PDA

View Full Version : Koji espresso aparat?

stranice : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32

flOorKilla
01.06.2006., 12:49
hello.
nisam znao gdje da smjestim ovu temu. vec nekoliko godina sam imao espresso aparat doma, promjenio 2, no to su bili losiji tj jeftiniji aparati.. kavu pije cjela obitelj, aktivan je bar 2 puta na dan. svi vole espresso :p

sada kupujem novi aparat (poluautomatski) u cjenovnoj klasi tu negdje do 2 tisuce kn.
steta sto u Hrvatskoj ponuda ovih espresso aparata za kucnu upotrebu nije bas nesto..
tako sam ja zapeo za Ariete Espressione Cafe Retro aparat http://www.studiolx.com/espressione-cafe-retro.html
no neznam gdje bi ga mogo nabavit...

drugi izbor su jos Gaggia Evolution http://www.espressozone.com/gaggia-evolution.html Gaggia Classic http://www.aabreecoffee.com/Gaggia/ga_classic.cfm i Saeco Gran Crema http://www.wholelattelove.com/Saeco/gran_crema.cfm
usput, napisite ako znate koji dobar aparat, best buy itd...

meddo
01.06.2006., 13:04
Uzmi si preko e-baya nespresso aparat. Manje ćeš platiti od dvije tisuće, a kava imaš na izbor preko nekoliko, i svaka aroma je vrhunska.

dpajur
01.06.2006., 13:04
Ja sam slicnu pricu prosao pred par mjeseci.. na kraju sam se odlucio za Briel Versatile Due.

Nikad cuo za firmu, ali sam isto tako trazio savjet i na kraju zavrsio na ovome.

Portugalska tvrtka, rade iskljucivo caffe aparate, i s obzirom na konkurenciju prilicno su jeftini. Za tu cijenu (200 eura) zbilja nisam mogao naci nista bolje.

U Which? magazinu proglasen je najboljim u prilicno velikom izboru, isplati se procitati clanak cak i ako ne razmisljas o ovom aparatu:
http://www.briel.pt/download/briel_2005_09_which_uk_versatile_due_best_buy.pdf

Ovo je link direktno na proizvod, na Brielovom siteu:
http://www.briel.pt/en/produtos_wpptpopqa.html

Da sam imao novaca i da sam bio toliko lud potrositi hrpu na espresso aparat, kupio bih Rancilio Silviu :)

Siguran sam da ima boljih aparata od ovog, ali ne za te novce...

Pumpa je prilicno jaka, spremnik za vodu je velik, nema bojler nego termoblok tako da je spreman za uporabu prakticki odmah, i daje odlicnu kavu.

S druge strane, ima dosta plasticih dijelova, tako da sam siguran da nece trajati 10 ili 20 godina, ali isto tako nije kostao soma-dva eura nego 200 :)

Ja sretan. Inace kupio sam ga u ducanu gdje uglavnom prodaju Gaggie, i tip koji tamo radi mi je savjetovao da uzmem Briel radje nego neku jeftinu Gaggiu.

flOorKilla
02.06.2006., 15:31
dopada mi se taj briel versatile due, recenzije pisu dobro o njemu iako sam naletio na text gdje pise da se covijeku aparat pokvario 2 puta unutar par mjeseci..
ali neznam gdje bi ga nasao ovdje...
a ja preko ebaya ne kupujem... ja volim doci u ducan, pogledat, izabrat, provjerit, platit...

dpajur
02.06.2006., 15:37
Kod mene radi 3 mjeseca uredno, vjerujem da nije kvaliteta kao Rancilio ali nije ni cijena. Garancija je 2 godine, a nakon toga ako se i pokvari kupit cu drugi :)

Neznam gdje bi ga mogao naci u Hrvatskoj, na ebayu ih ziher ima, a jedino sto ti mogu preporuciti je da odes na njihov site i pitas ih gdje bi mogao nabaviti njihov aparat u Hrvatskoj, ili eventualno Sloveniji.. mozda imaju zastupnika negdje

flOorKilla
02.06.2006., 15:47
najblizi distributer je u austriji. malo cu jos pogledati sve to...
kod ovog briela najvise me veseli sto ima termoblok a ne bojler.

inace onaj cafe retro mi se svidja nekako sam zapeo za njega ali nema termoblok i malo sporije se zagrijava i dugo se hladi...

ssnjoff
02.06.2006., 21:38
GAGGIA! vavik. Najbolje makinete, najbolja kava.

ica
10.06.2006., 17:23
Gaggia

flOorKilla
10.06.2006., 17:38
GAGGIA! vavik. Najbolje makinete, najbolja kava.

o ovom bi se dalo raspravljat.. gaggia je ikona medju profi cafe aparatima ali ima i dosta drugih velikih imena.
no gaggia ne nudi bas nesto u ovom segmentu aparata koji mene zanimaju...
oni modeli evolution i clasic su ok citam ali za te novce ima boljih.
u ovih 10 dana jos nisam nista napravio... trazio sam po netu ali sve je to nista. jedino saeco gran crema za kojeg citam da je izvrstan njega znam gdje kupiti (tehnonovital-prodaju i servisiraju bas saeco), samo sto on nema termoblok, a opet, za te novce opet mogu dobit nesto bolji aparat. jedino da skocim do austrije ili italije.

Anson
10.06.2006., 17:47
gaggia je ikona medju profi cafe aparatima ali ima i dosta drugih velikih imena.
no gaggia ne nudi bas nesto u ovom segmentu aparata koji mene zanimaju...

potpisujem :kava:

azuro
14.07.2006., 16:50
Uzmi si preko e-baya nespresso aparat. Manje ćeš platiti od dvije tisuće, a kava imaš na izbor preko nekoliko, i svaka aroma je vrhunska.

gdi uopce u zgb ima kupiti kapsulica za te nespresso aparate?

flOorKilla
02.09.2006., 14:14
gdi uopce u zgb ima kupiti kapsulica za te nespresso aparate?

probaj ovdje http://www.yoppi.com/hr/main.htm

btw, nisam jos kupio aparat jer sam bio cjelo ljeto na moru tako da se sad bacam opet u potraznju...

u Merkuru ima neki De Longhi EC700 za 1200kn na akciji pa sad trazim neki review ali nista...

dpajur
05.09.2006., 13:11
Evo i od mene kratki update... Crkla mi je pumpa za paru na Brielu, radi jedno 3 sekunde i onda stane.. ili se uopce ne upali. Uglavnom lose :)

Odnio sam aparat nazad u ducan na reklamaciju, nakon 6 mjeseci, i vele mi da ih vise nazalost nemaju, jer su postali jako razvikani nakon onog clanka, tvornica je zatvorena cijeli 8. mjesec zbog kolektivnog godisnjeg, a imaju toliko narudzbi da ih kod nas nece dobit najmanje do bozica.

I nis, dali mi novce nazad, a vidio sam da imaju Gaggie na snizenju 20%, pa kud svi tud i mali mujo. Ubo sam Gaggiu Classic i po konstrukciji je daleko ispred Briela. Ima bojler umjesto termobloka tak da joj treba malo vremena (5-10 minuta najmanje) prije prve kave ali osim toga nemam zamjerki :top:

Onda sam si dal oduska i kupil jednog Reg Barbera :cool:

flOorKilla
15.09.2006., 15:36
sad razmisljam o Krups-ovom aparatu za kavu. model XP 4050 http://www.elektro-kuchyne.cz/items/20782/photo/detail/4876.jpg (1650kn technomax)

(Aparat za espresso ''Programmatic''
1200W
Pumpa 15 bara
Thermoblock sustav
Mogućnost programiranja volumena doze
Auto-cappuccino sitem
Funkcija za vruću vodu za čaj)

zna li netko ensto vise o krupsovim aparatima

dpajur
15.09.2006., 15:45
Ja sam imo Krupsa prije, ali ne espresso aparat nego obican caffee aparat.
Zena ga je kupila za neke smijesne novce i moram priznat da sam bio prilicno zadovoljan s njim, pogotovo s obzirom na cijenu :)

Nakon sto godina (dobro, mozda 5-6) se vecina toga raspalo na njemu, bio je pun kamenca, ali i dalje je radio. Plasticni dijelovi na nasem Krupsu nisu bas dugo trajali, ali je dosta lako naci zamjenu.

Na coffeegeek-u ima dosta reviewa tog XP4050, izgleda da daje cist dobru kavu, ali da nije bas previse pouzdan aparat. Recimo ovaj tip je vec 4 aparata promijenio u 6 mjeseci!
http://www.coffeegeek.com/reviews/consumer/krupsxp/howesey71/3669

flOorKilla
15.09.2006., 16:11
ja sam to bio procitao i za neke druge aparate. mozda to netko namjerno pise...

bubica
15.09.2006., 21:42
Koji aparat radi dobru mikro pjenu? Ili se to može napraviti na svakom aparatu, ako se zna kako?
Nemam ga još, ne planiram ga uskoro kupiti, ali nikad se ne zna...

flOorKilla
15.09.2006., 21:48
moze se na svakom, ako se zna kako :)

ja sam bas preko ljeta radio u bircu na moru, naviko sam na pravi aparat, mocan stroj sa 2 grupe ma ludilo...

bubica
16.09.2006., 10:22
Ja sam trenutno još uvijek na moru i otkrila sam kafić u kojem naprave pjenu ono... to die for :Slin:
I ja bi takvu....

flOorKilla
16.09.2006., 10:50
nije problem napravit pjenu-ali pogresno je napravit kapucino sa toliko pjene!

Cocolina
16.09.2006., 17:02
Meni je ovaj aparat za kavu odlican. http://www.senseo.com/nl-BE/SenseoBE/SenseoAssortiment/SenseoCoffeemachine/

bubica
16.09.2006., 23:14
Ma, ja posebno tražim sa više pjene :cerek:

BluesCat
20.09.2006., 07:16
sad razmisljam o Krups-ovom aparatu za kavu. model XP 4050 http://www.elektro-kuchyne.cz/items/20782/photo/detail/4876.jpg (1650kn technomax)

(Aparat za espresso ''Programmatic''
1200W
Pumpa 15 bara
Thermoblock sustav
Mogućnost programiranja volumena doze
Auto-cappuccino sitem
Funkcija za vruću vodu za čaj)

zna li netko ensto vise o krupsovim aparatima
Bježi od njega kao vrag od tamjana. Ja imao. Tvornička greška, ne da se servisirati, stalno pušta vodu dolje na rešetki. Lijepo mi je Tehnomax vratio novac.

flOorKilla
23.09.2006., 17:33
hvala na upozorenju :)

bubica
08.10.2006., 19:23
E, ajd mi reci kako radiš tu pjenu i kako točno izgleda, pa da ja znam ako je to ta na koju ja mislim! :moli: :moli:

bubica
09.10.2006., 20:19
A Elekroluxovi aparati za kavu? Vidjela sam jednog za oko 1200 kn, ali sam zaboravila koji je model. Ima neko iskustava sa njima?

Ja odlučila da želim espresso aparat, da si sama mogu napraviti kavu kakvu volim. Svejedno nisam sigurna za tu pjenu...

bubica
10.10.2006., 15:00
Na što moram paziti da se ne zaje*em? Ovo što sam vidjela po trgovinama - cijene su jako različite, od nekih 700, pa do preko 5000. Što podiže cijenu aparata? Mislim, i onaj od 700 i onaj od 5000 rade kavu... Nekako mi logika govori da je bolje da je što manje dijelova plastično... Što još?

bubica
10.10.2006., 15:02
Hm, da... to je kao da kažem i u fići i u ferariju se možeš voziti... :bonk:

Estelle
11.10.2006., 02:07
Moje mišljenje je da cijena , što skuplje, to sami aparat ima vise barova. Jedan od najboljih espressa (kucne proizvodnje) je nespresso (nazalost) to je onaj sa kapsulama i mašine izradjuje krups ,magimix i obavezno imaju 19 bara.

Da bi dobili pravi espresso , imati ono najbolje iz kave i najmanje kofeina potrebni su 16 bara. Ovako napravljen espresso obavezno ima onu malu pjenicu , kavin-kajmak. :)

Dakle ukoliko ti se ne dopada ideja da kupujes ove kapsule onda trazi masinu koja ima 16 bara i u kojoj ti sama stavljas kavu (a ima neke koje ti melju zrna) . Masina je skuplja cim ima više opcija, capuccino dakle ona para pod presijom gdje stavljas mlijeko da se napravi pjena.. pa latte itd. ja volim sve te kombinacije ali smrt mi je to cistiti ,glancati te odlucila sam se za jednostavni espreeso -nespresso i nis vise ;)

Neki ovdje preporučju Senseo od philipsa i slicne masine.. to nema veze sa espressom , to je daje kavu "stil a la espresso" imaju po 6 bara i nekake vrecice pa onda izlazi ona kava sto kazu francuzi , >> sok od charapa. :)

mmmmmm
http://www.1stincoffee.com/product_images/nespresso/c190ts.jpg

bubica
11.10.2006., 22:33
Ove koje sam ja gledala uglavnom imaju 15 bara. Što je sa plastičnim dijelovima? Ne sviđa mi se pomisao na neke kapsulice, ali opet, ne znam da li mi se da toliko čistiti... Sigurno je kvalitetnije da izmelje kavu prije pripreme, ali to diže cijenu.
Koliko je kvalitetan Nesscafe?

dpajur
13.10.2006., 18:25
Ha gle, za posteni espresso treba ti masina s barem 15 bara i koja je u stanju pod tim pritiskom dati vodu na temperaturi od oko 90C (+-5C).

Razlike izmedju masina su ogromne, pocevsi od toga da neke nisu u stanju odrzati pritisak od 15 bara tokom pripreme kave, do toga da im temperatura vode strasno varira, pa ili imas "skurenu" kavu ili imas kavu bez kreme (ulje iz kave koje se razdvoji prilikom spravljanja espressa).

E sad to su vise simptomi. Ako cemo o razlikama u konstrukciji, onda se masine uglavnom dijele na one sa termoblokom ili bojlerom. Bojler je skuplji, bolji - jer je temperatura vode stabilnija, ali mu duze treba da se zagrije - dakle vise vremena do prve kave. Isto tako neki jeftiniji aparati imaju premali bojler, pa im ponestane snage kad radis pjenu za latte i sl. Termoblok aparati su jefiniji, jednostavnijeg principa, grije se metalni blok kroz koji ce voda proci prilikom spravljanja espressa, i ideja je da se blok zagrije do te mjere da kad hladna voda izadje iz njega bude zeljene temperature od oko 90C. Termoblok se brze zagrije, ali su odstupanja u temperaturi puno veca, i koriste ga jeftiniji/losiji modeli.

S obzirom da se dobar espresso poznaje po kremi, neke jeftinije masine posezu za trikovima da bi dobile "dobar" espresso. Kad vidis natpise poput "crema filter" ili "perfect crema" ili "super crema" itd, znas da se radi o triku. Obicno se stvar svodi na neku igrackicu u portafilteru koja zapravo pjeni kavu kako ista izlazi van, pa u stvari ne dobivas kremu nego pjenu od kave koja izgleda isto - ali nema isti okus.

Konstrukcijski, jeftiniji aparati koriste manje grupe od 52mm i sl, dok recimo cijela Gaggiina linija koristi komercijalnu velicinu grupe od 58mm. Sto se priblizavas visem ranku cijene i kvalitete mahom su svi aparati sa velicinom grupe od 58mm - kao i komercijalni caffee aparati. Od ostalih inovacija, tu recimo i 3-way solenoid valve kod Gaggie, ventil koji nakon iskljucivanja prekidaca visak pritiska i vode izbacuje sa strane dolje u posudicu, tako da nema "kapanja" i vodice na vrhu kave. Ovo su posudili od komercijalnih aparata i vrlo je korisno, iako sumnjam da ce itko davati 200 eura vise samo zbog toga.

Ostale razlike - plastika / metal, kvaliteta dijelova, itd je isto kao i u bilo kojem drugom proizvodu. Metalni aparati su skuplji zbog samog materijala ali su obicno i kvalitetniji.

Ja sam bio dost hepi sa Brielom ali nazalost cini mi se da nisu bas previse kvalitetni - sto bi covjek i ocekivao od malog laganog plasticnog aparata.
Sad imam Gaggiu i super mi je, ali je i daleko skuplja.
Frend ima Kenwooda (Retro) i to je u cjenovnom ranku Briela i on je super zadovoljan s njim.

bubica
13.10.2006., 22:07
Dpajur, svaka ti čast :s :s :s Hvala.
Međutim, u međuvremenu ja odustala (barem zasad) od "skupe" investicije, jer je meni u biti najvažnije da si ja napravim dobru (gustu, a tekuću, kremastu) pjenu. S obzirom da sa onim malim mikserićem nisam bila skroz zadovoljna, investirala sam u onu posudicu sa nekim filterom u koju se stavi mlijeko i vučeš ručkicu gore dole 15-20 sekundi i rezultat je navodno super pjena (ajme, ne mogu odoljeti, ali ovo me užasno jako asocira na masturbaciju :lol: ). Prvi rezultati su obećavajući :zubo:
Još moram odnekud iskopati kafetijeru...

bubica
14.10.2006., 22:40
Evo, otišla sam malo off topic, ali moram se pohvaliti: moj prvi latte macchiato u kućnoj radinosti je ispao :Slin:
Koristila sam Tonka mlijeko sa 3.6% :eek: masti, Frabosk cappuccino creamer za napraviti pjenu, kava je bila Lavazza Crema e Gusto, pripravljeno u Bialetti kafetijeri.
Samo, ne mogu napraviti pjenu od toplog mlijeka, iako u uputama stoji da može :misli: :confused: Kaže da mora biti ili hladno, ili iznad 60 stupnjeva, na sobnoj temperaturi da neće uspjeti. Od hladnog ispadne perfektna :top: ali od vrućeg - nikakva :flop:

dpajur
16.10.2006., 15:20
eto vidis, bolje ic na takvu soluciju neg dat 200 eura za aparat koji nevalja..
ja na poslu imam bialetti cafetiere "za nuzdu" i radi cist pristojnu kavu.

inace, palo mi nest na pamet (ne boli na svu srecu), mozda se da za neke normalne novce dobit rabljeni aparat u hrvatskoj.. ovi bolji i kvalitetniji (skuplji) modeli traju prakticki dozivotno, a i ako treba zamijeniti koji dio, to se lagano nabavi preko interneta.

flOorKilla
20.11.2006., 23:30
ha.. jos uvijek nisam kupio apatat.

rodjak sto ima kafic rjesavao se stare gaggie i nudio mi je da uzmem potpuno besplatno, ako hocu.
nisam iz cistog razloga, sto je nemam gdje smjestit. to je ogroman stroj star 20ak godina. ali ispravan.
a prodavao ga je neko vrijeme ali nitko nije htio kupit, a kafici ionako ne kupuju aparate nego ih dobe u najam.

inace mene zanima iskljucivo klasika, tj. klasicno pripremanje espresso kave tako da me kapsule, filter aparati i ostalo ne zanima.
zasto me zanima klasicno pripremanje espressa?
jednostavno gust mi je pripremat sebi jutarnju kavu. meni nije uzitak samo ispijanje kave nego i priprema. i nije mi problem sto na to moram izdvojit neko vrijeme, npr 10-15min.

istina ovo sto dpajur prica, ali netreba ni pretjerivati, nije kava spremljena u tim aparatima bas toliko losa.
cak rade i pravu esspreso kremu. ima mnogo aparata, procitao sam dosta testova.
jedino, kod nas ih jos uvijek nema za kupiti. osim onih nekih nazovimo 'jadnih'...
(naravno ovo sve se odnosi na kucne esspreso aparate)

flOorKilla
30.11.2006., 00:26
lol.. sad v idim da je proslo gotovo 6 mjeseci odkad sam otvorio ov aj topic...
a bilo ljeto... eto vrijeme ide.. a jos nisam nasao aparat.

no mislim da cu se ovih dana ipak odluciti, uputiti se po De Longhi ec730 (1400kn, Merkur)
slika:
http://direct.tesco.com/pi/Enlarge/4/100-5114F_C.jpg

performanse su klasicne, dakle pumpa 15bara. veseli da je tijelo je metalno, spremnik vode 1.3 litre, ovaj model ima i digitalni tajmer, filter za kapsule a ono dobrodoslo - ugradjeni potiskivac kave (tamper).
kava je navodno dobra, no o kvaliteti ovog aparata bas i neznam... pretpostavljam da ce se pumpa pokvariti nakon nekog vremena. ili nesto vec. jbg.

sto kazete?

p.s. o espressu i aparatima se kod nas ne govori dovoljno. evo tek ove godine (nedavno) je odrzano prvo prvenstvo barista...

flOorKilla
05.12.2006., 19:02
kupio.
ovaj gore navedeni, tj. model ec700 (razlika je sto nema nekakav digitalni tajmer koji mi ionako nije potreban)

recenzija kad napravim malo vise kava i uvidim za sto sam bacio novce :)

inchun
12.12.2006., 18:30
samo savjet...vidio sam vec kako hvalite gaggia aparate...donekle sam se ravnao po detaljnim vodiljama...pa me zanima misljenje, odnosno iskustva s ovim aparatom...i kakve su vase alternativne preporuke?!
gaggia evolution

http://www.robot.hr/Portals/37/Slike/Cjenici/Maloprodaja/gaggia%20evolution.jpg

dpajur
12.12.2006., 18:40
ha cuj gaggia evolution ti je najjeftinija varijanta gaggie, ali se istice od ostalih u toj cjenovnoj klasi po tome sto zadrzava bojler i portafilter od starije (i skuplje) brace.

dizajn je uzasan (po meni, nekima ce se svidjeti), plastika je zamijenila rostfrei, ima neke krmeljive gumbice umjesto robustnih switcheva itd. ali sto se srzi samog aparata tice mislim da je gotovo ista kao i gaggia classic, a kosta duplo manje.

za tu cijenu mislim da nemas sanse nac masinu sa bojlerom i 58mm portafilterom.

inchun
12.12.2006., 18:51
sta se dizajna tice tu se slazemo...nije ni meni bas oku ugodna...ali aparat kao aparat bi trebao ispunit ocekivanja, bar se nadam...i kazes cijena je ok...
prodano...hvala :D

dpajur
12.12.2006., 18:56
ha gle, ovo sto se ne vidi, u "dusi" je odlican aparat. ima bojler a dovoljno mu je svega 5 minuta da se zagrije, sto je najbrze u klasi, ima komercijalnu grupu od kromiranog mesinga, koju isto posudjuje od skupljih i kvalitetnijih modela. portafilter od 58mm koji je sam po sebi tezak ko neki konkurentni aparati :)

ak nemas love za gaggiu classic, onda je evolution manje-vise to isto samo sa plasticnim izgledom i malim gumbima.

jedina razlika iznutra je to sto evolution nema 3-way solenoid ventil. sto je zgodna stvar ali definitivno nije neophodna.

flOorKilla
12.12.2006., 19:49
ima bojler a dovoljno mu je svega 5 minuta da se zagrije, sto je najbrze u klasi

sada sam mjerio vrijeme svom de longhiu: za 1m i 43s od paljenja je spreman za kavu. a za paru 55s.

:s :D

bubica
30.12.2006., 20:19
Ok. Krups XP4000 je na sniženju. Ima neko nešto reći o ovom aparatu?
Što prije to bolje, jer vjerojatno ga sutra kupujem...

bubica
30.12.2006., 20:30
Hm, a možda i ne... Nekako nailazim na loše review-e...
Ma, htjela bih kupiti nešto ne preskupo, kvalitetno, da radi dobru kavu i da radi dobru pjenu...

Tija
04.01.2007., 09:59
Ok. Krups XP4000 je na sniženju. Ima neko nešto reći o ovom aparatu?
Što prije to bolje, jer vjerojatno ga sutra kupujem...

ja sam prije dva tjedna kupila Krups, e sad, da li je XP4000 nemam pojma jer je aparat doma a ja nisam :zubo: (Merkur, nešto manje od 1200kn)

Bacila sam oko na onaj De Longhi par postova iznad ali me teta uvjerila da je Krups bolji:confused:, da li sam fulala ne znam:confused:

Do sad sam u njemu probala Franckovu espreso kavu i Lavazzu, obje su mi odlične:top:
A netko mi je preporučio Illy kavu, navodno je savršenstvo :Slin:, ima je u Intersparu 250g oko 50kuna. Za te pare ima da mi pjeva:cool:

bubica
04.01.2007., 10:21
Jučer sam bila u Merkuru i na popustu su DeLonghi EC 730 za 1400,00kn...
Zapela sam za Gaggiu Classic, za 1900,00 kn. Reviewi super. Najvjerojatnije je sutra "the day" :zubo:

A Illy kava :cerek: :cerek: Da, pjeva :Slin:

bubica
04.01.2007., 19:35
Kupila.
Strah me isprobati :zubo:

flOorKilla
07.01.2007., 19:40
ma nema sanse da je krups bolji od de longhia.

taljansko je ipak taljansko,kad je o kavi rijec.

ja imam frank, barcafe, illy, segafredo, doncafe, don jerez, i naravno lavazza koja mi je i najbolja.

bubica
07.01.2007., 21:50
Isprobala. Volem ju :cerek:

dpajur
17.01.2007., 18:07
dobar tamper isto puno znaci, onaj mali plasticnjak iz gaggie sam zamijenio ovim:
http://www.regbarber.com/usa/products.asp

i fino zagrijat masinu i salice prije prvog espressa, obavezno provucem vodu kroz bojler.

bubica
18.01.2007., 09:36
Nisam još probala sa mljevenom kavom, koristim kavadoze Illy ili Milman i fenomenalne su :top:

kiksy
12.02.2007., 17:14
da malo dignemo temu:) sa čim održavate Bialetti kafetijere?? kupio sam ju prije dva mjeseca(onu sa crnim flekicama),kava je odlična,ali unutra kao da već hrđa,ne znam s čim da to najbolje operem,da li se može sa onom žicom od vilede?inače izgleda jako kvalitetno,ali mi je to nekako brzo počelo izgledat kao da ima već godinu-dvije

dpajur
12.02.2007., 17:25
Hmm.. Bialetti ti nebi smio hrdjat jer je od aluminija, iznutra ti se eventualno moze nalovit naslaga plijesni ili slicne gamadi ak ju bas ne koristis puno, al u teoriji se cisti bez deterdzenta.

Ja sam inace zamjenio Bialetti caffetieru sa Smartcafe-om na poslu, odlican izum, fenomenalno jednostavan i radi super kavu:
http://www.smartcafe.co.uk/products/hot_cafetiere_mugs.asp

bubica
12.02.2007., 23:09
A kako radi?

kiksy
13.02.2007., 01:22
Hmm.. Bialetti ti nebi smio hrdjat jer je od aluminija, iznutra ti se eventualno moze nalovit naslaga plijesni ili slicne gamadi ak ju bas ne koristis puno, al u teoriji se cisti bez deterdzenta.

Ja sam inace zamjenio Bialetti caffetieru sa Smartcafe-om na poslu, odlican izum, fenomenalno jednostavan i radi super kavu:
http://www.smartcafe.co.uk/products/hot_cafetiere_mugs.asp

pa možda to i nije hrđa ali su nekakve fleke,kao od kave,ali ne ide sa spužvicom,ostaje to,ko da je izgrebana unutra malo,tako izgleda...inače moram naglasiti da je voda jako loša,nije za piće,pa joj može i to štetiti...znači,bolje da ne ribam sa žičicom? koristim ju baš svaki dan,a volio bi da mi potraje,nakon neugodnih iskustava sa espreso aparatom Krups :flop:
da li si bio zadovoljan sa bialettiem,ili je ovo šta sad imaš bolje,makar nisam čuo za to baš,taj smartcafe...

bubica
13.02.2007., 08:14
Ja sam koristila Bialetti kafetijeru prije nego sam nabavila Gaggiu Classic i bila mi je super. Radi neusporedivo bolju kavu od džezve. Uskoro su se počele stvarati neke naslage unutra, ali to je od kave i od vode. I u konačnici pridonosi okusu kave, kaže moja nona koja ju koristi već jaaaako dugo ;) Uvijek sam ju ispirala samo vodom, bez deterdženata i spužvice. Što se duže koristi, kava postaje sve bolja i bolja.

dpajur
13.02.2007., 13:11
Bialetti sam zamijenio radi jednostavnije pripreme i ciscenja. Ak si ocu na poslu slozit kavu onda mi je to patnja sa Bialettijem, jer moram ukljucit stednjak, pa cekat da se zagrije, pa stavit caffetijeru gore, pa cekat da prokuha... Pa onda oprat itd.

Smartcafe je idelan za mene, ima dva dijela, ciscenje je prakticki gotovo za sekundu, pijes iz njega, ujedno je i termos tako da ti fino drzi temperaturu, stavis kavu na dno, prelijes kipucom vodom i pustis da odstoji par minuta, onda spustis filter (plunger) i dodas mlijeka po potrebi. Zrnca kave ostanu na dnu ispod filtera. I sve skup se pere u obicnoj vodi bez deterdzenta. Jednostavna priprema i jednostavno odrzavanje.

Doma je Gaggia carica, al ovak za jedan kafetinski sprih u guzicu dok si na poslu Smartcafe je odlican :)

kiksy
13.02.2007., 14:05
pa koja je cijena tog smartcafea,izgleda jako jednostavno

dpajur
13.02.2007., 14:09
ma nekih 6-7 eura, jednostavno i jeftino.

habilis
20.03.2007., 09:13
Pozdrav svima

Odlučio sam kupiti aparat i tu su počeli problemi. Prilično je teško naći solidan izbor aparata za kavu u ZG. Također je velika razlika u cijeni.
Gdje se u ZG može naći dobar izbor aparata? Gaggia, Briel i slično.

Hvala

Budimir
25.03.2007., 23:53
Jel neko zna kakvi su aparati "LAVAZZA BLUE 2200" i "LAVAZZA BLUE 2000" ? Verovatno cu uzeti aparat (ne secam se dal je 2200 ili 2000) jer je izuzetno povoljno ali ne znam nista o njemu. Bio bih zahvalan nekome ako ima neki opsirniji manual za taj aparat jer na zvanicnom sajtu ima samo nesto osnovno.

flOorKilla
27.03.2007., 22:33
Pozdrav svima

Odlučio sam kupiti aparat i tu su počeli problemi. Prilično je teško naći solidan izbor aparata za kavu u ZG. Također je velika razlika u cijeni.
Gdje se u ZG može naći dobar izbor aparata? Gaggia, Briel i slično.

Hvala

gaggiu imas u centru, u staroj vlaskoj tamo na uglu kod parkinga, ima solidan izbor, a neke modele ima i po trgovackim centrima.

briel nisam nigdje nasao.

habilis
30.03.2007., 08:51
gaggiu imas u centru, u staroj vlaskoj tamo na uglu kod parkinga, ima solidan izbor, a neke modele ima i po trgovackim centrima.

briel nisam nigdje nasao.

Hvala na pomoći. Uzeo sam GAGGIA classic....
Već vidim da će ovo preći u pravi ritual ispijanja kave. Čujemo se kad napravim nekoliko njih sa prvim dojmovima. :) :)

pozdrav,
Davor

daisy123
30.03.2007., 11:35
Gdje si je kupio i koliko si platio?

habilis
02.04.2007., 11:50
Gdje si je kupio i koliko si platio?

Ipercoop King Cross, 1719,00 kn (mat ili sjajni)

Ako kupujete GAGGIA aparat preporučam kupnju u Ipercoopu Mercatone ili Ipercoop King Cross. Nema svih modela na oba mjesta. Imaju najbolje cijene...

LP,
Davor

Mischa
02.04.2007., 12:19
Ja imam illy aparat u starinskom stilu i super je..odusevljena sam s njim..illy je kava i mrak

Platila ga kao da je zlatni, ali vrijedi svake kune

Devlyn
03.04.2007., 10:27
Da li tko u kombinaciji s aparatom koristi vodu iz Brite? Pretpostavljam da bi filtrirana voda smanjila potrebu za ciscenjem, jedino ostaje pitanje okusa.

habilis
05.04.2007., 12:17
Da li tko u kombinaciji s aparatom koristi vodu iz Brite? Pretpostavljam da bi filtrirana voda smanjila potrebu za ciscenjem, jedino ostaje pitanje okusa.

Vjerujem da ima razlike koja se osjeti i kada se ova voda pije. Meni osobno je bljutava i bez okusa. Zasad koristim flaširanu JANU u aparatu i čini mi se OK.
BTW Kako se ispravno čiste aparati za kavu? Tablete, prah ili ...

Davor

Devlyn
05.04.2007., 22:15
Vjerujem da ima razlike koja se osjeti i kada se ova voda pije. Meni osobno je bljutava i bez okusa. Zasad koristim flaširanu JANU u aparatu i čini mi se OK.
BTW Kako se ispravno čiste aparati za kavu? Tablete, prah ili ...

Davor

Osobno koristim filtriranu vodu kada kuham caj ili si radim Nessicu - u pocetku mi je bilo cudno, ali sam se brzo navikao. :)

Jest da se cini bljutavom kad ju pijes samu, ali to ionako ne prakticiram.

Ovo s Janom mi se cini malo preskup sport s obzirom na kolicine kofeina koje su mi dnevno potrebne. :rolleyes:

Unimatrix
11.04.2007., 15:06
Nisam još probala sa mljevenom kavom, koristim kavadoze Illy ili Milman i fenomenalne su :top:

Znači zadovoljna si s Gaggia classic? Gdje ima za kupiti Illy kavadoze? Jesi probala s mljevenom kavom?

bubica
12.04.2007., 23:11
Prezadovoljna sam Gaggiom :cerek: Ja sam kavadoze Illy kupila u Konzumu. Ali vec dugo koristim Milman kavadoze.
Nisam probala sa mljevenom kavom.

kiksy
26.04.2007., 10:52
hmm,opet ja sa bialetticom,,,ispada da su svi zadovoljni osim mene,bio sam i ja,ali...kupio u toweru kafetijeru,onu sa "flekicama",i nakon 4 mjeseca problems,ne znam u čemu je stvar,odjednom se onaj crni nastavak koji se zategne gore samo iskočio,i kava je šibala do stropa...probao sam nakon 2 dana skuhat,počelo je pištat,pa sam maknuo sa ploče,čini mi se ko da ispušta paru...čudno,sve napravim normalno,ali kavu ne napravi,samo se malo zagrije ono mlijeko unutra...ako neko zna u čemu je stvar,jer sam već lud?dal uopće postoji garancija za to..

flOorKilla
26.04.2007., 10:57
hmm,opet ja sa bialetticom,,,ispada da su svi zadovoljni osim mene,bio sam i ja,ali...kupio u toweru kafetijeru,onu sa "flekicama",i nakon 4 mjeseca problems,ne znam u čemu je stvar,odjednom se onaj crni nastavak koji se zategne gore samo iskočio,i kava je šibala do stropa...probao sam nakon 2 dana skuhat,počelo je pištat,pa sam maknuo sa ploče,čini mi se ko da ispušta paru...čudno,sve napravim normalno,ali kavu ne napravi,samo se malo zagrije ono mlijeko unutra...ako neko zna u čemu je stvar,jer sam već lud?dal uopće postoji garancija za to..

imam i ja taj isti, koristio kad sam bio bez cafe aparata a povremeno moji koriste. nikad problema. provjeri da nije nesto zastopano... sve dobro ocisti...

kiksy
26.04.2007., 11:39
imam i ja taj isti, koristio kad sam bio bez cafe aparata a povremeno moji koriste. nikad problema. provjeri da nije nesto zastopano... sve dobro ocisti...

a sa čim je najbolje to očistiti? tu su na forumu pisali da se ne smije čistiti sa nikakvim deterdžentima i slično,samo isprati vodom...nekako mislim da je stvar u onom crnom nastavku šta se zavrne,al se on ne može odvojiti u dva dijela pa da ga se detaljno očisti

dzura
30.03.2008., 13:15
Vidim da tema nije bila dugo osvježena, namjeravam kupit gaggia aparat pa me sad muči koji-stariju verziju gaggia cllasic ili noviju gaggia newbaby clas?

dindola
11.04.2008., 12:00
Zna li možda netko nešto o Francis&Francis X6? Ima li netko kakvog iskustva sa njim?

phllp
21.04.2008., 01:16
Zna li itko gdje se u HR, po mogućnosti u ZG, mogu nabaviti Nespresso aparati i Nespresso kapsule? Kakav je taj (N)espresso uopce? :)

Hvala.

N0_NAME
05.08.2008., 14:58
Prodajem relativno novi espresso aparat. Radi se o Gaggi točnije ovom modelu: http://http://www.kuhinja.net/index.php?group=183&show=product&product=6902
Dobili ga za vjenčanje, reda radi napravili 2 - 3 puta kavu, no u kući svi više volimo onu ukuhanu kavu, tako da skuplja prašinu na radnom stolu. Ako je netko zainteresiran nek mi se javi na PP.
Cijena 700 kn (novi je 1100).

N0_NAME
05.08.2008., 21:09
Sad vidim da link nešto ne radi, dakle radi se o ovom modelu:
http://www.kuhinja.net/catimg/prod_6902_3_1102469237.jpg

apli5
08.08.2008., 11:05
probaj na WWW.automati-servis.hr:kava:

apli5
08.08.2008., 11:06
ispričavam se:

www.automatic-servis.hr

primorjecro
09.08.2008., 17:35
Zna li možda netko nešto o Francis&Francis X6? Ima li netko kakvog iskustva sa njim?

Najbolje sto novac moze platiti...od dizajna do ukusa ( naravno tko voli jaki Illy).
Jutro na terasi uz novine i miris kave..:s:s

Nikas,servis i prodaja, no jedna kava je oko 2,50 kn.

jaseirma
20.08.2008., 14:34
KRUPS 100%.ZAKON!

šiljo
06.01.2009., 17:49
evo nisam uspjela nać temu pa ako sam fulala molim modove da prespoje...

dakle uz malo djete moje navike pijenja espresso kave su uvelike ugrožene..
sad turska mi ne odgovara a kafić mi nije baš soliucija ujutro kad trebam
otvorit oči a i cura traži svoj ritual ujutro....
odlučih kupiti espresso aparat za doma...e i nađoh se na 100 muka...
muž viče da nijedan nije dobar...
pa bi molila preporuke uz naznaku da cijena nije bitna ali nije da
ću baš kupit aparat od 3000 kn..
molim kompetentne za više nego potreban savjet.....
Tnx

turbododo
06.01.2009., 18:11
evo nisam uspjela nać temu pa ako sam fulala molim modove da prespoje...

dakle uz malo djete moje navike pijenja espresso kave su uvelike ugrožene..
sad turska mi ne odgovara a kafić mi nije baš soliucija ujutro kad trebam
otvorit oči a i cura traži svoj ritual ujutro....
odlučih kupiti espresso aparat za doma...e i nađoh se na 100 muka...
muž viče da nijedan nije dobar...
pa bi molila preporuke uz naznaku da cijena nije bitna ali nije da
ću baš kupit aparat od 3000 kn..
molim kompetentne za više nego potreban savjet.....
Tnx

kafetijera (kogovica), jeftino, kafa ispada super, treba joj par minuta više od aparata, ali se zato lakše pere, na žalaost ovi kućni aparati za espreso su loši ili ako budu čemu onda i koštaju

šiljo
06.01.2009., 19:12
e toga sam svjesna..ali ja bi baš aparat...imaš koju preporuku?

JPK
06.01.2009., 23:40
Kava iz kafetijere nema veze s espressom. Za espresso je najbitnije da ima pumpu od 15 bara ili više, tj. da nije jedna od onih gluposti koje rade samo na parni bojler bez pumpe. Best buy je kod nas vjerojatno Gaggia Evolution za cca 1000kn. Osim toga, za espresso treba i poseban "burr mill" mlinac, jer ovaj običan na noževe ne proizvodi ujednačenu veličinu praha pa često začepi portafilter.

šiljo
07.01.2009., 15:36
Kava iz kafetijere nema veze s espressom. Za espresso je najbitnije da ima pumpu od 15 bara ili više, tj. da nije jedna od onih gluposti koje rade samo na parni bojler bez pumpe. Best buy je kod nas vjerojatno Gaggia Evolution za cca 1000kn. Osim toga, za espresso treba i poseban "burr mill" mlinac, jer ovaj običan na noževe ne proizvodi ujednačenu veličinu praha pa često začepi portafilter.

:s:s:s
vidjela sam u Metrou,neznam sad marke 2 espresso aparata i oba su
imala po 15 bara...znam da je cijena 1 bila oko 1300 a 2 2000 kuna....
sad taj poseban mlinac,jel ga ima kupit u nas,znaš li otprilike cijenu ili možda
ima već mljevena kava za kupiti?

JPK
07.01.2009., 17:21
Ima naravno već mljevene kave, to je najbolje kupovati u dućanima tipa Franja gdje ti je samelju na licu mjesta, jer kava postaje eksponencijalno lošija što dulje stoji samljevena. Ima i u svakom dućanu Barcaffe i Franck mljevena, ali meni je to prilično odvratno, jedina mljevena koja je dobra je illy koju pakiraju u limenci s dušikom, pa je 4 puta skuplja. Zato je najbolje imati mlinac, ima ih od 300kn nadalje, pogledaj Krups GVX2 u Technomaxu, a ima i jedna Gaggia od cca. 400 ako se ne varam, ali ne znam više u kojem dućanu...

njasa
07.01.2009., 20:03
ja iman nesespressov aparat i zadovoljna sam. super mi je sta imaju dosta vrsta kave, pa svako malo isprobavam stagod novog. samo sta kapsule nisu bas jeftine...

Allexis
08.01.2009., 00:27
jedina mljevena koja je dobra je illy koju pakiraju u limenci s dušikom, pa je 4 puta skuplja.

meni je odlična :cerek: iako je skuplja, 250 g limenke je 60 kn u intersparu...

mene zanima ovaj krupsov aparat, 900 kn u intersparu --> http://www.krups.com.hr/All+Products/Espresso+Machines/Pump+espresso+machines/Products/XP4050/XP4050.htm

može mišljenje znalaca :)

JPK
08.01.2009., 10:08
Meni se čini OK, ali u tom cjenovnom rangu je Gaggia Evolution zakon. Ima bojler i pumpu iz onih puno skupljih Gaggia strojeva, a uštedili su na jeftinom plastičnom oklopu. Za 1000kn nema boljeg stroja.

kiksy
08.01.2009., 13:34
meni je odlična :cerek: iako je skuplja, 250 g limenke je 60 kn u intersparu...

mene zanima ovaj krupsov aparat, 900 kn u intersparu --> http://www.krups.com.hr/All+Products/Espresso+Machines/Pump+espresso+machines/Products/XP4050/XP4050.htm

može mišljenje znalaca :)

Čuj,ja imam Krups xp 4020,platio sam ga cca 1200 kn prije dvije godine,sviđalo mi se što nije preveliki,i kad sam uzeo onu ručku prilično je teška o čemu treba voditi računa,da nije prelagana,i preplastična..bio je dvaput dosad na servisu,radi kamenca,i sita koje se zaštropalo,a treba ga svako toliko održavati,čistiti od kamenca,dosta su osjetljivi,inače radi solidnu kavu,ovo sa savršenom pjenom za capuccino nemoj shvatit doslovno,jer je to prilično loše rješeno,ali sve u svemu aparat drži vodu,što bi se reklo :D ne znam za gaggie,one bi trebale biti bolje,barem po imenu,ali sve su to home-made aparati...ako je cijena ista od ova dva aparata ipak bih ti preporučio Gaggiu

šiljo
08.01.2009., 14:04
super,puno hvala na pomoći svima...
sad se dajem u razgledanje dućana po Splitu za dobrim aparatom

limunhead
08.01.2009., 18:38
Ja sam caffe manijak,lud sam za dobrim espresom pa smo si ja i žena za božić kupili espreso aparat,do sada sam bio skeptićan oko kućnih aparata ali kada sam čuo da ima dosta modela sa 15 bara tlakom odlučio sam se riskirati(12bara je minimum da kava išta valja)! Kupili smo Krups XP4020 za 1100 kuna u Konikomu http://www.konikom.hr/p3371/apa.za-kavu-krups-xp4020/product_info.html.Odličan aparat koji radi vrhunsku kafu!Navodno su dobri zanussi cijena 1400kn i gaggia Evolution oko 1100kn ali ovaj Krups se ćini najkvalitetnijim.Vazna je težina aparata,što je teži to mu je kotao za paru kvalitetniji.Uglavnom ja bih ti savjetovao ovaj KRUPS XP420.Što se kafe tiće izbor je na tebi,mislim da ti ne treba kupovati mljin jer pakovanje od 250 grama kafe meni traje 5-7 dana i običnoj hermetičnoj kutiji ne izlapi za to vrijeme!Ja pijem jaki ,kratki esspreso bez mlijeka i vjeruj mi da aroma ostane svo vrijeme.Mlin ti je dobar samo zato što imaš veći izbor espresso kafa u zrnu.
Preporuka za kafe,Lavazza krema i aroma,Lavazza crema gusto,Illy(odlična ali skupa),Lavazza rossa malo gorća,Frank zadovoljava,ipercop razne espresso jako jeftine ali ne i jako dobre.Ovaj aparat ima opciju i sa espressom u vrečicama.
Uglavnom ja ti sada doma pijem puno bolju kafu nego u 50posto Zagrebačkih kafića!

šiljo
08.01.2009., 20:30
limunhead nevalja ti link..ništa mi ne otvara

Allexis
08.01.2009., 22:55
hvala svima na odg :)

jel netko možda vidio u zg za kupiti Segafredo espresso

http://www.caffee-express.com/shop/catalog/images/Segafredo_Espresso_Casa_G02.jpg

mafri
08.01.2009., 23:24
Ja ih znam barem pet koji su kupili te esspreso aparate i bili su zadovoljni,pili su kavu tu stalno i bila je izvrsna kava,al nakon par mjeseci svi prestaju kuvat tu esspreso kavu i vrate se obicnoj.
Kad god pitam sta bi sa tim aparatom niko nece da kaze neg svi nesto izvrdavaju. :ne zna:
Ja bi sebi kupila taj aparat jer obozavam dobar esspreso al skup mi
Ja sad pijem filter kavu i super mi je.

Allexis
08.01.2009., 23:32
meni nema bolje od espressa....prva stvar koju ujutro napravim...ne znam kome se da kuhati običnu kavu kad je ovo puno brže, jednostavnije i bolje...

limunhead
08.01.2009., 23:39
limunhead nevalja ti link..ništa mi ne otvara

link je http://www.konikom.hr/p3371/apa.za-kavu-krups-xp4020/product_info.html ako ne ide vidi na www.konikom.hr pod mali kučanski aparati,kafe aparati!
Čuo sam da je odličan i http://www.electrolux.hr/node38.aspx?productId=23216 ali ga za božić nije bilo kupiti nigdje u zagrebu a cijena mu je oko 1400kn!

JPK
08.01.2009., 23:58
Ja sam caffe manijak,lud sam za dobrim espresom pa smo si ja i žena za božić kupili espreso aparat,do sada sam bio skeptićan oko kućnih aparata ali kada sam čuo da ima dosta modela sa 15 bara tlakom odlučio sam se riskirati(12bara je minimum da kava išta valja)! Kupili smo Krups XP4020 za 1100 kuna u Konikomu http://www.konikom.hr/p3371/apa.za-kavu-krups-xp4020/product_info.html.Odličan aparat koji radi vrhunsku kafu!Navodno su dobri zanussi cijena 1400kn i gaggia Evolution oko 1100kn ali ovaj Krups se ćini najkvalitetnijim.Vazna je težina aparata,što je teži to mu je kotao za paru kvalitetniji.

? Pa taj tvoj Krups uopće nema bojler, nego termoblok, o čemu pričaš?

A to da je važna težina aparata... Dobro, to je malo indikativno, ali proizvode se i teška sranja od aparata, nije to nešto po čemu se treba voditi.

Što se kafe tiće izbor je na tebi,mislim da ti ne treba kupovati mljin jer pakovanje od 250 grama kafe meni traje 5-7 dana i običnoj hermetičnoj kutiji ne izlapi za to vrijeme!Ja pijem jaki ,kratki esspreso bez mlijeka i vjeruj mi da aroma ostane svo vrijeme.Mlin ti je dobar samo zato što imaš veći izbor espresso kafa u zrnu.

Jel možda pušiš pa ti je osjet mirisa spaljen, ili nešto slično? Mljevena kava koji stoji tjedan dana u kutiji nije ni slična svježe mljevenoj...

limunhead
09.01.2009., 10:04
? Pa taj tvoj Krups uopće nema bojler, nego termoblok, o čemu pričaš?

A to da je važna težina aparata... Dobro, to je malo indikativno, ali proizvode se i teška sranja od aparata, nije to nešto po čemu se treba voditi.

Jel možda pušiš pa ti je osjet mirisa spaljen, ili nešto slično? Mljevena kava koji stoji tjedan dana u kutiji nije ni slična svježe mljevenoj...

OK!
Niko bojler nije ni spominjao,nisam serviser aparata za kavu!Gaggia je definitivno ime broj jedan za kafe aparate ali mi se čine ovi kućni čine nekvalitetnim radi te plastike koja samo što se ne polomi!Nisam pio kafu iz Gaggia evolution i ne sumljam da je odlićna!A Što se mlina tiće naravno da je bolje imati mlin ali bolje je imati i profi kafe aparat!
Lavazza (bilo koja) je sedmi dan iz hermetćki zatvorene kutije bolja od 50% kafa u Zg kafićiima! I ne pušim!

larina
09.01.2009., 11:19
Prije sam imala mali krupsov ručni. No nekako s vremenom dosadi uvijek prazniti i puniti "ručku" za svaku kavu. Pa sam (prije otprilike 5 godina) prešla na Saeco Automatic Maker.
U međuvremenu je izašlo brdo novih modela, no ovaj "stari" je meni više nego ok.
U spremniku za kavu je kava u zrnu, a pritiskom na gumb melje se i izlazi esspreso. Moj ima varijantu kratke, produžene i dugačke kave. Brzo, jednostavno...
Jedina umjetnost je paziti da je spremnik za vodu i kavu pun. I povremeno isprazniti spremnik sa potrošenom kavom.

Makar
09.01.2009., 13:11

Već 15 godina imam isti aparat,SAECO RIO VAPORE,to smo kupili na bračnom u Palmanovi i super je-onda je koštao 250 DEMova.Vidila sam u Emmezeti,ali u samoposluzi(Ipercoop) da ih imaju po cijeni od cca 250 Eura.Ima i jeftinijih,ali mislim da nisu tako kvalitetni.Do tada nisam nikad čula za tu marku,i muž ga je kupio po kilaži(bio je najteži),i evo 15 godina kuvam kavu na njemu ,a isplatila sam ga za 2 miseca.Jedan serviser kafe aparata je rekao da nismo falili šta smo ga kupili-ima nastavak za kapuccino i kuva 2 kave odjednom.Sada planiram kupiti novi za vikendicu,i najprije ću gledati Saeco,ili ev.Gaggia.A kavu kupujem vakumiranu Lavazza,i to najprije u Ipercoopa ako sam blizu Kaštela.

kiksy
09.01.2009., 13:58
link je http://www.konikom.hr/p3371/apa.za-kavu-krups-xp4020/product_info.html ako ne ide vidi na www.konikom.hr pod mali kučanski aparati,kafe aparati!
Čuo sam da je odličan i http://www.electrolux.hr/node38.aspx?productId=23216 ali ga za božić nije bilo kupiti nigdje u zagrebu a cijena mu je oko 1400kn!

pa taj Krups imam ja,ako je sada 1100 kn onda bolje da uzme gaggiu,jer sam ja tog krupsa prije dvije godine platio 1100 kn,dosuše kod peveca,ali ipak su prošle dvije godine...inače takve stvari ne kupujte kod peveca

Sun_Flower
09.01.2009., 14:18
Ja već 6 godina imam De Longhi i doličan je. Jednom sam samo u servisu mijenjala crijeva za vodu, jer je nešto puštalo na spoju. Sljedeći puta uzimam Faemu, Saeco ili Gaggiu i to za najmanje 2.000 kn. Doduše ovaj moj je koštao manje od 500kn, ali nema mlinac i ima samo jednu glavu na kojoj mogu napraviti max 2 kave od jednom, te nastavak za pjenu. Pritisak mi je još dan danas odličan, jedino ga je tlaka čistiti i to ne nakon pravljenja kave nego redovito generalno čišćenje i ispiranje sa limunskom kiselinom. Ima li koji bolji način da se skida kamenac u unutrašnjosti?

OOOOOOO
09.01.2009., 14:18
ja imam aparat za kavu saeco,profesionalni sta po kaficima koriste,a jako sam zadovoljna s njim,je da je bio skup ali vrijedi.pred 4 god sam ga 2000 kn platila

Sun_Flower
09.01.2009., 15:36
ja imam aparat za kavu saeco,profesionalni sta po kaficima koriste,a jako sam zadovoljna s njim,je da je bio skup ali vrijedi.pred 4 god sam ga 2000 kn platila

E da da...tako nešto ja kupujem kad mi ovaj rikne :top:

kiksy
09.01.2009., 18:37

Koji je to točno model od Saeca?možda im je sad pala cijena...

OOOOOOO
10.01.2009., 18:14
Koji je to točno model od Saeca?možda im je sad pala cijena...
joj,ne znam ne vidim da na njemu pise,morala bi jedino naci upute da vidim...

Nabava44
19.06.2009., 07:54
imam de longhiev 4g - solidno.

ima netko za preporučiti dobar servis za de longhi? može na PM.
Inače, dok se grije voda, curi (kaplje) iz aparata kroz šalicu?
u čemu bi bio problem?

hvala.

Simple Fille
23.06.2009., 10:07
Dragi forumaši znate li možda gdje u Hrvatskoj ima kupiti illy espresso kapsule?
Malo sam istraživala po netu i nisam nigdje uspjela pronaći da nešto takvoga postoji u Hrvatskoj.
Možda je netko od vas uspio to vidjeti u kakvom šoping centru?! :ne zna:

Još mi samo treba da po kavu moram ići u Italiju! :zubo:

http://i40.tinypic.com/5bz4hx.jpg

L_U_D_A
23.06.2009., 11:31
nema u hrvatskoj za sada. najbliže ti je trst (tamo je i sjedište illyja koliko znam) ili http://www.illyeshop.com/webapp/wcs/stores/servlet/cat_it_negozio_it01_Y_11001_caffe

Simple Fille
23.06.2009., 18:24
nema u hrvatskoj za sada. najbliže ti je trst (tamo je i sjedište illyja koliko znam) ili http://www.illyeshop.com/webapp/wcs/stores/servlet/cat_it_negozio_it01_Y_11001_caffe

Eh...znači moram ići po kavu u Italiju. :(

Ili se strpiti da dođe u Hrvatsku. :ne zna:

Kažu da je to neki najnoviji aparat i da je to friški 'izum'. :rolleyes:

ombia
23.06.2009., 21:55
Izum nije friski jer ga masa firmi koristi vec duze, ali sistem mi se svidja i sama ga koristim.:top: Super je za one koji nemaju veliku obitelj pa da kupljena kava ne ishlapi.

L_U_D_A
24.06.2009., 11:17
da , nije baš najfriškiji izum, ali ga kod nas još nema, ja sam i aparat u italiji kupila (ovaj http://www.illyeshop.com/webapp/wcs/stores/servlet/prod_it_negozio_it01_11006_macchine-caffe_X7-ese-mie ) i zadovoljna sam, iako nisam neki poznavatelj kafe aparata. super mi je kava u crnoj kutiji, dosta je jača po okusu. i općenito su dobre te bombice, nema rasute kave,nema nereda i kako ombija kaže, duže traju (pogotovo ako se stave u frižider).

ombia
24.06.2009., 11:40
Hocu reci da su mnoge druge firme smislile sistem kapsula prije illy :mig:
Nisam sigurna da moraju u frizider posto su vakuumski zapakirane (tkz. aroma pakiranje) ja imam slican aparat samo moj moze k tome i latte sa pjenom sloziti i da se malo programirati i slicno. I ima gore malo vise prostora za ugrijati salice, tko pije samo espresso ovo je super aparat koji si linkala.:top:

Jedino druge firme nude mnogo vrsta kave u kaupsulama, raznih okusa i jacina ili bezkofeinske, nescafe ima veliki izbor (dolce gusto).

http://www.coffee-maker-review.net/images/krups-nescafe-dolce-gusto-48195.jpg

http://www.coolest-gadgets.com/wp-content/uploads/dolce.jpg

krups, to sam imala davno prije, sad imam nesto slicno

http://www.day2nightsupermarket.co.uk/catalog/images/B000IWJ8EY_4.jpg

https://www.dolce-gusto.co.uk/UK/Pages/default.aspx

leek
24.06.2009., 12:16
Ja imam Frankov espresso aparat na kapsle,ovakav:
http://images.google.hr/imgres?imgurl=http://www.kava-napoje.cz/web/savedata/zbozi/thumbs/8_1.jpg&imgrefurl=http://www.kava-napoje.cz/cs/detaily/none/kava-zrno/Kava-espresso-Superiore-1000g.html&usg=__IXQO-yu8B4GJ4Ig5nMxhG8SJiEg=&h=75&w=112&sz=3&hl=hr&start=3&um=1&tbnid=MWQdTw0gEoYyjM:&tbnh=58&tbnw=86&prev=/images%3Fq%3D%2522frank%2Bespresso%2522%26as_st%3D y%26hl%3Dhr%26um%3D1

Kava finaaaaa! Brzo se napravi, čisto okolo, sve 5.

Simple Fille
24.06.2009., 16:20
da , nije baš najfriškiji izum, ali ga kod nas još nema, ja sam i aparat u italiji kupila (ovaj http://www.illyeshop.com/webapp/wcs/stores/servlet/prod_it_negozio_it01_11006_macchine-caffe_X7-ese-mie ) i zadovoljna sam, iako nisam neki poznavatelj kafe aparata. super mi je kava u crnoj kutiji, dosta je jača po okusu. i općenito su dobre te bombice, nema rasute kave,nema nereda i kako ombija kaže, duže traju (pogotovo ako se stave u frižider).

Evo, ja imam baš taj crveni X7. :D

Kava mi je genijalna. Meni je po jačini dovoljna crvena.

Super je to što nema puno čišćenja nakon kuhanja kave. :s

Mene samo muči gdje kupovati kavu? :ne zna:

Moj muž je zvao jednog prijatelja koji kakti vrši distribuciju Illy kave u Hrvatskoj i on kaže da prvi put čuje za tako nešto. :o

L_U_D_A
26.06.2009., 12:32
ok, jasno mije da taj frend možda ne zna za to, ali mislim da mu ne bi trebao biti problem nabaviti, ako je distributer. isprintaj mu ovu sliku i nek ti nabavi jedno 6,7 kutija toga. ili probaj naručiti preko neta. istina, vjerojatno će te izaći nešto skuplje nego da odeš u trst sama, ali kad se o guštima radi, ne pita se cijena. :)
ili fino ko u dobra stara vremena put trsta. nekoć po traperice, danas po kavu. :)

kad već imaš taj aparat, šteta da stoji neiskorišten.

Simple Fille
26.06.2009., 15:10
ok, jasno mije da taj frend možda ne zna za to, ali mislim da mu ne bi trebao biti problem nabaviti, ako je distributer. isprintaj mu ovu sliku i nek ti nabavi jedno 6,7 kutija toga. ili probaj naručiti preko neta. istina, vjerojatno će te izaći nešto skuplje nego da odeš u trst sama, ali kad se o guštima radi, ne pita se cijena. :)
ili fino ko u dobra stara vremena put trsta. nekoć po traperice, danas po kavu. :)

kad već imaš taj aparat, šteta da stoji neiskorišten.

Tako nekako i budem napravila. Budem mu na mail poslala link o kakvoj kavi je riječ pa neka proba naručiti. :ne zna:

Ti si rekla da konzumiraš kavu iz crne kutije. Koliko je ona jača od crvene? Voljela bih je probati. :)

Inače mi je muž ovaj mjesec u Italiji pa trenutno nije problem za kavu,ali šta za par mjeseci kada ga put ne bude nosio tamo?! :D

Šteta što ne živim u Istri! :rofl:

L_U_D_A
26.06.2009., 16:07
meni ta crna ima jači, intezivniji okus i više mi paše, ali nije sad baš tolika razlika, pijem i jednu i drugu ali crna mi je za nijansu bolja. uzmi si kutiju dvije za probu pa ćeš vidjeti. i nafukaj tog frenda da počne uvoziti te aparate i bombice, ko da smo na bliskom istoku a ne dva sata od trsta... di si ti kupila aparat?

Simple Fille
26.06.2009., 17:28
meni ta crna ima jači, intezivniji okus i više mi paše, ali nije sad baš tolika razlika, pijem i jednu i drugu ali crna mi je za nijansu bolja. uzmi si kutiju dvije za probu pa ćeš vidjeti. i nafukaj tog frenda da počne uvoziti te aparate i bombice, ko da smo na bliskom istoku a ne dva sata od trsta... di si ti kupila aparat?

Aparat je kupljen u Italiji. Dobih ga za rođendan. :)

Čokolada07
27.06.2009., 16:16
Ej Šiljac... :D

Ja da imam love kupila bi ovaj aparat.. al bit će moj kad tada... :D

http://www.automatic-servis.jura.com/home_automatic-servis_x/products_home_use_ov/ena_line/ena5.htm

Pila sam kod kumova kavu iz ovog aparata i kava kao iz kafića... inače nisam ljubitelj tih kava iz aparata (kučnih) al ovo me oborilo s nogu.... genijalna kava... gotova za sekundu.. ma mrak... a cijena.. prava sitnica.. :D samo 5000kn.. al vrijedi svaku lipu...

Inače nikad nisam ni čula za ovau marku Jura... i ne znam dal ima to negdje kod tebe za kupit.. znam da u Rijeci ima....

kiksy
29.06.2009., 14:12

http://www.automatic-servis.jura.com/home_automatic-servis_x/products_home_use_ov/ena_line/ena5.htm

Pila sam kod kumova kavu iz ovog aparata i kava kao iz kafića... inače nisam ljubitelj tih kava iz aparata (kučnih) al ovo me oborilo s nogu.... genijalna kava... gotova za sekundu.. ma mrak... a cijena.. prava sitnica.. :D samo 5000kn.. al vrijedi svaku lipu...

Inače nikad nisam ni čula za ovau marku Jura... i ne znam dal ima to negdje kod tebe za kupit.. znam da u Rijeci ima....

Ima u Rijeci ?

ombia
29.06.2009., 18:49

Alfa i omega za kafe-aparate da uz krups i jos neke...ali samo ako pijes dosta kave inace ce ishlapiti, imamo to na poslu i za doma je o.k. ako popijes 5-6 kava na dan. ja eto sad imam problem kako ocuvati kavu a da ne sipam unutra za svaku salicu kavu iz staklenke :rolleyes: imam aparat te firme.

Čokolada07
29.06.2009., 19:46
Ima u Rijeci ?
Ima ima.. kumovi kupili u Rijeci.. rekli su gdje al kad sam čula cijenu aparata odmah sam adresu zaboravila... :rofl::rofl:
Alfa i omega za kafe-aparate da uz krups i jos neke...ali samo ako pijes dosta kave inace ce ishlapiti, imamo to na poslu i za doma je o.k. ako popijes 5-6 kava na dan. ja eto sad imam problem kako ocuvati kavu a da ne sipam unutra za svaku salicu kavu iz staklenke :rolleyes: imam aparat te firme.

A koliko ja znam da ovaj aparat sami sebi melje koliko mu treba.. kažem nemam iskustva osobnih s njim al kumovi su prezadovoljni s njim a i meni je kava prefina... :top:

ombia
29.06.2009., 22:29
Ima opcija da samelje jedan spremnik ili da melje po salici ali onda dugo traje da salica nacuri iako i kava u zrnu mi je ishlapila. Kava je naravno odlicna, espresso savrsen.:cerek:

JPK
29.06.2009., 22:30

Alfa i omega espresso aparata su Gaggia, Rancilio i još par talijanskih firmi. Jura i sl. među espresso fanaticima slove kao šminka za dizajnerske stanove i kuhinje.

ombia
30.06.2009., 01:13
Ne slazem se. Na jednom kava forumu (znaci samo za kavoljupce citav forum :cerek:) sam godinama i jura - jurek :cerek: dobro kotira, u zivotu sam isprobala razne modele te cjenovne kategorije dok nisam nasla nesto sto mi je o.k.
Uvijek ima bolje, ali ja sam ovime zadovoljna. I nisam naisla na misljenje koje pises. A dizajnerski stan nemam, samo volim finu kavu. :)
Ima sam gaggiu onu crvenu za espresso, nije bila skupa ali je espresso bio ocajan. Juru imamo na poslu, drzavna smo firma i imamo jer se aparat nije pokvario zadnjih 10 godina a kuha danonocno.:top:

bulthaup
30.06.2009., 12:02
JPK Gaggia je najbolja, ako planiras da otvoris kafanu i sluzis druge ljude. Ako zelis dobar aparat za kucu onda je Jura super. A sta misle espresso fanatici - koga to interesuje.

I ako nisi probao kafu iz oba ova aparata, ne bi trebao o njima pricati.

ombia
30.06.2009., 13:46
Hvala bult i - nice to see you.:)

JPK
30.06.2009., 21:48
JPK Gaggia je najbolja, ako planiras da otvoris kafanu i sluzis druge ljude. Ako zelis dobar aparat za kucu onda je Jura super. A sta misle espresso fanatici - koga to interesuje.

Gaggia ima hrpu modela za kućnu upotrebu, a i za profesionalnu. Stavljati ih sve u isti koš je smiješno.

I ako nisi probao kafu iz oba ova aparata, ne bi trebao o njima pricati.

Gle, to nisu dva aparata, nego valjda pedesetak njih, koliko ih Gaggia i Jura imaju. Ti si, vjerujem, probao iz svih i to dovoljno puta da eliminiraš slučajne utjecaje, jel? :D

Ja isto pratim espresso forume dulje vrijeme (coffeegeek.com i alt.coffee) i najbolje kotiraju Rancilio Silvia i još par Gaggia.

Mislim, dovoljno govori činjenica da Jura uopće ne proizvodi espresso aparate, nego ih dizajnira i lijepi svoje ime gore, a sam aparat proizvodi stanovita Eugster/Frismag AG firma ;)

To je nešto kao Bang&Olufsen u audio svijetu, dobar ali debelo precijenjen proizvod za dizajnersku publiku.

ombia
30.06.2009., 23:15
Mislim, dovoljno govori činjenica da Jura uopće ne proizvodi espresso aparate, nego ih dizajnira i lijepi svoje ime gore, a sam aparat proizvodi stanovita Eugster/Frismag AG firma

Posto smo na Gastronomiji a ne na Tehnici, ograniciti cu se na kavu, a ne na tehnikalije, kava je odlicna, a to je bitno. Tebi se svidjaju neki drugi aparati i to je u redu, gdje je tocno problem?:confused:
Firma postoji skoro 80 godina, tradicionalna je firma, kvalitetna :top:, ako mogu radije kupim lijepi aparat nego ruzan pogotovo sto ce biti stalno na vidiku u dnevnoj ili kuhinji. Da estetika mi je jako bitan faktor. Ali ne i odlucujuci, da je tako ne bih mijenjala aparate nego bi ostala pri prvom.

stanovita Eugster/Frismag AG firma

Proizvodi ih (barem po mojim papirima) svicarska firma, svi dijelovi se rade i proizvode tamo, jedan OEM-proizvodjac. I? Pa ni golfa neces dobiti bas iz Njemacke, niti mazdu iz Japana, sve se slaze po istocnoj Europi. No ne znam kakve to veze s temom ima. :confused:
Ni Nespresso ne radi svoje aparate, dapace daje ih raditi u vise etabliranih firmi (krups, de longhi), sto ne znaci da se ne pazi na sto se stavlja svoje ime.
Ja sam na jednom svicarskom kafe forumu, sad jel su nacionalno lojalni sto li, ali Juru vole, a forum coffeegeek.com gdje se diskutira o Starbucks i slicnome je smijesan. Njima je vrhunac vidjeti bio kavu u limenci. Citam tamo ali ne pisem. Za ovaj drugi forum ne znam a i ne zanima me, da mi aparat nije o.k prodala bih ga i kupila nesto drugo.:)
Mozda se za manje novce moze kupiti ista kvaliteta, to svatko mora odluciti za sebe, u ducanu u kojem sam kupila aparat ima 15-ak svjetskih firmi i bas je svejedno sto sam uzela, vecina bi ih bila vjerojatno donekle o.k. u toj cjenovnoj kategoriji, a ako i estetika stima,s to ces bolje. :top:
Svi hvale moju kavu, espresso je savrsen, kremast, kao u kaficu.:)

Da bi rasprava bila konstruktivna mozes predloziti model i firmu koju imas i rado koristis.

bulthaup
01.07.2009., 08:22
Gle, to nisu dva aparata, nego valjda pedesetak njih, koliko ih Gaggia i Jura imaju. Ti si, vjerujem, probao iz svih i to dovoljno puta da eliminiraš slučajne utjecaje, jel? :D

To je nešto kao Bang&Olufsen u audio svijetu, dobar ali debelo precijenjen proizvod za dizajnersku publiku.

Pa da si ti probao kakva ja kafa iz dva tri Jura aparata ustanovio bi da je ista. Onda bi znao da ne treba probati sve.:mig:

To sto neki aparat za kafu lijepo izgleda meni je plus, tebi ocito nije.:ne zna:

Neki ljudi vole raspravljati, a neki vole piti dobru kafu iz aparata koji lijepo izgleda. Kojoj grupi ti pripadas?:mig:

Ombia, pozdrav.

aude
24.07.2009., 07:11
molim mišljenje ili još bolje iskustvo nekog tko je probao ili ima aparat koji mi je zapeo za oko.. prvo sam mislio uzeti krups 4050 (http://www.segar.hr/products/1006829) ali nakon malo prčkanja po netu, ispada da ima ozbiljne probleme, ne znam kakva je novija serija 5?
u međuvremenu mi se jako dopao Gaggia new baby dose (http://www.gaggia.com/macchine-da-caffe.asp?macchine-per-espresso-manuali_9_New-Baby-Dose).. znam da gaggia slovi za najbolje, ali čisto me zanima da li ju tko ima i kakva iskustva može podijeliti.. Može li se naći štogod bolje za te novce?
hvala i pozz

aude
27.07.2009., 14:44
kako u drugom threadu nema života, započinjem novi...
molim mišljenje ili još bolje iskustvo nekog tko je probao ili ima aparat koji mi je zapeo za oko.. prvo sam mislio uzeti krups 4050 (http://www.segar.hr/products/1006829) ali nakon malo prčkanja po netu, ispada da ima ozbiljne probleme, ne znam kakva je ova novija serija 5 (http://www.segar.hr/products/1006828)?
u međuvremenu mi se jako dopao Gaggia new baby dose (http://www.gaggia.com/macchine-da-caffe.asp?macchine-per-espresso-manuali_9_New-Baby-Dose).. znam da gaggia slovi za najbolje, ali čisto me zanima da li ju tko ima i kakva iskustva može podijeliti.. Može li se naći štogod bolje za te novce?
hvala i pozz

FFE
30.08.2009., 22:54
moram pohvaliti ovaj espresso-aparat, tj. coffee machine.

http://www.delonghiusa.com/index.php?product&nid=20

radi zaista odlicnu kavu, vrlo je praktican pogotovo sto se naprijed moze namjestiti jacina i kolicina kave, a cijena mu je manja od (po meni) precijenjenih svicarskih jura automata. dvoumila msa se izmedju gaggia i saeco, na kraju sam uzela ovaj i nisam pogrijesila. svakako preporucujem. :top:

FFE
30.08.2009., 22:57

imala sam na svakome radnome mjestu u svicarskoj bas takav jura aparat, ili je bio starija generacija. cak i oni veliki kakvi se nalaze u bircevima. kava je bila dobra, no sada mogu reci da nije niti do koljena delonghijevom aparatu. sestra mi je isto imala jura aparat, i nakon godinu-dvije je riknuo. :rolleyes: nikada vise jura.

ako ova kritika i pohvala nekome moze pomoci...

kiksy
31.08.2009., 00:22

radi zaista odlicnu kavu, vrlo je praktican pogotovo sto se naprijed moze namjestiti jacina i kolicina kave, a cijena mu je manja od (po meni) precijenjenih svicarskih jura automata. dvoumila msa se izmedju gaggia i saeco, na kraju sam uzela ovaj i nisam pogrijesila. svakako preporucujem. :top:

A gdje si uzela i koja mu je cijena?

Tvrtko1995
31.08.2009., 01:57

Ja vec 10 godina koristim najjeftinini KRUPS. Kad se pokvari, ja samo kupim drugi. A kava je super.

XP1020 (http://www.krupsusa.com/All+Products/Espresso+Machines/Fully+automatic+espresso+machines/Products/XP1020/XP1020.htm)

FFE
31.08.2009., 02:05
A gdje si uzela i koja mu je cijena?

narucila sam ga online u USA, nakon sto sam dva dana surfala i citala kritike. ali, buduci da je to talijanski aparat, sigurno ga ima u europi, mozda i u hrvatskoj. ja sam ga platila $799.

FFE
31.08.2009., 02:08
Ja vec 10 godina koristim najjeftinini KRUPS. Kad se pokvari, ja samo kupim drugi. A kava je super.

XP1020 (http://www.krupsusa.com/All+Products/Espresso+Machines/Fully+automatic+espresso+machines/Products/XP1020/XP1020.htm)

mi nismo htjeli takav, vec pulu-/automat. ovisnici smo o kavi, tak' da nam je bilo uzasno tesko se odreci nasega europskoga automata i cekati ovdje 2 tjedna bez kave. ali bila je opcija i takav kao tvojk, ako nema drugih.

NoahDemetrius
31.08.2009., 05:32
Dobro jutro dragi kavoljupci,

Evo upravo sam napravio svoj jutarnji espresso na DeLonghi Treviso aparatu kojeg imam vec nekoliko godina. Mene zanima kako odrzavate vase aparate. Ja lijevam samo filtriranu vodu tako da nemam problema s kamencem. Povremeno potrosim spremnik vode bez da radim kavu i ocistim dostupne djelove aparata. No, da li je to dovoljno?

ombia
31.08.2009., 13:52
U mojim uputama pise da se nakon toliko i toliko salica procisti, ima program za ciscenje od kamenca, ulijes nesto za odstrajivanje istog, firma ti naravno zeli prodati svoju verziju toga, nakon tog programa pustis prvu salicu na prazno na vrucu vodu i bacis i to je to. Mislim, nakon sto program odradi svoje.
Odokativno to cistim, mozda svakih 3-4 mjeseca (koristim obicnu vodu iz pipe za kave, tlaka bi mi bila koristiti destiliranu), a zavisi koliko se pilo, jel bilo puno posjeta...
Ovaj preporuceni de longhi je zaista za aparat te vrste pristojna cijena, moze ih se naci za 580 eura. Dobro ja volim puno latte pa bih uzelå verziju sa spremnikom za mlijeko (recimo iz te linije 3600).

FFE
31.08.2009., 15:55
Dobro jutro dragi kavoljupci,

Evo upravo sam napravio svoj jutarnji espresso na DeLonghi Treviso aparatu kojeg imam vec nekoliko godina. Mene zanima kako odrzavate vase aparate. Ja lijevam samo filtriranu vodu tako da nemam problema s kamencem. Povremeno potrosim spremnik vode bez da radim kavu i ocistim dostupne djelove aparata. No, da li je to dovoljno?

i ja sam popila svoju kavu iz delonghijeve magnifice. :D

ja sam do sada cistila s posebnim tabletama koje se kupe za te easpresso aparate, i dekalcificirala sam prema uputama. aparat mi je uvijek sam javio kada je vrijeme za ciscenje. a novi aparat imam tek 2 tjedna pa do toga jos nije doslo.

Tvrtko1995
02.09.2009., 03:22
mi nismo htjeli takav, vec pulu-/automat. ovisnici smo o kavi, tak' da nam je bilo uzasno tesko se odreci nasega europskoga automata i cekati ovdje 2 tjedna bez kave. ali bila je opcija i takav kao tvojk, ako nema drugih.

Imao sam par aparata koji su bili 10 puta skuplji, ali jeftinijega i pouzdanijega nisam nasao. Sad mi je treca generacija ovdje u zadnjih 9 1/2 godina.

Kupujem KUBANSKU kavu, koji onda stavljam u masinu. Starbucks je $9/pound a ova kubanska $2-3/pound...

Probaj neces se pokajati. Meni je super.

http://cafebustelo.com/

PILON je isto super dobar

http://www.javacabana.com/?p=catalog&parent=3

FFE
03.09.2009., 22:47
tvrtko, bas ti hvala za linkove. bas sam danas kupila online kavu, kod ovdje lokalnoga tipa koji drzi coffee shop i koji sam przi kavu. samo mi preferiramo organic coffee, pa sam takvu i narucila. a ne bih kupila vise kavu u starbucksu jer nabiju cijene, mada je organska kava isto skupa.

Tvrtko1995
04.09.2009., 03:17
tvrtko, bas ti hvala za linkove. bas sam danas kupila online kavu, kod ovdje lokalnoga tipa koji drzi coffee shop i koji sam przi kavu. samo mi preferiramo organic coffee, pa sam takvu i narucila. a ne bih kupila vise kavu u starbucksu jer nabiju cijene, mada je organska kava isto skupa.

Ja sam uzimao Lavazzu preko Amazon.com! $22 za 4 kantice!

http://www.amazon.com/Lavazza-Italian-Espresso-Premium-Arabica/dp/B001EQ5ERI/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=grocery&qid=1252026910&sr=8-1

Sad samo uzimam kubansku.

Te price o ORGANIc, to ne komentiram. K'o da je ova ostala ANORGANSKA.

FFE
04.09.2009., 03:35
Ja sam uzimao Lavazzu preko Amazon.com! $22 za 4 kantice!

http://www.amazon.com/Lavazza-Italian-Espresso-Premium-Arabica/dp/B001EQ5ERI/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=grocery&qid=1252026910&sr=8-1

Sad samo uzimam kubansku.

Te price o ORGANIc, to ne komentiram. K'o da je ova ostala ANORGANSKA.

gledala sam i ja tu lavazzu na amazonu. :rofl: ali nisam stela kupiti, hocu poticati domacu ekonomiju. :D

a organic: http://en.wikipedia.org/wiki/Organic_food

Tvrtko1995
04.09.2009., 03:56
gledala sam i ja tu lavazzu na amazonu. :rofl: ali nisam stela kupiti, hocu poticati domacu ekonomiju. :D

a organic: http://en.wikipedia.org/wiki/Organic_food

Ma daj, ko da ja ne znam sta se sve naziva ORGANIC. Citav zivot sam ionako jeo ORGANIC, samo sto nisam bio "osvijesten". Baba napravi kuruzu i kiselog mlijeka, i eto ti vecere, a sad bi to bila drama u 4 cina...

tutlek
15.09.2009., 16:21
ljudi trebam malu pomoć. Gledam već predugo aparate za kavu, a kako imam masu životnih potreba tako ova koja nije nikad najključnija u danom trenutku uvijek nekako ostane za kasnije :)
E sad - naravno da bi najrađe kupio ful automatsku mašinu, ali to naravno košta. Tako sam jučer naletio na ovu Lavazza Guzzini:
http://www.galaplus.hr/index.php?show=main

ovaj pop-up nudi taj aparat za 1500kn, a dobije se uz to i 400 kapsula lavazza kave za taj aparat. Navodno ima pritisak 20bara i ima i grijalicu šalica.
E sad - dali je to itko probao, dali itko može reći jel to kvalitetno, kakva je kava (lavazza mi inače nije loša)... molim mišljenje..
Inače nekako ne volim te kapsule jer onda ovisim samo o jednom prozvođaču, ali za ovu cijenu mi ispadne da me jedna kava dođe 3kn, a nakon kaj ih popijem 400 ostaje mi aparat.

zahvalan ću biti na svakom danom savjetu i mišljenju :)

JPK
15.09.2009., 17:56
To s kapsulama je bezvezarija. Mislim, ubio bih se odmah da moram sljedećih par godina piti samo Lavazzu :D

aude
17.09.2009., 12:12
evo da javim da sam na kraju uzeo gaggia baby color espresso za 1.199kn i dobio na poklon set malih šalica gaggia u emmezetti..
probao sam nekoliko kava od kojih je zadnja lavazza arabica ali meni je osobno do sada najbolja lavazza crema e gusto - 25kn 25dkg
bar dok ne nabavim mlinček jer vidim da od ove vakumirane mljevene i nema nešto puno kreme na kavi :(

e i da, kaj se tiče ovih patrona, 3kn je dosta visoka cijena koju moraš i dalje plaćati, kaj će ti aparat bez patrona, ovako ispada puno jeftinija kavica sa vakumiranom lavazzom (ispod 1kn je kava po dozi)..

ombia
18.09.2009., 14:29
ljudi trebam malu pomoć. Gledam već predugo aparate za kavu, a kako imam masu životnih potreba tako ova koja nije nikad najključnija u danom trenutku uvijek nekako ostane za kasnije :)
E sad - naravno da bi najrađe kupio ful automatsku mašinu, ali to naravno košta. Tako sam jučer naletio na ovu Lavazza Guzzini:
http://www.galaplus.hr/index.php?show=main

ovaj pop-up nudi taj aparat za 1500kn, a dobije se uz to i 400 kapsula lavazza kave za taj aparat. Navodno ima pritisak 20bara i ima i grijalicu šalica.
E sad - dali je to itko probao, dali itko može reći jel to kvalitetno, kakva je kava (lavazza mi inače nije loša)... molim mišljenje..
Inače nekako ne volim te kapsule jer onda ovisim samo o jednom prozvođaču, ali za ovu cijenu mi ispadne da me jedna kava dođe 3kn, a nakon kaj ih popijem 400 ostaje mi aparat.

zahvalan ću biti na svakom danom savjetu i mišljenju :)

Kapsule bih uzela u obzir samo ako nude u vise od 2-3 okusa, jacine, kubansku, kolumbijsku, bez kofeina, inace ...
I da, ako si vezan za njih jer druge kapsule ne idu unutra, mogu dizati cijenu kako zele.:mig:
I nespresso je poceo jeftin, pa skocio.
Prednost kapsula su da odlicno zadrzavaju aromu, da unutra obicno stave zaista dobru kavu :top: i da nema slabljenja arome, sto bez obzira u cemu drzao mljevenu kavu (posuda) ima. Osim ako ne pijes 4-6 salica na dan.

ta.ja
20.09.2009., 16:47
Pozdrav svima :W

Pročitala sve o ovoj temi od početka do kraja i još uvijek ne kužim ništa. Naime, ja sam osoba koja nikad u životu nije probala kavu :zubo: pa ništa ne kužim kada pričate o okusima, kvaliteti i što je bolje, a što nije.

E sad, ja kao totalni nepoznavatelj kave i uživanja u ispijanju kave, htjela bih dragoj osobi za Božić pokloniti aparat za kavu. Što se novca tiče, odlučila sam potrošiti cca. 1500 kn. Na što da obratim pažnju prilikom kupnje, vidim da spominjete neke automatske aparate (što je to automatsko :confused: ), a za marku isto ne znam koju uzeti, budući da se ni na temi niste složili oko jedne marke koja je super, nego svatko ima svog ljubimca.Bilo kakva pomoć je dobrodošla, jer ja, nakon svih pročitanih postova, i dalje ne znam što kupiti :ne zna:

Zahvaljujem :)

aude
09.10.2009., 07:37
napokon da se pohvalim da od kada sam kupio aparat da sam tek jučer napravio espresso kakav spada!
cilj mi je bio napraviti fini kremasti espresso sa cremom gore baš kako spada, a kako gaggia nema one fake crema filtere, to se pokazalo doista teško.
kupio sam gaggiin mdf mlinac - rabljeni - i nakon što sam ga rastavio, očistio, složio nazad i kalibrirao, ispala je van savršena kava sa predivnom gustom cremom, mljac :kava:
koristio sam lavazza grand crema u zrnu.. vrijeme za užitak napokon počinje :)

leek
11.11.2009., 17:22
Prodajem, skuhao 15 kava samo, ne treba mi više(bio u poslovnom prostoru), 600kn + poklon: 7 kutija kave u "jastučićima"(140 jastučića!)
http://slike.hr/slike/i/imgp1149_38809.jpg (http://slike.hr/)

Cleooo
06.01.2010., 15:24
Volim espresso iz kafića, ali za espresso aparat nažalost mogu izdvojiti samo do 500 kn pa bih molila kritiku na ovaj aparat:
http://www.prodaja-ponuda.com/aparat-za-kavu-quadro-ecm-b115/622168/mali-kucanski-aparati/
Unaprijed zahvaljujem :)

flOorKilla
06.01.2010., 15:37
Volim espresso iz kafića, ali za espresso aparat nažalost mogu izdvojiti samo do 500 kn pa bih molila kritiku na ovaj aparat:
http://www.prodaja-ponuda.com/aparat-za-kavu-quadro-ecm-b115/622168/mali-kucanski-aparati/
Unaprijed zahvaljujem :)

radje onda kuhaj tursku nego na ovo. :mad:
neznam nebih ti htio kvarit raspolozenje, razumijem da se nema novaca, ali ja nemam povjerenja u te quadro vivax i sl. to ce ti riknuti kad se najmanje budes nadala. mene jos uvijek super sluzi moj deLonghi (platio ga oko soma i pol) ali moja preporuka radje sakupi jos 500kn i uzmi gaggiu. :top:

blalla
08.01.2010., 19:14
moji prijatelji imaju neki Krupsov, jako ga hvale, sam uzima kavu, i odlaže je u kanticu za smeće.....

flOorKilla
08.01.2010., 20:08
moji prijatelji imaju neki Krupsov, jako ga hvale, sam uzima kavu, i odlaže je u kanticu za smeće.....

to je nesto sasvim drugo, to je automatika i vrlo su skupi iako mogu biti dosta zahvalni za one kojima se neda ili nemaju vremena da sami priprave (meni bezvezni jer nema nikakvog gusta oko spravljanja kave a i okus isto sucks) :kava:

tatjana23
13.01.2010., 20:23
Bok, vidim tema o aparatima..pa da pitam, da li tko zna gdje se mogu kupiti dijelovi za aparate, u mom slučaju trebam za krups onaj spremnik za vodu (desila se nezgoda s njim..) Googlala sam, ali nigdje ne uspijevam naći, na službenoj stranici (Hr.) ne nalazim nikakvu mogućnost kupnje tih dijelova...
Pa ako tko zna da me uputi! Hvala !:s

flOorKilla
13.01.2010., 20:53
a gle, opcenito kao i za sve, pasivnim trazenjem neces nista postici..
znaci primi se telefona i zovi krups i dr. ducane (nemoj emailat, to nikad neznas dal ce ti odgovorit il ne i kad) :top:

peroperica
14.01.2010., 09:52
krups rezervne dijelove nisi našla? pa ak imaš jamstveni list imaš popis servisa, u zg je to servis Pušić na Voltinom, oni prodaju rezerve dijelove za sve uređaje pa ih nazovi i pitaj jel imaju to kaj trebaš, ako nemaju oni ti to naruče i problem riješem:mig:

tatjana23
15.01.2010., 09:21
Ja zvala, i lik mi veli da moram donijet aparat, kao da on to pogleda!:rolleyes:
Mislim, što ga ima gledati kad je sasvim ok, samo mu treba spremnik zamijeniti.
Svašta...

mmicic
20.01.2010., 15:00
A što kažete na onaj gaggia baby dose, dodje 2.000,00 kuna, ne kupujem ga sebi (iako bi rado) nego za svadbeni poklon.

Ne bi htjela dati toliko novaca a ono se ispostavi da ima ono tipa neku falingu i da bi u toj klasi bolji bio izbor nešto treće... Iako ovaj po meni, ono što je ziher, ima super dizajn!

Planiram ići kupiti kroz par dana pa pliz, ako ima iko još kakve sugestije...javite:s

katarina72
01.02.2010., 22:20
Molim pomoć

Imamo Seaco aparat za kavu i upravo se upalila lampica za dekalcifikaciju!!!
Prema uputama trebam upotrijebiti sredstvo za otklanjanje kamenca u određenom omjeru - to je sve što piše u uputama aparata
U kutiji gdje je bio aparat je bila mala tubica na kojoj ništa ne piše osim Seaco i 5gn i unutra je prozirni gel, da li je to to sredstvo

Stvar je hitna ne znam kako ću izdržati bez svoje kave do sutra

flOorKilla
01.02.2010., 23:11
A što kažete na onaj gaggia baby dose, dodje 2.000,00 kuna, ne kupujem ga sebi (iako bi rado) nego za svadbeni poklon.

Ne bi htjela dati toliko novaca a ono se ispostavi da ima ono tipa neku falingu i da bi u toj klasi bolji bio izbor nešto treće... Iako ovaj po meni, ono što je ziher, ima super dizajn!

Planiram ići kupiti kroz par dana pa pliz, ako ima iko još kakve sugestije...javite:s
gaggia je uvijek bila pojam medju malim kucanskim coffee aparatima (naravno i medju velikim) tako da neces pogrijesiti sa tim aparatom. aparati ispod te cifre ne valjaju. mogu posluziti..ali..ali ali. :flop:

Molim pomoć

Prema uputama trebam upotrijebiti sredstvo za otklanjanje kamenca u određenom omjeru - to je sve što piše u uputama aparata
U kutiji gdje je bio aparat je bila mala tubica na kojoj ništa ne piše osim Seaco i 5gn i unutra je prozirni gel, da li je to to sredstvo

koliko se ti cudis tom dogadjaju koji te snasao, toliko se ja cudim tebi. :eek:
pa jasna je i normalna stvar da aparat treba cistiti od kamenca, kao i sve druge uredjaje kroz koje ide voda iz pipe. a vidim da si iz zg gdje je opce jasna svar da je voda puna kamenca.
medjutim, ako jako dugo nisi cistila aparat vrlo vjerojatno ti sredstvo nece pomoci. (btw sredstvo za ciscenje kamenca imas u DM-u, bas za aparate. nisam vidio to sredstvo u obliku gela, u prahu je).
kamenac moze unistiti pumpu. i sve zacepiti.. i ne da moze nego hoce.

OpticaLL
02.02.2010., 10:39
Jedno pitanje - jel ti Jura automati stvarno opravdavaju cijenu?

flOorKilla
02.02.2010., 12:57
Jedno pitanje - jel ti Jura automati stvarno opravdavaju cijenu?

Jura automati su iskljucivo automatski automati za kavu, i cijenom nisu nista skuplji od ostalih automatskih aparata u klasi.
mislim da se najjeftiniji krece od oko 5oooKn i jeftinije tesko a ces naci

OpticaLL
02.02.2010., 21:32
Ok, zahvaljujem na odgovoru. Vidim da nemas bas neko misljenje o automatskim aparatima, a ovak "zdravoseljacki" upit - koji uredjaj koristiti i na sto paziti pri odabiru istog da se dobije najslicniji rezultat dobrom espressu iz kafica.. :ne zna:
Sto nisam ljubitelj piva, lakse i jeftinije bi prosao... :lol:

flOorKilla
03.02.2010., 01:00
Ok, zahvaljujem na odgovoru. Vidim da nemas bas neko misljenje o automatskim aparatima, a ovak "zdravoseljacki" upit - koji uredjaj koristiti i na sto paziti pri odabiru istog da se dobije najslicniji rezultat dobrom espressu iz kafica.. :ne zna:
Sto nisam ljubitelj piva, lakse i jeftinije bi prosao... :lol:

uh.. iako se pitanje cini lagano, postavio si jedno izuzetno tesko pitanje..
pocevsi od 'espressa iz kafica' jer nije u svakom kaficu espresso nuzno i dobar (zapravo rijetko gdje je dobar) onda se povlaci i pitanje same kave, njihove u kaficu koja je tebi dobra, pa onda tvoje kod kuce, koje zrno, odakle, koliko przeno, koji blend.. puno detalja koji utjecu na aromu. naravno tu je i aparat, voda, temperatura, pritisak ali vjerojatno i najvaznija stvar, znanje i umijece onog tko radi taj espresso. no dobro mozda sad da ne detaljiziram toliko iako meni kao kavoljupcu to je sve jako vazno.
ukratko, ako ti je dobra kava iz nekog kafica na cijem ulazi pise 'franck', tada ce ti domaca turska kava biti dobra :lol:

p.s. meni kao velikom kavoljupcu i postovatelju cijelokupne barista filozofije, automatski aparati su uvreda :)

OpticaLL
03.02.2010., 08:24
Naravno, kad kazem dobar espresso mislim na meni / tebi dobar espresso, sto ljudi - sto ukusa. Pogotovo mrzim situacije kad u bircu rade dva konobara, jedan radi odlicnu kavu, drugi me s istom dotuce, tako da nije sporno koliko je vazno umijece onoga koji je spravlja. Moje prethodno pitanje vise se odnosilo na aparaturu za pripravu kavu, o blendovima, przenju kave, mljevenju u raznim mlincima, odredene brzine, sa ili bez hladenja nisam mislio ni pitat.. :D
U nasim se kaficima, barem u 95% nijh nitko ne zamara time, svi gledaju samo na profit. Sto se Francka tice, nisam ljubitelj ni one nijhgove obicne, a ni ovog kakti "luksuznijeg" blenda Superiore..

patakVK
07.02.2010., 01:25
Mene zanima DeLonghi EC730.Jel netko zna gdje ga se može kupiti i po kojoj cijeni.Iz Vinkovaca sam i ovdje ga nisam našao nigdje.Ili možda neka druga preporuka,ali mislim da je od flOorKilla dovoljna nakon neke tri godine korištenja sličnog uređaja.:kava:

ursamajor
07.02.2010., 03:14
sve o espressu od izbora kave do konzumacije
http://www.coffeeresearch.org/espresso/potential.htm

ne toliko kvalitetan kao gornji al s osnovama o aparatićima i ocjenama raznih modela
http://home.howstuffworks.com/espresso-machine1.htm

po domaći
http://baristass.com/?tag=espresso

http://www.jutarnji.hr/doznajte-sve-o-kavi--ljepoti-i-umjetnosti-/319781/
http://www.caffemonte.hr/ContentDetails/181/gcgid/44/lang/Croatian/Priprema-savrsenog-espressa---Caffe-Monte.wshtml
http://www.kava.hr/

slična tema
http://www.forum.hr/showthread.php?t=410538&page=2

flOorKilla
08.02.2010., 00:20
orosiev blog sa odlicnim tekstovima http://blog.eliscaffe.com

akando
08.02.2010., 19:43
a jel svi ti kucni espresso aparati imaju neki tamper? i ako ne gdje se tamperi nabavljaju?

sh4d0w_s33ker
08.02.2010., 20:05
@ ursamajor: hvala na preporuci www.baristass.com ;)

tampere mozete kupit u cini promet-u na radnickoj ili naruciti preko

http://www.coffeetamper.com/store/pc/home.asp

reg barber ripple imam ja i super je... koristio sam flat-c, flat, ripple-c...svi su super...

Sto se aparata tice tu bi se dalo raspravljat, ali da ne ulazim u raspravu samo cu dat link pa si search-ajte; http://www.home-barista.com/

....baristass....

vjeverce
10.02.2010., 12:45
ej ljudi... trebam pomoć :(
imala sam malu nezgodu sa kafetijerom.. no da ne duljim bitno je to da mi se odvojila ona guma s filterom.. čula sam negdje, tj. čitala da se to može promjeniti.. znate li moda gdje se to može kupiti slash promjeniti? hvala :)

flOorKilla
10.02.2010., 19:22
a jel svi ti kucni espresso aparati imaju neki tamper? i ako ne gdje se tamperi nabavljaju?

da, uz sve aparate dolazi barem nekakav tamper, obicno plasticni.
kod kupnje tampera treba imati na umu da postoje razl velicine za razl promjere portafiltera..

ananika
29.03.2010., 13:16
Dosta čitam po forumima o caffe aparatima, a do sada nema ništo o La Pavoni
aparatu. Pijem par kava - espresso i da li itko posjeduje navedeni aparat.
Hvala.

Makar
04.04.2010., 13:10
Molim pomoć

Ne znam da li si riješila problem sa Saeco aparatom,ali ja svoj povremeno čistim od kamenca tako da u rezervoar ulijem bijeli ocat vrlo malo razrijeđen pa onda pustim paru i mlaz vode da prolazi kroz aparat dok se ne potroši tekućina.Zatim treba uliti čistu vodu pa pustiti i nju kroz sistem da se otkloni miris i okus octa.To mi je pisalo na uputama kad sam ga kupila,prije 17 godina.Kupljen je u Palmanovi,nikad prije nismo čuli za njega,htjeli smo Gaggiu,ali nismo našli i onda muž odluči kupiti Saeco jer je bio najteži!I super je-kad budem kupovala novi,bit će opet Saeco ili Gaggia-ništa drugo ne dolazi u obzir.Ovaj moj je pravio cremcafee,znaš ono fino na vrhu kremasto,ali mi je otpala jedna mala gumica na ručici pa sad to ne radi uvijek,ali kava je još uvijek,nakon 17 godina i tisuća skuvanih kava puno bolja nego u nekim kafićima.Jedan majstor za aparate nam je rekao da mu nema smrti ako ne ode pumpa ili sl.a i to se dade popraviti.Koristim uglavnom Lavazza kavu i ponekad Franck i zadovoljna sam.

Cvrcak i Mrav
12.04.2010., 23:30
nisam ljubitelj kafića, ali jesam espressa. pa sam kupila Saeco Via Veneto. ali imam problem - kava mi samo projuri, prebrzo, prerijetka je a ja sam mislila dobiti pravi kremasti espresso. e sad, mora li to biti tako ili se da nekako namjestiti? onda, nisam dobila ni onu "žličicu" koja je nacrtana kao broj 20 u uputama (a ni onu ručku broj 23, ali to valjda ovisi o modelu). koliko znam, kad se pravi espresso, prvo uspeš friško mljevenu kavu, pa je onda dobro "stisneš", zakačiš di treba i pustiš da oteče jedno oko trećina, pa doliješ toplo mlijeko s malo pjenice. a kako ću kad ovo čudo ne pravi finu kavu? što da radim? da podesim drukčije mlinac? ima li tko ovaj Saeco pa da pomogne?

Cvrcak i Mrav
13.04.2010., 21:35
vratila Saeco, dobila lovu i kupila DE LONGHI, i sad guštam u mojoj predivnoj kavici...

G O R D A N A
31.05.2010., 19:23
GDJE I PO KOJOJ CIJENI U ZAGREBU, PO MOGUĆNOSTI U CENTRU SE MOŽE KUPITI BIALETTI KAFETIJERA
hvala unaprijed na odgovoru

flOorKilla
04.06.2010., 22:03
vratila Saeco, dobila lovu i kupila DE LONGHI, i sad guštam u mojoj predivnoj kavici...

koji model?

Simple Fille
25.08.2010., 15:44

Zna li možda slučajno netko ima li gdje u ZG kupiti ova kava u normalnim dućanima po normalnoj cijeni?

Naime, ista se može kupiti kod jednog dobavljača Illy kave u Istri,ali ti isti za jedno transportno pakiranje te kave traže oko 780 kuna sa dostavom dok se ista u Illy šopu u Ljubljani ili u Italiji može kupiti za 43,40 €.

Malo mi je pretjerana njihova marža na tu kavu pa im nedam lovu iz principa.
U Illyu me jedna kava izađe oko 3 kune,a kod njih oko 6 kuna. :ne zna:

Pa ako je netko slučajno vidio tu kavu negdje nek' bude dobar pa kaže gdje.:D

kaduljica
25.08.2010., 17:32

Zna li možda slučajno netko ima li gdje u ZG kupiti ova kava u normalnim dućanima po normalnoj cijeni?

Naime, ista se može kupiti kod jednog dobavljača Illy kave u Istri,ali ti isti za jedno transportno pakiranje te kave traže oko 780 kuna sa dostavom dok se ista u Illy šopu u Ljubljani ili u Italiji može kupiti za 43,40 €.

west gate, mislim da se birc zove espressamente il tak nekaj, mislim da ova jedna konzerva dođe oko 150 kuna, al nisam sigurna 100%. aparat za te kapsule sam htjela kupiti, ali preskup je to sport za mene, ostala sam vjerna običnom illy espressu i gaggia aparatu :)

crótach
25.08.2010., 22:25
Mislim da je vec bio topic (pred godinu-dvije) o espresso aparatima, mozda ga netko uskrsne. Podijelio sam tamo svoja iskustva, pa da ih kratko sazmem.

Ako ti je gust pit espresso, a ne neku izmisljotinu, onda ti je najjeftinija opcija Gaggia Classic ili Rancilio Silvia. Za dobar espresso trebas imat dobru pumpu i dobar bojler u masini, a ove plastik-fantastik imitacije nemaju ni jedno ni drugo.

Ja sam nasjeo reklamama i kupio od Briel-a espresso aparat, jer je pobro razne nagrade u Which magazinu i kostao duplo manje od Gaggie. Aparat je u roku od 6 mjeseci prestao raditi pa sam ga vratio u ducan, i slucajno su imali Gaggie na rasprodaji pa sam ubo Classic. Inace sam portafilter od Briela ima neku umotvorinu na dnu s kojom "pjeni" kavu da bi napravio cremu. Slicnim trikovima se i ostali sluze. Ta kava moze liciti na espresso ali nema veze s tim.

Kad smo kod Gaggie, imam ju vec 4 godine, isti model se proizvodi valjda zadnjih 50. Vecina djelova na njoj su industrijski i radjeni su od mesinga, koji je onda kromiran. Serviseri ce mozda znati, no meni je tek nedavno postalo jasno koliko se nakupina stvori kad cesto koristis aparat. Pri tom bih napomenuo da sam redovito koristio sredstva protiv kamenca. Po treci put sam se selio, i Gaggia je naravno isla samnom, pa sam odlucio vidjet sta sve treba mijenjat i skuzio da bi dihtung na tus-grupi trebalo svake godine promijenit. Skino sam masku i imo sta vidjet, sve skroz zacepljeno sa nakupinama od kave (masnoca iz kave). Sva sreca pa se za Gaggiu mogu kupit svi moguci rezervni dijelovi, i nisu skupi. Dapace, sajt sa kojeg sam narucio dijelove ima skicu cijele masine rastavljene, samo birat sta ti treba. Ako vec das 450 eura za nesto, bar mozes biti siguran da ces za 4-5 godina moci naci dijelove i jeftino popraviti. Za razliku od mog velebnog Briela.

I ono sto je najbitnije, kava iz Gaggie je jednostavno nevjerojatno dobra. :)

neodoljivi1
03.09.2010., 10:51
Poštovani,

Prvi puta kupujem espresso aparat za kavu. Da li mi netko može preporučiti kojeg proizvođaća u cjenovnom rangu 700-1500 kn? Proučio sam detaljno razne forume i naišao na dosta toga. Koliko vidim razlika je jedino u snazi u wat-ima i u tome da li sprema capuccino ili ne. Kakav to utjecaj ima na kvalitetu kave. Da li, što je veća snaga bolja kava i obrnuto?

Unaprijed hvala.

flOorKilla
03.09.2010., 11:13
standard je 1100W i 15bara, ispod toga nebi smjelo biti.
od poluautomatskih aparata za te novce najbolja opcija je Gaggia (evolution, clasic, baby) ili DeLonghi.
cijene se krecu od 1200kn, ispod nemoj ni gledat.
gotovo svi aparati imaju sustav za paru (za pravljenje pjenastog mljeka za cappuccino).
sto se tice kvalitete kave treba postici balans izmedju nekoliko varijabli: kvaliteta kave (najbolja opcija za domacinstvo bila bi 70:30 arabica:robusta, svjeze mljevena za svako spravljanje), dobar aparat i temperatura vode 88-90C (sto bi svaki aparat ove klase teoretski trebao postici ukoliko se redovno odrzava od kamenca), znanje spravljanja kave (naci balans izmedju kolicine kave u portafilteru-obicno 7-9gr i pritiska tamperom na kavu-obicno 20kg)
jos jednom, veliku paznju treba obratiti redovitom ciscenju aparata od kamenca.

neodoljivi1
03.09.2010., 11:31
Poštovani,

Prvi puta kupujem espresso aparat za kavu. Da li mi netko može preporučiti kojeg proizvođaća u cjenovnom rangu 700-1500 kn? Proučio sam detaljno razne forume i naišao na dosta toga. Koliko vidim razlika je jedino u snazi u wat-ima i u tome da li sprema capuccino ili ne. Kakav to utjecaj ima na kvalitetu kave. Da li, što je veća snaga bolja kava i obrnuto?

Unaprijed hvala.

neodoljivi1
03.09.2010., 12:08
standard je 1100W i 15bara, ispod toga nebi smjelo biti.
od poluautomatskih aparata za te novce najbolja opcija je Gaggia (evolution, clasic, baby) ili DeLonghi.
cijene se krecu od 1200kn, ispod nemoj ni gledat.
gotovo svi aparati imaju sustav za paru (za pravljenje pjenastog mljeka za cappuccino).
sto se tice kvalitete kave treba postici balans izmedju nekoliko varijabli: kvaliteta kave (najbolja opcija za domacinstvo bila bi 70:30 arabica:robusta, svjeze mljevena za svako spravljanje), dobar aparat i temperatura vode 88-90C (sto bi svaki aparat ove klase teoretski trebao postici ukoliko se redovno odrzava od kamenca), znanje spravljanja kave (naci balans izmedju kolicine kave u portafilteru-obicno 7-9gr i pritiska tamperom na kavu-obicno 20kg)
jos jednom, veliku paznju treba obratiti redovitom ciscenju aparata od kamenca.

Koja je razlika u Gaggia aparatima evolution, clasic, baby, samo u snazi u watt-ima ili?

flOorKilla
03.09.2010., 12:14
Koja je razlika u Gaggia aparatima evolution, clasic, baby, samo u snazi u watt-ima ili?

nisam bio u doticaju sa svim gaggia pa neznam tocno ali neke su 1300w neke 1100w, neke imaju manji kapacitet za vodu a neke veci, razlika u materijalima izrade, dizajnu...
meni se kod gaggia posebno svidja sto im je cijeli portafilter celicni i napravljen je kako treba i biti (kao profi) a ne kao npr kod delonghia kojem je donji dio plastican.:kava:

neodoljivi1
03.09.2010., 12:30
nisam bio u doticaju sa svim gaggia pa neznam tocno ali neke su 1300w neke 1100w, neke imaju manji kapacitet za vodu a neke veci, razlika u materijalima izrade, dizajnu...
meni se kod gaggia posebno svidja sto im je cijeli portafilter celicni i napravljen je kako treba i biti (kao profi) a ne kao npr kod delonghia kojem je donji dio plastican.:kava:

Da li razlika od 1.100 i 1.300 W utječe na kvalitetu kave ili na nešto drugo?

flOorKilla
03.09.2010., 12:37
Da li razlika od 1.100 i 1.300 W utječe na kvalitetu kave ili na nešto drugo?

ne utjece.

neodoljivi1
03.09.2010., 13:15
Kod kupnje poluautomatskih (jeftinijih) aparata spominju da treba kupiti posebno mlinac za kavu? Da li postoji posebna kava za espresso aparate ili je moguće koristiti bilo koju mljevenu, a ne u zrnu?

flOorKilla
03.09.2010., 13:21
pa, vjerojatno si imao prilike u trgovini uociti razne kave, koje imaju svoje verzije bas za espresso aparate - finije su mljevene nego kave za tursku...
u nasim ducanima ponuda je jako slaba, ali ako te volja koristiti takve kave uvijek imas franck espresso, barcaffe, lavazza espresso, illy...
naravno da mozes koristit te kave i ako si pocetnik, neces biti razocaran.
ja sam malo zahtjevniji po pitanju kave pa tako imam svoj mlinac za kavu i kupujem kave razne blendove u zrnu (trenutno sam na Pellini kavi i zadovoljan sam)

neodoljivi1
03.09.2010., 14:17
pa, vjerojatno si imao prilike u trgovini uociti razne kave, koje imaju svoje verzije bas za espresso aparate - finije su mljevene nego kave za tursku...
u nasim ducanima ponuda je jako slaba, ali ako te volja koristiti takve kave uvijek imas franck espresso, barcaffe, lavazza espresso, illy...
naravno da mozes koristit te kave i ako si pocetnik, neces biti razocaran.
ja sam malo zahtjevniji po pitanju kave pa tako imam svoj mlinac za kavu i kupujem kave razne blendove u zrnu (trenutno sam na Pellini kavi i zadovoljan sam)

Hvala puno na odgovorima. A gdje kupuješ kavu u zrnu, preko interneta ili? Budući da kod nas u shoping centrima ima samo par vrsta kave!?

flOorKilla
03.09.2010., 14:33
Hvala puno na odgovorima. A gdje kupuješ kavu u zrnu, preko interneta ili? Budući da kod nas u shoping centrima ima samo par vrsta kave!?

imas pakiranja od kile kave u zrnu, u ducanima ima franck, lavazza (oko 150kn) ja sam Pellini kupio izravno kod distributera (imas raznih blendova-mjesavina, cijene su od 120kn)

JPK
03.09.2010., 14:49
Za tu cijeni ima jeftinijih Gaggia, to je vjerojatno best buy. Snaga se odnosi na grijač, to nije toliko bitno - najbitnije je da ima tlak preko 15 bara i bojler (umjesto termobloka).

grogo bolger
03.09.2010., 18:17
tema spojena!
:bara:

Gipsyqueen
03.09.2010., 18:29
Moja mama je dobila neki Zepterov aparat. Nekako sam skeptična. :zubo:

grogo bolger
03.09.2010., 18:36
Moja mama je dobila neki Zepterov aparat. Nekako sam skeptična. :zubo:

ako ga je platila jedno trijest illjada na 2300rata čemen sumnja draga prijo? :kava:

Gipsyqueen
03.09.2010., 19:00
ako ga je platila jedno trijest illjada na 2300rata čemen sumnja draga prijo? :kava:

Nije ga ona platila. :zubo: Dobila je na poklon.:zubo:

Ali da, cijena je vjerojatno, kao i za sve od Zeptera, prevelika. :D

Morat ću isprobat' to čudo, da iskritikujem. :D

neodoljivi1
07.09.2010., 10:25
Da li netko zna koja je razlika između GAGGIA Classic, Gaggia Newbaby i Gaggia Evolution. Samo u tome što GAGGIA Classic ima 3-way solenoid valve, ventil koji nakon iskljucivanja prekidača visak pritiska i vode izbacuje sa strane dolje u posudicu, tako da nema "kapanja" i vodice na vrhu kave i metalan je dok posljednja dva nemaju 3-way solenoid valve i plastični su, ili postoje i druge razlike? Također me zanima gdje se mogu u Zagrebu kupiti Gaggia-e osim u Mercatone-u gdje ih trenutno nema?

zabica171
09.09.2010., 16:32

Kavu za x7 aparat od illya imas za kupiti u konzumu i bella forma ducanima ( trg zrtava fasizma i negdje gore kod saloona) u zagrebu.:)

sh4d0w_s33ker
13.09.2010., 10:27
FAEMA e61 (http://www.thecoffeebrewers.com/e61jubile.html)
la marzocco GS3 (http://www.lamarzocco.com/gs3.php)

to je za one koji imaju dublji dzep. znaci to su pro semi-automatic aparati, samo su sa 1 grupom. to je jedino po meni sta vrijedi, drugo sve je "priblizno" espressu.

naravno ako imate doma aparat morate imati i dobar mlinac, ako ne i bolji i skuplji od aparata jer 50% dobrog espressa i u mljevenju zrna. ovi automatski aparati nis ne vrijede a pogotovo ako mlinac imaju u sebi. radije kupiti aparat za 500kn i odvojiti za mlinac nekih 1500kn...

www.baristass.com

jabito
16.09.2010., 11:39
zato kupiš Krups full espresso pa onda imaš i mlinac i sve u ujednom...i sve radis am-:)

sh4d0w_s33ker
19.09.2010., 17:57
ovi automatski aparati nis ne vrijede a pogotovo ako mlinac imaju u sebi

kad moram sam sebe citirat...

Žabica
24.09.2010., 22:35
Molim preporuku koju kavu uzeti za aparat Gaggia Classic.

flOorKilla
25.09.2010., 12:16
Molim preporuku koju kavu uzeti za aparat Gaggia Classic.

ako nemas mlinac, onda kupujes mljevenu kavu za espresso aparate.
malo cudno pitanje jer kavu biras prema svojim ukusima i zeljama :kava:
probaj Illy.

Žabica
25.09.2010., 12:55
nemam mlinac, razmišljam o njemu :)
ma netko mi je rekao kako u taj aparat ide neka extra kava, pa me to zbunilo, da-da, početnik sam u kuhanju kave doma.
probala Illy, ne oduševljava me baš, mislim da mi je čak bolja Lavazza Rosso.

flOorKilla
25.09.2010., 14:13
ne postoji nikakva odredjena kava za odredjeni aparat....
kod kupnje mljevenih kava za aparat jedino trebas paziti da pise da je za espresso aparate iz razloga sto je malo krupnije mljevena od one za 'tursku' kavu.
uostalom probaj sama napraviti kavu i sa jednom i sa drugom. isprobaj razne kave, kombiniraj, igraj se dok ne nadjes sto tebi odgovara.
po nasim ducanima pored Illy i Lavazze neces naci neke druge, kvalitetnije blendove. preostaje ti kupnja kave na mjestima gdje sama biras vrstu i porijeklo kave npr franja coffee house (ilica,vlaska)

Žabica
25.09.2010., 14:32
probala sa franck ciglicom, na nagovor drugih, rezultat bljaaaaaaak.

tnx, znači kad dođem u zg, pravac ilica ;)

fasinain
25.09.2010., 16:54
mi smo dobili ovaj aparat od prijatelja

http://www.illyusa.com/webapp/wcs/stores/servlet/prod_iperespresso_iperespresso_iperespresso_franci s-francis-x7-E307

zajedno sa 3 teglice razlicite kave. ja mislin da je kupljeno u austriji.
ja ne pijem kavu, ali mm obozava illy i svaki dan sprema... zasad je :top:

dumbo
25.09.2010., 17:05
mi imamo ovaj lavazzin i kava nam je prefina :)
unutra idu ''kapsulice'', izgledaju kao ona mala pakiranja vrhnja za kavu.
lavazza ima 4 vrste kave kod nas na tržištu u tim kapsulicama i po komadu ispada neke 3 kune.
http://img138.imageshack.us/img138/9879/aparatv.jpg (http://img138.imageshack.us/i/aparatv.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

Dogma
27.09.2010., 00:55
Kupujemo prvi espresso aparat, i to do 1500kn.:)
Oko smo bacili na Krups XP 5240 - koji nam je prvi izbor (iako se slabo obaziremo na činjenicu da je portafilter svega 49mm i da ima Termo bloker)

U igri su još: Gaggia Evolution i Gaggia Color (iako između ova dva nisam shvatio razliku).

Odbacili smo više radi cijene i ne impresivnosti: Electrolux Cremespresso i Krups XP 5280.

Može li netko plz savjetovati ili nas uputiti u nekom dobrom smjeru? Trenutno naginjemo prema Krups XP 5240.:confused:
Puno lakše bih se odlučio za Gaggiu Evolution ili Color - zbog imena, veličine portafiltera i bojilera; da nisam čitao kritike po netu da uređaj je preplastičan i ne odražava reputaciju?:ne zna:

neodoljivi1
27.09.2010., 10:30
Kupujemo prvi espresso aparat, i to do 1500kn.:)
Oko smo bacili na Krups XP 5240 - koji nam je prvi izbor (iako se slabo obaziremo na činjenicu da je portafilter svega 49mm i da ima Termo bloker)

U igri su još: Gaggia Evolution i Gaggia Color (iako između ova dva nisam shvatio razliku).

Odbacili smo više radi cijene i ne impresivnosti: Electrolux Cremespresso i Krups XP 5280.

Može li netko plz savjetovati ili nas uputiti u nekom dobrom smjeru? Trenutno naginjemo prema Krups XP 5240.:confused:
Puno lakše bih se odlučio za Gaggiu Evolution ili Color - zbog imena, veličine portafiltera i bojilera; da nisam čitao kritike po netu da uređaj je preplastičan i ne odražava reputaciju?:ne zna:

I ja sam u procesu kupnje espesso aparata. Odbacio sam odmah marku Krups zbog termo bloka jer savjetuju da je bolji bojler. Mislim da je Gaggia tu najbolji u cjenovnom rangu do 2.000 kn bez obzira na možda malo plastičniji izgled jer mislim da je bitna sama kvaliteta napravljene kave, a ne izgled aparata. Pogledaj postove ispred gdje kažu da se Krups dosta kvari. Pa ti vidi!!!???

sinisa_7
27.09.2010., 10:57
Uskoro kupujem ovaj:

http://www.gadgetspeak.com/aimg/565611-nescafe-krups-dolce-gusto-l.jpg

Jedva čekam!! :D

flOorKilla
27.09.2010., 11:06
I ja sam u procesu kupnje espesso aparata. Odbacio sam odmah marku Krups zbog termo bloka jer savjetuju da je bolji bojler. Mislim da je Gaggia tu najbolji u cjenovnom rangu do 2.000 kn bez obzira na možda malo plastičniji izgled jer mislim da je bitna sama kvaliteta napravljene kave, a ne izgled aparata. Pogledaj postove ispred gdje kažu da se Krups dosta kvari. Pa ti vidi!!!???

potpis. tocka.

Simple Fille
27.09.2010., 11:32
mi smo dobili ovaj aparat od prijatelja

http://www.illyusa.com/webapp/wcs/stores/servlet/prod_iperespresso_iperespresso_iperespresso_franci s-francis-x7-E307

zajedno sa 3 teglice razlicite kave. ja mislin da je kupljeno u austriji.
ja ne pijem kavu, ali mm obozava illy i svaki dan sprema... zasad je :top:

Baš me zanima gdje budete kupovali kavu kad potrošite te tri teglice i po kojoj cijeni? :zubo:

dumbo
27.09.2010., 13:04
Baš me zanima gdje budete kupovali kavu kad potrošite te tri teglice i po kojoj cijeni? :zubo:
za illy ih ima u prodaji, oko 5 kuna komad :D

Dogma
27.09.2010., 14:29
I ja sam u procesu kupnje espesso aparata. Odbacio sam odmah marku Krups zbog termo bloka jer savjetuju da je bolji bojler. Mislim da je Gaggia tu najbolji u cjenovnom rangu do 2.000 kn bez obzira na možda malo plastičniji izgled jer mislim da je bitna sama kvaliteta napravljene kave, a ne izgled aparata. Pogledaj postove ispred gdje kažu da se Krups dosta kvari. Pa ti vidi!!!???Gotovo religiozno sam proučio sve gornje postove:), a što se tiče Krupsa mislim da se radilo (i spominjao) samo o jednom modelu serije 4000.

Kada sam počeo gledati bio sam siguran da ćemo se odlučit za Gaggiu (za sada Color), ali sada mi je Krups 5240 zaista zapeo za oko.
Također ova stara rasprava (http://coffeesnobs.com.au/YaBB.pl?num=1118073813) mi je isto dala malo za misliti; o bolji i lošijim bojilerima i boljim i lošijim TB; i koji su odnosi među njima.

Skeptičan sam malo prema Gaggia Color - naravno da je super veličina portafiltera i bojiler, ali da li sve ostalo unutra prati kvalitetu uređaja. Pretpostavljam da bi Gaggia Classic bio apsolutni best buy i riješenje svih nedoumica. Muči me da li je ova entry level Gaggia zaista bolje od Krups XP 5240?

Također za sve kavoljubce, jedno pitanje; u čemu je važnost da se šalice griju prije pravljenja espressa?

flOorKilla
27.09.2010., 14:39
Također za sve kavoljubce, jedno pitanje; u čemu je važnost da se šalice griju prije pravljenja espressa?

veoma je bitno jer: voda u aparatu je oko 90C, kava koja izlazi iz aparata je temperature oko 70C i kada dodje u dodir sa hladnom salicom, mjenja okus, gubi svoja svojstva. naravno razlog je i taj da kava ostane sto dulja topla.

neodoljivi1
28.09.2010., 11:17
Da li espresso aparati za kavu imaju dodatnu funkciju koja radi pjenu u kavi? Znači ne onu funkciju koja radi pjenu u mlijeku nego baš funkcija za pjenu u kavi?

flOorKilla
28.09.2010., 12:10
Da li espresso aparati za kavu imaju dodatnu funkciju koja radi pjenu u kavi? Znači ne onu funkciju koja radi pjenu u mlijeku nego baš funkcija za pjenu u kavi?

nisam jos cuo za pjenu u kavi. i cemu bi sluzila pjena od kave. mozda mislis na kremu? krema se dobiva sama po sebi ako su aparat kava i mlinac bar kolko toliko dobri,no neki jeftini aparati imaju kao neku foru da bi krema ispala iz 'nicega'.

neodoljivi1
28.09.2010., 13:32
nisam jos cuo za pjenu u kavi. i cemu bi sluzila pjena od kave. mozda mislis na kremu? krema se dobiva sama po sebi ako su aparat kava i mlinac bar kolko toliko dobri,no neki jeftini aparati imaju kao neku foru da bi krema ispala iz 'nicega'.

Da li je ta krema ona na vrhu kave u šalici (smeđe boje)? Da li tu kremu radi aparat Gaggia Color koji je najeftiniji od Gaggia aparata?

flOorKilla
28.09.2010., 13:42
da to je krema. trebala bi biti 3,4milimetra visine. boja kreme ce ovisiti o vrsti i kvaliteti blenda. pozeljna boja je smedje-crvenkasta. gaggia radi bez problema.
http://www.baregel.hr/tolteam/UserFiles/Image/kava/slika-kave029.jpg

neodoljivi1
28.09.2010., 14:30
da to je krema. trebala bi biti 3,4milimetra visine. boja kreme ce ovisiti o vrsti i kvaliteti blenda. pozeljna boja je smedje-crvenkasta. gaggia radi bez problema.
http://www.baregel.hr/tolteam/UserFiles/Image/kava/slika-kave029.jpg

Hvala puno. Znači nema zime s Gaggia-om!!!

sh4d0w_s33ker
01.10.2010., 12:19
ta crema uopce ne ovisi samo o aparatu! ljudi halo! vec o temperaturi bojlera i izlazne temp vode, ovisi o mlincu i kako je mljevena, ovisi o tome kad je kava przena. gosp flOorKilla, cijenim vas trud i "znanje", al nemojte ljude uciti krivo.

p.s. Kod franje nema nista pametno za kupit (osim moka-e i french pressa-a). Ako kupujete kavu, kupujte u ilici 63 eliscaffe. Nik przi svoju kavu i znat cete da je uvijek svijeza i on vam moze i samljet kavu za sta vam god treba, plus dobit cete savjet od trogodisnjeg barista prvaka. :)

flOorKilla
01.10.2010., 23:32
ta crema uopce ne ovisi samo o aparatu! ljudi halo! vec o temperaturi bojlera i izlazne temp vode, ovisi o mlincu i kako je mljevena, ovisi o tome kad je kava przena. gosp flOorKilla, cijenim vas trud i "znanje", al nemojte ljude uciti krivo.

sve ok ali ja nevidim da ikoga nesto krivo 'ucim'...
rekao sam da krema ovisi o aparatu i mlincu, a naravno temp vode se podrazumijeva pod aparatom, a kako je kava mljevena se podrazumijeva pod mlinac, zar ne? jedino nisam spomenuo przenje kave, ovdje na topicu su ljudi uglavnom pocetnici sto se kave i aparata tice pa se i ja tako ponasam i ne ulazim previse u detalje... pozz! :top:

sh4d0w_s33ker
02.10.2010., 01:25
trebala bi biti 3,4milimetra visine

ajd sad ovako... napravite espresso, zllicicom maknite cremu, probajte samo cremu, zatim probajte espresso bez creme koju ste predhodno odstranili pa mi napisite dozivljaj.

crema bi trebala bit gorkog okusa i relativno neugodna (barem meni), a espresso sam bez creme bi trebao bit puno sladi i finiji i naravno ugodan.

Kad ste napravili taj pokus, probajte jos jedan. Napravite espresso, pustite neka odstoji nekih 10 min cisto da se OHLADI. zatim probajte i napisite mi feedback.

toliko o talijanskoj tradiciji...

p.s. nista osobno, samo diskutiramo... ;)

mastermind.1
02.10.2010., 20:11
Ariete
8god. divnog druzenja :cerek:
http://i00.i.aliimg.com/photo/v0/107448908/Cremi_Simo_Ariete_Cafe_Roma_maker.jpg

ashley
03.10.2010., 15:50
Uskoro kupujem ovaj:

http://www.gadgetspeak.com/aimg/565611-nescafe-krups-dolce-gusto-l.jpg

Jedva čekam!! :D

:s

E taj bi i ja i cekam li ga cekam da dode u hr (kupila bi ga ja vec vani, al mi je tlaka zbog onih "kapsula" s okusima). Ima li ga vec? Ako da, gdje i po kojoj cijeni? :kava:

Aamy_11
07.10.2010., 10:18
Nescafe Dolce Gusto vam dolazi u prodaju 15.10. (bar Zagreb) i koštat će 1000 kn.

ashley
07.10.2010., 13:03
Evo stranica gdje ga vec ima za kupit,al ne znam gdje kupit kapsule...

http://www.tunica.hr/catalog/product_info.php?cPath=126_127_128&products_id=7767

zeljkaa
07.10.2010., 16:06
Nescafe Dolce Gusto ima u Sparu u OS u Emezzeti, 999 kn, u nekoliko boja....

ashley
07.10.2010., 17:53
Nescafe Dolce Gusto ima u Sparu u OS u Emezzeti, 999 kn, u nekoliko boja....

Odlicno! :) Hvala na info! :top: Znas mozda ima li i kapsula za kupit tamo? Nadam se da ima..

flOorKilla
08.10.2010., 22:18
ajd sad ovako... napravite espresso, zllicicom maknite cremu, probajte samo cremu, zatim probajte espresso bez creme koju ste predhodno odstranili pa mi napisite dozivljaj.

dakle predlazes espresso bez kreme? da ne ulazim previse u diskusije ali da kazem, nisam pobornik talijanske tradicije i ne zagovaram 7m. ali krema iako gorka, najbolji mi je dio espressa. ja ga ionako ne pijem hladnog. neka svatko napravi kako mu pase ja nikoga ne nagovaram na nista, samo odgovaram :top: uvijek rado i veselo kad je kava u pitanju :kava:

za one bjesne profi masine sa jednom grupom sve stoji ali realno, tko ima toliko para da odvoji za masinu za u kuci, zbog 2,3 kave dnevno. osim ako ti je kava hobi i imas veliku strast za kavom onda ces se ubijat na poslu da bi nakraju mjeseca nekako sa strane odvojio neku paru da skupis tih soma do dva soma eura. sto je i meni u planu (masta radi svasta) :)

mastermind.1
08.10.2010., 22:39

crema bi trebala bit gorkog okusa i relativno neugodna (barem meni), a espresso sam bez creme bi trebao bit puno sladi i finiji i naravno ugodan.

Kad ste napravili taj pokus, probajte jos jedan. Napravite espresso, pustite neka odstoji nekih 10 min cisto da se OHLADI. zatim probajte i napisite mi feedback.

p.s. nista osobno, samo diskutiramo... ;)

Tek sad vidim ovo.. http://www.comicbookmovie.com/images/users/uploads/10959/facepalm.gif

sh4d0w_s33ker
10.10.2010., 04:44
dakle predlazes espresso bez kreme? da ne ulazim previse u diskusije ali da kazem, nisam pobornik talijanske tradicije i ne zagovaram 7m. ali krema iako gorka, najbolji mi je dio espressa. ja ga ionako ne pijem hladnog. neka svatko napravi kako mu pase ja nikoga ne nagovaram na nista, samo odgovaram :top: uvijek rado i veselo kad je kava u pitanju :kava:

za one bjesne profi masine sa jednom grupom sve stoji ali realno, tko ima toliko para da odvoji za masinu za u kuci, zbog 2,3 kave dnevno. osim ako ti je kava hobi i imas veliku strast za kavom onda ces se ubijat na poslu da bi nakraju mjeseca nekako sa strane odvojio neku paru da skupis tih soma do dva soma eura. sto je i meni u planu (masta radi svasta) :)

pa u principu, da mogu bi radije tako pio espresso nego tradicijski. al mislim da bi bilo malo too much kad bi isao rastavljat espresso na dijelove. hladan espresso i bez creme pokus sam predlozio cisto da pokazem koliko je tal. tradicija ispijanja espressa zapravo samo tradicija koja je jako stara i ne update-ana... uz sve divne stvari danas i evoluciju kave i new way cappuccino i razne bariste, oni su i dalje u prahistoriji. 7M je glupost i ne zelim ni zapocet tu temu jer smo vec i ovako offtopic. Sto se aparat tice; zato ja nemam masinu doma jer si ju nemogu priustit (al radim na tome), a poanta toga je da ne zelim radit kavu i ispijat istu spravljenih na 15bara i nekom bojleru (ako ga ima uopce) sa 3 dl vode (netretirane) i nekoj kanti od masine koja je manje vise ista kao sve samo je karoserija promjenjena (slicno je i sa velikim semi-automatic aparatima). Zato skupljam 3000E za la marzocco GS3 jer se ne zelim zadovoljit sa nicim manjim a do tad cu pit french press doma a espresso na poslu...

flOorKilla
11.10.2010., 00:48
ja se za sada zadovoljavam i jeftinim jednobojlerskim masinama jer smatram da je to sve nacin ucenja o kavi, nekakav put kroz koji se mora proci.
zapravo, taj put nikada ne zavrsava. i zato me kava ponovo i ponovo uveseljava iz dana u dan :cerek:

zabica171
13.10.2010., 15:55
imam illy X7 aparat za kavu i odusevljena sam! :) svakako za preporuciti

Žabica
13.10.2010., 22:07
Odlicno! :) Hvala na info! :top: Znas mozda ima li i kapsula za kupit tamo? Nadam se da ima..

vidjela sa, i aparat i kapsule u Sparu (doduše u Karlovcu, ali mislim da ih vjerojatno ima u većini).

Imaju kapsule za kapučino, kavu s mlijekom, dužu kavu i esspreso.

OpticaLL
14.10.2010., 12:13
Nije bas o automatima, al je o kavi. Dakle, za ljubitelje ILLY kave, koja vam kava jos okusom odgovara??

Urion
17.10.2010., 23:58
U mom slučaju je slijedeća izreka: kad jednom probaš Illy kavu nijedna druga ne može ju zamijeniti.
Ipak, s obzirom da Illy kavu drži malo kafića od ostaloga što se nudi, meni je Franck isto dobar, samo kad su mlinci i caffe aparati dobro poštelani i normativ zadovoljen. U svakom slučaju Franck mi je bolji od nekih razvikanih talijanskih kava.
Što se tiče Illy kave na malim kućanskim aparatima, probao sam i nije to kao na pravim profesionalnim aparatima.
Inače sam imao malu Gaggiu i radio je kavu Ok. Prijateljica mi ima Saeco aparat i on radi odličnu kavu. To je zapravo poluprofesionalni aparat koji ima ugrađeni mlinac i kava se za svaku šalicu kave samelje prije same uporabe. Mislim da sam vidio na njuškalu da ima takvih aparata za kupiti.

Cvrcak i Mrav
21.10.2010., 09:37
gdje bih mogla kupiti za DeLonghi aparat ono sito za dvije kave? kod kupovine sam dobila ono za jednu, što se umetne u ručku, a postoji i dublje, za dvije a ne znam tko to prodaje

sinisa_7
24.10.2010., 21:02

Imaš ih sad već svugdje.
Konzum, Interšpar...

Pakiranje od 16 kapsula je mislim 39 kn.