View Full Version : Kutak za ljubitelje zračnih pušaka
stranice :
[
1]
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Bok svima!
Imam Dianu Panther 21 175 m/s sa optikom i dosta sam
zadovoljan, precizna je i kvalitetna, okidač trunku tvrđi, mogao
bi biti i mekši, ali zanima me kakvo vi zračno oružje imate i kakva su iskustva!!
Možda bi opet krenuo u neku kupovinu, ali nešto malo jače...
Gregor Samsa
16.08.2007., 16:03
Super tema:top:
I ja se već neko vrime bavim mišlju o nabavi zr puške ali ne znam koju i ne znam di ih ima uzet u Splitu:tuzni:
Koliko bi ta tvoja došla ka nova(sa optikom), di si je nabavija i zašto ti triba jača?
Drveni Sovac
16.08.2007., 16:20
slaviu 630.puška je izvrstna,ali joj je nišan zadnji sjeban do kraja.isprobavao sam je na deset metara i otklon je bio pet centimetara.na dvadeset metara je bio točno 10,i mogu s njom pogotit šaraf,kad uspijem namjestit to čudo.da ima optiku,razvalila bi sve živo oko kuće
Super tema:top:
I ja se već neko vrime bavim mišlju o nabavi zr puške ali ne znam koju i ne znam di ih ima uzet u Splitu:tuzni:
Koliko bi ta tvoja došla ka nova(sa optikom), di si je nabavija i zašto ti triba jača?
e neznam za Split, ja sam nabavio u Zagrebu, dučan se zove lovac i
koštala me puška 1100 kn + optika 150 kn!
Diana glasi među kvalitetnijim puškama - njemačka preciznost!
Jača mi u principu netreba, ali mi je gušt gađat recimo čepić od
pivske flaše na 70 metara :)
gledao sam na stranici kao što je eBay ocjene za ovu moju pušku i
ocjenjeno je cijena/dobiveno 10/10, preciznost 9/10 i bilo je još
2 ocjene 10/10 znači nije skupa za ono kaj nudi i fakat je ok!
pogledaj je na ovom linku samo sam ja još optiku stavio:
http://www.cedar-agro.hr/zracno_o.htm
jebenica je i optika, skidam sve borove češešere u ulici bez beda! :)
slaviu 630.puška je izvrstna,ali joj je nišan zadnji sjeban do kraja.isprobavao sam je na deset metara i otklon je bio pet centimetara.na dvadeset metara je bio točno 10,i mogu s njom pogotit šaraf,kad uspijem namjestit to čudo.da ima optiku,razvalila bi sve živo oko kuće
slavija su dobre puške, a nisu skupe!
Gregor Samsa
17.08.2007., 11:18
Nema mi druge nego na dalmatinu..
Tenx mate. jedva čekan :Snajper:
shotter
06.11.2007., 19:16
znate li, jel dobra ona puška diana mod 34 classic
imali je tko??
jel se isplati dat 2200 kn za nju ?
(izlazna brzina 300m/s a , s municijom 5,5 220 m/s)
znate li, jel dobra ona puška diana mod 34 classic
imali je tko??
jel se isplati dat 2200 kn za nju ?
(izlazna brzina 300m/s a , s municijom 5,5 220 m/s)
to je čisto solidna puška! Ako imaš love uzmi je, nećeš požaliti!!
Diana su inaće jako kvalitetne puške!!
volimisprobavat
10.11.2007., 15:36
Ja sam kupio Cometu u Zagrebu u Ilici ,MONI,puška je dosta precizna do 20 metara ,a i vrlo brza
the krele
11.11.2007., 14:11
Imam cesku zbrojovku,slavia 631 sa optikom,odlična je puška:top:
i nekakvu crvenu zastavu,staru,neznam koji je model
the krele
11.11.2007., 14:12
imao sam i neku kinesku,cal.5,5mm al sam je sjebo :(
Hocu kupiti neku zracnu pusku do oko 1000 kn , ali neznam koje su marke zracnih pusaka pouzdane i kvalitetne , i koji su modeli dobri. Ne zelim bacit 1000 kn na pusku , a da mi se za par mjeseci raspadne.
Zapeo mi je za oko HATSAN MOD 80 MW
http://www.monster-rbs.hr/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=130&category_id=17&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=1
Ima dobre karakteristike ali , posto se ne kuzim u zracne puske ,neznam koliko je HATSAN pouzdana marka.
mozda mi mozete savjetovat nekog od proizvidaca (slavia,shangai,gamo,crossman,cometa,diana)
THX:)
somekindofmonster2
21.11.2007., 16:14
sto mislite o : hatsan mod 33
hatsan mod 55s
i o onim kineskim jeftinjacama pri dnu na http://www.cedar-agro.hr/zracno_o.htm
Lorenzo
26.11.2007., 02:34
Meni je zapela za oko ova
http://www.monster-rbs.hr/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=36&category_id=6&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=1 :Snajper:
Pa ako neko nesto zna o tom proizvodacu... bio bih zahvalan.
Karakteristike mi se cine super, za tu cijenu, samo se nadam da je i kavliteta ok...
da lee boor
26.11.2007., 16:59
to je čisto solidna puška! Ako imaš love uzmi je, nećeš požaliti!!
Diana su inaće jako kvalitetne puške!!
Dobre su Diana zračne, imam model 34 crnu....doduše, ispala mi je pločica nišana i neki osigurač, pisao im u tvornicu i poslali mi poštom dijelove...besplatno....jesu skupe ali se isplati
somekindofmonster2
27.11.2007., 14:27
da ja mislim uzet dianu onu koju ima NO.1 puska je super je 1100 kn ,ali........
R istra
16.03.2008., 21:39
Hocu kupiti neku zracnu pusku do oko 1000 kn , ali neznam koje su marke zracnih pusaka pouzdane i kvalitetne , i koji su modeli dobri. Ne zelim bacit 1000 kn na pusku , a da mi se za par mjeseci raspadne.
Zapeo mi je za oko HATSAN MOD 80 MW
http://www.monster-rbs.hr/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=130&category_id=17&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=1
Ima dobre karakteristike ali , posto se ne kuzim u zracne puske ,neznam koliko je HATSAN pouzdana marka.
mozda mi mozete savjetovat nekog od proizvidaca (slavia,shangai,gamo,crossman,cometa,diana)
THX:)
cuj hatsan je istocnjacka puska i dosta je tesko od nekog saznati nesto(strani forumi) ja imam hatsan mod. 85x camo,dolazi iskljucivo sa optikom.
kupljena je u pevecu u Rijeci,prodavac mi je skrenu paznju na nju,ne zato da je proda,nego mi je pokazao kako je na hatsanu nisan ima dosta lufta i da bi s vremenom mogao imati poteskoca.
kod nas nisam nigdje naso podatke o pusci,jedino na stranici http://www.armeriarivadavia.com.ar/armeria/productolista.asp,ima sve moguce puske sa osnovnim karakteristikama.
da opet kupujem zracnicu odlucio bi se za hatsan, za relativno male novce dobijes puno zabave.
po meni su gamo i diana bezobrazno skupi;za gamo hunter 1250 dati 3300 kn,to je ludost i jos moras kupiti optiku.......
cromaher
22.03.2008., 21:07
po meni su gamo i diana bezobrazno skupi;za gamo hunter 1250 dati 3300 kn,to je ludost i jos moras kupiti optiku.......
Inace u Americi su sve puške 50%, ako ne i više jeftinije tako da se i isplati naručiti izvanka
Cyber_07
22.03.2008., 23:54
A slusaj legendo jbg.. Nisu uzalud toliko.. Stvar je i u kvaliteti.. Ako ja s mojom Noricom Dragon Camo 4,5, probijam bocu od pive na 35, 40m, zamisli sto onda jedna Diana Magnum 500 radi.. Slazem se i ja da je skupo, ali jbg, koliko para, toliko muzike..
Imam Gamo 5.5 ovaj model: http://www.monster-rbs.hr/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=131&category_id=7&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=1
Istina da košta, ali i vrijedi. Ima i skupljih puški , a ima i jeftinijih od ove, ovisi šta ti treba i koliko želiš dati za nju. Promjenio sam do sad puno zračnica i ova je definitivno najbolja. Najkvalitetnija izrada, najjaća, najpreciznija. Imao sam i Slaviu 631, ali nisam bio zadovoljan preciznošću, previše raspucava, o kineskim sranjima ne valja ni trošit rijeći( mislim o onima tipa 500-800 kn). Na svakoj sam imao optiku i razlika sa njom i bez nje je nebo i zemlja, dakle nju obavezno kupiti, nisu ni pretjerano skupe. Također obrati pozornost i na metke, nije isto upucati pušku na tupe metke pa onda pucati špic metke. Iz iskustva su mi bolji tupi metki i to ovi veći, 5.5 cal. jer su precizniji, vjerovatno zbog toga što su teži. Prije Gama Hunter 5.5 imao sam Hunter 4.5 koji ima vrlo veliku izlaznu brzinu zrna (380 m/s :eek:) ali nije bila toliko precizna. Kod kalibra 5.5 je izlazna brzina zrna nešto manja ali je energija udara jednaka ako ne i veća od 4.5. Odličnim su se mi pokazali i original Gamo metci, osobito Gamo Rocket i Gamo Expander.
Eto, sve napisano je iz mog iskustva ( i u 20 god. ispaljenih tisuće metaka :D iz raznih pušaka)
R istra
23.03.2008., 13:22
Vurky ma sve sta si napisao stoji, sto veca izlazna brzina to slabija preciznost,ali dati za zracnu pusku tolike novce je ...... ,a sta se diabola tice e tu sam naucio skolu;
gamo expander se kod mene pokazao kao zadnji skart,tako da sam skoro cijelu kutijicu diabola otopio i pretvorio u olovo za ribolov,(pocinje sezona sipa),dok gamo rocket nisu tako lose sta se preciznosti tice,imaju definitivno najbolju probojnu moc.
odlicne su mi JCB exact i diana restat, ne moras puno prckati po optici kad kombiniras te bvije municije
R istra
23.03.2008., 13:37
http://www.armeriarivadavia.com.ar/armeria/productolista.asp
evo ovaj URL ima najvise podataka za zracne puske,ima modela kojih nema ni na monster ni na cedr-u
Cyber_07
23.03.2008., 14:01
Ljudi, neznam jeste li mozda provali Gamo Raptor.. Probojnost je nevjerojatna.. A sto se tice preciznosti.. ako ima imalo vjetra, nebi je preporucio, jer je vrlo lagana..ima je samo u 4,5 cal. Ako nije problem, onaj ko ima dugogodisnjeg iskustva, neka mi preporuci optiku sa monster-rbs - a.. vec neko vrijeme se bavim s ovim, tako da mi je postao kao neki fetish.. Imam Noricu Dragon i zadovoljan sam sa njom, ali isto razmisljam o kupnji CFX-a, jer fixno je fixno jbg...
ja uzimam OVO (http://www.forum.hr/showpost.php?p=13215154&postcount=35) :D
R istra
23.03.2008., 14:36
DOBRO svi imate je... zracnice sa optikama , da li netko od vas koristi svu tu opremu za nesto gadat ili jos uvijek gadate limenke, boce ,susjedov oluk itd....?
Cyber_07
23.03.2008., 14:40
Ja koristim.. Nemam optiku, ali ne smeta me..ali isto cu je uzet.. cisto znatizelja.. Pa, vecinom je koristim za kosovice, soje, puhove... Zato pitas??
Cyber_07
23.03.2008., 14:43
Ja je koristim za lov na mnje zivotinje..npr kosovici, soje, puhovi.. Zasto pitas?
Sa monster rbs -a bi uzeo 4x32, a ako ti je preskupa onda 4x28. Ja na svojoj imam Bushnell 4x38 i sasvim je dovoljna. Što se tiće Expandera, ne znam zašto su ti bili loši, meni su sasvim OK jedino što nisu za probijanje, nego baš suprotno, on se kod udara rascvjeta, s ciljem da ... Ali mi svi gađamo samo papirnate mete, limenke, susjedove žljebove ( e tu se odlično vidi probojna moč) zar ne ...?:mig:
ja uzimam OVO (http://www.forum.hr/showpost.php?p=13215154&postcount=35) :D
onada ću ja ovo: http://www.crosman.com/site/listing/1347
:D
zajebavam se, ali izgleda jebački
Cyber_07
23.03.2008., 14:57
Mislim da cu uzet 3-9x50.. Kosta 660kn.. Sto je sigurno sigurno je.. Sta mislis, jeli mi se isplati to za Noricu Dragon??
super
bolje sa tom opremom opremi svoju pusku
p.s. imas PM ak nisi primjetil :top:
Cyber_07
23.03.2008., 15:01
Vidio sam ovu pusku prije.. Malo su se zajebali napisali su:
Max Vel. 800fps (304.8 m/s)
Koliko ja znam, stopa je 0.3... Dakle 1000fps bilo bi oko 300 m/s..
Ja je koristim za lov na mnje zivotinje..npr kosovici, soje, puhovi.. Zasto pitas?
ne mislis valjda na sove :confused:
nemoj njih :s:s:s
to su korisne zivotinje a i zakon brani ubijanje ptica grabezljivica
jer im se broj bil drasticno smanjil
Cyber_07
23.03.2008., 15:09
ne mislis valjda na sove :confused:
nemoj njih :s:s:s
to su korisne zivotinje a i zakon brani ubijanje ptica grabezljivica
jer im se broj bil drasticno smanjil
Ne, ne mislim sove.. Šoje! Mi ih u Dubrovniku zovemo šoje, šojke, maruše.. To su ti one ptice sto legu svoja jaja u gnjezda drugih ptica, da ih druge ptice hrane..
DOBRO svi imate je... zracnice sa optikama , da li netko od vas koristi svu tu opremu za nesto gadat ili jos uvijek gadate limenke, boce ,susjedov oluk itd....?
ja jos imam doma pumpericu na CO2 bez optike
al je riknula
jedne g. sam sa njom potamanil prek 50 stakora
nakotili se kod susjeda a po noci dolazili zajebavat mi zeceve
ispod sam zaljepil meglajticu i nisanil sam prek mehanickih ciljnika
R istra
23.03.2008., 15:17
ja jos imam doma pumpericu na CO2 bez optike
al je riknula
jedne g. sam sa njom potamanil prek 50 stakora
nakotili se kod susjeda a po noci dolazili zajebavat mi zeceve
ispod sam zaljepil meglajticu i nisanil sam prek mehanickih ciljnika
e pa svaka ti cast domisljat si nema sta,
R istra
23.03.2008., 15:19
Sa monster rbs -a bi uzeo 4x32, a ako ti je preskupa onda 4x28. Ja na svojoj imam Bushnell 4x38 i sasvim je dovoljna. Što se tiće Expandera, ne znam zašto su ti bili loši, meni su sasvim OK jedino što nisu za probijanje, nego baš suprotno, on se kod udara rascvjeta, s ciljem da ... Ali mi svi gađamo samo papirnate mete, limenke, susjedove žljebove ( e tu se odlično vidi probojna moč) zar ne ...?:mig:
ne znam zato, ali nisu mi se pokazali dobri sto se tice preciznost,ali da prenesu svu energiju udaca na metu to je istina.
:top:
Cyber_07
23.03.2008., 15:21
Znali iko mozda, jeli dolaze s optikom i nosači ili ih moram posebno kupit?
Mislim da cu uzet 3-9x50.. Kosta 660kn.. Sto je sigurno sigurno je.. Sta mislis, jeli mi se isplati to za Noricu Dragon??
To se može već staviti i na jedan dobar karabin, ali ne vidim razlog zašto ne bi stavio i na svoju zračnicu. Jest da ti toliko ne treba ali nikad nije na odmet.
Nosač mislim da moraš posebno kupit, trebaš provjerit koliko ti je širok prihvat za optiku na pušci, nije na svim puškama isto.Imaš dvije standardne mjere( ne znam napamet), a tebi je bitna ona manja.
R istra
23.03.2008., 15:30
kad kupujes optiku za zracnicu rebas DOBRO paziti sta radis,vecina trgovaca nema pojima o tome kakva optika ide na zracnice. kupis optiku za pusku i to je to; e je k..... tek si sad naje...., odlicna je prvih par ispucavanja,onda ode u ...... ,dodes do ducana da je reklamiras,oni te posalju dobavljacu ( koj nesto i zna o proizvodu) pa te ljpo pita i u cemu je problem, a ti ko iz topa kazes da ti optika ne valja. sljedece pitanje je a na kojoj pusci vam je bila optika,ti opet naravnoko iz topa pa na zracnici. e moj sinko optika za zracne puske ti je nesto posebno jer ima dupli trzaj,a ti ostanes ..... i nema garancije ni nicega. (nije moj slucaj)
vikirebic
24.03.2008., 07:45
bla bla! svi govorite što imate a ja ostajem s k..... u ruci.
ZA SVE : NE BUDITE LIJENI NEGO PROČITAJTE SVE PA ĆETE VIDJETI DOBRO ŠTO DA RADITE
Diana Njemačka - kupite nešto s 240 m/s brzine minimalno jer će vam ta brzina ostati zbog izvanredne kvalitete izrade (Njemačka) no more comments!
:top::top:
Slavia - Češka Zbrojovka - to su najpreciznije puške samo im je mana što su slabe pa se preciznost gubi na 30+m. (osim slavie 634 240 m/s koju nisam testirao a mislim ju kupiti, a i s tom prosječnom brzinom mora biti precizna)trenutno imam slaviu 630 i dosta je dobra za ptice ali želim 634 za mace )
:top::top:
Hatsan Turska- te su vražije puške koliko čujem. vrlooooooooo jake (hatsan 125 - 380 m/s) - probije 2,5 cm debel parket sa 10m udaljenosti - tolika brzina može se odraziti na preciznost (+brzina=-preciznost i obrnuto)
:top::flop:
Gamo Španjolska - za totalne početnike (barem slabiji modeli a ima takvih puno u ponudi) osrednja jačina i preciznost (probajte ih usporediti s ovim goree navedenim u pravome svijetu) :top::flop:
PAZITE ŠTO RADITE: Djeci mlađoj od 14 (to sam ja) godina ne bih preporučio hatsan već slaviu (najbolje 634) kao "Prvu Pušku" jer ćete zamoriti mišiće natežući hatsan!!! ti sada skuži ako ona ima brzinu 380 m/s (1250 fps)
Dok je diana za profiće Gamo i one ostale Španjolske su za amatere koji ne traže puno
MOJA PREPORUKA:
slavia 630-631 je puška za početnike i vrlo je dobra (ocjena 4)
slavia 634 je 1 korak naprijed ka savršenstvu u preciznosti i jačini (ocjena 5)
diana (sve iznad 220 m/s) su puške za one koji traže dlaku u jajetu tj. moraju imati preciznost i jačinu - isključivo za profiće (ocjena 5+)
Gamo ne kupojte ako želite kvalitetu jer su te puške većinom +dobre- (ocjena 3)
Hatsan je za bolesne luđake (hehe samo šala) - one koji ne traže preciznost već jačinu - s hatsanom 125 možete ubiti sve što se miče pa i sebe! (ocjena 4)
A za kraj pitanje: Što da ja kupim? - Slaviu 634 ili Hatsan MOD 125 - volio bih da komentiraju oni s iskustvom (ne volim florescentne ciljnike već klasične)
više me goni na slaviu 634 a što vi kažete?
vikirebic
24.03.2008., 07:55
Za lovce: Nabavite Slaviu 634 - Pitate se zašto?
Ja imam 630 (170 m/s) ui dosad sam ubio 4 mace, xxxxxxx ptice od kojih su neke: vrabci, sojke, kosovi... (viđa sam sove ali ih nisam htio pucati)
za mujsu trebate doći na udaljenost od 10m za sigurno ubojstvo ali ja ne moram - imam psa koji ih goni na drvo umjesto mene pa ja samo puff i maca pada.
ja mislim da sam riješio dilemu u moja 2 prethodna posta pa bi bilo lijepo da vi meni kažete koju pušku da kupim (Salviu 634 ili Hatsan MOD 125), mada sam odlučio 70% za slaviu. - ma screw da whole thing - kupujem slaviu 634:kava:
ja mislim da sam riješio dilemu u moja 2 prethodna posta pa bi bilo lijepo da vi meni kažete koju pušku da kupim (Salviu 634 ili Hatsan MOD 125), mada sam odlučio 70% za slaviu. - ma screw da whole thing - kupujem slaviu 634:kava:
kupi hatsana pa napisi kakva je
da znam dal kupovat il ne :D
Cyber_07
24.03.2008., 11:57
Ja isto mislim da je Slavia bolja.. Hatsan je vise za grezijanere zeljne jacine.. A za to preporucam Diana 500 Magnum, koja je iste jacine, kvalitetnija, preciznija i naravno mnooogo mnooogo skuplja.. Ali, ko voli nek izvoli..
Cyber_07
24.03.2008., 12:42
Kupi feder od Hatsana i ubaci u Slaviu.. hehehehe
Kupi feder od Hatsana i ubaci u Slaviu.. hehehehe
kad si to vec spomenul
dal bi se to moglo napravit
npr. kupit neki jeftinjak i onda stavit jaci feder :confused::ne zna:
Cyber_07
24.03.2008., 13:36
kad si to vec spomenul
dal bi se to moglo napravit
npr. kupit neki jeftinjak i onda stavit jaci feder :confused::ne zna:
A slusaj, to mi je nedavno palo na pamet.. Sta ja znam, mozda bi i moglo, ali bilo bi logicno da treba provjerit i da je duzina pusaka ista, jer ako je feder manji ili veci, onda je sranje.. Ali mislim da bi trebalo moci, jer nije to glava od motora, pa da treba biti odredjeno..
A slusaj, to mi je nedavno palo na pamet.. Sta ja znam, mozda bi i moglo, ali bilo bi logicno da treba provjerit i da je duzina pusaka ista, jer ako je feder manji ili veci, onda je sranje.. Ali mislim da bi trebalo moci, jer nije to glava od motora, pa da treba biti odredjeno..
il ju raskopat pa otic negdje di rade federe i rec da trebas za 50% jaci istih dimenzija :ne zna:
Pilatinho
24.03.2008., 13:46
Jači feder ne znači nužno i veću početnu brzinu:kava:
Jači feder ne znači nužno i veću početnu brzinu:kava:
nego kaj :confused::ne zna:
jaci trzaj sigurno :D
R istra
24.03.2008., 15:18
hatsanovi modeli 125 i 135 slove kao neprecizne puske,opcenito hatsan nema bas dobre nisane,mozes se i sam uvjerit u to,probaj ih malo pomicat pa ces vidjet,a nakon ispucanih par kutijica diabola stanje ce se sigurno pogorsat.
ja sam macu skinuo na nehih 25 m i otislo joj je svih 9 zivota odjednom. hehehehe
Cyber_07
24.03.2008., 15:21
[QUOTE=JoZ@;13230946]nego kaj :confused::ne zna:
jaci trzaj sigurno :D[/QUOTE
Hahahahaha... Neznam, ali meni se cini da je to ko da reces, da Golf od 150 HP nije brzi od Golfa sa 90 HP...
hatsanovi modeli 125 i 135 slove kao neprecizne puske,opcenito hatsan nema bas dobre nisane,mozes se i sam uvjerit u to,probaj ih malo pomicat pa ces vidjet,a nakon ispucanih par kutijica diabola stanje ce se sigurno pogorsat.
ja sam macu skinuo na nehih 25 m i otislo joj je svih 9 zivota odjednom. hehehehe
briga me za nisane
stavicu optiku
a ovo za mecke ti uopce nije za pohvalu :flop:
zakaj ubijas macke :confused:
R istra
24.03.2008., 16:02
kucni ljubimci su za kucu,a ne da susjedu,odnosno meni zapisavaju rostilj, dodes na rastiljadu,a ono SMRDI po pisalini.
kucni ljubimci su za kucu,a ne da susjedu,odnosno meni zapisavaju rostilj, dodes na rastiljadu,a ono SMRDI po pisalini.
naravno kad ne pocistis za sobom :flop:
bas me zanima kak bi se opravdal pred vlasnikom macke :confused:
R istra
24.03.2008., 16:14
e bas si u .... znas da je bila veljaca mozes ga oprati i sa klorom ako hoces one ce i dalje zapisavat ja to ti je tak, sad nema vise niti jedne tako da te zovem za vikend na rostiljadu,.....
a stase vlasnika tice on je u mladosti radio stvari koje nisu vezane za lov,a lovio ih je .....
imas na forumu temu "gadanje papirnatih meta"
sad nema vise niti jedne tako da te zovem za vikend na rostiljadu,.....
prihvatio bi odma
al navodno ce vrjeme bit o i ovaj vikend :mad:
imas na forumu temu "gadanje papirnatih meta"
daj link :top:
Cyber_07
24.03.2008., 16:20
naravno kad ne pocistis za sobom :flop:
bas me zanima kak bi se opravdal pred vlasnikom macke :confused:
Slusaj, nema tijela, nema zlocina..
R istra
24.03.2008., 16:50
prihvatio bi odma
al navodno ce vrjeme bit o i ovaj vikend :mad:
daj link :top:
nema ovo vise smisla,stoga da to i prekinem,
nego reci zato ti koristis zracno oruzje???? sta ti lovis??
nego reci zato ti koristis zracno oruzje???? sta ti lovis??
napisao sam vec OVDJE (http://www.forum.hr/showpost.php?p=13216979&postcount=35)
valjda ti promaklo :top:
opet se mislim bavit uzgojem
pa se zato sad raspitujem kaj uzet
jer ova na CO2 tesko da ce vise ikad profunkcionirat :(
R istra
24.03.2008., 17:45
napisao sam vec OVDJE (http://www.forum.hr/showpost.php?p=13216979&postcount=35)
valjda ti promaklo :top:
pa se zato sad raspitujem kaj uzet
jer ova na CO2 tesko da ce vise ikad profunkcionirat :(
nije mi promaklo,sta za zastitu zeceva????
ne znam odakle si ali ako ces uzgajat zeceve trebat ce ti nesto jace:),nece tu biti samo stakora vec i lisica i kuna.
nije mi promaklo,sta za zastitu zeceva????
ne znam odakle si ali ako ces uzgajat zeceve trebat ce ti nesto jace:),nece tu biti samo stakora vec i lisica i kuna.
pise pod lokacija od kud sam
netreba
znala je doc i koja lasica
al one su tak rjetke
u zadnjih 15g sam ih vidjel samo dvaput
nastamba za zeceve ce bti dobro zasticene
al ne volim kad ih ima u blizini
uglavnom ak kaj mrzim od zivotinja onda su to stakori :mad:
R istra
24.03.2008., 17:53
pise pod lokacija od kud sam
netreba
znala je doc i koja lasica
al one su tak rjetke
u zadnjih 15g sam ih vidjel samo dvaput
nastamba za zeceve ce bti dobro zasticene
al ne volim kad ih ima u blizini
uglavnom ak kaj mrzim od zivotinja onda su to stakori :mad:
a zecevi su ti za prodaju ili za prehranu???
a zecevi su ti za prodaju ili za prehranu???
prvenstveno ce bit meni za prehranu
a poslje nadam se i za prodaju
ak si zainteresiran
forumasima poseban popust :D
najvise mi se ova svida
al je preslaba
Gamo Delta Fox
- Kalibar 4,5
- Težina 2,1 kg
- Duljina 940 mm
- Izlazna brzina zrna: 160 m/s
kad bi se bar moglo od jace puske stavit u ovaj usadnik :s
http://www.monster-rbs.hr/components/com_virtuemart/shop_image/product/07ce2020477a4c8443d0a95f17b648c9.jpg
vikirebic
24.03.2008., 18:20
Puška - Preslaba
Tvoj stav prema macama - ne slažem se. ti ubijaš štakore a ja mace pa smo kvit i ne osuđuj me (a što se tiče vlasnika ... tu mere biti sranja!!! ako te vide - vjeruj, iskustvo)
R istra
24.03.2008., 18:33
Puška - Preslaba
Tvoj stav prema macama - ne slažem se. ti ubijaš štakore a ja mace pa smo kvit i ne osuđuj me (a što se tiče vlasnika ... tu mere biti sranja!!! ako te vide - vjeruj, iskustvo)
pa moras malo i pripazit kad pucas na mace. znaci naje...si,prosvjetli nas malo.......
R istra
24.03.2008., 18:34
prvenstveno ce bit meni za prehranu
a poslje nadam se i za prodaju
ak si zainteresiran
forumasima poseban popust :D
kako sredis zeca ???
kako sredis zeca ???
na stari nacin
nebi o detaljima
Puška - Preslaba
Tvoj stav prema macama - ne slažem se. ti ubijaš štakore a ja mace pa smo kvit i ne osuđuj me
mace su korisne a stakori stetocine
mislim na selske macke
ove gradske lutalice su strava :horor:
R istra
24.03.2008., 19:45
a tako promjenio si misljenje, cuj stari nacin nije bas human,tako da nisi ni ti bas nevinasce ubijes zeca rukom kojom si ga hranio; bas krasno
Stari način lova na zečeve???
jel to možda kokotača položara 16tica ??:D
ili možda tanka inox žica umotana u omču ispred jazbine
di imaš zečeve nek ti je jedna strana otvorena prema polju ili šumi lisice če ih namirisati onda ti treba nekaj 22. možda kakva BRNO magnum LR lagano se napravi prigušivač a srna bi mogla pasti za gulaš ak nije vjetrovito:D
Cyber_07
24.03.2008., 20:15
Mislim, ovo sto ti je istranin rekao, fakat stoji.. Dobro da ti njih pustis u sumu, pa d aih hvatas, nego tako uzgajanje pa onda makljaza.. To jes malo u kurcu.. U lovu je vise adrenalina i statisfakcije nego tako...
ocito je svima promakla rjec uzgojem :rolleyes:
R istra
24.03.2008., 22:00
ocito je svima promakla rjec uzgojem :rolleyes:
e sad se vadis UZGOJ ILI LOV ISTA STVAR DO BI PAPAO MORAS ODUZETI ZIVOT.
u lovu ako se nisi dobro namjetio i podbocio,i pravilno stavio pusku na rame,ako ne gledas u optiku pravilno odes kuci gladan, dok ti otvoris gajbu zgrabis zeku i ....... nema sansi da falis nema tu sporta zna se ko je gubitnik.
Cyber_07
24.03.2008., 22:05
u lovu ako se nisi dobro namjetio i podbocio,i pravilno stavio pusku na rame,ako ne gledas u optiku pravilno odes kuci gladan, dok ti otvoris gajbu zgrabis zeku i ....... nema sansi da falis nema tu sporta zna se ko je gubitnik.
Haha.. Svaka cast.. Dobar comment skroz.. Ali kao sto rekoh, tu nema adrenalina..
R istra
24.03.2008., 22:20
pogledajte sta vani ekipa radi sa zracnicama
http://www.airgunhunters.com/index.html
R istra
24.03.2008., 22:51
na youtube pod airgun hunting ima zabave koliko hoces
dosta meni bilo 5g andrenalina i pucanja
ak kuzis kaj hocu rec :mig:
R istra
25.03.2008., 19:45
ne
ne
a jebga onda
neda mi se crtat :kava:
mogu ti na rostiljadi pojasnit kad me pozoves :top:
Cyber_07
25.03.2008., 22:43
Ajme ljudi.. Pogledajte ovo.. Da mi je ovu ljepotu imat..
http://www.pyramydair.com/cgi-bin/model.pl?model_id=1469
R istra
25.03.2008., 23:10
dodi nema frke i donesi kojeg zeca po mogucnosti zivog..... hehehehe
dodi nema frke i donesi kojeg zeca po mogucnosti zivog..... hehehehe
vidim ja da ti nemas pojma o pripreman zeca za na rosrilj :kava:
il da donesem jednog pripremljeno a jednog da ga mozes ganjat :confused:
Ajme ljudi.. Pogledajte ovo.. Da mi je ovu ljepotu imat..
http://www.pyramydair.com/cgi-bin/model.pl?model_id=1469
spomenuto OVDJE (http://www.forum.hr/showpost.php?p=13221041&postcount=50) :kava:
Cyber_07
26.03.2008., 12:13
spomenuto OVDJE (http://www.forum.hr/showpost.php?p=13221041&postcount=50) :kava:
Da.. Samo sto ovdje lijepo pise da je brzina 1250fps(380m/s).. A tamo na postu je lik napiso 280.. Vidim, ima razlicitih modela..Ovo je Condor, ne Talon koliko vidim..
kakvih imam iskustava??
ne bas dobri,jedan prijatelj je ima metak u ruci,
a jedan između ociju(hvala bogu nije ozbiljnije)...
Cyber_07
26.03.2008., 17:14
kakvih imam iskustava??
Cekaj, sorry, ali o cemu ti pricas???
Cekaj, sorry, ali o cemu ti pricas???
o svom iskustvu
igrala se deca kauboja i indijanera
Ovak ovih 380m/s kaj su napisali u reklami pucaju na onu ekipu koja se pali na čim jaču pušku dobra reklama sve prodaje inače ti airforce firma daje podatke max brzina 250-300m/s koji su po meni točni jer tko kupuje TALON ili CONDOR taj ne kupuje zračnicu da ubija divlje svinje ili susjede nego ode fino na streljanu i traži savršenu preciznost to prodaje airforce zračne puške(i naravno izgled) a ovaj podatak u reklami je čisti trik da privuče ostatak ekipe
Isto kak je bereta napravila poluatomatsku trap pušku (ograničen spremnik na 2 patrone bez mogučnosti za povečanje spremnika) kao lakša puška i preciznija
ko se malo kuži u glinene golube ili TRAP skužil bude da se najbolji rezultati postižu sa bokericama donja cijev je čokirana 65% a gornja skoro 90% ZAKAJ?? pa zato kad sa prvom fulaš goluba golub je več odletio dodatnih 10m i trebaš uži snop sačme da ga sustigneš prije pada
a ova bereta ima jednu cijev znači imaš lagano sranje a ne sportsku pušku a skuplja je za 10% od klasične bokerice previše djelova koji se troše i neprecizna na daljinu pogotovo ako se puca PARNI TRAP(dva goluba izleču odjednom) ali reklama prodaje tu pušku
iako je svi kad je kupe popljuju do kraja inače bereta radi vrhunske stvari sa ovom puškom su sve usrali
Cyber_07
26.03.2008., 21:50
Ovak ovih 380m/s kaj su napisali u reklami pucaju na onu ekipu koja se pali na čim jaču pušku dobra reklama sve prodaje inače ti airforce firma daje podatke max brzina 250-300m/s koji su po meni točni jer tko kupuje TALON ili CONDOR taj ne kupuje zračnicu da ubija divlje svinje ili susjede nego ode fino na streljanu i traži savršenu preciznost to prodaje airforce zračne puške(i naravno izgled) a ovaj podatak u reklami je čisti trik da privuče ostatak ekipe
A jebo mater, nemogu oni to tako pisat... To je laganje o proizvodu.. Ko da mi proda nesto sto ne postoji.. Neznam boga mi, ali to nebi smjelo samo tako prolazit.. Mislis da ih nebi vec netko tuzio zbog toga..(Condor)
R istra
26.03.2008., 21:58
sve karakteristike pusaka (izlazna brzina) koje navodi proizvodac su istinite,oni su postigli te brzine samo je pitanje sa kojim diabolama???????
R istra
26.03.2008., 22:08
kakvih imam iskustava??
ej stvarno o cemu ti to???????:s
R istra
26.03.2008., 22:14
ma bas je krasno narucivati zracnice izvana,za bilo kakvo sranje koje je povezano sa zracnicom murija bi ti dahtala za vratom,ovako je super kupis kod nas nitko nista ne zana(cak ni susjedi) ako malo pripazis a ti se ludo zabavljas.
Cyber_07
26.03.2008., 22:14
sve karakteristike pusaka (izlazna brzina) koje navodi proizvodac su istinite,oni su postigli te brzine samo je pitanje sa kojim diabolama???????
Mislim da imas pravo.. Jer to bi bila onda prijevara, kada nebi bilo tako.. A to je koliko ja znam kazneno dijelo..ako ne u nas onda u drugim drzavama..
R istra
26.03.2008., 22:35
ma kod nas ti prodaju muda za bubrege i kazu da su stavili krivu etiketu hehehehehahaha
Nema nikakve šanse da je dobio 380m/s na zračnici sa prednabijenim zrakom niti spremnik nije napravljen za toliki tlak niti je okidač smišljen na tim puškama da podnese takve pritiske
inače bog i batina među puškama sa prednabijenim zrakom je firma LOGUN u kalibru 4,5 garantiraju 280m/s ali samo prvih 10 hitaca a znam da je firma preopaka i da su u samom vrhu na natjecanjima
jedino puške sa duplim oprugama GAMO elite hunter ,diana 350 magnum mogu postiči takvu brzinu i naravno PBA diabole ili kalibrirane diabole pro point od firme RWS slučajno radim kao puškar pa ne reagiram na ovakve oglase u kojima prodaju muda pod bubrege ili pričaju lovačke priče
sve dam samo da prodam
a inače puška diana panter 31 je puška koja je najbolji omjer uloženo dobiveno ima nekih 280m/s a cijena je 1600kn do 1800 zavisino od trgovine ili ti marže
BD-zg
tvoje misljenje o Diana Mod. 48 Black u kalibru 5,5 :confused:
men with gun
27.03.2008., 20:25
ma ja imama najbolju pušku :
SLAVIA 624 :lol:
I pištolj od GAMO-ta PR-45
KALIBAR 4.5
MEci piće mogu i do 200 m:lol:
Diana 48 ljepa puška njemačka vojska tranira sa njima(neznam zašto ali su naveli taj podatak)
fiksna cijev napinjanje sa polugom na desnu stranu model se proizvodi 3g i još ni jedna reklamacija iz cijele europe
onak nije klasična zračna puška ima težinu sl lovačkom karabinu i zato je opako precizna 5,5 malo je sporija 230m/s ali 5,5 diabola ima veču masu i kad taj udari to je to
a najbolja stvar je to kaj se cijev ne lomi i praktički u njezinoj osi ti motiraš optiku a sve ove kaj se lome nakon 100 sklapanja imaju mali luft i to mene osobno živcira pa smišljam kak to preraditi
Cyber_07
28.03.2008., 01:23
Sto mislis o Gamo CFX..? Dosta jaka puska, a fixna cijev...
Ja sam definitivno za dianu ili gamo pogotovo ak se radi o fiksnim cijevima gamo ima po meni dobar mehanizam stariji modeli (shadow i sl) imali su loše brtve na klipu i brtva na cijevi je brzo odlazila a sad vidim da su popravili cjelu stvar nisam rastavio CFX model ali imam ugradnju duplih opruga model VIPER
po meni su malo štedili na matrijalu u samom mehanizmu ali ništa strašno po meni je drveni kundak zakon drvo ima dušu a ove plastične puške mi nisu baš nešto i kad pucaš iz stoječeg stava prelagana mi je i nemogu je smiriti dok puške sa drvenim kundacima imaju po 2-3kg više i to se osjeti
i sad je gamo malo pokušala nešto sa viper skeet(zračna sačmarica) preskupe patrone, preslaba opruga sve u svemu 0 bodova
R istra
28.03.2008., 21:54
ajde da je na ovom forumu netko i oboruzan sa tehnickim znanjem,mi ce mo puskarat pa kod tebe na servis.hehehehehe
daj mi reci nesto za hatsan 85x ( model koj ima samo opticki nisan)
R istra
29.03.2008., 13:41
JEBES OPTIKU NA ZRACNOJ PUSCI, nikako mi nije bilo jasno zato moram stalno dostelavati optiku,kad vidim ja danas da je nosac optike lijepo klizio i isklizio sa sine u koju se uvida nosac.(postavvljao oruzar,puskar kako god zelite), ajde kazam ja mozda je slabo stegnuto pa ja to sve vratim na svoje mjesto i muski pritegnem; napunim zracnicu i ponovno upucam optiku,pogledam da li je sve na svojem mjestu, kad ono nije.nakon 10-ak ispucanih diadola nosaci su ponovno pobjegli. JEBES OPTIKU
kupujem novu pusku bez optike .
E o tom trzaju ja stalno pričam i karabini imaju istu šinu za montažu optike i najači kalibar ja stegnem sa imbus 4mm sa 10% snage i nikad se ne pomakne
klip koji se kreče unutar zračnice udara i radi taj trzaj da je neznam kak stegneš ona padne sa šine pogotovo ak se radi o AL nosačima koje ni nesmiješ jako stegnuti imaš čelične nosače i nosači koji hvataju cijelu duljinu šine a ne samo onih 2x po 20mm
a ovo kaj ti se razštela optika e o tome sam prije pričao končanice stoje na zraku da je to bilo koja puška nikad se nebi razštelala trzaj je kriv za sve a i optika nedavno sam spomenuo fimu HAWKE nisu skupe optike koje se montiraju na malokalibarske puške i na zračne puške ali su napravljene za to koriste stari sistem gdje su končanice između dvije leče fiksirane to otežava štelanje ali kad je ja dobijem na stolu ona tak i ostane ispucao ti 10 diabola ili 10 kutija po 200 diabola
pogotovo kad se radi o jačoj pušci se treba montirati optika sa brzim objektivom i bar 2-9x45 onda se tek pokaže kakva je puška na 50m
R istra
29.03.2008., 22:55
ajde bas ti hvala,zaletit cu se do peveca u ri ,i kupit nosace koji hvataju cijelu duzinu sine.
optika se nije rastelala,nego je zadnji nosac iskliznuo iz sine i normalno optika vise nije bila kako treba.
R istra
29.03.2008., 23:06
Diana 48 ljepa puška njemačka vojska tranira sa njima(neznam zašto ali su naveli taj podatak)
fiksna cijev napinjanje sa polugom na desnu stranu model se proizvodi 3g i još ni jedna reklamacija iz cijele europe
onak nije klasična zračna puška ima težinu sl lovačkom karabinu i zato je opako precizna 5,5 malo je sporija 230m/s ali 5,5 diabola ima veču masu i kad taj udari to je to
a najbolja stvar je to kaj se cijev ne lomi i praktički u njezinoj osi ti motiraš optiku a sve ove kaj se lome nakon 100 sklapanja imaju mali luft i to mene osobno živcira pa smišljam kak to preraditi
pisao si za dianin mod 48, cijena je paprena, za te novce nabavis malokalibarku, iako mislim da je diana precjenjena,mozda je cak i kupim.
nisam jos siguran sta da napravim,ipak je to 3500 kn
men with gun
30.03.2008., 11:05
ajde da je na ovom forumu netko i oboruzan sa tehnickim znanjem,mi ce mo puskarat pa kod tebe na servis.hehehehehe
daj mi reci nesto za hatsan 85x ( model koj ima samo opticki nisan)
ma to ti je bilo koja malo jača puška !,na nju staviš optiku od npr 100 m
imas bold action pušku :lol:
ODLUČIJA SAM SE U ODLIČNOJ PONUDI GAMO ZRAČNIH PUŠAKA ZA PUŠKU WHISPER VH,PA MOLIM DOBROG POZNAVAOCA PUŠAKA DA MI DA KRITIKU NA OVU PUŠKU ILI DA PREDLOŽI NEŠTO BOLJE OD NJE ILI KOJA DRUGA MARKA
GAMO WHISPER VH (http://www.gamousa.com/catalog.aspx?Product=259)
a disi ju naso i po kojoj cjeni :confused:
Opet marketing i američko tržište pa to je VIPER model samo kaj su puknuli prigušivač sa 5komora i opet se čuje glasno jer se kod zračnice čuje UDARAC KLIPA najmanje se čuje izletanje diabole
svi ovi prigušivači su mazanje očiju čak da ga montiraš na kakvu rimfire pušku(tkz malokalibarsku) opet neče prigušiti zvuk jer moraš imati subsonic metke a njih na 50m možeš rukom uhvatiti:lol:
a izrada prigušivača za normalne metke je kak se ja več zajebavam sa jednim modelom atomska fizika
pogledaj si model od gamo NITRO super izgleda i nije neka cijena za tak nekaj ljepo (glodana cijev,ugrađeni nosač za optiku)
Hatsan 85x nebih znao ono kaj ja imam na servisu nema takav BOLT action sistem po meni nepotrebno umjesto toga kaj su se mučili da istokare zatvaraqč mogli su napraviti bolju CNC mašinu da im bolje cijevi izbuši pa da na 30m imaš krug od bar 5cm ovak imaš 30cm :lol::lol::lol:
nema tu sreče još moraju puno učiti kak napraviti navoje unutar cijevi
ak si skužil da rade samo zračnice i sačmarice a za njih netrebaš neku tehnologiju izrade po meni su ispod prosjeka jedino kaj imaju veliku snagu i malu cijenu
ak vam je to dovoljno navalite
Cyber_07
30.03.2008., 21:12
Opet marketing i američko tržište pa to je VIPER model samo kaj su puknuli prigušivač sa 5komora i opet se čuje glasno jer se kod zračnice čuje UDARAC KLIPA najmanje se čuje izletanje diabole
svi ovi prigušivači su mazanje očiju čak da ga montiraš na kakvu rimfire pušku(tkz malokalibarsku) opet neče prigušiti zvuk jer moraš imati subsonic metke a njih na 50m možeš rukom uhvatiti:lol:
a izrada prigušivača za normalne metke je kak se ja več zajebavam sa jednim modelom atomska fizika
pogledaj si model od gamo NITRO super izgleda i nije neka cijena za tak nekaj ljepo (glodana cijev,ugrađeni nosač za optiku)
Haha.. Mislim, ko popusi tu foru, stvarno je indijanac.. To je sasvim logicno, da se cuje klip.. Nego, u zadnje vrijeme masu vidjam one "stabilizatore metaka".. Jeli valja to ista??
Misliš valjda onaj stabilizator koji izgleda kao prigušivač? da to dosta pomaže ako se radi o pušci koja ima lagan kundak(plastika) najviše ti koristi tako što eliminira trzaj puške koji obično ide prema gore ovak cijev je teža pa je to reducirano ja osobno volim kad je težište puške prema naprijed znači preko prednjeg rukohvata na svojem karabinu sam ugradio uteg unutar prednjeg rukohvata i kad pucam sa naslonom puška ne poskoči kao bez utega
to je inače standardna stvar kod oružja za streljaštvo samo što je to malo uglađeno pa možeš podesiti uteg ljevo,desno čak postoje i klizni utezi mislim klizanje je svega 2mm ali to najviše imaju na pištoljima(samokres nikak da se priviknem na tu riječ:lol:)
http://img528.imageshack.us/img528/1742/2741522jf9.jpg (http://imageshack.us)
ovdje se vidi mali uteg ispod cijevi inače je ovo malokalibarski 5,5 pištolj firme walther
Cyber_07
30.03.2008., 23:44
Misliš valjda onaj stabilizator koji izgleda kao prigušivač? da to dosta pomaže ako se radi o pušci koja ima lagan kundak(plastika) najviše ti koristi tako što eliminira trzaj puške koji obično ide prema gore ovak cijev je teža pa je to reducirano ja osobno volim kad je težište puške prema naprijed znači preko prednjeg rukohvata na svojem karabinu sam ugradio uteg unutar prednjeg rukohvata i kad pucam sa naslonom puška ne poskoči kao bez utega
to je inače standardna stvar kod oružja za streljaštvo samo što je to malo uglađeno pa možeš podesiti uteg ljevo,desno čak postoje i klizni utezi mislim klizanje je svega 2mm ali to najviše imaju na pištoljima(samokres nikak da se priviknem na tu riječ:lol:)
http://img528.imageshack.us/img528/1742/2741522jf9.jpg (http://imageshack.us)
ovdje se vidi mali uteg ispod cijevi inače je ovo malokalibarski 5,5 pištolj firme walther
Hahahahaa... Ajde neka.. Koji karabin imas?? Vidio sam od Zastave Black Arrow.. svrstavaju ga i pod lovacke karabine.. ja nemogu vjerovat da se to moze kupit.. pogledaj na njihovoj stranici..
A ja ti imam browning A-bolt 30-06 ali ove godine još nije pucao a na fazane mi se neda iči
prije sam imao beretin karabin 260 rem. ali nije mi bil nekaj pa sam ga frknul
browning mi je onak kak treba i fleksibilniji su nego talijani nikad ih nisam baš obožavao sad još i manje 3puta su mi slali krive udarne igle iako sam im poslal uzorak i 100%točan serijski broj ali nemreš ti sa budalama
A jebate kaj i ovaj bacač granata ide pod LOVAČKO ORUŽJE?????:lol::lol::lol:
nije valjda da se i to može kupiti onak dajte mi jednog za van:lol::lol:
a ima ti več od remingtona i savage .50 kal karabini ali nije metak od 12.7 od PZO topa :lol::lol::lol:
Cyber_07
31.03.2008., 10:46
A jebate kaj i ovaj bacač granata ide pod LOVAČKO ORUŽJE?????:lol::lol::lol:
nije valjda da se i to može kupiti onak dajte mi jednog za van:lol::lol:
a ima ti več od remingtona i savage .50 kal karabini ali nije metak od 12.7 od PZO topa :lol::lol::lol:
Hahahaha.. A ne, boga mi... Jesi vidio da su ga svrstali pod lovacke.. Onda znaci da bi se moglo kupit s dozvolom.. Jebo mater, ono je pravi sniper.. ima u onemu 15 kila i killing range mu je 1800 m.. A to isto pise i za M82 hahahaha.. boga mi..
http://www.gamousa.com/Catalog.aspx?Product=286
ako ima komentra na ovu pušku
http://www.gamousa.com/Catalog.aspx?Product=286
ako ima komentra na ovu pušku
Pa to je ista puška samo su puknuli drugačiji kundak i stavili su VARMINT HUNTER optiku(lampa,laser i snajper u jednom) imam je u izlogu dobra fora ali ja bi stavio jaču lampu
mali savjet nemoj gledati GAMO USA nego europa jer ti brojevi narudžbi nisu isti i modeli su različiti a proizvode se u španjolskoj naprave drugačiji kundak i nazovu VIPER = WHISPER samo zbog tržišta a inače ti je VIPER jeftiniji za 500kn nego američka verzija istog
A kaj se tiče black arrow baš me zanima di bi se nabavila municija možda kakvi VOJNI VIŠKOVI svaki 3 pukne ali jeftinio ih kupiš ispod 1000kom se ne prodaje:lol::lol::lol:
a još bi bila veča fora da sa time uletiš u stanicu i tražiš legalizaciju :lol::lol::lol:
R istra
31.03.2008., 21:53
e pa onda odi u USA i lijepo legalno kupi, najveci kalibar koj kod njih mozes posjedovati je upravo 12.7,(naravno model za "civilnu upotrebu" sta god to znacilo.)
iz afganistana su potvrdenikillovi na 2,4km, ali dosta sad o tome;ipak je ovdje tema zracno oruzje...
Tipično za amere ali rijetko je da netko ima tak nekaj čak i u USA mislim kaj če im jer kod njih ti je dosta strog zakon unutar lovišta največi kalibar centerfire je 9,2 magnum ali to valjda samo za medvjede koriste onda za crni barut imaš .50 cal i .75cal muzleloader ali to ti je moderna kremenjača koja ima snagu ali nema brzinu tak da je ustvari slabiji od .308 kal i naravno sve popularnije je lov sa lukom ili samostrelom ali tamo je usporedno zabranjeno koristiti vatreno oružje uz luk
da tako je vratimo se na zračno oružje:top:
Ček malo 2.4km??? pa to je brisani prostor za gađanje tenkovskim topom i koliko sam ja u tome končanica kod swarovski optike(top model za vojne svrhe) ti pokriva čovjeka na 1500m tak da mi ta priča malo ne stoji
aj i ja malo offtopic
ima neko udruzenje posjedovatelja pusaka 12,7mm
i organiziraju takmicenja (gledno na nekom mini filmu)
uglavnom bolesnoca
sami pune municiju (na ekektronskim vagama) i tak to sve skupa
Cyber_07
01.04.2008., 00:14
Ma.. bolest.. Nego, da vas pitam ljudi.. Na koliko vi to metara i u kolikom krugu zahtjevate preciznost.. Ja sa Noricom bez optike i obicnim metcima sa noga na 30m pogodim kutiju od metaka.. Pa sta vi mislite?
Cyber_07
01.04.2008., 13:01
Ček malo 2.4km??? pa to je brisani prostor za gađanje tenkovskim topom i koliko sam ja u tome končanica kod swarovski optike(top model za vojne svrhe) ti pokriva čovjeka na 1500m tak da mi ta priča malo ne stoji
Ja sam gledao na Discoveryju reportazu i spomeno se taj lik.. I ja se slazem to u vezi konacice.. Ali ko zna, mozda se 100 vojnika poredalo u vrstu i ovaj opalio i posralo ga pa ubio jednog..hahahaha:lol::lol::lol::lol:
R istra
01.04.2008., 20:57
jebiga stari tebi nista ne drzi vodu, prenosim ti informaciju a ti misli sta hoces
R istra
01.04.2008., 21:02
Tipično za amere ali rijetko je da netko ima tak nekaj čak i u USA mislim kaj če im jer kod njih ti je dosta strog zakon unutar lovišta največi kalibar centerfire je 9,2 magnum ali to valjda samo za medvjede koriste onda za crni barut imaš .50 cal i .75cal muzleloader ali to ti je moderna kremenjača koja ima snagu ali nema brzinu tak da je ustvari slabiji od .308 kal i naravno sve popularnije je lov sa lukom ili samostrelom ali tamo je usporedno zabranjeno koristiti vatreno oružje uz luk
da tako je vratimo se na zračno oružje:top:
opet ti nesto funflas pogledaj malo na discaveryu.
Niko nije spominjao lov,malo pazljivije citaj,
e a sad stvarno dosta o nebulozama koje su nam nedostizne
Sve je to ok ali sa tim brojkama se jako manipulira pogotovo kad se radi o snajperima jer to ti je recimo prestiž koji več dugo traje ko dalje i ko više
ili kak bi mi rekli ko ima večeg pimpeka :lol::lol::lol:
ali najvažnije kaj niko ne čuje niti ne vidi o snajperima je da su uglavnom 90% njihovih zadača izviđanje a one fore ZAJCEV i sl duali su za onak pobuđivanje mašte
i kad mi neko napiše takvu cifru u nekom recimo dokumentarcu meni je to onak jako loš humor mislim ajmo realno 2400m neznam di si doma ali to ti je ko veslačka staza na jarunu :eek:
A i moguče je da su zavarili pušku za kakav stup da bude savršeno mirna????:lol::lol::lol::lol::lol:
Dečki ja imam slaviju 630 staru 30-tak godina.Puška je u odličnom stanju.Prije par mjeseci promijenio sam šuštu [feder]kožu[sada gumu].Stavio sam sve od gamo puške prodavač mi je rekao da je to 5.5 mm 225 brzina zrna Morao sam na klipu prepraviti dosjed za gumu,i to mi je tokar istokario Šušta odgovara.Puška je sada pakleno jaka:top::top:
Dečki ja imam slaviju 630 staru 30-tak godina.Puška je u odličnom stanju.Prije par mjeseci promijenio sam šuštu [feder]kožu[sada gumu].Stavio sam sve od gamo puške prodavač mi je rekao da je to 5.5 mm 225 brzina zrna Morao sam na klipu prepraviti dosjed za gumu,i to mi je tokar istokario Šušta odgovara.Puška je sada pakleno jaka.Sada sam čitao forum pa ako neko želi može si to napraviti .Ja sam zadovoljan.
Cyber_07
02.04.2008., 17:51
Dečki ja imam slaviju 630 staru 30-tak godina.Puška je u odličnom stanju.Prije par mjeseci promijenio sam šuštu [feder]kožu[sada gumu].Stavio sam sve od gamo puške prodavač mi je rekao da je to 5.5 mm 225 brzina zrna Morao sam na klipu prepraviti dosjed za gumu,i to mi je tokar istokario Šušta odgovara.Puška je sada pakleno jaka:top::top:
Ajde neka.. to bi volio provat.. samo da se ne zajebem pa da dosjed bude pre velik...
Ajde neka.. to bi volio provat.. samo da se ne zajebem pa da dosjed bude pre velik...
Neznam dali se razlikuje dosjed kože na klipu stare od novije puške ali ovo je sve provjereno i radi.Ponavljam puška je slavija 630 stara oko30 godina
Neznam od koje gamo puške si ti ugurao klip u slaviu??neki stariji model jer od 2006 imaju novi način brtvljenja
i snagu povečati je najmanji problem ali mi objasni kaj se sad događa sa puškom??? onak čudan trzaj jel tak? i jesi kaj dobio na snazi proboja?
ja sam nagurao dva federa jedan u drugom napravio potpuno novi klip ukupni dobitak je bio nešto na brzini malo veča snaga proboja preciznost ista
gubitak je bio kaj okidač nemože zadržati tu silu natega tak da je potkraj i sama znala opaliti klip je bio napravljen od čelične osovine deformirao je zračnu komoru i tak sve u svemu neisplativo
koliko got ja bio dobar u tome ipak tam neki inžinjeri nisu bez veze inžinjeri pa nisu odmah napravili tak jaku oprugu na toj pušci (nekaj slično kaj rade od auta tkz TUNING majstori) sve to ide neko vrijeme ali rezultata nema baš nešto meni je preciznost bitnija složi ti meni na 10m 5 diabola u krug od 1cm onda ja :s:s:s
ali to je stvar u cijevi tu ti snaga baš niš ne znači
Black Ronin
02.04.2008., 19:58
A sad ozbiljno hatsan 125 kalibar 5,5 mm čudo od puške a u RH ih se uveze na godinu 12 pa vi vidite na 5o metara pogađa kutiju šibica provjereno a probija boga zato neću hvalit probajte garantirano,ovo gore za slaviju i dosjed točno i 1000% puška dobije na daljini na na brzini pa navalite:kava::top::top::top::top::top::top:
Jedino ak staviš cijev od DIANE na hatsan možda :lol::lol::lol: na 50m nema šanse daje ljudi pretjerujete totalno
kad ste imali gađanje u vojsci ko je na 100m pogodil metu 1x1m ti bi sa zadnjom klasom zračnice pogodil kutiju šibica na 50m dajte nemojte fantazirati
Cyber_07
02.04.2008., 20:32
A sad ozbiljno hatsan 125 kalibar 5,5 mm čudo od puške a u RH ih se uveze na godinu 12 pa vi vidite na 5o metara pogađa kutiju šibica provjereno a probija boga zato neću hvalit probajte garantirano,ovo gore za slaviju i dosjed točno i 1000% puška dobije na daljini na na brzini pa navalite:kava::top::top::top::top::top::top:
Ti fakat nisi normalan.. mislim, puska jes jaka ali... Slazem se sto ti je ovaj napiso.. mozes, ako stavis cijev od Diane ili necega divljacki preciznog.. Stvar je u finoci izrade cijevi.. Sto Hatsan, siguran sam nema, jer se nebi tako jeftino prodavo.. Puska slicna toj je Gamo Hunter 1250, mislim po snazi.. a cijena joj je veca za samo 2000kn.. a to govno mozes kupit u China shopu..
Sve su puške najbolje dok ih ne stavim na stol za upucavanje onda hatsan ima na 30m krug od 10cm što je dokaz očajne izrade
ja svakom preporučim gamo ili dianu kao vrhunski izbor nakon toga cometa,crosman itd ali kineze i turke nemogu prožvakati jer izrada im je na granici početka stolječa
otvoriš hatsan a ono špena od bušenja pada van iz cilindra:lol::lol::lol:
Cyber_07
02.04.2008., 21:01
Sve su puške najbolje dok ih ne stavim na stol za upucavanje onda hatsan ima na 30m krug od 10cm što je dokaz očajne izrade
ja svakom preporučim gamo ili dianu kao vrhunski izbor nakon toga cometa,crosman itd ali kineze i turke nemogu prožvakati jer izrada im je na granici početka stolječa
otvoriš hatsan a ono špena od bušenja pada van iz cilindra:lol::lol::lol:
Hahahahaha... mislim, stvarno sto mu je palo na pamet, pa je reko da na 50 m pogodi kutiju od sibica...
http://www.youtube.com/watch?v=qmjunxnebQk
Kad ovo napravi sa hatsanom ja poklanjam 1g besplatni servis za sve oružje koje donese na popravak
Cyber_07
02.04.2008., 21:19
Kad ovo napravi sa hatsanom ja poklanjam 1g besplatni servis za sve oružje koje donese na popravak
Mislim, ako je pogodio na 50 m kutiju od sibica, neka proba sibicu pogodit.. ko zna.. jebeni su ti takvi ljudi sto to pogadjaju.. a i puska mu je jebacka..:lol::lol:
R istra
02.04.2008., 21:23
SLABOM KURCU SVAKA DLAKA SMETA barem tako kod mene kazu,a mogao bi pazit sta obecavas da ne bi slijedecu godinu radio za cavle hehehehehehahahaaha
R istra
02.04.2008., 21:25
Sve je to ok ali sa tim brojkama se jako manipulira pogotovo kad se radi o snajperima jer to ti je recimo prestiž koji več dugo traje ko dalje i ko više
ili kak bi mi rekli ko ima večeg pimpeka :lol::lol::lol:
ali najvažnije kaj niko ne čuje niti ne vidi o snajperima je da su uglavnom 90% njihovih zadača izviđanje a one fore ZAJCEV i sl duali su za onak pobuđivanje mašte
i kad mi neko napiše takvu cifru u nekom recimo dokumentarcu meni je to onak jako loš humor mislim ajmo realno 2400m neznam di si doma ali to ti je ko veslačka staza na jarunu :eek:
MA NIJE BITAN PIMPEK NEGO TEHNIKA, .......... to je jos jedna od narodnih poslovica
R istra
02.04.2008., 21:29
DIANA DIANA ko da ste se napili pa tugujete za nekom trebom,ok puska je super nema sta,ali treba se nauciti na necemu losem pa onda kupit dianu,e onda si faca.
ali da su preteske jesu i po cijeni i po tezini
Cyber_07
02.04.2008., 21:37
DIANA DIANA ko da ste se napili pa tugujete za nekom trebom,ok puska je super nema sta,ali treba se nauciti na necemu losem pa onda kupit dianu,e onda si faca.
ali da su preteske jesu i po cijeni i po tezini
Imas pravo sto se tice cijena, ali jbg.. koliko para, toliko muzike.. na necemu losem samo trebas naucit potegnut okidac.. ako budes ucio gadjat, samo ces se izivcirat, jer neces nista pogodit.. a ako nesto hoces pogodit, e onda je tu Slavia(po mom iskustvu 631)...
R istra
02.04.2008., 21:44
pa i nije bas tako,to ti je ko vozit razjebanog stoleta ili nesto slicno,ne mozes pogodit brzinu bez duplog kvacila i medugasa ili dva,da skratim ;tek onda shvatis kako sve funkcionira,isto je i sa puskama samo bez medugasa hahahehehehe
Nije to kifla pa je kupuješ svaki dan
kod ORUŽJA cijena jako igra ulogu to najbolje vidiš kad nešto takvo rastaviš
meni nekoliko tona prođe kroz ruke godišnje tak da dobro osjetim razlike u matrijalima
i ko kupuje pušku ako želi kvalitetu ne gleda na 1000kn razlike u cijeni i kad se dobro namjestiš skužiš da DIANA ima savršeno izbalansiranu dužinu kundaka samo DIANA-Mayer (puno ime firme da ne izgleda kao naslov narodnjaka) i GAMO u ponudi imaju zamjenske kundake koji se kupuju prema strijelcu(ne leži svakome ista puška na isti način)
Cyber_07
02.04.2008., 21:51
Nije to kifla pa je kupuješ svaki dan
kod ORUŽJA cijena jako igra ulogu to najbolje vidiš kad nešto takvo rastaviš
meni nekoliko tona prođe kroz ruke godišnje tak da dobro osjetim razlike u matrijalima
i ko kupuje pušku ako želi kvalitetu ne gleda na 1000kn razlike u cijeni i kad se dobro namjestiš skužiš da DIANA ima savršeno izbalansiranu dužinu kundaka samo DIANA-Mayer (puno ime firme da ne izgleda kao naslov narodnjaka) i GAMO u ponudi imaju zamjenske kundake koji se kupuju prema strijelcu(ne leži svakome ista puška na isti način)
Imas pravo.. ja sam navikao na moju, ali isto osjecam da me jebe malo kundak.. mislim da cu ovo ljeto uzet nesto od Gama, sa fixnom cijevi, pa dobro da znam za kundake..
Čak ako samo kupiš gumeni adapter za kundak i malo ga postaviš niže več možeš dobiti bolji položaj glave i da ti ljepše legne puška uz bradu
Imaš preko 20 modela ovo su neki najuobičajeni adapteri
http://img370.imageshack.us/img370/2572/dec0801by8.jpg (http://imageshack.us)
Cyber_07
02.04.2008., 22:20
Čak ako samo kupiš gumeni adapter za kundak i malo ga postaviš niže več možeš dobiti bolji položaj glave i da ti ljepše legne puška uz bradu
Volio bi nacu nesto fixno sa brzinom od 270, 280m/s, ali da je 5,5 cal.. jesi vidio mozda idje??
Evo potecijal koji tebi treba mod 460magnum 5,5 mm (.22kal) fiksna cijev poluga ispod cijevi brzina 260m/s
http://img527.imageshack.us/img527/1976/460magnumgrossdy4.jpg (http://imageshack.us)
Neznam od koje gamo puške si ti ugurao klip u slaviu??neki stariji model jer od 2006 imaju novi način brtvljenja
i snagu povečati je najmanji problem ali mi objasni kaj se sad događa sa puškom??? onak čudan trzaj jel tak? i jesi kaj dobio na snazi proboja?
ja sam nagurao dva federa jedan u drugom napravio potpuno novi klip ukupni dobitak je bio nešto na brzini malo veča snaga proboja preciznost ista
gubitak je bio kaj okidač nemože zadržati tu silu natega tak da je potkraj i sama znala opaliti klip je bio napravljen od čelične osovine deformirao je zračnu komoru i tak sve u svemu neisplativo
koliko got ja bio dobar u tome ipak tam neki inžinjeri nisu bez veze inžinjeri pa nisu odmah napravili tak jaku oprugu na toj pušci (nekaj slično kaj rade od auta tkz TUNING majstori) sve to ide neko vrijeme ali rezultata nema baš nešto meni je preciznost bitnija složi ti meni na 10m 5 diabola u krug od 1cm onda ja :s:s:s
ali to je stvar u cijevi tu ti snaga baš niš ne znači
Bog da razjasnim u vezi slavije i gama .U slaviju sam ubacio feder od game.Klip je ostao isti.Sistem za brtvljenje je prije bila koža a sada sam stavio gumenu brtvu od game.Na klip mi je tokar izradio jedan konus sa rupom za vidu tako da se zavida za klip.Na klip staviš brtvu pa onda konus i zavidaš,tako da prvo staviš brtvu s konusom pa onda klip u pušku.to je zbog toga da navoj od čepa kojim zatvaraš pušku nebi oštetio brtvu.Feder i brtva su od game koje sam kupio u pevecu oko 100kn.Na najlonu je pisalo gama 5.5 brzina 225.kada guraš klip u kompresini prostor moraš malo brtvu pogurati sa šrafcigerom da se ne razbije.federide točno u klip.malo je bilo problema nagurati čep na kraju jer ima navoj ali sam uspio uz malo muke.Puška ima puno veću probojnu moć,recimo pucao sam sa par vrsta metaka tupih i špic mesing i kada se zabije u dasku ode desetak mm unutra.Na veću daljinu nisam još probao jer nisam stigao ali ću brzo pa ću vam reći o preciznosti:mig:
Dobitak je samo snaga i razbijanje zraćne komore sve to previše trpi udarce i ta puška nije napravljena za takve opruge do sada ni jedna takva prerada nije dugo ostala cijela
prvo se rasturi klip jer je napravljen od 8.8 čelika orginal klipovi se rade od 6.5-7.0 i ta dva federa su zdrobila taj klip i deformirali zračnu komoru
rezultat uništena puška
sve to stoji kaj si ti ugurao u pušku ali sve je to u tvornici napravljeno u krajnjim granicama izdržljivosti i naravno ekonomski isplativo
jedino kaj ti ja preporučujem da si ugradiš profesionalne ciljnike(mehanički ciljnik sa finom regulacijom) sve ostalo je po meni nepotrebno i skupo na kraju(puška spremna za smeče)
R istra
03.04.2008., 20:35
ma kupi dianu od 3500 kn to ti je super hahahahehehehehe
mos usporedit sa tuningom auta
na kraju te ispada da si odma mogle kupit sporstku verziju nego ic jebat po motoru
je moze se malo
al kaj je prevec
prevec je
Cyber_07
03.04.2008., 22:35
ma kupi dianu od 3500 kn to ti je super hahahahehehehehe
A slusaj.. ko to stvarno voli, neka kupi.. moji su planovi iza ljeta uzeti nesto takve cijene..
Cyber_07
04.04.2008., 09:51
Bog da razjasnim u vezi slavije i gama .U slaviju sam ubacio feder od game.Klip je ostao isti.Sistem za brtvljenje je prije bila koža a sada sam stavio gumenu brtvu od game.Na klip mi je tokar izradio jedan konus sa rupom za vidu tako da se zavida za klip.Na klip staviš brtvu pa onda konus i zavidaš,tako da prvo staviš brtvu s konusom pa onda klip u pušku.to je zbog toga da navoj od čepa kojim zatvaraš pušku nebi oštetio brtvu.Feder i brtva su od game koje sam kupio u pevecu oko 100kn.Na najlonu je pisalo gama 5.5 brzina 225.kada guraš klip u kompresini prostor moraš malo brtvu pogurati sa šrafcigerom da se ne razbije.federide točno u klip.malo je bilo problema nagurati čep na kraju jer ima navoj ali sam uspio uz malo muke.Puška ima puno veću probojnu moć,recimo pucao sam sa par vrsta metaka tupih i špic mesing i kada se zabije u dasku ode desetak mm unutra.Na veću daljinu nisam još probao jer nisam stigao ali ću brzo pa ću vam reći o preciznosti:mig:
Samo da te ispravim, jer vidim da uporno pises "Gama".. Nije "Gama" nego "Gamo", osim ako ti netko nije nesto uvalio, kao "Piuma" umjesto "Puma", i tako..hahaha
Što got se radilo oko oružja je skupo tu ti niš nije jeftino ak se baviš streljaštvom zračna puška u prosjeku 3000eura
ak pucaš glinene golube 5000eura-25000eura(gsp.Glasnović Hr olimpijac dobro si pogledajte tog tipa na sljedečoj olimpijadi)
ak si lovac godišnja članarina 2000kn-5000kn+ svaka životinja koju odstrijeliš se plača zavisno u kojem lovištu npr jelen lopatar 12000kn
streljivo od 3eura do 25eura po komadu
e sad si sigurno mislite da se počnete baviti sa ŠAHOM ili PIKADOM:lol::lol::lol:
ko voli nek izvoli da moja žena zna koliko istovarim love godišnje na oružje ustrijelila bi me bez problema:lol::lol::lol::lol::lol:
Cyber_07
05.04.2008., 14:22
Što got se radilo oko oružja je skupo tu ti niš nije jeftino ak se baviš streljaštvom zračna puška u prosjeku 3000eura
ak pucaš glinene golube 5000eura-25000eura(gsp.Glasnović Hr olimpijac dobro si pogledajte tog tipa na sljedečoj olimpijadi)
ak si lovac godišnja članarina 2000kn-5000kn+ svaka životinja koju odstrijeliš se plača zavisno u kojem lovištu npr jelen lopatar 12000kn
streljivo od 3eura do 25eura po komadu
e sad si sigurno mislite da se počnete baviti sa ŠAHOM ili PIKADOM:lol::lol::lol:
ko voli nek izvoli da moja žena zna koliko istovarim love godišnje na oružje ustrijelila bi me bez problema:lol::lol::lol::lol::lol:
Hahaha.. bolje i to, nego da njoj das da pegla kartice.. ti ces to vjerujem pametnije potrosit, nego ona..hahahah.. i btw, oco sa clanarinom ti nije bas tocno.. Lovacko drustvo Konavle ima clanarinu 700 kn..po mojim saynanjima, jer mi je tata placo sve do prije god i po dana, dok nije dobio mozdani..
A to sam napisao najgoru varijantu za koju sam čuo u mojem lovačkom društvu je 900kn ima sad nova moda da se veliki privatnici počinju baviti lovom pa imaju svoja lovišta i društva i naravno opake članarine
Cyber_07
05.04.2008., 21:38
A to sam napisao najgoru varijantu za koju sam čuo u mojem lovačkom društvu je 900kn ima sad nova moda da se veliki privatnici počinju baviti lovom pa imaju svoja lovišta i društva i naravno opake članarine
Joj, takvi mi ljudi tako idu na kurac, da je to nevjerojatno majke mi... Imaju para koliko oce, pa se kurce.. Cigani!!!
wallace
06.04.2008., 15:58
čuo sam da ima netko ko proizvodi zračnice u obliku kalašnjikova, M 16 i sl., pa me zanima zna li netko di je to i dal' ima neka web stranica?
hvala!
p.s. inače, Diana:s
R istra
06.04.2008., 21:45
evo jos jednog pijanca koj place za bivsom,a zove se diana.
hehehehehehahahahahaha
Cyber_07
07.04.2008., 19:12
evo jos jednog pijanca koj place za bivsom,a zove se diana.
hehehehehehahahahahaha
Hahaha.. dje si ti?? nema te nidje u zadnje vrijeme.. ne komentiras nosace kako rade..??
čuo sam da ima netko ko proizvodi zračnice u obliku kalašnjikova, M 16 i sl., pa me zanima zna li netko di je to i dal' ima neka web stranica?
hvala!
p.s. inače, Diana:s
www.roehm-rg.de evo pogledaj si tu imaš M-16 a uvoznik za HR ti je LOVAC trgovina
Hahaha.. dje si ti?? nema te nidje u zadnje vrijeme.. ne komentiras nosace kako rade..??
Ne komentira nosače jer mu se optika zapucala u glavu:lol: :lol:
Diana ljubavi:lol::lol::lol::lol:
Cyber_07
07.04.2008., 22:18
Ne komentira nosače jer mu se optika zapucala u glavu:lol: :lol:
Diana ljubavi:lol::lol::lol::lol:
Haha.. nego, nisi mi ti odgovorio, zasto si mjenjo jednodjelne za dvodjelne???
Nova optika ima deblji tubus i ne paše na jednodjelin nosač a ovi dvodjelni su širi za 1cm znači 3cm su široki i čelični su pa ih mogu stegnuti divljački:D
Cyber_07
07.04.2008., 22:29
Nova optika ima deblji tubus i ne paše na jednodjelin nosač a ovi dvodjelni su širi za 1cm znači 3cm su široki i čelični su pa ih mogu stegnuti divljački:D
Hahaha.. bas si divljak! Meni se ne svidja sto su na ovoj mojoj od nekog malo slabijeg metala, vjerojatno aluminij, pa kada jako zategnem, saraf mi se utegne u nosac, mater mu jebem...
:top: nemoj divljati sa aluminijem nabavi si kočnicu koja se montira iza optike služi kao amortizer
R istra
07.04.2008., 23:06
a sta davam kazem;
prvo nisam mjenjao jednodjelni za dvodjelni nego obrnuto,a ne komentiram vise zato sto stvarno pretjerujete,ko se bavi streljastvom normalno da ce spalit pun kurac love na rekvizite,meni je zracnica iskljucivo za pest control,i po mojoj logici nema potrebe za tako skupim zracnicama.
uz najmanja ulaganja postici sto bolje rezultate.
nisam jos ni bio u istri da testiram nove nosace,vrijeme je koma,ako ne pada kisa onda puse za pop.......
kupio sam i novu kosnicu,sa nekom tvrdom gumom na kraju koj ide do nosaca,a zubi koji grizu u sine su od nekog celika tako da ih mozes stisnuti ko krvnik heheheheheheehe.
pest control??:confused:
e pa o toj kočnici pričam ali i za pest kontrol:lol: trebaš nešto jaču pušku ak ništa drugo da završiš stvar čim prije:top:
R istra
08.04.2008., 17:43
ovisi sta gadas i sa kolike udaljenosti (kal.5.5 obaveano,) i diabole su jako bitne,za nesto mekano najbolje upotrijebiti neke sa tupim spicem inace dolazi do probijanja(osim ako ne gadas u glavu),dok za nesto malo vece treba i drugacija diabola(,JCB exact ili diana restatt) ti su se meni pokazali najbolji,za proboj ,a najjjjjbolji su gamo rosket oni probiju sve zivo i odlicni su za nesto krupnije zec ili .....(ne smijem ni napisat za sta puno je spijunahahaheheheheeh)
ma gledao sam naravno i ja dianinu pusku,da se razumjemo odlicne su (ali moram biti i malo neozbiljan i sprdat) i to diana 350 magnum,jos kad se skine nisan i monta prigusivac mozes je stvarno koristiti i sa prozora (demonstrirao mi je prodavac) ali to cu si priustit tamo u 12 mjesecu do onda hatsan je zakon.
R istra
08.04.2008., 17:58
pest control??:confused:
e pa o toj kočnici pričam ali i za pest kontrol:lol: trebaš nešto jaču pušku ak ništa drugo da završiš stvar čim prije:top:
pest control= kotrola stetocina ili kontrola populacije,da ne napisem ubijanje istog. npr odjednom se pojavi masu miseva ,stakora.... uz malo maste i truda rijesit ces donekle taj problem.:top:
ili kad nema zeceva i fazana zna se tko je krivac lovci na njih i ne pucaju jer im je municija skupa, zamkarenje je zabranjeno,onda je najljepse postaviti nekakav mamac zalec na ceku i cekat da nesto naleti.:kava:
A sad ti LOVNIK(lovočuvar) određuje koliko če se u nekom području loviti nisu patrone skupe
glavni problem je što su životinje skužile da ako su bliže kučama su sigurnije nečeš vjerovati ali meni se iza kuče na 100m šeče 20 fazana a zečevi mi skidaju koru sa vočki nesmijem pucati iako sam lovac jer prva kuča mi je na 50m i da me netko prijavi popušim dozvolu i oduzmu mi sve oružje mislim to je ok ali kad tip to napravi u krivolovu nikom ništa jer ga murija ne želi loviti ali da JA to napravim imao bi 10 marica punih murjaka u dvorištu
jeb ga banana država
samo ti fino zračnicu malo posipaj imaš za kupiti hrana za fazane da si ih privučeš ili čekaš sumrak kad idu spavati onda ti se penju na stabla samo kurvini sinovi čuju kako miš prdne na 100m:lol:
ali ako gađaš neku divlju životinju daj je dokrajči ili nemoj pucati ako je nečeš dobro pogoditi
Dobitak je samo snaga i razbijanje zraćne komore sve to previše trpi udarce i ta puška nije napravljena za takve opruge do sada ni jedna takva prerada nije dugo ostala cijela
prvo se rasturi klip jer je napravljen od 8.8 čelika orginal klipovi se rade od 6.5-7.0 i ta dva federa su zdrobila taj klip i deformirali zračnu komoru
rezultat uništena puška
sve to stoji kaj si ti ugurao u pušku ali sve je to u tvornici napravljeno u krajnjim granicama izdržljivosti i naravno ekonomski isplativo
jedino kaj ti ja preporučujem da si ugradiš profesionalne ciljnike(mehanički ciljnik sa finom regulacijom) sve ostalo je po meni nepotrebno i skupo na kraju(puška spremna za smeče)
Bog Danas sam isprobao slaviju nakon pojačanja.Ispalio sam stotinjak metaka u šperploču s nekih deset jedanaest metara udaljenosti.Pucao sam sa naslonom da je što bolje upucam.Rezultat super nema rasipanja i veča snaga.U otprilike jedan cenat je grupacija.ja sam zadovoljan.Pitao bi vas nešto drugo.Niko da mi objasni razliku između 4.5 i 5.5 koja je bolja za recimo mačke zeca i tome slično koja ima veču moč na koju udaljenost veča preciznost ukratko što je bolje
Cyber_07
08.04.2008., 21:10
A sad ti LOVNIK(lovočuvar) određuje koliko če se u nekom području loviti nisu patrone skupe
glavni problem je što su životinje skužile da ako su bliže kučama su sigurnije nečeš vjerovati ali meni se iza kuče na 100m šeče 20 fazana a zečevi mi skidaju koru sa vočki nesmijem pucati iako sam lovac jer prva kuča mi je na 50m i da me netko prijavi popušim dozvolu i oduzmu mi sve oružje mislim to je ok ali kad tip to napravi u krivolovu nikom ništa jer ga murija ne želi loviti ali da JA to napravim imao bi 10 marica punih murjaka u dvorištu
jeb ga banana država
samo ti fino zračnicu malo posipaj imaš za kupiti hrana za fazane da si ih privučeš ili čekaš sumrak kad idu spavati onda ti se penju na stabla samo kurvini sinovi čuju kako miš prdne na 100m:lol:
ali ako gađaš neku divlju životinju daj je dokrajči ili nemoj pucati ako je nečeš dobro pogoditi
Gađaj ih kamenjima, onda te nece cut!!:lol::lol: Nego, ljudi su stvarno govna, prijavili bi tako susjeda, kako to mrzim!!! stoka gadna!!
Cyber_07
08.04.2008., 21:13
ovisi sta gadas i sa kolike udaljenosti (kal.5.5 obaveano,) i diabole su jako bitne,za nesto mekano najbolje upotrijebiti neke sa tupim spicem inace dolazi do probijanja(osim ako ne gadas u glavu),dok za nesto malo vece treba i drugacija diabola(,JCB exact ili diana restatt) ti su se meni pokazali najbolji,za proboj ,a najjjjjbolji su gamo rosket oni probiju sve zivo i odlicni su za nesto krupnije zec ili .....(ne smijem ni napisat za sta puno je spijunahahaheheheheeh)
ma gledao sam naravno i ja dianinu pusku,da se razumjemo odlicne su (ali moram biti i malo neozbiljan i sprdat) i to diana 350 magnum,jos kad se skine nisan i monta prigusivac mozes je stvarno koristiti i sa prozora (demonstrirao mi je prodavac) ali to cu si priustit tamo u 12 mjesecu do onda hatsan je zakon.
To mislis sto preko ljeta ustedit, ili?? ja cu isto nesto divljacko uzet! zasto ti mislis bas 5,5 cal..???
R istra
08.04.2008., 21:30
jeb ga banana država
a ne, ne nisam takav da pustim zivotinju da pati to nije sport nego mucenje,a kod mene ti nema fazana i zeceva jer je krcato lisica,kunu i ptica grabljivica,glavna divljac je sad srneca i veprovi,a za njih....
ko mene je prvi susjed na 1,5km hehehe star je i glug drugi je malo iza brda,a on je lovac i krivolovac,tako da su mi ruke slobodne,jedini je problem sta idem u istru vikendom kad imaju hajke pa nije pametno lutat po sumi,ali klasicna sacekusa:top:
R istra
08.04.2008., 21:33
mislim da je idealan za potrebe koje meni trebaju,6,35 nisam ni probao ,ali kazu da diabola dosta pada(ne znam o kojoj je zracnici bilo rijec) a 4.5 je nekako mali i nema neku masu.mozda grijesim,treba probat pa vidjet
Pilatus
08.04.2008., 21:34
Niko da mi objasni razliku između 4.5 i 5.5 koja je bolja za recimo mačke zeca i tome slično koja ima veču moč na koju udaljenost veča preciznost ukratko što je bolje
za "pest control",a pogotovo za veću lovinu tipa mačke i zeca,5,5 pod obavezno.
Samo što mačke gađaju papčine što ne mogu ništa drugo pogoditi:flop:
R istra
08.04.2008., 21:42
ma ustedit cu k.... uzet cu nesto na go card na 12 rata.
Cyber_07
08.04.2008., 21:43
Bog Danas sam isprobao slaviju nakon pojačanja.Ispalio sam stotinjak metaka u šperploču s nekih deset jedanaest metara udaljenosti.Pucao sam sa naslonom da je što bolje upucam.Rezultat super nema rasipanja i veča snaga.U otprilike jedan cenat je grupacija.ja sam zadovoljan.Pitao bi vas nešto drugo.Niko da mi objasni razliku između 4.5 i 5.5 koja je bolja za recimo mačke zeca i tome slično koja ima veču moč na koju udaljenost veča preciznost ukratko što je bolje
I ja se pitam.. 4,5 bi po meni trebali bolje probijat, ali zato ovi zalijepe bolje...
Pilatus
08.04.2008., 21:52
I ja se pitam.. 4,5 bi po meni trebali bolje probijat, ali zato ovi zalijepe bolje...
U pravu si.
Veći kalibar bolje prenese energiju i lakše pogađa vitalne organe-jer je veći projektil.
R istra
08.04.2008., 21:54
a probijanje,ako ne pogodis vitalne organe (pogoci pod plecku,srce i pluca )nisi nista napravio,ili pogodak u glavu ,e tu je probijanje bitnije.
Pilatus
08.04.2008., 22:28
a probijanje,ako ne pogodis vitalne organe (pogoci pod plecku,srce i pluca )nisi nista napravio,ili pogodak u glavu ,e tu je probijanje bitnije.
Ako pogodiš glavu ili srce,nebitan je kalibar i "snaga" zračne puške.
Naravno govorimo o malim pticama i sličnom.
Ako ne pogodiš glavu ili srce,manji kalibar će obično prostrijeliti metu(i predati tek manji dio energije životinji).
Veći kalibar će predati veći dio energije životinji i tako uzrokovati mogući hidrodinamički šok,i na taj način usmrtiti "metu"
R istra
08.04.2008., 22:39
ma ko gada male ptice????? ptice pjevice su zakon,specialno ako imas kakav vocnjak ili maslinik.
za "pest control",a pogotovo za veću lovinu tipa mačke i zeca,5,5 pod obavezno.
Samo što mačke gađaju papčine što ne mogu ništa drugo pogoditi:flop:
Problem je u tome što ih je cijela hrpa i kad počnu mijaukati i ganjati se nemožeš spavati non stop mijauuuu.nego pitao bih vas što mislite o hatsanu 125 5.5 ili 6.35.Koja je bolja za smirivanje ili barem za plašenje.Da bi ubila mačku zeca i sl dali pogodak mora biti u glavu ili može i u tijelo Može li kalibar 5.5 probiti tijelo ili samo napravi jaki udarac.Pitam jer nikad nisam pucao sa 5.5 samo sa 4.5:confused:
Niko da mi objasni razliku između 4.5 i 5.5 koja je bolja za recimo mačke zeca i tome slično koja ima veču moč na koju udaljenost veča preciznost ukratko što je bolje
u kalibru i tezini zrna :rolleyes:
daj mi reci zakaj ces pucat po mackama
i dices nac zeca da ga upucas :confused:
Neču pucati po njima ali po njihovoj veličini imam viziju koliko je puška jaka i koliko štete može napraviti, a i želim imati solidnu i jaku pušku.Sada imam tu pojačanu slaviju a već duže vrijeme razmišljam o kupovini večeg kalibra pa pitam što je solidno,a ipak ne preskupo
Neču pucati po njima ali po njihovoj veličini imam viziju koliko je puška jaka i koliko štete može napraviti
znaci da moras pucat po njima da bi vidjel ucinak
pa jebemu imaj viziju medvjeda kojeg pogodis u oko a metak se zabije u mozak i medvjed padne :rolleyes:
Cyber_07
09.04.2008., 17:40
Ako pogodiš glavu ili srce,nebitan je kalibar i "snaga" zračne puške.
Naravno govorimo o malim pticama i sličnom.
Ako ne pogodiš glavu ili srce,manji kalibar će obično prostrijeliti metu(i predati tek manji dio energije životinji).
Veći kalibar će predati veći dio energije životinji i tako uzrokovati mogući hidrodinamički šok,i na taj način usmrtiti "metu"
Slusaj, ako ti pogodis nesto i sa 4,5 a metak udje u zivotinju, vjeruj mi, nece ta daleko.. lako ces ti napunit opet pusku, dok se zivotinja gega.. ja sam imo slucaj da sam skino šoji nogu i malo je klepetala nekih 20 m, ali zato je drugi metak bio fatalan... tako da neznam.. nisam jos provo 5,5 ali mislim da isto ako si dovoljno precizan, nije toliko bitan kalibar(kod zracnih pusaka)... 5,5 su mozda malo stabilniji metci, jer su tezi, pa po vjetar ne utjece na njih toliko kao na 4,5, ali ima i za to lijeka, provajte GAMO TS 10 metke.. tezina im je 0,63g, dok je kod obicnih 4,5 dijabola oko 0,45g..
Cyber_07
09.04.2008., 17:42
znaci da moras pucat po njima da bi vidjel ucinak
pa jebemu imaj viziju medvjeda kojeg pogodis u oko a metak se zabije u mozak i medvjed padne :rolleyes:
Za imat tu viziju, fakat trebas bit fantom.. to mogu samo oni iz Gama takve price prodavat, npr s onom svinjom sto je lik "ubio" sa Gamo Hunter Extreeme.. mislim, jes to moguce, ali pod broj 1., neces ic u lov na medvjede sa zracnom sigurno, ili neces ici uopce tamo gdje ih ima bez lovacke.. 2. nece medvjed sigurno stat i dobro otvorit oci dok ga ti ciljas u oko... 3. na kraju krajeva, pogodit ces ti kurca moga dok medvjed trci za tobom...
Cyber_07
09.04.2008., 17:44
Ja osobno znam likove koji idu ponoci u lov na zeceve.. moze se isto nac, nije to problem...
Pilatus
09.04.2008., 18:00
Slusaj, ako ti pogodis nesto i sa 4,5 a metak udje u zivotinju, vjeruj mi, nece ta daleko.. lako ces ti napunit opet pusku, dok se zivotinja gega..
Neće ići.
Ukoliko pogodiš pticu(malenu/srednju) sa 4,5 mm(a bogami i sa 5,5) bilo gdje osim u glavu/srce ptica će biti u mogućnosti odletjeti ili nestati ti izvidokruga.
Osim ako oko tebe nije čistina u krug 50-100m.I to jebena čistina,sa vrlo niskom ili nepostojećom travom.
R istra
09.04.2008., 18:25
e upravo se to meni desilo pogohio sam huhutalicu i odletila je negdje,nisam vidio di je otisla,zaj.. sam se jer nisam uzeo diabolu sa tupim vrhom.
Pilatus
09.04.2008., 18:39
e upravo se to meni desilo pogohio sam huhutalicu i odletila je negdje,nisam vidio di je otisla,zaj.. sam se jer nisam uzeo diabolu sa tupim vrhom.
O tome ja pričam.
Malena(4,5 mm),a relativno brza diabola,prostrijeli metu a ne prenese dovoljnu količinu energije da bi životinja bila onesposobljena.
Sa špicastim diabolama, situacija je još gora.
Za imat tu viziju, fakat trebas bit fantom.. to mogu samo oni iz Gama takve price prodavat, npr s onom svinjom sto je lik "ubio" sa Gamo Hunter Extreeme.. mislim, jes to moguce, ali pod broj 1., neces ic u lov na medvjede sa zracnom sigurno, ili neces ici uopce tamo gdje ih ima bez lovacke.. 2. nece medvjed sigurno stat i dobro otvorit oci dok ga ti ciljas u oko... 3. na kraju krajeva, pogodit ces ti kurca moga dok medvjed trci za tobom...
A onaj fimič od gamo kako tip skine svinju na 15m to ti je domača svinja mješana sa divljom mi ih zovemo POLUTANI i svake godine ih istrebljujemo bezuspješno ta svinja nema mišiče kao divljak niti ima lubanju toliko jaku da podnese direktan pogodak u glavu
inače se nađe sačma ili metak od karabina u večim veprovima svinja se zavalja u blato i zakrpa si rane
ja sam skinul vepra od 170kg ono 100% prva plečka i frajer dao gasa 1h sa krvosljednikom sa ga tražio
a za medvjeda čim teže zrno ili 12.kugla ali ne potkalibarna jer radi malu štetu prebrza je i ne lomi kosti dok prolazi
i naši medvjedi bježe ko vrag od tamjana kad vide čovjeka još pogotovo kad taj puca po njemu
i neko je spomenuo da bi lovio zeca sa zračnicom
:lol: zaboravi:lol:
koliko su bedasti toliko su oprezni znam 1 čovjeka koji zna nači zeca na spavanju inače nema šanse
zračnica je zakon za štakore i sl gamad
nemojte pričati kak pucate po mačkama jer ak vas snime ovi iz zaštite životinja kazne su preopake nabavite si ultrazvučne rastjerivače i nema više mačke 100m u krugu ali ti smetaju svim životinjama tak da niš niste napravili
Gađaj ih kamenjima, onda te nece cut!!:lol::lol: Nego, ljudi su stvarno govna, prijavili bi tako susjeda, kako to mrzim!!! stoka gadna!!
ahh imam u ulici jednu budalu kaj je u ovim ZELENIMA taj mi najviše radi sranja
R istra
09.04.2008., 19:56
kako mi idu na kurac ti zeleni,samo seru,a kad je susa i kad zivotinjama trba voda na poilistima i kad lovci furaju vodu u sumu oni hlade jajai pizde pod klimama isamo cekaj kad ce moci malo da seru. nabijem i njih i njihove prosvjede
Pilatus
09.04.2008., 20:28
ahh imam u ulici jednu budalu kaj je u ovim ZELENIMA taj mi najviše radi sranja
Jebeš zračnicu,za takve je Zolja ili RPG:lol:
Ma kakvi to nije dovoljno osobno :lol::lol::lol:
istina je da po zimi ostavljamo hranu po šumi da životinje lakše prežive i nikad ali nikad ni jedna udruga nije se ponudila da nam pomogne napuniti hranilice i sagraditi nove hranilice
po meni su to licemjerne budale kojima je jako dosadno u životu pa si nađu nekoga na kome če se iživljavati
Pilatus
09.04.2008., 20:43
Moja puška je očajni kineski poluproizvod Shanghai B2-2A, 4,5 mm, kojeg sam ja "tjunirao"-polirani svi unutrašnji pokretni dijelovi,postavljene pločice pod krajeve opruge,unutrašnjost cilindra ispolirana do visokog sjaja,i još neke sitnice.
Optika je Tasco 4x20.Za moje potrebe i više nego dovoljno.
http://img253.imageshack.us/img253/416/dsc00213xx2.jpg
Preciznost-iz ruke na nekih 25-30 metara grupa od 5 pogodaka ispod 10 cm.
"Zasluga" radi ovakvog rezultata pripada prije svega užasnom okidaču.
Iako sam ispolirao dosjed okidača i dosjed na klipu puške on je i dalje tvrd,te puška pri okidanju dosta "pleše" u ruci.
Međutim za pušku koja je koštala 320 kn i optiku od 100 kn,mislim da je to odličan rezultat.
Gađao sam iz Slavije 631,mislim da je dotični primjerak bio '76 godište,ta puška je mrak.
Savršeno ožljebljenje cijevi,bez tragova hrđe i nakon 30 godina,jebena preciznost,jedina joj je mana bila užasno lagani okidač.
Mislim da sam odlično prošao,jer ne pucam baš previše pa bi neki skuplji model u mom slučaju ostao neiskorišten.
Nadam se jednog dana nekako se dokopati neke PCP puške,malo veće energije(minimalno 15-20 ftlbs)
Cyber_07
09.04.2008., 21:46
O tome ja pričam.
Malena(4,5 mm),a relativno brza diabola,prostrijeli metu a ne prenese dovoljnu količinu energije da bi životinja bila onesposobljena.
Sa špicastim diabolama, situacija je još gora.
Slusaj, organi kod ptica su poprilicno zbijeni.. to sam primjetio kod nekoliko njih dok sam ih nožem paro.. ja neznam na koje ti udaljenosti mislis, ali ja nisam ubio nijednu blize od 15m, tako da neznam sto pricas sa ovim prostrijeljenjem.. Ja ti govorim da sam ih ja x ubio, a da nije bilo u glavu i u srce, a da su pale ranjene na isto mjesto.. btw, u glavu mozes gadjat samo sa 10 m.. jer za malo dalje treba malo preciznija puska, jer ces pogodit kurca moga.. nije to vepar ili slon koji ima glavetinu becku, nego ptica mala.. i ja ako hoces cu ti snimit sve, od strijeljanja do ciscenja ptice, da ti dokazem da je mozes ubit a da nije srce ni glava..nevjerni Toma..
Cyber_07
09.04.2008., 21:55
kako mi idu na kurac ti zeleni,samo seru,a kad je susa i kad zivotinjama trba voda na poilistima i kad lovci furaju vodu u sumu oni hlade jajai pizde pod klimama isamo cekaj kad ce moci malo da seru. nabijem i njih i njihove prosvjede
Da... fakat su kreteni.. trebaju i oni shvatit nase potrebe.. isto ko sto se njima sere tako se i nama ubija.. samo sto mi nesto i ucinimo u vezi tega, a oni nista:lol::lol::lol::lol:
Moja puška je očajni kineski poluproizvod Shanghai B2-2A, 4,5 mm, kojeg sam ja "tjunirao"-polirani svi unutrašnji pokretni dijelovi,postavljene pločice pod krajeve opruge,unutrašnjost cilindra ispolirana do visokog sjaja,i još neke sitnice.
http://img253.imageshack.us/img253/416/dsc00213xx2.jpg
Iako sam ispolirao dosjed okidača i dosjed na klipu puške on je i dalje tvrd,te puška pri okidanju dosta "pleše" u ruci.
Međutim za pušku koja je koštala 320 kn i optiku od 100 kn,mislim da je to odličan rezultat.
Gađao sam iz Slavije 631,mislim da je dotični primjerak bio '76 godište,ta puška je mrak.
Savršeno ožljebljenje cijevi,bez tragova hrđe i nakon 30 godina,jebena preciznost,jedina joj je mana bila užasno lagani okidač.
Mislim da sam odlično prošao,jer ne pucam baš previše pa bi neki skuplji model u mom slučaju ostao neiskorišten.
Nadam se jednog dana nekako se dokopati neke PCP puške,malo veće energije(minimalno 15-20 ftlbs)
Sa tim slavijama ti se je treniralo po streljačkim klubovima i bivša juga je skupila masu medalja baš sa tim puškama
a kaj se tiče kineza neznam ja to ne volim raskapati niti ih preporučujem da ih ljudi kupuju cijena je definitivno ispod svih cijena na tržištu :D
mislim kad pogledaš LOGUN za 800 eura razlika je vidljiva ali baš kak ti kažeš ak je tebi ok to je najbitnije
Cyber_07
09.04.2008., 21:58
Neće ići.
Ukoliko pogodiš pticu(malenu/srednju) sa 4,5 mm(a bogami i sa 5,5) bilo gdje osim u glavu/srce ptica će biti u mogućnosti odletjeti ili nestati ti izvidokruga.
Osim ako oko tebe nije čistina u krug 50-100m.I to jebena čistina,sa vrlo niskom ili nepostojećom travom.
Ne pricaj gluposti.. to si ti mozda gadjo zmajeve...
patku je teško skinuti dopuštena nam je sačma od 3mm i ak je dobro ne poklopim ima šanse da je samo okrznem jer ima opako perje a čeličnu sačmu ne volim koristiti jer mi dere cijev a nije baš bila jeftina:D
Pilatus
09.04.2008., 22:14
Nisu bili zmajevi,nego vrapci i kosovi(svega nekoliko,ali i to je previše:flop:)
Pogodiš ga, perje frca na sve strane(doslovno) a dijabola samo proleti kroz njega.
Neki jadnici su na taj način preživjeli 3 dijabole dok nisu bili pogođeni u glavu.
Nehumano i neefektno:flop:
R istra
09.04.2008., 22:20
uzmi malom sa kareta kuglicne lezajeve hehehehehehe
Ha ha ha umro sam od smijeha kad sam pročitao odgovor o viziji i medvjedu:lol::lol::lol:
Cyber_07
10.04.2008., 14:55
patku je teško skinuti dopuštena nam je sačma od 3mm i ak je dobro ne poklopim ima šanse da je samo okrznem jer ima opako perje a čeličnu sačmu ne volim koristiti jer mi dere cijev a nije baš bila jeftina:D
Pa, govorim za zracnice... jbt, kolika je patka, mozes je gadjat u sto hoces.. a i normalno je da ces tesko nju sa zracnom iz prve ubit.. slomijes joj krila i to ti je to, nece vise klepetat sa njima..
Cyber_07
10.04.2008., 14:59
Nisu bili zmajevi,nego vrapci i kosovi(svega nekoliko,ali i to je previše:flop:)
Pogodiš ga, perje frca na sve strane(doslovno) a dijabola samo proleti kroz njega.
Neki jadnici su na taj način preživjeli 3 dijabole dok nisu bili pogođeni u glavu.
Nehumano i neefektno:flop:
Pogledaj ti omjer vrapca i dijabola.. pa jebo mater, dje si ti njega pogodio, ako ti je nastavio letit.. ja kad god sam pogodio, zaklepeto bi par puta i pao odma.. nemoze letit sa rupom u stomku.. mozda si ga falio i mozda je samo bio star pa mu opadalo perje hahahahaha... ali, salu na stranu, meni se to nije nikad dogodilo.. ili stvarno dobro pogadjam, ili se vrapcima vise neda zivit...
Cyber_07
10.04.2008., 15:09
Slazem se u vezi slavije.. inace su okidaci kod nje slabi, ali preciznost je sto kazes, fenomenalna..ajde bar da se u jednome slozimo..hahaha.. i da te pitam, kako se boga ti preracuna ovo ftlbs???
Pilatus
10.04.2008., 16:25
Pogledaj ti omjer vrapca i dijabola.. pa jebo mater, dje si ti njega pogodio, ako ti je nastavio letit.. ja kad god sam pogodio, zaklepeto bi par puta i pao odma.. nemoze letit sa rupom u stomku.. mozda si ga falio i mozda je samo bio star pa mu opadalo perje hahahahaha...
Vrabac ne bi odletio.
Nakon pogotka u tijelo,malo bi klepetao i nestao na šumskom tlu.Jednostavno zavuče se negdje u nisko raslinje,grmlje ili visoku travu i jednostavno ga onako sitnog više ne možeš naći.
Kos,ukoliko ga se pogodi u tijelo,napravi to isto.
Dok recimo pogodak u glavu trenutno usmrti životinju.
I za tvoj drugi post
http://www.chapelsteel.com/ft-lbs-joules.html
Konverter iz veličina izraženih u fitima po libri- odnosno foot pounds u džule(mjerne veličine za energiju-u ovom slučaju diabole).
Ft/lbs je imperijalna mjerna jedinica(UK i US),a Joule je mjerna jedinica SI sustava.
npr Slavia 631 je oko 6-7 ft lbs "snažna".
Ima pušaka od gotovo 100 ft/lbs.
R istra
10.04.2008., 21:21
"Dobio sam informaciju iz jednog lovačkog dučana koji drži Diana zračne puške da su mu se u 2mj. vratile 4 zračnice na popravak pod garancijom!!! Pa mi je preporučio španjolski Gamo za koji tvrdi da je zakon!!!"
evo ovo je informacija sa drugog foruma koj prati isu temu,sta reci?????? nisam vise pametan
Neznam kome je bitna snaga u ft/lbs pogtovo kad se radi o zračnicama ta ti se mjera najviše koristi kod kupnje municije za karabine npr koja zračnica ima na 100m ima 3360 J
zračnice ne ulaze u mjerne jedinice J ili ft/lbs po meni su nestabilne za takva mjerila jer ispališ 10 diabola razlike u brzini su po 20-50m/s
a mjeriti snagu i potvrditi istu kao nešto na kaj se može računati je bezveze
nemoj gledati Uk i američke stranice jer svako ima svoje brzine za istu pušku pretjeruje se sa tim podacima
razlog:SVE DAM SAMO DA PRODAM
reci koji lovački dučan ??? daj reci da im se sutra idem nasmijati ak je to ono što ja mislim da je
Cyber_07
10.04.2008., 21:37
"Dobio sam informaciju iz jednog lovačkog dučana koji drži Diana zračne puške da su mu se u 2mj. vratile 4 zračnice na popravak pod garancijom!!! Pa mi je preporučio španjolski Gamo za koji tvrdi da je zakon!!!"
evo ovo je informacija sa drugog foruma koj prati isu temu,sta reci?????? nisam vise pametan
Ma.. mislim da jedu govna.. fakat ja u to ne vjerujem.. kad kupis u lovca, znas da je sigurno, jer su nabavljac za Hrvatsku... a odakle ti drugi nabavljaju, neznam..
A u pevcu lovački dučan tip kaj radi unutra sve puške nosi doma i puca preko vikenda i u dučanu puca onak na prazno da impresionira kupce kak se dobro čuje
A u pevcu lovački dučan tip kaj radi unutra sve puške nosi doma i puca preko vikenda i u dučanu puca onak na prazno da impresionira kupce kak se dobro čuje
tip neki znalac :D
ak je to onaj napuhanko sa kojim sam prical a da nisam nis korisno cuo
nije ni cudo da to radi :rolleyes:
Onaj visoki mršavi?? ma on voli seruckati previše pital sam ga nekaj ovak tehnički pa je malo stao ali glavno je kad ga pitaš za neku pušku:
e tu si uzmi nedavno sam skinul mačku na parkingu od peveca
kao provjerena je
Onaj visoki mršavi?? ma on voli seruckati previše pital sam ga nekaj ovak tehnički pa je malo stao ali glavno je kad ga pitaš za neku pušku:
kao provjerena je
pa nije bas nes visok
ma popljuvo bi ja njega odma kaj gada macke :D
A ja ga ne slušam previše nekad sam našao koji potrošni dio ali više ne postali su preskupi i prodaju šrot robu
npr kutija RWS špic diabole 250kom 70kn kod lovca 54kn i sl stvari
R istra
10.04.2008., 22:06
da da to mi je super pa kad sjebe klip onda uvali nekom papku koj nista ne kuzi
Cyber_07
10.04.2008., 22:10
kao provjerena je
Mislim stvarno.. Mogu zamislit debila... on je skinul macku... pomozi mu boze kad nece niko drugi...
R istra
10.04.2008., 22:20
BD-zg bio sam poslom danas u zg i sesvetama (isao sam po obilaznici) pa tamo ima pun k... fazana????
Cyber_07
12.04.2008., 09:41
Jeli se saznalo na kraju ime te butige..???
Pilatus
12.04.2008., 14:30
http://www.airforceairguns.com/talonss.html :s:s:s
http://www.airforceairguns.com/images_new/talonss_angle_lg.jpg
500 dolara plus još neki dodatci plus poštarina i carina,i mislim da bi na kraju ispalo manje od 5000 kn.Isplati se:top:
R istra
12.04.2008., 17:59
e pa to je perverzija,puskica je odlicna, Co2??? kakva je preciznost?
R istra
12.04.2008., 18:11
Jeli se saznalo na kraju ime te butige..???
ne navodi ime ducana samo sta mu je prodavac rekao,ali BD-zg cini se da zna o kome se radi.:top:
Pilatus
12.04.2008., 18:29
e pa to je perverzija,puskica je odlicna, Co2??? kakva je preciznost?
nije CO2,nego PCP.
Pre Charged Pneumatic-na stlačeni zrak koji se u spremnik na boci dopunjava ili iz boce za ronjenje(preko adaptera) ili preko ručne pumpe.
Tlak u spremniku je oko 200 bara.
Cijev je njemačka,mislim Lothar Walther,preciznost shodno tome--odlična,u praksi grupa pogodaka na 50 m ne prelazi 2 cm(gađano sa oslonca)
Snaga-podesiva-od 8 do 65 ftlbs(naravno 5,5 mm pod obavezno)
EDIT
http://www.pyramydair.com/site/articles/accuracy/5.-Wedding-ring-group.jpg
Udaljenost 35 jardi :s :s :s
Cyber_07
12.04.2008., 20:42
[QUOTE=Pilatus;13575037]nije CO2,nego PCP.
Pre Charged Pneumatic-na stlačeni zrak koji se u spremnik na boci dopunjava ili iz boce za ronjenje(preko adaptera) ili preko ručne pumpe.
Tlak u spremniku je oko 200 bara.
Cijev je njemačka,mislim Lothar Walther,preciznost shodno tome--odlična,u praksi grupa pogodaka na 50 m ne prelazi 2 cm(gađano sa oslonca)
Snaga-podesiva-od 8 do 65 ftlbs(naravno 5,5 mm pod obavezno)
Meni je Condor drazi.. nadji ga, ja mislim da je na istoj stranici.. moze se narucit bez tih dodataka i sranja, tako da jeftinije izadje, ali neznam bas koliko je pametno, da te ne zajebu na carini.. treba se dobro raspitat..
e pilatus
kak sa rucnom pumpom napumpat 200bara :confused::ne zna:
Pilatus
12.04.2008., 21:05
e pilatus
kak sa rucnom pumpom napumpat 200bara :confused::ne zna:
Teško:zubo:
al ide:top:
http://www.pyramydair.com/site/articles/hand-pump/
Sve lijepo objašnjeno,imaš dolje filmić,obavezno pogledaj :top:
Teško:zubo:
al ide:top:
raspitival sam se ja o toj pusci
i nikakva pumpa ne dolazi u obzir
moras bas bocu nosit na punjenje :mad:
cak sam mislil prek frendovog kompresora koji njemu pokrece strojeve za obradu alauminija
i to je preslabo :(
Pilatus
12.04.2008., 21:11
raspitival sam se ja o toj pusci
i nikakva pumpa ne dolazi u obzir
moras bas bocu nosit na punjenje :mad:
cak sam mislil prek frendovog kompresora koji njemu pokrece strojeve za obradu alauminija
i to je preslabo :(
Editirao sam post.
otvori link i skrolaj skroz dolje.Ima filmić-pogledaj ga:top:
naso poslje detaljnog ppregleda :rolleyes:
200$ :eek: za pumpu :rolleyes:
http://www.airforceairguns.com/images/handpump_feat2.gif
Pilatus
12.04.2008., 21:25
naso poslje detaljnog ppregleda :rolleyes:
200$ :eek: za pumpu :rolleyes:
http://www.airforceairguns.com/images/handpump_feat2.gif
Da.I?
I jo š dodaš nekoliko stotina dolarića za kvalitetan ciljnik i imaš ultra kvalitetno oružje za lov na male životinjice za oko 5 000 kuna.
I nemaš zajebancije sa dozvolama,i ostalim sranjima,jer to je ipak samo "zračnica" :D:D:D
Da.I?
I jo š dodaš nekoliko stotina dolarića za kvalitetan ciljnik i imaš ultra kvalitetno oružje za lov na male životinjice za oko 5 000 kuna.
I nemaš zajebancije sa dozvolama,i ostalim sranjima,jer to je ipak samo "zračnica" :D:D:D
ma daj
samo ce me za pumpu trazit oruzani list :rofl:
R istra
12.04.2008., 21:32
nakon toliko pumpanja mora da ti je i ruka mirna hehehehe, a iteglenje boce za ronjenje je bas super,nije ni teska ni nezgodna,puska je super ali sve ostalo sta ide uz nju ju u kurcu i kosta ko sam vrag.
a da kolikodiabola mozes ispalit sa jedbnim punim spremnikom
Pilatus
12.04.2008., 21:45
nakon toliko pumpanja mora da ti je i ruka mirna hehehehe, a iteglenje boce za ronjenje je bas super,nije ni teska ni nezgodna,puska je super ali sve ostalo sta ide uz nju ju u kurcu i kosta ko sam vrag.
Ovisno o podešenoj "snazi".
Na maksimalnoj snazi, minimalno 20 ispaljenja bez zamjetnog pomaka točke pogotka dijabole.
Na minimalnoj snazi,pretpostavljam najmanje 100 ispaljenja.
Za lov,više nego dovoljno:top:
R istra
12.04.2008., 21:45
a i bas je zgodno kad zalegnes negdje i pucas,kad ono nestane ti zraka,otkrijes poziciju i pumpas ko mutavac,a ako te netko vidi s leda mislit ce da drkas i zvat muriju,kako si bludnicio nad njomi sta sve ne.hahahehehehe
Cyber_07
13.04.2008., 15:52
mozes ti pusku narucit bez icega, da samo ona dodje, pa ti kasnije nadoradjivat ostale gluposti.. neznam za ovaj talon, ali kod Condora je takva situacija.. kosta oko 600$...
Cyber_07
13.04.2008., 15:54
a i bas je zgodno kad zalegnes negdje i pucas,kad ono nestane ti zraka,otkrijes poziciju i pumpas ko mutavac,a ako te netko vidi s leda mislit ce da drkas i zvat muriju,kako si bludnicio nad njomi sta sve ne.hahahehehehe
Hahahahaha.. jos pogotovo ako ides u lov na medvjede sa njom.. jos ako ga budes gadjo u oko.. onda ti je sranje..hahahaha.. smijat ce ti se dok budes pumpo...
Pilatus
13.04.2008., 16:29
Nestane ti zraka?
Pa nećeš na jednoj poziciji bezveze ispucat 30 dijabola.
A i nako ntih 30 na ful snazi,zraka ne nestane "odjednom".
Jednostavno,daljnje dijabole imaju veći pad.Mjereno u centimetrima,da ne bi bilo zabune
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.