View Full Version : Zaručničko prstenje
BlackSwan
03.08.2006., 11:36
Bok,
Odlučih zaprositi curu pa imam nekih nejasnoća oko prstena.
Ideju o tome kako bi taj prsten trebao izgledati već imam jer
više manje znam kakvo prstenje moja draga voli.
E sad nedoumica je uglavnom oko veličine prstena tj. ne mogu baš
curi reći hej ja bih ti izmjerio prst. :) Mogao bih ići od oka ili preko njene
prijateljice ili već nešto smisliti... :)
Doduše već sam joj kupovao prsten (ne zaručnički) i prilično sam dobro pogodio ali budući da se ovdje radi o POSEBNOM prstenu htio bih da on bude savršen pa me iz tog razloga zanima kako se konkretno mjeri veličina prstena i da li je to standardizirano???
Gledao sam ovdje na forumu i spominju se neke veličine 11-15 i nešto slično.
Što to u biti znači tj. koja je to veličina u milimetrima i koje su razlike između
susjednih veličina npr 14-15?
Također me zanima i mjesto kupnje prstena u Osijeku ili Zagrebu? Vaši prijedlozi!
Hvala svima,
S.
pa jednostavno joj kupi otprilike, pa ako si fulao veličinu oni ti to lako suze-prošire...besplatno..pa se ne moraš oko toga toliko brinuti!
a ako si već jednom pogodio veličinu velika je vjerojatnost da ćeš opet.
moj dragi je pogodio...
Marta2010
03.08.2006., 11:52
Ne moraš se pretjerano brinuti oko veličine prstena jer ti je to gotovo za čas posla. I može ti ga smanjivati, pa proširivati i zaista nikad ne rade probleme oko toga. Što se tiče zlatarni, ima ih jako puno. Iz osobnog iskustva mogu ti preporučiti zlatarnu Koci - Frankopanska (nama su radili vjenčane prstene i zaista smo prezadovoljni uslugom ali i finalnim proizvodom). Osim njih (govorim u svoje ime) dobra mi je zlatarna Celje, iako su oni skupi i nisu nam baš bili fleksibilni što se tiče izgleda prstena. No to tebe ne bi trebalo zabrinjavati, jer ćeš, pretpostavljam kupiti, a ne raditi po mjeri.
Eh, i želim ti puno sreće u traženju! Svaka čast što si se odlučio na taj korak!!! Javi kako je prošlo :) Sretno:top:
Svaka čast što si hrabar i krećeš na veliki korak...
Moj dragi je uzeo moj prsten koji nisam nosila ( a da ja to uopće nisam primijetila) i po njemu kupio zaručnički..jedino se malo zeznuo, jer taj sam prsten nosila na srednjem prstu koji je ipak jači od ovog namijenjenog za zaručnički prsten....uglavnom, meni je moj prsten stvarno najljepši na Svijetu...
što se tiče toga gdje da ga kupiš-osim ovoga pto su ti cure reklae - Koci,...meni su zaručnički prekrasni u de Petrusu (to ti je preko puta Importane Gallerije)
Javi nam se kako je prošlo....:love:
BlackSwan
03.08.2006., 12:40
Hvala vam za sugestije. Javi vam ja kako je prošlo, iako to će malo potrajati jer tek je sad odluka pala a trebat će mi malo vremena da to organiziram tj. smislim način kako ću to napraviti jer ne bih volio da bude obično. :)
He he he he fora mi je ovo što pišete da sam hrabar! :)
S.
Marta2010
03.08.2006., 13:09
Pa razlog je jednostavan - većina muške populacije se doslovno užasava te pomisli - pa eto! No došao si na pravo mjesto, naši "dečki", muževi i sl. su u većini slučajeva već taj dio obavili :)
Samo lijepo budi kreativan i nešto smisli...samo čitaj misli svoje drage:)
pa naravno da si hrabar-"vama" muškima je to nešto kao da vas šalju na vješanje:rofl:
bitno je da si ti odlučio i jako je lijepo od tebe što razmišljaš na koji način ćeš to napraviti, jer nama curama to jako puno znači i uglavnom cijeli život (manje-više) maštamo o tom trenutku:cerek:
frenchkiss
03.08.2006., 18:26
ja bih preporučila de petrus. kod importane galerije.
Makenna
03.08.2006., 19:04
Ja bih preporučila bilo koju dobru zlatarnu.
Mi smo gledali "Križekove" kataloge i na internetu i na CD-u i papirnate. Odabrali prsten. Zaljubili se u njega. Došli da ga kupimo i totalno se razočarali.
Kupili prekrasno prstenje u najobičnijoj zlatarni. ;)
magic blue
03.08.2006., 19:56
ili joj jednostavno mozes kupiti onaj iz keksa kaj se moze sam prosirivati i smanjivati :mig:
sorry, nisam mogla odoliti
BlackSwan
04.08.2006., 07:43
Vidis, vidis zaboravio sam na takvo rijesenje, mislim na taj prsten iz keksa. ;)
Malo sale uvijek je dobrodoslo.
Marta2010
04.08.2006., 11:18
Zašto ne? Mene moj dragi nije zaprosio sa "pravim prstenom" nego je improvizirao, jer je i njega iznenadio taj osjećaj - kaže da je planirao, ali ne baš taj dan - no trenutak je bio njemu savršen a budući da smo bili na plaži, improvizirao je s "prstenom od prirodnog materijala" :) a kasnije smo išli kupiti "the prsten". Meni je to bilo prekrasno, spontano i vrlo romantično. Tako da ti ja predlažem da ju zaprosiš kada i gdje ti to srce veli. Naravno da je lijepo ako imaš i plan :) Ma sve oko vjenčanja je lijepo :top: :top: :top: :top:
snjeska
08.08.2006., 07:24
ja toplo prepoucavam dodic zlatarnu i jos imam nekakav popust za gotovinu
ja toplo prepoucavam dodic zlatarnu i jos imam nekakav popust za gotovinu
Znači Dodić je ok? Mi smo mislili tamo otići pogledati za vjenčane prstene...bili smo u Kociju, Križeku i još su nam ostali Dodić i Palić
snjeska
08.08.2006., 09:03
Znači Dodić je ok? Mi smo mislili tamo otići pogledati za vjenčane prstene...bili smo u Kociju, Križeku i još su nam ostali Dodić i Palić
ma za vjencane mi se bas nije narocito svidio,odi ti do zlatara na aveniji dubrava koji je prvi po redu iza dodica,ima ih vise tam pa da znas na koji mislim tamo sam vidjela i lijepe i povoljne
ma za vjencane mi se bas nije narocito svidio,odi ti do zlatara na aveniji dubrava koji je prvi po redu iza dodica,ima ih vise tam pa da znas na koji mislim tamo sam vidjela i lijepe i povoljne
:kiss:
Tara_24
10.08.2006., 20:20
mene je dragi zaprosio sa prekrasnom burmom od bijelog zlata... tako da kad ce biti svadba, samo cemo ugravirati imena...
a prsten je najljepsi od svih.... :cerek:
snjeska
10.08.2006., 20:35
mene je dragi zaprosio sa prekrasnom burmom od bijelog zlata... tako da kad ce biti svadba, samo cemo ugravirati imena...
a prsten je najljepsi od svih.... :cerek:
super,prakticno a dobro
E sad nedoumica je uglavnom oko veličine prstena tj. ne mogu baš
curi reći hej ja bih ti izmjerio prst. :) Mogao bih ići od oka ili preko njene
prijateljice ili već nešto smisliti... :)
Ako je prijateljica voljna da suradjuje (a koja nije :zubo: ), neka ona posudi od tvoje drage neki prsten koji je dragoj taman.
Neka smisli zbog cega joj treba - svidja joj se pa da ga pronosa dan - dva, treba joj za negdje da ga prodjira super bi joj isao uz odjecu (neka izmisli neku festu ili nesto) ili toliko joj se svidja da bi htjela zamoliti da joj naprave nesto slicno, pa bi ga pokazala zlataru ili ... milion mogucnosti ...
Ili ti kad budes kod nje 'evakuisi' jedan prsten za koji znas da ga je nosila u zadnje vrijeme i da ga je nosila na odgovarajucem prstu - tako da se ne desi da posudjeni prsten ona nosi na nekom drugom prstu ili da je taj prsten iz rane mladosti kad je imala drugu kilazu, pa samim tim i tanje/deblje prste. :D
Sretno. :cerek:
Razlika između dva broja (veličine) može biti dosta velika. ISto tako, isti broj tj. veličina na jednom modelu može odgovarati, a na drugom ne, recimo zbog širine prstena i sl.
Kupi joj neki jeftini na kramu pa ga azdrži za uzorak he,he...
Zašto u trenutku igranja, maženja, zafrkancije ne povedeš razgovor o rukama... koliko su tvoje jače, snažnije, tko ima veće prste, i kako su vam prsti jednaki ili sl... i kažeš joj daj vaš da vidim kako bi mi izgledao prsten na ruci jer to inače ne nosim, ili koji su nam prsti jednaki... Samo zapamtiš na koji prst ti njen prsten pristaje i na kojem je to dijelu prsta i sve znaš. Bar sam ja uspio tako.
Osim toga... prsten ne mora biti glavna "kapara" za prosidbu. Možeš je i zaprositi, a onda drugi dan odete zajedno izabrati ono što joj se sviđa, osobito ako vam se ukusi ne poklapaju.
Ovako: da li bi djevojka trebala dobiti prsten s kamenom, i da samo ona ima prsten, a zajedno kasnije kupujete prstenje za vjenčanje, ili je bolje kupiti vjenčane prstene odmah i oni služe i kao zaručnički i kao vjenčani prsteni?
Nadam se da ste me skužili. Oko mene većina parova kupuje odmah vjenčano prstenje. Znam samo jednu curu koja je dobila pravi zaručnički prsten za nju s kamenom.
Mi ćemo imati samo vjenčano prstenje.Ali zato namjeravamo kupiti nešto stvarno lijepo(kako bi to i mogli nositi cijeli život).Iskreno ne bi niti htjela da on troši novce i sam kupuje prsten koji se meni možda neće niti svidjeti.A ako ga kupujemo zajedno onda mi to opet gubi smisao.Ma zapravo meni su općenito te zaruke besmislene.Šta to uopće znači?Vjenčanje prije vjenčanja:D
Moja frendica se zaručila sa svojim tadašnjim dečkom,a onda su nakon par godina prekinuli.A vjenčanja nije niti bilo.:confused:
Makenna
08.02.2007., 07:47
Ja sam dobila pravi zarucnicki prsten. S kamencicem. :cerek: Nisam inzistirala na tome. Naprotiv, smatrala sam da nam je to nepotreban trosak (odnosno njemu). Sada mi je drago da sam ga dobila... Zaprosio me kada sam se najmanje nadala (ustvari, uopce nisam mislila da ce me vec tada zaprositi).
Kasnije smo kupili vjencano prstenje.
Makenna
08.02.2007., 07:51
Iskreno ne bi niti htjela da on troši novce i sam kupuje prsten koji se meni možda neće niti svidjeti.
Meni moj zarucnicki prsten ima posebnu vrijednost kada znam da ga je bas moj muz birao za mene...
Svekrva se cudila nakon zaruka kako je on to isao kupovati prsten bez mene i da se prsten meni mozda uopce ne svidja. Medjutim, prsten je nesto posebno. Ne zbog kamencica, ne zbog izgleda, vec zbog toga sto ga je on sam odabrao. ;)
Ma uprincipu,lijepo je to ako imaš novaca za sve.Onda ti nije niti važno da li ti se sviđa ili ne ,da li ćeš ga nositi ili ne.Ja ovako uz sve te troškove oko svadbe kalkuliram i rekla sam mu da bi radije da si kupimo bolje vjenčano prstenje nego i zaručničko i vjenčano, a da mi niti jedno nije onak:cerek: .
Ali u svakom slučaju da je prekrasno kada možeš oboje.
mimimimi
08.02.2007., 08:46
mene je prsteom zaprosio..
a vjenčano ćemo kupiti zajedno..
mi nismo kupovali zarucnicki prsten jer smo odmah kupili vjencano prstenje.
Meni je dragi kupio zarucnicki prsten. I bas mi je drago zbog toga. Necu ga skidat ni kad budem stavila vjencani (osim taj dan). A vjencane cemo zajedno kupit. Ovisi kako zelite, a nazalost i o novcima.:)
mimimimi
08.02.2007., 09:08
ja ću ga taj dan samo staviti na desnu ruku, jer ga nosim na lijevoj...
meni je moj stvarno poseban.. :cerek:
Meni je moj zaručnički prsten prekrasan i ima posebn značenje...da ima 5 malih i jedan veći kamenčić:cerek: , osim što ga je dragi izabrao i kupio sam posvetio ga je i poklonio mi ga u Međugurju zato mi je stvarno special:cerek: ...sad ga nosim zajedno sa vjenčanim, ispod njega i super paše:) !!!
Sanja29
08.02.2007., 09:11
ja sam svoj zaručnički samo imala na desnoj ruci i na dan vjenčanja .... nisam ga skidala :-)
MalaLola
08.02.2007., 09:48
Ja sam dobila zaručnički dan nakon prosidbe i nekako mi ne bi bilo to to da nemam svoj posebni prsten koji je moj dragi birao samo za mene i s kojim sam mu kad sam ga stavila na ruku obećala sve ono što i samo vjenčanje donosi.. Inače mi smo se i dogovorili da će zaruke značit da smo spremni odredit datum vjenačnja i da je to u biti to.. nema povratka;) No meni je posebno drago što sam dobila prsten jer do vjenačnja je od tad trebalo još proći više od godinu i pol tako da ipak imam već sad jedan znak naše ljubavi na ruci... A što se tiče cijene.. pa ne mora zaručnički prsten biti jako skup, moj recimo nije bio (doduše ne znam točnu cijenu:zubo: ) ali nema dijamante, već je onaj klasični sa velikim cirkonom i meni osobno pre predivan.. u biti moj dragi je znao da ja želim veliki kamen, a uopozoren je da ne smije biti skup taj prsten.. tako da sam dobila točno ono što sam htjela;)
marija36
08.02.2007., 09:49
Ja sam dobila zaručnički prsten u 9.mj.Nosim ga na lijevoj ruci. A vjenčano prstenje planiramo kupiti. Ma to je sve stvar dogovora.
ja sam svoj zaručnički samo imala na desnoj ruci i na dan vjenčanja .... nisam ga skidala :-)
i ja isto... :cerek: :kiss:
MalaLola
08.02.2007., 10:01
i ja isto... :cerek: :kiss:
Pa vas dvije ste blizanke u prošlom životu sigurno bile (iako ne vjerujem u prošle i buduće živote:zubo: :zubo: ) Nego, jesu oba iz Celja:zubo: :top:
Sanja29
08.02.2007., 10:05
mala .. moj zaručnički prsten je iz Zlatarne Celje:zubo:
http://img151.imageshack.us/img151/6056/11014171ex5.jpg (http://imageshack.us)
:cerek: :cerek:
a ne zaručnićki nije iz celja...naime prsten sam dobila kad me zaprosio al nismo slavili zaruke i sl. nekako je to više bilo onako za nas dvoje simboličan čin. i ja nisam htjela nešto preskupo nego prstenčić koji će imati svoju vrijednost na emotivan naćin. I htjela sam srebro...tako da sam dobila prekrasan srebrni prsten iz fosila sa kamenčićem (cirkončić :cerek: ) i još uvijek mi je prekrasan...samo sam ga na svadbi uspjela malo oštetit...ne pitajte kako...:cerek:
e a baš sam sanji htjela reći da mora da smo u prošlom životu bile u nekom bliskom odnosu..rodbinskom da me se ne bi krivo tumačilo :rofl:
Sanja29
08.02.2007., 10:11
:zubo: :zubo: :cerek: :kiss: ... uf gledaj sve je moguće ..... ja sam htjela bijelo zlato i maleni kamenčić .... i to sam i dobila ....Celje je dragi sam izabrao ... tek toliko da se zna mala :kiss: :zubo:
ovisi gdje .. ja sam mislila da se nosi na lijevoj .... ali su mi u Rijeci rekli da ne ... da se zaručnički nosi na desnoj ruci :-)
opet ja zbunjena :confused:
ne nosi se zaručnički prsten na desnoj ruci ?????
Evo moj zarucnicki prsten iz zlatarne celje. Samo sto je moj od bijelog zlata!:cerek:
http://img112.imageshack.us/img112/1233/11013744yh4.jpg
mary_avy
08.02.2007., 10:22
mislim da ipak ne moras skidat zarucnicki na dan vjencanja, stavis ga na lijevu ruku, a burmu na desnu... :)
Vec smo negdje konstatirali da to zavisi od kraja do kraja. Kod mene je obicaj (Slavonija) da se zarucnicki nosi na lijevoj ruci pa ga i ja tako nosim. A vjencani se stavlja na desnu. Tako su meni objasnile kuma (udana), krstena kuma (udana) i svecenik. A neki ce ti reci da nije tako. Sve zavisi. Kao i stavljanje vjencanog prstena na zarucnicki. Meni se to ne svida i necu imat tako, a nekome je opet to lijepo pa ce stavit.:)
mislim da ipak ne moras skidat zarucnicki na dan vjencanja, stavis ga na lijevu ruku, a burmu na desnu... :)
Ma ne moras ako ne zelis! Naravno!:top:
mimimimi
08.02.2007., 10:25
ja vam svoj samo mogu slikati...jer je rađen po ideji mog dragog... :cerek: :cerek:
ja ga nosim na lijevoj...a na lijevoj ću nositi i vjenčani...(zaručnički će imati kratak premještaj na desnu, samo za dan vjenčanja)...
mary_avy
08.02.2007., 10:25
btw. da rijesim dilemu, do vjencanja prsten se nosi na lijevoj ruci, bilo da se radi o burmi ili o prstenu. Kada se izrekne sudbonosno DA onda burma ide na desnu ruku, a ukoliko je dragi bio romantican i zarucio te s prstenom, njega ne diras, nego on ostaje na lijevoj ruci (sto ne znaci da nije romanticno samo s burmom... HEHE)
nadam se da ste me skuzili....
btw. da rijesim dilemu, do vjencanja prsten se nosi na lijevoj ruci, bilo da se radi o burmi ili o prstenu. Kada se izrekne sudbonosno DA onda burma ide na desnu ruku, a ukoliko je dragi bio romantican i zarucio te s prstenom, njega ne diras, nego on ostaje na lijevoj ruci (sto ne znaci da nije romanticno samo s burmom... HEHE)
nadam se da ste me skuzili....
Da, tako je. Kod mene barem.:top:
mary_avy
08.02.2007., 10:27
i da, ja nisam ni zarucena ni udana, ali sam informirana... ja se ne planiram udat...
ma nije bilo ljepšeg trenutka nego kad je kleknuo i pitao!!!!!! i stavio mi prsten koji je SAM birao, tražio, odlučio se za njega...
vječano prstenje smo zajedno kupili i upotrijebili naravno :)
niti ja nisam skidala zaručnički na vjenčanju, predragocjen mi je...
i da, ja nisam ni zarucena ni udana, ali sam informirana... ja se ne planiram udat...
Nikad ili samo ne jos?:)
MalaLola
08.02.2007., 10:42
Ja nosim na desnoj.. a lijevu sam ostavila slobodnu za vjenčani:D I da i ja sam informirana pa ga zato i nosim na desnoj :zubo: .. Nego to je toliko puta već prožvakana tema ovdje bila, tako da nema smisla opet počinjat ispočetka.. Nek svatko nosi tamo gdje hoće.. pa i na malom nožnom prstu ako je nekome to pravo mjesto za takav prsten ;)
E samo da pitam vas cure koje nosite na desnoj zarucnicki a na lijevu cete vjencani. Znam da na obredu vjencanja svecenik kaze da si pruzite desne ruke (kao simbol zajednistva....) i da se zato prstenje stavlja na desnu ruku. Pa me to zanima!:)
E samo da pitam vas cure koje nosite na desnoj zarucnicki a na lijevu cete vjencani. Znam da na obredu vjencanja svecenik kaze da si pruzite desne ruke (kao simbol zajednistva....) i da se zato prstenje stavlja na desnu ruku. Pa me to zanima!:)
ma to je prije bilo. nama je na vjenčanju rekao da stavimo na ruku za koju smo kupovali prsten... valjda sad svako ima svoju interpretaciju...
najvažnije je da taj prsten ima značenje koje treba imati... sve ostalo je nebitno
MalaLola
08.02.2007., 10:55
I ovo je prožvakano:zubo: Kaže pružite desnu ruku kad se stavljaju ruke na križ.. a prsteni idu na lijevu vjenčani.. mada i tu ima drugačijih običaja.. UltraVioletina obitelj nosi na desnoj vjenčani..
A kod mene svećenik kaže pružite ruku jedno drugome:zubo: (pa ti biraj koja ti je zgodnija)
nigdje nije propisano na koju ruku se stavlja prsten. na kriz se stavlja desna ruka a prstenje na koju hocete.
Kaže pružite desnu ruku jedno drugome ali u tom trenutku se ne stavlja prstenje to ide poslije i ide na lijevu ruku...još uvijek se jako dobro sjećam obreda premda sam bila pod šokom:) !!!Barem je to tako radio svečenik u našem slučaju....
sad sam off topic
sad sam provjerila u firmi
svi vjenčani imaju prsten na lijevoj ruci osim jednog koji nosi na desnoj i on je slavonac!!! :zubo:
sad sam off topic
sad sam provjerila u firmi
svi vjenčani imaju prsten na lijevoj ruci osim jednog koji nosi na desnoj i on je slavonac!!! :zubo:
He, he jesam vam rekla!:rofl: :cerek:
MeDiOkRiTeT
08.02.2007., 12:20
mala .. moj zaručnički prsten je iz Zlatarne Celje:zubo:
:cerek: :cerek:
ja sam također dobila zaručnički, iz celja :)
Sličan je tvom samo mi se čini malo veći "kamenčić", ali ne mogu ga pronaći na stranici od celja.
Enivej, prsten mi se uostalom sviđa i bez obzira na simboliku, a pogotovo kad se sjetim simbolike. Ali, božemoj, svako ima svoj ukus i stav u vezi toga.
Iskreno, nisam čula da je itko od ljudi koje znam uzeo samo vere tj burme, bez zaručničkog :confused:?
JednoTamburasko
08.02.2007., 13:50
Moj zarucnicki uopce nije klasican zarucnicki jer ja nisam htjela takav, birali smo ga zajedno i nije bio preskup. Od bijelog je zlata sa jednim vecim cirkonom i 15 malenih. Nosim ga na lijevoj ruci, na srednjem prstu (zato jer mi je postao malo prevelik, tj. izgubila sam nesto kila, jeeej :D ). Nije bitno gdje stoji i koliko kosta, bitno je sto predstavlja, a predstavlja puno.
I, da, sestricna mog Buduceg je Slavonka i ona isto ima vjencani na desnoj ruci. Ja se, Zagorka, tome nisam mogla nacuditi. Kod nas vjencani ide na lijevu ruku - tradicija ili nesto trece, ne znam.... :cerek:
Durica26
08.02.2007., 14:04
Ja sam zaručnički dobila prije jedno godinu dana. Dragi me je iznenadio prstenom kakav sam jednom vidjela u gradu i rekla da bi takav prsten bio idealan zaručnički. Nosim ga na lijevoj ruci. Vjenčani pojma nemam na kojoj ruci ću nositi jer svatko koga pitam kaže drugačije. Moja mama (slavonka) nosi na desnoj, moja kolegica na lijevoj. Mislim da ću pitati svećenika u crkvi u kojoj se udajem, pa šta on kaže to će biti:amen:
Kikica26
08.02.2007., 15:09
Mi smo odmah kupili vjenčano prstenje i od zaruka ih nosimo. Išli smo zajedno u kupovinu, a zatim otišli na ručak u restoran gdje smo ih stavili. I mogu vam reći da je isto bilo jako romantično!:cerek:
Sanja29
08.02.2007., 15:12
moj muž je mene zaprosio na moru ... bili smo na romantičnoj večeri i poslije u šetnji ... šetali smo se uz obalu ... a bio mi je čudan jer je stalno virio prema uvalicama ... kao da traži nešto ... :cerek: .... i onda kada ju je našao rekao mi je da neka zažmirim .... izvadio je kutijicu ... otvorio je i rekao da nek otvorim oči .... i onda je rekao .... Ja biš tebe zaprosil? ...... a kako je pao mrak prsten se nije vidio .... i on je onda uzeo svoj mobitel i obasjao je i govorio ... evo vidi se vidi se :cerek: :cerek: .... poslije smo na putu do apartmana pokisli ko miseki jer se spustio pljusak .... :cerek: :cerek: :D :D
p.s. cats sorry ako je offtopic :kiss:
milkica
08.02.2007., 17:08
Mi smo imali zaručničke(obadvoje) na lijevoj,za vjenčanje smo kupili drugo i isto nosimo na lijevoj.A zaručničke čuvamo,planiramo ih staviti u staklenu kutijicu i na zid pokraj slikice sa vjenčanja.
ja dajem veliko za za zaručnički prsten prije vjenčanja, radi čina prosidbe i samog iznenađenja, a prsten pokazuje da ozbiljno misliš (da ne pitaš iz vedra neba već s pripremom)... bilo je super kada sam zaručio dragu, iz nekog razloga je kleknula kada je našla poruku, zadnju u nizu..., pa sam zaprosio dragu klačeći dok je i ona klećala :cerek:
ja uvijek preporučam nositi vjenčano na lijevoj ruci jer smo većina dešnjaci i više toga radimo s desnom rukom i prsteni će se više potrošiti i izlizati...
TetraPak
08.02.2007., 19:49
ja dajem veliko za za zaručnički prsten prije vjenčanja, radi čina prosidbe i samog iznenađenja, a prsten pokazuje da ozbiljno misliš (da ne pitaš iz vedra neba već s pripremom)... bilo je super kada sam zaručio dragu, iz nekog razloga je kleknula kada je našla poruku, zadnju u nizu..., pa sam zaprosio dragu klačeći dok je i ona klećala :cerek:
ovo je totalno slatko :cerek:
btw - i ja bi očekivala dva prstena (i zaručnički i vjenčani) da mi je dečko zlatar :zubo:
inače, ne bih voljela nosit burmu kao zaručnički! radije ništa ;)
zaruke mi ne predstavljaju niš posebno.
kitty b
08.02.2007., 19:51
ja sam svoj zarucnicki dobila na 2. prosnji. jer je prva prosnja bila onako.....totalno neplanirana cak i za njega (doslo mu je u jednom trenutku...iako je i prije razmisljao o tome) pa mi je tek kasnije, kad je to izveo "kako spada" (sa svijecama, povezom na mojim ocima itd.) dao ovaj prsten...
http://img404.imageshack.us/img404/481/4600258ms4.jpg (http://imageshack.us)
i ovo izvana i ovo iznutra su dijamanti. i sad trazim vjencani da mi se slaze s njim.
TetraPak
08.02.2007., 19:54
ja sam svoj zarucnicki dobila na 2. prosnji. jer je prva prosnja bila onako.....totalno neplanirana cak i za njega (doslo mu je u jednom trenutku...iako je i prije razmisljao o tome) pa mi je tek kasnije, kad je to izveo "kako spada" (sa svijecama, povezom na mojim ocima itd.) dao ovaj prsten...
i ovo izvana i ovo iznutra su dijamanti. i sad trazim vjencani da mi se slaze s njim.
wow!
u pol minute sam se predomislila oko zaruka ;)
predivno kitty! :s
ovaj iznutra mi je :cerek: :cerek:
kitty b
08.02.2007., 19:59
drago mi da ti se svidja :)
i ja sam definitivno za zarucnicki prsten, kakav god bio. zarucnicki te podsjeca na trenutak kad si zaprosena...a vjencani na TAJ dan, tako da...
moj je prsten birao moj dragi i ja nisam imala apsolutno pojma kakav ce biti, jedino sam mu rekla da volim bijelo zlato. eto.
steta da se ovaj moj ne vidi sa strane, jer dijamant nije onako pricvrscen skroz na prsten nego samo na ovo sto ga "drzi" sa strane pa izgleda ko da lebdi. :cerek:
TetraPak
08.02.2007., 20:14
steta da se ovaj moj ne vidi sa strane, jer dijamant nije onako pricvrscen skroz na prsten nego samo na ovo sto ga "drzi" sa strane pa izgleda ko da lebdi. :cerek:
mislim da kužim šta hoćeš reći! ;)
kitty b
08.02.2007., 20:36
nesto drugo mene...dobro, nije da me muci, al ono...ja recimo ne bi htjela biti bez tog svog zarucnickog prstena na vjencanju, ali je radjen po lijevoj ruci (dragi kupio dve velicine prevelik :D ) a ona mi je inace slabija od desne pa mi ne stane na desnu ruku...a ne bi ga htjela ne imati. znam da ga ne mogu imati na prstu di ide vjencani pa mi je bas sad to bzvz...
Sanja29
08.02.2007., 20:40
kitty ... ako ti ne stane prst možda možeš staviti na prekrasan tanki lančić i kao privjesak ... ogrlicu ... ne znam koliki ti je prsten u stvarnosti je li veći ili manji ... ali to bi moglo izgledati zgodno .... pa razmisli ...
NAJA-05.05.
08.02.2007., 22:50
ovo je predivno !!!
a ne zaručnićki nije iz celja...naime prsten sam dobila kad me zaprosio al nismo slavili zaruke i sl. nekako je to više bilo onako za nas dvoje simboličan čin.
neki su primjetili, pitali, ali nikome zapravo nista nismo rekli... a moj zarucnicki prsten je preletio tisuce kilometara i oplovio pola svijeta :cerek:
zaruke su super, ali zaruke na valentinovo ne :flop: , prekomercijalan praznik!!! uskoro će nam i radost Božića oduzeti sve ta šopingholija... :mad:
najrađe bih vam poslal naš zaručnički prsten (neću da se ne razotkrijem), a najlijepši je na svijetu, 45 dijamanata, od toga dva ROZA!!! :top: :top: bijelo zlato naravno.
MalaLola
09.02.2007., 14:52
zaruke su super, ali zaruke na valentinovo ne :flop: , prekomercijalan praznik!!! uskoro će nam i radost Božića oduzeti sve ta šopingholija... :mad:
U pravu si svakako.. to je baš sve ošlo kvragu:flop:
najrađe bih vam poslal naš zaručnički prsten (neću da se ne razotkrijem), a najlijepši je na svijetu, 45 dijamanata, od toga dva ROZA!!! :top: :top: bijelo zlato naravno.
Uf lako se tebi razbacivat kad si zlatar :zubo: ;) .. moj je dragi jedva za cirkon skupio al meni je svejedno najljepši na svijetu i šire... aha:p ;)
45 dijamanata, od toga dva ROZA!!!
:eek: :eek: da mi je i to vidit
mimimimi
09.02.2007., 16:33
kitty, tvoj je divan!
uh..45 dijamanata?! stvarno bih voljela vidjeti kako izgleda...
ma poseban je, ali zbog dizajna, ne zbog cijene --- od 45 dijamanata su ti 42 najmanja moguća :zubo: , tako da je ukupna karataža 0,57 ct...
TIP OF THE DAY: jeste li znali da 100 dijamanata od 0,01 ct (zbrojeno 1,00ct) ne koštaju jednako kao jedan dijamant od 1,00 ct?? da istina je, za jedan kamen od 1 ct možeš kupiti cca 10,00 ct kamenčića od 0,01 ct (to je tisuću komada :) )
Uf lako se tebi razbacivat kad si zlatar :zubo: ;) .. moj je dragi jedva za cirkon skupio al meni je svejedno najljepši na svijetu i šire... aha:p ;)
ha ha ha, ma nije ti tako, ja sam platio po nabavnim cijenma :eek: :zubo: (prebio se s neisplaćenim prekovremenim)
Wedding
18.02.2007., 23:51
ma poseban je, ali zbog dizajna, ne zbog cijene --- od 45 dijamanata su ti 42 najmanja moguća :zubo: , tako da je ukupna karataža 0,57 ct...
TIP OF THE DAY: jeste li znali da 100 dijamanata od 0,01 ct (zbrojeno 1,00ct) ne koštaju jednako kao jedan dijamant od 1,00 ct?? da istina je, za jedan kamen od 1 ct možeš kupiti cca 10,00 ct kamenčića od 0,01 ct (to je tisuću komada :) )
Staro pravilo i tu nema nista novo .... pa ipak je kamen od 0.01 ct nazovimo to otpadak :rofl:
Probat ću staviti link, valjda će uspjeti.
http://img72.imageshack.us/my.php?image=dsc01436os3.jpg
Ovo je moj zaručnički prstenčić...
Sanja29
19.02.2007., 13:05
Staro pravilo i tu nema nista novo .... pa ipak je kamen od 0.01 ct nazovimo to otpadak :rofl:
e nemoj tako Wedding .. na mom vjenčanom prstenu su kamenčići od 0,01 ct dva, dva su od 0,02 ct i jedan od 0,03 ct:kiss: :) :cerek:
zaručnički mi ima kamenčić od 0,08 ct
MalaLola
19.02.2007., 13:12
e nemoj tako Wedding .. na mom vjenčanom prstenu su kamenčići od 0,01 ct :kiss: :) :cerek:
:zubo: :zubo: Eto vidiš ti Slovenci nama daju samo otpatke svoje... e da si kod nas uzela:raspa:
Sanja29
19.02.2007., 13:14
:zubo: :zubo: Eto vidiš ti Slovenci nama daju samo otpatke svoje... e da si kod nas uzela:raspa:
prase jedno malo ..... :rofl: :rofl: :D ... pogledaj ostatk posta bilo je i većih kamenčića :-)))))))))))):cerek: :cerek: :kiss: :kiss:
LittleMiss
19.02.2007., 13:15
zaručnički je oja rođica nosila na desnoj a vjenčani na lijevo. koliko ja znam svi koje znam nose ih na lijevoj a i svećenik mi je rekao da se nose na lijevoj jer je kao kod srca i šta ti ja znam šta. Ali valjda se i to razlikuje od kraja do kraja!
kisikana
19.02.2007., 13:21
Evo moj zarucnicki prsten iz zlatarne celje. Samo sto je moj od bijelog zlata!:cerek:
http://img112.imageshack.us/img112/1233/11013744yh4.jpg
Ovaj je savršen. Ma kakve zaruke, idem si ga sama odmah kupiti :cerek:
He, he, ova ti je dobra kisikana!:s
Bas mi je drago da ti se svida!:cerek:
Wedding
19.02.2007., 13:29
e nemoj tako Wedding .. na mom vjenčanom prstenu su kamenčići od 0,01 ct dva, dva su od 0,02 ct i jedan od 0,03 ct:kiss: :) :cerek:
zaručnički mi ima kamenčić od 0,08 ct
ah, to nije islo nikoga nego je to realno i istinito i zato nikad puno malih ne kosta kao jedan veliki;) ...... a svi su lijepi:zubo:
MalaLola
19.02.2007., 13:29
prase jedno malo ..... :rofl: :rofl: :D ... pogledaj ostatk posta bilo je i većih kamenčića :-)))))))))))):cerek: :cerek: :kiss: :kiss:
:cerek: :kiss:
Sanja29
19.02.2007., 13:32
ma žemske .... ja vas obožavam :-)))))))))))))))))
jel to meni opet netko pljuje po celju i Slovencima :nono: :cerek:
nemojte tako ima i u Hrvata otpadaka koliko hočeš.. :rofl: :cerek:
još da ih puno na mom prstu i drugim dijelovima tjela ne bi se bunila bez obzira koje oni "nacionalnosti" bili :cerek:
ne kaže se uzalud da su dijamanti ženini najboji prijatelji :zubo: :zubo:
Wedding
19.02.2007., 15:18
ne kaže se uzalud da su dijamanti ženini najboji prijatelji :zubo: :zubo:
da znaju usisavat odmah bi se udala za njih:lol: :lol: :lol:
http://www.cheesebuerger.de/images/smilie/haushalt/d058.gif
Wedding
Zašto nam ne staviš slikicu svog prstena? Ti si kao i ja kod Kocija uzimala. Baš me zanima kako su izgledali. Koliki su bili tvoji "kamenčići"?
Wedding
19.02.2007., 17:08
Wedding
Zašto nam ne staviš slikicu svog prstena? Ti si kao i ja kod Kocija uzimala. Baš me zanima kako su izgledali. Koliki su bili tvoji "kamenčići"?
Nemam sliku...i nikako da poslikam i uploadam , bas sam grozna... kamencici su dijamanti, princess brusenja (kockasti:zubo: ), V.V.S kvaliteta i o.21 ct i velicine 2.2 *2.2 mm 3 kmada
xdanijelax
25.02.2007., 08:07
ja svoj zarucnicki prsten nosim na lijevoj, bijelo zlato naravno, :) a kada dobijem burmu stavit cu prvo burmu pa tek onda zarucnicki prsten isto na lijevu ruku
marija36
25.02.2007., 11:23
Mislim da se zaručnički prsten nosi na lijevoj ruci. A burma se na vjenčanju stavlja na desnu ruku.
lolita11
25.02.2007., 11:34
obrnuto marija!!! nemoj se zabuniti na izmjeni prstenja hehe burma uvijek na lijevoj
i ja sam dobila zaručnički prsten kad sam se najmanje nadala! nosim ga na lijevoj ruci! on nosi svoj!!!:top:
Joj cure nemojte opet pocinjat gdje koja nosi vjencani, a gdje zarucnicku. Vec smo to barem 3 puta prosli ovdje. I zakljucak je: zavisi od kraja do kraja, zelji mladenaca itd. itd.!:top:
missLove
15.11.2007., 18:11
moze li mi tko sa sigurnoscu reci na kojoj se ruci nosi zarucnicki prsten?
neki tvrde da na istoj kao vjencani, neki kazu druga ruka...
:ne zna: :ne zna:
tnx
zaručnički se nosi na desnoj ruci na prstenjaku, ali nije pravilo nosi ga gdje hoćeš.
night_train
15.11.2007., 18:43
imas topic o prstenju... ima tamo raznih varijanti...
ivana:-)
15.11.2007., 19:00
Na lijevoj prije vjencanog. BArem bi ga ja tako nosila.
jessica80
29.11.2007., 13:15
Prstenje je najznačajniji simbol braka, a tako su smatrali i Egipćani, vjerujući da okrugli oblik prstena je znak besmrtne i beskrajne ljubavi, ljubavi bez početka i kraja. Darivao se kao znak vjernosti (zaruka) i smatralo se da ga se nikad ne bi smjelo skinuti. Tek rani kršćani ga uvode kao simbol braka. Darivanje zaručničkog i vjenčanog prstena odvojeno se pojavljuje početkom 19 stoljeća. Vjerovanje da vena koja prolazi kroz četvrti prst lijeve ruke vodi do srca je ponukala ljude tog vremena da baš na njemu nose zaručnički i vjenčani prsten. To je i službeno potvrđeno 1549 u knjizi "Common Prayer" gdje je deklarirano da se prsten nosi na lijevoj ruci. Na dan vjenčanja vjenčani prsten se ne smije staviti preko zaručničkog jer vjenčani prsten se uvijek mora nositi kao temeljni. Na dan vjenčanja mladenka svoj zaručnički prsten skida i stavlja ga na drugu ruku ili ga ostavlja kod kuće. Poslije ga nosi preko svog vjenčanog prstena. Taj običaj simbolizira vjernost i odanost braku i bračnom drugu.
avista01
30.11.2007., 09:51
Ja nemam zaručnički prsten :( i nebum ga ni dobila....
Kod nas je sve tak nekak čudno...
Ma ne treba meni neki skupi s velikim kamenom, da mi je stavio i komad željeza oko prsta i pitao jel mu hoću biti žena ili kak to već ide bila bih najsretnija na svijetu...A ovak...Postavio to pitanje bezbroj puta npr dok leži ispred tv-a itd...
Ma kupit ću si ja sama prsten i pitat samu sebe da li želim biti njegova žena:kava: Baš me zanima kak će to zvučat :rolleyes:
Zato vi koje ste to proživjele na lijepi način ste bogatije za jednu lijepu i posebnu uspomenu koja će zauvijek ostati u vašim srcima, a ja valjda moram prerasti neke stvari!
30.11.2007., 11:11
Zato vi koje ste to proživjele na lijepi način ste bogatije za jednu lijepu i posebnu uspomenu koja će zauvijek ostati u vašim srcima, a ja valjda moram prerasti neke stvari![/QUOTE]
Nemoj tako razmisljat....ti ces bit bogatija za neke druge stvari, a drugi nece.
Natukni dragome, da zelis zarucnicki prsten pa mozda upali.:ne zna:
kisikana
30.11.2007., 11:25
Vjerovanje da vena koja prolazi kroz četvrti prst lijeve ruke vodi do srca je ponukala ljude tog vremena da baš na njemu nose zaručnički i vjenčani prsten.
Onda sam ja u kurcu jer nosim svoj zaručnički na srednjem prstu :rofl: , mislila sam ga sužavati ali obzirom da je prsten od bijelog zlata sa tanzanitom i dijamantom odustala sam od te namjere... previše sam se naslušala priča o krađi kamenja... :rolleyes:
avista01
30.11.2007., 12:13
Pa rekla sam mu.
Cijela moja familija zna za svadbu i svi me ispituju da gdje mi je zaručnički prsten, a ja kenjam da smo mi moderni i tak..
Zna da ga želim i rekla sam mu da zakaj je to tak, ali pametan odgovor ne dobijem, samo neka izmotavanja i prelaženje na druge teme, pa sam odustala. :(
Jednom prilikom je rekao da neće ni vjenčani prsten nosit- da mu je to glupo.:flop:
I kaj da mu čovjek veli? :confused:
Napravit ću onak kak sam rekla, kupit ću si ga sama i baš me briga. I svima ću reći kak sam si ga sama kupila, pa nek mu bude onda :brukica:.:rofl:
A i da napravi to kak treba, to više nije to...kak se veli: prošla baba s kolačima!
kisikana
30.11.2007., 12:15
Napravit ću onak kak sam rekla, kupit ću si ga sama i baš me briga. I svima ću reći kak sam si ga sama kupila, pa nek mu bude onda :brukica:.:rofl:
Kupi njemu zaručnički ali ženski i natjeraj ga da ga nosi, ili još bolje ako ga ne želi nositi onda ti svima pokazuj taj prsten u kutijici i reci da si ti njega zaprosila tim prstenom :rofl:
avista01
30.11.2007., 12:20
Kupi njemu zaručnički ali ženski i natjeraj ga da ga nosi, ili još bolje ako ga ne želi nositi onda ti svima pokazuj taj prsten u kutijici i reci da si ti njega zaprosila tim prstenom :rofl:
Jedino da mu ga zalotam za prst dok spava...:rofl:
Ako on meni ne može kupiti prsten ne pada mi na pamet da ga ja njemu kupim, ko ga šljivi...
Al ide Božić, dobit će vrlo upečatljiv poklon. :cerek:
Plavooka Sanja
30.11.2007., 12:32
Moj zaručnički (cijeli je od cirkona) i njegov vjenčani :cerek:
http://img530.imageshack.us/img530/3064/prstenuf7.jpg (http://imageshack.us)
avista01
30.11.2007., 12:35
plesku?:kava:
Kaj je pleska?
Jao Sanja, jako je lijep :top:
Kaj je pleska?
Triska.?!:D
BTW: ja isto nemam zarucnicki niti smo se oficijalno zarucivali...niti me je romanticno pitao...
a kako nosim uvijek svoj vjencani ne bi ni znala gdje sa zarucnickim...:ne zna:
Nemoj se radi toga zivcirati...nista strasno...
biti ce jos trenutaka za pamcenje!
Plavooka Sanja
30.11.2007., 12:39
Kaj je pleska?
Pleska ili triska u Dalmaciji označava riječ za pljuska, šamar :rofl:
Hvala, sigurna sam da će i tvoj biti prelijep :kiss:
Plavooka Sanja
30.11.2007., 12:43
BTW: ja isto nemam zarucnicki niti smo se oficijalno zarucivali...niti me je romanticno pitao...
Ja zaručnički nosim na prstenjaku :confused: desne ruke. nosila sam ga na lijevoj dok se nismo vjenčali, a pošto su široki i jedan i drugi prsten, ne bi zglob prsta mogla saviti da nosim oba na lijevoj :rofl:
Nisam niti ja imala neku romantičnu prošnju, više je to bilo: Ja ću tebe oženiti (on meni), ja rekla: Aha!
Oženio me :cerek:
Doduše, na dan zaruka se prvi probudio i odjurio kupiti cvijeće, tako da me s tim iznenadio. Nema veze što nije bilo romantično :mig:
avista01
30.11.2007., 12:49
Triska.?!:D
Nemoj se radi toga zivcirati...nista strasno...
biti ce jos trenutaka za pamcenje!
Tnx..
Znam da nije ništa strašno, ali nekima je vjenčanje i sve kaj ide uz to super i ko male su si zamišljale sebe u vjenčanicama, a ja od kako sam s njim, sam si zamišljala neki lijepi trenutak i da bude sve onako lijepo i romantično i onda kad ti se to ne ispuni, malo drugačije gledaš na sve i počinješ se zapitkivati neke stvari i tak...
Al sve ok,ponekad i ja previše živim u svom svijetu mašte gdje je sve savršeno. :top:
kisikana
30.11.2007., 12:51
I mi smo se zaručili nakon što smo već znali da ćemo se vjenčati... doduše nisam ni mislila da ćemo imati "formalne" zaruke tako da sam se iznenadila kad sam na Cape Codu tražila školjke na kilometarskoj pješčanoj plaži... samo nas dvoje (bilo je sunčano ali jako vjetrovito :rofl: ), dragi je rekao da je našao jednu jako lijepu školjku... a meni guzica zinula i sline cure i već u glavi imam ideju kako ću si napraviti ogrlicu sa školjkom u sredini :lol: . a kad ono dragi stoji sa školjkom u ruci, ona napunjena pijeskom a u pijesku prsten... savršeno se uklopio jer je tanzanit izrazito plave boje pa je sve bilo u stilu plaže i oceana :cerek: , naravno ja pala na dupe :lol:
avista01
30.11.2007., 12:55
Ja zaručnički nosim na prstenjaku :confused: desne ruke. nosila sam ga na lijevoj dok se nismo vjenčali, a pošto su široki i jedan i drugi prsten, ne bi zglob prsta mogla saviti da nosim oba na lijevoj :rofl:
Nisam niti ja imala neku romantičnu prošnju, više je to bilo: Ja ću tebe oženiti (on meni), ja rekla: Aha!
Oženio me :cerek:
Doduše, na dan zaruka se prvi probudio i odjurio kupiti cvijeće, tako da me s tim iznenadio. Nema veze što nije bilo romantično :mig:
Baš lijepo od njega!:)
Ma ne trebaju meni padat zvijezde s neba niti on mora klečat-to mi je smiješno...
Nego eto tak..
No sad je tak i tak too late!!
provincijalka_24
30.11.2007., 12:59
Ne kakaj, odi na temu kako zaprositi curu, da viš tamo bajki od latica ruža i svijeća ko za sisvete do perverzija uz ruže i sl.... ja sam se začudila kako je zapravo ispalo jednostavno i lijepo ovo moje :cerek: , dragi ima štiha :kiss:
i mene su u školjku upitali oćul.
eto nam dodirne još jedne točke. :mig:
tu sam ja cijelo vrijeme....gledam kad će prestat ćetanje i kad će se netko vratiti na temu topica...a ima i postova za obrisati..
avista01
30.11.2007., 13:02
I mi smo se zaručili nakon što smo već znali da ćemo se vjenčati... doduše nisam ni mislila da ćemo imati "formalne" zaruke tako da sam se iznenadila kad sam na Cape Codu tražila školjke na kilometarskoj pješčanoj plaži... samo nas dvoje (bilo je sunčano ali jako vjetrovito :rofl: ), dragi je rekao da je našao jednu jako lijepu školjku... a meni guzica zinula i sline cure i već u glavi imam ideju kako ću si napraviti ogrlicu sa školjkom u sredini :lol: . a kad ono dragi stoji sa školjkom u ruci, ona napunjena pijeskom a u pijesku prsten... savršeno se uklopio jer je tanzanit izrazito plave boje pa je sve bilo u stilu plaže i oceana :cerek: , naravno ja pala na dupe :lol:
Eto vidiš, domišljatost!! :top: :top: Savršeno...:cerek:
To ja volim, ugodna iznenađenja. Na takav način ti pokaže koliko mu u biti značiš i razmišlja što da napravi da te iznenadi, znači razmišlja,a ovaj moj je previše okupiran očito važnijim stvarima.:kava:
kisikana
30.11.2007., 13:04
Eto vidiš, domišljatost!! :top: :top: Savršeno...:cerek:
To ja volim, ugodna iznenađenja. Na takav način ti pokaže koliko mu u biti značiš i razmišlja što da napravi da te iznenadi, znači razmišlja,a ovaj moj je previše okupiran očito važnijim stvarima.:kava:
Tko zna, možda nešto smišlja ali ti ne želi reći :ne zna:
avista01
30.11.2007., 13:09
Tko zna, možda nešto smišlja ali ti ne želi reći :ne zna:
Od kad smo skupa znamo da ćemo se vjenčati itd.
Gle ako u pet i pol godina ne smisliš niš, onda stvarno ne znam...:confused:
A bilo je toliko lijepih prilika, ali on je uvijek u glavi negdje drugdje i ne prepoznaje neke stvari. Muško-ograničeno!
Ma ne smišlja on niš. Znam ja njega! :rolleyes:
Susurro
30.11.2007., 22:03
Evo ovo je moj zarucnicki prsten...kamencici su cirkoni, kombinacija mat i sjajnog i bas mi je cece
http://img408.imageshack.us/img408/3789/113007215452uf6.th.jpg (http://img408.imageshack.us/my.php?image=113007215452uf6.jpg)
crna ovčica
01.12.2007., 09:22
http://img503.imageshack.us/img503/290/prstenwf1.th.jpg (http://img503.imageshack.us/my.php?image=prstenwf1.jpg)
to je moj prstencek :cerek:
marija36
01.12.2007., 09:34
jednostavno, a jako lijepo ofco
jer kamen neki dijamant, brilijant...ili tak nešto
(ta tiga ukradem -:D)
crna ovčica
01.12.2007., 09:42
jednostavno, a jako lijepo ofco
jer kamen neki dijamant, brilijant...ili tak nešto
(ta tiga ukradem -:D)
hvala sweety :cerek:
to je dijamant, odnosno markiz. nema ti razlike, sve su to dijamanti, samo ovisi o obliku. brilijanti su okrugli, markiz je ovaj moj, imas oval, suza... dakle, oblici. objasnio mi zlatarko :kava:
marija36
01.12.2007., 10:52
a-ha!
sad sve znam. sutra već neću.:D
night_train
01.12.2007., 10:59
evo, ja nisam dobila prsten... meni je dragi kupio lijepu ogrlicu... :D
ne nosim ih inace, pa je i forsiranje prstena bilo suvisno...
02.12.2007., 12:36
http://img503.imageshack.us/img503/290/prstenwf1.th.jpg (http://img503.imageshack.us/my.php?image=prstenwf1.jpg)
to je moj prstencek :cerek:
Prsten ti je predivan. :top: Obozavam takve. :mig:
crna ovčica
02.12.2007., 12:47
Prsten ti je predivan. :top: Obozavam takve. :mig:
hvala :cerek:
Kikica26
02.12.2007., 17:34
ni ja nisam dobila prsten, mi smo si odmah kupili burme....ali ovaj tvoj mi se ovčice baš sviđa...dragi ima ukusa......:top:
Bluegirl
02.12.2007., 17:41
Ja sam dobila zarucnicki, briljantek 0.3 ct, obozavam ga (nekad sjedim i okrecem ruku, da gledam, kako se lomi svjetlo u njemu). Prekrasan mi je, ako ga moram skinut, jedva cekam, da ga vratim :cerek: .
dijamant (aka briljant) je jedini kamen na svijetu koji ima "efekt potpune refleksije", što znači da svu svijetlost što prima odbija nazad van.
Ta činjenica znači da ako staviš dijamant iznad teksta, nećeš vidjeti ni slova jer svijetlost ne može proći kroz njega, a ako staviš bilo kakav drugi kamen iznad teksta moći ćeš razaznati slovo po slovo...,to je ujedno i najjednostavniji test da li imaš dijamant ili nemaš, iako baš nije moguće testirati dok je kamen već u prstenu :)
pozdrav svima, malo me nije bilo! :)
uđoh danas u jednu zlatarsku radnju, s ciljem da saznam veličinu prstena.
trebala mi je veličina za USA, i kaže mi gospođa koja tamo radi da ona to može izmjerit.
uglavnom veličine
USA 49 :eek:
Evropska 9
koliko sam (malo) upućena u ove veličine, ne bih rekla da kod amerikanaca veličine idu do 49.:ne zna:
pa sam malo gledala tablice...moguće da je francuska 49 :D
jel mi neko može pomoći (dok ne odem kod nekog drugog na mjerenje) :mig:
trebala mi je veličina za USA, i kaže mi gospođa koja tamo radi da ona to može izmjerit.
uglavnom veličine
Evropska 9
koliko sam (malo) upućena u ove veličine, ne bih rekla da kod amerikanaca veličine idu do 49.:ne zna:
pa sam malo gledala tablice...moguće da je francuska 49 :D
jel mi neko može pomoći (dok ne odem kod nekog drugog na mjerenje) :mig:
"Dobro te je uputila", ali je malo loše informirana, sreća da ti nisi to prihvatila, tj. ameri ti nikada ne bi napravili veličinu 49 :). Tvoja veličina je 9 po Europski, 49 po ISO standardu (unutarnja dužina), a po amerikanovski je 4 i 3/4, skoro 5. Po tome imaš jako jako tanke prste, moja žena ima 11 i rijetko tko ima tako tanke prste - to pišem da dobiješ povjerenje da je to definitivno to.
Unutarnji dijametar tvojeg prstena bi trebao biti oko 14,5mm, pa i to možeš mjeriti, što je uglavnom nepouzdano jer većina prstena s vremenom postane jajasta.
Svakako bih ti preporučio da po svadbama malo navališ na janjetinu i masniju hranu, čuo sam da je poslje ponoći idealno natrpati se klopom bilo koje vrste i svaki puta kada jedeš jedi do iznemoglosti!! :D :D keira knightley baš i nije neki uzor, mi muški više volimo obline ;)
Svakako bih ti preporučio da po svadbama malo navališ na janjetinu i masniju hranu, čuo sam da je poslje ponoći idealno natrpati se klopom bilo koje vrste i svaki puta kada jedeš jedi do iznemoglosti!! :D :D keira knightley baš i nije neki uzor, mi muški više volimo obline ;)
O zlatarko naš dobri...kako on uvijek ima dobar savjet..., al de ti meni reci šta ćemo mi koje smo tanke samo u prstima...ja 10, a o drugim brojkama nećem....:rofl:
Mila draga, lako je pametovati, slažem se, ali glavno da je prioritet zeka-peka :)
Vi žene imate najveće naočale na svijetu, svaka čast iznimkama, ali svaka je debela pred ogledalom, ne postoji "normalno" u vašem riječniku, stoga ću Mila vjerovati na riječ statistici i pretpostaviti da si ti normalno građena cura (pardon, žena) koja misli da je predebela i željela bi biti mršavija.
A što s vama?? Staviti vas u top, eto što!! :D :D
Sorry svima na off topic :ne zna: mora se malo
...stoga ću Mila vjerovati na riječ statistici i pretpostaviti da si ti normalno građena cura (pardon, žena) koja misli da je predebela i željela bi biti mršavija.
A što s vama?? Staviti vas u top, eto što!! :D :D
Ma jel..jel bi i na Mars možda s nama...:rofl: :mig:
U polemike o statistici i ''normalnim'' pretpostavkama nećemo..to bi trajalo...
Zeka peka, jašta...:D
kisikana
11.12.2007., 20:08
uglavnom veličine
Evropska 9
O sunce ti jebem, kakvih 49!! :eek: Žena ti očito nudi mjeru za prsten oko gležnja :lol:
Moja veličina je EU 10, a USA 6 ( iako bi mogla biti i 5 3/4 ).
"Dobro te je uputila", ali je malo loše informirana, sreća da ti nisi to prihvatila, tj. ameri ti nikada ne bi napravili veličinu 49 :). Tvoja veličina je 9 po Europski, 49 po ISO standardu (unutarnja dužina), a po amerikanovski je 4 i 3/4, skoro 5. Po tome imaš jako jako tanke prste, moja žena ima 11 i rijetko tko ima tako tanke prste - to pišem da dobiješ povjerenje da je to definitivno to.
Unutarnji dijametar tvojeg prstena bi trebao biti oko 14,5mm, pa i to možeš mjeriti, što je uglavnom nepouzdano jer većina prstena s vremenom postane jajasta.
znači da idem sa 5
a to mi porodično imamo tanke prste, tj "sitne" kosti kako se kaže, da mi vidiš tek zglob ruke :D
moja sestra kad se udavala uzela je najmanji prsten što su imali pa su joj još malo smanjivali.
a volim ja jesti, a bogme i mogu dosta pojesti, no imam tendenciju slaganja svega tamo gdje nije baš poželjno, tako da bi ručice ostale iste, al šlauf ne bi manjkao :p ali ne žalim se još.
zlatar, puno ti hvala na stručnom odgovoru :)
O sunce ti jebem, kakvih 49!! :eek: Žena ti očito nudi mjeru za prsten oko gležnja :lol:
Moja veličina je EU 10, a USA 6 ( iako bi mogla biti i 5 3/4 ).
haha ma da...vidjela sam ja da na tom "prstenu" piše zaista broj 49, samo što to nije za usa već nešto drugo :D
evo, dobila ga i ja jučer..baš sam happy...:cerek:
http://img252.imageshack.us/img252/3450/prstenpz0.th.png (http://img252.imageshack.us/my.php?image=prstenpz0.png)
Plavooka Sanja
10.01.2008., 11:53
Mary, super za prsten!
Lijep mi je! :top:
baš mi je drago da vam se sviđa..:)
elegant
10.01.2008., 13:18
mi smo se zaručili za Božić
http://img185.imageshack.us/img185/6885/dsc04896vp6.th.jpg (http://img185.imageshack.us/my.php?image=dsc04896vp6.jpg)
Brančika
10.01.2008., 13:21
Drage djevojke, jako lijepo prstenje! Baš vam zavidim :cerek:
Ja sam još goloprstić, ali niti ne očekujem niš do burme - ak bude zaručnički dobro, ak ne, bit će burma sa dijamantom :D
elegant
10.01.2008., 13:25
Drage djevojke, jako lijepo prstenje! Baš vam zavidim :cerek:
Ja sam još goloprstić, ali niti ne očekujem niš do burme - ak bude zaručnički dobro, ak ne, bit će burma sa dijamantom :D
ja se definitivno dogovorila za takvu burmu....
zeljka2905
10.01.2008., 14:00
Mary, jel to zarucnicki ili vjencani prsten?
Btw: slatki mi je - bitno da se bljesta...:cerek:
teta željka, jesam ga stavila na temu zaručničkih ili vjenčanih prstenja? :p
kisikana
10.01.2008., 14:50
Mary, jel to zarucnicki ili vjencani prsten?
Btw: slatki mi je - bitno da se bljesta...:cerek:
E jesi upikla gdje boli, kud je čekala na prsten 100 gladnih godina tud još ti sumnjaš u njezin odabir teme na koju ga je okačila :rofl:
zeljka2905
11.01.2008., 09:27
teta željka, jesam ga stavila na temu zaručničkih ili vjenčanih prstenja? :p
:rolleyes:gle ti nju sta se ona ljuti ko da ona nije skuzila da sam ja plava...:lol:
Znas da ja letim tuda i nekada ne procitam kak se spada...ali kak sam skuzila ovdje cure stavljaju i slikice vjencanih prstena ili?!:ne zna::kava:
cure ako neko ima još koju sličicu sa prstenjem ovakvog tipa molim šaljite
http://img207.imageshack.us/img207/6541/prstenta8.jpg
ili možda sliku zaručničkog od vlatke pokos...
takav mi se sviđa :cerek:
slaufolina
19.01.2008., 22:50
cestitam cure,bas ste slatke.sretno!!
Ms_Manners
21.01.2008., 12:40
potaknuta hrpom zaruka i vjenčanja oko sebe...
zapravo mi se te stvari uvijek miješaju, pa da mi napokon netko napiše, da imam crno na plavom. uvijek se pravim da kužim, ali ništa mi nije jasno.
1) na koju ruku ide zaručnički prsten?
2) na koju ruku ide vjenčano prstenje?
3) nakon vjenčanja se zaručnički prsten više ne nosi?
to me zbunilo jer je frendica rekla da svoj nosi iako ne bi trebala, a malo mi je čudno jer ipak je taj skuplji i glamurozniji od vjenčanog, šteta ga onda tako kratko nositi i frknuti u kutijicu
4) budući da mnogi curama kupuju i prije prstenje, i postoji izgleda taj fenomen pred-zaručničkog prstena kad postane ozbiljno, što s takvim prstenom kad padne zaruke i onda brak?
neki od tih primjeraka su lijepi, i postanu dragi osobama koje ih nose, moraju li onda i oni dolje?
ps pretpostavka je da čak i sva tri prstena (zapravo najviše dva na istoj ruci)zajedno ne izgledaju neukusno i kičasto, tako da nije pitanje ukusa već tradicije
hvala
Plavooka Sanja
21.01.2008., 13:12
1)na koju ruku ide zaručnički prsten?
ja sam ga nosila na lijevoj ruci, na prstenjaku!
2) na koju ruku ide vjenčano prstenje?
Na lijevu ruku na prstenjak, ali u Slavoniji ga pretežno nose na desnoj ruci.
3) nakon vjenčanja se zaručnički prsten više ne nosi? to me zbunilo jer je frendica rekla da svoj nosi iako ne bi trebala, a malo mi je čudno jer ipak je taj skuplji i glamurozniji od vjenčanog, šteta ga onda tako kratko nositi i frknuti u kutijicu
Nosi se - ako je uži model možeš prvo staviti zaručnički, pa vjenčani, a ako je širi model prstena, prebaciš ga na drugi prst ili drugu ruku.
Moj je zaručnički širi i ja ga nosim na desnoj ruci, na prstenjaku!
ovisi od osobe do osobe, po meni!
4) budući da mnogi curama kupuju i prije prstenje, i postoji izgleda taj fenomen pred-zaručničkog prstena kad postane ozbiljno, što s takvim prstenom kad padne zaruke i onda brak?
neki od tih primjeraka su lijepi, i postanu dragi osobama koje ih nose, moraju li onda i oni dolje?
Zašto bi morali dolje, svatko po svom ukusu nosi, može nositi sva tri, na različitim rukama, prstima, kako kome odgovara!
ps pretpostavka je da čak i sva tri prstena (zapravo najviše dva na istoj ruci)zajedno ne izgledaju neukusno i kičasto, tako da nije pitanje ukusa već tradicije. hvala
Tradicija je nositi vjenčani prsten na lijevoj ruci, samo u Slavoniji na desnoj, zaručnički se nosi i dalje, a i treći ako se želi nastaviti nositi.
Osobno, nosim samo vjenčani i zaručnički, jer ne volim više prstenja od toga vidjeti na sebi!
Nadam se da sam malo pomogla!
marija36
21.01.2008., 13:24
zaručnički-širi-nosim na desnoj ruci
vjenčani- na lijevoj
eruditio
21.01.2008., 13:42
ništa lakše - zaručnički na desnu, a vjenčani na lijevu (kao, da bude na onoj strani na kojoj je srce - iako bi se s anatomskog gledišta i otom dalo raspravljat, al simbolika je simbolika)
Ja neću skidat zaručnički - pa kad mi je lijep.....
Ms_Manners
21.01.2008., 14:07
Nosi se - ako je uži model možeš prvo staviti zaručnički, pa vjenčani, a ako je širi model prstena, prebaciš ga na drugi prst ili drugu ruku.
Zašto bi morali dolje, svatko po svom ukusu nosi, može nositi sva tri, na različitim rukama, prstima, kako kome odgovara!
Tradicija je nositi vjenčani prsten na lijevoj ruci, samo u Slavoniji na desnoj, zaručnički se nosi i dalje, a i treći ako se želi nastaviti nositi.
Osobno, nosim samo vjenčani i zaručnički, jer ne volim više prstenja od toga vidjeti na sebi!
prvo isprika za dvostruku temu
kad sam vidjela da je nestala tema, okrivila komp i ispočetka, nisam našla da je premješteno
pomogle ste, hvala
znači u biti meni je svejedno koji kamo, jer sam pola-Slavonka, ne mogu zbrljat. :)
jedino ovo s premještanjem, nije li da uvijek treba ostati točno gdje jest, da ga nikad ne smiješ skinuti?
(to je bilo jednom negdje, netko je skinuo nakratko, da se bolje vidi, pa je bilo zgražanja i zbog te dvije sekunde)
i zato mi uvijek u filmovima nejasno kako im toliko vjenčanog prstenja pobjegne u odvod, valjda ga ne skidaš svaki put kad pereš dvije žlice.
bilo mi je stvarno neobično, potrošit toliko razmišljanja i love na nešto što iduće godine ide zauvijek u ladicu.
mene isto malo zgraža toliko prstenja, ali ovaj mali mi je tako drag postao da ga stvarno ne želim skidati, iako nema neku titulu, i budući da imam jako tanke prste, na srednjem je, jer ni najmanji nije bio dovoljno malen, a nisam ga dala dirati, pa nije da nečem zauzima mjesto, ionako ostalo po mjeri ide.
najradije bih pravi jednom točno isti, samo možda plemenitiji. hm...
Plavooka Sanja
21.01.2008., 14:12
mene isto malo zgraža toliko prstenja, ali ovaj mali mi je tako drag postao da ga stvarno ne želim skidati, iako nema neku titulu, i budući da imam jako tanke prste, na srednjem je, jer ni najmanji nije bio dovoljno malen, a nisam ga dala dirati, pa nije da nečem zauzima mjesto, ionako ostalo po mjeri ide.
najradije bih pravi jednom točno isti, samo možda plemenitiji. hm...
Zašto bi skidala?
Ako ti paše ostavi gdje jest i gotovo!
Moj i zaručnički i vjenčani su širi, 8 mm svaki, tako da zglob ne bi mogla savinuti da sam stavila oba na isti prst :rofl:
theonlyfuse
22.01.2008., 12:12
evo i naseg zarucnickog prstenja..konacno se odlucili :D
http://img156.imageshack.us/img156/4706/prstenje5lt3.jpg
evo i naseg zarucnickog prstenja..konacno se odlucili :D
http://img156.imageshack.us/img156/4706/prstenje5lt3.jpg
je li to zaručnički ili vjenčani???
ili ste odlučili uzet jedan prsten i za zaruke i vjenčanje :confused:???
theonlyfuse
22.01.2008., 12:22
zarucnicki. vjencani ce biti od bijelog zlata
kolosrece1
29.01.2008., 09:25
Savjet vezan uz zlatarnu Dijamant - zaobići ih svakako, jako loša izrada :(
Tia Dalma
30.01.2008., 09:44
jedino ovo s premještanjem, nije li da uvijek treba ostati točno gdje jest, da ga nikad ne smiješ skinuti?
(to je bilo jednom negdje, netko je skinuo nakratko, da se bolje vidi, pa je bilo zgražanja i zbog te dvije sekunde).
kako to misliš nikad ga nesmiješ skinut?!
ja svoj uredno skidam čim dođem doma.
i još pitanje: postoji li i muško zaručničko prstenje ili je to samo girl thing?
kisikana
30.01.2008., 09:55
kako to misliš nikad ga nesmiješ skinut?!
ja svoj uredno skidam čim dođem doma.
i još pitanje: postoji li i muško zaručničko prstenje ili je to samo girl thing?
Nikad čula u životu za muški zaručnički prsten :eek:
pandalavanda
30.01.2008., 09:57
mi nosimo burme koje nam trenutno glume zaručničko prstenje, a poslije svadbe ćemo ih samo prebacit na drugu ruku i bit će vjenčani. "filmski" zaručnički (veliki kamen i te stvari) je po meni samo girl thing ali možda griješim :ne zna:
kisikana
30.01.2008., 10:00
mi nosimo burme koje nam trenutno glume zaručničko prstenje, a poslije svadbe ćemo ih samo prebacit na drugu ruku i bit će vjenčani. "filmski" zaručnički (veliki kamen i te stvari) je po meni samo girl thing ali možda griješim :ne zna:
Aj zamisli dođeš dragome i na prst mu staviš prsten sa kamenčinom koja scena :rofl:
eruditio
30.01.2008., 10:01
Nikad čula u životu za muški zaručnički prsten :eek:
niti ja isto:misli:, al nas je ovih dana baš napala MM-ova baka, da zašto on ne nosi prsten....."kaki je to red?" :nono:
kisikana
30.01.2008., 10:04
niti ja isto:misli:, al nas je ovih dana baš napala MM-ova baka, da zašto on ne nosi prsten....."kaki je to red?" :nono:
I nas je isto jedna poznanica pitala da gdje je njegov zaručnički, wtf? :confused:
more & dupin
30.01.2008., 10:10
:ne zna:ni ja nisam znala da muški ima zaručnički
more & dupin
30.01.2008., 10:19
moj prsten...
http://img211.imageshack.us/img211/2041/prsten2iy2.jpg
iva2110
30.01.2008., 10:22
moj prsten...
jako mi je lijep, baš onako sa pravom dozom ukusa :mig:
iva2110
30.01.2008., 10:23
I nas je isto jedna poznanica pitala da gdje je njegov zaručnički, wtf? :confused:
možda ljudi misle na burme, jer koliko sam skužila danas ih puno nosi prije weddinga:ne zna:
kisikana
30.01.2008., 10:33
možda ljudi misle na burme, jer koliko sam skužila danas ih puno nosi prije weddinga:ne zna:
Moguće iako moj zaručnički je sve samo ne burma pa sam zato ostala iznenađena :rofl:
ane_007
30.01.2008., 10:43
moj prsten...
baš je sladak:)
a joj...moram se malo uključit u priču...ja svoj nosim na srednjem lijevom prstu - na prstenjaku mi ja malo velik, ovde je taman...a ja ga ne bi htjela skraćivat jer je dragi pogodio ukus i dobila sam prsten iz svojih snova, i zato baš ne želim ništa mijenjati!!! :cerek:
ane_007
30.01.2008., 11:02
a joj...moram se malo uključit u priču...ja svoj nosim na srednjem lijevom prstu - na prstenjaku mi ja malo velik, ovde je taman...a ja ga ne bi htjela skraćivat jer je dragi pogodio ukus i dobila sam prsten iz svojih snova, i zato baš ne želim ništa mijenjati!!! :cerek:
i ja svoj isto nosim na srednjem prstu, jer mi je velik i bolje tako stoji, i uopće se s time ne opterećujem, iako mi je par ljudi reklo da se tu ne nosi, a nema veze, meni je ovako bolje
meni isto...lipše mi stoji, a ni ne tresem se da ću ga negdi izgubit....:)
Amarilis
30.01.2008., 11:23
moj prsten...
Lijepo. Mada ja nisam htjela ništa malo s kamenčićima. Ja si želim jedan veći i puno skuplji. Tako da nosim samo vjenčani, a zaručnički su nam bili slični burmama.
more & dupin
30.01.2008., 11:28
Lijepo. Mada ja nisam htjela ništa malo s kamenčićima. Ja si želim jedan veći i puno skuplji. Tako da nosim samo vjenčani, a zaručnički su nam bili slični burmama.
obo baš ni ne razumijem. :confused::confused:
Amarilis
30.01.2008., 11:31
obo baš ni ne razumijem. :confused::confused:
Što ti nije jasno?:ne zna:
Brančika
31.01.2008., 12:45
:lol: pa amarilis di ćeš većeg kamena neg ovog od More? :rofl:
i ja sam zbunjena :rofl:
More, prekrasan je prsten :top:
kisikana
31.01.2008., 12:55
i ja svoj isto nosim na srednjem prstu, jer mi je velik i bolje tako stoji, i uopće se s time ne opterećujem, iako mi je par ljudi reklo da se tu ne nosi, a nema veze, meni je ovako bolje
I ja nosim na srednjem prstu :cerek:
Amarilis
31.01.2008., 16:32
:lol: pa amarilis di ćeš većeg kamena neg ovog od More? :rofl:
i ja sam zbunjena :rofl:
More, prekrasan je prsten :top:
Nje stvar u kamenu nego u velicini samog prstena i stilu. Naci cu slikice, pa kad stavim bit ce vam jasnije.
Prsten je lijep, nema sta.
SNJESKICA
03.02.2008., 17:58
Ovo je moj:
http://img146.imageshack.us/my.php?image=005ba0.jpg
Nosim ga na lijevom srednjaku jer mi tu paše i briga me što će ko reći je li mu tu mjesto ili nije. Važan je njegov značaj, a ne na kojem se prstu nalazi.
Nessych
03.02.2008., 18:26
A ovo je moj:
http://img528.imageshack.us/img528/4623/img0194dl5.jpg
Oduševljena sam kako ga je dragi izabrao, baš takvog sam ja uvijek željela.......
Ja ga nosim na desnoj ruci na prsenjaku..... mislim da baš tako i treba po tradiciji.....
Dragi ne nosi nikakav prsten, on će nositi sam vericu, a ja mislim da ću nositi i vericu i zaručnički, jer mi je predivan
03.02.2008., 20:20
Cure, bas su vam slatki prsteni.
Nessych
03.02.2008., 20:21
fala, fala....
Ovo je moj:
Nosim ga na lijevom srednjaku jer mi tu paše i briga me što će ko reći je li mu tu mjesto ili nije. Važan je njegov značaj, a ne na kojem se prstu nalazi.
ovo je izjava tjedna, :top: :top: :top:
ps. super su prstenčići :)
Cure postoje li nekakve internacionalne oznake veličina prstenja? Naime ja planiram u NYC pa ću tamo obaviti i kupovinu prstenja ( vjenčani i hm moj zaručnički) no kako da pogodim njegovu veličinu? Za mene lako, probat ću.
ane_007
04.02.2008., 15:59
Ovo je moj:
ovaj tvoj mi je super, ja sam se baš mislila između takvoga i ovog što imam na ruci:cerek:
zeljka2905
05.02.2008., 09:52
..ja nemam zarucnicki, meni moj odmah dao vjencani...:D
more & dupin
06.02.2008., 13:45
Što ti nije jasno?:ne zna:
onaj tvoj iznad post.
i ako smijem primjetiti, bez uvrede da naglasim... jedno su želje a drugo mogućnosti...:top:
more & dupin
06.02.2008., 13:48
amarilis
Što ti nije jasno?
Tara 3006
06.02.2008., 16:37
pitanje za zlatara : kolika bi otprilike bila cijena prstena s dijamantom između 0,3 i 0,5 karata ? nešto poput ovog
http://img168.imageshack.us/img168/672/11014218ld3.jpg
SNJESKICA
06.02.2008., 17:49
SNJESKICA kaže:
Ovo je moj:
ovaj tvoj mi je super, ja sam se baš mislila između takvoga i ovog što imam na ruci:cerek:
Hvala!
Dragi je sam birao. I on kaže da se dvoumio između ovog i još jednog. Odlučio se za ovaj, ali je obećao i taj drugi:). Čekam prigodu :cerek:
meni su ova dva za zaručničko prstenje jako lijepi
http://img165.imageshack.us/img165/9418/11014163vux0.jpg
http://img167.imageshack.us/img167/5811/11014215vct1.jpg
oba su od zlatarne celje:cerek:
more & dupin
07.02.2008., 12:23
ovaj donji mi je više vjenčani. ali oba su krasna...
pitanje za zlatara : kolika bi otprilike bila cijena prstena s dijamantom između 0,3 i 0,5 karata ? nešto poput ovog
http://img168.imageshack.us/img168/672/11014218ld3.jpg
baš sam danas pisao o istim veličinama kamena na vjenčanom prstenju :)
računaj za kamen u srednjoj kvaliteti u dućanu naći za 1000€ za 0,3ct i oko 3000€ za pola ct, možeš naći i skuplje ovisno o extra kvaliteti i o extra marži, a izrada takvog prstena bi bila oko 200-300€. Može se naći i jeftinije ali treba biti oprezan da se ne radi o lošoj kvaliteti ili podvali.
Puno pozdrava :)
ljepi su, samo što onak veliki kamen košta ko suvo zlato :)
Tara 3006
07.02.2008., 13:46
Zlatar hvala na odgovoru.
Ajde pliz napiši nešto o zelenim biserima sa Tahitia
http://img132.imageshack.us/img132/1950/110143051kc5.th.jpg
Amarilis
07.02.2008., 13:51
onaj tvoj iznad post.
i ako smijem primjetiti, bez uvrede da naglasim... jedno su želje a drugo mogućnosti...:top:
Kao sto sam rekla, prsten je lijep, ali ja ne volim te malene s kamencicima. Zato nisam ni htjela da mi dragi kupi tako nesto. Doslo je do kratkog spoja jer me nisi skuzila. Nema frke, valjda ce ti sada biti jasnije. :top: Jer svatko ima svoj stil i ukus, a i sve ovisi o mogucnostima. Ne znam zakaj si se tako primila toga....jer je prsten LIJEP! :cerek:
Brančika
07.02.2008., 13:52
Tara, oni se inače zovu crni biseri, ne zeleni, ali ne zbog boje bisera, nego zbog crnog unutrašnjeg tijela školjke koja ih radi. Kao većina, kultivirani su.
Zaboravih napisati, ima ih u svim bojama i skupi su jako :D
more & dupin
07.02.2008., 13:57
samo mi nije bilo jasno. ništa drugo.
Tara 3006
07.02.2008., 14:00
znala sam da ih zovu crni biseri samo nisam znala zašto
Ja sam pitala u celju za ovaj prvi prsten. U njemu je u orginalu briljant od 1 karata. Košta oko 100 tisuća kuna. Da ste mi samo vidjeli izraz lica.
Kada već prićam o veličinama. Nedavno sam u izlogu antikvarijatnice u Miškecovom prolazu vidjela ogroman kamen, mislim si ma to je cirkon. U glavnom ušla sam unutra, i ptala. Kamen je bio 2 karata veličine (otprilike malo veći od graška) i koštao je 110 tisuća kuna. Ring mu je bio totalno jednostavan.
Brančika
07.02.2008., 14:09
znala sam da ih zovu crni biseri samo nisam znala zašto
eh sad ja ne znam kak se to točno zove, ali "jezik" školjke je baš izrazito crn, pa po tome. nek me neka dalmošica ili ljubiteljica školjki na buzaru ispravi kako se zove taj dio školjke :D
u biti, to onda i oboji biser, nekad više, nekad manje... mislim da je proces od preko 2 godine.
Ja sam pitala u celju za ovaj prvi prsten. U njemu je u orginalu briljant od 1 karata. Košta oko 100 tisuća kuna. Da ste mi samo vidjeli izraz lica.
Kada već prićam o veličinama. Nedavno sam u izlogu antikvarijatnice u Miškecovom prolazu vidjela ogroman kamen, mislim si ma to je cirkon. U glavnom ušla sam unutra, i ptala. Kamen je bio 2 karata veličine (otprilike malo veći od graška) i koštao je 110 tisuća kuna. Ring mu je bio totalno jednostavan.
:eek::horor:
ja sam totalno vizualni tip i ovo prstenje sam vidjela na stranici od zlatarne celje. ja uglavnom gledam dizajn, o veličini kamena i ne razmišljam baš.
ne mogu vjerovati da je tako skup. sad kad ga gledam malo bolje, pa i izgleda skupo...
ne kužim se u kamenje uopće, ali znam da sam si sva:cerek: kada se sjetim da moj vjenčani prsten ima jedan vrijedan kamenčić.
ne vele bzvz diamonds are a girl's best friends...:rofl:
07.02.2008., 14:58
Ja imam jedno pitanje za sve cure?!
Dal vi to namjerno kupujete prstene u zlatarni Celje zbog imena ili vam se stvarno svidjaju???
Ja ni dan danas nisam vidjela neki njihov prsten i rekla ja bi taj. Uopce mi nisu nesto,u najobicnija zlatarna ( bez nekog imena ) mi ima puno lijepsih stvari nego kod njih. Mislim, zanima me kaj vi o tome velite? Dal je vama bitno samo ime ili??????
meni osobno se baš sviđaju stvari od Celja, ne zato jer je to "ime" nego mi je stvarno lijep njihov nakit..
al me muče cijene..:D
more & dupin
07.02.2008., 15:20
mene dragi od prvog dana naučio na celje...
a i imaju predivne stvari. da su skupi, jesu...
ali kaj sam ja kriva kaj me odmah naučio na finoću??
neka sada pati...:lol:
i plaća:top:
zezam se.
Amarilis
07.02.2008., 15:39
Ja imam jedno pitanje za sve cure?!
Dal vi to namjerno kupujete prstene u zlatarni Celje zbog imena ili vam se stvarno svidjaju???
Ja ni dan danas nisam vidjela neki njihov prsten i rekla ja bi taj. Uopce mi nisu nesto,u najobicnija zlatarna ( bez nekog imena ) mi ima puno lijepsih stvari nego kod njih. Mislim, zanima me kaj vi o tome velite? Dal je vama bitno samo ime ili??????
Slazem se s tobom i postavljam isto pitanje! :top:
Tia Dalma
07.02.2008., 16:06
moj je vrlo vrlo sličan ovom gornjem - samo nije iz zlatarne Celje
07.02.2008., 17:26
Znaci samo Celje ima finocu od svih zlatarni?! I same pisete, da je najskuplje....:confused: ne kuzim vas, ali po vasim postovima stvarno izgleda da tamo kupujete samo zbog imena. NEka ne nitko ne uvrijedi, samo pisem onak kak izgleda. :ne zna:
Znaci samo Celje ima finocu od svih zlatarni?! I same pisete, da je najskuplje....:confused: ne kuzim vas, ali po vasim postovima stvarno izgleda da tamo kupujete samo zbog imena. NEka ne nitko ne uvrijedi, samo pisem onak kak izgleda. :ne zna:
ma kaj bi se uvrijedile. meni celje ima najljepše prstenje, sviđa mi se njihov dizajn skroz. niti jedna mi zlatarna nema tako lijepo.:cerek:
skupi jesu, ali nisu valjda skupi bezveze?:confused:
imaju dugogodišnju tradiciju, a i mislim da su izuzetno kvalitetni. što god je moja majka davno kupila kod njih još dan dans izgleda kao novo.:mig:
a mi smo samo kupili vjenčano prstenje kod njih. to je jedan luksuz koji smo si priuštili. i neću se nikome pravdati zbog toga.
Nessych
07.02.2008., 18:17
Meni to celje nije ništa posebno...... ja i dragi idemo kod jednog tipa tu u rijeci koji nema neko ime, ima jako lijepe stvari i još na sve to da popust ispod pulta i možeš plaćati na rate...... pa ne piše na prstenu koliko je koštao.......... mi smo bili u celju pogledati verice i nisu ništa bolje od ovih bezimenih....... a koštaju puno, puno...
Meni to celje nije ništa posebno...... ja i dragi idemo kod jednog tipa tu u rijeci koji nema neko ime, ima jako lijepe stvari i još na sve to da popust ispod pulta i možeš plaćati na rate...... pa ne piše na prstenu koliko je koštao.......... mi smo bili u celju pogledati verice i nisu ništa bolje od ovih bezimenih....... a koštaju puno, puno...
good for you!:top:
iva2110
07.02.2008., 20:01
reci štand di se prodaju?:mig:
Brančika
07.02.2008., 23:10
ja ne znam od kada je zlatarna celje postala sinonim za "finoću"?
otkad su se slovenci razbahatili i digli cijene?
ja još iz razdoblja juge imam par stvari iz celja, i ne mogu reći da se baš nešto kvalitetno pokazalo (narukvicu, privjesak i naušnice), npr. privjesak je onako kao nabubreno srce, čije polutke su se počele odvajati :eek:
Ako pričamo o finoći, onda nek se netko pohvali da kupuje u Markizu. To je finoća, a ne neki tam Celjani. :D :zubo:
Ja isto smatram da je celje postalo malo prenapuhano. Ok ja poštujem industrijsku obradu, koja je finija. Moja prijateljica je dobila za svadbu iz zlatarne celje od dede prsten sa biserom. Ja sam stajala kraj nje kada joj je žena rekla nema šanse da ispadne zašerafljen je u prsten. Uglavnom ispao je nakon mjesec dana. Onda je otišla tamo i malo se prijetila pa su joj dali da u tom novčanom iznosu izabere nešto drugo.
Moj prsten je iz kocija iz frankopanske i napravljen je super.
Ne razumijem kako to nakit od prije dvadeset godina izgleda kao nov ako ga se nosi svakodnevno (mislim na prsten), kaj nije sve zlato iste mekoće?
iva2110
08.02.2008., 07:36
http://img219.imageshack.us/img219/5337/11014294gb5.jpg (http://imageshack.us)
baš mi je wow :eek:
Ako pričamo o finoći, onda nek se netko pohvali da kupuje u Markizu. To je finoća, a ne neki tam Celjani. :D :zubo:
moja šogorica ima zaručnički prsten iz Markiza i nakon mjesec dana joj je ispao kamen.
a on je bio najskuplji dio prstena!:lol:
a ja se ne mislim prepucavati o tome koja je zlatarna bolja ili skuplja. bitno je na kraju da to prstenje predstavlja jedan simbol ljubavi, pa kaoštao on 100 ili 10000 kuna. svejedno je.
već sam rekla. ja se nikome neću pravdati zbog toga.
meni se sviđaju, a drugima ne. i kaj sad? ukusi se razlikuju.
ne razumijem kako je došlo uopće do ove rasprave.
more & dupin
08.02.2008., 09:29
kao što sam i rekla od početka mi je tamo kupova, bio je to njegov izbor. ja da mi je i poklonio prsten sa štanda iz ljubavi bi bila sretna.
a i celje je uistinu kvalitetno. moja mama već15 god ima njihov prsten i izgleda kao nov.
jednostavno odlučili smo tamo uzeti i vjenčane. no naravno ako negdje nađemo isto po povoljnijoj cjeni, uzet ćemo te povoljnije...
more & dupin
08.02.2008., 09:31
a ja se ne mislim prepucavati o tome koja je zlatarna bolja ili skuplja. bitno je na kraju da to prstenje predstavlja jedan simbol ljubavi, pa kaoštao on 100 ili 10000 kuna. svejedno je.
već sam rekla. ja se nikome neću pravdati zbog toga.
meni se sviđaju, a drugima ne. i kaj sad? ukusi se razlikuju.
ne razumijem kako je došlo uopće do ove rasprave.
potpisujem
Brančika
08.02.2008., 09:35
moja šogorica ima zaručnički prsten iz Markiza i nakon mjesec dana joj je ispao kamen.
a on je bio najskuplji dio prstena!:lol:
eto vidiš :lol:
jebate niti marke nisu ono što su nekad bile :rofl:
Tia Dalma
08.02.2008., 09:51
jebate niti marke nisu ono što su nekad bile :rofl:
naravno da nisu kad se sad sve rade u Kini.
možda tako i prstenje :lol::lol::rofl:
Brančika
08.02.2008., 09:55
naravno da nisu kad se sad sve rade u Kini.
možda tako i prstenje :lol::lol::rofl:
još gore, vjerojatno rade kod nas sa nekakvim nestručnim radnicima :rolleyes:
al jebga, kad imaš prsten iz markiza, onda je to pojam, makar bio i bez (otpalog) kamena :rofl:
isto ko kad imaš kaput iz hugo bossa koji se rašio po šavu - opet je hugo boss - ime radi čuda :ne zna:
08.02.2008., 10:25
Ja nisam htjela da dodje do prepucavanja, samo me zanimalo kak to da svi dizete u nebesa zlatarnu Celje....
Rekla sam da se meni nista posebno od tamo ne svidja pa zato. Ali i to smo rijesili. :mig:
bedacha
08.02.2008., 10:55
Mogu reći da se ni meni baš nešto ne sviđa Celje... a i dragi ga izbjegava u velikom luku... :D
Uglavnom, zaručnički smo našli kod Dodića, a vjenčano kod Marića...
more & dupin
08.02.2008., 11:26
svatko ima svoj ukus. nego da se ja "pohvalim" (osramotim) nikada nisam čula za markiz, kaj mi je čudno ako su već tako jako poznati... i nikad nisam zamjetila neki njihov dućan
iva2110
08.02.2008., 11:30
svatko ima svoj ukus. nego da se ja "pohvalim" (osramotim) nikada nisam čula za markiz, kaj mi je čudno ako su već tako jako poznati... i nikad nisam zamjetila neki njihov dućan
to je onaj na ćošku kad ideš od trga prema Cvjetnom :p
Brančika
08.02.2008., 11:33
to je onaj na ćošku kad ideš od trga prema Cvjetnom :p
nije nego na ćošku trga i praške :p:D (prema zrinjevcu)
more & dupin
08.02.2008., 11:34
ja sam samo komentirala da nikad čula....
Brančika
08.02.2008., 11:58
ja sam samo komentirala da nikad čula....
a čuj ima ljudi koji nisu nikad čuli za Hermes ili Balenciaga, a opet su ekskluzivniji dizajneri nego mnogi razvikaniji (npr. Birkin torba od Hermes-a se čeka godinama na kupnju).
Hoću reći da to što nešto nije poznato širokim masama, ne znači da je nepoznato :D
ako sam se dobro izrazila sad :D
more & dupin
08.02.2008., 12:23
meni je poznato sve, kaj se meni sviđa.hihi
more & dupin
08.02.2008., 12:23
:top:i off toić smo,a ti kao špijun bi to morala primjetiti...
http://www.zlatarnacelje.si/eng/kolekcija/Silver/Puzzle/52010060_v.jpg
08.02.2008., 14:58
Fora, ali nikada ga nebi uzela kao vjencanog. Dosadio bi mi. :ne zna:
Ivana, ovo je topic o zarucnickom prstenju :lol:
more & dupin
08.02.2008., 15:38
prsten mi je slatki, ali zaručnički me uvijek više asociraju na neki kamenčić...
Ja ne volim kamenje..a i to mi je glupo...opcenito...cak se nikada nisam ni zamisljala sa zarucnickim prstenom na prstu
more & dupin
08.02.2008., 15:59
ja pa sam ga oduvijek htjela.
ane_007
08.02.2008., 16:02
http://img219.imageshack.us/img219/5337/11014294gb5.jpg (http://imageshack.us)
baš mi je wow :eek:
joj joj meni se ovaj baš sviđa:cerek:
Brančika
08.02.2008., 16:06
Ja ne volim kamenje..a i to mi je glupo...opcenito...cak se nikada nisam ni zamisljala sa zarucnickim prstenom na prstu
Meni je nekako ljepša pomisao na zaručničku ogrlicu ili privjesak ili narukvicu ... nešto tako lijepo, što mogu nositi, prstenje ni ovak ne nosim, ne znam kak bum sa zaručničkim :ne zna: (ako ga dobijem naravno - jer sam već par put spomenula da su i ovo drugo opcije)
E pa to, Branci moja...ja ne nosim prstenje, jer dobijem uvijek alergiju, pa mi se koza pocne perutati...
Nek on meni kupi lancic, ili privjesak ili nausnice (koje najcesce nosim) i nitko sretniji od mene..
Brančika
08.02.2008., 16:15
E pa to, Branci moja...ja ne nosim prstenje, jer dobijem uvijek alergiju, pa mi se koza pocne perutati...
Nek on meni kupi lancic, ili privjesak ili nausnice (koje najcesce nosim) i nitko sretniji od mene..
Baš lijepo jelda?
I onda svaki put kad ih staviš na sebe kažeš sama sebi: "evo mojih zaručničkih naušnica", to mi je baš slatko. :cerek:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.