View Full Version : Najbolji/najgori vokali
res publica
30.08.2006., 00:33
tko po vama ima najbolji/najgori glas od pjevača/pjevačica?
meni su od muških vokala najbolji george michael i freddy mercury, dok od ženskih neznam koga bi izdovojila kao najbolji vokal (možda whitney), ali zato znam najgori-ivana brkić. najgori muški...možda tin samardžić :zubo: .
osim podjele na dobre i loše, imam i podjelu na ugodne i neugodne koja nekad i nema veze s ovom prvom podjelom. tako npr. joss stone sigurno ima dobar i jak glas, ali ja nju ne mogu čuti. jednostavno me njen glas strašno iritira. isto vrijedi i za christinu aguilleru. od muških mi je "neugodan" james blunt. uhu ugodni su mi julio iglesias (na enriquea nažalost nije prešao njegov dobar glas :zubo: ), juanes, elton john i od pjevačica enya.
Desiderius
30.08.2006., 02:55
Fredy got fingered, Elton got fingered & George got fingered - who not :)
Inace, dobar ti je ukus... ozbiljno.
mainscream
30.08.2006., 09:00
los vokal ima indie-pop borg kolektiv iz nultih godina... cviljenje i meketanje bez ikakog karaktera i karizme ponekad usere dobru glazbu, al sta ces.
nemoguotrpit
30.08.2006., 09:16
Vokal Judas Priesta jedan od...pa ne bi reko najlosijih nego najsmjesnijih vokala koje ja znam. :hekla:
Sto me nagoni da otvorim njihov sajt ni sam ne znam ali...Judas Priest are creating their first conceptual album based upon the life and predictions of Nostradamus! This album will be theatrically staged and performed in its entirity as an epic musical by Judas Priest! Isusek mileni...:rofl:
Sad mogu na miru radit. Jutarnja kava i pljuvanje po (pre)pretencioznom metall bendu obavljeno. A usput sam i ontopic. :zubeki:
GRAVEYARD QUEEN
30.08.2006., 10:56
L.G Petrov jedan od boljih vokala, Rob Halford je bljak. Ženskih ima puno preloših s obzirom da su bitni neki drugi kriteriji.
Narantxa
30.08.2006., 11:41
najgori:
1. freddie mercury
2. toni cetinski
najbolji:
1. tim armstrong
2. brodie armstrong
Vincent V
30.08.2006., 13:57
Najgori: James Blunt, jednostavno preiritantno
Ripper, jos gore, ko prehladeni konj
Najboli glas mi je imala bivsa pjevacica Jinx-a yaya il tak nes
Afrofeet
31.08.2006., 00:28
Najbolji Matthew Barlow, (ex Iced Earth, nažalost više ne pjeva) kad čujem neku stvar trnci me prođu uffff
a najgori..hm.......ne znam
Najiritantniji glas: Vesna Pis(k)arović
Najbolji: Vice Vukov
Najgori: Sića li se ko Sandija Cenova:zubo: , uhvatila bih se čak da ga sažaljevam kad čujem njegovu pismu, nije riječ samo o lošim pismama, nego što čovjek nema ni glasa ni sluha...a ima volje...ajme:flop:
naj nina badric i sandy
bad kolonija i žak houdek
niniane
31.08.2006., 08:53
Grozno - Vesna Pisarović i Avril Lavigne kad pjeva uživo.
Sjajno - Freddie Mercury, žena iz Within Temptation (ne znam joj ime) i Enya.
Meni osobno najhebenije - James Hetfield iz Metallice.
Einherjer
31.08.2006., 09:35
Najbolji zenski vokal u povijesti pop-a i sire je Elizabeth Fraser. I snazan i njezan, i mocan i uhu ugodan, i kristalan i barsunast, glas kao svijetlo na kraju tunela :cerek:
Za mladju generaciju te one koji ne poznaju Cocteau Twinse, Elizabeth Fraser je pjevala i temu iz LOTR-Two Towers, uz Last March of the Ents, kad entovi krenu na Isengard. Glascina.
Kad smo vec kod LOTR soundracka, drugi najbolji glas (po mome) se takodjer moze tamo cuti, Emiliana Torrini - ona pjeva Gollum Song na kraju Two Towers.
Slican njenom, glas koji potsjeca na glas djecaka u crkvenom zboru :) ima i Björk, pa i nju uvrstavam na listu velicanstvenih.
Uza svo duzno postovanje prema snaznijem spolu, ne pada mi na pamet niti jedan muski vokal koji bi im zasluzeno radio drustvo. Mozda, napola, Nick Cave.
Kod kategorije ugodnih glasova, svidjaju mi se jos zenski glasovi s onom nekom nostalgicnom notom, kao sto su recimo Nena ili Zana Nimani. Ili u novije vrijeme Christina Sturmer. Pjevacice i glasovi koji totalno smece od pjesme uspiju zaglaviti u uho, gdje netko drugi na njihovom mjestu moze izvesti samo neku tragikomicnu splacinu. Za ilustraciju usporediti "Dodirni mi koljena" u izvedbi Zane odnosno Severine.
Od muskih glasova tu bi upao Eddie Vedder iz Pearl Jama. E da, i Oasis. Ma sto oni mislili o sebi :zubo: da nema onog cudnog i neponovljivog glasa Noela Gallaghera, bili bi just another britpop band.
Pjevacice koje me zivciraju (mada ne svojom krivnjom) su recimo Whitney Houston i Mariah Carrey. Mislim, mozda je istina da svaka moze protegnuti glas preko 30 oktava, ali, suncezarko, moram li se ja bas u svakoj njihovoj pjesmi ponovo u to uvjeravati?
Tu mi je draza i Sade Adu, koja ne moze otpjevati ni 5 nota raspona, ali bar se pjesme daju slusati.
Od muskih glasova ne volim visoke i unjkave, kao recimo Chris Martin iz Coldplaya.
untitled
31.08.2006., 10:08
uff josipu lisac nikako ne mogu otrpit :flop:
nemoguotrpit
31.08.2006., 10:18
...ne mogu otrpit :flop:
Kopirajt!!! :mad: :mad:
:zubo:
Cadillac_Tramp
31.08.2006., 10:36
Meni su vrh vrhova stare blues/jazz pevaljke s početka prošlog stoljeća, i njihova kombinacija dubokih a opet ženstvenih i senzualnih glasova; Bessie Smith (No.1), Etta James, Ethel Waters...:s
Od novijih eventualno Dani Klein iz Vaya con Dios. Dobra je i Lisa Kekaula iz Bellrays/Now time Delegation, al stalno pjeva jednolično (i sve stvari zbog toga zvuče isto:flop:). Pokojna Mia Zapata definitivno! Blues glas No. 1 u punku. :s
A primjeri bespotrebnog cirkusiranja sa odličnim glasovnim mogućnostima koji mi padaju na pamet su; pevaljka Gossipa (iako u biti volim taj bend), Janis Joplin (tu je ženu trebalo dobro našamarati) itd.
Glasovi frajera me ne zanimaju. Bolje nek se drže instrumenata. :hekla
Najbolji - od muških Tedi Spalato :D od ženskih Enya
Najgori - od muških James Blunt :visi: od ženskih Vesna Pisarović
petartodorovic
31.08.2006., 13:02
Danzig:top:
Janis Joplin:flop:
tuk'bah
31.08.2006., 14:28
Norah Jones. Jeben glas.
I pjevač iz S.O.A.D.-a, iako je njegov glas nekima iritantan. U svakom slučaju je specifičan.
Pa Elvis. Pa Louis Prima. Pa Goran Karan, samo kaj njemu fali barem jedna poštena pjesma. Pa... Ima ih puno.
Najgori glas? U ovom trenutku mi na pamet pada Deen :D
CRKOTINA
31.08.2006., 14:57
Najbolji: MILAN MLADENOVIĆ :s najmoćniji vokal ovih prostora.
Najgori: Šajeta
definitivno. :amen: :ban:
Najbolji muski vokali : Freddie Mercury, Bruce Dickinson, Eric Adams, Michael Kiske
Najbolji zenski vokali : Candice Night, Tarja Turunen, Sharon Den Adel
Najgori vokali : od muških Kurt Kobain od ženskih Bjork
raliSHA
31.08.2006., 15:58
nikako da skužim zašto se Mercury-ev glas percipira kao muški, a kamo li kao najbolji :D
Mcnuggetdistorzion
31.08.2006., 15:59
Najbolji muški Bruce Dickinson i David lee Roth
Nema dobrog ženskog vokala
Wicked Messenger
31.08.2006., 19:04
Meni su vrh vrhova stare blues/jazz pevaljke s početka prošlog stoljeća, i njihova kombinacija dubokih a opet ženstvenih i senzualnih glasova; Bessie Smith (No.1), Etta James, Ethel Waters...:s
:s :s :s
Ima ih još...Ma Rainey,Memphis Minnie,Ida Cox,Alberta Hunter,ali Bessie Smith je definitivni broj 1 :top:
najbolji: mike patton, otis redding, pete steele, zlatko pejakovic:zubo:
najgori: thom yorke, morrisey, balasevic, merlin
muški - Freddy Mercury, Serj Tankian, George Michael, Darren Hayes
ženski - Mariah Carey, Celine Dion, Alicia Keys
najgori - James Blunt
opatica magda
31.08.2006., 20:42
najdraži muški: thom yorke, jeff mangum, jeff tweedy :D
žemski: emma pollock
res publica
31.08.2006., 20:54
Tu mi je draza i Sade Adu, koja ne moze otpjevati ni 5 nota raspona, ali bar se pjesme daju slusati.
.
zaboravila sam napisat sade kao jako ugodan glas. njena izvedba "smooth operater" :s
klinkovichka
31.08.2006., 20:55
Prvo se sjetila:
Muški: Eric Burdon. Frank Sinatra. Neki bi se iznenadili što mi tu nema Kejva :)
Ženski: Norah. Aretha. Nina Simone.
male - bob mould (nema ljepseg urlanja :cerek:)
female - kristin hersh (throwing muses, jel) ... e dobar glas bogami, nacuh da sad ima neki hc/punk band, valjalo bi cut
E njega sam zaboravila...valjda zato šta mi u sjećanju ostaje nekakvo pretenciozno recitiranje, a ne pjevanje
Dee Pee
01.09.2006., 01:05
najbolji muski:
recimo ovak - 1. Morrissey 2. Jeff Mangum 3. Colin Meloy
a svakako su spomena vrijedni i John Lennon i Antony (& the johnsons)
zenski:
bubnjarica iz Low, nemrem joj se sjetit imena (Mimi?)
Emmylou Harris
.......
Mr. Wrong
01.09.2006., 11:05
male - bob mould (nema ljepseg urlanja :cerek:)
e na onom lajvu od sugara
kad barbe pjeva neku svoju pjesmu
i kad bob uleti sa bek vokalom
e pa to zvuci otprilike kao silazak boga medju gresnike
meni su od muških vokala najbolji george michael i freddy mercury, dok od ženskih neznam koga bi izdovojila kao najbolji vokal (možda whitney), ali zato znam najgori-ivana brkić. najgori muški...možda tin samardžić :zubo: .
alo?? whitney već godinama nema glasa. mariah carey ima najbolji
Limeni Nos
01.09.2006., 13:30
Nick Cave, Scott Walker, Elisabeth Fraiser, Jonsi (Sigur Ros), Frank Black, Ian Curtis :top:
James Blunt, (vjerojatno još masu izvođača al se ne mogu sjetit) :flop:
Ishtar Dark
01.09.2006., 16:03
Iako je to očito neuobičajeno, meni je najdraži glas onog pjevača iz Simple Plana.
Jednostavno mi se sviđa boja glasa. :)
res publica
01.09.2006., 23:38
alo?? whitney već godinama nema glasa. mariah carey ima najbolji
whitney kakva je prije bila.
androlog
02.09.2006., 19:26
Od novijih pjevačica Eleanor Friedberger ima izvrstan,"narativni" vokal.
A David Thomas je i dalje Bog.
A David Thomas je i dalje Bog.
jest :s
mainscream
02.09.2006., 19:56
:top: - seid memic, himzo :s polovina, halid beslic, halid muslimovic, miroslav ilic, saban saulic, ilija begic, marko begic, safet isovic, zekerijah djezic
:2up: - isaac brock, jeremy enigk, christopher carrabba, conor oberst
najbolji: layne staley
najgori: frajer iz nickelbacka
Narantxa
02.09.2006., 20:09
@mnscrm: zaboravio si mutu iz satelita :s
mainscream
02.09.2006., 20:14
sateliti su psihodelija :zvrko:
neznam jos :D
Chinesecloud
02.09.2006., 23:46
Meni su lijepi onako njezni a opet kako da kazem-brujeci zenski glasovi poput Mamma CAss iz mammas&Pappas,a volim i specificne,tj.neobicne glasove poput Delores O'Riordan iz Cranberries-a...mada i njen glas zna postat iritantan i previse jodlav:confused: :flop:
Lijepo pjeva i Heather Nova...ali Pj Harvey...ajme da se najezis!:klap:
A kod muskih mi se svidjaju grublji i dublji glasovi pomalo revajuci kao sto ima Nick Cave....a tek JAcques Brel:cerek:
A iznimka tim dubinama je predivan(ajmo rec kastratski)glas Jeff Buckley-a:s
Chinesecloud
02.09.2006., 23:52
joj da i najgori! Muski-Michael Crawford(grozno,taj covjek jeci)
ona pojava iz Blink 182...i krdo slicnih zavijanja:rolleyes: :bljak:
i zenske:Cher...stvarno pretjeruje...
branimirfay
03.09.2006., 07:18
Tom Waits :s
Chris Rea :top:
Natalie Cole :top:
Norah Jones :flop:
:)
je sad bi svi
03.09.2006., 07:47
najbolji vokali :
1.Maynard James Keenan
2. Chris Chameleon (ex Boo!)
najgori:
Shakira sa svoji m laj laj laj muskobanjastim proljevom od glasa
i ona kurva anastazia ili kak se vec zove kaj pjeva ko da se neceg masnog najela pa treba iskasljat malo
fuj :D
mainscream
03.09.2006., 09:10
e da shakira sa svojim protools-iziranim zavijanjem zbilja ide na jetru
Cijanid
03.09.2006., 09:55
osim podjele na dobre i loše, imam i podjelu na ugodne i neugodne koja nekad i nema veze s ovom prvom podjelom. tako npr. joss stone sigurno ima dobar i jak glas, ali ja nju ne mogu čuti. jednostavno me njen glas strašno iritira. isto vrijedi i za christinu aguilleru. od muških mi je "neugodan" james blunt. uhu ugodni su mi julio iglesias (na enriquea nažalost nije prešao njegov dobar glas :zubo: ), juanes, elton john i od pjevačica enya.
Pa mogao bih se složiti sa tobom. Christina jest iritantna i pojavom i glasom i pjesmama meni. Bluntove pjesme bi možda bolje zvučale da nije tolika kronična njonjava cvilidreta. Pošto sam fan Elton Johna, on je imao razne boje glasa kroz karijeru, no glas iz zadnjih 20 godina (stariji glas) mi je super, onak više muški nego kod mnogih heteroseksualaca i ne preserava se sa glasom, no opet nema ulaštene tonalitete kao jedan George Michael. Iglesias ima estetski lijep glas, ali mi je preljigav sa tim treperavim pjevanjem i drhtanjem. Podsjeća me na pijetla koji zavodi kokoške, a to definitivno nije za mene. Enya ima lijep glas, ali joj je glazba parodija na samu sebe već 20 godina. Juanesa ne znam priznajem.
Od ženskih vokala Whitney Houston je jednostavno nenadjebiva. Ne samo da je zgodna, već ima i glasinu da ti pamet stane- pravo savršenstvo, Božji dar. Ja zapravo osobno nisam nikada toliko obračao pažnju na glas koliko na samu glazbu. Nije sve u estetici glasa, no ako nam je neki glas toliko jako iritantan (npr. James Blunt) onda niti dobre pjesme ne pomažu da ga probavimo. To je također razlog zašto neki vole Tom Waitsa, a neki ne. Njemu nije glas iritantan, već grozan, no svejedno ga volim slušati tu i tamo.
Cijanid
03.09.2006., 10:00
Također primijetio sam da grupe iz skandinavskih zemalja imaju prekrasne i školovane vokale, najbolji primjer Abba, Roxette, a frontmeni A-Ha i HIM-a zvuče kao da su vježbali glas sa bečkim dječacima- visoki tonaliteti, čisti izglancani vokali (pogotovo ovaj iz A-Ha).
SEPTIC JAM
03.09.2006., 13:51
najbolji:mark lanegan & scott weiland
najgori:mladen bodalec & miroslav skoro(unikatan primjer na cijem koncertu svatko u publici bolje pjeva od pjevaca)
strangelove
04.09.2006., 12:05
najlaksativniji: chris isaak, chris martin
viđ nam krisota, krisaeta, kriskota, krisaa.. mater li vam
Narantxa
04.09.2006., 12:11
napila se u podne :vidiga:
Hedonism_Girl
04.09.2006., 21:56
najgori: thom yorke, morrisey, balasevic
:eek: :eek: :eek:
thom,jonsi (sigur ros),paul banks su mi najdrazi sigurno.
bob dylan najbolji.
:cerek:
najdrazi zenski glasich mi ima regine iz AF, zato jer je pun greshaka, gotovo bez boje.
tu su i sekice sierra i bianca (CocoRosie).
najbolji: bjork
GothicA
04.09.2006., 22:30
Najbolji muški: Brendan Perry , David Gahan
Najbolji ženski: Lisa Gerrard
Najgori muški: Grašo, Ripper,Šajeta,Dickinson, Galagheri (oasis)
najgori ženski: Alanis Morisette, Severina, Yaya
Chinesecloud
04.09.2006., 22:40
GothicA bravo za Lisu Gerrard:s ;)
Profinjena
04.09.2006., 22:46
Najbolji muski glas: Anthony Kiedis iz RHCP
Najgori muski: Skoro i Thompson, moze i Katalenic :rofl:
Najbolji zenski: Skin iz Skunk Anansie
Najgori zenski: Maja Suput
Imam jos mnogo pjevaca koje obozavam slusati (i ne obozavam :)), no ovo mi je prvo palo na pamet kad sam vidjela temu :cool:
res publica
05.09.2006., 02:33
evo još nekoliko ugodnih: chris rea,sting,alejandro sanz.
inače, najviše kod glasa cijenim prepoznatljivost, a ne ono da moram razbijat glavu "tko je sad ovo?". kao najprepoznatljivije bi izdvojila, osim onih prije navedenih, joea cockera, boba marleya, erosa (njega nemožeš falit), od ženskih annie lennox, tinu turner...
Apokalipso
05.09.2006., 04:58
prlja iz Let3 najbolji vokal, sve moze s glasom, pogotovo u nafti..
i naravno darko rundek iz vremena haustora..
loshe: reperi, oni glasove ni nemaju..
zhenski: ona iz parafa sto ne znam kak sve zove prejeben..
mrzim vlatku pokos..
Cadillac_Tramp
05.09.2006., 08:41
Ima ih još...Ma Rainey,Memphis Minnie,Ida Cox,Alberta Hunter,ali Bessie Smith je definitivni broj 1 :top:
Znam, znam... :kiss:
Jedna bolja od druge. :top: Al meni su one 3 koje nabrojah bez konkurencije... :s
Nego, nevezano za ovo gore što napisah - mrzim "školovane glasove" (ABBA i ekipa kao što netko reče), tako su sterilni i dosadni. :flop:
Mr. Wrong
05.09.2006., 09:58
prlja iz Let3 najbolji vokal, sve moze s glasom, pogotovo u nafti..
i naravno darko rundek iz vremena haustora..
loshe: reperi, oni glasove ni nemaju..
zhenski: ona iz parafa sto ne znam kak sve zove prejeben..
mrzim vlatku pokos..
a jesi ti mozda iz rijeke :zubo:
zenska iz parafa se (umjetnicki) zvala vim cola... sada je udana za njihovog basista, zdravka cabrijana...
cerberus
05.09.2006., 10:08
najbolji definitivno tarja turunen :cerek: :cerek: :cerek: :cerek: :cerek: :cerek: :cerek:
mainscream
05.09.2006., 10:10
nightwish :eek:
Mr. Wrong
05.09.2006., 10:14
ne pakovati bendu ciji se jedan clan zove TUOMAS :mad:
ko da ga je matakovic krstio :rofl:
Apokalipso
05.09.2006., 10:46
a jesi ti mozda iz rijeke :zubo:
zenska iz parafa se (umjetnicki) zvala vim cola... sada je udana za njihovog basista, zdravka cabrijana...
ma no, iz osijeka sam..
i hvala na informaciji za ime..
Mr. Wrong
05.09.2006., 10:51
pa sta onda toliko padas na rijecke bendove
zasto ne slusas dadu topica, leteci odred i komunalni otpad :zubo:
mainscream
05.09.2006., 11:08
borce protiv pokvarenog sistema, fuck parental advisory
Mr. Wrong
05.09.2006., 11:12
a sel[fish]2 nam mogu posluziti za vracanje na temu :D
cerberus
05.09.2006., 11:16
nightwish :eek:
nitko te nije komentar tražio.uostalom,ne želim uopće nešt govorit ljudima koji slušaju halida bešlića. :rofl:
:gitara:
mainscream
05.09.2006., 11:57
nitko te nije komentar tražio.uostalom,ne želim uopće nešt govorit ljudima koji slušaju halida bešlića. :rofl:
:gitara:
http://usera.imagecave.com/mainscream/national.jpg
Monica.
05.09.2006., 12:51
nikako da skužim zašto se Mercury-ev glas percipira kao muški, a kamo li kao najbolji :D
Bukvalno da ti pojasnim,zato što je njegov glas mogao otpjevati ono što mnogi nisu mogli, a "pratiti" jednu veličinu ( baš u svakom smislu :D ) kao što je Monserrat Caballe je uistinu genijalno.Skidam kapu i danas :s
Mr. Wrong
05.09.2006., 13:50
freddieju ne pakovati
divan umjetnik
raliSHA
05.09.2006., 13:56
nevolim kad ljudi puno skiče, štaš :kava:
Narantxa
05.09.2006., 14:42
dobra pjevačica
Monica.
05.09.2006., 15:03
a tko :confused:
Narantxa
05.09.2006., 15:08
ta mercury
Monica.
05.09.2006., 17:48
NaranČo ti se šalis,jel da ?? :eek:
Narantxa
05.09.2006., 19:21
naravno da se šalim, žena je iritantna :zubo:
Monica.
06.09.2006., 11:50
naravno da se šalim, žena je iritantna :zubo:
:confused: ma koja žena ?????
samo se ti zaj******....bit će :tuctuc:
raliSHA
06.09.2006., 11:52
:rofl:
Najbolji zenski: Skin iz Skunk Anansie
zaboravila sam Skin napisati, poseban glas ima :top:
penelope pitstop
23.09.2006., 23:30
seros ramacoti ima glas od kojeg dobijem automatski sraćku. katastrofa.
digića treba zakonom zabraniti.:E
sva sam se razžestila...:o
Jules W.
24.09.2006., 22:10
osobno bih nadodao serja tankiana iz systema, lik zaista zna izvući odlične stvari iz grla...
Dobri vokali - žene: Mahalia Jackson, Whitney Houston, Celine Dion, Josipa Lisac, Natali Dizdar
Loši vokali - žene: Edith Piaff, Cindy Louper, Janice Joplin, Danijela Martinović i još nekolicina naših (predugo bi trajalo...)
Dobri vokali - muški: Chris Rea, Freddy Mercury, Phil Collins, Giulliano, Prlja iz Leta 3 i nekad davno Toni Cetinski
Loši muški vokali: Bob Dylan (na žalost), Johnny Štulić, Jura Stublić, Goran Bare i Marijan Ban
Wicked Messenger
25.09.2006., 12:37
Dobri vokali - žene: Mahalia Jackson, Whitney Houston, Celine Dion, Josipa Lisac, Natali Dizdar
Loši vokali - žene: Edith Piaff, Cindy Louper, Janice Joplin, Danijela Martinović i još nekolicina naših (predugo bi trajalo...)
Dobri vokali - muški: Chris Rea, Freddy Mercury, Phil Collins, Giulliano, Prlja iz Leta 3 i nekad davno Toni Cetinski
Loši muški vokali: Bob Dylan (na žalost), Johnny Štulić, Jura Stublić, Goran Bare i Marijan Ban
Khm,mislim da si pogriješila...dobre vokale si stavila pod loše i obrnuto...osim Mahalie Jackson :zubo:
Nema veze,događa se i najboljima :top:
Khm,mislim da si pogriješila...dobre vokale si stavila pod loše i obrnuto...osim Mahalie Jackson :zubo:
Da, otprilike bi bilo tako kako kažeš... :)
strangelove
25.09.2006., 16:15
icuce, stublić pa loš vokal! :cry:
neke su bile i zacopane.. fala bogeku, terapije su djelovale. :brukica:
Ajde, ajde, Ivano, pa nemaš više 13 godina... :zubo:
strangelove
25.09.2006., 16:19
Narantxa
25.09.2006., 21:24
:vidiga:
To je osobna stvar. O ukusima se baš ne raspravlja, ali treba bit objektivan. Mislim da imam uho i neko iskustvo, pa sam utoliko u pravu. Ali, dobro..;)
Wicked Messenger
27.09.2006., 00:37
To je osobna stvar. O ukusima se baš ne raspravlja, ali treba bit objektivan. Mislim da imam uho i neko iskustvo, pa sam utoliko u pravu. Ali, dobro..;)
Ti to o uhu i iskustvu pored živog i zdravog dmj-a,i ostale gospode u najboljim godinama :eek:
Ti to o uhu i iskustvu pored živog i zdravog dmj-a,i ostale gospode u najboljim godinama :eek:
Ne omalovažavam nikog, ali mislim da mogu relano suditi o vokalima. Uostalom, ovdje nije riječ o tome kako tko izgleda, kakva mu je glazba i tekst, tko je u koga bio zaljubljen već - kakav tko ima VOKAL.
Slušam Dyana, cijenim Štulića, svi smo slušali Film, pa i ja...Janice Joplin je sjajna stara (pokojna)rokerica koju obožavam ALI - vokali im stvarno nisu "ki zna ča"
I da, još nešto. Naš Đuliano ima stupidne pjesme i nikad mi ne bi palo na pamet da ga slušam, ali ima definitinvo najbolji vokal (muški) u HR. Nisu ga zalud uzeli u Jesus Christ super star
Ne omalovažavam nikog, ali mislim da mogu relano suditi o vokalima. Uostalom, ovdje nije riječ o tome kako tko izgleda, kakva mu je glazba i tekst, tko je u koga bio zaljubljen već - kakav tko ima VOKAL.
Slušam Dyana, cijenim Štulića, svi smo slušali Film, pa i ja...Janice Joplin je sjajna stara (pokojna)rokerica koju obožavam ALI - vokali im stvarno nisu "ki zna ča"
Da u skupini loših nemaš Edith Piaf ne bih se naročito bunio, ne bih se, doduše, složio, ali bih mogao razumjeti podjelu.
Da u skupini loših nemaš Edith Piaf ne bih se naročito bunio, ne bih se, doduše, složio, ali bih mogao razumjeti podjelu.
To je totalno osobno! Znaš ono...cijeli je svijet cijeni, žena je rasturala, a ja NE MOGU slušati njen vibrato. Jeb ga...Žena me iritira
Mislim da Grace Slick (Jefferson Airplane) još nitko nije spomenuo :)
coeurdeloupe
28.09.2006., 22:22
Naj, naj NAJ WAH :cerek: glas ima Eddie Vedder..
Narantxa
28.09.2006., 23:20
http://www.endino.com/archive/yarl.html
:s
coeurdeloupe
28.09.2006., 23:48
http://www.endino.com/archive/yarl.html
100% se slazem sa ovim clankom, onaj tip iz Creeda je odvratan, bolno ga je slusati.. "With Awms Wahd O-pawn." :rofl:
garden of stone
29.09.2006., 16:53
meni je jedan od najboljih glasova definitivno glas od chris cornella ... supr mi je pisma pillow of your bones :cerek:
a jedan od najgorih glasova je sa velikom prednošću thompsonov:mad:
kozzmoss
30.09.2006., 17:08
od muških sigurno chris cornell, nevjerovatan vokal.
a od ženskih vokala janis joplin.
strangelove
30.09.2006., 20:30
kaj je tak "dobro" u cornellovu glasu? :misli:
penelope pitstop
30.09.2006., 23:20
usredotočimo se na bitnije stvari.
kornela pod jajnike.:hekla:
hanzaplast
01.10.2006., 04:09
kornela pod auto:kava:
anti-person
01.10.2006., 04:39
śto? zar za mekanićara? :misli: :zubo:
strangelove
01.10.2006., 09:11
:s usredotočimo se na bitnije stvari.
:jumping: :rock::cerek: :top:
Mr. Wrong
01.10.2006., 09:56
usredotočimo se na bitnije stvari.
[SLIKA OBRISANA]
Narantxa
01.10.2006., 10:52
:rofl: :rofl: :rofl: :lol: :s
Pušite mi Žikicu.
To je dobar bend kad Chris pjeva, dosadan kad Carla isto čini.
garden of stone
03.10.2006., 00:14
kaj je tak "dobro" u cornellovu glasu? :misli:
A ukusi se razlikuju,ja se uvik naježim kad ga slušam:) čovik može stvarno svašta otpivati, pogotovo one visoke tonove!
A zaboravila sam napomenuti glas eddia veddera ,nema baš sad najbolji glas,ali je meni sigurno najdraži , baš nekako tužan,hrapav i umirujuć:cerek:
strangelove
03.10.2006., 00:37
ja se naježim kad ga gledam(mislim na prije 10 godina kad je na nešto i ličio) da ne citiram opet PP :D
eh, al pošandrcam na baritone. štaš :)
Ollienntsh
03.10.2006., 01:49
'ko mi otpjeva "Limo Wreck", moze srat po Cornellu.
garden of stone
04.10.2006., 11:28
'ko mi otpjeva "Limo Wreck", moze srat po Cornellu.
s ovim bi se samo složial:top: čovik ima super glas i točka!(a valjba nešto znam o tome ipak nisam uzalud protratila sve one godine u glazbenoj!Imam valjda nešto malo sluha:zubo: ) To što se možda nekom ne sviđa je stvar ukusa(što sam već rekla) ali svi se možemo složiti da zna dobro pivati
slashika
04.10.2006., 15:44
najbolji: AXL ROSE,james brown,i onaj s poisona...
najgori : svi cajkaroši i cajkarošice zbog ne - pjevanja....i zavijanja
slashika
04.10.2006., 15:46
najbolji: AXL ROSE, (to definitivno, jeste li čuli koliko dugo može zadžati dah u vrištanju?) james brown,i onaj s poisona...
najgori : svi cajkaroši i cajkarošice zbog ne - pjevanja....i zavijanja:gitara: :gitara: :gitara: :gitara: :gitara: :gitara: :gitara:
najbolji: AXL ROSE, (to definitivno, jeste li čuli koliko dugo može zadžati dah u vrištanju?)
Ako se mene pita, prekratko. Trebao bi ga zadržati barem koliko je uspjelo onom iz Ineksesa. :E
strangelove
04.10.2006., 16:51
dakle najbolji.
tehnički i objektivno, jeff buckley. ti? moš se jebat.
subjektivno, tom waits. tom jebeni waits.
ipak ću kvotati recenziju yourbandsucks sekcije somethingawfula jer mogu
I don't care how good his lyrics are, he sounds like a buffalo coughing up a lung. As was demonstrated by Downtown Train, even fucking Rod Stewart can sing one of his songs better than he can. Aside from that, for every decent song he writes he's got a ton of shitty gimmicky songs. Try listening to "I'm Big In Japan" or whatever. Hilarious. Take an old, stupid cliché and write a mumbling shit-heap of musical rubble over it! Genius!
Ako se mene pita, prekratko. Trebao bi ga zadržati barem koliko je uspjelo onom iz Ineksesa. :E
:rofl: :rofl: :rofl:
dmj ist krieg :s
Wicked Messenger
04.10.2006., 20:30
subjektivno, tom waits. tom jebeni waits.
[ S i N ]
04.10.2006., 21:29
E pa sad...danas ima jako dobrih vokala...meni osobno najdraži su :
Maynard (TooL)
Morrissey (ex The Smiths)
Elvis (Bog)
Jeff Buckley ( Buckley Sessions :) )
Thom York (Radiohead)
Neil Young ( / )
Najjjlošiji..Vlado Kalember
rdeči valabi
05.10.2006., 09:29
I don't care how good his lyrics are, he sounds like a buffalo coughing up a lung.
Take an old, stupid cliché and write a mumbling shit-heap of musical rubble over it!
slashika
05.10.2006., 13:16
:gitara: :gitara: :gitara: :gitara:
slashika
05.10.2006., 13:18
dmj kaže : Ako se mene pita, prekratko. Trebao bi ga zadržati barem koliko je uspjelo onom iz Ineksesa. :E
pogledaj ovo : http://www.youtube.com/watch?v=j06dVpEZn_U
Wicked Messenger
05.10.2006., 15:29
']
Najjjlošiji..Vlado Kalember
Griješiš... :nono:
Monica.
07.10.2006., 11:51
Šta ima veze nečiji ukus, mislila sam da se ovdje radi prvenstveno o kvaliteti nečijeg glasa...kad ono..niš.:flop:
Firkraag
07.10.2006., 21:49
Matt Barlow
najbolji vokal koji sam čuo....
King Elvis
08.10.2006., 22:52
Kralj.
Jedan jedini.
Najbolji svih vremena.
Nikad nitko više neće biti kao on.
Elvis, the best.
Najgori - svaki onaj koji pokušava imitirat savršenstvo.
res publica
23.10.2006., 00:23
još jedan najgori: chris martin-kakvog li iritantnog napregnutog piskutanja!:flop:
među najbolje moram opet navest alejandra sanza :cerek:
za one koji ga ne znaju:
http://www.youtube.com/watch?v=Pe1c742Hwa8&mode=related&search=
http://www.youtube.com/watch?v=maRxBxE_SZM&mode=related&search=
great pretender
23.10.2006., 03:46
ako govorimo o glasovnim mogucnostima:
najbolji muski - Freddie Mercury
najbolji zenski - Skin
Mick Hucknall iz Simply red-PREDOBAR!!!!
:s :cerek: :cheer: :tulum: :kiss: :top: :grli: :klap: :rock: :five:
Napokon glas razuma!
azzie_elbub
10.11.2006., 03:17
NAJGORI ŽENSKI - Vesna Pisarović, Rozga, Danijela Martinović, Indira Kolonija, Nives Celzijus :rofl: , Severina, Banfić, i sve kvazi pjevačice s jednim albumom, i Maja Šuput (kako sam nju mogla zaboraviti), Britney S., itd, itd.
NAJIRITANTNIJI ŽENSKI - Rozga i Indira; iako me i Gwen Stefani, radije prebacim kanal
NAJGORI MUŠKI - Bodalec, 'ven Ciganović, Senna M, pa i Šajo (iako mi je simpa), .....
NAJBEZVEZNIJI MUŠKI - Guliver Dragojević, Grašo, Justin T., Michael Jackson, .....
NAJBOLJI ŽENSKI - Tarja Turunen, Tina Turner, Sarah Brightman, Natali Dizdar, Yaya, Josipa Lisac, .....
NAJBOLJI MUŠKI - Mercury, Urban, Peter Steele, Andi Deris (Helloween), Bruce Dickinson, frajer iz Tiamata, .....
Ne mogu se više sjetiti... :tuzni:
(Inače, puno više cijenim muški glas. Tako da sam puno više opčinjena dobrim muškim nego dobrim ženskim glasom.)
bonnie billy
10.11.2006., 16:17
vocale extraordinare: - Jeff Buckley (3.5 oktave)
- Elizabeth Fraser ( Cocteau Twins )
- Antony Hegarty ("Antony has more voices in him
than Julie Andrews had octaves.")
- Mark Hollis :s
- Tom Waits :zubo:
- jón þor birgisson (Tyoowoohoo ! Tyoowoohoo !)
...
vocale irritare: - Axel "Botox-face" Rose
res publica
10.11.2006., 16:25
(Inače, puno više cijenim muški glas. Tako da sam puno više opčinjena dobrim muškim nego dobrim ženskim glasom.)
i ja isto :cool:
Nemam pojma tko ima najbolji glas - ali ja sigurno imam najgori u cijelom svijetu :s
Sam sam sebi smješan kad govorim, mogu tek zamisliti kako zvučim drugima :rofl: još da bi i pjevao :eek:
Meh, ipak sam se sjetio - najbolji mi ima Shakira :cerek:
Limeni Nos
10.11.2006., 20:09
Elizabeth Fraser ( Cocteau Twins )
jón þor birgisson (Tyoowoohoo ! Tyoowoohoo !) (štas, to citirao senf g englar?) :zubo:
Baš sam i ja mislio stavit njih dvoje :top:
Teresa iz Madredeusa :cerek:
dafloydian
04.12.2006., 22:23
Cedric Bixler-Zavala. Samo se ne mogu odluciti ide li to pod muski ili zenski :zvrko:
azzie_elbub
04.12.2006., 23:53
Mislim da sam zaboravila spomenuti pod najbolji muški Mike Pattona :D
anna.lee
05.12.2006., 12:33
najbolji: AXL ROSE, (to definitivno, jeste li čuli koliko dugo može zadžati dah u vrištanju?) james brown,i onaj s poisona...
najgori : svi cajkaroši i cajkarošice zbog ne - pjevanja....i zavijanja:gitara: :gitara: :gitara: :gitara: :gitara: :gitara: :gitara:
Najbolji : Frank Sinatra, Bruce Springsteen, Chris Cornell i Mariah Carey (za koju kazu da moze otpjevati 5 oktava!!)
Najgori : Boris Novkovic, bez imalo sumnje, i onaj lik iz Darkness-a
sunnygirl
15.07.2007., 20:26
najbolji zenski: definitivno shakira i sarah brightman
najbolji zenski domaci: jelena rozga, pjesme joj nisu nesto ali zasigurno ima najkvalitetniji glas od hrvatskih pjevacica...
za muske se bas i nemogu sjetiti ali jedno je sigurno kad cujem massima dode mi da razbijem ekran...
a de zamislite njega i josipu lisac u duetu :visi:
NAJBOLJI
ženski: Skin (Skunk Anansie)
muški: Johnny Cash, Chris Isaak
minerva01
15.07.2007., 21:00
najbolji muški : Urban,Manyard,Trent,N.Cave :cerek:
Najbolji ženski : Shirley Manson,Skin,Shivaree,...
najgori muški : Justin,Žak,Massimo,...
najgori ženski:V.Pisarović,B.Spears,Maja Šuput,...ma ima ih...
znashtikosam
15.07.2007., 21:04
Najbolji muški glasovi: Ian Gillan, i Freddie, may God rest his soul. :s
Najgori je, bez konkurencije, James Blunt.
A što se tiče pjevačica, najbolje su Janis Joplin (vidjela sam gore da je netko kritizirao, i mogu samo reći: naughty, naughty), Nina Simone i Billie Holiday.
Meni osobno su neke od najgorih: Sinead O' Connor (glas joj posjeduje određenu kvalitetu, ali mom osjetljivom uhu jednostavno ne paše), i sve one koje image stavljaju ispred kvalitete.
Još jedna za kraj: mnogo je pjevača koji nemaju baš neke glasovne mogućnosti, ali njihov šarm, neka toplina i izvedba daju pjesmi ˝ono nešto˝. Najbolji primjer je Phil Collins (Genesis faza, naravno):cerek:
Zbunjevita :)
15.07.2007., 23:09
Meni osobno su neke od najgorih sve one koje image stavljaju ispred kvalitete.:top:
Kad bih baš morala izdvojiti općenito jedan najbolji i jedan najgori vokal općenito, bilo muški bilo ženski onda bi to izgledalo ovako:
Najbolji: Freddy Mercury:top: :top:
Najgori: Jelena Rozga :horor: :flop:
U moje favorite spadaju još i svi pjevači Bjelog dugmeta, Loreena McKennitt, Janis Joplin, dok je pjevačica čiji glas nikakako ne mogu probaviti Anastacia...Jednostavno mi ne ide.
Još jedna za kraj: mnogo je pjevača koji nemaju baš neke glasovne mogućnosti, ali njihov šarm, neka toplina i izvedba daju pjesmi ˝ono nešto˝. Najbolji primjer je Phil Collins (Genesis faza, naravno):cerek:
:s Potpuno se slažem s time..Tu bi još nadodala Cyndi Lauper. Glas joj je tako topao i simpatičan da mi je zbog toga jedna od najdražih pjevačica. Posebno bih tu izdvojila njenu pjesmu True colors:kiss: :
http://www.youtube.com/watch?v=1ph7p7DT53Y
znashtikosam
16.07.2007., 18:01
:top:
Tu bi još nadodala Cyndi Lauper. Glas joj je tako topao i simpatičan da mi je zbog toga jedna od najdražih pjevačica. Posebno bih tu izdvojila njenu pjesmu True colors:kiss: :
http://www.youtube.com/watch?v=1ph7p7DT53Y
Cindi Lauper mi je strašno slatka, podsjeća na veliko dijete. I Kate Bush, obje izgledaju dosta razigrano. :tulum:
lieme13
16.07.2007., 20:15
Naj iritantniji glas (znam da nije pjevačica, al me iritira (ona plava iz bitange i princeze) Daj mi daj mi mileni.....
Najbolji : Robert Plant, Bjork, Skin, Bowie, Maynard, Serj
lieme13
16.07.2007., 20:18
o da.Zaboravih : Jack Black
workers
16.07.2007., 23:55
najbolji Elvis-The King
idemo ovako top 5 najgorih*:
Najgori:
5.Kurt Cobain (NIRVANA)- uživo čista katastrofa,ponekad obično izderavanje,ja ga volim i valjda je to ljudima fora,ali je loše...
4.Chad Kroeger (Nickelback) - Bože pomozi,al vadi to što ima sjajnih trnutaka
3.Fred Durst (limp Bizkit) -to se treba čut uživo,imate youtube i strašno-..
2.Anthony Kiedis (RHCP) - znam da ću naletjeti na masu kritika i mržnje an moj račun,zašto sam ga uvrstio među najgore,ali uživo,dragi moji,bolje nek se ostavi mikrofona,ovi zadnji koncerti će ga pokopati,kriminal loše pjeva visoke dionice koje nisu nešto zahtjevne,ma ono užas...veliki sam fan RHCP,ali on je strašno loš,a profesionalac.
1.Dexter Holland (offspring) - nisam čuo lošijeg izvođača uživo,the kids aren't allright jednostavno ne može otpjevat i još par pjesama koje su hit,stvarno su postali onako vrlo loši uživo u zadnje vrijeme,a on napose.
*ne ubrajam neke ličnosti iz nekih death-dark-aagrhhh metal bendova koji proizvode zvukove koji nemaju veze s pjevanjem
Jedan od najboljih muških vokala,žao mi je što ga se nitko nije sjetio-Andrea Bocelli.
cosmonaut
19.07.2007., 02:23
idemo ovako top 5 najgorih*:
Najgori:
5.Kurt Cobain (NIRVANA)- uživo čista katastrofa,ponekad obično izderavanje,ja ga volim i valjda je to ljudima fora,ali je loše...
4.Chad Kroeger (Nickelback) - Bože pomozi,al vadi to što ima sjajnih trnutaka
3.Fred Durst (limp Bizkit) -to se treba čut uživo,imate youtube i strašno-..
2.Anthony Kiedis (RHCP) - znam da ću naletjeti na masu kritika i mržnje an moj račun,zašto sam ga uvrstio među najgore,ali uživo,dragi moji,bolje nek se ostavi mikrofona,ovi zadnji koncerti će ga pokopati,kriminal loše pjeva visoke dionice koje nisu nešto zahtjevne,ma ono užas...veliki sam fan RHCP,ali on je strašno loš,a profesionalac.
1.Dexter Holland (offspring) - nisam čuo lošijeg izvođača uživo,the kids aren't allright jednostavno ne može otpjevat i još par pjesama koje su hit,stvarno su postali onako vrlo loši uživo u zadnje vrijeme,a on napose.
*ne ubrajam neke ličnosti iz nekih death-dark-aagrhhh metal bendova koji proizvode zvukove koji nemaju veze s pjevanjem
:eek: ovo je za 5. i 1. mjesto..bez tih ljudi ti bendovi jednostavno nebi postojali;)
najgori muški: Marko Perković
najgori ženski: Cher
najbolji muški: Jello Biafra (nije pjevač neki, al ima karizmu)
najbolji ženski: Kim Deal, Lauryn Hill te iz grupa (ne znam imena) Hedningarna i Theatre of Tragedy
naravno, ovo je subjektivni dojam, a ne procjena kvalitete/raspona glasa i sl.
Narantxa
19.07.2007., 10:22
najgori muški: gay mascis :visi:
najgori ženski: lydia lunch :visi:
:crta:
:eek: ovo je za 5. i 1. mjesto..bez tih ljudi ti bendovi jednostavno nebi postojali;)
slažem se..u potpunosti...
Lostie89
19.07.2007., 14:59
najbolji: adams, thompson, clapton, sting, jon bon jovi, chris martin, damien rice, ramazzotti, celine dion.
najgori: james blunt (ustvari najiritantniji).
El Rodeo
19.07.2007., 15:07
najgori muški: gay mascis :visi:
On ima dobar glas, poslusaj Martin & Me... :o
ima ih još koji više pokazuju :cice: inego pjevaju,po meni antonija šola jako jadna pjevačica
Naj iritantniji glas (znam da nije pjevačica, al me iritira (ona plava iz bitange i princeze) Daj mi daj mi mileni.....
hehe,kak ju ne podnosim..memememmeme baš cvečidok priča
najbolji ženski glas-Amy Lynn Lee
najgori ženski glas-fergie,paris hilton
Ginny B.
19.07.2007., 23:44
najbolji ženski: janis joplin, amy lee, tarja turunen, kylie i christina aguilera
najgori ženski: vlatka pokos, britney i paris hilton
najbolji muški: elton john, george michael, freddy mercury
najgori muški: jasmin stavros
Zbunjevita :)
19.07.2007., 23:54
najbolji ženski glas-Amy Lynn Lee
najgori ženski glas-fergie,paris hilton
Eh da! Zaboravih napomenuti Amy Lee:cerek:
I ovo s Paris se slažem:flop: :D !
MiguelTorres
20.07.2007., 01:45
najbolji J.T
guzonjin sin
20.07.2007., 03:06
najgori vokali: bob dylan (iako ima dojaja stihove, glas mu kurca valja, paradoks kak se uspio toliko godina zadržat u glazbi bez da išta suvislo otpjeva), onaj pijevac iz ramireza (ni sluha ni dobar glas), tomson ( forsa se, sve pjesme pokušava isfurat u visokim lagama, zvuči ko da sere), masnimo (iritantni kreveljko i plagijator bez trunka inspiracije, trebalo bi za muda objesit onog ko li mu dodjeli one silne porine za najbolji vokal), mile iz hladnog piva (nemre se sa tonom sastat da ga jebeš, nit ima lijep glas nit sluha, stihovi ga izvlače, neloši su na momente) ripper iz pipsa (ko li ga je pustio na pozornicu, iritantan, posebno s onim bedblubojsi dinamoooooooooo, to je tak kad čovjek uči pjevat na sjeveroj tribini), davorin bogović (preloše, nit glasa nit sluha), jajo iz prljavaca (nezna pjevat, nit ima glas, forsira se otpjevat bar jednu pjesmu - heroja ulice ili ako tražiš nekoga- i time ubije i ono malo dobrog kaj je napravio), đorđe balašević (nezna pjevat al baš nimalo, stihovi su mu jako dobri, ima smisla za humor i dobru spiku, mjuzu mu pišu profesori s akademije i to je dovoljno da s godinama stekne status legnede opet paradoks), bilo koji pjevač zabranjenog pušenja (pjevanje im je nula bodova, pjesme rijetko imaju rime, a kad i imaju i nisu neka sreća, pogotovo u zadnje vrijeme, al godinama furaju neku svoju bosansku kul furku koja očito prolazi), điboni (nezna pjevat, stihovi su okej, mjuza neloša, produkcija skupa i vrhunska i to ga izvlači), lou reed (nezna pjevat nit ima glas, mjuza jednostavna da nemre bit jednostavnija i dosadna, stihovi ništa specijalno), više manje svi storisupernovi i hrvatski talenti (nit sluha ni pameti)
najbolji: eddie vedder iz pearl jama - ugodan glas, može i visoko i nisko otpjevat, nick cave - ugodan mračni glas, jim morrison - jako lijepa boja glasa, zvonko bogdan - ugodan glas, vibrato jako dobar, fura se na stvari u niskim tonalitetima, visoke tonove samo dotakne ili šapne, godine su uzele svoje, bono vox - ima dobar glas, zna pogodit ton, piše dobre stihove, edge napiše mjuzu, produkcija do jaja + promidžba i karizma i nema šanse da ne budu najbolji)
općenito ekipa koja pjeva u klapama ima glasčine i sluh, treba to znat pjevat, plus aranžirano u 17 glasova - pravi zid sounda, usrali su s mandolinama, gitarama, kontrabasevima, harmonikama i obradama đibonija, olivera, svega što je iole komercijalno i miriši na dalmaciju, kroaciju + obrade stranih evergreena, jebene prodane duše, šteta, nikak da skuže da nije sve u pari
Nina1986
20.07.2007., 04:04
Najbolji muški-George Michael, Andrea Bocceli, Mladen Bodalec,...
Najgori muški-Justin Timberlake... i svi ti dječačići ...
Najbolji ženski-Aretha Franklin, Mariah Carey,...
Najgori ženski-Britney, Paris Hilton, ...
najbolji muški hrvatski - jacques, oliver, massimo
najgori muški hrvatski - mišo kovač
najbolji ženski hrvatski - doris, nina i radojka
najgori ženski hrvatski - minea
najbolji muški strani - josh groban
najbolji ženski strani - lara fabian
najgori muški strani - michael jackson
najgori ženski strani - janet jackson
tallulagirl
20.07.2007., 11:16
moram priznat da mi je James Blunt malo iritantan a najbolji muski za mene je bio i uvijek ce ostati Brian Molko!
najgori zenski..hmm...pussycat dolls
najbolji zenski PJ Harvey,Amy Winehouse i Janis Joplin=sva tri vrlo posebna i predivna glasa!
Chinesecloud
20.07.2007., 12:14
eh još da i napomenem ikonu dobrog glasa-Lisa Gerrard...pa taj glas je takvo savrsenstvo...ona je zbilja bogomdana...tako dubok,mekan a tako čist i anđeoski glas...vau.:s :s :s
hmm razmisljajuci o nekim tzv.rock vokalima na pamet mi pada podublji glas frontmena Whitesnake-a.
talllica boy
20.07.2007., 14:02
najbolji- heatfield,alex(children of bodom)
najgori- james blunt(pjeva ko neki pederčić) najrađe bi ga ubil
Najbolji Matthew Barlow, (ex Iced Earth, nažalost više ne pjeva) kad čujem neku stvar trnci me prođu uffff
Potpuno se slažen s tobon! Čovik je genijalan! Na onom DVD-u Alive In Athens, ČOVIČE, svaku pismu je otpiva sa toliko žara, ima strašan glas, i kad ide na one visoke note...AAAAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Nevjerovatno!
Drugi vokali koji su savršeni su Amy Lee iz Evanescence i Simone Simons iz Epice! Ta žena stvarno piva....ludo!
Ima ih još, samo ko će se sitit...
A loši- svi hrvatski bez iznimaka(ako ih ima ja ih nisan čula), većina pop pjevačica...
znashtikosam
20.07.2007., 14:10
[QUOTE hmm razmisljajuci o nekim tzv.rock vokalima na pamet mi pada podublji glas frontmena Whitesnake-a.[/QUOTE]
Tko ti je bolji: Coverdale ili Gillan? Budući da oboje imaju određenu kvalitetu, ali Gillan može pjevati više tonove. Joj, kak uživam na Highway star...:driver:
black1888
28.07.2007., 17:55
najodličniji ženski amy lynn lee (trenutačno hartzler)
a najneodličniji ima dosta
vedder kao naj i nu/dark/any-metal ona odurna gorila growlanja, siktanja i džordž majkl kao fuj
kserkso
28.07.2007., 21:12
Ian Gillan, bez premca
A najgori..........Justin Timberlake
Eh da! Zaboravih napomenuti Amy Lee:cerek:
I ovo s Paris se slažem:flop: :D !
hvala.hvala.ali ja nisam ni znala da paris pjeva,a čujte ovo ona svira i violinu:eek:.bila sam šokirana.
a amy ima full jači glas.na albumu the open door.a na fallen je onako nije snažan kao na the open door.no prošlo je 3 godine nije ni čudo što je tako jak:top:.
infra red
28.07.2007., 22:21
dakle najbolji.
tehnički i objektivno, jeff buckley.
a meni i subjektivno
ah jeff :tuzni:
Miigrači
28.07.2007., 22:59
najgori ženski- josipa lisac, britney, paris i ostali sliatki glasići
najgori muški- svi cajkaši, fred durst,
najbolji ženski- tarja
najbolji muški- dani filth, ville valo, alexi laiho, elvis, anthony kieds
Cheerleader
28.07.2007., 23:11
Najbolji ženski- Inva Mula Tchako i Georgia Brown.
Najbolji muški- Josh Groban, Andrea Boccelli, iako nisam ljubitelj tenora.
Najgori ženski: Christina Aguilera, DEBELO precjenjena pjevačica koja nit ima sluha, nit glasa.
Najgori muški: Justin Timberlake, koji pokušava koristiti falsetto tehniku pjevanja. Gore i patetičnije cviljenje u životu nisam čula, krv mi ide iz ušiju.
deedeedee
29.07.2007., 01:12
nemoj tako, uvijek može biti gore. :zubo:
a jeste skužili kako Jack Black ima odličan glas? :s
Cheerleader
29.07.2007., 02:05
Voliš "Tenacious d" a? :zubo:
Ništa čudno da Black dobro pjeva, svi profesionalni glumci moraju dobro pjevati.
Ovdje ne ubrajam Jelenu Veljaču i ostale šit izdanke zagrebačke Akademije dramskih umjetnosti.
Usput, sviđaju mi se Jackove vokalne sposobnosti, često puta nedostatak istih zamijeni komičnim i glumačkim darom.
a to cijenim, šarm i improvizaciju kod izvođača.
greenplastic
29.07.2007., 13:16
Najbolji muški vokali su mi Thom Yorke i Jeff Buckley.:s
Od ženskih ne znam...možda Maria Callas:D
B. Corgan iz The Smashing Pumpkinsa ima nepodnošljiv glas.
deedeedee
29.07.2007., 13:51
Ovdje ne ubrajam Jelenu Veljaču i ostale šit izdanke zagrebačke Akademije dramskih umjetnosti.
e i meni billy corgan ima baš simpatično iritantan nazalni glas. :zubo:
Najbolji ženski- Inva Mula Tchako i Georgia Brown.
Najbolji muški- Josh Groban, Andrea Boccelli, iako nisam ljubitelj tenora.
Najgori ženski: Christina Aguilera, DEBELO precjenjena pjevačica koja nit ima sluha, nit glasa.
Najgori muški: Justin Timberlake, koji pokušava koristiti falsetto tehniku pjevanja. Gore i patetičnije cviljenje u životu nisam čula, krv mi ide iz ušiju.
Ej sorry, al nemoj podcjenjivat Aguileru.Nemreš baš tak reć da nema sluha ni glasa.To sigurno nije istina.Ona ima odlične vokalne sposobnosti!.
Cheerleader
29.07.2007., 21:11
e i meni billy corgan ima baš simpatično iritantan nazalni glas. :zubo:
Vrlo seksualan :zubo:
Cheerleader
29.07.2007., 21:12
Ej sorry, al nemoj podcjenjivat Aguileru.Nemreš baš tak reć da nema sluha ni glasa.To sigurno nije istina.Ona ima odlične vokalne sposobnosti!.
Pa baš i nema. ali ima odlične sposobnosti oponašanja kuje u vrijeme tjeranja.
BabyNicky
29.07.2007., 21:17
Najbolji zenski: Minnie Ripperton, Natali Dizdar...i jedna zena koju nece svi prepoznat...Viktor Lazlo
Najbolji muski: JK - Jamiroquai, mali Paolo Nutini...mam bih mu dala:D
Najgori zenski: Nelly Furtado...vječno se derem Vesna Pisarović i onaj fufač od žene iz Karme, Christina Aguillera, Anastacia (doabar glas ali brate prekini sa prekenjevanjem)
majgori muski...pjevac iz REM bez konkurencije
kserkso
29.07.2007., 21:19
Pa baš i nema. ali ima odlične sposobnosti oponašanja kuje u vrijeme tjeranja.
UUUUUUUUUUUUUU Nisko. Pod rebra
Cheerleader
29.07.2007., 21:22
Nisam htjela biti gruba, samo iskrena :zubo:
Ja volim vizualno dočarati :mudri:
kserkso
29.07.2007., 21:32
Zaboravi ženu
Tracy Thorn
Pogotovo s Massive Attackom
Cheerleader
29.07.2007., 21:47
Tracey je dobra svakako, i sa Everything but the girl, i sa Massive attack kolaboracijom, a i solo.
Pogotovo solo.
Flowerchild
30.07.2007., 11:44
naj muski - mercury, dickinson
naj zenski - grace slick
system of a down
02.08.2007., 17:44
ma svatko ko se razumije u pjevanje mora priznat da je serj tankian zakon.....meni najbolji pjevac definitivno
kserkso
02.08.2007., 23:04
ma svatko ko se razumije u pjevanje mora priznat da je serj tankian zakon.....meni najbolji pjevac definitivno
Hellcat
03.08.2007., 09:08
Nekoliko meni najboljih:
Michael Gira mi je definitivno na prvom mjestu..Dubok, mračan, pomalo jeziv onak.. Njemu apsolutno nije potrebna muzika u pozadini..
Ajme, mogla bih ga slušat... :cerek: ..Zaljubljena u njegov glas!
James Hetfield - najprepoznatljiviji glas
Jeff Buckley - Omamljujući
Kurt Cobain - najekspresionističkiji
Matthew Bellamy - hm..svemogući!!!
Ženski glasovi uglavnom mi nisu baš uhu ugodni, al ovi jesu:
Shirley Manson i Marlene Dietrich :s
Freddie Mercury - najbolji muški vokal ikad, najveći raspon, genije
Tracy Chapman - umirujuća, ugodna, posebna
Tereza Kesovija - zakonom zabranit
Mišo Kovač - da se mene pita, nebi taj više usta otvorio, ni za pjevanje ni za rasprave...
Naravno, zaboravih, moj najdraži Brus D. iz Mejdena...
Incorporated
03.08.2007., 12:15
Najbolji muški: James Hetfield(Metallica), lik iz SOAD-a....
Najbolji ženski: Tarja(Nightwish, bila prije član benda)
Najgori muški i ženski: Deen:D
slažem se.definitivno.al ja njega i ovog drugoga,znaš na koga mislim,iz soada,su mi yebenica.-->njih smatram najboljim MUŠKIM glasom.predivno:cerek:
empifrik
06.08.2007., 14:13
meni je leonard cohen baš krasan, onaj duboki muški glas.. šteta kaj nezna pjevat :D
i mark sandman, on je kul jednostavno. i pjevač iz poguesa o daaa
od žena... enya, suzanne vega... kajaznam tak neko
najgori muški.. neam pojma
al zato najgori ženski - ona kuja iz evanesenca :rigo: :rigo:
pedala od biciklina
07.08.2007., 14:59
dakle, sto se meni tice
naj muski vokal:Kurt Cobain-lik je jako dobro pjevao i izvrsno se mogao derati
Zakon mi je i Iggy Pop i kak se nekad preserava.Legenda
A najkvalitetniji muski glas koji sam cuo mi je Vedder iz Prl Đema
Najdramatičniji i najbolniji mi je onaj lik iz Alice in Chainsa.Neznam kak se zove
Jeben mi je i onaj iz Ramonsa i Dexter iz offspring
Od Domaćih muških glasova volim Barea i Štulića, MRZIM Olivera, Đibonija, Žaka i sve te Cro soul, pop kurce
Naj ženski glas mi je Janis Joplin.Ima prejeben hrapavi glas
Mrzim sve one danasnje pjevachice tipa Shakira, Aguliera, Rihana i MTVjevse picke materine....
E da, od muskih glasova mrzim đastina, robi vilijamsa i bas i nevolim Hendrixov glas
Plaćena publika
07.08.2007., 15:37
Axl Rose kao najgori glas....Što god Slash odsvira ovaj mora pokvarit
pedala od biciklina
07.08.2007., 17:51
e da, zaboravio sam dodat da mi je Axl jedan od omiljenih.Bash pase Gunsima
Plaćena publika
07.08.2007., 18:29
e da, zaboravio sam dodat da mi je Axl jedan od omiljenih.Bash pase Gunsima
Ajde da im i paše, ali kada počne zavijati....:rolleyes:
Turky88
10.08.2007., 12:56
Freddie Mercury,Michael Kiske(Helloween),Bobby "Blitz" Ellsworth(Overkill):top:
svi ženski vokali + prljavi nigeri(reperi-ak uopce imaju vokalne sposobnosti):flop:
fairy feller
10.08.2007., 13:25
1 Freddie Mercury-there can be only one, tu nema dvojbe nimalo
2 John Lennon-najpotcjenjeniji glas ikad, fenomenalan vokal
3 Paul McCartney-i danas pjeva u istom tonalitetu ko i u 60ima, genijalac
4 Paul Rodgers-u blues rocku mu nema ravnog
5 Ronnie James Dio-najbolji metal vokal
a sad najgori vokali
1 svi nasi-cast iznimakama
2 Bruce Dickinson-he suck bigtime!
3 Boy Dylan-smijesan za cut
4 ma skoro svi danasnjih glazbenici
keano16
10.08.2007., 13:56
leonard cohen, nick cave, freddie, brian molko, james hetfield, - fenomenalni glasovi
pjevač scorpionsa - najiritantniji glas kaj sam čul so sad
milas_lacrymosa
13.08.2007., 18:59
najbolji- Fcourse mah Amy (Hartzler), Tarja, Sharon (WT), Simone (Epica)
najgori- Paris, Fergie, etc...
system of a down
21.08.2007., 18:18
slušaj mali....vidi se da nemaš pojma o teoriji glasnica zato bolje šuti i nejavljaj se na ovu temu više
Plaćena publika
21.08.2007., 18:31
Najgori vokal je :rigo:Adam Levin iz :bljak:Maroon5
talllica boy
21.08.2007., 18:59
najbolji-----hetfield(na albumima 1-4; kad je otišo na odvikavanje od alkohola izgubio glas)
-----alex laiho(jedan od najboljih)
najgori------svi hrvatske estrade
res publica
22.08.2007., 00:54
Najgori vokal je :rigo:Adam Levin iz :bljak:Maroon5
da, stvarno je grozan :flop: .
Vollttarren
22.08.2007., 01:05
Freddie Mercury:top:
lik is nicklbecka:flop:
Skin:top:
Minea
Night_elf
22.08.2007., 01:14
Najbolji vokali:
Tarja(bivša članica Nightwisha)
Kak se zove ona žena iz Evanescencea?:confused: .Mislim da Amy Lee
B.J.Armstrong iz Green Daya(koliko god da prezirem bend,lik ima super glas)
Znam da nekima jako čudan i smiješan izbor,ali frontman grupe Lordi mi je super
Najgori vokali:
Josipa Lisac---jedna i neponovljiva,da je nema trebalo bi ju izmisliti...
Žak---najjednostavnije,jako je iritantan
Axl Rose---Rađe bi da mi netko u uši nalije sumpornu kiselinu nego da moram slušati njegovo zavijanje
Frost Design
22.08.2007., 02:05
Chris Cornell je bio dobar prije neg kaj se frajer zapio
Axl Rose je loš, imaš pravo. I idiot pored svega. I isto se zapio.
po meni naj, naj, najbolji glas ima Matt Tucker iz banda Bullet for my Valentine, prejeben je....:cerek: nije loš ni Chester iz Linkin Parka... o lošima ne bi jer popis je predugačak i trajao bi u nedogled
izgubljena
22.08.2007., 17:13
najbolji glas mi ima Luke Steele, pjevač grupe The Sleepy Jackson ..mrak :cerek:
najgori - Aki Rahimovski
kacamarin
22.08.2007., 17:18
Best ever:Roy Orbison
Plaćena publika
22.08.2007., 18:04
po meni naj, naj, najbolji glas ima Matt Tucker iz banda Bullet for my Valentine, prejeben je....:cerek: nije loš ni Chester iz Linkin Parka... o lošima ne bi jer popis je predugačak i trajao bi u nedogled
Bez uvrijede. Ovi nabrojani meni su među gorima ;)
talllica boy
22.08.2007., 19:29
:bljak: no coment
no ofence, ali ovdje smo da bi rekli svoje mišljenje, a ne pljuvali po tuđima... stvarno jadno.-.. moja sućut- jednom ćete i vi odrasti, a do tada... :E
Cheesypoof
15.09.2007., 12:32
Najbolji:
Elliott Smith
Tom Waits
Gruff Rhys
Conor Oberst
Sufjan Stevens
Will Sheff
D. Boon
Frank Black
Chan Marshall
Leslie Feist
Najgori:
Matthew Bellamy
milas_lacrymosa
15.09.2007., 13:35
Najbolji vokali:
Tarja(bivša članica Nightwisha)
Kak se zove ona žena iz Evanescencea?:confused: .Mislim da Amy Lee
B.J.Armstrong iz Green Daya(koliko god da prezirem bend,lik ima super glas)
Znam da nekima jako čudan i smiješan izbor,ali frontman grupe Lordi mi je super
Najgori vokali:
Josipa Lisac---jedna i neponovljiva,da je nema trebalo bi ju izmisliti...
Žak---najjednostavnije,jako je iritantan
Axl Rose---Rađe bi da mi netko u uši nalije sumpornu kiselinu nego da moram slušati njegovo zavijanje
da, Amy Lee. Ili Amy Lynn Lee. Ili Amy Lynn Lee Hartzler :rofl:
sve se prihvaća. :D
° Daenerys °
15.09.2007., 18:24
LaBrie - savršen - pogotovo u Winter Rose-u
Matt Barlow (Iced Earth)-najbolji
Serj Tankian (SOAD)- moj najdrazi pjevac:D
najgore mi se neda nabrajati, puno ih ima
+ James Maynard Keenan (Tool, A Perfect Circle)
- Axl rose (gnr)
najbolji
axl rose
freddie mercury
john lennon
paul mccartney
elvis presely
kurt cobain
bon scott
mick jagger
i jos puno nji...
najgori
bon jovi
i neman pojma vise:misli::zubo:
freddie"s queen
16.11.2008., 19:47
najbolji muški: Freddie Mercury,
onaj lik iz nicklebacka,
james hetfield,
joe cocker,
rod stewart
andrea bocelli
najbolji ženski: maria callas
amy winehouse
najgori muški: anthony keids (rhcp)- iritira me njegov glas jednostavno sam alergična na njega
bruce dickinson (iron maiden)
najbolje izvedbe filmske: jack balck-the school of rock
jim sturgess-accros the universe
michael j. fox-back to future-johnny be good
bulletbeast
16.11.2008., 22:28
najgori TOMSON
KRAMPUS 69
16.11.2008., 22:45
Freddy Mercury je po meni najbolji glas ikada skupa sa Ianom Gillanom koji navodno ima raspon glasa u osam oktava(cijeli klavir) a u danasnje vrijeme skoro najjaci mi je Hetfield a odmah iza njega Dickinson :)
I_GnR_I
16.11.2008., 22:49
najbolji: Michael Kiske, Axl Rose,Danzig
najgori: Čoban,Mile kitić hh
Mama male Sandi
16.11.2008., 23:01
Najbolji: Aleksandar Cenov,Jacques,Luka Nizetic a moze i barba Axl Rose/Ceca..
Najgori: Vinko Coce/Yaya
Luciferia
17.11.2008., 10:23
najbolji - pjevač Nocturnal ritesa- Anders Zackrisson :s :s :s
Mama male Sandi
17.11.2008., 16:22
edit: zaboravila sam napisat za najbolji glas onaj pjevac iz Vatrogasaca! Ima legendaran glas
fairy feller
17.11.2008., 16:23
najbolji Freddie Mercury (tu nema dvojbe!)-ovaj thread bi se trebao zvati "najbolji glas poslije Freddia"
najgori, najodvratniji, najljigaviji...-Dickinson!!!
KRAMPUS 69
17.11.2008., 22:29
najgori, najodvratniji, najljigaviji...-Dickinson!!!
hahaha but why?!?I like his voice so much!mozda i je u mladim danima ali danas mi ima odlican glas i stvarno moze lijepo otpijevati i lagane stvari kao npr. ovu: http://www.youtube.com/watch?v=dAQ0wWSfAao
fencinglord
17.11.2008., 22:52
Kako možete reći da je Dickinson najgori? Ok, ukusi se razlikuju i nekome možda ne paše, ali objektivno gledano čovjek ima glaščinu i po'!
KRAMPUS 69
18.11.2008., 13:35
mozda se ljudima ne svida njegov glas, ali to definitivno ne znaci da on nezna pijevati!meni se osobno svida njegov glas jako puno i odlicno se uklapa u pjesme koje pjeva
mali_djava
18.11.2008., 23:00
najbolji i najnazalniji glas u svemiru i okolo ima john darnielle iz najpodcjenjenijeg benda na svijetu. bend se zove the mountain goats pa tko još nije poslušao, neka posluša.
najlošiji glas ima yuri iz stilnessa.
:lol:
ali antu se voli
:cerek::cerek::cerek::cerek:
Soon Li
18.11.2008., 23:08
najbolji-mariah carey-nema tog tona koji ne može skinuti i whitney houston-bar na vrhuncu svoje karijere
najgori-ima ih previšeeeee
cekačica
18.11.2008., 23:12
Najbolji: Michael Jackson (koji je ekšuli tenor, ne biste vjerovali)
Najgori: Enrique Iglesias
od žena: a, ono...sviđa mi se što Carey, Aguilera i Dion mogu pjevat što god hoće, a odvratno mi je što to naglašavaju i gdje ne treba, neke pjesme jednostavno ne trpe glas preko svake mjere...
Po meni najbolji Eros Ramazzotti bez dileme, a najgori i najdepresivniji i najiritantniji onaj kurt cobain.
najbolji
axl rose
freddie mercury
john lennon
paul mccartney
elvis presely
kurt cobain
bon scott
mick jagger
i jos puno nji...
najgori
bon jovi
i neman pojma vise:misli::zubo:
i da jos mrzim onog iz maidena
ChR0NoS
22.11.2008., 01:26
Kako možete reći da je Dickinson najgori? Ok, ukusi se razlikuju i nekome možda ne paše, ali objektivno gledano čovjek ima glaščinu i po'!
slažem se
tema se ne zove vama najmanje drag glas, već najgori glas
a dickinson trenutno ima jedan od najboljih glasova na cijelom svijetu (naravno govorim trenutno jer treba izuzeti mrtve i starce koji su zahrđali)
najbolji muski : freddie mercury, tony hadley (spandau ballet), tose proeski
najbolji zenski: aretha franklin, whitney houston, alicia keys
najgori muski: jura stublic, axl rose, mladen bodalec
najgori zenski: vlatka pokos, kylie minogue, alka vuica
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.