PDA

View Full Version : Recepti za torte iz "Torte i to"

stranice : [1] 2 3

darin
08.02.2006., 23:31
Ako je netko imo priliku probati tu famoznu tortu od sira :cerek: , i zna napraviti slicnu...nek se naljepi!

Opcenito bilokakav prokusani recept za kremastu tortu od sira je dobrodosao...:)

Fala! :)

dobardan
09.02.2006., 00:58
Radim već jako dugo tortu od sira, stvarno je vrhunska, bez margarina u kremi, lagana....

Evo recept koji ja imam ( dala mi recept teta u slastičarni:kiss: ) pa ako nekome zatreba....

tijesto : 20 dkg brašna
3 dkg šećera
2 žumanjka
13 dgk margarina
( bolje samljeti šećer ako se krupan, staviti da odstoji u frižideru 30 min i razvući po tepsiji, zatim peći)

krema : 1/2 litre mlijeka
4 žumanjka
20 dkg šećera - skinuti s vatre i dodati
2 želatine ( izraditi želatinu prema uputi na paketiću i miješati dok se ne rastopi, ali ne više kuhati)

Kada se ogladi dodati izmiksani : 1/2 kg sira
2,5 dcl biljnog šlaga

Staviti u frižider 1-2 sata da se krema stvrdne i staviti preostalih 2,5 dcl šlaga. Po želji mogu ići čokoladne mrvice, preljevi, ja sam stavljala i višlje....mljac:)

bondbabe
09.02.2006., 10:16
Ako je netko imo priliku probati tu famoznu tortu od sira :cerek: , i zna napraviti slicnu...nek se naljepi!

Opcenito bilokakav prokusani recept za kremastu tortu od sira je dobrodosao...:)

Dakle, koja je to perverzija od torte :p ta i ona sa čokoladom i sirom :cerek: nisam neki ljubitelj torta al ovo je tako fino, okusom lagano, nije preslatko, ma mljac :klopa:

tilla
09.02.2006., 17:13
nije baš torta;

http://www.coolinarika.com/recepti/grupe_jela/recipe_cat_d/deserti_od_jogurta_i_sira/americka_pita_od_sira/

ova mi se upravo peče.

jedino znat će kuharski znalci; muku sam mučila da razvaljam tijesto???

polly, pomagaj

Imoen
09.02.2006., 18:49
Ja bih htjela znati napraviti tortu od sira kakvu rade u "Ivici i Marici" u Tkalčićevoj. Mmmmm - mrak...

jel ima kakav recept bez želatine? malo mi se smrači kad pomislim na istu...

polly
09.02.2006., 20:01
polly, pomagaj

valjat tijesto
ili pojest?

za takve slučajeve kupila sam si mali valjčić s držalom, slično kao oni gumeni valjčići za ljepljenje tapeta
ubaciš komad tijesta u protvu i valjaš
preporučam

Karmela
10.02.2006., 01:57

Americku ili Njemacku verziju?

http://shop.thecheesecakefactory.com/cheesecakesset.html (postoje mnoge vrste cheesecake, moja omiljena je s borovnicama ili mint cokoladom. sorry ja to ne pravim, nego kupim gotovo)
Takodjer cheesecake se obicno sluzi s nekom toppingom, recimo umak od cokolade i malina, ili dzem od visanja...tako nesto.

ovaj recept bi trebao biti dobar:
http://www.epicurious.com/recipes/recipe_views/views/102592

Njemacka verzija je u biti nesto s mladim sirom i vrhnjem, skoro kao tiramisu ali manje slatko.

njasa
10.02.2006., 15:28
evo jedna stranica sa na njemackom. ima krcato recepata i to samo za tortu od sira:
http://www.kaesekuchen.de/base/sweet.php

darin
10.02.2006., 20:34
nemam pojma koja je verzija, mislim da nije americka jer sam -hvala na linkovima :) - vec bila to istrazila i cini mi se da je am. torta od sira malo tvrdja tj nije toliko kremasta. skidala sam neke kombinacije sa ove stranice (http://www.thatsmyhome.com/cheesecake/marcheese.htm) i kombinirala pa sam napravila jednu okej jednostavnu tortu od sira...ali ova o kojoj sam pricala je iz Torte i to slasticarne, mislim da nemaju svoj prostor, uvijek smo narucivali telefonski, a torta je cca 230kn sta mi je malo puno, ali doduse ne znam kako se inace krecu cijene torti...

moj guess je da je podloga McVitties keksi natopljena s necim...u sredini je najfinija kremasta smjesa ikad, a na vrhu nagadjam ponovno tuceno vrhnje sa vanilijom...ova moja je ispala nekako slicno po okusu, ali je bila daleko tvrdja i keksi nisu imali tocno taj okus...

btw ovo kaj je bondbabe napisala...mislim da to definitivno nije to...iako i to zvuci fino, ali mi je malo prekomplicirano :zubo:

Ivson
11.02.2006., 21:53
Torte i to slasticarne, mislim da nemaju svoj prostor, uvijek smo narucivali telefonski, :zubo:
otvaraju u kaptol centru skoro!

darin
11.02.2006., 22:58
otvaraju u kaptol centru skoro!

znam! :D

tilla
12.02.2006., 18:27
valjat tijesto
ili pojest?

za takve slučajeve kupila sam si mali valjčić s držalom, slično kao oni gumeni valjčići za ljepljenje tapeta
ubaciš komad tijesta u protvu i valjaš
preporučam

ma pojelo se u roku keks:top:
ali to tijesto je bilo malo traljavo izvedeno.
pogledat ću za taj valjak jer mi je koma bilo to napravit em okrulgo, em jednako, em bez rupa:zubo:

cheff
14.02.2006., 17:15
probao sam tortu od sira i tortu od cokoloade sa beze korama ;)
ova od sira je fenomenalna, vec nisam dugo jeo tako finu tortu, biskvit(kora) kao da je prhko tjesto ali je hrskavo, prva krema je od sira zuckaste boje i sir nije fino izradjen nego je malo grudvast ,ali mene zanima ova druga..to je krema od jogurta pa sad ako neko zna kao se to radi bio bi mu zahvalan kad bi podjelio to sa nama jer vjerujem da ima jos zaineteresiranih :)

kontra
15.02.2006., 18:50
ja radim tortu od sira, slicna je ovoj za koju je dobardan dala recept, uglavnom tanko prhko tijesto gore i dolje, a izmedu pjenasti, kremati, bozanstveni sir. jednostavna, najgore je s tim tijestom koje puca kad se ispece :( al dragi je obozava :cerek:

bondbabe
16.02.2006., 11:51
Evo ovo je ova od sira na koju Darin misli a ovo je moj broj jedan, sa čoksom i sirom, ma obje su mrak :cerek:

http://www.torte-i-to.hr/cokoTOS.html

Samantha
16.02.2006., 12:05
koji sir koristite za te torte?

kontra
16.02.2006., 17:38

ja uzmem 'zagrebacki' ili milsov 'svjezi sir'

darin
16.02.2006., 19:25
Evo ovo je ova od sira na koju Darin misli a ovo je moj broj jedan, sa čoksom i sirom, ma obje su mrak :cerek:

http://www.torte-i-to.hr/cokoTOS.html

hm trazila sam njihov link na netu jos prije nego sto sam otvorila topic i nis nisam nasla...je ovo novo ili..? :D

Kruska
16.02.2006., 19:27

mascarpone i smjesu za tiramisu :mljac:

samo trebaš paziti da ti ne splasne :mig:

kontra
16.02.2006., 20:12
mascarpone i smjesu za tiramisu :mljac:

meni se ne svida sa mascarponeom jer ima preneutralan okus pa se i ne osjeti da je torta od sira :)

bondbabe
17.02.2006., 15:45
hm trazila sam njihov link na netu jos prije nego sto sam otvorila topic i nis nisam nasla...je ovo novo ili..? :D

Kad ga guglaš, nema ga, ovo je privatna nabavka :zubo: mi uvijek uzimamo njihove torte pa se link čuva kao oči u glavi :cerek:

Karmela
17.02.2006., 16:15
Hey, darinka mislim da znam otprilike kaj bi mogal biti taj srednji krem na torti (s ove slike koju je bondbabe zakeljila) :zubo:

Rekla si da je okus kremast i da se topi u ustima ako me sjecanje ne vara.
Omjere ces morati sama odraditi, ali mislim da se radi o mjesavini slaga, topljenog sira i pudinga od vanilije. :)

Topljeni sir izradi (drzi ga na sobnoj temperaturi 15ak minuta pa ga mikserom pjenasto izmjesaj s malo secera u prahu, nemoj ga predugo miksati jer ces postici kontra efekt - postat ce cvrsci).
U tu smjesu od sira velikom zlicom lagano umijesaj nekoliko zlica spremljenog pudinga od vanilije.
Nemoj previse mijesati, neka se samo sjedini.
Zadnji korak je da umijesas tuceni slag. E tu ti ruka zaista mora biti lagana. Nemoj mjesati prejako, nego samo lagano i radi dugacke poteze, sto manje poteza dok dobijes kompaktnu cijelinu. (ako premiksas krema ce i dalje biti ukusna, ali preteska ili vodenasta).

Dakle mikser koristis samo za sir, a puding i slag mijesas zlicom.
Sretno i javi da li sam pogodila barem neke od sastojaka. :D :D

kontra
17.02.2006., 20:29
jutros mi se najavila rodica sa svojom mrvicom (mrzim najave u zadnji tren) pa sam napravila kolac od sira. i naravno, sjetila se vas... :cerek:

'biskvit'
250g keksa (ja sam stavila petit jer mi se nasa pri ruci, ali jos bolje hobbits ili speculas)
130g maslaca
3 zl. smedeg secera
u stuceni maslac dodati secer i smrvljeni keks, staviti u formu s podignutim rubovima

'krema'
250g sira
limunov sok
3 jaja
150g secera
vanilija secer
sir stuci s limunom da postane gladak, u njega dodati izmiksana jaja i secer. izliti na 'biskvit' i peci oko pola sata na 180°

'glazura'
600-700g visanja (moze ledo zaledene ili neki kompot)
3 zl. gustina
2 zl. secera
na ohladeni kolac poslagati ocijedene visnje. sok izmijesati s gustinom i secerom i prokuhati te preliti preko visanja

darin
17.02.2006., 22:36
Hey, darinka mislim da znam otprilike kaj bi mogal biti taj srednji krem na torti (s ove slike koju je bondbabe zakeljila) :zubo:

Rekla si da je okus kremast i da se topi u ustima ako me sjecanje ne vara.
Omjere ces morati sama odraditi, ali mislim da se radi o mjesavini slaga, topljenog sira i pudinga od vanilije. :)

Topljeni sir izradi (drzi ga na sobnoj temperaturi 15ak minuta pa ga mikserom pjenasto izmjesaj s malo secera u prahu, nemoj ga predugo miksati jer ces postici kontra efekt - postat ce cvrsci).
U tu smjesu od sira velikom zlicom lagano umijesaj nekoliko zlica spremljenog pudinga od vanilije.
Nemoj previse mijesati, neka se samo sjedini.
Zadnji korak je da umijesas tuceni slag. E tu ti ruka zaista mora biti lagana. Nemoj mjesati prejako, nego samo lagano i radi dugacke poteze, sto manje poteza dok dobijes kompaktnu cijelinu. (ako premiksas krema ce i dalje biti ukusna, ali preteska ili vodenasta).

Dakle mikser koristis samo za sir, a puding i slag mijesas zlicom.
Sretno i javi da li sam pogodila barem neke od sastojaka. :D :D

koja nauka yebote :D
radila sam opet jucer tortu, nije mi vrag dao mira :zubo:
ovaj put je ispala bolje, ali jos uvijek to nije to.
zasad samo pogodim kremu na vrhu, od vrhnja i vanilije, nemas kaj fulat. :D
probacu ovu sredinu kako si napisala, vec sami mislila staviti slaga ali sam se pitala ne bi li to bilo nesportski i varanje sa moje strane :zubo: ali ovo sad postaje rat! :D

podloga, iliti crust...i dalje se drzim mcvittiesa, ovaj put sam i u njih stavila vanilije i secera uz margarin, ali i dalje to nije to...hm.

bondbabe...meni visi njihov prospekt naljepak na zidu sa brojem telefona :cerek:

bondbabe
20.02.2006., 09:12
bondbabe...meni visi njihov prospekt naljepak na zidu sa brojem telefona :cerek:[/QUOTE]

:D :D :D koja je to bolest, a ne možeš si pomoć, fakat su mrak :cerek:

darin
05.03.2006., 18:24
moram vas obavijestiti da sam na neko vrijeme odustala od torti od sira, i pronasla novu ljubav: torte od cokolade :cerek:

napravila sam danas jednu finu cokoladnu po receptu iz novog Elle, i vec je pola fali, a dragi je rekao kako bi ju mogla komotno prodavati :raspa: :cerek:

rozaaa
09.03.2006., 19:06
hvala ljubiteljima mojih torti, neke cu vase izjave staviti na svoj web kao citate, nadam se da je to ok... uljepsali ste mi dan :cerek:

cheff
09.03.2006., 20:41
hvala ljubiteljima mojih torti, neke cu vase izjave staviti na svoj web kao citate, nadam se da je to ok... uljepsali ste mi dan :cerek:

nemoj staviti izjave...radje daj recpt :zubo:

tinkerbell
20.03.2006., 17:10

Ne bi vjerovali, ali ove kreme (i svjetla i ona žućkasta) napravljene su od Philadelphia namaza! Pa još jaja i sve ostalo, ali čuvaju recept kao zmija noge. A podloga su neki dijetalni keksi.

babarogababarogic
20.03.2006., 19:55
i koji je recept na kraju pravi? :)
i kako ide ta krema sa vrhnjem? :)
i ima li tko recept za njihovu tortu sa jagodama?:D

darin
21.03.2006., 23:08

aaaaaaaaaaaaaaa,
ocu recept za crust :D

je, philadelphia je, bar po svih onih stotinu recepata koje sam proucila...

ali nema do cokoladne torte mmmmmmljac :klopa: :Slin:

rozaaa
22.03.2006., 15:17
ako (nedajboze) bankrotiram od ovog posla objavit cu vam sve recepte na webu, a do tada mislim da to nije mudar poslovni korak... no hard feelings :no:

i jos jednom hvala za komplimente...:cerek:

Imoen
28.03.2006., 22:30
a kad se otvara vaš delly u centru kaptol? :)

frenchkiss
10.01.2007., 16:07
jeste probali njihovu FANTASTIČNU tortu od sira?

chiquita
10.01.2007., 16:08
da, kako da ne.
super je.:kava:

Luu
10.01.2007., 16:34
Meni je užasna. Slatka je za popizdit, koda jedeš šecer s žlicom. :flop:

frenchkiss
10.01.2007., 16:42
Meni je užasna. Slatka je za popizdit, koda jedeš šecer s žlicom. :flop:
slatki je samo biskvit. a krema od sira je kiselkasta.

Lola
10.01.2007., 17:01
super je torta, imam recept za njihovu chocolate fudge cheescake iz neke tene, spremam se probat pa javim:p

frenchkiss
10.01.2007., 18:08
super je torta, imam recept za njihovu chocolate fudge cheescake iz neke tene, spremam se probat pa javim:p
joj, daj pliz tu recept. i ta mi je prefina.:klopa:

_bebi_
10.01.2007., 18:36
joj, daj pliz tu recept. i ta mi je prefina.:klopa:
Evo kad imam i ja, a brža sam od Lole:
Chocolate Fudge Cheesecake
Sastojci za biskvit:
120g brašna
4 žlice kakaa
3 žlice šećera
1 vanilin šećer
12,5 dag maslaca
2 žlice mlijeka
Sastojci za žutu kremu:
50 dag krem sira
13 dag šećera
1 vanilin šećer
2 jaja
Sastojci za čokoladnu kremu:
25 dag čokolade za kuhanje
25 dag maslaca
4 jaja
20 dag šećera
6 dag brašna
Manji kalup za torte obložite papirom za pečenje i zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Otopite maslac i sve sastojke umijesite rukom u jednolično tijesto te ga rasporedite na dno kalupa. Pecite 15min ili dok tijesto ne dobije ravnomjernu mat boju. Izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi.
Za žutu kremu dobro ocijedite i izradite sir te mu dodajte šećer i jaja. Rasporedite po ohlađenom biskvitu. Dok pripremate čokoladnu kremu stavite u hladnjak, a pećnicu smanjite na 160 stupnjeva.
Za čokoladnu kremu otopite čokoladu i maslac na pari ili u mikrovalnoj, dodajte jaja, šećer i na kraju brašno te promiješajte samo žlicom. Prelijte preko smjese od sira i stavite peći na 160 stupnjeva 50-60min, dok gornja korica ne počne lagano pucati. Dobro ohladite u hladnjaku prije serviranja. Volite li da čokolada bude mekanija, servirajte već prvi dan, a volite li tvrđu, pričekajte sutradan. Možete je čuvati u hladnjaku do 5 dana.

Izvor: Tena Božićni kolači
Vjerujem da su oni ipak dali malo drugačiji receptu u Tenu jer su valjda toliko pametni da ne izdaju svoje male tajne...

frenchkiss
10.01.2007., 18:50
Evo kad imam i ja, a brža sam od Lole:
Chocolate Fudge Cheesecake
Sastojci za biskvit:
120g brašna
4 žlice kakaa
3 žlice šećera
1 vanilin šećer
12,5 dag maslaca
2 žlice mlijeka
Sastojci za žutu kremu:
50 dag krem sira
13 dag šećera
1 vanilin šećer
2 jaja
Sastojci za čokoladnu kremu:
25 dag čokolade za kuhanje
25 dag maslaca
4 jaja
20 dag šećera
6 dag brašna
Manji kalup za torte obložite papirom za pečenje i zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Otopite maslac i sve sastojke umijesite rukom u jednolično tijesto te ga rasporedite na dno kalupa. Pecite 15min ili dok tijesto ne dobije ravnomjernu mat boju. Izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi.
Za žutu kremu dobro ocijedite i izradite sir te mu dodajte šećer i jaja. Rasporedite po ohlađenom biskvitu. Dok pripremate čokoladnu kremu stavite u hladnjak, a pećnicu smanjite na 160 stupnjeva.
Za čokoladnu kremu otopite čokoladu i maslac na pari ili u mikrovalnoj, dodajte jaja, šećer i na kraju brašno te promiješajte samo žlicom. Prelijte preko smjese od sira i stavite peći na 160 stupnjeva 50-60min, dok gornja korica ne počne lagano pucati. Dobro ohladite u hladnjaku prije serviranja. Volite li da čokolada bude mekanija, servirajte već prvi dan, a volite li tvrđu, pričekajte sutradan. Možete je čuvati u hladnjaku do 5 dana.

Izvor: Tena Božićni kolači
Vjerujem da su oni ipak dali malo drugačiji receptu u Tenu jer su valjda toliko pametni da ne izdaju svoje male tajne...
Thanx...:kiss:

Lola
10.01.2007., 18:56
ja tu tortu nisam vidjela kod njih, ni u slasticarnici, ni na netu. brijem da je recept dobar, ali nije ono sto oni nude u slast. inace, koriste philadelphia krem sir. ko prije proba nek javi:cerek:

Hana_
10.01.2007., 20:40
kakav je to krem sir
ne valjda onaj namaz?

Hana_
10.01.2007., 20:40
aha napisala si

Emericzy
10.01.2007., 22:14
Jako dobre torte.

Hana_
10.01.2007., 22:21
gdje se mogu probat te fine torte? :)

_bebi_
10.01.2007., 22:40
gdje se mogu probat te fine torte? :)
Kaptol centar, slastičarnica "Torte i to".
Ima u toj Teni još i njihov recept za Dnevnu tortu i za Vruće jabuke pa ako netko hoće, mogu to pretipkati...

Samantha
11.01.2007., 01:11
istipkaj te vruce jabuke

_bebi_
11.01.2007., 01:28
istipkaj te vruce jabuke
Na zapovijed! :D

Dakle - Vruće jabuke by "Torte i to" by Tena Božićni kolači
Sastojci
10 jabuka
10 žlica smeđeg šećera
3 žličice cimeta
12,5 dag maslaca
50 dag lisnatog tijesta (može kupovnog)
sladoled od vanilije
Jabuke ogulite i narežite na veće komade. U većoj tavi otopite maslac, dodajte šećer i cimet i kuhajte nekoliko minuta dok se sastojci ne povežu. Dodajte narezane jabuke i kuhajte 20ak minuta dok se ne napravi gusti sirup, ali pazite da se jabuke na počnu raspadati u pire. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, veću vatrostalnu posudu namažite maslacem, a dno obložite razvaljanim lisnatim tijestom. Manji dio tijesta ostavite za gornji dio. Stavite jabuke i sav sirup koji se napravio na pripremljeno tijesto. Od ostataka tijesta izrežite trake i napravite rešetku preko jabuka. Po želji po vrhu prije pečenja pospite malo smeđeg šećera. Pecite oko 60min sve dok se jabuke po rubu ne počnu karamelizirati i ne dobiju crveno-smeđu boju. Potkraj pečenja stavite posudu na samo dno pećnice kako bi tijesto odozdo dobilo zlatnu boju. Servirajte vruće sa sladoledom od vanilije.

B&B
11.01.2007., 09:54
Njihov kolač od mrkve je fantastičan!
Ako netko ima recept bila bih više nego zahvalna! :cerek:
Hvala!

Emericzy
11.01.2007., 11:38
Njihov kolač od mrkve je fantastičan!
Ako netko ima recept bila bih više nego zahvalna! :cerek:
Hvala!
I ja bih cijenio recept. Kolac je izvrstan.

Lola
11.01.2007., 16:23
ne daju recepte kolaca koje imaju u ponudi u slasticarnici, koliko sam skuzila. ali probajte na ovom sajtu, ima nelosih recepata, ja sam nasla nekoliko dobrih za cheesecake, cak sam i radila jednu i ispala jako dobra.
http://allrecipes.com/Recipes/Baking/Cakes/Carrot-Cakes/Main.aspx

ribica77
11.01.2007., 16:27
isprobala recept iz Tene i dobar je
umjesto krem sira sam koristila posni dukatov i ispalo skroz dobro
odlicno!
na netu ima super recepata
isprobajte pa ce te zaboraviti na torte i to...
:)

polly
11.01.2007., 16:33
nikad probala pa imam pitanja dva
- da li su im torte jako slatke? ja u svim receptiam šećer srežem na pola
- da li upotrebljavaju umjetne zaslađivače?

undercover
11.01.2007., 16:59
nikad probala pa imam pitanja dva
- da li su im torte jako slatke? ja u svim receptiam šećer srežem na pola
- da li upotrebljavaju umjetne zaslađivače?

Jako slatko
nije za one koji sami rade dobre kolace jer ces ostat razocarana

polly
11.01.2007., 17:06
jako slatko mi spada u kategoriju brrrrrrrrrrrrrrr
onda niš

pa koja slastičarna uopće i je super dobra?

Emericzy
11.01.2007., 17:16
Jako slatko
nije za one koji sami rade dobre kolace jer ces ostat razocarana
Torta od mrkve nije uopce slatka

undercover
11.01.2007., 17:36
Torta od mrkve nije uopce slatka
Torta od sira je jako slatka
tortu od mrkve nisam jela al mi se cini da to nije klasicna torta, to je kolac ispecen u okruglom kalupu sa slagom gore, je li?

Lola
11.01.2007., 17:48
torta od sira je odlicna. i ja volim manje slatko, ali torte i to rade zaista dobre kolace. ima na tom www.allrecipes.com super recepata za tortu od sira, pa uvijek mozes smanjit secer. to ja obicno napravim. a polly, sto se tice torti i to, odi i probaj, mozda ipak ne pozalis:)

x-type
11.01.2007., 20:32
čekajte, jel onda to gore jako fino il fino il nije fino? jel fino ko i&m ili približno?
na slikama mi one torte izgledaju preprivlačno i morat ću to probat uskoro. kakve su cijene? na webu piše samo za cijelu tortu a to me ne zanima.

polly
11.01.2007., 20:47
dođeš u zagreb
odeš u kaptol centar i probaš

ja mogu dati recenzije za pice of cake, ako koga zanima :zubo:

Emericzy
11.01.2007., 20:57
čekajte, jel onda to gore jako fino il fino il nije fino? jel fino ko i&m ili približno?
na slikama mi one torte izgledaju preprivlačno i morat ću to probat uskoro. kakve su cijene? na webu piše samo za cijelu tortu a to me ne zanima.
To je jedna od 2-3 najbolje slastičarne s kolačima u Zagrebu. Puno kod doživljaja ovisi o individualnom ukusu, kao i uvijek, ali ljudi su fakat dobri. Ja ih rangiram negdje zajedno s Piece of Cake. Inače, začudio sam se, torte u Milleniumu uopće nisu loše. Nisam ni znao da ih uopće rade.

polly
11.01.2007., 21:18
pa sad meni pice of cake nisu niš ekstra posebno
u usporedbi sa margarinericama jesu bolji, ali da su vrhunski, nisu nikako

Emericzy
11.01.2007., 21:26
pa sad meni pice of cake nisu niš ekstra posebno
u usporedbi sa margarinericama jesu bolji, ali da su vrhunski, nisu nikako
Ja kod slastičara već dugo ne očekujem vrhunske kolače. Torte i to, Piece of Cake, Millenium, tu i tamo Vincek... sve je to fino kad nema boljega. A nema. Za bolje se moraš potruditi sam, a to nije baš uvijek moguće. Osim toga, doma ispeći kolač je ubitačno jer ih ne napraviš jednu šnitu nego kolačinu od 20 šnita. Dva kolača 40 šnita. Ja od jedne šnite dobijem pola kile.

Po mojem iskustvu, bolji se kolači znaju pojesti po restoranima nego u slastičarnama.

polly
11.01.2007., 21:32
ajd kolači ne izgledaju loše, mora se priznat
nemaju onaj umjetni izgled, kao sve domaće
sad ne znam kak bu to još dugo bilo od kad su pojačali proizvodnju jer se prodaju u mercatoru, a vidjet ćemo do kud će se proširiti

ja im jako zamjeram to što mi je na odgovor da li upotrebljavaju umjetne zaslađivače ili konzervanse, odgovoreno da naravno da ne, odkud mi ta ideja
pa sam kao pravo gladno dijete progutala pol kolača i skužila da baš ni tak i onda mi je bilo zlo još drugi dan
umjetna sladila ne podnosim nikako i znam da nisam jedina
puno ljudi ih i izbegava jer nisu zdrava, nekima čak zabranjena
pa onda takav odgovor nije baš OK

Emericzy
11.01.2007., 21:47
ajd kolači ne izgledaju loše, mora se priznat
nemaju onaj umjetni izgled, kao sve domaće
sad ne znam kak bu to još dugo bilo od kad su pojačali proizvodnju jer se prodaju u mercatoru, a vidjet ćemo do kud će se proširiti

ja im jako zamjeram to što mi je na odgovor da li upotrebljavaju umjetne zaslađivače ili konzervanse, odgovoreno da naravno da ne, odkud mi ta ideja
pa sam kao pravo gladno dijete progutala pol kolača i skužila da baš ni tak i onda mi je bilo zlo još drugi dan
umjetna sladila ne podnosim nikako i znam da nisam jedina
puno ljudi ih i izbegava jer nisu zdrava, nekima čak zabranjena
pa onda takav odgovor nije baš OK
Da, nije baš neka fora. Meni oni inače nisu baš simpatični s tim velikim proširenjem. To me i kod Vinceka smetalo, ali oni imaju kolače koji se mogu dobro proizvoditi i masivno i nisu izgubili na kvaliteti -- tj. ostali su gdje su i bili; pristojni ali ne puno više od toga. (Jedino im je kesten pire stvarno jako dobar.) Ne kužim da ljudi nemaju baš nikakve ljubavi raditi na malo, ali vrhunski.

Lola
11.01.2007., 23:50
mene u piece of cake nije nis privuklo osim madjarica. ne volim orahe i bademe, a ima ih u gotovo svim njihovima, tak da ne znam.
dobar mi je orijent, najvise sladoledi, u vinceku samo sacher, i torte i to. ivica i marica me malo nerviraju s cijenama za van i unutra.
inace, upravo sam veceras smazala tortu od mrkve u torte i to. stvarno je fantazija:s

vemar1
12.01.2007., 04:17
Polly, pretpostavljam da u kremama srezes secer na pola samo a da biskvit ne diras. Jel tako? I ja ne volim preslatko a bojala sam se ista mjenjati.

zlocestoca
12.01.2007., 08:52
Polly, pretpostavljam da u kremama srezes secer na pola samo a da biskvit ne diras. Jel tako? I ja ne volim preslatko a bojala sam se ista mjenjati.
i ja isto ne volim preslatko, a za vikend bi napravila tortu sa sirom i cokoladom, polly pomozi :moli: gdje da u receptu smanjim secer?

polly
12.01.2007., 09:28
i ja isto ne volim preslatko, a za vikend bi napravila tortu sa sirom i cokoladom, polly pomozi :moli: gdje da u receptu smanjim secer?

pošalji recept
ovak bez predloška je teško savjetovati

a što se tiče torte od sira i čokolade, marlena je izvrsna
još kad se banane zamijene breskvama ili kruškama :Slin:

zlocestoca
12.01.2007., 09:32
pošalji recept
ovak bez predloška je teško savjetovati

a što se tiče torte od sira i čokolade, marlena je izvrsna
još kad se banane zamijene breskvama ili kruškama :Slin:
mislila sam na ovu s topica (Chocolate Fudge Cheesecake
iz torte i to)
sad googlam tu marlene :zubo:
(torta-pocetnik sam pa trazim jednostavne recepte :zubo:)

polly
12.01.2007., 09:44
marlena ti je na onom mom topicu "kremasti kolači" :misli: ili "voćni kolači" zbog banana :zubo:

polly
12.01.2007., 09:49
mislila sam na ovu s topica (Chocolate Fudge Cheesecake
iz torte i to)

2 žlice u tiijesto
u svaku filu po 10 dkg okruglo

nije baš u pola
probala bi tako, pa vidjela da li treba još smanjiti šećera u siru
ili stavi pol propisanog šećera u sir pa probaj malo vidi jel trebaš još dodati

zlocestoca
12.01.2007., 09:52
2 žlice u tiijesto
u svaku filu po 10 dkg okruglo

nije baš u pola
probala bi tako, pa vidjela da li treba još smanjiti šećera u siru
ili stavi pol propisanog šećera u sir pa probaj malo vidi jel trebaš još dodati
hvala! :kiss:

vemar1
12.01.2007., 13:30
dođeš u zagreb
odeš u kaptol centar i probaš

ja mogu dati recenzije za pice of cake, ako koga zanima :zubo:

Vec sam citala ovdje o tom piece of cake. Gdje je tocno i kakvi su im kolaci? Hvala. Skupljam materijal o mjestima koja svakako moram obici kad dodjem.

Emericzy
12.01.2007., 16:32
Vec sam citala ovdje o tom piece of cake. Gdje je tocno i kakvi su im kolaci? Hvala. Skupljam materijal o mjestima koja svakako moram obici kad dodjem.
Petrova 66a.

polly
12.01.2007., 16:54
Petrova 66a.

i importanne galerija etaža -1
mercator
a moguće i u drugim većim trgovinama

u kaptolu su torte i to

KAELA
12.01.2007., 21:03
odlične su mi njihove torte. od mrkve i od sira pogotovo. imaju i one fine kiflice s cimetom, to mi je isto jako fino. i sviđa mi se da služe twinnings čajeve. i to jako lijepo servirane.

zlocestoca
13.01.2007., 21:04
chocolate fudge cheesecake se upravo pece :zubo:

KAELA
13.01.2007., 21:20
chocolate fudge cheesecake se upravo pece :zubo:
ajoj, blago tebi :klopa:

zlocestoca
13.01.2007., 21:22
ajoj, blago tebi :klopa:
vidjet cemo kak ce ispast :zubo:
(to mi je tek treci kolac u zivotu :zubo: - ako ne racunam muffine :tuzni:)

zlocestoca
14.01.2007., 10:51
je ispala dobra (vizualno bi vjerojatno mogla i bolje...:zubo: )
stavila sam secera kao sto je napisala polly i to je taman - da je bilo prema receptu bila bi preslatka

Andrea8
20.08.2007., 09:44
Evo za sve koji vole tortu od sira iz TORTE I TO.. Recept ... Gotovo je ista kao i u slastičarnici..

http://www.kraftfoods.com/main.aspx?s=recipe&m=recipe/knet_recipe_display&recipe_id=104996

PHILADELPHIA New York-Style Sour Cream-Topped Cheesecake :)

Donata
20.08.2007., 10:19
Volim torte, volim i tortu od sira, ali ovakve recepte ne volim. Kao prvo ima sastojaka za koje nemam pojma što su ( HONEY MAID Graham Cracker Crumbs :confused: ) - tipično američki recept s polugotovim proizvodima koje onda malo zmrdaju i prepeku i to je kao to. Kao drugo, volim recepte u domaćem metričkom sistemu, dakle baratam s gramima, dekama, kilogramima, mililitrima, decilitrima itd. dok me cups i slične mjere živciraju i smatram ih odokativnim; dok kod mi ne navedu točno koliko grama ima u cups - a sasvim sigurno nije jednaka težina 1 cup šećera ili 1 cup brašna. I kakva im je to vanilija koja se mjeri žličicom?

No, nije rečeno da se nekome taj recept ne bude dopao i da su upravo tako nešto tražili da pohrane u obiteljsku arhivu recepata.

darin
20.08.2007., 11:23
Volim torte, volim i tortu od sira, ali ovakve recepte ne volim. Kao prvo ima sastojaka za koje nemam pojma što su ( HONEY MAID Graham Cracker Crumbs :confused: ) - tipično američki recept s polugotovim proizvodima koje onda malo zmrdaju i prepeku i to je kao to. Kao drugo, volim recepte u domaćem metričkom sistemu, dakle baratam s gramima, dekama, kilogramima, mililitrima, decilitrima itd. dok me cups i slične mjere živciraju i smatram ih odokativnim; dok kod mi ne navedu točno koliko grama ima u cups - a sasvim sigurno nije jednaka težina 1 cup šećera ili 1 cup brašna. I kakva im je to vanilija koja se mjeri žličicom?

No, nije rečeno da se nekome taj recept ne bude dopao i da su upravo tako nešto tražili da pohrane u obiteljsku arhivu recepata.

ne volis ih ocito radi vlastite lijenosti :D

preko googlea mozes naci sajtove za preracunavanje vrijednosti iz jednog metrickog sistema u drugi, mozes prokopati po gastornomiji i vidjeti da se o tome vec pisalo a ako imas Nokiin mobitel (cak i stariju verziju) on u sebi ima opciju za preracunavanja jedinica raznih metrickih sistema :)

Vidi tu (http://wiki.answers.com/Q/How_many_grams_are_in_one_cup)

Vanilija koja se mjeri zlicicom bi mogao biti vanilin secer naprimjer. Graham cookies (crumbs) bi mogli biti smrvljeni McVitties koje mozes naci u gotovo svakom ducanu a koji su sasvim sigurno jedan od sastojaka Cheesecake ala torte i to (znam jer sam ju nemali broj puta sama radila). Jedine dobre recepte za takve torte nasla sam na US siteovima i nije mi bilo druge nego prevesti ih na svoje deke, grame i mililitre. Uostalom za neke recepte se stvarno isplati potruditi. A zamisli samo koliko recepata postoji u nasoj kuhinji a dolaze iz raznih kuhinja svijeta (sa njihovim metrickim sistemom) samo se netko potrudio to preracunati, prevesti, prilagoditi hrvatima. Muci te to kaj nisi nikad cula za te brandove? nije kandit vec zvecevo a ista stvar :zubo:

Smijesno mi je da danas kada postoje kalkulatori, online rijecnici, wikipedija, google, forumi, ljudi u ovoj mjeri zaziru od nepoznatog a da ne govorim o ovakvom (jako ruznom) potcjenjivackom stavu spram Amerikanaca. Smrdani polugotovi proizvodi samo zato jer se spominju keksi :rolleyes: koji ionako idu u tu tortu :)

Blowne
20.08.2007., 11:42

preko googlea mozes naci sajtove za preracunavanje vrijednosti iz jednog metrickog sistema u drugi, mozes prokopati po gastornomiji i vidjeti da se o tome vec pisalo a ako imas Nokiin mobitel (cak i stariju verziju) on u sebi ima opciju za preracunavanja jedinica raznih metrickih sistema :)

Vidi tu (http://wiki.answers.com/Q/How_many_grams_are_in_one_cup)

Vanilija koja se mjeri zlicicom bi mogao biti vanilin secer naprimjer. Graham cookies (crumbs) bi mogli biti smrvljeni McVitties koje mozes naci u gotovo svakom ducanu a koji su sasvim sigurno jedan od sastojaka Cheesecake ala torte i to (znam jer sam ju nemali broj puta sama radila). Jedine dobre recepte za takve torte nasla sam na US siteovima i nije mi bilo druge nego prevesti ih na svoje deke, grame i mililitre. Uostalom za neke recepte se stvarno isplati potruditi. A zamisli samo koliko recepata postoji u nasoj kuhinji a dolaze iz raznih kuhinja svijeta (sa njihovim metrickim sistemom) samo se netko potrudio to preracunati, prevesti, prilagoditi hrvatima. Muci te to kaj nisi nikad cula za te brandove? nije kandit vec zvecevo a ista stvar :zubo:

Smijesno mi je da danas kada postoje kalkulatori, online rijecnici, wikipedija, google, forumi, ljudi u ovoj mjeri zaziru od nepoznatog a da ne govorim o ovakvom (jako ruznom) potcjenjivackom stavu spram Amerikanaca. Smrdani polugotovi proizvodi samo zato jer se spominju keksi :rolleyes: koji ionako idu u tu tortu :)

Jednim dijelom se slazem s tobom jer nije tesko preracunati americke mjere u nase. U tu tortu ne moraju bas ici ti keksi mogu i neki drugi ili na kraju karjeva obican petit keks, stvar je u tome da se napravi podloga, a moze se i ispeci obican tanji biskvit, no ja vise volim tu podlogu s keksima.

Ne vjerujem da je Donata lijena, dapace.

On topic, mislim da je ovaj recept jako dobar jer u njega ne ide zelatina kao u mnoge druge.

polly
20.08.2007., 11:54

joj darin :rofl:
pa nije stvar u tome
ja bi rekla da si cijeli post krivo isčitala
moraš paziti na to i tko piše ;)

polly
20.08.2007., 11:57
On topic, mislim da je ovaj recept jako dobar jer u njega ne ide zelatina kao u mnoge druge.

pa ne ide u ovaj jer se peče
želatina ide u one kolače/torte sa svježim sirom koji se ne peku nego jedu takvi sirovi zato da poveže nadjev i da se tekućina koju svježi sir otpušta ne razlijeva, da se sčvrsne

polly
20.08.2007., 11:59
Jedine dobre recepte za takve torte nasla sam na US siteovima

imaš ih još više na njemačkim stranicama :)

darin
20.08.2007., 12:37
joj darin :rofl:
pa nije stvar u tome
ja bi rekla da si cijeli post krivo isčitala
moraš paziti na to i tko piše ;)

ali ja ne znam tko je donata :confused: i dalje mi se njen post cini ograniceno i bahato (amerikanci su debeli gotovani -podtekst onoga sto je napisano, necemo sad o semantici ali zna se koje su predrasude o amerima i koji su nacini izrazavanja tipicni za takav stav, evo primjera- koji samo smrdaju gotove sastojke pa ih malo prepeku, je rajt :rolleyes: ).
malo sam bila cinicna na pocetku :D ali sam sve lijepo obrazlozila, dala zeni linkove koji joj mogu pomoci i generalno sam joj htjela objasniti da je takav njen stav bezveze i da propusta puno dobrih recepata :) a u konacnici njen mi je post djelovao kao napad na pokretacicu topica (joj kaj si sad dala takav recept?) sto mi je isto bilo bezveze te sam po dobroj staroj-svakom loncu poklopac- reagirala. ne mislim doista da je donata lijena, njen post to ni u jednoj tocci uostalom ne govori.

edit: ako sam u krivu duboko se ispricavam :)

darin
20.08.2007., 12:46
imaš ih još više na njemačkim stranicama :)

imas neke omiljene linkove za podijeliti? :cerek:

btw sjetilo me da je bilo vec tema o torte i to, mozda nekom posluze linkovi na vec postojece teme :)

Torte i to 1 (http://www.forum.hr/showthread.php?t=131596&highlight=torta)

Torte i to 2 (http://www.forum.hr/showthread.php?t=187082&highlight=torta)

Saharun
20.08.2007., 13:49
Evo za sve koji vole tortu od sira iz TORTE I TO.. Recept ... Gotovo je ista kao i u slastičarnici..

http://www.kraftfoods.com/main.aspx?s=recipe&m=recipe/knet_recipe_display&recipe_id=104996

PHILADELPHIA New York-Style Sour Cream-Topped Cheesecake :)

Je je, sve je to lipo, no zašto nešto izmišljat u klasičnoj spizi kao što je i torta od sira, kad imamo recepte naših baka.

Onda to više nije torta od sira već torta sa sirom.

darin
20.08.2007., 13:59
Je je, sve je to lipo, no zašto nešto izmišljat u klasičnoj spizi kao što je i torta od sira, kad imamo recepte naših baka.

Onda to više nije torta od sira već torta sa sirom.

ali nase bake nisu radile tortu od sira kao sto je ova iz Torte i to. A to i je poanta ove (i onih drugih) tema.
Ako je tvoja baka radila takvu tortu daj nam recept :))

polly
20.08.2007., 14:25
imas neke omiljene linkove za podijeliti? :cerek:

ja ti zaboravim spremit linkove, pa onda svaki put tražim kak nora mara :rolleyes:
google je moj najveći prijatelj :s
bleso sam po prirodi :tuzni:

no npr. marica (http://www.marions-kochbuch.de/) mi je ponekad izvor ideja za svakodnevnicu

kad smo već kod Käsekuchen-a, meni je od svih vrsta i oblika najbolja tzv. granićeva pita
i više volim pečene, nego sirove sirnate kolače

Donata
20.08.2007., 14:43

O da. Ja sam rijetko lijena žena, srećom pa ima dobrih duša poput tebe da mi da koji link da proguglam o bogatstvima američke kuhinje i preračunavanju cupsa u grame, da me poduči o brandovima (uz put i meni da pojašnjenje što sam zapravo htjela reći, valjda sam sve nekakve subliminalne i skrivene poruke natipkala, pa je trebalo objasniti što zapravo mislim, ne?) ... jooj, kak' sam ja sretna što sam se registrirala ovdje :cerek: otvorila si mi oči!

darin
20.08.2007., 15:34
O da. Ja sam rijetko lijena žena, srećom pa ima dobrih duša poput tebe da mi da koji link da proguglam o bogatstvima američke kuhinje i preračunavanju cupsa u grame, da me poduči o brandovima (uz put i meni da pojašnjenje što sam zapravo htjela reći, valjda sam sve nekakve subliminalne i skrivene poruke natipkala, pa je trebalo objasniti što zapravo mislim, ne?) ... jooj, kak' sam ja sretna što sam se registrirala ovdje :cerek: otvorila si mi oči!

Napisala si da ne baratas nicim drugim osim domaceg metrickog sistema i onda si jos nezahvalna kad ti dam linkove na sajt gdje se to moze preracunati. U ovaj si post sad natrpala svasta u vidu odgovora meni i to bi se trebalo precizno rasclaniti ako zelimo posteno o tome raspraviti a mislim da to ipak prelazi granice gastronomije pa ako se zelis vrijedjati ovakvom jeftinom retorikom predlazem da prijedjemo na PM.
U konacnici ja sam ti se lijepo ispricala ako sam u krivu, taj dio si zaboravila citirati?

I slobodno ostavi neki recept za tortu od sira kad si se vec javila na topik, da ne ostane sve samo na prepucavanju i kakanju po amerikancima :)

mariposa78
20.08.2007., 16:16
Super, super!!!!! Hvala za ovaj recept :) Moj decko obozava kolac od sira s jagodama, bas taj pravi americki. Jedva cekam da isprobam. Samo sam se neceg sjetila, zar nije Philadelphia slani sir? Malo mi je neobicno, ali sigurno tako treba i biti za taj recept :)

atlantis
20.08.2007., 16:38
molim vas da se smirite

Donata, Darin je rekla da ako imash sto za dodati, imash PM

slazem se s njom ;)

hvala

Donata
20.08.2007., 17:04
molim vas da se smirite

Donata, Darin je rekla da ako imash sto za dodati, imash PM

slazem se s njom ;)

hvala
Njoj nemam ništa za reći, sasvim sigurno ne u privatnoj poruci. Možda da pročitaš još jednom tok rasprave?

Karmela
20.08.2007., 18:23
Darinka moja :kiss:

On topic:
Meni se recept cini jako dobar, a dozvoljava i male preinake po zelji.

Andjelcic
20.08.2007., 18:35
bas sam danas, jeduci tortu od sira u tortama i tome (:rofl:), po ne znam koji put rekla da trebam pronaci recept za nju. hvala :)

Blowne
20.08.2007., 22:00
pa ne ide u ovaj jer se peče
želatina ide u one kolače/torte sa svježim sirom koji se ne peku nego jedu takvi sirovi zato da poveže nadjev i da se tekućina koju svježi sir otpušta ne razlijeva, da se sčvrsne

Znam polly, ali ne mora ni u svaki nepeceni cheesecake ici zelatina, a skroz sam zaboravila da se ovaj pece, pa u tom slucaju zelatina ne ide nikako.

marmat
22.08.2007., 11:20
ta torta od sira je apsolutno odlicna!

Saharun
22.08.2007., 14:16
Torta od sira

Nije da je nisko-kalorična, ali je ipak blaža od većine slatkih zalogajčića kojima se sladimo za Božić.
10 dkg gratanog keksa (još je bolje ako su oni sa čokolatom) sa 2 ožice cukara i malo cimeta utisnuti u pleh. Zaliti sa ratopljenih 10 dkg masla.
(Na dno kalupa bi dobro bilo staviti masni papir.)

Krema:1/2 kg svježeg sira (Mara nam kaže da je bolji onaj s vrhnjem od Milsa!) mutiti sa 20 dkg cukara, 5 jaja i malo soli.
Kremu pomalo uliti u formu te peći 1 sat na 175˙C.

Preljev: 4 dcl vrhnja (ono dukatovo zeleno je ok) sa 2 ožice cukara + vanilin cukar i 1 jaje izbatiti i preliti po torti. Ponovno peći 20-30 minuta. Kada se dobro ohladi izvaditi iz forme.

Tamara nam kaže da je torta i ukusnija i ljepša sa još jednim preljevom:
Ocijeđene višnje rasporediti po vrhu ohlađene torte. U soku od višanja skuhati dva crvena preljeva za torte (prema uputama na kesici). Po želji dodati i ožicu cukara. Vrući preljev brzo i ravnomjerno rasporediti preko višanja, jer se brzo stisne!

Inaće najbolji recepti za kolače se nalaze ovod;

http://www.dubrovnikportal.com/kolumna_ricete.php?id=31541

odakle je i ovi hrvatski recept. :D

marijaxxl
23.08.2007., 21:57
Evo jedne dobre i vrlo jednostavne torte od sira. Ukrasite je kako želite.

Torta od sira

250 gr. maslaca
250 gr. šećera
5 jaja
sok i korica od 1 limuna
1 kg. svježeg sira
200 gr. griza
malo praška za pecivo.

Mutiti žumanjke sa šećerom, da budu kremasti. Dodavati polako otopljen i ohladjen maslac i mutiti dalje. Umiješati sok i struganu koricu od limuna. U to dodavati polako naizmjenično, sir, griz i snijeg od bjelanjaka. Dobro sjedinjenu smjesu uliti u posudu za pečenje i peći oko 1 sat na umjerenoj temperaturi.

TincH
23.08.2007., 22:52
Kako im je dobar web :cerek:
Dovraga, toliko ih hvalite da moram otići na degustaciju.

marcipanka
27.08.2007., 12:25
za početak recept orginalni recept...a kasnije objašnjenje:cool:

TORTA OD SIRA

Podloga od keksa:
150 gr keksa
75 gr maslaca ili malo više,zavisi od keksa
Mljevene kekse pomiješati sa maslacem, staviti u kalup za torte i poravnati žlicom.Staviti u frižider.

Krema I:
200g sira Philadelphije
0,5l slatkog vrhnja
1 manja šalica šećera
1 vanilin sećer
1 paketic želatine u prahu
sok jednog limuna

sir izmjesati sa šećerom i vanilin šećerom. Istući šlag, dodati ga siru i u to limunov sok i rastopljenu želatinu. Kremu staviti na podlogu od keksa i vratiti u frižider.

Krema II
200 gr ricotte
200 gr mascarpone
4 jaja
160 gr šećera

miksati ricotu i mascarpone sa šećerom, dodati jedan po jedan žumanjak i na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Staviti preko prve kreme. Hladiti min. 2 sata prije posluživanja.

a sada, u podlogu sam stavila obični petit keks i nije bilo dobro jer se ti keksi u kombinaciji s maslacem previše stvrdnu i jedva se reže. čak i ako izvadite tortu iz fridža ranije.:flop:

prva krema s krem-sirekom je čisto solidna. nju bi mogla jesti i žlicom:zubo:

druga, žuta krema mi ništa nije valjala, ricota ju je skroz upropastila, ne volim taj sipki okus.

konačan rezultat - ne zadovoljavajuć:( nisam je više radila...

a onda sam pronašla ovaj receptić

http://www2.oprah.com/foodhome/food/recipes/food_200511_cake.jhtml

i predobar je!:cerek: :cerek:

čini se da je lemon curd prežestok, ali kada sve uklopite, tortica je odlična. garantirano. za podlogu sam koristila najobičnije integralne krekere (kupljene na dijabetičarskom odjelu u konzumu) i podloga je bila u redu.

evo i par varijanti sirnih krema pa kombinirajte ako vas je volja;)

Krema od sira I

200g sirnog namaza (Philadelphia, ABC, Dukat)
0,5l slatkog vrhnja
1 šalica šećera
1 vanilin šećer
1 paketić zelatine u prahu
sok jednog limuna
Izmiksati sir, šećer i vanilin šećer, umiješati istučen šlag, sok od limuna i na kraju želatinu

Krema od sira II

Zakuhati 1/2 litre mlijeka i 4 žumanjka, skinuti s vatre i dodati 20 dkg šećera i 2 želatine, u ohlađeno lagano umiješati 1/2 kg sira i 2,5 dcl šlaga

Krema od sira III

200g sirnog namaza
150 g šećera u prahu
puding od vanilije
0,5l slatkog vrhnja
Izmiksati sir sa šećerom, lagano umiješati nekoliko žlica pudinga i na kraju dodati šlag (miješati žlicom da smjesa ne padne)

inače, često vas čitam, ali nemam baš previše vremena za sudjelovanje, nađe se ovdje na raznim temama odličnih recepata, svaka čast:kiss: :klap:

u svakom slučaju preporučam vam onaj lemon curd cheesecake, možda mi je i bolji i od orginalne torte i to .

icegirl78
27.08.2007., 14:25
gledam ovaj recept od oprah i nije mi jasno sto je tsp a sto tbsp?

morat cu i ja isprobati taj recept :Slin: hvala marcipanka! :)

inace, kad sam ja radila svoju verziju te torte, i meni je podloga od keksa bila malo tvrda, a krema sa philadelphia sirom premekana (mogla se jest zlicom :zubo: ) mozda bi krema bila tvrdja da sam stavila zelatinu u prahu?

Saharun
27.08.2007., 14:27
Kako im je dobar web :cerek:
Dovraga, toliko ih hvalite da moram otići na degustaciju.
Baš mi je drago da je i tebi dobar. :D

Meni kad nešto zapne, uvik tu nađem odgovor. :mudri:

TincH
27.08.2007., 14:35
Baš mi je drago da je i tebi dobar. :D

Kaj, ti si ga radio?

marcipanka
27.08.2007., 14:51

inace, kad sam ja radila svoju verziju te torte, i meni je podloga od keksa bila malo tvrda, a krema sa philadelphia sirom premekana (mogla se jest zlicom :zubo: ) mozda bi krema bila tvrdja da sam stavila zelatinu u prahu?

to su mala i velika žlica. barem sam si ja to tako rastumačila:) . i još jedna napomena, 1 cup = 2,5 dcl. a ja sam mjerila sve tako da je 1 cup = 2 dcl.

stvarno je fino. i ispadne vam tog lemon curda za dvije ture. ja sam iskoristila taj višak za beze tortu s kupinama (beze kore sam ispekla od bjelanjaka koji vam ne trebaju). nafilala sam ih sa umućenim slatkim vrhnjem i kupinama, a omazala kremom od 2 dcl slatkog vrhnja + pola kiselog vrhnja + preostali lemon curd. jako se fino ukomponiralo sve:top:

beze torta je nestala u jedno podne...

Blowne
31.08.2007., 09:32

Tsp-teaspoon, cajna zlica(mala)
Tbsp- tablespoon-jusna zlica(velika)

Minny
31.08.2007., 09:32
sour cream u tom receptu od oprah je kiselo ili slatko vrhnje?
torta zvuci savrseno, sutra cu raditi pa me zanima kaj je to :zubo:

Lola
31.08.2007., 11:39
sour znaci kiselo;)

Hrvach
31.08.2007., 17:07
Radim već jako dugo tortu od sira, stvarno je vrhunska, bez margarina u kremi, lagana....

Evo recept koji ja imam ( dala mi recept teta u slastičarni:kiss: ) pa ako nekome zatreba....

3 dkg šećera
2 žumanjka
13 dgk margarina
( bolje samljeti šećer ako se krupan, staviti da odstoji u frižideru 30 min i razvući po tepsiji, zatim peći)

4 žumanjka
2 želatine ( izraditi želatinu prema uputi na paketiću i miješati dok se ne rastopi, ali ne više kuhati)

2,5 dcl biljnog šlaga

Staviti u frižider 1-2 sata da se krema stvrdne i staviti preostalih 2,5 dcl šlaga. Po želji mogu ići čokoladne mrvice, preljevi, ja sam stavljala i višlje....mljac:)

imam neke nedoumice

jel želatinu stavljam u vruće mlijeko, odnosno tu smjesu jaja, mlijeka i šećera?
koliko dugo kuham to na vatri?
kako znam kada je dovoljno?
koji sir stavljaš?
i koji šlag?
i šlag koji dodajem u sir je izmiksan ili samo nalijem? (možda je glupo pitanje ali za nekog tko to nije nikad radio :confused: )
koje veličine je kalup u kojem radiš?

Minny
31.08.2007., 20:44
sour cream u tom receptu od oprah je kiselo ili slatko vrhnje?
torta zvuci savrseno, sutra cu raditi pa me zanima kaj je to :zubo:

znam, ali wiki kaze da ima i sweet sour cream, pa mi cudno bilo.

TincH
02.09.2007., 16:48
Kako su im dobre torte :s :s Ova od sira je genijalna!
Probala sam i zalogaj Brownie torte, ma :s
Kako da sad pojedem ijednu drugu? :cry:
Uništili su moju sklonost Vincekovim tortama :D

Lola
03.09.2007., 12:43
kod vinceka valja jedino sacher

TincH
03.09.2007., 21:46
Ma je**š Zaher :D
Naručujem ovu od sira prvom prilikom :cerek:
Bolja je čak i od Vincekove čoko-krafne.

Žena vrag
05.09.2007., 15:36
ovo je izaslo na Iskonu kao originalni recept za Torte i to Tortu od sira i vrlo je slično originalu, premda sam ja ponešto izmijenila...http://www.net.hr/webkuhinja/page/2006/08/07/0255006.html

ali imali tko recept za njihovu Brownie tortu i Ledeni vjetar od čokolade :cerek: :s

Hrvach
05.09.2007., 23:34
nešto slično sam radila po receptu sa stranica www.kraftfoods.com
samo, mislim da treba smanjiti količinu margarina u keksima (polovica margarina mi se čini ok)
nisam mogla u trgovini naći philadelphia sir i stavila sam maskarpone (kako uvijek mislim da će faliti ja stavila 2, znači skoro 1 kg, previše)
prevodila sam recept pa sam kemijala sa uncama, gramima i šalicama ali drugi put bude bilo bolje

KAELA
05.09.2007., 23:51
ja sam radila po ovom receptu i ispala je identična.
dakle:
20 keksa McVities se izmrvi i pomiješa sa 10 dag rastopljenog maslaca, te se utisne u kalup.
1 kg Philadelphije, 4 jaja, 20 dag šećera i 4 vanili šećera se pomiješaju i ta krema se ulije na kekse i stavi se peći 40-ak min na 180 celzija.
Na ohlađenu tortu se stavi krema od 2 kisela vrhnja, 10 dag šećera u prahu i 3 vanili šećera.

I to je to...

vemar1
06.09.2007., 04:12
Ja bi isto molila ako ima netko njihov recceopt za ledeni vjetar od cokolade. Jako je fini. Iako su mi rekli da stavljaju biljno vrhnje.

TincH
30.09.2007., 14:56
darin i ostali...
Gdje ja mogu naći te McVitties kekse?
I gdje da kupim neki dobar kalup za tortu? :D Takav da mogu maknuti onaj "obruč" nakon što namažem kremom.
Mislim da ću se upustiti u avanturu zvanu torta od sira :mirko:
Drž'te fige, budući da sam apsolutni antitalenat za pripremat slatko :D

Ava Adore
30.09.2007., 18:50
dakle:
20 keksa McVities se izmrvi i pomiješa sa 10 dag rastopljenog maslaca, te se utisne u kalup.
1 kg Philadelphije, 4 jaja, 20 dag šećera i 4 vanili šećera se pomiješaju i ta krema se ulije na kekse i stavi se peći 40-ak min na 180 celzija.
Na ohlađenu tortu se stavi krema od 2 kisela vrhnja, 10 dag šećera u prahu i 3 vanili šećera.

I to je to...Meni jedni od dražih keksa :cerek: Oni s čokoladom naravno :zubo:

Ja radim dosta dobrutortu od sira :s :D Samo kaj trebam dobit volju za radit ju, a kad napravim uvijek se pitam zašto ju ne radim jednom tjedno :D

Jedino što ne znam gdje mi je recept :D Moja je isto s Philadelphija sirom, ali sam radila s bilo kakvim keksima tipa petite beurre.

TincH
01.10.2007., 08:26
Meni jedni od dražih keksa :cerek: Oni s čokoladom naravno :zubo:
A gdje ih kupiš? :)

polly
01.10.2007., 09:18
A gdje ih kupiš? :)

pa imaš ih u svakom malo većem dućanu
konzum, mercator, spar, coop,....
stvarno su na svakom čošku

TincH
01.10.2007., 09:23
Ne kupujem kekse (više sam čokoladni tip), a ovi mi zvuče "preegzotično" da bi ih našla u normalnom dućanu :zubo:
Još samo kalup za tortu :moli: Neki koji se može razdvojit.

polly
01.10.2007., 09:29
ma to ti je kao "zdravi" keks, nika egzotika
a kalupa isto imaš za kupit po takvim dućanima, nisu niti nešto ekstra skupi

TincH
01.10.2007., 09:33
Dobro, dobro, bum pogledala :)
Hvala.

darka-1
01.10.2007., 15:31
Drage forumašice i forumaši, klanjam se onom tko se sjetio ove teme :s
Torte i to jedem odkad su otvorili i stalno si mislim kak u super fine ove od sira
tak da vam hvala na receptićima :D

maya:)
01.10.2007., 18:04
ljudi da li ima tko od vas dobar recept za souffle? :s

Dominantni
01.10.2007., 21:38
Torte i to je mrak!! Vrlo ukusne torte, u njihovoj proizvodnji, malo premale šnite za moj megalomanski ukus. Cijena poskuplja (15tak kn), ali za taj užitak vrijedi...:top:

darin
02.10.2007., 00:22
Dobro, dobro, bum pogledala :)
Hvala.

imas ih i u konzumu (ne svakom) i DMu sigurno :)

edit: obruca isto imas za kupiti u vecim konzumima, sparu, bili i tak. za bilu zapravo nisam sigurna :D ali ova prva dva sto posto, svaki put ih poskicnem :cerek:

TincH
02.10.2007., 08:45
Divno :lux:
Hvala.

Leona81
02.10.2007., 12:10
Torte i to je mrak!! Vrlo ukusne torte, u njihovoj proizvodnji, malo premale šnite za moj megalomanski ukus. Cijena poskuplja (15tak kn), ali za taj užitak vrijedi...:top:

u potpunosti se slazem, makar kad sam vidjela snitu bilo je..hm, daj mi tri, al jedna je sasvim dovoljna za gust..
..od sira mi je njam, al brownie il kak se vec pise je favorit..ta punoca okusa..raj za nepce..:cerek: :D

jedva cekam dan kad cu ju ponovo papati..bjezim od slatkog, al za ovo se isplati i tri kile dobiti :s

TincH
02.10.2007., 17:12
u potpunosti se slazem, makar kad sam vidjela snitu bilo je..hm, daj mi tri, al jedna je sasvim dovoljna za gust..
I ja sam se razočarala kad sam prvi put vidjela parčence, ali fakat je zasitna.
Radije ta jedna od sira nego 3 Vincek kolača.

darka-1
02.10.2007., 17:38
ljudi da li ima tko od vas dobar recept za souffle? :s

Kaj ti je to? :D

Leona81
03.10.2007., 10:18
I ja sam se razočarala kad sam prvi put vidjela parčence, ali fakat je zasitna.
Radije ta jedna od sira nego 3 Vincek kolača.

..stvarno svi imamo velike oci..hm, Vincek..ja tamo vec po spagi narucim kesten roladu i kremsnitu..al ovo je sasvim nesto drugo..trece...cetvrto :rofl:
..pem uskoro nadam se...brat jos ne zna kud ga vodim pa zavlaci,ne moze se to rijecima opisati :cerek:

Noemi
03.10.2007., 14:22
a recept za tu brownie nesto:cerek:?

Leona81
03.10.2007., 15:30
jok..mislis da bi dala 15 kn da imam to bogatstvo u obliku recepta :D

..ja radim svoju takozvanu crnu tortu, nije kao ova al ajde moze proci...kupim gotove tamne kore koje natopim s malo mlijeka i mrvu ruma da budu socne, a krema se sastoji od cini mi se 200g cokolade za kuhanje i 500ml slatkog vrhnja, ono za slag..coksu otopim i umutim vrhnje, stavim u frizider da se dobro ohladi i onda izmiksam..natufam kore i gore glazura od cokolade..ako netko zeli vise kreme samo se poveca kolicina namirnica..eto..to radim zadnje dvije godine za rockas, nema jaja, secera, itd. nema komplikacija, zacas gotovo..moja torta :cerek: :s

Noemi
03.10.2007., 19:06
zvuci super. slican recept kao za tvoju kremu je i za praline:klopa:

Leona81
04.10.2007., 08:04
ma da...probaj onda ovo, gotovo zacas....i pozovi me da vidim jel ok ispala :D

vemar1
04.10.2007., 20:53
A jel znate vi pobornice zdrave hrane da u TORTE I TO koriste biljni slag? Rekli su mi ljetos kad sam hvalila njihov LEDENI VJETAR S COKOLADOM.

Noemi
04.10.2007., 21:02
pa to im bas i nije neka preporuka. biljni slag mi spada u istu grupu s margarinom:zubo:

BBlue
04.10.2007., 22:27
A jel znate vi pobornice zdrave hrane da u TORTE I TO koriste biljni slag? Rekli su mi ljetos kad sam hvalila njihov LEDENI VJETAR S COKOLADOM.

Biljni šlag.... :flop: to im definitivno nije preporuka. Oni koji se pokušavaju kvalitetno hraniti, biljni šlag zaobilaze u veeeelikom luku!

Andjelcic
04.10.2007., 23:17
:eek: grozan je taj kolac, cista suprotnost bozanstvenoj torti od sira.

vemar1
07.10.2007., 05:19
Sve je stvar ukusa. ja ne volim tortu od sira nijednu pa ni njihovu. Ali Ledeni vjetar s cokoladom mi je prefini. Iako ima biljni slag.
A sto se tice zdravog zivota u Hrvatskoj tu je Hrvatska jos jako daleko obzirom da je tesko naci restoran ili kafic gdje se ne pusi. Pusenje je daleko veci problem od biljnog slaga.

Tijana
07.10.2007., 09:04
Sve je stvar ukusa. ja ne volim tortu od sira nijednu pa ni njihovu. Ali Ledeni vjetar s cokoladom mi je prefini. Iako ima biljni slag.
A sto se tice zdravog zivota u Hrvatskoj tu je Hrvatska jos jako daleko obzirom da je tesko naci restoran ili kafic gdje se ne pusi. Pusenje je daleko veci problem od biljnog slaga.

Ja krenula s djetetom do njih u Kaptol centar jer na njihovoj stranici pročitala da je u slastičarni zabranjeno pušenje, a tamo sve puno dima, za svakim stolom puna pepeljara. :rolleyes:

vemar1
07.10.2007., 14:01
Ja krenula s djetetom do njih u Kaptol centar jer na njihovoj stranici pročitala da je u slastičarni zabranjeno pušenje, a tamo sve puno dima, za svakim stolom puna pepeljara. :rolleyes:

Ma, tocno. I ja tako. Pa sam uzela tanjuric sa tortom i jela na hodniku. Vecini jos uvijek ocito ne smeta da im djeca udisu dim kao i oni sami. A imam jednu stariju prijateljicu koja pusi i kcer joj je pusila dok je dojila a stalno mi je pricala o tome sta je zdravo, a sta nije, mislim od hrane.

Kakadu
08.10.2007., 16:26
dakle:

I to je to...

Ja bih isprobala ovaj recept, ali trebaju mi neka dodatna objašnjenja. :D

Rastopljeni maslac je rastopljen na sobnoj temperaturi ili onaj rastopljen na vatri koji izgleda kao ulje?
Kako (kojim redoslijedom) se miješa ovaj središnji dio? Treba li se najprije napraviti pjena od jaja pa dodavati ostalo ili...?

KAELA
08.10.2007., 16:32
Ja bih isprobala ovaj recept, ali trebaju mi neka dodatna objašnjenja. :D

Rastopljeni maslac je rastopljen na sobnoj temperaturi ili onaj rastopljen na vatri koji izgleda kao ulje?
Kako (kojim redoslijedom) se miješa ovaj središnji dio? Treba li se najprije napraviti pjena od jaja pa dodavati ostalo ili...?

maslac se rastopi na vatri.
a jaja-ja prvo smutim žutanjke sa šećerom, a pjenu od bjelanjaka dodam na kraju.

TincH
08.10.2007., 21:40
I mene zanima par detalja:
- to pečenje na 180 ustvari nije "pečenje" već služi da se sastojci povežu i da jaja ne ostanu sirova, jel?
- nakon što se vrhnje stavi na kolač opet se stavi na zamrzavanje, jel?
- koristite li fridž ili frizer?

Oprostite zbog glupih pitanja, tupan sam za kolače.
:zubo: :hana:

Kakadu
09.10.2007., 00:33
maslac se rastopi na vatri.
a jaja-ja prvo smutim žutanjke sa šećerom, a pjenu od bjelanjaka dodam na kraju.

Thanks

micica5
09.10.2007., 01:27
samo bih izrazila svoje oduševljenje brownie tortom :cerek: :cerek: :cerek:

Hana_
09.10.2007., 02:04
- to pečenje na 180 ustvari nije "pečenje" već služi da se sastojci povežu i da jaja ne ostanu sirova, jel?
- nakon što se vrhnje stavi na kolač opet se stavi na zamrzavanje, jel?
- koristite li fridž ili frizer?

Oprostite zbog glupih pitanja, tupan sam za kolače.
:zubo: :hana:

draga moja, hvala na pitanju, no kolaci su mi super, od 1mj. ove godine pa do sad... ne znam ni sama koliko sam ih ispekla...

..ti si tek na pocetku i ne mislim te zvat tupanom....bas i nemas kulture

stvarno je vrijeme da se moje ime prestane razvlaciti po gastronomiji ....po pitanju kolaca i ostalih slastica...

Walpurgas
09.10.2007., 03:01
stvarno je vrijeme da se moje ime prestane razvlaciti po gastronomiji ....po pitanju kolaca i ostalih slastica...

:lol: :lol: :lol:

Pa vidiš da se žena šali. Čak je vrlo dobar smisao za humor u pitanju. Ja ću im potvrditi da su ti kolači super, ne brini. Samo mi moraš napraviti neki. :mig:

TincH
09.10.2007., 08:41
draga moja, hvala na pitanju, no kolaci su mi super, od 1mj. ove godine pa do sad... ne znam ni sama koliko sam ih ispekla...

..ti si tek na pocetku i ne mislim te zvat tupanom....bas i nemas kulture

stvarno je vrijeme da se moje ime prestane razvlaciti po gastronomiji ....po pitanju kolaca i ostalih slastica...Ajoj :D
Moje namjere su poprilično šaljive :D
Nisam mislila da će te imalo pogoditi

Hana_
09.10.2007., 12:30
pa uglavnom se forumasi bas i nisu salili na mom topicu...tako da meni vise nis nije smijesno kad se radi o kolacima, takla si di boli :zubo:

a ti walpurgas tiho :rofl:

pampsi
09.10.2007., 12:38

Nisam sigurna da kužim ovo pitanje (eto, ima nas još tupavijih :bonk: )

:cerek:

TincH
09.10.2007., 16:37
Ma ja sam paničar, bojim se što bi se moglo dogoditi s tom sirnom kremom u šporetu :confused:

TincH
09.10.2007., 16:38
pa uglavnom se forumasi bas i nisu salili na mom topicu...tako da meni vise nis nije smijesno kad se radi o kolacima, takla si di boli :zubo:

a ti walpurgas tiho :rofl:Eh, tak mi je super sjela ta fora, sorry :mig:
Nema to veze s tobom kao takvom, tko kaže da nisi draga i simpatična osoba?
I također, tko kaže da se sutra neću našaliti s nekim drugim? :D
Ili će netko sa mnom?

Relax ;)

pampsi
09.10.2007., 17:12
AAAA!!! Bolje da ne kažem kako sam ja to "skužila" :brukica:

Je, je - to je pečenje, ali ne bude kolaču ništa bilo.
Odoli - ne otvaraj pećnicu svakih 2-3 min, ja sam jednom upropastila stvar tako :flop:
Sretno :kiss:

TincH
09.10.2007., 17:13
Hvala, budem javila rezultat, ak ispadne lijepo, možda i poslikam pa stavim :mirko: :D

pampsi
09.10.2007., 17:28
Mislim, ja nisam čitala recept - pa ne znam sad o kakvoj se kremi radi, ali ako tak piše u receptu :cheer:
Mene je tak strah dizanog tijesta :brukica:
Sorry na offu

TincH
27.10.2007., 16:32
Moja Torta od sira je u pećnici.
Izgleda dobro :klopa:
Jedino nisam uspjela naći Philadelphia sir, pa sam ga zamijenila Vindijinim.

kontra
27.10.2007., 16:40
moja torta od sira je u frizideru... mislim da necu izdrzat da ocvrsne :klopa:

TincH
27.10.2007., 17:01
Dakle, sad mi je jasno zakaj sam obišla pol Trešnjevke u potrazi za kalupom :D
I zakaj prije cca pol sata u 3 najbliža dućana nije bilo NITI JEDNOG vrhnja :eek:
Pol foruma peče tortu :rofl:

kontra, imam jedno glupo pitanje - torta je u frižideru, u kalupu. Nekak mi ga je bila frka maknut budući da je krema mekana i bojim se da bi se mogla razliti. :zubo:
Dakle, kolko moram dugo hladit tortu prije nego skinem onaj obruč s nje?

atlantis
27.10.2007., 18:36
barem dva do tri sata :)

kontra
27.10.2007., 18:39
mislim da ta iz pecnice ne bi trebala biti bas tako mekana da te bude strah maknuti kalup?! :confused:
al nisam sigurna... ja sam radila onu sa korama od prhkog tijesta kojoj se sir ne pece... i vec je nema... :( a nije se dobro ni ohladila, a kamoli stvrdnula... :ne zna:
morat cu jos jednu... :kava:

TincH
27.10.2007., 19:14
Bila je mekana, sva je drhtala kad sam je vadila. Naime, radi se o ovoj iz Torte i to :D
Valjda se sir skroz rastopio.
I naravno, nije meni vrag dao mira - razdvojila sam kalup nakon 1 sata (htjela sam vidjet dal lijepo izgleda :rolleyes: ), i nastala je mala napuklina na torti, par cm. Nema veze, gurnem ja nju u fridž, i otvorim ga za 20 minuta kad ono :eek: rub torte potonuo i izlio se :mama:
Pokupila sam to, poravnala kolko se dade i vratila obruč, za svaki slučaj.

Sad me frka. Hoće li se taj sir uopće stvrdnut? :ne zna:

icegirl78
27.10.2007., 20:46
al nisam sigurna... ja sam radila onu sa korama od prhkog tijesta kojoj se sir ne pece... i vec je nema... :( a nije se dobro ni ohladila, a kamoli stvrdnula... :ne zna:
morat cu jos jednu... :kava:

jesi li radila po nekom receptu s ovog topica? vec sam izgubljena koliko verzija torta sa sirom imam u folderu "recepti" :ne zna:

i uporno se spremam raditi tortu, ali ni sama nisam pametna po cijoj verziji.

kontra
27.10.2007., 20:48
cekaj tren da prelistam...

kontra
27.10.2007., 20:55
mislim da nije bila, tj nisam je primjetila. uglavnom, slicna je onoj od dobardan na prvoj stranici... evo:

TORTA OD SIRA

TIJESTO:
20dg brašna
prstohvat soli
12dg maslaca (hladnog)
7dg šećera
žutanjce
limunova korica

Zamijesiti i ostaviti u frižideru zamotano u foliji ili plastičnoj kesici 1 sat. Tijesto razvaljati između dvije plastične vrećice na veličinu kalupa za tortu. Peči na obrnutoj strani kalupa namazanog i posutog brašnom. Peči na 180° 10-15 minuta (dok samo malo potamni). Dugim tankim nožem odvojiti od kalupa, porkiti krpom i okrenuti. (gornju koru narezati prije pečenja)

KREMA:
4 žutanjka
20dg šećera
2 vanilija šećera
¼l mlijeka
8 listova želatine
½kg sira
sok limuna
½l šlaga

U teču staviti žutanjke, šećer i vanilija šećer, dobro stući mikserom i doliti mlijeko. Kuhati uz stalno miješanje dok se malo zgusti, ali da ne provrije. U vrelu smjesu rastopiti želatinu prethodno namočenu u hladnoj vodi, miješati dok se rastopi. Prije nego se krema sasvim ohladi dodati joj sir stučen sa sokom jednog limuna i tučeni šlag.

icegirl78
27.10.2007., 20:58
puno hvala kontra! koji sir si koristila?

kontra
27.10.2007., 21:16
hm... mislim da je to milsov zagrebacki sir?! uglavnom onaj u kesici... al mozes sa bilo kojim svjezim sirom :fino:

KAELA
02.11.2007., 18:31
Moja Torta od sira je u pećnici.
Izgleda dobro :klopa:
Jedino nisam uspjela naći Philadelphia sir, pa sam ga zamijenila Vindijinim.

Philadelphiu možeš zamijenit s bilo kojim sirom. Ja sam čak radila s ABC sirom.

TincH
02.11.2007., 20:01
KAELA, na kraju je ispalo da mi je ona s Vindijinim sirom bila (po okusu) stoput bolja od one s Philadelphijom.

Naime, što je bilo?
Kao što ste možda pročitali, prva torta mi je napukla pri skidanju obruča i krema se izlila iz kalupa. Na kraju smo grabili žlicom, ja pizdila :mad:, ali jedno je bilo stvarno odlično - okus. Ma zaista je bio savršen, krema fina kremasta (jedino kaj nije bila dovoljno tvrda). Uglavnom, torta je otišla u dan i pol. :zubo: Naravno, dečko me molio i kumio da bi on to jeo opet, i nagovorio me da ponovno pečem. Ustvari, nije me bilo teško nagovorit budući da sam htjela pokušati opet i skužiti gdje sam zajebala. :zubo:

Uglavnom, Philadelphiju sam tražila u 4 marketa :mad: Bila sam uvjerena da je stvar u vrsti sira, odnosno vremenu pečenja. I krenem ja radit, miksam kremu, a krema fantastičnaaaaa, po teksturi i gustoći :top: Na kraju gurnem u pećnicu na 40 minuta umjesto na 20 ko zadnji put (40 piše u onom receptu s net.hr-a).

I sad se to peče, meni malo miris čudan, te negdje prije isteka 40-te minute skužim da se na kremi stvorio tvrđi smeđi rub :eek: Brže bolje vadi, čačkaj nožem sastrane, uvjeri se da nije zagorila iznutra, lijevaj vrhnje, guraj u fridž.

Drugo jutro režem, probam - koje razočaranje :( Krema uopće nije onako fino kremasta i glatka već ni manje ni više sirasta! Doslovce kao da sam stavila najobičniji kravlji sir :mad: Gusta, hrapava i tvrda. Pa poludjela sam!

Ne kužim gdje sam zajebala? :ne zna: Vjerojatno sam je previše pekla. Zanima me koliko dugo vi pečete istu tortu? I koji sir stavljate?

Pomagajte antitalentu za kolače koji želi postati majstor :moli:

KAELA
02.11.2007., 20:06
KAELA, na kraju je ispalo da mi je ona s Vindijinim sirom bila (po okusu) stoput bolja od one s Philadelphijom.

Naime, što je bilo?
Kao što ste možda pročitali, prva torta mi je napukla pri skidanju obruča i krema se izlila iz kalupa. Na kraju smo grabili žlicom, ja pizdila :mad:, ali jedno je bilo stvarno odlično - okus. Ma zaista je bio savršen, krema fina kremasta (jedino kaj nije bila dovoljno tvrda). Uglavnom, torta je otišla u dan i pol. :zubo: Naravno, dečko me molio i kumio da bi on to jeo opet, i nagovorio me da ponovno pečem. Ustvari, nije me bilo teško nagovorit budući da sam htjela pokušati opet i skužiti gdje sam zajebala. :zubo:

Uglavnom, Philadelphiju sam tražila u 4 marketa :mad: Bila sam uvjerena da je stvar u vrsti sira, odnosno vremenu pečenja. I krenem ja radit, miksam kremu, a krema fantastičnaaaaa, po teksturi i gustoći :top: Na kraju gurnem u pećnicu na 40 minuta umjesto na 20 ko zadnji put (40 piše u onom receptu s net.hr-a).

I sad se to peče, meni malo miris čudan, te negdje prije isteka 40-te minute skužim da se na kremi stvorio tvrđi smeđi rub :eek: Brže bolje vadi, čačkaj nožem sastrane, uvjeri se da nije zagorila iznutra, lijevaj vrhnje, guraj u fridž.

Drugo jutro režem, probam - koje razočaranje :( Krema uopće nije onako fino kremasta i glatka već ni manje ni više sirasta! Doslovce kao da sam stavila najobičniji kravlji sir :mad: Gusta, hrapava i tvrda. Pa poludjela sam!

Ne kužim gdje sam zajebala? :ne zna: Vjerojatno sam je previše pekla. Zanima me koliko dugo vi pečete istu tortu? I koji sir stavljate?

Pomagajte antitalentu za kolače koji želi postati majstor :moli:

napravi po mom receptu. svima uvijek dobro ispadne. ja sam radila s vindijinim sirom, philadelphijom i abc-om.

TincH
02.11.2007., 20:09
Pa po tvom sam i radila :)
I to onaj prvi put kad sam pekla 20 minuta, i kad je okus bio savršen, ali krema premekana i razlivena. :D
Možda trebam ostaviti koju minutu dulje? Možda sam pogriješila što je temperatura bila oko 150-160, umjesto 180 :ne zna:
Možda sam prerano skinula kalup? :zubo:

EDIT: Tek sad vidim da ti prvo tučeš žutanjke i onda dodaješ bjelanjke :misli:
Možda je u tome greška?

KAELA
02.11.2007., 20:18
Pa po tvom sam i radila :)
I to onaj prvi put kad sam pekla 20 minuta, i kad je okus bio savršen, ali krema premekana i razlivena. :D
Možda trebam ostaviti koju minutu dulje? Možda sam pogriješila što je temperatura bila oko 150-160, umjesto 180 :ne zna:
Možda sam prerano skinula kalup? :zubo:

EDIT: Tek sad vidim da ti prvo tučeš žutanjke i onda dodaješ bjelanjke :misli:
Možda je u tome greška?

kalup skinem tek slijedeći dan. i stavim malo u frizer ak mi se čini mekana.

atlantis
04.11.2007., 00:05
probala sam tu tortu od sira

ne znam kaj da vam velim :ne zna:

podloga - okusa masnih mrvica, sir sa secerom miksan i slatko vrhnje gore

preplacenih 15 kuna, definitivno :(

da je komad 10 kuna rekla bih - solidan kolac... ovako :flop:

Eve*
04.11.2007., 00:54
Dakle imamo recept za tortu od sira,sad nam jos samo treba od mrkve!:cerek:
anyone?

TincH
04.11.2007., 13:53
probala sam tu tortu od sira

ne znam kaj da vam velim :ne zna:

podloga - okusa masnih mrvica, sir sa secerom miksan i slatko vrhnje gore

preplacenih 15 kuna, definitivno :(

da je komad 10 kuna rekla bih - solidan kolac... ovako :flop:Uh, meni je na prvu bio najbolji kolač ikad :s
Jednostavne su kombinacije, ali okus je zakon :s

A cijena je šminkerska, slažem se.

A_N_A
04.11.2007., 14:06
Dobro cure, kaj je s tim KAELINIM receptom za tortu i onim keksićima? Jel se isplati peći ili se razlijeva? Da se ne mučim bez veze, u čemu je stvar, koje su greške koje dovore do nestvrdnjavanja? Jel fora s ranim micanjem kalupa ili miksanjem jaja? Na kaj da pripazim?

TincH
04.11.2007., 14:09
Ma isplati se peći, budući da je kod mene vijećanjem donesen zaključak kako je ta torta bolja od one druge (net.hr) :D

Nemoj se lovit za moj pokušaj, ja sam početnik u izradi kolača i nikako da shvatim kako je tu bitna preciznost :D

Napravi po njenom receptu, peci 20 minuta na navedenoj temperaturi, gurni s kalupom u fridž i ne diraj dok ne prođe barem 10 sati :)

Tak bum ja drugi put :zubo:

Zla patka
04.11.2007., 14:27
a vama se ne cini da je to premalo jaja na kolicinu sira i da se zato ne stisne? i jos nesto...koliko dugo miksate jaja? ja imam recept u koji se stavlja rama bonjour i jaja se miksaju 20 minuta

TincH
04.11.2007., 15:21
Hm, i ja sam u prvom slučaju miksala jaja nešto dulje, možda je i zato bio bolji okus.
No mislim da čvrstoća nema veze s jajima već s duljinom pečenja, što je pokazao i moj primjer :D

Zla patka
04.11.2007., 15:29
afkors...20min je definitivno premalo

ovo je recept koji ja imam i uvijek ispadne savrseno...nikada mi se nije razlila krema :confused: nakon sto se ohladi skinem obruc...

15dkg petit beurre keksa
10dkg putra
1 velika zlica secera
pola vrecice cimeta

kekse samljeti i pomijesati sa secerom i cimetom te s rastopljenim putrom.rukama utisnuti smjesu u kalup za tortu

4 cijela jaja
30dkg secera
0.5kg sirnog namaza (rama bonjour)
1 velika zlica brasna
korica jednog limuna

jaja i secer miksati 20min, dodati sirni namaz,brasno i koricu limuna,sve dobro izmiksati.izliti smjesu preko podloge od keksa i peci na 170 cca 50minuta

2 kisela vrhnja
2 zlice secera

pomijesati i s tim preliti kolac te peci jos 10min

TincH
04.11.2007., 16:02
Ne bih rekla da je 20 minuta premalo, budući da mi je nakon 40 minuta krema ispala pretvrda i nimalo slična original torti.
Bolja je bila nakon 20 minuta.
Jedino ako ti voliš tvrđu ;)

Zla patka
04.11.2007., 16:12
Ne bih rekla da je 20 minuta premalo, budući da mi je nakon 40 minuta krema ispala pretvrda i nimalo slična original torti.
Bolja je bila nakon 20 minuta.
Jedino ako ti voliš tvrđu ;)

:ne zna: kao sto vidis ja ovu pecem sveukupno sat vremena i krema je mekana...

ali necu ulazit u usporedbe s originalnom jer nisam jela tu iz "torte i to"

A_N_A
07.11.2007., 20:01
Bacam se na posao! Uzela sam sastojke i Kaelin recept! Sutra vam javim rezultate jer je danas prerano za skidanje obruča.

Bani
07.11.2007., 21:47
upravo je probala prije cuku vremena - ne bum ja nis gora od vas :zubo:
Ok je no da je neko ludilo i nije. No primjetih da su ti keksi na dnu natopljeni nekim kao sirupom i bila je lokvica socna oko dna prema tome jos nekaj mora iti nutriku osim keksa i putra :misli:

TincH
08.11.2007., 00:04
I ja brijem da u ovim receptima baš ne piše sve al dobro. :D

A_N_A
08.11.2007., 19:50
Evo, probala sam tortu. Super je uspjela, odstajala je 20 h u frižideru i radila sam je s abc sirom. Nemojte me popljuvati, ali nije mi nešto. Nisam ljubitelj sira u slatkom uzdanju, pa sam možda previše očekivala.

Drage forumašice i forumaši ( visoki, crni, šarmantni i markantni hahahahahah ), slobodno navratite na koju krišku, jer slatki sir kod mene dobiva :flop:

A_N_A
10.11.2007., 17:32
primjetih da su ti keksi na dnu natopljeni nekim kao sirupom i bila je lokvica socna oko dna prema tome jos nekaj mora iti nutriku osim keksa i putra :misli:

I moja je torta nakon što je 24 h bila u frižideru pustila lokvicu. Vjerojatno mješavina maslaca, sirai i jaja. Onako, boje karamele. Ne puno, ali dovoljno da su keksi saftniji i meksi.

TincH
09.12.2007., 15:19
Samo da javim da sam je opet napravila točno po Kaelinom receptu, samo što ju ovaj put nisam dirala 10 sati :D
Kad se dobro ohladila, skinula sam kalup i bila je savršena :s :s :s

Radit ću je gostima za božićni desert :s

I NIKAKO ne peći 40 minuta, to je previše! :amen:
Ja čak i smanjim navedenu temperaturu za 10-ak stupnjeva i bude dovoljno.

I još jedan hint - definitivno je bolja s Vindijinim sirom nego s Philadelphiom.

TincH
09.12.2007., 15:23
I moja je torta nakon što je 24 h bila u frižideru pustila lokvicu. Vjerojatno mješavina maslaca, sirai i jaja. Onako, boje karamele. Ne puno, ali dovoljno da su keksi saftniji i meksi.
Lokvicu pusti sirutka, limunov sok i rastopljeni šećer.
Ja sad čak razmišljam kako da proizvedem više tog safta jer bih htjela da mi je podloga od keksa još mekša.

Lola
09.12.2007., 23:12
ja bi samo rekla da ona iz torte i to nije pecena, odnosno nadjev je sirov

TincH
10.12.2007., 21:01
ja bi samo rekla da ona iz torte i to nije pecena, odnosno nadjev je sirovJelda? I meni se čini!
Krema je potpuno ista kao sirova koju umjesim.
Mislila sam da se varam, ali sad kad vidim kaj si napisala :D

Lola
10.12.2007., 23:04
ne da mi se sad trazit taj recepat po kojem radis, al u njega idu jaja mislim. kod njih, s obzirom da nije pecena, ne idu. ne znam kako im je onako kompaktna. kaj stave majku im?

TincH
10.12.2007., 23:07
Da, idu jaja.
I ja je baš ne bi jela sirovu, upravo zbog toga. Mora se to malo zapeć.
Nije vrag da su nutra sirova jaja?
Možda zapeku jako kratko, tek toliko? :misli:

Evo, piše na njihovom webu da idu jaja http://www.torte-i-to.hr/ponuda.php

crazyform
17.12.2007., 19:41
Da, idu jaja.
I ja je baš ne bi jela sirovu, upravo zbog toga. Mora se to malo zapeć.
Nije vrag da su nutra sirova jaja?
Možda zapeku jako kratko, tek toliko? :misli:

Evo, piše na njihovom webu da idu jaja http://www.torte-i-to.hr/ponuda.php

ja radila 2 puta i oba puta ispala super.radila sam po receptu s net.hr.i ta se torta peče-prvo 5 min samo podloga na 200,a onda podloga i sir na 170-ja sam pekla jedno 30 min,kad se stavlja preljev od kis.vrhnja još odstoji sve skupa u zgašenoj pećnici 10 min.preporučam jaja i sir miksati onim štapnim mikserom s nastavkom za pire,jer ispadne puno kremastiji.radila sam s običnim kravljim sirom,i nekim posnim keksima iz bille koji su bili savršeni.jedino sam stavila malo više šećera u kremu.pojelo se prije nego što se sirota uspjela stisnut do kraja.:top:

Tiamat
17.12.2007., 20:19
Jelda? I meni se čini!
Krema je potpuno ista kao sirova koju umjesim.
Mislila sam da se varam, ali sad kad vidim kaj si napisala :D

ne, ne varaš se, ona torta od sira definitivno nije pečena.
Možda je malo zapečena podloga, al to je to.
želatina bi bila izvrstan dodatak za zgusnit smjesu, no mislim da bi zbog higijenskih razloga trebalo raditi kremu bez jaja.
dakle, krema tipa sir, šećer u prahu, malo vode za želatinu, tučeni šlag neutralnog okusa (možda ono fino tučeno ne-slatko vrhnje :misli: ), mrvicu soka limuna.
uglavnom, probat ću malo experimentirat pa vidit što će ispast jer je torta fenomenalna i vrijedi je probat napravit za po doma.

a jela sam nedavno neku novu, banana+karamel+sir :klopa:
uf, za tu rekreirat iz ničeg mi treba kuharska diploma :D

edit: jedino ako nije pečena u parnoj kupelji!
hmmm :misli:

Leona81
17.12.2007., 20:42
kaze mi frendica neki dan da je snita torte sa 15 kn dosla na 18 kn..mislim da su pretjerali..ajde da dobijes velicinu tri snite, pa se najedes ko prase, ali ovako..mislim da cu jos jednom otici da mama proba to cudo i onda cu zaboraviti da postoje :D

..inace ja sam fan o Brownie torte :cerek: ali i moja "crna" u koju ne idu jaja je cist fajn.. :rofl:

Andjelcic
17.12.2007., 21:06
kaze mi frendica neki dan da je snita torte sa 15 kn dosla na 18 kn..

nisu normalni. :( da im nije tak fina torta sa sirom rekla bih da cu ih izbjegavati, ali ovako :tuzni:

Deedy
17.12.2007., 23:34
kaze mi frendica neki dan da je snita torte sa 15 kn dosla na 18 kn..mislim da su pretjerali..ajde da dobijes velicinu tri snite, pa se najedes ko prase, ali ovako..mislim da cu jos jednom otici da mama proba to cudo i onda cu zaboraviti da postoje :D

..inace ja sam fan o Brownie torte :cerek: ali i moja "crna" u koju ne idu jaja je cist fajn.. :rofl:

Meni nije rekla frendica, rekao mi je prazan novčanik prošli vikend, kad sam se išao isprsiti, pa počastiti frenda i frendicu tortom od sira (frendica i ja), te Ledenim vjetrom (frend)+ pićem.... Nisam siguran, ali mislim da sam platio...
88 kn!!! :eek: OmG!! O ne, o ne... :D
Naravno da gotovo svaku nedjelju završim tamo, pa kako bih vam rekao... i sljedeće idem :ne zna:

Deedy
17.12.2007., 23:36
ne, ne varaš se, ona torta od sira definitivno nije pečena.
Možda je malo zapečena podloga, al to je to.

edit: jedino ako nije pečena u parnoj kupelji!
hmmm :misli:

Podloga je definitivno zapečena... :) i to ne u parnoj, jer ne bi bila takve tvrdoće i relativne hruskavosti... bila bi mekša...

Saharun
17.12.2007., 23:46
Nije torta, ali je sa sirom :)

Pogačice od sira

Umjesto kupovnih grickalica u ove zimske dane uz TV program provajte ovo:

Tijesto:
25 dkg brašna prosijati u posudu. Napraviti u sredini malo udubljenje, te u njega staviti 25 dkg razmrvljenog margarina, 2 žumanjca, 25 dkg svježeg sira, 1 prašak za pecivo te na vrh noža soli.
Umijesiti tijesto i presaviti ga 5-6 puta.
Svaki put kad ga se presavije, ponovo ga razvaljati. Ostaviti tijesto u frižideru 2 sata. Nakon toga ponovo ga razvaljati na debljinu oko 1 cm.Kupicom oblikovati pogačice, premazati ih izbačenim žumancem te peći 30-tak minuta na temperaturi od 200˙C.

P.S.
Od preostalih bjelanjaka napravite desert-'Poljupci': izbatite čvrsti snijeg od 3 bjelanjka sa 3 velike žice cukara. Ožicom grabite smjesu i spuštajte na masni papir male hrpice. Sušite ih na 150˙C nešto više od po ure.)

Noemi
20.12.2007., 00:51
jel i dostavljas doma:cerek:

"kaya"
22.12.2007., 00:04
jedno malo možda smiješno pitanje.......kojeg su promjera vaši kalupi za torte?
:brukica:

Saharun
22.12.2007., 22:39
jel i dostavljas doma:cerek:

Jesan, koliko, gdje, kada ?

smucek
22.12.2007., 23:28
Evo još jedan:

Torta od ABC sira

32 piškote
80gr maslaca
500ml slatkog vrhnja
300gr ABC sira
7 žlica šećera
2 vanilin-šećera
Sok od limuna-ja ne stavljam,preveć mi zakiseli

24 piškote smrviti u prah,izmiješati sa omekšanim maslacem (čitaj:zamijesiti),ukalupirati,staviti na 2 sata u frižider...sir izmiješati sa šećerom( i limun ak želiš)...u drugoj posudi smiksati šlag i vanilin šaćer...a u lončiću s vodom otopiti želatinu i zagrijati ali ne da provrije (bilo koja inačica gelatine dolazi u obzir)...delicije iz sve tri posude promiješati zajedno,naliti na piškote...ostalih 8 piškota smrvljene posuti gore...ohladiti i papati....

grogo bolger
23.12.2007., 22:00
inače baš ne preferiram slatko, ali ponukan ovom temom i zamamnim izgledom sajta od torte i to, reko da patuljak proba i tu tortu od sira . :o

ostao sam oduševljen! kao prvo dizajn je prekrasan, izgleda prekrasno :cerek:
a okus, umjereno slatko, osvježavajuće kiselkasto, fini okus sira,glatka krema bez ijedne grudice :s

vratit ću se :w

Kladi
28.12.2007., 19:40
jedno malo možda smiješno pitanje.......kojeg su promjera vaši kalupi za torte?
:brukica:

ja imam 22 i 24 cm

Adunjanik
28.12.2007., 22:35
Ja imam od 28 ali svaki put recepr prepravim da dobijem otprilike onoliku visinu ko i s manjim kalupom
ali moret ću kupit i manji kalup :p

Adunjanik
29.12.2007., 12:01
A ovaj jel ko od vas radija tortu po onom oprinom receptu izgleda primamljivo :cerek: :cerek:

Nadalina_1
29.12.2007., 12:21
dakle:

I to je to...

ja sad više ništa ne razumin...Tinch kaže da je radila točno po ovom receptu...ali nije koristila Philadelphiju(aj dobro, to je sad stvar osobnog ukusa) i nije je pekla 40 min...pa sad...koliko se dugo zapravo peče ta krema? 20 ili 40 min?

micek-jerry
01.01.2008., 19:41

3 dkg šećera
2 žumanjka
13 dgk margarina

4 žumanjka

2,5 dcl biljnog šlaga

e ova torta je SAVRŠENA!!! radila sam je već par puta i svi su oduševljeni. po izgledu i okusu mi je identična onoj iz "T.I.T". još imam jedan komad u frižideru
:klopa:

sixpence
05.01.2008., 23:29
bok cure:)
ja sam isto fan torte od sira s kupinama koja je totalni mrak..zapravo, nisam nijednu drugu probala jer svaki put uzmem istu..
vidim da forum posjeti i vlasnica torte i to pa bi je htjela upozoriti na 2,3 stvari. Prva stvar je cijena koja mi se ipak cini malo previsoka iako je torta mrak. 15 kuna mi se cini realna cijena iako, ruku na srce, ne znam koliko placaju najam u kaptol centru koji je pretpostavljam pakleno visok. Druga stvar su zaposlenici. Radi jedan simpatican konobar sa smjesnim naglaskom malo kustraste kose koji je izrazito simpatican i cini atmosferu ugodnom, cura tamne kose koja radi u slasticarni isto sve pohvale. Medjutim, izvjesni zaposlenik osisan na pola centimetra jako je nesimpatican i to u nekoliko navrata. Svaki put ti je skoro neugodno kad placas. Nedavno sam nazvala slasticarnu 1.1. i pitala da li su otvoreni jer sam htjela kupiti nekoliko torti..naravno, nijedan ducan otvoren...racunam mozda nisu ni oni..zovem, a odgovor s druge strane: Gospođo (prepotentnim glasom do boli), ako sam vam se javio jel vama logično da smo otvoreni ili nije?!Mislim katastrofa, kao da sam neinteligenta osoba. Otkud mi znamo di je telefon i da li mozda peku torte po narudzbi, a kaptol centar zatvoren.Pretpostavljam da je taj zaposlenik jer sam pola sata nakon poziva ipak dosla po tortu za pocastiti goste doma i bili su samo ta dvojica deckiju i cura..ovaj s naglaskom nije. Nista ne kazem, zvuci kao tracherski post ali mislim da je uzasno bitno kakvi zaposlenici rade pogotovo jer na web stranici vidim da je vlasnici bitna atmosfera slasticarne. Sigurno u blizini nje nije neljubazan. Kad vidim mame s djecom i parove skuzis da je svima njima lijepa i ugodna slasticarna u kojoj se stvarno osjecas kao doma u svom dnevnom boravku. U svakom slucaju, ima ljudi koji zahvaljujući njemu se više nikad ne bi pojavili.
Ispričavam se ako je moj post zvučao uvredljivo.Ali nemrem ne reci sto mislim.

PS-Torta je najbolja torta koju sam probala u zivotu:)

KAELA
06.01.2008., 16:31
ja sad više ništa ne razumin...Tinch kaže da je radila točno po ovom receptu...ali nije koristila Philadelphiju(aj dobro, to je sad stvar osobnog ukusa) i nije je pekla 40 min...pa sad...koliko se dugo zapravo peče ta krema? 20 ili 40 min?

po tom mom receptu 40 minuta!

Žumberak
07.01.2008., 09:36
Radi jedan simpatican konobar sa smjesnim naglaskom malo kustraste kose koji je izrazito simpatican i cini atmosferu ugodnom, cura tamne kose koja radi u slasticarni isto sve pohvale. Medjutim, izvjesni zaposlenik osisan na pola centimetra jako je nesimpatican i to u nekoliko navrata. Svaki put ti je skoro neugodno kad placas.

Slažem se s tobom. Taj visoki lik je i meni strašno neugodan.

VeRy NiCe
07.01.2008., 10:10
Ja sam radila tortu od sira prema receptu s net.hr i ispala je odlična.
Jedino sam prepolovila količinu maslaca koja se stavlja u kekse i za 10 min produžila pečenje žute kreme i 10 min produžila stajanje u pečnici.
Preporučam!

jil
07.01.2008., 15:25
Samo da javim da sam je opet napravila točno po Kaelinom receptu, samo što ju ovaj put nisam dirala 10 sati :D
Kad se dobro ohladila, skinula sam kalup i bila je savršena :s :s :s

Radit ću je gostima za božićni desert :s

I NIKAKO ne peći 40 minuta, to je previše! :amen:
Ja čak i smanjim navedenu temperaturu za 10-ak stupnjeva i bude dovoljno.

I još jedan hint - definitivno je bolja s Vindijinim sirom nego s Philadelphiom.

Bok,ja sam nova ovdje!
Pročitala sam skoro cijelu temu i totalno sam zbunjena.
Tinch,ti se se pozivaš na ovaj recept, zar ne? (Kaelin,ako sam dobro shvatila).

I to je to...

Zanima me koji to točno Vindijin sir ide umjesto Philadelphije.
Ne vidim nigdje limun u sastojcima,a Tinch spominje da se stvorila lokvica od nečega,nečega i limuna :ne zna: :ne zna:

Eve*
20.01.2008., 22:50
Radila sam po KAELINOM receptu 2put,savrsena je..sad bi htjela napravit da bude ko ona njihova s kupinama i sirom-jel zna mozda netko kako?:cerek:

ashley
25.01.2008., 11:42

3 dkg šećera
2 žumanjka
13 dgk margarina

4 žumanjka

2,5 dcl biljnog šlaga

Molim vas pomoc!

Htjela bi pravit danas ovu tortu, ali mi nesto nije bas posve jasno.

Kada se doda krema vise se nista ne pece u pecnici? Znaci peku se samo kore?
I jel ova masa za tijesto samo za dolje ili i za gore na tortu?

:ne zna:

Dlapek
25.01.2008., 12:24
Ja sam radila tortu od sira prema receptu s net.hr i ispala je odlična.
Jedino sam prepolovila količinu maslaca koja se stavlja u kekse i za 10 min produžila pečenje žute kreme i 10 min produžila stajanje u pečnici.
Preporučam!
Ja sam radila tu tortu od sira s podlogom od keksa i bila sam jako ponosna što mi je ispala kao njima u slastičarni.Kad ono ???? Moji ukućani probali,pohvalili, i rekli da to više ne radim,da je bez veze.
Inače Torte i to besramno pretjeruju u cijenama.Znate li koliko je 16x18 ??
Za jednu tortu 288 kuna ??? a da su barem neke komadine ?????
Haloo ?

Aida*
25.01.2008., 15:35
HELLO!

Interesira me da li ima netko dobar recept za šarlotu od krušaka?

Aida*
25.01.2008., 15:40
Molim vas pomoc!

Htjela bi pravit danas ovu tortu, ali mi nesto nije bas posve jasno.

Kada se doda krema vise se nista ne pece u pecnici? Znaci peku se samo kore?
I jel ova masa za tijesto samo za dolje ili i za gore na tortu?

:ne zna:

Nisam probala raditi tortu od sira po ovom receptu, tako da ti ne mogu pomoći u tome da li je ovo smjesa za 1 ili 2 kore, ali to ćeš već sama vidjeti kada ispećeš. Meni, osobno, je bolje kada je samo na dnu tijesto, ali to naravno ovisi o ukusima.

Kore se svakako prvo ispeku, jer kad dođe krema onda se više ništa ne peće, nego samo hladi.

ashley
25.01.2008., 16:58
Nisam probala raditi tortu od sira po ovom receptu, tako da ti ne mogu pomoći u tome da li je ovo smjesa za 1 ili 2 kore, ali to ćeš već sama vidjeti kada ispećeš. Meni, osobno, je bolje kada je samo na dnu tijesto, ali to naravno ovisi o ukusima.

Kore se svakako prvo ispeku, jer kad dođe krema onda se više ništa ne peće, nego samo hladi.

Hvala ti! I meni je bolje kad je kora samo dolje.:top:
Jedino sto ja tebi ne mogu pomoc oko tvog recepta. :)

KAELA
27.01.2008., 16:51
da li netko zna možda recept za njihovu tortu od mrkve? ta mi je sad favorit...

Fleur Delacour
28.01.2008., 10:16
da li netko zna možda recept za njihovu tortu od mrkve? ta mi je sad favorit...

Nisam jela njihovu tortu od mrkve ali na slici s njihove web stranice izgleda kao klasična američka carrot cake.

Ja ju radim u tri sloja jer mi je tako finija. Stavila sam recept na Coolinariku http://www.coolinarika.com/recept/troslojna-torta-od-mrkve pa probaj. Za jednoslojnu tortu samo prepolovi mjere.

ashley
28.01.2008., 12:54
Evo napravila ja tortu od sira od dobardan. Jedino mi tijesto nije bilo dobro. Nikako ga nisam mogla zamjesit jer se nije imalo s cime povezat. Onda sam ja dodala vode i to je bila greska jer je tijesto bilo na kraju tvrdo. Ali krema je predobra. Savrsena. Uglavnom, bez obzira na tijesto torta se smazala u istom danu! :mig:

Slijedeci vikend slijedi KAELINA torta od sira! :cerek:

KAELA
28.01.2008., 19:51
Nisam jela njihovu tortu od mrkve ali na slici s njihove web stranice izgleda kao klasična američka carrot cake.

Ja ju radim u tri sloja jer mi je tako finija. Stavila sam recept na Coolinariku http://www.coolinarika.com/recept/troslojna-torta-od-mrkve pa probaj. Za jednoslojnu tortu samo prepolovi mjere.

thanx. ova mi se čini ok.

Aida*
29.01.2008., 10:00
ništa od recepta za šarlotu od krušaka???:cry:

a onda neku čokoladnu u kombinaciji s narančama:confused:

dt2007
05.02.2008., 13:24
Smjesa:
14 dag maslaca
16 dag secera
18 dag cokolade
8 jaja
12 dag brasna

Nadjev:
10dag marmelade od marelica
glazura od cokolade

Priprema:

Maslac dobro izmjesajte, dodajte secer, omeksanu cokoladu, zutanjke ( jedan po jedan)
i na kraju cvrst snijeg naizmjence sa brasnom- izlijte smjesu u kalup za torte posipan mrvicama i pecite na temeraturi 185 stupnjeva cel.

Kad se torta ohladi, razrezite na pola i premazite marmeladom - poklopite premazite cijelu tortu marmeladom i prelijte glazurom od cokolade.

*glazura od cokolade

3 zlice vode
3 zlice secera
10 dag cokolade
8 dag maslaca

Vodu, secer i cokladu rastopite na niskoj temperaturi ( moze i bagno maria), glatko izmjesajte i u vrucu smjesu dodajte maslac u listicima - toplu glazuru prelijte preko torte.

http://blogweb.blog.hr

icey
22.03.2008., 21:27
kaze mi frendica neki dan da je snita torte sa 15 kn dosla na 18 kn...

Da ali ako je neko primijetio - povećali su i porcije. Ja sam se međutim javio iz drugog razloga - nisam primijetio da je itko spominjao njihovu čokoladnu tortu s višnjama. Da li netko zna recept za nju ili barem sličnu tortu? Sastojci na njihovom webu su: jaja, prašak za pecivo, šećer, čokolada, šlag, višnje, (nema brašna).

Što se tiče toliko spominjane torte od sira, ona je zaista odlična, ali cura mi po maminom receptu napravi u najmanju ruku jednako tako dobru a rekao bih i bolju, pa tu više nema kruha za torte i to :). Ako treba i taj recept (možda je sličan kao neki objavljeni, nisam proučavao) javite.

reptilia
23.03.2008., 12:15
icey, jel ta tvoja isto s podlogom od keksa ili?
ja bi rado taj recept (može i na pm ak ne ovdje) :mig:

Kikica26
23.03.2008., 19:37
ja sam za Uskrs pravila ovu tortu i mogu vam reći da je prefina....već je skoro nestala......:p točno sam se držala recepta osim što sam umjesto krem sira stavila 500 g posnog svježeg sira.......okus je pravi čokoladni a malo ga razbija kiselost sira....ma odlično nešto, preporučam........:top:

http://www.net.hr/webkuhinja/page/2007/11/07/0312006.html

icegirl78
24.03.2008., 10:26
Ako treba i taj recept (možda je sličan kao neki objavljeni, nisam proučavao) javite.

hocemo recept :klopa:

Tiny dancer
24.03.2008., 14:30
Sad i u Daily Freshu na trgu imaju identicnu tortu od sira ko iz Torte i to... ukrali im kuharicu!! Prešla ženska u Daily Fresh...

icey
28.03.2008., 08:58
Šta niko nije probao čokoladnu tortu s višnjama?

Kolač od sira
-------------
Mjera jedna čaša od jogurta (1,85 dcl)
-------------
Podloga:
15 -16 keksa petit beurre
1/3 mjerice putra
3 velike žlice šećera

Rastopiti putar, kekse samljeti na mašinu za orahe (ili u mlincu za kavu ili nešto slično) te ih zamješati u putar sa šećerom. Staviti u kalup za pečenje

Krema:
1/2 kg svježeg sira
2 jaja
3/4 mjerice šećera
1 vanilin šećer
------
sve se zajedno izmješa s mikserom i stavi na podlogu

Zagrije se pećnica na 200°, kad se kolač stavi u pećnicu smanji se na 180° i peče se 20 min. Kad se ohladi na vrh se doda 1 kiselo vrhnje izmiješano sa 3 žlice šećera i jednim vanil šećerom. Stavi se u frižider da se ohladi oko 4-5 sati.

amy-lee****
22.04.2008., 22:18
nesto me zainteresirao ovaj kolac, pa moram dignuti stari topic :D
nisam bas sve citala, samo sam preletjela i vidjela da se jel krema ne pece po vasim receptima?

gledala sam veceras kao neku reportazu o tom kolacu, o njemackoj verziji koja se kod njih zove kaesekuchen, mislim da i vi o tome pricate. ako ne , onda zanemarite ovaj post :D
u toj reportazi je jedna konditorka pravila taj kolac, i posto nisam gledala sve iz pocetka ne znam kako je napravila koru, al kad je sir i to napravila, onda je stavila preko kore, ono u limenoj posudi oblikovala, i to tako stavila u pecnicu. kad je bilo napola peceno, onda je izvadila, ostavila da se ohladi 20 minuta, premazala zumanjkom da dobije lijepu boju, i ponovno stavila da se pece isto onoliko koliko i prije hladjenja.
jel ima netko onda taj recept takav slican' ako da meni treba :D
i sorry ako sam totalno nesto nepovezano napisala :)

tinkerbell03
04.05.2008., 15:47
jucer sam i ja napravila tortu po KAELINOM receptu i sve je bilo super do danas ujutro kad sam ju nasla da doslovno pliva u nekoj smeckastoj ljepljivoj tekucini.pa me zanima od cega je to?i kak da to iduci put sprjecim?osim toga torta je dobra :)

tina1975
05.05.2008., 11:57
Budući se i sama pokušavam "dokopati" recepta za spomenutu tortu, a koju sam osim u slastičarnici Torte i to jela još i u Avenue Mallu i slastičarnici Cukeraj na Jarunu, prilažem recept po kojem ju radi Ana Ugarković. Nisam ga još isprobala no čini se da je to to...

Torta od sira

150 g graham ili digestive keksa
60 gr maslaca, rastopljenog
65 g šećera
malo soli
400 g krem sira
350 g ricotte
4 jaja
1 štapić vanilije
naribana korica 2 limuna
200 g šećera

450 ml milerama
3 žlice šećera
1 žličica ekstrakta od vanilije

Zagrijte pećnicu na 180°C
Razmrvite kekse i pomiješajte ih sa maslacem, soli i šećerom . Utisnite tu smjesu u tankom sloju po dnu namašćenog kalupa za torte.
Istucite sir i ricottu s mikserom dok nisu pjenasti, dodavajte jaja, jedno po jedno, zatim ostrugane sjemenke vanilije i šećer.
Ulijte tu smjesu u kalup i pecite oko 45 minuta, dok se nadjev nije stisnuo oko rubova, ali je još malo drhtav u sredini. Ostavite da se malo ohladi.

Pomiješajte mileram, šećer i vaniliju i premažite s tim tortu po vrhu. Vratite u pećnicu na 10 minuta. Ohladite tortu potpuno prije serviranja.

Lola
05.05.2008., 12:30
ana je inace stavila krem sir i skutu, a ne ricotu, gledala ja. i jos je stavila likera u kremu. nije mi jasno zasto joj na sajtu pise ricotta.
radila sam tortu po tom receptu vec prije, ispadne gotovo ista kao u torte i to. jedini problem je sto mi iz kalupa curi maslac iz keksa dok se peku. nije mi jasno zasto.

icegirl78
08.05.2008., 19:42
moja verzija torte hladi se u fridzu i ceka sutra popodne (da ne bi bilo razlijevanja kreme po kuhinji :D)

reptilia
08.05.2008., 21:49
i meni se malo cijedi maslac...sutra ću ju radit pa ću ga stavit malo manje maslaca :ne zna:
i da, tajna vam je da u kremu ide, uz više manje sve navedeno ko u vecini recepata za tu tortu, i kiselo vrhnje, sok od limuna i da se mora(!) peć u parnoj kupelji kako bi ispala kremaste teksture :)

icegirl78
08.05.2008., 21:58
parna kupelj :confused:

citala sam nesto o tome, ali nisam bas polovila :D mozes li mi objasniti postupak te kupke?

icegirl78
08.05.2008., 22:02
e da, zaboravila sam spomenuti da je preporucljivo kalup staviti u plitki protvan pa u pecnicu, jer je meni rastopljeni margarin kapao iz kalupa po pecnici :(

dimilo se sve u sesnaest :zubo: