View Full Version : Opadanje kose
stranice :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
[
11]
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
Meni će uskoro 2 godine da se zamaran s kosom.Meni je problem smanjen obujam i debljina dlake koja varira.Uglavnom dermatolozima je to ok,čak super.
Spreman se vadit krv radi kalija,pa da vidimo fali li ga slučajno.Inače u literaturi ovako čitam da je bitan omjer natrij-kalij,a na onom mom testu natrij je bio granični slučaj kao i b -vitamin.
Inače sad će jese npa kažu da kosa više opada,no ko zna.Ja si dajem rok tamo do petog miseca...pa onda ću tražit po zagrebu doktora stanimirovića i on će bit moj treći po redu dermatolog.Reće li i on da iman zdravu i gustu kosu to će biti kraj i neću se više ni trena zamarat.Ukoliko bude obrnuto,onda ću povuć druge poteze ,a do tada ću se maximalno pobrinut da svojoj kosi osiguram najbolje uvjete.
Inače prilikom ispadanja ,svaka moja vlas koja ispadne ima na dnu onu kao malu vrećicu..netko je napisao da je to dobro..jer to kao znači da mlada vlas staru gura van.No šta ako se to dešava sporo...možda je to moj problem...ah..ko će ga da zna...vidit ćemo..
djevojka-broj-8
14.09.2010., 17:17
proucavala sam zadnjihz dna vlasi koje su ispale i svaka mi je imala tu "vrecicu", bijela kuglica na vrhu. znaci da to nije nista zabrinjavajuce? nisam niti jednu primjetila da nema to.
tako je netko bio napisao.sad valja vidit.eto to je i moje pitanje...Da li je to dobar ili loš znak?
No činjenica je da je volumen smanjen ...i to je problem..
6ftunder
15.09.2010., 18:41
ja imam jedno pitanjce. inače uvijek kosu nosim u repu i češljam je jedino poslije pranja jaako rijetkim češljem jer mi se inače ne petlja. perem ju jednom tjedno jer mi se tako oporavlja, imala sam period od 5 godina kada sam ju peglala svaki dan i sad unazad godinu dana više ju uopće ne peglam jer želim da naraste. i sad kako je počela (iako nije još) jesen, jedan dan ja sjednem u kadu, odvežem rep, pustim vodu i dočekam punu šaku kose. inače mi ispada, ali sada izgleda puno više. slikala sam količinu kose koja mi je ispala pri tom pranju kose, uvijek vadim tu kosu van kade jer mi se jednom tako već zaštopalo sve...
UPOZORAVAM, osobe koje su osjetljive na slike ispale kose, neka ovo ne otvaraju :)
SLIKA KOSE!!! (http://i892.photobucket.com/albums/ac121/TUMPECCET/DSC00055.jpg)
je li ovo normalna količina kose koja može ispast pri jednom pranju, ponovno napominjem da kosu stalno nosim SVEZANU, ili bi trebala doktoru?
Čuj.Kako san shvatio kosu pereš jednom u 7 dana.Po teoriji normalnog ispadanja kose u tih 7 dana moglo je ispast oko 700 dlaka,uzevši u obzir dužinu kose ,slika koju si stavila pokazuje koliko malo kose ti je ispalo jer tu nema ni 200 dlaka.
Postoje ljudi kojima zna ispast i do 300 dlaka dnevno,e to je već zabrinjavajuće.Opusti se i uživaj u svojoj grivi..dok mi ne možemo ..lol!
patientia
15.09.2010., 19:03
Vezanje repa moze uzrokovati trakcijsku alopeciju.
No, ako kosu ne cesljas svaki dan, moguce je da otpala kosa ostaje zapetljana s kosom koja je jos uvijek pricvrscena na tebe.
Ne mogu otvoriti sliku. Pokusaj brojati ispale vlasi svaki dan, pa ako je u prosjeku vise od 100, odi doktoru, prvo opce prakse.
Zbog dvogodišnje uporabe SSRI antidepresiva kosa mi se stanjila,drastično prorijedila, ispada.Više ne pijem taj lijek. Kojim nadomjescima prehrane da pokušam sanirati stvar i popravim stanje? :confused:
Zbog dvogodišnje uporabe SSRI antidepresiva kosa mi se stanjila,drastično prorijedila, ispada.Više ne pijem taj lijek. Kojim nadomjescima prehrane da pokušam sanirati stvar i popravim stanje? :confused:
pa imaš već na forumu dosta tema o tome (sredstva za brži rast kose, kako do duge kose i sl).
uz zdravu prehranu, ne bi ti bilo loše uzimati kal hair force (180kn) ili forcapil(120kn). imaš i u dm-u das gesunde plus haar vital (20kn). ja sam osobno sve pila i najbolji, ali i najskuplji mi je kal. možeš probat s ovim iz dm-a, pa ako ne da rezultate probaj ovo drugo. u pravilu su ti u svima njima B-vitamini i cink, a forcapil i kal ti još sadrže cistein i metionin koji jačaju korijen kose.
ja sam sebi u prehranu ubacila više jaja i mlijeka jer su kvalitetan izvor proteina. imaš i različite ampule protiv ispadanja kose. ja sam imala vichy i stvarno je bio dobar (300kn). a čula sam fitoval ima isto losion protiv ispadanja koji je dobar (50kn) u dm-u.
patientia
17.09.2010., 00:33
Nemoguce je reci bez da prvo vidis kojih nutrijenata ne unosis dovoljno. Ne budite lijeni koristit CRON-o-Meter (ili neki od online servisa) i ne bacajte novac na dodatke nutrijenata kojih dodatke vjerojatno ne trebate.
Begemotica
17.09.2010., 08:21
Davno nisam pisala na ovoj temi, a sada se javljam sao da bi ohrabrila svih koji imaju problema s ispadanjem kose. Unazad godinu-dvije imala sam njih i ja, a sada redovito dobivam komplimenti od frizera na kvaliteti kose. Doduše, sada mi je uhvatilo sezonsko ispadanje, ali ne uzbuđujem se zbog toga, jer znam da je prolazno.
Moj savjet svima tko ima problema - što manje se živcirati, i dobro pripaziti na opće zdravstveno stanje, pogotovo sve što ima veze s hormonima.
Hm u onom cron-o-metru ili kako li se već zove piše da je minimum kalija potrebnog u organizmu 4700mg..hm..ko će ga znat...a ja od minerala u kapsulama dobijam samo 40 mg...Sutra iden kontrolirat kalij u krvi.
patientia
17.09.2010., 20:08
Da da, tak nesto i ovaj DM-ov dodatak ima. Lakse je kalij dobiti iz rajcica, krumpira i banana (i Sanusola) nego iz bezreceptnih suplemenata.
Davno nisam pisala na ovoj temi, a sada se javljam sao da bi ohrabrila svih koji imaju problema s ispadanjem kose. Unazad godinu-dvije imala sam njih i ja, a sada redovito dobivam komplimenti od frizera na kvaliteti kose. Doduše, sada mi je uhvatilo sezonsko ispadanje, ali ne uzbuđujem se zbog toga, jer znam da je prolazno.
Moj savjet svima tko ima problema - što manje se živcirati, i dobro pripaziti na opće zdravstveno stanje, pogotovo sve što ima veze s hormonima.
da, živciranje može imati loše posljedice na kosu. u to sam se osobno uvjerila...
Qucijic
18.09.2010., 23:56
evo je sam danas dobila na poklon ovaj šampon protiv ispadanja kose http://translate.google.hr/translate?hl=hr&sl=it&u=http://cgi.ebay.it/SHAMPOO-RINFORZANTE-ANTICADUTA-PROTOPLASMINA-1000-ML-/120615337781&ei=FTOVTPK-Hc3BswadkJlk&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=4&ved=0CCkQ7gEwAw&prev=/search%3Fq%3Dprotoplasmina,bagno%2Banticaduta%26hl %3Dhr%26rlz%3D1W1IRFC_en
još ga nisam iskušala ali dobro miriše. :)
je li čuo iko za ovu firmu-farmaca international, šampon je protoplasmina...?
iz talijanskih frizerskih salona je.....:ne zna:
blah, ne znam što da napišem...ako mi neko bar može malo prokomentirati što mu se čini po opisu na netu....
Sekhmet
19.09.2010., 01:45
pozdrav!
čitala sam malo vaše postove i zastala kod ovog dijela o hormonima... meni se naime isto dosta prorijedila kosa. oduvijek sam imala "visoko čelo" i zaliske,ali primjetila sam da mi se tjeme nazire na desnoj strani iznad zalizaka...Razdjeljak kose kad mi je u repu mi se također dosta proširio... :eek:
i prolazi mi kroz glavu, može li to biti od stresa? od učestalih blajhanja pramenova u zadnjih godinu dana? Od čestog vezanja kose u rep (mogu li uopće te stvari utjecati na toliki gubitak kose?)
Ali sad mi i kroz glavu prolaze hormoni.. Ja koristim kontracepcijske flastere redovito zadnjih godinu dana...Mislite li da postoji mogućnost da su mi oni poremetili hormone i uzrokovali gubitak kose? :eek:
pozdrav!
čitala sam malo vaše postove i zastala kod ovog dijela o hormonima... meni se naime isto dosta prorijedila kosa. oduvijek sam imala "visoko čelo" i zaliske,ali primjetila sam da mi se tjeme nazire na desnoj strani iznad zalizaka...Razdjeljak kose kad mi je u repu mi se također dosta proširio... :eek:
i prolazi mi kroz glavu, može li to biti od stresa? od učestalih blajhanja pramenova u zadnjih godinu dana? Od čestog vezanja kose u rep (mogu li uopće te stvari utjecati na toliki gubitak kose?)
Ali sad mi i kroz glavu prolaze hormoni.. Ja koristim kontracepcijske flastere redovito zadnjih godinu dana...Mislite li da postoji mogućnost da su mi oni poremetili hormone i uzrokovali gubitak kose? :eek:
pa sve navedeno može dovesti do ispadanja kose. može biti samo jedno od navedenog, ali može biti i sve zajedno. ali nisam skužila, jeli tebi kosa pojačano ispada, pa si ti tek sad skužila da se prorijedila?
ili ti se s vremenom prorijedila, makar nisi imala neke faze jačeg ispadanja?
jer moguće je i da ti nova kosa slabije raste, ili ti se postojeća vlas pri korijenu stanjila pa ti se onda jače vidi razdjeljak.
Pregledao san status natrija i kalija u krvi.U granicama su normale.Zasad je dosta šta se tiče tih pregleda.Inače ,dosta ljudi stres optužuje kao jedan od glavnih razloga za kosu.Ne znan koliko je to istina,ali ja iman problema unazad 3 godine kada me je gadno stres pohara ,a još ga se nisam rišio.
Kažu da stres sužava krvne žile.
I još san tio pitat.Kakav je neki šampon Thymuskin?Izgleda da je jako skup i dobar navodno.Bi li se moga koristit preventivno?Iskustva?...
kokoshka
19.09.2010., 17:41
cure, molim vas za malu pomoć. naime, bila sam danas kod svog susjeda kineza na masaži i tak mi pričamo, i kažem mu za probleme s kosom, da mi opada jako i da mi ne raste nova kosa. kaže on meni da ima nešto što bi mi moglo pomoć i dao mi je neki hair tonic 101f od firme zhangguang. išla sam guglat i naišla na ovu (http://www.zhang-guang.com/usage.html)stranicu. i sad ne kužim, piše da moram kosu oprat 1-2 puta? na dan? evo ovo piše: Wash you hair 1-2 times a day and apply the tonic after the scalp is dry again. ne kužim, može li mi netko pojasniti to? je li to što mi je dao svojevrsna vrsta minoxidila ili kaj?
Sekhmet
19.09.2010., 19:19
pa sve navedeno može dovesti do ispadanja kose. može biti samo jedno od navedenog, ali može biti i sve zajedno. ali nisam skužila, jeli tebi kosa pojačano ispada, pa si ti tek sad skužila da se prorijedila?
ili ti se s vremenom prorijedila, makar nisi imala neke faze jačeg ispadanja?
jer moguće je i da ti nova kosa slabije raste, ili ti se postojeća vlas pri korijenu stanjila pa ti se onda jače vidi razdjeljak.
ja sam skužila da se prorijedila..nisam primjetila da nešto pojačano opada..inače ju niti ne feniram nešto,samo počešljam i posušim fenom..al baš sam početkom ljeta skužila kako se prorijedila da si na nekim mjestima vidim tjeme..nisu to "rupe" nego područje (uz lijevu stranu iznad zaliska i kod čela) na kojima je rijeđa...plus kaj sam se smrzla kad sam vidila na fotki kako mi razdjeljak izgleda...mladih dlakica koje strše imam, iako ne onako puno kako sam znala imati...,
ja sam čula čak i za recept utrljavanja češnjaka pa sam i s time pokušavala, iako ne predugo jer hmm..malo je nezgodno kad na poslu smrdiš po češnjaku..:D
al tu sam čitala da neki koriste taj minoxidil... možda da za prvu ruku probam s time?
p.s. evo slika razdjeljka:
http://img808.imageshack.us/img808/7562/izrast2.jpg
odi ti provjeri krvnu sliku i hormone, pa možda nađeš neki uzrok. to možeš preko uputnice.
manje veži kosu u rep i probaj je manje tlačiti farbanjem. možda ne bi bilo loše da se pofarbaš u prirodnu nijansu i dalje je više ne gnjaviš dok ti se ne oporavi.
naravno, probaj se što zdravije hraniti.
minoksidil ti je periferni vazodilatator. on ti se nanosi na vlasište i povećava cirkulaciju kroz korijen vlasi pa tako potiče rast kose. veća cirkulacija znači i veći dotok hranjivih tvari.
rast kose se može očekivati nakon 4 do 6 mjeseci terapije. nisam ga koristila osobno, ali može ti izavati blagi dermatitis. i znam da oni koji ga koriste znaju biti nezadovoljni jer se nekad prestankom korištenja, vraća stanje na staro. njega možeš kupiti u ljekarni bez recepta.
Begemotica
20.09.2010., 13:13
cure, molim vas za malu pomoć. naime, bila sam danas kod svog susjeda kineza na masaži i tak mi pričamo, i kažem mu za probleme s kosom, da mi opada jako i da mi ne raste nova kosa. kaže on meni da ima nešto što bi mi moglo pomoć i dao mi je neki hair tonic 101f od firme zhangguang. išla sam guglat i naišla na ovu (http://www.zhang-guang.com/usage.html)stranicu. i sad ne kužim, piše da moram kosu oprat 1-2 puta? na dan? evo ovo piše: Wash you hair 1-2 times a day and apply the tonic after the scalp is dry again. ne kužim, može li mi netko pojasniti to? je li to što mi je dao svojevrsna vrsta minoxidila ili kaj?
Da, to i mene bilo zbunilo jer ne poznajem ama baš nikog tko pere kosu 2 puta na dan. Na kraju sam zaključila da ne moram prati kosu 2 puta na dan već samo nanositi tonik ne čistu kožu vlasišta, tako da ako sam tog dana bila izložena, recimo, prašini na gradilištu, operem kosu, a ako sam cijeli dan radila u uredu - ne perem.
kokoshka
20.09.2010., 15:11
Da, to i mene bilo zbunilo jer ne poznajem ama baš nikog tko pere kosu 2 puta na dan. Na kraju sam zaključila da ne moram prati kosu 2 puta na dan već samo nanositi tonik ne čistu kožu vlasišta, tako da ako sam tog dana bila izložena, recimo, prašini na gradilištu, operem kosu, a ako sam cijeli dan radila u uredu - ne perem.
super, hvala na odgovoru ;)
koristiš ovaj losion ili minoxidil?
malo me strah jer piše da ima 63% alkohola, pa sad ne znam hoće li mi to potaknuti sušenje vlasišta? jer imam masno tjeme plus opadanje kose, a ako mi ga alkohol isuši ono će početi proizvoditi više sebuma pa me strah da ne bude još masnije:ne zna:
Čitam po internet stranicama da sastav šampona imenom SODIUM LAURETH SULFATE uništava kosu,a moj šampon ga dosta sadrži,a kupujem ga u ljekarni i pripisa mi ga je davno dermatolog.Ko će tu bit pametan.Mišljenja?
Unfortunately, both sodium laureth sulfate and its cousin are also very dangerous, highly irritating chemicals. Far from giving "healthy shining hair" and "beautiful skin", soaps and shampoos containing sodium laureth sulfate can lead to direct damage to the hair follicle, skin damage, permanent eye damage in children and even liver toxicity.
Kvragu,sad me vata panika..čitav život koristin šampone sa sodium l sulfate..kad izgleda da toga ima i u deterđentima za pranje auta...
patientia
20.09.2010., 18:48
Sodium laureth sulfate je mnogim ljudima OK. Neke ljude zna iritirati i isusivati, ali bitno je i koliko ga ima u proizvodu. Sodium lauryl sulfate jos vise iritira i isusuje. Ako koristis slabije tenzide, mozda ti nece dobro oprati kosu.
Nisu kancerogeni, nece ti narast treca ruka, i opcenito tvrdnje na internetu treba uzeti sa sakom soli.
patientia
20.09.2010., 18:49
Inace, i vode ima u detergentima za pranje auta, to ne znaci da je opasna kad se nalazi u samponu za kosu.
Čitam po internet stranicama da sastav šampona imenom SODIUM LAURETH SULFATE uništava kosu,a moj šampon ga dosta sadrži,a kupujem ga u ljekarni i pripisa mi ga je davno dermatolog.Ko će tu bit pametan.Mišljenja?
pa nemoj paničarit. da si ti npr stvarno osjetljiv na njega, primijetio bi ti to već davno. on ti je u šamponima, gelovima, za tuširanje i čišćenje lice, itd.
ti ćeš praktički za svaku supstancu koja se stavlja u kozmetičke proizvode moći naći nešto negativno što piše na internetu. i to uvijek napišu jako alarmantno.
ako te nisam smirila, probaj koristiti dječje šampone za kosu jer ga oni uglavnom ne sadrže.
Svašta se može pročitat na internetu,a farmaceutska industrija je đava.Čovik bi volio pročitat na tim šamponima i koji prirodni sastojak,a ne sve one kemija-izraze.
Evo pitanje:Kako su stari ljudi prali svoju kosu?Prijašnje žene su dosta imale kvalitetniju i bujniju kosu ,a čini mi se i muškarci....
patientia
20.09.2010., 23:16
Kud ces prirodnije od vode, prvi sastojak u svim samponima osim krutih.
Ali prirodno ne znaci bezopasno. Zelene pupavke su prirodne, cijanid je prirodan, radioaktivne rude su prirodne... Prirodno ne znaci automatski dobro, sigurno ili bezopasno, a isto tako umjetno ne znaci automatski lose ili opasno.
I prirodne kemikalije su kemikalije. H2O je kemikalija. Jedan od njezinih naziva je dihidrogen monoksid, zvuci zastrasujuce, zar ne?
Prijasnje zene i muskarci su za danasnje pojmove smrdili.
Svašta se može pročitat na internetu,a farmaceutska industrija je đava.Čovik bi volio pročitat na tim šamponima i koji prirodni sastojak,a ne sve one kemija-izraze.
Evo pitanje:Kako su stari ljudi prali svoju kosu?Prijašnje žene su dosta imale kvalitetniju i bujniju kosu ,a čini mi se i muškarci....
pa na kosu utječu i druge stvari osim šampona, kao npr. prehrana, stres, bolesti, lijekovi. a danas je prehrana lošija, razina stresa i bolesti povišena, a i lijekovi se kao posljedica toga povećano koriste.
a zašto ti misliš da bi neki prirodni sastojak bio nužno bolji? u puno šampona je sol -natrij klorid koji je 'prirodan', a isušuje vlasište i kosu. stavlja se kao uguščivač.
ne znam baš da ima neki biljni ekstrakt koji bi mogao baš oprati kosu i vlasište od masnoća i prljavštine.
patientia
20.09.2010., 23:24
A mozda on misli na luzinu, ono kad se pepeo luznatog drveca pomijesa s vodom :ne zna:
Ne perite kosu luzinom!!!!!
Begemotica
21.09.2010., 08:34
Moja pokojna nona i kosu, i kožu, i rublje, i posuđe prala s jednim te istim sapunom, a kod ispiranja je dodavala malo octa.
Pa ti ako voliš, izvoli. :)
Vrimena su se prominila.Ja iman tu sriću šta živin na razmeđu sela i grada pa vidin neke stvari,nisan čorav.
Žene na selu imaju daleko kvalitetniju kosu od onih u gradu,govorin o starijim ženama iza 50.
evo popriča san malo sa svojom bakom,ima 89 godina i bolju kosu od većine mlađih žena.Kaže da se prije nisu koristili nikakvi šamponi,da se kuhala kopriva i spominje neke sapune..neman pojma...
A šta se tiče kemikalija,iman kemičara u kući i to vrsnoga,ali ne da mi se u te študije ulazit s njom.Ja bi samo nešto što prirodnije ,naravno i zdravije,a za mene je priroda Božja ljekarna,samo naravno ne ekeprimentirat.
patientia
21.09.2010., 09:58
E probaj onda na podforumu Prirodna kozmetika, tamo sigurno ima tema o pranju kose.
Qucijic
21.09.2010., 13:04
Moja pokojna nona i kosu, i kožu, i rublje, i posuđe prala s jednim te istim sapunom, a kod ispiranja je dodavala malo octa.
Pa ti ako voliš, izvoli. :)
pa da. npr Likvi je rađen upravo kao šampon za kosu ali nisu postigli pravu gustoću pa se prodaje za suđe. mnoge frizerke privatno često koriste omekšivać za rublje umjesto regeneratora jer je sastav isti itd.:)
patientia
21.09.2010., 13:08
Nemojte to pokusavati kod kuce. Frizerke pojma nemaju o sastojcima kozmetike (cast izuzecima).
Harry_potter
22.09.2010., 16:26
Ima neki dobar losion poslje pranja?
FASHION GIRL
24.09.2010., 16:30
Trebam pomoć !!!!!
Strašno mi pada kosa zadnjih mjesec dana:ne zna::ne zna:
Inače imam dugu prirodnu kosu, nefarbanu, perem ju 2 puta tjedno u prosjeku svaka 3-4 dana. Hranim se zdravo, ne pijem nikakve tablete ni antibiotike, živim u nezageđenom okolišu van grada. Inače sam zdrava ko drijen a i prije ljeta sam pila vitamine Merz ali nisam vidjela nešto od te terapije. :flop:
I šišam krajeve svakih mj i po.
Nakon svakog češljanja ili pranja kose bude je pun češalj ili četka a i dovoljno je da prođem rukom već će se naći barem 3-4 vlasi svaki put.
Dajte mi neki savjet jer ovo više nije normalno.
U životu mi kosa tako nije nikad padala. !!!
SekaSis
24.09.2010., 18:06
FASHION GIRL
Jesi li imala neku stresnu situaciju unazad par mjeseci ? Napisala si da se zdravo hranis i da si zdrava, ali jesi li sigurna da uzimas dovoljno zeljeza i cinka (to je mene dermatologica prvo pitala). Mozda imas problema s hormonima stitnjace ili spolnim hormonima ? Zubi su ti isto ok? Ako ti se to nikad prije nije desilo preporucam odlazak doktoru i detaljnije pretrage ! Nema ti druge ! Najgore je ic sam sebe lijecit i pokupovat brdo skupih proizvoda od kojih mozda nece biti pomoci.
Qucijic
24.09.2010., 22:25
curke, phyto ampule za kosu je li mi se isplati bacat pare na to?
glittersniffer.
25.09.2010., 10:16
Evo da se i ja ukljucim.
Imam 19 godina,a farbam se otprilike vec dvije,farbam se jednom u 1-2 mj.,ovisna sam o pegli za kosu i koristim je svaki drugi dan,kosu takodjer perem svaki drugi dan,a nekad i par dana za redom.Kosa mi se jako masti u tjemenu,a vrhovi mi uvijek ostaju suhi i ispucali (zbog pegle,ocito),kod frizera idem 2 puta godisnje.Svjesna sam toga sta radim kosi i zelim prestat s tim farbama i peglom,ali jednostavno neznam sta da radim s njom jer je puna nekih zvrkova i jednostavno izgleda smijesno ako je nepopeglana,a da i ne pricam o tome kako mi je odmah drugi dan nakon pranja masna.Kosa mi u zadnje dvije godine jako ispada i nalazim je po svuda,neznam kolko je to peglanje utjecalo na ispadanje posto mi je frizer rekao da pegla moze samo isusiti kosu ali da nece zbog pegle otpasti(jel to uopce istina?),zbog farbanja mozda i da,ali nije to neko precesto farbanje,ili se meni cini?
Pa eto,zamolila bi vas iskusne forumase i forumasice da mi preporucite neku alternativu za ravnanje kose ili nesto,takodjer me zanima ako netko zna nekog dobrog dermatologa da mi ga preporuci?
FASHION GIRL
25.09.2010., 13:11
FASHION GIRL
Jesi li imala neku stresnu situaciju unazad par mjeseci ? Napisala si da se zdravo hranis i da si zdrava, ali jesi li sigurna da uzimas dovoljno zeljeza i cinka (to je mene dermatologica prvo pitala). Mozda imas problema s hormonima stitnjace ili spolnim hormonima ? Zubi su ti isto ok? Ako ti se to nikad prije nije desilo preporucam odlazak doktoru i detaljnije pretrage ! Nema ti druge ! Najgore je ic sam sebe lijecit i pokupovat brdo skupih proizvoda od kojih mozda nece biti pomoci.
A stresno, ma nisam baš !! Više sretne situacije :)
Nemam problema s zubima, a željeza mi od uvijek malo fali ali kažem nikad tako mi nije opadala kosa kao do sada. Morat ću na detaljne preglede kod doktora, možda se nešto poremetilo u organizmu..:ne zna:
Hvala ti :top:
Begemotica
25.09.2010., 13:20
A možda ti samo se obnavlja kosa, svakih 5-7 godina zna dogoditi jače ispadanje. Je li se vidi kratka mlda kosica?
FASHION GIRL
25.09.2010., 13:30
Da vide se mladi izdanci, pogotovo ispred na šiškama. A i kad svežem rep onako kratko strše na sve strane. MOžda je to ta faza opadanja ??
BlaBlaa
26.09.2010., 22:32
meni zadnja 2 i pol mjeseca užasno opada kosa.. svake godine mi u ovo doba pada kosa, pa ne dižem neku paniku oko toga jer mi uvijek izraste brdo mlade kose, ali deprimirajuće je začepit odvod kosom kad ju pereš.. fakat mi je dosta komentara tipa "pa nemoj prat kosu svaki dan", pa j*bemu, što ju dulje ne perem, više je padne (jako mi se masti tjeme)... ugl, pijem biotin sad već nekih mjesec i pol i puna sam mlade kose po glavi, strši na sve strane, pogotovo kad svežem kosu :D to mi je donekle olakšanje :) samo se nadam da će više stat padat, taman mi se fino progustila kosa i sad je opet rijetka.. :(
zrinkazg
28.09.2010., 13:37
curke, phyto ampule za kosu je li mi se isplati bacat pare na to?
Ne, ne isplati, samo ćeš bezveze dati pare.
zrinkazg
28.09.2010., 13:40
meni zadnja 2 i pol mjeseca užasno opada kosa.. svake godine mi u ovo doba pada kosa, pa ne dižem neku paniku oko toga jer mi uvijek izraste brdo mlade kose, ali deprimirajuće je začepit odvod kosom kad ju pereš.. fakat mi je dosta komentara tipa "pa nemoj prat kosu svaki dan", pa j*bemu, što ju dulje ne perem, više je padne (jako mi se masti tjeme)... ugl, pijem biotin sad već nekih mjesec i pol i puna sam mlade kose po glavi, strši na sve strane, pogotovo kad svežem kosu :D to mi je donekle olakšanje :) samo se nadam da će više stat padat, taman mi se fino progustila kosa i sad je opet rijetka.. :(
I meni isto što dulje ne perem kosu, više mi pada, tak da je većinom perem svaki dan.
NinicaOs
28.09.2010., 16:19
Bok svima! Već sigurno 5 godina imam problem s pretjeranim opadanjem kose (imam 28 godina). Kako mi kosa ubrzano i izraste, nisam primjetila da se volumen pretjerano smanjio (ali ipak jeste). Upravo iz tog razloga i nisam previše poduzimala. No, činjenica je da mi pri svakom pranju ispadne i preko 300 vlasi kose (brojala sam), a perem ju (pažljivo) 2-3 puta tjedno. Opada svakodnevno i neprestano i ostale dane u tjednu (ali u manjoj količini). Rezultat toga je da mi je pramen kose pri tjemenu nekoliko puta deblji nego pri kraju, jer u njemu ima puno različitih duljina vlasi. Kosa se nalazi po svuda, a nakon svakog pranja kose moram usisavati kupaonicu. Ovo me naravno i psihički pogađa, ali već sam na neki način naučila živjeti s tim. Nekoliko puta sam se razočarala kod raznih dermatologa, pa sam odustala. Krvna slika mi je super, idem redovno na sistematske preglede. Ima li možda moje stanje stručni naziv, obzirom da je ciklus opadanja i rasta relativno brz? Možda koja preporuka dermatologa, pa da još jednom pokušam? Hvala vam...
Begemotica
30.09.2010., 12:42
Imaj pozitivni stav - više ja imam kose u odvodu nego netko na glavi! :mig:
neka pada, mora se obnoviti, bit će još lijepša. :)
Funk Lizard
01.10.2010., 09:21
drage moje...jedno brzinsko pitanje :D
farbala sam se, i kosa mi je pocela opadati... onda sam ju prala nekim samponima, vam-tam, prestala se farbat i to...pa je prestala.. oooonda je jedno vrijeme bila super... mozda par dlaka tjekom pranja..dakle, normalno..
i sad opada jedno tri tjedna dosta.. jel sad to vrijeme opadanja, "linjanja", ili da se brinem? haha...
molim pomoc :D
farbam i ja kosu u crveno, tamnije od moje prirodne, cak me ni ne pecka dok drzim boju, farbam svakih 4-5tj... i pada sad na jesen kao i svake godine, pocetak jeseni i pocetak proljeca :top:
izrast ce opet inace bi bile vec celave :rofl:
Meni je baš grozno padala u zadnje vrijeme. Ono što sam najpametnije napravila je otišla se ošišati za dobrih 5-6- cm, sad mi je kosa do ramena. Zdrava, sjajna, ravna, izglađena, kao nova! Frizurica za 5, a kosa na mjestu. Još sam i plave pramenove dala, ništa mi nije potaklo novo padanje.
Jednostavno kosa popuca na vrhova, mi ju čupamo, četkamo, ona pada, teška je... bla bla
Sad su mi dlake napokon na broju :D:D
Qucijic
01.10.2010., 13:17
ja sam se ošišala dobrih 20cm. kosa mi je sad nešto ispod ramena, ali to nije pripomoglo u sprečavanju ispadanja. dapače, onda je počelo ispadati još i više.
Cure, jedno pitanje.. Dali je netko probao Vichy Dercos Aminactif serum? Nisam sad čitala prethodne postove pa se ispričavam ako je netko o tome pisao.. Samo me zanima kakav je učinak ako netko zna? Kolegica je rekla da joj je stvarno pomoglo ali htjela bi čuti još jedno mišljenje :) :mig:
Ninica tebi se kosa očito obnavlja kao kod mene .Iako san ja muškarac iman donekle sličan problem kojemu uzrok mogu tražit unazad par godina.Ima san kosa ala nikolina pišek koju je stres i možda neadekvatna njega pogodio.Rezultat toga je danas taj da kad oden kod dermatologa,on kaže imate odličnu kosu i dosta malde kose bla bla bla bla..a ja vidin da to nije to.
Na moj upit zašto su neke dlake nešto tanje i zašto sve nisu jednake duljine dobio san odgovor da je to zbog toga što u skalpu nije svugdje jednaka cirkulacija i da skalp prilikom pranja triba dobro masirat.
Pokušaj se koncentrirat više na masiranje skalpa jakim,sporim i kružnim pokretima, i pokušat što manje čupat kosu prilikom pranja i naravno odabir pravog šampona je isto važan.
Ja san nedavno kupio u trgovini biljne hrane šampon od john mastersa od noćurka za suhu kosu(jer je kod mene prirodno suha jer je ,,kovrčava'') i taj šampon ne sadrži SLS(SODIUM LAURETH SULFATE) i skup je ko đava ,skoro 200 kn.
Eto čisto da malo prekinem sa šamponima koji u sebi imaju sls,da učinim nešto novo za sebe jer sls zna isušit..iako je sve individualno!
patientia
03.10.2010., 11:05
SLS je sodium lauryl sulfate i zaista je preisusujuci i preiritantan (makar to ne mora biti problem ako je nisko na popisu sastojaka). Sodium laureth sulfate ima kraticu SLES i on mnogima ne smeta.
ti_džej
10.10.2010., 13:23
Imam 17 godina i kosa mi abnormalno pada!
Uz to imam problema s masnom kožom lica. :mad:
Vidjela sam da dosta ljudi hvali Vichy Dercos Energising, ali me strah koristiti to da ne bi ispalo da mi je prejak šampon pa da mi još više počne padati.
Većina forumaša ovdje ima preko 20 pa pišu pozitivna iskustva s tim, ali ja imam samo 17. Što sad? :ne zna:
Imam 17 godina i kosa mi abnormalno pada!
Uz to imam problema s masnom kožom lica. :mad:
Vidjela sam da dosta ljudi hvali Vichy Dercos Energising, ali me strah koristiti to da ne bi ispalo da mi je prejak šampon pa da mi još više počne padati.
Većina forumaša ovdje ima preko 20 pa pišu pozitivna iskustva s tim, ali ja imam samo 17. Što sad? :ne zna:
Koristila Vichy Dercos, jako dobar za moju procjenu....
patientia
10.10.2010., 16:02
A gle, to ti ide standardno: najprije pretrage - kompletna krvna slika, zeljezo, hormoni stitnjace, spolni hormoni, onda dermatologu ako nista od toga nije problem. Za pocetak odi doktoru opce prakse i ginekologu i trazi pretrage na koje te mogu poslati. Za hormone stitnjace ces vjerojatno trebati traziti uputnicu za endokrinologa, osim ako mozes platiti pretragu. Kod mene je islo obrnuto, najprije doktor opce prakse, trazila uputnicu za dermatologa i tek mi je dermatolog rekao da trebam provjeriti hormone stitnjace (a morala sam putovati 50 km do njega).
... eto isto tako imam problem sa povećim opadanjem kose u zadnjih par mjeseci, eto trenutno sam na jednom tretmanu koji bi trebao trajati tri mjeseca, ali cure s foruma su me savjetovale isto kao ti patientia da bi trebala tražiti malo dublje problem, a krenuti od štitnjače :top:
Imam 18 godina i dosta gustu kosu. SKužio sam kad ju perem da mi puno dlaka ostane na dlanovima. Jel moguće da su to prvi znaci opadanja kose ili je to samo zbog ljeta-jeseni?
kokoshka
19.10.2010., 00:52
netko je tu spominjao opadanje kose "s kuglicom na vrhu" i "bez kuglice"..meni se čini da je to ispadanje s korijenom ili bez korijena pa me to sad zbunilo, kaj kosa uopće može ispadati bez korijena? moja ispada s korijenom, jel to loše?:confused:
bila sam kod dermatologice naručit se za neš sasvim deseto i tak joj kosu spomenem, veli ona da joj donesem uputnicu za trihogram pa ćemo vidjet, a sad ne znam hoće li mi doktorica op dat uputnicu ili joj treba napismeno od dermatologa da to trazi?
Imam 18 godina i dosta gustu kosu. SKužio sam kad ju perem da mi puno dlaka ostane na dlanovima. Jel moguće da su to prvi znaci opadanja kose ili je to samo zbog ljeta-jeseni?
ne mora značiti da su prvi znakovi gubitka kose. kod promjene godišnjih doba kosa zna jače opadati, ali kod svakoga je to individualno i takvo stanje ne bi trebalo potrajati duže od mjesec dana.
pa jel imaš u obitelji genetski gubitak kose u dobi od 18god pa nadalje?
netko je tu spominjao opadanje kose "s kuglicom na vrhu" i "bez kuglice"..meni se čini da je to ispadanje s korijenom ili bez korijena pa me to sad zbunilo, kaj kosa uopće može ispadati bez korijena? moja ispada s korijenom, jel to loše?:confused:
bila sam kod dermatologice naručit se za neš sasvim deseto i tak joj kosu spomenem, veli ona da joj donesem uputnicu za trihogram pa ćemo vidjet, a sad ne znam hoće li mi doktorica op dat uputnicu ili joj treba napismeno od dermatologa da to trazi?
svatko bi trebao imati kuglicu na vrhu kod kose koja je ispala, osim ako se vlas nije polomila.
pa odi svojoj doktorici i reci joj da je dermatologica tražila uputnicu za trihogram jer si joj rekla kako ti kosa jače ispada i ona bi ti trebala dati uputnicu.
ne mora značiti da su prvi znakovi gubitka kose. kod promjene godišnjih doba kosa zna jače opadati, ali kod svakoga je to individualno i takvo stanje ne bi trebalo potrajati duže od mjesec dana.
pa jel imaš u obitelji genetski gubitak kose u dobi od 18god pa nadalje?
To nisam siguran
lola001
21.10.2010., 11:14
cure ima neka iskustva sa bio-htin tabletama i timuskin losionom da mi nešta kaže o tim preparatima plizzzzzz i koje tablete je bolje uzimati od 2mg ili 5 mg.i gdje se mogu naruciti jer ne vjerujem da toga ima u ljekarnama kod nas u Zgarebu pozdrav i hvala vam:ne zna::mig:
lola001
21.10.2010., 11:17
cure ima neka iskustva sa bio-htin tabletama i timuskin losionom da mi nešta kaže o tim preparatima plizzzzzz i koje tablete je bolje uzimati od 2mg ili 5 mg.i gdje se mogu naruciti jer ne vjerujem da toga ima u ljekarnama kod nas u Zgarebu pozdrav i hvala vam:ne zna::mig:
kokoshka
21.10.2010., 13:39
svatko bi trebao imati kuglicu na vrhu kod kose koja je ispala, osim ako se vlas nije polomila.
pa odi svojoj doktorici i reci joj da je dermatologica tražila uputnicu za trihogram jer si joj rekla kako ti kosa jače ispada i ona bi ti trebala dati uputnicu.
hvala ;) bila sam kod dermatologice, ali me je naručila na kompletan pregled za mjesec dana tek. inače je dosta gruba kao osoba, ali čini mi se stručna, pa ću vidjet.
Ne znam da li je netko vec spomenuo, nisam cijeli topic pročitala ali opadanje kosa može biti povezano sa Hpv-om.
Sigurna
24.10.2010., 16:37
Ne znam da li je netko vec spomenuo, nisam cijeli topic pročitala ali opadanje kosa može biti povezano sa Hpv-om.
Potkrijepi to nekako, baš me zanima.
Potkrijepi to nekako, baš me zanima.
Frendica ima Hpv, a to za kosu njoj je rekao njezin ginekolog. A njoj je poprilično otpadala kosa, nevezano za godišnja doba.
I očekivala sam takvo objašnjenje. Ja imam visok tlak, možda i meni od toga otpada kosa? A imam i problema sa kralježnicom. :rolleyes:
Ako eventualno to i je rekel ginekolog, rekao je glupost. Ali sumnjam da je to rekao.
Očekuj šta god ti želiš :kava:
Ja sam rekla šta mi je ona rekla. I gdje sam ja rekla da je to jedini uzrok otpadanja kose? I ne kužim zašto to tebe toliko smeta, i zašto je to točno glupost?
Ajde kači se na nekog drugog :D
Opadanje kose od HPV-a je glupost, kao i širenje panike jer će sad one kojima pada koaa odmah pomisliti da imaju HPV. One koje isto tako ne razlikuju moguće od gluposti. Kada se tu daje neko objašnjenje, ako se ne može potkrijepiti nekim linkom na neki medicinski članak ili slično, ne vrijedi i služi samo ruganju forumašicama i širenju lažnih informacija.
Evo, ja sam čula da ako ti pada kosa, znači da si zaraženih HIV-om. Tak mi je rekla prijateljica. Shvaćaš sad što je glupost?
Ok. Čitaj polako, nije sramota. Jedina glupa ovdje ispadaš ti. Ja sam odmah rekla da je možda simptom, ne da je sigurno simptom toga. Nikakvu paniku ja ne širim nego ti. Da, rekla mi je frendica, a njoj je to rekao ginekolog.
Vjeruj ili ne, briga mene.
Sigurna
24.10.2010., 18:50
Opadanje kose nema veze sa HPV-om, sa sifilisom, sa genitalnim herpesom...naime, HPV niste dobile kroz kosu. :rolleyes::lol::lol::lol:
ti_džej
25.10.2010., 16:53
Htjela samo pitati za šampon koji se tu spominjao, Vichy Dercos, kako perut i masna kosa reagiraju na njega, ako itko zna? Hvala!
Htjela samo pitati za šampon koji se tu spominjao, Vichy Dercos, kako perut i masna kosa reagiraju na njega, ako itko zna? Hvala!
pa meni je on bio uklonio suhu perut i svrbež vlasišta i smanjio opadanje kose.
za masnu kosu ne znam kako djeluje, ali prekomjerna masnoća na vlasištu može uzrokovati ispadanje kose. taj vichy ti je u biti baziran na B kompleksu i na tom Aminexilu SP94 (diaminopirimidin oksid) koji su patentirali jer je dokazano da smanjuje opadanje kose. ali nisam čula da B kompleks ili aminexil može smanjiti masnoću vlasišta...
Sigurna
25.10.2010., 19:08
A jel probao netko Klorane šampon protiv ispadanja? Rezultati?
Harry_potter
26.10.2010., 23:34
Koristim afroditin šampon kopriva+biotin, zasad je super. :)
ja jučer oprala kosu i bojala se da ću ostati ćelava koliko je otpalo :(
nadam se da je to do jeseni
Serendipity81
27.10.2010., 11:42
Pozdrav!
U posljednje vrijeme sam primjetila da mi kosa poprilicno opada, i pripisala bi to redovnom godisnjem opadanju kose da se nije u zadnjih tjedan dana povecalo. Mozda sam ja paranoicna ali sada se vec lagano brinem...
Da li mislite da je opadanje kose povezano sa hormonima, buduci da sam rodila prije 4 mj ili da uzrok trazim negdje drugdje?
Thx
pa meni je on bio uklonio suhu perut i svrbež vlasišta i smanjio opadanje kose.
za masnu kosu ne znam kako djeluje, ali prekomjerna masnoća na vlasištu može uzrokovati ispadanje kose. taj vichy ti je u biti baziran na B kompleksu i na tom Aminexilu SP94 (diaminopirimidin oksid) koji su patentirali jer je dokazano da smanjuje opadanje kose. ali nisam čula da B kompleks ili aminexil može smanjiti masnoću vlasišta...
Jel taj Vichy Aminexil u ampulama može potaknit i rast nove kose ili djeluje isključivo na opadanje? Kakva su vam iskustva?
frutabel
27.10.2010., 16:49
Pozdrav!
U posljednje vrijeme sam primjetila da mi kosa poprilicno opada, i pripisala bi to redovnom godisnjem opadanju kose da se nije u zadnjih tjedan dana povecalo. Mozda sam ja paranoicna ali sada se vec lagano brinem...
Da li mislite da je opadanje kose povezano sa hormonima, buduci da sam rodila prije 4 mj ili da uzrok trazim negdje drugdje?
Thx
Mojoj frendici je poslije poroda kosa nenormalno opadala, za vrijeme pranja tri šake kose bi izvukla iz kade, to je trajalo nekoliko mjeseci, ali njoj je kosa i dalje izgledala super dok meni kosa poslije poroda uopće nije padala, čak mi je i bujnija i frizerka mi se čudi tome, rekla mi je da svakoj ženi koja je došla kod nje poslije poroda kosa dosta opadala.
Jel taj Vichy Aminexil u ampulama može potaknit i rast nove kose ili djeluje isključivo na opadanje? Kakva su vam iskustva?
pa nakon ampula i šampona mi je i kosa prestala ispadat i vidjela sam mladu kosicu koja je izbila :)
pa nakon ampula i šampona mi je i kosa prestala ispadat i vidjela sam mladu kosicu koja je izbila :)
Super, hvala ti na informaciji :)
Serenità
30.10.2010., 08:59
... eto isto tako imam problem sa povećim opadanjem kose u zadnjih par mjeseci, eto trenutno sam na jednom tretmanu koji bi trebao trajati tri mjeseca, ali cure s foruma su me savjetovale isto kao ti patientia da bi trebala tražiti malo dublje problem, a krenuti od štitnjače :top:
mislim da je ovo isto meni jučer preporučila žena u ljekarni.
i sad nisam sigurna bih li počinjala uopće s tim jer mi je problem izdvojiti 660 kn tijekom 3 mjeseca za tu čisteću pjenu i serum, šta li je već.
pogotovo što mislim da je glavni problem genetika jer mi mama ima rijetku kosu, a i stres se tu nakalemio.
savjeti, itko? hvala! :)
buba_bara
30.10.2010., 13:07
Iz mog iskustva.. tokom godina potrošila sam brdo love na preparate za rast kose, pa isto tako i na tu čisteću pjenu, no ništa nije pomoglo.
Osobno smatram da sve to ne može djelovati preko kože. Uzrok opadanja kose je negdje u našem organizmu, i njega treba pronaći i liječiti iznutra.
mislim da je ovo isto meni jučer preporučila žena u ljekarni.
i sad nisam sigurna bih li počinjala uopće s tim jer mi je problem izdvojiti 660 kn tijekom 3 mjeseca za tu čisteću pjenu i serum, šta li je već.
pogotovo što mislim da je glavni problem genetika jer mi mama ima rijetku kosu, a i stres se tu nakalemio.
savjeti, itko? hvala! :)
pa i sama kažeš da su stres i genetika vjerojatno kod tebe uzrok. provjeri štitnjaču, spolne hormone, zube. probaj što kvalitetnije jesti i ako ikako možeš smanji količinu stresa. traži i uputnicu za dermatologa.
meni je npr vichy pomogao, ali sam ja istovremeno i počela paziti što jedem, pila sam i kal hairforce i prestala se živcirati oko nekih stvari, tako da mislim da nije samo šampon zaslužan što mi se kosa oporavila.
meni na pretragama nisu ništa našli, a dermatologu na kraju nisam niti išla jer mi se stanje popravilo.
Serenità
31.10.2010., 08:35
cure, hvala na odgovorima!
što se tiče stresa, nadam se da ću se tu smiriti barem malo za 10ak dana.
hranim se kvalitetno, tako da tu ne vidim problem.
još bih stvarno trebala otići ginekologu jer su mi menstruacije neredovite, a to vjerojatno upućuje na hormonalni disbalans.
nakon toga bih i mogla uzeti neki preparat, ali sad mi se čini glupo nešto poduzimati, a ne znati u čemu je uopće problem. :ne zna:
Joj, i meni jako opada kosa. Baš jako. Inače ne paničarim bez veze, ali ovo me stvarno zabrinjava....
Nekoliko stranica prije sam pisala (prije jedno mjesec i pol) kako sam se ošišala i da mi se smanjilo, kao da je sad u redu. Ali nije. Svoje dlake mogu kupiti svagdje, po podu, po robi, po kaputima, čak u torbi, jučer sam po cipelama našla.
Kad perem kosu, sve se smrsi oko kabla za vodu i oko odvoda. Onda kad se zabrinem zbog toga, krenem se češljati i vidim da to još nije sve! Na četki mi ostane kose puna šaka!
Nedavno sam zbog kontracepcijskih pilula (zbog visokog prolaktina prije) vadila krv i sve je bilo u redu osim malo kolesterola. Hranim se u redu, a inače sam vesela osoba, ne stresiram se baš jako.
Nadam se i ja da je to samo jesen, ali mislim da ću si ipak kupiti fitoval, bar da malo nahrani tu moju jadnu kosu, to mi je prije pomagalo.
Curička
04.11.2010., 17:40
Mojem frendu je otpalo kose na zatiljku, onako promjera 2 cm.
prije nekih 4 mjeseca, od tad mu ne raste kosa na tom mjestu, ne koristi nikakve lijekove.
Nit je bio kod doktora (jako je lijen) , uglavnom, zanima me dali postoji kakav šampon, krema, pilule, bilo šta šta se može kupiti bez recepta u ljekarni, da spriječimo daljnje opadanje?
Fitoval je protiv opadanja, al mu to nije dovoljno ?
Ili ?
patientia
04.11.2010., 20:22
Ne ne i ne. Minoksidil!
Ne ne i ne. Minoksidil!
Jel i za mene? :D
patientia
05.11.2010., 11:10
Da, kazu obicno za zene 2%-tni, za muske 5%-tni, neke zene koriste 5%-tni, ali njega ti nece dati bez recepta. Ipak preporucujem da odes doktoru, opce prakse za pocetak.
Da, kazu obicno za zene 2%-tni, za muske 5%-tni, neke zene koriste 5%-tni, ali njega ti nece dati bez recepta. Ipak preporucujem da odes doktoru, opce prakse za pocetak.
Ma jooj, već sam joj i rekla. Ona meni da je to normalno, nek se malo ošišam, malo bolje hranim, ovo ono. I da ona nikome ne prepisuje Minoksidil jer kao nije dobra za zdravlje, nešto sa srcem i to.
I eto ti ga na.
Djeluje li taj 2%, nekako mi to malo...?
patientia
05.11.2010., 11:19
Djeluje, ali nekima treba 5%. Cuj, prebroji dlake, normalno je do 100 dlaka na dan. Ako je vise, trazi uputnicu za dermatologa, to bi ti trebala dati, onda ce ti dermatolog reci da trebas provjeriti hormone stitnjace, bris grla bla bla, sto je u biti posao lijecnika opce prakse, ali lijecnika opce prakse ocito nije briga.
Djeluje, ali nekima treba 5%. Cuj, prebroji dlake, normalno je do 100 dlaka na dan. Ako je vise, trazi uputnicu za dermatologa, to bi ti trebala dati, onda ce ti dermatolog reci da trebas provjeriti hormone stitnjace, bris grla bla bla, sto je u biti posao lijecnika opce prakse, ali lijecnika opce prakse ocito nije briga.
Štitnjača je u redu, to sam vidjela sad prije kojih mjesec dana kad sam krv vadila zbog Diana.
A jel možda to zato što sam preije mjesec dana prestala piti Diane? Nakon 2 godine gotovo.
Možda je to...
patientia
05.11.2010., 12:22
Da, to moze biti uzrok. Jesu li ti sad spolni hormoni u redu?
Da, to moze biti uzrok. Jesu li ti sad spolni hormoni u redu?
Pa ginekologinja me naručila tek za 1.mj. Valjda ne misli da sam neka problematična jer mi je i prije samo bio prolaktin malo visok (odgovoran za šugavo lice).
Vidjet ću u 1. mj. to sve.
A ako je zbog tableta, to bi trebalo brzo i prestati onda? Nekako mi to logično...
patientia
05.11.2010., 13:41
Pa... ne bas. Moglo bi potrajati sve dok opet ne pocnes piti kontracepcijske pilule.
Mojem frendu je otpalo kose na zatiljku, onako promjera 2 cm.
prije nekih 4 mjeseca, od tad mu ne raste kosa na tom mjestu, ne koristi nikakve lijekove.
Nit je bio kod doktora (jako je lijen) , uglavnom, zanima me dali postoji kakav šampon, krema, pilule, bilo šta šta se može kupiti bez recepta u ljekarni, da spriječimo daljnje opadanje?
Fitoval je protiv opadanja, al mu to nije dovoljno ?
Ili ?
pa po opisu je to alopecia areata - ispadanje kose u krugovima. i ja mislim da bi frend trebao otići dermatologu, a ne kupovati fitoval i sl jer oni neće ukloniti uzrok.
ako mu se ne da preko svojeg doktora tražit uputnicu itd., uvijek može otići privatniku, ali kod njih je prvi pregled od 300kn i više. imaš o ispadanju kose i privatnim dermatolozima nešto na temi Zdravlje...
Black Molly
06.11.2010., 09:30
A jel možda to zato što sam preije mjesec dana prestala piti Diane? Nakon 2 godine gotovo.
Možda je to...
Meni je nakon prestanka uzimanja Yasmina (pauza od godinu dana) kosa strašno opadala. Dosta dugo mi je trebalo da se stabilizira. Sad mi opet jače ispada, ali ne kao tada.
Mojoj frendici je kosa padala dok je pila Yasmin, kad ga je prestala piti, izrasla joj je hrpa mlade kose :ne zna:
bok svima:mig:možda jest istina to za tablete ali i ne mora bit ja pijem login i ništa kosa mi nekad ispada to je normalno za ovo doba godine:cerek:a kosa može opadat i od boja za kosu ,raznih preparata:ne zna:
prije godinu dana često sam bojala kosu:rofl:i tada mi je opadala i ispucala:eek:sada samo uzimam blage boje i nježne šampone :mig:
patientia
06.11.2010., 17:02
Login?
logest draga:mig:samo ja ih tako nazivam ne da mi se tipkat cijela riječ pozdrav:)
Me,myself and I
06.11.2010., 22:17
Ovako,vec 5 godina svaki mjesec jako nasilno izbjeljujem kosu preparatima s visokim postotkom hidrogena,medjutim,nisam ocekivala da ce doc do ovog uzasa.
Bila sam dugokosa cijeli zivot,tek sam od prije pola godine pocela drasticno skracivati kosu da bih danas odlucila osisati se na dva centimetara(po uzoru na Amber Rose,koji cm duze)...medjutim i ja i frizerka ostale smo zapanjene kad smo vidjele da je i ovo malo kose prorijedjeno BEZ korijena u tolikoj mjeri da sam uzasno prestrasena.
Na mnogim mjestima ima rupice od promjera 1 cm gdje kose uopce nema a koza tjemena izgleda kao da sam pretrpjela opekotinu.
Rekla mi je da mogu zaboraviti platinastu dok sam živa osim ako ne želim nosit perike poslije 25-e.
Naravno da sam se složila,medjutim ono sto me prestrasilo su njene riječi da kosu na tim mjestima vjerojatno necu nikada vratiti,da mogu samo zadrzati ovo ako se redovito šišam i bojam u nesto puno manje agresivno,a najbolje bi bilo ni u što.
Pa dragi forumaši,moje pitanje glasi:znate li iz svog i/ili tudjeg iskustva dal se kosa moze vratiti pazljivošću i brigom,te koje preparate uzimati(bilo oralne ili kozmeticke)da se te rupice popune?
Takodjer,ukoliko imate bilokakav savjet vezan za ovaj problem,molila bih vas da mi pomognete,jer sam blagoreceno-dvadesetogodisnjakinja koja nece s kosom tridesetu dozivjet a da je jedini razlog tomu kutijica sa skandinavskom plavom
Puno hvala na čitanju i odgovoru.
06.11.2010., 23:04
Ufff....
Predlažem da počneš s dobrim dermatologom.
I da neko vrijeme ne farbaš kosu u ništa.
Ovo premašuje nivo frizerskih i forumskih savjeta, ovo je ozbiljan kožni problem.
Jao. :( :( I to si tek skužila kad si se ošišala tako kratko?
Brinu me ta mjesta gdje izgleda kao da ti je koža pretrpjela opekotine? Zaista ne znam hoće li tu kosa opet rasti, i ako hoće...koliko kvalitetno? Stvarno ne znam puno o tome pa mi je glupo da te plašim. Znam da sam se jednom prije blajhala pa sam se malo prepala da ne uništim kosu. Iščitavala sam po netu pa sam čitala razne stvari...da ako se to dogodi kosa neće izrast natrag, pa hoće ali ne jednako kvalitetno, pa hoće normalno tek nakon nekog vremena i blabla. Mislim, nigdje nije bilo definitivnog odgovora. Pažljivo izaberi proizvode za kosu. Moraš zaustavit to ikakvo dodatno padanje. o_O
Možda da počneš uzimati neke vitamine za kosu?
Stvarno bi trebala posjetiti dermatologa. Mislim da je ovo dosta ozbiljno.
Me,myself and I
07.11.2010., 00:03
Hvala cure na odgovorima,nije da su me bas umirili :rolleyes: al nije ni da sam ocekivala-ma samo nastavi,bude to za afro nakon pol godine :mig:
Stvar je u tome sto su mi uvijek govorili da mi je kosa tanka a ne rijetka(sto je i bila inace,jos u počecima)jer mi se nikad nije vidjelo tjeme,vise je bila kao deka gdje su rupice ocito bile prekrivene.Čak i kad sam si napravila rijanicu,bila je dobro ošišana i frizerka me samo opominjala da imam krastice od blajha i da prestanem jer cu na tim mjestima izgubit kosu,na sto sam se ja oglušila jer-pa cijeli holivud je platinast desetljecima,kaj mene neko jebe :mad:
Naravno,zaboravila sam da holivud ima uljne kupke svakih 5 sati i kreme od tisuce dolara na koži svaki drugi dan+sigurno se ne farbaju nasom skoro komunistickom bojom za 45,99.
Mlado-glupo.
Sad kad je na 2 cm imam savrsen pregled tjemena,i ne izgledam procelavo kad me se pogleda,al cim se prodje prstima na dijelovima koju su prekriveni jer ipak nije 5 mm,vidi se da se tu hidrogen bomba odlucila na genocid.
Ne znam sta da radim,da sam znala da je takva situacija ostavila bih rijanu i pobojala je u nesto normalno jer ne zelim ovak kratku kosu u bilocemu osim plavom jer to nije amber nego lezbo deckic onda.
Sad imam i tu problem.Farbanje u plavo vise ne dolazi u obzir,ali kako da rijesim gorenavedeni problem posto je kratka i nema joj spasa(što se boje tiče)?
Bas sam očajna.Sad mi se friz svidja ali vec za dva tjedna slijedi izrast i ja sam stjerana u kut :(:(
Pit cu vitamine i onaj neki kvasac u tabletama za jacanje ,mazem baby uljem glavu i sisat cu se dok se bar dlaka skroz ne oporavi i otvrdne,a vjerojatno idem i dermiću.
Molim vas,bar mi dajte neke ideje sta da napravim s izrastom da ne budem -cent misje siva,cent platinasta :(:(
TheEmpress
07.11.2010., 00:14
Gle, ja kužim da ti nećeš imat šarenu kosu kad izrast počne rast, al kaj zbilja ne misliš da si dovoljno sjebala kosu s blajhanjem i farbanjem? Jebiga, sad pretrpi to da ne ostaneš i bez ostatka kose. Možda zvučim grubo, al sry, sama si si kriva, nemoj si radit dodatnu štetu. Otiđi čim prije dermatologu, nemoj se bezveze kljukat ne znam kakvim vitaminima i tabletama, nek ti stručnjak preporuči kaj da upotrebljavaš ili piješ.
Me,myself and I
07.11.2010., 00:19
A znam.Objasni klinki od 15 godina da duga zdrava plava kosa postoji samo na barbiki.
E sad se s 20 jebi.
Nis,kad izrast dodje na 1 cm,stavit cu smedji preljev svoje boje i opet se ošišat i onda pustat svoju boju.
:(:(:(:(:(
Ili...ima netko nes bolje?
TheEmpress
07.11.2010., 00:34
Možda kanu? :ne zna: Ona je prirodnija od svih tih boja u svakom slučaju. Al se neće isprat ko preljev.
The White Rabbit
07.11.2010., 08:16
uh, ma trči dermatologu odmah, jebeš sad boju kose. Mora ti pregledati vlasište, ne može ti frizerka reći što da radiš i od čega je to, pogotovo ta prazna mjesta.
Može zaista biti od blajha ako si koristila visoke postotke hidrogena (što je sve preko tri, rekla bih, i s tricom sjebe kosu gadno), ali može i koješta drugo biti uzrok ovakvog stanja.
Hannah 3
07.11.2010., 15:48
A znam.Objasni klinki od 15 godina da duga zdrava plava kosa postoji samo na barbiki.
E sad se s 20 jebi.
Nis,kad izrast dodje na 1 cm,stavit cu smedji preljev svoje boje i opet se ošišat i onda pustat svoju boju.
:(:(:(:(:(
Ili...ima netko nes bolje?
to ti je ok, iako, ja ne bi nista vise stavljala na tjeme, pa ni preljev, samo sisaj i otici ce farbani dio.a kasnije mozes, ako hoces biti svjetlija, raditi samo pramenove, jer oni ne doticu kozu tjemena.
i, da, obavezno hitno dermatologu, bilo bi jako neodgovorno ne otici, s obzirom na tvoj opis stanja, opekotine i slicno.
svi mi u zivotu radimo gluposti, ne brini, rjesit ces to.
Zmijica
07.11.2010., 16:59
Sad sam se sjetila, negdje na blogu od jedne cure - Elle Woods gone Brunnette (ukucaj u gugl, dat će ti blog) sam pročitala da je i ona davno davno imala istu situaciju.
Opekotine na tjemenu i kosa onak u pramenovima ispala, od blajhanja svakih 2 tjedna.
Dermatolog joj je spasio stvar i narasla joj je kosa.
Što se tiče boje, jebiga.
Pretrpi. Za 2 mjeseca sve plavo ošišaj i puštaj da raste prirodna.
Nosi kape, nabavi rajfove, super naušnice, šminkaj se... sve to može izgledat kul i ženstveno s kratkom kosom.
Mislim, zajebi sad izgled, o tvom zdravlju se radi. I o dugoročnom imanju kose.
Kanu ne preporučam jer će ti ona bacit na crveno, pa će se opet izrast vidjeti...
Eventualno, eventualno Color Erbe, biljne boje za kosu.
Al ni to bez dermatologa.
bok:mig:moj savjet za pomoć jest taj da najprvo odeš liječniku:kava:i da kosu pereš samo medicinskim šamponom a bojanje gelove ,pjene moraš zaboravit , s vremenom će ti kosa opet bit ok nemoj je čak niti sušiti fenom samo blago ručnikom tapkat a ne trljat:cerek:
prije godinu dana i meni je zbog čestog bojenja počela opadat:eek:odmah sam prekinula s bojama i sad samo perem kosu nježnim šamponima i to dječjim baby šamponima:lol:fen ne upotrebljavam i sad je super:cerek:
:eek: svakako liječniku.... a u međuvremenu, preporučam šampon Fitoval od Krke, oko 30-40kn dakle nije preskup a potiče rast kose i hrani vlasište... doduše, nikad nisam imala ovakvih problema kao ti, ali kad god bi mi se nešto događalo sa kosom tipa jako padanje, niakava mlitava kosa ili napadaji prhuti ... uvijek je jedna kura tim šamponom vratila stvari u normalu.
Baby šamponi isto nisu rješenje jer su preblagi tj. ne skidaju dovoljno dobro sve preparate koje mi žene stavljamo na glavu (lakove, gelove, pjene, silikone.... ) a što bebe ipak ne koriste :)
ipak moram komentirat:rolleyes:pošto sam studirala medicinu ali kratko vrijeme ipak znam da su osim medicinskih šampona itekako dobri dječji ne baš svi pout niveinih oni su jači :)mislim na baby šampon od kamilice jer umiruje kožu što je dokazano a govorim iz vlastitog iskustva :rofl:naravno da je svačija kosa i tjeme različiti kao i vrsta dlake na kosi ali prva pomoć bila bi ti šamponi :)ali svatko ima svoje mišljenje:cerek:
Bok svima :( Evo i ja muku mučim s opadanjem kose već godinama :( Iskreno, nikad nisam obraćala neku posebnu pažnju na to, uglavnom zato što mi je frizerka u par navrata rekla kako se vidi da mi raste nova kosica na zatiljku i tjemenu. Međutim, u posljednje vrijeme sve više sumnjam u to. Kosa mi je sve rijeđa i rijeđa, svakim pranjem u odvodu kupim šaku vlasi koje su mi ispale :eek: Dodatan problem je taj što imam seboreični dermatitits pa mi je tjeme prekriveno masnom peruti i krasticama :o. Koristim Rogj tretman već neko vrijeme, bez pomaka i poboljšanja :( a kosa i dalje otpada i otpada, neovisno o godišnjem dobu, prehrani, stresu, vitaminima koje pijem, tretmanima koje koristim,....Razlog zašto tek sad pišem ovaj post je taj što sam se neki dan malo bolje zagledala u ogledalo i imala što i vidjeti; dio tjemena, od čela gore lijevo mi je totalno ćelav, bez i jedne vlasi :eek: a isto se počelo dešavati i na istom mjestu samo desno. Katastrofa :( Kad spustim kosu, to se gotovo ni ne vidi ali kad ju skupim, sram me izaći među ljude...šokirana sam. Da li je moguće da je to alopecija? Što mi je činiti? Postoji li uopće neki lijek koji djeluje na to? Otišla bih dermatologu ali se bojim da mi ne uvali nešto beskorisno za skupe pare...plus toga, kao što rekoh, već sam na jednom tretmanu protiv seboreje, čak mi se čini da otkad koristim te preparate kosa mi otpada i još više :ne zna:. Stvarno me hvata panika, ne želim ostati bez kose koje ionako imam još malo :(
malo neba
08.11.2010., 15:25
Bok svima :( Evo i ja muku mučim s opadanjem kose već godinama :( Iskreno, nikad nisam obraćala neku posebnu pažnju na to, uglavnom zato što mi je frizerka u par navrata rekla kako se vidi da mi raste nova kosica na zatiljku i tjemenu. Međutim, u posljednje vrijeme sve više sumnjam u to. Kosa mi je sve rijeđa i rijeđa, svakim pranjem u odvodu kupim šaku vlasi koje su mi ispale :eek: Dodatan problem je taj što imam seboreični dermatitits pa mi je tjeme prekriveno masnom peruti i krasticama :o. Koristim Rogj tretman već neko vrijeme, bez pomaka i poboljšanja :( a kosa i dalje otpada i otpada, neovisno o godišnjem dobu, prehrani, stresu, vitaminima koje pijem, tretmanima koje koristim,....Razlog zašto tek sad pišem ovaj post je taj što sam se neki dan malo bolje zagledala u ogledalo i imala što i vidjeti; dio tjemena, od čela gore lijevo mi je totalno ćelav, bez i jedne vlasi :eek: a isto se počelo dešavati i na istom mjestu samo desno. Katastrofa :( Kad spustim kosu, to se gotovo ni ne vidi ali kad ju skupim, sram me izaći među ljude...šokirana sam. Da li je moguće da je to alopecija? Što mi je činiti? Postoji li uopće neki lijek koji djeluje na to? Otišla bih dermatologu ali se bojim da mi ne uvali nešto beskorisno za skupe pare...plus toga, kao što rekoh, već sam na jednom tretmanu protiv seboreje, čak mi se čini da otkad koristim te preparate kosa mi otpada i još više :ne zna:. Stvarno me hvata panika, ne želim ostati bez kose koje ionako imam još malo :(
Što se tiče seb. dermatitisa, iz osobnog iskustva bih ti preporučila Uriage D.S. gel za pranje. Izvrsna stvar za rješavanje seboroične kože vlasišta. Toplo ti preporučam da se prebaciš na to. Koliko znam seboreja i opadanje kose su povezani, odnosno prvo može uzrokovati ovo drugo.
bok:mig:ako smijem pitat da li si bila kod liječnika opće prakseotiđi najprvo njemu pa ćeš vidjeti dalje:cerek:dermatitis može bit povezan s tim ali i ne mora zadnje što može bit je i hormonalni poremećaj pa ne bi bilo loše otići kod ginekologa na pretrage hormona to može bit :rolleyes:ako je to u pitanju ginekolog će ti prepisati nešto :kava:
moja prijateljica je imala sličan problem :eek:imala je hormonalni poremećaj ,ciste na jajnicima:eek:zbog tog joj je kosa bila jako slaba kad je dobila lijekove:mig:sve je prestalo:cerek:zato ti i savjetujem da sagledaš i tu mogućnost svakako trebaš reagirat:(sretno:)
bok.ako smijem pitat da li si bila kod liječnika opće prakseotiđi najprvo njemu pa ćeš vidjeti dalje dermatitis može bit povezan s tim ali i ne mora zadnje što može bit je i hormonalni poremećaj pa ne bi bilo loše otići kod ginekologa na pretrage hormona to može bit :rolleyes:ako je to u pitanju ginekolog će ti prepisati nešto :kava:
Nisam bila ni kod lječnika o.p. niti ginekologu jer, kao što rekoh, problem imam godinama ali se nisam previše njime zamarala budući da me frizerka svaki put uvjeravala da se vidi kako mi nova kosica raste i da nema razloga za brigu. Ovo sam ljeto vadila krv, sve je bilo u redu a ginekologu koliko god da sam išla i radila neke pretrage, sve je bilo u redu. :ne zna:
moja prijateljica je imala sličan problem :eek:imala je hormonalni poremećaj ,ciste na jajnicima:eek:zbog tog joj je kosa bila jako slaba kad je dobila lijekove:mig:sve je prestalo:cerek:zato ti i savjetujem da sagledaš i tu mogućnost svakako trebaš reagirat:(sretno:)
Hvala ti na savjetu ali kao što rekoh, ne vjerujem da je stvar u hormonalnom poremećaju ili nekoj bolesti. Imala sam doduše jedan ginekološki problem ali je to riješeno prije godinu dana a kosa je opadala prije toga i sad, nakon toga. Mislim da ću otići doktorici opće prakse najprije pa dermatologu, ako nešto ne poduzmem, ostat ću bez kose ovim tempom :eek:
bok:mig:nećeš ostat bez kose , imaj optimizam , i hrabrost:rofl:ok onda idi liječniku opće prakse možda je slabost organizma,pad imuniteta:ne zna:sve u svemu biti će dobro , jer kad si hrabar ništa ti nitko ne može:cerek:javi se kad budeš šta riješila imaš moju potporu:kava:
kokoshka
09.11.2010., 11:26
Što se tiče seb. dermatitisa, iz osobnog iskustva bih ti preporučila Uriage D.S. gel za pranje. Izvrsna stvar za rješavanje seboroične kože vlasišta. Toplo ti preporučam da se prebaciš na to. Koliko znam seboreja i opadanje kose su povezani, odnosno prvo može uzrokovati ovo drugo.
kaj nije taj gel za pranje lica inače' to se može koristiti i na kosi?
Zmijica
09.11.2010., 13:06
Tina, a štitnjača? To mi prvo padne na pamet kad je ispadanje kose u pitanju.
A viška ili manjka hormona možeš imati i da se ništa ne vidi u uobičajenoj krvnoj slici ili pregledom.
Nemam pojma što je, ali mislim da zdravoj ženskoj osobi kosa nema kaj padat toliko da ostanu pruge ili prazna mjesta... :ne zna:
ipak moram komentirat:rolleyes:pošto sam studirala medicinu ali kratko vrijeme ipak znam da su osim medicinskih šampona itekako dobri dječji ne baš svi pout niveinih oni su jači :)mislim na baby šampon od kamilice jer umiruje kožu što je dokazano a govorim iz vlastitog iskustva :rofl:naravno da je svačija kosa i tjeme različiti kao i vrsta dlake na kosi ali prva pomoć bila bi ti šamponi :)ali svatko ima svoje mišljenje:cerek:
:rolleyes: to šta si napisala stoji, naravno da su dječji šamponi blaži od običnih za pranje samo kose ali pod uvjetom da se ništa ne stavlja na kosu... a ne znam tko danas baš niiiišta od preparata ne stavlja... a to dječji ne skidaju :kava:
Čak dapače, neka silikonska ulja ne skidaju niti obični šamponi u potpunosti ...
Kako god, kod bilo kakvog ozbiljnijeg problema s kosom najbolje je otić kod liječnika (koji je završio medicinu do kraja :D ) a ne na svoju ruku stavljat sve i svašta ...
patientia
09.11.2010., 17:33
Nisu svi samponi koji su deklarirani kao djecji isti. Nisu svi samponi koji nisu deklarirani kao djecji isti. Nisu svi samponi koji su deklarirani kao medicinski isti. Iz naziva sampona ne mozete znati kakav je jer sam naziv sampona nije zakonom propisan. Mogu ja sampon nazvati carobnim, ali on to nece biti (iako ce ga lakovjerni kupovati).
:rolleyes: to šta si napisala stoji, naravno da su dječji šamponi blaži od običnih za pranje samo kose ali pod uvjetom da se ništa ne stavlja na kosu... a ne znam tko danas baš niiiišta od preparata ne stavlja... a to dječji ne skidaju :kava:
Čak dapače, neka silikonska ulja ne skidaju niti obični šamponi u potpunosti ...
Kako god, kod bilo kakvog ozbiljnijeg problema s kosom najbolje je otić kod liječnika (koji je završio medicinu do kraja :D ) a ne na svoju ruku stavljat sve i svašta ...
nije istina da su dječji šamponi uvijek blaži od ostalih. dapače, ima ih dosta koji su na bazi natrij lauret sulfata kao i šamponi za odrasle... isto tako postoje šamponi za osjetljivo vlasište koji su blaži od dječjih... zato uvijek treba proučavati deklaraciju i po njoj zaključiti hoće li šampon eventualno biti agresivan prema vlasištu, a ne vjerovati nazivu, pakiranju i sl.
i sva silikonska ulja se teško skidaju, zato ja izbjegavam njih koliko mogu.
obavezno dermatologu idi! tvoj problem je kroničan i nećeš ga samo šamponom riješiti bez prave dijagnoze. a i na šampon ako ga kupuješ sama možeš potrošiti ogromne novce. pročitaj na temi zdravlje šta ljudi govore o dermatolozima i ispadanju, možda nađeš nekoga tko ti djeluje pouzdano. sretno!
bok:mig:nećeš ostat bez kose , imaj optimizam , i hrabrost:rofl:ok onda idi liječniku opće prakse možda je slabost organizma,pad imuniteta:ne zna:sve u svemu biti će dobro , jer kad si hrabar ništa ti nitko ne može:cerek:javi se kad budeš šta riješila imaš moju potporu:kava:
Hvala :)
Tina, a štitnjača? To mi prvo padne na pamet kad je ispadanje kose u pitanju.
A viška ili manjka hormona možeš imati i da se ništa ne vidi u uobičajenoj krvnoj slici ili pregledom.
Nemam pojma što je, ali mislim da zdravoj ženskoj osobi kosa nema kaj padat toliko da ostanu pruge ili prazna mjesta... :ne zna:
Nikad nisam imala problema sa štitnjačom, barem koliko je meni poznato. Ovo mi je ljeto doktorica opće medicine također savjetovala da možda malo više pažnje obratim na štitnjaču radi jednog dr. problema nevezanog uz ispadanje kose. Možda upravo to i napravim :mig: Tnx!
obavezno dermatologu idi! tvoj problem je kroničan i nećeš ga samo šamponom riješiti bez prave dijagnoze. a i na šampon ako ga kupuješ sama možeš potrošiti ogromne novce. pročitaj na temi zdravlje šta ljudi govore o dermatolozima i ispadanju, možda nađeš nekoga tko ti djeluje pouzdano. sretno!
Hvala na savjetu, budem :) Nije mi drag posjet doktorima ali znam i sama da problem neće nestati sam od sebe ili uz pomoć nekog 'čarobnog' šampona ili pilule. Kad nešto poduzmem i saznam, javim vam se :)
Catherine
09.11.2010., 23:21
Dali je itko probao Marbo sampone za kosu?
hottie_zg
10.11.2010., 18:10
bok ljudi!
nemam vremena čitati sve ove stranice, pa da vas odmah pitam..
možete mi reći koji šampon je dobar za ispadanje kose. primjetila sam da mi kosa nenormalno ispada, čak i dok spavam, ujutro se probudim i jastuk je pun kose... prestrašno, ne znam što da radim..
inače, imam zdravu kosu, niti je masna, niti suha, baš je gusta, imam je ful puno, tako da nisam primjetila ni da ćelavim ili slično...
dal je to možda od farbanja, peglanja? mislim, znam da to ima svoje učinke, ali ne bih se htjela prestati farbati, pa evo, ako bi mogli napisati koji šampon je najbolji za ispadanje...
hvala :mig:
TheEmpress
10.11.2010., 18:18
Šampon od koprive, ima ga u biljnim ljekarnama, moja sestra ga je koristila, imala je taknu kosu, malo kose i ispadala joj je, sad joj se stanje puno popravilo.
hottie_zg
10.11.2010., 20:07
hvala ti :mig:
patientia
11.11.2010., 11:36
Pa... izgleda da samponi s ketokonazolom mogu pomoci, ali isto tako mogu i potaknuti ispadanje kose, tak da, ako imas gljivice koje treba potamanit koristi ga, ali ako nemas, nemoj osim po preporuci lijecnika. Mislim da je kod nas brand Oronazol.
ovchica
12.11.2010., 09:58
MM ima seboreični dermatitis i stanje je pod kontrolom otkad koristi Vichyjev šampon protiv prhuti za masno vlasište.
Probao je SVE šampone na tržištu koji se bave tim problemom i ovaj mu je dao najbolje rezultate.
ovchica
12.11.2010., 10:06
Hvala cure na odgovorima,nije da su me bas umirili :rolleyes: al nije ni da sam ocekivala-ma samo nastavi,bude to za afro nakon pol godine :mig:
Stvar je u tome sto su mi uvijek govorili da mi je kosa tanka a ne rijetka(sto je i bila inace,jos u počecima)jer mi se nikad nije vidjelo tjeme,vise je bila kao deka gdje su rupice ocito bile prekrivene.Čak i kad sam si napravila rijanicu,bila je dobro ošišana i frizerka me samo opominjala da imam krastice od blajha i da prestanem jer cu na tim mjestima izgubit kosu,na sto sam se ja oglušila jer-pa cijeli holivud je platinast desetljecima,kaj mene neko jebe :mad:
Naravno,zaboravila sam da holivud ima uljne kupke svakih 5 sati i kreme od tisuce dolara na koži svaki drugi dan+sigurno se ne farbaju nasom skoro komunistickom bojom za 45,99.
Mlado-glupo.
Sad kad je na 2 cm imam savrsen pregled tjemena,i ne izgledam procelavo kad me se pogleda,al cim se prodje prstima na dijelovima koju su prekriveni jer ipak nije 5 mm,vidi se da se tu hidrogen bomba odlucila na genocid.
Ne znam sta da radim,da sam znala da je takva situacija ostavila bih rijanu i pobojala je u nesto normalno jer ne zelim ovak kratku kosu u bilocemu osim plavom jer to nije amber nego lezbo deckic onda.
Sad imam i tu problem.Farbanje u plavo vise ne dolazi u obzir,ali kako da rijesim gorenavedeni problem posto je kratka i nema joj spasa(što se boje tiče)?
Bas sam očajna.Sad mi se friz svidja ali vec za dva tjedna slijedi izrast i ja sam stjerana u kut :(:(
Pit cu vitamine i onaj neki kvasac u tabletama za jacanje ,mazem baby uljem glavu i sisat cu se dok se bar dlaka skroz ne oporavi i otvrdne,a vjerojatno idem i dermiću.
Molim vas,bar mi dajte neke ideje sta da napravim s izrastom da ne budem -cent misje siva,cent platinasta :(:(
Ta ćelava mjesta su ožiljci od kemijskih opeklina.
Ja ti savjetujem da prije svakog pranja utrljaš ricinusovo ulje u vlasište i držiš tak bar pol sata.
Nemoj mazati baby uljem, to niš ne pomaže.
Ja sam jednom imala jake kemijske opekline po glavi (blajh + 12% hidrogen) i to su bile kraste promjera jedno 2 cm. Hvala bogu, kad su kraste otpale, kosa je na tim mjestima opet izrasla.
Moja stara se 60ih farbala u platinasto a tad nije bilo blajha u prahu neg nekaj drugo. rekla je da su joj se sa vlasišta doslovno gulile krpice kože i evo je sad - nije ćelava, ima najgušću kosu koju sam u životu vidjela.
Ne znam jel bude ti doktor kaj pomogel jer ak je korijem spaljen gotovo je, moš se slikat :ne zna:
BTW, Amber Rose je praaava maca po mom mišljenju, jako seksi.
Imam još jedan prijedlog, mada malo nekonvencionalan.
Nazovi Kemigov maloprodajni dućan u Bauerovoj 5 http://www.kemig.hr/maloprodaja.html
i naruči si 100 g sumpora u prahu (to ti je žuti prah i to bu ti došlo manje od 20 kuna).
Uzmi bočicu od 2 deci, stavi u nju 2 žličice tog sumpora (pazi da ne udišeš taj prah) i dopuni je do kraja kombinacijom hladno prešanog ulja suncokreta (dm, 18 kuna), maslinovog i ricinusovog ulja. Promućkaj. Prije svakog pranja nanesi i pusti bar pol sata. Sumpor će se istaložiti na dno pa prije svake upotrebe promućkaj.
ptica dronta
13.11.2010., 08:52
Evo mene nakon dužeg vremena s ne baš ohrabrujućim iskustvom. :( Meni je ispadanje kose počelo kad sam se prije skoro dvije godine potrovala oralnom primjenom eteričnih ulja lakomisleno vjerujući (sad mislim: zlonamjernoj i neukoj) "aromaterapeutkinji" (pisala sam o tome na Pdf Alternativno liječenje, sva očajna i izbezumljena, pa me njihov lobij grubo izrugao :flop:). Nitko do sad ne zna kaj se točno dogodilo (slučaj je previše rijedak), al kosa od onda sve mic po mic pada i nova raste sve rjeđa i sve slabija, tak da sam u međuvremenu proćelava (a imala sam do tad valovitu lavlju grivu bez ijedne sjede na kojoj su mi mnogi zavidjeli). Preporučen mi je minoxidil i još neki preparati, čak sam probala i s Diane-35, al od svega kaj sam pokušala (čak i od externe uporabe) mi se pogoršavala lipodistrofija (propadanje i redistribucija masnog tkiva - ovo (http://www.sott.net/articles/show/202298-Rare-Ailment-Makes-Girl-13-Look-Like-She-s-50) nije moj slučaj, al pogledajte primjera radi) koja mi se nakon tog trovanja također razvila (do ne tako davno bucmasto lice, sad je ispijeno - to su pokazala i mjerenja masnog tkiva ultrazvukom). Čak se pogoršavala i od blažih preparata koje mi je pripisao renomirani liječnik koji se također bavi prirodnim liječenjem - Mataić u Splitu. Radiologica mi je pri mjerenju rekla da nek izbjegavam čak i homeopatske pripravke jer se ne zna kaj bi mi dalje moglo naškoditi (a da ne velim kolko ima šarlatana). Tak da sad samo gledam kak kosa nestaje.
Vidla sam jednu prodavačicu u Konzumu koja je jadna skoro sva ćelava (čudi me da ne nosi periku). U većini slučaja je ispadanje kose samo privremeno i benigno, al moj slučaj je nažalost prilično tragičan. :( Tim tragičniji kaj je tak neobičan i glup!
Nisam do sad naišla na nikog tko bi mi mogao pomoći - ni školska medicina, ni alternativa (bila sam i na tečaju o makrobiotici, ne znam jel bi to pomoglo, al morao bi bit ekstremno discipliniran da se tak hraniš). Tješite se da vam ipak uglavnom nije tak koma i da je uglavnom ipak rješivo! A možda je nekad najbolje niš ni ne poduzimat - moji pravi problemi su i počeli tek kad sam se pokušala liječit (zbog nekih trica) eteričnim uljima. Zdrav i normalan, umjeren život obično su najbolje rješenje. :)
Maribela
13.11.2010., 21:49
Ja imam dosta problema s ispadanjem kose, vec mi par mjeseci bas jako ispada, osobito kad ju perem, bude po saka i vise kose..Tako i kad se probudim, pa sve na jastuku i po krevetu..Neki dan sam isla dermatologu, da bas onda kad mi je zenska prosla rukom kroz kosu, nista nije ispalo :eek:
Da bi mi na kraju rekla, ako mi se tako brzo obnavlja, nije mi potrebno nista od lijekova. Hm...:confused: Istina da imam uzasno gustu kosu, i nije mi se bas puno prorijedila od tolikog ispadanja, al ja nebi bas rekla da je to normalno..:ne zna:
Harry_potter
14.11.2010., 19:52
Kolko košta mimoxidil u ljekarnama, di je najjeftinije?
Chocollina
16.11.2010., 11:49
najeftinije ti je preko ebaya naručir regaine,ovdje kod nas je preskupo! Mo dečko je kupovao a sad na ebayu za 50 eura dobije za 3 mjeseca dok je kod nas za jedan mjesec 200 i nešto kuna i da za muškarce je puno bolji od 5 posto nego od dva,a tog 5% ni nemaš u Hrvatskoj.
Chocollina
16.11.2010., 11:53
i meni je kosa počela ispadati ali to zbog mog nekontroliranog farbanja i jako mi je pomogao crveni šampon od vichyja! Pravo otkriće!!! :cerek:
Odlučila sam kupiti ili Vichy ili Fitoval šampon...možete li mi reći konkretno koji je bolji kod kose koja se brzo masti?:s
Begemotica
21.11.2010., 20:38
Od Vichyja ima više tipova pa lakše je naći onaj koji odgovara tvojoj kosi, onaj Fitovalov je najbolji za normalnu kosu.
Žena-dijete
22.11.2010., 22:04
Kosa mi je jaako padala nakon oba poroda i Vichijev crveni sampon me je spasio:top:
Ja sam imao problema sa opadanjem kose ali sam uspeo da resim. Detaljno o svemu sam napisao na svom blogu pa koga zanima oze da procita http://opadanje-kose.blogspot.com/
Slazem se, minoxidil uspesno resava problem, ali sta ako se koza glave prezasiti?
Ja sam ga koristila od avgusta 2009. samo dva puta od po 4 meseca - tu jesen i na prolece 2010. ponovo pocela. Pravila pauzu od jula do oktobra.
Sad je ponovo pocela da mi opada kosa, medjutim nema sanse da koristim Pilovit (2% minoxidila) jer mi koza glave bude jako crvena i pece me.
Kako to da si ga ti koristio 15 godina bez ikakvih problema?
Cureee, molim vas ima li itko iskustva sa ovim inneov tabletama :D koliko ste ih pili ako imate :D kakvi su rezultati... cula sam da pricaju da se prvi rezultati vide nakon tri mjeseca, a da ih je najbolje piti 6 mjeseci ...
Evo i jedna informacija za one koje se dvoume između šampona , ja koristim Ducray- Anaphase i odličan je :) kosa ne opada nikako, uspijem se pocesljati normalno ne bude mi do 20ak dlaka u tom cesljanju , ali se smije koristiti samo 2x tjedno ;)
pozdrav
Simonica!
29.11.2010., 10:13
Pozdrav svima!
Ja sam prvi put na forumu zbog problema iz subjecta.
Vidim da mnogi od vas imaju isti problem i da nažalost nisam jedina pa vas molim pomoć ili bilo kakav savjet ako je moguće :confused:
Naime problem se pojavio prije nekih cca 6-8 mjeseci.Kosa mi je počela jako ispadati što je najviše vidljivo na prednjem dijelu tjemena.
Nema šanse da nosim razdjeljak na sredini ili stavim rajf i slično...Isto tako kosa se jako brzo masti i moram ju prati svaka 2 dana obavezno,što prije nije bilo tako (prala sam ju svakih 5-7 dana).
Koristila sam sve moguće što postoji...od šampona (blagih za masnu kosu,uglavnom od koprive po savjetu frendica pa i liječnika...
Išla sam kod liječnika,koji mi je potvrdio da je vlasište prorijeđeno na prednjem dijelu i da izvadim krv bla bla te mu donesem nalaz,što sam i učinila..
No naravno nalaz je kako on kaže savršen i sve je u redu tak da mi nije jasno.Uvijek upućuje na stres jer nema šanse da je u pitanju prehrana itd.
Ne bih rekla da je ikakav veći stres u pitanju..tu i tamo svi imamo nekih trzavica na poslu ili neki na faxu,ali da zbog toga čelavimo ne bih se baš složila s tim...
Pila sam čak i neke tablete za rast i jačanje kose (trenutno neznam kak se zove jer sam frik bacila bočicu) i opet ništa.Samo uzaludno bacanje love na gluposti i trošenje vremena uzalud na doktore i preglede :(
Vidjela sam da je jedna curka sa foruma navela recept od svoje bake (u prilogu) pa neznam da li je itko od vas to probao?Da li vrijedi još i to pokušati?
http://www.coolinarika.com/recept/losion-protiv-opadanja-kose
Ili da opet odem do doktora..barem do nekog privatnog ako ništa drugo koji zna što radi (pretpostavljam)...
Hvala svima unaprijed na odgovoru...
:s
Pozdrav svima!
Ja sam prvi put na forumu zbog problema iz subjecta.
Vidim da mnogi od vas imaju isti problem i da nažalost nisam jedina pa vas molim pomoć ili bilo kakav savjet ako je moguće :confused:
Naime problem se pojavio prije nekih cca 6-8 mjeseci.Kosa mi je počela jako ispadati što je najviše vidljivo na prednjem dijelu tjemena.
Nema šanse da nosim razdjeljak na sredini ili stavim rajf i slično...Isto tako kosa se jako brzo masti i moram ju prati svaka 2 dana obavezno,što prije nije bilo tako (prala sam ju svakih 5-7 dana).
Koristila sam sve moguće što postoji...od šampona (blagih za masnu kosu,uglavnom od koprive po savjetu frendica pa i liječnika...
Išla sam kod liječnika,koji mi je potvrdio da je vlasište prorijeđeno na prednjem dijelu i da izvadim krv bla bla te mu donesem nalaz,što sam i učinila..
No naravno nalaz je kako on kaže savršen i sve je u redu tak da mi nije jasno.Uvijek upućuje na stres jer nema šanse da je u pitanju prehrana itd.
Ne bih rekla da je ikakav veći stres u pitanju..tu i tamo svi imamo nekih trzavica na poslu ili neki na faxu,ali da zbog toga čelavimo ne bih se baš složila s tim...
Pila sam čak i neke tablete za rast i jačanje kose (trenutno neznam kak se zove jer sam frik bacila bočicu) i opet ništa.Samo uzaludno bacanje love na gluposti i trošenje vremena uzalud na doktore i preglede :(
Vidjela sam da je jedna curka sa foruma navela recept od svoje bake (u prilogu) pa neznam da li je itko od vas to probao?Da li vrijedi još i to pokušati?
http://www.coolinarika.com/recept/losion-protiv-opadanja-kose
Ili da opet odem do doktora..barem do nekog privatnog ako ništa drugo koji zna što radi (pretpostavljam)...
Hvala svima unaprijed na odgovoru...
:s
do sada si mogla mozda procitati kako bi trebala pregledati stitnu zlijezdu i spolne hormone, ako si to uradila i ako je uredu onda za pocetak idi privatno i dati ce ti tablete i jedan sampon eventualno i neki losion, nemoj koristiti sampone za masnu kosu oni to nece rijesiti... nego jeli imas cisto vlasište, jeli vidis mozda perut ili cak seboreju? to ti moze biti uzrok opadanja kose... tako da sto god ti stavljala na tjeme, sampone, prirodnu smijesu ne moze ti doprijeti do korijena jer ti je tijeme necisto, prvo to rijesi :D
i kada to rijesis onda kreni sa utrljavanjme medicinskih losiona npr. PILFUD 2%, peri kosu u razmaku bar 4 dana...Ja trenutno pijem Inneov one nemaju vitamina neko sastojke za obnovi korijena kose, na njima pise da se trebaju koristiti 6 mj tako da sam lagano pocela...
sve ti je ovo dugotrajan proces samo treb strpljenja ;) a kada postignes rezultate tek se tada prebaci nanesto biljno jer to mozes koristiti dugortajno kako bi zadrzala postignuto ;) nadam se da sam ti bar malo pomogla
patientia
29.11.2010., 13:36
Kad postignes rezultate, nemoj prestati koristiti minoksidil, jer ces, kao i mnoge, doci ovamo kukati kako minoksidil pomaze samo dok se koristi.
Simonica!
29.11.2010., 14:18
Ok hvala puno na odgovoru.Što se tiče provjere štitnjače nisam išla,a niti za hormone..To kad sam bila kod liječnika (točnije na Šalati)..Nije to uzeo u obzir :(
To ja sad prvo što moram napraviti.
Što se tiče vlasišta je ok i ne vjerujem da je seboreja u pitanju,iako me zna tu i tamo peckat i svrbjeti...što me zabrinjava.Nema nikakvih crvenih prištica ili bilo kakve iriracije na koži??
Kod kojeg si ti privatnog liječnika išla?Sori na glupom pitanju,nisam nikad bila za tako nešto pa neznam...i koliko košta taj pregled okvirno? :ne zna:
Ok hvala puno na odgovoru.Što se tiče provjere štitnjače nisam išla,a niti za hormone..To kad sam bila kod liječnika (točnije na Šalati)..Nije to uzeo u obzir :(
To ja sad prvo što moram napraviti.
Što se tiče vlasišta je ok i ne vjerujem da je seboreja u pitanju,iako me zna tu i tamo peckat i svrbjeti...što me zabrinjava.Nema nikakvih crvenih prištica ili bilo kakve iriracije na koži??
Kod kojeg si ti privatnog liječnika išla?Sori na glupom pitanju,nisam nikad bila za tako nešto pa neznam...i koliko košta taj pregled okvirno? :ne zna:
Ja sam ti iz Hercegovine, tako da ti ova moja doktorica nece pomoci :) a pregled bi te trebao kostati od 150- 200 kn ;)
a za ovaj minoksidil koliko sam skontala kasnije se smanji utrljavanje na 1-2 puta tjedno ;) a to ti i nije neka tlaka samo da ima kose heheh pa jeli tako ? :D
A ako si mislila na struku... isla sam kod dermatologa ;)
Meni je dijagnosticirana alopecia. Lječnik mi je pripisao Alomax (minoksidil) 5%, koji se koristi 2 puta dnevno. Međutim jako masti kosu (nakon 1 upotrebe), tako da ga ne koristim.
Naprosto ne mogu hodati okolo toliko masne kose, ako zbog ničeg drugog, onda zbog posla. :flop:
Čula sam da postoji minoxidil u proizvodnji Gradske Ljekarne. Da li netko ima iskustva s tim?
Zanima me da li isto tako masti kosu.
Za sada koristim Vichy dercos ampule koje mi kolko-tolko pomažu, ali bih se prebacila na minoxidil jer lječnik kaže da je učinkovitiji.
evo sto sam ja do sada citala i proucavala jeste da Pilfud pomaze ... nemoj ti koristiti te sto ljekarna radi, radije uzmi nesto sto je veliki laboratorij napravio... bar bih ja tako..
ii
zna li itko ista za INNEOV? :D
patientia
29.11.2010., 19:35
I ove u ljekarni je laboratorij napravio. Djelatna tvar je ista. Tak svejedno sto koristi, osim ako joj smeta neka pomocna tvar u ovom jeftinijem, a u Pilfudu je nema. No, bojim se da su oba alkoholna.
zrinkazg
30.11.2010., 13:07
Evo, meni je potpuno prestala opadat kosa (eventualno 4, 5 vlasi dnevno dok se češljam). Ali ja već godinu i pol pijem Bellune 35 (poznatije kao Diane 35, samo drugi proizvođač) i svaki dan perem kosu :)
zrinkazg
30.11.2010., 13:14
Odlučila sam kupiti ili Vichy ili Fitoval šampon...možete li mi reći konkretno koji je bolji kod kose koja se brzo masti?:s
Niti jedan, ne bacaj pare uzalud. Kod kose koja se brzo masti nabavi si neki lagani šampon, i svaki dan peri kosu. Preporučam ili dječji ili Scwarzkopf Bonacure (ima baš protiv ispadanja) ili tako neki koji se može samo u boljim frizerajima nabavit (poput Kerastase, Artego, Keune,...). Ali pazi da ti ne prodaju nešto drugo, tako da ga kupi samo u poznatim frizerajima. A ako nemaš para za tako skupe šampone, bilo koji za bebe će ti biti super za svakodnevno pranje kose (ja koristim od Nivee Baby Losion za pranje).
Niti jedan, ne bacaj pare uzalud. Kod kose koja se brzo masti nabavi si neki lagani šampon, i svaki dan peri kosu. Preporučam ili dječji ili Scwarzkopf Bonacure (ima baš protiv ispadanja) ili tako neki koji se može samo u boljim frizerajima nabavit (poput Kerastase, Artego, Keune,...). Ali pazi da ti ne prodaju nešto drugo, tako da ga kupi samo u poznatim frizerajima. A ako nemaš para za tako skupe šampone, bilo koji za bebe će ti biti super za svakodnevno pranje kose (ja koristim od Nivee Baby Losion za pranje).
baby šamponi znaju baš i zamastiti kosu jer su prilagođeni bebinom nježnom vlasištu koje je sklono isušivanju, ali to ovisi od osobe do osobe. a vichy za razliku od navedenih marki ima zaštićeni patent na Aminexilu za koji su dokazali da smanjuje ispadanje kose.
nije dobro niti svakodnevno prati kosu, bez obzira na to koliko se ona mastila jer je ti svakim pranjem isušuješ i vlasište se zna onda samo braniti od toga prekomjernim mašćenjem :)
ja mislim da samo treba biti uporan sa svim sto radis i da ce rezultat biti :D veliku tu ulogu igra i psiha, ako se ti sekiras i stalno gledas naravno da ce ti stanje uvijek biti isto :D treba se opustiti i djelovati ;)
Simonica!
01.12.2010., 14:30
Ja sam ti iz Hercegovine, tako da ti ova moja doktorica nece pomoci :) a pregled bi te trebao kostati od 150- 200 kn ;)
a za ovaj minoksidil koliko sam skontala kasnije se smanji utrljavanje na 1-2 puta tjedno ;) a to ti i nije neka tlaka samo da ima kose heheh pa jeli tako ? :D
Naravno, samo da se to riješi...prije ili kasnije.
Tnx još jednom :rolleyes:
ti_džej
01.12.2010., 19:25
Problem!
Kupila sam prije 2 tjedna u ljekarni Vichy Dercos crveni protiv ispadanja kose, i bio je na akciji kao 1+1 gratis. Nisam ga nikad prije koristila, pa sam bila sretna što ću odmah dobiti dva, jer mi kosa dosta ispada.
Problem je u tome što mi se već nakon prvog pranja s tim šamponom pojavila perut, i svrbi me vlasište. Što sad? Doma imam još jedan neotvoreni, a očito je da ga baš i ne mogu koristiti. Help!
patientia
01.12.2010., 20:55
Svakako za pocetak probaj vratiti u apoteku i dobiti povrat novca. Racun si sacuvala, zar ne? A ako ne upali, probaj ga prodati preko foruma, ali napisi iskreno u cemu je problem, mozda nekom inace odgovara, pa ga kupi.
SekaSis
01.12.2010., 21:07
ti_džej
I ja sam ga kupila na akciji prosle godine, ista stvar kao kod tebe ! Jednostavno mi je bio preagresivan. Nisam ga prestala koristiti odmah i vlasiste mi je stvarno bilo u komi, dugo mi je trebalo da se stanje smiri. Tako da si dobro odlucila da ga neces vise koristiti jer bi ti se stanje moglo samo pogorsati (sto se tice peruti).
ti_džej
I ja sam ga kupila na akciji prosle godine, ista stvar kao kod tebe ! Jednostavno mi je bio preagresivan. Nisam ga prestala koristiti odmah i vlasiste mi je stvarno bilo u komi, dugo mi je trebalo da se stanje smiri. Tako da si dobro odlucila da ga neces vise koristiti jer bi ti se stanje moglo samo pogorsati (sto se tice peruti).
pa ja sam bila koristila taj vichy i stvarno mi je bio fenomenalan. i svaki put sam ga ostavila na vlasištu oko 5 min i onda isprala, ali sam jednom bila ostavila 15min i znam da me malo peckalo vlasište idućih par dana, ali mi nije bilo ovako kao tebi.
inače mi je taj isti vichy smanjio perut i svrbež vlasišta, a i kosa mi je bila sjajnija od njega. tvoje vlasište očito drugačije reagira na njega od mog.
patientia
01.12.2010., 22:24
Zasto ga ostavljate na vlastistu?
Zasto ga ostavljate na vlastistu?
piše tako u uputi. pa ja pretpostavljam da je to zato da amineksil uspije djelovati tj. apsorbirati se
patientia
01.12.2010., 22:32
Nema dokaza da amineksil pomaze, samo su mu namjerno skovali takav naziv da lici na minoksidil, pa ljudi nasjednu.
http://www.belgraviacentre.com/blog/does-aminexil-work-for-hair-loss/
Nema dokaza da amineksil pomaze, samo su mu namjerno skovali takav naziv da lici na minoksidil, pa ljudi nasjednu.
http://www.belgraviacentre.com/blog/does-aminexil-work-for-hair-loss/
pa ja znam da sam čitala u knjizi Trihologija za aminexil da produžava cikus vlasi i sl., ali znam da nisu tvrdili da djeluje kao vazodilatator tj. kao minoksidil. i aminexil je zaštićeno ime za spoj al se sad nemrem sjetit pravog imena spoja
patientia
01.12.2010., 22:49
Imas li koju neovisnu dvostruko slijepu randomiziranu peer-reviewed studiju?
Ne samo da nema dokaza da radi, nego i kosta vise nego minoksidil.
Imas li koju neovisnu dvostruko slijepu randomiziranu peer-reviewed studiju?
Ne samo da nema dokaza da radi, nego i kosta vise nego minoksidil.
pa tu knjigu sam posudila u knjižnici i vratila je, al baš ću idući put pogledat koje istraživanje im je bilo izvor pa stavim na forum ak ga nađem na netu.
a meni je bio pomogao i stvarno je puno ljudi zadovoljno i ampulama i šamponom. znam da oni još sadrže i niacinamid, al mislim da on nema taj učinak.
ja sam izbjegavala minoksidil jer znam da se ljudi znaju žaliti na iritaciju vlasišta
patientia
01.12.2010., 23:02
L'Oreal nije imao dovoljno rezultata istrazivanja da ga registrira kao lijek. Minoksidil je registrirani lijek protiv opadanja kose.
Minoksidil losion zaista moze iritirati, no prije bih rekla da je krivac alkohol koji prevladava u losionu.
L'Oreal nije imao dovoljno rezultata istrazivanja da ga registrira kao lijek. Minoksidil je registrirani lijek protiv opadanja kose.
Minoksidil losion zaista moze iritirati, no prije bih rekla da je krivac alkohol koji prevladava u losionu.
pa naravno da aminexil i minoksidil nisu u istom rangu. mislim da ovaj vichyjev šampon nije niti 'kozmetika s posebnom namjenom'.
ali ja mislim da kod pojačanog ispadanja kose aminexil može biti dovoljan - barem je kod mene bio, ali kad se radi o alopeciji definitivno su tu dermatolozi i minoksidil, finasterid i sl. potrebni
patientia
01.12.2010., 23:09
Pitanje je samo radi li amineksil ista, ili se jednostavno radi o tome da nakon pojacanog opadanja kose dolazi smanjeno opadanje kose. Samo od sebe. Kao kod mene. Bila sam, naime, prelijena koristiti minoksidil.
Pitanje je samo radi li amineksil ista, ili se jednostavno radi o tome da nakon pojacanog opadanja kose dolazi smanjeno opadanje kose. Samo od sebe. Kao kod mene. Bila sam, naime, prelijena koristiti minoksidil.
da, znam. to sam se i ja pitala kad mi je prestala opadati kosa,ali mi je prije toga opadala neka 3 mjeseca. a i vichy je stvarno dosta reklamiran i najviše se reklamira u periodu kada se javlja sezonsko opadanje kose pa su i veće šanse da će 'djelovati' :)
ali ako me ikad opet ulovi jače ispadanje ja ću ga opet kupiti jer znam da mi je fakat bio dobar
Rainbow Lady
02.12.2010., 13:26
Cure ja sam stvarno već očajna i trebam pomoć.
Nikad dosad nisam imala problema s kosom, osim što je sporo rasla.
Ne znam zašto, ali u zadnjih godinu i pol dana je nenormalno narasla i sad je dužine do pola leđa. Prije cca mjesec-dva počela mi je opadati.
Mislila sam da je to možda radi promjene godišnjeg doba, zdravije se hranila, ali ona i dalje opada. :( Svakim češljanjem i pranjem mi ostane pola šake kose, a svaki put kad prođem rukom kroz kosu puna je dlaka. Uz to se dosta stanjila pa mi se sad stalno i mrsi.
Nemam baš love na bacanje za neke skupe šampone budući da sam student, i mislila sam kupiti onaj crveni Vichy koji je dosta cura hvalilo da im je spasio kosu.
Vjerujem da je to vjerojatno jer je duga, pa se istrošila, fali joj vitamina, nemam pojma. Idući tjedan idem šišati vrhove i reći da mi stave neku masku ,ali također bi i neke vitamine kupila ili bar taj šampon. Što mi preporučate?
Koje vitamine i koji šampon? (Kal mi je preskup, Merz nije pomogao..kakvi su oni neki vitamini iz dm-a ?)
Help, fakat sam očajna... hoć natrag svoju lijepu kosu.:(:(
kilimanju3
02.12.2010., 15:35
ljudi, evo vidim vas masu s isti problemima kao što sa ih nekad imala i ja-ispadanje i prorjeđivanje kose, uglavnom uzroci su razni, ja ne znam koji je moj, ali unatoč isprobavanju "milijun" šampona, i medicinskih i najobičnijih-najbolje su mi odgovarali vichijevi-i to onaj crveni energising. prije sam imala vlasište koje je bilo osjetljivo na sve, a s tim šamponom mogu reći da se nekih 90% mojih tegoba-barem zasad- smirilo. ali- upotrebljavajte ga u jako malim količinama- istisnite ga samo veličine zrna graška-TO JE DOVOLJNO! Kad koristim druge šampone-vlasište mi se počne brže mastit i automatski stvori probleme. napravila pretrage krvi, štitnjače, bris grla-sve OK. sad vi procijenite koji je uzrok ispadanju moje kose koje je intenzivno počelo prije 2-3 godine????!!!!! stres, prehrana ili??? pozdrav svima i ohrabrenje- ima perika...a za par godina će vjerojatno doć i neki dobar lijek koji će nam vratit našu bujnu kosu.
Cure ja sam stvarno već očajna i trebam pomoć.
Nikad dosad nisam imala problema s kosom, osim što je sporo rasla.
Ne znam zašto, ali u zadnjih godinu i pol dana je nenormalno narasla i sad je dužine do pola leđa. Prije cca mjesec-dva počela mi je opadati.
Mislila sam da je to možda radi promjene godišnjeg doba, zdravije se hranila, ali ona i dalje opada. :( Svakim češljanjem i pranjem mi ostane pola šake kose, a svaki put kad prođem rukom kroz kosu puna je dlaka. Uz to se dosta stanjila pa mi se sad stalno i mrsi.
Nemam baš love na bacanje za neke skupe šampone budući da sam student, i mislila sam kupiti onaj crveni Vichy koji je dosta cura hvalilo da im je spasio kosu.
Vjerujem da je to vjerojatno jer je duga, pa se istrošila, fali joj vitamina, nemam pojma. Idući tjedan idem šišati vrhove i reći da mi stave neku masku ,ali također bi i neke vitamine kupila ili bar taj šampon. Što mi preporučate?
Koje vitamine i koji šampon? (Kal mi je preskup, Merz nije pomogao..kakvi su oni neki vitamini iz dm-a ?)
Help, fakat sam očajna... hoć natrag svoju lijepu kosu.:(:(
pa kupi te vitamine iz dm-a (20kn) i probaj s vichyjem jer je meni to bilo super. jel piješ kontr.pilule ili si ih prestala piti? šta je sa stresom, naglim mršavljenjem?
odi kod doktora, izvadi krv-da vidiš razinu željeza, traži uputnicu za vađenje spolnih hormona i horm.štitnjače. kosa može ispadati zbog svoje dužine tj. težina vlasi je izvlači iz korijena, pa bi ti šišanje moglo pomoći.
ako ništa ne otkriješ, onda traži uputnicu za dermatologa. kreni sa pretragama što prije. i kad stavljaš regenerator ili masku na kosu NIKAKO je nemoj nanositi na tjeme i korijen kose, jer imaju sastojke koji iritiraju kožu!
i koji šampon koristiš? meni ti je jače kosa ispadala od glis kura i od lorealovih šampona, pa ih izbjegavam
Rainbow Lady
03.12.2010., 02:26
pa kupi te vitamine iz dm-a (20kn) i probaj s vichyjem jer je meni to bilo super. jel piješ kontr.pilule ili si ih prestala piti? šta je sa stresom, naglim mršavljenjem?
odi kod doktora, izvadi krv-da vidiš razinu željeza, traži uputnicu za vađenje spolnih hormona i horm.štitnjače. kosa može ispadati zbog svoje dužine tj. težina vlasi je izvlači iz korijena, pa bi ti šišanje moglo pomoći.
ako ništa ne otkriješ, onda traži uputnicu za dermatologa. kreni sa pretragama što prije. i kad stavljaš regenerator ili masku na kosu NIKAKO je nemoj nanositi na tjeme i korijen kose, jer imaju sastojke koji iritiraju kožu!
i koji šampon koristiš? meni ti je jače kosa ispadala od glis kura i od lorealovih šampona, pa ih izbjegavam
Nisam pila pilule, niti naglo smršavila. Inače koristim ovaj lorealov šampon http://www.google.hr/imgres?imgurl=http://newpoppit.com/wp-content/uploads/2010/07/Loreal-total-repair.JPG&imgrefurl=http://newpoppit.com/tag/productos/&usg=__T7myGbKATWh0BbAcegRJXlEW6IY=&h=368&w=450&sz=85&hl=hr&start=0&zoom=1&tbnid=ELL1_OqeJo0oXM:&tbnh=146&tbnw=186&prev=/images%3Fq%3Dtotal%2Brepair%2Bloreal%26um%3D1%26hl %3Dhr%26sa%3DN%26biw%3D1024%26bih%3D573%26tbs%3Dis ch:1&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=537&vpy=79&dur=932&hovh=203&hovw=248&tx=116&ty=120&ei=Y0b4TJGGOYev8gOVmtS_Aw&oei=Y0b4TJGGOYev8gOVmtS_Aw&esq=1&page=1&ndsp=15&ved=1t:429,r:2,s:0
već jedno 4 mjeseca, možda se kosa zasitila :ne zna:. Kontam da je zbog dužine jer nikada nije bila tako duga. A niš, kupit ću te vitamine i vichy šampon pa ću vidjet kako će reagirat. Ako ni to ne pomogne, onda idem na pretrage. :tuzni:
Nisam pila pilule, niti naglo smršavila. Inače koristim ovaj lorealov šampon http://www.google.hr/imgres?imgurl=http://newpoppit.com/wp-content/uploads/2010/07/Loreal-total-repair.JPG&imgrefurl=http://newpoppit.com/tag/productos/&usg=__T7myGbKATWh0BbAcegRJXlEW6IY=&h=368&w=450&sz=85&hl=hr&start=0&zoom=1&tbnid=ELL1_OqeJo0oXM:&tbnh=146&tbnw=186&prev=/images%3Fq%3Dtotal%2Brepair%2Bloreal%26um%3D1%26hl %3Dhr%26sa%3DN%26biw%3D1024%26bih%3D573%26tbs%3Dis ch:1&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=537&vpy=79&dur=932&hovh=203&hovw=248&tx=116&ty=120&ei=Y0b4TJGGOYev8gOVmtS_Aw&oei=Y0b4TJGGOYev8gOVmtS_Aw&esq=1&page=1&ndsp=15&ved=1t:429,r:2,s:0
već jedno 4 mjeseca, možda se kosa zasitila :ne zna:. Kontam da je zbog dužine jer nikada nije bila tako duga. A niš, kupit ću te vitamine i vichy šampon pa ću vidjet kako će reagirat. Ako ni to ne pomogne, onda idem na pretrage. :tuzni:
da, i ja sam imala taj i onaj od matične mliječi i od oba mi je jače ispadala tj. samo je nakon kojeg tjedna korištenja naglo počela ispadati u velikim količinama.
kreni što prije na pretrage jer za vađenje hormona štitnjače čekaš oko 2 mjeseca i onda još 10 dana da dođu nalazi, a ako ih privatno vadiš to te košta oko 250kn. za dermatologa ne znam koliko čekaš.
što se tiče tableta, za njihove prve rezultate će ti trebati barem 2 do 3 mjeseca, a za šampon oko mjesec dana. ja bih na tvom mjestu odmah krenula kod doktora po uputnice, ne bih gubila vrijeme čekajući hoće li šampon i vitamini djelovati... ako ti je uzrok štitnjača ili spolni hormoni, nema tih vitamina koji će ti pomoći, samo hormonska terapija.
zrinkazg
03.12.2010., 18:21
baby šamponi znaju baš i zamastiti kosu jer su prilagođeni bebinom nježnom vlasištu koje je sklono isušivanju, ali to ovisi od osobe do osobe. a vichy za razliku od navedenih marki ima zaštićeni patent na Aminexilu za koji su dokazali da smanjuje ispadanje kose.
nije dobro niti svakodnevno prati kosu, bez obzira na to koliko se ona mastila jer je ti svakim pranjem isušuješ i vlasište se zna onda samo braniti od toga prekomjernim mašćenjem :)
Ja sam na Vichy i na slične proizvode dala brdo para, sad više NE DAM i nemam!
zrinkazg
03.12.2010., 18:24
Problem!
Kupila sam prije 2 tjedna u ljekarni Vichy Dercos crveni protiv ispadanja kose, i bio je na akciji kao 1+1 gratis. Nisam ga nikad prije koristila, pa sam bila sretna što ću odmah dobiti dva, jer mi kosa dosta ispada.
Problem je u tome što mi se već nakon prvog pranja s tim šamponom pojavila perut, i svrbi me vlasište. Što sad? Doma imam još jedan neotvoreni, a očito je da ga baš i ne mogu koristiti. Help!
Kao što su ti već rekli, probaj prodat taj koji ti je ostao. A preporučila bih ti neki dječji šampon (za super osjetljivu kožu je najbolja mustela, onaj losion za pranje lica i tijela, ali ak nemaš para, probaj s bilo kojim drugim dječjim).
zrinkazg
03.12.2010., 18:32
Nemoj kupovati Vichy, probaj rađe Fitoval, za njega mi je jedna dermatologica rekla da je zapravo najbolji, peri kako piše u uputama, i mislim da se losion može koristiti i svaki dan. I, probaj Twinlab vitamine ili Fitovalove ak nemaš para. Odi i na sve pretrage. Ja sad trenutno koristim Nivea baby losion za pranje kose i tijela, i perem svaki dan kosu + Supradyn vitamine (ali to su vitamini za poboljšanje sveopćeg stanja, kolko je meni poznato ne postoji Supradyn za kosu).
Nemoj kupovati Vichy, probaj rađe Fitoval, za njega mi je jedna dermatologica rekla da je zapravo najbolji, peri kako piše u uputama, i mislim da se losion može koristiti i svaki dan. I, probaj Twinlab vitamine ili Fitovalove ak nemaš para. Odi i na sve pretrage. Ja sad trenutno koristim Nivea baby losion za pranje kose i tijela, i perem svaki dan kosu + Supradyn vitamine (ali to su vitamini za poboljšanje sveopćeg stanja, kolko je meni poznato ne postoji Supradyn za kosu).
a zašto je fitoval najbolji? tj. po čemu je bolji od ostalih šampona protiv ispadanja?
zrinkazg
03.12.2010., 23:29
a zašto je fitoval najbolji? tj. po čemu je bolji od ostalih šampona protiv ispadanja?
To je meni jedna dermatologica rekla kad sam joj rekla da nemam para za skupe preparate, dakle to nije moja izmišljotina.
To je meni jedna dermatologica rekla kad sam joj rekla da nemam para za skupe preparate, dakle to nije moja izmišljotina.
pa skužila sam da je to rekla dermatologica, al sam mislila da ti je možda bila objasnila zašto je po njoj najbolji, a ne da je to tvoja izmišljotina :rolleyes:
Ludacha87
04.12.2010., 18:04
Uh, moja Rainbow, što te isprepadaše. :p
Ma kako to grozno zvučalo, normalno je da tokom dana ispadne do 100 vlasi.
Druga stvar, ako kosa ne ispada u pramenovima, obično nije ništa strašno i ukoliko raste nova, mlada kosa.
Dakle, stres, nezdrava prehrana...
Ja sam se jedno vrijeme bila jako zatvorila u kuću, nisam mjesecima izlazila i kosa mi je počela ispadati ko luda, valjda zbog nedostatka kisika.
Bitno je i njegovati kosu na pravi način.
Također, znam cura koje imaju jako dugu kosu, uključujući i mene, i svakoj od njih kosa ispada ili se lomi.
Važno je vidjeti i o kojem tipu kose ispadanja je riječ - jel se lomi ili ispada iz korijena.
Također, važno je uzeti u obzir i koliko je kosa duga.
Ja se počešljam, umrem od straha jer vidim nekakav busen, a zapravo kad sve to razdvojim, vidim da imam na četki 20 dlaka, nego izgleda jako puno jer mi kosa skoro do kraja leđa.
Bitno je i kad kosa jako izraste jače strugati tjeme prilikom pranja kose kako se nebi storila masna prhut od koje jako zna opadati kosa.
Inače mi je i moja frizerka rekla kako se jako puno žena u zadnje 3,4 godine žali na ispadanje kose, sada više nego ikada prije. :ne zna:
nakon pranja ne češljate kosu dok je skroz mokra, jer se jače tada lomi, radije je do pola posušite prvo.
ne sušite kosu na zraku nikad! Znači, bitno je osušiti tjeme skroz, a vrhove je poželjno ostaviti mokrima.
za kosu je jako dobro ricinusovo ulje, zatim čaj od koprive za brže rast.
Ja imam izuzetno masnu kosu u tjemenu, ali vrhovi su tako suhi da mi se osuše čim operem kosu.
Za to je jako dobro praviti jednom tjedno masku od maslinovog ulja i jednog jaja, te je ostaviti nekih 45 minuta i dobro isprati da ne smrdi po jajima :zubo:
To je super protiv lomljenja.
što se tiče preparata, ja sam oduševljena l'orealovim rozim serumom za vlaženje vrhova, gliss cur regeneratorima za raščešljavanje i Vichyjevim šamponom protiv ispadanja.
patientia
04.12.2010., 18:23
Nije od nedostatka kisika. Da ti je falilo kisika, imala bi puno vecih problema, a osim toga, valjda ti kuca nije bila hermeticki zatvorena i valjda bi ju tu i tamo prozracila.
Ricinusovo ulje nije nis posebno za kosu, ni maslinovo, najbolje je kokosovo.
Ne znam na cemu bi se kosa mogla susiti, osim na zraku. I kad koristis fen, koristi se zrak. A ako koristis vruci fen, to je losije nego ju ostaviti da se sama posusi.
Ne znam na sto mislis pod "strugati tjeme", no, nemojte ga grebati, koristite jagodice prstiju, a ne nokte. Ako vas muci prhut, imate sampona sa salicilnom kiselinom za kemijski piling.
I tak, bolje da se unsubscribeam s ovog topica.
Ludacha87
04.12.2010., 18:53
Nije od nedostatka kisika. Da ti je falilo kisika, imala bi puno vecih problema, a osim toga, valjda ti kuca nije bila hermeticki zatvorena i valjda bi ju tu i tamo prozracila.
Ricinusovo ulje nije nis posebno za kosu, ni maslinovo, najbolje je kokosovo.
Ne znam na cemu bi se kosa mogla susiti, osim na zraku. I kad koristis fen, koristi se zrak. A ako koristis vruci fen, to je losije nego ju ostaviti da se sama posusi.
Ne znam na sto mislis pod "strugati tjeme", no, nemojte ga grebati, koristite jagodice prstiju, a ne nokte. Ako vas muci prhut, imate sampona sa salicilnom kiselinom za kemijski piling.
I tak, bolje da se unsubscribeam s ovog topica.
Jest, od nedostatka kisika je, u protivnom ne bi postojali za kosu tretmani s kisikom, ukoliko je on nebitan.
Živim u malom stanu s malim prozorima, teško ga je prozračiti općenito.
maslinovo je IDEALNO za suhe vrhove, a ricinusovo ulje i ruzmarin su AMEN za kosu, to će ti reći SVAKA osoba koja se bavi aromaterapijom ili biljnom kozmetikom.
Nije lošije, jer je BIT da se tjeme što prije posuši.
Tjeme je UVIJEK nešto masnije od vrhova, pa ukoliko se voda zadrži na tjemenu, brže i lakše će se stvoriti perut, gljivice, pa na poslijetku i opadanje kose, osobito ako je ona gusta.
Vrhovi su uvijek sušiji i tamo nema kože, pa ih je dobro ostaviti vlažnima kako bi se spriječilo pucanje.
Naravno da ne treba doslovno uzeti grablje i strugati tjeme, no većina ljudi ne pere kosu kako bi trebalo.
Šamponiranje se odnosi na MASAŽU vlasišta, pa ga probajte masirati što više možete kako biste odstranili odumrle stanice.
Imam gustu kosu do kraja leđa i naravno da sam puno pričala s ljudima koji se bave tom temom, stručnjacima, tako da sam poprilično uvjerena da znam što govorim, jer ne bi me ljudi stalno zapitkivali odakle mi takva kosa i kako to da nisu ekstenzije.
I tako, možda bolje da se poseksaš or something, nemoj širiti nervozu, ovo je samo tema o kosi...
patientia
04.12.2010., 19:04
Je, kao sto ne bi postojali tretmani s glinom, da je ona nebitna. Jesi kad cula za sarlatanstvo?
Nije me briga sto kazu neki koji se bave aromaterapijom i biljnom kozmetikom. Ima ih na forumu koji preporucuju i homeopatiju i tvrde da imaju "cistu energiju" pa zbog toga bolje masiraju. Zanima me sto kazu rezultati istrazivanja. Ne znam s kakvim si to "strucnjacima" za kosu pricala, osim s frizerima. I meni je jedan konzultant koji mi je pokusao uvaliti Rougj proizvode koji sadrze iritantne sodium lauryl sulfate i methylisothiazolinone reko da cu morat susit kosu fenom, pa sam otkantala i njega i njegove proizvode.
Za neke tvoje recenice mi stvarno nije jasno sto mislis (da na vrhovima vlasi nema kose), tak da, prije nego preneses sto ti tvoji "strucnjaci" kazu, pokusaj razmisliti o tome.
Ludacha87
04.12.2010., 19:17
Je, kao sto ne bi postojali tretmani s glinom, da je ona nebitna. Jesi kad cula za sarlatanstvo?
Nije me briga sto kazu neki koji se bave aromaterapijom i biljnom kozmetikom. Ima ih na forumu koji preporucuju i homeopatiju i tvrde da imaju "cistu energiju" pa zbog toga bolje masiraju. Zanima me sto kazu rezultati istrazivanja. Ne znam s kakvim si to "strucnjacima" za kosu pricala, osim s frizerima. I meni je jedan konzultant koji mi je pokusao uvaliti Rougj proizvode koji sadrze iritantne sodium lauryl sulfate i methylisothiazolinone reko da cu morat susit kosu fenom, pa sam otkantala i njega i njegove proizvode.
Za neke tvoje recenice mi stvarno nije jasno sto mislis (da na vrhovima vlasi nema kose), tak da, prije nego preneses sto ti tvoji "strucnjaci" kazu, pokusaj razmisliti o tome.
Ohladi... :mig:
Osoba koja je frizer, ima vlastiti salon i frizira pola grada, osoba koja je najbolji liječnik u gradu s hrpom priznanja i osoba koja vodi tečajeve armoaterapije, jesu stručnjaci.
Jbg, meni je krivo što se ja, kao ti, ne druži s NASINIM stručnjacima, Nobelovcima i ostatkom ljudi, jer ti to sigurno radiš kad si tako pametna.
Samo ti malo cviliziranosti i smisla za dijalog ne bi škodilo.
Uglavnom, smiri se, ne živciraj se bez veze, life's good. :p
Ludacha87
04.12.2010., 19:20
Sad me zanima odgovor civiliziranih ljudi koji ne liječe frustracije na temama o kosi.
Daklen :zubo: jel mi netko od vas ljudi dobre volje može riješiti misterij bijele točkice na vrhu vlasi koja je ispala?
Neki kažu kako je bijela točkica na vrhu ispadnute vlasi znak kako je vlas opala iz korijena, a drugi pak kažu kako je to vlas koja se potrgala pa je ona bijela zbog toga što se vlas otrgnula od kose, slomljena je.
Što vi mislite? :ne zna:
patientia
04.12.2010., 19:46
Pozivanje na strucnjake je logicka pogreska appeal to authority (http://en.wikipedia.org/wiki/Argument_from_authority).
Sto ce tice bijele tocke, zasto ne pitas svoju vlasnicu frizerskog salona koja frizira pola grada, osobu koji je najbolji lijecnik u gradu s hrpom priznanja i osobu koja vodi tecaj aromaterapije? Netko od njih bi ti morao dati "strucan odgovor", da ne moras pitati anonimuse na forumu :mig:
Ludacha87
04.12.2010., 19:55
Prema tome, moje definiranje toga tko je stučnjak jednako je krivo kao i tvoje prethodno definiranje toga tko NIJE stručnjak.
Druga stvar, rekoh da želim komunicirati s civiliziranim ljudima koji mogu normalno razgovarati, a ne se svađati oko trivijalnih stvari. :)
meni kosa ne ispada i fenomen bijele točkice me ne muči baš toliko da zamaram zaposlene ljude koji imaju pametnijeg posla.
Ali sam se nadala da bi mi znanstvenica poput tebe možda mogla pomoći. :p
Jer kako vidim ,ti sve znaš, sve ostalo je šarlatanstvo u načelu, samo zato što je TEBI šarlatanstvo.
No, jako je hrabro postaviti sebe kao univerzalno mjerilo toga što je točno, a što ne, pa eto, široko ti polje...
patientia
04.12.2010., 20:12
A sad se koristimo ljudima od slame:
http://en.wikipedia.org/wiki/Straw_man
Ludacha87
04.12.2010., 20:19
A sad se koristimo ljudima od slame:
http://en.wikipedia.org/wiki/Straw_man
Lijepi ti što god želiš, ali mislim da je i više nego očigledno i jasno kako su ljudi koji vrijeđaju svoje neistomišljenike i ponašaju se prema njima "s visoka"
1.primitivci koji ne dopuštaju da itko misli na ikakav drugačiji način od njih
2. frustrirane osobe koje u pravilu nemaju muda puno toga poduzeti u RL da otklone izvor svojih frustracija pa se iživljavaju pred monitorom.
Ja na takve, srećom, ne trošim ni živce, ni riječi, ni energiju, stoga :w i nađi si drugu žrtvu za dokazivanje i liječenje frustracija, ili se bolje poseksaj, kao što napisah na početku.
Zaista, nije uvreda, čisto prijateljski savjet :kiss:
I molim civilizirane ljude da obrate pažnju na moj post da malo razmijenimo mišljenja i stavove (ne da se prepiremo oko razlika, ne daj bože :eek: ) jer mi se ne da zaista u offtopic i riješavanje tuđih izdrkavanja, za to bi valjda trebali plaćati psihologa :ne zna:
pa skužila sam da je to rekla dermatologica, al sam mislila da ti je možda bila objasnila zašto je po njoj najbolji, a ne da je to tvoja izmišljotina :rolleyes:
Ima par godina od toga kako mi je kosa pocela opadati.Znaci budio se svako jutro sa jastukom punim kose :mama: i kontam jbt tek u ranim 20-im necu valjda ostat bez kose, ali stvarno ludjacki opada.otiso jedan dan u ljekarnu kaze mi farmaceut fitoval ti je najbolji i ja probam i samo nakon 2 pranja prestade mi opadat kosa ali ono skroz.Probudim se pogledam na jastuk a tamo nema dlaka :lux:,kad perem kosu isto tako minimalno opada par dlacica nadjem u kadi ali nista ozbijno. koristio sam taj sampon jedno 2 mjeseca i preso na drugi (fitoval je dosta skuplji a i dosta je manji od drugih).
kad pricam o ovome neko mi kaze da je moguce da mi je to bila faza opadanja i da bi prestala i da nisam koristio sampon, al eto bilo kako bilo meni je drago sto jesam
patientia
04.12.2010., 20:27
Mozes li, molim te, citirati dijelove mojih postova kojima sam te vrijedjala. Jer, sad sam ih ponovno procitala i stvarno u njima ne mogu naci nikakvo vrijedjanje.
Dok, s druge strane, neke tvoje recenice izgledaju kao pokusaji vrijedjanja, no ja sam ih shvatila samo kao straw men argumente.
EDIT: Ovo je islo ludachi, ubacio se jedan post izmedju.
Ludacha87
04.12.2010., 20:38
Ima par godina od toga kako mi je kosa pocela opadati.Znaci budio se svako jutro sa jastukom punim kose :mama: i kontam jbt tek u ranim 20-im necu valjda ostat bez kose, ali stvarno ludjacki opada.otiso jedan dan u ljekarnu kaze mi farmaceut fitoval ti je najbolji i ja probam i samo nakon 2 pranja prestade mi opadat kosa ali ono skroz.Probudim se pogledam na jastuk a tamo nema dlaka :lux:,kad perem kosu isto tako minimalno opada par dlacica nadjem u kadi ali nista ozbijno. koristio sam taj sampon jedno 2 mjeseca i preso na drugi (fitoval je dosta skuplji a i dosta je manji od drugih).
kad pricam o ovome neko mi kaze da je moguce da mi je to bila faza opadanja i da bi prestala i da nisam koristio sampon, al eto bilo kako bilo meni je drago sto jesam
Zvuči super, ali nekako mi nema logike da šampon koji košta 3 puta manje od drugog šampona može biti kvalitetniji. :eek:
Ako je zaista tako, onda stvarno zvuči super. :top:
Samo eto, malo sam skeptična jer košta nekih tridesetak kuna, ako se ne varam...
Mozes li, molim te, citirati dijelove mojih postova kojima sam te vrijedjala. Jer, sad sam ih ponovno procitala i stvarno u njima ne mogu naci nikakvo vrijedjanje.
Dok, s druge strane, neke tvoje recenice izgledaju kao pokusaji vrijedjanja, no ja sam ih shvatila samo kao straw men argumente.
EDIT: Ovo je islo ludachi, ubacio se jedan post izmedju.
Draga, Sapenthia, smatram da si toliko inteligentna da IPAK možeš nekako shvatiti kako ne raspravljam s ljudima koji se prema meni odnose s visoka i cinično, jer cinizam je uvijek liječenje frustracija. Krivo mi je što si shvatila moje postove kao argumentiranje. Ja nisam na sudu i nije mi važno hoće li netko smatrati kako sam u pravu ili ne, nego samo bezobvezno komuniciram s ljudima kojima pomoć treba, pa im samo pričam o svojim iskustvima u nadi da će neki od tih savjeta pomoći i njima. :)
Da sažmem - do viđenja. :w
SekaSis
04.12.2010., 20:39
Sto se tice te bijele tockice na vrhu vlasi, i ja sam to pitanje postavila prije nekog vremena, i dobila odgovor, ali i naisla na drugim stranicama, da je to korijen. Ako vlas koja ispadne ima tu bijelu tockicu, odnosno korijen, znaci da je sve u redu s kosom i da se ona normalno obnavlja, Veci je problem ako te tockice nema jer to znaci da korijen slabi i da kosa polako prestaje rasti, prorijeduje se.
Eto, to je ono sto sam ja procitala, mozda je tocno mozda i ne, samo prenosim informacije koje sam cula na vise mjesta :).
Btw i meni je kosa do guze i stvarno prizor ispalih vlasi nije nimalo ugodan. Prije godinu dana sam osisala 12 cm, ali kosa mi nije nista manje ispadala. Tako da kod mene duzina i ispadanje ne ovise jedno o drugom.
Ludacha87
04.12.2010., 20:47
Sto se tice te bijele tockice na vrhu vlasi, i ja sam to pitanje postavila prije nekog vremena, i dobila odgovor, ali i naisla na drugim stranicama, da je to korijen. Ako vlas koja ispadne ima tu bijelu tockicu, odnosno korijen, znaci da je sve u redu s kosom i da se ona normalno obnavlja, Veci je problem ako te tockice nema jer to znaci da korijen slabi i da kosa polako prestaje rasti, prorijeduje se.
Eto, to je ono sto sam ja procitala, mozda je tocno mozda i ne, samo prenosim informacije koje sam cula na vise mjesta :).
Btw i meni je kosa do guze i stvarno prizor ispalih vlasi nije nimalo ugodan. Prije godinu dana sam osisala 12 cm, ali kosa mi nije nista manje ispadala. Tako da kod mene duzina i ispadanje ne ovise jedno o drugom.
Velika hvala na toj informaciji. :cerek:
Meni je dosta dugo i obilno ispadala, to nije bilo normalno. :eek:
I to dok sam ju fenirala samo.
Kad bih ju prala, ispale bi mi možda 2,3 vlasi, a kad bih prošla kroz kosu, uvijek bi mi u ruci ostalo nekih 5,6 vlasi.
Naravno, uzmimo u obzir i to kako sam nekad stvarno hipohondrična. :eek:
Nakon nekog vremena, od kose koja mi je bila zaista jako gusta došla sam do nekakve isprane, beživotne pojave.
Počela sam ju njegovati na načine na koje sam navela i prestala je ispadati.
Zapravo, počela je nicati sa svih strana opet i pogušćivati se. :zubo:
Sada nekad kad malo prođem kroz kosu, ostane mi jedna ili dvije vlasi i uvijek vidim tu nekakvu bijelu točkicu.
Ali eto, ja sam nekako bila uvjerena kako dužina i ispadanje imaju nekakve veze, jer znam da mi dosta prijateljica koje su pustile kosu dulje od pol leđa govorilo kako im ispada, pa kad bi se ošišale do ramena, to bi prestalo. :ne zna:
Mada kad imaš jako dugu kosu, onda nekako izgleda na četki to dosta gore nego što jest. :flop:
Zvuči super, ali nekako mi nema logike da šampon koji košta 3 puta manje od drugog šampona može biti kvalitetniji.
Ako je zaista tako, onda stvarno zvuči super.
Samo eto, malo sam skeptična jer košta nekih tridesetak kuna, ako se ne varam...
neznam sta da ti kazem na to ali meni ili je pomogao sampon (sto vjerujem da jest) ili je stvarno bila ta neka faza opadanja, sto se cijene tice kad sam ga ja koristio bio je skupjli od 30 kn neznam koliko je sad, ali predlazem ti da probas moze ti samo pomoci meni jest pa bujrum
Ludacha87
04.12.2010., 20:53
neznam sta da ti kazem na to ali meni ili je pomogao sampon (sto vjerujem da jest) ili je stvarno bila ta neka faza opadanja, sto se cijene tice kad sam ga ja koristio bio je skupjli od 30 kn neznam koliko je sad, ali predlazem ti da probas moze ti samo pomoci meni jest pa bujrum
Bujrum, care :rofl:
Ma ne pitam za sebe nego za jednu prijateljicu, ali ako vas 5,6 na forumu kaže kako im je pomoglo, onda zbilja jest.
Ja koristim onaj crveni Vichyjev jer mi ne ispada više, pa se on može i dalje koristiti pošto je prije svega energetski šampon, bez obzira što ne ispada.
A mislim da je taj Fitoval baš protiv ispadanja. :top:
patientia
04.12.2010., 20:54
Koji ga to sastojci cine energetskim samponom? Kisik mozda?
Bujrum, care :rofl:
Ma ne pitam za sebe nego za jednu prijateljicu, ali ako vas 5,6 na forumu kaže kako im je pomoglo, onda zbilja jest.
Ja koristim onaj crveni Vichyjev jer mi ne ispada više, pa se on može i dalje koristiti pošto je prije svega energetski šampon, bez obzira što ne ispada.
A mislim da je taj Fitoval baš protiv ispadanja. :top:
joj da si me samo vidila dok mi je opadala kosa krizaaaaa zesca kontam zadnji su mi dani sa kosom a nimalo mi ne stoji celava frizura :hebemu: i najednom presta opadat :Pivo: bila festa kod mene mjesec dana:top:
I meni je jedan konzultant koji mi je pokusao uvaliti Rougj proizvode koji sadrze iritantne sodium lauryl sulfate i methylisothiazolinone reko da cu morat susit kosu fenom, pa sam otkantala i njega i njegove proizvode.
Patientia, molim te, pojasni mi utjecaj ova dva sastojka Rougj proizvoda :moli: Naime, i ja koristim Rougj proizvode za seboreični deramtitis vlasišta, čini mi se da se po tom pitanju situacija poboljšala međutim, kosa mi otpada prokleto nenormalno :( Postoje li šanse da ova dva sastojka imaju s tim veze? I da, i meni je savjetovano da jaaaako dobro posušim kosu fenom nakon tretmana :rolleyes:
Ludacha87
04.12.2010., 21:32
joj da si me samo vidila dok mi je opadala kosa krizaaaaa zesca kontam zadnji su mi dani sa kosom a nimalo mi ne stoji celava frizura :hebemu: i najednom presta opadat :Pivo: bila festa kod mene mjesec dana:top:
Kontam te u potpunosti.
I meni je bio šok, čitav život lomim češlje koliko mi gusta i onda odjednom - ispada. :(
Mada sam ja uvjerena kako mi je glupača od frizerke shebala.
Inače sam prirodno crnka, a moja frizerka mi stavljala svjetlije pramenove, tako sam sam bila svijetlo smeđa.
I onda je ona rodila, ja otišla kod neke koze i ona mi predugo držala pramenove tako da sam od crnke postala - plavuša. :(
I još bilo ljeto, tako da mi kosa još više požutila.
Prije toga nikad s kosom nisam imala problema.
A daj, šta fali gologlavima, meni baš ćelavi tipovi seksi. :top:
patientia
04.12.2010., 22:28
Patientia, molim te, pojasni mi utjecaj ova dva sastojka Rougj proizvoda :moli: Naime, i ja koristim Rougj proizvode za seboreični deramtitis vlasišta, čini mi se da se po tom pitanju situacija poboljšala međutim, kosa mi otpada prokleto nenormalno :( Postoje li šanse da ova dva sastojka imaju s tim veze? I da, i meni je savjetovano da jaaaako dobro posušim kosu fenom nakon tretmana :rolleyes:
SLS isusuje i iritira (i sama isusenost iritira). Methylisothiazolinone je jako senzitisizajuci, tako da ne smeta svima od pocetka, ali s vremenom pocne iritirati. In vitro je citotoksican, ali u kozmetici se koristi u malim koncentracijama, i to obicno u proizvodima koji se ispiru. Ne vjerujem da bilo koji od njih direktno uzrokuje opadanje kose. No, ako te iritira sampon, prestani ga koristiti.
Kosu mozes susiti hladnim fenom.
freebitch27
04.12.2010., 23:11
Pozdrav.Imam 20 godina.Kosa mi je pocela opadati,ni ne znam kad n,nikad to nisam primjetila jer imam dreadlockse vec tri godine.Uvijek mi je kosa bila duga,kovrcava i jako gusta a frizeri su mi govorili kako je jako kvalitetna i kako joj gotovo nista ne bi moglo skoditi.Sad samla pocela sisati dredove,jedan po jedan i skuzila sam da je puno gore nego je bila.Ne opada u krugovima i celavosti mi ne ma u obitelji.Sta da radim,kakve su mi sanse i je li kosu izgubljenu zbog frizure lakse vratiti nego kod genetske celavosti ?
zrinkazg
04.12.2010., 23:30
Nije mi objasnila zašto je taj najbolji.
Druga stvar, ako kosa ne ispada u pramenovima, obično nije ništa strašno i ukoliko raste nova, mlada kosa.
Ja sam se jedno vrijeme bila jako zatvorila u kuću, nisam mjesecima izlazila i kosa mi je počela ispadati ko luda, valjda zbog nedostatka kisika.
Također, znam cura koje imaju jako dugu kosu, uključujući i mene, i svakoj od njih kosa ispada ili se lomi.
Važno je vidjeti i o kojem tipu kose ispadanja je riječ - jel se lomi ili ispada iz korijena.
Ja se počešljam, umrem od straha jer vidim nekakav busen, a zapravo kad sve to razdvojim, vidim da imam na četki 20 dlaka, nego izgleda jako puno jer mi kosa skoro do kraja leđa.
Bitno je i kad kosa jako izraste jače strugati tjeme prilikom pranja kose kako se nebi storila masna prhut od koje jako zna opadati kosa.
Inače mi je i moja frizerka rekla kako se jako puno žena u zadnje 3,4 godine žali na ispadanje kose, sada više nego ikada prije. :ne zna:
nakon pranja ne češljate kosu dok je skroz mokra, jer se jače tada lomi, radije je do pola posušite prvo.
ne sušite kosu na zraku nikad! Znači, bitno je osušiti tjeme skroz, a vrhove je poželjno ostaviti mokrima.
Ja imam izuzetno masnu kosu u tjemenu, ali vrhovi su tako suhi da mi se osuše čim operem kosu.
Za to je jako dobro praviti jednom tjedno masku od maslinovog ulja i jednog jaja, te je ostaviti nekih 45 minuta i dobro isprati da ne smrdi po jajima :zubo:
što se tiče preparata, ja sam oduševljena l'orealovim rozim serumom za vlaženje vrhova, gliss cur regeneratorima za raščešljavanje i Vichyjevim šamponom protiv ispadanja.
Ricinus je po meni odličan za kosu, u životu nisam imala dužu kosu nego sad, nekih pola pedlja ispod kopče grudnjaka, ne puca i ne lista se kao prije. A sad ju i bojam. Stavljam ga svaki put u regenerator i jednom tjedno napravim masku za kosu od nekoliko ulja i prespavam s njom.
Frendici koja ima suhu kovrčavu kosu sam preporučila ricinus i zasad je jako zadovoljna.
Inače, kupujem u Kemigu, 100ml, 9,50kn. Jedino se ne mogu pomirit s mirisom :riga:
I ovo za sušenje tjemena je ok rečeno, to preporučuju ljudima koji imaju problema s prhuti. Inače sam lijena za sušenje kose, ali kad posušim tjeme, mogu izdržati bez pranja 3 dana, a kad ju prirodno sušim za dan i pol bude masna i prhutava. Na vlažnom tjemenu brže kreće razmnažanje bakterija i gljivica koje su povezane s nastankom peruti i većina dermatologa će preporučit da se tjeme posuši, vrhovi mogu ostati mokri.
gle, mene zanima zašto je fitoval posebniji od ostalih šampona? ne kažem ja da on ne djeluje. nekim ljudima je dobar rougj, nekima vichy, nekima minoksidil, itd. mene zanima što to fitoval čini posebnim?
i nemoj misliti da dermatolozi, farmaceuti i doktori nisu potplaćeni da bi govorii takve stvari. ne kažem da tvoj farmaceut i ova dermatologica jesu potplaćeni kad to govore, ali ja zahtijevam objašnjenje zašto je neki šampon bolji, lošiji itd. jer vidjela sam sastav fitovala, znam dosta o kosi i kozmetici i ne vidim da je po čemu bi on bio najbolji :ne zna:
patientia
05.12.2010., 16:22
Ne sumnjam da vam je kosa u boljem stanu kad koristite ricinusovo ulje, kao sto je i meni bila u boljem stanu kad sam koristila suncokretovo ulje nego kad nisam koristila nista, niti jedan ispucali vrh. No, stvar je u tome da kokosovo i ulje palmine jezgre sadrze uglavnom lauricnu kiselinu, zasicenu masnu kiselinu kraceg lanca od uobicajenih masnih kiselina, koja moze prodrijeti u vlasi i stititi ih od gubitka proteina. Ostala ulja oblazu vlasi, i to je ok, ali onda ne morate koristiti maslinovo, ili ricinusovo, i suncokretovo je ok.
Pozdrav.Imam 20 godina.Kosa mi je pocela opadati,ni ne znam kad n,nikad to nisam primjetila jer imam dreadlockse vec tri godine.Uvijek mi je kosa bila duga,kovrcava i jako gusta a frizeri su mi govorili kako je jako kvalitetna i kako joj gotovo nista ne bi moglo skoditi.Sad samla pocela sisati dredove,jedan po jedan i skuzila sam da je puno gore nego je bila.Ne opada u krugovima i celavosti mi ne ma u obitelji.Sta da radim,kakve su mi sanse i je li kosu izgubljenu zbog frizure lakse vratiti nego kod genetske celavosti ?
vjerujem da ti se stanje može popraviti pa čak i vratiti na staro. nemoj više gnjaviti kosu sa frizurama, nemoj se farbati i nemoj koristiti peglu. hrani se što zdravije možeš i prema potrebi možeš kupiti neke tablete za kosu ako smatraš da ti prehrana nije dovoljno kvalitetna, a nećeš je mijenjati. pretpostavljam da je kod tebe uzrok ispadanja baš frizura, ali ako ti se da ne bi bilo loše da napraviš krvnu sliku, spolne hormone i hormone štitnjače. znam da to zvuči strašno, ali te pretrage ti pokriva HZZO i besplatne su, a ti onda sve to možeš isključiti kao mogući uzrok ispadanja kose, ako nalazi budu ok. po mojoj procjeni trebat će ti oko pola godine da ti vidiš prve rezultate jer se korijen treba oporaviti od frizure. ako hoćeš možeš kupiti neki šampon, ali ako je kod tebe uzrok tvoja trogodišnja frizura, mislim da ćeš dati novce bezveze.
Ne sumnjam da vam je kosa u boljem stanu kad koristite ricinusovo ulje, kao sto je i meni bila u boljem stanu kad sam koristila suncokretovo ulje nego kad nisam koristila nista, niti jedan ispucali vrh. No, stvar je u tome da kokosovo i ulje palmine jezgre sadrze uglavnom lauricnu kiselinu, zasicenu masnu kiselinu kraceg lanca od uobicajenih masnih kiselina, koja moze prodrijeti u vlasi i stititi ih od gubitka proteina. Ostala ulja oblazu vlasi, i to je ok, ali onda ne morate koristiti maslinovo, ili ricinusovo, i suncokretovo je ok.
ja sam negdje za kokosovo ulje čitala da zna kod ljudi baš zbog laurične kiseline izazvati iritacije kože, jer kao kratkolančane masne kiseline inače iritiraju kožu. a vidim da ga stavljaju u neke kreme za tijelo, pa me zanima jeli znaš dal ono stvarno iritira kožu?
patientia
05.12.2010., 16:42
To jos nisam cula, ali pretpostavljam da je moguca alergija na lauricnu kiselinu (kao i na druge masne kiseline).
Problem je u sodium lauryl sulfatu tj. sodium coco sulfatu, on je jako isusujuc i iritantan, a kad je ester neke duze masne kiseline, miristicne recimo (i lauryl ether tj. laureth ima duzi lanac), manje iritira.
A moguce je i da neki sve karboksilne kiseline nazivaju masnima. Recimo, mravlja i octena itekako iritiraju.
Prosle godine otpriliko u ovo vrijeme mi je kosa jako ispadala, u roku od par tjedana sam je vidljivo puno izgubila. Koristila sam Fitoval sampon i losion, uredno sam uzimala vitamine i kako se stanje nije popravljalo doktor mi je jos preporucio cink. Kombinacija svega toga je nakon recimo mjesec dana cca pomogla, kosa mi je pocela ponovno rasti i raste i dalje :top:. Jos uvijek koristim Fitoval, s time da kombiniram dva, zuti protiv ispadanja kose i crveni koji je za ostecenu kosu.
patientia
05.12.2010., 16:52
Ili bi do poboljsanja doslo ionako, kao recimo kod mene, i samo si bacila novac.
To jos nisam cula, ali pretpostavljam da je moguca alergija na lauricnu kiselinu (kao i na druge masne kiseline).
Problem je u sodium lauryl sulfatu tj. sodium coco sulfatu, on je jako isusujuc i iritantan, a kad je ester neke duze masne kiseline, miristicne recimo (i lauryl ether tj. laureth ima duzi lanac), manje iritira.
A moguce je i da neki sve karboksilne kiseline nazivaju masnima. Recimo, mravlja i octena itekako iritiraju.
i imam još jedno pitanje koje je totalno offtopic, ali ako ja npr koristim preparate za kosu sa silikonima, mogu li uopće ulja prodrijeti kroz ovojnicu koju oko vlasi kose stvore silikoni? ne znam gdje da na to pitanje saznam odgovor. ja imam suhu kosu i u jako puno proizvoda su silikoni kao za 'njegu', ali nekako nemam dobro mišljenje o njima jer oni ne hrane vlas već joj samo zaglađuju površinu
Prosle godine otpriliko u ovo vrijeme mi je kosa jako ispadala, u roku od par tjedana sam je vidljivo puno izgubila. Koristila sam Fitoval sampon i losion, uredno sam uzimala vitamine i kako se stanje nije popravljalo doktor mi je jos preporucio cink. Kombinacija svega toga je nakon recimo mjesec dana cca pomogla, kosa mi je pocela ponovno rasti i raste i dalje :top:. Jos uvijek koristim Fitoval, s time da kombiniram dva, zuti protiv ispadanja kose i crveni koji je za ostecenu kosu.
ja sam imala ovaj za oštećenu kosu i meni on ko da nije oprao kosu. zamastila mi se za dva dana nakon pranja, ali drago mi je da je tebi pomogao...
Ili bi do poboljsanja doslo ionako, kao recimo kod mene, i samo si bacila novac.
Mozda, ali nisam namjeravala cekat da postanem celava da vidim da li ce se prirodno oporaviti sama od sebe.
ja sam imala ovaj za oštećenu kosu i meni on ko da nije oprao kosu. zamastila mi se za dva dana nakon pranja, ali drago mi je da je tebi pomogao...:ne zna: meni kosa dobro izgleda najmanje cetiri dana, ako ne i pet. Svaka glava svoju politiku vodi valjda :D
patientia
05.12.2010., 16:58
i imam još jedno pitanje koje je totalno offtopic, ali ako ja npr koristim preparate za kosu sa silikonima, mogu li uopće ulja prodrijeti kroz ovojnicu koju oko vlasi kose stvore silikoni? ne znam gdje da na to pitanje saznam odgovor. ja imam suhu kosu i u jako puno proizvoda su silikoni kao za 'njegu', ali nekako nemam dobro mišljenje o njima jer oni ne hrane vlas već joj samo zaglađuju površinu
Neki silikoni ishlape, ciklometikon, ciklopentasiloksan i slicni. Dimetikon ostaje na kosi. Za kosu se obicno i koristi dimetikon i dobar je to sastojak, kao i ulja koja ne prodiru u vlasi. Silikoni su topivi u uljima, tako da prodor ulja u vlasi sigurno ne sprecavaju u potpunosti, no ako ces koristiti kokosovo ulje, mozda je bolje da ga naneses prije silikona.
EDIT: Inace, vlas je mrtva i ne moze ju se nahraniti, oporaviti, moze ju se jedino sto duze ocuvati kakvom je, balzamirati.
Neki silikoni ishlape, ciklometikon, ciklopentasiloksan i slicni. Dimetikon ostaje na kosi. Za kosu se obicno i koristi dimetikon i dobar je to sastojak, kao i ulja koja ne prodiru u vlasi. Silikoni su topivi u uljima, tako da prodor ulja u vlasi sigurno ne sprecavaju u potpunosti, no ako ces koristiti kokosovo ulje, mozda je bolje da ga naneses prije silikona.
EDIT: Inace, vlas je mrtva i ne moze ju se nahraniti, oporaviti, moze ju se jedino sto duze ocuvati kakvom je, balzamirati.
hvala! :mig: trenutno imam ricinusovo,avokadovo i shea butter pa od njih pravim masku za kosu. arganovo ulje stavim na vrhove nakon pranja kose.
ali meni se inače kosa sva razleti kad stavim silikon nakon pranja, pa ga izbjegavam i zbog toga.
patientia
05.12.2010., 17:11
To su ti sve dosta skupa ulja, a sigurno ne pomazu vise nego kokosovo jer i ono malo zasicenih masnih kiselina u njima je dugacko. Mozes probati s uljima i bez silikona. Ja sam koristila, ili silikonski serum ili suncokretovo ulje. Onda sam kupila kokosovo, njega bih obicno nanijela prije pranja, vecer prije ako cu mijenjati posteljinu. A sad ne koristim nista jer sam lijencina :o
freebitch27
05.12.2010., 17:36
vjerujem da ti se stanje može popraviti pa čak i vratiti na staro. nemoj više gnjaviti kosu sa frizurama, nemoj se farbati i nemoj koristiti peglu. hrani se što zdravije možeš i prema potrebi možeš kupiti neke tablete za kosu ako smatraš da ti prehrana nije dovoljno kvalitetna, a nećeš je mijenjati. pretpostavljam da je kod tebe uzrok ispadanja baš frizura, ali ako ti se da ne bi bilo loše da napraviš krvnu sliku, spolne hormone i hormone štitnjače. znam da to zvuči strašno, ali te pretrage ti pokriva HZZO i besplatne su, a ti onda sve to možeš isključiti kao mogući uzrok ispadanja kose, ako nalazi budu ok. po mojoj procjeni trebat će ti oko pola godine da ti vidiš prve rezultate jer se korijen treba oporaviti od frizure. ako hoćeš možeš kupiti neki šampon, ali ako je kod tebe uzrok tvoja trogodišnja frizura, mislim da ćeš dati novce bezveze.
Aha puno ti hvala:cerek: sad mi je lakse:Imam srece da mi je majcina prijateljica jedna od najboljih dermatologa u drzavi pa cu sutra krenuti od nje.I ona je prek telefona rekla da misli da ne bi trebalo biti vecih problema jer mi je kosa bila jako kvalitetna pa sve mirise na dobro:Jedino cega me bilo strah je to sta ne znam kad je sve to pocelo jer je ispod dreadlocksa je ista tesko uociti:e da ,tenx na savjetima i sigurna sam da cu svoju,ako bude srece,obnovljenu kosu tretirati kao nista do sada.
Zmijica
05.12.2010., 20:47
Ja sam Fitovalom (onim smeđim, defaultnim) jednom oprala kosu i letio je u smeće :o
Kao da sam je u masti oprala, drugi dan - novo pranje.
A inače nemam nešto baš masnu kosu, nije suha, al bome nije ni masna...
Freebitch, ja bih rekla da ti je od dredova.
Oni poprilično zategnu kosu, nije bzvz što je to crnačka frizura, ak im pol kose otpadne, još uvijek imaju za izvoz :)
Raspleti, ošišaj, masiraj tjeme (nježno), konzultiraj dermatologa, pa ćeš vidit za 3 mj. Mislim da će sve bit okej.
To su ti sve dosta skupa ulja, a sigurno ne pomazu vise nego kokosovo jer i ono malo zasicenih masnih kiselina u njima je dugacko. Mozes probati s uljima i bez silikona. Ja sam koristila, ili silikonski serum ili suncokretovo ulje. Onda sam kupila kokosovo, njega bih obicno nanijela prije pranja, vecer prije ako cu mijenjati posteljinu. A sad ne koristim nista jer sam lijencina :o
ja kupujem kemigova i cedrusova koja su duplo jeftinija nego pranarom, oshadhi i sl. ok su mi ova. nekako mi je argan najbolji i za kosu, a i za tijelo... baš ću probati kokosovo kad potrošim ova. hvala na savjetima! :)
kilimanju3
05.12.2010., 23:05
ovo su sve stare poznate stvari, a pogotovo ih poznajemo mi koji imamo STVARNE probleme s kosom gdje dolazi do prorjeđivanja kose kad se vidi vlasište. neki ljudi uopće ne drže do svoje kose, a ona im je jako bujna, dok ljudi koji se posvete njezi kose-upravo ovo što si gore navela- imaju velike probleme s kosom gdje dolazi do ćelavljenja. to se ne može nikako uspoređivati. stoga drugo su savjeti za njegu, styling, sjaj kose, te periodično-jesensko ispadanje kose što je različito od cjelogodišnjeg ispadanja kose koje se ne može zaustaviti.
Meni se kokos nije pokazao ništ specijalno, samo mi kosa izgleda suvlje od njega. I kosam mi od njega nekak šuška kao kad je presuha, tak da njega stavljam samo u maskama, a argan znam staviti na vrhove jer mi lijepo miriši i ne šuška mi kosa.
patientia
06.12.2010., 13:22
Da, to je zato jer udje u vlasi. Ako ti treba jos nesto za obloziti vlasi, mozes korisititi bilo koje jeftino ulje, cak i mineralno. Ili silikone.
Možebit, joj, imam doma i silikone, ali nisam baš ljubitelj, od njih su mi vrhovi pucali ko ludi.
No, da ne offtopičarim, mislim da se ne treba paničarit dok dnavno ispada nekih 50-100 vlasi. Meni je ove jeseni ispao čitav svežanj kose, ali sad se smirilo samo od sebe. Jednostavno sam se linjala :rofl::rofl:
Počepila sam sve odvode u kući, olinjala se kolegi u autu pa ga je žena čudno gledala, ima moje kose u svim dijelovima laboratorija :rofl:
patientia
06.12.2010., 13:58
Dermatolozi ce ti reci da je to normalno, ali da bi prebrojala sve sto ispadne u danu morala bi nositi turban. Ako ti 50 ispadne tijekom pranja, lako je moguce da je vise od 100 ukupno u danu. Nego, pogledaj raste li ti mlada kosa, strsi kao antene kad pritisnes dugacku kosu uz vlasiste. Ako raste, to se linjas jer druge vlasi trebaju doci na njihovo mjesto.
ovchica
06.12.2010., 14:07
Ja sam Fitovalom (onim smeđim, defaultnim) jednom oprala kosu i letio je u smeće :o
Kao da sam je u masti oprala, drugi dan - novo pranje.
A inače nemam nešto baš masnu kosu, nije suha, al bome nije ni masna...
Freebitch, ja bih rekla da ti je od dredova.
Oni poprilično zategnu kosu, nije bzvz što je to crnačka frizura, ak im pol kose otpadne, još uvijek imaju za izvoz :)
Raspleti, ošišaj, masiraj tjeme (nježno), konzultiraj dermatologa, pa ćeš vidit za 3 mj. Mislim da će sve bit okej.
Slažem se.
Mojoj frendici je iza uha otpalo puno kose od dredova (recimo krugovi promjera 5 cm), dredovi koji su tam bili su se držali na nekih deset dlaka. Ošišala se, prala s fitovalom i brzo joj je opet naraslo.
Dermatolozi ce ti reci da je to normalno, ali da bi prebrojala sve sto ispadne u danu morala bi nositi turban. Ako ti 50 ispadne tijekom pranja, lako je moguce da je vise od 100 ukupno u danu. Nego, pogledaj raste li ti mlada kosa, strsi kao antene kad pritisnes dugacku kosu uz vlasiste. Ako raste, to se linjas jer druge vlasi trebaju doci na njihovo mjesto.
Je, ja ti uvijek imam abnormalno puno antena. Tijekom srednje škole su moje antene bile nepresušan izvor smijeha razrednim kolegama:rofl:
patientia
06.12.2010., 14:29
Mislim da je onda sve u redu :)
freebitch27
06.12.2010., 14:43
Slažem se.
Mojoj frendici je iza uha otpalo puno kose od dredova (recimo krugovi promjera 5 cm), dredovi koji su tam bili su se držali na nekih deset dlaka. Ošišala se, prala s fitovalom i brzo joj je opet naraslo.
Aha,a koliko ih je imala?Je li bila u dermatologa?
freebitch27
06.12.2010., 14:44
Mislim na to koliko ih je dugo imala.
Rainbow Lady
07.12.2010., 16:23
Evo mene s izvještajem. Bila danas u ljekarni na trgu ( Zg) i taman kad sam platila šampon vidjela da je danas akcija besplatne analize vlasišta nekom mikrokamerom. Žena me nije ni pogledala dobro, a već mi rekla da imam kvalitetnu kosu, ali da mi se užasno prorijedila na prednjem dijelu glave, dok je iza ok. Kad mi stavila uređaj na glavu,rekla mi da su mi začepljene folikule, što sam i ja sama vidjela, a sinoć sam kosu prala. :eek: Također, rekla je da to nema veze s pranjem kose i higijenom nego je problem, naravno, iznutra. Prvo što me pitala kada me vidjela je kakva mi je štitnjača.... Napisala mi naziv neke pjene za dubinsko pranje koja će "otčepiti" folikule , i propisala mi neke kapi koje moram masirati u kosu da potaknu obnovu i rast. Jebemu...... :tuzni: sve je točno rekla....kaže da mi kosa niče, ali je veoma tanka i lomi se, tj. puca.
Eto..... sutra idem kod doktorice po uputnicu za kontrolu štitnjače jer su mi spolni hormoni u redu....
Btw kosi treba cca 3 mjeseca da se obnovi i počne normalno rasti, tako ona reče. :ne zna:
patientia
07.12.2010., 16:36
Rougj cisteca pjena? Ne bih to koristila zbog sastojaka, ali ne mora svakog iritirati i/ili isusivati.
Rainbow Lady
07.12.2010., 16:48
Rougj cisteca pjena? Ne bih to koristila zbog sastojaka, ali ne mora svakog iritirati i/ili isusivati.
Napisala mi na papir "čistaća pjena", 3 X tjedno prati nakon pranja običnim šamponom i nakon toga umasirati u vlasište Caduta Sebo kapi. :ne zna:
Htjela sam prvo malo po googlu pročešljati pjene prije nego kupim nešto. Ona je aludirala da kupim u njihovoj ljekarni. :rolleyes:
Napisala mi na papir "čistaća pjena", 3 X tjedno prati nakon pranja običnim šamponom i nakon toga umasirati u vlasište Caduta Sebo kapi. :ne zna:
Htjela sam prvo malo po googlu pročešljati pjene prije nego kupim nešto. Ona je aludirala da kupim u njihovoj ljekarni. :rolleyes:
jeli to bila žena oko 40 godina, deblja, s kratkom tamnom kosom? možda farmacia ljekarna na trgu?
ja sam bila kod nje za rougj, i meni je isto htjela uvaliti tu pjenu. ja sam, naravno, pogledala sastav i rekla kako mi se ta pjena čini preagresivna za vlasište i da to ne želim kupiti. žena se na to počela derati na mene da je moj problem što mi ispada kosa i da ako ne želim kupiti tu pjenu neka joj ne trošim vrijeme! :rolleyes: samo što ta neobrazovana i neodgojena glupača nije znala da razgovara s osobom koja zna puno više od nje o kozmetici, pa me eto nije uspjela zaplašiti... a i znam da osobe koje šalju po ljekarnama za promociju proizvoda uopće nemaju nikakvu školu niti faks vezan uz kozmetiku ili lijekove i dodatke prehrani, već ti prođu neki bijedan tečaj od 2 do 3 dana gdje ih nauče par stručnih izraza kako bi zamazali kupcima oči i djelovali kao da nešto stvarno znaju. :flop:
naravno da nisam ništa kupila niti bi ikada kupila od te firme
Rainbow Lady
08.12.2010., 23:22
jeli to bila žena oko 40 godina, deblja, s kratkom tamnom kosom? možda farmacia ljekarna na trgu?
ja sam bila kod nje za rougj, i meni je isto htjela uvaliti tu pjenu. ja sam, naravno, pogledala sastav i rekla kako mi se ta pjena čini preagresivna za vlasište i da to ne želim kupiti. žena se na to počela derati na mene da je moj problem što mi ispada kosa i da ako ne želim kupiti tu pjenu neka joj ne trošim vrijeme! :rolleyes: samo što ta neobrazovana i neodgojena glupača nije znala da razgovara s osobom koja zna puno više od nje o kozmetici, pa me eto nije uspjela zaplašiti... a i znam da osobe koje šalju po ljekarnama za promociju proizvoda uopće nemaju nikakvu školu niti faks vezan uz kozmetiku ili lijekove i dodatke prehrani, već ti prođu neki bijedan tečaj od 2 do 3 dana gdje ih nauče par stručnih izraza kako bi zamazali kupcima oči i djelovali kao da nešto stvarno znaju. :flop:
naravno da nisam ništa kupila niti bi ikada kupila od te firme
da, to je ta. :eek: Djelovala mi malo zastrašujuće. I aludirala je na to da kupim tamo tu pjenu i ampule... ja sam rekla da moram do bankomata i da ću se vratiti. :rolleyes: I šta sad da radim nakon onakve dijagnoze o začepljenim folikulama..... ??
patientia
08.12.2010., 23:24
Odi lijecniku. Po mogucnosti nekom koji ne prodaje kozmetiku u ordinaciji.
Zmijica
09.12.2010., 09:05
Rainbow, budi sretna što si se spasila :)
A za kosu, provjeri hormone štitnjače, to zvuči okej.
Začepljeni folikuli meni zvuče kao "tandara-mandara"...
Ah, dermatolozi... 20 godina povremenog obilaženja, i niti jedan/jedna da velim "E ovu mogu preporučiti".
kokoshka
09.12.2010., 14:18
ok, ja sam to napravila i na mojoj kosi definitivno nema mlade kose. kaj to znači? mislim, zakaj mi ne raste nova?
da, to je ta. :eek: Djelovala mi malo zastrašujuće. I aludirala je na to da kupim tamo tu pjenu i ampule... ja sam rekla da moram do bankomata i da ću se vratiti. :rolleyes: I šta sad da radim nakon onakve dijagnoze o začepljenim folikulama..... ??
ta žena je apsolutno nestručna i lagano psihicki nestabilna. ja imam suhu kosu i suho vlasište, a ona je meni bajala o tome kako mi silna masnoća guši vlasište. i kad sam joj ja rekla da imam suhu perut, a ne masnu, ona je onda rekla kako se ta masnoća vidi samo mikrokamerom :rolleyes:
odi ti dermatologu. ako hoćeš poslat ću ti na private ime jedne dermatologice za koju znam da je jako dobra što se tiče problema ispadanja kose. ili odi nekome drugome dermatologu ako si dobila dobre preporuke, ali izbjegavaj ovakve sarlatane.
oni u ljekarni su plaćeni da ti kažu bilo što samo da ti prikažu svoje proizvode kao jedino moguće rijesenje tvojih problema. provjeri i stitnjaču.
daj mi reci jos jeli imas problema sa zubima ili rastom umnjaka, sinusima? to ti isto moze uzrokovati ispadanje kose, makar je tu cesce ispadanje u krugovima, ali moze se javiti i difuzno ispadanje po cijelom vlasistu.
patientia
09.12.2010., 19:49
Meni lik, muski, nije ni pogledao mikrokamerom. Namazao je ruke necim, zagrebao prstima bez rukavica po vlasistu i pokazao mi nesto sto je licilo na prhut, reko da je to "katastrofa" i da moram kupit njegove proizvode. Naravno da nisam.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.