PDA

View Full Version : Hvar

stranice : [1] 2 3 4 5 6

Agirl
26.06.2004., 21:56
Help!

Surfam po svim mogucim stranicama kako bi nasla neki pristojan smjestaj u mjestu Hvaru ovo ljeto. Sedmi mjesec.

Ima li mozda netko neku preporuku? Soba ili apratman samo da nema kilometar do centra.

Hvala!

:w

Cro-cutie
27.06.2004., 03:22
Definitivno ćeš naći nešto ovdje (http://www.hvar.hr/eng/accomodat1.htm)

Sretno:w

plaza
06.07.2004., 15:15
dragi moji...
Sramota me reći, ali NISAM DOSAD bila na HVARU. No, ovdje ljetujem ovog ljeta. Please, savjeti svi, preporuke za odmor, plaže, mjesta za izlaske, sve, sve, sve- MOLIM!
Hvalaaaaaaaaaaaaaaaaa:w

indian
07.07.2004., 10:20
bojim se da ti se za starigrad nema bas puno toga za predlozit
:rolleyes:

plaza
07.07.2004., 14:50
Pa dobro, bit cu s autom, neću sjedit u plićaku svo vrijeme, hm, ma možda i hoću :W

Indi
07.07.2004., 15:53
Stari Grad je jako jako lijepi gradic i ako si imalo fotograf, tamo ces uzivat ;) Inace ako hoces ici na lijepe plaze iz Starog Grada, treba ti auto ili brodic inace ti preostaju hotelske plaze :flop:

Bilo gdje na Hvaru ides, bit ce ti lijepo jer autom mozes svaki dan na neki drugi divljak na kupanje. Fino si poneses klopu i cugu za cijeli dan i uzivas :)

indian
07.07.2004., 17:16
plaza kaže:
Pa dobro, bit cu s autom, neću sjedit u plićaku svo vrijeme, hm, ma možda i hoću :W

to je vec drugo :)

hvar je divan otok, ko sto indi kaze mozes svaki dan na drugo mjesto.

stalni boravak u starigradu nebi predlozila.

indi, mislila si na onu jednu jedini hotelsku plazu, duljine par metara? :D

Indi
07.07.2004., 17:32
indian kaže:

indi, mislila si na onu jednu jedini hotelsku plazu, duljine par metara? :D

da :rolleyes: i onda kad isplivas dva metra, mozes fino promatrati kako se uparkirava onaj hidrogliser, trenutno najzesci zagadjivac zraka u Hrvatskoj (valjda) :D

al ja svake godine odvojim bar tjedan dana za Hvar i onda sa frednovima autom svuda okolo :top:

plaza
08.07.2004., 17:51
E, super, hvala vam. :)
Inače imam smještaj u hotelu. A bit ću i povozna, auuuuu, znači Hvar je ove godine MOJ :D :D :D :D
thanks

subc0mandante m0ris
14.07.2004., 20:38
Evo..javlja ti se Hvarski zet.
Jutros sam se vratio iz Starog Grada.
U Starom Gradu ne možeš naći provod ali su uvale sjeverno od Starog Grada najbolje na otoku (možda i na cijelom Jadranu).
Uglavnom ideš gore do Rudine i kroz Veliku Rudinu do Žukova , Lisne i ostalih uvala.
Nema gužve, more čisto i bistro (puno manje slanije nego kod mene u istri) sa predivnim pogledom prema Bolu.
U samom Starom Gradu imaš jedno jedino cool mjesto. To ti je Cocktail Bar Antika gdje možeš za 30kn dobit odličnu cugu.
Na rivi prođi do štanda gdje se prodaju Amreican Donuts i tipu i ribi koji ih prodaju kaži da ih pozdravlja Moris.
Jelsa je krcata ali nema dobrih plaža i osim sjednja u kafiću nerčeš moći naći nekakv provod.
Južna strana otoka je krcata ali ja ne prefiram odlaske u Zavalu i Sv.Nedilju jer je totalna pilana tamo doći autom za vrijeme ljetnih gužvi.
Ovo proljeće se radila cesta preko planine kako bi se zaobišao legendarni tunel.
Bilo kako bilo genijalno je kada izađeš iz njega i vidiš Šćedro. Pelješac, Korčulu i Vis kao na dlanu.
Na cesti za Hvar skreni u Milnu i tamo se bućni jer je okej plaža.
Sam Hvar je krcat i preskup za moj ukus.
Preporučam ti da jednom odradiš vožnju po staroj cesti Stari Grad - Hvar preko Selca samo zbog genijalnog pogleda sa vidikovca.

Ako nekom treba smještaj...iznajmljujmem stan u Starom Gradu od 100m2 za 4 osobe za 50€,ali ako su samo dvoje za 40€.
Mogu i šestoro za 60€.

:D :D :D

subc0mandante m0ris
14.07.2004., 20:43
indi, mislila si na onu jednu jedini hotelsku plazu, duljine par metara?

Misliš na plažu ispod Arkade?
Pa tko se tamo kupa osim par debelih švaba i par čehinja u potrazi za punjenjem svojih kreveta?

Indi
15.07.2004., 11:33
subc0mandante m0ris kaže:
Misliš na plažu ispod Arkade?
Pa tko se tamo kupa osim par debelih švaba i par čehinja u potrazi za punjenjem svojih kreveta?
ja sam se jednom tamo suncala kad je bila uzasna bura i to je bilo jedino mjesto na otoku u zavjetrini :p
Inace uvijek idemo autom okolo u nove uvale gdje nema zive duse po cijele dane, a plaze fenomenalne i more bistro cisto.
Isplati se otic i na Pakelne Otoke na jedan dan i prohodat kojih 30-45 minuta od pristanista i nac isto tako ludjacke plaze bez zive duse ;)

Lucky Jim
15.07.2004., 12:25
Moris ti je puno rekao. Ja bih samo rekao da meni nije bila tolika tlaka otići kroz taj tunel u Sv. Nedjelju (tamo kod Plenkovića sam imao i jedno super kupanje.)

I Pakleni (Paklinski - nemaju veze s nečastivim) su ti mus, svakako.

E, i imam jedan možda malo čudan savjet - nabavi neku kompilaciju Thievery Corp. i to slušaj dok se budeš vozala po otoku (recimo od Jelse do Hvara).

Samba Tranquille, Rebirth, Scene At The Open Air Market, Weightless, The Glass Bead Game, Liberation Front, Desert, Le Monde, Defenceless, The Mirror Conspiracy, All That We Perceive ... umišljam sebi da tu ima neka tajna veza između hvarskih pejzaža i te glazbe... Uživaj, you lucky girl!:w

P. S. Jel zna tko hoće li spojiti Sv. Nedjelju sa glavnom cestom Stari Grad - Hvar (do one uvale na izlazu iz tunela, gdje je lani gorjelo)?

subc0mandante m0ris
15.07.2004., 14:51
Neme šansi da spoje Hvar sa Sv.Nediljom.
Cesta treba proći kroz Dubovicu a Dubovica je private property.
Čovjek mlati gomilu novca jer nudi ljudim mir i tišinu pa ne vidim zašto bi dopustio da grade cestu kroz njegovu uvalu.

StRiPy
03.08.2004., 17:52
Posto su propali planovi za ljetovanje na Pagu, odluka je pala na otok Hvar (grad Hvar). Zanima me, koja je najbolja plaza tamo, da li neko izdaje smjestaj ili poznaje nekog ko izdaje smjestaj, gdje ima dobrih kafica i diskoteka i td.
Ukratko, svaki savjet ili preporuka su dobrodosli.
Pokusao sam naci smjestaj preko interneta, ali nakon 10-ak poslanih email poruka i negativnih odgovora, ne znam da li je pametno ici preko neke agencije ili da jos pokusavam dalje naci neki privatni smjestaj.
Zahvaljujem se svima unaprijed.

Indi
03.08.2004., 18:30
U gradu Hvaru ces mislim sad jako tesko nac smjestaj (pogotovo jeftin) jer je sad tamo full sezona i u Hvaru uvijek ima uzasno puno stranaca.

StRiPy
03.08.2004., 22:12
Indi ma nije bed sto su samo stranci tamo, jer i ja dolazim iz Beca :)
Zamoljavam jos jednom sve koji poznaju nekog ko izdaje apartmane ili sobe na Hvaru (grad Hvar), da mi da kontakt informacije sto prije.

Elektra
03.08.2004., 22:25
stripy, offtopic: ti si onaj s mIRC-a jelda? :D

Indi
04.08.2004., 09:01
StRiPy kaže:
Indi ma nije bed sto su samo stranci tamo, jer i ja dolazim iz Beca :)
Zamoljavam jos jednom sve koji poznaju nekog ko izdaje apartmane ili sobe na Hvaru (grad Hvar), da mi da kontakt informacije sto prije.

Ne u smislu da je bad sto su stranci tamo, nego oni sve rezerviraju puno unaprijed, a posto je sad tamo high season, tesko da ces nac mjesto. Savjetujem ti da nadjes smjestaj negdje izvan grada. Plaze u samom gradu su :flop: i treba ti ili auto ili brod da odes negdje sasvim super.

StRiPy
04.08.2004., 11:41
Elektra kaže:
stripy, offtopic: ti si onaj s mIRC-a jelda? :D Offtopic: Da, jesam :)

StRiPy
04.08.2004., 11:48
Indi kaže:
Ne u smislu da je bad sto su stranci tamo, nego oni sve rezerviraju puno unaprijed, a posto je sad tamo high season, tesko da ces nac mjesto. Savjetujem ti da nadjes smjestaj negdje izvan grada. Plaze u samom gradu su :flop: i treba ti ili auto ili brod da odes negdje sasvim super. Nazalost sam ja bio isplanirao sa nekom ekipom da idemo na Pag, ali je zbog nekih nepredvidjenih stvari sve propalo, tako da sam osudjen na trazenje neke nove destinacije u vrijeme kad je stvarno vec kasno :( Dobio sam par odgovora da imaju slobodne apartmane nakon 21.08., pa ako ne odem tad, onda cu lijepo ovdje na bazene ;) Ma snaci cu se valjda vec nekako.

danila
15.07.2005., 15:01
Planiram s dečkom u 8. mjesecu na Hvar uglavnom na divljaka (stopiranje, vreće...). Molim bilo kakav savjet, preporuku za dobra i zanimljiva mjesta, plaže...

s3v3n
17.07.2005., 12:41
danila kaže:
Planiram s dečkom u 8. mjesecu na Hvar uglavnom na divljaka (stopiranje, vreće...). Molim bilo kakav savjet, preporuku za dobra i zanimljiva mjesta, plaže...

di god odeš nećeš fulat

NoWa
17.07.2005., 13:03
danila kaže:
1. nemojte spavati na plažama, jer ce vas u zoru sigurno tjerati
2. ne znam gdje bi mogli ostavljat stvari dok ste vani, a da vam ih netko ne ukrade. ako cete stvari uvijek vuci sa sobom, have fun:D
3. Hvar je esktremno skup. s obzirom da idete na dvilje, pretpostavljam d aniste sminkeri pa to slobodno mozete zaobici. a ako odete u hvar, onda je kafic Kiva super place:top: s rive uđeš u jednu kalu (uličica) i itamo gdje svi sjede na kamenim stepenicama.e, to je kiva
4. u starigradu posjetiti hektorovicevu zgradu, ribnjak. najbolja zabava je 1608, na sv.roka jer je fešta.
5. jelsa, vrbovska - manja mjesta uz more. ne znam iskreno sta bi vam tamo preporucila osim da negdje uzmete domace vino i gustate:D
u jelsi se dobro naci 15.08 jer je velika festa i grad je lud.
6. svirče-misto odakle je moja mama:cerek: je selo pored jelse i nema nista osim dobre vinarije:frajer: i pucke feste 22.07:D
7. s druge strane otoka, ergo iza tunela su Zavala, Ivan Dolac i takva mjesta.iskljucivo turisticka mjesta, s vikendicama i bez nekih posebnih sadrzaja.

ono sto vam ja savjetujem. probajte nekako doc do Paklenih otoka, ima iz Hvara brod-taxi (vozit ce vas vjerojatno momak od cca 20 godina, plav.zove se luka) koji vas vodi tamo. najbolje plaze, najmanje ljudi, i jeben restoran s domacom spizom. ako dođete do restorana, pitajte za konobara luku (manji, deblji, crni, luka.najsaljivija osoba na svijetu) . s njim kasnije mozete i zapalit:frajer:

nemojte slucajno uc za brod-taxi na kojem pise JEROLIM jer taj ide na nudisticku plazu:D

eto, sretno i gustajte

s3v3n
17.07.2005., 15:22
NoWa kaže:
1. nemojte spavati na plažama, jer ce vas u zoru sigurno tjerati
2. ne znam gdje bi mogli ostavljat stvari dok ste vani, a da vam ih netko ne ukrade. ako cete stvari uvijek vuci sa sobom, have fun:D
3. Hvar je esktremno skup. s obzirom da idete na dvilje, pretpostavljam d aniste sminkeri pa to slobodno mozete zaobici. a ako odete u hvar, onda je kafic Kiva super place:top: s rive uđeš u jednu kalu (uličica) i itamo gdje svi sjede na kamenim stepenicama.e, to je kiva
4. u starigradu posjetiti hektorovicevu zgradu, ribnjak. najbolja zabava je 1608, na sv.roka jer je fešta.
5. jelsa, vrbovska - manja mjesta uz more. ne znam iskreno sta bi vam tamo preporucila osim da negdje uzmete domace vino i gustate:D
u jelsi se dobro naci 15.08 jer je velika festa i grad je lud.
6. svirče-misto odakle je moja mama:cerek: je selo pored jelse i nema nista osim dobre vinarije:frajer: i pucke feste 22.07:D
7. s druge strane otoka, ergo iza tunela su Zavala, Ivan Dolac i takva mjesta.iskljucivo turisticka mjesta, s vikendicama i bez nekih posebnih sadrzaja.

ono sto vam ja savjetujem. probajte nekako doc do Paklenih otoka, ima iz Hvara brod-taxi (vozit ce vas vjerojatno momak od cca 20 godina, plav.zove se luka) koji vas vodi tamo. najbolje plaze, najmanje ljudi, i jeben restoran s domacom spizom. ako dođete do restorana, pitajte za konobara luku (manji, deblji, crni, luka.najsaljivija osoba na svijetu) . s njim kasnije mozete i zapalit:frajer:

nemojte slucajno uc za brod-taxi na kojem pise JEROLIM jer taj ide na nudisticku plazu:D

eto, sretno i gustajte

potpisujem sve što nowa preporučuje, no kroz tunel morate proći

danila
17.07.2005., 18:56
s3v3n kaže:
potpisujem sve što nowa preporučuje, no kroz tunel morate proći

Zašto kroz tunel?

NoWa
18.07.2005., 01:55
danila kaže:
Zašto kroz tunel? ma zajebava:D

ne morate proc ako bas ne zelite na drugu stranu otoka gdje nema niceg osim vikendica u dobrim uvalama;)

e da, nisam rekla da bi morlai vidjeti najstarije kazalite u europi-ono u hvaru.odmah je na rivi i ne mozes promasiti. i slatko je unutra:cerek:

samo, idete li na hvar od 01.08-15.08 hvar bi vas mogao zaprepastiti kolicinom talijana:Di purgera:D

danila
18.07.2005., 11:40
Idemo 15.8. Hvala na savjetima.
Btw, kakva je situacija sa stopiranjem po otoku, imaš li iskustva s tim?

NoWa
18.07.2005., 11:42
danila kaže:
Idemo 15.8. Hvala na savjetima.
Btw, kakva je situacija sa stopiranjem po otoku, imaš li iskustva s tim? imam da, jer sam do siska stopirala svaki dan od 15.godine do negdje 20-e:D

staju dosta, al su navecer jako pijani. po danu ce ti prije stat stranac nego nas kojem se ne da zajebavat s turistima i naprtnjačama:D

malifeniks
01.04.2006., 21:25
Spremamo se ovo ljeto..jel bio netko, kako je tamo, fotke su im ok, ali nekako mi se cini da bas i nema nekih sumica za nas koji se bas ne volimo uprziti na suncu :confused:, imaju li za ponuditi nesto osim klasicnih festi, koncerte, manifestacije? Moze li se negdje fino papat?

PreLud
02.04.2006., 14:49
bija sam ja. Šta će ti šumice. meni nisu napete, ali ako već oćeš ima ih masu. u sućurju imaš par restorana i konoba di možeš poist i popit. Ima ti običnih i dalmatinskih restorana. Možda najbolja stvar za vas je kamp, udaljen 2-3 km od mista. To ti je mala uvala, čisto more, odlična plaža, ima masu turista i žena :D

Vani se izlazi u 2-3 lokalna kafića, i nije loše. Ako mislite ić u disko ili nešto sl., morat ćete ić do Jelse - jebiga.

Ja sam bija prošlo lito i nigdi mi nije bilo bolje (od naših otoka). To mi je najdraže misto na otocima. Planiram otić sad opet za tjedan dana.

Yu-Gi-Oh
07.04.2006., 15:20
krasno je tamo!!!

;)

LuckyBamboo
15.04.2006., 22:12
ako tražiš više kulturnih manifestacija, preporučam Stari Grad na na Hvaru

PreLud
17.04.2006., 01:17
bija sam u sri lita u Starigradu i SRANJEEEEEEEEE.
Predosadno
Možda zato šta san bija samo3 dana, ali svejedno se nisam baš provea. Jedina prednost nad sućurjem je šta je Jelsa bliže

flakey
25.04.2006., 20:55
bija sam u sri lita u Starigradu i SRANJEEEEEEEEE.
Predosadno
Možda zato šta san bija samo3 dana, ali svejedno se nisam baš provea. Jedina prednost nad sućurjem je šta je Jelsa bliže
jelsa je 10km od starigrada, a oko 50km od sučurja... kako je onda bliže? uglavnom navijam za jelsu, imam kuću tamo i obožavam hvar i jelsu

PreLud
25.04.2006., 21:17
pa čitaj malo. napisa sam: prednost NAD SUĆURJEM kužiš.

meni je jelsa isto odlična. Imali smo tamo masu provoda.
Jedamput smo napravili nered u onom restoranu "Napoleon" (ja mislim da se tako zove), nas 5 pijanih, provocirali lovaša koji je reka "dajte mi najskuplje vino koje imate". Nato smo se svi okrenili put njega i počeli na njega bacat svakakve kuglice od kruha. ko pogodi u njegovu čašu s vinom dobije 3 boda :D

Kad je počea nešto srat ispleskali smo ga i izbacili vanka. Zamisli face ljudi koji su sidili s njim. Tada su neki ljudi nas izbacili van.

Daleko najjača stvar te večeri je bila kad smo izbačeni i stojimo vani, a prijatelj koji je staja postrani dok smo se mi mlatili (inače kleptoman i ovisnik o krađi), izvuka bocu tog njegovog "najskupljeg" vina. Umra sam od smija. Na kraju smo u nekoj slastičarni kupili burek, sili na klupicu u onom parku ispod kipa "Dubokoviću", žderali burek i zalili ga tim vinom. Nije bilo ništa posebno, bolje je ono iz konobe :D:D:D

Roose Bolton
25.04.2006., 22:03
Sućuraj je totalna selendara odvojena od ostatka otoka 50km cestom koje je realna smrtna opasnost za sve kojom se njom voze.
Idelano za ljude koji po naseljenim mjestima ljetuju na način da pljuskaju ljude kad su u omjeru 5-1.
Tamo mogu bauljati bez da itko naleti na njih...

La Havre
25.04.2006., 23:12
Primitivizam:eek:

jaja
26.04.2006., 17:32
Sućuraj je totalna selendara odvojena od ostatka otoka 50km cestom koje je realna smrtna opasnost za sve kojom se njom voze.
Idelano za ljude koji po naseljenim mjestima ljetuju na način da pljuskaju ljude kad su u omjeru 5-1.
Tamo mogu bauljati bez da itko naleti na njih...

Potpisujem :top:
Imaš na Hvaru puno boljih mjesta.
Meni je, osobno, najljepši dio otoka Hvara Gdinjske Vale.
Svaki put kad odem na Hvar, moram tamo otići bar dva puta na kupanje.
Odmoriš mozak 100 %
:lux: :lux: :lux:

PreLud
26.04.2006., 22:03
to da je odvojen i da je cesta loša je istina, ali da je tamo loše - e to je glupost

Roose Bolton
27.04.2006., 16:42
Kako se ono kaže - Divljina je idealna za divljake.

Roose Bolton
27.04.2006., 16:45
Potpisujem :top:
Imaš na Hvaru puno boljih mjesta.
Meni je, osobno, najljepši dio otoka Hvara Gdinjske Vale.
Svaki put kad odem na Hvar, moram tamo otići bar dva puta na kupanje.
Odmoriš mozak 100 %
:lux: :lux: :lux:

Imaš Vala koliko ćeš.
Ja sam Hvarski zet pa sam doli bio toliko puta da sam obišao svaki m2 otoka...
Pa zato ovo- Sućuraj je zakon!- kod mene ne pali.
Od svih mjesta na otoku koji su na moru, Sućuraj ti je najgori izbor.
Osim ako se netko pali na ono: daj da budem u šumi i da mi nitko ne smeta.

PreLud
01.05.2006., 23:20
onda sam ja stvarno nela čudna iznimka :D

kad god sam bija predobro sam se zabavija

lovelee dae
14.05.2006., 19:16
Ovo ljeto dečko i ja planiramo otići tamo.
Je li bio netko?
Zanima me ponajviše kakve su sanitarije, i ima li hladovine?
Službena web stranica kampa nešto šteka :flop: nažalost, i to taman
link za fotke pa nisam baš uspjela skontati koliko je kamp pošumljen.
Dakle, je li bio netko, kakvi su dojmovi?
Puno hvala!

mudrica
18.05.2006., 23:13
bila, prije 15-tak godina
kamp nije bio u fukciji ("ratna zbivanja u sućuraju" pokrala sve sanitarije) pa je bilo super jer nije bilo žive duše.
uvala prekrasna, teren za šatore u borovom šumarku

inače, sućuraj je bio živa koma. poružno mjesto sa smrdljivom plićinom oko koje je kvazi riva
možda je sada ljepše

BigGreenElephant
24.05.2006., 05:33
Volio bih otici na Hvar, ali s obzirom da zivim u USA trabam 'inside' informacije gdje je najbolje otici na Hvar. Jelsa mi se cini lijepom. Htio bih da imam sumu blizu plaze i da je pogodno za djecu (4 i 6 godina).

Indi
24.05.2006., 11:08
U Jelsi nemas plaza. Jelsa je lijepa ali treba ti ili auto ili camac za otic na plazu. Ja poznajem dobro dio otoka gdje je Jelsa, ali ostatak otoka znam vrlo povrsno. Malo izvan Jelse ima jedna veca plaza koja je jako pogodna za familije sa djecom - samo bude grozna guzva.

Juraj2
25.05.2006., 10:16
Pakleni otoci, Palmižana, kod tete Dagmar. Ako jos ima mjesta za ovu godinu.

flakey
25.05.2006., 11:44
po meni najbolji dio otoka bio bio onaj Južni, Zavala.. ima puno šljunčanih plaža, lijepih apartmančića, a do Jelse si autom za 15 minuta...

@Indi - gdje si na hvaru?

zakan14
25.05.2006., 11:48
A Vrboska? Idealno za malu djecu. Na plažu (Soline) dobro je krenuti autom par km, jer sigurno imaš puno stvari. Hlada i plićaka ko u priči. (meni je malo bed puno ljudi, ali s djecom to teško možeš izbjeći). Usput, ako sam imaš rajc na duboku vodu, s druge strane uvale idealno je more (s pogledom na Brač).

flakey
25.05.2006., 13:07
e vidis na Soline sam skroz zaboravila... tam sam se ja brckala kao mala :D

jadran_22
26.05.2006., 00:14
bila, prije 15-tak godina
kamp nije bio u fukciji ("ratna zbivanja u sućuraju" pokrala sve sanitarije) pa je bilo super jer nije bilo žive duše.
uvala prekrasna, teren za šatore u borovom šumarku

inače, sućuraj je bio živa koma. poružno mjesto sa smrdljivom plićinom oko koje je kvazi riva
možda je sada ljepše

Nikad ružniji komentar za Sućuraj nisan ni čuja ni vidija.
Mogu samo kazat da se ja sa ovin komentaron niti malo ne slažem, Sućuraj je baš jedno lipo malo misto...
Kamp Mlaska ima lada koliko oćeš, priroda ludilo.
Sucuraj http://www.sucuraj.com
Mlaska http://www.mlaska.com

jadran_22
26.05.2006., 00:32
onda sam ja stvarno neka čudna iznimka :D

kad god sam bija predobro sam se zabavija

Ma nisi ti nikakva iznimka. Nego činjenica je da Sućurane sridnji dia otoka Hvara baš ne voli (bez nekog opravdanog razloga, valjda su ljubomorni). Nego da ne duljin, slike govore više od 1000 riči...

Stranica Sućurja: http://www.sucuraj.com/
Noćni život Sućurja: http://www.sucuraj.com/noc.htm

Indi
26.05.2006., 12:22
Meni je ta plaza u Solinama grozna :flop: Ona sa druge strane Solina sta gleda prema Bracu je sto put bolja. Tamo cijeli onaj dio Hvara koji gleda na Brac ima super stjene za lezat i super mjesta za kupanje, ali takve plaze nisu pogodne bas za klince.

zakan14
26.05.2006., 14:05
Meni je ta plaza u Solinama grozna :flop: Ona sa druge strane Solina sta gleda prema Bracu je sto put bolja. Tamo cijeli onaj dio Hvara koji gleda na Brac ima super stjene za lezat i super mjesta za kupanje, ali takve plaze nisu pogodne bas za klince.

Ne znam na koji dio Solina misliš. Onaj prvi je prestrašan, u samom zaljevu, ali već 100 m dalje ima odličnih uvalica gdje moš biti izoliran, plićak je za klince ok, hlad u blizini, more prva liga. U opciji s klincima teško mogu zamisliti bolje.
A u trenutcima eventualne zasićenosti - skočiš na drugu stranu (a toliko se i dijete strpi - treba ga tako i odgajat, da se baš cijeli svijet ne vrti oko njega).

Mene zapravo nervira preveć ljudi oko mene, ali s klincima ne možeš naći usamljeno mjesto, to je skoro jasno.

Indi
28.05.2006., 17:47
Mislim na taj dio gdje je sljunak, koma :flop: Je, tamo dalje je bolje, al najbolje pocinje tamo jos dalje, od spice tog zaljeva pa skroz prema Bracu i onom dijelu otoka ;)

pastelica24
11.07.2006., 23:06
mislim tamo na ljetovanje a čitam da je to naj destination this year!?:kiss:

Elysium
11.07.2006., 23:10
ovo je isto dobro odmjeren i fino plasiran topic :s :D

Zjena
13.07.2006., 08:54
na Hvaru je lijepo ljetovanje ali je postalo gay odrediste tako da je u krugovima pedera i valjda lezbejki to odrediste broj 1. a sada ovisi sta se trazi;-)))
Meni osobno se neda gledati neprirodne stvari po ulicama i plazama...-usput, nemam nista protiv pedera, ali neka nisu pred mojim ocima i neka se na nijedan nacin ne petljaju sa mnom;-)))

Eli_jana
13.07.2006., 14:51
nije samo ove godine Hvar in. i za hetero i homo skupine.
tamo sam provela dva prekrasna ljeta.
noćni život počinje oko 1, ima nekoliko birceva gdje su svi redom pijani i dobre se provode. imaš Venerandu i Carpe Diem za čagu, ako ti se čaga.

Gazda
13.07.2006., 15:00
mislim tamo na ljetovanje a čitam da je to naj destination this year!?:kiss:
Seljakušo, nemaš pojma. Želim ti uživanje među običnim ljudima koji nemaju pojma šta je u trendu.

Pokondirena tikva
13.07.2006., 15:02
na Hvaru je lijepo ljetovanje ali je postalo gay odrediste tako da je u krugovima pedera i valjda lezbejki to odrediste broj 1. a sada ovisi sta se trazi;-)))
Meni osobno se neda gledati neprirodne stvari po ulicama i plazama...-usput, nemam nista protiv pedera, ali neka nisu pred mojim ocima i neka se na nijedan nacin ne petljaju sa mnom;-)))
:bljak:
Koga boli kurac šta se tebi gleda/ne gleda, šta je tebi prirodno/neprirodno?!
Usput, najgori si homofob. Nepismeni homofob. :kava:

Natch
13.07.2006., 22:05
meni je grad hvar malo u k., al mi je zato starigrad prekrasan :cerek:
i jelsa je lijepa.

Cow&Chicken
15.07.2006., 13:29
Bok svima,
Je li netko bio u Veloj Stinivi na Hvaru? Tražim neko mjesto za ljetovanje: netaknuta priroda, smještaj tik uz more koje je KRISTALNO i bez jedriličara, kafića, dućana, kioska, ljudi, štandova sa plastičnim ogrlicama iz Kine, tobogana, samo nekoliko kućica u vali, pa da mi još netko i kuha domaću spizu (polupansion).... A da po potrebi mogu sjesti i u auto i otići do dućana, caffe i sl..... ( Sad kad ovo pročitam čini mi se da tražim nemoguće :-) Ta Vela Stiniva mi se čini baš takva, ali je toliko malo mjesto da nema baš nekih fotki na web-u pa ako je netko bio i može dati neki hint, i/ili fotku bio bih zahvalan. Thnx unaprijed!

flakey
15.07.2006., 16:50
ako tražiš takvo mjesto, Vela Stiniva je onda idealna... a za sliku upiši u google Vela stiniva hvar i odmah dobis i informacije o apartmanima..

flakey
15.07.2006., 16:52
meni je grad hvar malo u k., al mi je zato starigrad prekrasan :cerek:
i jelsa je lijepa.
meni je starigrad bljak... i smrdi.. ali jelsa je i više nego prekokrasna

Leda
17.07.2006., 00:26
ono sto vam ja savjetujem. probajte nekako doc do Paklenih otoka, ima iz Hvara brod-taxi (vozit ce vas vjerojatno momak od cca 20 godina, plav.zove se luka) koji vas vodi tamo. najbolje plaze, najmanje ljudi, i jeben restoran s domacom spizom.

Gdje se isplati otic na Paklene otoke? Bila sam u Palmizani, al sad bi nekaj drugo. FKK (Jerolim i Stipanska?) me ne zanima :D pa to odmah iskljucujem.
Zdrilca? Vlaka? Soline? Jel do svih njih vozi brod-taxi? Dajte neki prijedlog iz prve ruke!

sitni
17.07.2006., 21:22
Jel zna netko kolka je cijena za Hvar za auto i od kuda sve voze trajekti prema Hvaru?

medo101
17.07.2006., 21:44
Vozi Split - Stari Grad i Drvenik - Sucuraj

Cijenu ne znam....

rasklopac
17.07.2006., 21:46
Drvenik-Sućuraj:

auto-86kn
osoba-12kn
djeca do 3 god. ne placaju

http://www.jadrolinija.hr/default.aspx?dpid=1631

medo101
17.07.2006., 22:05
ali ovisi gdje ideš na Hvaru, pazi, cesta od Sućurja prema Jelsi, Starom Gradu i Hvaru je jako loša

Whistler
18.07.2006., 11:52

nemoj tako ostro, mozda se ljudima stvarno ide tamo...

ti imas nesto protiv nudizma???

HicksX
21.08.2006., 14:37
Pružila se prilika i idemo na Hvar:) Imate li kakve prijedloge za neke OK plaže? Zanima nas nešto mirnije (da nam susjedni klinci ne zakopavaju rucnike) i da ima hlada.
TIA.

Anirul
23.08.2006., 06:37
Toga tamo nema. Eventualno Paklinski otoci ali do njih moras taksi barkom koju placas po osobi. I na tim otocima ti je puno golaca a ako nadjes neko mjesto za sebe, velika je sansa da ces se nabosti na jeza ili ostru stijenu. Imas plazu koju je grad uredio ali dnevni upad po osobi ti je 650 kuna. Pa ti vidi.

HicksX
23.08.2006., 07:21
Doobro, pod pretpostavkom da necemo placat 650kn za komadic plaze, naci cemo sami nesto..

frenchkiss
23.08.2006., 08:08
odite na Paklene otoke. tam je prekrasno.

maks
23.08.2006., 11:17
skokni do Milne, 10 minuta autom, ima konoba odmah uz plažu, zapamtio sam odličnu salatu od hobotnice
http://www.milna-hvar.com/slike/milna/milna.htm

Anirul
23.08.2006., 11:40
Paklinski otoci jesu lijepi ali tesko je tamo s djecom gustat u kupanju. Velika je sansa da cete se nabost na jeza ili se ogulit na stijenu: ulazi u more su jako nepristupacni. A ono za 650 kn je dakako bilo ironicno. Nitko pametan ne bi to placao. Osim oni s veeeelikim viskom love.

HicksX
23.08.2006., 12:17
skokni do Milne, 10 minuta autom, ima konoba odmah uz plažu, zapamtio sam odličnu salatu od hobotnice
http://www.milna-hvar.com/slike/milna/milna.htm

uuu ovo zgleda fantastično. :top: Probat ćemo to svakako thx. A paklene otoke ćemo posjetit, makar nije jeftino pretpostavljam ali tko zna kad ćemo opet na Hvar.. :cool:

Anirul
23.08.2006., 16:19
Nisi rekla da ste autom tamo, to je onda posve druga situacija, jer se okolo imas gdje kupat ali u samom Hvaru ne.

HicksX
24.08.2006., 07:51
Da, autom smo pa ćemo se vozikat kako nam pase. Nisam baš ni mislio kupat se direktno u Hvaru, ali nije baš da mi se da vozit svaki dan do Sućuraja. Zato i pitam di ima dobrih plaža, a mislim da će ovaj prijedlog oko Milne pa malo istočnije ili nešto poslužiti sasvim dobo. Sam da nađemo neš mirno i super. Odmor iz snova..

Leda
28.08.2006., 19:08
Hm, ne znam jesi li vec otputovao i jel prekasno za odgovor...
Uglavnom, u blizini samog grada Hvara imas uvalu Pokonji dol s onim prekrasnim otocicem sa svjetionikom ispred nje :cerek:. Dostupno autom. Vidi slike Pokonji dol uvala (http://www.hvar-travel.com/photo_guide/a_239.jpg) i svjetionik (http://www.hvar-travel.com/photo_guide/a_276.jpg)

Preporucam jos posjetiti uvalu Dubovica, na putu od Hvara prema Starigradu, prije samog tunela. Nije bas dostupna autom, tj. auto ostaje parkiran gore na cesti, a spustas se pjeske kozjom stazicom 10tak min do uvale. Al isplati se, prekrasna je :top:
Dubovica (http://www.generalturist.com/destinations/destination.aspx?idMjesto=9138&lang=hr-HR)

HicksX
31.08.2006., 08:50
Nije prekasno. U nedjelju putujemo. Posjetit cemo sigurno Pokonji dol, a Dubovicu cemo barem probat. Ako nam to vrijeme dopusti.:D
Puno hvala:s

studentica21
02.09.2006., 21:28
Nije prekasno. U nedjelju putujemo. Posjetit cemo sigurno Pokonji dol, a Dubovicu cemo barem probat. Ako nam to vrijeme dopusti.:D
Puno hvala:s

ako nisam zakasnila...imas uvalu Zaraće prije grada Hvara,lijepo je.ja sam bila i u Ivan Dolcu,mislim da je to skretanje poslije Jelse prema Sucurju.imas malo vise voznje od grada Hvara al plaza je prekrasna.i svakako odi katamaranom Bola,Zlatni Rat se isplati vidjeti.

joj,bude se sjecanja....:cerek:

a za Paklinske otoke imas prijevoz brodicama sa rive i natpis na njima je "Palmizana 50 kuna" al to je samo u jednom smijeru za jednu osobu.kad se vracas na Hvar moras platiti jos 50 kuna.a udaljenost je nikakva.inace u Palmizani brodovi znaju ispusatati spremnike fekalija pa ako bas nemas srece....

joj,uzivaj,Hvar je prekrasan....al ne znam koliko si upucen,cesta od Sucurja do Hvara je HOROR! uska cesta na litici bez ograde nadam se da dosta govori .zato 338 kuna za trajekt iz Splita do Starigrada za auto i dvije osobe je jako malo.moj savjet ti je trajekt.prosla sam tu cestu do Sucurja i ispovracala sam se kad smo dosli na odrediste.

Leda
03.09.2006., 18:38
natpis na njima je "Palmizana 50 kuna" al to je samo u jednom smijeru za jednu osobu.kad se vracas na Hvar moras platiti jos 50 kuna. a joooj, studentice21, al ga nadrobi... Ova cijena za taxi-brod je 50kn u oba smjera, nadam se da se HicksX nije prepao od tvog izvjestaja...

Ivan Dolac je na juznoj strani otoka i ne skrece se za Sucuraj, nego se s ceste Jelsa-Sucuraj, kod Jelse skrece prema tunelu Pitve. Uf, predivno nesto - sva ova sela (Pitve, Vrisnik, Svirce) u unutrasnjosti, pa onaj minimalisticki tunel u zivoj stijeni i onda na drugoj strani Zavala, Ivan Dolac, Sv.Nedilja... :top:

Hm, a cesta od Sucurja do Jelse... pa, je koma, al nije da se ne moze. Ima ih cak i koji to vole odvozit i nema sanse da bi isli na trajekt na Split:zubo:.

Definitivno, Hvar je cijeli prekrasan i isplati se obici otok uzduz i popreko:s

studentica21
03.09.2006., 22:46
a joooj, studentice21, al ga nadrobi... Ova cijena za taxi-brod je 50kn u oba smjera, nadam se da se HicksX nije prepao od tvog izvjestaja...

Ivan Dolac je na juznoj strani otoka i ne skrece se za Sucuraj, nego se s ceste Jelsa-Sucuraj, kod Jelse skrece prema tunelu Pitve. Uf, predivno nesto - sva ova sela (Pitve, Vrisnik, Svirce) u unutrasnjosti, pa onaj minimalisticki tunel u zivoj stijeni i onda na drugoj strani Zavala, Ivan Dolac, Sv.Nedilja... :top:

krivo sam se izrazila i mislila sam na cestu od Jelse prema Sucurju.moja isprika.

a tunel sa semaforom u zivoj stijeni se svakako isplati vidjeti.a tek vina sa juzne strane Hvara...:zivili:

ne,cijena je u jednom smijeru.sigurno znam.

a ovo sa "drobljenjem"...a rekla sam mozda gluposti?

Leda
04.09.2006., 10:57
ne,cijena je u jednom smijeru.sigurno znam. onda je tebe netko dobro izvozao:D

studentica21
05.09.2006., 20:15
onda je tebe netko dobro izvozao:D

probaj pa ces vidjeti.

HicksX
13.09.2006., 07:12
Hvala vam svima. Evo sad smo se vratili. Bilo je fantastično. Baš fenomenalan odmor. Pogodilo nam se i vrijeme tako da smo baš uživali.. Ima super stvari za vidjeti. One plaže ispod Amfore pa malo desno su čisto ok.. Unatoč onom kaj su ljudi govorili.. Na Palmižanu nismo išli da ne plaćamo bezveze, tako da nisam siguran, ali mislim da sam stvarno i vidio cijenu karte u jednom smjeru 50 kuna. Tvrđava iznad grada je čist ok šetnjica a lijepo je vidjeti gradić iz ptičje perspektive.. Vegetacija je nešto sasvim drugačije od svega kaj sam vidio. Doduše ak se neki od pijanih turista spotakne i opadne u hrpu agava ili puničinih jezika nebu dobro;)
Hvala svima još jednom.:D

flakey
13.09.2006., 10:47
ne,cijena je u jednom smijeru.sigurno znam.

godinama vec 50kn za oba smjera..

znatiželja
02.12.2006., 03:03
zna li neko dobar smještaj u ovo vrijeme u hvaru?

Ina_antilopa
12.04.2007., 17:47
Ljudi jel ide neko na hvar ove godine, ili je bio prošle pa da kaže kak je bilo??
Zanimaju me mjesta za izlazak, znam za carpe diem, al kaj se samo tamo izlazi, il ima još nešto??? i odprilike cijene kak se kreću cuga u bircevima i to?

ross
13.04.2007., 09:14
Ljudi jel ide neko na hvar ove godine, ili je bio prošle pa da kaže kak je bilo??
Zanimaju me mjesta za izlazak, znam za carpe diem, al kaj se samo tamo izlazi, il ima još nešto??? i odprilike cijene kak se kreću cuga u bircevima i to?

u samom gradu hvaru imaš dosta toga- disco veneranda i gotovi svi bircevi na koje ćeš naić ti rade dugo i u svima je party tako da nemreš nikako fulat.
kaj se tiče cijena cuge-računaj da je sve skuplje nego u zagrebu i to dosta.

hebiga,hvar je ipak in i to i naplačuju.

Ina_antilopa
13.04.2007., 20:22
u samom gradu hvaru imaš dosta toga- disco veneranda i gotovi svi bircevi na koje ćeš naić ti rade dugo i u svima je party tako da nemreš nikako fulat.
kaj se tiče cijena cuge-računaj da je sve skuplje nego u zagrebu i to dosta.

hebiga,hvar je ipak in i to i naplačuju.

E hvala na info, ma znam da je hvar ful skup, al nekak će se valjda skrpat pare, a kaj si ti bio tamo ili si možda s hvara, jel znaš neki smještaj za preporučit, ne treba biti niš posebno, glavno da ima krevet i kupaonu?? :rolleyes: :D

nerealizirana_cura
07.05.2007., 12:59
E hvala na info, ma znam da je hvar ful skup, al nekak će se valjda skrpat pare, a kaj si ti bio tamo ili si možda s hvara, jel znaš neki smještaj za preporučit, ne treba biti niš posebno, glavno da ima krevet i kupaonu?? :rolleyes: :D

mene isto zanima smjestaj u hvaru, da je blizu sve!

dolazimo trajektom, ali necemo uzeti auto, kazu da nam ne treba ako se ne mislimo gibat po otoku. na kupanje cemo na paklene, vise manje svaki dan.

dole smo od 28.7-05.08, 2 cure!

e sad, neki smjestaj, da je blizu rive i zbivanja.da se moze lako doci do njega nakon izlaza iz trajketa,posto necemo imati muske da nam vuku prtljagu!

Hvala!!!

goldietrickz
16.05.2007., 00:03
V.Stiniva. od Jelse cestom prema Sucuraju pa nakon par km dolje lijevo...

http://farm1.static.flickr.com/192/499973162_e438c0d40e_o.jpg

uslikano prije par dana...

http://farm1.static.flickr.com/214/499970064_c0b2cbe724_o.jpg

pogled iz Hotela Podstine, na Paklene otoke, i na lucicu "Titove" vile...

Nata07
16.05.2007., 08:33
goldietrickz , tu su vjerojatno trebale biti slike !?! Ma nema veze, htjela sam samo informaciju da li je netko bio u Starigradu, šta ima od ponude i td.

....Ana....
16.05.2007., 17:14
goldietrickz , tu su vjerojatno trebale biti slike !?! Ma nema veze, htjela sam samo informaciju da li je netko bio u Starigradu, šta ima od ponude i td.

Stari Grad nije dobar izbor, nema lijepe plaze, nema dobar nocni zivot, tmuran je. Bolji izbor Hvar ili Jelsa, a ako vam je najbitnije kupanje juzna strana otoka.

zula
23.05.2007., 17:54
carpe diem pogotovo after beach party,kiva bar navečer u centru show program zagarantiran ostalo po meni ništa

....Ana....
23.05.2007., 22:54
carpe diem pogotovo after beach party,kiva bar navečer u centru show program zagarantiran ostalo po meni ništa

Ajme, ne - opet ti! Ovo nije istina, jednostavno nije. Kako se to onda ja zabavljam ljeti na ovom otoku i u nekim drugim prepunim klubovima s dobrom glazbom :confused: Ali njemu je i u Splitu jedina zabava na molu na Firulama :zubo: Inace, u Jelsi imate nekoliko suuuuper kafica, lounge barova i jedan klub koji nije Vertigo (to cudo vapi prazno 95% ljetne sezone, cijene nabrijane, cak se tu i tamo usude naplatiti upad, ali bed, nemaju kome) vec Dgigibaoo, tamo u visokoj sezoni bude zakon, masu ljudi i dobra atmosfera. Ostala dobra mjesta - Tarantela (super kafic na pjaci, kokteli savrseni 32 kn itd., svega lijepoga, super glazba), Corni Petar (kafic uz more, lezaljke i drvene stolice i stolovi ispod borova, imaju i sladolede, salate, krumpirice, sendvice....), Tabu (lounge bar, jazz glazba), Villa Verde (cocktail bar, ponekad glazba uzivo). Inace, Dgigibaoo je super i za dnevni djir, super pogled, bambus preudobne stolice, dobra glazba, dobra kava....

....Ana....
24.05.2007., 01:50
Ovdje dosta toga pise, nije najnoviji izvjestaj, ali je sve ostalo isto, slazem se s vecinom. http://www.isoladihvar.com/hvarENGjelsa.htm

zula
30.05.2007., 08:59
ane moja lipo piše -po meni -ako nemamo isti ukus ok ali ipak mislim da bolje od tebe znam šta mi se sviđa
a inače živim u splitu u koji san doša ima 10 godina baš sa hvara tako da znan kako diše sve to

....Ana....
30.05.2007., 22:42
ane moja lipo piše -po meni -ako nemamo isti ukus ok ali ipak mislim da bolje od tebe znam šta mi se sviđa
a inače živim u splitu u koji san doša ima 10 godina baš sa hvara tako da znan kako diše sve to

Ma da, sve pet, ali ako su ljudi vec odlucili otici na Hvar, opisi im malo nocni zivot, reci cega gdje imaju, bezveze je pristupiti sa stavom ''tu je sve bezveze, garant se necete dobro provesti....''. Inace, ne shvacaj preosobno moje postove, ja sam ti zapravo jako tolerantna osoba. Aj pozdrav!

TiNa.
31.05.2007., 01:44
nikad mi nece biti jasno sta ljude tjera na ljetovanje u hvaru.. nit plaze, nit vele grada nit normalnih cijena. jedino ako si s jahtom pa se kupas kod paklenih i izadjes na partijanje u hvar (iako je i to jako ograniceno na par kafana) moze biti dobro...al opet to sve isto pa i bolje imas na drugim mjestima. vjerujem da se sve svodi ipak na svijet 'poznatih i slavnih' pa kud svi tu i mali mujo.

Putnik92
31.05.2007., 09:35
Meni je na Hvaru najbolje jest smokve. Ima ih svuda uz cestu, samo treba stat i brat. :D

NoWa
31.05.2007., 10:32
Meni je na Hvaru najbolje jest smokve. Ima ih svuda uz cestu, samo treba stat i brat. :D

i kupine:cerek:

evo cu ja hvarka reci ovoj sto se zanima za stari grad, da od cijelog otoka jedino stari grad ne valja:zubo:

niti je dovoljno malen da bude privlacan za totalni odmor, niti je dovoljno razvijen da ima nocni zivot. plaze su daleko od centra..jedino sta valja je da je trajekt najblize:E

....Ana....
31.05.2007., 15:31
i kupine:cerek:

evo cu ja hvarka reci ovoj sto se zanima za stari grad, da od cijelog otoka jedino stari grad ne valja:zubo:

niti je dovoljno malen da bude privlacan za totalni odmor, niti je dovoljno razvijen da ima nocni zivot. plaze su daleko od centra..jedino sta valja je da je trajekt najblize:E

E, slazem se. SG jednostavno ne valja.... Ali ako tko zeli, dam neki opis onog sto je donekle okej....

exter
31.05.2007., 17:51
Kako je sve relativno...
Stari Grad je svakako ljepši od Jelse, mirniji od Hvara kojeg treba izbjegavati u sezoni. Istina je da je nočni život nikakav, ali nije uvjek bilo tako. Prije deset godina SG je bio centar nočnog života na otoku. Hvarani i Jelšani su dolazili u SG.
Kulturni život je u SG najbogatiji među ovim gradovima.
SG ima cijeli poluotok Kabal, sa stotinu prekrasnih uvala za kupanje. Kupanje nije moguće ni u centru Jelse, ni u centru Hvara, pa tako ni u centru SG.
Najpoznatiji motiv hrvatskog turizma je rt Kabal.
To su moji argumenti.

http://i16.tinypic.com/4puitrs.jpg

http://i7.tinypic.com/4l59e0l.jpg

NoWa
31.05.2007., 18:41
Kako je sve relativno...
Stari Grad je svakako ljepši od Jelse, mirniji od Hvara kojeg treba izbjegavati u sezoni. Istina je da je nočni život nikakav, ali nije uvjek bilo tako. Prije deset godina SG je bio centar nočnog života na otoku.

:rofl:

baš i ne bih rekla. nit je lijep nit ima nocnog zivota.

s obzirom da sam tamo odrasla, znam da smo UVIJEK bježali u Jelsu i Hvar van. Starigrad je mrtav najmanje 15 godina. Možda je prije 15-20 godina nešto bilo, od tad definitivno nema ničega.

i kulturni zivot:rofl: daj me nemoj nasmijavati. kino koje radi ljeti i prikazuje stare filmove i čekaj...:misli: jednom godisnje se okupe tamo neki književnici..i ....gle NIČEG VIŠE NEMA.
nažalost, ali moj starigrad je katastrofa:flop:

NoWa
31.05.2007., 18:46
E, slazem se. SG jednostavno ne valja.... Ali ako tko zeli, dam neki opis onog sto je donekle okej....

hvar: za mlade
jelsa: nakon hvara, najzabavniji dio otoka, iako je pojam zabave tamo uvelike drugačiji nego u hvaru. Više se svodi na opijanje ispred kafića:D

vrboska: romantična i mirna, za starije..nema nocnog zivota bas, al jelsa je vrlo blizu:mig:
zavala: samo za kupanje i guštanje:)
pakleni otoci: ako imate priliku biti u onih par kuca tamo, to je raj na zemlji:cerek:
milna: isto jako mirno

exter
31.05.2007., 19:23
:rofl:

i kulturni zivot:rofl: daj me nemoj nasmijavati. kino koje radi ljeti i prikazuje stare filmove i čekaj...:misli: jednom godisnje se okupe tamo neki književnici..i ....gle NIČEG VIŠE NEMA.
nažalost, ali moj starigrad je katastrofa:flop:

a koncerti, izložbe, knjiške većeri, predstave, lutkarske predstave...

Što se tiće ljepote, Jelsa se stvarno ne može usporedit s SG.
SG ima prekrasan stari dio s labirintom kaletica, novi dio skriven i odvojen šumom. SG je urbanistički najbolje planiran od svih malih mjesta. Ima mrežu paralelnih ulica, što nema nigdje.

NoWa
31.05.2007., 20:42

SG ima prekrasan stari dio s labirintom kaletica, novi dio skriven i odvojen šumom. SG je urbanistički najbolje planiran od svih malih mjesta. Ima mrežu paralelnih ulica, što nema nigdje.

visko, gradonačelniče, ma jel to vi reklamirate naš grad:D?

jer ne znam nikog drugog tko bi redao hvalospjeve našem malon mistu. al istina, kaletice su jedine dobre u starigradu:top:

....Ana....
31.05.2007., 21:33
nikad mi nece biti jasno sta ljude tjera na ljetovanje u hvaru.. nit plaze, nit vele grada nit normalnih cijena. jedino ako si s jahtom pa se kupas kod paklenih i izadjes na partijanje u hvar (iako je i to jako ograniceno na par kafana) moze biti dobro...al opet to sve isto pa i bolje imas na drugim mjestima. vjerujem da se sve svodi ipak na svijet 'poznatih i slavnih' pa kud svi tu i mali mujo.

Ja govorim opcenito o otoku Hvaru, a ne samo o gradu Hvaru. Ja isto nisam tip za grad Hvar, meni on nije uopce napet, ali da ima sto ponuditi turistima, ima. Uostalom, ne bi stekao ovaj status koji ima da nije tako. Lijep je to grad, ali meni osobno ne odgovara taj njegov ljetni djir. Inace, otok Hvar glasi za
10. najljepsi u svijetu i smatram da je jako zanimljiv turistima, predivan, juzna strana je nesto fenomenalno za kupanje, partijanje u Jelsi i Hvaru super.... Ugl. do sada nisam upoznala osobu koja je dosla na Hvar, a da joj se otok nije svidio (i to puuuuno). A upoznala sam ih dosta....

....Ana....
31.05.2007., 21:55

Buahahahahah!! :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: Pa ja poznajem brdo ljudi koji zive u Stari Gradu i smatraju ga uzasno ruznim gradom. Osim nepodnosljivog smrada, ruzne zatvorene vale, krajnje bezvezne rive itd. tu je i vjecno tmurno vrijeme. Nema nijednu normalnu plazu ni u blizini, ima najruzniji park na svijetu, nema gotovo nijedan dobar (zanimljiv po necem) kafic, nema nijedan klub (prije deset godina je stosta bilo drugacije, ajmo please govoriti o sadasnjem stanju, koga brige sto je prije 10 god. tamo postojao neki dobar klub) itd. itd. By the way, i u Jelsi se ljeti odrzavaju predstave, postoji ljetno kino, odrzavaju se koncerti, u mnogim kaficima stalno neke svirke uzivo, poznati dj-evi itd., tu su i dani Antuna Dobronica, izlozbe se odrzavaju takodjer. I Jelsa ima interesantne kale.... Ma o cemu ti pricas? Inace smatram da je glupo raspravljati o tome koji je grad ljepsi, ali ti si stvarno naveo previse neutemeljenih podataka :) Bez ljutnje, ali raspitaj se ubuduce malo.

....Ana....
31.05.2007., 21:57
visko, gradonačelniče, ma jel to vi reklamirate naš grad:D?

jer ne znam nikog drugog tko bi redao hvalospjeve našem malon mistu. al istina, kaletice su jedine dobre u starigradu:top:

Opet se slazem s tobom :s

exter
31.05.2007., 22:15
Njega držim za glavnog krivca za stanje u gradu, što se zabave tiće. Ne, nisam gradonačelnik, da jesam, dao bi otkaz sam sebi.
Kalete u Jelsi - ma nemoj me nasmijavat, cijela je nabijena i nabacana.
Park u SG je bio godinama zapušten, al zasjat će on opet punim sjajem, a samo mjesto i koncept su mu odlični.
I taj noćni život koji je tako opjevan u Jelsi nije puno bolji nego u SG , da se izrazim - isto sranje. Par kafića, svi sjede, mračno i tužno - to je moj dojam Jelse.

....Ana....
31.05.2007., 22:47
Njega držim za glavnog krivca za stanje u gradu, što se zabave tiće. Ne, nisam gradonačelnik, da jesam, dao bi otkaz sam sebi.
Kalete u Jelsi - ma nemoj me nasmijavat, cijela je nabijena i nabacana.
Park u SG je bio godinama zapušten, al zasjat će on opet punim sjajem, a samo mjesto i koncept su mu odlični.
I taj noćni život koji je tako opjevan u Jelsi nije puno bolji nego u SG , da se izrazim - isto sranje. Par kafića, svi sjede, mračno i tužno - to je moj dojam Jelse.

Nocni zivot isti u Jelsi i Stari Gradu?!?! Sorry, ali to jos nisam cula ni od ljudi koji tako zagrizeno brane SG (a takvih je malo :p )! Uspio si me i nasmijati, covjece! Sto se parka tice, grozan je i nikad nece dostici ljepotu jelsanskog koji je predivan, pun zelenila, cvijeca.... Jelsa je daleko sredjenija i cisca od SG-a. Manje smrdi, tj. puuuuuuuuuuuno manje smrdi. Suncana je, SG je tmuran i to se nikad nece promijeniti zbog njegovog polozaja. Jelsa ima relativno okej gradske plaze, SG ni cuti za to. Jelsa ima super rivu i zanimljive kafice na njoj, SG gotovo da ni nema rive. Itd. itd.

exter
01.06.2007., 08:15
Potpuno se ne slažem s tobom, osim smrada, ali kanalizacijski sustav je pri kraju pa će se i to rješit.
Što se osunčanosti tiće, Jelsa je cijela okrenuta prema sjeveru, koliko sunca može imati?!
Valjda se radi o subjektivnom doživljaju, jer meni je Jelsa mračna i hladna. U stvari svi ljudi koje znam misle da je Jelsa bez veze, al eto, imaju nekakvu ponudu zabave trenutno (mada je za mene i to jako loše - u rangu SG).
Što se parka u Jelsi tiće - ima par starih stabala i to mu daje vrijednost, al uređenje je nikakvo.
I najvažnije što SG ima, a Jelsa nema je povijest.

....Ana....
01.06.2007., 12:03
Potpuno se ne slažem s tobom, osim smrada, ali kanalizacijski sustav je pri kraju pa će se i to rješit.
Što se osunčanosti tiće, Jelsa je cijela okrenuta prema sjeveru, koliko sunca može imati?!
Valjda se radi o subjektivnom doživljaju, jer meni je Jelsa mračna i hladna. U stvari svi ljudi koje znam misle da je Jelsa bez veze, al eto, imaju nekakvu ponudu zabave trenutno (mada je za mene i to jako loše - u rangu SG).
Što se parka u Jelsi tiće - ima par starih stabala i to mu daje vrijednost, al uređenje je nikakvo.
I najvažnije što SG ima, a Jelsa nema je povijest.

Mislim da si ti tu puno subjektivniji nego ja, i to puno. SG je tmuran (realno, dakle je i to je cinjenica koju vide svi koji nisu slijepi ili zadrti kao ti), Jelsa je suncana (realno, dakle, bez obzira na okrenutost prema sjeveru :p ). SG je zatvoren i do njega ne moze doprijeti puno sunca i gotovo. Jelsanski park je i te kako dobro sredjen, kad si zadnji put bio u Jelsi? Prije deset godina kad je u SG-u jos postojao disco? :rofl: :rofl: SG nema NIKAKVU ponudu, ama bas nikakvu. Jelsa ima neusporedivo vise konoba, restorana, kafica, klubova, fast foodova i svega ostalog. Nocni zivot Jelse je super i ljeti u njoj vidjam pola Stari Grada, hehe.... Jelsa ima nekoliko zbilja special mjesta dok SG ima pet bezveznih kafica. Jesi li ikad bio u Villa Verdi, Tabuu, Dgigiju, Taranteli pa i Vertigu, Chuari i sl.? Usporedi uredjenje tih mjesta s kaficima u SG-u. Razlika nebo podzemlje. Corni Petar, Iga, Grebisca, Mina (za djecu), Bocic, Ispod Fontane, Vitarnja.... ok mjesta za kupanje. Iga opcenito divno mjesto, put do tamo zakon. Setaliste do hotela Fontane u Jelsi takodjer super. Setaliste do Basara u SG-u nesto tako bezvezno, a i do Lanterne mada je to malo bolje. U SG-u bila tri godine po tjedan dana u kampu i ne imali se siroti gdje okupati pa se gotovo nitko ni nije kupao, jedna cura i ja zeljeli izaci vani malo i kidnuli, a kad ono vani NIKOG, NISTA ne radi, a bilo je dva-tri ujutro. Od tada, a to je bilo 2003. se nije nista promijenilo. Bila nekoliko puta i vidjela. Pametnom dosta. Ugl. ako idete u SG i zelite se zabaviti, morat cete u Jelsu ili Hvar. Ugl. ja zivjela na Hvaru i velikoj vecini ljudi (Jelsana, Splicana, Starogradjana, Hvarana itd. itd.) SG koma, totalna koma!! Jelsa simpa mjesto sa dobrom zabavom, gastronomskom ponudom, plazama, uredjenjem i svime ostalim. :cool:

TiNa.
01.06.2007., 15:06
Ja govorim opcenito o otoku Hvaru, a ne samo o gradu Hvaru. Ja isto nisam tip za grad Hvar, meni on nije uopce napet, ali da ima sto ponuditi turistima, ima. Uostalom, ne bi stekao ovaj status koji ima da nije tako. Lijep je to grad, ali meni osobno ne odgovara taj njegov ljetni djir. Inace, otok Hvar glasi za
10. najljepsi u svijetu i smatram da je jako zanimljiv turistima, predivan, juzna strana je nesto fenomenalno za kupanje, partijanje u Jelsi i Hvaru super.... Ugl. do sada nisam upoznala osobu koja je dosla na Hvar, a da joj se otok nije svidio (i to puuuuno). A upoznala sam ih dosta....

Nemoj se ljutit, smatram sebe turistom i otok mi se nije svidio puno. kupala sam se po danu na paklenim, a na vecer bi izasla u hvar. najbolje od sveg je bila klopa (to u palmizanu u nekom restoranu u sred sumice sto je bilo prekrasno) a hvar ko hvar mi ostavio upitnik iznad glave. ja iskreno ne znam po cem i zasto je tako popularan. mozda samo zato sto svi bogatasi dolaze s jahtama na paklene da se kupaju i hvar je najblizi za izac, pa se jos neko sjetio carpe da otvori i to je to. koliko me pamcenje sluzi, tad je i poceo da se spominje u megalomanskim omjerima....ne zbog ovog ili onog nego jedne jedine kafane.

da me se pogresno ne razumije, volim i cijenim nase stare gradove i kulturnu bastinu, al povodit se za modom koju namecu ovi sto jahte vozaju pa gdje im zgodnije za okupat se je blesavo.

....Ana....
01.06.2007., 15:19
Nemoj se ljutit, smatram sebe turistom i otok mi se nije svidio puno. kupala sam se po danu na paklenim, a na vecer bi izasla u hvar. najbolje od sveg je bila klopa (to u palmizanu u nekom restoranu u sred sumice sto je bilo prekrasno) a hvar ko hvar mi ostavio upitnik iznad glave. ja iskreno ne znam po cem i zasto je tako popularan. mozda samo zato sto svi bogatasi dolaze s jahtama na paklene da se kupaju i hvar je najblizi za izac, pa se jos neko sjetio carpe da otvori i to je to. koliko me pamcenje sluzi, tad je i poceo da se spominje u megalomanskim omjerima....ne zbog ovog ili onog nego jedne jedine kafane.

da me se pogresno ne razumije, volim i cijenim nase stare gradove i kulturnu bastinu, al povodit se za modom koju namecu ovi sto jahte vozaju pa gdje im zgodnije za okupat se je blesavo.

Ma da, ja se slazem da je Hvar malo precijenjen, meni je osobno Jelsa puno bolja za izaci od samog Hvara. Jelsa je vise alternativa djir, a Hvar je totalna sminka i ja ga ljeti izbjegavam. Ali ljudi se dosta pale na to, jbg. Za kupanje mi je najdraza juzna strana, Zavala, Gromin Dolac, Jagodna.... Tu je niz zanimljivih malih mjesta, Pitve, Vrisnik, Humac, Gdinj.... Gdje si sve bila na Hvaru? Inace, svatko ima pravo na svoje misljenje i ja tvoje misljenje postujem. S ovim likom gore je ista stvar samo on uporno iznosi hrpu podataka koje jednostavno ne stoje. Cinjenice su cinjenice, htjeli mi to ili ne.... ;)

....Ana....
01.06.2007., 15:43
Nekoliko slicica....
Gromin Dolac
http://img517.imageshack.us/img517/2614/forum059vj8.jpg (http://imageshack.us)
http://img186.imageshack.us/img186/1117/forum070ml0.jpg (http://imageshack.us)
Stavit cu kasnije jos slicica, sada vise nemam vremeeeena :eek:

goldietrickz
01.06.2007., 18:50
http://farm1.static.flickr.com/228/499983298_8f0c574c67.jpg

fotke Braca i Hvara stare izmedju 2 dana i 2 tjedna...

http://www.flickr.com/photos/brodway/

Stiniva je zakon za kupat se... Stari grad ima jedan kafic zakon, zaboravih mu ime ali je nesto na T, i drzi ga supersimpaticna mlada gazdarica. u Carpe Diemu sam bio prije par dana i vec piva mala jadna kosta 25 kuna, za mjesec bi mogla kostati i citavih 50 kunica...
Sidro je ajde kako tako oke kafic i onaj birc iznad Hvarskog kazalista za koji niko ziv ni ne zna i to je to sto se tica grada Hvara.
Jelsa i Vrboska su meni obje oke. ima se tu gdje izac. Sucuraj je jos jedino totalna truba. ima par restorana i jedan normalan birc. ali inace, sasvim simpaticno mjesto za provest odmor...

i jos jedna malo smijesnija fotka uslikana prije 3 dana na ulazu u Stari grad:

http://farm1.static.flickr.com/242/521095012_ae41456175.jpg

....Ana....
01.06.2007., 21:50
http://farm1.static.flickr.com/228/499983298_8f0c574c67.jpg

fotke Braca i Hvara stare izmedju 2 dana i 2 tjedna...

http://www.flickr.com/photos/brodway/

Stiniva je zakon za kupat se... Stari grad ima jedan kafic zakon, zaboravih mu ime ali je nesto na T, i drzi ga supersimpaticna mlada gazdarica. u Carpe Diemu sam bio prije par dana i vec piva mala jadna kosta 25 kuna, za mjesec bi mogla kostati i citavih 50 kunica...
Sidro je ajde kako tako oke kafic i onaj birc iznad Hvarskog kazalista za koji niko ziv ni ne zna i to je to sto se tica grada Hvara.
Jelsa i Vrboska su meni obje oke. ima se tu gdje izac. Sucuraj je jos jedino totalna truba. ima par restorana i jedan normalan birc. ali inace, sasvim simpaticno mjesto za provest odmor...

i jos jedna malo smijesnija fotka uslikana prije 3 dana na ulazu u Stari grad:

http://farm1.static.flickr.com/242/521095012_ae41456175.jpg

Stiniva jest zakon, pogotovo Mala Stiniva. SG ima taj (znam na koji kafic mislis, ali se ne mogu sjetiti imena) okej kafic i okej je Neptun. Ostalo je jako bezveze i u SG-u nije nijedan (osim Neptuna) kafic lijepo, ni drugacije po necem uredjen. U Jelsi ima puno dobro i drukcije sredjenih kafica s glazbom uzivo, dj-evima, koncertima blabla.... Ima i puno lijepih konoba, restorana dok mi se u SG-u svidja jedino Ermitaz zbog kakve takve lokacije. Hvar meni nije ljeti nista posebno, ali mi je grad lijep. Posebno tvrdjava, riva, pjaca, najstarije pucko kazaliste u Europi.... SG ima povijest, ali od te povijesti u njemu gotovo niceg nije ostalo (studiram povijest, a i u srednjoj sam imala predmet povijest otoka Hvara).... SG ima jako ruznu rivu (gore je slika pa sami procijenite), park, lokaciju uopce.... Sucuraj meni nije nesto, ali bijah dvaput tamo pa ga nisam stigla ni dozivjeti kako spada.... U Vrboskoj nisam nikad izasla pa nisam kompetentna dijeliti komentare.

....Ana....
01.06.2007., 22:20
Tabu
http://img239.imageshack.us/img239/2941/picture618ir5.jpg (http://imageshack.us)

exter
01.06.2007., 22:38
Ma da, ja se slazem da je Hvar malo precijenjen, meni je osobno Jelsa puno bolja za izaci od samog Hvara. Jelsa je vise alternativa djir, a Hvar je totalna sminka i ja ga ljeti izbjegavam. Ali ljudi se dosta pale na to, jbg. Za kupanje mi je najdraza juzna strana, Zavala, Gromin Dolac, Jagodna.... Tu je niz zanimljivih malih mjesta, Pitve, Vrisnik, Humac, Gdinj.... Gdje si sve bila na Hvaru? Inace, svatko ima pravo na svoje misljenje i ja tvoje misljenje postujem. S ovim likom gore je ista stvar samo on uporno iznosi hrpu podataka koje jednostavno ne stoje. Cinjenice su cinjenice, htjeli mi to ili ne.... ;)

O kakvim to činjenicama govoriš, za onih miljon ljudi u Hvaru nije činjenica da je Jelsa bolja od Hvara, vjerovatno bi ti se nasmijali s onim buahhahahhhahah..
Ja sam prvi post počeo s onim "kako je sve relativno" , što znači da je sve rečeno samo subjektivni doživljaj. Da ti nisi tako kratkovidna , vjerovatno bi znala da je Jelsa loša. I ja mogu nabrojat nekoliko restorana, kafića i koktel barova koji su poznati i popularni u SG, ali Tini se vjerovatno ne bi svidili, kao ni oni u Jelsi, ni oni u Hvaru. Tabu je vječno prazan, vila verde - lipo misto ali bez života, ljudi odu tamo ubit oko, vertigo - buahahahah, nisam nikad tamo zateka više od 10 ljudi, tarantela - kafić ko kafić, đigi - bio ok zbog glazbe, ali ...what the fuck...
Živim na otoku zadnje četiri godine, pa znam o čemu govorim..
Nakon toliko bezveznih većeri provedenih u Jelsi i sad odem svakih petnaest dana, al samo natankat gorivo. SG je isto sranje po tom pitanju, po svemu drugom daleko bolji... subjektivno je ali stotinu subjektivnih ima veću težinu od jednog "objektivnog"

....Ana....
01.06.2007., 22:48
Ja nisam rekla da je Hvar bolji od Jelse vec da je meni bolji. Rekla sam da je to lijep grad s dobrom ponudom, vecini se svidja. Tabu - rijetko u spici sezone tamo nadjem mjesto za sjesti, Villa ima i te kako zivota, Tarantela - jako dobro sredjena i jako dobra glazba, nemoguce naci mjesto za sjesti, Dgigi - jazz koncerti s akademski obrazovanim glazbenicima, cijenjenim dj-evima i super terasom itd. Daj navedi jedan kafic imalo poseban u SG-u! Mah, ja ZNAM da je vecini SG ruzan, a Jelsa dobra pa ti trubi o cemu hoces :p Pa i tu na forumu se nitko ne slaze s tobom :flop:

....Ana....
01.06.2007., 22:51
Jagodna
http://img122.imageshack.us/img122/8835/ljeto2005002kd1.jpg (http://imageshack.us)

....Ana....
01.06.2007., 22:53
Eh, da! Aj samo please nemoj navesti Basaro kao super cocktail bar jer je to losije i od Vertiga, mtv hitici i sl. :horor:

....Ana....
01.06.2007., 23:01
Jos malo Gromin Dolca....
http://img480.imageshack.us/img480/3153/ertzjuildfgk064lf4.jpg (http://imageshack.us)

....Ana....
01.06.2007., 23:12
Pogled iz Dgigija, cca. pet ujutro....
http://img264.imageshack.us/img264/6013/pozdravizdgigiaze2.jpg (http://imageshack.us)

....Ana....
01.06.2007., 23:14
Ulaz u Tabu....
http://img479.imageshack.us/img479/6637/picture612bo5.jpg (http://imageshack.us)

....Ana....
01.06.2007., 23:34
Malo Jelse s interneta....
http://img183.imageshack.us/img183/324/jelsa2zb3.jpg (http://imageshack.us)
http://img183.imageshack.us/img183/514/jelsa4go7.jpg (http://imageshack.us)
http://img501.imageshack.us/img501/2481/jelsa3og0.jpg (http://imageshack.us)

....Ana....
01.06.2007., 23:36
http://img183.imageshack.us/img183/258/jelsa5bi8.jpg (http://imageshack.us)
http://img470.imageshack.us/img470/7725/jelsa7bg5.jpg (http://imageshack.us)
http://img470.imageshack.us/img470/148/jelsa8bn9.jpg (http://imageshack.us)

....Ana....
01.06.2007., 23:38
http://img183.imageshack.us/img183/2959/jelsa9db2.jpg (http://imageshack.us)
http://img470.imageshack.us/img470/748/jelsa1xj8.jpg (http://imageshack.us)
http://img183.imageshack.us/img183/8615/minabq8.jpg (http://imageshack.us)

....Ana....
01.06.2007., 23:40
http://img470.imageshack.us/img470/4257/jelsa6ly5.jpg (http://imageshack.us)
http://img384.imageshack.us/img384/1115/jelsa10mj5.jpg (http://imageshack.us)

....Ana....
01.06.2007., 23:50
Meni je Hvar bas lijep :cerek:
http://img456.imageshack.us/img456/8631/953hvarph4.jpg (http://imageshack.us)
http://img505.imageshack.us/img505/6568/hvar3bv5.jpg (http://imageshack.us)

....Ana....
01.06.2007., 23:54
Zavala (juzna strana otoka)....
http://img482.imageshack.us/img482/4383/otokhvarzavalaplaza07ia4.jpg (http://imageshack.us)
http://img453.imageshack.us/img453/8457/zavala2wg2.jpg (http://imageshack.us)

mala0077
24.06.2007., 11:54
i sad nakon svih tih komentara meni se više ne ide u stari grad :confused:
a toliko ljudi je reklo da je ok tamo..
i nije istina valjda da nema nijedna uvalica ili plaža na koju se u stari gradu može otići a da ti ne treba auto?ili da nema nijedan kafić u koji idu mladi i u kojem je zanimljivo?ili neki restorančić ili bilo kakvo događanje?!
ako je tako kako ste opisali taj hvar i ostala mjesta na otoku onda se trebamo zapitati.........

Fleur Delacour
24.06.2007., 15:22
Ja također idem uskoro u Stari Grad i ovim putem zahvaljujem Ani što mi ga je unaprijed ogadila. :top:

mala0077
24.06.2007., 16:16
http://www.hvar-travel.com/lang_hr/destinacije.asp?id=178

pag
24.06.2007., 23:15
ne znam jeste li razmišljali o jedrenju?! Kad se podijeli po glavi i nisu neke pare, a svaki dan si gdje te volja...

dobra stranica www.barbafranci.com

franzjosef
28.06.2007., 19:40
Idem ove godine po prvi puta na Hvar, u Starigrad. Sve sam postove ovdje pročitao, ali nitko nije spomenuo ima li u Starigradu (ili negdje drugdje na otoku) internet caffe? I još nešto: kakve su ceste na otoku? Thx

malipatak
30.06.2007., 01:53
Interesuje me ako iko ima informacije o trajektima, da li ide samo iz Splita i koliko kosta odprilike. Isto tako pitanje na otoku gdje je najbolji nocni zivot. Tnx

NoWa
30.06.2007., 10:04
i sad nakon svih tih komentara meni se više ne ide u stari grad :confused:
a toliko ljudi je reklo da je ok tamo..
i nije istina valjda da nema nijedna uvalica ili plaža na koju se u stari gradu može otići a da ti ne treba auto?..
stvarno nema...al bez zajebancije. imas najblize 20-ak minuta hodanja prema arkadi na jednu stranu (tamo je pješčana plaža di se kupaju gosti hotela) i onda samo stijene, a na drugu stranu prema luci imaš par mjesta gdje se maho svi oni kojima je lijeno voziti kupaju. ako vec moram birati da idem negdje blizu starigrada, idem na ovu stranu prema luci jer je more čišće i nema toliko ljudi;)

NoWa
30.06.2007., 10:07
Interesuje me ako iko ima informacije o trajektima, da li ide samo iz Splita i koliko kosta odprilike. Isto tako pitanje na otoku gdje je najbolji nocni zivot. Tnx
do hvara idu trajekti iz splita (2 sata voznje) i drvenika (25 minuta, al dođeš na kraj otoka pa ti opet izađe 2 sata dok dođeš do starigrada:zubo: ).
na www.jadrolinija.hr pogledaj sve cijene i raspored voznje;)

najbolji nocni zivot je u hvaru bez premca, iako je meni nakon xy godina izlaženja tamo dopizdilo i mozda sad više volim penzionersku Jelsu

NoWa
30.06.2007., 10:09
Idem ove godine po prvi puta na Hvar, u Starigrad. Sve sam postove ovdje pročitao, ali nitko nije spomenuo ima li u Starigradu (ili negdje drugdje na otoku) internet caffe? I još nešto: kakve su ceste na otoku? Thx

u jebate, ne znam jel ima internet caffe:misli:nikad mi nije treba':D

ceste..pa kako koje:D al vozi ti oprezno jer lokalci lome zavoje u starim fićima pri brzini od 100 km na sat, a cesta zna biti jaaaaaaaaako uska, posebno ako ideš od dola prema starigradu

NoWa
30.06.2007., 10:14
a Jelsa nema je povijest.uuu nemoj tako, a povijest fešte vina. kakve su to fešte znale biti dok ih nisu sjebali:flop:

al ako idete u starigrad, ajte barem 16.08 budite tamo. tad je fešta i ima događaja i zabave:top:

blueblue2007
01.07.2007., 00:55
Pošto ću biti u Starom Gradu na odmoru, zanima je kakve su autobusne linije za Hvar, Jelsu i Zavalu. Imali osim lokalnog autobusa i privatnih prijevoznika?
Koliko su linije redovite i koja je cijena karata, okvirno?

NoWa
01.07.2007., 10:02
Pošto ću biti u Starom Gradu na odmoru, zanima je kakve su autobusne linije za Hvar, Jelsu i Zavalu. Imali osim lokalnog autobusa i privatnih prijevoznika?
Koliko su linije redovite i koja je cijena karata, okvirno?

nema privatnih prijevoznika.
javni prijevoz je los i uglavnom ide kad idu i trajekti..

imas na rivi, odmah pored parka, stanicu autobusa na kojoj ti je raspored:mig:

za cijene ne znam, odavno se nisam vozila busom

ps. mislim da za zavalu nema busa. stopiraj:D

blueblue2007
01.07.2007., 11:45
Hvala na odgororu, NoWa!
Pomalo me čudi da tako posjećen otok ima slabo organiziran prijevoz. Nadam se da će se to ubuduće popraviti. Dobar primjer za ugledati se je Malta, mali otok potpuno povezan gradskim prijevozom koji ide veoma često, slično javnom prijevozu u velikim gradovima.

malipatak
02.07.2007., 01:06
Hvala na informaciji NoWa !!!
Nemogu da se odlucim dali na Hvar ili negdje drugo.:confused: Slobodno pisite ako imate dobre ideje za dobar provod i fine plaze..... :top:

Hana_
02.07.2007., 22:14
joj ove godine opet nocna mora onaj tunel strave i uzasa :horor:
po zimi jos nije radio semafor, sad mi nece bit tolka frka valjda

NoWa
02.07.2007., 23:03
joj ove godine opet nocna mora onaj tunel strave i uzasa :horor:
po zimi jos nije radio semafor, sad mi nece bit tolka frka valjda
ma dobar je tunel, da ga nema trebalo bi sto godina do druge strane. dobar je tunel:s

nasmijanonebo
09.07.2007., 08:00
planiramo decko i ja na hvar oko 15.7. na cca tjedan dana
pa nas zanima da li je vec guzva u tom terminu na hvaru jer prijasnjih godina smo imali srece da je sve juzno od splita bilo poluprazno u 7.mjesecu:) i uvijek nasli na licu mjesta dobar smjestaj za ok pare :zubo: itd..
da li ima sanse da tamo na licu mjesta nađemo smjestaj?, ono,ne patimo za luksuzom, cisto da se prespava (najbolje bi bilo grad Hvar, al moze i drugdje)jer bi ionako đirali autom po cijelom otoku..ili se preporuca da unaprijed rezerviramo smjestaj?
(nikad dosad nismo na cijelom Jadranu unaprijed uzimali smjestaj, uvijek imali srece)

NoWa
09.07.2007., 10:06
planiramo decko i ja na hvar oko 15.7. na cca tjedan dana
pa nas zanima da li je vec guzva u tom terminu na hvaru jer prijasnjih godina smo imali srece da je sve juzno od splita bilo poluprazno u 7.mjesecu:) i uvijek nasli na licu mjesta dobar smjestaj za ok pare :zubo: itd..
da li ima sanse da tamo na licu mjesta nađemo smjestaj?, ono,ne patimo za luksuzom, cisto da se prespava (najbolje bi bilo grad Hvar, al moze i drugdje)jer bi ionako đirali autom po cijelom otoku..ili se preporuca da unaprijed rezerviramo smjestaj?
(nikad dosad nismo na cijelom Jadranu unaprijed uzimali smjestaj, uvijek imali srece)

naravno da ima šanse;)

nasmijanonebo
09.07.2007., 11:04
a iznenađena sam ak ima sanse :) neki naputak u vezi toga?;)

NoWa
09.07.2007., 11:23
u hvaru na izlasku iz trajekta dezuraju one babe s kartonima "sobe", a nerijetko su takve i u starigradu.:)

nasmijanonebo
09.07.2007., 11:36
u hvaru na izlasku iz trajekta dezuraju one babe s kartonima "sobe", a nerijetko su takve i u starigradu.:)

aha, kao i drugdje:zubo:
hvala na inf.

aorwen
09.07.2007., 14:09
možeš otići i u turističku zajednicu grada hvara ili gdje te već zanima. ja sam malo gledala za vrbosku i imaju dobru ponudu priv. smještaja.

nasmijanonebo
09.07.2007., 15:05
iskopala sam hrpu brojeva, samo ih treba sad nazivati :-)
a stos je u tome da uvijek u zadnji cas odlucimo o datumu dolaska itd..
ne znam da li bi bili smjesteni u jelsi (bila tam 1 dan) pa okolo autom po otoku ili da budemo smjesteni u hvaru pa odatle đirevi po otoku..
savjeti? (bila ja vec u hvaru po vise dana, ali dragi nije, bio samo u jelsi na 1 dan) je li i jelsa skupa kao hvar?

aorwen
09.07.2007., 18:03
Jelsa nije tako skupa kao hvar. Meni je najljepša južna strana otoka zavala, i. dolac.... imaju odlične plaže .
Mislim da je lakše iz jelse obilaziti otok , do starigrada imaš 10-ak min., vrboska-5 min....., dok je hvar na samom kraju pa se imaš malo više voziti. A i možda bi u jelsi našli povoljniji smještaj.

djdata
09.07.2007., 19:02
Jelsa je vise nego duplo jeftinija od Hvara. Uostalom, to vazi za sva mjesta na otoku. Hvar je u posljednjih nekoliko godina postao skup kao Dubrovnik. Stvarno, ako ne zelite potrositi previse para, bolje vam je odsjesti negdje drugdje (mada je tamo najzivlje, najbolji nocni zivot (generalno, ne i meni)). Cisto za primjer votka tonic u Hvaru u Carpe Diemu kosta 48 kn :rolleyes: , u Jelsi nigdje preko 15 :zubo: Slazem se, juzna strana otoka je daleko najbolja za kupanje, samo ja preferiram neka druga mjesta, ne Zavalu i Ivan Dolac :) Tamo je uglavnom nemoguce naci metar kvadratni za rucnik i stvari :mad: Mada, plaze i priroda u doticnim mjestima :s :top: :cerek: :cerek:

aorwen
09.07.2007., 21:02
mi uvijek idemo krajem 8 ili početkom 9. mjeseca tako da nema gužva nigdje. Najbolje plaže su između zavale i gromin dolca, samo je ona cesta katastrofalna. Ali isplati se i to zbog čistog mora i prazne plaže:top:

_Ana_
09.07.2007., 21:32
mi uvijek idemo krajem 8 ili početkom 9. mjeseca tako da nema gužva nigdje. Najbolje plaže su između zavale i gromin dolca, samo je ona cesta katastrofalna. Ali isplati se i to zbog čistog mora i prazne plaže:top:

Dobro, krajem osmog i početkom devetog stanje je malo bolje, ali ja čak ni tada ponekad ne mogu naći prikladno mjesto u Zavali i Ivan Dolcu. Plaže između Zavale i Gromin Dolca su zakon. U Gromin Dolcu imam kuću pa sam za to mjesto sentimentalno vezana. Inače, Vela i Mala Stiniva, Pakleni otoci, cijela južna strana, neke uvalice kod Jelse itd., sva ta mjesta su predobra za kupanje. Moji osnovni kriteriji su da je more čisto i da nema puno ljudi. Na nabrojanim mjestima količina ljudi varira, kako kad, kako gdje, no more je uvijek kristalno čisto :s

aorwen
10.07.2007., 09:26
u gromin dolcu sam bila prije par godina. Odlično mjesto za ljetovanje ako nisi ovisan o trgovinama, kafićima....općenito gužvom.

nasmijanonebo
10.07.2007., 11:07
i u real lifeu mi vecina preporucila smjestaj u jelsi a onda đir okolo..lako je kad imamo auto, pa nema frke a i vidim da je stvarno jelsa dosta jeftinija..
za plaze znam sto treba, vec se informirala (znam za juznu stranu hvara, to sama vidla)
hvala svima na inf. :)

nasmijanonebo
10.07.2007., 11:48
e da, vidim da ima kamp Vira, 4 km od Hvara.-vidjela fotke, info itd o tom kampu
bio netko osobno tamo? kak je tamo?

_Ana_
10.07.2007., 13:08
u gromin dolcu sam bila prije par godina. Odlično mjesto za ljetovanje ako nisi ovisan o trgovinama, kafićima....općenito gužvom.

Ma, ja ti tamo odem tu i tamo s ekipom. Inače sam u Jelsi (preko ljeta, je l', zimi u Splitu) ;)

aorwen
10.07.2007., 21:38
Ma, ja ti tamo odem tu i tamo s ekipom. Inače sam u Jelsi (preko ljeta, je l', zimi u Splitu) ;)
Ja sam ljetovala u vrisniku do unazad par godina. Na hvaru ljetujem cijeli život tako da se tamo osjećam kao na domaćem terenu.

Nata07
13.07.2007., 10:23
ja idem u Starigrad 03.08. - molim preporuke za kakav dobar restorančić, kafić itd .....

Urica
13.07.2007., 13:33
Ljetovala sam na hvaru par puta, i supe mi jr bilo.

Ove godine nas 6 (3 para) idemo u Jelsu, iznajmili smo apartmane, jedva čekam.
Međutim prije sam uvijek išla preko Splita, a ovaj puta idem Drvenik-Sućuraj.
Tim putem sam nekada davno išla, ali nisam ja vozila, pa se i ne sjećam baš puta, osim da baš nije najbolji.

Ove godine prvi puta idem tim putem, ja vozim, pa bih htjela par riječi o tom putu.
Znam da je grozan, ali koliko se sjećam njegova grozota je u krivinama, ali ako se ide lijepo 50-ak na sat, ne bi trebali omati problema:eek: zar ne? I mogu se dva auta mimoići, zar ne...jer je cesta dvosmjerna.....imaju li branici na cesti:zubo:

I još nešto,
čula sam za neki Vtunel, kojim se dolazi na neku super plažu....a obzirom da baš ne volim mračne tunele i duge, malo me strah, pa me interesuje je li taj tunel toliko grozan i koliko treba vremenski da se prođe:zubo:

_Ana_
13.07.2007., 13:42
ja idem u Starigrad 03.08. - molim preporuke za kakav dobar restorančić, kafić itd .....

Meni od restorana najdraži (i definitivno najbolja lokacija) Ermitaž, od kafića mi se baš ništa ne sviđa, recimo da Neptun i Lampeduza (mada Lampeduza nije ono što je nekad bila) mogu proći. Za izaći vani, koliko je meni poznato, nemaš ništa. Eventualno Basaro, no meni je to mjesto :rigo: Otiđi do Jelse, Hvara, oni u osmom mjesecu imaju super noćni život, Hvar u principu cijelu sezonu, samo što su cijene preprevisoke. Kupaj se definitivno negdje izvan grada jer u samom gradu nemaš lijepih plaža (o čistoći mora da ne govorim). Ako ste mobilni, nećeš imati problema s pronalaskom dobrih mjesta za kupanje, izlaženje itd.

aorwen
13.07.2007., 21:42
Ljetovala sam na hvaru par puta, i supe mi jr bilo.

Ove godine nas 6 (3 para) idemo u Jelsu, iznajmili smo apartmane, jedva čekam.
Međutim prije sam uvijek išla preko Splita, a ovaj puta idem Drvenik-Sućuraj.
Tim putem sam nekada davno išla, ali nisam ja vozila, pa se i ne sjećam baš puta, osim da baš nije najbolji.

Ove godine prvi puta idem tim putem, ja vozim, pa bih htjela par riječi o tom putu.
Znam da je grozan, ali koliko se sjećam njegova grozota je u krivinama, ali ako se ide lijepo 50-ak na sat, ne bi trebali omati problema:eek: zar ne? I mogu se dva auta mimoići, zar ne...jer je cesta dvosmjerna.....imaju li branici na cesti:zubo:

I još nešto,
čula sam za neki Vtunel, kojim se dolazi na neku super plažu....a obzirom da baš ne volim mračne tunele i duge, malo me strah, pa me interesuje je li taj tunel toliko grozan i koliko treba vremenski da se prođe:zubo:

ceta od sućuraja do jelse je prilično loša, uska, nema branika ... Vozi polako i nema frke. Mi svake godine idemo tim putem i sad mi se više i ne čini tako strašno kao prije. Obično nema gužve i kad se siđe s trajekta bude cijela kolona, pa je lakše voziti iza nekog.Osim ako onaj prvi ne vozi 20 km/h:zubo:
Vjerojatno misliš na onaj tunel prema južnoj strani. Nije dug, prođeš ga za cca. 2 min, postavljeni su semafori, tako da ne moraš brinuti da ćeš se morati s nekim mimoilaziti u tunelu. Meni je gora ona cesta poslije tunela nego sami tunel. Ali isplati se otići pogledati i taj dio, makar i na jedan dan.

verik
13.07.2007., 22:18
ceta od sućuraja do jelse je prilično loša, uska, nema branika

Toliko je uska da sam ja ostao bez retrovizora u mimoilaženju, zato krajnji oprez.;)

aorwen
13.07.2007., 22:30
još mi je nekako lakše kad se ide prema sućuraju jer većinu puta voziš uz onaj kamenjar sastrane. A kad ideš prema jelsi i vidiš da se voziš po rubu kolnika, a dole provalija...uh:eek: , nije mi baš svejedno.
Kad usporediš cijene trajekta split i drvenik , isplati se i malo off-road vožnje do jelse

Urica
16.07.2007., 13:34
ah super:eek:
sada sam se još nafurala da ću odletiti u more dole:eek:
nisam ni krenula na more, a već me strah:rolleyes:

ma ako idem 40-50 na sat:rofl: nije problem nadam se....
a osim toga kada se neko auto bude mimoilazilo samnom ja lijepo stanem pa neka prođe, pa neću u more radi nekog:mad:

aorwen
16.07.2007., 16:30
ah super:eek:
sada sam se još nafurala da ću odletiti u more dole:eek:
nisam ni krenula na more, a već me strah:rolleyes:

ma ako idem 40-50 na sat:rofl: nije problem nadam se....
a osim toga kada se neko auto bude mimoilazilo samnom ja lijepo stanem pa neka prođe, pa neću u more radi nekog:mad:

ma nije baš tako strašno. ;)
Meni je čak lakše kad ja vozim, nego kad se vozim s nekim.
Samo polako, oprezno ....:top:
sretan put :driver: i dobar provod na moru:Pivo:

Urica
16.07.2007., 16:32
ma nije baš tako strašno. ;)
Meni je čak lakše kad ja vozim, nego kad se vozim s nekim.
Samo polako, oprezno ....:top:
sretan put :driver: i dobar provod na moru:Pivo:

još malo 23.07.-->idući ponedjeljak krećem ako Bog da:D :D :D

žurim da sve poslove završim, kako na moru ne bih ni jedne sekunde pomišljala na nešto od poslova koji me čekaju kada se vratim...

La Havre
16.07.2007., 17:58
oprez

http://www.net.hr/putovanja/page/2007/07/16/0235006.html

karota
24.07.2007., 09:40
Preporuka za neke super restorancice na Hvaru?Neka domacinstva ili restorancici u uvalama koji su super?Idemo u Zarace za 10tak dana pa bi se htjela pripremit da ne ostnemo gladni :D

mala0077
30.07.2007., 08:54
ima u hvaru palača paladin se restoran zove i blizu centra je samo se s trga skrene u uličicu i tamo je. ambijnet prekrasan i hrana je odlična, nije skupo. uglavnom ak ne znaš di je taj restoran odi u pjacu i pitaj di je, konobari će ti reći, tak su mene uputili :cerek: bijelo vino je odlično :D

uostalom imaš hrpu restorana... u starigradu ak imaš prilike odi u antiku, i u kerumov trg centar odmah gdje trajekt pristaje u starigradu (odličnu pizzu imaju)

LuckyBamboo
31.07.2007., 14:44
oprez

http://www.net.hr/putovanja/page/2007/07/16/0235006.html

kako ljudi vole senzacionalizam! sad je sezona kad svi bombardiraju naslovima, skupa kava,skupa klopa, tamo prikažu neku babu s placa koja se snebiva kaj neki si mogu priuštit sok za 50kn ili sobu za 5000kn...i? to nam je mjerilo?! odeš bilo gdje van i sjedneš na kavu u centru i onda se ne čudiš kaj ćeš platit kavu 20 eura jer eto to je centar pa je u redu da onda bude skupo, ali kad je kod nas onda, pas mater kak je skupo! pa nitko ne tjera ni mene ni tu babu da pijemo kavu na stradunu, ali ako netko ima para i želi ih potrošit...ko mu brani! bilo gdje pa tako i na hvaru se može proći jeftino i uživat besplatno u prekrasnoj prirodi i moru, a onoj Ani koja pljuje po Starome Gradu neka prvo nauči da je Starigrad kod Paklenice, a da je na Hvaru- Stari Grad koji ima svoj šarm koji mnogi prepoznaju kad obiđu i Hvar i Jelsu i ostale gradiće, a prošli su tinejdžerske godine pa im oblokavanja po "trendi" kopijama birceva nije prvotni cilj. Npr. u Antici se može opustiti i pričati uz fenomenalne koktele i klopu po niskoj cijeni, a ima ih još, treba samo malo istražiti skrovite uličice koje skrivaju mnoštvo iznenađenja. zato moje preporuka, nikako ne zaobiđite u Stari Grad te ga sami otkrijte pa se uvjerite zašto mu se mnogi godinama vjerno vraćaju :)

Nata07
01.08.2007., 07:56
Moja destinacija je Stari Grad - Hvar! Može malo opis di se nalazi ta Antica?? :s:s:s

Natch
01.08.2007., 07:59
ne znam, gledam ovih dana malo cijene i sve je to apsolutno preskupo. hvar jeste lijep, ali je smjestaj i tamo i bilo gdje na jadranu smijesno precijenjen. ne moze polupansion u derutnom hotelu biti ni 250 kuna, a kamoli pet puta vise. posebno ne mozes to prodavati nasim ljudima, koji si zbog standarda ne mogu platiti vise od 20 eura za spavanje i obrok-dva dnevno (ja prva iz principa necu potrosit vise od 200 kuna dnevno za bilo kakav dozivljaj). mislim da je rjesenje u otvaranju radnickih odmaralista. ja se recimo zalazem da moja firma, koja god bila, otvori odmaraliste na bracu i losinju :D

uglavnom, da se vratimo na topic, mislim da se isplati ici u jelsu. ako se dobro sjecam, postoji i katamaranska veza s bracem iz jelse (brod ide rano ujutro i vraca se kasno popodne), tako da se to moze fino kombinirat.

ja sam OSOBNO :D revoltirana i nemam namjeru nikamo na jug putovati, dok su takve cijene (da ne spominjemo guzve).

LuckyBamboo
01.08.2007., 11:27
ne znam, gledam ovih dana malo cijene i sve je to apsolutno preskupo. hvar jeste lijep, ali je smjestaj i tamo i bilo gdje na jadranu smijesno precijenjen. ne moze polupansion u derutnom hotelu biti ni 250 kuna, a kamoli pet puta vise. posebno ne mozes to prodavati nasim ljudima, koji si zbog standarda ne mogu platiti vise od 20 eura za spavanje i obrok-dva dnevno (ja prva iz principa necu potrosit vise od 200 kuna dnevno za bilo kakav dozivljaj). mislim da je rjesenje u otvaranju radnickih odmaralista. ja se recimo zalazem da moja firma, koja god bila, otvori odmaraliste na bracu i losinju :D

ja sam OSOBNO :D revoltirana i nemam namjeru nikamo na jug putovati, dok su takve cijene (da ne spominjemo guzve).

Draga Nach, onda ni ti ni ja nećemo ići u te hotele! ali zašto nekome tko s plaćanjem te cifre nema ni najmanje problema ne bismo ponudili i takve hotele? i ne slažem se s tobom da je naša obala precijenjena, naprotiv, mislim da je ne cijenimo dovoljno, pogledaj talijane ili španjolce- naplatit će ti kupanje u mulju i ispusnim kemikalijama. imamo idealnu kombinaciju i to trebamo naplatiti. trebamo imati ponudu za sve skupine, kako za nas "odmarališta" :) tako i za lovatore deluxe hotele gdje će ih za masne pare maziti i paziti

lea_li
02.08.2007., 13:59
Jučer sam zvala jednu gospođu radi smještaja na Hvaru (u gradu Hvaru). Cijena dvokrevetne sobe je 60 eura :eek: Pa dobro kaj im je?
Obožavam Hvar i ljetovala sam tamo i prije nego što je počeo ovaj snobizam, ali lagano mi se počinje gadit. Opako su ga pretjerali s tim cijenama.

NoWa
02.08.2007., 18:44
Jučer sam zvala jednu gospođu radi smještaja na Hvaru (u gradu Hvaru). Cijena dvokrevetne sobe je 60 eura :eek: Pa dobro kaj im je?

khm, kod baba se zna nac i krevet za 20 eura, sto je prihvatljivo;)

ne unajmljujem sobu jer mi barem tamo ne treba, al kad prolazim, vidim babe kako docekuju katamarane i trajekte s onim pločama i cujem da vicu 20 eura.sad, valjda na to ide nekakva taksa, al ne virujem da je ona nesto turbo skupa

lea_li
02.08.2007., 18:53
Taksa je oko 1 euro po osobi dnevno

marina3
02.08.2007., 19:30
Nije oko nego je za 7 i 8 mj .inače taxa 7,00kn već nekoliko godina

goldietrickz
04.08.2007., 13:04
inace... Hvar je prekrasan. i otok i grad. moze se naci i jeftini smjestaj i skupi smjestaj, svega ima.
glede ceste za sucuraj. nije to tako strashno iako na prvi pogled izgleda. ono malo od jelse pa gore do prvih sela jest malo onak, treba se oprezno vozit. obavezno se spustiti u Veliku Stinivu. prekokrasno...

lea_li
04.08.2007., 13:16
Jednom sam bila smještena u Jelsi i išla sam busom u Hvar. Skoro sam umrla od straha. Vozać je stao na gas i udri, a sve same provalije. Ne volim se toga ni sjetit.

goldietrickz
04.08.2007., 13:22
Jednom sam bila smještena u Jelsi i išla sam busom u Hvar. Skoro sam umrla od straha. Vozać je stao na gas i udri, a sve same provalije. Ne volim se toga ni sjetit.

:D a onda si isla starom cestom preko V.Grablja, Brusja i Selca...
danas to ide malo brze i nema provalija osim ono malo poslije tunela... :rofl:

lea_li
04.08.2007., 13:24
Meni baš i nije bilo smiješno :zubo:
Poslije sam svake godien bila smještena u Hvara pa nisam isprobala te nove puteve.

Natch
04.08.2007., 15:28
meni se fakat ne ide nikamo, al za svaki slucaj, kako ide taj katamaran iz jelse za bol? jel utorkom?
ako netko ima sobe u starigradu ili jelsi, nek mi se javi na pm. placam do 80 kuna lezaj u dvokrevetnoj i do 100 kuna jednokrevetnu. zanima me i polupansion do 150 kuna. hvala.

aorwen
04.08.2007., 21:49
meni se fakat ne ide nikamo, al za svaki slucaj, kako ide taj katamaran iz jelse za bol? jel utorkom?
ako netko ima sobe u starigradu ili jelsi, nek mi se javi na pm. placam do 80 kuna lezaj u dvokrevetnoj i do 100 kuna jednokrevetnu. zanima me i polupansion do 150 kuna. hvala.

http://www.jadrolinija.hr/pdfs/hr.9603.pdf

goldietrickz
04.08.2007., 22:57

natch, sorry, ali ja mislim da ti neces ove godine na Hvar. :kiss: nema teorije da nadjes smjestaj pod tim cijenama, sada. mozda tamo iza 25.8.
sada... no chance. nemos po tim cijenama nac nista ovdje u Trogiru a nekmoli na Hvaru. opet, mozda ako bi isla tamo prema Sucurju, iako sumnjam...

lea_li
04.08.2007., 23:08
I ja mislim da ćeš teško naći smještaj za tu cijenu. Sobe su ti u gradu Hvaru 30 eura po osobi, možda su u drugim mjestima koji euro jeftiniji,
Vidjela sam da imaš iste postove i u topicima Korčula i Vis. I tamo ti je ista priča kao i na Hvaru.

Inaće iz Bola za Jelsu imaš liniju svaki dan (mislim popodne).

Natch
05.08.2007., 00:08
ne zanima me hvar, nego starigrad. sjecam se da su lani sobe u pansionima po mjestu bile 100 kuna (nocenje s doruckom).
inace, svi registrirani iznajmljivaci privatnog smjestaja imaju sluzbene cjenike. i po tim cjenicima, sjecam se da je apartman za dvoje u visu (odnosno soba s koristenjem kuhinje i kupatila) bio 120 kuna.
lezaj u dvokrevetnoj sobi bio je 80 kuna, a iste su cijene na cijelom jadranu.

mala0077
05.08.2007., 09:31
ja sam bila u starigradu s dečkom i apartman smo platili 30 eura na dan a imali smo svoju terasicu, sobu, kuhinju i kupaonu i sve je bilo lijepo uređeno i čisto a terasa divna. i to sam bila od 21.7-28.7.2007.

što se tiče starog grada imam sve naj za reći....dotična osoba ovdje na forumu ga je popljuvala tak da se na kraju meni nije ni išlo tamo al kad sam došla totalno sam se iznenadila....more čisto i ima i restorana i kafića a plaže krasne...ak je nekome do partijanaja neka ode do hvara jer je bus 20 kn a a taksi 30.

a što se tiče hvara i kave od 20 kn pa jbg meni to nije puno!!!!!!!!!!ja u osijeku na promenadi platim kavu 14 kn i šutim a dotična pjaca je na krasnom mjestu i usluga odlična i 20 kn nije puno (ak nekom je neka ne ide i gotovo).al tak je to kod nas, ak netko ode u italiju i plati 0,5 l obične vode 5 eura to nije puno a ova kava od 20 kn im je puno.mislim ono......
isto tako govore kak je hvar nenormalno skup aja sam bila na večeri u toj palači paladin, bilo nas je troje, večerali smo, popili 2 l vina i 2 l vode a ja sam još i desert palačinke sa sladoledom naručila i izašlo nas je 495 kn...nije strašno uopće...ak netko ide na godišnji barem si jednu takvu večeru može priuštiti

a sad ta dotična antika u starom gradu...imaš na rivi u centru znak za uličicu gdje je antika i na ploči piše antika tak da ne brineš, naći ćeš sigurno..i još odi u basaro na plaži na koktele (odlični su :cerek: )

Natch
05.08.2007., 09:41
jaa što se tiče hvara i kave od 20 kn pa jbg meni to nije puno!!!!!!!!!!

svaka kava skuplja od 8 kuna je previse.
kao sto i svako mjesto u kojem ima vise od jednog covjeka na 10 m2 nije turisticko.

lea_li
05.08.2007., 10:06
ne zanima me hvar, nego starigrad. sjecam se da su lani sobe u pansionima po mjestu bile 100 kuna (nocenje s doruckom).
inace, svi registrirani iznajmljivaci privatnog smjestaja imaju sluzbene cjenike. i po tim cjenicima, sjecam se da je apartman za dvoje u visu (odnosno soba s koristenjem kuhinje i kupatila) bio 120 kuna.

Ajde mi molim te daj link od tih iznajmljivača (u Visu).

A što se tiće cijena u Hvaru, možeš i tamo jeftino pojest i popit (nisam bila ove godine, nadam se da se nije ništa promijenilo). Neki bircevi su nabili cijene, a u nekima si cijene kao i u centru Zagreba. Ima za svakog nešto.
U Hvaru sam platila porciju lignji (ne baš bog zna kakvih) 120 kuna - u praznom restoranu, a isto sam tako pojela savršenu tjesteninu s kozicama za nekih 40 u krcatom restaću u kojem se čeka na red.

goldietrickz
05.08.2007., 22:38

whatever. volio bi da to pronadjes. mozda su te cijene i tocne ali van spice. isto tako te sobe sigurno osim kreveta i lavaboa nemaju nista. :D
opet kazem... mozda u starom gradu. znam da u trogiru danas nema teorije da to pronadjes. jednostavno nema mjesta u takvim sobama. nema mjesta
uopce. ali, kakvo nam je vrijeme zadnjih par dana, ako ovo potraje moglo bi to sve pojeftinit...

Urica
06.08.2007., 12:38
Došla sam juče sa Hvara,

bila sam u Jelsi...privatni smještaj
3*, suprug i ja smo 14 dana platili 440E za nas dvoje zajedno. Mislim da je na vratim sobe od turističke zajednice bio onaj cjenuik i da je pisalo da je sada soba 75Kn, a kasnije 65Kn
Bilo je nas 6, 3 para, svako je imao svoju sobu sa balkonom i kupaonicom, i nas 6 je dijelio jednu kuhinju...stvarno super....
Naša soba je imala bračni krevet i još jedan dodatni, mada na njemu nije niko spavao.

Pansion Rubin,
kod jedne divne porodice, koja se tako i preziva, oni se između ostalog bave proizvodnjom meda i maslinovog ulja, te su i vicešampioni hrvatske u uzgoju maslina, a i za med su dobijali dosta puta nagradu.
Na povratku u Sarajevo snadbjeli smo se medom:o i uljem koje je stvarno divno

Kod njih se kupovalo vino i crno i bijelo i prošek, onda oni kao gostima uvijek daju povoljnije, a dosta puta i besplatno:D
stalno kada bismo pravili ribu, oni bi je ispekli na gradele za nas, jer to bolje znaju, a nije im ništa ni mrsko.

Plaža je samo malo niz ulicu, to je plaža Mina i super je...do jelse, centra, od kuće 5 minuta hoda, starigrad 10Km udaljen, vrboska 7km...sve super i blizu.

e sada što se tiče cijena u kafićima, iskreno preskupo, kafa sa mlijekom 20-25kn?? (U Hvaru)je malo previše. Mada mi nismo to gledali, bitno nam je bilo da se odmorimo, ali na kraju kada se sve svede na papir bolje bi bilo da sam otišla u Tursku ili negdje drugdje, gdje bi u krajnjem slučaju ugostitelji bili i ljubazniji.

cijene u restornima, kako gdje... ngdje za prevelik novac hrana bljak, a negdje supe. U Jelsi ima konoba Huljić, koju svima preporučujem. Konoba sa 4 terase i svaka terasa različit ambijent, cijene su ok, ni preskupe ni preniske...
Vino domaće njihovo je 60kn litra.

Meni je odgovaralo što gužve na hvaru nije bilo kao što inače bude, jer sam se baš odmorila, ali probati nadoknaditi manjak turista tako što ćeš dignuti cijene, pa probati sve nadoknaditi:rolleyes: :rolleyes:

goldietrickz
06.08.2007., 13:31
svaka kava skuplja od 8 kuna je previse.
kao sto i svako mjesto u kojem ima vise od jednog covjeka na 10 m2 nije turisticko.

ako je kava dobra, ja bih dao i vise. dati 8 kuna za mlijeko s vodom i crnom tekucinom koja bojom lici na kavu, jest previse.

mjesta u kojima nema toliko puno ljudi jos uvijek nam je, fala bogu, puna obala i otocje.

solta je dobar primjer. pa dugi otok, usce neretve, pokoje seoce izmedju Sibenika i Trogira...

zona44
24.08.2007., 13:55
Došla sam juče sa Hvara,

bila sam u Jelsi...privatni smještaj
3*, suprug i ja smo 14 dana platili 440E za nas dvoje zajedno. Mislim da je na vratim sobe od turističke zajednice bio onaj cjenuik i da je pisalo da je sada soba 75Kn, a kasnije 65Kn
Bilo je nas 6, 3 para, svako je imao svoju sobu sa balkonom i kupaonicom, i nas 6 je dijelio jednu kuhinju...stvarno super....
Naša soba je imala bračni krevet i još jedan dodatni, mada na njemu nije niko spavao.

Pansion Rubin,
kod jedne divne porodice, koja se tako i preziva, oni se između ostalog bave proizvodnjom meda i maslinovog ulja, te su i vicešampioni hrvatske u uzgoju maslina, a i za med su dobijali dosta puta nagradu.
Na povratku u Sarajevo snadbjeli smo se medom:o i uljem koje je stvarno divno

Kod njih se kupovalo vino i crno i bijelo i prošek, onda oni kao gostima uvijek daju povoljnije, a dosta puta i besplatno:D
stalno kada bismo pravili ribu, oni bi je ispekli na gradele za nas, jer to bolje znaju, a nije im ništa ni mrsko.

Plaža je samo malo niz ulicu, to je plaža Mina i super je...do jelse, centra, od kuće 5 minuta hoda, starigrad 10Km udaljen, vrboska 7km...sve super i blizu.

e sada što se tiče cijena u kafićima, iskreno preskupo, kafa sa mlijekom 20-25kn?? (U Hvaru)je malo previše. Mada mi nismo to gledali, bitno nam je bilo da se odmorimo, ali na kraju kada se sve svede na papir bolje bi bilo da sam otišla u Tursku ili negdje drugdje, gdje bi u krajnjem slučaju ugostitelji bili i ljubazniji.

cijene u restornima, kako gdje... ngdje za prevelik novac hrana bljak, a negdje supe. U Jelsi ima konoba Huljić, koju svima preporučujem. Konoba sa 4 terase i svaka terasa različit ambijent, cijene su ok, ni preskupe ni preniske...
Vino domaće njihovo je 60kn litra.

Meni je odgovaralo što gužve na hvaru nije bilo kao što inače bude, jer sam se baš odmorila, ali probati nadoknaditi manjak turista tako što ćeš dignuti cijene, pa probati sve nadoknaditi:rolleyes: :rolleyes:

slazen se za konobu Huljic sve je tamo perverzija!! :s :s :s

raky
27.08.2007., 13:02
i ja sam ove godine bio na Hvaru i u Hvaru. OK,cijene jesu preterane...hotelski smjestaj,pice....ali zato mozes kao covijek odmoriti. nema guzve,da ne bude zabune ima ljudi ali ne moras se zivcirati i gurati kroz masu...taman koliko treba.
ja sam npr nasao savrseno utociste na terasi hotela adriana...raj hedonizma. kada sam sjeo u onu nisku fotelju pomislio sam kako nikada iz nje ne bi ustao...e sad,ledena kava,18 kn... punioo,previse? pa za mene je,slavonac sam....ovamo svi rasdimo za sicu(za placu koju konobari u veramundi skupe kao baksu za vece),ali kad pogledas na sav taj luksuz,finocu....na kraju dosli smo se odmoriti,znali smo cijene i nitko nas nije terao tamo. uz tu kavu,ili nesto drugo dobijes i besplatan pristup internetu,novine(iz citavog svijeta),mir... uf.
bas me ocarao taj hotel,pitam se kakva ce biti amfora kada se obnovi do kraja...
Hvaru ja zamjeram nesto drugo...luksuzno odmoriste,jedan od top 5 destinacija u HR...a plaze katastrofa. ok,kamenite su...to je priroda stvorila i ne treba dirati...ali nema tuseva???
pa mislim to ima i u baskoj vodi...
a i nocni zivot za mlade bas i nije nesto posebno,carpe je tolika sminka da mi se gadi i proci pored njega,a veramunda jedini disko naplacuje ulaz 100 kn... i cuga totalno precijenjena. znaci 10 dana, 1000 kn...samo za ulaz,pice sokic,pivo..evo jos 100 kn... koliko mladih hrvata si to moze priustiti? valjda dosta,kada disko tako radi i skupi po 1000-2000 ljudi.
ali zato barem 60% turista koje sam tamo sretao prica engleski...od toga pola sa americkim naglaskom...dakle dolaze ljudi sa 2. kontinenta...a ako je njima dobro,sta da mi kukamo!? ideo dalje,gdije nam odgovaraju cijene i ponuda...

raky
27.08.2007., 13:37
e da,jos nesto...nakon odmora u hotelu,nasao sam privatni smjestaj,sobu u samom centru grada,ulica iza setalista(iza hotela Riva),za curu i mene sam platio 150kn za dan...soba je bila starija(namjestaj),bez klime i tv-a(kojeg nisam vidio dva tjedna :)) ali imala je svoje kupatilo i balkon...i meni je bila skroz ok. isto tako,kafic koji nije preskup,zove se Sidro. jedina mana mu je sto je prilicno mali..ali dobra atmosfera i gazdarica kojoj nije problem platiti rundu tu manu vrlo brzo nadoknade. isto tako restorancim Miss piggy,koji je malo udaljeniji od centra,nalazi se kod hotela Bodul,ima savim pristojne cijene hrane. imaju i nekave akcije,vecera od 17-18 h(cini mi se) po nizim cijenama,pizza sve vrste po 30 kn... za one koji se zele jeftino napiti uvijek postoje studenac i kerum,kao i svi hvarski vinari...pa mislim da se i na Hvaru ipak moze proci prilicno jeftino,tj jeftinije nego sto vecina nas ocekuje.
samo se treba malo informirati...

rafikx
26.09.2007., 11:20
http://www.youtube.com/watch?v=mEE6gbvPDNI

Hvarka
03.12.2007., 14:47
Ako je nekome potreban smještaj za novu godinu ili za sljedeće ljeto, kliknite na link u potpisu i pošaljite mi mail, ja iznajmljujem sobe i apartmane:)

koki_zg
08.05.2008., 15:01
ajmo otvorit i ovu sezonu komentiranja otoka hvara...
konkretno me zanima za grad Hvar 26.7. - 9.8.

jel se nešto promjenilo od prošlih godina?
mjesta za izlazak?
smještaj?
cijene?
iskustva nekoga tko je bio (20 god)?
ići ili ne ići? zašto?

-tražimo dobru zabavu bez fensi šmensi spika i takvih cura, puno mladih, dobri noćni provodi + cjenovno u nekoj normali (ne bi spavali na plažama, ali ne bi ni trošili preko 500 kn dnevno ukupno)

ako i je 500 kn neki vrh, dal se može dobro provesti s tolko novaca? kolko je smještaj, klopa, izlasci (najbolje ako je netko bio prošle godine pa zna koliko je potrošio i kako se proveo?)

bili prošlih godina u crikvenici, baskoj vodi, krku, vodicama, pagu pa eto ove godine se nekako našao Hvar. Kako i odkud, nemam pojma...ako imate boljih prijedloga, dapače (iako nije za ovu temu, ali eto)

nasmijanonebo
08.05.2008., 15:15
ajmo otvorit i ovu sezonu komentiranja otoka hvara...
konkretno me zanima za grad Hvar 26.7. - 9.8.

jel se nešto promjenilo od prošlih godina?
mjesta za izlazak?
smještaj?
cijene?
iskustva nekoga tko je bio (20 god)?
ići ili ne ići? zašto?

-tražimo dobru zabavu bez fensi šmensi spika i takvih cura, puno mladih, dobri noćni provodi + cjenovno u nekoj normali (ne bi spavali na plažama, ali ne bi ni trošili preko 500 kn dnevno ukupno)

ako i je 500 kn neki vrh, dal se može dobro provesti s tolko novaca? kolko je smještaj, klopa, izlasci (najbolje ako je netko bio prošle godine pa zna koliko je potrošio i kako se proveo?)

bili prošlih godina u crikvenici, baskoj vodi, krku, vodicama, pagu pa eto ove godine se nekako našao Hvar. Kako i odkud, nemam pojma...ako imate boljih prijedloga, dapače (iako nije za ovu temu, ali eto)

ja bila u hvaru lani pocetkom 8.mjeseca..vec sam prije bila u hvaru prije ovih fensi fazei pa nisam ocekivala nista..
prvo, sto se tice nocnog zivota-iznenadilo me i to recimo neugodno..sve se zatvara iza ponoci (cak ni u carpe diemu nije bio neki moving iza 2h i sve nesto mlitavo...domaci izlaze u par birceva i nemrem se sjetiti naziva, ali ima jedan birc di idu bas domaci i to mladi oko 20 godina u ulicici na skalinama...tam je bilo zgodno al isto radi do 2h uvrh glave
sto se tice kupanja ako nemas auto, imas izbor kupati se na betonskim i stjenovitim plazama u gradu ili otici brodom na paklinske otoke...paklinski otoci su krasni, prekrasna priroda, mirisi,more itd..ali prijevoz brodom je skup (mislim da sam 60 kn po osobi placala dnevnu karut-do recimo palmizane i natrag)..u palmizani na glavnoj plazi (najpoznatija plaza od paklnskih otoka) ima fora birc na otvorenom (sjedis na maslinovim granama)..
sto se tice klope u restoranima, ovi glavni su dosta skupi pa bi trebalo prozujati u malim ulicicama da se naleti na relativno nesto ..imas supermarket konzum koji je skuplji nego u zg,ako budes klopu kupovao/la po ducanima..uglavnom,..sam grad je lijep i ima dosta za vidjeti, npr. tvrđavu iznad grada svakako a probajte otici busom i do jelse i do milne i okolnih plaza (nisam isla tim "gradskim" busom ali sam vidjela da ima dnevni red na tamosnjem "kolodvoru"...)
ekipa-uglavnom fensi. i puno strendzera...nadam se da ce ti se javiti sa boljim detaljima od mojih, ja bila samo 2-3 dana lani pa nisam stigla istraziti a prosli put sam bila prije 10 godina pa se sve promijenilo..

kamelija76
19.05.2008., 15:03
jel može neka preporuka gdje na Hvaru ljetovati?
bitno mi je da ima pješčana plaža...

nasmijanonebo
19.05.2008., 16:46
jel može neka preporuka gdje na Hvaru ljetovati?
bitno mi je da ima pješčana plaža...

hm, nije hvar izdasan sto se tice pjescanih plaza..kod jelse ima pjescana plaza di je guzva..pa u paklinskim otocima, tocnije na palmizani (strahovita guzva) i sucuraj ima pjescanu uvalu i to je to...ostalo su sljuncane plaze i stjenovite i betonske..
preporuke za ljetovanje-si s obitelji ili solo ili s ekipom ili? o tom ti ovisi di ljetovati

kamelija76
20.05.2008., 09:27
hm, nije hvar izdasan sto se tice pjescanih plaza..kod jelse ima pjescana plaza di je guzva..pa u paklinskim otocima, tocnije na palmizani (strahovita guzva) i sucuraj ima pjescanu uvalu i to je to...ostalo su sljuncane plaze i stjenovite i betonske..
preporuke za ljetovanje-si s obitelji ili solo ili s ekipom ili? o tom ti ovisi di ljetovati

pa mi idemo kraj 6.mj. ili početak 7. pa ne vjerujem da će biti baš takva gužva. imam dijete od 2 god pa mi je pješčana plaža bitna. imat ćemo auto pa nismo vezani za jedno mjesto...
bila sam nekad davno na Hvaru i ostao mi je u jako lijepom sjećanju. bili smo na nekoj super plaži ali ja nažalost neznam više niti gdje je bila otprilike. mi smo bili baš u gradu Hvaru i s autom smo se vozili kroz onaj tunel... plaža je bila okružena visokim stijenama i brdo na kojem su bile male kućice i kampice... ako netko zna koja je to plaža nek se javi...
unaprijed zahvalna:s:s:s

nasmijanonebo
20.05.2008., 10:23
pa mi idemo kraj 6.mj. ili početak 7. pa ne vjerujem da će biti baš takva gužva. imam dijete od 2 god pa mi je pješčana plaža bitna. imat ćemo auto pa nismo vezani za jedno mjesto...
bila sam nekad davno na Hvaru i ostao mi je u jako lijepom sjećanju. bili smo na nekoj super plaži ali ja nažalost neznam više niti gdje je bila otprilike. mi smo bili baš u gradu Hvaru i s autom smo se vozili kroz onaj tunel... plaža je bila okružena visokim stijenama i brdo na kojem su bile male kućice i kampice... ako netko zna koja je to plaža nek se javi...
cini mi se da mislis na ivandolac,sveta nedilja, zavala ..tamo su stvarno krasne plaze :cerek:, al sljuncane, ne pjescane..za dijete od 2 godine i sljuncane plaze su ok, al ako bas inzistiras na pjescanoj, ne znam bas ..

kamelija76
20.05.2008., 12:02
cini mi se da mislis na ivandolac,sveta nedilja, zavala ..tamo su stvarno krasne plaze :cerek:, al sljuncane, ne pjescane..za dijete od 2 godine i sljuncane plaze su ok, al ako bas inzistiras na pjescanoj, ne znam bas ..

hvala ti na odgovoru...:mig:
bila sam tamo jako davno, pa se ne sjećam jel bila pješčana plaža, samo se sjećam da je bila prekrasna. sad bi radi djeteta radije pješčanu plažu.
budem pogledala malo druge otoke. ako imaš kakav prijedlog...?!?:confused:

nasmijanonebo
20.05.2008., 12:43
hvala ti na odgovoru...:mig:
bila sam tamo jako davno, pa se ne sjećam jel bila pješčana plaža, samo se sjećam da je bila prekrasna. sad bi radi djeteta radije pješčanu plažu.
budem pogledala malo druge otoke. ako imaš kakav prijedlog...?!?:confused:

sto se tice pjescanih plaza na otoku, toga ima rab (lopar), pag (plaze paške uvale), ugljan (kukljica), susak, (cres ima, al dostupno samo camcem ili dugim pjesacenjem), pasman, mljet (plaza saplunara), dugi otok (saharun, 5 km od bozave); korcula (lumbarda)..
e sad, napisi sto ti je bitno za ljetovanje osim pjescane plaze na otoku (blizina mjesta, sadrzaji u gradu itd. itd., da se do plaze od grada ne mora hodati npr..ili je svejedno jer ste s autom itd itd..) pa ti po tvojim zeljama preporucam di otici..

kamelija76
21.05.2008., 09:36
sto se tice pjescanih plaza na otoku, toga ima rab (lopar), pag (plaze paške uvale), ugljan (kukljica), susak, (cres ima, al dostupno samo camcem ili dugim pjesacenjem), pasman, mljet (plaza saplunara), dugi otok (saharun, 5 km od bozave); korcula (lumbarda)..
e sad, napisi sto ti je bitno za ljetovanje osim pjescane plaze na otoku (blizina mjesta, sadrzaji u gradu itd. itd., da se do plaze od grada ne mora hodati npr..ili je svejedno jer ste s autom itd itd..) pa ti po tvojim zeljama preporucam di otici..

ne mora nužno biti otok. znači bitno mi je da ima pješčanu plažu koja nije daleko od apartmana, da baš nemoramo svaki put kad idemo na kupanje sjedat u auto. da se ima navečer gdje malo prošetat, neki dobar restoran i to je to. dosad smo uvijek imali na ljetovanju dosta vožnji s autom i nismo se vezali samo za jedno mjesto, pa zato ove godine se mislimo baš opustit i odmoriti.....

nasmijanonebo
21.05.2008., 15:17
ne mora nužno biti otok. znači bitno mi je da ima pješčanu plažu koja nije daleko od apartmana, da baš nemoramo svaki put kad idemo na kupanje sjedat u auto. da se ima navečer gdje malo prošetat, neki dobar restoran i to je to. dosad smo uvijek imali na ljetovanju dosta vožnji s autom i nismo se vezali samo za jedno mjesto, pa zato ove godine se mislimo baš opustit i odmoriti.....

napisala sam vec pod korcula..
rab-tocnije lopar/san marino, lumbarda i lopud su mozda onda najbolji izbor..samo sto je lopud dosta daleko (trajekti idu iz dubrovnika i to 1-2 dnevno) a rab i korcula su dobro povezani s kopnom..
lopar je 10-ak km od grada raba a lumbarda 5 km od korcule..plaze su predivne, i u oba mjesta ima konobi, restorana ..a za prosetati hmhm..ako hoces stari grad/rivu to vise za otici recimo predvecer u grad Rab ili Korculu..

4rum
31.05.2008., 18:51
bila sam prošle godine na Hvaru od 1.-8.8 i bilo je super! Do 2 ujutro rade par disco-barova u centru. Ako izuzmemo Carpe Diem, cijene pića u njima su kao u Zagrebu. Nakon toga se ide u veliki disko na otvorenom, također u centru grada. Cure iz Hrvatske puštaju besplatno, a dečki prolaze 2 na jednu kartu. Strancima je pak ulaz 70 kn. Pošto je najviše turista iz SAD-a, Australije i Italije, ta cijena je njima normalna.

nasmijanonebo
02.06.2008., 09:38
bila sam prošle godine na Hvaru od 1.-8.8 i bilo je super! Do 2 ujutro rade par disco-barova u centru. Ako izuzmemo Carpe Diem, cijene pića u njima su kao u Zagrebu. Nakon toga se ide u veliki disko na otvorenom, također u centru grada. Cure iz Hrvatske puštaju besplatno, a dečki prolaze 2 na jednu kartu. Strancima je pak ulaz 70 kn. Pošto je najviše turista iz SAD-a, Australije i Italije, ta cijena je njima normalna.

hm hm, ja bila u hvaru isto oko 1.8...jest da rade do 2h kafici i barovi..
, a ovaj disco sto spominjes (veliki na otvorenom) je veneranda, ziher mislis na to..
i nisu bas pustali u venerandu cure iz hrv. besplatno, i 2 decka na 1 kartu..mi dosli u 3h u noci i trazili ful cijenu da upadnemo...i onda unutra bilo poluprazno/polumrtvo..
cak je i carpe diem lani bio poluprazan..
pricali s domacim foranima (hvaranima) i vele da je stvarno lani jako pao broj turista itd..
ovo je bila situacija lani, a kak ce biti ove, tko zna, mozda bolje (jer preklani je bilo puno zivlje)..osobno hvar je stvarno lijep i treba ga vidjeti svakako! i okupati se u paklinskim otocima

laspecija
09.06.2008., 00:52
Grad Hvar super al preskup uglavnom,bolja alternativa u Jelsu gdje su cjene standardne nocene vec od 10e/osoba pa tu i tamo svratiti do Hvara.
Ovu smo zimu bili u neki ogromni rock klub pored jelse mislim da je Svirce,cuga ful jeftina mix 8kn whisky10 bilo mrak dobro:s a i u Jelsi rade 2 diskoteke ljeti i ne placa se upad:top:

goldietrickz
09.06.2008., 02:54

jedna takva (al opet ne pjescana) je ona u V.Stinivi, kod Zastrazisca... prekrasno i premirno mjesto, fala bogu jos neotkriveno...

http://farm1.static.flickr.com/192/499973162_e438c0d40e_o.jpg

Kikonja
09.06.2008., 12:16
A nije lose ni u Vrbovsku :top:

Ivanicapeca
13.06.2008., 10:28
Ako naleti koji upućeni hvaranin koji zna neki obrt koji radi starograjske paprenjake, neka mi hitno javi kontakt.
Otelila sam se tražeći nekog na netu:rolleyes:. Nema nikakvih tragova. Bogati ne mogu vjerovat da Hvarani ne rade niš drugo osim rentanja soba, pljeve lavande i vina:flop:
Imam poslovne partnere u inozemstvu koji su se oduševili Hvarom i sad im pokušavam sklepat neki poklon od Hvarskih proizvoda. Za sada sam na vinu, lavandi i medu. Totalno jadno:( Ako još kome nešto padne na pamet, pliz javite mi. Mozak mi je uskuhao:o

NoWa
13.06.2008., 11:01
aj pitat cu rodicu ko točno radi paprenjake. znam da ih ima za kupit, al da me ubiješ nemam pojma ko ih radi za prodaju. mi to radimo samo za nas.

Ivanicapeca
13.06.2008., 11:39
aj pitat cu rodicu ko točno radi paprenjake. znam da ih ima za kupit, al da me ubiješ nemam pojma ko ih radi za prodaju. mi to radimo samo za nas.

Šteta. Jer da naši ljudi imaju podzetnički duh Talijana ili Španjolaca, od toga bi već napravili gastronomski mit. Oni su i svoje babe već komercijalizirali, a mi imamo štofa ko pljeve.
Hvala ti puno!

NoWa
13.06.2008., 12:19
nona nema snage da radi to na tone:tuzni: a drugima ne ispadaju tako dobri..

natalija
14.06.2008., 12:30
Ako naleti koji upućeni hvaranin koji zna neki obrt koji radi starograjske paprenjake, neka mi hitno javi kontakt.
Otelila sam se tražeći nekog na netu:rolleyes:. Nema nikakvih tragova. Bogati ne mogu vjerovat da Hvarani ne rade niš drugo osim rentanja soba, pljeve lavande i vina:flop:
Imam poslovne partnere u inozemstvu koji su se oduševili Hvarom i sad im pokušavam sklepat neki poklon od Hvarskih proizvoda. Za sada sam na vinu, lavandi i medu. Totalno jadno:( Ako još kome nešto padne na pamet, pliz javite mi. Mozak mi je uskuhao:o

Znam samo za jedan obrt čije paprenjake se može kupiti po dućanima u Jelsi i Starome Gradu,nadam se da ovo neće biti protumačeno kao reklama-obrt Anita u Vrisniku. Ne znam imaju li stranicu ali ako te zanima mogu se raspitati za br telefona pa pošaljem na pm.

Hernan Cattaneo
14.06.2008., 14:00
A nije lose ni u Vrbovsku :top:

Nije Vrbovska nego Vrboska.

Hernan Cattaneo
14.06.2008., 14:03
Šteta. Jer da naši ljudi imaju podzetnički duh Talijana ili Španjolaca, od toga bi već napravili gastronomski mit. Oni su i svoje babe već komercijalizirali, a mi imamo štofa ko pljeve.
Hvala ti puno!

Ja ne volim paprenjake. Žene ih jede svaki dan jer joj mama šalje jednu turu mjesečno.
Inače, imaš ih za kupiti u slobodnoj prodaji po Starom Gradu. Znam da ih ima u onoj pekarskom obrtu na rivi kad ideš prema Espressu.

Ivanicapeca
16.06.2008., 08:02
Znam samo za jedan obrt čije paprenjake se može kupiti po dućanima u Jelsi i Starome Gradu,nadam se da ovo neće biti protumačeno kao reklama-obrt Anita u Vrisniku. Ne znam imaju li stranicu ali ako te zanima mogu se raspitati za br telefona pa pošaljem na pm.

:moli:Pliz, bila bih ti zahvalna:s

Kupusich
16.06.2008., 18:27
ja sam jela te iz obrta Anita mislim...nekako su bili upakirani u smeđu kutiju...i bili su različitih oblika...od srca do anđela...tako nešto....i kupila sam ih u nekoj butigi u Jelsi

Ivanicapeca
17.06.2008., 12:11
ja sam jela te iz obrta Anita mislim...nekako su bili upakirani u smeđu kutiju...i bili su različitih oblika...od srca do anđela...tako nešto....i kupila sam ih u nekoj butigi u Jelsi

Zvala Anitu i ispalo da žena nema obrt niti išta registrirano. Za popi:mama: Kaže ona da ne zna ikog tko ima obrt i bavi se time. Majketi kako onda prodaju po pekarama, a da ih inspekcija nije već haltala:ne zna:

Kupusich
17.06.2008., 12:32
da neznam stvarno...ja znam sa sigurnošću da su moji Anita paprenjaci bili kupljeni u lijepoj smeđoj kutiji na kojoj je isalo Anita...i to negdje u Jelsi.....a znam da ih je bilo i u Starome Gradu jer ih je moj prijatelj tamo kupovao....

Gandalfa
17.06.2008., 21:31
A da pitaš u firmi može li umjesto MB. nepostojećeg obrta žena dati svoj JMBG. Meni su u firmi prihvatili i tako sam kupila levandino ulje. Znam da nije uobičajeno ali meni je prošlo.

natalija
18.06.2008., 11:17
Zvala Anitu i ispalo da žena nema obrt niti išta registrirano. Za popi:mama: Kaže ona da ne zna ikog tko ima obrt i bavi se time. Majketi kako onda prodaju po pekarama, a da ih inspekcija nije već haltala:ne zna:

Sad stvarno ne znam tko je ovdje lud :ne zna:,evo i Kupusich govori o istim paprenjacima. Definitivno znam da na kutiji piše obrt "Anita"...i znam da pravi sve ostale kolače za različite prilike (pričest,krizma,vjenčanje...) i prodaje ih...Ako saznam za nekog drugog javit ću.

dlovrek2
22.06.2008., 16:25
[QUOTE=Agirl;1762759]Help!

Surfam po svim mogucim stranicama kako bi nasla neki pristojan smjestaj u mjestu Hvaru ovo ljeto. Sedmi mjesec.

Ima li mozda netko neku preporuku? Soba ili apratman samo da nema kilometar do centra.

Hvala!

Odlični apartmani u centru Hvara.:top:
Tepša Zoran
091 5295 421
091 7871 316

Xen@
26.06.2008., 08:41
Trebam pomoć/preporuku, suprug i ja razmišljamo o Hvaru početkom 8.mjeseca. Prvo pitanje je koje mjesto na otoku Hvaru odabrati, išli bi autom i bitno nam je da nije preeeeeevelika gužva, a da opet nije premirno. Prednost dajemo privatnom smještaju koji bi bio blizu plaže, ali pošto ćemo imat auto, ne mislimo bit stacionirani na jednom mjestu nego hodat okolo. Ak netko ima kakav savjet, hvala :s

tandem
26.06.2008., 16:54
pa neznam...ja sam u zagrebu al imam kucu na hvaru...u starigradu...meni je dole ok...iako nemas kam za izac...tj. nigdje na otoku...manje vise ta mjesta nemaju ni neku dobru plazu, ali zato imas puno uvala i plaza van mjesta na kojima gotovo nema nikoga, a more ti je cisto...a da ne spominjem drugu stranu otoka :cerek:

Xen@
26.06.2008., 18:19
pa neznam...ja sam u zagrebu al imam kucu na hvaru...u starigradu...meni je dole ok...iako nemas kam za izac...tj. nigdje na otoku...manje vise ta mjesta nemaju ni neku dobru plazu, ali zato imas puno uvala i plaza van mjesta na kojima gotovo nema nikoga, a more ti je cisto...a da ne spominjem drugu stranu otoka :cerek:

čuj šta se tiče izlazaka, nama je bitno da ima par kafića za popit nešto poslije večere i imat gdje prošetat, a mislim da ćemo to naći u većini mjesta. A dobre plaže su mi bitne, kolko čitam nema baš pješčanih plaža na Hvaru, ili se varam :ne zna:

#Leo#
26.06.2008., 23:11
Ako netko traži smještaj u Vrboskoj, imam raspoložive apartmane 600 m van mjesta uz more, prvi red. Više na :

www.apartmani-stipisic.tk ili na 091 506 3366

Cijena za 7. i 8. mjesec 20 eura po osobi za dan.

Putnik92
27.06.2008., 00:47
Joj ne spominji mi Vrbosku, jedno od mjesta gdje još nisam bio, jedva čekam prvu priliku za otić do Vrboske!

Fleur Delacour
29.06.2008., 10:48
Nadam se da komentari o Starom Gradu napisani prošle godine neće nekoga odvratiti od posjeta ovom lijepom gradu. Mene skoro jesu ali drago mi je što sam ipak otišla.

Na Hvar je najbolje doći autom jer se ima puno toga za vidjeti. Mi smo obišli sve spomenuto na topicu, od Sućuraja, Jelse, Vrboske, SG do Hvara, južni dio (Zavala, Ivan Dolac, Sv. Nedilja), okupali se na Dubovici, skoknuli do Brača i Palmižane (koja je stvarno raj na zemlji i da imam tolko love, odsjela bih kod Meneghela i ne bih mrdnula s Palmižane), prehodali cijeli Kabal (prekrasan je predvečer, nigdje žive duše), brali lavandu oko zaseoka u unutrašnjosti otoka i definitivno se za koju godinu vraćamo.

Evo i par sličica:

Stari Grad
http://img78.imageshack.us/img78/1076/hvar47hm0.jpg

http://img168.imageshack.us/img168/1337/hvar48pl0.jpg

http://img168.imageshack.us/img168/9766/hvar50gv2.jpg

Fleur Delacour
29.06.2008., 11:07
Južni dio otoka (mislim da je Sv. Nedilja)
http://img186.imageshack.us/img186/2195/junidio1vm8.jpg

http://img241.imageshack.us/img241/1743/junidio2jr8.jpg

Dubovica
http://img362.imageshack.us/img362/5214/dubovicarp0.jpg

Vrisnik
http://img241.imageshack.us/img241/1995/vrisnikwi4.jpg

Fleur Delacour
29.06.2008., 11:12
I šećer na kraju...

Palmižana
http://img524.imageshack.us/img524/1218/palmiana1em8.jpg

http://img362.imageshack.us/img362/6245/p1010012ki2.jpg

Boja mora nije fotošopirana. :eek::D

NoWa
30.06.2008., 16:51
palmižana je raj. ma svi paklenjaci općenito.

samo za onog kome je stalo do struje, klimatizacvije, interneta i novotarija, to nije idealna destinacija.

bigfoot
30.06.2008., 18:30
Kako vam se cini predsezona? Kakvo je predskazanje za sezonu? Da li jos traje bojkot od prosle godine?

Moki77
01.07.2008., 15:06
Kako funkcionira ta Palmižana? Priznajem da nemam pojma i da sam mislila da je to neki poluprivatizirani otok na kojem su samo oni Meneghelovci i neki bogatuni. Kako najbolje doći do otoka, gdje, kako i slični savjeti zlata bi mi vrijedili. Hvala.