PDA

View Full Version : Sve o farbama za kosu, bojanju, pramenovima....

stranice : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16

profesionalac
26.06.2009., 09:52
I meni Ashley ima predivnu boju kose...tako se planiram pofarbati u 10 mj :cerek:...na ljeto volim biti svijetlija, zimi tamnije, ali onako sve nekako na narančasto...
Inače koristim 9.43...sada malo švrljam po Lorealu..(Ash Blonde 8A )
i sad pitanje ofkors profesionalcu, da li meni treba narančasti korektor...i čemu on točno služi...inače imam prirodno crvenog pigmenta u kosi :misli:

Narančasti korektor (0/44) naglasava narandjaste tonove, daje boju koja "vristi"... (naravno, ne stavis ga puno, inace ispadne boja za plasit malu djecu). Na 7.43 treba dodati nekih 5-7 cm tog korektora i tako se dobije puno intenzivnija boje. Pogledaj uputstvo u Keune kutiji, milslim da tamo tocno pise koliko cm korektora se maksimalno moze dodati za svaku dubinu tona... Mislim da je generalno pravilo cm korektora=15- dubina tona.... To ce reci da ti na tvoju 9.43 mozed dodati: 15-9=6 cm
Al provjeri za svaki slucaj... Ja uvijek provjerim kaj kaze uputa, jer svaki proizvodjac ima drugacija pravila...

jesenja
27.06.2009., 15:01
Narančasti korektor (0/44) naglasava narandjaste tonove, daje boju koja "vristi"...

ma ti si sunce :cerek: :cerek:

chocolatta
29.06.2009., 19:32
Bok cure, jucer sam si kupila ovu farbu za kosu http://i42.tinypic.com/23sabvd.jpg pa me zanima da li se neka od vas farbala tom farbom i kakva vam je ispala...ja sam se inace prije farbala s ovom farbom http://i39.tinypic.com/oj33ad.jpg ali nisam bas nesto odusevljena, brzo se isprala...molim za vasa iskustva sa ovom prvom L'Oréalovom farbom

L@l!na D gUsT
29.06.2009., 19:54
užas :S
ofarbala sam kosu palette 10minutes bojom.
nije me pekla,nije bilo nikakcvih problema osim što mi je dio kose obojan a drugi dio nije -.-
znaći da mi je kosa na fleke.korijen mi je tamnocrven(auburn brown boja)a ostatak kose pomiješan smeđe crvenim tonovima,blago rečeno izgledam kao Čehinja XD.
ima li netko savijet(Profesionalac?:D)kako da se riješim ovoga šarenila ili je odlazak frizeru neophodan.možda je sad pravi trenutak da se obojam kao ashley :D
hvala...

tukolina
29.06.2009., 22:45
Dakle,imam pitanje za sve plavuše,bivše plavuše i one koje će to tek postati... Znači,ja sam prirodna brineta (srednje smeđa) ali se godinama već farbam u plavo s blajhanim pramenovima. I sad mi je naravno zbog toga kosa poprilično suha i nezdrava (još se k tome i peglam)!! Pa sam ja odlučila pofarbati se u smeđe. I pofarba mene moja frizerka koja je inače SUPER i koristi samo Lorealove boje u divnu nijansu boje lješnjaka od koje zastaje dah(barem meni),ali več nakon prvog pranja boja se isprala i u roku od tjedan dana ja sam postala opet plavuša. Pa sam ja kupila farbu i sama se pofarbala u smeđe ali ni to nije dugo trajalo i ja opet plava.
Dakle, moje pitanje glasi:dali ima smisla plaćati frizerki ta slina farbanja i koliko dugo će se to još ispirati?? Ili da jednostavno pustim kosu da raste pa će kad tad izrasti. (Moram priznati da mi se ta opcija baš i ne sviđa jer to bi značilo da ću imati izraaaast koji se vidi s Marsa!!!):bonk:
Hvala!!

mishs
30.06.2009., 00:26
molim za pomoć!
Prirodna boja mi je tamno smeđa, ali se vec duze vrijeme farbam u razlicite nijanse svjetlije i tamnije, što kod frizera, što sama. Vec neko vrijeme premisljam se oko farbanja u njezno svijetlo smeđu-pepeljastu boju. Danas sam se napokon odvažila,otišla kod frizera, donijela sliku i po njezinom prijedlogu izvukli smo blajhane pramenove a preko toga je stavila preljev. Konačan rezultat je tragičan. Pramenovi zlatno- žuti, ostatak kose iz prirodno smeđe u neku boju koja vuče na narančastu ili nešto slično tome dok na nekim mjestima izgledam žuto a na nekima kao sijedo. Dakle ne znam što mi je sad činiti. Zanima me kakav bi bio učinak da se sada kroz dan dva pokušam ofarbati natrag u neku nijansu smeđe, hoće li se primiti ili će se odmah isprati i kakve će to posljedice ne kosu ostaviti. Ovo trenutno stvarno loše izgleda, imam nekoliko boja na glavi i vidi se velika razlika, nit je prirodno nit je slično onome što sam ja htjela. Blajhana je cijela kosa, odnosno puno sitnih pramenova( ali očito ne dovoljno :o) )a na nekim mjestima se vidi da su osjetno naroito na povrsinskom dijelu di se najvise vide, vrhove mi jedino nije blajhala ali je njih dohvatio preljev koji ih je isto ucinio polu narancastima. sto mi je ciniti? hvala!

profesionalac
30.06.2009., 09:47
nije me pekla,nije bilo nikakcvih problema osim što mi je dio kose obojan a drugi dio nije -.-
znaći da mi je kosa na fleke.korijen mi je tamnocrven(auburn brown boja)a ostatak kose pomiješan smeđe crvenim tonovima,blago rečeno izgledam kao Čehinja XD.
ima li netko savijet(Profesionalac?:D)kako da se riješim ovoga šarenila ili je odlazak frizeru neophodan.možda je sad pravi trenutak da se obojam kao ashley :D
hvala...

Po mom skromnom misljenju te 10 minutne boje su čista glupost. Ak imaš 10 minuta vremena za ofarbat kosu, imaš i 30 min... Uostalom, tak brzi proces bojanja zahtjeva agresivniju formulaciju... Ukratko, to mi se uopće ne sviđa...

No, da ti odgovorim na pitanje... Pričekaj tjedan dana da vlasište dođe k sebi (u međuvremenu nosi rep), nađi boju koja je najsličnija tonu te desetminutne gluposti i pofarbaj se ponovno... Na izrastu drži 10 min, protegni na dužinu i kontroliraj razvoj boje... Kad ti se čini da se sve ujednačilo, ostavi još 1-2 min... Možda nećeš trebati držati boju puno vrijeme propisano na kutiji (tak bi mogla ispasti jako tamna)...
I ubuduće se kloni gluposti kao što su desetminutne boje...

profesionalac
30.06.2009., 10:16
molim za pomoć!
Prirodna boja mi je tamno smeđa, ali se vec duze vrijeme farbam u razlicite nijanse svjetlije i tamnije, što kod frizera, što sama. Vec neko vrijeme premisljam se oko farbanja u njezno svijetlo smeđu-pepeljastu boju. Danas sam se napokon odvažila,otišla kod frizera, donijela sliku i po njezinom prijedlogu izvukli smo blajhane pramenove a preko toga je stavila preljev. Konačan rezultat je tragičan. Pramenovi zlatno- žuti, ostatak kose iz prirodno smeđe u neku boju koja vuče na narančastu ili nešto slično tome dok na nekim mjestima izgledam žuto a na nekima kao sijedo. Dakle ne znam što mi je sad činiti. Zanima me kakav bi bio učinak da se sada kroz dan dva pokušam ofarbati natrag u neku nijansu smeđe, hoće li se primiti ili će se odmah isprati i kakve će to posljedice ne kosu ostaviti. Ovo trenutno stvarno loše izgleda, imam nekoliko boja na glavi i vidi se velika razlika, nit je prirodno nit je slično onome što sam ja htjela. Blajhana je cijela kosa, odnosno puno sitnih pramenova( ali očito ne dovoljno :o) )a na nekim mjestima se vidi da su osjetno naroito na povrsinskom dijelu di se najvise vide, vrhove mi jedino nije blajhala ali je njih dohvatio preljev koji ih je isto ucinio polu narancastima. sto mi je ciniti? hvala!

Blajhana je podloga koja je bila farbana u smedje? To obicno rezultira sirokim spektrom kuruznih nijansi... Ne mogu tocno reci kaj napraviti jer ne vidim kak to zapravo zgleda, no moj prijedlog bi bio 7.1 + 3% hidrogen u omjeru 1:2 na vlaznu kosu, drzati do 20 minuta... Mozda 1-2 cm sivog korektora, da ublazi taj topli efekt... To bi trebalo funkcionirati ako je sadasnja boja relativno svijetla. Ako je tamnija, trebalo bi probati s 6.1... Ne bih preporucio farbanje cijele duzine s bojom na bazi 6% h2o2 jer je zbog blajhanja kosa porozna i mogla bi upiti previse boje, pa ispasti na dijelovima crna... Imas li kakvog drugog dobrog frizera koji bi mogao spasiti stvar? Jer ova, cini se ne zna sto radi...

tukolina
30.06.2009., 10:34
Zar nema nikoga????:tuzni::tuzni::tuzni:

milla karolina
30.06.2009., 11:03
hvala...

I ja sam s njom ofarbala. e sad...sijede mi je pokrila ono..šokirala se kako dobro, ali na mjestima mi nije pokrila...to mi kćer rekla..mama...nije ujednačena boja, ali sijede pun pogodak..e sad više ni sama ne znam u koju boju dalje da se farbam. frizerka ima framesi, L ore neću nije mi ok..stvano nije ni u frizerke u drugom gradu,razvikan salon, ali mi boja dugo ne stoji...

profesionalac
30.06.2009., 11:49
Dakle,imam pitanje za sve plavuše,bivše plavuše i one koje će to tek postati... Znači,ja sam prirodna brineta (srednje smeđa) ali se godinama već farbam u plavo s blajhanim pramenovima. I sad mi je naravno zbog toga kosa poprilično suha i nezdrava (još se k tome i peglam)!! Pa sam ja odlučila pofarbati se u smeđe. I pofarba mene moja frizerka koja je inače SUPER i koristi samo Lorealove boje u divnu nijansu boje lješnjaka od koje zastaje dah(barem meni),ali več nakon prvog pranja boja se isprala i u roku od tjedan dana ja sam postala opet plavuša. Pa sam ja kupila farbu i sama se pofarbala u smeđe ali ni to nije dugo trajalo i ja opet plava.
Dakle, moje pitanje glasi:dali ima smisla plaćati frizerki ta slina farbanja i koliko dugo će se to još ispirati?? Ili da jednostavno pustim kosu da raste pa će kad tad izrasti. (Moram priznati da mi se ta opcija baš i ne sviđa jer to bi značilo da ću imati izraaaast koji se vidi s Marsa!!!):bonk:
Hvala!!

Treban napraviti predpigmentaciju... To se radi tako da se crveni korektur (npr. Keune 0/66) u količini od 3-4 cm otopi u 60 mL vode i to se nanese na kosu i nakon toga se kosa osuši. Zatim se nanese željena boja (npr. 7.0, koja ima pojaanu koncetraciju pigmenta za jače pokrivanje) i tako će rezultat biti puno stabilniji. Naravno, nakon bojanja je potrebno "zatvoriti" strukturu kose upotrebom kiselog regeneratora...

profesionalac
30.06.2009., 12:02
I ja sam s njom ofarbala. e sad...sijede mi je pokrila ono..šokirala se kako dobro, ali na mjestima mi nije pokrila...to mi kćer rekla..mama...nije ujednačena boja, ali sijede pun pogodak..e sad više ni sama ne znam u koju boju dalje da se farbam. frizerka ima framesi, L ore neću nije mi ok..stvano nije ni u frizerke u drugom gradu,razvikan salon, ali mi boja dugo ne stoji...

Schwartzkopf Natural & Easy ima posebnu liniju za sijedu kosu (mislim da se zove Gray Expert), odlicno prekriva sjedine, cak i na vrlo svijetlim nijansama. Ne ispada flekasto... Probao sam raditi s vise tonova (630 Diamant Hellblond
640 Vanilla Mittelblond, 650 Amarettini Dunkelblond) na razlicitim glavama (% sijedih od 40 do 90) i rezultat je bila lijepa boja i odlicno pokrivanje koje drzi.

http://www.cosmoty.de/news/1935/
http://img.dooyoo.de/DE_DE/orig/1/2/9/8/7/1298770.jpg

L@l!na D gUsT
30.06.2009., 18:08
Po mom skromnom misljenju te 10 minutne boje su čista glupost. Ak imaš 10 minuta vremena za ofarbat kosu, imaš i 30 min... Uostalom, tak brzi proces bojanja zahtjeva agresivniju formulaciju... Ukratko, to mi se uopće ne sviđa...

No, da ti odgovorim na pitanje... Pričekaj tjedan dana da vlasište dođe k sebi (u međuvremenu nosi rep), nađi boju koja je najsličnija tonu te desetminutne gluposti i pofarbaj se ponovno... Na izrastu drži 10 min, protegni na dužinu i kontroliraj razvoj boje... Kad ti se čini da se sve ujednačilo, ostavi još 1-2 min... Možda nećeš trebati držati boju puno vrijeme propisano na kutiji (tak bi mogla ispasti jako tamna)...
I ubuduće se kloni gluposti kao što su desetminutne boje...
hahhaha..hvala ti puno.
nisam ni ja vjerovala u to gov*o,ali mi se svidjela boja,pa sam odlučila probat,nikad više :S
hvala puno..mislim da ću ovaj put ipak do frizera :D

tukolina
30.06.2009., 19:48
Hvala! Popričat ću malo s frizerkom pa ćemo nešto smisliti...:top:

frayla
01.07.2009., 09:38

ja također stavila neki dan tu farbu medium ash brown i sijede mi je pokrilo fantastično jedino kaj da nije svugdje isto primilo, no ja sam mislila da je kod mene možda zato kaj imam dugu kosu, a stavila sam jednu farbu...

jeska
01.07.2009., 12:41
Pitanje za profesionalca:)

Sto mislis o Keune farbama, koliko su postojane i da li stete kosi?

Hvala!

profesionalac
01.07.2009., 16:06
Pitanje za profesionalca:)

Sto mislis o Keune farbama, koliko su postojane i da li stete kosi?

Hvala!

Keune boje su OK, reklo bi se zlatna sredina... Plave nijanse im ispadaju dosta zuto, treba ih znat neutralizirat... Crvene se brzo ispiru, no tako je sa svim proizvodjacima... Smedje su OK.
Da li stete kosi? Ako ih koristis na pravilan nacin nimalo ne stete kosi... Naravno, farbana kosa zahtjeva vise njege od obicne, no ako se malo potrudis, sve je OK.
Kaj imas na umu?

***arwen***
01.07.2009., 16:31
za profesionalca:

ako se odlučim miješati dvije farbe za kosu: u ovom slučaju keune, da li moram miješati nijanse iz iste kategorije npr. dva tona pepeljaste ili slobodno mogu npr. pepeljastu pomiješati sa nekom naturelle (prirodnom) nijansom,

dakako, imam na umu da su boje međusobno dosta slične

profesionalac
01.07.2009., 17:28
za profesionalca:

ako se odlučim miješati dvije farbe za kosu: u ovom slučaju keune, da li moram miješati nijanse iz iste kategorije npr. dva tona pepeljaste ili slobodno mogu npr. pepeljastu pomiješati sa nekom naturelle (prirodnom) nijansom,

dakako, imam na umu da su boje međusobno dosta slične

Mozes. Prirodni tom se moze mijesati sa svim nijansama... Nije frka ako izmijesas 8.1 i 10.0 (dobit ces nesto malo manje pepeljasto od 9.1 no iste dubine tona). To se rutinski radi kod farbanja kose s visokim postotkom sjedina.
Nije preporucljivo mijesati pepeljaste i zlatne ili crvene nijanse...
No zlatni i crveni (ili bakreni) tonovi se mogu medjusobno kombinirati.

anira
01.07.2009., 17:37
Jel mi moze ko pomoc..sam sad vidjela severininu novu boju kose:p i predobra mi je:s, vuce na plavo ali nije sasvim, nekako je svijetlosmedja..i ja bi sad takvuuuu...imam smedju kosu..bas smedju smedju...jednom sam se farbala, uzela sam chocolate brown, i ispala mi je nekako...pa rekla bi crvena, ali u nekim trenucima je izgledalo kao da imam ljubicasti odsjaj...pretpostavljam da to znaci da imam crveni pigment:misli:?? ne kuzim se bas u to..posto mi je to bio prvi i jedini put da sam se farbala....i sad ne znam koju bi boju trebala uzet da bi mi ispala ona koju sam spominjala na pocetku...vjerojatno bi morala prvo s blajhom jel..:rolleyes:...bas se stvarno ne kuzim...ajd pomagajte..

bubuljica_na_nosu
01.07.2009., 17:43
Htjela bih se zahvaliti PROFESIONALCU na savjetu :) Pramenovi s blajhom i boja kojom sam se farbala do sada. Ova mi se boja puno vise svidja od stare i izgleda ujednaceno na svim mjestima dok je stara varirala od tjemena do vrhova.

Hvala ti puno :*

:s:s:s:s:s:s:s:s:

profesionalac
01.07.2009., 17:47
Jel mi moze ko pomoc..sam sad vidjela severininu novu boju kose:p i predobra mi je:s, vuce na plavo ali nije sasvim, nekako je svijetlosmedja..i ja bi sad takvuuuu...imam smedju kosu..bas smedju smedju...jednom sam se farbala, uzela sam chocolate brown, i ispala mi je nekako...pa rekla bi crvena, ali u nekim trenucima je izgledalo kao da imam ljubicasti odsjaj...pretpostavljam da to znaci da imam crveni pigment:misli:?? ne kuzim se bas u to..posto mi je to bio prvi i jedini put da sam se farbala....i sad ne znam koju bi boju trebala uzet da bi mi ispala ona koju sam spominjala na pocetku...vjerojatno bi morala prvo s blajhom jel..:rolleyes:...bas se stvarno ne kuzim...ajd pomagajte..

ajd stavi link, da i mi ostali vidimo to cudo od boje... tak cemo ti moci reci kak do toga

anira
01.07.2009., 18:09
http://www.najnovijitracevi.com/najnoviji-tracevi/severina-je-obojila-kosu-i-ponosno-mahala-zarucnickimverenickim-prstenom/24/06/2009/

srolajte skroz dolje, na zadnjoj se najbolje vidi..:)

anira
01.07.2009., 18:23
i stavila bi sliku svoje kose al ne znam kako...:)

mishs
01.07.2009., 20:44
molim vas dajte mi savjet. S obzirom na katastrofalan odlazak frizeru ovaj ponedjeljak odnosno prije dva dana kada mi je blajhala puno tankih pramenova po cijeloj kosi i nakon toga mi je stavila preljev ( sve skupa katastrofalan ucinak) i s tim da me blajhala sa 30%-tnim i drzala oko 35 min i da su ti pramenovi zllatno zuti a ostatak kose u nijansama narandasto smede, da li bi ja smjela u ovako kratkom roku u razmaku od samo par dana prefarbat cijelu kosu. Bojim se onih najgorih solucija sprzene kose, otpadanja u grumenima, itd. znate na sta mislim. Znam da je inace preporucljiv vremenski razmak od dva tjedna ali ja ne mogu sa ovim cudom na glavi prezivjet toliki period :o)!
Molim vas da me savjetujete i ako ima netko neko svoje iskustvo bila bi zahvalna!
Puno hvala!

profesionalac
02.07.2009., 08:27
Htjela bih se zahvaliti PROFESIONALCU na savjetu :) Pramenovi s blajhom i boja kojom sam se farbala do sada. Ova mi se boja puno vise svidja od stare i izgleda ujednaceno na svim mjestima dok je stara varirala od tjemena do vrhova.

Hvala ti puno :*

:s:s:s:s:s:s:s:s:

Nema frke... I drugi put... :mig:

profesionalac
02.07.2009., 08:37
molim vas dajte mi savjet. S obzirom na katastrofalan odlazak frizeru ovaj ponedjeljak odnosno prije dva dana kada mi je blajhala puno tankih pramenova po cijeloj kosi i nakon toga mi je stavila preljev ( sve skupa katastrofalan ucinak) i s tim da me blajhala sa 30%-tnim i drzala oko 35 min i da su ti pramenovi zllatno zuti a ostatak kose u nijansama narandasto smede, da li bi ja smjela u ovako kratkom roku u razmaku od samo par dana prefarbat cijelu kosu. Bojim se onih najgorih solucija sprzene kose, otpadanja u grumenima, itd. znate na sta mislim. Znam da je inace preporucljiv vremenski razmak od dva tjedna ali ja ne mogu sa ovim cudom na glavi prezivjet toliki period :o)!
Molim vas da me savjetujete i ako ima netko neko svoje iskustvo bila bi zahvalna!
Puno hvala!

Ovak, ovaj 30% je volumni postotak, koji odgovara 9% masenom, a uglavnom svi kad pricamo o postotku peroksida mislimo na maseni...
Glede farbanja, razmak od par dana sluzi tome da vlasiste dodje sebi, kosa ak je skurena, mozes cekati do imendana i ne bu se popravila. Dakle, slobodno se prefarbas. Ako ides u tamnije 3% hidroksid ti je dosta. Vodi racuna da su sada vrhovi jako porozni i da ce brzo upijati boju. Tako da nemoj odmah potegnuti boju na cijelu duzinu, stavi na prvu trecinu od izrasta, drzi 10 min, protegni na drugu trecinu, drzi 5 min te zatim na cijelu kosu i drzi slijedecih 5 do maksimalno 15 minuta. I nemoj uzeti neku jako tamnu boju. Ja bih ti preporucio Keune mat paletu, recimo 7.19. To ce neutralizirati narandjasto... I mjesaj je s 3% hidrogenom u omjeru 1:2. Ak si iz ZGB, te nijanse imas za kupiti na Cvijetnom (Keune ducan) te u Ilici, oko Republike Austrije, Friposaan. Ako niji iz ZGB i ne mozes naci ove mat nijanse, onda uzmi 7.1.
Za boje iz DM-uzmi srednje pepeljasto plavu pomijesaj boju i hidrogen kaj ti daju u kutijici i dodaj jos 60 mL regeneratora (da razrijedis 6% hidrokisd na 3%). Bilo koji regenerator je OK.

jeska
02.07.2009., 11:29
Keune boje su OK, reklo bi se zlatna sredina... Plave nijanse im ispadaju dosta zuto, treba ih znat neutralizirat... Crvene se brzo ispiru, no tako je sa svim proizvodjacima... Smedje su OK.
Da li stete kosi? Ako ih koristis na pravilan nacin nimalo ne stete kosi... Naravno, farbana kosa zahtjeva vise njege od obicne, no ako se malo potrudis, sve je OK.
Kaj imas na umu?

Htjela bih dobiti srednje plavu boju, recimo svidja mi se njihova 8-ca, ali bojim se ispiranja na zuto previse.Ne bih da bude previse pepeljasta, ali ni zuta, a da je srednje plava. Mozda sam malo konfuzno objasnila:confused:
Sto bi mi ti preporucio, gledajuci njihov katalog, neku odredjenu boju ili komb.boja? Sad mi je srednje plava podloga ali sa sitnim pramencicima

Hvala na strpljenju i pomoci!:)

Uranija
02.07.2009., 11:59
Htjela bih dobiti srednje plavu boju, recimo svidja mi se njihova 8-ca, ali bojim se ispiranja na zuto previse.Ne bih da bude previse pepeljasta, ali ni zuta, a da je srednje plava. Mozda sam malo konfuzno objasnila:confused:
Sto bi mi ti preporucio, gledajuci njihov katalog, neku odredjenu boju ili komb.boja? Sad mi je srednje plava podloga ali sa sitnim pramencicima

I meni to treba, potpisujem ovo gore, samo ne mora biti Keune, može bilo koji proizvođač. Može biti i tamnija malo. Podloga je sad neka tamnija bojena plava, skoro svijetlo smeđa, a moja prirodna je isto takva s tendencijom da ide na narančasto pri farbanju.

pozdrav

The White Rabbit
02.07.2009., 12:13
pozdrav

:vidiga:

Uranija
02.07.2009., 12:17
:vidiga:

Gub'se, tu sam ozbiljna, ka http://www.pic4ever.com/images/2020.gif

profesionalac
02.07.2009., 12:33

Pa, ako uzmes 8.19 (mat ton), neces biti ni siva, a ne bi se trebalo ni ispirati na zuto... Ak je ne nadjes, pomijesam 8 i 8.1 u omjeru 1:1, dodaj 60 mL peroksida i to je to... Mislim da bi ti 6% peroksid trebao biti OK.

mishs
02.07.2009., 12:41
hvala profesionalac, probat cu ovih dana pa javim ishod :o)!

anira
02.07.2009., 16:08
Profesionalac please pomagaj..evo slike kakva mi je sad boja..valjda sam ju uspjela stavit..:Dhttp://i41.tinypic.com/9pyfiu.jpg

profesionalac
02.07.2009., 16:36
Profesionalac please pomagaj..evo slike kakva mi je sad boja..valjda sam ju uspjela stavit..:Dhttp://i41.tinypic.com/9pyfiu.jpg

Aaaaa... Prekrasna je! Ne to farbati u Severinu....

Jer, da dođeš do boje koju ima Sevka, trebala bi prvo malo posvijetliti podlogu, a to znaci upotreba blajha... Ti si sada dubine tona 5, a trebala bi se spustiti do 7. Buduci da ti kosa ima jaki kestenjasti odsjaj, nagađam da bi samo s farbom dala jako crveni rezultat. Dakle, samo farba ne bi napravila posao.

Na izblajhanu podlogu (koju bi trebalo posvijetliti do dubine tona 8, tako se lakse kontrolira crveni pigment) bi trebalo izvuci pramenove (buduci da je podloga izbjeljena, mislim da bi Keune 9.13 i 3% peroksid napravili posao, uostalom, pramenovi ne trebaju biti jako svijeti), a ostatak kose pofarbati sa smjesom 7.2 i 7.32 (omjer 1:1) i 3% peroksid.... Pramenovi idu samo po vrhu, oko razdjeljka i ne rade se na klasican nacin... Kak da ti to objasnim?... Oko mjesta gdje se dijeli kosa se napravi elipsa (razdljeljak dijeli elipsu na pola), koja je na najsirem dijelu siroka nekih 4-5 cm, a na najuzem dijelu cca 1 cm. Najuzi dijelovi se nalaze na celu i na kruni kose (onaj mali vrtuljak na vrhu zatiljka). Taj dio kose se odvoji i na njemu se uzimaju tanki dijagonalni odjeljci debljine 3-5 mm koji se farbaju u 9.13 i zamataju u foliju. Zatim se ostavi sloj kose debljine 1 cm, pa seopet napravi odjeljak dubine 3-5 mm. I tak naizjence dok se ne obuhvati cijeli izdvojeni dio... Ovi 1 cm debeli slojevi kaj su ostali izvan folije se pofarbaju u tamniji ton (7.2/7.32)...

Ali, molim te lijepo, dobro razmisli da li to stvarno zelis raditi. Kao sto vidis, nije jednostavno, trazi izbjeljivanje, pa pramenove i naknadno toniranje. Na tvoju duzinu kose, to je skup sport... A tvoja boja je tako prekrasna...

Moja preporuka, ne imitirati Severinu... Tvoja kosa je puno ljepsa! :top:

anira
02.07.2009., 18:39
Jooj...hvala puno puno puno na stvarno detaljnom objasnjenju,a i na komplimentu....i mislila sam da je malo kompliciran put do takve boje s ovakve......i dobro, razmislit cu ipak jos malo:misli:...sad bas ne znam stvarno sta cu...volim ja tu svoju boju, al vec mi je taaaaakoooo dojadila i poludit cu:horor: ne budem li neku promjenu napravila....

anira
02.07.2009., 18:54
...sad nemam mira...ajd kad vec davim:rolleyes:...jel bi mogao dat kakav prijedlog..sta bi mogla napravit a da nije toliko komplicirano..? mozda da samo stavim plave pramenove..vise njih razlicitih nijansi...??..ne bi se htjela nikako u tamnije farbat....i opet hvala puno puno puno:s:s:s

profesionalac
03.07.2009., 09:59
...sad nemam mira...ajd kad vec davim:rolleyes:...jel bi mogao dat kakav prijedlog..sta bi mogla napravit a da nije toliko komplicirano..? mozda da samo stavim plave pramenove..vise njih razlicitih nijansi...??..ne bi se htjela nikako u tamnije farbat....i opet hvala puno puno puno:s:s:s

Pramenovi? Mozda malo svjetliji od tvoje podloge u 2-3 tona... No ne jako plavi. Najsvjetlije boja meda (neka 8.0), poneki bakreni...

A da malo promijenis oblik frizure? Malo vise stepenasto prema licu? I onda ubaciti par pramenova oko lica, tak da sve malo osvijezi?

anira
03.07.2009., 10:41
Pramenovi? Mozda malo svjetliji od tvoje podloge u 2-3 tona... No ne jako plavi. Najsvjetlije boja meda (neka 8.0), poneki bakreni...

A da malo promijenis oblik frizure? Malo vise stepenasto prema licu? I onda ubaciti par pramenova oko lica, tak da sve malo osvijezi?

To mi dobro zvuci...razmisljala sam i o sisanju al i to mi je dileme opet stvaralo...jer ne bi duzinu dirala, pa sam mislila samo siske odrezat..onda se sigurno vidi promjena...samo sto su mi rekli da imam nisko celo za siske, pa da mi ne bi stajale...al to stepenasto bi me moglo zadovoljit...mislit da cu krenit s tim..:D I opet hvala:s

profesionalac
03.07.2009., 11:01
To mi dobro zvuci...razmisljala sam i o sisanju al i to mi je dileme opet stvaralo...jer ne bi duzinu dirala, pa sam mislila samo siske odrezat..onda se sigurno vidi promjena...samo sto su mi rekli da imam nisko celo za siske, pa da mi ne bi stajale...al to stepenasto bi me moglo zadovoljit...mislit da cu krenit s tim..:D I opet hvala:s

nema na cemu :top:

jeska
03.07.2009., 11:53
Profesionalac, hvala ti na pomoci, super si!

Gledala sam juce Keune katalog, imaju nijansu i 8 i 8.1. Ti si mi preporucio da pomijesam njih dvije.

A da li bi molim te pogledao njihov katalog, i ako mozes objasnio mi sto bih dobila sa sledece 2 kombinacije:

1. mijesajuci 8.0 + 9.1

2. mijesajuci 8.1 + 9.2

koju bih dubinu tona dobila i da li bi imalo zuckastu nijansu?

Hvala jos jednom!

profesionalac
03.07.2009., 14:38
Profesionalac, hvala ti na pomoci, super si!

Gledala sam juce Keune katalog, imaju nijansu i 8 i 8.1. Ti si mi preporucio da pomijesam njih dvije.

A da li bi molim te pogledao njihov katalog, i ako mozes objasnio mi sto bih dobila sa sledece 2 kombinacije:

1. mijesajuci 8.0 + 9.1

2. mijesajuci 8.1 + 9.2

koju bih dubinu tona dobila i da li bi imalo zuckastu nijansu?

Hvala jos jednom!

Ova prva kombinacija bi mogla bacati na zuto, jer 9.1 ima manje sivog pigmenta od 8.1... Po meni, bolji rezultat (hladniji) to daje kad se mijesa pepeljasta tamnijeg tona sa svijetlijim prirodnim tonom. Dakle 8.1 +9.0

Ova druga ce dati lijepi hladni ton... (malo tamniji od 10.21)...

Ako treba birati izmedju opcije 1 (na nacin kak sam je korigiral) i 2 (kak si napisala), sa sigurnoscu mogu reci da ce opcija 2 jace kontrolirati tople (zute) tonove.

jeska
03.07.2009., 15:32
Profesionalce,

Znaci, ako sam te dobro shvatila,
kombinacija 8.1 + 9.2 daje manje zut ton od[B] 8.1 +9.0?
Je li tako:confused:?

I ako stavim 6% hidrogen da li dobijam srednje plavu?

Hvala ti na strpljenju!

zrikzrikzrikavac
03.07.2009., 15:47
Dragi profesionalče,
evo da te i ja zamolim za pomoć,mene zanima koju nijansu keunea bih mogla pomiješati sa 7.66 da ispadne jarko crvena,ali možda malo tamnija od nje same ?

profesionalac
03.07.2009., 16:29
Profesionalce,

Znaci, ako sam te dobro shvatila,
kombinacija 8.1 + 9.2 daje manje zut ton od[B] 8.1 +9.0?
Je li tako:confused:?

I ako stavim 6% hidrogen da li dobijam srednje plavu?

Hvala ti na strpljenju!

Da, 8.1+9.2 su bolja kombinacija... A 6% hidrogen, gle kak ne vidim tvoju prirodnu kosu, tesko mi je reci 100% sigurno. A ak stavis 9%, nece to toliko maltretirati kosu. Probaj s 9%, za sigurnost.

I zrikavac,
ako hoćeš potamniti 7.66 pomiješaj je sa 6.66 u omjeru 1:1. Tak ces dobiti boju koja je za pola tona tamnija, a intenzitet crvene ce ostati isti.
A koliko bi je ti potamnila? Moras voditi racuna da sto je boja tamnija, to crveni ton manje dolazi do izrazaja...

bebulja
03.07.2009., 23:33
eeeej evo trebala bih savjet koju boju za kosu odabrati jer nemam baš iskustva u tome! uglavnom htjela bih boju što sličniju mojoj prirodnoj boji-srednje smeđa ali željela bih izbjeći crveni odsjaj a i boja ne bi tribala bit prejaka jer mi je kosa dosta suha i kovrčava pa mi se one izgube :( eto nadam se da ne tražim previše :) evo na slici možete otprilikehttp://img38.imageshack.us/img38/8540/n5753899141936407874.jpg vidit koje je boje moja kosa

Uzurpatorica
04.07.2009., 11:01
ja bih na tvom mjestu stavila neki preljev da malo samo osvježim boju budući da ti je suha... http://www.schwarzkopfpalette.com/our-products/instant-color/instant-color/shades-palette/blond-brown/16-chocolate-brown/

slanutkica
04.07.2009., 13:23
ja sam kupila Palette Deluxe 800 (tamno smeđa) i probala sam na jednom pramenu.Boja je ispala pretamna,nema smedjeg odsjaja,nego vuče na crno...sad se bojim staviti na cijelu kosu jer neznam kako će to izgledati.a kad bi i probala neznam čime malo ublažiti boju ako ispadne katastrofa...

jorgovan
04.07.2009., 14:03
i meni je ta palette deluxe nekad davno ispala crna... mozda da pokusas opet na jednom pramenu je drzati ali nekih 10-15 min?

bebulja
04.07.2009., 14:35
ja bih na tvom mjestu stavila neki preljev da malo samo osvježim boju budući da ti je suha... http://www.schwarzkopfpalette.com/our-products/instant-color/instant-color/shades-palette/blond-brown/16-chocolate-brown/

i ja bi rađe neki preljev al se bojim da mi ne bi prekio sijede jer ih imam malo :( hvala na savjetu :mig:

marizza
05.07.2009., 11:10
eeeej evo trebala bih savjet koju boju za kosu odabrati jer nemam baš iskustva u tome! uglavnom htjela bih boju što sličniju mojoj prirodnoj boji-srednje smeđa ali željela bih izbjeći crveni odsjaj a i boja ne bi tribala bit prejaka jer mi je kosa dosta suha i kovrčava pa mi se one izgube :( eto nadam se da ne tražim previše :) evo na slici možete otprilikehttp://img38.imageshack.us/img38/8540/n5753899141936407874.jpg vidit koje je boje moja kosa

Bebulja, ja imam takvu boju ( farbanu ) a prirodna mi je za nijansu tamnija tako da mi se izrastak ni nevidi. U glavnom ja koristim revlonissimo 5.1 - svetlo pepeljasto smedja sa 6% hidrogenom. Pitaj frizerku ali mislim da sa ovim mozes i da napravis preliv pa da drzis nekih 15 minuta na kosi - da malo osvezis boju.

slanutkica
05.07.2009., 11:59
i meni je ta palette deluxe nekad davno ispala crna... mozda da pokusas opet na jednom pramenu je drzati ali nekih 10-15 min?

ma da...ali kao tako malo držim boju,vjerojatno će se i isprati za 2 tjedna...neznam kako to funkcionira...a ne žalim u vodu baciti 33,99 kn...

profesionalac:mama:???

profesionalac
06.07.2009., 10:17
ma da...ali kao tako malo držim boju,vjerojatno će se i isprati za 2 tjedna...neznam kako to funkcionira...a ne žalim u vodu baciti 33,99 kn...

profesionalac:mama:???

A gle, to je takav ton. Tamni... :ne zna:
A kaj si prirodne boje ili si vec farbana?

jeska
06.07.2009., 10:28
[QUOTE=profesionalac;21370628]Da, 8.1+9.2 su bolja kombinacija... A 6% hidrogen, gle kak ne vidim tvoju prirodnu kosu, tesko mi je reci 100% sigurno. A ak stavis 9%, nece to toliko maltretirati kosu. Probaj s 9%, za sigurnost.

Kosa mi je trenutno srednje plava, farbana kombinacijom 7-ice i 8.1- Selective farba, i plus neki sitni plavi pramencici, nemam sliku, nadam se da sam ti bar malo pojasnila:).

Mozes li mi molim te sada reci, da li bih sa ovom kombinacijom (keune 8.1 + 9.2 ) mogla koristiti 6% hidrogen i kako bi to ispalo, kosa mi je ostecena pa ne bih 9%:(.

Hvala ti puno!

Via0071
06.07.2009., 10:35
ja stvarno nemam sreće s bojom kose. prirodna mi je neka recimo srednje smeđa :ne zna: . nakon dugo vremena s prirodnom bojom, htjela sam promjenu, a pošto "patim" za plavušama, otišla sam na pramenove. uglavnom, ispali su presvjetli u odnosu na moju boju, hladni, postaralo me.
nakon mj. dana, uzela neku boju u dm-u, ispala sam neka tamnija smeđa, s tim da se dosta brzo ispralo.
i, nakon toga opet dosta nediranja u taj sav bućkuriš na glavi, odem u salon sa željom za promjenom.
frizerka me zamislila u bakrenoj nijansi, zapravo više na narančasto i čak je bilo ok, sviđalo mi se. dobila i pozitivne komentare.no, kako se i to ispere, zapravo nakon kojeg pranja izgubi svoju boju, nakon nekog vremena, odlučila sam se ipak pošto je kao ljeto ,a i to si želim- opet u "plavušu".
1. mi je "ispirala" tu staru boju, jako sam dugo držala na kosi, i na to samo preljev :ne zna: . bilo je neujednačeno i naručila me opet za sutra.
došla kući pogledam stražnji dio i :horor: :mama: - iza sam, kad bih podignula kosu za npr. rep bila- zelena! sutradan sam išla na "popravak".
uglavnom, boju mi je ujednačila i lijepo je izgledalo- do 1. pranja :D .
"boja" odlazi samo tako i ja sam sad nakon 3. pranja žuta i čak vuče na narančasto- mrkvica :rofl:
i, kako da se sad to popravi?? sama mi je rekla da su za mene topliji tonovi, na nekakvo zlatno blond :ne zna: , ali to sad više nije i ovakva si nećem biti.
šta sad ??

profesionalac
06.07.2009., 10:50
[QUOTE=profesionalac;21370628]Da, 8.1+9.2 su bolja kombinacija... A 6% hidrogen, gle kak ne vidim tvoju prirodnu kosu, tesko mi je reci 100% sigurno. A ak stavis 9%, nece to toliko maltretirati kosu. Probaj s 9%, za sigurnost.

Kosa mi je trenutno srednje plava, farbana kombinacijom 7-ice i 8.1- Selective farba, i plus neki sitni plavi pramencici, nemam sliku, nadam se da sam ti bar malo pojasnila:).

Mozes li mi molim te sada reci, da li bih sa ovom kombinacijom (keune 8.1 + 9.2 ) mogla koristiti 6% hidrogen i kako bi to ispalo, kosa mi je ostecena pa ne bih 9%:(.

Hvala ti puno!

A gle, u najgorem slucaju s 6% peroksidom ce ti vrhovi ostati malko tamniji (kakvi vec jesu), a izrast ce ispasti pola tona svjetlije... No buduci da su izmedju pramenovi,mislim da to ne bi trebalo lose izgledati... I na duzinu protegni boju nakon nekih 25 minuta na izrastu te drzi ukupno 40 min (dakle na duzini max 15 min)...

jeska
06.07.2009., 12:38
Profesionalac,

Hvala ti puno!

Ofarbacu se ovom kombinacijom sjutra, danas idem da kupim materijal:mig:

Jos jedno pitanje i necu ti vise dosadjivati- u slucaju da mi se ne svidi boja koja ispadne, sto mislis o tome da se poslije par dana prefarbam sa Garnier color naturals-kombinacija 7.1 + 8.1?

Pozdrav!

profesionalac
06.07.2009., 13:00
Profesionalac,

Hvala ti puno!

Ofarbacu se ovom kombinacijom sjutra, danas idem da kupim materijal:mig:

Jos jedno pitanje i necu ti vise dosadjivati- u slucaju da mi se ne svidi boja koja ispadne, sto mislis o tome da se poslije par dana prefarbam sa Garnier color naturals-kombinacija 7.1 + 8.1?

Pozdrav!

Pusti da prodje barem 10ak dana do novog farbanja, da se vlasiste odmori... I vodi racuna da je poroznost kose povecana i da bi mogla upiti previse boje, pa ispasti puno tamnije od zeljene boje.

Sretno s farbanjem!

jeska
06.07.2009., 13:43
Hvala ti, ocu, ocu!

A sto mislis o ovoj Garnier kombinaciji? Ako mi sa Keune ne prodje dobro

profesionalac
06.07.2009., 16:22
Hvala ti, ocu, ocu!

A sto mislis o ovoj Garnier kombinaciji? Ako mi sa Keune ne prodje dobro

Bio bih sretniji kad bi koristila Keune 7.1 i 8.1... Na vec jednom farbanu podlogu bio bi dovoljan 3% peroksid... A o Garnieru mislim da je sra... :ne zna:

jeska
06.07.2009., 16:45
Profesionalac,

da, za Garnier to svi kazu.

Nista,kupicu keune 8.1 i 9.2, ako ne nadjem ovu 9.2 ne znam sto da radim, nije bilo prije mjesec dana:ne zna:

Ako ne nadjem koju da uzmem kao zamjenu? Malo smo mjesto, samo u jednoj radnji prodaju keune ooooj:mad:

hmore85
06.07.2009., 17:00
postoji li boja koja se nanese pa se idući put sapere cijela a da se može kupit i da je normalna osoba može koristit bez odlaska u frizerski?

hvala

profesionalac
06.07.2009., 17:30
Profesionalac,

da, za Garnier to svi kazu.

Nista,kupicu keune 8.1 i 9.2, ako ne nadjem ovu 9.2 ne znam sto da radim, nije bilo prije mjesec dana:ne zna:

Ako ne nadjem koju da uzmem kao zamjenu? Malo smo mjesto, samo u jednoj radnji prodaju keune ooooj:mad:

Pa, onda se skompaj s prodavacicom u tom ducanu (kave, trach i tako to) i narucit ce ti sve Keune nijanse koje zazelis. Ako ne nadjes 9.2 uzmi 9.0, to sigurno ima. Sa 1002 (koji ima isti perlasti ton) ces ispasti puno svjetlije...

profesionalac
06.07.2009., 17:40
postoji li boja koja se nanese pa se idući put sapere cijela a da se može kupit i da je normalna osoba može koristit bez odlaska u frizerski?

hvala

Moze! Zove se Eho (od ilirije), ima ga u par tonova... To ti recimo koriste bakice sa prirodno sijedom kosom (svaki put kad vidim neku kak izlazi natapirana iz frizeraja, onak sivo-plava uhvati me smijeh)... No, to ne mijenja puno prirodan ton kose... Dakle, nis od toga da postanes plavusa od smedje kose. Ima u tekucini (zaribano za nanosenje) i u pjeni (lakse se nanese)

By the way, ta boja se ispire i kad te recimo zadesi kisa... Tak, da je ehoton najsigurnije koristiti uz crnu obleku. A i od jastucnica napravi lijepi kraval.

vidi link: http://www.ilirija.si/sl/Eho/

slanutkica
06.07.2009., 19:56
A gle, to je takav ton. Tamni... :ne zna:
A kaj si prirodne boje ili si vec farbana?

prirodno srednje smedja...ofarbala sam se,ispalo je sasvim ok,ali ima neki bijelo-zlatni odsjaj,na kovrčavoj izgleda neprirodno. iako nisam jednobojna jer se svjetlije uhvatilo na pramenovima od sunca.što je više perem, izgleda bolje...

BAJT
07.07.2009., 08:02
Trebam pomoć. Bila sam brineta, a sad sam skoro skroz sijeda. Imam neke tvrdoglave sijede koje se daju prekriti jedino ako ih obojam dosta tamno. Međutim došla sam do boje svjetlog lješnjaka ( oko br.7 ) s pramenovima. Problem nastaje što mi se sijeda obavezno vidi nakon prvog pranja, i dalje se boja s njih brzo ispire. Inače koristim Kuene. Koju boju koristiti da mi sijede ostanu prekrivene iako želim svjeliju nijansu kose:mig:

plavuša u duši
07.07.2009., 08:37
Dragi Profesionalče, da te i ja malo zagnjavim. :mig: ( ili onoga tko bi mi mogao odgovoriti)
Jučer sam stavila balzam u boji ( Kemig-ov, za pepeljaste plavuše) da mi malo ubije naranđasti ton ( eto kakvu kosu imam, od Garnier Naturals vrlo svijetlo pepeljasto plava meni nakon tri tjedna naranđasta kosa). I to je ispalo super, samo mi je na moju poblajhanu glavu pala pomisao- ako je ovo balzam ( maska) u boji, može li se pomiješati doma recimo 1:1 boje za kosu i regeneratora ( ili maske)? :confused: Što kažeš?
Naravno, ne mislim da bi to mijenjalo ton previše, ali kao neki preljev...bolje zvuči od mješanja blajha 3% sa farbom ili farbanja svaka dva-tri tjedna.
Hvala! :grli:

profesionalac
07.07.2009., 10:21
Trebam pomoć. Bila sam brineta, a sad sam skoro skroz sijeda. Imam neke tvrdoglave sijede koje se daju prekriti jedino ako ih obojam dosta tamno. Međutim došla sam do boje svjetlog lješnjaka ( oko br.7 ) s pramenovima. Problem nastaje što mi se sijeda obavezno vidi nakon prvog pranja, i dalje se boja s njih brzo ispire. Inače koristim Kuene. Koju boju koristiti da mi sijede ostanu prekrivene iako želim svjeliju nijansu kose:mig:

Prekrivanje tvrdokornih sijedih vlasi je dosta zahtjevan posao. Ako zelis ostati na nivou 7, trebas uzeti boju 7.00 (ima pojacanu koncentraciju pigmenata i zato jace prekriva) te boju iz skupine 7 koja ti se svidja (recimo, ljesnjak je 7.3, mozes uzeti i 7.1 ili 7.2). Govorim o Keune nijansama. Te dvoje boje se mijesaju u omjeru 1:1 (pola tube jedne i pola tube druge) i 60 mL 9% hidrogena (treba ti pojacani postotak hidrogena da bolje prekrije sijede). Prvo se boja maze na dio kose koji ima najvise sijedih, i boja se drzi 45 minuta, a po potrebi i 50. Osim toga, boje iz zlatne skupine (.3) pojacano pokrivaju sijede...
I nemoj ici na nijanse svijetlije od 8... Imaju premalo pigmenta i nece ti moci pokriti sijede.

profesionalac
07.07.2009., 10:26
Dragi Profesionalče, da te i ja malo zagnjavim. :mig: ( ili onoga tko bi mi mogao odgovoriti)
Jučer sam stavila balzam u boji ( Kemig-ov, za pepeljaste plavuše) da mi malo ubije naranđasti ton ( eto kakvu kosu imam, od Garnier Naturals vrlo svijetlo pepeljasto plava meni nakon tri tjedna naranđasta kosa). I to je ispalo super, samo mi je na moju poblajhanu glavu pala pomisao- ako je ovo balzam ( maska) u boji, može li se pomiješati doma recimo 1:1 boje za kosu i regeneratora ( ili maske)? :confused: Što kažeš?
Naravno, ne mislim da bi to mijenjalo ton previše, ali kao neki preljev...bolje zvuči od mješanja blajha 3% sa farbom ili farbanja svaka dva-tri tjedna.
Hvala! :grli:

Ako pomijesas boju s balzamom neces dobiti nista, jer fali aktivator (peroksid) koji ce spojiti bezbojne prekursore pigmenta u obojenu molekulu i kemijski je vezati na prirodni pigment.

Ako hoces biti njezna prema svojoj kosi, stavi blajh s 3% peroksidom,drzi ga nekih 40-50 min, do svijetlo zute boje, te na to lupi tu tonirajucu masku... Ta kombinacija ce biti puno njeznija prema tvojoj kosi od Garniera... I ponavljaj masku svaka 2 tjedna. Kosa bi trebala biti super.

plavuša u duši
07.07.2009., 12:14
Ako pomijesas boju s balzamom neces dobiti nista, jer fali aktivator (peroksid) koji ce spojiti bezbojne prekursore pigmenta u obojenu molekulu i kemijski je vezati na prirodni pigment.

Ako hoces biti njezna prema svojoj kosi, stavi blajh s 3% peroksidom,drzi ga nekih 40-50 min, do svijetlo zute boje, te na to lupi tu tonirajucu masku... Ta kombinacija ce biti puno njeznija prema tvojoj kosi od Garniera... I ponavljaj masku svaka 2 tjedna. Kosa bi trebala biti super.

Hvala! :s

Alanna_st
07.07.2009., 12:20
Profesionalac evo da se javim da mi je boja skroz dobro ispala, ja zadovoljna:p
Samo se bojim da će mi od ovog sunca i ispiranjem opet požutjeti:(. Imaš ideju koji šampon ili masku da koristim protiv žutila a da nije od keunne pošto mi taj šampon osuši kosu. Koristila sam jednu masku ali mi je problem što mi zamasti vlasište pa mi nije odgovarala.

profesionalac
07.07.2009., 15:17
Profesionalac evo da se javim da mi je boja skroz dobro ispala, ja zadovoljna:p
Samo se bojim da će mi od ovog sunca i ispiranjem opet požutjeti:(. Imaš ideju koji šampon ili masku da koristim protiv žutila a da nije od keunne pošto mi taj šampon osuši kosu. Koristila sam jednu masku ali mi je problem što mi zamasti vlasište pa mi nije odgovarala.

A kaj si na kraju stavila?

A od sampona protiv zutila, cini mi se da je anfora hvalila neki od Farmavite... Dakle, anfora, help...

BAJT
08.07.2009., 10:50
Prekrivanje tvrdokornih sijedih vlasi je dosta zahtjevan posao. Ako zelis ostati na nivou 7, trebas uzeti boju 7.00 (ima pojacanu koncentraciju pigmenata i zato jace prekriva) te boju iz skupine 7 koja ti se svidja (recimo, ljesnjak je 7.3, mozes uzeti i 7.1 ili 7.2). Govorim o Keune nijansama. Te dvoje boje se mijesaju u omjeru 1:1 (pola tube jedne i pola tube druge) i 60 mL 9% hidrogena (treba ti pojacani postotak hidrogena da bolje prekrije sijede). Prvo se boja maze na dio kose koji ima najvise sijedih, i boja se drzi 45 minuta, a po potrebi i 50. Osim toga, boje iz zlatne skupine (.3) pojacano pokrivaju sijede...
I nemoj ici na nijanse svijetlije od 8... Imaju premalo pigmenta i nece ti moci pokriti sijede.

Thanks, hoće li mi se dodatno isušiti kosa sa hidrogenom od 9%, i dužim držanjem boje? Dosta je gusta ali i suha i lako puca.

profesionalac
08.07.2009., 11:44
Thanks, hoće li mi se dodatno isušiti kosa sa hidrogenom od 9%, i dužim držanjem boje? Dosta je gusta ali i suha i lako puca.

Ne bi trebalo stvarati dodatne probleme... Naravno, uz adekvatnu njegu... Kaj sad koristis?

Alanna_st
08.07.2009., 12:14
A kaj si na kraju stavila?

A od sampona protiv zutila, cini mi se da je anfora hvalila neki od Farmavite... Dakle, anfora, help...

One dvije boje smiješala :)
Al zato ću za mjesec dana kad mi izraste probati s onim drugim načinom pa ću vidjeti šta mi je bolje..zašto imam crveni pigment:(
Ili da nekako nabavim onu boju od keunne o kojoj si pisao da je nema u prodaji.

To je bit će ovaj:
SILVER & GOLD TRETMANI - TRETMANI ZA NJEGU, BLISTAVOST I SJAJ SREBRNE, BLOND I VRLO SVIJETLO BLOND KOSE

1.Silver sampoo 250 ml

-Šampon za njegu i blistavost srebrne, bijele i vrlo svijetlo blond kose
-Nježno čisti i pomaže neutralizaciji žutih nijansi zahvaljujući «anti-yellow» agensu, te osigurava blistav srebrnast sjaj boje. Dodaje intenzivnu sjajnost srebrnoj kosi i naglašava vrlo svijetle blond pramenove čineći kosu mekanom i jednostavnom za češljanje.

Gledam njihovu stranicu,čini mi se dobro :cerek:

hmore85
08.07.2009., 21:22
Moze! Zove se Eho (od ilirije), ima ga u par tonova... To ti recimo koriste bakice sa prirodno sijedom kosom (svaki put kad vidim neku kak izlazi natapirana iz frizeraja, onak sivo-plava uhvati me smijeh)... No, to ne mijenja puno prirodan ton kose... Dakle, nis od toga da postanes plavusa od smedje kose. Ima u tekucini (zaribano za nanosenje) i u pjeni (lakse se nanese)

By the way, ta boja se ispire i kad te recimo zadesi kisa... Tak, da je ehoton najsigurnije koristiti uz crnu obleku. A i od jastucnica napravi lijepi kraval.

vidi link: http://www.ilirija.si/sl/Eho/

thx. znači posvjetljivanje ide jedino u frizerskom, i nikakva druga varijanta osim trajnog bojanja ne postoji? plava boje je kod mene bila prije, al to je bilo bojano, a ovaj put bi samo na kraće vrijeme obojat bilo dobro, tako da se nakon prvog (ili par pranja) boja ispere u normalno... jerbo obojat se u plavo, pa nazad i nije baš zanimljivo :D

Jagodica.Bobica
08.07.2009., 23:34
Pozdrav,obraćam se professionalcu. Prije nekih 10-tak godina bila sam Marketing Manager za Keune, tako da sam Keuneu vjerna sve ove godine. Nažalost,pošto živim u gradu gdje baš i nema frizera koji isključivo prakticiraju Keune, nego više eksperimentiraju, imala sam nedavno neugodno iskustvo. Kao prirodna tamnosmeđa već godinama bojim se sa Tintom 1517, to je dalo dobre rezultate, rado bih ti i poslala sliku da vidiš...nedavno sam rodila, kosa je izgubila sjaj i odlučila sam potamniti kosu na čistu devetku, u najdaljem slučaju da dobijem boju starog zlata-dakle da ne bude presvijetla a opet izgleda zdravo. Rezultat koji sam dobila je katastrofa, frizerka je miješala 8.32 s nekom novom sedmicom, na to je lijepo prilijepila semi (ni to ne znam, vjerojatno sedmica) tako da skroz zacementira boju. Bit cijele priče jest da sam dobila neodređenu mišju sivkasto-smeđu boju po cijeloj dužini kose, a izrast je tamnosmeđ.Naravno, da sam toliko htjela potamniti kosu trebali bi uraditi prepigmentaciju (ni nemaju set niti su ga ikad radili,napominjem da je 'ekskluzivni keune salon), rezultat je loš.

Pitanje: što dalje?
1. Da stavim blajh kupku da se riješim tog tona i stavim npr.čistu 9 (napominjem da je kosa poprilično izmučena)
2. Da pokušam opet sa 1517 +9% pa što bude da bude,eventualno kasnije ubacim malo pramenova sa 3%?
3. Da jednostavno čekam da se još više semi ispere, napominjem da mi je to jako teško jer je boja neujednačena, loša i stvarno se loše osjećam radi toga, pomozite mi da nađem rješenje koje će mi najmanje oštetiti kosu.

Puno hvala i pozdrav!!

Jagodica.Bobica
08.07.2009., 23:40
Još nešto...sjećam se da smo nekad prodavali onaj šampon za skidanje boje, svojevrsni čistač, nema ga po salonima, i bi li možda i on pomogao? Pozdrav

m@non
09.07.2009., 08:51
Zanima me da li je netko od forumaša koristio njihove boje za kosu? Piše da su to profesionalne boje, ima ih za kupiti preko neta i pronašla sam ih u Zg u nekoj trgovini frizerskog pribora u Maksimirskoj 129. Tuba boje košra oko 22kn, a imaju lijepu paletu boja.

BAJT
09.07.2009., 09:33
Ne bi trebalo stvarati dodatne probleme... Naravno, uz adekvatnu njegu... Kaj sad koristis?

Šampone za suhu kosu, i maske od Pantena ili Loreala, ponekad i drugih proizvođača, čisto da isporbam. Danas se planiram bojati. Probat ću kombinirati po tvom savjetu. Imaš li kakav savjet za masku za kosu? By the way, thanks.

Da li si možda upoznat da li Redkenove boje prekrivaju dobro sijede. Općenito govore da su dobre. Imaš li iskustva?

profesionalac
09.07.2009., 10:00
Još nešto...sjećam se da smo nekad prodavali onaj šampon za skidanje boje, svojevrsni čistač, nema ga po salonima, i bi li možda i on pomogao? Pozdrav

Pomijesala je 8,32 i 7.19? Ak se nekaj ne smije mijesati to su zlatni i mat tonovi.... Zlatno daje "topli stih", a mat ga gasi... Protupametno. Puno mi pozdravi tu frizerku...

Kaj bi za tebe bilo najbolje? Opciju pod 2 ti nikako ne preporucujem, jer je neuspjeh zagarantiran (narandjasto), a formulacija je agresivna za kosu... Pramenove zaboravi... Nakon toga ce biti strasno tesko ujednaciti boju.

Ja vidim 2 problema koja treba rijesiti: maknuti ruznu nijansu s duzine i posvijetliti tamni izrast.

Probaj ovako:

1. Isprati demi s kose. Ako ne nadjes taj sampon za dubinsko ciscenje, raspali s obicnim protiv peruti (Head and Sholders), to bi trebalo skinuti dio boje... No, moras samponirati kosu vise puta (demi traje 20 pranja, dakle, 20 puta)... Da pri tome ne iziritiras vlasiste, nastoj sto manje sampona stavljati na tjeme... Nakon tog maltretiranja kosu ce trebati nahraniti... Opali neku masku, ostavi stajati barem sat-dva i pricekaj barem 2-3 dana do slijedeceg tretiranja.
2. Kaj napraviti u ovom koraku jako ovisi o tome kako ce kosa izgledati nakon ispiranja demija.... Mislim da ce trebati napraviti blajh kupku za duzinu i u isto vrijeme poblajhati izrast. Za izrast koristi 3% peroksid i blajh (to ce dati dobar rezultat, a puno je blaze od tvoje opcije br.2) ostavi stajati do 50 minuta. Kad si posvijetlila izrast,operi kosu, stavi regenerator, pricekaj 5 min, isperi i tek tada kreni na sredjivanje duzine.
3. Za posvjetljivanje duzine nanesi blagu formulu, mislim da ce mjerica blajha, mjerica 3% peroksida i mjerica sampona (ukupna konc peroksida 1.5 %) biti dovoljna. Nanesi na duzinu ( na mokru kosu) i pricekaj dok je ne skine do neke normalne nijanse, po mogucnosti istog tona kao i korijen. Operi, sampon, regenerator 5 minuta, isperi. Ako je samponiranje skinulo demi, preskoci ovaj korak.
4. Napravi korektivni preljev. npr. 8 ili 9 i 3% peroksid u omjeru 1:2, nanesi na cijelu duzinu, prati razvoj boje, drzi maksimalno 20 minuta... Sampon, regenerator (dodaj unutra limunovog soka, zakiseli sustav i tako zatvori kutikulu, pa boja dulje traje, a kosa je sjajnija).

Slijedece farbanje, za mjesec dana napravi s 1517 i 9% peroksidom, farbaj samo izrast, duzinu ne diraj... Ako ostane znacajna razlika izmedju izrasta tretiranog s 1517 i ostatka, ujednaci s preljevom koristeci 9.1 (30 mL boje+30 mL 3% peroksida + 30 mL vode-tu formulu preporuca IGORA ROYAL za spasavanje situacije u takvim slucajevima)...

Jedino tak ces spasiti stvar... Kao sto vidis, sve formule su blage, pa ne bi trebale previse maltretirati kosu... Sretno

profesionalac
09.07.2009., 10:40
Šampone za suhu kosu, i maske od Pantena ili Loreala, ponekad i drugih proizvođača, čisto da isporbam. Danas se planiram bojati. Probat ću kombinirati po tvom savjetu. Imaš li kakav savjet za masku za kosu? By the way, thanks.

Da li si možda upoznat da li Redkenove boje prekrivaju dobro sijede. Općenito govore da su dobre. Imaš li iskustva?

Nisam radio s njima, tak da nemam iskustva... A kaj se tice njege, Schvartzkopf Gliss Cure ima proizvode koji su po sastavu najslicniji profesionalnim... Mislim da bi za tebe dobar izbor bio regenerator koji se ne ispire...
Ovo sam naa brzaka nasao na netu:

Total Repair 19

Osnovna njega za obnavljanje kose, za zdravu sjajnu kosu.

Suha, oštećena kosa treba posebnu intenzivnu njegu. GLISS Total Repair 19 prva je linija proizvoda za obnavljanje i njegu kose koja sjedinjuje u jednu formulu jedinstvenu kombinaciju 19 učinkovitih sastojaka i vitamina.

Liquid Silk Gloss®

Za krhku kosu bez sjaja

Stručnjaci iz Schwarzkopfa otkrili su tajnu svilene kose:
GLISS Liquid Silk Gloss®. Prva linija za njegu kose s Liquid Silk Gloss® Tehnologijom, svileni dodir za krhku kosu bez sjaja.

BAJT
09.07.2009., 10:46
Nisam radio s njima, tak da nemam iskustva... A kaj se tice njege, Schvartzkopf Gliss Cure ima proizvode koji su po sastavu najslicniji profesionalnim... Mislim da bi za tebe dobar izbor bio regenerator koji se ne ispire...
Ovo sam naa brzaka nasao na netu:

Total Repair 19

Osnovna njega za obnavljanje kose, za zdravu sjajnu kosu.

Suha, oštećena kosa treba posebnu intenzivnu njegu. GLISS Total Repair 19 prva je linija proizvoda za obnavljanje i njegu kose koja sjedinjuje u jednu formulu jedinstvenu kombinaciju 19 učinkovitih sastojaka i vitamina.

Za krhku kosu bez sjaja

Stručnjaci iz Schwarzkopfa otkrili su tajnu svilene kose:
GLISS Liquid Silk Gloss®. Prva linija za njegu kose s Liquid Silk Gloss® Tehnologijom, svileni dodir za krhku kosu bez sjaja.

Pa mogu jednom prilikom i to probati. Najvažnije mi je da boja ostane dobro, jer mi se nakon prvog pranja sijede obavezno primjete.:rolleyes:

Jagodica.Bobica
09.07.2009., 16:52
Pomijesala je 8,32 i 7.19? Ak se nekaj ne smije mijesati to su zlatni i mat tonovi.... Zlatno daje "topli stih", a mat ga gasi... Protupametno. Puno mi pozdravi tu frizerku...

Kaj bi za tebe bilo najbolje? Opciju pod 2 ti nikako ne preporucujem, jer je neuspjeh zagarantiran (narandjasto), a formulacija je agresivna za kosu... Pramenove zaboravi... Nakon toga ce biti strasno tesko ujednaciti boju.

Ja vidim 2 problema koja treba rijesiti: maknuti ruznu nijansu s duzine i posvijetliti tamni izrast.

Probaj ovako:

1. Isprati demi s kose. Ako ne nadjes taj sampon za dubinsko ciscenje, raspali s obicnim protiv peruti (Head and Sholders), to bi trebalo skinuti dio boje... No, moras samponirati kosu vise puta (demi traje 20 pranja, dakle, 20 puta)... Da pri tome ne iziritiras vlasiste, nastoj sto manje sampona stavljati na tjeme... Nakon tog maltretiranja kosu ce trebati nahraniti... Opali neku masku, ostavi stajati barem sat-dva i pricekaj barem 2-3 dana do slijedeceg tretiranja.
2. Kaj napraviti u ovom koraku jako ovisi o tome kako ce kosa izgledati nakon ispiranja demija.... Mislim da ce trebati napraviti blajh kupku za duzinu i u isto vrijeme poblajhati izrast. Za izrast koristi 3% peroksid i blajh (to ce dati dobar rezultat, a puno je blaze od tvoje opcije br.2) ostavi stajati do 50 minuta. Kad si posvijetlila izrast,operi kosu, stavi regenerator, pricekaj 5 min, isperi i tek tada kreni na sredjivanje duzine.
3. Za posvjetljivanje duzine nanesi blagu formulu, mislim da ce mjerica blajha, mjerica 3% peroksida i mjerica sampona (ukupna konc peroksida 1.5 %) biti dovoljna. Nanesi na duzinu ( na mokru kosu) i pricekaj dok je ne skine do neke normalne nijanse, po mogucnosti istog tona kao i korijen. Operi, sampon, regenerator 5 minuta, isperi. Ako je samponiranje skinulo demi, preskoci ovaj korak.
4. Napravi korektivni preljev. npr. 8 ili 9 i 3% peroksid u omjeru 1:2, nanesi na cijelu duzinu, prati razvoj boje, drzi maksimalno 20 minuta... Sampon, regenerator (dodaj unutra limunovog soka, zakiseli sustav i tako zatvori kutikulu, pa boja dulje traje, a kosa je sjajnija).

Slijedece farbanje, za mjesec dana napravi s 1517 i 9% peroksidom, farbaj samo izrast, duzinu ne diraj... Ako ostane znacajna razlika izmedju izrasta tretiranog s 1517 i ostatka, ujednaci s preljevom koristeci 9.1 (30 mL boje+30 mL 3% peroksida + 30 mL vode-tu formulu preporuca IGORA ROYAL za spasavanje situacije u takvim slucajevima)...

Jedino tak ces spasiti stvar... Kao sto vidis, sve formule su blage, pa ne bi trebale previse maltretirati kosu... Sretno
Ovo izgleda dobro,puno ti hvala! Samo da te pitam,-da nakon korektinog preljeva (Tinta(puni ton)+3% peroksid stavim semi, ili će to biti sasvim dovoljno? Punoo hvala na svemu!

Lutijena
09.07.2009., 17:41
Kupila sam malopre ovu farbu,kazu da je bez amonijaka i da se kosa posle sija,da li je neko vec probao? utisci?

http://www.schlecker.com/Bild.aspx?Typ=2&Code=1214666007&land=de

profesionalac
10.07.2009., 10:50
Ovo izgleda dobro,puno ti hvala! Samo da te pitam,-da nakon korektinog preljeva (Tinta(puni ton)+3% peroksid stavim semi, ili će to biti sasvim dovoljno? Punoo hvala na svemu!

Stavi ili korektivni preljev ili semi... Kaj ima neki semi 9.1? ili 10.21?

I kad stavljas korektivni preljev, malo prosusi kosu...

Jagodica.Bobica
10.07.2009., 11:33
Stavi ili korektivni preljev ili semi... Kaj ima neki semi 9.1? ili 10.21?

I kad stavljas korektivni preljev, malo prosusi kosu...

Ima 9 i 10.2, mislim da ću čak radije staviti semi radi pigmenta i onda ću idući mjesec kao što si mi rekao, nastaviti sa 1517. Puno hvala na korisnim savjetima

ovchica
11.07.2009., 12:24
Trebam savjet!
Mama mi ima 50% sijedu kosu a ostalo je tamno smeđa. Imala je prirodnu boju (pol sijedu, nefarbanu) i frizerka ju je ofarbala s nijansom 8.3, ne znam koje marke. No, nije dobro ispalo jer su sijede još jako vidljive a na smeđu kosu je uhvatilo super. E sad, ona bi htjela da joj ja pomognem izabrati farbu iste nijanse. Gledala sam nijanser od Keune i vidim da imaju 8.3. Mogu li ja normalno tu farbu (ili koju drugu profesionalnu iste nijanse) pomiješati s 6% hidrogenom i ofarbati ju? Hvala na odgovorima.

*bobica*
11.07.2009., 16:11
cure, dal bi mi koja znala rec koja bi ovo bila boja kose? i koja boja bi to bila da ju kupim od garniera/loreala ?

http://i26.tinypic.com/34ysqas.jpg

Bani
11.07.2009., 16:40
eto ponukao si me da se i sama pofarbam no molila bih te za pomoc. Dakle prosli tjedan sam se pofarbala s Loreal Castingom 800 (svijetlo plava) i na sijedima mi je slabo primilo a i izrast je slabije primilo za razliku od ostatka koji je do sada bio farban stalno u frizerskom salonu. Danas ja usla u Keune i ustanovila slijedece (uz pomoc tete koja tamo radi) na vrhovima mi je nijansa 6.3 a na izrastu 7.3 (cirka otprilike :D) a ja bi boju 8 na glavi, sto mi je ciniti? Uz napomenu da bih to ucinila kad se vratim s mora i da imam oko 30% sijedih. Fala

žalfija
11.07.2009., 21:30
cure, dal bi mi koja znala rec koja bi ovo bila boja kose? i koja boja bi to bila da ju kupim od garniera/loreala ?

Ova (http://images.chemistdirect.co.uk/images/productimages/large/garnier_belle_colour_lightest_ash_brown_7.1_26780. jpg) možda...uglavnom neka sedmica po mom mišljenju, 7.1, 7.0 ali na ovoj kosi koju si stavila su i pramenovi ovo (http://www.kayeschemist.co.uk/shop/images/uploads/col%20exp%207.1%20nat%20ash%20blonde.jpg) izgleda slično. Lijepa je boja, savršena, samo ne znam baš kako ćeš kući to potrefit i kakvu imaš prirodnu i da li si već farbana i bla bla...:D

latina_fatale
12.07.2009., 12:05
EJ, bok cure... vidim da se dosta razumijete u kosu, ja u pon dobivam nove ekstenzije, a u uto bih trebala stavit pramenove u boji kao što je bobica stavila...:) htjela sam vas pitat jel zna netko frizerku koja bi mi to doma napravila koja ok radi,a nije skupa? stvarno bi otišla u salon, ali moram platit ekstenzije, a i skidanje starih, pa bih bar malo uštedijela na pramićima...:) područje zagreba...hvala vam, puno..:)

kandina
12.07.2009., 14:45
Bok svima!!
Mene zanima kakve su one farbe koje imaju aplikatore s kojima se mogu izvuć pramenovi??? To mi dosta dobro izgleda, ali kakav je efekt?? Imam smeđu kosu i tri boje pramenčića- zlatna, medena i svijetlo smeđa, ali ide mi na živce sjedit 3 sata u frizeraju, ako mogu doma postići približan efekt.....
Recite mi kakva su vaša iskustva.... Profesionalac???....

Disease
12.07.2009., 15:16
Jeli ima igdje na internetu Loreal feria-preference katalog???...
Ima samo od ferie posebno i od preference posebno koliko sam ja vidila...

dark eve
13.07.2009., 00:24
ljudi help, imam crnu kosu, ofarbanu, ok ne skroz crnu nego od loreala neku najtamniju smeđu, skoro crnu i htjela bih se posvijetliti u smeđe na crvenkasto, smeđe na bakreno, smeđe na narančaskasto, samo da bude malo toplije jer imam jako svijetli ten pa mi je ovo malo pretamno..

da li je to moguće?

hvala na pomoći :D

chrystal9
13.07.2009., 01:37
Imam i ja pitanjce za profesionalca ili bilo koga od vas tko mi može pomoći. Naime, jako mi se sviđa boja 7.35 od keune i zanima me kako je mogu postići (ako je moguće u kućnoj radinosti) ?:)
Kosa mi nije bojana 4 mjeseca, i čini mi se da je, koliko je to mogućae, sad neka moja prirodna boja. A ona je nekako srednje smeđa, sa čudnovatim odsjajom, i sivkastim i crvenkastim. :lol:

Hvala.

profesionalac
13.07.2009., 13:07
eto ponukao si me da se i sama pofarbam no molila bih te za pomoc. Dakle prosli tjedan sam se pofarbala s Loreal Castingom 800 (svijetlo plava) i na sijedima mi je slabo primilo a i izrast je slabije primilo za razliku od ostatka koji je do sada bio farban stalno u frizerskom salonu. Danas ja usla u Keune i ustanovila slijedece (uz pomoc tete koja tamo radi) na vrhovima mi je nijansa 6.3 a na izrastu 7.3 (cirka otprilike :D) a ja bi boju 8 na glavi, sto mi je ciniti? Uz napomenu da bih to ucinila kad se vratim s mora i da imam oko 30% sijedih. Fala

Fali mi samo jedan podatak, a to je tvoja prirodna nijansa.... O tome ovisi % peroksida.
Dakle, na moru nemoj stititi kosu od sunca, tako da ti je sunce malo posvijetli (ubije taj zlatni ton) i zatim stavi smjesu od 9 i 9.2 (prve 40 ml-to je 2/3 tube i druge 20 ml-1/3 tube) i stavi 60 mL 9% peroksida. Namazi prvo na izrast, drzi 25 minuta, a zatim razvuci na cijelu duzinu i drzi slijedecih 15-20 minuta. Kad ces slijedeci put farbati izrast, tad produzi vrijeme drzanja farbe na izrastu na 30 minuta, a na duzini zadnjih 5-10 minuta.

Ako tvoja prirodna kosa nije jako tamna, mozda ce upaliti i s 6% peroksidom.... Keune 9 ce sigurno pokriti sijede, a 9.2 ce neutralizirati eventualne zute tonove koji bi mogli nastati od oksidacije tvog pigmenta.

profesionalac
13.07.2009., 13:11
Bok svima!!
Mene zanima kakve su one farbe koje imaju aplikatore s kojima se mogu izvuć pramenovi??? To mi dosta dobro izgleda, ali kakav je efekt?? Imam smeđu kosu i tri boje pramenčića- zlatna, medena i svijetlo smeđa, ali ide mi na živce sjedit 3 sata u frizeraju, ako mogu doma postići približan efekt.....
Recite mi kakva su vaša iskustva.... Profesionalac???....

Probao jednom i mogu ti reci da to nis ne valja... Ispadne sve izmuljano, plava boja ispadne kuruzna.... Kaj mislid da bi se u salonima zavitlavali s folijama da se ista stvar moze napraviti s nekim aplikatorom?

Preporuka: 3 sata u salonu, uzmi meki jastucic :mig:

profesionalac
13.07.2009., 13:21
Trebam savjet!
Mama mi ima 50% sijedu kosu a ostalo je tamno smeđa. Imala je prirodnu boju (pol sijedu, nefarbanu) i frizerka ju je ofarbala s nijansom 8.3, ne znam koje marke. No, nije dobro ispalo jer su sijede još jako vidljive a na smeđu kosu je uhvatilo super. E sad, ona bi htjela da joj ja pomognem izabrati farbu iste nijanse. Gledala sam nijanser od Keune i vidim da imaju 8.3. Mogu li ja normalno tu farbu (ili koju drugu profesionalnu iste nijanse) pomiješati s 6% hidrogenom i ofarbati ju? Hvala na odgovorima.

Gle, boja 8.3 ne moze dostatno posvijetliti tvoju prirodnu kosu i zato se sijede koje su primile tocno taj ton jako vide (svijetlije su od ostatka kose). Postoje 2 opcije.
1. oblajhati kosu do nivoa 8 i zatim prefarbati s 8.3
2. pomijesati boju koja je za jedan ton svijetlija od tvoje prirodne (recimo ako si prirodno dubine tona 5, tada uzmi 6) te 8.3 u omjeru 1:1 (30 mL Keune 6 i 30 mL Keune 8.3) i dodaj 60 mL 6% peroksida. Tako ces pokriti sijede, a imat ces zlacani odsjaj koji ti je 8.3 dala na tvojim prirodno tamnim vlasima.

Opcija 1 ce dati svijetliju boju, dok ce 2 biti malo tamnija... Dok se farba sijeda kosa, uvijek se mora dodati boja koja odgovara tvojoj prirodnoj, tako da "popuni" sijede. Tvoja frizerka je to trebala znati... Ako se prefarbas samo s Keune 8.3, sijede ce i dalje biti vidljive (tj. svijetlije).

profesionalac
13.07.2009., 13:24
Imam i ja pitanjce za profesionalca ili bilo koga od vas tko mi može pomoći. Naime, jako mi se sviđa boja 7.35 od keune i zanima me kako je mogu postići (ako je moguće u kućnoj radinosti) ?:)
Kosa mi nije bojana 4 mjeseca, i čini mi se da je, koliko je to mogućae, sad neka moja prirodna boja. A ona je nekako srednje smeđa, sa čudnovatim odsjajom, i sivkastim i crvenkastim. :lol:

Hvala.

Pomijesaj Keune 7.35 i 3% hidrogen, lupi prvo na ovaj cetveromjesecni izrast, drzi 25 minuta, razvuci na ostatak i drzi slijedecih 15 minuta. Trebalo bi upaliti... Izbjegavaj 6% peroksid, mogao bi dati boju koja previse baca na crveno...

jednavamo
13.07.2009., 14:10
Zdravo djevojke, tek sam se reg, jer vidim da ima jako zanimljivih pitanja i odgovora na ovu temu.Cackala sam malo po netu trezeci OPET neku novu nijansu ..al..Vec dugo se farbam u plavo...i moj osnovni problem je sto nemam ni trunke tog..crvenog pigmenta ili kako ga vec zovu, a ja bih ubila za to)... Svaku onu boje kose iz palete plavih u tren oka dobijem..ne postoji farba ili proizvodjac kojeg nisam probala...tu i tamo se prebacim u smedju ..pa se nakon nekoliko dana ne mogu gledati pa onda udarim po pramenovima..i tako u nedogled.
Sve bih na svijetu dala da mogu da dobijem nijansu boje meda..ili neku plavu sa zlatnim odsjajem ali da to ne bude samo na izrastku...godinama se borim protiv ovog sivila na glavi, i cini mi se da spadam u rijetke..plavuse koje mrze to ..pepeljastoo i sivo, ma meni to cak nije ni boja...meni je to jedno odvratno mrtvilo na glavi, fuj...
pa ako neko ima kakav savjet...bila bih jaaako jako zahvalna..farbala sam se prosle sedmice nekom igorinom za sjedu i mrtvu dlaku , u neku zlatnu plavu al mi je izrastak dobio nijansu ostalo je ostalo bijelo sivo, dajte pomozite ..plss...!!! (da jos napomenem pokusala sam i sa garnierovom bakreno tamno plava...do prvog pranja drzi a onda izrastak super a ostatak kose zelenkasto sivo...,i svi drugi su uvijek odusevljeni mojom plavom kosom osim mene..ja samo zelim da ja budem odusevljena, drugi niko ne mora da bude)):)

Tussaud
13.07.2009., 15:05
Cure može savjet? Ja imam crvenkast pigment kose onako kao zlatno -crvenkast odsjaj na suncu...i išla sam na narandžaste pramenove, i ispalo je crveno, ali se nakon dva pranja ispralo...i ne vidi se puno.
Pa me zanima savjet kako bi izgledala boja kao na mom avataru sa ovim pigmentom. Boja je baš narandžasta.

kandina
13.07.2009., 15:05
Probao jednom i mogu ti reci da to nis ne valja... Ispadne sve izmuljano, plava boja ispadne kuruzna.... Kaj mislid da bi se u salonima zavitlavali s folijama da se ista stvar moze napraviti s nekim aplikatorom?

Preporuka: 3 sata u salonu, uzmi meki jastucic :mig:

Hvala, Profić........
A šta ću onda nego jastučić u ruke i put salon.....:rofl:

Bani
13.07.2009., 16:54
Fali mi samo jedan podatak, a to je tvoja prirodna nijansa.... O tome ovisi % peroksida.
Dakle, na moru nemoj stititi kosu od sunca, tako da ti je sunce malo posvijetli (ubije taj zlatni ton) i zatim stavi smjesu od 9 i 9.2 (prve 40 ml-to je 2/3 tube i druge 20 ml-1/3 tube) i stavi 60 mL 9% peroksida. Namazi prvo na izrast, drzi 25 minuta, a zatim razvuci na cijelu duzinu i drzi slijedecih 15-20 minuta. Kad ces slijedeci put farbati izrast, tad produzi vrijeme drzanja farbe na izrastu na 30 minuta, a na duzini zadnjih 5-10 minuta.

Ako tvoja prirodna kosa nije jako tamna, mozda ce upaliti i s 6% peroksidom.... Keune 9 ce sigurno pokriti sijede, a 9.2 ce neutralizirati eventualne zute tonove koji bi mogli nastati od oksidacije tvog pigmenta.

fala profi :s moja prirodna je tamno smeda onak pepeljasta, misje siva a puna crvenog pigmenta. Budem probala kako si mi rekao ali nemrem muciti kosu na suncu duga je :o jos jedno pitanje da li je bolje korstiti Wella farbe? i njih ima za kupiti u frizerskom priboru i frendica mi veli da su bolje od keune-a

P.S. ovaj casting mi je gadno isusio vrhove :mad:

profesionalac
13.07.2009., 17:33
fala profi :s moja prirodna je tamno smeda onak pepeljasta, misje siva a puna crvenog pigmenta. Budem probala kako si mi rekao ali nemrem muciti kosu na suncu duga je :o jos jedno pitanje da li je bolje korstiti Wella farbe? i njih ima za kupiti u frizerskom priboru i frendica mi veli da su bolje od keune-a

P.S. ovaj casting mi je gadno isusio vrhove :mad:

Pa, Wella je uistinu kvalitetnija od Keune (Wella je izmislila boje za kosu, oni imaju uvijek najnapredniju tehnologiju, a drug kasne za njima-uglavnom ih imitiraju)... Od Welle uzmi 9 i 9.8 (nemaju 9.2), a izmijesaj ih u omjeru 2:1 (2/3 tube br. 9 i 1/3 tube br 9.8). Probaj s 6% hidrogenom (stavljas ga 60 mL)... Mozda nece izletiti toliko crvenog pigmenta...

A vrhove nahrani bademovim uljem (idealno je za plazu, naulji dlanove, prodju kroz kosu i spelti je u pletenicu ili skupi u pundju)... Vidjet ces da ce se oporaviti.

žalfija
13.07.2009., 20:02
Profesionalče molim te kad stigneš reci mi koju pametnu...

Prirodna tamnoplava, razina 7. Za Novu godinu je još bila bakrena tako da se neću žaliti na sadašnju boju, ali htjela bi naći pravu nijansu.
Dakle sad je recimo srednje zlatno plava, blajhani pramenovi na foliju. Sad bi voljela nijansu svijetliju recimo natural blond ne mora biti jako pepeljasto samo da je svijetlije i da ne ode u žutilo, probala sam ovu (http://www.henkel.no/non/content_images/542_Opal_Medium_Askblond__72054_72dpi_425H_425W.jp g) boju, izrast držala pola sata, ostatak 5 min. Nažalost ne odgovara mi jer je skoro identična mojoj prirodnoj tako da nisam dobila ništa osim pepeljastih pramenova.

Kako sam se nekada farbala Geniusom od Rollanda prije par mjeseci sam išla u frizeraj i pitala ih lijepo da mi slože kombinaciju. Nažalost čitajući tvoje postove vidim da pojma nemaju, da 9.1 nije isto što i 9.01 te da je najbolje miješati prirodan i pepeljasti ton. Oni su meni dali 9.1 i 11.21 ( isto što i Keunin 1517) pa je bilo premrtvo naravno. Sad imam još 9.1 skoro punu tubu i mislim da li bi bilo pametno to miješati sa 9.0 ili 10.0 kao nasvijetlije prirodno plavom i 6 %.:ne zna: Ovo (http://yfrog.com/59kosicaj) je trenutno stanje, realna boja slikana pored prozora. Kosa je u dobrom stanju, otporna na sve i svašta, dosta crvenog pigmenta jer sam pjegava Hvala. Cmok cmok.

chrystal9
13.07.2009., 21:26
Pomijesaj Keune 7.35 i 3% hidrogen, lupi prvo na ovaj cetveromjesecni izrast, drzi 25 minuta, razvuci na ostatak i drzi slijedecih 15 minuta. Trebalo bi upaliti... Izbjegavaj 6% peroksid, mogao bi dati boju koja previse baca na crveno...

hvala puno na odgovoru.:). Samo nemam izrast, jer sam bila samo nijansu tamnija od svoje prirodne boje, i sad mi je, kažem, koliko je to moguće moja prirodna boja po svoj dužini. Ako nije bed da mi kažeš koliko onda da držim boju?

p.s. inace mi brzo kosa hvata boju. ipak, imam iskustvo samo sa tamnijima.

Bani
13.07.2009., 22:35
Pa, Wella je uistinu kvalitetnija od Keune (Wella je izmislila boje za kosu, oni imaju uvijek najnapredniju tehnologiju, a drug kasne za njima-uglavnom ih imitiraju)... Od Welle uzmi 9 i 9.8 (nemaju 9.2), a izmijesaj ih u omjeru 2:1 (2/3 tube br. 9 i 1/3 tube br 9.8). Probaj s 6% hidrogenom (stavljas ga 60 mL)... Mozda nece izletiti toliko crvenog pigmenta...

A vrhove nahrani bademovim uljem (idealno je za plazu, naulji dlanove, prodju kroz kosu i spelti je u pletenicu ili skupi u pundju)... Vidjet ces da ce se oporaviti.

stvarno si volja hvala ti :grli: onda cu u potragu za Wellom. Hvala jos jednom!

Kalliste
14.07.2009., 09:52
Ja imam jedno pitanje vezano za bojanje i šišanje... Koliko je bitno kojim redoslijedom se to radi... Dakle, nisam baš pri novcima a ni vješta eksperimentiranju, šišala bi se u svoje frizerke u kvartu (koja nezna bojat) a bojala bi se u frizerskom salonu koji će mi računati cijenu s obzirom na potrošeni materijal, pa sam mislila se prije šišat da potroše manje materijala i da štagod uštedim... Pa neznam sad koliko je bitno da se šiša prije ili poslije bojanja, kosa mi je ipak bitnija od novaca:)

profesionalac
14.07.2009., 17:39
Profesionalče molim te kad stigneš reci mi koju pametnu...

Prirodna tamnoplava, razina 7. Za Novu godinu je još bila bakrena tako da se neću žaliti na sadašnju boju, ali htjela bi naći pravu nijansu.
Dakle sad je recimo srednje zlatno plava, blajhani pramenovi na foliju. Sad bi voljela nijansu svijetliju recimo natural blond ne mora biti jako pepeljasto samo da je svijetlije i da ne ode u žutilo, probala sam ovu (http://www.henkel.no/non/content_images/542_Opal_Medium_Askblond__72054_72dpi_425H_425W.jp g) boju, izrast držala pola sata, ostatak 5 min. Nažalost ne odgovara mi jer je skoro identična mojoj prirodnoj tako da nisam dobila ništa osim pepeljastih pramenova.

Kako sam se nekada farbala Geniusom od Rollanda prije par mjeseci sam išla u frizeraj i pitala ih lijepo da mi slože kombinaciju. Nažalost čitajući tvoje postove vidim da pojma nemaju, da 9.1 nije isto što i 9.01 te da je najbolje miješati prirodan i pepeljasti ton. Oni su meni dali 9.1 i 11.21 ( isto što i Keunin 1517) pa je bilo premrtvo naravno. Sad imam još 9.1 skoro punu tubu i mislim da li bi bilo pametno to miješati sa 9.0 ili 10.0 kao nasvijetlije prirodno plavom i 6 %.:ne zna: Ovo (http://yfrog.com/59kosicaj) je trenutno stanje, realna boja slikana pored prozora. Kosa je u dobrom stanju, otporna na sve i svašta, dosta crvenog pigmenta jer sam pjegava Hvala. Cmok cmok.

Koja pametna....

Evo rekao sam :D

Bez zezancije, ovo kaj su ti preporucili u salonu su ti iskombinirali s namjerom da ti boja ublazi bakreni ton koji je tada bio u kosi... No, ne kuzim zakaj su ti dali 9.1...Ja bih pomijesao 10 i 11.21... Ali, nitko ne garantira da bi to dalo genijalan rezultat, tj. boju koju si zamislila...

Ti bi neku baby blond? Sad si na nekoj nijansi koju bih ja ocjenio kao 9.13 (ili boja sampanjca). Za baby blond bi se trebala spustiti za jedan ton svjetlije (na 10.0)... No gledam tvoju sliku (by the way, imas prekrasne oci) i mislim si da bi tako svijetla kosa u kombinaciji s tvojim svijetlim tenom i svijetlim ocima bila previse blijeda...Ja bih tebi preporucio svijetle, baby blond pramenove u kombinaciji s tamnijim pramenovima (recimo, svijetla cokolada..)... Dak da se dobije zivost u kosi....

Pitala si kaj da pomijesas s 9.1, a da dobijes baby blond? Ako stavis 10, to ce dati malo svijetliji ton od ovoga kaj imas sada, uz kontrolu toplih tonova... No, buduci da je duzina vec farbana, mislim da se njezina nijansa nece bitno promijeniti s tom kombinacijom...
Mozes probati, no sigurno, velike promjene u odnosu na ovu nijansu koju imas sada nece biti... :ne zna:

žalfija
14.07.2009., 18:57
Hvala ti. Tako sam i mislila. Preblijeda kažeš? Ma imaš pravo skoro... Srećom imam te očurde plave pa odvlače pogled od kupusa na glavi.:D Da, vrtim se u krug malo s tim bojama. Nekada sam se farbala sa čistom 8 i onda sama po vrhu glave izvlačila pramenove, izgledalo je super. Malo ću ohladiti sad i pustiti da ljeto napravi svoje. Pozdravek.

profesionalac
14.07.2009., 19:49
hvala puno na odgovoru.:). Samo nemam izrast, jer sam bila samo nijansu tamnija od svoje prirodne boje, i sad mi je, kažem, koliko je to moguće moja prirodna boja po svoj dužini. Ako nije bed da mi kažeš koliko onda da držim boju?

p.s. inace mi brzo kosa hvata boju. ipak, imam iskustvo samo sa tamnijima.

Pod izrast podrazumijevam kosu koja nikad nije bila farbana... Ona sporije prima boju. Ono sto je vec prije bilo farbano (iako je istog tona kao i svjeze izrasla kosa) hvata boju brze, pa ako odmah naneses boju na svu kosu, taj dio bi mogao ispasti puno tamniji.

Znaci, napravi kao sto sam rekao: na cetveromjesecni izrast namazi prvo, drzi 25 minuta, tarim rastegni na svu duzinu drzi slijedecih 15 minuta (sve ukupno 40 minuta). I koristi 3% peroksid.

Sretno!

Javi rezultat!!

catwomen
15.07.2009., 00:04
dal mi ko moze reci vise o Farbi za kosu -Feria...sad sam upravo procitala da je ta farba bas namjenjena za vrhunski sjaj kose...da se kosa jako ljepo presijava od nje....pa ako ko moze reci dal je to istina ili samo...

žalfija
15.07.2009., 00:38
I da, Profi ako te je volja, razumiješ se u kemiju, objasni ti malo nama molim te boje bez amonijaka?:moli::D

Koju onda kemikaliju stave unutra da odradi posao i da li je zbilja manje štetna od amonijaka?

jednavamo
15.07.2009., 11:30
Profesionalac, plizz cula sam da postoje neke preparati koji se koriste prije farbanja pomazu pripremiti kosu za farbanje i neke farbe koje se koriste za sjedu i kosu bez pigmenta, mislim da mi je to jedina sansa da dobijem neku boju meda na moju plavo sivu kosu...previse tretiranu koja vise skoro pa i da ne prima bilo kakvu farbu..! pliz..neki savjet..ako znas o cemu se radi od kojeg proizvodjaca mogu naci te preparate?!..spasi me:)

jeska
15.07.2009., 12:46
Za profesionalca,

:tuctuc: e ovako mene treba tuci kad ne slusam i kupujem na svoju ruku!

Naime, rekao si mi da kupim Keune 8.1 + 9.2. Posto imamo samo jednu radnju koja drzi Keune, na nesrecu moju ne nadjem ni 9.2 ni 9.0, i onako sva konfuzna kupim Loreal excellence 8.1. Kakva sam ispala aooooj- u korijenu gdje mi je bila srednje plava farbana ispala sam tamno plava grozna, a pramencici i duzina tamno siva:mad::mad:.

Molim te za pomoc- kako da dobijem 8-cu ili 9-ku, lijepu nijansu ne presvijetlo i ne zuto, pa bih na to opet izvukla tanke povrsinske pramencice?

Hvala ti unaprijed!

profesionalac
15.07.2009., 15:22
I da, Profi ako te je volja, razumiješ se u kemiju, objasni ti malo nama molim te boje bez amonijaka?:moli::D

Koju onda kemikaliju stave unutra da odradi posao i da li je zbilja manje štetna od amonijaka?

Pigmenti koji se danas koriste za bojanje kose su paradifenilamini... U boji (tuba) dolaze u dijelovima koji se nakon penetracije u vlasiste spajaju medjusobno te reagiraju s melaninom dajuci boju. Za to im je potreban aktivator-vodikov hidroksid, jer to spajanje se odvija reakcijom oksidacije. U isto vrijeme, oksidacija djelomicno razgradjuje melanin, te tako svijetli kosu...
Gdje u svemu tome dolazi amonijak? Njegova uloga je da osigura visoku pH vrijednost (luznato, ne, suprotno od kiselo). U luznatom pH vlasi bubre, "otvara" se kutikula vlasi pa boja lakse prodire u vlas. Osim toga, peroksid u boci je stabiliziran zakiseljavanjem, pa kad se pomijesa s bojom koja sadrzi amonijak, on se aktivira, tj pocinje se razgradjivati...
Amonijak u bojama za kosu je jedan od najmanje "opasnih" sastojaka (naravno, pod pretpostavkom da boju mazes na glavu, a ne na kruh umijesto pastete). Glavna mu je mana kaj smrdi... Zato ga neki proizvodjaci zamjenjuju sa hidrogenkarbonatima ili trietanolaminom (manje smrdi), no oni nisu tako ucinkoviti, jer su slabije baze, pa ne daju dovoljno visoki pH. Osim toga, nakon amonijaka kutikula vlasi ostaje otvorena, pa se kosa tesko ceslja, gruba je i nema sjaja. No to se uspjesno rjesava kiselim regeneratorom, koji zatvori kutikulu, a tako se odbije i sjaj te lakoca cesljanja.
A boje bez amonijaka? I one sadrze paradifenilamine te peroksid (uglavnom niskog postotka, 1,5 do 3%), no buduci da nema amonijaka, ne izbubruju vlas, tako se boja veze samo na povrsinu vlasi (tzv. ton na ton bojanje). U usporedbi s klasicnim bojama, boje bez amonijaka su blaze, no i manje ucinkovite (ne moze se posvijetliti kosu za vise od 1 ton, niti potamniti za vise od 2), ogranicen je broj tonova te traju maksimalno desetak pranja.

profesionalac
15.07.2009., 15:27
Profesionalac, plizz cula sam da postoje neke preparati koji se koriste prije farbanja pomazu pripremiti kosu za farbanje i neke farbe koje se koriste za sjedu i kosu bez pigmenta, mislim da mi je to jedina sansa da dobijem neku boju meda na moju plavo sivu kosu...previse tretiranu koja vise skoro pa i da ne prima bilo kakvu farbu..! pliz..neki savjet..ako znas o cemu se radi od kojeg proizvodjaca mogu naci te preparate?!..spasi me:)

Keune je imao tzv. preparate za predpigmentaciju, no danas ih vise nema. Umjesto toga se upotrebljava crveni korektur ton (Keune 0/66) koji se dozira u centimetrima, zavisno o tonu koji zelis postici. Za tocne detalje, prouci Keune katalog u DMu, no cini mi se da za boju meda bi trebalo staviti nekih 5 cm tog korektura, pomijesati sa 60 mL vode te s time namazati izbjeljeni dio kose. Zatim se kosa posusi (bez ispiranja). Na takvu bazu bi trebalo staviti Keune 8.0 (pazi, ima i Keune 8 bez nule, ta ima manju konc pigmentata) s 3% peroksidom (tuba boje, 60 mL perokisda) te drzati cca 40-50 minuta. Trebalo bi upaliti.

I Wella i Igora Royal preporucaju istu proceduru.

profesionalac
15.07.2009., 15:36
Za profesionalca,

Naime, rekao si mi da kupim Keune 8.1 + 9.2. Posto imamo samo jednu radnju koja drzi Keune, na nesrecu moju ne nadjem ni 9.2 ni 9.0, i onako sva konfuzna kupim Loreal excellence 8.1. Kakva sam ispala aooooj- u korijenu gdje mi je bila srednje plava farbana ispala sam tamno plava grozna, a pramencici i duzina tamno siva:mad::mad:.

Molim te za pomoc- kako da dobijem 8-cu ili 9-ku, lijepu nijansu ne presvijetlo i ne zuto, pa bih na to opet izvukla tanke povrsinske pramencice?

Hvala ti unaprijed!

Nemoj biti tak stroga prema sebi... Nisi ih nasla, pa si kupila nesto drugo, za sto si mislila da ce biti dobro...

Za sada nemoj prefarbavat kosu. Prvo je operi samponom protiv peruti, ak treba samponiraj je i deset puta, to ce skinuti visak sive boje. Nemoj previse po vlasistu, da ga ne iziritiras. Zatim je natopi regeneratorom ili maskama, te javi kakvo je stanje.

žalfija
15.07.2009., 16:05
Tako znači.:) Koristila sam bila Rolland Living T boje bez amonijaka i nisu bile loše, to su zapravo jedine bez amonijaka koje imaju oznaku 3- trajne. Imaju čak i veliki spektar boja, ali nekako sam sumnjala da je amonijak taj koji je "najstrašniji" u cijeloj priči, jer ako su trajne ( zbilja se ne ispiru samo tako) mora biti još nekih babaroga unutra.:D

U svakom slučaju uvijek imam jednu bocu kupovne vode u nju kapnem malo limunovog soka ili stavim malo jabučnog octa, pa ispirem kosu, stari trik za sjaj, a evo i ljuskice zagladim nakon farbanja jel?

jeska
15.07.2009., 16:11
Nemoj biti tak stroga prema sebi... Nisi ih nasla, pa si kupila nesto drugo, za sto si mislila da ce biti dobro...

Za sada nemoj prefarbavat kosu. Prvo je operi samponom protiv peruti, ak treba samponiraj je i deset puta, to ce skinuti visak sive boje. Nemoj previse po vlasistu, da ga ne iziritiras. Zatim je natopi regeneratorom ili maskama, te javi kakvo je stanje.

Hvala ti puno! Danas perem kosu po drugi put poslije katastrofalnog farbanja, pa se javljam sjutra:)

profesionalac
15.07.2009., 16:12
Tako znači.:) Koristila sam bila Rolland Living T boje bez amonijaka i nisu bile loše, to su zapravo jedine bez amonijaka koje imaju oznaku 3- trajne. Imaju čak i veliki spektar boja, ali nekako sam sumnjala da je amonijak taj koji je "najstrašniji" u cijeloj priči, jer ako su trajne ( zbilja se ne ispiru samo tako) mora biti još nekih babaroga unutra.:D

U svakom slučaju uvijek imam jednu bocu kupovne vode u nju kapnem malo limunovog soka ili stavim malo jabučnog octa, pa ispirem kosu, stari trik za sjaj, a evo i ljuskice zagladim nakon farbanja jel?

Ili ubaci limunov sok u regenerator koji normalno koristis... I sjaj kose ce biti takav da ce te ljudi na ulici moliti da stavis sesir :mig:

jednavamo
15.07.2009., 16:44
Keune je imao tzv. preparate za predpigmentaciju, no danas ih vise nema. Umjesto toga se upotrebljava crveni korektur ton (Keune 0/66) koji se dozira u centimetrima, zavisno o tonu koji zelis postici. Za tocne detalje, prouci Keune katalog u DMu, no cini mi se da za boju meda bi trebalo staviti nekih 5 cm tog korektura, pomijesati sa 60 mL vode te s time namazati izbjeljeni dio kose. Zatim se kosa posusi (bez ispiranja). Na takvu bazu bi trebalo staviti Keune 8.0 (pazi, ima i Keune 8 bez nule, ta ima manju konc pigmentata) s 3% peroksidom (tuba boje, 60 mL perokisda) te drzati cca 40-50 minuta. Trebalo bi upaliti.

Ma hvala ti mnogo...Radicu po proceduri u kucnoj produkciji, jednostavno u frizere vise nemam sekundu povjerenja, jako mi je bitno da ovo uspije..imam za par dana nekakvu svadbicu a sa ovom glavom nema sanse da odem, do pola med od pola ...mis siva..,.a ako ne uspije...pa nista izbrijacu glavu i kupiti si kakvu periku...Tebi hvala mnogo.zadovoljna sam odgovorom)

jednavamo
15.07.2009., 16:48
dal mi ko moze reci vise o Farbi za kosu -Feria...sad sam upravo procitala da je ta farba bas namjenjena za vrhunski sjaj kose...da se kosa jako ljepo presijava od nje....pa ako ko moze reci dal je to istina ili samo...

Ja sam koristila Feriu u slucajevima kad sam htjela da iz bijele predjem u boju meda i nikad mi nije polazilo za rukom..radilo se o nekoj...farbi P . nesto color booster metalk blond , ma svasta je nesto pisalo na njoj...i uzasno mi je isusila kosu...a tog..sjaja ja ocima nisam vidjela.)

žalfija
15.07.2009., 20:32
Ili ubaci limunov sok u regenerator koji normalno koristis... I sjaj kose ce biti takav da ce te ljudi na ulici moliti da stavis sesir :mig:

Sviđa mi se ta ideja jako.:cerek:

4me
15.07.2009., 21:25

a dali ce to dodatno isusiti kosu...
ako nece i ja cu to napraviti ODMAH

žalfija
16.07.2009., 02:08
Znaš šta? Od svih silnih pi*darija koje stavljamo na kosu, farbanje, sušenje, razni lakovi i pjene s alkoholom, malo limunovog soka neće isušiti kosu vjeruj mi, godinama to radim. :mig:

jeska
16.07.2009., 11:08
Za profesionalca,

Hvala ti unaprijed!

Dragi Profesionalce,

Oprala kosu juce po treci put poslije ovog katastrofalnog farbanja, i to samponom za perut nekolika samponiranja.
Sad mi je u korijenu neka srednje plava zuckasta, fuj, a duzina i pramenovi kao svijetla bebi smedja ali toliko mrtva boja .

Znaci, ponavljam pitanje odozgo,i jos da ti pomenem da imam ruzicast ten i zelene okice:mig:.

Molim za pomoc, i zahvaljujem!

jeska
16.07.2009., 14:40
Nema profesionalca:ne zna:

profesionalac
16.07.2009., 19:19
Nema profesionalca:ne zna:

Zalim, posla preko glave (nova instrumentalna tehnika: ESEM-entviromental scanning electron microscopy). Jeska, ostavi kosi barem tjedan dana (bolje receno vlasistu) da se oporavi od farbanja i samponiranja. Da ti ne bukne neka alergija, jer je sad vlasiste iziritirano. A ja u medjuvremenu razmisljam kaj bi ti preporucil... Dakle, kapu na glavu, suncane ocale na nos i svi buju mislili da si neki celebrity :top:

jednavamo
16.07.2009., 23:52

Izvini molim te ja pravo peglam..ali vjeruj mi da moram:)
Ja zivim u Sarajevu..i obisla sam Dm-ove i Cm-ove i niti jedna prodavacica mi nije znala dati taj crveni korektor...od keune.., mah jedva da ti znaju katalog otvoriti..kazu da to oni nemaju...
Pa ti sad meni objasni jel to mozda neka crvena farba ili ? nesto kao onaj..srebrni grafit..za one koji stavljaju one preljeve na blansirane pramenove?? nista dok se sama ne zarovim...usput nemaju..ni tu keune 8:((( al za to cu se manje vise snaci..

jeska
17.07.2009., 10:41
Zalim, posla preko glave (nova instrumentalna tehnika: ESEM-entviromental scanning electron microscopy). Jeska, ostavi kosi barem tjedan dana (bolje receno vlasistu) da se oporavi od farbanja i samponiranja. Da ti ne bukne neka alergija, jer je sad vlasiste iziritirano. A ja u medjuvremenu razmisljam kaj bi ti preporucil... Dakle, kapu na glavu, suncane ocale na nos i svi buju mislili da si neki celebrity :top:

Dragi Profesionalce ti si nam spas,i imas puno strpljenja za sva pitanja i pored puno posla:)!

Znam znam, i planirala sam da odmaram vlasiste tjedan dana.
Nego idem poslom u nas glavni grad, pa sam zato mislila da me posavjetujes i pomognes, da bih tamo kupila farbu, veci je izbor.

Ako budes imao vremena HELP:mig:

jeska
17.07.2009., 13:38
Dragi Profesionalce ti si nam spas,i imas puno strpljenja za sva pitanja i pored puno posla:)!

Znam znam, i planirala sam da odmaram vlasiste tjedan dana.
Nego idem poslom u nas glavni grad, pa sam zato mislila da me posavjetujes i pomognes, da bih tamo kupila farbu, veci je izbor.

Ako budes imao vremena HELP:mig:

I jos da napomenem, ne mora biti Keune farba

profesionalac
17.07.2009., 14:24
Ja zivim u Sarajevu..i obisla sam Dm-ove i Cm-ove i niti jedna prodavacica mi nije znala dati taj crveni korektor...od keune.., mah jedva da ti znaju katalog otvoriti..kazu da to oni nemaju...
Pa ti sad meni objasni jel to mozda neka crvena farba ili ? nesto kao onaj..srebrni grafit..za one koji stavljaju one preljeve na blansirane pramenove?? nista dok se sama ne zarovim...usput nemaju..ni tu keune 8:((( al za to cu se manje vise snaci..

To nije crvena boja, to je korektor ton. Keune 0/66. A ova grafitno siva je 0/11 spada takodjer u korektur tonove... Nemaju ni 8.0? A onda probaj pomijesati 8.3 i 8 (pola/pola) sa 3% hidrogenom (60 ml) i nanesi samo na izbjeljeni dio, drzi 20ak minuta i isperi. Zatim osusi kosu, zamijesaj 8 sa 6% hidrogenom, stavi na izrast 30 minuta zatim rastegni na duzinu i drzi slijedecih 5-10 minuta.

profesionalac
17.07.2009., 14:36
I jos da napomenem, ne mora biti Keune farba

U ZGB, na Preradovicevom trgu, tik do ulaza u pravoslavnu crkvu imas Keune ducan. U Ilici 127 imas drugi ducan s friz opremom koji drzi i Keune, mislim da ljeti radi samo od 9-16 h. Treci ducan je u Tomicevoj, ulica koja ide od Kvaternikovog trga prema Petrovoj bolnici...

A kaj da stavis da ovo postojece da dobijes boju meda? Ne znam... Da probas Keune 1012 (pola tube, uocavas da nema decimalne tocke) i Keune 9.2 u omjeru 1:1? Stavi 3% hidroksid ( za pola tube 1012 ti treba 60 mLhidrgena, a za 9.2 ide 30 mL hidrogena, sto ukupno daje 90 mL)... To bi trebalo malo posvijetliti postojecu bazu, a ovi perlasti tonovi bi trebali neutralizirati pretjerano zutilo kose. Namazi na cijelu duzinu odjednom, drzi 15 minuta-obrisi jedan pramen papirnatom maramicom i pogledaj kak izgleda boja. Ako ti izgleda glupo, ostavo ponovno ga namazi i ostavi stajati slijedecih 5 minuta, pa opet kontroliraj.... A nakon toga, kiseli regenerator (ili obicni s limunom) i pojacana njega kose. Pramenove preskoci, baren na 2-3 mjeseca.

jeska
17.07.2009., 14:42
U ZGB, na Preradovicevom trgu, tik do ulaza u pravoslavnu crkvu imas Keune ducan. U Ilici 127 imas drugi ducan s friz opremom koji drzi i Keune, mislim da ljeti radi samo od 9-16 h. Treci ducan je u Tomicevoj, ulica koja ide od Kvaternikovog trga prema Petrovoj bolnici...

A kaj da stavis da ovo postojece da dobijes boju meda? Ne znam... Da probas Keune 1012 (pola tube, uocavas da nema decimalne tocke) i Keune 9.2 u omjeru 1:1? Stavi 3% hidroksid ( za pola tube 1012 ti treba 60 mLhidrgena, a za 9.2 ide 30 mL hidrogena, sto ukupno daje 90 mL)... To bi trebalo malo posvijetliti postojecu bazu, a ovi perlasti tonovi bi trebali neutralizirati pretjerano zutilo kose. Namazi na cijelu duzinu odjednom, drzi 15 minuta-obrisi jedan pramen papirnatom maramicom i pogledaj kak izgleda boja. Ako ti izgleda glupo, ostavo ponovno ga namazi i ostavi stajati slijedecih 5 minuta, pa opet kontroliraj.... A nakon toga, kiseli regenerator (ili obicni s limunom) i pojacana njega kose. Pramenove preskoci, baren na 2-3 mjeseca.

Hvala ti puno puno!

A koju bih dubinu tona dobila, i kakvu nijansu ovom komb?

profesionalac
17.07.2009., 15:37
Hvala ti puno puno!

A koju bih dubinu tona dobila, i kakvu nijansu ovom komb?

Gle, ne mogu ti 100% garantirati, no boja bi trebala biti barem malo svjetlija od ove koju imas sada, dakle izmedju 8 i 9, vise prema 9 (za to sluzi 1012), a upotreba ovih perlastih tonova bi trebala sprijeciti pretjerano zutilo kose. Rezultat bi trebao biti dosta prirodan... I to bi trebalo biti super u kombinaciji sa zelenim okama...

Kalliste
17.07.2009., 16:00
Pozdrav svima... Evo ja bila jučer na blajhanju i preljevu... moja sadašnja boja je ova http://i29.tinypic.com/2eo900g.jpg , aali čini mi se nekako žuća nego šta bi ja htjela, htjela bi malo to posiviti ako me razumite... Pa me zanima da li postoji kakvi preljev iz dm-a koji bi ja mogla u kućnoj radinosti napraviti a da me dovede do željene pepeljaste boje...

mala_zg23
17.07.2009., 16:51
jučer sam se farbala i uzela krivu smeđu nijansu sad je sa crvenim odsjajem.kad se opet mogu najranije farbati jer mi se baš ne sviđa previše?

profesionalac
17.07.2009., 19:34
Pozdrav svima... Evo ja bila jučer na blajhanju i preljevu... moja sadašnja boja je ova http://i29.tinypic.com/2eo900g.jpg , aali čini mi se nekako žuća nego šta bi ja htjela, htjela bi malo to posiviti ako me razumite... Pa me zanima da li postoji kakvi preljev iz dm-a koji bi ja mogla u kućnoj radinosti napraviti a da me dovede do željene pepeljaste boje...

Keune 10.1 i 3% peroksid u omjeru 2:1 (buduci da imas kratku kosu, frtalj tube boje i 30 mL peroksida ce biti OK). Lagano navlazi kosu (imas spricalicu?), namazi smjesu na glavu, instaliraj se pred spiglom i prati razvoj boje. kad postane dovoljno sivo, isperi. nemoj drzati duze od 20 minuta, jer bus ispala fejst siva.

profesionalac
17.07.2009., 19:38
jučer sam se farbala i uzela krivu smeđu nijansu sad je sa crvenim odsjajem.kad se opet mogu najranije farbati jer mi se baš ne sviđa previše?

Pricekaj tjedan dana da vlasiste dodje sebi, i zatim se prefarbaj, ali boju drzi krace nego kaj je propisano. I kad si jednom unesla crveni pigment u vlas, tesko bus ga prekrila...

A ako ti se eksperimentira, uzmi Keune 6.1 i 3% peroksid te pomijesaj boju peroksid i vodu u omjeru 1:1:1 (ovisno o duzini tvoje kose, pola tube boje, 30 mL peroksida i 30 mL vode) te to namazi na glavu, drzi 20 minuta i isperi. To neki proizvodjaci preporucaju (Igora Royal) za ubijanje crvenog odsjaja. Naglasavam, da je ta opcija puno manje agresivna nego ponovljeno farbanje.

mala_zg23
17.07.2009., 22:35
a joj ja sam smotana za to.seka me farba a imam i ekst i sad sam prvi put se tako farbala.uzela sam shwarzkopf one u kremi i pisalo fancy dark brown a u biti nisam ni skužila da ima odsjaj na kutiji

Disease
18.07.2009., 00:19
Je li bolja Loreal feria ili preference-feria?

jednavamo
18.07.2009., 00:25

Super, ovako danas usla u jedan cm...naravno zenska pojma nema sta je crveni korektor ton 0/66 od keunea...tako se ja zarovim i nadjem je bez problema.., s tim sto tih 5 centimetara mogu jedino metrom da izmerim..nije graduirana tuba?! sad ja ne znam jel to ok tako...e onda nadjem i 8.0 i sad opet malo ne kontam, kakva cu ispasti ako...stavim taj crvni ...recimo ton, ok sam super ...to volim:) isperem osusim i stavim ovu 8.0, ona meni na onoj paleti u katalogu izgleda kao Extra extra tamno sivo neki blond..) jel to tako treba ili ja onda fakat pojma nemam sta je boja meda...doduse jutros za dorucak jedem med..i skontam , pa vidi mozda neko i ovo podrazumjeva bojom meda...( a med je u teglici sasvim zeleno siv, pise med.. od iglica bora:).Ja bih ipak onu zuckastu boju meda:)
Beskrajno ti hvala kupila sam i jedno i drugo...s tim da jos cekam potvrdu u vezi ove 8.0...nisam sigurna da je to to..

plavuša u duši
18.07.2009., 08:22
Profesionalče,
hvala ti lijepa! :mig:
Poslušala sam te: prvo blajh+ hidrogen ( imah samo 6% pa sam ga razrijedila sa regeneratorom 1:1), na to sam stavila preljev od vrlo svjetlo pepeljasto plave boje. Ispalo je vrlo dobro, samo... mi žene stalno nešto želimo isprobavati, pa tako i ja. Sada mi je palo na pamet da kada dođe vrijeme farbanja ( vrlo brzo, meni kosa raste kao luda, za tri tjedna imam više od 2 cm izrasta) napravim pramenove, ali tamnije. Kako bi to izgledalo? Mislim izvuč na kapu i onda taj izvučeni dio prekrit sa nekom 7-icom, možda će mi se onda manje vidjet izrast.
Kaj ti misliš o toj ideji? :ne zna: I još jedno pitanje- čemu služi šampon u preljevu?
Hvala puno na pomoći koju svima daješ! :five:

mala_zg23
19.07.2009., 01:29
Pricekaj tjedan dana da vlasiste dodje sebi, i zatim se prefarbaj, ali boju drzi krace nego kaj je propisano. I kad si jednom unesla crveni pigment u vlas, tesko bus ga prekrila...

A ako ti se eksperimentira, uzmi Keune 6.1 i 3% peroksid te pomijesaj boju peroksid i vodu u omjeru 1:1:1 (ovisno o duzini tvoje kose, pola tube boje, 30 mL peroksida i 30 mL vode) te to namazi na glavu, drzi 20 minuta i isperi. To neki proizvodjaci preporucaju (Igora Royal) za ubijanje crvenog odsjaja. Naglasavam, da je ta opcija puno manje agresivna nego ponovljeno farbanje.

hvala ti.dužina mi je kose ispod lopatice.jel ima peroksid i keune kupiti u kozmu?jel sam vidjela da ih ima ili bi trebala do njihovog dućana kod trga?

Una1980
19.07.2009., 09:49
hvala ti.dužina mi je kose ispod lopatice.jel ima peroksid i keune kupiti u kozmu?jel sam vidjela da ih ima ili bi trebala do njihovog dućana kod trga?

kozmo ima keune proizvode.

Kalliste
19.07.2009., 11:42
Keune 10.1 i 3% peroksid u omjeru 2:1 (buduci da imas kratku kosu, frtalj tube boje i 30 mL peroksida ce biti OK). Lagano navlazi kosu (imas spricalicu?), namazi smjesu na glavu, instaliraj se pred spiglom i prati razvoj boje. kad postane dovoljno sivo, isperi. nemoj drzati duze od 20 minuta, jer bus ispala fejst siva.

Dakle... ja se ne razumin u tu frizersku terminologiju pa sam ono svoje siva (jer nemam pojma jesam li se dobro izrazila) htjela malo potkrijepiti silikama... Da se ne moraš vraćati gore po postovima još jednom sam slikala kosu s još vjernijim prikazom trenutne boje
http://i28.tinypic.com/rbb2ah.jpg
a ovo je ono šta ja želim
http://i32.tinypic.com/210d991.jpg
http://i31.tinypic.com/5ulru1.jpg
http://i27.tinypic.com/2eciycj.jpg
http://i27.tinypic.com/2954pht.jpg
pa sad me zanima jel i dalje prijedlog Keune 10.1 i 3% peroksid i nemam špricaljku pa bi li bilo dovoljno da s mokrim ručnikom prođem preko kose... I po tvojoj osobnoj procjeni koliko bi trebalo otprilike držat ako znaš jer se bojim da ću ja nešto kako sam sposobna upropastiti...

profesionalac
20.07.2009., 12:02
Super, ovako danas usla u jedan cm...naravno zenska pojma nema sta je crveni korektor ton 0/66 od keunea...tako se ja zarovim i nadjem je bez problema.., s tim sto tih 5 centimetara mogu jedino metrom da izmerim..nije graduirana tuba?! sad ja ne znam jel to ok tako...e onda nadjem i 8.0 i sad opet malo ne kontam, kakva cu ispasti ako...stavim taj crvni ...recimo ton, ok sam super ...to volim:) isperem osusim i stavim ovu 8.0, ona meni na onoj paleti u katalogu izgleda kao Extra extra tamno sivo neki blond..) jel to tako treba ili ja onda fakat pojma nemam sta je boja meda...doduse jutros za dorucak jedem med..i skontam , pa vidi mozda neko i ovo podrazumjeva bojom meda...( a med je u teglici sasvim zeleno siv, pise med.. od iglica bora:).Ja bih ipak onu zuckastu boju meda:)
Beskrajno ti hvala kupila sam i jedno i drugo...s tim da jos cekam potvrdu u vezi ove 8.0...nisam sigurna da je to to..

Profesionalne zdjelice za mijesanje boje ti na dnu imaju iscrtanu skalu kao na ravnalu, u cm, koja luzi iskljucivo za doziranje boje. Dakle, ti na dno zdjelice u kojoj mijesas boju istisni 5 cm te boje i dodaj 60 mL vode.

Kaj se boje 8.0 tice, to kaj vidis u katalogu su izbijeljena vlakna (dakle nije kosa) nafarbana s tom bojom, pa izgleda malo cudno... No 8.0 ce ti dati lijepi plavi ton, kao svijeze vrcani med livada. Garantirano!

ovchica
20.07.2009., 12:08
Dakle... ja se ne razumin u tu frizersku terminologiju pa sam ono svoje siva (jer nemam pojma jesam li se dobro izrazila) htjela malo potkrijepiti silikama... Da se ne moraš vraćati gore po postovima još jednom sam slikala kosu s još vjernijim prikazom trenutne boje
pa sad me zanima jel i dalje prijedlog Keune 10.1 i 3% peroksid i nemam špricaljku pa bi li bilo dovoljno da s mokrim ručnikom prođem preko kose... I po tvojoj osobnoj procjeni koliko bi trebalo otprilike držat ako znaš jer se bojim da ću ja nešto kako sam sposobna upropastiti...

Meni se čini da ti još imaš narančastog u kosi i mislim da bez još izbjeljivanja nećeš moć dobiti tu bijelu bojicu :ne zna: E, sad, sve ovisi o tvom stanju kose i da li to može podnesti.

profesionalac
20.07.2009., 12:19
Profesionalče,
hvala ti lijepa! :mig:
Poslušala sam te: prvo blajh+ hidrogen ( imah samo 6% pa sam ga razrijedila sa regeneratorom 1:1), na to sam stavila preljev od vrlo svjetlo pepeljasto plave boje. Ispalo je vrlo dobro, samo... mi žene stalno nešto želimo isprobavati, pa tako i ja. Sada mi je palo na pamet da kada dođe vrijeme farbanja ( vrlo brzo, meni kosa raste kao luda, za tri tjedna imam više od 2 cm izrasta) napravim pramenove, ali tamnije. Kako bi to izgledalo? Mislim izvuč na kapu i onda taj izvučeni dio prekrit sa nekom 7-icom, možda će mi se onda manje vidjet izrast.
Kaj ti misliš o toj ideji? :ne zna: I još jedno pitanje- čemu služi šampon u preljevu? Hvala puno na pomoći koju svima daješ! :five:

Kapa? Nee... Radije na foliju... I bilo bi zgodnije vidjeti pramenove samo s doljnje, unutarnje strane kose... Ali, vodi racuna da ce ih biti dosta tesko prekriti pri slijedecem farbanju...

A sampon u preljevu? Da ga lakse naneses na glavu.

profesionalac
20.07.2009., 12:26

Hm... Ovo kaj ti hoces je stvarno bijelo... Za tak nekaj ti nisu dovoljno izbijelili kosu. Ovaj preljev s 10.1 i 3% peroksidom ce ti neutralizirati ove zuckaste dijelove kose, ali bojim se da nece ispasti skroz bijeli. Doci ces negdje na pola puta izmedju ovoga na cemu si sad i bijele boje koju zelis.

Ovaj stos s rucnikom mi se svidja... Ali, koliko tocno trebas drzati preljev na glavi ti je nemoguce reci unaprijed. 5, 10 ili 15 minuta... Ovisi o tvojoj kosi, kak ce reagirati. I ne brini se, nemas kaj puno upropastit. Jedino mozes ispati metalne, rostfrei nijanse, a to se uklapa u high-tech look... :ne zna:

Kalliste
20.07.2009., 12:35
Pa dobro ne treba ispast sad skorz bijela...samo mi e ne sviđa ova žuta nijasa prežuta sam...ako će mi to neutralizirat probat ću pa šta bude...kao što i sam reče nemogu puno upropastit:)...

Hvala...

LittleGoat
20.07.2009., 13:32
bok, imam smeđu kosu do sredine leđa, možda i dužu, dosta mi je gusta kosa, debela dlaka , stvarno jako kvalitetna... prestala sam se bojat da mi se oporavi iako mi ni prije nije bila uništena.. sad mi se malo osušila od mora i sunca, međutim puklo me nešto da se bojam u rozo... s tim da bih bojala samo donji dio kose, onaj dio ispod ovog gornjeg sloja tako da se ne bi vidio izrast. ne mislim da će mi se kosa puno uništit od blajhanja (moram blajhat jer je taj dio obojan crno još od prije) , zanima me samo ima li itko slična iskustva, preporuke i savjete??
di mogu kupit rozu boju ako itko zna??

jeska
20.07.2009., 14:08
Dragi profesionalce,

Da ti se zahvalim na strpljenju i pomoci! Stvarno si se potrudio, ali nesto sa mojom kosom nije u redu, nije mi ispala boja koju sam htjela. Kupi ja Keune 1012 i 9.2, i hidrogen 3%, nijesam mogla da cekam, farbalo mi se, nestrpljiva kao i sve zene, ofarbam se i nije kako sam zeljela:flop:

Ispala mi je boja- kao na prvoj slici koju je Alanna postavila na str.74, malko prigusenija.:ne zna:

*Maki
20.07.2009., 14:52
Dragi Profesionalac zamolila bih Vas za pomoć :)

Moja prirodna boja kose je srednje smedja sa nekim sivim odsjajem. Do pre 6-7 godina sam imala prirodno plavu kosu malo svetliju od trenutne boje koju sam dobila farbanjem (slikice ispod), potamnila je ubrzo. Nemam crveni pigment.
Skoro godinu i po sam se farbala Loreal preference farbama 9.1, 10.1 i želela da imam plavu boju kose bez žute i narandžaste nijanse ali je uvek bila takva kada se malo ispere. Zbog toga sam se skoro ofarbala sa Loreal preference 7 i kosa mi je sada ovakva
http://img41.imageshack.us/i/img3331g.jpg/
http://img194.imageshack.us/i/img3332i.jpg/

Ali oduvek sam želela ovu boju kose
http://img135.imageshack.us/img135/3413/bojanb6.jpg
http://img513.imageshack.us/img513/871/eespa0329px5.jpg

Mnogi su mi preporučili Keune farbu 1517 ali se plašim da ne uništim kosu (gusta kosa ali tanka dlaka) a i ne znam da li će lepo izvući pošto je podloga Loreal 7 (srednje prema tamno plavoj)
Kada sam se farbala Revlonisimo farbom koja je isto profesionalna posle dva farbanja kosa mi je bila jako jako suva i pored korišćenja balsama i pakovanja.

Zamolila bih Vas da mi napišete koju Keune farbu (ili neku drugu) da probam da bi dobila željenu boju kose (razmišljala sam 1517) koji procenta hidrogena da kupim uz nju, koliko da držim na glavi.... ?? :)
Samo da ne ispadnem žuta ili siva kao miš :/ :)

Nadam se da me razumete :)

Veliki pozdrav

jeska
20.07.2009., 15:04
Maki,

sad vidjeh tvoj post:mig:

Nadam se da ce ti profesionalac pomoci

*Maki
20.07.2009., 15:22
Ćao draga :) I ja se nadam, ako mi on ne pomogne niko neće :) Baš čitam temu od početka, ima mnogo korisnih informacija :)
Veliki ljubac za tebe

profesionalac
20.07.2009., 16:19
Dragi profesionalce,

Da ti se zahvalim na strpljenju i pomoci! Stvarno si se potrudio, ali nesto sa mojom kosom nije u redu, nije mi ispala boja koju sam htjela. Kupi ja Keune 1012 i 9.2, i hidrogen 3%, nijesam mogla da cekam, farbalo mi se, nestrpljiva kao i sve zene, ofarbam se i nije kako sam zeljela:flop:

Ispala mi je boja- kao na prvoj slici koju je Alanna postavila na str.74, malko prigusenija.:ne zna:

A vidi, kosa je vec bila zasicena s pigmentom iz onog Loreala, ovo kaj je sad ispalo je kombinacija svega kaj si ikad stavila na glavu... A daj tocno definiraj kaj zamjeras ovo sadasnjoj boji? Previse svijetla? Previse zuta? Ajde, opisi je u detalje i naglasi u cemu se razlikuje od boje koju bi ti zeljela.

takooo
20.07.2009., 16:26
hello!

ja bi ovakvu boju.
kak se zove ta nijansa plave, bijele? sam da nije zuta, a opet da nije ni bijela. sutra idem kod frizera, pa da znam objasnit...

profesionalac
20.07.2009., 16:35
Dragi Profesionalac zamolila bih Vas za pomoć :)

Moja prirodna boja kose je srednje smedja sa nekim sivim odsjajem. Do pre 6-7 godina sam imala prirodno plavu kosu malo svetliju od trenutne boje koju sam dobila farbanjem (slikice ispod), potamnila je ubrzo. Nemam crveni pigment.
Skoro godinu i po sam se farbala Loreal preference farbama 9.1, 10.1 i želela da imam plavu boju kose bez žute i narandžaste nijanse ali je uvek bila takva kada se malo ispere. Zbog toga sam se skoro ofarbala sa Loreal preference 7 i kosa mi je sada ovakva
http://img41.imageshack.us/i/img3331g.jpg/
http://img194.imageshack.us/i/img3332i.jpg/

Ali oduvek sam želela ovu boju kose
http://img135.imageshack.us/img135/3413/bojanb6.jpg
http://img513.imageshack.us/img513/871/eespa0329px5.jpg

Mnogi su mi preporučili Keune farbu 1517 ali se plašim da ne uništim kosu (gusta kosa ali tanka dlaka) a i ne znam da li će lepo izvući pošto je podloga Loreal 7 (srednje prema tamno plavoj)
Kada sam se farbala Revlonisimo farbom koja je isto profesionalna posle dva farbanja kosa mi je bila jako jako suva i pored korišćenja balsama i pakovanja.

Zamolila bih Vas da mi napišete koju Keune farbu (ili neku drugu) da probam da bi dobila željenu boju kose (razmišljala sam 1517) koji procenta hidrogena da kupim uz nju, koliko da držim na glavi.... ?? :)
Samo da ne ispadnem žuta ili siva kao miš :/ :)

Nadam se da me razumete :)

Veliki pozdrav

Postici ovu bijelu kosu nije bas lako... Narocito se stvar kompicira s tim kaj je kosa farbana s loreal 7 i taj pigment ce s Keune 1517 dati jako zuti ton... Mozda ce izrast s Keune 1517 ispasti relativno OK, ali duzina ce biti pilece zuta, to je sigurno.
Nadalje, za tu nijansu je nuzna upotreba visokog postotka peroksida ili blajha, dakle, postupak je jako agresivan... Kako ce to kosa podnijeti, ovisi.

Dakle, prvo bi trebalo maknuti taj Loreal 7 iz kose, a za to ce trebati blajhati kosu, no mislim da ce 3% peroksid biti dosta (izblajhati do vrlo svijetlo zute nijanse). Nakon toga napraviti preljev s 10.1 i 3% peroksidom. A slijedece farbanje (novo izrasla kosa, samo izrast) bi trebalo pokusati s Keune 1517 i 9% hidrogenom. Ponavljam, stavljanjem samo Keune 1517, bez obzira na % hidrogena ce s Lorealovom sedmicom dati jaako zute tonove.

Moj prijedlog je da odustanete od te bijele boje, ako vam je do zdravlja kose.

*Maki
20.07.2009., 16:53
Hvala puno za odgovor! Eto da nisam pitala napravila bi haos na glavi.
A šta mislite da se prvo ofarbam sa Loreal 10.1 to je njihova najsvetlija nijansa ili nekom svetlijom prirodno plavom od Keune pa da kasnije (naredno farbanje) idem na tu 1517?? Htela bih da izbegnem blajhanje ako je moguće?

U medjuvremenu sam pronašla boju mojih snova :)
http://img404.imageshack.us/img404/7114/10030.th.jpg (http://img404.imageshack.us/i/10030.jpg/)

Disease
20.07.2009., 19:24
Evo moze li mi netko odgovorit da li je vazno da kosa ne bude cista prije bojanja..
Jer ja sam danas oprala kosu a mislim se piturat u srijedu..Pa jeli to prerano?

Kalliste
20.07.2009., 20:34
Postici ovu bijelu kosu nije bas lako... Narocito se stvar kompicira s tim kaj je kosa farbana s loreal 7 i taj pigment ce s Keune 1517 dati jako zuti ton... Mozda ce izrast s Keune 1517 ispasti relativno OK, ali duzina ce biti pilece zuta, to je sigurno.
Nadalje, za tu nijansu je nuzna upotreba visokog postotka peroksida ili blajha, dakle, postupak je jako agresivan... Kako ce to kosa podnijeti, ovisi.

Dakle, prvo bi trebalo maknuti taj Loreal 7 iz kose, a za to ce trebati blajhati kosu, no mislim da ce 3% peroksid biti dosta (izblajhati do vrlo svijetlo zute nijanse). Nakon toga napraviti preljev s 10.1 i 3% peroksidom. A slijedece farbanje (novo izrasla kosa, samo izrast) bi trebalo pokusati s Keune 1517 i 9% hidrogenom. Ponavljam, stavljanjem samo Keune 1517, bez obzira na % hidrogena ce s Lorealovom sedmicom dati jaako zute tonove.

Moj prijedlog je da odustanete od te bijele boje, ako vam je do zdravlja kose.

Ugl, ja bila danas u trgovini za frizere i onog Keune 10.1 šta si mi preporučio oni ne drže uopće... Uzela sam upravo ovu Keune 1517 i 3%-tni peroksid pa eto bi li to bila dobra kombinacija... Hoće li i meni biti žutih tonova jer upravo to želim maknit:)...

Joj i meni je idealna idealna boja kose ova gore^^...

jeska
21.07.2009., 09:25
A vidi, kosa je vec bila zasicena s pigmentom iz onog Loreala, ovo kaj je sad ispalo je kombinacija svega kaj si ikad stavila na glavu... A daj tocno definiraj kaj zamjeras ovo sadasnjoj boji? Previse svijetla? Previse zuta? Ajde, opisi je u detalje i naglasi u cemu se razlikuje od boje koju bi ti zeljela.

Sad shvatam sto se desilo:(, a tebi da zahvalim dragi Profesionalce jer si se potrudio i imao strpljenja:mig:.

Pa vidi, ja sam zeljela boju kao keune 8-ca, ali da nije zuta http://www.cazzahair.com.br/magazine/index.php?option=com_content&task=view&id=201&Itemid=164

A ne mora biti samo keune.

Sto mi predlazes?

profesionalac
21.07.2009., 09:48
Hvala puno za odgovor! Eto da nisam pitala napravila bi haos na glavi.
A šta mislite da se prvo ofarbam sa Loreal 10.1 to je njihova najsvetlija nijansa ili nekom svetlijom prirodno plavom od Keune pa da kasnije (naredno farbanje) idem na tu 1517?? Htela bih da izbegnem blajhanje ako je moguće?

U medjuvremenu sam pronašla boju mojih snova :)
http://img404.imageshack.us/img404/7114/10030.th.jpg (http://img404.imageshack.us/i/10030.jpg/)

Ne, farbanjem sa svijetlijim nijansama se nece postici ta boja, jer farba (dakle Loreal 10.1) nema dovoljno "snage" da razgradi pigment iz boje Loreal 7, dakle, rezultat ce ispasti zuti.
A ici preko toga s Keune 1517 ne preporucam, jer tako ispada da se duzina kose tretira bojom 2 puta (prvi put sa 6% hidrogenom, a drugi put sa 12 %), a opet nece dati taj svijetli, hladni ton. U usporedbi s tim, blajhanje je puno manje agresivno za vlas.
A boja snova je dosta teska za dobiti...

*Maki
21.07.2009., 12:02
Profesionalac, hvala Vam puno.
Mislim da ću sve prepustiti mom frizeru pa ću javiti šta je ispalo :)
Hvala još jednom!

MacMacMac
21.07.2009., 12:15
Ako bi neko mogao da mi objasni u cemu je stvar... Kupila sam garnier 100% color farbu i u uputstvu pise da ako je radjena tetovaza crnom kanom da moze doci do alergijske reakcije. Kakve veze to ima sa kosom ako je tetovaza npr. radjena na ruci?

ovchica
21.07.2009., 13:35
To piše u svim farbama sad.
Razlog je slijedeći: Tetovaža "crnom kanom" se zapravo radi crnom bojom koja ima vrlo visoki postotak para-fenilendiamina ili PPD-a. Farbe za kosu imaju mali postotak PPD-a (mislim manje od 6%). PPD je vrlo jaki alergen i kada si izložen tako velikoj koncentraciji kao što je ona koja se nalazi u farbi s kojom se rade te "tetovaže" povećava se rizik od kasnijih alergijskih reakcija. Nema veze gdje na tijelu se tetovaža nalazi, koža je jedna.
Oni to moraju napisati da se ograde od mogućih tužbi a alergijske reakcije (na bilo kaj, ne samo na PPD) mogu biti gadne.

m@non
21.07.2009., 13:46
Pitala sam i ranije, ali nije bilo odgovora, pa evo podsjećam...
Jel netko koristio So.cap boje za kosu, Kioma i Velu? Nisu skupe, imaju lijepih nijansa i na deklaraciji stoji da ima dosta različitih ulja i ekstrakata u njima.

profesionalac
21.07.2009., 15:56
Sad shvatam sto se desilo:(, a tebi da zahvalim dragi Profesionalce jer si se potrudio i imao strpljenja:mig:.

Pa vidi, ja sam zeljela boju kao keune 8-ca, ali da nije zuta http://www.cazzahair.com.br/magazine/index.php?option=com_content&task=view&id=201&Itemid=164

A ne mora biti samo keune.

Sto mi predlazes?

Pricekaj mjesec dana i stavi istu mjesavinu na izrast koju si i sada koristila(prvih 30 minuta) i zatim rastegni na duzinu i drzi slijedecih 15-20 minuta (tako ce 1002 imati vremena da ubije zutilo). Trebat ce neko vrijeme da dotuces pigmente koje si unesla s onom osmicom od Loreala...

Po mojoj logici, 1002 u kombinaciji s 9.2 bi trebala posvijetliti prirodnu bazu taman toliko da ostane na nivou 8, a ovo 2 bi trebalo osigurati da boja nije zuta... Mozda da tada stavis 6% hidrogen? Bojim se da sama 8-ca ne bi bila dovoljno jaka da osigura tu nijansu, tak da bi kosa ostala ostala narandjata...

No, jos jednom ponavljam, u kosi sada ima svakojakih pigmenata i svaki put kad se kosa farba svi oni medjusobno reagiraju, tak da nije moguce 100% predvidjeti rezultat.

profesionalac
21.07.2009., 16:01
To piše u svim farbama sad.
Razlog je slijedeći: Tetovaža "crnom kanom" se zapravo radi crnom bojom koja ima vrlo visoki postotak para-fenilendiamina ili PPD-a. Farbe za kosu imaju mali postotak PPD-a (mislim manje od 6%). PPD je vrlo jaki alergen i kada si izložen tako velikoj koncentraciji kao što je ona koja se nalazi u farbi s kojom se rade te "tetovaže" povećava se rizik od kasnijih alergijskih reakcija. Nema veze gdje na tijelu se tetovaža nalazi, koža je jedna.
Oni to moraju napisati da se ograde od mogućih tužbi a alergijske reakcije (na bilo kaj, ne samo na PPD) mogu biti gadne.

Postotak PPD-a ovisi o tonu. Recimo, superposvjetljujuce nijanse ga imaju manje, od 0.1-1%. Veci postotak je u tamnim nijansama (smedja, crna). Dakle, najzdravije je farbati se u plavo :mig:
Plavuse su zakon :s :s :s

jeska
21.07.2009., 16:05
Pricekaj mjesec dana i stavi istu mjesavinu na izrast koju si i sada koristila(prvih 30 minuta) i zatim rastegni na duzinu i drzi slijedecih 15-20 minuta (tako ce 1002 imati vremena da ubije zutilo). Trebat ce neko vrijeme da dotuces pigmente koje si unesla s onom osmicom od Loreala...

Po mojoj logici, 1002 u kombinaciji s 9.2 bi trebala posvijetliti prirodnu bazu taman toliko da ostane na nivou 8, a ovo 2 bi trebalo osigurati da boja nije zuta... Mozda da tada stavis 6% hidrogen? Bojim se da sama 8-ca ne bi bila dovoljno jaka da osigura tu nijansu, tak da bi kosa ostala ostala narandjata...

No, jos jednom ponavljam, u kosi sada ima svakojakih pigmenata i svaki put kad se kosa farba svi oni medjusobno reagiraju, tak da nije moguce 100% predvidjeti rezultat.

Hvala ti Profi,

sacekacu mjesec dana, sto cu moram:(
Ali ja sam stavljla komb.9.2 i 1012 (a ne 1002). Jesi li mislio opet tu komb. sa 3% hidrogen (90ml), ili da stavim 6% hidrogen (koliko ml ?) ? Zbunila sam se:)

MacMacMac
21.07.2009., 16:32
Postotak PPD-a ovisi o tonu. Recimo, superposvjetljujuce nijanse ga imaju manje, od 0.1-1%. Veci postotak je u tamnim nijansama (smedja, crna). Dakle, najzdravije je farbati se u plavo :mig:
Plavuse su zakon :s :s :s

Posto sam se ja farbala poslednja tri puta (u 3 meseca) crnom kanom, da li bih sad mogla da se ofarbam crnom farbom za kosu. Da li se farbanje nakon kane ne preporucuje iskljucivo zbog boje (teze dobijanje zeljene nijanse) ili postoje tu i neki zdravstveni problemi? Muka mi je od one kane a podjednako je stetna kao i sve farbe. Od poslednjeg kaniranja je proslo mesec dana.
skroz sam zbunjena. :ne zna:

ovchica
21.07.2009., 17:11
Ako si koristila indigo (na vrećici bi u sastavu trebalo pisati samo indigofera tinctoria), možeš se farbati u crno. Ako si koristila nekaj drugo na čem niš ne piše ne bi riskirala jer ti se može dogodit da ti se kosa sva skuri zbog reakcije metalnih soli iz te "kane" i farbe. Kupi farbu pa probaj na pramenu ako nisi ziher.
"Crna kana" inače zapravo ne postoji. Kana je samo crvena, ovo ostalo su druge biljke i kemijski spojevi.
Kaj se zdravlja i farbe tiče, mislim da je alergija tu najveći problem. Farbe su jake kemikalije i nisu bezazlene ali ipak živimo u takvom društvu di je zapravo sve, počev od hrane, kvalitete zraka i vode, lošije nego prije 50-100 godina.

Nina-01
21.07.2009., 17:25
Sad sam opet na mukama:kava:
Jel da se blajham ili Keune 1517?
Joj,joj,joj.....
Jučer sam išla nešto poslovno obavljati po centru i promatrala sam plavuše,zaključak je nažalost ovaj:farbana kosa puno ljepše izgleda, blajhana je uglavnojm bila spržena, kruta, čudnih nijansi boja,spaljena, slamnata.....itd.

Zapravo, našla sam rješenje:Profesionalac, oženi me:D:cerek::hekla:

Butterfly2
21.07.2009., 17:33
Pozdrav svima! evo redovito čitam sve ove teme ali tek se sad javljam,pa da vas pitam za savjet. Prirodna boja kose mi je tamno plava ali već godinama stavljam svijetlo plave pramenove (žućkaste). sada mi je kosa puna plavih pramenova, no imam kovrčavu kosu pa to zapravo lijepo izgleeda. ali već neko vrijeme bi htjela imati bijele pramenove,baš blond,al kad sam već dosad rekla svojoj frizerki što bi htjela,njoj to svaki put ispadne opet nekako žućkasto. šta mi savjetujete,koju boju ili preljev da kupim da dobijem bijele pramenove,ne bi htjela cijelu kosu farbati,samo pramenove..
Profesionalac ?? :) :)

MacMacMac
21.07.2009., 17:39
Ako si koristila indigo (na vrećici bi u sastavu trebalo pisati samo indigofera tinctoria), možeš se farbati u crno. Ako si koristila nekaj drugo na čem niš ne piše ne bi riskirala jer ti se može dogodit da ti se kosa sva skuri zbog reakcije metalnih soli iz te "kane" i farbe. Kupi farbu pa probaj na pramenu ako nisi ziher.
"Crna kana" inače zapravo ne postoji. Kana je samo crvena, ovo ostalo su druge biljke i kemijski spojevi.
Kaj se zdravlja i farbe tiče, mislim da je alergija tu najveći problem. Farbe su jake kemikalije i nisu bezazlene ali ipak živimo u takvom društvu di je zapravo sve, počev od hrane, kvalitete zraka i vode, lošije nego prije 50-100 godina.

koristila sam "crnu kanu", dakle ne indigo, vec onu sa raznim hemikalijama, samo sto sam to kasno skapirala. Evo sad sam stavila iza uha malo keune farbe da vidim da li ce doci do neke reakcije u roku od 24h. :ne zna:
Kako mislis "skuri"? Izvini, nemoj pogresno da me shvatis (stidim se :D), je l' mislis da se kosa dosta isusi?

ovchica
21.07.2009., 20:53
Nema problema, nemoj se stiditi :)
Skuri znači spali. Može se svašta desiti, zato velim da probaš na pramenu kose (i djeliću kože).

yvanna
22.07.2009., 10:34
joj curke, pomagajte!! jučer sam se farbala nekom garnierovom tamnokestenjastom, i osim što mi je ispala pretamno (prije 3tjedna sam se farbala garnierovom smeđom 100% color i nije mi se ništa primilo pa sam sad išla na sigurno, i eto mi ga na:rofl:), peče me tjeme!! onako, pecka i svrbi u isto vrijeme, i malo po vratu. znam da je to reakcija na boju, al me zanima nakon koliko to prestane peči (ako je ikoja imala takvo iskustvo). još u sub idem i na more, pa morska sol.. ajme, valjda će prestati do tada, ha?:ne zna:

diadora17
22.07.2009., 10:50
ja koristim palette deluxe već poduže vrijeme i jako samo zadovoljna.

Koristila sam njihovu crvenu boju i super je ispala, a sad se farbam u crno i meni se sviđa :D

evo,tako i ja...već duuuugo koristim palette,isprobala sam svakakve boje,i sad sam crvena (isto palette),boja je jako dobra ne ispire boju tak brzo:)

jeska
22.07.2009., 11:49
Dragi profesionalce,
JPEG Image
Kako dobiti boju sa slike (sto za podlogu, a sto za pramenove)?

jeska
22.07.2009., 12:16
Izvinjavam se, nijesam uspjela da postavim sliku:ne zna:!

Kao pramenovi Gisele Bundchen.

Hvala!!!

The White Rabbit
22.07.2009., 13:12
Jučer sam išla nešto poslovno obavljati po centru i promatrala sam plavuše,zaključak je nažalost ovaj:farbana kosa puno ljepše izgleda, blajhana je uglavnojm bila spržena, kruta, čudnih nijansi boja,spaljena, slamnata.....itd.

Zapravo, našla sam rješenje:Profesionalac, oženi me:D:cerek::hekla:

pa kak si znala koja je farbana a koja blajhana?:ne zna: Pitala si ih?:p:rofl:
Meni je L'oreal recimo napravio slamu od kose ( i prefarbavanje čitave dužine), a ne blajh. Morala sam više od pola šišat.:ne zna:

Nina-01
22.07.2009., 13:16
pa kak si znala koja je farbana a koja blajhana?:ne zna: Pitala si ih?:p:rofl:
Meni je L'oreal recimo napravio slamu od kose ( i prefarbavanje čitave dužine), a ne blajh. Morala sam više od pola šišat.:ne zna:

Pa kuži se kosa koja je tretirana blajhom a koja farbom. Bar ja kužim:cerek::cerek::kava:

The White Rabbit
22.07.2009., 14:28
Pa kuži se kosa koja je tretirana blajhom a koja farbom. Bar ja kužim:cerek::cerek::kava:

Ja ti to uopće ne kužim.:rofl: Samo znam razliku između gadne metlaste kose, i one koja mi izgleda dobro. Moja je...negdje u sredini.:rofl:

Kalliste
22.07.2009., 14:52
Pa neznam baš, mislim ne razumin se...ja sam svoju prošli tjedan blajhala i nakon upotrebe odgvarajuće maske ili regeneratora, uopće se ne primjeti razlika...štoviše, kosa mi je glatka i mekana kao i prije blajha...

LittleGoat
22.07.2009., 15:07
jel itko zna gdje ima kupiti roza boja za kosu???!?!

zvala sam top stil u zgu, u am-u isto nema više onog dućana s tim bojama, a ja bi se bojala u rozo, jel itko može pomoć???

jeska
23.07.2009., 11:37
Izvinjavam se, nijesam uspjela da postavim sliku:ne zna:!

Kao pramenovi Gisele Bundchen.

Hvala!!!

Profi?

profesionalac
23.07.2009., 12:33
Hvala ti Profi,

sacekacu mjesec dana, sto cu moram:(
Ali ja sam stavljla komb.9.2 i 1012 (a ne 1002). Jesi li mislio opet tu komb. sa 3% hidrogen (90ml), ili da stavim 6% hidrogen (koliko ml ?) ? Zbunila sam se:)

Stavi 6%...

I Nina, tvoja ponuda je jako primamljiva.... :mig: Garantiram ti, blajh s 3% peroksidom je puno blazi od farbe s 12%. A to kaj si po gradu vidjela slame, a jbg, ne znaju svi frizeri svoj posao... Ili idu na sigurno, pa lupe najubojitiju kombinaciju...

Nina-01
23.07.2009., 12:45
Moram ovo podijeliti s vama....:D
Frizerka mi je rekla da će me poblajhat sa 12 % hidrogena, jer da manji % ne lovi dobro i da ide na žuto.....:eek::eek:
blajh i 12% na tjeme...toliko o stručnosti frizera.

jeska
23.07.2009., 12:57
Stavi 6%...

I Nina, tvoja ponuda je jako primamljiva.... :mig: Garantiram ti, blajh s 3% peroksidom je puno blazi od farbe s 12%. A to kaj si po gradu vidjela slame, a jbg, ne znaju svi frizeri svoj posao... Ili idu na sigurno, pa lupe najubojitiju kombinaciju...

Profesionalce,

Izvini ako te smaram:), ako nadjes vremena odgovori mi molim te:

ako se odlucim da promijenim boju, kako da dobijem podlogu i pramenove (plavkaste) koje ima Gisele Bundchen?

Hvala ti jos jednom na strpljenju!

tincek_'91
23.07.2009., 13:56
bok curke...ja imam jedan problemic, prije pola godina sam imala crnu kosu pa sam blajhala svaki mj 1 put svoju kosu s 6% hidrogena...i na kraju sad prije mj dana sam se farbala u smede-tamno.....zanima me na koji nacin mogu opet posvijetlit svoju kosu, kojim tretmanima i koliko bi mi to ostetilo kosu.....zelim bit plava hehe :D

ovchica
23.07.2009., 14:38
jel itko zna gdje ima kupiti roza boja za kosu???!?!

zvala sam top stil u zgu, u am-u isto nema više onog dućana s tim bojama, a ja bi se bojala u rozo, jel itko može pomoć???

U Estetic Uvemi u Ilici i Vukovarskoj. To su Diksonove Meches boje, nijansa Fuchsia. To je baš ciklama bojica. Boja je u gelu, ne miješa se s hidrogenom i jako mi je bila dobra. Možeš je i miješati s regeneratorom za pastelne nijanse ali onda ti treba jako svijetlo oblajhana podloga dok je za ciklamu dovoljna narančastožuta. Košta 40 kuna. Za nju ti ne treba hidrogen.

profesionalac
23.07.2009., 14:49
Profi?

A od kud bih ja trebao znati kak izgleda doticna Giesele Bundchen?

profesionalac
23.07.2009., 14:51
Frizerka mi je rekla da će me poblajhat sa 12 % hidrogena, jer da manji % ne lovi dobro i da ide na žuto.....:eek::eek:

Ova je opasna... 12% peroksid u blajhu i to na tjeme?! :rolleyes: Da nije zalosno, bilo bi smijesno... Trazi drugu frizerku, a kaj drugo da ti kazem?

ovchica
23.07.2009., 14:59
A od kud bih ja trebao znati kak izgleda doticna Giesele Bundchen?

Ko Švabica prava. Baš tipično da najrazvikanija manekenka iz Brazila bude arijevski tip :rolleyes:

[SLIKA OBRISANA]

xxx22
23.07.2009., 15:01
Bok! Sad sam skužila ovu temu pa eto, ak se nađe netko da mi odgovori... Naime, želja mi je imati ljubičasti pramen. al baš ljubičasti, ovak: http://www.cs.cmu.edu/~donna/personal/pictures/purple_straight/IMG_2830.jpg
Kužim da bih trebala izblajhat prvo pa onda prefarbat, al me muči to što bi se vjerojatno brzo ispiralo..
Pa me zanima, ako ima netko savjet ili zna kako da to dobro izvedem, koji proizvod da koristim a da ga mogu nabavit tu u Os.. eto hvala unaprijed ako netko odgovori ista :)

LittleGoat
23.07.2009., 15:06
U Estetic Uvemi u Ilici i Vukovarskoj. To su Diksonove Meches boje, nijansa Fuchsia. To je baš ciklama bojica. Boja je u gelu, ne miješa se s hidrogenom i jako mi je bila dobra. Možeš je i miješati s regeneratorom za pastelne nijanse ali onda ti treba jako svijetlo oblajhana podloga dok je za ciklamu dovoljna narančastožuta. Košta 40 kuna. Za nju ti ne treba hidrogen.

hvala :cerek:
imam crnu kosu pa će mi trebaat blajhanje :)

jorgovan
23.07.2009., 18:40
Bok! Sad sam skužila ovu temu pa eto, ak se nađe netko da mi odgovori... Naime, želja mi je imati ljubičasti pramen. al baš ljubičasti, ovak: http://www.cs.cmu.edu/~donna/personal/pictures/purple_straight/IMG_2830.jpg
Kužim da bih trebala izblajhat prvo pa onda prefarbat, al me muči to što bi se vjerojatno brzo ispiralo..
Pa me zanima, ako ima netko savjet ili zna kako da to dobro izvedem, koji proizvod da koristim a da ga mogu nabavit tu u Os.. eto hvala unaprijed ako netko odgovori ista :)

imala sam ja ljubicasti pramen, samo ne u toj nijansi, ja sam korisistila palette xxl violet, a prije nje sam farbom posvijetlila taj pramen na neku tamnoplavu...

profesionalac
23.07.2009., 18:46
Ko Švabica prava. Baš tipično da najrazvikanija manekenka iz Brazila bude arijevski tip :rolleyes:

[SLIKA OBRISANA]

Nikad cul za nju. Mozda stvarno previse boravim u labosu... :rolleyes: A zakaj je ona tak razvikana? Znam barem deset cura kaj su zgodnije od nje... A ovo sto ti kazes, a cuj, kaj ne znas kam su gibali nacisti nakon 2. svjetskog? Tko zna kakve gene ona nosi...
A njezina boja kose, ja na ovoj slici ne vidim nikakve pramenove. Izgleda mi kao Keune 8.32 (bez zlatno plava)...

profesionalac
23.07.2009., 18:51
Pozdrav svima! evo redovito čitam sve ove teme ali tek se sad javljam,pa da vas pitam za savjet. Prirodna boja kose mi je tamno plava ali već godinama stavljam svijetlo plave pramenove (žućkaste). sada mi je kosa puna plavih pramenova, no imam kovrčavu kosu pa to zapravo lijepo izgleeda. ali već neko vrijeme bi htjela imati bijele pramenove,baš blond,al kad sam već dosad rekla svojoj frizerki što bi htjela,njoj to svaki put ispadne opet nekako žućkasto. šta mi savjetujete,koju boju ili preljev da kupim da dobijem bijele pramenove,ne bi htjela cijelu kosu farbati,samo pramenove..
Profesionalac ?? :) :)

Na prirodno tamno plavoj kosi (to bi trebao biti nivo 7-8) bi Keune 1517 s 9% peroksidom trebala dati bijelu boju. Ili blajh s 3% hidroksidom. A zakaj ti ispadas zuta? Jel znas kak tocno ti friza radi pramenove (s farbom ili s blajhom)? Sumnjam da zamijesa blajh s 12% hidroksidom, a to ide uvijek u zuto, je ne razgradi samo pigment, vec skuri i vlas...

Una1980
23.07.2009., 18:55
profi kaj da ja smučkam da dobijem pink boju?:misli:
ne, nisam poludila i ne želim cijelu kosu u rozo pofarbati,nego samo jedan pramen od ispod:D

profesionalac
23.07.2009., 19:03
profi kaj da ja smučkam da dobijem pink boju?:misli:
ne, nisam poludila i ne želim cijelu kosu u rozo pofarbati,nego samo jedan pramen od ispod:D

:rofl: :rofl: Vec sam se zabrinul... Koliko cujem, i u HR su vrucine, tak da me nis ne moze iznenaditi... Evo, odgovorila ti je OFCA par postova iznad. Citiram: U Estetic Uvemi u Ilici i Vukovarskoj. To su Diksonove Meches boje, nijansa Fuchsia. To je baš ciklama bojica. Boja je u gelu, ne miješa se s hidrogenom i jako mi je bila dobra. Možeš je i miješati s regeneratorom za pastelne nijanse ali onda ti treba jako svijetlo oblajhana podloga dok je za ciklamu dovoljna narančastožuta. Košta 40 kuna. Za nju ti ne treba hidrogen.

Ak ne mislis na taj ton, sigurno ima i pink panter nijansa... Ili, kupi si plisanog Pink Pantera i montiraj si njegov rep.... :mig:

Una1980
23.07.2009., 19:06
:rofl: :rofl: Vec sam se zabrinul... Koliko cujem, i u HR su vrucine, tak da me nis ne moze iznenaditi... Evo, odgovorila ti je OFCA par postova iznad. Citiram: U Estetic Uvemi u Ilici i Vukovarskoj. To su Diksonove Meches boje, nijansa Fuchsia. To je baš ciklama bojica. Boja je u gelu, ne miješa se s hidrogenom i jako mi je bila dobra. Možeš je i miješati s regeneratorom za pastelne nijanse ali onda ti treba jako svijetlo oblajhana podloga dok je za ciklamu dovoljna narančastožuta. Košta 40 kuna. Za nju ti ne treba hidrogen.

Ak ne mislis na taj ton, sigurno ima i pink panter nijansa... Ili, kupi si plisanog Pink Pantera i montiraj si njegov rep.... :mig:

:rofl: na boldano.

ja bi baš boju fuksije,onako pink,ne rozo tipa pink panter:D
ok,onda ću naručiti od nekog iz zg-a da mi dostavi,jer ne znam kad ću ići (iz karlovca sam).i veliš ne treba mi hidrogen za to?:misli: jel uopće onda trajna boja s obzirom da se ne miješa sa hidr?:ne zna:

ovchica
23.07.2009., 19:06
Nikad cul za nju. Mozda stvarno previse boravim u labosu... :rolleyes: A zakaj je ona tak razvikana? Znam barem deset cura kaj su zgodnije od nje... A ovo sto ti kazes, a cuj, kaj ne znas kam su gibali nacisti nakon 2. svjetskog? Tko zna kakve gene ona nosi...
A njezina boja kose, ja na ovoj slici ne vidim nikakve pramenove. Izgleda mi kao Keune 8.32 (bez zlatno plava)...

Zakaj je razvikana, ne znam.
Ostani u labosu, niš ne propuštaš :)
Sviđa mi se ta boja koju ima, baš je dobra.

ovchica
23.07.2009., 19:15

ok,onda ću naručiti od nekog iz zg-a da mi dostavi,jer ne znam kad ću ići (iz karlovca sam).i veliš ne treba mi hidrogen za to?:misli: jel uopće onda trajna boja s obzirom da se ne miješa sa hidr?:ne zna:

Ovo ti je baš fuxia, ciklama boja. Pink panter boju nisam nigdi vidla, to sam sama miksala.
Ne miješa se s hidrogenom i boja je meni bila jako trajna. Ne ispire se baš puno, ni ta, ni crvena iz te kolekcije
Meni ti je otprilike ovak ispadala na blajhanu kosu (nisam to ja na slici)
http://www.badcasserole.com/pink_hair.jpg
a ovak nakon jedno mjesec dana
http://www.etonline.com/media/photo/2008/06/50365/400_lallen_080604_81384462_gcattermole.jpg

ice cream girl
23.07.2009., 19:59

Zakon si!!!Dobra ideja...Lady Gaga nam nebi bila ni do koljena...

Una1980
23.07.2009., 21:55
Ovo ti je baš fuxia, ciklama boja. Pink panter boju nisam nigdi vidla, to sam sama miksala.
Ne miješa se s hidrogenom i boja je meni bila jako trajna. Ne ispire se baš puno, ni ta, ni crvena iz te kolekcije
Meni ti je otprilike ovak ispadala na blajhanu kosu (nisam to ja na slici)
http://www.badcasserole.com/pink_hair.jpg
a ovak nakon jedno mjesec dana
http://www.etonline.com/media/photo/2008/06/50365/400_lallen_080604_81384462_gcattermole.jpg

jako mi se sviđa ova boja na drugoj slici:cheer:
čim netko ide u zg naručujem to od diksona:o

tincek_'91
24.07.2009., 19:28

sam se ti zajeb.. mene je frizerka blajhala s 9% hidrogena i imala sam rane na glavi....ak zelis biti plava onda nek te prvo blajha s 6% hidrogena i onda pricekaj da ti tjeme odmori -neka 4 dana pa se bojaj u bilo koju plavu boju koju zelis i vjeruj meni,iz vlastitog iskusta, bit ces supac :top:

tincek_'91
24.07.2009., 19:30

a gle to ti se ne isplati radit jer boja ti se u roku 2 tjedna ispere ak po prilici peres svaki 2-3 dan...:rolleyes:

Una1980
25.07.2009., 17:02
a gle to ti se ne isplati radit jer boja ti se u roku 2 tjedna ispere ak po prilici peres svaki 2-3 dan...:rolleyes:

šta da?:misli:
u tom slučaju meni će se isprati za tjedan dana,jer perem svaki ili svaki drugi dan:D

ovchica
25.07.2009., 18:21
Meni se nije baš tak ispirala. Ovisi kolko je kosa oštećena (moja je bila jel je bila blajhana par puta). Nerviralo me što su ručnici bili rozi a i jastučnice ali ti ne bi trebala imati taj problem sa par pramena. U najgorem stupnju ispranosti je bila ovak: http://hair-craft.co.uk/files/Lily-Allen-pink-hair.jpg

Una1980
25.07.2009., 18:39
ovčica jel se tebi ta boja na kraju skroz isprala?
nisam baš ziher da bi htjela da mi bude trajno,pa da ak mi dopizdi moram s blajhom skidati roze pramenove

ovchica
25.07.2009., 21:56
Ne. Ali kad staviš blajh na to, boja ode u roku par sekundi doslovno. Meni je u toku mazanja blajha sve otišlo. Taman bi namazala i odmah ispirala.

Una1980
25.07.2009., 22:04
Ne. Ali kad staviš blajh na to, boja ode u roku par sekundi doslovno. Meni je u toku mazanja blajha sve otišlo. Taman bi namazala i odmah ispirala.

hvala na informaciji:)

Malice
27.07.2009., 00:14
Profesionalac molim te za pomoc

godinu dana sam imala plavu ( bijelu) kosu bojanu sa 1517 i 12% hidrogena.. kosa mi je nakon svakog bojanja bila malo ostecena pa sam ju morala sisati i tako mi nikako nije mogla narasti.. onda sam se odlucila obojati u prirodnu boju,.. ostavila sam si malo izrast i prirodna mi se cinila kao tamno smedaa.. obojala sam se sa lorealovim castingom 700 sto je plava a izgleda ovako
http://www.pulsepharmacy.com.au/images/products/122782m.jpg
boja je bila jako lijepa ali se zbog veoma svijetle podloge isprala za tjedan dana..
onda sam ponovo kupila casting ali malo tamniju boju : 600 tamnoplava
http://www.loreal-paris.co.uk/hair-colour/all-over-color/casting-creme-gloss/600-light-brown.aspx
sada je proslo skoro 2 mjeseca od tog posljednjeg bojanja
boja je jaako lijepa ali nije kao moja prirodna :(
dosta su slocne nijanse, ali moja je neka svijetlo smeda sa pepeljastim odsjajem.. dok je ova bas boja samo svijetlo smeda.. imas li kakvu boju za preporuciti da je svijetlo smeda a da ima taj pepeljasti odsjaj, ili da mjesam neke boje, preljev..?

hvala unaprijed :mig:

jeska
27.07.2009., 14:49
Dragi profesionalce,
JPEG Image
Kako dobiti boju sa slike (sto za podlogu, a sto za pramenove)?

Dragi Profesionalce, na ovo sam mislila

http://img136.imageshack.us/img136/6719/pramenovi.jpg (http://img136.imageshack.us/i/pramenovi.jpg/)
Hvala!

studentica 25
27.07.2009., 22:40
Dragi Profesionalce, na ovo sam mislila

http://img136.imageshack.us/img136/6719/pramenovi.jpg (http://img136.imageshack.us/i/pramenovi.jpg/)
Hvala!

nisam 'profesionalac' ali moram reći da mi je super ovdje njena kosa iako je inače ne volim! to je koliko vidim podloga njena prirodna kosa, 'dirty blond', pepeljasto tamnoplava i plavi pramenovi. odlično, puštam kosu da mi bude takva :D

jeska
29.07.2009., 11:51
Nema nam Profesionalca:ne zna:

The_Mala
29.07.2009., 12:38
Pozdrav!

Imam pitanje u vezi bojanja... Prirodna sam plavuša. Znači, svjetloputa... Da li bi meni stajala crna boja kose? Zanima me kako bi sveukupno izgledalo zbog moje svjetle puti...

Hvala!

studentica 25
29.07.2009., 18:29
kako će ti stajati crna kosa ovisi o više faktora: boji očiju, tonu kože, itd...crna se ne preporučuje na jako svijetlu put iako sam vidjela par crnki sa plavim očima svjetlopute su i super im stoji ali one nisu prirodne plavuše, imaju tamnije obrve i nemaju problema sa izrastom(prirodne plavuše izgledaju kao da ćelave kad im se pojavi izrast). zašto ne probaš prvo sa nekom smeđom, pa ako poželiš tamnije lako se ofarbaš a crnu ćeš teže skinut ako se pokaješ.

NeMirna777
29.07.2009., 18:55
Evo da se i ja malo uključim :) pretpostavljam da je već netko pitao nešto slično ali ja nisam našla u moru pitanja i odgovora pa evo pitanjce - kako postići onu meni prekrasnu bijelu boju kose ??? Prirodna mi je kosa svijetlo smeđa, i zadnjih 6 mjeseci stavljam plave pramenove (blajham se...) i sad sam već poprilično plava, i zanima me da li da se i dalje blajham ili jednostavno puknem onu skroz bijelu boju na kosu???
III što kažete na one preljeve za kosu???
:raspa:

suzuki750
29.07.2009., 18:57
profesionalac je mozda na godisnjem... neeeeee, vratiiiii seeee! :(

ja si moram obrve pofarbat!! jel si farbate vi obrve? s bojom za kosu? meni su sive obrve a smeda mi je kosa i to mi ne izgleda lijepo... :(

NeMirna777
29.07.2009., 19:00

ja si moram obrve pofarbat!! jel si farbate vi obrve? s bojom za kosu? meni su sive obrve a smeda mi je kosa i to mi ne izgleda lijepo... :(

Hm, jedna moja frendica je imala sličan problem... I počela je čupat obrve ... I od onda su joj obrve počele tamnit ! Jesi probala to koji put ? Ili ti stalnoista boja raste?

suzuki750
29.07.2009., 20:45
pa cupam ih normalno... raste mi ista boja, non stop.. neka slicna boja ko i moja kosa.. neka sivkasta i bas dolazi do izrazaja sa smedom kosom.. :(

The_Mala
30.07.2009., 12:33
kako će ti stajati crna kosa ovisi o više faktora: boji očiju, tonu kože, itd...crna se ne preporučuje na jako svijetlu put iako sam vidjela par crnki sa plavim očima svjetlopute su i super im stoji ali one nisu prirodne plavuše, imaju tamnije obrve i nemaju problema sa izrastom(prirodne plavuše izgledaju kao da ćelave kad im se pojavi izrast). zašto ne probaš prvo sa nekom smeđom, pa ako poželiš tamnije lako se ofarbaš a crnu ćeš teže skinut ako se pokaješ.da, toga se i bojim. da ne bi izgledala bog zna kako. prirodna sam plavuša, ali ne full, nego onako malo tamnija. imam plave oči... nisam se dosad farbala, pa me zato zanima kako bi to donekle izgledalo. pokušala sam pronaći neku fotku na netu na kojoj je boja kose kao i moja, ali nisam uspjela naći ništa identično... ovo je ono najbliže meni:

http://img264.imageshack.us/img264/6123/199mf0.jpg

TheEmpress
30.07.2009., 15:08
Ja mislim da bi ti dobro stajalo. Moja sestrična je inače prirodna plavuša, al nije plava baš, nego tamnija malo, ko ti nešto. I ima svijetliju put i plavo-zelenkaste oči. Uglavnom, farba se u crno i super joj stoji.

Probaj uzet svoju sliku i u photoshopu si kosu prefarbat u crno, pa da barem otprilike vidiš kak bi ti stajalo.

tinc
30.07.2009., 16:18
Moze li mi netko savjetovati kako dobiti ovu crvenu od moje kose? Ja bih to najradje sama, je li moguce i je li pametno?

studentica 25
30.07.2009., 19:55
da, toga se i bojim. da ne bi izgledala bog zna kako. prirodna sam plavuša, ali ne full, nego onako malo tamnija. imam plave oči... nisam se dosad farbala, pa me zato zanima kako bi to donekle izgledalo. pokušala sam pronaći neku fotku na netu na kojoj je boja kose kao i moja, ali nisam uspjela naći ništa identično... ovo je ono najbliže meni:

http://img264.imageshack.us/img264/6123/199mf0.jpg

da, pretpostavljam kakva ti je boja, i moja je tamnoplava ali sivkasta. kad sam se ofarbala u tamnosmeđe, nije mi loše stajalo, lijepo istakne oči ali uz obrve mi se nije slagalo nekako, sive obrve i smeđa kosa...
probaj, ali ja bi ti svejedno preporučila prvo neku smeđu nijansu(ima predivnih nijansi tamnosmeđe), da ti ne bude šok preveliki pa malo po malo do crne ako ti se svidi, sretno!:mig:

GoGs
30.07.2009., 23:12
da, pretpostavljam kakva ti je boja, i moja je tamnoplava ali sivkasta. kad sam se ofarbala u tamnosmeđe, nije mi loše stajalo, lijepo istakne oči ali uz obrve mi se nije slagalo nekako, sive obrve i smeđa kosa...
probaj, ali ja bi ti svejedno preporučila prvo neku smeđu nijansu(ima predivnih nijansi tamnosmeđe), da ti ne bude šok preveliki pa malo po malo do crne ako ti se svidi, sretno!:mig:ja joj stalno preporucam irokezu, ali djaba, kad me zena nece slusat. :(

The_Mala
31.07.2009., 12:17
probaj, ali ja bi ti svejedno preporučila prvo neku smeđu nijansu(ima predivnih nijansi tamnosmeđe), da ti ne bude šok preveliki pa malo po malo do crne ako ti se svidi, sretno!:mig:a što napravit onda? farbat i obrve ili kako? :zubo:

ili jednostavno ostavit kako jesu?

studentica 25
31.07.2009., 12:25
a što napravit onda? farbat i obrve ili kako? :zubo:

ili jednostavno ostavit kako jesu?

nemam pojma, ja sam se brzo vratila na plavo :D

The_Mala
31.07.2009., 12:36
nemam pojma, ja sam se brzo vratila na plavo :Djbg, možda onda da ni ne razmišljam nego da se izblajham samo :zubo:

m@non
03.08.2009., 09:55
Moze li mi netko savjetovati kako dobiti ovu crvenu od moje kose? Ja bih to najradje sama, je li moguce i je li pametno?

Imaš forum o crvenoj kosi, tamo su cure pisale o različitim nijansama crvene i kak ih dobit, možda ti pomogne.

http://www.forum.hr/showthread.php?t=249724

enigm@21
03.08.2009., 10:19
vec duze vrijeme bojim kosu u crno i jos uvijek nisam uspjela naci farbu s kojom bi bila zadovoljna. ako netko zna, mozete mi reci koja crna farba se ne ispire tako lako i duze zadrzava sjaj i boju? zanimaju me obicne crne boje,ne blue black nijanse. evo dosad sam isprobala garnier koja se vrlo brzo isprala, subrinu koja se isprala jos brze pa mi je kosa na izrastu ubrzo postala crvena te palette koja mi dosad ima nekako najbolji ucinak sto se tice trajnosti boje, ali poprilicno isusuje kosu. wellaton crne farbe nema u mom gradu, ali posto je jeftina kao subrina mislim da bi ucinak bio jednako los, a nisam jos isprobala loreal farbe i farbe schwarzkopf brilliance (tako nesto) pa me zanima ako tko zna kakve su, i opcenito koja je crna farba najbolja za postic ovako nesto:http://www.pg.com/science/haircare/hair_twh_63/hair_63.jpg

i da,farbala sam se i u salonima,ali nisam ni tamo dobila ono sto sam zeljela. a definitivno kvalitetne crne boje postoje jer ima dosta cura u gradu s bojom, odsjajem kakav ja zelim. zivim u ri,pa ako netko zna neki salon koji ima kvalitetne crne farbe ili di mogu kupit profesionalne boje za kosu bila bi zahvalna na pomoci :)

Disease
03.08.2009., 13:16
imam crvenkastu kosu..Moze li casting prekriti izrast?(crveni casting na smedi izrast kosu(pepeljasti)?
Jer nisam sigurna jer sam cula da je preljev i jeli se brzo ispire(jer se meni i boja odma ispere)

tinc
03.08.2009., 17:09
Imaš forum o crvenoj kosi, tamo su cure pisale o različitim nijansama crvene i kak ih dobit, možda ti pomogne.

http://www.forum.hr/showthread.php?t=249724

Hvala na odg, vec sam ga proucavala al nisam nasla bas to kaj me zanima..svejedno tnx :mig:

leonardal
05.08.2009., 22:09

ja sam do sada bojala nekom bojom koja je morala stajat 10 min i sada u mulleru kupila neku smeđu boju za obrve i oduševljena sam
staviš tekućinu na obrve ostaviš minutu i premažeš gelom i odmah ispereš ugl.gotovo za minut i po:cerek:
ne stavljat boju za kosu na obrve-barem ja nebi:ne zna:

Bani
05.08.2009., 23:09

eto mene s izvjestajem. Receno ucinjeno a rezultat je slijedeci: gornji dio (izrast i do cca pol glave) zaista jako lijepa boja kose i nije zuta (koristila 6% hidrogen) :s, nedostatak: sijede nije pokrilo :mama: ostatak kose (duzina do pol leda) ostala dosta tamna. Drzala na izrastu 25 minuta, ostatak cijele kose 20 minuta. Molim te sto mi je ciniti na sijedecem farbanju da prekrijem sijede :moli: i da mi boja bude svijetlija na vrhovima i po duzini? hvala :)

L@l!na D gUsT
10.08.2009., 22:43
cure,molit ću vas pomoć...
jeli znate dali je moguće iz ovoga:http://imagesa.ciao.com/ide/images/products/normal/254/product-2456254.jpg
u ovo:http://www.dpj.pl/fotki/g1273d.jpg ili ovo:http://imworld.aufeminin.com/dossiers/D20081024/Brillance-814-Gold-Blond-0908-104344_L.jpg
bez ikakvoga blajha,i po mogućnosti da boja ne bude semfasta?
(inače koristim boje s narančastim odsjajem)samo uz pomoć ovih boja?
HVALA

Echoplex
11.08.2009., 19:20
Ima li ovdje netko tko je probao Biokap nutricolor, kako vam je ostalo, jeste li zadovoljni i sl?

Lilit
15.08.2009., 21:52
u plavo bez blajha je nemoguce koliko ja znam

pitanje ako neko zna: sta bi se desilo da se ofarbam sa plavom bojom nekom iz dm na svoju svjetlo smedju, znam da necu postat plava ali sta bi bilo?

L@l!na D gUsT
15.08.2009., 23:51

pitanje ako neko zna: sta bi se desilo da se ofarbam sa plavom bojom nekom iz dm na svoju svjetlo smedju, znam da necu postat plava ali sta bi bilo?

to i mene zanima :)
ja san čula da je to vrrrlo riskantno jer večini ljudi kosa oko korijena bude najsličnija onoj sa slike na kutiji,a šta kosa ide duža to sve ide tamnije i tamnije..znači korijen bijel,od2/4 do 3/4 kose žučkasto bude,a ostatak skoro nepromjenjen :/

Echoplex
16.08.2009., 02:59
to i mene zanima :)
ja san čula da je to vrrrlo riskantno jer večini ljudi kosa oko korijena bude najsličnija onoj sa slike na kutiji,a šta kosa ide duža to sve ide tamnije i tamnije..znači korijen bijel,od2/4 do 3/4 kose žučkasto bude,a ostatak skoro nepromjenjen :/

to je istina...pokušala sam to sa crvenom :D

nea84
17.08.2009., 19:28
cao cao :) vec 2 dana razmisljam da promijenim boju kose,... u crno se farbam konstantno 10 godina, izuzev 2006 gdje sam se odlucila ici u plavuse, i naravno ni jedna frizerka
mi nije savjetovala da blans stavljam na citavu kosu, no medjutim posto sam jako tvrdoglava ja sam to uradila i napravila ovciju vunu od kose,... sta drugo reci osim da je to bila
jedna kardinalna greska... no medjutim tako sam deverala6 mjeseci, farbala se nema sta nisam radila i umjesto da sam istrajala u tome i izlijecila kosu kosto sma i pokusavala sa svim
serumima i svim mogucim, ja sma se ponovo vratila u crno i evo i dan danas sam crna,... i naravno opet je dosao taj period kad zelim da promijenim boju kose, tj. da iz crne predjem u plavu
sta i kako??? trenutno sam u americi i ovdje je to jako jako skupo.... zanima me koliko pomaze diksonov skidac farbe (decap hair color remover)? i koliko mi vremena, mjeseci treba da dodjem
do plave boje kose?? da li smijem tu emulziju stavit u istom danu ponovo na kosu ako mmi dovoljno ne isvjetli kosu, il trebam se prefarbat nekom svjetlijom, pa poslije poksat ponovo? i nakon koliko?

ja sam si narucila ovaj :http://marcintl.com/order/index.php?target=products&product_id=10093
hvala unaprijed

Pacificgirl
17.08.2009., 23:44

Ispala bi malo svjetlija od tvoje, npr. boja meda, onda kad bi se to ispralo pa opet stavila plavu, na kraju bi postala plava...Ako kupiš pravu boju,naravno, jer bi isto tako mogla ispast narančasta...:rofl:

bubuljica_na_nosu
18.08.2009., 21:37
Pozdrav :)

Bila sam na moru i kosa mi je posvijetlila. Izrast mi je taman. Ovako to sve izgleda:

http://img26.imageshack.us/img26/4429/slikajdf.jpg

Jako mi se svidja boja Jeniffer Aniston ---> http://media.photobucket.com/image/plava%20kosa/summersun1989/-30333457dafb4c0dea.jpg

Da li je nekako mogu postici?

Takodjer, prijedlozi za frizuru? Sisala bih se koso od potiljka i duze prema naprijed (vidi sliku ---> http://celebhairstyle.files.wordpress.com/2008/08/gwyneth-paltrow-hairstyle-bob.jpg). Bi li mi to pristajalo?

Hvala :*

žalfija
19.08.2009., 04:02
Pa Jeniffer ima neku predivnu srednje plavu i zlaćane pramenove. Ako nabaciš neku srednje plavu siguno će ti odmah uloviti i neće biti pretamno budući ti je podloga svijetla. Izrast naravno pusti malo duže. Obično je ta srednje plava kod svih proizvođača br. 8.

http://www.lorealparisusa.com/_us/_en/external/images/products/large/HCo6_24_large.jpg

A frizura od Gwyneth je super, šišaj, pristajalo bi ti, pa već imaš crtu na sredini i kosa ti pada uz lice, samo će biti malo kraća. Taman ćeš se riješiti suhih vrhova. Da mi je kosa duža odmah bi se i ja tako ošišala. :D

bubuljica_na_nosu
19.08.2009., 10:06
Hvala ti na savjetu :) Jedino, farbat cu se kod frizera, ali voljela bih mu dati tocne upute.