja ispod svega MORAM imati full masnu kremu, inače ne mogu ni nanijeti šminku, a da ne govorim kako finalni produkt izgleda.

I po mogućnosti da nije sad baš u Paris Hilton rangu... :D ono, do 300, 400 kn...

top-secret-koka
06.06.2012., 12:43
kad mi je koza bas jako suha, najboja krema je weleda - skin food
imam mjesovitu kozu, ali je povremeno stavim kao masku, divna je :cerek:

procitaj malo tudja iskustva, pa zakljuci da li bi ti odgovarala, jer nema testera.
http://www.makeupalley.com/product/showreview.asp/ItemId=3845/Skin-Food/Weleda/Moisturizers

mislim da i dr.hauschka ima nekoliko dobrih hranjivih krema :mig:

ChiquititaRubia
06.06.2012., 13:37
Dali je netko probao eucerin ph5 kremu?

ljubaznagospodja
07.06.2012., 13:00
Dali je netko probao eucerin ph5 kremu?

meni je to jedna od najboljih krema, i hidratizira i hrani i ugodna je na licu.

nije bas potpuno nemasna, u pocetku se dobro upije, ali poslije kao da ipak malo izbija. meni nije smetalo i svakako je preporucujem.

Hegi
07.06.2012., 18:03
cure koje su koristile CREME FRAICHE LIGHT od NUXA da li mi mozete reci malo o toj kremi? hvala puno :)

Anarniel
07.06.2012., 19:38
Pozdrav!

Tražim preporuku za dobru kremu za izrazito suhu kožu.

Čak mi je već palo na pamet da se mackam maslinovim uljem, ali ne znam kako bi to funcioniralo sa šminkom :zubo:

dakle, koža mi je toliko suha da ispod šminke koristim maminu noćnu kremu protiv bora. Primjetila sam da mi pašu masnije kreme. Zato sam i došla po savjet ovdje, jer mi je muka od pametnjakovićki u parfumerijama i ljekarnama koje mi sole pamet da nije poanta u maščobi nego u hidrataciji. Pa onda kupim te neke hoch hidratantne kreme, a faca mi minutu nakon mazanja bude ko godzilli, sve zategnuto, ko maska. I peče. Peče za popizdit, pogotovo oko nosa.
Masne me ne peku toliko.

Ili možda neko ulje da mi barem noću hrani kožu? Iako to nije rješenje za make up podlogu... bez obzira na bazu, ja ispod svega MORAM imati full masnu kremu, inače ne mogu ni nanijeti šminku, a da ne govorim kako finalni produkt izgleda.

I po mogućnosti da nije sad baš u Paris Hilton rangu... :D ono, do 300, 400 kn...

Ajde isprobaj ovo dvoje:

http://cdn-elle.ladmedia.fr/var/plain_site/storage/images/beaute/soins/tendances/serum-protection-anti-age/serum-fabuleux-l-occitane/13279503-1-fre-FR/Serum-fabuleux-L-Occitane_galerie_principal.jpg

http://farm8.staticflickr.com/7040/6922952110_19c2bbe10e.jpg

Prvo ti je hidratantni serum sa shea maslacem i hijaluronskom kiselinom, ali dosta jak, ima teksturu lagane kremice, a ne tipičnih seruma. Imala sam kožu kao i ti i meni je doslovno spasio i transformirao lice od suhoće. Drugo je ultra bogata krema iz iste linije, namijenjena jako suhoj koži. I jedno i drugo možeš bez problema dobiti tester, pa ako imaš njihov dućan blizu, svakako isprobaj! :)

EtaEta90
09.06.2012., 14:07
Molim vas recite mi koja je krema bolja za mješovitu dehidriranu kožu Avene hydrance optimale legere, Avene skin recovery cream ili Avene tolerance extreme? LP:mig:

MUAddict
09.06.2012., 14:29
Cure, moze preporuke za kremu ? Imam masnu tzonu sa suhom bradom, nekad mi je masno i cijelo lice. Ne bih masne, neke laganije hidratantne. Ali ono sto je najbitnije, imam akne pa mi treba nesto sto ce ici njima u korist, ne pogorsavati ih. Cijena mi nije bitna, samo da se moze nabaviti kod nas. Ne trazim lijek za akne, nego nesto od cega mi nece buknuti lice jos gore. Hvala.

Lipa Kaja
09.06.2012., 19:51
Cure, moze preporuke za kremu ? Imam masnu tzonu sa suhom bradom, nekad mi je masno i cijelo lice. Ne bih masne, neke laganije hidratantne. Ali ono sto je najbitnije, imam akne pa mi treba nesto sto ce ici njima u korist, ne pogorsavati ih. Cijena mi nije bitna, samo da se moze nabaviti kod nas. Ne trazim lijek za akne, nego nesto od cega mi nece buknuti lice jos gore. Hvala.

Probaj od Bioderma sebium pore refiner
http://www.mojaljekarna.hr/product_info.php/bioderma-sebium-pore-refiner-krema-p-580
meni do sad najbolja krema za taj tip kože

Miss Opium
10.06.2012., 03:08
Cure,koju kremu bi preporucile mladenackoj kozi do 20g.? Inace nemam problema sa pristicima ,povremeno mi izbije par sitnih na T-zoni. Oko nosa mi se ponekad ljusti koza, no nekad se to skoro ni ne primijeti. Mislim da su mi obrazi suhi. Kad god pojedem cokoladu izbije mi pristic, (samo t-zona) tako da mislim da mi je lice dosta osjetljivo..Koristila sam Bebe kremu, preporucila mi nju je teta u Mulleru,ali nisam bas zadovoljna njome.Mislim da mi masne kreme bas ne odgovaraju, samo mi na povrsinu izbace sve necistoce. Jel ima neka apotekarska kvalitetna krema, ove iz Dm-a jesu jeftinije,ali ne i toliko kvalitetne.Hvala:)

samotna šetačica
10.06.2012., 21:29
@Miss Opium - prije no što investiraš u bilo koju kremu, moja je preporuka da odeš na pregled kože lica, da ti netko (relativno) stručan kaže kakav točno tip kože imaš. Ako živiš u Zagrebu ili blizini, takvih pregleda često ima u ljekarnama kad su promocije brandova, a ako si u nekom manjem mjestu probaj se raspitati. :)
Ne kažem da su te informacije uvijek precizne, ali je dobro kad te netko malo usmjeri. :)

Ovako iz tvog opisa rekla bih da ti je koža mještovita i pomalo dehidrirana, pa - ako tražiš brže rješenje od gore predloženog - pokušaj uzeti u ljekarni testere hidratantnih krema za mješovitu kožu.
Meni su od isprobanih svakako po subjektivnom dojmu najbolje bile La Roche Posay Hydraphase intense legere i Uriage Aquaprecis, a ovdje na forumu je jako hvaljena i Avene Hydrance Optimale Legere koja postoji i u verziji sa zaštitnim faktorom. :)

Sretno s potragom. Nije uvijek lako naći dobru kremu, ma koliko se to jednostavno činilo. :)

Sponza ri
10.06.2012., 21:36
meni se nahidratantnija i najbolja krema za faze suhog i dehidriranog lica pokazala lrp nutritic s 5% biolipida

mademoiselle...
11.06.2012., 18:20
Jel netko koristio ovu kremu? Jel imao kakvih nezeljenih ucinaka? Kakvu kozu imate kao ste korisitle? :)

http://www.nivea.hr/-/media/NIVEA/hr-HR/packshots/products-packshots/face-care/essentials-dry-to-sensitive-skin/nourishing-day-care/254_Nourishing_Day_Care_jar_pack1_2.ashx?mh=350&mw=260&reflection=1&reflectionHeight=50

Koristila :D Barem jos dok sam mislila da imam suhu kozu :rofl:
Uglavnom, nije mi stvarala nered na faci, cijena okej, upije se brzo, pooogotovo ljeti mi je bila spas, nakon suncanja :)

Enivej, odkad sam otkrila Aqua Sensation koza mi je sve ljepsa i ljepsa, ali doslovno. E sad, u cemu je stvar, ja ne znam :ne zna:

Muffet
11.06.2012., 19:13
meni se nahidratantnija i najbolja krema za faze suhog i dehidriranog lica pokazala lrp nutritic s 5% biolipida

Potpis. U kombinaciji s Cicaplastom me spasila one jedne zime :top:

Miss Opium
11.06.2012., 21:12
@Miss Opium - prije no što investiraš u bilo koju kremu, moja je preporuka da odeš na pregled kože lica, da ti netko (relativno) stručan kaže kakav točno tip kože imaš. Ako živiš u Zagrebu ili blizini, takvih pregleda često ima u ljekarnama kad su promocije brandova, a ako si u nekom manjem mjestu probaj se raspitati. :)
Ne kažem da su te informacije uvijek precizne, ali je dobro kad te netko malo usmjeri. :)

Ovako iz tvog opisa rekla bih da ti je koža mještovita i pomalo dehidrirana, pa - ako tražiš brže rješenje od gore predloženog - pokušaj uzeti u ljekarni testere hidratantnih krema za mješovitu kožu.
Meni su od isprobanih svakako po subjektivnom dojmu najbolje bile La Roche Posay Hydraphase intense legere i Uriage Aquaprecis, a ovdje na forumu je jako hvaljena i Avene Hydrance Optimale Legere koja postoji i u verziji sa zaštitnim faktorom. :)

Sretno s potragom. Nije uvijek lako naći dobru kremu, ma koliko se to jednostavno činilo. :)

Ej, hvala sto si odg. Mislim da je mjesovita, nemam uopce pristica, jedino za vrijeme PMS-a .Oko nosa mi se nekad koza ljusti,a celo mi zna ponekad biti suho,a nekad masno. Imala sam Holyplant kremu koja mi je uzasno masna bila (stavila sam nju par puta kao podlogu za puder)ali mi je od nje lice bilo uzas. Pitati cu za testere u ljekarni(ovih krema koje si preporucila), ako ce mi ih uopce zeljeti dati.:ne zna:
I da,od svih krema koje sam kupila(uglavnom iz Dm-a i Mullera), a za koje sam mislila da ce mi biti super, nisu mi bile nesto, iako su njih neke cure dosta nahvalile) Nije uopce lako naci ono sto nam odgovara :D

SweetBabyDolly
11.06.2012., 22:07
Hey curke koja vam je bolja krema što se tiče hidratacije i upijanja kreme...avene hydrance optimale legere ili avene hydrance optimale legere spf 20? Mrzim kada mi na licu ostane ljepljiv film i kada mi obrazi ostanu suhu koda ništa nisam stavila:503:. Mješovitu kožu imam

MelodyNine
11.06.2012., 23:18
Ja prijavljujem kako sam i dalje zadovoljna Niveom Q10 za mješovitu kožu :o
I na ovim vrućinama mi se pokazala super, i kao podloga, i sama, a čak sam ju stavljala i preko kreme sa većim spf-om i nikakav problem, ne trusi se, sve pet.

Ne bih ju samo preporučila masnoj i jako suhoj koži.

MUAddict
12.06.2012., 10:09
Probaj od Bioderma sebium pore refiner
http://www.mojaljekarna.hr/product_info.php/bioderma-sebium-pore-refiner-krema-p-580
meni do sad najbolja krema za taj tip kože

kupila ju jučer, pa krećem u isprobavanje :)

eyedetox
12.06.2012., 10:20
Ja prijavljujem kako sam i dalje zadovoljna Niveom Q10 za mješovitu kožu :o
I na ovim vrućinama mi se pokazala super, i kao podloga, i sama, a čak sam ju stavljala i preko kreme sa većim spf-om i nikakav problem, ne trusi se, sve pet.

Ne bih ju samo preporučila masnoj i jako suhoj koži.

Kako misliš preko kreme s većim spf-om :confused:

vikky
12.06.2012., 11:40

Imaš sličnu kožu kao moja cimerica i nju sam nagovorila da uzme Vichy serum za hidrataciju u kombinaciji s Nuxe Fraiche Light kremom i evo nakon mjesec dana korištenja, lice joj blista :cerek: Nema suhih dijelova, očistilo se lice i ne masti je dodatno. Osobno mi je Fraiche Light najbolja krema ikad, sad je opet i sama koristim uz kombinaciju s Vichy serumom i baš mi očisti lice, stvarno mi je čudesna :s. Imala sam i navedenu Biodermu Pore Refiner, jako puno cura ju je nahvalilo, ali meni osobno nije radila ništa, osim što mi je bila doba podloga za šminku.

MelodyNine
12.06.2012., 11:46
Kako misliš preko kreme s većim spf-om :confused:

Pa, ova Nivea ima onaj neki mizerni spf 15, pa zbog zaštite stavim preko svoju Avene spf 50, onih dana kad mi je lice suho, a kako ne spavam dobro, u posljednje vrijeme je to često :)
I lapsus, ne stavim ju preko, nego ISPOD, sori :D

MUAddict
16.06.2012., 11:35
Imaš sličnu kožu kao moja cimerica i nju sam nagovorila da uzme Vichy serum za hidrataciju u kombinaciji s Nuxe Fraiche Light kremom i evo nakon mjesec dana korištenja, lice joj blista :cerek: Nema suhih dijelova, očistilo se lice i ne masti je dodatno. Osobno mi je Fraiche Light najbolja krema ikad, sad je opet i sama koristim uz kombinaciju s Vichy serumom i baš mi očisti lice, stvarno mi je čudesna :s. Imala sam i navedenu Biodermu Pore Refiner, jako puno cura ju je nahvalilo, ali meni osobno nije radila ništa, osim što mi je bila doba podloga za šminku.

aqualia thermal? već koristim i fantastičan mi je: D

nuxe ne volim, nista njihovo mi nije pasalo osim maske za lice. od svega njihovog dobijem akne i brda i doline po obrazima :)

Hairdo
22.06.2012., 10:41
avene hydrance legere optimale bez UV zaštite je krema za koju mogu već sad odgovorno tvrdit da ću je koristit cijeli život. taj zdravi sjaj, to matiranje, ta elastičnost lica poslije :s :s

imam i tester riche verzije, tu ću za zimu ipak

bože kad se sjetim koliko sam se kinjila s kremama uvijek :facepalm:

nirivana
22.06.2012., 21:19
Trebam preporuku za kremu koja bi: mogla izjednačiti ten malo, znači..imam dosta mrlja na licu od akni i prištića..i užasno me to živcira, a ne da mi se nosit puder stalno..inače imam mješovitu kožu (nekad se ljušti ali to je većinom pretpostavljam od krema koje isušuju prištiće) ali većinom se sjajim..heh..
Znači, da li ima kakva krema koja bi mogla barem malo regenerirat kožu, ili nekako te mrlje izbjelit..izjednačit s ostatkom lica..? Bilo bi poželjno da ima zaštitu od sunca..i da naravno nije jako skupa..heh..nadam se da netko ima bilo kakvu preporuku..hvala! :)

bubley
23.06.2012., 10:24
Trebam preporuku za kremu koja bi: mogla izjednačiti ten malo, znači..imam dosta mrlja na licu od akni i prištića..i užasno me to živcira, a ne da mi se nosit puder stalno..inače imam mješovitu kožu (nekad se ljušti ali to je većinom pretpostavljam od krema koje isušuju prištiće) ali većinom se sjajim..heh..
Znači, da li ima kakva krema koja bi mogla barem malo regenerirat kožu, ili nekako te mrlje izbjelit..izjednačit s ostatkom lica..? Bilo bi poželjno da ima zaštitu od sunca..i da naravno nije jako skupa..heh..nadam se da netko ima bilo kakvu preporuku..hvala! :)

Ja bi te uputila na pdf BB Blemish Balm kreme na preparativnoj kozmetici ;)

nirivana
23.06.2012., 11:14
Zahvaljujem! :)

Hairdo
25.06.2012., 12:06
trebam preporuku za kremu sličnu avene hydrance legere optimale koju sam uvaljala dečku, sva sretna što napokon želi kremu za lice :rolleyes: :D

dakle da matira, da je jako lagana i da nema UV zaštitu. ne preferiram serume, baš bi kremu. na coneru sam vidjela da bi to bile LRP effaclar duo, bioderma pore refiner ili SVR lysalpha matirajuća krema :)

Nivia179
25.06.2012., 13:12
trebam preporuku za kremu sličnu avene hydrance legere optimale koju sam uvaljala dečku, sva sretna što napokon želi kremu za lice :rolleyes: :D

dakle da matira, da je jako lagana i da nema UV zaštitu. ne preferiram serume, baš bi kremu. na coneru sam vidjela da bi to bile LRP effaclar duo, bioderma pore refiner ili SVR lysalpha matirajuća krema :)

od navedenih nisam koristila jedno biodermu
nikako ti ni LRP effaclar duo ni SVR lysalpha nisu ista kategorija kao hydrance legere optimale :cerek:
LRP i SVR su ti vise za necistu kozu i ne hrane kozu nimalo dok Avene ju, uz to sto matira, nahrani
meni jos bolja od Avene je LRP Hydraphase Legere :cerek: to mi je skoro pa najbolja krema ikad, super m je i po zimi i po ljetu jer nahrani kozu (mjesovito-dehidrirana sam), a ne sjajis se od nje

Hairdo
25.06.2012., 14:09
hvala ti :top:

makar sam malo istraživala i od ponuđenog me najviše oduševio caudalie beauty elixir, tako ga želim probat :Slin:

imam dosta dobar ten, nemam akne, jedino tu i tamo koji miteser ali to je sve rješivo. najbitnije mi je suženje pora, matiranje i zaglađivanje. sad još samo da ga imaju u dm ljekarni :moli:

edit - to nije krema :brukica: šta ću sad :(

Nivia179
25.06.2012., 14:16
hvala ti :top:

makar sam malo istraživala i od ponuđenog me najviše oduševio caudalie beauty elixir, tako ga želim probat :Slin:

imam dosta dobar ten, nemam akne, jedino tu i tamo koji miteser ali to je sve rješivo. najbitnije mi je suženje pora, matiranje i zaglađivanje. sad još samo da ga imaju u dm ljekarni :moli:

edit - to nije krema :brukica: šta ću sad :(

za suzavanje pora cure kazu da je bioderma dobra
meni effaclar duo nije pomogao oko suzavanja pora, a i generalno ti je preagresivan ako imas dobar ten, kao i SVR, to nemoj nikako.
ali ni Avene bas ne cini nesto po pitanju pora :ne zna: LRP-ov pandan je kao sto sam gore napisala Hydraphase Legere, a od Caudalie-ja koristim Pulpe Vitaminee fluid, daje mi isti efekt kao i Avene, samo mi je nekako ugodnija na kozi :cerek:

Hairdo
25.06.2012., 14:42
za suzavanje pora cure kazu da je bioderma dobra
meni effaclar duo nije pomogao oko suzavanja pora, a i generalno ti je preagresivan ako imas dobar ten, kao i SVR, to nemoj nikako.
ali ni Avene bas ne cini nesto po pitanju pora :ne zna: LRP-ov pandan je kao sto sam gore napisala Hydraphase Legere, a od Caudalie-ja koristim Pulpe Vitaminee fluid, daje mi isti efekt kao i Avene, samo mi je nekako ugodnija na kozi :cerek:

dala si mi misliti :)

sad sam pak naišla na nuxe aroma perfection pa obigravam i oko te ideje. zbilja bi bilo glupo kupit nešto previše agresivno zbog tih par mitesera i proširenih pora na nosu i obrazima. s druge strane, ne treba mi samo hidratacija nego krema koja bi objedinila hidrataciju i matiranje. kad i nađem nešto slično ispadne da je serum a serume mrzim iz dna duše :D

razmišljam i o bioderma sebium hydra kremi ali muči me taj vazelin i glicerin. možda je to sasvim ok ali zvuči kao da ću se umastit momentalno od toga

edit, nuxe je emulzija (serum) :rolleyes:

Nivia179
25.06.2012., 14:58
dala si mi misliti :)

sad sam pak naišla na nuxe aroma perfection pa obigravam i oko te ideje. zbilja bi bilo glupo kupit nešto previše agresivno zbog tih par mitesera i proširenih pora na nosu i obrazima. s druge strane, ne treba mi samo hidratacija nego krema koja bi objedinila hidrataciju i matiranje. kad i nađem nešto slično ispadne da je serum a serume mrzim iz dna duše :D

razmišljam i o bioderma sebium hydra kremi ali muči me taj vazelin i glicerin. možda je to sasvim ok ali zvuči kao da ću se umastit momentalno od toga

edit, nuxe je emulzija (serum) :rolleyes:

ja se od ovih gore ne mastim, a sklona sam tome :mig:
trazi testere :9
glupo ti je maltretirat kozu necim preagresivnim zbog par mitesera. a zasto ne volis serume/emulzije? :zubo:
nuxe isto nisam probala :)
a ova sebium hydra mi ne zvuci nesto pouzdano zbog tog vazelina i glicerina :ne zna:

MelodyNine
25.06.2012., 19:27

Pa, kupi sebi drugu Avene Hydrance Legere ako ti baš paše, nemoj bezveze mijenjati!

Meni je bila dobra Bioderma Sensibio Light, jednako dobra kao Avene koju obožavam.

Imala sam i Bioderma Sebium Pore refiner i Bioderma Sebium Mat mala tester pakiranja, pa sam ih isprobavala. Meni to za pore i mitisere nije ništa napravilo, a i isušivala mi je dijelove lica :ne zna: Ali ok matira.

Hairdo
26.06.2012., 10:45
Pa, kupi sebi drugu Avene Hydrance Legere ako ti baš paše, nemoj bezveze mijenjati!

a razmišljala sam o tome ali počele su mi izbijat potkožne na bradi i definitivno je od avenea jer sam se sjetila da mi je tako bilo i od vichyja. termalna voda i ja nismo baš neki spoj. znači otpada i LRP. ma uzet ću nuxe pa kud puklo da puklo.

što se seruma tiče, nisu mi dragi od olay beauty seruma koji su kvalitetni ali tada nisam znala dovoljno o njezi kože i koristila sam ga i zimi kad je definitivno preslab i doslovno sam uništila kožu tim postupkom i svojom glupošću. otad nekako više volim kreme ali kad razmislim, serum + gore bb krema za ljeto ne bi trebala bit loša kombinacija :misli:

MelodyNine
26.06.2012., 11:47
Meni je Balea Aqua serum bio odličan, jednako dobar kao Vichyjeva Aqualia Thermal.

A što se pora tiče, tu mi je najviše pomogao Avene Cleanance K, ali njega samo zimi mogu koristiti (ima AHA/BHA kiseline). Ali nikad mi nisu pore bile tako minimalne, a mitesera ni na vidiku.

Eto, pa probajte nekom prilikom.

Prijavljujem da Balea Young matirajuća krema stvarno super matira, i lice mi se manje znoji kad ju stavim, a nisam primijetila da isušuje (ali ne mažem ju svaki dan, pa ne mogu tvrditi sa sigurnošću). Za tu smiješnu cijenu, dobra stvarčica.

Hairdo
26.06.2012., 11:56
Meni je Balea Aqua serum bio odličan, jednako dobar kao Vichyjeva Aqualia Thermal.

A što se pora tiče, tu mi je najviše pomogao Avene Cleanance K, ali njega samo zimi mogu koristiti (ima AHA/BHA kiseline). Ali nikad mi nisu pore bile tako minimalne, a mitesera ni na vidiku.

Eto, pa probajte nekom prilikom.

Prijavljujem da Balea Young matirajuća krema stvarno super matira, i lice mi se manje znoji kad ju stavim, a nisam primijetila da isušuje (ali ne mažem ju svaki dan, pa ne mogu tvrditi sa sigurnošću). Za tu smiješnu cijenu, dobra stvarčica.

vidiš sad si me osvijestila. ovaj nuxe ima salicilnu kiselinu, to je BHA ako se ne varam. moguće da bi mi napravila golemo sranje onda. nisam mogla ni sanjat da je izbor kreme baš ovoliki kuluk :rolleyes: :(

usagicha
26.06.2012., 12:30
evo nakon nekih mjesec sto koristim lancome renergie multilift,mogu rec da mi je ok,tj najbolja od dosad isprobanih.no koristim je samo preko noci,nekako mi preteska za po danu.ujutro je lice glatko i ima onaj zdravi sjaj.

preko dana stavim ili hydramax active(ako preko ide tekuci) ii neku s spf.
i ova hydramax mi je nesto najbolje za po danu,znam je i navecer stavit takodjer,ovisno koja mi prije dodje pod ruku.

renergie u komb. s visicem sjeda super,isto kao i hydramax sa hydra beauty serumom.

sve sto sam iz dm probala mi je radilo nered nevidjeni,osim youth code-a.na njega sam imala najmanje nuspojava.

nina2007
26.06.2012., 15:04
Hairdo imamo isti tip kože rekla bih, po tvom opisu....i slažem se što je Nivia rekla da je effaclar duo preagresivan za manje nepravilnosti, ja sam dobila par testera i baš me peče koža kad ih stavim, i to ne stavljam na cijelo lice nego samo na kritične točke (tako mi je rekla apotekarka). Ona nit je hidratantna nit je matirajuća, nego baš za ljude koji imaju izražene akne i jako problematičnu kožu, djeluje na te nepravilnosti. Effalcar K je recimo neka niža razina, baš sam ga naručila s ebaya prije 10ak dana i nadam se da će mi on biti ok u tu svrhu ("čišćenja" lica)

spominjala se vidim i Bioderma hydra iz sebium linije...ja sam ju kupila za dodatnu hidrataciju (ona čini isto što i LRP effaclar H) ali mi se NE sviđa taj osjećaj koji ostavlja (bar na mojoj, inače jako masnoj) koži. Nadam se zimi da ću ju iskoristit kad mi lice bude jako dehidrirano zbog grijanja, sad po ovim vrućinama mi ne paše niti kao noćna a dnevna pogotovo

za matiranje mi se pokazala ok LRP effaclar mat, ona lagano hidratizira + matira.
I može poslužiti kao podloga za šminku (tek.puder ili bb kremu) pa ju najčešće u tu svrhu i koristim

željela sam probati biodermu matirajuću i njihovu pore refiner (ali sad kad mi hydra nije bila po guštu, uzimam biodermu s rezervom) i još me zaintrigirala murad blemish/acne linija, može recenzirati netko?

buba-e
27.06.2012., 00:10
cure imate kakav prijedlog za jeftiniju, obicnu hidratantnu kremu za lice? 20tak godina,suha koza, malko mi se peruta t zona al to rjesavam la roshe posay serumom.

hvala :)

Hairdo
27.06.2012., 10:42
ma uzet ću si ja taj aroma perfection od nuxea pa ću prijavit ovdje šta se događa. ako ne bude valjalo lako prodam pa uzmem drugo :D

BlackC
27.06.2012., 15:37
cure koje su kupile neutrogeninu pink grapefruit kremu, kakva je?

Julie Bergdorf
27.06.2012., 17:03
Cure,
može preporuka za hidratantnu kremu.
Inače nemam nimalo problematično lice, koža normalna, a od krema koristim samo Niveu soft i to već godinama.
Sada bi isključivo hidratantnu kremu jer je postalo vruće,svaki dan sam na moru,već sam i dosta pocrnila u licu i osjećam da mi licu treba hidratacija, pogotovo nakon kupanja u moru a poslije i tuširanja.

bubley
28.06.2012., 09:52
Cure,
može preporuka za hidratantnu kremu.
Inače nemam nimalo problematično lice, koža normalna, a od krema koristim samo Niveu soft i to već godinama.
Sada bi isključivo hidratantnu kremu jer je postalo vruće,svaki dan sam na moru,već sam i dosta pocrnila u licu i osjećam da mi licu treba hidratacija, pogotovo nakon kupanja u moru a poslije i tuširanja.

Probaj pronjuškati po Yves Rocher temi, sjećam se da se tamo razglabalo o dobrim hidratantnim kremama.
Ja ti iz svog iskustva mogu preporučiti Avene hydrance legere, ali imamo drukčiju kožu (moja je mješovita/masna i problematična). Lijepo me hidratizirala ali bi se nažalost brzo zamastila s njom, ti možda nećeš ako imaš normalnu kožu. Dobra stvar je što bi u svakoj ljekarni trebali imati tester pa možeš isprobati ;) (jer krema nije baš najjeftinija).
Također mi je jako dobar Balein Aqua serum za hidrataciju, a stvarno je jeftin...Postoji i krema iz iste (aqua) linije ako bi ti serum bio nedovoljan...
Eto, sretno u potrazi ;)

blue_angel_83
28.06.2012., 10:10
ima li mozda netko preporuku za neku kremu koja u sebi ima lagane sljokice?
kakvaje uopce ova od l'oreala - youth code?? probao tko?

imam 30 godina i mjesovitu kozu..
pliiz!
tnx :)

blublues
06.07.2012., 12:06
ma uzet ću si ja taj aroma perfection od nuxea pa ću prijavit ovdje šta se događa. ako ne bude valjalo lako prodam pa uzmem drugo :D

Jel' si zadovoljna sa Nuxe Aroma Perfection fluidom? Kakv je po pitanju hidratacije, jel može sam ispod pudera ili traži kremu?:)

Tea323
08.07.2012., 18:12
Pozdrav,

trebala bih preporuku za kremu za lice; imam masnu i dehidriranu (pubertet ;) ) kožu s ponekim prištićem, koristim od Afrodite pjenu za umivanje i jako sam zadovoljna, no treba mi nekakva krema, probala Niveinu Pure and Natural za normalnu kožu i bila mi je loša, lice mi se odmah zacrveni, pretpostavljam zbog alkohola, te neku od Bioderme za kontrolu sebuma, također mi nije bila dobra. Razmišljala sam o Rosal Hydro Fresh (http://www.rosal.hr/01_01_01_hydrofresh_dnevna.php), afroditina Oil Control 3 active ili od kamilice. Bitno mi je da mi od nje ne iskaču prištići.

Hvala :)

labrić
08.07.2012., 21:34
Pozdrav,

trebala bih preporuku za kremu za lice; imam masnu i dehidriranu (pubertet ;) ) kožu s ponekim prištićem, koristim od Afrodite pjenu za umivanje i jako sam zadovoljna, no treba mi nekakva krema, probala Niveinu Pure and Natural za normalnu kožu i bila mi je loša, lice mi se odmah zacrveni, pretpostavljam zbog alkohola, te neku od Bioderme za kontrolu sebuma, također mi nije bila dobra. Razmišljala sam o Rosal Hydro Fresh (http://www.rosal.hr/01_01_01_hydrofresh_dnevna.php), afroditina Oil Control 3 active ili od kamilice. Bitno mi je da mi od nje ne iskaču prištići.

Ja bih ti preporučila Oil Control Afroditinu za dan, a možda za noć neku više hidratantnu ;). Koristila sam Oil Control, mislim da nije dosta hranjiva za dehidriranu kožu.

bubley
09.07.2012., 09:22

pliiz!

Nivea natural beauty je imala sitne male šljokice. Nisam sigurna ima li još kupiti te kreme, pogledaj po DM-u i Kozmu..Radi se o kremi iz ove linije:
http://i45.tinypic.com/1jkw74.jpg

miss burleska
09.07.2012., 10:20

pliiz!

youth code ima sitne čestice no one se fino razmažu po koži tako da ne izgleda nešto previše šljokičavo. imaš tester u dm-u pa pogledaj.:mig:
lagano šljokičava je i balea soft&care krema u tubi. u većim-dm-ovima imaš i mini pakiranje. http://de.essence-beautyfriends.eu/beauty-blog/beauty-blog/artikel-ansehen/?L=%5BarticleID%5D%3D1%5BarticleID%5D%3D327&tx_mmforum_pi17%5BarticleID%5D=23181
a ovu niveu natural beauty koju je bubley predložila možeš naći u niveinom dućanu ako si u zg.

Muffet
09.07.2012., 10:38
Nivea natural beauty je imala sitne male šljokice. Nisam sigurna ima li još kupiti te kreme, pogledaj po DM-u i Kozmu..Radi se o kremi iz ove linije:
http://i45.tinypic.com/1jkw74.jpg

Uh, ja ovo ne bih nazvala baš sitnim malim šljokicama, baš naprotiv. Jako se vide i šljokičaju (za moj ukus i puno previše), pa probaj negdje prvo ;)

blue_angel_83
11.07.2012., 00:07
puno vam hvala!!!
niveu sam imala prije, ali je nisam vec dugo vidjela nigdje...

budem probala prvo youth code, pa ak ne paše zaletiti ću se do jurišićeve

hvala još jednom :)

luliana
11.07.2012., 16:29
Pozdrav, već dugo vrijeme imam problema sa aknama. Probala sam dosta proizvoda od dercome clear-a, sona gela-kreme, differina, benzaknena ili akneroxida, diacneala ili sada triacneala. Sa Triacnealom sam relativno zadovoljna (bolji od svih nabrojenih), ali me sada još zanima Sebium Al.
Naime, probala sam njihovu micelarnu i nastavila bih ju koristiti pa bi njegu nadopunila i njihovom kremicom (kažu da je bolje koristiti proizvode od istog proizvođača jer se nadopunjuju). Da li je netko probao i Triacneal i Sebium Al i ako može usporedba, koja je bolja?

luliana
11.07.2012., 16:33
Pozdrav,

Avene Hydrance Optimale Legere, imaš i sa spf 20.
Jako dobra krema! Ne smiješ koristiti ove za kontrolu sebuma jer ti je koža dehidrirana, rađe koristi kreme za mješovitu, ali da su nekomedogene. Ova od Avena je baš takva.

rosa_salvaje
12.07.2012., 14:10
Inače sam imala suhu kožu (već desetak godina), ali ne dehidriranu, jer mi ni jedan tip kreme za takvu kožu nije odgovarao, nego uvijek neke ekstra hranjive kreme. Situacija se smirila kako redovno koristim hranjive kreme protiv bora (od 25te).

Ali u zadnje vrijeme sam imala problem da me površinski sloj kože zateže i nekako je isušen, dok povremeno imam osjećaj da mi se preko toga koža masti. Kao da se stvorio površinski zategnuti sloj ispod kojeg je koža masna pa probija preko. Tako da mi je koža istovremeno i suha i masna na istom dijelu lica. Pretpostavljam da su to simptomi mješovite kože ali čudno mi je jer se prije nikada nisam sjajila po licu. Godine 30+
Pokušavam kombinirati kreme, tražiti što mi odgovara, ali ne ide. Da li netko ima preporuku za kremu ili je imao sličan problem da znam u kojem smjeru tražiti rješenje.

Možda je samo do vrućina…

Recimo danas imam L'oreal youth code dnevnu kremu i BB kremu za suhu kožu, i koža me na čelu zateže :503: ali na svu sreću bb-ica se nje otopila iako sam prilično zasjajila (zamastila se po čelu).

luliana
12.07.2012., 15:46
Inače sam imala suhu kožu (već desetak godina), ali ne dehidriranu, jer mi ni jedan tip kreme za takvu kožu nije odgovarao, nego uvijek neke ekstra hranjive kreme. Situacija se smirila kako redovno koristim hranjive kreme protiv bora (od 25te).

Ali u zadnje vrijeme sam imala problem da me površinski sloj kože zateže i nekako je isušen, dok povremeno imam osjećaj da mi se preko toga koža masti. Kao da se stvorio površinski zategnuti sloj ispod kojeg je koža masna pa probija preko. Tako da mi je koža istovremeno i suha i masna na istom dijelu lica. Pretpostavljam da su to simptomi mješovite kože ali čudno mi je jer se prije nikada nisam sjajila po licu. Godine 30+
Pokušavam kombinirati kreme, tražiti što mi odgovara, ali ne ide. Da li netko ima preporuku za kremu ili je imao sličan problem da znam u kojem smjeru tražiti rješenje.

Recimo danas imam L'oreal youth code dnevnu kremu i BB kremu za suhu kožu, i koža me na čelu zateže :503: ali na svu sreću bb-ica se nje otopila iako sam prilično zasjajila (zamastila se po čelu).

Preporučila bih ti isto kao i Tei - Avene Hvdrance Optimale.
Imaš dvije verzije, Legere-za mješovitu (probala i jedina koja me je oduševila za dehidriranu kožu) i Riche (ta je za suhu, pretpostavljam malo bogatija). Što se tiče sjaja, probala sam sve i svašta (inače imam masnu kožu od tinejđerskih dana) i bojim se da tu nema puno pomoći. Ja to riješim maramicama (imaš od Art decoa dobre, a nisu skupe ili obične papirnate), ali ova Hydrance me potpuno oduševila što se tiče dehidracije, a ne zatvori pore.
Postoji još i SOMI od Phyrisa. To je nešto skuplja varijanta jer moraš kupiti dva proizvoda, a svaki košta ko Avene Hydrance. Ako te zanima, reci, ali meni je ova od Avena sasvim ok.

rosa_salvaje
12.07.2012., 20:29
Hvala, budem probala :)

maria111
13.07.2012., 00:10

Tebi treba krema koja će ti dubinski hidratizirat kožu, bez da ti je masti. Jesi li probala Maria Galland kozmetiku. Prodaje se i u ljekarnama. Malo je skuplja, ali isplati se.

Preporučila bih ti kombinaciju maske broj 302 i kreme 96. Kod njih je sve po brojevima.

baloncica
23.07.2012., 10:49
drage cure..ja sam u potrazi za kremom ili nekim fluidom za lice, vec neko vrijeme i nekako mi ne uspijeva pa mozda netko ima kakav prijedlog sto da probam..imam suhu ali ne pretjerano suhu,nekad je pod normalnu i 37 godina bilo bi dobra da je i anti-age..naime htjela bi neku kremu koja je mat da nije premasna jer ne volim da mi se sjaji lice( jer i imam pjegice koje mi se jako svijetle a volim ih i ne smetaju mi samo da se ne sjaje :) ) i da nije pretjerano skupa tako da ako mi nebi odgovarala da ne bacim velike novce...bila bi vam zahvalna na prijedlozima :)

Lennia
27.07.2012., 18:57
Jel zna netko dobru hidratantnu kremu za osjetljivu kožu, sklonu prištićima. Koristila sam Olival hidratantnu sa uljem smilja, al nekako baš nisam zadovoljna.

luliana
27.07.2012., 20:16
Jel zna netko dobru hidratantnu kremu za osjetljivu kožu, sklonu prištićima. Koristila sam Olival hidratantnu sa uljem smilja, al nekako baš nisam zadovoljna.

Avene - Cleanance K ili Triacneal, ovisi koliki je problem
Bioderma - Sebium AKN ili Sebium Al, također, prva je za blaže oblike, druga za teže oblike akni.

Lennia
29.07.2012., 16:02
Avene - Cleanance K ili Triacneal, ovisi koliki je problem
Bioderma - Sebium AKN ili Sebium Al, također, prva je za blaže oblike, druga za teže oblike akni.

A ne, te kreme mi se čine preagresivne. Mislila sam više nešto tipa Apivita aqua vita.Uglavnom, zanima me nešto na prirodnijoj bazi.

polkagaist
29.07.2012., 16:24
Ima li tko iskustva sa ovom kremom? Dojmovi?
http://www.fashion.hr/img/repository/2010/11/web_image/rosal.jpg

Loza
29.07.2012., 17:54
Bok. u potrazi sam za kremom za lice. nisam baš pri parama da eksperimentiram i na kraju bacim kremu. imam normalnu kožu. do sad sam koristila dječiju kremu za lice od Nivee (onu svjetlo plavu). s obzirom da gazim prema tridesetima, tu su bore smijalice, malo na čelu od mrgođenja i pokraj usana kad se nasmijem. gledala sam ove nove od Nivee, pa Garnier, Afrodita.. neznam koju odabrati? :)

a1exa
30.07.2012., 19:33
Molim vas ako netko ima Neutrogena Pink Grapefruit kremu za lice da napiše kakva je? Danas sam gledala u ljekarni pa sam se dvoumila. U biti imam ok lice, normalna koža koja nekad naginje na suho :D i baš mi ne pašu skrkoz lagane kreme a ova mi se čini da bi mogla biti takva pa da radije pitam.

Hvala :mig:

Saronge
30.07.2012., 20:25
Pozdrav svima, trebala bih preporuku za neku kremu za lice, drogerijskog ranga, ništa preskupo :)

Moja koža je mješovita, mlada i treba joj nešto lagano i najbitnije hidratantno :D

Ova nova roza neutrogena možda?

Hvala puno svima!

Helou Kiti
30.07.2012., 20:37
Molim vas ako netko ima Neutrogena Pink Grapefruit kremu za lice da napiše kakva je? Danas sam gledala u ljekarni pa sam se dvoumila. U biti imam ok lice, normalna koža koja nekad naginje na suho :D i baš mi ne pašu skrkoz lagane kreme a ova mi se čini da bi mogla biti takva pa da radije pitam.

Hvala :mig:

Ovu neutrogenu sam i ja mjerkala, ali sam na kraju odustala jer je više cura/žena napisalo da su poprištavile od nje.. :( osim toga, mislim da nije nikako za kožu koja naginje suhoj, trebalo bi ti nešto jače :) moglo bi te zatezat lice od ove

a1exa
30.07.2012., 23:54
Ovu neutrogenu sam i ja mjerkala, ali sam na kraju odustala jer je više cura/žena napisalo da su poprištavile od nje.. :( osim toga, mislim da nije nikako za kožu koja naginje suhoj, trebalo bi ti nešto jače :) moglo bi te zatezat lice od ove

Eh da, znači šipak :D
Da, treba mi krema biti malo masna, ne pašu mi lagane nikako. Neću onda uzeti.

luliana
31.07.2012., 00:37
Eh da, znači šipak :D
Da, treba mi krema biti malo masna, ne pašu mi lagane nikako. Neću onda uzeti.

Ako te privlači Neutrogena, čula sam da ti je dobar od nje onaj univerzalni balzam za tijelo.
Frendica ga koristi za lice i jako je zadovoljna. Inače ima dehidriranu i osjetljivu kožu tako da bi možda i tebi odgovarala.

bug_lady
31.07.2012., 07:18
Cure, jel netko ima iskustva sa Avonovom Anew Aqua Youth hidratantnom kremom za lice? Moja koža ne podnosi masno, već mi treba nešto ultra hidratantno. Godinama sam koristima Hydrafresh od L'oreala, ali od kad su povukli liniju, ne mogu naći pravu kremu (trenutačno sam na Nutrissime isto od L'oreala); ugl. imate li savjet što da probam?

eyedetox
31.07.2012., 08:24
Cure, jel netko ima iskustva sa Avonovom Anew Aqua Youth hidratantnom kremom za lice? Moja koža ne podnosi masno, već mi treba nešto ultra hidratantno. Godinama sam koristima Hydrafresh od L'oreala, ali od kad su povukli liniju, ne mogu naći pravu kremu (trenutačno sam na Nutrissime isto od L'oreala); ugl. imate li savjet što da probam?

Ja sam ju imala prošlo ljeto, jako je lagana, gelasta. Mene nije dovoljno hidratizirala ali ja sam jako dehidrirana, pitaj svoju avon lady za tester

bug_lady
31.07.2012., 09:00
Ja sam ju imala prošlo ljeto, jako je lagana, gelasta. Mene nije dovoljno hidratizirala ali ja sam jako dehidrirana, pitaj svoju avon lady za tester

super što je gelasta, takve mi pašu

a1exa
31.07.2012., 22:00
Ako te privlači Neutrogena, čula sam da ti je dobar od nje onaj univerzalni balzam za tijelo.
Frendica ga koristi za lice i jako je zadovoljna. Inače ima dehidriranu i osjetljivu kožu tako da bi možda i tebi odgovarala.

Pa nije da me baš privlači ali nemam neki izbor :ne zna: preselila sam u drugu zemlju i dok se ne snađem većina kozmetike ovdje mi je totalno nepoznata. :rofl:
jedine poznate marke su neutrogena i avene. ok ima i loreal i sl. ali ne volim te marke, to nisam ni u zg kupovala. evo jako volim cera di cupre i to koristim ali toga ovdje nema a nisam ponijela zalihu :tuzni:

Ye Yo
05.08.2012., 13:10
Mozete li mi preporuciti nocnu kremu za lice protiv prvih bora? Imam 24 godine, mjesovitu osjetljivu kozu sklonu aknama i genetske predispozicije za rane bore.

Malo sam istrazivala i cini se da bi Nuxe Nirvanesque mogla biti dobra, ali i Afroditina Natural Lift 24h dnevno/nocna krema za normalnu i mjesovitu kozu, pa ako mi mozete reci svoja iskustva s njima? Pogotovo ova druga me zanima jer je cijenom osjetno pristupacnija.

Svi prijedlozi vise nego odlicno dosli :)

MartinaanitraM
05.08.2012., 16:21
Mozete li mi preporuciti nocnu kremu za lice protiv prvih bora? Imam 24 godine, mjesovitu osjetljivu kozu sklonu aknama i genetske predispozicije za rane bore.

Malo sam istrazivala i cini se da bi Nuxe Nirvanesque mogla biti dobra, ali i Afroditina Natural Lift 24h dnevno/nocna krema za normalnu i mjesovitu kozu, pa ako mi mozete reci svoja iskustva s njima? Pogotovo ova druga me zanima jer je cijenom osjetno pristupacnija.

Svi prijedlozi vise nego odlicno dosli :)I meni je magistra u ljekarni bila preporučila tu Nuxe Nirvanesque kremu, kao, poboljšava elastičnost kože i tak to. Mene zanima da li je nekomedogena jer ne bih htjela da mi začepljuje pore :confused:

Ye Yo
05.08.2012., 17:47
Evo post (http://www.forum.hr/showpost.php?p=37919029&postcount=2302) analize sastojaka. Ne čini mi se baš da vrijedi tih 250 kuna :ne zna:

namelessone
13.08.2012., 09:58
Cure koje ste koristile SVR Hydrcid C20 kremu, kakvi su rezultati na kozi nakon duljeg koristenja, kako se krema ponasa uopce na kozi, djeluje li na mrlje i hiperpigmntacije obzirom da je napucana sa 20% C vitamina?

nilly
14.08.2012., 16:26
Curke, vama koja odgovara Hipp-ova dječja kremica :cerek: , zanima me koja vam je sad laganija, ljetna alternativa njoj?
Ja ju obožavam, al nikako nije sad za ove vrućine...isprobavala sam sve i svašta al ništa mi nije tolko dobro ko ona :tuzni:

lida
15.08.2012., 14:01
ja sada preko ljeta i ovih vrćina samo ujutro serum ( trenutno koristim dermapip propolisno biljno ulje) i preko spf50, la roche posay zadnji par tjedana. Hipp stavim jednom tjedno navečer poslije pilinga i to u debelom sloju i koža ju upije samo tako. Moja je najdraza zimska kremica također...

Anabella08
16.08.2012., 09:32
Da li je tko koristio L'Oreal Youth Code Luminize kremu ? (http://www.healthmonthly.co.uk/loreal_dermo_expertise_youth_code_day_cream_lumini ze)Zanima me tekstura kreme , da li je premasna ,
imam mješovitu kožu pa mi ne bi bila preteška .
U DM nema testera .
Imam serum koji je odličan ,pa bi si uzela i kremu ...

nilly
16.08.2012., 15:58
ja sada preko ljeta i ovih vrćina samo ujutro serum ( trenutno koristim dermapip propolisno biljno ulje) i preko spf50, la roche posay zadnji par tjedana. Hipp stavim jednom tjedno navečer poslije pilinga i to u debelom sloju i koža ju upije samo tako. Moja je najdraza zimska kremica također...

Hmmmm...vidiš...imam doma balea aqua serum...možda bi mogla probat samo s njim :D

Ok, nisam sad shvatila taj dermapip...koja je njegova funkcija? Ono ide kao umjesto kremice :misli:? Na cijelo lice ili samo lokalno?

Sreća pa će valjda uskoro hladniji dani, pa će hipp biti opet br. 1 :cerek:

luliana
16.08.2012., 16:07
Hmmmm...vidiš...imam doma balea aqua serum...možda bi mogla probat samo s njim :D

Ok, nisam sad shvatila taj dermapip...koja je njegova funkcija? Ono ide kao umjesto kremice :misli:? Na cijelo lice ili samo lokalno?

Sreća pa će valjda uskoro hladniji dani, pa će hipp biti opet br. 1 :cerek:

Nilly, kakvu kožu imaš?
Ja imam mješano-masnu i osjetljivu, a ni akne mi nisu strane pa ne znam da li bi mi ova Hippova bila dobra.
Kolika joj je cijena?

nilly
16.08.2012., 16:45
Isušenu, reaktivnu na sve i svašta, prije cca 6mj sam išla kozmetičarki čistit lice od akni :(
Onda sam počela koristit tu hipp-ovu (to je bio 2 mj) i nisam primijetila da mi izaziva nove akne...to i tamo koji prištić, al to pripisujem prehrani :o :D

Kremica mi je divna (to ti je ona na kojoj piše intensiv)...al nikako nije za ove vručine.
Rekla bi da je nekih 15-20 kn.

luliana
16.08.2012., 16:53
Isušenu, reaktivnu na sve i svašta, prije cca 6mj sam išla kozmetičarki čistit lice od akni :(
Onda sam počela koristit tu hipp-ovu (to je bio 2 mj) i nisam primijetila da mi izaziva nove akne...to i tamo koji prištić, al to pripisujem prehrani :o :D

Kremica mi je divna (to ti je ona na kojoj piše intensiv)...al nikako nije za ove vručine.

ok, hvala ti!
vidjela sam da si pitala Tinu za losion da li može na lice pa ću baš obratiti pozornost....

nilly
16.08.2012., 16:56
Ok, čekamo Tinu :D
Mislim da to i nije baš najbolja ideja, al nikad neznaš :o :D

luliana
16.08.2012., 17:15

E, a čime čistiš lice?

lida
16.08.2012., 21:05
Nilly, taj dermapip http://www.pip.hr/5_api08_dermapip.asp stavljam ujutro poslije umivanja i on mi je omjesto kremice, više je kao serum jer je u tekućem stanju. I kad se on upije stavim spf i preko eventualno neku bb kremu u tankom sloju i to je to.

nilly
16.08.2012., 22:59
E, a čime čistiš lice?

Ničim specijalnim...maskaru bademovim uljem, ostatak lica mlijekom za čiščenje....sve najobičnije, DM-ovsko :D
Bitno je samo da je lice čisto, proizvod se ionako ispere :D

nilly
16.08.2012., 23:01
Nilly, taj dermapip http://www.pip.hr/5_api08_dermapip.asp stavljam ujutro poslije umivanja i on mi je omjesto kremice, više je kao serum jer je u tekućem stanju. I kad se on upije stavim spf i preko eventualno neku bb kremu u tankom sloju i to je to.

Aha...a di to kupiš...ljekarna, DM....?

Nabokova3
17.08.2012., 20:18
Treba mi preporuka za kreme za lice za malo hladnije vrijeme, da se pripremim prije jeseni/zime. Sada koristim samo effaclar duo u kombinaciji s kremom sa spf-om. Ali bih kad malo zahladi počela koristiti avene cleanance k jer imam problematično lice (ne previše, komedoni na obrazu, mješovita koža). Misilila sam cleanance k navečer... A onda ne znam što preko dana. Pretpostavljam da bi mi bilo previše effaclar duo kao dnevnu jer isto ima salicilnu kiselinu i nije hranjiva. Imate neki prijedlog?

luliana
17.08.2012., 21:38
Ničim specijalnim...maskaru bademovim uljem, ostatak lica mlijekom za čiščenje....sve najobičnije, DM-ovsko :D

ok, hvala.

ako tražiš neku laganiju kremu, sad za ove vruče dane (umjesto hippa), ja ti preporučam Bioderminu Sensibio light (nju mi je Tina savjetovala s obzirom na moju kožu, a čini mi se da imamo sličnu).

Doduše nešto je skuplja, 100kn, ali možeš iskoristiti dm bodove pa vidi...

meni je super, lijepo hidratizira lica (čak i moje dehidrirane obraze), a nije teška i masna.

luliana
17.08.2012., 21:45
Treba mi preporuka za kreme za lice za malo hladnije vrijeme, da se pripremim prije jeseni/zime. Sada koristim samo effaclar duo u kombinaciji s kremom sa spf-om. Ali bih kad malo zahladi počela koristiti avene cleanance k jer imam problematično lice (ne previše, komedoni na obrazu, mješovita koža). Misilila sam cleanance k navečer... A onda ne znam što preko dana. Pretpostavljam da bi mi bilo previše effaclar duo kao dnevnu jer isto ima salicilnu kiselinu i nije hranjiva. Imate neki prijedlog?

Koja je razlika između Effaclar duo i Cleanance k?

Inače za zimu - Bioderma Sensibio Light ili Rich:top:

Ja trenutno koristim Light, ali za zimu ću uzeti Rich. Koža nam je slična.

luliana
17.08.2012., 21:52

E čekaj, nisi li ti rekla da znaš imati problema sa prištićima-aknama?

Zar ne koristiš ništa za ciljanu njegu? Mislim za akne?

lida
17.08.2012., 22:20
Aha...a di to kupiš...ljekarna, DM....?

u dm-u, stoji tamo gdje su sirupi, tablete i to.

nilly
17.08.2012., 23:25
ok, hvala.

ako tražiš neku laganiju kremu, sad za ove vruče dane (umjesto hippa), ja ti preporučam Bioderminu Sensibio light (nju mi je Tina savjetovala s obzirom na moju kožu, a čini mi se da imamo sličnu)

Ja biser zadnji put kupila sensibio rich...iako sam znala da mi ova hippova već odgovara...sad imam dvije zimske :o

E čekaj, nisi li ti rekla da znaš imati problema sa prištićima-aknama?

Zar ne koristiš ništa za ciljanu njegu? Mislim za akne?

Odem na čiščenje 2x godišnje...nikakvu ciljanu njegu ne koristim...samo gledam da su mi kremice nekomedogene/neiritativne i održavam lice čistim :D
Za potencijalne akne imam pastu koju mi je smješala kozmetičarka...koristi se samo lokalno...mislim da nema smisla zbog tri prištića mučit cijelo lice agresivnim preparatima :D

u dm-u, stoji tamo gdje su sirupi, tablete i to.

To sam i mislila :kiss: :grli:

Nabokova3
17.08.2012., 23:58
Koja je razlika između Effaclar duo i Cleanance k?

Inače za zimu - Bioderma Sensibio Light ili Rich:top:

Ja trenutno koristim Light, ali za zimu ću uzeti Rich. Koža nam je slična.

Koliko sam ja shvatila duo je blaza, ima samo salicilnu koja se moze koristiti preko ljeta i kao nocna, a cleanance k ima AHA i BHA kiseline s kojima je preko dana kad je ovakvo vrijeme spf zastita obvezna. Cleanance radi i kemijski piling dok duo ne. Ako netko zna bolje ili ako je koristio obje nek napise iskustva. Ja sam zadovoljna s duo ali nije bas da mi je umanjila izbijanje tih komedona po obrazu, samo ih brze smiri. I dosta je gelasta pa sumnjam da cu moci samo to preko zime bez
da isusim kozu. Koliko dodju te 2 Biodermine kreme?

I kazes da nam je slicna koza. Jesi nasla ista sto sprijeci izbijanje novih pristica jer me vise izludjuju :-)

luliana
18.08.2012., 00:42
Koliko sam ja shvatila duo je blaza, ima samo salicilnu koja se moze koristiti preko ljeta i kao nocna, a cleanance k ima AHA i BHA kiseline s kojima je preko dana kad je ovakvo vrijeme spf zastita obvezna. Cleanance radi i kemijski piling dok duo ne. Ako netko zna bolje ili ako je koristio obje nek napise iskustva. Ja sam zadovoljna s duo ali nije bas da mi je umanjila izbijanje tih komedona po obrazu, samo ih brze smiri. I dosta je gelasta pa sumnjam da cu moci samo to preko zime bez
da isusim kozu. Koliko dodju te 2 Biodermine kreme?

I kazes da nam je slicna koza. Jesi nasla ista sto sprijeci izbijanje novih pristica jer me vise izludjuju :-)

100kn (jedna), ja kupujem u dm-ljekarni pa iskoristim bodove za popust.

Moram te razočarati, ali nisam našla.
Do nedavno sam koristila agresivnije preparate pa mi je koža postala dehidrirana. Sada sam prešla kao na blažu varijantu pa ćemo vidjeti - sebium micelarna i ova sensibio light za hidrataciju. Kao što rekoh kremica je za hidrataciju ok, ali nisam sigurna koliko će mi ovaj režim pomoći oko prištića, naime puna sam mitesera i komedona. Doduše moram priznati da akna trenutno nemam (nadam se da će tako i ostati), a do nedavno sam ih imala. Prije sam za akne koristila triacneal-avene, srs losion, dercome clear, ali to je dovelo do dehidracije pa sve opet u krug. Effaclar duo nisam nikada koristila pa me je zato zanimao.

Ne znam što da ti kažem. Evo proučavam cijeli forum u nadi da nađem riješenje, ali...

Vidjet ću sada sa ovom lakšom varijantom pa javim. Koristim je relativno kratko da bi mogla vidjeti neke rezultate.

Ako saznaš nešto što bi moglo pomoći, obavezno javi.

Pozdrav...

Nabokova3
18.08.2012., 19:56
@ luliana

Ja zadnjih mjesec i pol koristim effaclar gel za umivanje i duo kremu. To samo navecer... Preko dana nista ili Avene Cleanance sa spf 30. U odnosu na to kako je bilo prije je bolje jer i manje diram, ali ti komedoni ne prolaze bez obzira na salicilnu kiselinu u kremi. Pa sam zato mislila cleanance k, jer sam citala da je za te zatvorene komedone najbolje koristiti nesto sto ce otvarati pore kako bi se sprijecilo nakupljanje sebuma.
Pa cu pogledati jos malo po temi sa kiselinama, iako mi nije bas svejedno stavljati nesto tako jako na lice koje zapravo nema akne. I nemam naviku stavljati spf cijele godine pa ne znam kako bi isle kiseline preko zime bez spfa :S Eto, javim ti ako ista ponadjem, a da pomaze :)

I da, kazes da si koristila triacneal. Koliko ti je pomogla ta krema? Ne znam mogu li je i ja staviti lokalno na obraze na kojima mi se javljaju komedoni ili je to ipak prejako i samo za upaljene akne?

luliana
18.08.2012., 21:03
@ luliana

Ja zadnjih mjesec i pol koristim effaclar gel za umivanje i duo kremu. To samo navecer... Preko dana nista ili Avene Cleanance sa spf 30. U odnosu na to kako je bilo prije je bolje jer i manje diram, ali ti komedoni ne prolaze bez obzira na salicilnu kiselinu u kremi. Pa sam zato mislila cleanance k, jer sam citala da je za te zatvorene komedone najbolje koristiti nesto sto ce otvarati pore kako bi se sprijecilo nakupljanje sebuma.
Pa cu pogledati jos malo po temi sa kiselinama, iako mi nije bas svejedno stavljati nesto tako jako na lice koje zapravo nema akne. I nemam naviku stavljati spf cijele godine pa ne znam kako bi isle kiseline preko zime bez spfa :S Eto, javim ti ako ista ponadjem, a da pomaze :)

I da, kazes da si koristila triacneal. Koliko ti je pomogla ta krema? Ne znam mogu li je i ja staviti lokalno na obraze na kojima mi se javljaju komedoni ili je to ipak prejako i samo za upaljene akne?

Gle, meni ti je triacneal ok, bolji od cleanance k. Doduše Cleanance k sam relativno kratko koristila pa možda nije stigao djelovati, dok sam triacneal koristila kroz dulji vremenski period i to na cijelom licu, ne samo na određenim dijelovima. Problem je u tome što se koža dosta isuši, a i s vremenom se navikne. U svakom slučaju ću se vratiti ne njega ako mi sadašnji "režim" ne pomogne. Uglavnom Triacneal ti je jači od cleanance k, sad sve ovisi koliko imaš problema. Mislim da ga ti možeš bez problema stavljati samo na obraze. Ja bi možda uzela čak njega. Što se tiče spf, meni dermatologica kaže da ga koristim za vrijeme ljetnih mjeseci. Znam da se priča da bi trebalo tijekom cijele godine, ali kažem ti što ona kaže meni. Inače, ako se i odlučiš za Triacneal, on ti također ima kiselinu - glikolnu, koja je mislim isto osjetljiva na sunce. Mislim da je sve to sa kiselinama najbolje stavljati navečer, a ne preko dana.

Obrati pozornost i na Biodermu, ona je meni ok. Ima ti kremu Sebium AKN - to bi ti bila za mitesere i komedone. Nisam ju probala pa ne mogu sa sigurnošću tvditi, ali sam dosta proučavala i sviđa mi se. Sebium serum i Sebium Al (koji isto dosta isušuje) ti je za jače oblike. Čitala sam da je jedna forumašica hvalila Photoderm AKN. To ti je kao i ova gore samo sa spf i rekla je da joj je ta čak i bolja od obične.

Još jedna stvar o kojoj ja razmišljam je Boreade sindet. Jako su ga nahvalili i po sastojcima i po učinku. Možda bi to uz kakvu hidrantnu kremicu bila dobra kombinacija.
http://neseser.hr/blog/lorelai/noviderm-boreade-sindet-za-pranje-lica/
http://www.forum.hr/showthread.php?p=40682317&highlight=boreade+sindet#post40682317

crna tockica
19.08.2012., 10:21
Kupujem Biotherm fitness kremicu i serum u jednom,zelena ambalaža,...:D

runolistSA
19.08.2012., 11:05
djevojke, kreme sa kiselinama uvijek idu navecer bez obzira koji je postotak kiselina u pitanju i koliko ih krema sadrzi. da biste izbjegle dehidraciju sacekajte pola sata-sat nakon mazanja kreme sa kiselinama i onda na lice stavite neku hidratantnu kremu. slobodno mazite na cijelo lice jer kiseline ce opcenito procistiti kozu i ujednaciti ten.

po danu biste trebale koristiti kremu sa zastitnim faktorom, bar sa faktorom 15. vecina dnevnih krema ga ima u sebi. i naravno, posto ce kiseline potjerati svu necistocu na povrsinu kozu bilo bi pozeljno kad se ta erupcija desi da odete na ciscenje lica kod kozmeticarke, da vam ocisti pore kako bi krema dalje mogla bolje djelovati, jer ta necistoca nema gdje osim da ostane sjediti na povrsini.

luliana
19.08.2012., 12:34
djevojke, kreme sa kiselinama uvijek idu navecer bez obzira koji je postotak kiselina u pitanju i koliko ih krema sadrzi. da biste izbjegle dehidraciju sacekajte pola sata-sat nakon mazanja kreme sa kiselinama i onda na lice stavite neku hidratantnu kremu. slobodno mazite na cijelo lice jer kiseline ce opcenito procistiti kozu i ujednaciti ten.

po danu biste trebale koristiti kremu sa zastitnim faktorom, bar sa faktorom 15. vecina dnevnih krema ga ima u sebi. i naravno, posto ce kiseline potjerati svu necistocu na povrsinu kozu bilo bi pozeljno kad se ta erupcija desi da odete na ciscenje lica kod kozmeticarke, da vam ocisti pore kako bi krema dalje mogla bolje djelovati, jer ta necistoca nema gdje osim da ostane sjediti na povrsini.

Da, hvala ti. Ima logike to što pričaš.
Ja sam uvijek preskakala jedan korak, ili hidratantnu nakon kiselina, ili nisam otišla na čišćenje, tako da bi konačan rezultat uvijek izostao.

Hvala na savjetima....

runolistSA
19.08.2012., 13:49
nema na cemu. i ja sam sve ovo pokupila na forumu. drzala sam se preporuka i rezultati nisu izostali. kiseline i retinoidi su mi najvece otkrice za kozu.

aurora01
19.08.2012., 13:56
trenutno koristim Loccitane immortal kolekciju, nije loše, malo skuplja kolekcija doduse al ima li netko preporuku za neku mozda bolju kremicu, lice mi je ono normalno jedino me muce akne i oziljci na t-zoni a i primjetila sam da su mi malo proširene pore..nije ni čudo..imam 29god. biodermu svi hvalite vidim...al i interesantna mi je John Masters Organigs kozmetika..
preporuke???:s

luliana
19.08.2012., 14:36
nema na cemu. i ja sam sve ovo pokupila na forumu. drzala sam se preporuka i rezultati nisu izostali. kiseline i retinoidi su mi najvece otkrice za kozu.

Možeš li mi malo pojasniti što to točno koristiš za lice? I kakvu kožu imaš?

Već sam pitala na temi - retinoidi, da li ima u Triacnealu dovoljno njega za neki učinak na borice, ali nisam dobila odgovor. Da li ti možda znaš?

Ja inače imam problematičan, ali osjetljiv ten pa sam ga koristila za akne. Sada me zanima da li mogu time riješiti i borice (mislim kao nešto preventivno, imam 30g.) On ima i glikolnu i retin pa mi se čini kao dobra kombinacija, imaš li ti možda neku bolju ideju?

Hvala......

Nabokova3
19.08.2012., 18:55
Gle, meni ti je triacneal ok, bolji od cleanance k. Doduše Cleanance k sam relativno kratko koristila pa možda nije stigao djelovati, dok sam triacneal koristila kroz dulji vremenski period i to na cijelom licu, ne samo na određenim dijelovima. Problem je u tome što se koža dosta isuši, a i s vremenom se navikne. U svakom slučaju ću se vratiti ne njega ako mi sadašnji "režim" ne pomogne. Uglavnom Triacneal ti je jači od cleanance k, sad sve ovisi koliko imaš problema. Mislim da ga ti možeš bez problema stavljati samo na obraze. Ja bi možda uzela čak njega. Što se tiče spf, meni dermatologica kaže da ga koristim za vrijeme ljetnih mjeseci. Znam da se priča da bi trebalo tijekom cijele godine, ali kažem ti što ona kaže meni. Inače, ako se i odlučiš za Triacneal, on ti također ima kiselinu - glikolnu, koja je mislim isto osjetljiva na sunce. Mislim da je sve to sa kiselinama najbolje stavljati navečer, a ne preko dana.

Obrati pozornost i na Biodermu, ona je meni ok. Ima ti kremu Sebium AKN - to bi ti bila za mitesere i komedone. Nisam ju probala pa ne mogu sa sigurnošću tvditi, ali sam dosta proučavala i sviđa mi se. Sebium serum i Sebium Al (koji isto dosta isušuje) ti je za jače oblike. Čitala sam da je jedna forumašica hvalila Photoderm AKN. To ti je kao i ova gore samo sa spf i rekla je da joj je ta čak i bolja od obične.

Još jedna stvar o kojoj ja razmišljam je Boreade sindet. Jako su ga nahvalili i po sastojcima i po učinku. Možda bi to uz kakvu hidrantnu kremicu bila dobra kombinacija.
http://neseser.hr/blog/lorelai/noviderm-boreade-sindet-za-pranje-lica/
http://www.forum.hr/showthread.php?p=40682317&highlight=boreade+sindet#post40682317

Hvala na savjetu, iako mislim da cu ipak Cleanance K jer jer blazi. Kad mi pogledas lice, samo je jedna strana problematicna u smislu da mi se par komedona upali i onda imam krastice ili upale. Ostatak je ok, iako kad se pogledam pod svjetlom vidi se da su pore pune, tj.po cijelom licu imam komedone u boji koze. Zato bih uzela Cleanance da to istjeram van.

Zanima me koliko traje ucinak takvih krema, tj.nakon sto se prestanu koristiti jel se sve vrati na staro ili ostane dobro?

runolistSA
19.08.2012., 19:47
luliana, moja koza je necista, ukratko receno. mjesovita je veci dio godine iako ima perioda kad vise naginje suhoj. najcesce zimi ali desava se i mimo nje (godine me stizu valjda :) mislim da nam je koza slicna, po tvom opisu.

pocela sam sa cleanance k jer ta krema ima samo 6% glikolne. koza mi je dobro reagovala pa sam presla na diacneal, sad triacneal. on ima i retinaldehid, cini mi se 0.1%. koza mi je jos bolje reagovala. procistila se, rijesila sam se akni i bubuljica, ten se ujednacio i sve je bilo pod kontrolom. zadnja koju sam koristila je skin doctors gamma hydroxy sa 8-10% glikolne i mlijecne kiseline. fantasticna krema, svakome bih je preporucila. sad pauziram dok traje ljeto, a nekad u oktobru se vracam na kiseline.

ovi sastojci se koriste i u anti-age proizvodima tako da mislim da nema bolje za nas sa ovakvim problemima. samo nemoj zaboraviti na hidrataciju i zastitni faktor.

luliana
19.08.2012., 22:13
Hvala na savjetu, iako mislim da cu ipak Cleanance K jer jer blazi. Kad mi pogledas lice, samo je jedna strana problematicna u smislu da mi se par komedona upali i onda imam krastice ili upale. Ostatak je ok, iako kad se pogledam pod svjetlom vidi se da su pore pune, tj.po cijelom licu imam komedone u boji koze. Zato bih uzela Cleanance da to istjeram van
Zanima me koliko traje ucinak takvih krema, tj.nakon sto se prestanu koristiti jel se sve vrati na staro ili ostane dobro?

Tako ti je i meni, moram početi izbjegavati svjetlo u kupaoni:horor:

Što se tiče učinka nakon korištenja, zapravo nemam pojma. Meni ti je faca baš problematična i poludi neovisno o bilo čemu. Ne bih ti znala na to odgovoriti.

luliana
19.08.2012., 22:19
luliana, moja koza je necista, ukratko receno. mjesovita je veci dio godine iako ima perioda kad vise naginje suhoj. najcesce zimi ali desava se i mimo nje (godine me stizu valjda :) mislim da nam je koza slicna, po tvom opisu.

pocela sam sa cleanance k jer ta krema ima samo 6% glikolne. koza mi je dobro reagovala pa sam presla na diacneal, sad triacneal. on ima i retinaldehid, cini mi se 0.1%. koza mi je jos bolje reagovala. procistila se, rijesila sam se akni i bubuljica, ten se ujednacio i sve je bilo pod kontrolom. zadnja koju sam koristila je skin doctors gamma hydroxy sa 8-10% glikolne i mlijecne kiseline. fantasticna krema, svakome bih je preporucila. sad pauziram dok traje ljeto, a nekad u oktobru se vracam na kiseline.

ovi sastojci se koriste i u anti-age proizvodima tako da mislim da nema bolje za nas sa ovakvim problemima. samo nemoj zaboraviti na hidrataciju i zastitni faktor.

E baš ti hvala, daj mi samo molim te reci sa čime čistiš lice, koja hidrantna te koji spf?

I još jedno pitanje, da li si probala Boreade kremu? Onu jaču, mislim da ta ima 10% glikolne i 2% mliječne kiseline. A ova skin doctors, ima li ta retinaldehid? Cijena?

Hvala....

runolistSA
20.08.2012., 10:11
cistace i kreme stalno mijenjam pa ti mogu reci sta trenutno imam. krema za ciscenje za suhu i osjetljivu kozu od e. arden i avene hidratantna emulzija protiv crvenila sa faktorom 20. sminku skidam uljem. za ciscenje koristim iskljucivo blage kremaste proizvode koji su namjenjeni suhoj kozi jer sve ostalo me isusuje.

boreade nazalost nisam probala jer nema kod mene da se kupi, a slinim za njom stalno. ova skin doctors koju sam koristila nema retinaldehid. kod mene kosta oko 50 eura ali sam je ubola na internetu za duplo nizu cijenu.

antun tun
20.08.2012., 10:25
pohvaljujem Bioderminu Sebium AKN, koristim skoro 2 mj, samo navečer. imam jaaaako nečistu kožu,mitesere, koju aknu i pore proširene i napunjene sebumom :o i primjećujem da ih čisti. ugl, ja zadovoljna i definitvno kupujem ponovno :top:

vedra
20.08.2012., 13:39
kad već pričate o kiselinama, koje kiseline se koriste za mješovitu kožu, puno mitesera i proširene pore?
vidjela sam na temi da imaju glikolne i salicilne kiseline!

luliana
20.08.2012., 14:15
cistace i kreme stalno mijenjam pa ti mogu reci sta trenutno imam. krema za ciscenje za suhu i osjetljivu kozu od e. arden i avene hidratantna emulzija protiv crvenila sa faktorom 20. sminku skidam uljem. za ciscenje koristim iskljucivo blage kremaste proizvode koji su namjenjeni suhoj kozi jer sve ostalo me isusuje.

boreade nazalost nisam probala jer nema kod mene da se kupi, a slinim za njom stalno. ova skin doctors koju sam koristila nema retinaldehid. kod mene kosta oko 50 eura ali sam je ubola na internetu za duplo nizu cijenu.

ok, hvala ti....
Htjela sam te još samo pitati, da li postoji kakvo vremesko ograničenje korištenja tih krema? Npr. Triacneal, da li ga mogu koristiti koliko me volja ili je preporučeno malo stati i napraviti pauzu s obzirom da su to dosta jake kreme?

luliana
20.08.2012., 14:23
kad već pričate o kiselinama, koje kiseline se koriste za mješovitu kožu, puno mitesera i proširene pore?
vidjela sam na temi da imaju glikolne i salicilne kiseline!

Pa ja mislim sve te koje se tu spominju. I ja imam mješovitu sa miteserima i kada kupujem kremice za to, sve u sebi imaju te AHA i BHA kiseline. One sve rade po principu ljuštenja rožnatog sloja kože i na odčepljivanju pora.

runolistSA
20.08.2012., 15:03
generalno se preporucuje pauzirati sa kiselinama preko ljeta jer ima puno sunca, jako je i tesko ga je izbjeci. ja tako i radim. ne da mi se biti u rezimu. na kiselinama sam otprilike od oktobra do maja.

luliana
20.08.2012., 15:18
generalno se preporucuje pauzirati sa kiselinama preko ljeta jer ima puno sunca, jako je i tesko ga je izbjeci. ja tako i radim. ne da mi se biti u rezimu. na kiselinama sam otprilike od oktobra do maja.

hvala ti....

luliana
22.08.2012., 19:23
pohvaljujem Bioderminu Sebium AKN, koristim skoro 2 mj, samo navečer. imam jaaaako nečistu kožu,mitesere, koju aknu i pore proširene i napunjene sebumom :o i primjećujem da ih čisti. ugl, ja zadovoljna i definitvno kupujem ponovno :top:

Da li ti isušuje kožu?

antun tun
23.08.2012., 10:56
@ luliana

ne isušuje me jer sam skontala kako ju trebam koristiti. znači, 1x dnevno (navečer), u jaaako tankom sloju. zeznula sam se u početku i debelo mazala, jer je to fluid ustvari, i jako brzo se upije i ostavi lice baršunastim i mat, pa sam se bojala da nisam dovoljno stavila, i ujutro mi se gulio nos :o

još da ti kažem da prva 3 tjedna korištenja mi je bilo pogoršanje, sitni crveni bolni prištići su izbijali, ali nakon toga baš vidljivo čišća koža :)

luliana
23.08.2012., 16:11
@ luliana

ne isušuje me jer sam skontala kako ju trebam koristiti. znači, 1x dnevno (navečer), u jaaako tankom sloju. zeznula sam se u početku i debelo mazala, jer je to fluid ustvari, i jako brzo se upije i ostavi lice baršunastim i mat, pa sam se bojala da nisam dovoljno stavila, i ujutro mi se gulio nos :o

još da ti kažem da prva 3 tjedna korištenja mi je bilo pogoršanje, sitni crveni bolni prištići su izbijali, ali nakon toga baš vidljivo čišća koža :)

E baš ti hvala.

A koju hidratantnu koristiš i sa čime čistiš lice?

Da li si možda probala onu njihovu Sebium Al?

antun tun
23.08.2012., 16:23
lice čistim sa Bioderminom micelarnom za bebe, isperem vodom (mislim da se bilo koji proizvod za čišćenje treba isprati s kože) i pošpricam Avene termalnom.

Trenutno kao hidratantu koristim od Afrodite Natural Lift serum, i dobar je, ali kad potrošim se vraćam Sensibio Light kremici, finija mi je. Ovo mi je nekako prelagano, iako imam masnu kožu.

Nisam probala A.I. Mislim da ti je ona baš za one bolne, upaljene akne, više kao lokalni tretman ( kao i LRP Effaclar A.I). Ja to ne bih na cijelo lice stavljala :p

Mer girl
23.08.2012., 18:21
Je li netko od vas probao neku kremu s pčelinjim otrovom? zanimaju me iskustva. I ako jeste koliko imate godina :D

luliana
23.08.2012., 18:57
lice čistim sa Bioderminom micelarnom za bebe, isperem vodom (mislim da se bilo koji proizvod za čišćenje treba isprati s kože) i pošpricam Avene termalnom.

Trenutno kao hidratantu koristim od Afrodite Natural Lift serum, i dobar je, ali kad potrošim se vraćam Sensibio Light kremici, finija mi je. Ovo mi je nekako prelagano, iako imam masnu kožu.

Nisam probala A.I. Mislim da ti je ona baš za one bolne, upaljene akne, više kao lokalni tretman ( kao i LRP Effaclar A.I). Ja to ne bih na cijelo lice stavljala :p

Thanks, ja isto koristim Sensibio light i super mi je!

A kakva je to micelarna za bebe? Ja koristim Sebium.

antun tun
23.08.2012., 20:07
to je ova:
http://www.mojaljekarna.hr/product_info.php/bioderma-abcderm-micelarna-otopina-ciscenje-koze-p-1766

inače sam koristila sensibio micelarnu, al ovo je isplativije, a meni jednako dobro :mig: i fino miriši :)

luliana
23.08.2012., 22:24
to je ova:
http://www.mojaljekarna.hr/product_info.php/bioderma-abcderm-micelarna-otopina-ciscenje-koze-p-1766

inače sam koristila sensibio micelarnu, al ovo je isplativije, a meni jednako dobro :mig: i fino miriši :)

E baš ti hvala, nisam na ovo nikad obratila pažnju.

pink hero
24.08.2012., 09:35
Cure, dvoumim se između Murad i Clinique kozmetike, sto mislite koja je bolja? Našla sam super kreme, jedna Murad, druga Clinique pa ne mogu odluciti :)

Sent from my LT22i using Tapatalk 2

Skura
24.08.2012., 12:14
Cure, dvoumim se između Murad i Clinique kozmetike, sto mislite koja je bolja? Našla sam super kreme, jedna Murad, druga Clinique pa ne mogu odluciti :)

O kojim se kremama radi? :)

v1rg1n1a
24.08.2012., 20:45
nakon par dana korištenja pohvalila bih Eveline Q10+R kremu koju sam našla u Kozmu za smiješnih 20 kn (sniženje, mislim), a privukla me etiketa 'hipoalergeno' i sastav iz kojeg vrišti 'fontana mladosti' :rofl: http://www.en.eveline.eu/img/358b0BIWZj.jpg
inače nemam iskustva s njihovim kremama za lice, iako sve djeluju jednako primamljivo :D
uzela sam je primarno zbog hijaluronske kiseline koju sam otkrila da mi paše u okoloočnim kremicama i baš je fino hranjiva, brzo se upija i 'zasjaji' kožu :cerek: Jedini minus je poprilična količina parabena pri kraju, ali valjda ću preživjeti :ne zna:

pink hero
24.08.2012., 21:05
Skura, radi se o Clinique superdefense i Murad od nara s faktorom 15. Ovu Clinique imam vec drugu teglicu pa me zanima isplati li se mijenjat (zbog cijene) i ciju bi nocnu trazila.

Rina Zampeti
26.08.2012., 13:42
Moram pohvaliti jedinu kremu koja me je fakat oduševila.Therapeutic Facial Reapair na bazi bjelančevina, mislim da jedino par dermatologa za sad to ima. Fakat je super,super.nemam riječi, nadam se samo da nije samo prva reakcija kože, nego da će tako i ostati.Koža mi je hidratizirana, napokon i svilenkasta.A inače ne da mi je užasno suha koža, nego sam onak već lagano ludila kaj napraviti više. Mogla sam si autić kupiti koliko sam na kozmetiku potrošila.
Sad sam skužila da su svi ishvalili i njihov gel za lice,svi kažu da ne isušuje, pa bumo vidli, to mi je to slijedeća investicija.
Ljudi, jeli netko to još isprobao???

Mer girl
27.08.2012., 16:39
Moram pohvaliti jedinu kremu koja me je fakat oduševila.Therapeutic Facial Reapair na bazi bjelančevina, mislim da jedino par dermatologa za sad to ima. Fakat je super,super.nemam riječi, nadam se samo da nije samo prva reakcija kože, nego da će tako i ostati.Koža mi je hidratizirana, napokon i svilenkasta.A inače ne da mi je užasno suha koža, nego sam onak već lagano ludila kaj napraviti više. Mogla sam si autić kupiti koliko sam na kozmetiku potrošila.
Sad sam skužila da su svi ishvalili i njihov gel za lice,svi kažu da ne isušuje, pa bumo vidli, to mi je to slijedeća investicija.

Cijena? I di su ju nabavila?
I ja muku mučim sa suhom kožom :rolleyes:

samotna šetačica
28.08.2012., 10:36
Skura, radi se o Clinique superdefense i Murad od nara s faktorom 15. Ovu Clinique imam vec drugu teglicu pa me zanima isplati li se mijenjat (zbog cijene) i ciju bi nocnu trazila.

Superdefense nisam koristila, ali imala sam Murad od nara i proslijedila dalje: jako mi je zatvarala pore. :(
To naravno ne znači da bi i tebi bila loša, ali mislim da je bolje prvo isprobati. :)

Moja vječna preporuka za hidratantnu kremu s faktorom je Clarins Hydraquench, primarno fluid, ali i krema, ako želiš isprobati nešto novo. Ta linija je moj apsolutni HG do sada. :)

tiburon
28.08.2012., 12:34

ja ne bi mjenjala Clinique ;)

pink hero
28.08.2012., 13:47
Cure, hvala na pomoci! Ostajem na Superdefense :-)

Muffet
28.08.2012., 18:52
Moram pohvaliti Niveinu Q10 kremu.

http://d1jqyzxlehme6l.cloudfront.net/uploads/images/dir1327/dir66/dir3/14_1.php

Nakon dva potrošena dva testera od 5ml, kupila sam full size i iskreno se nadam da se neće dogoditi da mi prestane odgovarati iz nekog razloga :o
Koristim ju kao dnevnu i noćnu. Odlična je podloga za puder, super se nanosi (potrebna je mala količina) i baš mi nekako zagladi lice :cerek:
navodno smanjuje pore, na tom području nema spektakularan učinak ali sve je nekako ujednačeno i zaglađeno.
Zapravo, oduševljena sam :cerek:

miss burleska
28.08.2012., 23:22
Muffet kako ta krema stoji sa alkoholom? frendica pak koristi neku drugu niveu q10 i oduševljena je a ona stvarno ima lijep ten:D već sam razmišljala da se zaletim po mini jar:cerek:

Muffet
28.08.2012., 23:30
Burlesko, na 6. mjestu je a. denat. Valjda ništa prije tog 6-og nije alkohol, ja pojma ne znam :o
Ako želiš, odvojim ti ja u malu (original Nivea q10 :rofl: ) pa pošaljem da probaš ;)

miss burleska
28.08.2012., 23:40
ma nema potrebe, kupit ću si mini jar u mulleru, ionako moram po blazinice sutra:zubo: šesto mjesto mi je podnošljivo.

January Jones
29.08.2012., 09:02
Pozdrav, ladies..

imam pitanje. Balea med sensitive, dnevna krema.
Jel neko koristio, jel potiče nastanak ikakvih masnih pristeva?:(

koza mi uzasno osjetljiva, problematična a dehidrirana.
otkrila sam da mi ne pašu mirisi u kremama, ni alkohol.

ne znam vise kaj bih kupila ni stavila na facu, a da ne peče,
il ne stvara prištice, a da je u rangu dm, konzum&co...
a ova balea mi mogla biti ok, ako je već ultra sensitive?ne?

luliana
29.08.2012., 15:16
Pozdrav, ladies..

imam pitanje. Balea med sensitive, dnevna krema.
Jel neko koristio, jel potiče nastanak ikakvih masnih pristeva?:(

koza mi uzasno osjetljiva, problematična a dehidrirana.
otkrila sam da mi ne pašu mirisi u kremama, ni alkohol.

ne znam vise kaj bih kupila ni stavila na facu, a da ne peče,
il ne stvara prištice, a da je u rangu dm, konzum&co...
a ova balea mi mogla biti ok, ako je već ultra sensitive?ne?

Pogledaj si pod temu SASTOJCI-SASTAV PROIZVODA.
Upiši u tražilicu ime kreme koja te zanima i ako je obrađena, izbacit će se. Mislim da sam ju vidjela tamo da ju je Tina analizirala.

January Jones
29.08.2012., 22:04
Pogledaj si pod temu SASTOJCI-SASTAV PROIZVODA.
Upiši u tražilicu ime kreme koja te zanima i ako je obrađena, izbacit će se. Mislim da sam ju vidjela tamo da ju je Tina analizirala.

ma, već ju danas kupila, trebala mi je krema nekakva.
a čini se ok.
sad ću ju proanalizirat na licu:)

tnx!

Nabokova3
30.08.2012., 22:33
Zanima me kakva je ova krema za lice (dosta je hvaljena, ali ne znam kako će reagirati na moj tip kože) http://imageshack.us/photo/my-images/69/babylovelfc.jpg/

Dakle, babylove, zuta tubica. Imam mjesovitu kozu sa dehidriranim obrazima. Na obrazima i čelu imam dosta komedona. Treba mi nešto bez previše umjetnog mirisa, da dehidrira, a ne izaziva nered na licu.

mimi_2311
01.09.2012., 17:46
Pitala sam na topicu "Vaša najbolja krema za lice", ali evo da probam i ovdje :)
Dakle, jel može preporuka za neku (po mogućnosti prirodniju) kremu za lice? Imam jako osjetljivu kožu i nakon svake kreme mi se lice oprištavi, pocrveni, koža mi se jako sjaji. Probala sam s Niveom pure&natural, Normadermom od Vichyja, Dermalogicom za osjetljivu kožu, Organic surgeom...i ni jedna mi ne paše. :( Htjela bi hidratizirati lice i imati neku kremu koju ću korisitit svakodnevno, ali ispadne da mi je od svake kreme koju stavim situacija još gora. :ne zna:

Nabokova3
01.09.2012., 20:36
Pitala sam na topicu "Vaša najbolja krema za lice", ali evo da probam i ovdje :)
Dakle, jel može preporuka za neku (po mogućnosti prirodniju) kremu za lice? Imam jako osjetljivu kožu i nakon svake kreme mi se lice oprištavi, pocrveni, koža mi se jako sjaji. Probala sam s Niveom pure&natural, Normadermom od Vichyja, Dermalogicom za osjetljivu kožu, Organic surgeom...i ni jedna mi ne paše. :( Htjela bi hidratizirati lice i imati neku kremu koju ću korisitit svakodnevno, ali ispadne da mi je od svake kreme koju stavim situacija još gora. :ne zna:

Možda ti kao i meni smetaju mirisi u kozmetici. Inače Nivea pure&natural je popljuvana na temi Sastojci/sastav kao nimalo prirodna i potencijalno komedogena :)

Idi na tu temu i nađi neku neiritirajuću kremu, bez mirisa, nekomedogenu. Ja sam listala temu danima i vidjela da je Hipp intenzivna krema ocjenjena kao neiritirajuća, regenerativna i nekomedogena. Pa sam danas kupila nju. Isto imam zahtjevnu kožu kao ti pa ti javim dojmove ako želiš jer odmah nakon par stavljanja mogu ocijeniti jel mi odgovara ili ne. Npr. ta nivea p&n, kad bih ju stavila mi je crvenila sitne komedone, iritirala ih i oni su izlazili na površinu upaljeni.

eyedetox
03.09.2012., 14:42

Ja koristim gel za umivanje od te firme
http://www.aminogenesis.com/assets/images/rrcmain.jpg
i super mi je, dobro očisti lice, ne isušuje ali je preskup.
Kremu sam probala onako na ruku i čini mi se krema ko krema, nisam dobila neki poriv da ju kupim a vidim i ovdje da je dobila loše ocjene :ne zna:
http://www.makeupalley.com/product/showreview.asp/ItemId=50901/AminoGenesis_-_therapeutic_facial_repair/0/Moisturizers

luliana
03.09.2012., 14:46
Da li je netko koristio od Roca emulziju Purif Ac za mitesere?

utisana
05.09.2012., 09:27
Šta kažete na ovo?

http://consumers-lifestyles.org/indexintl.php?&t202id=300146&t202kw=skin160-2&match=&c3=&ne=

shopy
05.09.2012., 09:36
Šta kažete na ovo?

http://consumers-lifestyles.org/indexintl.php?&t202id=300146&t202kw=skin160-2&match=&c3=&ne=

Hm, neznam bas.
Mislim da izgleda bolje nego sto je :)