PDA

View Full Version : Vize - izdavanje, ukidanje, pitanja, odgovori, iskustva...

stranice : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

Cesc
02.05.2011., 13:13
Planiram u 7 mjesecu u Indoneziju pa bih molio pomoć oko vize. Znam da se vadi u budimpešti,
našao sam onaj formular na netu za popuniti. Ako bi mi netko mogao u par natuknica reći kakva je točno procedura s tim da nešto ne fulam. Gdje da upaltim onih 45$? Dal onda tu uplatu skeniram pa prilozim uz formular skupa sa slikom,kartom i putovnicom? jel treba uopće skenirat putovnicu?
I jel nuzno imat rezerviran smjestaj za vrijeme boravka jer mi idemo na 3 tjedna i planiramo zujat okolo,a smjestaj rješavat tamo na licu mjesta.
hvala!

susannah
02.05.2011., 13:22
http://www.mvpei.hr/MVP.asp?pcpid=1161&dmid=189#pocdrz

Ne kužim jel se to onda odnosi i na nas ili samo na njih, ali tu piše da da :ne zna:

http://metro-portal.hr/u-ukrajinu-bez-viza-od-15-lipnja-do-31-listopada/42158

http://www.mvpei.hr/MVP.asp?pcpid=1161&dmid=136#pocdrz

Negdje sam čuo/pročitao da se viza dobije na graničnom prelazu kod ulaska i da nije potrebno ići u Beč zbog toga.

Ili piši Mateši, valjda on znam :D http://www.mvpei.hr/MVP.asp?pcpid=1160&dmid=136#pocdrz
ok, sve ovo gore znam, samo nigdje nema sluzbene potvrde, to je ono sto me grebe :D
a javljanje na telefon izgleda danas nije u igri :D

a vidis, mogla bih nazvati matesu, njega cak i osobno znam :veza: :zubo:

Buda83
02.05.2011., 13:38
Planiram u 7 mjesecu u Indoneziju pa bih molio pomoć oko vize. Znam da se vadi u budimpešti,
našao sam onaj formular na netu za popuniti. Ako bi mi netko mogao u par natuknica reći kakva je točno procedura s tim da nešto ne fulam. Gdje da upaltim onih 45$? Dal onda tu uplatu skeniram pa prilozim uz formular skupa sa slikom,kartom i putovnicom? jel treba uopće skenirat putovnicu?
I jel nuzno imat rezerviran smjestaj za vrijeme boravka jer mi idemo na 3 tjedna i planiramo zujat okolo,a smjestaj rješavat tamo na licu mjesta.
hvala!

Treba ispunjeni formular, jasno na engleskom, dvije fotografije, potvrda povratne avionske karte, potvrda uplate vize, moraš imati negdje naznačeno na njihovim stranicama na koju banku tj. račun uplaćuješ tih 45$,oni ti naljepe vizu u putovnicu, kaj se tiče smještaja mislim da ne moraš, barem ne za boravak kraći od 30 dana, ali ako ti je lakše baci neku rezervaciju pa ju priloži.

A kak ideš po to,osobno ili šalješ DHL-om?

Cesc
02.05.2011., 13:53
Treba ispunjeni formular, jasno na engleskom, dvije fotografije, potvrda povratne avionske karte, potvrda uplate vize, moraš imati negdje naznačeno na njihovim stranicama na koju banku tj. račun uplaćuješ tih 45$,oni ti naljepe vizu u putovnicu, kaj se tiče smještaja mislim da ne moraš, barem ne za boravak kraći od 30 dana, ali ako ti je lakše baci neku rezervaciju pa ju priloži.

A kak ideš po to,osobno ili šalješ DHL-om?

slat ću DHL-om. zašto?
rekao mi je tip ovdje u konzulatu da ja to popunim i onda pošaljem prek neta.pa mi oni vrate nazad na mejl i onda moram isprintat i potpisat..i kaj onda? to potpisano priložim sa putovnicom putem DHL-a? malo sam se pogubio u svemu:D

Buda83
02.05.2011., 14:26
slat ću DHL-om. zašto?
rekao mi je tip ovdje u konzulatu da ja to popunim i onda pošaljem prek neta.pa mi oni vrate nazad na mejl i onda moram isprintat i potpisat..i kaj onda? to potpisano priložim sa putovnicom putem DHL-a? malo sam se pogubio u svemu:D

Sve ti lijepo ispunjeno potpiši, iskreno ne vidim zašto bi to prvo ispunio, slao mailom, pa dobio nazad, pa printao, pa potpisao pa opet slao nijma, ali ajde valjda je to neki novitet jer prije se samo formular ispunio i poslao sa svime ostalim, dakle spakiraj sa svime potrebnim, slikama, potvrdom o plaćanju... i onda šalješ, samo vidi sa DHL-om kako dalje, jer mislim da ti oni odgovaraju samo za preuzimanje i isporuku, a ti moraš dogovorit sa veleposlanstvom ostale detalje.

Evo napomena sa njihovih stranica upravo za "VIsa Offer" : "Odgovornost DHL-a je samo za prijevoz pošiljaka. Klijent sam dogovara sa nadležnom Ambasadom/Konzulatom vrijeme izrade viza i tek po pozivu klijenta, DHL preuzima pošiljku." Dakle moraš sa njima uskladiti da ti jave kada je sve gotovo i onda javiti DHL-u da oni to pokupe i vrate tebi.

A pitam te za način slanja/preuzimanja jer je DHL dosta skup tj. jeftinije je napraviti izlet u Budimpeštu nego ovako slati, jasno ako vas ide više onda nije toliki bed.:top:

Cesc
02.05.2011., 14:59
Sve ti lijepo ispunjeno potpiši, iskreno ne vidim zašto bi to prvo ispunio, slao mailom, pa dobio nazad, pa printao, pa potpisao pa opet slao nijma, ali ajde valjda je to neki novitet jer prije se samo formular ispunio i poslao sa svime ostalim, dakle spakiraj sa svime potrebnim, slikama, potvrdom o plaćanju... i onda šalješ, samo vidi sa DHL-om kako dalje, jer mislim da ti oni odgovaraju samo za preuzimanje i isporuku, a ti moraš dogovorit sa veleposlanstvom ostale detalje.

Evo napomena sa njihovih stranica upravo za "VIsa Offer" : "Odgovornost DHL-a je samo za prijevoz pošiljaka. Klijent sam dogovara sa nadležnom Ambasadom/Konzulatom vrijeme izrade viza i tek po pozivu klijenta, DHL preuzima pošiljku." Dakle moraš sa njima uskladiti da ti jave kada je sve gotovo i onda javiti DHL-u da oni to pokupe i vrate tebi.

A pitam te za način slanja/preuzimanja jer je DHL dosta skup tj. jeftinije je napraviti izlet u Budimpeštu nego ovako slati, jasno ako vas ide više onda nije toliki bed.:top:

znači da nazovem onda tamo ambasadu pa da dogovorim s njima? poslat ću ja njima mail zapravo pa ću vidjet točno kako i što.
hvala na pomoći!

sama 1
06.05.2011., 07:54
pozdrav svima na psotu uh nemogu se snac nikako ... zanima me jedno dali kada udzes u madzarsku sa osobnom pri izlasku nazad u hr dali dobijes pitanja zasto si toliko ostala ili slicno tome ... ili dajes samo karton i nista vise jer ja namjeravam ostat barem 2 mjeseca hitno pomozite hvala :rolleyes:

just Sandy
06.05.2011., 15:04
Isprike ako sam već osamstota koja postavlja isto pitanje.

Istekla mi je putovnica u kojoj mi je USA viza koja vrijedi do 2013. Ove godine opet letim tamo. Trebam li, osim putovnice, vaditi i novu vizu, vrijedi li mi viza iz stare putovnice koju onda pokažem skupa s novom putovnicom ili nešto treće?

nukac
06.05.2011., 15:05
Ne treba nova viza. Samo pazi da kod izrade nove putovnice teta ne probuši vizu u staroj putovnici.

just Sandy
06.05.2011., 15:21
Hvala na brzom odgovoru.
To znaš iz vlastitog iskustva, poslovno ili pretpostavljaš kao i ja? :)

Made in heaven
06.05.2011., 15:37
Sa stranica američke ambasade:

" Često postavljana pitanja

Promjena putovnice i bezvizni režim putovanja

P: Imam još uvijek važeću američku vizu u staroj putovnici. Kako je mogu prebaciti u novu?

O: Postojeća viza ne može se prebaciti u novu putovnicu. U tom slučaju možete putovati s dvije putovnice, novom i starom u kojoj se nalazi važeća viza. "

just Sandy
06.05.2011., 16:35
Hvala i tebi. Na informaciji i nelijenosti da pogledaš tamo gdje sam i sama mogla i trebala. ;)

pace pacic
06.05.2011., 17:46
cisto jedan mali warning ljudima koji ce slati papire za vizu kurirskim sluzbama.
Ja slala prosle godine papire u sudansku ambasadu fedex-om, sve je bilo tip top u roku 2 dana i dostave i ljubazni su ali sam platila 900 kn, ne znam kako je sa dhl-om ali eto cisto da znate, nekad je cak isplativije ici sam.

pace pacic
06.05.2011., 17:52
e da relacija je bila v.gorica - rim i natrag

GlupiNick
06.05.2011., 20:58
ok, sve ovo gore znam, samo nigdje nema sluzbene potvrde, to je ono sto me grebe :D
a javljanje na telefon izgleda danas nije u igri :D

a vidis, mogla bih nazvati matesu, njega cak i osobno znam :veza: :zubo:

Ovi podaci koje vadite su od prošle godine. Nedavno sam se raspitivao za vizu za Ukrajinu i zasad u MVPEI-i ne znaju hoće li je privremeno ukinuti i ovog ljeta. Konzulat doduše nisam zvao.

Tomi95
07.05.2011., 17:16
Dobar dan,

molio bih nekoliko savjeta iz vasih iskustava,

naime pocetkom 6.mjeseca planiram do New Yorka , kartu sam vec kupio , za

sebe i suprugu , sad trebam za vizu mailat onaj DS obrazac, kako uskladit sastanak u

ambasadi za mene i suprugu? sto bi trebalo od dokumenata ponijeti sa sobom

osim putovnice i karte? dali provjeravaju i zovu hotel u koji si naveo da ides?

to mi je prvi put za usa pa pitam malo, jer su ona pitanja u obrascu stvarno

opsirna .....

nije mi valjda kasno za pripremit sastanak u ambasadi , koliko se ceka?

hvala svima na odg...

Made in heaven
07.05.2011., 18:40
Dobar dan,

molio bih nekoliko savjeta iz vasih iskustava,

naime pocetkom 6.mjeseca planiram do New Yorka , kartu sam vec kupio , za

sebe i suprugu , sad trebam za vizu mailat onaj DS obrazac, kako uskladit sastanak u

ambasadi za mene i suprugu? sto bi trebalo od dokumenata ponijeti sa sobom

osim putovnice i karte? dali provjeravaju i zovu hotel u koji si naveo da ides?

to mi je prvi put za usa pa pitam malo, jer su ona pitanja u obrascu stvarno

opsirna .....

nije mi valjda kasno za pripremit sastanak u ambasadi , koliko se ceka?

hvala svima na odg...

Ako idete početkom 6.mj, onda se požuri da ti ne odu termini za razgovor.
Kad ispuniš/ispunite oba zahtjeva za vizu ideš na ugovaranje termina. I onda gledaš za koji termin (dan i sat) ima više mjesta, pa zakažeš isti dan i isti sat jedan termin za sebe, i odma nakon toga jedan za suprugu (svaki zahtjev za vizu mora imati svoj termin za razgovor zakazan, zato moraš odvojeno zakazati). Jednom kad imate razgovor isti dan i isti sat (u jednom satu obično može i do 15 ljudi imati razgovor) onda kad dođete u mabasadu kažete na ulazu da ste muž i žena, pa vas upute da uzmete jedan papirić sa brojem, i onda idete konzulu na šalter zajedno.

Što se tiče smještaja, na stranicama ambasade (faq) kažu da se ne treba imati rezerviran smještaj (znam, znam ali ipak traže adresu smještaja :ne zna: ). No, ništa ne provjeravaju (budući kažu da se ništa ne rezervira/kupuju dok ne odobre vizu).

A od dodatnih dokumenata? Ono kaj je bitno je dokazati da ćete se vratiti u RH. Pretpostavljam da ste oboje zaposleni (nisi drukčije napisao).

Onda treba uz osnovno: putovnicu, 2 slike 5X5, potvrdu o uplati za vizu (to se uplaćuje u ZABI), potvrdu isprintanu o dogovorenom terminu za razgovor, kao i potvrdu isprintanu da je ispunjen obrazac za vizu sa jasno isprintanim bar kodom; uzeti i dodatne dokumente (koji su poželjni): potvrdu iz banke da na računu ima dovoljno love za biti tamo (100 dolara po danu boravka), potvrdu poslodavca da se tad i tad koristi godišnji, da na tom mjestu radiš od tad i tad, i da ti je plaća toliko i toliko (isto i za suprugu).
Ako imate djece onda i njihovi rodni listovi, a ak imate kakvu nekretninu onda vlasnički list.
To je sve navedeno na stranici ambasade u rubrici česta pitanja, kao i u rubrici neuseljeničke vize/dodatni dokumenti.

Tomi95
08.05.2011., 11:23
Puno hvala na odgovoru !!

Pink Star
08.05.2011., 19:57
Mora li putovnica pri vađenju američke vize biti biometrijska?

susannah
08.05.2011., 20:49
Mora li putovnica pri vađenju američke vize biti biometrijska?
ne mora.

susannah
10.05.2011., 10:28
evo, ako nekome bude trebala informacija o ukrajinskoj vizi - potrebna je.
za sad su ukinuli vize samo ukrajinskom gradjanima

tyn@zg
10.05.2011., 14:46
Jedno pitanje, lani sam dobio vizu za USA na 5 god (multiple entry), na imigraciji mi lupili 3 mj i sad planiram ići ponovo. Da li moram još nešto sređivati prije puta vezano uz vizu?

nukac
10.05.2011., 15:00
Ništa. Samo putuješ... Ovih 3 mjeseca je datum do kojieg si trebala napustit USA.... :)

darxsys
11.05.2011., 16:17
Sad mi nije jadno. Sestra i ja trebamo putovati u sedmom mjesecu u SAD i planirali smo ostati 3 mjeseca. E sad, ja sam uredno dobio vizu i na vise nego sto je trebalo, a njoj su odobrili vizu na tri mjeseca, ali od jucer. Znaci ima vizu do 9.8. Sad meni nije jasno sto uciniti? Poslao sam im mail i kazu da je to okej jer ce uci prije 9.8. u SAD. Ali kak ce izaci? Ili se tu radi o onom pecatu koji ti udare na ulazu?

nukac
11.05.2011., 16:20
Upravo tako, viza važi za ulazak, a datum koji udari imigracijski službenik označava do kad trebaš izaći.

serjoza
11.05.2011., 17:49
Molim za pomoc...Redovni sam student u Zagrebu s hrvatskom putovnicom,ali prebivalistem u BiH.Sad ne znam gdje trebam vaditi vizu :u Sarajevu ili Zagrebu?
Jer nemam prijavljeno boraviste u Zagrebu.

A sto se tice novca na racunu,jesu li vazeci novci na racunu koji je orocen na jos iducih godinu dana ili mora biti nekakav tekuci racun?

nukac
11.05.2011., 18:05
VIzu vadiš u Sarajevu.

serjoza
11.05.2011., 18:09
VIzu vadiš u Sarajevu.

A nece biti problem to sto studiram u Hr?
Ili da prijavim boraviste u Zg?

nukac
11.05.2011., 18:14
Ideš prema prijavljenom boravištu. Ako možeš na brzinu prijavit boravište u HR...

serjoza
11.05.2011., 18:35
Ideš prema prijavljenom boravištu. Ako možeš na brzinu prijavit boravište u HR...
Hvala ti.A ovo :

A sto se tice novca na racunu,jesu li vazeci novci na racunu koji je orocen na jos iducih godinu dana ili mora biti nekakav tekuci racun?

Made in heaven
11.05.2011., 19:18
Hvala ti.A ovo :

Potvrdu o novcima traže zato da vide da li imaš dovoljno novaca da si platiš boravak tamo (računaju 100 dolara po danu boravka).
Tak da novci oročeni na godinu dana (pod uvjetom da ta godina neće isteći baš pred tvoj predviđeni polazak na put) ne igraju ulogu tj.ne znače nužno da ćeš si tamo moći platiti boravak.
No, ak nemaš drugi račun (ili drugi račun sa dovoljno love) onda je i ta potvrda bolja neg niš, ali na razgovoru napomeni da ćeš prekinuti oročenje prije puta i uzeti te novce za put.

Mislim, točno to i možeš napraviti (možda si i mislio), ali je bitno to njima dokazati.

serjoza
11.05.2011., 19:21
Zadnje pitanje...Putovnica mi istice za 5 mjeseci,a citam da bi trebali predati zahtjev za vizu najkasnije pola godine prije isteka putovnice(imam stari tip putovnice)??

darxsys
11.05.2011., 20:02
Zadnje pitanje...Putovnica mi istice za 5 mjeseci,a citam da bi trebali predati zahtjev za vizu najkasnije pola godine prije isteka putovnice(imam stari tip putovnice)??

Vjerojatno ce te vratiti nazad. Izvadi novu. Ne mora nuzno biti biometrijska, ali mora imati datum isticanja >= 6 mjeseci od trenutka ulaska.

congiuntivo
11.05.2011., 20:24
Vjerojatno ce te vratiti nazad. Izvadi novu. Ne mora nuzno biti biometrijska, ali mora imati datum isticanja >= 6 mjeseci od trenutka ulaska.

http://www.state.gov/documents/organization/104770.pdf

serjoza
12.05.2011., 07:53
Dobih ovaj mail:
Postovani,
Vasa putovnica mora biti vazeca kada se vracate iz Amerike, nije bitno koliko dugo vrijedi.
Konzularni odjel

congiuntivo
12.05.2011., 13:12
Dobih ovaj mail:
Postovani,
Vasa putovnica mora biti vazeca kada se vracate iz Amerike, nije bitno koliko dugo vrijedi.
Konzularni odjel

:top:

Jenny888
15.05.2011., 10:02
Znam da ima već sto puta, ali nisam našla, koliko uopće trebam novaca odvojiti za vizu? (australija)

hvala puno :mig:

Viceroy
16.05.2011., 10:29
Sad mi nije jadno. Sestra i ja trebamo putovati u sedmom mjesecu u SAD i planirali smo ostati 3 mjeseca. E sad, ja sam uredno dobio vizu i na vise nego sto je trebalo, a njoj su odobrili vizu na tri mjeseca, ali od jucer. Znaci ima vizu do 9.8. Sad meni nije jasno sto uciniti? Poslao sam im mail i kazu da je to okej jer ce uci prije 9.8. u SAD. Ali kak ce izaci? Ili se tu radi o onom pecatu koji ti udare na ulazu?

Bitno je da uđeš dok je viza valjana. Kako dugo možeš ostati određuje službenika pri ulasku u zemlju.

strila
16.05.2011., 13:35
Znam da ima već sto puta, ali nisam našla, koliko uopće trebam novaca odvojiti za vizu? (australija)

hvala puno :mig:

http://www.immi.gov.au/allforms/990i/tourist.htm
sve tu pise :)

bullseye13
20.05.2011., 13:56
Dali se viza za Indoneziju može izvaditi na Tajlandu ili u Maleziji.?
Putujem na Tajland pa sam htio prođirati malo po Maleziji i Indoneziji,
Pošto nisam 100% siguran dali cu ici u Indoneziju pa stoga pitam dali ju je moguce izvaditi na licu mjesta u tim zemljama?

Tomi95
23.05.2011., 15:42
Hvala svima , koji su mi pomogli oko vise za USA.

Dobio sam vizu NA 10godina. Najsrdacnije se nadam da ce je brzo ukinuti

jer su troskovi za vizu preveliki. Nego , imam jedno pitanje . meni putovnica vrijedi jos godinu i pol dana, kako onda sa vizom koja mi vrijedi 10 godina??

molim one koji imaju iskustva , da mi odgovore , dali kad se izda nov putovnica treba na us embassy ici po novu vizu ?? ili

thx

Made in heaven
23.05.2011., 15:57
Hvala svima , koji su mi pomogli oko vise za USA.

Dobio sam vizu NA 10godina. Najsrdacnije se nadam da ce je brzo ukinuti

jer su troskovi za vizu preveliki. Nego , imam jedno pitanje . meni putovnica vrijedi jos godinu i pol dana, kako onda sa vizom koja mi vrijedi 10 godina??

molim one koji imaju iskustva , da mi odgovore , dali kad se izda nov putovnica treba na us embassy ici po novu vizu ?? ili

thx

Evo mog odgovora na isto pitanje prije 2 stranice.

Sa stranica američke ambasade:

" Često postavljana pitanja

Promjena putovnice i bezvizni režim putovanja

P: Imam još uvijek važeću američku vizu u staroj putovnici. Kako je mogu prebaciti u novu?

O: Postojeća viza ne može se prebaciti u novu putovnicu. U tom slučaju možete putovati s dvije putovnice, novom i starom u kojoj se nalazi važeća viza. "

Tomi95
23.05.2011., 18:45
ok thx,

znaci , putovati sa novom i starom ponistenom , i nema problema ?

darxsys
23.05.2011., 19:38
Da, samo pazi da ti u MUPu prilikom ponistavanja ne ubrljaju vizu :D

Tomi95
24.05.2011., 14:51
ok many thanks to all of you !!!!

sky5
24.05.2011., 20:37
koji su uvjeti za dobivanje turističke vize za SAD? mogu li studenti dobiti turističku vizu bez problema? koliko ona vrijedi?

darxsys
24.05.2011., 20:48
koji su uvjeti za dobivanje turističke vize za SAD? mogu li studenti dobiti turističku vizu bez problema? koliko ona vrijedi?

Dobio na 4 godine prije mjesec dana. Prva godina faksa.Samo potvrda s faksa i smijesak :D

edit: samo pazi na intervju. budes opusten, attitude i malo humora i super bude. frajer me pitao mislim li traziti summer job tamo. reko nema sanse. jos i preko ljeta da radim. ponekad te pokusaju tak navuc na jeftine finte pa budi spreman na takva pitanja. inace, 3-4 minute razgovor i to je to.

pace pacic
25.05.2011., 06:49
jel imao tko od vas kad zbog neke vize u putovnici problema pri ulasku u neku drzavu?
Konkretno na mom primjeru,imam sudansku vizu u putovnici i prije 2 tj pri ulasku u kanadu od valjda 200 kineza u avionu ja zavrsim na razgovoru koji se btw snimao na kameru i trajao sat i pol, tretirali su me ko kriminalca. Mislim wtf,nije dosta sto su me isti dan u fankfurtu skinuli do gola jer je nesto pistala( na kraju nisu shvatili sta) nego jos i to

mRaDjE
25.05.2011., 21:51
Dobio na 4 godine prije mjesec dana. Prva godina faksa.Samo potvrda s faksa i smijesak :D

edit: samo pazi na intervju. budes opusten, attitude i malo humora i super bude. frajer me pitao mislim li traziti summer job tamo. reko nema sanse. jos i preko ljeta da radim. ponekad te pokusaju tak navuc na jeftine finte pa budi spreman na takva pitanja. inace, 3-4 minute razgovor i to je to.

bas me zanima ko bi se sada isao svercati traziti posao preko ljeta u SAD kad mozemo u kanadu godinu dana bez vize....

bullseye13
26.05.2011., 11:56
Trebam jednu informaciju od ljudi koji su vec uzimali vizu za Tajland.
Zanima me koliko vremenski dugo prije puta mogu izvaditi Tajlandsku vizu?
Pod tim mislim, dali mogu izvaditi vizu sada a putovati za mjesec-dva dana.?

conan
26.05.2011., 12:03
Trebam jednu informaciju od ljudi koji su vec uzimali vizu za Tajland.
Zanima me koliko vremenski dugo prije puta mogu izvaditi Tajlandsku vizu?
Pod tim mislim, dali mogu izvaditi vizu sada a putovati za mjesec-dva dana.?

Vizu vadiš u Zagrebu i izdaje se u danu i vjerovali ili ne ona je besplatna.Možeš ju izvaditi danas a otputovati kasnije....

bullseye13
26.05.2011., 12:10
Vizu vadiš u Zagrebu i izdaje se u danu i vjerovali ili ne ona je besplatna.Možeš ju izvaditi danas a otputovati kasnije....

Pa to me i zanima, kolko kasnije mogu putovati? koliki je vremenski rok da mi viza ne istekne?

mRaDjE
27.05.2011., 19:42
ako u ambasadi americkoj ne preporucaju raditi nikakve planove prije odobrenja vize zasto me obrazac zahtijeva adresu gdje cu boraviti? sto ste upisali vi koji ste to ispunjavali/

darxsys
27.05.2011., 22:12
Ne znam. S obzirom da meni rodbina placa put, dobio sam affidavit of support, pa sam unosio njihovu adresu u sve. Ovako ne znam.

Yossarian
28.05.2011., 15:20
ako u ambasadi americkoj ne preporucaju raditi nikakve planove prije odobrenja vize zasto me obrazac zahtijeva adresu gdje cu boraviti? sto ste upisali vi koji ste to ispunjavali/

Ime i adresu hotela u kojem smo namjeravali odsjesti.

mRaDjE
28.05.2011., 18:35
Ime i adresu hotela u kojem smo namjeravali odsjesti.

hvala, nakon toga me pita kontak osobu iz amerike....sta ste tu upisali, malo puno pitaju a kazu da ne radimo nikakve planove prije nego se dobije viza...

Made in heaven
28.05.2011., 22:01
Taj dio o kontakt osobi i meni nije bio jasan. Ugl. mi smo upisali adresu i broj telefona onog istoh hostela kojeg smo napisali u pitanju gdje ćemo odsjesti.
asd se ne sjećam koju opciju za kontakt treba odabrati, mislim-"ostalo", i onda smo upisali podatke za planirani hostel (nije nas sustav puštao dalje dok nismo upisali adresu i telefonski broj).

benko222
29.05.2011., 19:49
Ovako jedno pitanjce???dali ja mogu trazit turisticku vizu za USA...znam da mi na granici odreduju koliko mogu ostat...znaci dali ja s tom vizom mogu nac poso tamo....to u anbasadi nebi spominjom :D??4-6 mj bi ostao tamo...Hvala

mRaDjE
29.05.2011., 20:16
Ovako jedno pitanjce???dali ja mogu trazit turisticku vizu za USA...znam da mi na granici odreduju koliko mogu ostat...znaci dali ja s tom vizom mogu nac poso tamo....to u anbasadi nebi spominjom :D??4-6 mj bi ostao tamo...Hvala

idi u Kanadu ako si izmedju 18-35 godina ne treba ti viza za raditi godinu dana, mozes traziti turisticku vizu svatko moze sad pitanje je da li ce ti je odobriti, ja cu sada zatraziti vizu a isao bih na 15 dana pa nisam uopce siguran da ce mi je dati

ako ti i prodje sve to raditi mozes samo na crno, cemu sve to? ako te nadju pozdravi se s amerikom ikad vise..... idi u kanadu....

benko222
29.05.2011., 20:56
idi u Kanadu ako si izmedju 18-35 godina ne treba ti viza za raditi godinu dana, mozes traziti turisticku vizu svatko moze sad pitanje je da li ce ti je odobriti, ja cu sada zatraziti vizu a isao bih na 15 dana pa nisam uopce siguran da ce mi je dati

ako ti i prodje sve to raditi mozes samo na crno, cemu sve to? ako te nadju pozdravi se s amerikom ikad vise..... idi u kanadu....

da..al amerika je amerika...neznam morat cu upisat faks i trazit onu j1 vizu za posao od 4 mj...a ako ne upisem faks onda u kanadu....cek to u kanadi mogu u bilokoji grad??? i ne kuzim kako to netreba viza za tamo??

mRaDjE
29.05.2011., 21:26
da..al amerika je amerika...neznam morat cu upisat faks i trazit onu j1 vizu za posao od 4 mj...a ako ne upisem faks onda u kanadu....cek to u kanadi mogu u bilokoji grad??? i ne kuzim kako to netreba viza za tamo??

treba ti 2500 dolara i to je to, po cemu je amerika bolja od kanade ako bis isao raditi 4 mjeseca? kada bi radio ilegalno u SAD-u mislis da bi ti veca placa bila od legalnog rada u kanadi?

http://www.canadainternational.gc.ca/croatia-croatie/experience_canada_experience/international_experience_canada-experience_internationale_canada-hr.aspx?lang=eng

benko222
29.05.2011., 21:39
treba ti 2500 dolara i to je to, po cemu je amerika bolja od kanade ako bis isao raditi 4 mjeseca? kada bi radio ilegalno u SAD-u mislis da bi ti veca placa bila od legalnog rada u kanadi?

http://www.canadainternational.gc.ca/croatia-croatie/experience_canada_experience/international_experience_canada-experience_internationale_canada-hr.aspx?lang=eng

pa hm...amerika...ma ja bi iso u new yor to mi je san od kad sam se rodio hehehe...ma ja bi vise radio od 4 mj al ta j1 viza za studente toliko nudi...a kanada ce mi biti zadnja opcija...no kako se cuje izgleda da ce za par godina ukinut vizu za ameriku...ja planiram ici za dvije god tamo!!!!!!!

mRaDjE
29.05.2011., 23:20
mene zanima ako neko zna kako funkcionira sve za US vizu ako se ide preko agencije? jer u kanadi sam bio kod prijatelja u US nemam nikoga pa bih najradije uplatio neki aranzman. Jer necu uplatiti ako ne dobijem vizu ako je netko isao preko agencije neka napise, hvala puno :)

elwuss
31.05.2011., 12:53
pozdrav,

danas smo cura i ja bili na razgovoru, ja dobio, nju odbili.

ona ima status REDOVNOG studenta. apsolvent arhitekture je.
ima potvrdu iz referade od prošlog tjedna, sve uredno upisano u indeks.

kaže on njoj da ona nije student jer od 2009 nije upisala nijedan predmet.
možda zato jer je APSOLVENT?:confused:

i bez pardona ju odbili.

e sad, mi trebamo putovat 21.6.
ima li IKAKVOG načina do dobije drugi appointement za intervju i dobije vizu?

pomagajte.:(

darxsys
31.05.2011., 13:05
Uh, vrlo vrlo tesko. Ne znam u cemu je problem. Ja sam prva godina i frajer mi je dao drito vizu do 2015, znaci kad bi trebao zavrsiti. Nije mi uopce jasno sto su radili s vasom prijavom. Ne vidim kakve to veze ima. Jedino sto mozes je slati mail ambasadi i pitati sto se moze uciniti da ona ipak uspije dobiti vizu. I to sto hitnije. Naravno, nova uplata 140$ i sve ispocetka. Samo pitaj kako to prevazici.

Nek njeni prepisu kucu na nju xd

mRaDjE
01.06.2011., 00:43
ja sam danas bas pricao sa tipom iz mog grada ima kucu i stan tu na moru i preko 30 000 m2 zemljista u istri dionicar adrisa imao je nekih 15000 eura na racunu za put, nije zaposlen ne studira odbili ga jer ''nema cvrste veze sa hrvatskom''

pitaj boga je sve to kolko sam ja skuzio

ovaj se malo i zajebao sam jer ga je tip pitao da li misli raditi u USA preko ljeta na sto se ovaj nasmijao i pitao konzula ''ti to meni ozbiljno?''

lol balkan.....

znaci bez humora samo lol

ali to samo dokazuje da ce biti kako tom konzulu pukne jer i corav vidi da ovaj nije bio nikakav imigrant

ja cu probati ici pa cu napisati ovdje stogod da se desi, bas sam znatizeljan od svih ovh prica :-P

makar je cudno malo da neki na ovom topicu kojeg sam prosao cijelog kada im se odbije ta viza psuju i pljuju i sta ti ja znam kao da samo amerika postoji...

dobijes dobijes ne dobijes ima jos mali milion drzava u svijetu.....ko ih jebe na kraju krajeva....

ovaj topic je vrlo poucan po pitanju NIKAKO ne uplacivati nista dok ne dobijete vizu

ChoksaRules
01.06.2011., 07:17
može jedno pitanje nevezano malo za temu :P zanima me koliko mogu dolara nositi sa sobom iz Hrv a da me ne zezaju na ulasku u SAD? Ako imam sa sobom 2500 $ da li je to sumnjivo? :D slušam priče okolo pa evo da provjerim i tu, hvala!:)

susannah
01.06.2011., 08:25
može jedno pitanje nevezano malo za temu :P zanima me koliko mogu dolara nositi sa sobom iz Hrv a da me ne zezaju na ulasku u SAD? Ako imam sa sobom 2500 $ da li je to sumnjivo? :D slušam priče okolo pa evo da provjerim i tu, hvala!:)
slobodno nosi.
mislim da moras prijaviti ako nosis vise od $10 000
(dobijes papir u avionu (2 ustvari) koji ispunjavas i koji ima i to pitanje)

mRaDjE
01.06.2011., 19:29
10 000 je ali isao je jedan frend i bas su ga kontrolirali i nasli mu nekih 11000 i pustio ga je tip, sad mozda je samo imao srece ali valjda ono izvukao se pod ''nisam dobro izbrojao'' a nije da je bilo bas puno preko, koliko mi je on rekao sluzbeno su mu rekli da je 9.999.99 dolara kao limit ili sta vec

sputnjik
01.06.2011., 21:49
Pitanje!
Idem na ljeto u Moskvu i dobit ću od instituta u koji idem pozivno pismo. Poslat će mi original pismo poštom i javili su mi da za ulaz u Rusiju ne trebam vizu jer je to pozivno pismo dovoljno. Je li to stvarno tako? Mislila sam da je viza obavezna za Rusiju bez obzira na pozivno pismo.

Brick2k
01.06.2011., 23:05
Pitanje!
Idem na ljeto u Moskvu i dobit ću od instituta u koji idem pozivno pismo. Poslat će mi original pismo poštom i javili su mi da za ulaz u Rusiju ne trebam vizu jer je to pozivno pismo dovoljno. Je li to stvarno tako? Mislila sam da je viza obavezna za Rusiju bez obzira na pozivno pismo.

Istina je da ne treba vizu. Dosta je pozivno pismo za boravak do 30 dana. Ali ako nemas vize onda moras na granici obavezno pokaziti povratnu kartu.

http://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_website_client.cgi?SpecData=1&VISA=&page=visa&NA=HR&AR=00&PASSTYPES=PASS&DE=RU&user=DL&subuser=DELTAB2C

elwuss
10.06.2011., 21:06
bok,

imam pitanje za ljude kojima je bila odbijena američka turistička viza i išli su ponovo po istu.
zanima me koja je procedura ako su vas već jednom odbili?
da li to ima veze, kako teče razgovor, na što se posebno treba paziti?

curu su mi odbili prije 10ak dana, mene i još 3 frenda nisu (svi zajedno idemo na 3 tjedna u USA)

ona je apsolvent na arhitekturi, ali od 2009 nije položila niti jedan ispit i to mu je očito bilo dovoljno da ju odbije, iako je rekla da ima par ispita u roku od par dana nakon intervjua (što je bila i istina)....
nosila je potvrdu iz referade da ima reguliran status, izvod iz banke i povratnu kartu, ali nije mu to bilo dosta.

od 1. intervjua se promijenilo to što je položila 4 ispita (upisano u index) i uzela je potvrdu s posla (koju prvi put nije imala niti je spominjala jer radi honorarno)...mislili smo da će potvrda iz referade bit dosta.

kaj savjetujete vi koji ste bili u istoj situaciji, koja je taktika?:)

Elaine123
11.06.2011., 10:06
Pitanjce..jel netko nedavno rezervirao appointment za intervju? Jel ima mjesta u narednih mjesec dana? Istekla mi je prošla viza a odlučila sam onak brzinski da bi išla 15.07. u Ameriku. Al ne bi baš da mi se desi da ja onak sad kupim kartu a onda idem bukirat i nema termina prije mog leta. Ili ak se to desi ima li tu pomoći?

Elaine123
11.06.2011., 10:13
Btw. Mislila sam da se nakon posjeta Busha promijenilo malo al vidim nije... Ja kad sam zadnji put vadila prije 4 godine sam bila na zadnjoj godini faksa, i redovito polagala ispite, imala već jednu vizu otprije i sve ostalo bla bla i dobijem na godinu dana. Frend ide prije 2 godine, ista situacija (s tim da je polagao ispite neredovitije od mene) plus nikad prije tražio vizu i dobije odmah na 5. Pa sam mislila da su olabavili.

A za ostalo...kad sam ja bila na intervjuu frajer je ispred mene odbio žensku koja je bila odvjetnički vježbenik i išla sestri u Ameriku "you do not have enough ties to Croatia", mene ispilio a žena na šalteru paralelno kraj njega se razbacivala vizama...malo prelista index...vi namjeravate završit faks? Da. Evo viza. Ta ista je mojoj frendici koja nikad bila u Americi i koja je bubnula na intervjuu kad ju je ova pitala šta misli nakon faksa "imam dogovor s jednom kompanijom" bez ikakvih daljnjih detalja o tom imaginarnom dogovoru dala vizu na 5.

Tako da to je ko usmeni ispit, kak se profesor probudi ili tko te ispituje.

mRaDjE
11.06.2011., 17:52
ja imam 30.6. to je bio prvi slobodan datum prije dva dana kada sam se narucivao online, ima u sedmom jos mjesta koliko sam vidio. Ja nisam znao da se toliko ceka mislio sam da to ide brze, jer ako mi odbiju imam par drugih mjesta gdje bih isao a ovako ce mi sada 20 dana biti u praznom hodu ne mogu planirati nista...

Elaine123
12.06.2011., 02:13
ja imam 30.6. to je bio prvi slobodan datum prije dva dana kada sam se narucivao online, ima u sedmom jos mjesta koliko sam vidio. Ja nisam znao da se toliko ceka mislio sam da to ide brze, jer ako mi odbiju imam par drugih mjesta gdje bih isao a ovako ce mi sada 20 dana biti u praznom hodu ne mogu planirati nista...

Hvala, super. Ja kad sam prošli put išla putovala sam tipa 20.6. I kao idem ležerno oko 1.5. rezervirat termin i dobila onak 8.6.

mRaDjE
12.06.2011., 10:21
Hvala, super. Ja kad sam prošli put išla putovala sam tipa 20.6. I kao idem ležerno oko 1.5. rezervirat termin i dobila onak 8.6.

ja nisam ni znao da se toliko ceka, samo tlaka, ako me sada odbiju vise me ne vide ne isplati se

elwuss
12.06.2011., 11:02
ima li netko možda zakazan termin između 13. i 16.6? toje sad ovaj tjedan između ponedjeljka i četvtka?

trebao bi putovati 21. a imam zakazan termin 28.
ne pitajte zašto:mad:

jel bi netko bio voljan zamijeniti ako mu nije hitno?

Lorraine
13.06.2011., 15:36
Preko koje kuriske službe ste dogovorili podizanje vize u US ambasadi/Zagreb i na koji način?

Ja sam bila prije 2 godine (možda se nešto promijenilo) i tada se ostavilo 15-20 kn da ti oni preporučenom poštom pošalju putovnicu na kućnu adresu. :)

so-kol
13.06.2011., 16:39
Pozdrav svima!
Zanima me kako izvadit vizu za ameriku (možda to već negdje piše a ja nisam vido) i koliko bi me to koštalo?
HVALA :)

OGM SA86
13.06.2011., 20:34
Btw. Mislila sam da se nakon posjeta Busha promijenilo malo al vidim nije... Ja kad sam zadnji put vadila prije 4 godine sam bila na zadnjoj godini faksa, i redovito polagala ispite, imala već jednu vizu otprije i sve ostalo bla bla i dobijem na godinu dana. Frend ide prije 2 godine, ista situacija (s tim da je polagao ispite neredovitije od mene) plus nikad prije tražio vizu i dobije odmah na 5. Pa sam mislila da su olabavili.

A za ostalo...kad sam ja bila na intervjuu frajer je ispred mene odbio žensku koja je bila odvjetnički vježbenik i išla sestri u Ameriku "you do not have enough ties to Croatia", mene ispilio a žena na šalteru paralelno kraj njega se razbacivala vizama...malo prelista index...vi namjeravate završit faks? Da. Evo viza. Ta ista je mojoj frendici koja nikad bila u Americi i koja je bubnula na intervjuu kad ju je ova pitala šta misli nakon faksa "imam dogovor s jednom kompanijom" bez ikakvih daljnjih detalja o tom imaginarnom dogovoru dala vizu na 5.

:D
Sve je tacno, nema ti tu pravila... I sve se gleda, pa i fizicki izgled...:)

Jumai
13.06.2011., 20:41
e sad, mi trebamo putovat 21.6.
ima li IKAKVOG načina do dobije drugi appointement za intervju i dobije vizu?

pomagajte.:(

Ne. Odnosno, šanse su 0.001% da opet dobiješ vizu. Dapače, ako zatraži vizu za 5 godina šanse su joj znatno manje zato što je već jednom odbijena. Isto vrijedi i za obrnutu situaciju, ti si dobio vizu, ali ne odeš u US jer ti cura ne može ići i zatražiš vizu za 5 godina - znatno su veće šanse da ćeš je dobiti baš zato jer si je već jednom dobio i nisi iskoristio.

Da. :/ Ali "enough ties to Croatia" je najbitnija stavka već dugo vremena.

OGM SA86
13.06.2011., 20:45

Ta stavka je barem varijabilna...

nukac
13.06.2011., 21:41
U američkoj ambasadi ti ne možeš zatražiti vizu na vremensko razdoblje, nego oni odlučuju na koliko će ti dati...

Elaine123
14.06.2011., 16:42

Da, al kak je netko rekao fleksibilna i u najmanju ruku se ne da kvantificirati.

Mislim izmišljotina o tome da nakon završenog faksa "imaš dogovor za posao s jednom kompanijom"(što sam već spominjala da je frendica rekla) da ti nabavi prvu vizu na 5 godina, a da ljudi koji rade ne mogu posjetit sestru koja im plaća put jer su odvjetnički vježbenici i na papiru imaju šugavu plaću pa dobiju odbijenicu samo zato kaj su došli na šalter kod nadrkanog lika a ne kod žene koja se razbacuje vizama je onak---> :rolleyes:

Meni svaki put padne napamet pitanje koliko ljudi s VSS /ili već je otišlo u Ameriku ilegalno radit i boravit? Mislim ja osobno nemam neko ogorčenje na vizni sustav (osim što su poskupile jebene vize s 50 dolara (kad sam prvi put vadila) na 140) za Ameriku jer sam dosad svaki put dobila, al mislim stvarno.

Isto ko ulaz u Englesku di me neka doseljenica (da ne budemo rasisti sad :D) maltretirala da što planiram nakon 8 dana (kolko sam ostajala u Engleskoj)..bilo mi je na vrhu jezika reć bit kurva na ulici al sam se suzdržala i sam rekla vratit se na posao u svojoj američkoj farmaceutskoj kompaniji. Nisam sad umislila da sam neki bog i batina jer imam završen faks i dobar posao (u zemlji s masom nezaposlenih gdje je sve tolko iskrivljeno da je sama činjenica imat posao postala bitna) al mi to generalno tretiranje ko zadnjih jadnika jer si iz Hrvatske (neovisno o tome šta radiš) već ide na živce.

Jumai
14.06.2011., 20:19
Da, al kak je netko rekao fleksibilna i u najmanju ruku se ne da kvantificirati.

Mislim izmišljotina o tome da nakon završenog faksa "imaš dogovor za posao s jednom kompanijom"(što sam već spominjala da je frendica rekla) da ti nabavi prvu vizu na 5 godina, a da ljudi koji rade ne mogu posjetit sestru koja im plaća put jer su odvjetnički vježbenici i na papiru imaju šugavu plaću pa dobiju odbijenicu samo zato kaj su došli na šalter kod nadrkanog lika a ne kod žene koja se razbacuje vizama je onak---> :rolleyes:

Meni svaki put padne napamet pitanje koliko ljudi s VSS /ili već je otišlo u Ameriku ilegalno radit i boravit? Mislim ja osobno nemam neko ogorčenje na vizni sustav (osim što su poskupile jebene vize s 50 dolara (kad sam prvi put vadila) na 140) za Ameriku jer sam dosad svaki put dobila, al mislim stvarno.

Isto ko ulaz u Englesku di me neka doseljenica (da ne budemo rasisti sad :D) maltretirala da što planiram nakon 8 dana (kolko sam ostajala u Engleskoj)..bilo mi je na vrhu jezika reć bit kurva na ulici al sam se suzdržala i sam rekla vratit se na posao u svojoj američkoj farmaceutskoj kompaniji. Nisam sad umislila da sam neki bog i batina jer imam završen faks i dobar posao (u zemlji s masom nezaposlenih gdje je sve tolko iskrivljeno da je sama činjenica imat posao postala bitna) al mi to generalno tretiranje ko zadnjih jadnika jer si iz Hrvatske (neovisno o tome šta radiš) već ide na živce.

Jbga, oni su ponosna država i ako ti želiš ići kod njih - moraš poštovati njihova pravila što uključuje i to da te mogu odbiti zbog neurednih noktiju ili čak da te na aerodromu u US mogu vratiti zbog jednako glupog razloga iako si u ambasadi dobila vizu (pravo na ulazak u US).

O tome koliko su čvrste "ties to Croatia" ovisi slobodna procjena službenika, ali otprilike možemo zaključit kad se čovjeku isplati napustit Hr i ostat u US kao ilegalac.

mRaDjE
14.06.2011., 22:32
znaci samo ties to croatia se gleda ? onda ne trebam ni nositi papire sa faksa u londonu jer ce sigurno reci da cu ici ilegalno u mcdonalds prati sudje i onda nekako na avion za london svaki put kad imam ispite:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

comi1
14.06.2011., 22:48

Meni se ta americka ambasada jednom rijecju GADI...bljuje mi se od tih opunemocenih pedera koji tamo rade...i koji ljudima (NE)daju vize na osnovu one neke "odokativne"procjene...
Platis velikee pare za te "troksove vize" i nakraju o tako velikom putovanju odlucuje nek krafnicarski birokrat koji nema dvije ciste u glavi...ili ga boli glava taj dan,kad mu ti dojdes na salter...
a na drugom salteru baba dijeliii kao radodajka...:rigo:

Nadam se da ce (uskoro) ukinut vize i da ce dio tih likova s smetlista dobit pedale i premjestaj u recimo neku egzoticnu africku zemlju:D

Tako da iskrno neznam sto bi me trebalo natjerat da idem trazit vizu za USA kod tih pedera...:ne zna:

mRaDjE
15.06.2011., 10:39
Meni se ta americka ambasada jednom rijecju GADI...bljuje mi se od tih opunemocenih pedera koji tamo rade...i koji ljudima (NE)daju vize na osnovu one neke "odokativne"procjene...
Platis velikee pare za te "troksove vize" i nakraju o tako velikom putovanju odlucuje nek krafnicarski birokrat koji nema dvije ciste u glavi...ili ga boli glava taj dan,kad mu ti dojdes na salter...

Nadam se da ce (uskoro) ukinut vize i da ce dio tih likova s smetlista dobit pedale i premjestaj u recimo neku egzoticnu africku zemlju:D

Tako da iskrno neznam sto bi me trebalo natjerat da idem trazit vizu za USA kod tih pedera...:ne zna:

pa kako zavrsiti kod babe na salteru:D

meni je zao sta sam sve uplatio prije nego sam isao citat ovo, ja sam mislio to je viza kao i za svugdje gdje sam bio samo skuplja, platis dobijes....da sam bar znao o cemu se tu radi isao bih odma negdje drugdje

susannah
15.06.2011., 12:23
pitanje u vezi ukrajinske vize:
da li je dovoljna potvrda placanja hotela ili ipak treba i pozivno pismo?

na netu pise ili-ili, ali je meni nekako draze cuti osobno iskustvo :)

Elaine123
15.06.2011., 18:18

meni je zao sta sam sve uplatio prije nego sam isao citat ovo, ja sam mislio to je viza kao i za svugdje gdje sam bio samo skuplja, platis dobijes....da sam bar znao o cemu se tu radi isao bih odma negdje drugdje

Palit svijeću na kamenitima? :D Naime oni unaprijed podijele papire koje si predao tj. uploadao online na hrpe, jedna na jedan šalter, druga na drugi, treći itd. i koji je službenik dobio tvoje papire taj te pozove na svoj šalter.

Rekoh, ko usmeni :D Kak je baba u referadi podijelila prijavnice :zubo:

Elaine123
15.06.2011., 18:23
Jbga, oni su ponosna država i ako ti želiš ići kod njih - moraš poštovati njihova pravila što uključuje i to da te mogu odbiti zbog neurednih noktiju ili čak da te na aerodromu u US mogu vratiti zbog jednako glupog razloga iako si u ambasadi dobila vizu (pravo na ulazak u US).

O tome koliko su čvrste "ties to Croatia" ovisi slobodna procjena službenika, ali otprilike možemo zaključit kad se čovjeku isplati napustit Hr i ostat u US kao ilegalac.

Uopće nije sporno da sami mogu odlučit kog će pustit kog ne međutim sustav im ne funkcionira dobro dokle god su takve razlike u "slobodnim procjenama službenika". Ok, odbij sve ljude neurednih noktiju. Al onda nek svi budu odbijeni neovisno o tome kod koga su došli, neka postoji standard. O tome ja pričam. A i to kad se čovjeku isplati napustit HR i bit u US kao ilegalac očito potpuno drugačije percipiraju od nas. (Bar prema ovome što tu čitam). Rekoh, ja issues (osim sa cijenom vize) nemam...al da mi nije jasan kriterij, nije. :ne zna:

lips of angel
15.06.2011., 18:30

I meni se GADE , nemam druge rijeci za njih. Nisu fer, odredjuju kome daju od oka, ja znam decka koji je bio u zatvoru u Americi i jednog koji je ostao ilegalno i takvi dobiju vizu bez problema. a mene odbiju jer sam izvanredni student, nakon 6 mjeseci trazenja posla,intervjua i sredivanja papira. Prokletnici jedni, nemam druge rijeci.

:mad:

noke1231
17.06.2011., 18:03
eee vako da vas pitam ...zivim u sarajevu student sam ..imam ujka u NY i on mi je poslao garantno pismo ...kakve su mi sanse da mi daju vizu za USA...ili to sve zavisi od razgovora sa onim konzulima...pozz

darxsys
17.06.2011., 19:28
eee vako da vas pitam ...zivim u sarajevu student sam ..imam ujka u NY i on mi je poslao garantno pismo ...kakve su mi sanse da mi daju vizu za USA...ili to sve zavisi od razgovora sa onim konzulima...pozz

Garantno pismo nece znaciti apsolutno nista ako nemas dobre dokaze da ces se vratiti u obliku potvrde da si redovni student i svakog drugog papira, ako nesto posjedujes ili tako nesto.

comi1
18.06.2011., 00:13

neznam sto da ti kazem,
uostalom prije nego li nesto radis dobro se informirat...:mig:

meni se nesvida taj nihov imperjalisticki stav-"bit ce kako ja kazem i kako se nama sprdne,jer mi razvaljujemo cijeli svijet i vas cemo"...
sto inace nije odlika obicnih amerikanaca..koji su krajne dobri ljudi za razliku od cigana pohlepnih koji ih vode...
Jasno da je svaka drzava samostalna da odlucjue o kriterijima i nacinu na koji ce nekog pustit u svoj mali raj...al sto je previse...previse je i bogu i narodu..:rolleyes:

Al sve ovo skupa netreba imat nikakve prevelike uplive kod tebe...jer STATISTIKA KAZE DA JE ODBIJENIH USA viza u hr na godisnjoj razini cca..4-5%....pa ti sada vidi(to nije tako strasna brojka)...:mig:
na tebi je glavni target da ciganima dokazes da ces se vratit,tj da neces ugrozit njihov suverenitet....

@lips of angel

nazalost kolegice, izvarendi sutdent..ti je njima kriticna kategorija...i to im dojde kao dobar dan za odbit....
ak hoces procitaj moje iskustvo s njima-pisao sam na ovoj temi)...zasto su mene odbili...
to je valjda unikatno odbijanje u cijelom konzularnom svijetu...

Isli su provjeravat u nekakv ured u USA...gdje sam se ja sve kretao.i na osnovu toga su ISKONSTRUIRALI pricu...sto je meni cilj gore,povezali me s ljudima(ok,koje znam) i ....."da ja zelim gore ici radit protuzakonito,kao sto sam i radio dok sam bio"....(sto naravno nije istina,nit oni mogu dokazat da JE)
Pedercina,samo sto me nije optuzio da skivam OsamuBinLaden i Dr.Dabica:rolleyes:
Na kraju smo se posvadajli,htio sam se zalit u DC(al radi drugih ljudi nisam..)..pa valjda ima i on nekog sefa iznad sebe,pa bi vidjeli-ak nista bar malo nek i on se opravdava..:D
Uglavnom imao sma sve"uvjete za realne"uvjete za vizu...bio sam redovni student(imao kontinuitet),imao sam novce na racunu,druge stvari...
Nisam se nista ogrijesio preko SSN i o zakon...

Al taj dan jednostavno fortuna nije vidjela mene,a taj smokljan s ambasade je imao vjetrove u mozgu...:rigo:

TheBurek
18.06.2011., 11:22
Pozdrav svima!

Iznenada sam dobio mogucnost odlaska na jednu tehnolosku konferenciju u SAD 09.07. Prvi termin koji sam uspio uhvatiti za intervju je 07.07, sto znaci da ako mi odobre vizu, imam je 08.07 i onda ne bi trebalo biti problema.

Ovim putem molim, ako se nade netko tko cita ovu temu, a ima zakazan termin u razdoblju do 06.07, a zeli ga nekim slucajem otkazat, nek se javi na PM kako bi ja mogao preuzeti taj termin. Eto, slucajno ako se dogodi, pa da budem mirniji i da rjesim vizu.

Posto mi je ovo stvarno iznenada doslo (odlazak na konferenciju), jel imam sansu mozda traziti hitnu vizu? Ili se to ne smatra hitnim razlogom?

Hvala svima!

LP

tiha27
26.06.2011., 21:43
Molim pomoć:s

Kako namjeravam kupiti kartu za NY prije nego ću tražiti vizu, zanima me šta sa kartom u slučaju da ne dobijem vizu? Nukac je na temi NY napisao da se može tražiti naknada od prijevoznika. Kupila bi kartu od Air France - a na njihovim stranicama ne mogu naći takvu informaciju, jel to ovisi o karti (basic vs. flexi)?

thanks

tiha27
27.06.2011., 21:23
Evo, saznala sam odgovor na svoje pitanje, pa reko da podijelim ako kome treba.
Air France vraća cijenu ukupne karte u slučaju odbijanja vize, ali to se naplaćuje 25 eur po karti. :rofl:

e sad, danas su mi u jednoj agenciji rekli da čemu se brinem za vizu, da "po novom" doslovce dijele vize, te da eventualno odbijaju nezaposlene i studente... , a srećom to nisam:rofl: ..... jel uopće mogu odbit vizu tak bez razloga?:ne zna: mislim da ne kažu neki opravdani razlog:rofl:

nukac
27.06.2011., 21:53
Pa najčešći razlog ti je nešto tipa, ne vidi da ćeš se vratiti, nemaš dovoljno veza s domajom... Tako nešto izlaprdaju.
Ili tako vide te kao prijetnju za domovinsku sigurnost... :rolleyes:

Jumai
27.06.2011., 22:02
Evo, saznala sam odgovor na svoje pitanje, pa reko da podijelim ako kome treba.
Air France vraća cijenu ukupne karte u slučaju odbijanja vize, ali to se naplaćuje 25 eur po karti. :rofl:

e sad, danas su mi u jednoj agenciji rekli da čemu se brinem za vizu, da "po novom" doslovce dijele vize, te da eventualno odbijaju nezaposlene i studente... , a srećom to nisam:rofl: ..... jel uopće mogu odbit vizu tak bez razloga?:ne zna: mislim da ne kažu neki opravdani razlog:rofl:

Ne moraju ti se opravdavat i prilagat razloge, ti si mali balkanski crv, teta na šalteru je Bog i stoji između tebe i božanstva (puta u US). Ako ti odbije zahtjev sve što možeš tj. moraš napraviti je pokunjeno krenuti prema izlazu, putem pokupiti svoje osobne stvari koje si morala ostaviti na ulazu (isto kao kad ideš u zatvor).

Ali ne vjerujem da će ti odbiti turističku vizu, iako nema pravila, ne možeš biti 100% sigurna. Nadaj se najboljem, ali budi spremna na najgore.

nukac
27.06.2011., 22:11
Gledaj to ovako, ako sam ja već 3 puta dobio vizu, onda ćeš i ti bez problema dobit. Mislim da čak i pomaže ako imaš puno štambilja u putovnici, jer im to znači, pa taj svako malo putuje, i uvijek se vraća doma... :) Ptičica selica... :)
Ja čak imam samo jednu zvjezdicu ispod slike na vizi, a po nekim shemama te zvjezdice označavaju koliko si hot kao terorista ili kao serijski naselitelj ljubljene im države.

student33
29.06.2011., 23:22
Podijelila bih svoje iskustvo sa vama. Imala sam J1 vizu i nakon J1 sam promjenila status u Americi za F1 studentsku vizu koja mi je kad sam dosla ovdje prosle godine u Hrvatsku bila odbijena. Nisam to uopce ocekivala, bila sam strasno zbedirana . Svi su me plasili kako ako ti je viza odbijena jednom tesko da ces je dobit opet . NIJE TOCNO. Isla sam na razgovor u ambasadu prije mj dana i Hvala Bogu dobila vizu i napokon mogu zavrsit ono sto sam zapocela . Prije svega treba bit iskren. Pripremit sve papire . Ja nisam imala nikakve svote novaca na racunu , imala sam brdo dr papira s faksa iz Amerike i naravno sponsora ali nista konkretno da se mislim vratit u Hrvatsku . Nego na razgovoru i kad sam popunjavala papire online sam najiskrenije rekla da je studiranje i zavrsiti studij nesto sto zelim vise od sveg. Treba bit iskren.... ili neznam mozda sam ja stvarno imala srece ....

Pozdrav

mRaDjE
30.06.2011., 18:17
ja sam bio danas, imao sam darovnicu od kuce, potvrdu o izvanrednom studiju i stanje na racunu,bio je muskarac konzul rekao je da sutra dodjem po vizu ali kako ide postom u ponedjeljak cu vidjeti koliko sam dobio

ja mislim da ce biti 3 mjeseca jer idem samo na 7 dana gore i to sam mu rekao, tako da ne vjerujem da cu dobiti duze

najduze ispituju one koji kazu da ce ostati mjesec, dva ili tri

gospodin koji uzima otiske prstiju onaj nas me malo prao za tu potvrdu od faksa jer moram poloziti neke razlike posto sam se prebacio sa jednog na drugi studij i rekao je kako sam izmedju toga i onda nisam student nego nezaposlen i da sam trebao napisati da sam nezaposlen

ali konzul je samo pitao da li ja to polazem online i ja sam rekao da ne nego da je to bas vanredno i da moram ici u london polagati ispite

pitao je zasto idem u ameriku, koliko mislim ostati, tko placa put, rekao sam roditelji, pitao je sto rade i to je to.

za kucu je pitao da li ja tamo bas zivim rekao sam da, i nakon toga je rekao da dodjem po vizu sutra, to mu je bilo zadnje pitanje

bio je jako ljubazan, osiguranje na ulazu isto,

sada vidjecemo da li cu dobiti pasos sa vizom ili ce u kuverti biti poruka ''gotchya'' lol

uglavnom sto mislim raditi to sam i rekao, NY tjedan dana vidjeti manhattan i ici na utakmicu NY Yankeesa, na to se i nasmijao

mRaDjE
01.07.2011., 12:33
Gledaj to ovako, ako sam ja već 3 puta dobio vizu, onda ćeš i ti bez problema dobit. Mislim da čak i pomaže ako imaš puno štambilja u putovnici, jer im to znači, pa taj svako malo putuje, i uvijek se vraća doma... :) Ptičica selica... :)
Ja čak imam samo jednu zvjezdicu ispod slike na vizi, a po nekim shemama te zvjezdice označavaju koliko si hot kao terorista ili kao serijski naselitelj ljubljene im države.

meni je do 20. stranice ištambiljan pasoš, ali samo ga je prelistao nije baš obraćao pažnju na to, bar se tako meni činilo

Basil Fawlty
01.07.2011., 16:18
od danas u australiju preko eVisitor vize
http://www.index.hr/vijesti/clanak/od-danas-viza-za-australiju-dostupna-preko-interneta/559086.aspx

Brick2k
01.07.2011., 21:12
od danas u australiju preko eVisitor vize
http://www.index.hr/vijesti/clanak/od-danas-viza-za-australiju-dostupna-preko-interneta/559086.aspx

Nije to jos eVisitor ali korak prema njemu.

eVisitor viza je, za razliku od ovoj novoj, bezplatna i dobije se u jako kratkom roku.

Winter_Lady
04.07.2011., 16:18
Ovako - putujem s deckom u Ukrajinu. Da bi dobili turisticku vizu potrebna je potvrda o rezervaciji hostela. Kako sam hostel rezervirala na svoju karticu na potvrdi stoji samo moje ime. Pretpostavljam da konzulat nece to uvaziti za izdavanje njegove vize. Ima netko neku ideju sta da poduzmem?

susannah
04.07.2011., 16:48
Ovako - putujem s deckom u Ukrajinu. Da bi dobili turisticku vizu potrebna je potvrda o rezervaciji hostela. Kako sam hostel rezervirala na svoju karticu na potvrdi stoji samo moje ime. Pretpostavljam da konzulat nece to uvaziti za izdavanje njegove vize. Ima netko neku ideju sta da poduzmem?
trazi hostel da ti posalje pozivno pismo na vasa imena i isprintaj potvrdu placanja za nocenja.
ja radila istu stvar nekidan :)

mRaDjE
10.07.2011., 02:07
Ako namjeravam iz SAD-a otici u Kanadu mogu li u SAD doci sa jednosmjernom kartom? Posto se vracam iz Kanade kuci?

amstel
10.07.2011., 03:30
Pa ako imaš kartu za Kanadu(i onaj approval letter), a ne natrag za doma ne bi trebao imati problema...isto je Kanada ili doma, bitno je da se izgubiš iz stejtsa maan hehe

mRaDjE
11.07.2011., 15:01
Pa ako imaš kartu za Kanadu(i onaj approval letter), a ne natrag za doma ne bi trebao imati problema...isto je Kanada ili doma, bitno je da se izgubiš iz stejtsa maan hehe

ma znam ali ja sam mislio ici NY - PGH onda iz PGH u TOR busom jer je samo 15 dolara karta i za 6 sati si gore, nemam kartu za Kanadu avionsku, e sad ne znam koliko amerima znaci invitation letter kada oni misle da vasceo svet zeli kod nih ilegalno emigrirati

mico
16.07.2011., 18:23
Zanima me ako imam stalno zaposlenje , da li moram donjet izvadak bankovnog racuna ako mislim dobit vizu za USA ?
Ili je dosta donjet dokaz o zadnje 3 mjesecne place??

hvala

Lorraine
17.07.2011., 10:01
Zanima me ako imam stalno zaposlenje , da li moram donjet izvadak bankovnog racuna ako mislim dobit vizu za USA ?
Ili je dosta donjet dokaz o zadnje 3 mjesecne place??

hvala

Treba ti oboje :mig:

Jellle
18.07.2011., 23:37
da li je dovoljno da im s neta isprintam vlasnički list/listove ili bi baš trebali biti orginal?

ja danas zakalaza termin u 1.8. :)

Koliko vam je sve to skupa (čekanje+razgovor) trajalo?

žgembro
20.07.2011., 20:11
Pozdrav! Planiram brzo u ameriku, zanima me kako treba izgledati potvrda poslodavca o zaposlenju?? Ima li kakav obrazac ili to svaki poslodavac radi po svome, pa glavno da na papiru uz obrazloženje ima pečat firme i potpis direktora?

Može li tko uploadati primjer potvrde ako ima? Zamaglite ime, prezime :D

Molim vas. Moram ići u ameriku i ovo mi je hitno. HVALA

kikila
21.07.2011., 21:59

ja sam u ambasadi bila oko sat vremena: 5-10 min na ulazu dok sam predala stvari, par minuta na ''prijamnom'' šalteru, tj. tamo di predaješ papire koje si donijela, i dvije minute razgovora sa konzulom. doduše, bila sam drugi put, prvi sam pričala sa konzulom pet minuta :mig: Sve ostalo vrijeme sam čekala da dođem na red :ceka: Ponesi neku knjigu ili novine!

Pozdrav! Planiram brzo u ameriku, zanima me kako treba izgledati potvrda poslodavca o zaposlenju?? Ima li kakav obrazac ili to svaki poslodavac radi po svome, pa glavno da na papiru uz obrazloženje ima pečat firme i potpis direktora?

Može li tko uploadati primjer potvrde ako ima? Zamaglite ime, prezime :D

Molim vas. Moram ići u ameriku i ovo mi je hitno. HVALA

Dovoljna ti je potvrda koju će ti ispisati poslodavac, iz koje se vidi od kada si u radnom odnosu, da je isti sklopljen na neodređeno i da vrijeme provedeno u usa spada u tvoj redoviti godišnji odmor koji ti je plaćen! Ukratko to ti je to, nikakve filozofije :) Mislim da čak ni ne postoji nikakav obrazac za to...

žgembro
21.07.2011., 22:17
Hvala najljepša... a sad opet da pitam... da li mislite da je ovo dovoljno kao garancija za sigurni povratak u zemlju: ja sam freelance, radim preko autorskog ugovora s poslodavcem na jednom velikom i javnom projektu, poslodavac me uredno isplaćuje putem obračuna i uvjeta definiranih ugovorom. ugovor je na snazi i tim ugovorom sam praktički vezan za poslodavca do finalizacije predmeta ugovora što će biti za cca godinu dana što znači da mi ugovor nalaže da još min godinu dana radim u HR. poslodavac bi mi u potvrdi o prirodi našeg poslovnog odnosa napisao da mi zbog iznimnog angažmana dopušta odmor, tj. privremeno zamrzavanje ugovorne obveze u trajanju od xx dana, svrha: turistički put u SAD, i da sam ugovorom vezan do finalizacije predmeta te da očekuje moj povratak ugovornim obvezama prvim danom povratka iz SAD, u protivnom slijede sankcije propisane ugovorom. i moja potvrda poslodavcu da se vraćam tog i tog dana i nastavljam posao. i to sve na jednom listu, obostrano potpisano.

uz to bih priložio i izvadak gdje se vidi da uredno plaćam porez i da nemam dugovanja, te potvrdu s banke da si mogu financirati put u iznosu min 100$/dan.

jel to dovoljno za 45-50 dana turizma?

tiha27
22.07.2011., 00:07
da li je dovoljno da im s neta isprintam vlasnički list/listove ili bi baš trebali biti orginal?

ja danas zakalaza termin u 1.8. :)

mi smo danas išli po vizu, čekanje+razgovor = oko 1,5 sat, s tim da smo prvo čekali da predamo papire (i skeniramo prste :) ) oko 15-tak min, a kad smo to napravili onda smo čekali razgovor s konzulom dobrih 45 min, a sam razgovor je trajao samo 2 min :rofl:
donijeli smo hrpu dokumentacije (potvrde s posla, banke, vlasnički, ...) tako da nas nije skoro ništa pitao (samo gdje idemo i na koliko dana) nakon toga je samo rekao da smo dobili vizu. (još sam da vidimo na koliko :rofl: )

Bilo je puno ljudi... koliko sam skužila najviše ispituju studente, te gledaju njihovu dokumetaciju...

Hvala najljepša... a sad opet da pitam... da li mislite da je ovo dovoljno kao garancija za sigurni povratak u zemlju: ja sam freelance, radim preko autorskog ugovora s poslodavcem na jednom velikom i javnom projektu, poslodavac me uredno isplaćuje putem obračuna i uvjeta definiranih ugovorom. ugovor je na snazi i tim ugovorom sam praktički vezan za poslodavca do finalizacije predmeta ugovora što će biti za cca godinu dana što znači da mi ugovor nalaže da još min godinu dana radim u HR. poslodavac bi mi u potvrdi o prirodi našeg poslovnog odnosa napisao da mi zbog iznimnog angažmana dopušta odmor, tj. privremeno zamrzavanje ugovorne obveze u trajanju od xx dana, svrha: turistički put u SAD, i da sam ugovorom vezan do finalizacije predmeta te da očekuje moj povratak ugovornim obvezama prvim danom povratka iz SAD, u protivnom slijede sankcije propisane ugovorom. i moja potvrda poslodavcu da se vraćam tog i tog dana i nastavljam posao. i to sve na jednom listu, obostrano potpisano.

uz to bih priložio i izvadak gdje se vidi da uredno plaćam porez i da nemam dugovanja, te potvrdu s banke da si mogu financirati put u iznosu min 100$/dan.

jel to dovoljno za 45-50 dana turizma?

mislim da ti je to dovoljno, samo donesi dovoljno dokumetacije, i dobit ćeš sigurno....

žgembro
22.07.2011., 00:20
ehh hvala na brzim odgovorima. još jedno pitanje i neću pilat više... za turističku vizu, jel bolje voditi razgovor na hrvatskom ili engleskom (čuo sam da možeš na početku birati) ili je svejedno?

nisam nikad bio, paa... pitam

tiha27
22.07.2011., 00:25
iskreno, nemam pojma, mi smo odlučili pričat na hrvatskom, i sporazumjeli smo se...isto smo išli po turističku vizu.

premda sam čula kako tijekom nekih razgovora konzul traži da pričaju na eng. jer valjda ne razumije "kompliciranije" slučaje.

ma, ok su bili konzuli (dvojica) prema svima... jedino je loše odvojeno od čekaonice, tako da se u čekaonici čuju razgovori.... privatnost:flop:

nukac
22.07.2011., 07:36
Svejedno ti je s kojim jezikom razgovaraš s njim. U principu, prihvati onaj kojim on počne. :) Ja sam bio 3 puta, 2 puta na hrvatskom, 1 put na engleskom... Ni jednom nije bilo nekih problema. :top:

funky.dream1
22.07.2011., 18:23
bok svima. imam par pitanja u vezi izdavanja vize za ameriku. mozda ste vec pisali o tome, ali previse je stranica i zanimaju me samo pojedina pitanja pa ako bi netko mogao pripomoci. hvala unaprijed. :)
dakle, sestra, brat i ja planiramo otici sestricni u posjet u washington u 9. mjesecu sljedece godine. ja sad imam 16, oni po 21 i 22 godine. mislili smo otic na dva tjedna i buduci da putujemo prvi put, nemamo pojma o vizi. treba li nam viza za to kratko razdoblje, buduci da idemo u turistickom smislu? koliko dugo treba da se izda viza i da li da to izdajemo sad, sto je prije moguce ili sljedece godine? koliko treba da ju dobijemo nakon zahtjeva za izdavanjem? isto tako, ja sam maloljetna pa me zanima treba li roditeljska suglasnost i suglasnost onih kojima dolazim? bila bih vrlo zahvalna na odgovorima. :)

funky.dream1
23.07.2011., 16:07
kaj, nitko ne moze odgovoriti? hvala lijepa.

Lorraine
23.07.2011., 16:30
Malo o vizama za USA i njihovom ukidanju, makar onima koji prate ovu temu ništa novo: http://www.jutarnji.hr/washington-pokrenuo-izmjenu-zakonodavstva--hrvati-ce-moc-u-ameriku-bez-vize-/960834/

conan
23.07.2011., 18:47
Malo o vizama za USA i njihovom ukidanju, makar onima koji prate ovu temu ništa novo: http://www.jutarnji.hr/washington-pokrenuo-izmjenu-zakonodavstva--hrvati-ce-moc-u-ameriku-bez-vize-/960834/

evo ti na ....sad su bosanci krivi...:)

funky.dream1
23.07.2011., 22:44
ma nisu bosanci. bosanci i hercegovci koji zele biti hrvati. :D hahah, salim se. :)
dakle, trebat cu se raspitat negdje o tome. dao Bog da ih ukinu, 140$ vise u đepu. hvala. :)

tiha27
26.07.2011., 21:33
dobila sam vizu, a ispod slike imam dvije zvjezdice, zna li netko što to znači? mislim da se negdje o tome pisalo, al ne mogu naći gdje:rofl:

nukac
26.07.2011., 21:55
Ja imam jednu.
Koliko sam našao na netu, označava koliko si opasna za državni poredak, manje zvjezdica, manja opasnost. Ako imaš 4*, onda si jako hot, što znači, vjerojatno problemi s graničnim policajcem.

tiha27
26.07.2011., 22:03
thanks, znači nukac ti si bezopasan:D
ajd nije loše ni ove moje dvije :rofl:

nukac
26.07.2011., 22:28
Ja sam prije isto imao dvije, pa se smanjilo na jednu. Uglavnom, kad sam s tom jednom zvjezdicom ulazio u USA, postupak je bio ovakav - teta je nezainteresirano pogledala vizu, putovnicu, one papire, i bez i jednog pitanja udarila štambilj i rekla Adio.

mRaDjE
27.07.2011., 00:01
ja imam jednu zvjezdicu, ali po stranim forumima sam nasao da nigdje nije objasnjeno sluzbeno cemu to sluzi

gorki8701
27.07.2011., 00:48
Postovanje drustvo
I ja sam kao i vecina nas u potrazi za necim boljim,
Zanima me kako bi mogao doci u USA da ucim engleski jezik npr ESL i da uz to jos radim,postoji li viza za taj program,jer sam cuo da dosta ljudi tako zivi i uci eng u americi,ali problme je sto se ne dobije social secjuriti broj,i nemoze se raditi,postoji li nacin da se dobije,i postoji li neki drugi nacin za tako nesto,
Ujedno zelim navesti da se ja trenutno nalazim u USA i da sam U DC.
Te se vracam za Hrvatsku za 30 ak dana.
:(Te da posjedujem VISU B1 koja mi istice u 11 mjesecu 2011 godine.
Hvala
BIo bi zahvalan na svakoj pomoci ako netko nesto zna,ako me moze uputiti na pravi put ili bilo sto

Catalyst Group
27.07.2011., 03:18
Pitanje - jel treba za Australiju i UAE - Ujedinjene Arapske Emirate (Dubai, Abu Dhabi) viza?

nukac
27.07.2011., 07:15
Da i da.

Roy G. Biv
27.07.2011., 17:43
Danas sam bio na razgovoru za US vizu pa me interesira kada i na koji nacin cu biti obavijesten o tome jesam li dobio vizu. F1!

tiha27
27.07.2011., 18:25
pa zar ti nisu odmah rekli jesi li dobio vizu?:ne zna: išla sam po turističku, i odmah su mi rekli da sam ju dobila i da je gotova idući dan u 15h

Roy G. Biv
27.07.2011., 18:27
lik je rekao da cu dobiti vizu, ali da mu treba potvrda od faksa ili sken indeksa ili stagod. poslao sam im to faksom pa sad ne znam. mislim ako je tako super, nemam kaj mislit. hvala :)

tiha27
27.07.2011., 18:43
ak ti je tako rekao onda sutra u 15h moraš po nju :mig: (osim ako nisi ostavio frankiranu kovertu tako da ti ju oni pošalju poštom ili možeš nazvat dhl odnosno city ex, pa ti oni pokupe)

žgembro
27.07.2011., 20:46
još jedno pitanje... može li mi konzul stvarati probleme ako mu kažem da idem na mjesec dana u new york kod cure koja je tu preko ccusa, pa ćemo još 15 dana putovati po americi? dokumente sam skupio slijedeće: potvrda poslodavca na hrvatski i engleski da radim s njim trenutno (freelance sam) i da me pušta na odmor, kopije ugovora s poslodavcem, porezna prijava za prošlu god., plan puta, stanje bankovnog račune gdje imam 100$ po danu... mislim, hoće li mi praviti probleme tipa zato što mi je cura tu preko ccusa, ono "gdje ćete živjeti, što ćete raditi u newyorku samo" blablabla... ili ih to ne zanima? :/

Lorraine
28.07.2011., 00:41
Ne bih ti preporučila da spominješ curu, moj dragi je isto tako dolazio k meni dok sam bila na programu, ali je rekao da ide turistički i to je to.

Jumai
28.07.2011., 01:01
Potpisujem Lorraine, ne spominji curu. Kad sam ja tražio vizu (istina prije par godina), jedna cura je rekla da ide u posjet zaručniku koji je Amerikanac. Naravno, nije je dobila.

gorki8701
29.07.2011., 01:13
Postovanje drustvo
I ja sam kao i vecina nas u potrazi za necim boljim,
Zanima me kako bi mogao doci u USA da ucim engleski jezik npr ESL i da uz to jos radim,postoji li viza za taj program,jer sam cuo da dosta ljudi tako zivi i uci eng u americi,ali problme je sto se ne dobije social secjuriti broj,i nemoze se raditi,postoji li nacin da se dobije,i postoji li neki drugi nacin za tako nesto,
Ujedno zelim navesti da se ja trenutno nalazim u USA i da sam U DC.
Te se vracam za Hrvatsku za 30 ak dana.
:(Te da posjedujem VISU B1 koja mi istice u 11 mjesecu 2011 godine.
Hvala
BIo bi zahvalan na svakoj pomoci ako netko nesto zna,ako me moze uputiti na pravi put ili bilo sto

ZAMOLIO BIH VAS STVARNO AKO ITKO ISTA ZNA DA MI POMOGNE

Viceroy
29.07.2011., 09:16

Pogledaj ovdje:

http://zagreb.usembassy.gov/vize/neuseljenike-vize/radna.html

comi1
29.07.2011., 22:31

koliko imas godina...
kaj te zanima...useljenje,zezanje,sljaka...?!

Imas neku vizu(znam da je hr usla u taj program)...radnu za branje paprika sa meksikancima po TX i CA...,to ti je neuseljenicka viza..mislim da traje 6-12mj...kako se dobiva neznam(cini mi se da treba bit sponzor)...pogledaj si na forumu KRSTARICA.COM...to ti je srbijanski forum,mislim da je tamo ekipa doktorirala na tome i sa hr.pasosima..

Ako si mladi od 27god...mozes upisat neki fax bezveze u hr i polozit koji ispit(jer ti je to uvjet)..i otic preko J1-vize u proljece...

i zadnja solucija,uzet turisticku i otic gore u fushu radit...ili na tudji SSN ili cisti fush...

Premalo info si dao,da bi dobio imalo konkretniji i kvalitetniji odgovor...

Ja osobno bi ostao gore i radio na crno kod tih cigana,to te trenutno nista nekosta....ili ponovno isao vadit novu turisticku...a ak hoces imat svoj SSN to ti je najlakse preko J1...:mig:

ps-jos jedna solucija...mozes igrat za green card...:D:rolleyes:

ps2-ak ti je samo jezik i to...zasto ici kruha preko pogace...imas Kanadu...u koju mozes otic bez problema upravo u takvom arazmanu na godinu dana...i startni troskovi su relativno mali...

gorki8701
30.07.2011., 17:11
Stvar je ovakva,ja ujutro ako hocu mogu dobiit studentsku visu F1 u usa,ali problem je sto bi me skola u dvije godine kostala oko 25 tisuca dolara,a ako imas studenstsku vizu nemozes raditi nigdje osim u skolskim odjaama,a placa u skoskim odajama je oko 100 dolara tjedno sto je 400 mjesecno i 4800 dolara godisnje,sto je naravno premalo,
Ja sebi moram naci neki nacin da uz visu F1 studentsku mogu jos i raditi,to bi bilo odlicno,zato ako ima bilo tko da zna nesto o tome ili je bio u slicnoj situciji bio bi mi od velike pomoci,sam iskrneo neznam sto da radim,prilika mi je se pruzila prije nekoliko dana,i mislim da bi bilo lose kada je nebi prihvatio.
Hvala

gorki8701
30.07.2011., 17:12
i da imam 24 godine.

gorki8701
02.08.2011., 23:01
koliko imas godina...
kaj te zanima...useljenje,zezanje,sljaka...?!

Imas neku vizu(znam da je hr usla u taj program)...radnu za branje paprika sa meksikancima po TX i CA...,to ti je neuseljenicka viza..mislim da traje 6-12mj...kako se dobiva neznam(cini mi se da treba bit sponzor)...pogledaj si na forumu KRSTARICA.COM...to ti je srbijanski forum,mislim da je tamo ekipa doktorirala na tome i sa hr.pasosima..

Ako si mladi od 27god...mozes upisat neki fax bezveze u hr i polozit koji ispit(jer ti je to uvjet)..i otic preko J1-vize u proljece...

i zadnja solucija,uzet turisticku i otic gore u fushu radit...ili na tudji SSN ili cisti fush...

Premalo info si dao,da bi dobio imalo konkretniji i kvalitetniji odgovor...

Ja osobno bi ostao gore i radio na crno kod tih cigana,to te trenutno nista nekosta....ili ponovno isao vadit novu turisticku...a ak hoces imat svoj SSN to ti je najlakse preko J1...:mig:

ps-jos jedna solucija...mozes igrat za green card...:D:rolleyes:

ps2-ak ti je samo jezik i to...zasto ici kruha preko pogace...imas Kanadu...u koju mozes otic bez problema upravo u takvom arazmanu na godinu dana...i startni troskovi su relativno mali...

ja pristajem na obadvije solucije,nije mi samo jezik vazan,vazan mi je naravno posao,ali ja zelim tamo ostati i ne vracati se,zelim bolj zivot,zato sam spreman staviti glavu u torbu i put pod noge,
a sto se tice jezika,donekle ga znam,ali ne dovoljno,ako me mozes uputiti kuda da krenem gdje da potrazim,bio bi ti zahvalana,ne smao tebi svima koi nesto znaju,nemoguce je da nitko na forumu nezna,jer znam daje mnogo ljudi otislo ili u USA ili sada u Canadu,ja akzem meni je svejedno gdje,samo da mogu raaditi i od toga se kasnije skolovati.
zahvlajujem na svakoj pomoci

I da imam 24 godine,tako da nemam sta izgubiti,je rtrenutno u HRvatskoj radim da bi prezivio,i tako staalno,nisam se 6 godina pomakao s istog mjesta,posao nemam,upisao sam nekakav faks,kofol,ali od njega nema nista,krpam se sa svih strana,a mislim da je sada vrijeme za odlazak bolje nego ikada

nukac
02.08.2011., 23:20
Mislim da si fulala pdf. Ovo je Turizam, ovdje znamo o turističim stvarima, ovo tvoje je primerenije za pdf Dijaspora.

gorki8701
02.08.2011., 23:54
https://www.usafis.org/masterssl/index.asp?MarriageStatus=NotMarried&u=137715294&p=LX833&pf=1&payment_method=&g=south

HITNO JE,ZNA LI NETKO NESTO O OVOME,ILI JE OVO DOBRA MULJAZA,ALI VIDIM DA IMAJU https SITE

gorki8701
03.08.2011., 00:07
dali znate sto god o lutirij za green card,ima li tu isitnie,i ovi iz UScais me traze broj mobitela a ja imam ga nisam htjeo dati

gorki8701
03.08.2011., 00:14
http://www.zelenalutrija.com/lutrija.php

dali je ovo lazno ili isitniyto,

nukac
03.08.2011., 00:53
Sve je ovo fake. Jedina prava lutrija za zelenu kartu je na stranicama američke vlade. Što znači da mora biti gov stranica, a ne com ili org.
Ovo ti je prava adresa: http://www.dvlottery.state.gov/

comi1
04.08.2011., 00:49
ja pristajem na obadvije solucije,nije mi samo jezik vazan,vazan mi je naravno posao,ali ja zelim tamo ostati i ne vracati se,zelim bolj zivot,zato sam spreman staviti glavu u torbu i put pod noge,
a sto se tice jezika,donekle ga znam,ali ne dovoljno,ako me mozes uputiti kuda da krenem gdje da potrazim,bio bi ti zahvalana,ne smao tebi svima koi nesto znaju,nemoguce je da nitko na forumu nezna,jer znam daje mnogo ljudi otislo ili u USA ili sada u Canadu,ja akzem meni je svejedno gdje,samo da mogu raaditi i od toga se kasnije skolovati.
zahvlajujem na svakoj pomoci

I da imam 24 godine,tako da nemam sta izgubiti,je rtrenutno u HRvatskoj radim da bi prezivio,i tako staalno,nisam se 6 godina pomakao s istog mjesta,posao nemam,upisao sam nekakav faks,kofol,ali od njega nema nista,krpam se sa svih strana,a mislim da je sada vrijeme za odlazak bolje nego ikada

Kolega,
sve sam ti gore napisao...dao sam ti smjernice,dalje mozes izguglat...
konkretno neznam sto ti mogu pomoci ili bilo tko drugi na forumu...:ne zna:

Sto se tice studiranja,to je zeznuto gore..ak nisi neki guzonjin sin..a vidim da tebe zanima posao i imigracija ak sam dobro skuzio...

sto se tice greencarda(najbolji sajt za to ti je ZELENALUTRIJA.COM)...to neka ti bude plan...C,D...jer kako it samo ime kaze..toj je LUTRIJA...godisnje hr pasos dobije cca 150tak karti...a igra tisuce ljudi..

dalje,imas soluciju kada si gore ZENIDBE..al to moze bit dosta skupo i neizvjestno...
recimo cijene su ti 10-15k $..i kako prodjes..tako da se tu uvijek trazi "pouzdana zena"...:cerek:

Takodjer,mozes se vratit i trazit ponovno TURISTICKU..pa sljaka na crno..tu ti je problem,sto moras radit lose poslove gdje su ti konkurencija zuti,i latino..

Inace jako dobra opcija za imigraciju mladih je J1 VIZA..za summer job...
znam hrpu ljudi koji su upravo na taj nacin otisli gore..i onda kasnije na razne druge nacine "legalizirali se"...inace mana ove vize je to sto nemozes kao foll aplicirat kasnije za boravak..tako neka shema..

Al i dalje nekuzim,zasto nepogledas si KANADU..oni it imaju program WORKING HOLIDAY....
vec sada gore imas jako puno ljudi koji su preko tog programa i rade..
sve ti je legalno,startni troskovi su ti relativno niski...(neke potvdre,viza..mislim oko 1000kn)..jer nemoras imat nikakog posrednika(kao recimo kod J1 ili drugih radnih neuseljenickih)..rekao bi da je u kanadi manja konkurecija za posao i "bolji uveti"...

Pa probas,i ako te krene..super..kasnije upises neki fax,sklolu..kad rijesis papire...a ako ne,lagano se vratis...i sve je LEGALNO.
S time da ti kanada jos uvijek ima dobru imigrantsku politiku za razliku od USA...razmisli o tome...:mig:

sretno...:top:

Jellle
06.08.2011., 11:19
dobila američku vizu :mig:

ja imam jednu zvjezdicu ispod slike, frendica dvije.Valda im je ona opasnija jer je policajka :rolleyes:

Savjet za one koji žele da im se viza pošalje na adresu: Trebate kupiti koveru i markice u vrijednosti 9.90kn. To vam je i najeftinija opcija.Mi nismo znale pa smo blente kupile markicu od 3 i nešto kune.

ako pak šaljete preko kurirske službe (imate tamo u am. veleposlanstvu odmah brojeve od DHL-a i City ex-a). Dhl naplačuje dostavu 68kn (Zgareb) a City ex, 38kn, bilo da se radi o dostavi u npr. Kutinu ili Zagreb. Dakle, citiy ex-ova dostava vam je duplo jeftinija od DHL-ove.

ako pak mislite nositi vlasnički list kao dokaz o posjedovanju nekretnine, a moja preporuka je da nosite ako već imate, dovoljan vam je print vlasničkog s interneta. nije potreban orginal.

NikolaJurican
07.08.2011., 14:17
Ako ima netko ko ima iskustva sa studentskim vizama ili koji je išao u Italiju i tražio vizu molim da mi odgovori jer mi je stvarno hitno!! Hvala unaprijed

Amabel
08.08.2011., 00:13
Pozdrav. Zanima me je li se nekome od vas dogodilo da mu na izlasku iz USA nisu uzeli onaj mali papiric? Nama su bili zaklamani za putovnice i muzu su otrgnuli papiric, a meni ne. To sam naravno skuzila tek kasnije. Sad ne znam hocu li imati problema ako ne zovem ambasadu i to im kazem.
Uskoro bi trebala opet u USA pa ne bi bas da me ostave na aerodromu :zubo:

red berries
08.08.2011., 11:15
Meni se to desilo kad sam bila u tranzitu kroz USA i za par dana sam usla ponovo u drzavu i dobila novi papiric koji sam vratila...Pretpostavljam da se to desava mnogima i da nebi trebali imati problema zbog toga..Ali opet tko zna..Mozda bolje da nazoves ambasadu i pitas...Da ne bi bilo problema,jer s Amerima se nikad ne zna...

Amabel
08.08.2011., 13:44
Sad sam zvala ambasadu pa da napisem sto su rekli. Dakle potrebno je taj papiric vratiti na adresu koja je navedena na njihovim stranicama. Uz papiric moram poslati i kopiju putovnice gdje se vidi da sam putovala i da nisam cijelo ovo vrijeme bila u USA, kopije platne liste, racune kartica i sl. sto moze dokazati da sam se vratila doma.
Isto tako kako sam promijenila prezime moram nositi staru putovnicu s vazecom vizom, novu putovnicu i medjunarodni vjencani list koji se vadi u opcini stanovanja.

gurnsey
08.08.2011., 20:20
Pa logicno je da od kada postoje Shengen vize, da vam ne trebaju vize ni za Norvesku, jer medju Shengen zemljama nema granica. Ako vi mozete sa osobnom (to je valjda licna ?) u Italiju, onda mozete iz Italije i na Island ako treba, sve je to Shengen.

Nama tebaju Shengen vize. Za Nemacku, Austriju, Italiju i Grcku se najlakse dobijaju, ostalo jako lako ako imas sve papire. Kao i za UK/Irsku (to nije shengen). Ostalo po evropi (van EU) ne. Sto se tice Madjarske i Rumunije, to je samo zvanicno. Za madjarsku dodjes u ambasadu, trazis vizu, oni te nista ne pitaju i daju ti multi vizu na godinu dana. I pri tom je i besplatna. Za rumuniju je jos lakse jer mozes i na granici izvaditi. Problem je sto SCG nije kandidat za EU, a svi kandidati moraju uvesti vize. Zbog toga su Rumuni to uradili, ali im se to definitivno ne isplati. Mnog Rumuna radi u Srbiji, dok niko odavde ne radi u Rumuniji. A kada su oni nama uveli, uveli smo i mi njima. Ajde jos da su besplatne, nego se placaju i to debelo, tako da je to Rumunima jedan VEEELIKI minus. Sto se tie Bugarske i Hrvatske, ono sto sam ja cuo je da nece uvoditi vizni rezim dok ne pristupe u EU. A to je 2007 ili 2012 ili vec kada. A dotle mozda i Srbija postane kandidat. Ja sam ziveo jedan period zivota u Kanadi, trenutno sam ponovo u Beogradu, ali nameravam da se vracam tamo, tako da me ce me pravo i brigati uskoro koji ce sve vizni rezimi postojati za Srbiju. Ja tvrdim da od Srbije kao kandidat za EU nema nista dok se ne odrekne Kosova, sto i treba sto pre uraditi. A mislim da bi sve islo lakse kada bi se i Crna Gora odcepila. Mozda i ukinu vizne rezime Srbiji kada neko normalan dodje na vlast, ali dotle cu ja vec biti daleeeko :)

cao magic mushroom, cini se da dosta dobre informacije imas o vizama , ajde pomozi sa konkretnim odgovorom ako mozes. naime ja sam iz hr i moj zarucnik britanac i zelimo se vjencati . sve smo potrebne infor nasli na internetu kaj se tice potrebne dokumentacije ali ono sto nam se ne svida da bez obzira jel se vjencamo u hr ili uk , ja koliko do sda shvacam trebam camiti u hr do 3 mj i vise cekati na vizu i biti odvojene od bsvog buduceg. jel ima bilo koja opcija da budemo zajedno i da visa procedura ide ujedno ?je li bi nam bilo lakse vjencati se u hr mozda ? ili se mozemo vjencati i u uk kada ja imam rtadnu dozvolu pa ne cekati na vizu u hr ? koje su opcije da su ti poznate a da je najlaksi put ako se moze nazvati najlaksim putem ?

hvala velika unaprijed

gurnsey
08.08.2011., 20:31
cao magic mushroom, cini se da dosta dobre informacije imas o vizama , ajde pomozi sa konkretnim odgovorom ako mozes. naime ja sam iz hr i moj zarucnik britanac i zelimo se vjencati . sve smo potrebne infor nasli na internetu kaj se tice potrebne dokumentacije ali ono sto nam se ne svida da bez obzira jel se vjencamo u hr ili uk , ja koliko do sda shvacam trebam camiti u hr do 3 mj i vise cekati na vizu i biti odvojene od bsvog buduceg. jel ima bilo koja opcija da budemo zajedno i da visa procedura ide ujedno ?je li bi nam bilo lakse vjencati se u hr mozda ? ili se mozemo vjencati i u uk kada ja imam rtadnu dozvolu pa ne cekati na vizu u hr ? koje su opcije da su ti poznate a da je najlaksi put ako se moze nazvati najlaksim putem ?

hvala velika unaprijed

Grupa Queen
13.08.2011., 12:54
Bok!

Imam pitanje uvezi vize za SAD. Pitanje nije za mene jer ja vizu već imam, već za mlađega brata. Planiramo za mjesec dana ići kod sestre koja će par mjeseci biti na nekom projektu pokraj San Francisca, bit će smještena u nekom apartmanu pa ćemo biti kod nje, adresu još ne znam, ali saznat ću ubrzo. E sad, brat ima 22 godine, redovni je student na PMF-u, ne radi i nikada nije prije imao američku vizu. Ja sam bio vadio sebi kao maloljetnik pa sam upoznat sa potrebnim stvarima u toj dobi i u ovoj sada kada imam posao i redovna primanja, ali nisam baš za njegovu situaciju. Što će on trebati priložiti u aplikaciji za vizu, da li će morati na račun staviti neke novce, da li mu treba neka vrsta garantnog pisma i da li treba spominjati da ide sa mnom i kod sestre koja također ima američku radnu dozvolu?

Unaprijed hvala!

B<><
13.08.2011., 13:12
imam par pitanja,,,
trebam vizu za južnoafričku republiku.
znam da je najbliža ambasada u budimpešti.
trebam što više detalja.
koji su dokumenti potrebni? dali moze bit gotova u nekom kracem roku jer putujem za 2 tjedna? (iskrsnulo)
dal je bolje slat poštom ili doc tam osobno? i kak to funkcionira s poštom?

unaprijed hvala, puno bi mi pomogli.

Hispano Suiza
13.08.2011., 14:51
Pozdrav. Zanima me je li se nekome od vas dogodilo da mu na izlasku iz USA nisu uzeli onaj mali papiric? Nama su bili zaklamani za putovnice i muzu su otrgnuli papiric, a meni ne. To sam naravno skuzila tek kasnije. Sad ne znam hocu li imati problema ako ne zovem ambasadu i to im kazem.
Uskoro bi trebala opet u USA pa ne bi bas da me ostave na aerodromu :zubo:

Ja sam bio prvi puta 1999. (Detroit) i na odlasku mi nisu otkinuli taj papirić. Svi su mi govorili da ću sljedeći puta imati problema. Ponovno sam išao 2008., uredno dobio novu vizu i na ulasku nitko ništa nije pitao niti radio probleme. Ali, policajka (na aerodromu Los Angeles) veselo je prokomentirala kako sam već bio kod njih prije devet godina! Tak da moje iskustvo govori da nema problema ako nisu otkinuli papirić.

PRINCEZA0504
15.08.2011., 11:10
Evo dragi moji i ja sa nestrpljenjem ocekujem razgovor u ambasadi 29.08.11. Trazimo vizu ja i suprug na tri tjedna..Svi papiri su spremni pa cemo vidjeti kako ce ispasti....Ja sam vec dobila vizu jedan put sa 17.5 godina i otisla gore i ostala 5 mjeseci.....Dali mi je bez problema.:).A sada ostavljam ovdje dvoje djece od 8 i 5 godina, imam papire da sam stalno zaposlena, nekretninu i pozivno pismo kod koga idem i naravno novce na racunu ali muz je trenutno bez posla pa se malo bojim da nas ne bi odbili zbog toga....:confused:
Ali duboko se nadam da ce ispasti pozitivno za nas naravno:rolleyes: Javiti cu se kad prode razgovor da javim kako je proslo....

Kira84
16.08.2011., 18:49
Ako mi itko moze malo pomoci i obratiti paznje na ovaj post bila bi im PUNO ZAHVALNA bilo kakva informacije / iskustva bi bila korisna. Naime stanje je ovakvo....

Vizu nikad nisam trazila a preko bare nikad nisam bila, zaposlena nisam niti sam student , zivim sa roditeljiam i 24 mi je godine (znam zalosno)....
imam decka u Chicagu (koji je amerikanac) kojeg bi htjela posjetiti na misec dana posto je imao smrt u familiji neki dan i htjela bi biti uz njega...
sad citajuci kroz postove jedni kazu "samo budi iskren i sve ce biti ok " a drugi kazu " ne spominji da imas rodbinu niti decka/curu u americi" koga da slusam?

Podnjela bih zahtjev za turisticku vizu al posto neradim i nisam student koje papire da pribavim posto su mi opcije kind off limitirane...?
Troskove putova mogu podnjeti jer imam dosta ustedevine (oko dvadesetak tisuca kuna) a jedina garancija da cu se vratiti i da ne odlazim tamo za poslom jest cinenica da bolujem od hepatitisa c i uskoro bih trebala zapoceti terapiju u zagrebu i imam hrpu nalaza koji to sve potvrduju.

Sad sto da radim,sto da im kazem.... Ako im kazem da je razlog mog putovanja decko preokreniti ce i reci da idem tamo da ostanem s njim ako im se vadim na bolest kao garanciju povratka protumacit ce kao da idem tamo se ljeciti na racun sad-a, kako god da okrenem sjebana sam.

jos jedno pitanje. kada idem na zakazani razgovor s konzulom dali da trazim na hrvatskom ili na engleskom koji su blazi i vise pustaju? meni je sve jedno jer oba dva jezika govorim dobro.

ako bi me htjeli kontaktirati u vezi ove teme posaljite mi email na [email protected] rado bi cula sto imate za reci...

unaprijed zahvaljujem svima!

Grupa Queen
17.08.2011., 12:14
Kaj nema nitko nikakav update za mene? :)

Vidio sam na stranicama da će buraz trebati dobnijeti index s faksa, to sam i pretpostavljao, ali me i dalje zanima ovo s novcima. Sestra nije Amerikanka i nema svoje prebivalište tamo već iznajmljeni apartman tako da nema opcije garantnog pisma. Opet ako kaže da ide sa mnom i kod nje i da ćemo ga mi financirati, kako to može dokazati?

tarantoo
19.08.2011., 16:24
A ja imam drugacije pitanje, recimo imam vizu za rad kao student znaci J1, dobim SSN, i odlucim ostati tamo... oce mi ga ukinut ako ostanem duze nego traje viza? Druga varijanta, dobim j1 odem radit vratim se, drugu god preko turisticke s tim j1 radim... to znam da je moguce, e al ja odlucim ostat zauvjek... moguc scenarij? I jos jedno pitanje posto zavrsavam faklutet, 2ispita jos, mislim da mi nece dat vizu na temelju tog fakulteta, e sad bi ja upisao jos jedan i dao par ispita, ocu dobit vizu il ce muljat posto imam 1 zavrsen vec..? Hvala unaprijed

super_maca
22.08.2011., 12:10
molim za pomoc!
15.10 putujem (barem se nadam) u new york na 2 tjedna, turisticki. trebala bih aplicirati za vizu, no bojim se vec unaprijed da cu imati problema pa molim za savjet. naime, imam 31 godinu i jos nisam diplomirala, ima 5 ispita do kraja. trenutno ne radim, a kroz cijeli studij sam radila honorarno na vise mjesta...no ne u zadnjih godinu dana. zivim sa deckom, nismo ozenjeni, ali smo 7 godina zajedno (ne znam sta je potrebno za dokaz o vanbracnoj zajednici), zivimo u njegovom stanu, on radi (stalno zaposlen). trenutno me on financira, no ne mogu priloziti dokaze racuna...jer ne primam trenutno nista na karticu. ne posjedujem nista, nikakve nekretnine i pokretnine, osim sto sam suvlasnica jedne male firme sa tatom, no ni tu ne privredujem trenutno.
zanima me sta da donesem na razgovor, kakve papire i kako da obrazlozim njima da sa 31. godinom ne zaradujem i jos sam na faksu i ne namjeravam tamo ostati? da li da nosim kopiju povratne karte i smjestaja? (to je vec naime sredeno jer nas putuje 9 i svi rade osim mene pa su poprlicno sigurni da ce dobiti vizu). sto bi moglo posluziti kao dokaz da cu se vratiti? da uzimam papire na faksu? vrijedi li ista datum obrane diplomskog i slicne stvari? vrijedi li ista papir o suvlasnistvu firme iako ne primam novce na racun? kako dokazati da me 'muz' trenutno financira? molim vas za ideje! i imam li sanse za vizu uopce?
pomagajte!
super_maca is offline Odgovori s citatom

Venera23
28.08.2011., 13:46
Postoji li ikakva sansa tj koji su uvjeti i procedura za dobiti radnu vizu na 6 mjeseci u Sad-u?

mixtape
29.08.2011., 09:35
dali bi mi netko mogao rec koliko bi me dosla najeftinija ama bas najeftinija povratn akarta do new yorka...hvala

*St.Cloud*
29.08.2011., 14:55
Jedno pitanje u vezi s razgovorom u ambasadi. Jel' se on vodi na engleskom ili na hrvatskom? U pitanju je turistička viza za Ameriku :)

*St.Cloud*
29.08.2011., 16:00
I da, ako ideš turistički, treba li ti garantno pismo? :confused:

Jellle
30.08.2011., 09:12
Jedno pitanje u vezi s razgovorom u ambasadi. Jel' se on vodi na engleskom ili na hrvatskom? U pitanju je turistička viza za Ameriku :)

svi ti oni s razgovora znaju da se sporazumiju na HR, ali ga natucaju, znaju ono najosnovnije. ja sam vodila razgovor na hrvatskom, frendica na engleskom.Bile smo istovremeno na dva šaltera.
Onada me čovijek nije nešto razumio pa mu ja rekla na engleskom kako se to kaže pa me pitao dali znam engl.ja rekla da znam. Pa me pitao da li želim pričati na eng. ja rekla da ne. ali bilo bi mi možda bolje da smo na engleskom razgovarali jer hrvatski mu je toliko loš da sam ga jedva razumjela.

ugl, ne moraš se brinuti ako ne znaš engleski. Kada dođeš na šalter ako on krene na engl. reci mu da ga ne razumiješ i da ne znaš engl.i on če krenuti na hrv. ili če te uputiti kod kolege na šalter.

e da a na šalteru prije, na kojem sam predavala papire i davala otiske radio je hrvat.bar mi se čini jer je pričao čisti hrvatski.

Jellle
30.08.2011., 09:15
vi koji koji ne radite probajte si ishoditi ako imate kakve poznanine u Americi garantno pismo, pogotovo ti Kira84 koja ideš kod dečka.

peachwoman
30.08.2011., 15:51
mene zanima ako netko možda zna, koliko hrvatski državljanin može bit u albaniji....:D

voditeljica1
30.08.2011., 23:07
90 dana unutar 6 mjeseci

peachwoman
31.08.2011., 11:59
90 dana unutar 6 mjeseci
Hvala:top:

PRINCEZA0504
01.09.2011., 01:33
Dragi moji dobili vizu ja i suprug bez problema......Imali smo sve moguce papire jedino sto suprug trenutno ne radi pa nas je bila frka zbog toga kad ono na kraju samo ga je pitao cime se inace bavi tj. koji mu je posao...Par pitanja npr. gdje idemo, koliko dugo i namjeravamo li ostati i kaze dobri covjek:mig: Dobiti cete vizu.....poslati cemo vam je postom.....eto to je ukratko to.....:top: Sreci nema kraja...... putujemo u 12 mjesecu i ostajemo mjesec dana........

triggger
01.09.2011., 10:18
Letim za Delhi preko Moskve. Vrijeme između dva leta je 3h i ne namjeravam napuštat aerodorom. Dali mi je potrebna tranzitna viza?

dinek1
01.09.2011., 16:45
želio bih studirati u mariboru, i pritom mi je potrebna viza..da li netko zna koliko se ceka na vizu za sloveniju?

nukac
01.09.2011., 17:09
cca 3 tjedna. Viza se vadi na Ambasadi u ZG.

zeljkooo
03.09.2011., 15:55
dal zna netko kakva je trenutno procedura za dobivanje turističke vize za ukrajinu?

susannah
04.09.2011., 09:16
dal zna netko kakva je trenutno procedura za dobivanje turističke vize za ukrajinu?
dodjes sa ispunjenim obrascima, slikom, uplatnicom i putovnicom, predas to i podignes za 5-7 dana
(bar je tako bilo prije mjesec dana)

tarantoo
05.09.2011., 20:38
JA bi ipak preporucio da ti slucajno na pamet ne padne da neznas engleski, jer vizu neces vidjeti. Iz banalnih razloga ne dobis vizu, a ne da velis da neznas eng...:504:

robybaggio
08.09.2011., 10:36
Evo i brat dobio vizu, isto ga nije praktički ništa pitao, kao ni mene prije dvije godine. Po priči imam osjećaj da se radi o istom tipu na šalteru. Vidjet ćemo sutra na koliko, ja sam dobio na 10 godina. Brat je student pa ne očekujem baš na toliko.

maricica
09.09.2011., 09:49
imam hr drzavljanstvo zivim u Austriji i imam radnu dozvolu za istu, pa me zanima kakve su sanse da dobijem turisticku vizu za ameriku? i gdje bi trebala podnijet zahtjev za vizu zgb ili bec? hvala:D

nukac
09.09.2011., 10:31
Mislim da ne bi trebalo biti problema. Pošto si rezident u Austriji, onda niti ne pokušavaj ići u ZG po vizu, nego se to rješava u Beču. U Zagrebu će te glatko odbiti, i poslati u Beč.

maricica
09.09.2011., 11:07
Mislim da ne bi trebalo biti problema. Pošto si rezident u Austriji, onda niti ne pokušavaj ići u ZG po vizu, nego se to rješava u Beču. U Zagrebu će te glatko odbiti, i poslati u Beč.

a sta mislis dal bi mi/nam trebali isti papiri ko i u hr il bi me/nas "drugacije gledali" te da bi se to rijesilo bez vecih problema ako bi isla cijela family il bi nas gledali da hocemo tam ostat:ne zna:

nukac
09.09.2011., 11:22
Ne, nego te u ZG neće htjeti ni gledat ako živiš u drugoj državi. USA viza se vadi prema tome gdje živiš (prema državi). Ako ti obitelj živi u HR, oni vade vizu u ZG.

maricica
09.09.2011., 11:31
Ne, nego te u ZG neće htjeti ni gledat ako živiš u drugoj državi. USA viza se vadi prema tome gdje živiš (prema državi). Ako ti obitelj živi u HR, oni vade vizu u ZG.

hvala!

tarantoo
09.09.2011., 15:19
Evo i brat dobio vizu, isto ga nije praktički ništa pitao, kao ni mene prije dvije godine. Po priči imam osjećaj da se radi o istom tipu na šalteru. Vidjet ćemo sutra na koliko, ja sam dobio na 10 godina. Brat je student pa ne očekujem baš na toliko.

Kako si uspio dobiti vizu na 10g? to je radna?

robybaggio
10.09.2011., 10:38
Kako si uspio dobiti vizu na 10g? to je radna?
Turistička. Takve danas dijele ako nisi nimalo problematičan.
Brat dobio na 2 godine, s obzirom na to da je na faksu i da ne radi mislim da je to OK.

nikica_os
10.09.2011., 12:37
pozz,
aplicirao sam za usa turisticku visu, ali kod ugovaranja interview-a online, morao sam odabrati 2 interviewa, naime ono sto me zbunjuje zasto 2 ?

evo detaljnije,
Appointment Information

Applicant Service Center (ASC)
Appointment Date: Monday, September 26, 2011 11:00 AM

Consulate
Appointment Date: Tuesday, September 27, 2011 08:00 AM

moje pitanje, sto je tocnije ASC?

hrvatski sam drzavljanin, zivim i radim u meksiku te imam radnu dozvolu, tamo sam i aplicirao.

hvala na odgovorima !

nukac
10.09.2011., 12:50
Možda je to nešto specifično za Meksiko? Prvi dan predaš papire, drugi dan imaš razgovor...
U HR imaš samo jedan appointment.

tarantoo
10.09.2011., 17:40
Turistička. Takve danas dijele ako nisi nimalo problematičan.
Brat dobio na 2 godine, s obzirom na to da je na faksu i da ne radi mislim da je to OK.

Za ameriku? pa frend je iso sad drugi put, jedva dobio na 2 mj....

sowuljaga
10.09.2011., 19:22
pa kad je problematican :D

nikica_os
11.09.2011., 12:31
Možda je to nešto specifično za Meksiko? Prvi dan predaš papire, drugi dan imaš razgovor...

pa da, izgleda ..

hvala

tarantoo
11.09.2011., 13:54
pa kad je problematican :D

lol ma nije... isla 3 frenda do sad za USA i nitko nije dobio vise od 4-6mj...

*St.Cloud*
11.09.2011., 14:22
da se pohvalim, dobih turističku vizu na 10 godina :D :) malo su me propitali što studiram, koja sam godina, kod koga i gdje idem, koliko ostajem i mislim da je to to :)

tarantoo
11.09.2011., 16:22
da se pohvalim, dobih turističku vizu na 10 godina :D :) malo su me propitali što studiram, koja sam godina, kod koga i gdje idem, koliko ostajem i mislim da je to to :)

Zar i ti na 10g u USA? i sad mos bit 10g tamo? pa ja ne vjerujem hahahah

*St.Cloud*
11.09.2011., 19:06

da, amerika :p a nemrem baš 10 godina tam bit :D treba i faks završiti :rolleyes:

Made in heaven
11.09.2011., 23:09

Moram pojasniti (pretpostavljam da se nisi šalio, ako jesi ipak će dobro doći drugima).
Kad dobiš turističku vizu na 10 godina to ne znači da možeš tamo ostati svih tih 10 godina (odnosno turistička viza na određeno razdoblje ne znači da se može ostati cijelo to dobiveno vrijeme), nego da u tih 10 godina ne trebaš ponovno podnojeti zahtjev za vizu (i ako imaš samo jedan ulaz onda unutar 10 godina imaš pravo jednom ući, ako imaš više ulaza-M onda unutar 10 godina imaš pravo ulaziti više puta).
Vrijeme u kojem ti je dozvoljeno boraviti u USA određuje službenik na ulasku u zemlju. To je najčešće 6 mjeseci. Nakon toga se mora izaći van iz zemlje.
Isto tako dobivena viza ne znači bezuvjetan ulazak u zemlju (nego samo da imaš pravo pokušati ući), jer također službenik prilikom ulaska u zemlju unatoč vizi može ti odbiti ulazak (ali se to u praksi baš ne događa, posebno europljanima).

Pedja87
12.09.2011., 15:03
Kad se vec govori o turistickim vizama za ameriku, zanima me sledece. Valjalo bi da odgovori neko ko je isao u posjeti prijateljima ili rodbini u americi i koji su slali ono garantno pismo. Vidim da sam ima neka nova vrsta garantnog pisma, kao zvanican formular I-134 koji potpisuje ovaj kod kojeg bi odsjeo i u kojem mora da navede popis sve svoje imovine i cuda i da pred zakonom garantuje za tebe da neces postati public charge dok si tamo.
A ima i ono obicno neformalno pismo koje se pise na obicnom papiru i regularno potpisuje i u kojem se kao poziva taj i taj da odsjedne kod mene nekoliko dana/nedelja i da cu mu pokazati atrakcije bla bla bla i da ce se vratiti doma nakon toga.

Da li je konzulu dovoljno pokazati ovo drugo neformalno pozivno pismo kao da se ima ostati kod nekog i da nas neko poziva tamo nekoliko nedelja turisticki, ili mora i ovo drugo koje je dosta komplikovano?

snjeskica_bijelic
12.09.2011., 19:01
Mozda malo sad upadam u pricu, ali zanima me, a ova tema je prevelika i bas ne znam di da citam, pa cu pitati... Otisla bi kod decka koji studira u Americi, razmisljam otici za Bozic, znaci tamo 12. mjesec i ostala bi 2-3 tjedna. E sad, sto se tice te vize, kako to ide i sto trebam napraviti? On kad je odlazio je samo nesto prijavio online i dobio vizu na 4 godine ja mislim, bez problema, a imao je i svakakve papire od faksa i tako...

Mene zanima koje sve papire trebam podici, napraviti, ponjeti sa sobom? Sta mi on kod kojeg dolazim mora dati, npr to neko garantno pismo da me poziva i da cu bit kod njega i tako? Koliko kosta viza?

Isto tako sam cula da je najbolje kad trazis vizu dati neki odredjeni dogadjaj koji ides vidjeti, npr neki sportski dogadjaj ili tako koji se odrzava u to vrijeme i onda te prije puste? :\

Molim vas za pomoc, bas ono od a do z sta da radim, jer razmisljam vec sljedeci mjesec to sve obaviti i kupiti kartu, jer su cijene za karte oko Bozica nenormalne...

PRINCEZA0504
12.09.2011., 22:42
Ja sam bila jednom i prije 10 dana su mi odobrili po drugi puta bez problem...Imala sam garantno pismo koje mi je poslao bratic Form-134,Affidavit of Support....I prvi i drugi puta.....Naravno to je on tamo ovjerio i poslao mi mailom a ja sam samo isprintala kod kuce.......:)

Kad se vec govori o turistickim vizama za
ameriku, zanima me sledece. Valjalo bi da odgovori neko ko je isao u posjeti prijateljima ili rodbini u americi i koji su slali ono garantno pismo. Vidim da sam ima neka nova vrsta garantnog pisma, kao zvanican formular I-134 koji potpisuje ovaj kod kojeg bi odsjeo i u kojem mora da navede popis sve svoje imovine i cuda i da pred zakonom garantuje za tebe da neces postati public charge dok si tamo.
A ima i ono obicno neformalno pismo koje se pise na obicnom papiru i regularno potpisuje i u kojem se kao poziva taj i taj da odsjedne kod mene nekoliko dana/nedelja i da cu mu pokazati atrakcije bla bla bla i da ce se vratiti doma nakon toga.

Da li je konzulu dovoljno pokazati ovo drugo neformalno pozivno pismo kao da se ima ostati kod nekog i da nas neko poziva tamo nekoliko nedelja turisticki, ili mora i ovo drugo koje je dosta komplikovano?

PRINCEZA0504
12.09.2011., 22:53
Sto se tice koji ti papiri sve trebaju procitaj na site-u od americke ambasade tamo ti sve objasne ne mozes pogrijesiti......Sve zavisi ides li na faks ili radis....Viza ti kosta 140 dolara koje moras uplatiti u Zagrebackoj banci prije dana termina tj. razgovora.....Ti polako skupi dokumente i kad to napravis ispuni njihov obrazac on line formular i morati ces imati sliku u jpg formatu 600*600 pa je moras priloziti uz obrazac...kad ga ispunis ides si odabrati datum za razgovor sa sluzbenikom i to je to.....Evo i ja putujem 15.12. za USA i prije 10 dana sam sve sredila da ne moram brinuti poslije sta i kako.......

Kad se vec govori o turistickim vizama za ameriku, zanima me sledece. Valjalo bi da odgovori neko ko je isao u posjeti prijateljima ili rodbini u americi i koji su slali ono garantno pismo. Vidim da sam ima neka nova vrsta garantnog pisma, kao zvanican formular I-134 koji potpisuje ovaj kod kojeg bi odsjeo i u kojem mora da navede popis sve svoje imovine i cuda i da pred zakonom garantuje za tebe da neces postati public charge dok si tamo.

Mozda malo sad upadam u pricu, ali zanima me, a ova tema je prevelika i bas ne znam di da citam, pa cu pitati... Otisla bi kod decka koji studira u Americi, razmisljam otici za Bozic, znaci tamo 12. mjesec i ostala bi 2-3 tjedna. E sad, sto se tice te vize, kako to ide i sto trebam napraviti? On kad je odlazio je samo nesto prijavio online i dobio vizu na 4 godine ja mislim, bez problema, a imao je i svakakve papire od faksa i tako...

Mene zanima koje sve papire trebam podici, napraviti, ponjeti sa sobom? Sta mi on kod kojeg dolazim mora dati, npr to neko garantno pismo da me poziva i da cu bit kod njega i tako? Koliko kosta viza?

Isto tako sam cula da je najbolje kad trazis vizu dati neki odredjeni dogadjaj koji ides vidjeti, npr neki sportski dogadjaj ili tako koji se odrzava u to vrijeme i onda te prije puste? :\

Molim vas za pomoc, bas ono od a do z sta da radim, jer razmisljam vec sljedeci mjesec to sve obaviti i kupiti kartu, jer su cijene za karte oko Bozica nenormalne...

Pedja87
12.09.2011., 23:05
Sto se tice koji ti papiri sve trebaju procitaj na site-u od americke ambasade tamo ti sve objasne ne mozes pogrijesiti......Sve zavisi ides li na faks ili radis....Viza ti kosta 140 dolara koje moras uplatiti u Zagrebackoj banci prije dana termina tj. razgovora.....Ti polako skupi dokumente i kad to napravis ispuni njihov obrazac on line formular i morati ces imati sliku u jpg formatu 600*600 pa je moras priloziti uz obrazac...kad ga ispunis ides si odabrati datum za razgovor sa sluzbenikom i to je to.....Evo i ja putujem 15.12. za USA i prije 10 dana sam sve sredila da ne moram brinuti poslije sta i kako.......

A ako radis, da li imas stalan posao i koje si papire nosila? Ili kakav ti je status, ako si student? Hvala na odgovorima :)

Venera23
13.09.2011., 11:20
Jel itko od vas ikada probao sudjelovati u lutriji vlade SAD-a za dobivanje zelene karte??

nukac
13.09.2011., 11:30
Da i nikad ništa. Naravno, na službenim stranicama, dvlotery. Inače, mislim da na dijaspori ima posebna tema o tome.

Pedja87
13.09.2011., 18:59
Jel itko od vas ikada probao sudjelovati u lutriji vlade SAD-a za dobivanje zelene karte??

Otprilike se podijeli oko 50000 svake godine, a izvlace oko 90 000 jer ce tih 40ak hiljada otpasti jer ne zadovoljavaju sve uslove. Prijavi se negdje oko 13 miliona godisnje, tako da sanse ispadaju tu oko 1:140. Ja cu da kusam srecu od oktobra premijerno :)

acm01
13.09.2011., 19:57
Znam da se o tome već puno pisalo itd... i da je ne postoji konkretan
odgovor, ali ipak...
Jeli ima kakvih naznaka skorašnjeg ukidanja (u idućih cca godinu dana)
viza za SAD za hrvatske građane?

nukac
13.09.2011., 20:25
Ja sam se javio 3 puta i nisu me izvukli. S tim da ima više stranica na kojima se unose podaci, većina stranica je preko posredničkih agencija i to naplaćuju. Jedina prava stranica, ona službena, je: http://www.dvlottery.state.gov/
Inače, ove godine je iz HR bilo samo 103 sretnika, Crna Gora ti je još slabija, 18...

Što se tiće ukidanja viza za USA, ja ne bi na to čekao...

PRINCEZA0504
13.09.2011., 21:00
A ako radis, da li imas stalan posao i koje si papire nosila? Ili kakav ti je status, ako si student? Hvala na odgovorima :)

Da ja sam stalno zaposlena i nosila sam potvrdu sa posla da sam zaposlena na neodredeno, pa potvrdu o visini place koja je jako mala ali to me pitao samo usmeno, vjencani list, potvrdu o nekretnini, izvod iz banke da imam na deviznom nesto novaca i to je to.....I rekli smo da idemo samo na dva tjedna u posjetu i rekao je nema problema i dobili vizu na 6 mjeseci i Multiple entries sto nam ionako ne treba....Inace mi ostajemo mjesec dana.....E da tip vize je B1/B2....tj turisticka...........:mig:

PRINCEZA0504
13.09.2011., 21:02
Sto se tice prijavljivanja za DV Lottery ja se prijavljujem vec dvije godine za redom pa za sada nista.....Ali tko ne igra ne moze biti ni izvucen....:D

Pedja87
14.09.2011., 00:58
Da ja sam stalno zaposlena i nosila sam potvrdu sa posla da sam zaposlena na neodredeno, pa potvrdu o visini place koja je jako mala ali to me pitao samo usmeno, vjencani list, potvrdu o nekretnini, izvod iz banke da imam na deviznom nesto novaca i to je to.....I rekli smo da idemo samo na dva tjedna u posjetu i rekao je nema problema i dobili vizu na 6 mjeseci i Multiple entries sto nam ionako ne treba....Inace mi ostajemo mjesec dana.....E da tip vize je B1/B2....tj turisticka...........:mig:

To je vec druga prica kad si stalno zaposlena i kad imas bracnog partnera u maticnoj zemlji, tu nema razloga da se ne izda viza. Al je zajeb dobiti je kad si student nezaposlen pri kraju studija, pa bi da prosetas malo :)

PRINCEZA0504
14.09.2011., 09:04
To je vec druga prica kad si stalno zaposlena i kad imas bracnog partnera u maticnoj zemlji, tu nema razloga da se ne izda viza. Al je zajeb dobiti je kad si student nezaposlen pri kraju studija, pa bi da prosetas malo :)

Bez problema sam vizu dobila i prvi puta kad nisam bila stalno zaposlena ni udata tako da sve zavisi i to puno o sreci....A ja tebi zelim sve najbolje......

tarantoo
14.09.2011., 20:25
A kaj se tice green card, dal u bubanj ide sve zemlje zajedno pa se izvlaci, il imaju sistem da za svaku zemlju posebno izvlace? znaci dal ide u bubanj 20miljona ili recimo svi ih RH pa prvih 150dobi vizu.......

nukac
14.09.2011., 20:38
Mislim da izvlače random. Vjerojatno kompjuter generira brojeve.

Yossarian
14.09.2011., 22:14
Tako je. Random je izvlacenje.

snjeskica_bijelic
14.09.2011., 22:16

Da tako i ja mislim rjesiti sve prije. Student sam redovni. I ako mi mozes reci posto si nedavno bila, sta te sve pitaju ti sluzbenici s kojima razgovaras, ima li nekih caka i kakav je to razgovor, ko razgovor za posao ili sta? Koja je tocna stranica za vizu? Hvala puno!

snjeskica_bijelic
14.09.2011., 22:23

Zapravo je cijela prica tih viza da na sve moguce nacine dokazes da se vracas i da zelis tamo samo na odmor ili da vidis malo, jer je njih svih strah da ces ostat u zemlji i postat izbjueglica, a svi znamo da ih u SAD-u ima previse od svih strana... Bas me i zbog toga strah, jer sam studentica, imam 19 godina, nemam ni nekretnina ni love ni muza, ni nista dokumentirano cemu bi se po tim njihovim kriterijima sigurno vratila doma. A hvala Bogu pa cu se vratit :D

I prije ce ti dati vizu ako dodjes sa vec kupljenom povratnom kartom, jer povratna karta garantira da si vec platio povratak, ali sigurno ne mislim kupiti kartu i onda da ne dobim vizu, sta cu s kartom onda.. propala.. hah.

Pedja87
15.09.2011., 02:44
Zapravo je cijela prica tih viza da na sve moguce nacine dokazes da se vracas i da zelis tamo samo na odmor ili da vidis malo, jer je njih svih strah da ces ostat u zemlji i postat izbjueglica, a svi znamo da ih u SAD-u ima previse od svih strana... Bas me i zbog toga strah, jer sam studentica, imam 19 godina, nemam ni nekretnina ni love ni muza, ni nista dokumentirano cemu bi se po tim njihovim kriterijima sigurno vratila doma. A hvala Bogu pa cu se vratit :D

I prije ce ti dati vizu ako dodjes sa vec kupljenom povratnom kartom, jer povratna karta garantira da si vec platio povratak, ali sigurno ne mislim kupiti kartu i onda da ne dobim vizu, sta cu s kartom onda.. propala.. hah.

Ako si student, tu oko 20ak godina, a nisi redovna i nemas nikog da ti posalje garantno pismo(podrazumijeva se da nemamo bracnog partnera, nekretnine, stalan posao), sanse da dobijes turisticku su u domenu teorije. I ako si redovna trazice ti neki dokaz da imas gdje da budes tamo tj da neko posalje garantno pismo za tebe, ili da im doneses rezervaciju hostela i povratne avio karte, sto ne dolazi u obzir ni pod razno. Zajeb ih je dobiti vizu u nasim godinama(18-24) kad nemamo nikog tamo.

No, da'ko se nesto iskombinuje :)

PRINCEZA0504
15.09.2011., 21:51
:top:[QUOTE=snjeskica_bijelic;35778785]Da tako i ja mislim rjesiti sve prije. Student sam redovni. I ako mi mozes reci posto si nedavno bila, sta te sve pitaju ti sluzbenici s kojima razgovaras, ima li nekih caka i kakav je to razgovor, ko razgovor za posao ili sta? Koja je tocna stranica za vizu? Hvala puno![/

Sto se tice razgovora sa sluzbenikom traje nekih 5-6 minuta.....Pita te zasto ides tj. koji je razlog putovanja, pa ce te pitati mozda jedno pitanje o svim tim dokumentima koje doneses i on ce procijeniti u tom trenu da li ce te pustiti ili ne....Sve je stvr srece....Ja sam prvi puta dobila sa 17 i po godina cim sam zavrsila srednju skolu i najbitnije je tada bilo da ga uvjerim da niposto ne ostajem gore....U biti samo moras biti opustena a znam da je u tom trenu tesko.....Odes na stranicu Americka ambasada i ides na non imigrant visas....Ponesi sve sa faksa papire i sretno......:):)

snjeskica_bijelic
16.09.2011., 14:12
Ako si student, tu oko 20ak godina, a nisi redovna i nemas nikog da ti posalje garantno pismo(podrazumijeva se da nemamo bracnog partnera, nekretnine, stalan posao), sanse da dobijes turisticku su u domenu teorije. I ako si redovna trazice ti neki dokaz da imas gdje da budes tamo tj da neko posalje garantno pismo za tebe, ili da im doneses rezervaciju hostela i povratne avio karte, sto ne dolazi u obzir ni pod razno. Zajeb ih je dobiti vizu u nasim godinama(18-24) kad nemamo nikog tamo.

No, da'ko se nesto iskombinuje :)

Redovan sam student, i kartu sam vec rezervirala tako da cu je kupiti do kraja mjeseca ja se nadam i onda cu im donijeti i povratnu kartu. Idem kod decka koji tamo studira i on ce mi poslati garantno pismo, ali posto on zivi kod neke obitelji (one obitelji koje internacionalnim studentima daju sobicu za par sto dolara mjesecno), da li bi mozda ta obitelj, tocnije ta neka zena kojoj placa i to, trebala poslati garantno pismo jer je to ipak njena kuca? :\

Hvala svima i drzite fige :D

Pedja87
16.09.2011., 22:36
Redovan sam student, i kartu sam vec rezervirala tako da cu je kupiti do kraja mjeseca ja se nadam i onda cu im donijeti i povratnu kartu. Idem kod decka koji tamo studira i on ce mi poslati garantno pismo, ali posto on zivi kod neke obitelji (one obitelji koje internacionalnim studentima daju sobicu za par sto dolara mjesecno), da li bi mozda ta obitelj, tocnije ta neka zena kojoj placa i to, trebala poslati garantno pismo jer je to ipak njena kuca? :\

Hvala svima i drzite fige :D

Kako mislis to rezervisala si kartu, a nisi kupila? Kako to funkcionise?

snjeskica_bijelic
17.09.2011., 14:34
Preko agencije, nasla sam let na internetu i rezervirala, rezervacija mi vrijedi do 27.09.
Ali sve ovisi od agencije do agencije, negdje ti rezervacije traju 2, 3 dana.
To je super stvar jer kad nadjes jeftinu kartu rezerviras ju ali mozes jos traziti jer se svaki dan mijenjaju cijene, pa mozes naletit na nesto jos jeftinije i bolje, samo otkazes rezervaciju. I kad zoves agenciju oni su vise nego ljubazni naci ti jeftin let i rezervirati ga...

nukac
17.09.2011., 16:59
Za razgovor u USA ambasadi ne treba imati povratnu kartu. Niti rezervaciju hotela.

snjeskica_bijelic
17.09.2011., 19:23
Za razgovor u USA ambasadi ne treba imati povratnu kartu. Niti rezervaciju hotela.

Znam da ne treba ali dobro dodje...

nukac
17.09.2011., 19:25
Pa i ne, jer sluzbenik ti to odmah vrati, bez da i pogleda.

snjeskica_bijelic
17.09.2011., 19:33
Meni su rekli u cak 2 agencije da tako napravim, a imalo mi i logike. Sad ne znam. Za otici raditi vizu fali mi jos samo garantno pismo koje ne znamo kako da napisu...

nukac
17.09.2011., 19:43
A kakve veze ima agencija s USA ambasadom? Ja ti rekoh svoja iskustva, ni kartu ni rezervaciju hotela nisu mi ni pogledali, nego je još onaj prvi službenik sve to lijepo vratio.

snjeskica_bijelic
17.09.2011., 20:07
Agencije di kupujes karte i di te opcenito savjetuju o tako dalekim putovanjima, sta sve trebas napraviti i koje papire trebas podignuti itd, pa su mi rekli i to. Da li ti znas mozda kako treba izgledati garantno pismo, ima neki predlozak koji se ispuni ?

nukac
17.09.2011., 20:18
Agencije nemaju pojma. Za garantno pismo postoji formular.

Coco_Nut
19.09.2011., 10:44
Ima mi logike da povratna karta nije nikakva garancija povratka.
Nije li više puta zaključeno da je povratna karta jeftinija od jednosmjerne. A i zar ne bi netko tko želi ostati u Americi platio povratnu kartu i to tretirao kao trošak ostanka u Americi?

conan
19.09.2011., 11:32
Ima mi logike da povratna karta nije nikakva garancija povratka.
Nije li više puta zaključeno da je povratna karta jeftinija od jednosmjerne. A i zar ne bi netko tko želi ostati u Americi platio povratnu kartu i to tretirao kao trošak ostanka u Americi?

Cijena jednosmjerne karte skoro pa je ista povratnoj , stoga to baš ništa ne znači....

acm01
19.09.2011., 16:34
Jeli moguće dobiti termin za izdavanje vize zajedno dvije osobe
(skupa ili odvojeno, ali isti dan) s obzirom da smo od konzulata
udaljeni cca 400km... USA viza...

nukac
19.09.2011., 16:41
Možete. Jedino računaj sa su dva dana, drugi dan treba po putovnicu. Jedino ako ćete ih nazad poštom.

acm01
19.09.2011., 16:44
Možete. Jedino računaj sa su dva dana, drugi dan treba po putovnicu. Jedino ako ćete ih nazad poštom.

Nazad bi ih definitivno poštom.
Gledamo pokušat sve u jednom danu, po mogućnosti zajedno,
a nisam zna jeli se možemo za isti dan oboje prijavit za razgovor...

udavaca-
19.09.2011., 17:34
Nazad bi ih definitivno poštom.
Gledamo pokušat sve u jednom danu, po mogućnosti zajedno,
a nisam zna jeli se možemo za isti dan oboje prijavit za razgovor...

mozete...prijavljujete se i birate termin sami na stranici ambasade

SELORS
20.09.2011., 20:17
Trebao bih ici na put u Australiju, rijec je o Business (Short Stay) Visa, za boravak do 3 mjeseca.
Diplomirao sam vec, ali sam nezaposlen, mogao bih prikazati putem bankovnih izvadaka da imam sredstva za boravak dolje.
Imam dokaz kome idem dolje, rijec je o jednom poslovnom projektu, koji ne traje dulje od 3 tjedna. Oni su svi drzavljani Australije, ali i Hrvati podrijetlom.
Kolika je cijena ovakvog tipa vize, kada se aplicira iz Zagreba?
Je li komplicirano dobiti takvu vizu? Je li uvjet stalno zaposlenje?
Dolje nemam rodbine, krvno srodstvo, idem na na poslovni projekt. Bilo je govora da se vadi turisticka viza, ali ipak je rijec o poslovnoj.
Takoder mi nije cilj ostanak dolje ili trajni zivot.

Doyle
28.09.2011., 09:27
Putujem u Kinu preko Moskve Aeroflotom. Zanima me da li mi je potrebna tranzitna vizu za Rusiju kad sletim na Seremetjevo u Moskvu.

Naime, u Aeeoflotu me uvjeravaju da ne treba, dok u Ruskom veleposlanstvu kazu da treba ukoliko napustam terminal. Stvar je u tome da ja slijecem na terminal E, a polijecem za Kinu sa terminala F.

Također, u Aeroflotu kazu da su to dva spojena međunarodna terminala te da ja ne ulazim na teritorij Rusije, te da mi zbog toga ne treba tranzitna viza.

Hvala

Pedja87
28.09.2011., 14:04
Nesto mi je to cudno, ja sam u Londonu isto mijenjao terminale i niko me nije cimao oko tranzitne vize, neki ljudi su cak i napustali aerodrom i setali po gradu do sledeceg leta i pustili su ih. Tako da vjerovatno postoji ta povezanost terminala, kao sto ti pomenuse. Provjeri jos na nekim forumima.

susannah
28.09.2011., 15:02
slusaj aeroflotovce, u pravu su.

didi07
28.09.2011., 23:29
bok,, imam par pitanja..
razmisljam ici u nizozemsku kao au pair, ili takav neki poslic, na nekih 5, 6 mjeseci. kako ne mozemo ostat izvan RH duze od 3 mj, dal moram trazit neku vizu, ili da probam otic pa sto bude,, da li je netko vec vadio te boravisne vize, koliko to traje, kosta, i dal ima puno problema s izdavanjem iste? da li mi mozda treba neka radna viza a ne boravisna,, jos uvijek sam student,, ali imam predavanja tek u 4 mj, pa do tada pokusavam radit nesto,, ako itko zna bilo sto,, molim vas hitno je..
hvala :)

wrench
29.09.2011., 09:26
Imam jedno pitanje.. trebala bih na intervju za američku turističku vizu u utorak. Plan je ići u u usa u 11. mjesecu na tjedan dana, putovnica mi vrijedi do 3. mj. iduće godine, a znam da bi trebala vrijediti 6 mjeseci nakon planiranog datuma boravka.
Trebam li vaditi novu pošto na stranici ambasade piše da je Hrvatska među zemljama koje produžuju putovnicu još 6 mjeseci nakon isteka?? Poslala sam im mail, ali nema odgovora pa sam se nadala da tu ima nekoga tko bi mi mogao pomoći prije nego li se obratim tetama u Petrinjskoj za info. Puno hvala :)

nikica_os
02.10.2011., 00:01

da, tako je i bilo, prvi dan sam dosao predat papire i uzeli su mi otiske, sto je trajalo ukupno 5 min.
drugi dan sam dosao na interview koji je trajao oko 2 minute :rofl:

ugl. dobio sam na 10 godina :kava:
pozz

kjut girl
07.10.2011., 21:47
hey ho, jel za boravak u finskoj tjedan dana treba vaditi vizu i kome se mogu obratiti u vezi toga? tenkju

vanelic
07.10.2011., 21:54
hey ho, jel za boravak u finskoj tjedan dana treba vaditi vizu i kome se mogu obratiti u vezi toga? tenkju

Viza. Of kors. Otiđeš lijepo u veleposlanstvo Afganistana u Tokiju i izvadiš tamo finsku vizu. Čas posla :D

nukac
07.10.2011., 22:27
Haha... I tebi dopizdila glupava :503: pitanja... :rofl: