View Full Version : kako izazvati menstruaciju?
Angelica
21.09.2006., 16:06
ne ne dvoboj :-)
evo kasni mi vec dva tjedna, jucer radila test na trudnocu i nisam trudna, a i seksala se s gumicom.
trebala bi ju dobiti sad za vikend jer u pon idem na put i ne bude me tri tjedna, a prvi dan mi je uzasan, ne mogu na wc i uzasno me boli. ako postoji kakav prirodni lijek, recite. kak da ju natjeram da procuri, da taj prvi dan riješim doma, jer je poslije sve lakse.
veceras moram probati vrucu kupku, svi govore da to potakne cirkulaciju, a za ostalo nisam cula. prijedlozi?
Pusti narodne savjete već se probaj danas naručiti za ginića sutra. To nije nemoguće ako ideš privatnom. Ili ga barem telefonski pitaj o čemu se možda radi.
Ponekad od stresa se zna pomaknuti ciklus ili preskočiti, no može biti i cista (folikul ne pukne, već se pretvori u cistu na jajniku, što nije bezopasno).
ja sam pila dabroston :zubo:
poslušaj crticu, probaj kod ginekologa sutra (nije nemoguće ni ako ideš socijalnom). il se sutra pojavi tamo i ne miči se dok te ne prime. :D
Dabroston može izazavati, kao i još neki, no samo po preporuci ginića...nije se s hormonalim stvarima za zafrkavati :nono:
zato i je zubo nacrtan. :)
ma, s putovanjem il bez, da mi kasni 2 tjedna, ja bih se nacrtala kod ginekologice. :)
zato i je zubo nacrtan. :)
ma, s putovanjem il bez, da mi kasni 2 tjedna, ja bih se nacrtala kod ginekologice. :)
Upozorenje je bilo namijenjeno Angelici :D
Da ne otrči u apoteku i kupi Dabroston.
A čuj, dva tjedna u iščekivanju menge prođu brzo, pogotovu ako si eleminirala trudnoću. No, zbog dost dugačkog puta, trebala bi raščistiti situaciju jer ako ni tad ne dobije, to je već 5 tjedana.
A da još koji put proba istestirati da ipak nije trudnoća :zubo:
sumnjam da dva tjedna nakon očekivane menstruacije test ne otkriva trudnoću. osim ako ima podosta neuredne cikluse i ne zna točno kad joj je bila ovulacija. :misli:
Upozorenje je bilo namijenjeno Angelici :D
Da ne otrči u apoteku i kupi Dabroston.
ne bi ga joj ni trebali prodat bez recepta.
Kako izazvati menstruaciju?
Staviš dva prsta unutra i ne opireš se, kužiš, kužiš :frajer:
sumnjam da dva tjedna nakon očekivane menstruacije test ne otkriva trudnoću. osim ako ima podosta neuredne cikluse i ne zna točno kad joj je bila ovulacija. :misli:
A čuj, uvijek postoji mogućnost da nešto dobro ne napraviš. Osobno, probala bih još jednom, pogotovu prije nego se počne nešto hormonalno piti.
@tilla: u praksi se sve može kupiti, pa i hormonalni lijek :D
@tilla: u praksi se sve može kupiti, pa i hormonalni lijek :D
znam; pogotovo u privat ljekarni.
al eto ima čak ovih koji to odbijaju prodat.
uf, meni je od dabrostona bilo za :visi:
al on, koliko se sjećam, ionako ne djeluje odmah nego nakon par dana?
kako kome; meni je krenulo nakon zadanog roka.
dotad je bilo; ajme meni.
Hella Good
21.09.2006., 17:32
otkriva već prvi dan nakon izostanka menstruacije.
meni je rekla da pijem dok ne dobijem, osim ako potraje ne sjećam se više kolko, onda da dođem.
otkriva već prvi dan nakon izostanka menstruacije.
ako je ovulacija taj mjesec bila 1o dana kasnije nego inače, baš i ne. :D
Hella Good
21.09.2006., 17:39
ako je ovulacija taj mjesec bila 1o dana kasnije nego inače, baš i ne. :D
Ako se cijeli ciklus poremetio, to je druga stvar. Ali nije nužno ovulacija kasnila ako kasni i menstruacija- moguće, ali ne nužno.
Angelica
21.09.2006., 20:00
ovak: ciklus mi je poremecen, naravno, jer sam prestala kontracepcijske piti, dva mjeseca mi je bilo redovito i sad prosli mjesec kasnila, a i ovaj, a i pocela sam opet dobivati pristice kakve sam imala prije diane-35.
ginica sam zvala i rekla mi je da ako sad pocnem piti te dabrosten, onda mengu dobijem za 5 dana, znaci na putu.
imala sam ispit jucer, tak da sam i zbog toga bila pod stresom i nisam ni redovito jela, tak da i to moze utjecati.
test za trudnocu sam radila popodne, mozda nije tocan jer nije prva jutarnja mokraca, ali seksala sam se malo prosli mjesec, nismo se cesto vidali, i uvijek uvijek smo imali kondom i uvijek poslije provjerili da nest ne curi van.
ocito se jedino mogu nadati da prokrvarim u ova 3 dana sama od sebe
Meni je moja ginekologica rekla da postoji nekakva injekcija za te stvari...
evo kasni mi vec dva tjedna, jucer radila test na trudnocu i nisam trudna, a i seksala se s gumicom.
trebala bi ju dobiti sad za vikend jer u pon idem na put i ne bude me tri tjedna, a prvi dan mi je uzasan, ne mogu na wc i uzasno me boli. ako postoji kakav prirodni lijek, recite. kak da ju natjeram da procuri, da taj prvi dan riješim doma, jer je poslije sve lakse.
veceras moram probati vrucu kupku, svi govore da to potakne cirkulaciju, a za ostalo nisam cula. prijedlozi?sport zna pomoci, kao i seks, ali najbolji je dobar šok :D
maša&maša
21.09.2006., 21:45
veceras moram probati vrucu kupku, svi govore da to potakne cirkulaciju, a za ostalo nisam cula. prijedlozi?
prokuhaj 2 dcl crnog vina sa cimetom,meni je upalilo
Caj NEVENA cuda cini. Ne znam koliko podnosis okus i miris, uzasan jeste, ali mozes s njim izazvati menstruaciju. Inace, gumicu mozes okaciti o shtrik ako ti kasni toliko...
Angelica
21.09.2006., 22:45
ali test je negativan!!! pa vidlo bi se nakon 2 tjedna. evo, veceras opet putujem, i budna bum cijelu noć, kaj to nije stres za organizam? a i ispit je bil veliki.
napravila budem jos jedan test sa jutarnjom mokracom.
al meni se cini da se cistim od tih silnih hormona, jer pila sam tablete 4 god. a prije nek sam ih pocela piti bilo je isto tak neredovito
angelica, zaš si opće pila diane? pcos?
Angelica
22.09.2006., 01:23
zbog neredovitih menstruacija koje su jako dugo trajale kad su dosle i bile jako bolne. a onda sam dobila i decka pa su posluzile i za to.
sad sam jako nervozna zbog komentara da mi gumica nist ne znaci ako kasni dva tjedna. test je negativan. da sam tu dosla cendrat (ko prosli mjesec:D ) da mi kasni svi bi mi rekli da zake ne napravim test i smirim se. sad sam napravila test, a opet nije dobro. :flop:
prije diana sam imala dosta pristica, bas potkoznih, i sad mi se opet pocinju javljati, a i kosa mi se jače masti, a i to su diane rijesile.
prestala sam ih piti jer cujem samo lose stvarii o njima. nisam neodgovorna i uvijek se seksam s kondomom (osim kad imam mengu, jer je kao mala vjerojatnost da zatrudim. al ako se seksam kad imam mengu, on ne svrsi u mene, a i to je nest). inace uvijek kondom!!!
sad opet panicarim da sam trudna!! a test je negativan!!
jel ti rađena analiza hormona tad? il je uzv pokazao pcos? il nešto?
malo mi je čudno samo za regulaciju ciklusa dat diane, uz toliko pilula s toliko manje hormona. :confused:
sad opet panicarim da sam trudna!! ma nisi. :)
Angelica
22.09.2006., 01:30
ma kakvi hormoni, nisu mi ni krv vadili, tu kod nas svi dobivaju diane , prvenstveno za kontracepciju. nije mi ginekolog niti rekel da moram raditi pauze, nego sam to sama. na kraju sam se posvadajala s tim seronjom starim i uzela karton.
sad imam super ginekologicu, al necu vise nista piti. jedino rjesenje je da se ne seksam do braka :confused:
tu kod nas svi dobivaju diane , prvenstveno za kontracepciju.:eek: :eek:
diane nisu kontracepcijska pilula nego lijek za androgenizaciju. :mad: (ne tebi, krelcu koji prepisuje)
jedino rjesenje je da se ne seksam do braka ili da prijeđeš na neke niskodozažne, il da počneš mjerit temperaturu, proučavat cervikalnu sluz i to.
apstinencija se meni osobno ne sviđa. :D
Karmela
22.09.2006., 02:56
...... a prvi dan mi je uzasan, ne mogu na wc i uzasno me boli. ako postoji kakav prirodni lijek, recite. kak da ju natjeram da procuri, da taj prvi dan riješim doma, jer je poslije sve lakse.
Midol ili nesto slicno iz slobodne prodaje. Radi sve sto treba.
Od narodnih preporucam zavijanje na mlad mjesec. Mozda tebi pomogne. :zubeki:
koja je tom midolu djelatna supstanca?
Karmela
22.09.2006., 05:51
Acetaminophen, Pamabrom, Pyrilamine maleate u ovoj formuli koju ja koristim.
Druge formule su s ibuprofenom, sa ili bez kofeina...itd. Ma fenomenalno nesto!:D
midol (http://www.midol.com/Products/MenstrualFormula/Gelcaps/index.asp)
takodjer pamprin (http://www.chattem.com/products/pamp.asp) jako dobar. Ma sigurno i mi imamo slicne produkte, samo treba pogledati.
3 analgina i tople vode ;) rastvor ce prosiriti kapilare....
Tochkica
22.09.2006., 11:52
vruca kupka moza samo napraviti suprotno jer kad sjednes u kadu ili negdje u neki bazen i slicno dakle kad je voda oko tebe, stvori ti se negativan pritisak i mozes tako odgoviti menstruaciju na sva tjedna :zubo:
a meni je funskcironiralo jedno pice a to je jagotraum + coca cola
drugi dan sam dobila mengu
sad nije upalilo jer sam trudna al inace....
Hella Good
22.09.2006., 20:10
Druge formule su s ibuprofenom, sa ili bez kofeina...itd. Ma fenomenalno nesto!:D
.
ali kakve veze ima ibuprofen..pa to je analgetik i antireumatik only..hm:rolleyes: ne kužim..
Angelica
23.09.2006., 12:03
dobila sam jucer. dosla je sama od sebe.:cerek:
i nije nist boljelo, a to je jako jako cudno:confused:
inace kad boli pijem trudnički apaurin, 2 mg. jedino kaj mi ga mama mora kupovati u apoteci jer meni ne zele prodati. pomaze
Lapulapu
23.09.2006., 12:55
inace kad boli pijem trudnički apaurin, 2 mg. jedino kaj mi ga mama mora kupovati u apoteci jer meni ne zele prodati. pomaze
Protiv bolova uzimaš apaurin :confused:
Jel to ono 'boli, al se ne sekiram' ;)
uf; i meni je prva vijest za apaurin i bolove.
btw; nema beze baš s temom, ali doma uvik imam buscopane; ako neko zna zamjenu za njih, a da ih ima u rvackoj; slobodno napišite.
Lapulapu
23.09.2006., 13:04
Baralgin ima isto djelovanje :)
A što se tiče Buscopana (btw nisam ni znala da ga više nema u nas) mislim da Pliva proizvodi Buscol...nije drek neg se pas posr'o ;)
tnx :)
s buscopanom sam prezadovoljna; a nekako ne bi u trst samo po to.
Lapulapu
23.09.2006., 13:08
Probaj Buscol :)
Kažu da je to ono 'plivadon i krkadon' :zubo:
ček; tog ima u nas?
edit; khm svašta zna google.
čak ga i pliva prozvodi.
Hella Good
23.09.2006., 14:08
da, Buscol je identična stvar kao uscopan, ali možda nešto i jeftiniji. (jer je domaći).
A odličan spazmolitik ti je i Spasmex, isti shit, meni osobno možda i malo bolji. :)
Hella Good
23.09.2006., 14:11
Baralgin ima isto djelovanje :)
ne znam odnosili se ovo na apaurin ili buscol, ali baralgin je potpuno druga stvar od oboje navedenog. To je anlagetik i antipiretik, i ok- za bolove kod ciklusa djeluje slično kao u buscol ali nije lijek sličan. A apaurin ... halo, to je sedativ! :eek:
Lapulapu
23.09.2006., 16:38
Ajd malo pažljivije pročitaj, pa ja sam prva komentirala uzimanje apaurina kao sredstva protiv bolova ;)
što se tiče buscopana i baralgina, ne bih ulazila u rasprave o kemijskom sastavu, oba lijeka preporučuju između ostalog i kod menstrualnih bolova. Dakle imaju isto djelovanje u smislu da pomažu smanjenju boli.
Angelica
23.09.2006., 18:53
Protiv bolova uzimaš apaurin :confused:
Jel to ono 'boli, al se ne sekiram' ;)
Jos nisam primijetila da se prestanem sekirati od apaurina. Ali da prestane boljeti, to da.
hm, kako izazvati menstruaciju...
mene trenutno vise zanima kako ju zaustaviti :D
blink_blink
23.09.2006., 22:12
tablete-dabroston
tablete-dabroston
uzimala sam ih neko vrijeme redovno, sad pauziram.
ali kakve veze ima ibuprofen..pa to je analgetik i antireumatik only..hm:rolleyes: ne kužim..
za menstrualne bolove, ne izazivanje krvarenja. :)
Metamizol je, ipak, u svijetu uglavnom napušteno terapijsko sredstvo jer može izazvati oštećenje koštane srži i poremećaj krvne slike koje može biti i smrtonosno.
Registrirani u RH za 2006: Analgin (PLIVA), Alkagin (ALKALOID), Baralgin M (AVENTIS)
http://www.farmakologija.com/materia/n_c_aa.htm
:eek:
dva pitanja: :D
otkad se po buscopan mora u trst? meni se čini da sam ja to kupovala u apoteci :confused:
jel bi dobra zamjena bio spasmex, pošto i on opušta glatke mišiće?
Cattleya
24.09.2006., 01:16
Da jer je spasmex isto spazmolitik.
Odgovor na prvo pitanje ne znam.
A da od Apaurina manje boli ima logike jer benzodiazepini osim što djeluju kao anksiolitici i sedativi, djeluju i relaksirajuće na mišiće.
otkad se po buscopan mora u trst? meni se čini da sam ja to kupovala u apoteci :confused:
jer ga u zg.u, a bome ni u dalmaciji nisam našla.
khm, možda bi ga bilo u Ri, ali nikad ga nisam tražila tamo.
a dobro, buscol ćeš valjda nać.
za buscopan nisam sigurna ionako. al ja mislim da je toga bilo :confused:
pa da tog ima; meni je bitno da ima nešto vrlo slično buscopanu, a da je efektivno.
od viška infa ne boli glava.
Hella Good
24.09.2006., 23:56
A da od Apaurina manje boli ima logike jer benzodiazepini osim što djeluju kao anksiolitici i sedativi, djeluju i relaksirajuće na mišiće.
a da...ali kad ih ljudi i za to koriste, očito se s razlogom ne izdaju bez recepta... :rolleyes:
gnjavež
27.09.2006., 12:18
Caj NEVENA cuda cini. Ne znam koliko podnosis okus i miris, uzasan jeste, ali mozes s njim izazvati menstruaciju. Inace, gumicu mozes okaciti o shtrik ako ti kasni toliko...
ok meni nije jasno :misli: ako nije pukao, u cemu je problem?
d@nijel@
01.11.2006., 17:14
nevenov čaj sam probala međutim, meni nije baš pomogao....:rolleyes:
Meni je danas 50.-ti dan :rolleyes: Neki smeđi iscjetkić se pojavio, a šta će biti od toga, još se ne zna...
šta ti je rekao ginekolog?
atlantis
02.11.2006., 20:49
dva pitanja: :D
jel bi dobra zamjena bio spasmex, pošto i on opušta glatke mišiće?
ja spasmex dobivala za bubrezne bolove... sjecam ga se kao jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaako gorkog :fuj: :bljak:
za menstrualne mi je bolje djelovao ketonal
meni su spasmex dali dok sam pišala kamenac, al mi palo na pamet :D
atlantis
02.11.2006., 20:52
od proljeca nemam tih problema :kava: :frajerica:
ni ne skuzim da je dosla :D
a dobro, buscol ćeš valjda nać.
za buscopan nisam sigurna ionako. al ja mislim da je toga bilo :confused:
buscopan sam i ja pila nekoć dok mi je menzis bila bolna
nakon poroda stvarno više nisu bolne
inače, menzis se 'izazove' tako da se žena jednostavno opusti, kasni zbog živčanosti /znam po sebi
Tiskaj jako. Mozda dodje. :D
atlantis
02.11.2006., 22:05
kasni zbog živčanosti
ili hormona, ili ciste/tumora a nekad zna kasnit i zbog trudnoce :zubo:
samo ponekad...:rofl:
jesi negativna.. :eek:
atlantis
02.11.2006., 23:30
jesi negativna.. :eek:
:srami se:
maša&maša
02.11.2006., 23:42
ovako...2 dcl crnog vina/prokuhaj jedno 20-tak min/i ubaci malo cimeta...popij toplo,provjereno pomaze;)
Koliko često? samo jedanput u vrijeme kad je već trebala doći ili?
ajd, oke, a koliko zdravih ženski bezveze histerizira da je trudno uopće nije, jer kasni gdjekoji dan
Ma nisam još ni bila kod ginekologa ovaj put. Ionako mi ne kaže niš pametno... Kad mi je nije bilo sedam mjeseci, poslao me vadit hormone, hormoni su bili u redu, nalaz ginekološki je bio u redu, nikakvih tumora, cista, ničega - rekao je da je sve normalno, ali da jednostavno izgleda kao da jajnici više neće funkcionirati. I da ne zna zašto. Inače, idem kod privatnika, i to dobrog, ako se može suditi po pričanjima okolo...
Baš sam se počela baviti mišlju da kupim test, da isključim trudnoću (mislim, mogla sam začeti jedino "bezgrešno" :rolleyes: Ali za svaku sigurnost, tek toliko da doktorici to ne bude prvi savjet), pa ići ginekologu... Ali eto, dobila sam danas. Vidjet ćemo kako i kada će druga doći. Ako ne poduzmem nešto da ne dođe :zubo:
pastelica24
04.11.2006., 09:07
pariti noge za vrijeme dok se pije to vino a dovoljno je da prokuha i ide malo više cimeta i da stvarno pomaže
ili hormona,
fakat ne treba pojednostavljivati,vidim, ima tu cura kojima stvarno ''bolesno'' kasni.
meni su nekoć jako kasnile pa se uspostavilo da imam hipotireozu, otkad pijem hormone, sve se 'ubrzalo'
:)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.