View Full Version : Što je podznak i kako se računa što si u podznaku?
Siillva
19.06.2007., 19:44
Znam da sam u podznaku škorpion, ali nisam to sama saznala to mi je netko rekao (prijatejica) već davno računajući u nekom časopisu, al mene zanima kako se to računa?
Elektra
19.06.2007., 19:47
Ja sam našla davno neke tablice, ali možeš saznati i na www.astro.com tako da upišeš točne podatke (vrijeme, mjesto, datum i godinu rođenja) i onda će ti lijepo pisati što si u podznaku ;)
Znak : bik
Podznak : škorpion. :D
Ajme, kako ja mogu biti tvrdoglava ... :zubo:
Ja imam doma neku tablicu pomoću koje se podznak računa, već sam s njom hrpi frendova računala podznak.
BlondBombina
21.06.2007., 20:31
nije da nešto vjerujem u horoskope, al zabavno mi je sve to.
pitala me prijateljica jel ista stvar podznak i koji ti je znak u veneri?
naime podznak je izračunala po satu rođenja po onoj tablici da je škorpion, a za veneru joj opet ispada škorpion samo po drugoj tablici. sad jel to ista stvar?
naime podznak je izračunala po satu rođenja po onoj tablici da je škorpion, a za veneru joj opet ispada škorpion samo po drugoj tablici. sad jel to ista stvar?
Ja na ovoj temi, izgleda, visim samo da saznam sljedeće .... :cool: Ona ima natalnu kartu pa zna u kojem joj je znaku venera ili postoje upute za izračunavanje toga ? Ako da, gdje se to može naći ?
Elektra
21.06.2007., 21:23
Naravno da nije isto. Podznak je jedno, a gdje se nalazi Venera je sasvim druga stvar. Točnije, svaka planeta se nalazi u nekom znaku i to će joj lijepo biti naznačeno u natalnoj karti. :)
Onaj znak kada je rođena je zapravo znak u kojem se nalazi sunce prilikom rođenja i tako redom sve planete. :)
Elektra
21.06.2007., 21:26
Ja na ovoj temi, izgleda, visim samo da saznam sljedeće .... :cool: Ona ima natalnu kartu pa zna u kojem joj je znaku venera ili postoje upute za izračunavanje toga ? Ako da, gdje se to može naći ?
Ovako, najjednostavnije ti je sad da odeš na www.astro.com i vidjet ćeš dolje (desno od current planets) koje besplatne horoskope nude i ti odaberi Portrait. Tada ukucaš podatke koje te traži (mjesto, datum, vrijeme i godina rođenja i država) i onda ti izbaci ukratko opis tvoje natalne karte. Također, ako klikneš na More Free Horoscopes odaberi Chart drawing i tada će ti izbaciti i crtež pa možeš vidjeti kako to i izgleda :)
BlondBombina
21.06.2007., 21:34
mene osobno eopće to ne zanima, gledala si je po nekoj tablici u knjizici koju ima doma iz horoskopa i tamo pišu neke zone nešto da se ljudi rođeni iza 1983. trebaju dodavat nekakv sat pa ju i to zbunjuje.
ona nema natalnu kartu, za veneru sam joj ja pogledala na netu slucajno pa mi se ucinilo zanimljivo i zacudilo me da opet isto, pa sam pomislila da nije to ista stvar.
svejedno hvala
@elektra hvala rec cu joj da si pogleda sama.
mene osobno eopće to ne zanima, gledala si je po nekoj tablici u knjizici koju ima doma iz horoskopa i tamo pišu neke zone nešto da se ljudi rođeni iza 1983. trebaju dodavat nekakv sat pa ju i to zbunjuje.
ona nema natalnu kartu, za veneru sam joj ja pogledala na netu slucajno pa mi se ucinilo zanimljivo i zacudilo me da opet isto, pa sam pomislila da nije to ista stvar.
svejedno hvala
@elektra hvala rec cu joj da si pogleda sama.
I ja imam tu tablicu, ono gdje se od '83. - e oduzima sat vremena od rođenja za one koji su rođeni u ljetnom periodu. Tu ništa nije zbunjujuće, oni koji su rođeni preko ljeta oduzmu 1 sat, koji nisu, niš ne oduzimaju.
A gdje si to s venerom našla na Netu ?
BlondBombina
22.06.2007., 09:30
I ja imam tu tablicu, ono gdje se od '83. - e oduzima sat vremena od rođenja za one koji su rođeni u ljetnom periodu. Tu ništa nije zbunjujuće, oni koji su rođeni preko ljeta oduzmu 1 sat, koji nisu, niš ne oduzimaju.
A gdje si to s venerom našla na Netu ?
Mozda malo glupo, al otkad do kad tocno traje taj ljetni period?
To s venerom sam slucajno tu negdje procitala, neko je spomenuo da izgled ovisi o tome u kojem ti je znaku venera pa me zainteresiralo.
Mislila sam uvijek ako nesto u tom horoskopu ima da je do znaka i podznaka.
Zanimljivih stvari u svakom slucaju.
Fish 1968
01.07.2007., 10:21
Danas podznak, kao i cijelu natalnu kartu izrađuje astrološki software. Ranije se izrađivala ručno, pa je sve i duže trajalo.
Što je sve potrebno, te kako se ručno izrađuje natalna karta (i određuje podznak) - virni ovdje (http://www.astro-art.net/tx-169.html).
GnothiSeauton
06.07.2007., 12:25
Ja mislim da niste zapravo odgovorili na pitanje. Podznak je onaj znak koji se uzdiže na istočnom obzorju u trenutku rođenja (naravno, jel, nema veze što je dan, zvjezde su i dalje na nebu na tom mjestu, samo se ne vide). To ovisi od vremena rođenja u danu (jer cijeli zodijački krug "prošeta" po nebu svaki dan) i od lokacije (budući da na različitim mjestima na zemlji različiti znakovi "prošetaju" preko obzora u različito vrijeme).
Ovako, najjednostavnije ti je sad da odeš na www.astro.com i vidjet ćeš dolje (desno od current planets) koje besplatne horoskope nude i ti odaberi Portrait. Tada ukucaš podatke koje te traži (mjesto, datum, vrijeme i godina rođenja i država) i onda ti izbaci ukratko opis tvoje natalne karte. Također, ako klikneš na More Free Horoscopes odaberi Chart drawing i tada će ti izbaciti i crtež pa možeš vidjeti kako to i izgleda :)
ok al gdje tu piše (kad izračunaš) koji si podznak??
odmah pod Introduction
"Sun in Pisces, Moon in Virgo • Ascendant in Taurus, Venus in the Eleventh House • Moon in the Fifth House • Saturn in the Seventh House • Sun in the Eleventh House • Venus in the Eleventh House
The Data Page"
a i kasnije ti se par puta ponavlja
:five:
Elektra
12.07.2007., 22:12
Ascendant = podznak :)
SkyAngel
21.07.2007., 12:18
a što znači descendant?
Ja sam u znaku blizanac, u podznaku škorpija. a descendant mi je bik. Što je descendant, može mi netko odgovorit? hvala:)
mystery
25.07.2007., 02:21
a što ona znači taj podznak?svaki horoskopski znak ima svoje osobine, a šta onda s podznakom,imaš i te osobine,ne kužim...Može mi netko objasniti?
Still wonder
25.07.2007., 02:33
a što ona znači taj podznak?svaki horoskopski znak ima svoje osobine, a šta onda s podznakom,imaš i te osobine,ne kužim...Može mi netko objasniti?
i mene je to baš interesiralo kad sam saznala što sam podznak,
i onda sam shvatila da se u njemu baš prepoznam puno bolje iako ljudi često kad me vide pogode moj znak,
pa sam shvatila da je znak u biti onako kako te drugi vide,
a podznak tvoja prava priroda.
podznak je valjda ono prikriveno.
znak je forma osobe, a podznak njen sadržaj.
al jedno ne isključuje drugo, ako su znak i podznak kompatibilni, vjerojatno je riječ o finom pretapanju,
a kad nisu onda su valjda ti neki rascijepi i krajnosti u osobnosti veći.
mystery
28.07.2007., 03:13
Aha, hvala..Polako shvaćam,znači one osobine koje ja imam a koje nisu baš tipične za moj horoskopski znak to bi trebale bit osobine mog podznaka(ako sam točno izračunala to je škorpion)?
Inače ja se baš nekako nalazim u osobinama svog znaka raka, pa sad me baš zanima što imam od škorpiona.Idem istražit, hehe...he..
nema forme i sadrzaja. odnosno, i jedno i drugo je i forma i sadrzaj.
razlika je:
podznak -> ono sto (vec) jesi, kakav si rodjen, sto ti je dano. iz tog razloga, podznak opisuje fizicki izgled, karakter i slicno.
znak -> ambicija, ono sto sami od sebe zelimo napraviti.
Baphomet
28.07.2007., 20:55
Za mene je podznak ono kako se predstavljaš svijetu tj. okolini dok je znak tamo gdje ti je duša :)
Za mene je podznak ono kako se predstavljaš svijetu tj. okolini dok je znak tamo gdje ti je duša :)
hmm al zanimljivo je da mi se cini kako primjecujem da je vanjsko ponasanje u nekim situacijama slicnije znaku, a unutarnje raspolozenje podznaku :misli:
no vjerojatno je tu jos faktora u igri :)
vilinska musica
31.07.2007., 00:22
a da li treba i u astro.com ukucati sat manje za rodjene nakon '83 - ljetni period ili on to odmah automatski detektira?
Lutijena
31.07.2007., 03:57
a da li treba i u astro.com ukucati sat manje za rodjene nakon '83 - ljetni period ili on to odmah automatski detektira?
ne treba nista,program je vec podesen,tako da uradi automatski:)
Baphomet
31.07.2007., 08:14
hmm al zanimljivo je da mi se cini kako primjecujem da je vanjsko ponasanje u nekim situacijama slicnije znaku, a unutarnje raspolozenje podznaku :misli:
no vjerojatno je tu jos faktora u igri :)
Naravno, previše je faktora u igri da bi se mogla napraviti analiza samo na osnovi znaka i podznaka.
Znak i podznak bi bio samo dio kostura koji moze sluziti za ćaskanje uz kavu :)
Septembar
15.08.2007., 14:31
http://www.astro-art.net/asc.php
molim ;)
mystery
10.09.2007., 19:48
Meni nije bilo jasno nita u vezi podznaka, sada sam nabavila slučajno ovu knjigu "Astroloka svatara " -Silvija Čolić
i osim ostalog imaju pojanjeni podznaci...
za svaki znak je posebno pojanjen podznak, tj. neće te dobiti iste osobine od podznaka ako ste lav i podznak rak ili ako ste bik i podznak rak...
meni je ba točno, one osobine koje ne piu kod mog znaka su u podznaku...nabavite knjigu odlična je :)(80 kn:))
Podznak utječe na razvoj osobnosti i građenje vlastitih identiteta unutar okoline u kojoj živimo.Govori o naim težnjama i prirodnim sklonostima, kao i načinu na koji vidimo sebe i predstavljamo se drugima.....
e, kod mene je stvar poprilično zeznuta sa podznacima :lol:
bila sam kod 2 profesionalna astrologa(tj. svi su mamini i tatini prijatelji) i jedan čiko kaže da sam strijelac, a teta kaže škorpija :rofl: , a treći 'astrolog' je jedna knjiga, navodno bestseler, kaže da sam ovan ... škorpija sigurno nisam :rolleyes: a sad ne znam ... najvjerovatnije sam ovan u podznaku, ali ne mora da znači... uhhh!!! a tabele na netu kažu da sam na granici škorpija-strijelac (tj. negdje sam škorpija, a negdje strijelac) pa sad vi vidite :lol:
Saradonija
05.10.2007., 08:29
e, kod mene je stvar poprilično zeznuta sa podznacima :lol:
bila sam kod 2 profesionalna astrologa(tj. svi su mamini i tatini prijatelji) i jedan čiko kaže da sam strijelac, a teta kaže škorpija :rofl: , a treći 'astrolog' je jedna knjiga, navodno bestseler, kaže da sam ovan ... škorpija sigurno nisam :rolleyes: a sad ne znam ... najvjerovatnije sam ovan u podznaku, ali ne mora da znači... uhhh!!! a tabele na netu kažu da sam na granici škorpija-strijelac (tj. negdje sam škorpija, a negdje strijelac) pa sad vi vidite :lol:
Pa kad si rođena, pa da vidimo..Ako imaš točan sat rođenja onda ti ascedent pada točno na određen stupanj nekog znaka, i onda si taj znak u podznaku. Ne postoji podznak 'na granici', možeš bit jedan jedini, ako ti je asc na 29°59 škorpiona, onda si škorpion. Mogućnost je i da ti je cijeli strijelac unutar 1.kuće. Onda bi bila škorpion sa primjesama strijelca.
Saradonija
05.10.2007., 09:07
Ascedent ili podznak je znak koji se uzdiže na istočnom horizontu u trenutku vašeg rođenja. Prema njemu se određuju sve ostale kuće natalnog horoskopa, a najčešće prema sistemu Placidus, iako ima i drugih sistema (Koch, Regiomontanus..).
Ascedent izračunavamo pomoću Efemerida i Tablica kuća.
Računa se ovako:-potrebni su ovi podaci:
1. sideralno vrijeme za vaš datum rođenja (pročita se u efemeridama);
2. geografska dužina mjesta rođenja pretvorena u sate i minute (možete izračunati sami gledajući u atlas, a postoje i već izračunati podaci koje možete naći u raznim astro priručnicima ili na netu)
3. vaš sat rođenja umanjen za 1 sat ukoliko ste rođeni na području ex Juge, pošto se ex Jugoslavija nalazi 1 sat manje od Griniča
4. korekcija-za svaki sat rođenja dodati po 10 sekundi.
Zbir ovih podataka daje vaše sideralno lokalno vrijeme u trenutku rođenja, i to se vrijeme onda pogleda u Tablicama Kuća.
PRIMJER:
osoba rođena 13.04.1979., 19:41h, Rijeka
sideralno vrijeme (iz Efemerida): 13h 22m 21s
geograf.dužina Rijeke pretvorena u sate: 0h 57m 48m
sat rođenja minus 1h: 18h 41min
korekcija 10sek po satu rođenja: 0h 3min 6s
Zbrojeno: 33h 04min 15s - kako je prešlo 24h, oduzme se 24h. Dobiveni broj je 9h 04min 00sek - OVAJ SE SAT POGLEDA U TABLICE KUĆA I ON PADA NA 4°43' ŠKORPIONA i označava položaj Ascedenta, a ostale kuće se također prepišu.
Astrološki se može podznak (ascedent) izračunati na tropski ili sideralni način. Ovo gore je tropski način i tako se računa u zapadnoj astrologiji.
Ascedent ili podznak predstavlja onaj dio ličnosti koji se odnosi na tijelo, i onaj dio nas koji pokazujemo na prvi dojam. Tako nas okolina ispočetka vidi.
U osnovi čovjek se sastoji karakterno od Sunca, Mjeseca i Ascedenta.
Sunce je duh, Mjesec duša, a ascedent tijelo.
Osoba iz gornjeg primjera ima Sunce u Ovnu a podznak u Škorpionu. Znači da će je isprva ljudi doživljavati zatvorenom, tajanstvenom, strastvenom i sumnjičavom (ascedent Škorpion), a s vremenom će doći do izražaja dinamična, aktivna i otvorena strana ličnosti (sunce u ovnu).
Pa kad si rođena, pa da vidimo..Ako imaš točan sat rođenja onda ti ascedent pada točno na određen stupanj nekog znaka, i onda si taj znak u podznaku. Ne postoji podznak 'na granici', možeš bit jedan jedini, ako ti je asc na 29°59 škorpiona, onda si škorpion. Mogućnost je i da ti je cijeli strijelac unutar 1.kuće. Onda bi bila škorpion sa primjesama strijelca.
rođena sam 09.06.1993 u 18h 15min na Cetinju, CG. Ajde, pliz 'pogledaj' :s :D
Saradonija
09.10.2007., 09:11
rođena sam 09.06.1993 u 18h 15min na Cetinju, CG. Ajde, pliz 'pogledaj' :s :D
Datum kada si rođena pada u vrijeme kada se sat pomaknuo (Daylight Saving Time) i u većini astroloških programa potrebno je da dodaš 1 sat na tvoj sat rođenja. Tako ti onda asc pada na 18°59 Strijelca.
Svi oni koji su rođeni nakon 1984. moraju pri proračunu ascedenta dodati jedan sat na svoj sat rođenja.
vilinska musica
09.10.2007., 12:36
Svi oni koji su rođeni nakon 1984. moraju pri proračunu ascedenta dodati jedan sat na svoj sat rođenja.
Dodati? Ja sam u jednoj knjizi citala oduzeti. I opat pitam, jel astro.com to prepoznaje automatski? Jer meni je nekako prilicno nevjerojatno da sam ja dupli ovan :ne zna:
A i ovaj astro-art.net pokazuje nekad drugacije nego astro.com.
Datum kada si rođena pada u vrijeme kada se sat pomaknuo (Daylight Saving Time) i u većini astroloških programa potrebno je da dodaš 1 sat na tvoj sat rođenja. Tako ti onda asc pada na 18°59 Strijelca.
thx :p :mig:
Saradonija
12.10.2007., 22:05
Wolfy,
Upozorila me Fish1968 da sam pogriješila u računanju tvog ascedenta. Na astro.com možeš izračunati natalnu i tamo je on na 24°Škorpiona...
...sad sam i ja zbunjena...:ne zna:
Fish 1968
12.10.2007., 23:46
Aj da onda ispišem cijelu računicu da ne ostane nedoumica. :)
Ascedent za rođenje 9. 06. 1993. u 18 h 15 min u Cetinju. Od tog vremena potrebno je oduzeti:
- jedan sat za GMT
- jedan sat za ljetno vrijeme, čime dobivamo 16 h 15 min
Nadalje:
- geografska dužina Cetinja 18º 55' pretvoreno u sate iznosi 1 h 15 min 39 sek
Lokalno vrijeme dobivamo zbrajanjem ovoga:
16 h 15 min
+1 h 15 min 39 sek
=17 h 30 min 39 sek
- korekcija 17 x 10 = 170 sek = 2 min 50 sek
Sideralno iz efemerida za datum je 17 h 9 min 30 sek. Zbrajanjem sideralnog, korekcije i lokalnog dobivamo:
17 h 9 min 30 sek
17 h 30 min 39 sek
+ 2 min 50 sek
= 34 h 42 min 59 sek
Rezultatu 34 h 42 min 59 sek još na kraju oduzmemo 24 h i konačno to iznosi:
10 h 42 min 59 sek
U tablicama kuća za zemljopisnu širinu 42º (Cetinje) ascedent je na 24º scorpio.
Aj da onda ispišem cijelu računicu da ne ostane nedoumica. :)
Ascedent za rođenje 9. 06. 1993. u 18 h 15 min u Cetinju. Od tog vremena potrebno je oduzeti:
- jedan sat za GMT
- jedan sat za ljetno vrijeme, čime dobivamo 16 h 15 min
Nadalje:
- geografska dužina Cetinja 18º 55' pretvoreno u sate iznosi 1 h 15 min 39 sek
Lokalno vrijeme dobivamo zbrajanjem ovoga:
16 h 15 min
+1 h 15 min 39 sek
=17 h 30 min 39 sek
- korekcija 17 x 10 = 170 sek = 2 min 50 sek
Sideralno iz efemerida za datum je 17 h 9 min 30 sek. Zbrajanjem sideralnog, korekcije i lokalnog dobivamo:
17 h 9 min 30 sek
17 h 30 min 39 sek
+ 2 min 50 sek
= 34 h 42 min 59 sek
Rezultatu 34 h 42 min 59 sek još na kraju oduzmemo 24 h i konačno to iznosi:
10 h 42 min 59 sek
U tablicama kuća za zemljopisnu širinu 42º (Cetinje) ascedent je na 24º scorpio.
uhh, izgledakomplikovano :confused:
i, naravno, mnogo hvala :mig: :cerek: :top:
CosmaShiva
22.10.2007., 00:46
koji je meni podznak? rođena 14.08.1981 u 10.30 :)
Fish 1968
22.10.2007., 18:39
koji je meni podznak? rođena 14.08.1981 u 10.30 :)
Za izračun podznaka moraš napisati i mjesto rođenja.
CosmaShiva
22.10.2007., 23:21
Za izračun podznaka moraš napisati i mjesto rođenja.
Hrvatska, ili još preciznije? :)
Fish 1968
23.10.2007., 10:03
Hrvatska, ili još preciznije? :)
Za točan stupanj podznaka naravno da je potrebno preciznije. Ali ako je Hr onda je podznak vaga. Evo, probaj sama. (http://www.forum.hr/showpost.php?p=9202543&postcount=396) :)
Bankovac
08.11.2007., 01:29
Molim vas može li meni netko reći što sam u podznaku?
Rođena 9.12.1966.u 12.45.Orahovica???:s :s
Saradonija
08.11.2007., 07:50
Molim vas može li meni netko reći što sam u podznaku?
Rođena 9.12.1966.u 12.45.Orahovica???:s :s
podznak si Ovan. Svoju natalnu kartu besplatno možeš napraviti na www.astro.com
Bankovac
08.11.2007., 23:19
:cheer:
Hvala draga....puno
starfakerica
04.12.2007., 12:18
zapravo negdje djevica u podznaku, negdje lav... :confused:
kak cu saznat sta sam tocno... :misli:
Saradonija
04.12.2007., 13:08
zapravo negdje djevica u podznaku, negdje lav... :confused:
kak cu saznat sta sam tocno... :misli:
Na stranici www.astro.com ukucaj svoje podatke (http://www.astro.com/cgi/ade.cgi?ract=xx687474703a2f2f7777772e617374726f2e6 36f6d2f6367692f63686172742e6367693f72733d333b62747 9703d77326777&lang=e&rs=3&btyp=w2gw)
možeš bit jedan jedini, ako ti je asc na 29°59 škorpiona, onda si škorpion. Mogućnost je i da ti je cijeli strijelac unutar 1.kuće. Onda bi bila škorpion sa primjesama strijelca.
tako je nekako u mom slučaju. asc mi je na 29°38 škorpiona, a cijeli strijelac unutar 1. kuće.
edit: samo da nadodam da me prilično iznenadilo :eek: kada sam vidjela da je mom dečku sunce na 29°38 ribe.
starfakerica
04.12.2007., 19:50
Na stranici www.astro.com ukucaj svoje podatke (http://www.astro.com/cgi/ade.cgi?ract=xx687474703a2f2f7777772e617374726f2e6 36f6d2f6367692f63686172742e6367693f72733d333b62747 9703d77326777&lang=e&rs=3&btyp=w2gw)
tnx:w
starfakerica
04.12.2007., 19:54
...ispada lav :(
aaaaaaa joooj, oni su mi koma!
a kombinacija bika i lava je :horor: koliko ja znam!!!!!!!
zato i jesam takva, kakva jesam... :ne zna:
kako znate koji ste podznak???
kako znate koji ste podznak???
ovisi u koliko si sati rodjen..potrazi na netu, ima puno stranica koje ti pokazu podznak ako ispunis polja s datumom i satom rodjenja..
usput, ja sam zenska riba, podznak lav..sto zvijezde kazu, s kim bih se trebala najbolje slagati u ljubafi..? ako se netko u to razumije..tnx unaprijed..
Rakić 1.7. ali u podznaku ili jarac ili vodolija-svaki put mi drugačije kažu, pa ja uzmem kako mi kad odgovara :D mada bih voljela tačno znati koji sam podznak :cry: ....
msvijet
16.01.2008., 09:51
Rakić 1.7. ali u podznaku ili jarac ili vodolija-svaki put mi drugačije kažu, pa ja uzmem kako mi kad odgovara :D mada bih voljela tačno znati koji sam podznak :cry: ....
Za podznakd se gleda vrijeme rodenja. zelim rec datum uz vrijeme rodenja. sat i minuta.
Evo par linkova za odredivanje podznakova
http://www.astrolook.com/podznak.shtml
http://www.horoskop.co.yu/zapadni/tabela.html
jedno i drugo je isto
mystery
16.01.2008., 21:01
ako želiš točno izračunati idi na ovu straicu http://www.astro.com/cgi/atxgen.cgi?btyp=apx&&cid=bi1fileg6NIXG-u1185323008 najpouzdanija je(samo tamo upišeš svoje podatke, ako ti se pojavi ovo ivana hehe onda add a new person)..kaže ti i za koliko minuta bi ti bila drugi podznak i opis i sve...
Za podznakd se gleda vrijeme rodenja. zelim rec datum uz vrijeme rodenja. sat i minuta.
Evo par linkova za odredivanje podznakova
http://www.astrolook.com/podznak.shtml
http://www.horoskop.co.yu/zapadni/tabela.html
jedno i drugo je isto
Hvala,
ali često mi izađe drugačije iz razloga što je 1981. godine počelo ljetno računanje vremena, i negdje to uključe,tu vremensku razliku i onda sam jarac, a negdje je valjda ne uključe u računanje pa ispadnem vodolija...i svaki put drugačije :( ali pretpostavljam da je ispravno sa računanjem ljetnog vremena :ne zna:
Opet isto, na karti msvijet-a sam jarac, a prema mystery sam vodolija
Fish 1968
17.01.2008., 10:02
Opet isto, na karti msvijet-a sam jarac, a prema mystery sam vodolija
Točan podznak je na 7º vodenjaka. Ljetno vrijeme se mora uračunati, što na astro.com-u to naravno i rade.
Točan podznak je na 7º vodenjaka. Ljetno vrijeme se mora uračunati, što na astro.com-u to naravno i rade.
Hvala :kiss:
http://alas.matf.bg.ac.yu/~mr03244/podznak.html
Ovaj link me zbunio, davno sam naišla na njega i tu izračunala da sam jarac, ako oduzmem 2 sata kako piše...(1981.god. ljetno vrijeme) a negdje mi ispadne vodolija, kao npr na astro.com
Baby Blues
29.02.2008., 22:25
Pozdrav!
Može li netko na brzinu riješiti me dileme jesam li rak ili blizanac u podznaku.Naime,po nekim izvorima sam jedno, po nekima drugo.Ispričavam se što nemam link na natalnu.Može ovako:23.06. 1976., 5.10.jutro, Split? I malko o ljubavi:)) Hvala puno!
Fish 1968
02.03.2008., 00:29
Pozdrav!
Može li netko na brzinu riješiti me dileme jesam li rak ili blizanac u podznaku.Naime,po nekim izvorima sam jedno, po nekima drugo.Ispričavam se što nemam link na natalnu.Može ovako:23.06. 1976., 5.10.jutro, Split?
Rak.
Natalna karta (http://tinypic.com/fullsize.php?pic=2s7zvhw&s=3&capwidth=false)
gold star
06.03.2008., 12:02
imam pitanje..kako odrediti podznak?:confused:
nisam baš skužila sve te tablice...inače rođena sam 20.06.1988 u 4 ujutro...???pa ako netko zna:moli:
Fish 1968
06.03.2008., 22:40
imam pitanje..kako odrediti podznak?:confused:
nisam baš skužila sve te tablice...inače rođena sam 20.06.1988 u 4 ujutro...???pa ako netko zna:moli:
U podznaku si blizanac, ako si rođena u Slavonskom Brodu i okolici.
gold star
07.03.2008., 12:16
U podznaku si blizanac, ako si rođena u Slavonskom Brodu i okolici.
da u Sl.Brodu sam rođena...e hvala ti...:mig:
>Ladybug<
14.04.2008., 15:43
kad se racuna podznak jel se mora ako si rođen npr u 19 po ljetnom vremeni vratiti jedan sat unazad.......
nadam se da ste me skužili :zubo:
Imam jedno pitanje pa bih molila nekog upućenog u astrologiju da mi dade savjet! Hvala!
Dakle, rođena sam 13.6.1984. u 23:30 u Varaždinu. Muči me to što sam na nekim portalima pročitala da od sata svog rođenja moram oduzeti jedan sat zbog nekog ljetnog računanja vremena. To mi onda totalno poremeti podznak, od Ribe mi se prešalta na Vodenjaka ili čak Jarca! Isto tako, na raznim stranicama dobivam različite položaje Mjeseca, ili mi je u Strijelcu ili Jarcu!
Kaj sam onda pobogu u podznaku i da li trebam onda oduzeti taj sat vremena od sata rođenja? Hvala puno na odgovoru!
Fish 1968
28.04.2008., 22:08
Imam jedno pitanje pa bih molila nekog upućenog u astrologiju da mi dade savjet! Hvala!
Dakle, rođena sam 13.6.1984. u 23:30 u Varaždinu. Muči me to što sam na nekim portalima pročitala da od sata svog rođenja moram oduzeti jedan sat zbog nekog ljetnog računanja vremena. To mi onda totalno poremeti podznak, od Ribe mi se prešalta na Vodenjaka ili čak Jarca! Isto tako, na raznim stranicama dobivam različite položaje Mjeseca, ili mi je u Strijelcu ili Jarcu!
Kaj sam onda pobogu u podznaku i da li trebam onda oduzeti taj sat vremena od sata rođenja? Hvala puno na odgovoru!
U podznaku si vodenjak, a Mjesec je u znaku strijelca. Korekcija za ljetno vrijeme se treba uračunati, većina astroloških programa tu korekciju automatski uračunava. Pisali smo o tome na ovom topicu.
Girl - natalna karta (http://tinypic.com/view.php?pic=2u5t9x0&s=3)
Hvala ti! :)
Ajoj koja kombinacija, ne znaš jel' luđi Blizanac ili Vodenjak! :)
grčka kiparica
05.05.2008., 15:37
Pomoć onih koji znaju izračunat podznak, ja sam neznalica, u jednom horoskopu sam jarac, u drugom vodenjak. 23.06.1984. Zagreb, 21.25 ili 21.30 (fakat ne znam precizno vrijeme)
unaprijed zahvaljujem!!!
Pomoć onih koji znaju izračunat podznak, ja sam neznalica, u jednom horoskopu sam jarac, u drugom vodenjak. 23.06.1984. Zagreb, 21.25 ili 21.30 (fakat ne znam precizno vrijeme)
unaprijed zahvaljujem!!!
U podznaku si jarac, mjesec ti je na 28° ovna
grčka kiparica
05.05.2008., 19:48
Ne razumijem što se dogodilo s mojim postom napisanim po drugi put oko 16h... Napišem, pošaljem, sve normalno, odjavim se, dođem sad pročitati odgovor i nema mog posta po drugi put. Može li mi netko reći zašto?
Pms puno hvala za podznak!PO TREĆI PUT
Fish 1968
05.05.2008., 20:52
Ne razumijem što se dogodilo s mojim postom napisanim po drugi put oko 16h... Napišem, pošaljem, sve normalno, odjavim se, dođem sad pročitati odgovor i nema mog posta po drugi put. Može li mi netko reći zašto?
Nešto si pobrkala jer si napisala samo jednom post i taj je kao što si vidjela premješten na Astrohelp zajedno s odgovorom. :)
grčka kiparica
05.05.2008., 21:30
Ma da skužila sam tek kasnije. :bonk:
cinober
05.05.2008., 22:45
ovo mi je bio veeeliki problem. od kada se na našim prostorima pomiče vrijeme?
Fish 1968
05.05.2008., 22:51
ovo mi je bio veeeliki problem. od kada se na našim prostorima pomiče vrijeme?
Mislim da je u Hrvatskoj (tada Yugi) računanje ljetnog vremena počelo od 1983. godine.
Klara22
15.06.2008., 11:13
jel mozete i meni izracunati podznak, 19.12.1983 , 3.25 , Osijek
kachunchica
15.06.2008., 11:38
Podznak si mozesh sama izracunati na astro.com (http://www.astro.com/) stranici. :)
Odaberesh Free horoscopes, pa Personal Portrait i pratish upute kako unijeti svoje podatke. Na kraju dobijesh mini...pa Personal Portrait:D i na njemu ces vec na pocetku pod Introduction vidjeti da pise prvo gdje su ti Sunce i Mjesec, a onda i Ascendent(=podznak):mirko:.
Na dnu stranice imash napisane i sve ostale pozicije planeta i aspekata u tvom natalu, a i u okviru tog portretica dobijesh neki sturi astro prikaz sebe.:)
Ima josh jedna opcija, ako covjek hoce izraditi bash natalnu kartu:D
Onda pod tim Free horoscopes odaberesh ili Chart drawing Ascendent ili Extended chart drawing.
Razlika je u tome sto na prvoj opciji dobijesh osnovnu natalku(sa svim aspektima, skroz je mjerodavna), a na drugoj ima jako puno opcija za razlicite karte, sto sinastrije i sl.
Ali ako vec netko odluci ovu drugu opciju i zeli natalnu kartu uraditi, onda bira logichno: Natal chart wheel.
M!CHELLE
18.06.2008., 20:02
Ja pojma nemam točno vrijeme kad sam rođena... :hekla:
Saradonija
18.06.2008., 20:10
Ja pojma nemam točno vrijeme kad sam rođena... :hekla:
pogledaj u rodni list.
jagodica_bobica
18.06.2008., 20:45
meni je mama čitav život govorila da sam rođena u neko vrijeme po kojem bi mi podznak bio strijelac.. a ja sam nekako osjećala da sam riba..i na kraju sam uzela rodni list i otkrila da je vrijeme drugačije i ja ispala riba. fak:mad:
M!CHELLE
19.06.2008., 12:44
Pogledala sam u rodni list i sto se tice vremena tamo pise samo datum... :cry:
sanyica_6
17.07.2008., 11:49
ej ljudi! moj dečko je ribica, 02.03.1986..... koji je to podznak??? inače,ja sam ovnica... :)))
ej ljudi! moj dečko je ribica, 02.03.1986..... koji je to podznak??? inače,ja sam ovnica... :)))
za određivanje podznaka moras znati u koliko se sati rodio? :mig:
pitaj njegovu mamu (:zubo:)pa onda pogledaj tu -> http://www.astro-art.net/asc.php
suzette
17.07.2008., 12:12
najbolje je da uzmete jedan dobar udžbenik astrologije, nađete vremena i sve lijepo proučite :)
suzette
17.07.2008., 13:44
Mislim da je u Hrvatskoj (tada Yugi) računanje ljetnog vremena počelo od 1983. godine.
dobro misliš:s:top:
Ruralna
17.07.2008., 22:46
Meni u rodnom listu piše da sam rođena u 21.55 , a moja mama kaže da je bilo 21.50.
Jel mi tih 5 min može imat neku ulogu na razlike u natalnoj karti ili je to premalo vremena i karte su iste:ne zna:?
ray ban
17.07.2008., 23:07
Meni u rodnom listu piše da sam rođena u 21.55 , a moja mama kaže da je bilo 21.50.
Jel mi tih 5 min može imat neku ulogu na razlike u natalnoj karti ili je to premalo vremena i karte su iste:ne zna:?
tih 5 min ti daju razliku u stupnju na kojem ti počinje asc,npr.meni je asc na 6.stupnju jarca(analogija djevice) i da sam rođena 5 min prije bio bi mi na 5.stupnju(analogija lava).
Fish 1968
18.07.2008., 00:24
dobro misliš:s:top:
Evo i linka:
Zakoni o računanju ljetnog vremena (http://www.branka.net.yu/vreme.html)
suzette
18.07.2008., 08:20
Evo i linka:
Zakoni o računanju ljetnog vremena (http://www.branka.net.yu/vreme.html)
ovo je vrlo korisna informacija, zahvaljujem u svoje ime:s:top::D
Lutijena
26.07.2008., 03:23
najbolje je da uzmete jedan dobar udžbenik astrologije, nađete vremena i sve lijepo proučite :)
:rofl::top:
Pretpostavljam da astro.com automatski podesava letnje racunanje vremena za osobe koje su rodjene posle 1983?
suzette
26.07.2008., 12:29
:rofl::top:
Pretpostavljam da astro.com automatski podesava letnje racunanje vremena za osobe koje su rodjene posle 1983?
da, upravo tako:)
tramica
30.07.2008., 16:09
brzo pitanjce... rodena sam 19.6. u podne i 30 pa me zanima podznak.
prema www.astro.com sam djevica, a prema www.astroworld.net vaga- i sto sad??:ne zna:
i sto ako netko ne zna sat rodenja, a zeli npr. natalnu, koji se sat uzme?
Terezina
31.07.2008., 11:10
prema www.astro.com sam djevica, a prema www.astroworld.net vaga- i sto sad??:ne zna:
vita jela, zelen bor...:)
ako može šta pomoći...
jedva nadjoh godište i mjesto ti rodno...
za ovo, sigurno djevica...
a za ovo drugo ostaje samo želja...
može se natal dotjerivati po vremenu, ali je i to diskutabilno...
ja lično za takve koji me zainteresuju a nemam nikakvo vrijeme, postavim kartu za početak na pola dana...kako bi se barem planete donekle približile stvarnoj dispoziciji...prvenstveno mjesec, koji se nadje na pola puta, a onda pokušavam tako srediti moguće aspekte...i onda nastaje igra...šta li može biti, pa ganjam vladare...pa gledam jer šta prislonio uz šta moje...:lol:
ali, opet kažem, samo za ličnu upotrebu...
zvjezdoznanac
31.07.2008., 14:41
Na svu sreću ti znaš sat(preduvjet za računanje podznaka):) ali ne znaš godinu:D pa smo opet na početku:lol:
Space dye vest
31.07.2008., 16:23
Ono što je vaš pravi unutarnji karakter i vaše neke primarne i glavne osobine,
to je glavni,sunčev znak. A mislim da je podznak ono kakvi ste u društvu,
kako se ponašate i kako ljudima djelujete na prvi pogled. Ako nekome na prvi
pogled djelujete hladno, možda ste jarac ili djevica u podznaku..a u biti ste možda
jako otvorena i topla osoba (ne znači da djevice i jarci to nisu).
Dakle-prvi dojam-to vaš podznak upravlja vama! Haha. Navodno.
Mislim da je to istina jer često mi se desi kad za nekoga kog sam prvi put upoznala
mislim da je škorpion, a ispadne da mu je to podznak. Ako mi se učini da je rak,
to mu je podznak.
Često. Neznam. Sve ovisi od osobe do osobe jer ipak neki se ljudi u početku odmah
predstave onakvima kakvi su zapravo a neki totalno drugačije.
Bla bla.
:)
zvjezdoznanac
31.07.2008., 17:06
Ono što je vaš pravi unutarnji karakter i vaše neke primarne i glavne osobine,
to je glavni,sunčev znak. A mislim da je podznak ono kakvi ste u društvu,
kako se ponašate i kako ljudima djelujete na prvi pogled. Ako nekome na prvi
pogled djelujete hladno, možda ste jarac ili djevica u podznaku..a u biti ste možda
jako otvorena i topla osoba (ne znači da djevice i jarci to nisu).
Dakle-prvi dojam-to vaš podznak upravlja vama! Haha. Navodno.
Mislim da je to istina jer često mi se desi kad za nekoga kog sam prvi put upoznala
mislim da je škorpion, a ispadne da mu je to podznak. Ako mi se učini da je rak,
to mu je podznak.
Često. Neznam. Sve ovisi od osobe do osobe jer ipak neki se ljudi u početku odmah
predstave onakvima kakvi su zapravo a neki totalno drugačije.
Bla bla.
:)
Sve točno:top:Podznak je ono naše ponašanje na "prvi šut" a znak je kad se već osjećamo sigurniji u sebe. Oboje imaju jednaku važnost i snagu i ispoljavaju se u jednoj ličnosti,podjednako,nekad više znak nekad više podznak. Poblem je šta još puno ljudi ne zna svoje podznake pa se identificiraju sa znakom, a da znaju i svoj podznak puno bi se lakše "kužili" kao i njihova okolina njih(jer nije isti Škorpion sa podznakom u Blizancima-komunikativniji je, od Škorpiona sa podznakom u Raku ili Jarcu-zatvoren i oprezan):)
Terezina
31.07.2008., 17:11
Na svu sreću ti znaš sat(preduvjet za računanje podznaka):) ali ne znaš godinu:D pa smo opet na početku:lol:
čemu toliko likovanje...nismo na početku, jer ona nije upisala godinu i mjesto, ali ima natalnu kartu na jednom od ranijih postova...
ili misliš da sam toliko neozbiljna?
Anastasia
31.07.2008., 18:24
da, ja sam na prvu loptu pomalo naporna
ali to je lavić
kada se on smiri, onda se pojavi strijelčić
lavić uvijek naleti kada se strijelac osjeti ugrožen
on je moj čuvar :D
i prisutan je i kada sam loše volje
onda je obično strijelac u egzilu :D
(so - strijelac
asc - lav)
tramica
31.07.2008., 20:39
Terezina hvala jos jednom, mislila sam stvarno da godina i nije toliko bitna (primjerice na www.horoskop.hr)...
a ovo kako izgledam ljudima na prvi pogled, hm...znam ispast nekak nekomunikativna, pa jesam djevica, al opet moja neodlučnost kroz život me može vratiti na vagu i vaganje :confused:
zvjezdoznanac
01.08.2008., 07:29
čemu toliko likovanje...nismo na početku, jer ona nije upisala godinu i mjesto, ali ima natalnu kartu na jednom od ranijih postova...
ili misliš da sam toliko neozbiljna?
Ti sama najbolje znaš koliko si (ne)ozbiljna!:D
Terezina
01.08.2008., 10:01
Terezina hvala jos jednom, mislila sam stvarno da godina i nije toliko bitna (primjerice na www.horoskop.hr)...
a ovo kako izgledam ljudima na prvi pogled, hm...znam ispast nekak nekomunikativna, pa jesam djevica, al opet moja neodlučnost kroz život me može vratiti na vagu i vaganje :confused:
tramice, ne znam šta ima na tom linku, jer kod mene ne radi...ali,
upravo tvoje godište, a to je 1984. i dovelo je ovo da si u dva različita programa mogla dobiti različite podznake...i različite natalne karte...jer ovaj drugi, očito, nije uveo ljetno vrijeme na vrijeme za bivšu Jugu, a na žalost, nije ni jedini...to je moje iskustvo...
pa i to...samo kao pitanje, šta sam u podznaku, ovako može da prevari, jer ako je nekome, recimo "pravi" Asc na početku znaka, on će biti i za sat vremena u istom znaku...ali na pogrešnom mjestu, pa i sve ostalo...
zato trebaju svi podaci...i provjeriti vrijeme šta skida i koliko...
samo moje mišljenje o ovome...ne mora se niko slagati s tim:)
zanima me koje se vrijeme uzima za izracunat podznak ako se nezna vrijeme rodenja.Negdje sam nasla 6.00am a negdje podne.Primjetila sam da mi vise odgovaraju ako stavim u 6...Dali grijesim ? hvala
zanima me koje se vrijeme uzima za izracunat podznak ako se nezna vrijeme rodenja.Negdje sam nasla 6.00am a negdje podne.Primjetila sam da mi vise odgovaraju ako stavim u 6...Dali grijesim ? hvala
Velike su sanse da grijesis. Ne uzima se proizvoljno vrijeme za racunanje Podznaka kada nemas ono pravo. Za racunanje Podznaka koristi ti ISKLJUCIVO tocno vrijeme rodjenja. Vrlo jednostavno.
Dakle, ukoliko ne znas tocno vrijeme, ne mozes racunati s Podznakom. Niti uopce rasporedom kuca/polja. Mozes eventualno prouciti polozaj planeta po znakovima (tada uzmes, recimo, podne, kako si i navela).......s time da cesto i polozaj Mjeseca moze biti vrlo upitan.
ante111
05.08.2008., 12:18
jel mi netko može izračunati podznak rođen 26.08.1987, u 19.25(ili 30) grad Šibenik, ja pokušavam pa nikako, sve se izmišalo...
Fish 1968
05.08.2008., 14:30
jel mi netko može izračunati podznak rođen 26.08.1987, u 19.25(ili 30) grad Šibenik, ja pokušavam pa nikako, sve se izmišalo...
Evo da ga odmišamo ;) ....ti si djevičica (http://i38.tinypic.com/1t2dtz.gif) s podznakom u znaku vodenjaka i Mjesecom u djevici.
ante111
05.08.2008., 15:31
Evo da ga odmišamo ;) ....ti si djevičica (http://i38.tinypic.com/1t2dtz.gif) s podznakom u znaku vodenjaka i Mjesecom u djevici.
hahah baš ti fala:mig:
Amarilis
11.08.2008., 15:13
Kako da saznam što sam u podznaku?! :ne zna::ne zna::ne zna:
Saradonija
11.08.2008., 23:12
Kako da saznam što sam u podznaku?! :ne zna::ne zna::ne zna:
odi na www.astro.com, ako se izgubiš tamo ostavi datum, sat i mjesto rođenja pa ćemo ti mi izračunat...
Blonde bitch
19.08.2008., 12:58
Ja sam jarac (reče moja mama: prava koza) i stvarno bi volila znat koji mi podznak? Dajte cure pliz nešto, pokušavala sma na onim internet sranjima nešto izračunat al uvik mi nešto drugačije kaže pa nemam pojma...
evo datum i sat pa ako se kome da:
19.01 u 10hi30min (ujutro, jelte)
Ja sam jarac (reče moja mama: prava koza) i stvarno bi volila znat koji mi podznak? Dajte cure pliz nešto, pokušavala sma na onim internet sranjima nešto izračunat al uvik mi nešto drugačije kaže pa nemam pojma...
probaj na www.astrodienst.com (www.astro.com) da ti izračuna. lako je, samo uneseš podatke.
ja to ne znam izračunat, ali nekako mi se čini da bi ti za 10:30 ujutro asc mogao biti u ovnu.
Blonde bitch
19.08.2008., 13:12
i svašta je on meni tamo izračuna al ja to ništ nerazumijem, što znači što, ova kuća ona kuća- sunce mu je u jarcu a mjesec u vodenjaku... jel to znači da mi je podznak vodenjak?
Godine gospodnje....?
To je isto jako bitno za izracun. :zubo:
sunce mu je u jarcu a mjesec u vodenjaku... jel to znači da mi je podznak vodenjak
Ne, to znaci da ti je Mjesec u Vodenjaku.
Podznak je Ascendant.
kiki40i
01.09.2008., 21:18
da li mi tko zna reci koji je moj podznak?
rodjen 16 08 1963 u 9.40 u Rijeci
Saradonija
01.09.2008., 22:11
da li mi tko zna reci koji je moj podznak?
rodjen 16 08 1963 u 9.40 u Rijeci
podznak Vaga
croatish7
02.09.2008., 00:30
http://horoskop.hr/online-podznak/
croatish7
02.09.2008., 00:34
ovan....
link ti je iznad..:D
kiki40i
02.09.2008., 15:41
Saradonija zahvaljujem na odgovoru!!!
rođena sam 06.08.1984. u 11h i 20min,da li bi mi netko točno mogao reći što sam u podznaku,jer mi negdje piše Vaga,negdje Škorpion???Čini mi se da ti podaci i nisu baš točni...molim vas za pomoć jer mi je to jako bitno...voli vas lavica:cerek::cerek::cerek::cerek::cerek::cerek:
Idi na astro.com, tamo će ti tačno izračunati. Moraš da napišeš i mesto rođenja.
Saradonija
15.09.2008., 10:33
rođena sam 06.08.1984. u 11h i 20min,da li bi mi netko točno mogao reći što sam u podznaku,jer mi negdje piše Vaga,negdje Škorpion???Čini mi se da ti podaci i nisu baš točni...molim vas za pomoć jer mi je to jako bitno...voli vas lavica:cerek::cerek::cerek::cerek::cerek::cerek:
Podznak ti se nalazi na 15 Vage.
kako da skuzim koji mi je podznak?
12.kuća
19.09.2008., 21:26
Najprije moraš znati, pored datuma i mjesta rođenja, i točan sat rođenja. Zatim na www.astro.com ( Free Horoscopes ) upišeš sve podatke koje se traže. Potom će se izraditi natalna karta na kojoj se točka ASC ( u lijevoj polovici karte ) nalazi u onom znaku koji predstavlja upravo tvoj podznak.
Najprije moraš znati, pored datuma i mjesta rođenja, i točan sat rođenja. Zatim na www.astro.com ( Free Horoscopes ) upišeš sve podatke koje se traže. Potom će se izraditi natalna karta na kojoj se točka ASC ( u lijevoj polovici karte ) nalazi u onom znaku koji predstavlja upravo tvoj podznak.
ja sam 06.08.1984.rođena u 11h i 20min,help please,što sam...:):)
12.kuća
21.09.2008., 11:16
ja sam 06.08.1984.rođena u 11h i 20min,help please,što sam...:):)
Napiši i mjesto rođenja, napravit ću ti natalnu kartu i staviti link.
Napiši i mjesto rođenja, napravit ću ti natalnu kartu i staviti link.
Osijek...Hvala ti puno,puno:cerek::cerek:
Podznak ti se nalazi na 15 Vage.
hvala,12.kuća će mi natalnu napraviti,ajme tako sam sretna...hvala vam:cerek:
12.kuća
21.09.2008., 20:55
hvala,12.kuća će mi natalnu napraviti,ajme tako sam sretna...hvala vam:cerek:
Evo, Rosa7, link do tvoje natalne karte:
http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?rs=3;btyp=w2gw;cid=6ngfileNrPYgz-u1222017967;nhor=1;nho2=1
Možeš ga kopirati i postaviti u potpis ili ga ostaviti na topicu " ... natalne karte forumaša..", moderatori će ga ukopiti u abecedni raspored:).
Evo, Rosa7, link do tvoje natalne karte:
http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?rs=3;btyp=w2gw;cid=6ngfileNrPYgz-u1222017967;nhor=1;nho2=1
Možeš ga kopirati i postaviti u potpis ili ga ostaviti na topicu " ... natalne karte forumaša..", moderatori će ga ukopiti u abecedni raspored:).
Ajme hvala ti puno,baš si me razveselila,srce si...:cerek::cerek::):)
BigCityBeats
08.10.2008., 21:45
ja nikako ne mogu skuzit kako da izracunam koji sam podznak. isao sam na astro.com,cackao po tome i nista. :confused:
leptirica020
01.11.2008., 12:37
može meni netko reći ako zna nešto...
rođena sam 03.02.1988.rođena sam ako se ne varam od 9 -11 h morala bi mami pitati
koji sam podznak.... i da li sam u Saturnu ili šta već--
papavero
05.11.2008., 15:35
ja nikako ne mogu skuzit kako da izracunam koji sam podznak. isao sam na astro.com,cackao po tome i nista. :confused:
Ako si napravio kartu, znak u kojem ti pocinje prva kuca - e to ti je podznak. Samo polako, strpljenja, nauchices brzo osnovne stvari :mig:
Saradonija
05.11.2008., 21:16
može meni netko reći ako zna nešto...
rođena sam 03.02.1988.rođena sam ako se ne varam od 9 -11 h morala bi mami pitati
koji sam podznak.... i da li sam u Saturnu ili šta već--
za točan podznak potrebno je točno vrijeme rođenja, max odstupanja +/- 5 min, pogledaj u rodni list...
a da lijepo uguglaš tablica+podznak ili nešto slično i tamo se nađeš? :mig:
što sam u podznaku ako sam rođena 24.11 u 16.40 ako je to dovoljno podataka.. neam ja pojma o tome :D
Scarlett_O_Hara
25.11.2008., 01:26
što sam u podznaku ako sam rođena 24.11 u 16.40 ako je to dovoljno podataka.. neam ja pojma o tome :D
A godina rođenja? I grad? Ako si rođena u Hrvatskoj, Blizanac si u podznaku. Godinu sam improvizirala za taj podatak.:mig: Ah da, sretan rođendan sa malim zakašnjenjem!
beba ili sin
25.11.2008., 12:12
Kako da to objasnim?Rođena sam ili u 00.25 ili u 00.35 (mama nije bila sigurna).Po tome ispada da sam ili lav ili djevica u podznaku.Ako uzmem sredinu 00.30 onda sam tkđ. djevica.S obzirom da se pronalazim u karakteristikama i jednog i drugog znaka, zanima me da li postoji neki ključ,neka bitna osobina,razlika,po kojoj bi sa sigurnošću mogla prepoznati svoj podznak?
Hvala unaprijed.
Ja imam jedno pitanje
Interesuje me na kojoj internet stranici mogu da vidim koji je moj podznak.
Na http://www.astro.com/ mi izađe da sam lav/blizanac , a jedna žena koja mi je radila horoskop i natalnu kartu pre više godina je je napisala da sam lav/bik.
Pa sad neznam tačno koji je moj podznak , blizanac ili bik ili čak možda nešto treće.
krademjabuke
10.12.2008., 21:54
Daj datum i sat rođenja!
Ako je na astro.com izašlo da si lav/blizanac, onda valjda jesi!
krademjabuke
10.12.2008., 21:56
A koje godine Gospodnje?
Ovo kad sam ukucala na horoskop.hr ispalo je da si Strijelac(sunce)/Bik/ASC-podznak/
Daj datum i sat rođenja!
Ako je na astro.com izašlo da si lav/blizanac, onda valjda jesi!
15.08.1975 - 22.55 - Novi Sad
krademjabuke
10.12.2008., 23:02
Yes, LAV/BLIZANAC!:top:
Podznak ti je Blizanac.
Bio bi dobar menadžer, glasnogovornik i jošte takvoga, ako je sudit samo po Suncu i ASC
dakle 24.11.1989 u 16.40... so? :D i koje su kao krakteristike te kombinacije?
kiki40i
13.12.2008., 14:25
da li mi neko moze odgovoriti kaji je podznak za onog ko je rodjen 02-02-1971 u 7h 15min ujutro
Fish 1968
14.12.2008., 10:12
da li mi neko moze odgovoriti kaji je podznak za onog ko je rodjen 02-02-1971 u 7h 15min ujutro
Podznak vodenjaka ako je rođen u Hr (za određivanje podznaka potrebno je i mjesto rođenja).
kiki40i
15.12.2008., 17:02
Fish 1968 Rijeka
Bok, zanima me što sam u podznaku. Negdje mi je ispalo bik dok negdje ovan...Ako bi mi netko moga to izračunati, bija bi mu zahvalan! Pozz!!!
13.10.1986. 17:40h
Bok, zanima me što sam u podznaku. Negdje mi je ispalo bik dok negdje ovan...Ako bi mi netko moga to izračunati, bija bi mu zahvalan! Pozz!!!
13.10.1986. 17:40h
Zadar
papavero
17.12.2008., 01:58
Zadar
Bikonja :D A evo ti i kartu sam ti uploadovala :mig: http://i42.tinypic.com/m7xo4x.jpg
Bikonja :D A evo ti i kartu sam ti uploadovala :mig: http://i42.tinypic.com/m7xo4x.jpg
Hvala puno!!! :)
kiki40i
17.12.2008., 17:27
da li mi neko moze odgovoriti kaji je podznak za onog ko je rodjen 02-02-1971 u 7h 15min ujutro u Rijeci
Fish 1968
17.12.2008., 18:08
da li mi neko moze odgovoriti kaji je podznak za onog ko je rodjen 02-02-1971 u 7h 15min ujutro u Rijeci
Pa odgovoreno ti je na prethodnoj strani. ;)
kiki40i -natalna karta (http://i40.tinypic.com/1qpk7q.gif)
kiki40i
17.12.2008., 19:41
nisam vidio mnogo hvala!!!
pacijent88pacij
06.01.2009., 15:34
može pomoč ovak rođen sam 01.03.1988 u 18.05 znam da sam riba i podznak djevica, al kaj sam po ovim nekim planetima, mjesecima. cjenim odg. i plačam kavu!
bellisima
06.01.2009., 15:52
u kojem gradu si rođen ??
pacijent88pacij
07.01.2009., 20:14
hehe kakve veze grad ima?
Baphomet
07.01.2009., 21:46
Mjesto rođenja na planeti zemlji je bitno za računanje znaka koji je bio na horizontu u trenutku tvojeg rođenja tj. tvoj podznak.
pacijent88pacij
07.01.2009., 21:49
01.03.1988. 18:05 u zagrebu
KiTTy's sand
14.01.2009., 03:14
Rođena sam 15.02.'90. u 18:40 u splitu.može li mi ko izračunat podznak jer mi je svugdje različit di sam već računala?hvala
namaste
14.01.2009., 04:41
Podznak ti je djevica.
Ko zna di si dosad racunala, to bi trebalo svugdje bit isto.
Zato koristi www.astro.com. Otvoris profil i mozes imat na desetine ako ne i stotine setova podataka istovremeno. Ali to nije sve. Pri uspjesnoj prijavi dobijes jos i set nozeva i tri velike tave s ugraviranom natalnom kartom te ostvarujes pravo da sudjelujes u velikoj astro.com nagradnoj igri :zubo:
snjegović
21.01.2009., 13:40
18.03.1975. 21.20 Zagreb
Nekad kaže Škorpion, nekad Vaga ... koji podatak je točan?
I ako nije problem ... može malo više podataka .. pliiiz. Uvijek me to zanimalo....
Bosanka_88
22.01.2009., 21:10
18.03.1975. 21.20 Zagreb
Nekad kaže Škorpion, nekad Vaga ... koji podatak je točan?
I ako nije problem ... može malo više podataka .. pliiiz. Uvijek me to zanimalo....
Skorpion! :mig:
Riba podznak skorpion
Te ribe su oprezne i zadrzane, dokad ne dobiju osjecaj, da imaju pod kontrolom situaciju, zato ih nekad optuze, da su hladne.
Dalje od istine ne bi mogli biti, jer su osjecaji pogonsko gorivo riba.skorpijona...strastvena, intenzivna i duboka.
Poraza ne poznavaju, takodjer ga vrlo tesko priznaju..pogotovo ne javno...ne samo u ljubavi, nego i drugdje u zivotu. Imaju svoje vidjenje stvari, in ne gledaju na misljenja okoline.
Nageti su posesivnosti, koja izvira iz strogo prekrivene osjetljivosti...i kod toga ne razlikuje medju prijateljstvom, partnerom i porodicom. Mada ponekad imaju otrovnu volju, su u drustvu veoma popularni...puno puta su zaposleni u zdravstvu.
:mig:
fantasista2502
26.01.2009., 13:29
Izvinjavam se ako je tema već bila ili ako sam je stavio na pogrešno mjesto, ali zanima me da li je istina da podznak nakon 30-te godine života ima veću ulogu i utjecaj od znaka. Hvala!
zvjezdoznanac
26.01.2009., 13:44
Izvinjavam se ako je tema već bila ili ako sam je stavio na pogrešno mjesto, ali zanima me da li je istina da podznak nakon 30-te godine života ima veću ulogu i utjecaj od znaka. Hvala!
Ne, to su gluposti, cijeli se horoskop gleda i prije i poslije 30te
jagodica_bobica
26.01.2009., 21:03
to sam i ja čula, ali i meni se čini kao gomila gluposti..jednostavno nema smisla.
kada smo kod podznaka, moj je u ribama(znala sam da je tamo i prije nego što sam ga izračunala:)..zapravo je bio jedan od moguće dvije opcije..
inače sam lav. dakle, gospodar koji nosi masku roba:rofl::rofl:
ali, uočila sam tek nedavno jedan ukliješteni planet u natalnoj i to baš na podznaku, a to je ovan.
sad mene zanima, kako se on ispoljava i što on tamo radi?:D
dakle, riba je podznak, ali tu čuči i ovan..?? kako će se on izgurati ako je ukliješten??
jsucic5
27.01.2009., 02:56
jel mi može netko pomoći? rođen sam 1.3.1985. u vinkovcima. u 6 i 25 ujutro.. koji je moj podznak i što on znači. znam da sam riba ali neznam podznak, hvala unaprijed
jagodica_bobica
27.01.2009., 17:47
jel mi može netko pomoći? rođen sam 1.3.1985. u vinkovcima. u 6 i 25 ujutro.. koji je moj podznak i što on znači. znam da sam riba ali neznam podznak, hvala unaprijed
imaš na stranici astro.com
Bosanka_88
27.01.2009., 19:14
i ja sam takodjer cula :mig: za mene ne bi bilo dobro :cerek: podznak rakkkk :mad: :lol:
a druga opcija sto sam cula...da smo sve sliCniji sunCu kako starimo :confused:
koliko tema ima o tome napisanih...a kazes da je glupost :mig:
Hej, i ja sam ribica, a voljela bih znati sta sam u podznaku...i ovo jos nesto trece sta ste spominjali...:)
Moze li mi netko pomoci?:D
Bosanka_88
16.02.2009., 01:29
Hej, i ja sam ribica, a voljela bih znati sta sam u podznaku...i ovo jos nesto trece sta ste spominjali...:)
Moze li mi netko pomoci?:D
sta trece? da nije mjesec? ma moze, kazi podatke :cerek:
Marvel Nina
25.02.2009., 17:12
Kako se određuje podznak?
Rođena sam 20.03.1984. oko 23h. Što sam u podznaku?
Nevjerna
25.02.2009., 17:41
Kako se određuje podznak?
Rođena sam 20.03.1984. oko 23h. Što sam u podznaku?
Ja ti stavila grad di si se rodila Zg, i tačno 23:00 sata, iako ti te minute mogu imati utjecaj...i ovdje mi piše da si Ovan, ne Riba, a za podznak kaže Škorpa.
Pa mene isti zanima ovo ostalo što sam...pa evo podaci 12.03.1983., 16 05h Ka :D
zvjezdoznanac
27.02.2009., 15:40
Pa mene isti zanima ovo ostalo što sam...pa evo podaci 12.03.1983., 16 05h Ka :D
U podznaku si Djevica
U podznaku si Djevica
Hm a ono treće , kako je napisala bammi :mig:
Matahari
01.03.2009., 17:32
Ako ko ima viška vremena i živaca nek mi, lijepo molim, izračuna...
16.11.1984. Koprivnica, kažu u 19:00
Thnx, željno išćekujem odgovor:kava:
Bosanka_88
01.03.2009., 19:23
Ako ko ima viška vremena i živaca nek mi, lijepo molim, izračuna...
16.11.1984. Koprivnica, kažu u 19:00
Thnx, željno išćekujem odgovor:kava:
podznak rak :mig:
numa-ha
12.03.2009., 19:28
Ajd, pliz, plizzzzz, za jenu malu mišicu u inkubatoru!!!!
datum: 08.Mart(prava feministkinja) 2009
sat:21.15
grad:Rijeka
Bosanka_88
12.03.2009., 19:53
Ajd, pliz, plizzzzz, za jenu malu mišicu u inkubatoru!!!!
datum: 08.Mart(prava feministkinja) 2009
sat:21.15
grad:Rijeka
podznak vaga :)
numa-ha
12.03.2009., 20:32
Puuuunooo hvala na ovako brzom odgovoru!!!
~StarPrincess~
15.03.2009., 22:31
pitanjce, racunam si podznak ovdje klik (http://www.astromagicraven.com/astrologija_horoskop/online/online_znak_podznak.htm) i sad en znam jel stavim za vremensku zonu CET +1 ili CEST znaci plus josh 1 sat za ljeto vrijeme :S ?
jel na prvom mi ispadne rak a na drugom lav
ili ako neko zna drugacije da si izracunam podznak ?
u potpisu mi je natal, s tim da sam stavila kao +1
Bosanka_88
15.03.2009., 22:34
pitanjce, racunam si podznak ovdje klik (http://www.astromagicraven.com/astrologija_horoskop/online/online_znak_podznak.htm) i sad en znam jel stavim za vremensku zonu CET +1 ili CEST znaci plus josh 1 sat za ljeto vrijeme :S ?
jel na prvom mi ispadne rak a na drugom lav
ili ako neko zna drugacije da si izracunam podznak ?
u potpisu mi je natal, s tim da sam stavila kao +1
najbolje ukucaj podatke na www.astro.com :)
može mi netko reći ako mi je kćer rođena 15.06.2009. godine u Zagrebu u 11 i 43 znam da je znak blizanac i podznak Djevica ali ne znam gdje joj je mjesec i venera..
da li itko mi može reći..
probala sam na ovoj tablici ali ja ove simbole ne razumijem koji što znači pa ne znam ni iščitavati simbole.
Ako ima koja dobra duša da mi to pogleda
Hvala
može mi netko reći ako mi je kćer rođena 15.06.2009. godine u Zagrebu u 11 i 43 znam da je znak blizanac i podznak Djevica ali ne znam gdje joj je mjesec i venera..
da li itko mi može reći..
probala sam na ovoj tablici ali ja ove simbole ne razumijem koji što znači pa ne znam ni iščitavati simbole.
Ako ima koja dobra duša da mi to pogleda
Hvala
mjesec joj je u ribama u 7 .kući,a venera u biku u 9.kući :)
na astro.com izradiš kartu i dobiješ i kratka objašenjenja na eng.:mig:
karolina13
21.07.2009., 09:19
Hej! Može pomoć u izračunavanju podznaka..Negdje sam blizanac, negdje bik :ne zna: a voljela bi to znati..Rođena u Zagrebu 13.02.1984. u 12.00.
Unaprijed hvala!
zvjezdoznanac
21.07.2009., 09:30
Hej! Može pomoć u izračunavanju podznaka..Negdje sam blizanac, negdje bik :ne zna: a voljela bi to znati..Rođena u Zagrebu 13.02.1984. u 12.00.
Unaprijed hvala!
Nemaš veze sa Bikom, u podznaku si čisti Blizanac(znatiželjna, komunikativna, djetinjasta), a u znaku Vodenjak(inteligentna, društvena, drukčija), tako da u karakteru imaš puno "zračnog" elementa:top:
karolina13
21.07.2009., 10:07
Nemaš veze sa Bikom, u podznaku si čisti Blizanac(znatiželjna, komunikativna, djetinjasta), a u znaku Vodenjak(inteligentna, društvena, drukčija), tako da u karakteru imaš puno "zračnog" elementa:top:
pa sve si mislim kad postavih ovo pitanje da će zvjezdoznanac dati odgovor :)
I vidi stvarno...hvala još jednom.!
zvjezdoznanac
21.07.2009., 11:28
pa sve si mislim kad postavih ovo pitanje da će zvjezdoznanac dati odgovor :)
I vidi stvarno...hvala još jednom.!
Nema na čemu, svrha mi je da prosvjetljujem:lol:
maka_best
25.07.2009., 18:16
moze li pomoc?
rodjen 29. 1. 1994. u Mostaru 12.30
koji sam podznak
12.kuća
25.07.2009., 19:57
moze li pomoc?
koji sam podznak
... na www.astro.com pod " Chart Drawing, Ascendant " upiši svoje podatke, klikni da ti se izradi natalna karta, tamo gdje ti pada os ASC ( AC ) ćeš vidjeti što si u podznaku.
..mistika..
26.07.2009., 18:03
moze li pomoc?
koji sam podznak
podznak ti je blizanac, no 12.kuća ti je dala dobar savjet i link gdje da si sam pogledaš
maka_best
26.07.2009., 20:27
podznak ti je blizanac, no 12.kuća ti je dala dobar savjet i link gdje da si sam pogledaš
hvala
bio sam ja to racuno i prije pa mi ispo bik
sad sam radio na par drugih stranica i ispadne mi blizanac pa sam bio zbunjen
Tigrov friend
31.07.2009., 03:43
nema forme i sadrzaja. odnosno, i jedno i drugo je i forma i sadrzaj.
razlika je:
podznak -> ono sto (vec) jesi, kakav si rodjen, sto ti je dano. iz tog razloga, podznak opisuje fizicki izgled, karakter i slicno.
znak -> ambicija, ono sto sami od sebe zelimo napraviti.
Super ja sam znak vaga, podznak vaga, znači takav sam rođen, takav želim biti??? još su mi i mjesec, merkur, mars, uran i pluton u vagi, i kako da sad ja od sebe napravim nešto drugo, kad sam skroz zapeo kao vaga, beznadežan slučaj hehe
Ripped_Wings
25.08.2009., 18:58
05.04.1986. u 9:50...
Jedna stranica kaze blizanac druga kaze rak... astro.com npr. kaze blizanac a neke domace tabele rak... jel ima netko da mi potvrdjeno sa sigurnoscu moze reci sta sam na kraju???? :zubo:
I cini mi se da to ima veze sa geografskom tockom... svi kalkulatori koji koriste geografsku tocku kazu blizanac a a ove obicne tabele rak... mj. rođenja je Osijek inace...
salonitanka
18.09.2009., 13:01
13.12.1975 u 12.50
koji sam podznak?
hvala!
Bolji od tebe
18.09.2009., 14:08
Strijelac s podznakom Ovan
Izraziti idealist sportskog stila življenja. Gotovo je sigurno da će bar pola života provesti na putovanjima. Ne poznaje niti priznaje ništa što je nisko ili pokvareno. Ponekad može ispasti naivan, a ima djetinje čistu dušu.
mishollo
18.09.2009., 22:28
05.04.1986. u 9:50... Osijek...
ASC 26 stepeni Blizanaca. Šta će ti tabele, kada imaš programe...Tabele nisu precizne, posebno kada je podznak pri kraju znaka, kao što je slučaj kod tebe. E sada, mogao bi da uzmeš u obzir i Raka pri tumačenju i izvagaš koji te ASC bolje opisuje.
CrazyDiablo
21.09.2009., 00:08
Roden sam 20.6.1992 u 00.40.
Negdje mi izracuna da sam vodolija a negdje ribe i da li bi ko mi mogao procitati natalnu kartu?
Hvala.
Sarajevo
Fish 1968
21.09.2009., 00:39
Roden sam 20.6.1992 u 00.40.
Negdje mi izracuna da sam vodolija a negdje ribe i da li bi ko mi mogao procitati natalnu kartu?
Hvala.
U podznaku si riba (http://i34.tinypic.com/j15bb5.gif).
times12
13.10.2009., 21:23
Sarajevo, BiH
18.08.1976.
03:05 - ujutro
dupli lav ili lav-rak ?
Fish 1968
13.10.2009., 21:29
Sarajevo, BiH
18.08.1976.
03:05 - ujutro
dupli lav ili lav-rak ?
Dupli lav (http://i37.tinypic.com/a09vmo.gif).
matei1707
24.06.2010., 14:12
e ovako zanima me ako mi moze neko rec koji sam podznak po horoskopu i sta uz to ide... po znaku sam rak
znaci roden sam 17.7.1991. u Zagrebu, u 16:50h
flamini
24.06.2010., 15:54
podznak strijelac
mjesec u vagi
matei1707
24.06.2010., 16:56
hvala :)
a ja? a ja?
Zagreb, 09.09.1973. 11:00 prije podne
zvjezdoznanac
25.06.2010., 19:56
a ja? a ja?
Zagreb, 09.09.1973. 11:00 prije podne
mjesec ti je u vodenjaku a podznak u skorpionu. Ali u 1.kuci jos imas i Neptuna pa si ti jedna osjecajnija i mastovitija djevica, nisi toliko na zemlji koliko djevice inace znaju biti
olympic_dream
25.06.2010., 20:42
jel mi može netko od vas reći kakva je kombinacija bik s podznakom u lavu? malo mi je kontradiktorno.. :D ne kužem se baš previše..
mjesec ti je u vodenjaku a podznak u skorpionu. Ali u 1.kuci jos imas i Neptuna pa si ti jedna osjecajnija i mastovitija djevica, nisi toliko na zemlji koliko djevice inace znaju biti
HVALA! :cerek:
i da, to je istina
aprillia
26.06.2010., 17:06
unaprijed hvala!
rođena sam 19.10.1981. u 6h u jutro, sisak
Ja mislim da sam u podznaku blizanac,jel istina.:confused:.rođ.sam 2.10.75 u pola 10 navećer u Bjelovaru..može tko vidjeti, i kakva sam osoba,šta mi je u mjesecu,suncu i to....hvala.:)
zvjezdoznanac
26.06.2010., 17:34
unaprijed hvala!
rođena sam 19.10.1981. u 6h u jutro, sisak
podznak ti je vaga kao i znak
12.kuća
26.06.2010., 17:39
... na stranici www.astro.com pod Chart Drawing, Ascendant se može napraviti natalna karta na kojoj se jasno vidi oznaka ASC ( AC ) koja predstavlja podznak. Zatim se ta karta učita ili kopira u post pa se pita ono što što se želi pitati. To barem nije teško:), a i daje mogućnost da vam netko kaže koju riječ više osim što se u podznaku.
... na stranici www.astro.com pod Chart Drawing, Ascendant se može napraviti natalna karta na kojoj se jasno vidi oznaka ASC ( AC ) koja predstavlja podznak. Zatim se ta karta učita ili kopira u post pa se pita ono što što se želi pitati. To barem nije teško:), a i daje mogućnost da vam netko kaže koju riječ više osim što se u podznaku.
ma stavila sam natalnu kartu ali ništa ne znam što već ne znam...postavila sam upit i ništa.mislim dobila sam odgovor ali ne baš sve ...:(..mislim da je na temi linkovi natalne karte forumaša,tak nešt,ja pojma nemam o kartama i sl---:(
12.kuća
26.06.2010., 23:15
... najbolje je postaviti konkretno pitanje na temu " Natalne karte - pitanja II dio ", priložiti samu kartu ( link na tinypic ) ispod pitanja. Tako je onomu tko odgovara najpraktičnije pristupiti karti pa je i vjerojatnost da ćeš dobiti odgovor veća. Što je pitanje konkretnije, to će i odgovor vrlo vjerojatno biti konkretniji:).
Imaj na umu da ljudi ovdje dobrovoljno odgovaraju na pitanja, da im ovo nije niti posao niti obaveza, a i samih pitanja je daleko više negoli što je onih koji uistinu znaju kvalitetno odgovoriti.
... najbolje je postaviti konkretno pitanje na temu " Natalne karte - pitanja II dio ", priložiti samu kartu ( link na tinypic ) ispod pitanja. Tako je onomu tko odgovara najpraktičnije pristupiti karti pa je i vjerojatnost da ćeš dobiti odgovor veća. Što je pitanje konkretnije, to će i odgovor vrlo vjerojatno biti konkretniji:).
Imaj na umu da ljudi ovdje dobrovoljno odgovaraju na pitanja, da im ovo nije niti posao niti obaveza, a i samih pitanja je daleko više negoli što je onih koji uistinu znaju kvalitetno odgovoriti.
znam,da je to tako i zaista sam zahvalna na svakoj pomoći:)..nisam nezahvalna,samo priznajem nisam baš ono hmmm strpljiva osoba...:(moje prokletstvo..
Ja mislim da sam u podznaku blizanac,jel istina.:confused:.rođ.sam 2.10.75 u pola 10 navećer u Bjelovaru..može tko vidjeti, i kakva sam osoba,šta mi je u mjesecu,suncu i to....hvala.:)
Pošto je ovo tema o podznaku,ja ću ti napisati šta si u podznaku...i evo dodat ću i gdje se koja planeta nalazi;
Ti si Vaga sa podznakom u Raku(podznak ti je tamo gdje ti je označen ASC u karti:mig:).
Znači Sunce ti je u Vagi(u 5.polju),a tvoj Mjesec je u Djevici(u 4.polju)
od ostalih planeta...u drugoj kući(polju) je Saturn u Lavu,
Venera ti je u 3.polju također u Lavu,
Pluton i Merkur su u Vagi u 5.polju,
Uran je u 5.polju u Škorpiji,
Neptun u 6.polju u Strijelcu,
Jupiter u 11.polju u Ovnu i Mars u 12.polju u Blizancima.
To je položaj planeta u kućama u tvojoj karti :)
Saradonija
30.06.2010., 22:14
Fish, ili netko....jel znate neku metodu kako provalit podznak kad se ne zna uopće vrijeme ni približno....osim na osnovu fizičkog izgleda jel...i progresija....ja imam malo iskustva po tom pitanju....pa nisam sigurna da radim dobro....
Fish 1968
30.06.2010., 23:18
Fish, ili netko....jel znate neku metodu kako provalit podznak kad se ne zna uopće vrijeme ni približno....osim na osnovu fizičkog izgleda jel...i progresija....ja imam malo iskustva po tom pitanju....pa nisam sigurna da radim dobro....
Ja sam to radila dosta puta, ali u domeni rektifikacije. Tj. "slaganjem ukupnog puzlea" kroz događaje u životu koji su upečatljivi i ukupnog života do tada (što više njih to bolje)....složi se i ASC.
Evo naletio sam onda baš na ono što meni treba.
Mama se sjeća 9:50, a na rodnom piše 10:10.. pa sad - ribe ili vodenjak? kak da znam? (da, znam, reći ćete mama zna :) al svejedno ako ima neki trik)
evo linkova na astro:
http://www.astro.com/cgi/showgif.cgi?lang=e&gif=astro_w2gw_03_marko_hp.84653.8569.gif&res=63&va=&cid=rjpfileGoIgAr-u1280876980
http://www.astro.com/cgi/showgif.cgi?lang=e&gif=astro_w2gw_04_marko_hp.85002.19426.gif&res=63&va=&cid=rjpfileGoIgAr-u1280876980
Kad već gledam, zanima me što znači ovo što mi je u strijelcu (žena mi strijelac, "zanimljiva" veza)
hvala unaprijed :)
pardon, nisam znal da ističe url.. evo chartova..
http://tinypic.com/r/2hmk21z/4
http://tinypic.com/r/245njlu/4
BeastOfBlood
30.08.2010., 14:01
a ja, a ja??
po horoskopu sam Jarac,rođena sam 28.12.1992.,u 21:50 u Zagrebu.
Baphomet
30.08.2010., 14:13
a ja, a ja??
Podznak Djevica
Bolji od tebe
30.08.2010., 15:34
a ja, a ja??
Jarac-Djevica
Evo strpljivog čoveka - pauka, koji lagano plete savršenu geometrijsku mrežu svog života. Ova kombinacija rađa veoma precizno nastrojen karakter, svestan svojih vrednosti, ali i svojih granica. Traganje, kao sredstvo neprestanog usavršavanja svojeg Ja, ključna je tačka njegove egzistencije: kritički je usmereno, ali i veoma konstruktivno traganje. Ne plaši se dužnosti koje zahtevaju revnost, sabranost i samopregor; nepokolebljivo ide svojim putem, nepoverljiv prema čulima, pazeći da ne podlegne čudnim iskušenjima koje ga saleću.
Jarac - Devica ume da ostane trezven i da vodi računa o uticaju iluzija i stvarnosti. Kombinacija ova dva Zemljana znaka oblikuje prirodu u kojoj pre svega preovlađuje egocentričnost, i smisao za praktično. Te dve Zemlje, jedna predjesenja, druga zimska daju pomalo suvoparnu i zatvorenu prirodu. Komplementarnost ova dva znaka Zemlje, jednog kardinalnog, drugog promenljivog, obično rađa jednu pozitivnu, praktičnu, sređenu prirodu, zanesenu stabilnošću...
Ovo su čudne osobe koje nam se čine nepodnošljivim sve dok ih ne upoznamo, i družeći se sa njima i posmatrajući ih van njihove spoljašnjosti najzad otkrivamo da su u mnogo čemu izuzetne. Radi se o efikasnim, inteligentnim ljudima koji se ne otkrivaju celom svetu. Kako ne dozvoljavaju pristup, treba ga znati zaslužiti i sresti ih na povoljnom terenu, što za sobom povlači dodatnu teškoću, budući da izbegavaju pojavljivanje u javnosti i preziru snobovske manire.
Na poslu i pri stvaranju su genijalni organizatori, i zahtevaju red i metodičnost; dejstvuju strogo i nepopustljivo postižuci izvanredne rezultate. Skloni su, međutim, da se izgube u detaljima, da "popuju" i drže pridike, ali na nama je da im se odupremo. Uostalom, ima li ikoga da je bez mana?...
- Imate zdrav razum i osoba ste od inicijative; uredni ste i organizovani, ali imate sklonost da se iscrpljujete nevažnim stvarima. Vaša težnja ka perfekcionizmu često Vas može učiniti veoma napornim. Težite samokontroli, metodičkom delovanju i izbegavanju avantura. Takvo ponašanje Vas uglavnom drži dalje od opasnosti i teških udaraca, ali bi Vas moglo zatvoriti u jedan monoton život, tim pre što Vi ne pokazujete želju da se menjate. Jer, i Vi takođe volite život, zadovoljstva, uživanja ali Vas neki unutrašnji glas stalno opominje da se zaustavite, da se "saberete", da sačekate, da sve svoje utiske akumulirate, skupljajući ih do maksimuma... Tim glasom kod Vas upravlja Devica i ako Vam se ponekad učini da život prolazi pored Vas, ne dotičući Vas se previše, znajte da je za to kriv uticaj Vašeg podznaka.
Pošteni u svojim aktivnostima i društvenim odnosima, takvi ste i u ljubavi. Nošeni ka vernosti, kako u prijateljstvu tako i u ljubavi, Vi ste čvrst drugar na koga se može računati. Međutim Vaša prevelika rezervisanost ponekad zbunjuje okolinu i izlaže Vas, tokom mladosti, teškoćama i obazrivosti. Nevolje Vas često ohrabruju, ali postoji rizik da se zatvorite u sebe i da izbegavate druge...
izvor:astro-art.net
Ja sam dugo vremena mislila da sam u podznaku vodenjak..jer mi je tako ispalo, da bi na kraju negdje drugdje izračunala da sam jarac... :ne zna:
Rođena sam 25.11.1987. u 11:05 (Zagreb).
:kava:
Baphomet
08.09.2010., 11:08
Ja sam dugo vremena mislila da sam u podznaku vodenjak..jer mi je tako ispalo, da bi na kraju negdje drugdje izračunala da sam jarac... :ne zna:
Rođena sam 25.11.1987. u 11:05 (Zagreb).
:kava:
Podznak Jarac
gledao sam na astro com podznak i primjetio da je vrijeme rođenja pod
time- 12-15 npr.,
onda ispod toga piše
univ. time (valjda universal) 11-15, sat manje
i ima još sid. time.
stvar je u tome da kad upišem vrijeme rođenja tako da odgovara universal time-u puno mi više odgovara podznak. znači ako sam rođen u 12-15 upišem 13-5 i onda je univ. time 12- 15.
isto je i sa mojim bratom "također". uglavnom obojici nam više odgovaraju granični podznaci, ili "gornji" ili "donji", nego ovi koji ispadnu kad se upiše točno vrijeme.
da li bi onda vrijeme rođenja trebalo upisivat sat kasnije tako da odgovara universal time-u?
Fish 1968
08.09.2010., 16:23
gledao sam na astro com podznak i primjetio da je vrijeme rođenja pod
time- 12-15 npr.,
onda ispod toga piše
univ. time (valjda universal) 11-15, sat manje
i ima još sid. time.
stvar je u tome da kad upišem vrijeme rođenja tako da odgovara universal time-u puno mi više odgovara podznak. znači ako sam rođen u 12-15 upišem 13-5 i onda je univ. time 12- 15.
isto je i sa mojim bratom "također". uglavnom obojici nam više odgovaraju granični podznaci, ili "gornji" ili "donji", nego ovi koji ispadnu kad se upiše točno vrijeme.
da li bi onda vrijeme rođenja trebalo upisivat sat kasnije tako da odgovara universal time-u?
Nema ti što podznak (ASC) "odgovarati" ili "ne odgovarati". ASC je jedan i egzaktan (nalazi se na točno određenom stupnju određenog znaka, a računa obzirom na točno vrijeme rođenja).
Astrološki program pod "time" ima vrijeme rođenja koje si sam upisao. Odmah ispod je univ. time (UT/univerzalno vrijeme - vrijeme koje je korigirano, Hrvatska se nalazi u srednjoevropskoj vremenskoj zoni UTC+1). Ispod je još Sid. time (ovdje (http://forum.hr/showpost.php?p=10732693&postcount=37) imaš opis kako se računa "ručno" pa možeš vidjeti točno što predstavlja). :)
Dakle, astro.com (kao i svi drugi astrološki programi) računa ASC obzirom na vrijeme koje si sam upisao. Samo što u samom programu izračuna i ostala vremena obzirom na vrijeme rođenja (ono koje si upisao) pa odmah vidiš ispod ispisana i ta vremena (UT i ST).
Nema ti što podznak (ASC) "odgovarati" ili "ne odgovarati". ASC je jedan i egzaktan (nalazi se na točno određenom stupnju određenog znaka, a računa obzirom na točno vrijeme rođenja).
Astrološki program pod "time" ima vrijeme rođenja koje si sam upisao. Odmah ispod je univ. time (UT/univerzalno vrijeme - vrijeme koje je korigirano, Hrvatska se nalazi u srednjoevropskoj vremenskoj zoni UTC+1). Ispod je još Sid. time (ovdje (http://forum.hr/showpost.php?p=10732693&postcount=37) imaš opis kako se računa "ručno" pa možeš vidjeti točno što predstavlja). :)
Dakle, astro.com (kao i svi drugi astrološki programi) računa ASC obzirom na vrijeme koje si sam upisao. Samo što u samom programu izračuna i ostala vremena obzirom na vrijeme rođenja (ono koje si upisao) pa odmah vidiš ispod ispisana i ta vremena (UT i ST).
ok, hvala na objašnjenju
pa vele da covjek blizu tridesete pocinje sve vise biti kao svoj podznak, tako da... :)
Ma nigdje veze,podznak je nasa 1 kuca horoskopa i osim fizickog izgleda oznacava nasu prvu mladost,nas ulazak u zivot i pocetke.Sto znaci da je podznak(sto ja znam na svom primjeru)mnogo vecu ulogu ima u prvoj polovini zivota ali mnogi astrolozi se slazu i u tome da ne postoje te neke granice kada vlada znak ili podznak,nego da oba imaju svoje podjednako vazne uloge tokom citavog zivota.
capricornn
29.12.2010., 19:08
Ma nigdje veze,podznak je nasa 1 kuca horoskopa i osim fizickog izgleda oznacava nasu prvu mladost,nas ulazak u zivot i pocetke.Sto znaci da je podznak(sto ja znam na svom primjeru)mnogo vecu ulogu ima u prvoj polovini zivota ali mnogi astrolozi se slazu i u tome da ne postoje te neke granice kada vlada znak ili podznak,nego da oba imaju svoje podjednako vazne uloge tokom citavog zivota.
Marco,jel mozes da mi vidis podznak rodjen sam.....13.01.1990 u 3:15
Marco,jel mozes da mi vidis podznak rodjen sam.....13.01.1990 u 3:15
Podznak si Skorpion:mig: ako je ovo 3:15 jutro.
Ludacha87
29.12.2010., 19:33
i mene je to baš interesiralo kad sam saznala što sam podznak,
i onda sam shvatila da se u njemu baš prepoznam puno bolje iako ljudi često kad me vide pogode moj znak,
pa sam shvatila da je znak u biti onako kako te drugi vide,
a podznak tvoja prava priroda.
podznak je valjda ono prikriveno.
al jedno ne isključuje drugo, ako su znak i podznak kompatibilni, vjerojatno je riječ o finom pretapanju,
a kad nisu onda su valjda ti neki rascijepi i krajnosti u osobnosti veći.
Baš suprotno, Sunce je tvoj Ego, a podznak je način na koji te svijet vidi, tvoja "fasada", tvoji počeci...
Barem po nekom mom mišljenju. :ne zna:
Moguće, al opet nekako mislim da je Sunce Ego, a Mjesec zapravo da je duša...
Vjeruj mi, od svih aspekata astrologije, najteža su mi ova zapravo najjednostavnija razgraničenja između Sunca i ASC. :brukica:
Još nešto, ako se smatra kako ASC predstavlja tvoja vrata u svijet, jel onda ima logike da što čovjek više stari zapravo sve više ide prema prirodi znaka u kojem mu se nalazi MC? :misli:
capricornn
29.12.2010., 20:52
Podznak si Skorpion:mig: ako je ovo 3:15 jutro.
Aha,i kakve su karakteristike skorpije???
Ludacha87
30.12.2010., 00:40
Aha,i kakve su karakteristike skorpije???
Pa evo, da ne pravim duplu priču, ja ću to ivdje pokušati malo pojasniti što znači ASC u Sco.
LJudi s ASC u Sco prije svega u javnosti ostavljaju utisak "mračne osobe", jer je ASC način na koji te doživljavaju drugi.
Moguće da recimo u svom izgledu imaš neki škorpionski touch, znači možda imaš tamnu kosu, specifičan madež, izražajne oči ili nešto strože crte lica, a možda se jednostavno voliš odijevati u crno ili otvoreno, ili pak ako se šminkaš radije oči naglašavaš.
Osim "mračnosti" uz znak Sco se vezuju i pojmovi kao samozatajnost, magnetizam i privlačnost, pa čak i ako takva nisi, takav dojam ostavljaš na ljude.
Kad kažem privlačnost, ne mora to nužno značiti i ljepotu, jer znak Sco sam po sebi nije prelijep, nego jako sexy i privlačan.
U svakom slučaju, na ljude moraš ostaviti neki značajniji utisak, a može ti se dogoditi i to da te ljudi ili jako vole ili jako mrze, ali svi imaju mišljenje o tebi.
Primijetila sam i to kako ljudi s ovim ASC vrlo često mogu svoj imidž lako transformirati, a možda se i često mijenjaju pri odrastanju, što se fizičkog tiče.
ASC su tvoja vrata, prozor u svijet, to je način na koji se prezentiraš svijetu i na koji te oni doživljavaju, pa možda nekad možeš imati i određeno bitchy držanje, kao ono ja sam opasna :p , a u biti kuhaš i emotivna si, jer Sco je voda, a voda je emotivna.
Ako ASC predstavlja naša vrata u ovaj svijet, onda on pokazuje i okolnosti pod kojima si u ovaj svijet došla i kako si provela početak svog života.
Ovisno o ostalim planetarnim položajima i utjecajima, te aspektima koje ASC radi, to mogu biti operacije ili rat ili problemi kod kuće u djetinjstvu, rođenje na zadak, a može i provedeno djetinjstvo uz vlažne predjele, uz neku vodu ili u stanu koji ima vlagu.
Međutim, u ovo zadnje što sam napisala nisam sigurna, jer ne volim govoriti tako napamet, mada sam pročitala na nekoliko mjesta.
Ono što sam sigurna je da su ljudi s ASC u Sco jako dobri psiholozi. :top:
A ako si Jarac, kao što ti piše u nick nameu, onda definitivno imaš nekakvo hladno držanje, distancirano, možda bi ljudi za tebe rekli da si i jako hladnokrvna (Jarac), ali u biti kuhaš iznutra i nenormalno si emotivna (Škorpion) što vrlo vjerojatno sakrivaš.
Žene s ovakvom kombinacijom su prije svega samozatajne, što i jest njihova privlačnost.
Najfatalnija stvarna djevojka koju znam, jedna moja prija, ima ovakvu kombinaciju.
A nju ima recimo i Vanessa Paradis, nevjenčana supruga Johnnyja Deppa, koja nije neka ljepotica, ali kažu kako je užasno samozatajna i time jako privlači muškarce. :)
Baš suprotno, Sunce je tvoj Ego, a podznak je način na koji te svijet vidi, tvoja "fasada", tvoji počeci...
Barem po nekom mom mišljenju. :ne zna:
Moguće, al opet nekako mislim da je Sunce Ego, a Mjesec zapravo da je duša...
Vjeruj mi, od svih aspekata astrologije, najteža su mi ova zapravo najjednostavnija razgraničenja između Sunca i ASC. :brukica:
Još nešto, ako se smatra kako ASC predstavlja tvoja vrata u svijet, jel onda ima logike da što čovjek više stari zapravo sve više ide prema prirodi znaka u kojem mu se nalazi MC? :misli:
Mogu li se ubaciti?
Naime, slažem se da postoji progresija u kućama, o tome sam i ja razmišljao. Zbog onoga što sam učio u psihologiji, nikako se ne mogu pomiriti s time da je Sunce naš "ego". Možda bukvalno može biti, no nedavno sam došao do jednog zanimljivog zaključka kroz Freudovski strukturalni model osobnosti.
Dakle, imamo "id", "ego" i "superego"... Možda ih je bolje postaviti obratno: "superego", "ego" i "id".
Ako ćemo ova tri modela udružiti s znakom, podznakom i mjesecom, dobit ćemo:
1) Superego - Sunčev znak
2) Ego - Ascendant
3) Id - Mjesec
Svatko tko je upoznat s Freudovskom teorijom shvatit će zašto sam ih ovako postavio. Da objasnim kroz par jednostavnih rečenica iz Freudovskog elaborata:
Ego je naša stvarnost, doticaj sa vanjskim svijetom. Ego se stalno bori sa Id-om i Superegom. Ego pokušava zadovoljiti Id i Superego.
Superego su naši morali. On rektificira Ego i kori ga, traži potpuno moralno djelovanje. Superego se jedino može ispoljiti na van kroz Ego.
Id su naše misli i strahovi. Id je suprotnost Superegu. To su naši dječji strahovi, nezrelost, naše tajne želje i strasti, Eros i Thanatos (seksualni pogon i pogon smrti). Id se jedino može ispoljiti na van kroz Ego.
Superego i Id su u stalnoj borbi s Egom, dakle baš kao i u astrologiji, naš Ascendent se ponaša kako mu Superego (Sunčev znak) i Id (Mjesec) nalažu. Dok je Sunčev znak moralan i stvaran, Mjesec je varljiv i ponekad nepoćudan jer se vodi samo za željama i emocijama.
Što mislite o ovoj teoriji?
Volio bih čuti mišljenje Fish 1968 koju sam kroz sve postove koje sam pročitao jako počeo cijeniti. Hvala :)
a meni?
05.10.1991. u 11:10 ujutro..:)
Ludacha87
31.12.2010., 02:12
a meni?
Odi na astro.com, u lijevom stupcu imaš opciju Free Horoscopes, klikneš ju, izabereš horoscope drawings and calculations, klikneš na to, i onda izabereš chart drawings, Ascendant. Kad to klikneš, izić će ti „formular“ koji moraš ispuniti. Uz datum i vrijeme rođenja, potrebno ti je napisati i grad rođenja. Kad završiš, izbacit će ti natalnu kartu. U gornjem lijevom kutku slike tvoje natalne karte će pisati vrijeme tvog rođenja, mjesto, Sun sign (to je tvoj horoskopski znak) te Ascendant (to je tvoj podznak). :)
Baphomet
31.12.2010., 08:51
a meni?
Mjesto rođenja?
white sister
06.01.2011., 01:06
Može netko pogledati meni :))
27.03.1989. u 12:55 Rijeka
hvala puno
zvjezdoznanac
06.01.2011., 01:25
Može netko pogledati meni :))
27.03.1989. u 12:55 Rijeka
hvala puno
u podznaku si Rak
peppica155
10.01.2011., 22:20
Ja sam riba, a u podznaku blizanac.
Može li mi netko objasniti kaj to točno znači i kakav utjecaj ima podznak?
Mogu li ja saznati koji mi je podznak bez tocnog sata i min. rodjenja?
Jer moji nemaju pojima u koliko sam sati rodj. :rolleyes:
12.kuća
24.02.2011., 21:33
Mogu li ja saznati koji mi je podznak bez tocnog sata i min. rodjenja?
Jer moji nemaju pojima u koliko sam sati rodj. :rolleyes:
... ne možeš čak i da imaš samo okvirno vrijeme rođenja jer često samo minuta može promijeniti predznak. Doduše, postoji metoda (rektifikacija) kojom se utvrđuje podznak kada je sat rođenja nepoznat no mislim da bi se u tom slučaju trebao " prepustiti u ruke " samo jako dobrom astrologu da u protivnom ne bi bio naveden na pogrešan put.
P.S. Pogledaj u Rodnom listu, tamo bi trebalo pisati u i koje si vrijeme rođen ...
Rodena. :)
Gledala sam u rodni list i ne pise vrijeme.
Ha,nista onda.
Hvala na odgovoru.
POzdrav,
evo da se i ja uključim, molila bi vas da mi izracuna netko sto sam u podznaku.
24.04.1981. u 04.15h ujutro u Zagrebu.
POzdrav,
evo da se i ja uključim, molila bi vas da mi izracuna netko sto sam u podznaku.
24.04.1981. u 04.15h ujutro u Zagrebu.
Tvoj podznak je Ovan :)
Tvoj podznak je Ovan :)
hvala..ali mi nije jasno zasto mi netko kaze da sam ovan a netko riba?
hvala..ali mi nije jasno zasto mi netko kaze da sam ovan a netko riba?
Pa ne znam koje su astrološke programe koristili,na stranici astro.com ti precizno odrede podznak.Ako je to tvoj točan sat rođenja,onda si Ovan :)
Vjerovatno neki programi(stranice) ne traže precizan sat,pa ni mjesto rođenja,samo datum što nije dovoljno ili je moguće da nemaju automatski naštimanu vremensku zonu(kojim se učitavaju i koordinate mjesta),a to je bitno uz ove ostale podatke koje navodiš,posebno je važno znati sat rođenja.
Depeche E.
16.03.2011., 19:38
Hei :)
21.07.1992.
09:30
Hvala.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.