View Full Version : Narkoman sam, trebam pomoć
placebo_effect
01.10.2007., 19:46
pozdrav.novi sam na forumu i nisam bas upucen u njega.naime vec 5 godina sam teski ovisnik o heroinu.
vise neznam sta da radim ,sve sam pokusao.
zato molim nekoga ko zna sta radi ili je se uspio izlijeciti da pruzi koji savjet.
molim vas pomozite
što podrazumijevaš pod sve?
ajmo ovako, odi na tražilicu pri vrhu stranice, kad ti se otvori novi prozorčić,
klikni napredno traženje,
i potraži pod key words narkoman, narkomanija horoin, horse, dop ovisnik, ovisnost, droga, droge .. svaki od tih posebno, a onda ćeš tako naći i teme vezeane za ono što te zanima.
ps jesi pročitao koju knjigu o tome!?
cherryblossomgirl
01.10.2007., 20:50
želiš li prestati, naći ćeš načina.
sigurno nisi sve pokušao, jer tada više ne bi bio ovisnik.
važno je da imaš želju prestati, a u procesu odvikavanja sigurno ćeš naći pomoć i podršku - ovdje na forumu ili kod stručne osobe ili od svojih bližnjih, iako je stručna pomoć vjerojatno ipak najbitnija i najefikasnija.
*Fallen*Angel*
01.10.2007., 20:57
Ja sam jednom svojim roditeljima rekla da ako nekad iz nekog razloga postanem narkomanka, da me zatvore u sobu 2x2, daju mi jesti i piti i ništa više dok se ne ohladim od toga. (da, volim drastične mjere) :D
Ali da, prvi korak je upravo to što si ti sad napravio, priznao da trebaš pomoć. Jesi razmišljao o komuni? Nekoj sa malo strožim režimom? :)
pozdrav.novi sam na forumu i nisam bas upucen u njega.naime vec 5 godina sam teski ovisnik o heroinu.
zato molim nekoga ko zna sta radi ili je se uspio izlijeciti da pruzi koji savjet.
molim vas pomozite
Pokušati sve?Nikad nisam shvatila što to znači.5god.sam bila na horsu i jedino što mogu,mogu ti prenijeti vlastito iskustvo.Godinu dana sam provela u Reto centru u koji sam otišla ne baš svojom voljom.Ipak sam recidivirala.Btw.prošla sam sve one gluposti sa heptanonima i terapijama.Nije pomoglo.Reto je ipak bio daleko;u Španjolskoj.Komuna za ubit konja ali gledano sa distance od 10-tak god.,ipak u mnogočemu korisna.Kasnije sam koketirala sa horsom ne navlačeći se(fizički).Imala sam sreću da mogu promijeniti grad i maknuti se iz svojih ulica.Iskreno,meni je najviše pomoglo to što sam se makla sa starog terena ali neuporedivo jači motiv je bilo rođenje mog sina.I htjela sam prestati.Evo,13god.sam čista i ne mogu se više sjetit ni flasha.Katkad se poželim vratiti u vrijeme kad sutra nije postojalo i to kad mi je jezivo teško.Ali ne smijem otvarati ladice prošlosti jer jedan jedini recidiv uništi 13 god.apstinencije.Možda ti neće puno pomoć ova moja litanija.Samo želim reći da se može,da je moguće...Sretno,stari moj.:w
placebo_effect
01.10.2007., 22:51
ma probao sam sve.
mozda nisam bas potrefio foru al eto
znaci dugo sam na horsu...mozda i previse...
pokusao se sam lijeciti...
lijkovi izloacija pa ne ide...mozda neka strozija ustanova al na mediciskoj bazi jer slabo da ce vjerska meni pomoc....
probao možda jesi sve u smilu lokacija, metodi i sl...
ali možda nisi probao sve u smislu stanja i volje tvojeg uma.
valjda si zato, svjesno ili podsvjesno stavio topic tiu na Psihologiju, ne na Zdravlje ili tako nešto...
Samo mogu reći da je veoma dobro što imaš želju da se izlječiš...:)
Koliko sam upoznat, komune su najbolje stvar za osobe sa tvojim problemom...
Samo ti želim poželjti mnogo sreće u tvom izlječenju i savjetovati da ne odustaješ od želje da se izlječiš...:)
placebo_effect
01.10.2007., 23:07
hvala vam.zelju imam i volju..nadu slabo
dosta je bilo.vrijeme je pravit neke promjene.nemoze vise ovako.nevodi nigdje
umoran sam od svega.iskreno zelim da prestanem ali je mnogo teze nego sto sam mislio.a jel ima ovdje kakakv pod forum gdje budu bivsi ovisnici ili nesto slicno..to bi pomoglo za pocetak..
baš podforum ne....
možda postoji neki forum u sklopu neke organizacije koja se bavi time .
prosurfaj malo...
inače, da doista si uvjeren kako si probao baš sve, ne bi ni postavio nama tu pitanje, je li tako!?
Jer ako si probao baš sve, onda ti niko više ne bi mogao ništa pomoći zar ne!?
gledaj, samo da ti kažem svoje mišljenje - nemoj slučajno pomisliti kako riječ "pomoć" znači da neko to "odradi" (skidanje) umjesto tebe.
to moraš odradit sam....
ja mislim da je još i teže nego ti misliš.
mislim da i nije toliki problem snkinut se. Kratkoročno.
Mislim da je veći problem kada se skineš fizički, ne vratiti se.
Kada misliš da si skinut, a a želiš ponekad još....
i tako se vratiš...
ajmo ovako, odi na tražilicu pri vrhu stranice, kad ti se otvori novi prozorčić,
klikni napredno traženje,
i potraži pod key words narkoman, narkomanija horoin, horse, dop ovisnik, ovisnost, droga, droge .. svaki od tih posebno, a onda ćeš tako naći i teme vezeane za ono što te zanima.
ps jesi pročitao koju knjigu o tome!?
pa dobže čovječe, zna on, ako je tako, sve o tome, ne treba mu forum da se uči, tu je došao da se neko malo bavi njime šta mogu razumijeti, njemu treba pomoć kako kaže, možda motivacija, koja riječ podrške, a vidim i kasnije po tvojim postovima ovdje, ti ga još više dotuče :)
mislim, znam da imaš dobru namjeru, nemoj se samo ljutit sad, ne volim kad se ljute na mene...
placebo, ja ti konkretno nemam šta za reć al et, samo naprijed, nikad nije kasno i ništa nije nemoguće :)
Weedeemer
02.10.2007., 00:03
ibogain (http://www.zbrdazdola.com/kolumne/ibogain_dopkiller.htm)
a, kad si vec tu, daj opisi prvih nekoliko mjeseci uzimanja
koji je to osjecaj?
Marakana
02.10.2007., 00:06
Pokušati sve?Nikad nisam shvatila što to znači.5god.sam bila na horsu i jedino što mogu,mogu ti prenijeti vlastito iskustvo.Godinu dana sam provela u Reto centru u koji sam otišla ne baš svojom voljom.Ipak sam recidivirala.Btw.prošla sam sve one gluposti sa heptanonima i terapijama.Nije pomoglo.Reto je ipak bio daleko;u Španjolskoj.Komuna za ubit konja ali gledano sa distance od 10-tak god.,ipak u mnogočemu korisna.Kasnije sam koketirala sa horsom ne navlačeći se(fizički).Imala sam sreću da mogu promijeniti grad i maknuti se iz svojih ulica.Iskreno,meni je najviše pomoglo to što sam se makla sa starog terena ali neuporedivo jači motiv je bilo rođenje mog sina.I htjela sam prestati.Evo,13god.sam čista i ne mogu se više sjetit ni flasha.Katkad se poželim vratiti u vrijeme kad sutra nije postojalo i to kad mi je jezivo teško.Ali ne smijem otvarati ladice prošlosti jer jedan jedini recidiv uništi 13 god.apstinencije.Možda ti neće puno pomoć ova moja litanija.Samo želim reći da se može,da je moguće...Sretno,stari moj.:w
Sretno tebi ,stara...:)
Nervira me, ova površnost, na trenutke, u vidu kao i u klonu postavljača topica...
Takvo nam je i društvo...
koji je to osjecaj?
a jebi ga.... on je došao tu da mi njemu pomažemo oko skidanja,
a ne da on anama "pomaže" u suprotnom smjeru...
ps ako te baš zanima pitaj dečke iz kvarta...
i bogain ne pomaže ako nema čvrse volje.
osim toga, enormno je skup.
placebo_effect
02.10.2007., 07:21
ok.kako sam rekao pocelo je prije 5 godina.mislim to sa heroinom ostale stvari pocele su mnogo ranije.nije kako ljudi misle ono prvo trava,pa bobe,pa ovo ono.
jednostavno je doslo samo po sebi .kad cevjek pokaze slabost i to ga prati duze vrijeme(u mom slucaju 5 godina).
pocelo je kao zezancija ne uzimajuci stvar ozbiljno.kao danas cu ,sutra necu pa opet i tako.desava se ljudi grijese!danas ja vise nisam ono sto sam bio.flasha nema,to je moj lijek,lijek koji ce me drzati u normali i medju normalnim ljudima.nesto kao nomad.
i pokusat cu da stanem u kraj tome.valjda sam se zasitio.postalo je monotono..ali je tako
kiseli kupus jedem
02.10.2007., 09:44
i bogain ne pomaže ako nema čvrse volje.
osim toga, enormno je skup.
ibogain nema veze s voljom...informiraj se...
desetipedeset
02.10.2007., 10:26
nekak imam osjećaj da dotični cima,možda baš nisam potrefila foru,aku eto
sereš
ibogain nema veze s voljom...informiraj se...
naravno da.
holotropka
02.10.2007., 13:56
molim vas pomozite
Predlazem ti da uradis ono sto sam i ja, da odes u Beograd u rusku Bolnicu za lecenje bolesti zavisnosti Dr Vorobiev i da se jednom zauvek oslobodis od te zavisnosti. Veruj mi, postaces nov covek. Svima toplo preporucujem tu metodu lecenja. Evo linka sa clankom u novinama: http://www.novosti.co.yu/code/navigate.php?Id=4&status=jedna&vest=108383&datum=2007-09-28
www.v-clinic.eu
Predlazem ti da uradis ono sto sam i ja, da odes u Beograd u rusku Bolnicu za lecenje bolesti zavisnosti Dr Vorobiev i da se jednom zauvek oslobodis od te zavisnosti. Veruj mi, postaces nov covek. Svima toplo preporucujem tu metodu lecenja. Evo linka sa clankom u novinama: http://www.novosti.co.yu/code/navigate.php?Id=4&status=jedna&vest=108383&datum=2007-09-28
www.v-clinic.eu
Koliko kosta to lecenje, i ako ti nije problem, zamolio bih te da malo objasnis to sa tim aparatom za "brisanje secanja".
Znaci kako to izgleda i koji je osecaj za vreme lecenja i kakav je osecaj posle.
pozz
holotropka-molim te pojasni malo.gdje se jave dečki iz hrv?kojim putem?uputnica?kakva je garancija i metoda liječenja?što znači ona vakcina 9mjeseci?dajte molim Vas može li nam netko objasniti preciznije malo i detaljnije.!!¨???
MusicFan
03.10.2007., 19:29
a, kad si vec tu, daj opisi prvih nekoliko mjeseci uzimanja koji je to osjecaj?
:bonk:
koji je to osjecaj?
legenda :klap:
S4sh4nn
03.10.2007., 21:59
neki kazu 1000 pua bolje od sexa kad se puknes u venu mislim da ti to sve govori da je ta droga prejebenaaaaaa i tolko dobra da i bolje ne probat jer ak je nesto bolje od sexa 1000 puta i dostupno .-.- mislim ..uff bolje ne probat nikad nikad..
btv-ne 1000 x bolje od seksa,već od orgazma i još bolje.(u početnoj fazi koja kratko traje,ostalo je sve pakao).u narkomaniji za me nema početka jer početak je ujedno i kraj...
holotropka
05.10.2007., 16:57
Mozes se javiti na klinici u Beogradu, kontakt ti je na site, www.v-clinic.eu ako se ne varam. Ovako izgleda lecenje:
- 21 dan stacionarnog lecenja
- detoksikacija koju prespavas
- duge procedure (minimalno 3, desava se da se dobija i 4-5) koje se isto tako prespavaju i traju nekoliko sati, a to je inace infuzija. One sluze da se ubije zelja za drogom, a kode nekih se brise i secanje o tome kako droga deluje.
- kratke procedure su obicna infuzija koja je dopuna dugih
- znojne terapije pomocu kojih se obnavljaju celije koje su ostecenje narkoticima
Posle fizickog odvikavanja se dobija predvakcina kojom se i iz podsvesti uklanja zelja za narkoticima (iz svesti je uklonjena dugim procedurama).
Posle predvakcine se ide na rehabilitaciju gde se rade psihoterapije radi pripreme za dalji zivot i radi nakupljanja energije za vakcinu. Svakog dana se posle rucka ide u setnje: bioskop, na stoni tenis, bazen, muzeje, obilazi se kako Beograd, tako i neki drugi gradovi Srbije. Jednom recju vrlo veselo iskustvo, kako zbog atmosfere, tako i zbog osoblja koje stvarno zna sta radi. I
Na kraju se daje vakcina (koja deluje godinu dana) i posle koje se radi proba da bi covek video sta bi bilo kad bi iz nekog fazona ipak uzeo narkotike. To je vrlo neprijatna procedura koja traje par minuta i time se usadjuje i odvratnost prema drogi.
Nadam se da sam pomogao :)
holotropka
05.10.2007., 17:02
holotropka-molim te pojasni malo.gdje se jave dečki iz hrv?kojim putem?uputnica?kakva je garancija i metoda liječenja?što znači ona vakcina 9mjeseci?dajte molim Vas može li nam netko objasniti preciznije malo i detaljnije.!!¨???
Sem onog sto sam vec napisao, samo da dodam da ima i upitnica na sajtu, sad je videh, pa mozes i to da popunis i posaljes. Jos nesto: treba da znas da posle lecenja ne smes da pijes alkohol nekoliko meseci za sta sam mislio da ce mi biti problem, ali posle rehabilitacije se osecas tako dobro i otkrijes kako je zivot lep i bez tih opijatskih gluposti da si srecan i jednostavno uzivas u zivotu. Inace, kazu da ako postujes sve sto ti doktori preporuce posle lecenja, nema sanse da se ikada vratis na drogu.
dream_child
05.10.2007., 18:56
Ja nemam ništa novog za reći (od onoga što je ovdje napisano). Samo mi se čini da je liječenje koje je rekla holotropka jako korisno, odnosno učinkovito!
Evo nešto: " Što god čovjekov um može zamisliti i u što može vjerovati, čovjekova ruka može i ostvariti"
placebo_effect
05.10.2007., 21:12
hvala ljudi..pomogli ste?
a kolko je to djelotvorno...jel ko uspio na taj nacin.
probao sam neke druge tretmane i cvrsto sam uvjeren da je medivnski nacin najpouzdaniji.pogledao sam nesto sajt,pa imam stvari koje mi nisu bas jasne..
naime ta vakcina je ustvari blokator..SUBTEX,NALOREX il sta vec.
one ne ubija volju za heroinom nego ga jednostavno blokira tj.blokira njegovo djelovanje uz male nus pojave.sad ugradjuju implan koji sadrzi blokator itraje od 2 mjeseca do godinu dana dok se potpuno ne istopi.
poslije tog dovoljan je jedan recidiv da se ponovo pojavi zavsinost.
mozda je izlolacija uz blokatore najbolja solucija.u svakm slucaju zahvaljujem puno.
pozz
life of black angel
06.10.2007., 11:03
Ja ne znam puno o tome i sve je već napisano....iako mogu dodat da se pitaš zašto si se uopće počeo drogirat i da taj problem riješiš jer i ako prestaneš pa se taj isti problem zbog kojeg si počeo sa drogama vrati vratit ćeš se i drogi.
Riješi se svih problema, sve droge koja te okružuje i promjeni mjesto stanovanja,nađi nove prijatelje i prije svega one prave i iskrene.
zbunjena mala
06.10.2007., 13:04
Pogledaj pvt..
komuna je najbolje rješenje. ti si već napravio prvi korak, priznao, sad napravi drugi; traži pomoć od "stvarnih" ljudi a ne sam ovak anonimno na forumu i odi u komunu.
stenebordosko
06.10.2007., 18:04
majmune jedan...
kao prvo koji si ti tu kurac dosao???izljecit se???
neces tu to nikad uspjet...i nemozes to sam?
trazi prvo pomoc od sebi bliskih...i to ne kad se bubnes nego kad te pusti...
sad na ovo bi zakljucio da sam sebe zavaravas:kava:
placebo_effect
06.10.2007., 19:12
kao prvo nisam ja nikakav majmun...i ne pokusavam da se skinem na ovaj nacin nego jednostavno da ubijem monotoniju koja me okruzuje samim tim sto cu podjelit s nekim.
kao prvo nisam ja nikakav majmun...i ne pokusavam da se skinem na ovaj nacin nego jednostavno da ubijem monotoniju koja me okruzuje samim tim sto cu podjelit s nekim.
i napravio si dobru stvar:kava:
placebo dobro je što si se javio,ja te podržavam,.Reci molim moš i na privat,jesi li na heptadonskoj terapiji? i da li si bio u kakvoj komuni?kada kažeš da si sve probao,znam kak ti je te si ruke možemo dati.pozdrav.
desetipedeset
07.10.2007., 01:10
majmune jedan...
aj se ne blamiraj:kava:
neki dan je bilo u oprah show spomenut dokumentarac od HBO Addiction, dosta je lijepo objašnjen problem ovisnosti i kak sve to zgleda u glavi ovisnika.kog zanima nek si pogleda
ja si skinula prek torentea
Jannine
07.10.2007., 18:58
:top: bravo. ne daj da te debili koji nemaju pojma ni o čemu oneraspolože. Znaš što trebaš napraviti (odviknuti se) i to napravi. nemoj misliti da će biti lako ali važno je da si uporan. ja ti preporučujem da kad god osjetiš potrebu za drogom odeš trčati, voziti bike, čitati neku knjigu ili nazvati osobu koja će ti reći STANI! Javi se u neku kliniku, naravno
I da ne zaboravim. Nadam se da si se rješio droge i svih onih koji su ti je nabavljali. nemoj da negdje imaš tajnu zalihu.
Želim ti sreću i vjerujem da ćeš uspijeti. a kada uspiješ(u smislu da ti ne pada napamet uopće pomisliti na drogu) nadam se da ćeš nam se doći pohvaliti
Želim ti puno sreć:top: e
placebo_effect
07.10.2007., 19:46
:top: bravo. ne daj da te debili koji nemaju pojma ni o čemu oneraspolože. Znaš što trebaš napraviti (odviknuti se) i to napravi. nemoj misliti da će biti lako ali važno je da si uporan. ja ti preporučujem da kad god osjetiš potrebu za drogom odeš trčati, voziti bike, čitati neku knjigu ili nazvati osobu koja će ti reći STANI! Javi se u neku kliniku, naravno
I da ne zaboravim. Nadam se da si se rješio droge i svih onih koji su ti je nabavljali. nemoj da negdje imaš tajnu zalihu.
Želim ti sreću i vjerujem da ćeš uspijeti. a kada uspiješ(u smislu da ti ne pada napamet uopće pomisliti na drogu) nadam se da ćeš nam se doći pohvaliti
Želim ti puno sreć:top: e
hvLA Jannine...znaci to..valjda uspijem..nadam se da hocu..
hvala svima
pozz
Želim ti puno sreće! Budi hrabar. Možeš ti to.:top:
Brinettaa
09.10.2007., 23:47
sretno!1
*Fallen*Angel*
10.10.2007., 12:34
Sretno!
Nadam se da ćeš stvarno nešto puduzeti u vezi toga i da neće ostati samo na priči. :top:
Ima li molim, još adekvatnih podataka -od prvenstveno onih koji su taj pakao droge iskužili osobno, da razmijenimo iskustva,i zajedničkim snagama ako je ikako moguće.
uglavnom zajedno smo0 jači(skidanja na suho,recidivi,i dr racionalizacije),po,meni situacija je iz godine sve gora i gora.
interesira me osoba koja je dugo na hept.terapijii uz velike doze methadona održavanja(dr sakoman -njegova torija)
hep.terap. ima i svoje ekonomsko opravdanje(smanjuje se kriminal na ulicama,ovako su pacijenti pod stalnom
provijerom test traka itd.)Osobno sam zabrinut zbog velikih količina methadona(25-30kom)te me interesira, koje šu štete?
Koji organizmi pate? i koliko nam je smanjen životni dob s obzirom na koliku popijemoko. terapije,te koji su organi najugroženiji i u kojoj mjeri i koliki nam je život smanjen s obzirom na okolnosti.
i osječam totalnu bezvoljnost
"Navik on živi koji zgine pošteno"
SunBlade
10.10.2007., 23:00
Sehrem ja na te terapije metadonima. Na svu srecu nisam imao iskustva sa tako velikim dozama i ne znam sta reci o tome. Meni je bilo dosta 10-ak kom. dnevno, dok znam ekipu koji dobivaju puno, puuuuno vise!! Jedan fredn dobiva 20 dopodne i 40 popodne. No, ne znam koliko tu ima istine, ali to mu pise u papirima kod lijecnika.
Metadoni su najvece smece na svijetu i gori su mi od dopa. Teze mi je bilo sa njih se skidati. Subovi su mi ok.
jebate led
10.10.2007., 23:05
Sehrem ja na te terapije metadonima. Na svu srecu nisam imao iskustva sa tako velikim dozama i ne znam sta reci o tome. Meni je bilo dosta 10-ak kom. dnevno, dok znam ekipu koji dobivaju puno, puuuuno vise!! Jedan fredn dobiva 20 dopodne i 40 popodne. No, ne znam koliko tu ima istine, ali to mu pise u papirima kod lijecnika.
Metadoni su najvece smece na svijetu i gori su mi od dopa. Teze mi je bilo sa njih se skidati. Subovi su mi ok.
mnogo lepo za hrvatskog vojnika
Mozes se javiti na klinici u Beogradu, kontakt ti je na site, www.v-clinic.eu ako se ne varam. Ovako izgleda lecenje:
- 21 dan stacionarnog lecenja
- detoksikacija koju prespavas
- duge procedure (minimalno 3, desava se da se dobija i 4-5) koje se isto tako prespavaju i traju nekoliko sati, a to je inace infuzija. One sluze da se ubije zelja za drogom, a kode nekih se brise i secanje o tome kako droga deluje.
- kratke procedure su obicna infuzija koja je dopuna dugih
- znojne terapije pomocu kojih se obnavljaju celije koje su ostecenje narkoticima
Posle fizickog odvikavanja se dobija predvakcina kojom se i iz podsvesti uklanja zelja za narkoticima (iz svesti je uklonjena dugim procedurama).
Posle predvakcine se ide na rehabilitaciju gde se rade psihoterapije radi pripreme za dalji zivot i radi nakupljanja energije za vakcinu. Svakog dana se posle rucka ide u setnje: bioskop, na stoni tenis, bazen, muzeje, obilazi se kako Beograd, tako i neki drugi gradovi Srbije. Jednom recju vrlo veselo iskustvo, kako zbog atmosfere, tako i zbog osoblja koje stvarno zna sta radi. I
Na kraju se daje vakcina (koja deluje godinu dana) i posle koje se radi proba da bi covek video sta bi bilo kad bi iz nekog fazona ipak uzeo narkotike. To je vrlo neprijatna procedura koja traje par minuta i time se usadjuje i odvratnost prema drogi.
Nadam se da sam pomogao :)
:eek:
mishkica21
12.10.2007., 02:13
nekako mi je ostao u pamcenju onaj film dnevnik jednog kosarkasa...takodjer je bio ovisnik no neki covjek ga je drzao zatvorenog i nadzirao ga 24/7 nebi li ovaj pobjegao....ja da imam tvoj problem (koji je stvarno ozbiljn) rekla bi starcima ili nekom prijatelju da mi to naprave...da me zatvore, i hrane i koliko god se ja tresla ili divljala da ne popustaju...cula sam da kriza traje 21 dan....kasnije sve ovisi o tebi....no pohvalno je da si svjestan svoga problema i da zelis prestati...vjerujem da ces se vratiti normalnom zivotu jer ocito imas volju a i odgovornosti...moj poznanik se skinuo s dopa u zatvoru...bio je tamo 4 mjeseca,...i rekao da je je u pocetku bilo strasno..da mu se cijelo tijelo grcilo....osim psihicke boli tu je bila i jaka fizicka...drzim ti fige da uspijes...stvarno....
sunblade-baš si blagoglagoljiv i pun nade koja život znači,jadno je i žalosno tvoje mizerno mišljenje zajedno sa fondom kočijaškog tvojega riječnika od kojega niti
ne očekuje3m nešto. imaš žuti,i pazi se baniranja.čao srečko(ti samo na deset ,baš si faca).
ma,ljudi fizička kriza je još najmanji problem skidanja.i nije se problem skinuti,već je najteže ostati čist.o čemu ovisi niz okolnosti.:problemi,okolina,tkzv.prijatelji,dosada-jedan od najvećih problema,zatim žudnja jer ti mozak traži ugodu.kada si psihički čist sve ti je drukčije,nedostaje ti obred drogiranja,glava ti u balunu,depresije,anksioznost,zatim te sve podsjeća na stare dane i tako u krug-zabava bez povratka.
eleuthera
13.10.2007., 01:43
:eek:
ne znam što je tebe toliko šokirao njen post. :confused:
pogledaj na netu- UHO (udruga hrv ovisnika
imate li kakvih iskustava sa prof.Sakomanom,dr Romac, DR Orban.
miarina
13.11.2008., 19:30
Ja sam na dopu već 16 godina, pored šlagirke na održavanju sam vec 12 godina i mogu reći da su mi hepovi pomogli da me koliko-toliko drže podalje od dopa.Nije da sam skroz bez recidiva,ali sam to svela na neku neku normalnu mjeru,nije mi najbitnija stvar na svijetu.Mogu normalno ići na posao,brinuti se o djetetu,kući i mužu i još tu i tamo se puknuti,a da nitko od mojih bližnjih ne pati direktno zbog toga.Zato mogu reći samo BRAVO za hepove,dr Sakomana,dr Zdunića i dr Moraveka.Ne znam za druge,ali meni je super...
Marakana
13.11.2008., 20:06
Ja sam na dopu već 16 godina, pored šlagirke na održavanju sam vec 12 godina i mogu reći da su mi hepovi pomogli da me koliko-toliko drže podalje od dopa.Nije da sam skroz bez recidiva,ali sam to svela na neku neku normalnu mjeru,nije mi najbitnija stvar na svijetu.Mogu normalno ići na posao,brinuti se o djetetu,kući i mužu i još tu i tamo se puknuti,a da nitko od mojih bližnjih ne pati direktno zbog toga.Zato mogu reći samo BRAVO za hepove,dr Sakomana,dr Zdunića i dr Moraveka.Ne znam za druge,ali meni je super...
:D
btv-ne 1000 x bolje od seksa,već od orgazma i još bolje.(u početnoj fazi koja kratko traje,ostalo je sve pakao).u narkomaniji za me nema početka jer početak je ujedno i kraj...
Bok, pa kad je to tako fino zašto se skidati .. uživaj do besvjesti Ciao
He,inače sve što vrijedi kratko traje....:D
a najuspješnije skidanje-ibogainom...:top:
trnovitiji put-je komuna....:kava:
održavanje methadonom je beskrajno ništavilo...:flop:
krademjabuke
14.11.2008., 12:46
Čula sam da su talijanske komune, pogotovo ona Čenakoli(ne znam kako se piše)-super!
Znam lika koji je bio tamo 3 godine i dala bi ruku u vatru da se više ne drogira, bar ne horseom.
Mislim, najbitnije u čitavoj priči je da ti raščistiš sa sobom da li se želiš skinuti.
Jer ako je to puko prisiljavanje okoline, ništa od toga, neće ti ni sv.Petar pomoći:ne zna:
Bok, pa kad je to tako fino zašto se skidati .. uživaj do besvjesti Ciao
ovo ti je dio citata iz filma "trainspotting"
a,na ovo "zašto" ? ...imaš tisuću zato
nekako mi je ostao u pamcenju onaj film dnevnik jednog kosarkasa...takodjer je bio ovisnik no neki covjek ga je drzao zatvorenog i nadzirao ga 24/7 nebi li ovaj pobjegao....ja da imam tvoj problem (koji je stvarno ozbiljn) rekla bi starcima ili nekom prijatelju da mi to naprave...da me zatvore, i hrane i koliko god se ja tresla ili divljala da ne popustaju...cula sam da kriza traje 21 dan....kasnije sve ovisi o tebi....no pohvalno je da si svjestan svoga problema i da zelis prestati...vjerujem da ces se vratiti normalnom zivotu jer ocito imas volju a i odgovornosti...moj poznanik se skinuo s dopa u zatvoru...bio je tamo 4 mjeseca,...i rekao da je je u pocetku bilo strasno..da mu se cijelo tijelo grcilo....osim psihicke boli tu je bila i jaka fizicka...drzim ti fige da uspijes...stvarno....
-to ti je,svirepa fizička kriza,koja je inače najmanji problem u čitavoj priči...
i nije se problem skinuti,več je problem ostati "čist", nakon fizičke zikre obitava i caruje psihička,koju nerijetko prati paranoja idr elementi sve do unedogled, ..sve do slijedečega pada,recidiva,..zatvoreni kružni tok.
pufasta gamad
15.11.2008., 00:34
-to ti je,svirepa fizička kriza,koja je inače najmanji problem u čitavoj priči...
i nije se problem skinuti,več je problem ostati "čist", nakon fizičke zikre obitava i caruje psihička,koju nerijetko prati paranoja idr elementi sve do unedogled, ..sve do slijedečega pada,recidiva,..zatvoreni kružni tok.
slazem se.
znam da ti ne mogu dati quick fix problema, samo pomoci svojim iskustvom, bez zavaravanja i davanja lazne nade, prva stvar koju trebas shvatiti je da je skidanje tesko, pretesko, najteze. vjerujem da to znas ako imas pet godina staza.
znas i da ono "zarko zeljeti" nije bas jaka motivacija, vjerujem, koliko se god logicno dobronamjernim dusama cinilo
ja sam "zarko zeljela" prestati, toliko da sam dvije uzastopne godine, da nitko ne sazna da sam ovisnik, dosla do onog termina "cist" u fizickom smislu, tijekom ljeta, na cisto. znaci da mi je najjaca potpora bila ibuprofen.
ta dva ljeta, nakon po mjesec dana pakla, doslovno PAKLA, te potpunog unistenja svake zdrave stanice u tijelu. gladovanja, grcenja, unistavanja enzima da uopce hranu ne mozes probavljati, nesanica,psihickoh slomova, usmrkavanja aspirina pred kraj iz cistog ocaja, kad je sve doslo u nazovi - normalu, dva puta recidiv.
zato skidanje "na cisto", onako filmski, zatvaranjem u sobu i najboljom nadom da ce trajati dva tjedna, zaboravi. samo tko nije probao moze pricati o tome kao ozbiljnoj opciji.
komuna za mene nije dolazila u obzir. poznajem sebe kao licnost i znam da bi moj rok trajanja u komuni bio dva dana pa izbacivanje, mozda i manje. i ovako sam bila nocna mora svakog psihologa i psihijatra kod kojih sam "trazila pomoc". komune friziraju rezultate, te nemaju stopu od 100% izljecenja. nepocudne jednostavno brisu, izbacuju i ne prikazuju u evidenciji. takodjer smatram da "naci isusa krista" nije rijesenje, vec zamjena ovisnosti, u psiholoskom smislu, a sve dok si ovisan do te mjere, da ti nesto daje smisao zivotu, sto dop radi, zamijeniti to, znaci samo ubrizgat drogu na nov nacin i niposto ne znaci izljecenje.
govorim o ponovnom stvaranju sebe kao osobe, ne gotovanskom prihvacanju tudje filozofije.
prva stvar koju trebas prihvatiti je da u ovom trenutku JESI NARKOMAN i svi stereotipi koji se vezu uz "biti narkoman", jesu tvoja karakteristika. sad sa odmakom, to mogu priznati, znam da ti ne mozes i ne trazim to od tebe, ali ako zelis stvarno prestati, bez zatvaranja u izolirane zajednice, svima oko sebe to moras objasniti.
moji roditelji nisu mogli vjerovati, da se nakon mjesec dana potpune izolacije u kuci, na metadonskoj terapiji, meni moze dogoditi overdose.
da ja mogu sprice skrivati u knjigama iako stvarno i stopostotno zelim prestati i, zamisli, vjerujem u to. ja sam vjerovala da cu prestati, kad sam staru dnevnu dozu vec drugi puta u tom danu upucavala u venu. jos samo jednom. pa nastavljam s prestajanjem.
napominjem da doslovno nisam smjela izaci iz kuce. imala sam toliko jaku potporu, da su roditelji naizmjence uzimali po tjedna dana slobodnih dana kroz 2 mjeseca. dop sam uspjela nabaviti u jednom jedinom izlasku iz kuce, iznoseci smece, dok su oni promatrali.
sa dva i pol grama na dan, pala sam na deset hepova prvih 5 dana. potom smanjivanje za 1 svaka 3 dana. odbila odrzavanje.
zasto? zato jer tocno godinu i dva mjeseca nakon zadnje tablete, gledam ostatak ekipe po bolnicama na jos jednom bolnickom skidanju s metadona.
nakon jos dva mjeseca lijecnikovih eksperimenata s antidepresivima saljem sve u k... i nastavljam solo.
vec godinu dana. bez metadona, bez antidepresiva, bez tableta za spavanje, najteza stvar koju uzimam je aspririn.
imam zajeban zivot sa hrpom problema, a razina stresa koji dozivljavam nadmasuje onu samohrane majke. ipak neman niti zelju, niti potrebu, niti volju da ikad vise uzmem to smece. mogu i reci, sa potpunim uvjerenjem da je osjecaj bio jeben i da bi sad bilo ljepse da uzmem, ali ipak necu.
moras biti apsolutno spreman, svesti sebe na razinu osobe bez dostojanstva u prvoj fazi i potraziti pomoc, bez manipulacija, objasniti da iako pricas da zelis prestati, vise od svega zelis uzeti jos jednom i da ces uciniti najvise sto mozes da to postignes. moras, doslovno, pokazati koliko si lose, nisko, prevaransko ljudsko bice postao.
ovo nije trenutak u kojem trebas ispasti pokajnik, ili dobrica, vec trenutak kad tvoja okolina treba shvatiti potpunu zivotinjsku narav ovisnika o heroinu.
ako se odlucis za metadonsku terapiju, nemoj iz straha prihvatiti vecu dozu. meni je zdunic nudio 25, ja sam inzistirala na 10, uvjeravao me da necu uspjeti, puno mu hvala, nakon sto sam dobila papire vise nikad se nismo vidjeli i drago mi je zbog toga. da sam slusala njegove savjete vjerojatno bi sad pokusavala prestati sa suboteksom gutajuci koktel antidepresiva i anaksiolitika.
suboteks nije nista laksi od metadaona. problem ionako nije na fizickoj, vec psihickoj bazi. da nas skidaju cistim secerom, drzali bi zalihe od 20kg kod kuce za svaki slucaj.
neka ti cilj bude prestati uz sto manje kemije i smeca u organizmu. koliko se god licemjernim to cinilo nakon godina upucavanja smeca drito u krvotok.
depresije ce trajati mejsecima kasnije, neces znati tko si, prihvati odmah sad da stare prijatelje neces moze vidjeti bar 6 mjeseci i da ih se moras kloniti. uskoro ces shvatiti, da iako je prijateljstvo trajalo od djetinjstva, ako ste zajedno upucavali, to vise nije prijateljstvo. s vremenom ce to postati jasnije.
prve mjesece krize prihvati takve kakvi jesu. nemoj i ne mozes ocekivati neku jaku mentalnu snagu i volju. to moze biti samo laz. ne mozes i neces se moci osjecati dobro, sam sobom, sa svijetom u raskoraku, istrgnut iz dnevne rutine, prijatelja, mjesta i potreba, moras biti slab i prihvatiti to kao cinjenicu. znam da zvuci gadno, ali gajiti laznu nadu nekoliko mjeseci, a sve nekako ostaje isto, je mucenje, vjeruj mi, dobro znam. i samo vuce u novi recidiv.
svijetla je strana da nakon kojih 9 mjeseci stvari vec potpuno izblijede.
nema vise snova, flasheva koji prve mjesece opsjedaju i javu i san. dolazi do stanja indiferentnosti, koje prerasta u zaborav i vracanje u staroga tebe, ako se uopce toga sjecas. da, onog starog tebe koji je prvi puta probao. koji nije radio sva ona sranja, koji je kakav god je bio, sad u svakom slucaju jako zbunjujuc.
treba jednostavno gurati, bez puno filozofije, ne postavljati si visoke ciljeve, osim onoga ostati cist. slusati svoj zdrav razum. ignorirati ovisnika koji je uvijek glasniji.
uzimati stvari koje strucno osoblje tvrdi sa rezervom. meni su na pocetku rekli da imam sanse da se skinem samo ako mi sve savrseno stima u obitelji, ljubavi i na poslu. pa kako bi to pobogu moglo stimati meni, kad mi samo za dobro jutro treba sut u venu?!
dobro je stvari staviti u perspektivu.
iza pakla heroina, ne cekaju te zeleni pasnjaci i plavo nebo. ali ipak je ljepse, probudit se bez da je madrac ispod tebe mokar, bez da ti se ruke tresu, a problem postaje banalno, s kim ces na kavu, a ne koliko trebam cekati da se diler probudi.
btw, ne, ne bavim se sportom, ne trcim kad pozelim nesto da mi pojaca dan, ne pokusavam vrijeme ispuniti besmislenim hobijima i zivot nema nesto posebno vise smisla. ali je jednostavniji.
a mislim da mi je to najvise nedostajalao kad sam bila ovisnik. malo mira.
bez cekanja.
mislim da mi je to bila najjaca i najsmislenija motivacija kod prestajanja.
to i mogucnost da tipkam preduge odgovore. :D
uvijek mi se mozes javiti na pm, znam sto znaci na netu traziti potporu.
ali preporucujem da izbjegavas uho, mene su vise puta samo naveli da mi cijeli postupak konzumiranja bude jos sladji.
KavaSMlijekom
15.11.2008., 08:58
Stara, drži se:top:
Stvarno držim fige da ostaneš vani. Ovo što čitam, to se zove hrabrost:top:
ep2xepx2
15.11.2008., 09:01
molim vas pomozite
Kad bih znao pomogao bih ti. Mozda da probas da predjes na neku jacu travu?
Veeliki pozz pufastoj gamadi! ..i želim ti puno sreće u životu,jer problem dopa si rješila,samo ga više ne smiješ taknut..Svima ostalima koji se bore sa tim ogromnim zlom želim da što prije potraže pomoć,jer biti će im lakše kasnije..
A problem je rješiv i to je najvažnije..jer težina onog ča sad osjećate će splasnuti i nestati.,kao da je nikad nije bilo sva bol će nestati.,samo krenite po pomoć za novi život.
........
azraazra
16.11.2008., 00:06
...
Želim ti puno sreće.
Davno nisam pročitala nešto ovako iskreno, ovako životno, ovako realno.
Švrljam bezveze po forumu. Nisam nikad ni marihuanu pušila, ali od "Mi djeca s kolodvora zoo" ova me tema intrigira.
Strašno me dirnula tvoja priča, način na koji govoriš o sebi, svojim roditeljima, pokušajima .... Razmisli o tome da napišeš knjigu.
Nemam ti ništa pametnog za reći, ali sam imala potrebu reći ti da ti se iskreno divim i da si cura za pet.
Još jednom, puno puno sreće. Čuvaj se.
Draiman
16.11.2008., 00:33
/
:top:
Drž' se!
Po tvom primjeru vidim da sam bio u pravu otkad mi je došlo u glavu da se za sredit neke stvari jednostavno moraš dovest do samog dna(Šaptač konjima;); mada su moji problemi neusporedivo manji od tvojih, a nikakvu drogu nikad nisam ni okusio i vjerojatno neću.
north wind
16.11.2008., 16:56
...
E, svaka ti čast!:s To se zove volja!:top: Nadam se da će tvoja priča biti mnogima od koristi. Želim ti svu sreću.:)
Marakana
16.11.2008., 17:16
pufasta, pročitao tvoj post, i ne vjerujem ti..kad si uzela zadnji put...
:)
A ja vjerujem Marakani..:)
Evo za one koji traže pomoć jedan link, na koji sam slučajno nabasala..
http://forum.narkomanija.ba/
Marakana
16.11.2008., 17:54
A ja vjerujem Marakani..:)
Evo za one koji traže pomoć jedan link, na koji sam slučajno nabasala..
http://forum.narkomanija.ba/
Perla ljubavi...
I ostaje sve na ovom Perla ljubavi...
:rolleyes::rolleyes:
Sasvim krivi topic....
pufasta gamad
16.11.2008., 21:27
pufasta, pročitao tvoj post, i ne vjerujem ti..kad si uzela zadnji put...
26.10. prosle godine. dokumentirano u bolnickim spisima.
marakana, nemam namjeru dokazivat se, posebno necim takvim kao sto je davanje lazne nade, a u svakom slucaju ne kanim do kraja zivota nositi kriz zbog nekoliko, nadam se da ce vrijeme pokazati, nistavnih godina. temu inace ne povlacim, a i svi "normalni" prijatelji koji su o(p)stali u mom zivotu, nekako to shvacaju i sve presucuju.
sad pomalo i zalim zbog napisanog posta, ali povratak u grad u kojem je sve pocelo i socavanje sa starim prijateljima, poklopilo se sa citanjem ovog topica, te cinjenicom da je decko dobio laicke odgovore od ljudi koji samo zele dobro. to mi je bacilo flash na mene godinu dana prije.
ako imas iskustva znas da je, "drzi se", "nadji volju", te famozno, "najlakse je fizicki prestati" za osobu koja tek razmislja o prestanku, a iskusila je visednevnu krizu, cisti bullshit.
i da ce pokusati pretati, cak i uz hepove, te izdrzati kojih 5 dana i zakljuciti da je pretesko jer nije postalo niti malo bolje.
sto da mu kazem? da ce biti dobro, da krene na odrzavanje heptanonima ili suboteksima? mislis da vec ne poznaje bar petero takvih, koji svoju terapiju prodaju? sto mislis, koliko ce mu trebati da proda prvu tablu, ako problem nastavi drzati za sebe. i koliko ce mu trebati, da se navuce na metadone, ako krene sa standardnom terapjiom od 15-20 dnevno?
sa takvim stvarima mi vise nitko ne moze mazati oci.
da ode u komunu, izolira se od svijeta i vrati cist natrag nakon nekoliko godina, pa nekak se socijalizira kako zna i umije?
a znamo kako ce.
ili da kao sin majcine poznanice, sto nam je ona preporucila, zauvijek ostane u komuni jer se tamo osjeca sigurno (vec 15 godina?!).
ako netko zeli na brz, ali bolan, iscrpljujuc i odvratan, ali djelotvoran nacin prestati, a nema novaca za privatne klinike, najbolje mu je da ode u zatvor, ili takve uvjete simulira, uz potporu ljudi koji sa tom drogom nisu imali kontakta, dovoljan su autoritet i dovoljno su jaki da ustraju.
opet, i tu ima kvaka.
meni su objasnili, da iako jesam ovisnik o heroinu, i shvacaju koliko je sve to tesko, neka pokusam shvatiti da zivot i dalje ide dalje. ja sam, dragi marakana, u krizi od heptanona, cijelih mjesec dana tipkala seminare, da pokusam izvuci godinu na faxu, jer si pad ne mogu priustiti. ali ne jebeno financijski, jer moji su bome imali i za privatne klinike i sva ona potapanja i stvari o kojima su mi pricali ostali ovisnici kao metodama skidanja.
i mogu reci da sam u ovom trenutku tim ludim sadistima zahvalna do kraja zivota, jer sad fakat imam osjecaj da imam roditelje. i da ipak nesto i mogu izvesti kako spada.
da nisam u tom kratkom periodu prestala, iskreno ne znam gdje bih sad bila, vjerojatno u pritvoru, cekala sudjenje. bez karikiranja. jebes i smrt uz takav ulog s druge strane.
ja sam teska ovisnicka licnost, evo sad ne mogu i ne mogu pestati pusiti. hell, i gta imam na popisu stvari od koji se nisam mogla odvojiti, sto je i na kraju dovelo do pada godine koju jesam uspjela upisati. idiot. sada ponavljam.
za svako sranje koje u zivotu napravim, spasava me nagovjestaj katastrofe, da me natjera da stanem. iskreno ne znam kad ce se ta sreca istrositi. ali s obzirom na cinjenicu, da sam vec tri puta dosla na korak do klinicke smrti, i jos sam ovdje, ostaje mi samo da cekam sto se jos novo uopce moze dogoditi.
a ako usred toga mogu nekome pomoci, hocu. da smijem i da znam da tako ne bi izdala one koji su mi posvetili toliko vremena i povjerenja, vratila bi se kuci i probala izvuci jos jednu osobu.
ali razumijem da je proslo tek godinu dana i da bas nista jos nije sigurno. ali ne zelim i ne mogu cijeli zivot strahovati od ponovnog overdosea i ponavljati mantru "svaki dan je borba". jer mi to nije zivot.
ja sam bila narkoman, vise nisam. i basta.
ako ikad ponovno uzmem, tada me opet mogu zvati narkomanom. sad mogu biti prljavi pusac i kurva i lazac i kreten i niskoristi i "u komi na psihijatriji" i izdajica i zaboli me sto sve mogu smisliti. ali mi nitko nece reci da sam narkoman.
niti cu ja tako zicariti sazaljenje i lakse prilike, a sigurno se necu sama sebi tako ispricavati.
evo ja mogu reči iz mog iskustva,neču sada pričati svoju životnu priču jer je preduga i prebolna.7 godina sam bila na horsu,i spasila me odluka mojih roditelja,na kojoj sam im danas zahvalna,a to je da me se odreknu,i ostave me na ulici,ja i dečko,inače upoznali smo se u komuni,smo bili godinu i pol na ulici,pod ulica ne mislim spavali kod frenda,nego u pravom smislu riječi ulici,spavali po haustorima,i klupicama po,žicali na autobusnom,krali po dučanima itd,kroz sve to on je čuvao mene,ja njega ,svaki šut smo dijelili na pola,što stvarno dokazuje ljubav,vi koji ste narkomani znat čete o čemu govorim kada kažem to,koliko malo narkomana je to u stanju.kada bi zvala roditelje da sam gladna,da mi je hladno,itd,oni bi mi poklopili slušalicu,nakon godinu i pol,tog pakla shvatila sam da ili čemo nešto poduzeti ili čemo umrijeti,bila je zima,oko božiča,sasvim slučajno,sada mislim da je to bila sudbina,upoznali smo doktoricu iz centra ovisnosti u puli,žena je stvarno super i mogu se pred njom sakriti i sakoman i orbanica i svi ovi tu u zgu,inače pametni sakoman je curi od 18 godina dao 25 hepova,samo da me se riješi,da mu ne dolazim tamo u vinogradsku,uglavnom ta doktorica nas je uzela pod svoje,i dala nam tada novi ljek subutex,bila sam skeptična jer sam do tada probala apsolutno sve,ali mogu reči da me sub spasio,več drugi dan kako sam ga uzela mogla sam jesti,dapače jela sam ko luda,spavala super,a želje nisam imala,bilo mi je čudno,kao sa mi nešta fali,što je normalno nakon 7 godina ujutro uvijek iste radnje,da ti to fali,ali nije bilo bolova,znojenja,glave koja puca,itd.uglavnom uzimali smo ga mjesec dana kod nje,tada je ona zvala moje i molila ih da nam daju šansu,jer samnom nisu htjali pričati,i oni su na kraju pristali,i eto sada dvije godina poslije sam u svom stanu,roditelji su mi najbolji prijatelji,onaj dečko je još samnom,čisti smo 2 godine,pijemo sub,svako jutro,radim i evo jako sam sretna da vama ovo pišem u prošlom vremanu.znam da če uvijek biti zlobnih i ljubomornih ljudi koji če reči,ma vraga se on skinula,pije sub,to je isto droga,ali ja znam da ga mogu što se mene tiče piti zauvijek,bolje i to nego trošenje po 2000kn dnevno na dop,ulica,svađe s roditeljima,i sve što dop nosi.neču reči da mrzim dop,ne taj osječaj je bio i ostao za mene najbolji na svijetu,još nisam našla nešto što bi zamijenilo taj osiječaj,ali živim,mogu reči normalno,imam svojih problema kao i svi ali oni me ne vode u smrt,dop je predivan ali njegova cijena je prevelika.
želom reči da je subutex stvarno ok,puno bolji od hepova,jer na hepovima samo još više hočeš dop,a sub ubija tu neku želju,ali isto tako ne paše svima,ali moj savijet je probajte,nemate šta izgubiti,a možete dobiti natrag svoj život.
ne kažem da nemam posljedica,imam,užasnih,a najgorjan je hepatitis c,da pokupila sam ga,živim s njim,za sada sam ok,osim umora ali to je njegova posljedica,uglavnom sretna sam da sam preživjela,i želim svima vama narkomanima reči,nema čarobnog ljeka,dok ne dotakneš dno,nečeš prestati,a svatko od nas ima različito poimanje dna,moje je bilo ulica,i dok ne dotaknete vaše dno,nečete shvatiti,a dok ne shvatitie sami u sebi,neče vas skinuti ni čarobni štapič.
pusa svima
Soon Li
17.11.2008., 00:58
nekak imam osjećaj da dotični cima,možda baš nisam potrefila foru,aku eto
sereš
to je i meni prošlo kroz glavu. pravi ovisnik neće tražiti pomoć nego još heroina i rusha. a kad bi i tražio,nebi sigurno preko foruma. jebiga,samo sam brutalno realna. :kava:
i samo još nešto pufasta gamad,od svega ovoga što ovdije čitam imam osiječaj da jedino si ti to sve zaista prošla,ali mislim da imaš krivo u nekim stvarima,iako u večini imaš pravo,ok možda tebi subutex nije odgovarao,ali evo ima nekih kojima je spasio život,i ne nije kao i hepovi,jer sa hepovima je što ih više uzimaš ti je bolje,i ako još uzmaš puno hepova i dop ti je mrak,i kak češ tako prestati kada je komb hepova i dopa mrak,a sub nema takav učinak on tipokrije te receptore u mozgu i gotovo ako uzmeš 10 kom biti če ti isto,ništa bolje,zato se ne isplati,a ako uzmeš dop na njga neče ti djelovat,jer je i blokator,tak da nemreš uspoređivati hepove i sub.ok sada ti misliš ti si čista a ja i dalje nekaj uzimam i ovisna sam iči po to svakih 7 dana i uzeti to svako jutro,ali vidi ti si svaki dan u opasnosti,ja ne kažem da češ uzeti,ali znaš kakva je volja kod nas nark,prevrtljiva,i ti si u opasnosti, a ja znam popijem to ujutro,štiti me,nemam želju,smanjuje depru,i ja se sigurnije osiječam.moje je mišljenje za nekoga ko je stvarno bio ovisan o dopu da je puno bolje i lakše uzimati sub,pa i do kraja života zašto ne,odeš doktoru,besplatam je,i ideš svakih 7 dana,bolje nego,dop,moraš sam nabaviti,košta ko suho zlato,i moraš svako jutro,nema odmora,praznika itd.zato nemoj mu govoriti da ne uzima sub.neka proba možda mu bude ok,ako ne ostaje tvoja varijanta,koja je puno teža i brutalnija,jer vjeruj mi malo ljudi može izdržati do kraja krizu na suho,a ti aki jesi,ja ti se divim,ja nisam mogla.
i još nešto,nisi nigdje napisala koliko si dugo bila aktivno u tome?koliko sada imaš godina.
i nemoj se ljutiti ali moram ovo reči ja ti želim svu sreču,ali na suho godinu dana je jako malo,sada tek dolaziš u fazu opasnosti,i neznam što če te spasiti,mene spašava ta mala tabletica svako jutro,znam da zvuči čudno i glupo,ali mi ovisnici nismo nikada sigurni,pa bolje da me štiti tableta,nego da....
felis23
17.11.2008., 03:11
pozdrav pufastoj gamadi i poslušajte ju svi, surova realnost je valjda takva kakva je, želja za nečim je valjda jača od svega, dali je to želja za novim šutom il želja za životom e jbg.,svatko to valjda nosi u sebi i vjerujem da ako tako odluči može to i pronaći, teško da, nitko ne kaže da je išta lako, nije lako ni nabavit pa se potrudite.
tvoj post odiše iskonskom realnošću, vrlo dobro si to ispričala.
slučajno sam nabasala na temu, ja s ne drogiram, tj.ne drogiram se dopom, svim ostalim da, al moje ovisnosti su nebitne kraj ove najveće na svijetu.
Sretno tebi, sretno svima, pronađite opet sebe u sebi, vjerujem da ste se skrili od sebe samih, pokušajte, nemate što izgubit pokušajem.
i samo još nešto pufasta gamad,od svega ovoga što ovdije čitam imam osiječaj da jedino si ti to sve zaista prošla,ali mislim da imaš krivo u nekim stvarima,iako u večini imaš pravo,ok možda tebi subutex nije odgovarao,ali evo ima nekih kojima je spasio život,i ne nije kao i hepovi,jer sa hepovima je što ih više uzimaš ti je bolje,i ako još uzmaš puno hepova i dop ti je mrak,i kak češ tako prestati kada je komb hepova i dopa mrak,a sub nema takav učinak on tipokrije te receptore u mozgu i gotovo ako uzmeš 10 kom biti če ti isto,ništa bolje,zato se ne isplati,a ako uzmeš dop na njga neče ti djelovat,jer je i blokator,tak da nemreš uspoređivati hepove i sub.ok sada ti misliš ti si čista a ja i dalje nekaj uzimam i ovisna sam iči po to svakih 7 dana i uzeti to svako jutro,ali vidi ti si svaki dan u opasnosti,ja ne kažem da češ uzeti,ali znaš kakva je volja kod nas nark,prevrtljiva,i ti si u opasnosti, a ja znam popijem to ujutro,štiti me,nemam želju,smanjuje depru,i ja se sigurnije osiječam.moje je mišljenje za nekoga ko je stvarno bio ovisan o dopu da je puno bolje i lakše uzimati sub,pa i do kraja života zašto ne,odeš doktoru,besplatam je,i ideš svakih 7 dana,bolje nego,dop,moraš sam nabaviti,košta ko suho zlato,i moraš svako jutro,nema odmora,praznika itd.zato nemoj mu govoriti da ne uzima sub.neka proba možda mu bude ok,ako ne ostaje tvoja varijanta,koja je puno teža i brutalnija,jer vjeruj mi malo ljudi može izdržati do kraja krizu na suho,a ti aki jesi,ja ti se divim,ja nisam mogla.
i još nešto,nisi nigdje napisala koliko si dugo bila aktivno u tome?koliko sada imaš godina.
i nemoj se ljutiti ali moram ovo reči ja ti želim svu sreču,ali na suho godinu dana je jako malo,sada tek dolaziš u fazu opasnosti,i neznam što če te spasiti,mene spašava ta mala tabletica svako jutro,znam da zvuči čudno i glupo,ali mi ovisnici nismo nikada sigurni,pa bolje da me štiti tableta,nego da....
Evo pročitao sam tvoje postove.,svako slovo..Drago mi je da si se izvukla iz svog dna i da živiš ljepši i lakši život..Nije patetika,.znam o čemu pišeš i sa kakvim si se problemom uhvatila u zagrljaj smrti..Sada je novi život ispred tebe,a rane će sve više zacjeljivati..Ali svesnost da je život u tvojim rukama moraš i dalje razvijati i jačati sebe u svakom pogledu.Ožiljci koje nosiš,kao posljedicu konzumacije dopa nisu mali i treba vremena.,ali i samog tvog utjecaja na njih,da brže zacjele. To sa subom je ok.,ali ako želiš korak dalje,moraš shvatit da to nisi ti.Ti si nesto drugo,tvoje biće je nesto drugo.Ne uzmi sub i to si ti.,prava ti..Ne kažem da ga ne uzmeš..ne,ne.,samo se ti drži svoje terapije..samo kažem da ovo sada ti,to si ti na subu..a daj nekom mrvicu suba koji nije nikad probo,pa da vidiš razliku..Sub ti daje ravnotežu i mir i to je non ča ti treba.,ali doživotno održavanje nije ok..Tvoji potencijali su nesto drugo i tvoja bit.,ona koju si izgubila,kad si počela sa dopom je ostala negdje iza..Veliki dio si povratila.jako veliki.Ali budućnost moraš željeti,vidjeti u još većem napretku i većoj čvrstoći.Jer svijet nije isti.,vjeruj mi..ipak je malo drugčije kada si posve svoj..Sub je isto štetan mozgu.,mada puno manje nego hep..Ali radi na sebi,ojačaj,posveti se da se nastaviš graditi iznutra,,meditiraj,čitaj,,radi sve ono pozitivno ča će ti pomoć da nadogradiš svoj karakter i anuliraš one razloge zbog kojih si i počela droksanje..Ako živite u puli mogu vam preporučit bioenergetičara iz novigrada koji ti jako puno može pomoći da budeš još bolje..i bolje..sve dok jednog dana ne osjetiš da možeš počet smanjivat dozu suba,do potpunog odbacivanja..
Puno sreće :)
lola7,rzumijem šta hočeš rači ali i ja i dečko osiječamo da još nije vrijeme za suba jer znaš onu kolko si se drogirao toliko mora proči vremena da se očištiš ne mislim fizički fizičkise očistiš za 10 dana nego psihički,da želja nestane u potpunosti i da si u vrlo maloj opasnosti,mislim ja ču uvijek biti u opasnosti,jer taj osiječaj nemože ispariti iz glave,ali znači ja sam se drog,7 god,čista sam 2,pa ti računaj kolko još.dobro ti govoriš o životu,ali vjeruj mi da napisano to sve zvuči ljepo i super ali stvarni život je nešto drugo,nije tako lako kao pročitati savijete,ja uvijek kažem neču reči da je dop fuj i odvratan,ne preljep je,najači osiječaj koji možeš osijetit,ali cijena je prevelika,ja to dobro znam,izgubila sam zbog nega sve,doslovno sve,i još mi je podario nešto,što me obilježilo zavijek,hepatitis c,ali dobro,ne mrzim ga zbog toga,samo ne želim imati posla s njim.kao i neki dečko kojega SI VOLJELA,ALI JE GAD,VOLIŠ GA I DALJE ALI NEMAŠ POSLA S NJIM.
nisi napisala dali i ti imaš iskustva s dopom,jer ovo ne pišem zlonamjerno ali istina je da onaj ko to nije prošo nemože razuimjeti,jer to je posebno stanje,ništa drugo u životu nije tako jako kao to,ni zbog koje druge stvari u životu nisi spreman napraviti takve stvari kao zbog dopa.
hvala na savijetima,dat ču sve od sebe da ih primjenim,i ne živimo u puli,u zgu smo,u puli smo samo bili u to vrijeme,jer sam bila tamo u komuni di sam i upoznala dečka
Marakana
20.11.2008., 19:54
.....
Draga pufasta, nadam se da nisi shvatila moj post kao napad, podsmjeh ili išta negativno..dapače..vrlo lijepo pišeš..možda sam te malo 'cimnuo', ali bez zluradosti, vjeruj..
Dobro sam upoznat s pričom, i svatko od nas ima svoju, ružnu ili malo manje ružniju. Čini mi se da sam stariji od tebe..
Sigurno znaš za slučajeve kad nekog priupitaš koliko si čist, bio alkohol ili neka od droga u pitanju, pa ispali ko iz topa- godinu dva mjeseca i pet dana..
Kad prestaneš brojati, zaboraviš brojke, znaj da je dobro...To ti želim..
Ovo je samo moje mišljenje, i ništa više od tog..Eto toliko..
lola7,rzumijem šta hočeš rači ali i ja i dečko osiječamo da još nije vrijeme za suba jer znaš onu kolko si se drogirao toliko mora proči vremena da se očištiš ne mislim fizički fizičkise očistiš za 10 dana nego psihički,da želja nestane u potpunosti i da si u vrlo maloj opasnosti,mislim ja ču uvijek biti u opasnosti,jer taj osiječaj nemože ispariti iz glave,ali znači ja sam se drog,7 god,čista sam 2,pa ti računaj kolko još.dobro ti govoriš o životu,ali vjeruj mi da napisano to sve zvuči ljepo i super ali stvarni život je nešto drugo,nije tako lako kao pročitati savijete,ja uvijek kažem neču reči da je dop fuj i odvratan,ne preljep je,najači osiječaj koji možeš osijetit,ali cijena je prevelika,ja to dobro znam,izgubila sam zbog nega sve,doslovno sve,i još mi je podario nešto,što me obilježilo zavijek,hepatitis c,ali dobro,ne mrzim ga zbog toga,samo ne želim imati posla s njim.kao i neki dečko kojega SI VOLJELA,ALI JE GAD,VOLIŠ GA I DALJE ALI NEMAŠ POSLA S NJIM.
nisi napisala dali i ti imaš iskustva s dopom,jer ovo ne pišem zlonamjerno ali istina je da onaj ko to nije prošo nemože razuimjeti,jer to je posebno stanje,ništa drugo u životu nije tako jako kao to,ni zbog koje druge stvari u životu nisi spreman napraviti takve stvari kao zbog dopa.
hvala na savijetima,dat ču sve od sebe da ih primjenim,i ne živimo u puli,u zgu smo,u puli smo samo bili u to vrijeme,jer sam bila tamo u komuni di sam i upoznala dečka
Da,drži se ti i dalje programa i nema razloga za drugo...to drugo ćeš osjetit kada dovoljno ojačaš....samo kažem da moraš biti ča više usmjerena u pravom pravcu.,i imat želju,vjeru..i uvjek mativaciju da nadogradiš i ojačaš sebe..
Ne slažem se sa tobom da je biti puknut vrhonaravni osjećaj.. ima još puno ljepših i čišćih osjećaja i vrhunaca u našim životima..kao prava ljubav,osjećaj da si sretan u životu...ali je to teško za osjetit kada se osoba sprži na dopu....,teško mu se i sjetit kako je to ljepo bilo kada je bio bezbrižan i sretan,negdje u kolotečini sa generacijom svojom.....zato težit za tim! osjećajem i percipirat ga kao za "vrhonaravnim osjećajem"..,,,lijep je osjećaj imati i brdo para.,milijarde,,ali to ne znači da bi ubio za njih...isto tako..možeš reć da je to dobar filing uzet dop..ali ne možeš reć da je prelijep i da ga ne mrziš...on je gad podmukao i zlo svih zla..a ne prelijep i nesh naj!!
Pozz.....i voli sebe :)
JEDEM ŠKAMPE: vidi mali,ako si ovo ti na ovoj slici onda razumijem zašto ovako nešto kažeš,vidi se da si mali mamin sin,najvjerojatnije štreberko.samo ču ti reči da i u svijetu sporta ima puno narkomana.i da su to primitivne gluposti,tako generalizirati,narkomanija pogađa sve slojeve društva,bogate,siromašne,dobre i odvratne ljude.svatko ima svoj razlog zašto počne,ali je svim tim razlozima zajedničko da biježe od nečega.vjeruj mi a jako često na kraju ovakvi ko ti koji mrze sve to završe sa iglom u ruci,ja ti ne želim zlo,ne želim ti da usprkos svojih riječi,kojima si me povrijedio,želim ti svu sreču u životu,ali nemoj pljuvati po narkomanima,jer zapamti uvijek kada to napraviš,da bi i ti mogao jednog dana to postati,nikada neznaš šta ti život nosi.
JEDEM ŠKAMPE
23.11.2008., 14:07
JEDEM ŠKAMPE: vidi mali,ako si ovo ti na ovoj slici onda razumijem zašto ovako nešto kažeš,vidi se da si mali mamin sin,najvjerojatnije štreberko.samo ču ti reči da i u svijetu sporta ima puno narkomana.i da su to primitivne gluposti,tako generalizirati,narkomanija pogađa sve slojeve društva,bogate,siromašne,dobre i odvratne ljude.svatko ima svoj razlog zašto počne,ali je svim tim razlozima zajedničko da biježe od nečega.vjeruj mi a jako često na kraju ovakvi ko ti koji mrze sve to završe sa iglom u ruci,ja ti ne želim zlo,ne želim ti da usprkos svojih riječi,kojima si me povrijedio,želim ti svu sreču u životu,ali nemoj pljuvati po narkomanima,jer zapamti uvijek kada to napraviš,da bi i ti mogao jednog dana to postati,nikada neznaš šta ti život nosi.
Hvala ti na upozorenju prijatelju , ali mislim da ja nikad neću postat narkoman ili bilo kakav ovisnik o bilo čemu. prošao sam ja to još ko klinac. ta narkomija počinje kao neko dokazivanje za status u društvu, prvo cigarama , travom pa nadalje....nema smisla da nabrajam , vjerujem da sve znaš...
ja sam u životu samo 2 puta pušio travu, i to onako bezveze ( ne svidja mi se ni malo), vjeruj mi da i dan danas imam priliku da svaki dan pušim travu , al ne želim , gadi mi se. Ne pušim ni cigarete , prestao sam pit i alkohol , sve to gledam kao neko zlo i bježim od toga. Mislim da je to sve stvar karaktera, u mojoj ekipi svi piju i puše, ja jedini ništa, i veća sam faca od svih njih koji se dokazuju na taj način.
Znam da kad te ta droga jednom uzme da se nije lako skinut, al ako imaš volje ,sve je moguće....
Nije sad da ja mrzim narkomane kao ljude, al mrzim taj način života.
i đast for d rekord , nisam to ja na slici.....to sam stavio iz sprdnje.
no hurt feelings !!!:mig:
@Purger@
24.11.2008., 20:32
Mrzim sve koji se nikada nisu bavili sportom, koji puse, piju, duvaju, bodu se, smrcu i da ne nabrajam jer mrzim da nabrajam.... sve bi ja to u njivu pa motiku u ruke i prinudan rad bar 5 godina... pa da vidis kako se odvikavaju narkomani...
Našli bi oni način da zajebu sustav. Ne možeš ti narkomana natjerat ni na što.
JEDEM ŠKAMPE
24.11.2008., 20:52
Našli bi oni način da zajebu sustav. Ne možeš ti narkomana natjerat ni na što.
Mislim da bi se moglo natjerat , ali ako oni to ne žele,ako se ne žele skidat sa droge , nema ih smisla na ništa tjerat , dok sam ne odlučiš prestat , nitko ti nemože pomoć !!
Mrzim sve koji se nikada nisu bavili sportom, koji puse, piju, duvaju, bodu se, smrcu i da ne nabrajam jer mrzim da nabrajam.... sve bi ja to u njivu pa motiku u ruke i prinudan rad bar 5 godina... pa da vidis kako se odvikavaju narkomani...
Ma daj, mali, ne kenjavi.
objektivac
07.12.2008., 16:38
Zna li neko je li ima igdje u Hrvatskoj neki vid ljiecenja ovisnika,osim metadona i zajednice,koji pomaze u socijalnoj integraciji,npr. pri nalasku posla ?
Suki505
07.12.2008., 19:57
MA STERAJ SE TI U TRI PIČKE MATERINE!
KOJI KURAC TU RADIŠ??UZMI SI TU SVOJU SPOMENUTU MOTIKU
I UŽIVAJ U SVOM MALOGRAĐANSKOM ŽIVOTU!
Suki505
07.12.2008., 20:00
ispričavam se ostatku..
sad mi je čovjek ubio volju da išta više kažem..
ispričavam se ostatku..
sad mi je čovjek ubio volju da išta više kažem..
molim vas pomozite
Nema tu pameti... Ja sam se skinula i već dvanaest godina sam čista, ali i dan danas znam da sam tek "zaliječena". Skinula sam se u komuni, recidivirala i pobjegla iz grada. To se kod mene pokazalo uspješnom formulom.... A onda sam rodila dijete i tu je bio kraj.... Ne znam što znači "sve". Ja nisam pokušala ništa. U komunu su me doslovce utjerali, a ja sam pustila da život teče...... možda druga sredina, možda majčinstvo..... ni danas ne znam... i danas živim dan po dan. nema tu pameti- samo ovakva i onakva iskustva... a samo ti sam možeš naći svoju slamku spasa....
Suki505
08.12.2008., 01:14
Nema tu pameti... Ja sam se skinula i već dvanaest godina sam čista, ali i dan danas znam da sam tek "zaliječena". Skinula sam se u komuni, recidivirala i pobjegla iz grada. To se kod mene pokazalo uspješnom formulom.... A onda sam rodila dijete i tu je bio kraj.... Ne znam što znači "sve". Ja nisam pokušala ništa. U komunu su me doslovce utjerali, a ja sam pustila da život teče...... možda druga sredina, možda majčinstvo..... ni danas ne znam... i danas živim dan po dan. nema tu pameti- samo ovakva i onakva iskustva... a samo ti sam možeš naći svoju slamku spasa....
slažem se..on je taj koji na kraju krajeva odlučuje kako dalje!
..kod nekih snaga volje,kod drugih prisila sa strane obitelji ili prijatelja..no i to prihvate ili odbiju..tako da je sve stvar do osobe.
Suki505
08.12.2008., 01:31
molim vas pomozite
probaj prvo razgovarat sa nekim stručnim..da ti odredi terapiju (neznam da li pod ovo 'sve' misliš i na terapiju hepom ili subom..a i nisam baš čitala sve postove)-ako si pokušavao solo s tim 'na crno' ne znači ništa dok ti netko baš ne odredi..
..ako ne želiš doktorima,vamo-tamo..potraži na onoj udruzi 'UHO'
(mislim da je www.uho.hr) kontakte za neku drugu mogućnost..iako neznam koju,osim na suho ili u komunu (razgovor sa nekim ok psihijatrom svakako)
...ali ako stvarno imaš želju skinut se zauvijek,stisni zube..jbg.i svakako izaberi ono što ti se čini najteže,nemoj linijom manjeg otpora..
jbg.ne mogu ti reći više od ovog,jer svatko ima drugačiju priču,pa tako i pristup..
btw-javi kako napreduješ :mig:
Suki505
08.12.2008., 01:38
o da..nije li jedan dio iz 'Trainspottinga'?:D
JEDEM ŠKAMPE
24.12.2008., 14:38
spadam u kategoriju ovih koji puše......
znači narkomanka sam?
na dobrom si putu !!! samo nastavi :top:
Una1980
24.12.2008., 14:59
na dobrom si putu !!! samo nastavi :top:
hvala ti na lijepim željama.....:mig:
pogotovo kada meni od 28god to govori najobičniji balavac:kava:
naročito mi se sviđaju tvoji postovi u kojima govoriš da sve narkomane,pušače,ljude koji se ne bave sportom itd. treba pobiti, da bi u sljedećem postu napisao da sve to kužiš i da si sam puno toga prošao u vezi droge).:lol:
dečkić daj se ti odluči dal si protiv droge ili za nju?:lol:
šta se tiče narkomanije same po sebi (ovo govorim drugima,a ne tebi mali) imala sam dečka narkomana,normalno da sam zadnja saznala,ali ja sama nikad nisam imala ništa sa bilo kojom vrstom droge iako su svi njegovi prijatelji bili u banani (najblaže rečeno)
o da..nije li jedan dio iz 'Trainspottinga'?:D
da,kada mu oni pojašnjava,...ali zna biti i u stvarnosti vrlo blizu:D
nemoralan
24.12.2008., 18:14
Pa dobro di su jebeni moderatori maknite debila s teme.
Una1980
25.12.2008., 14:33
slažem se s tobom
JEDEM ŠKAMPE
25.12.2008., 18:38
Ja sam debil jer sam rekao svoje mišljenje ???? mislim da bi se 80% NORMALNIH ljudi složilo samnom , prema tome , momak, gledaj svoja posla !!!
Una1980
25.12.2008., 18:52
gle,nije problem u iznošenju mišljenja,nego u tome šta je čovjek došao po pomoć,a ne da ga netko pljuje.....
Joaquin_Sanchez
25.12.2008., 19:26
molim vas pomozite
Sam si si kriv šta si postao ovisnik, šta sad tražiš pomoć? Ljudi žive sa pravim bolestima, muče se i trpe, al vi narkomani ste ko najbitniji? Dobro kaže ovaj lik, motiku u ruke pa da vidiš koje izlječenje... Bolno, al učinkovito...
JEDEM ŠKAMPE
25.12.2008., 19:28
nisam ja ovdje nikoga otvoreno vrijeđao, on je uvrijedio mene s tim DEBIL, samo sam rekao da ne volim taj način života. Nemam ja ništa protiv nikoga ovdje , svako nek živi svoj život kako zna i želi.
Joaquin_Sanchez
25.12.2008., 19:32
nisam ja ovdje nikoga otvoreno vrijeđao, on je uvrijedio mene s tim DEBIL, samo sam rekao da ne volim taj način života. Nemam ja ništa protiv nikoga ovdje , svako nek živi svoj život kako zna i želi.
Tak je, to i ja kažem. Tko želi koristiti drogu, neka, ali neka poslije ne traži pomoć. Sam si počeo, sam se izliječi, ak ne možeš, trpi i šuti...
jagodica_bobica
25.12.2008., 19:33
Sam si si kriv šta si postao ovisnik, šta sad tražiš pomoć? Ljudi žive sa pravim bolestima, muče se i trpe, al vi narkomani ste ko najbitniji? Dobro kaže ovaj lik, motiku u ruke pa da vidiš koje izlječenje... Bolno, al učinkovito...
ako nemaš ništa lijepo ni pametno za reći, odi na neku drugu temu..:kava:
Joaquin_Sanchez
25.12.2008., 19:38
ako nemaš ništa lijepo ni pametno za reći, odi na neku drugu temu..:kava:
Imam pravu bolest zbog koje svaki dan moram gutati analgetike o kojima sam i postao ovisan, a sad ovaj traži pomoć... A tko će meni pomoći, pitam te?
jagodica_bobica
25.12.2008., 19:47
Imam pravu bolest zbog koje svaki dan moram gutati analgetike o kojima sam i postao ovisan, a sad ovaj traži pomoć... A tko će meni pomoći, pitam te?
aha.. tu smo dakle.. tako sam si nekako i mislila.
ne bih sada u detalje no ima jedna poslovica po kojem čovjek u nevolji(bolesti, neimaštini..bilo čemu) tek otkriva kakav zaista jest.
meni je zaista žao zbog tebe, ali to što ti imaš probleme ne umanjuje subjektivni doživljaj tuđeg problema..makar on objektivno bio i manji.
sigurno postoje ljudi sa puno težim bolestma od tvoje pa bi mnogi od njih vjerojatno tebi svejedno bili podrška i pomoć usprkos svojim problemima.
ne znam tko će tebi pomoći,a li ovo nije topic o tebi već o narkomanu..a tebi nitko ne brani da otvoriš topic.
ima jedna tema na forumu "podrška za oboljele od zloćudnih bolesti"..tako nešto , gdje jedna forumašica koja je izgubila majku svaki puta, svakom forumašu, sa istom pažnjom i suosjećanjem odgovara i daje svojim riječima podršku i ohrabrenje.. neovisno o tome što nekom premine baka od 90 godina.. što je objektivno puno manji gubitak od gubitka njene majke. ali, ona nikome nije rekla- "fućka mi se za tvoju staru babu, ja sam izgubila majku..."
jel razumiješ poantu?
zato ti kažem da pustiš narkomana na miru ako mu ne želiš pomoći,
Joaquin_Sanchez
25.12.2008., 19:58
zato ti kažem da pustiš narkomana na miru ako mu ne želiš pomoći,
Ovako ti je, ja sam imao dva izbora: trpjeti bol, ili uzimati tablete, dakle, morao sam birati između nečega, a nitko ne bi odabrao živjeti u bolovima, jel tak? Narkići nisu morali birati, al su izabrali drogu, makar su znali kak će završiti... Samo da znaš koliko novaca država godišnje izdvaja za liječenje ovisnika, a za prave bolesnike novca nemaju... Ja si plaćam neke lijekove, a njihov metadon financira država? I gdje je tu pravda?
jagodica_bobica
25.12.2008., 20:16
Ovako ti je, ja sam imao dva izbora: trpjeti bol, ili uzimati tablete, dakle, morao sam birati između nečega, a nitko ne bi odabrao živjeti u bolovima, jel tak? Narkići nisu morali birati, al su izabrali drogu, makar su znali kak će završiti... Samo da znaš koliko novaca država godišnje izdvaja za liječenje ovisnika, a za prave bolesnike novca nemaju... Ja si plaćam neke lijekove, a njihov metadon financira država? I gdje je tu pravda?
ja to sve razumijem i slažem se s nekim tvojim stavovima, ali ovo nije tema o pravdi već o narkomanu koji traži pomoć.
kada smo već na njegovoj temi, moram se osvrnuti na ovaj dio- prava bolest, neprava bolest..
da imaš dijete narkomana znao bi da je ovisnost prava bolest da "pravija" ne može biti i shvatio bi da je to bolest koja ne pogađa samo narkomana već čitavu obitelj..
da ne offtopičarimo.. ja nemam što pametno poručiti dečku(ili curi:ne zna:) koji je otvorio/la temu. sigurna sam da kod svih bolesti ovisnosti najveći problem ne leži u tjelesnoj ovisnosti o određenim supstancama već u "glavi".. tako da sve te zajednice, izolacije, liječenja, skidanja s jedne terapije i prelazak na drugu nemaju puno učinka ako si osoba zaista ne želi sama pomoći. a i kada to poželi, sama želja nije dovoljna već mora imati čeličnu volju i upornost.
ja osobno također ne volim puno prenemaganja oko skidanja s droge jer tvrdim da si svaki narkoman može skinuti sa droge ako to želi. nisam imala iskustva sa drogom niti me je ikada privlačila,ali sam se zato družila sa dosta narkomana i vidjela kako to funkcionira u njihovim glavama.. ono što sam zapazila je da većina njih zapravo ne želi pomoć. od velikog broja nakomana koje znam samo su dvojica potpuno izliječeni. a njih dvojica nisu nikada radila velike filozofije oko izlaza iz tog pakla, znali su da se trebaju skinuti sa droge, maknuti do starog društva, naći posao kojem bi se u potpunosti posvetili i sasvim novo društvo. i to je to. kada su to odlučili to je bila gotova stvar.
ja ne mrzim narkomane i ne mislim da ih treba pobiti, ja samo mrzim drogu kao takvu. a nikada se ne bih usudila osuđivati ikoga pa tako ni narkomana.
Tak je, to i ja kažem. Tko želi koristiti drogu, neka, ali neka poslije ne traži pomoć. Sam si počeo, sam se izliječi, ak ne možeš, trpi i šuti...
Ne znam jel itko pomislio koja je otprilike dob kretanja u ovisnost...... Mahom su to klinci koji se odjednom nađu u paklu ovisnosti (pakao nije pretjerana riječ). Teško će se izvući bez ma kakvog suporta... Ako si tako ogorčen, ne znam zašto dolaziš na ovaj topic.
JEDEM ŠKAMPE
25.12.2008., 20:53
Ne znam jel itko pomislio koja je otprilike dob kretanja u ovisnost...... Mahom su to klinci koji se odjednom nađu u paklu ovisnosti (pakao nije pretjerana riječ). Teško će se izvući bez ma kakvog suporta... Ako si tako ogorčen, ne znam zašto dolaziš na ovaj topic.
Ne nađu se oni odjednom u paklu ovisnosti. Danas ako hoćeš bit faca među klincima moraš bit na nečemu,takav mentalitet. svako od njih ima mogućnost izbora i glavu da njom razmisli prije nego će nešto uzet ili ne.
Pa ko voli - nek izvoli.
Joaquin_Sanchez
25.12.2008., 20:57
Ak klinci od 15-16 godina imaju love za svakodnevno uzimanje heroina, e onda jeboga je, kam je ovaj svijet otišo? Jer pazi, nema jedan dan ću uzeti, drugi neću, heroin il uzimaš svakodnevno il ga uopće ne uzimaš, za razliku od koke, recimo...
JEDEM ŠKAMPE
25.12.2008., 21:03
Ak klinci od 15-16 godina imaju love za svakodnevno uzimanje heroina, e onda jeboga je, kam je ovaj svijet otišo? Jer pazi, nema jedan dan ću uzeti, drugi neću, heroin il uzimaš svakodnevno il ga uopće ne uzimaš, za razliku od koke, recimo...
Nemaju za heroin , al imaju za travu, skank , tripove i bombone. Ne svaki dan , al s vremenom sve češće , pa se navuku i na hors.
nije potrebno nikoga diskriminirati kada je u pitanju bolest..ni one sa dijabetesom,onima koji imaju problema sa srcem zbog hedonizma ili tuge,niti one sa problemom prostate,onih koji pate od stresa materijalne ne zasitnosti.itd..bolest je uvijek osobna i uvijek trazi pomoc.
molim vas pomozite
neznam, ali cuo sam da su trodoni zakon za odvikavanje, i renax.
Nisam siguran, ali tako sam cuo.
lucidna
27.12.2008., 14:51
Dosta njih koji se žele skinut uzima Tramalin + Apaurin, i puno njih se skinulo tom metodom..Ali najčešće su propisani Metadoni.. Skidanje s heroina može trajati tjednima, simptomi su bolovi, drhtavica, znojenje i napade. To obično prestaje nakon tjedan dana,ali osjećaj da si se ponovo "vratio u život" može isto tako trajati mjesecima.
anthony9906
27.12.2008., 16:17
Dosta njih koji se žele skinut uzima Tramalin + Apaurin, i puno njih se skinulo tom metodom..Ali najčešće su propisani Metadoni.. Skidanje s heroina može trajati tjednima, simptomi su bolovi, drhtavica, znojenje i napade. To obično prestaje nakon tjedan dana,ali osjećaj da si se ponovo "vratio u život" može isto tako trajati mjesecima.
a onda slijedi skidanje s matadona-heptanona čime?
anthony9906
27.12.2008., 16:23
jugo,dobro si rekla zaliječiš se.
nemojte shvatit ovo da sam bešćutna,ali narkoman biti je dio karaktera,ne rodiš se s tim,ali ti postane dio kaaraktera. jer svaki narkoman pamti osjećaj,pamti želju,svi smo mi hedonisti. teško se oduprijeti. pogotovo dop-u.
i da,kad se zaliječe,žive dan po dan.
ti si mama,ti si daleko od toga,tako i ostani,ti si na vrlo dobrom putu jer imaš za što ostati čista. prošlo je dosta dugo.neka prođe još duuuuuuugo,i nadaj se da ćeš zaboravit. svaka čast:top:
lucidna
27.12.2008., 16:45
a onda slijedi skidanje s matadona-heptanona čime?
Male doze će umanjiti simptome apstinencijske krize, ali veće doze su potrebne kako bi se blokirao učinak koji izaziva heroin i uklonila potreba za heroinom. Većini pacijenata bit će potrebno 60 do 120 mg metadona na dan kako bi prestali uzimati heroin. Dok neki, osjećat će se dobro i na 5 do 10 mg,neki će trebati po stotine mg na dan kako bi se osjećali bolje. Zato tu postoji doktor terapeut, koji zna što radi, i kroz razgovor sa
pacijentom on njemu smanjuje dozu. U praksi se pokazalo da doza supstitucije koju ovisnik prihvaća u velikoj mjeri ovisi o konzultacijama terapijskim timom. Ako je program intenzivniji i kvalitetniji, moguće je prebrodit tu krizu bez metadona, samo treba puno razgovora sa ovisnikom. Problem je u tome što svaki narkoman nema takve mogućnosti, a ima i groznih terapeuta koji ti samo švikne tablete i niti riječ ne porazgovara sa tobom.
Joaquin_Sanchez
27.12.2008., 17:04
"U osoba ovisnih o opioidima primjena Lumidola se ne preporučuje, jer se mogu pojaviti simptomi ustezanja. Nije pogodan kao zamjenska droga kod ovisnosti o opijatima jer ne može suzbiti simptome morfinske apstinencije."
Lumidol je isto što i Tramal, dakle ne koristi se kao supstitut. Pričaš gluposti...
lucidna
27.12.2008., 17:18
"U osoba ovisnih o opioidima primjena Lumidola se ne preporučuje, jer se mogu pojaviti simptomi ustezanja. Nije pogodan kao zamjenska droga kod ovisnosti o opijatima jer ne može suzbiti simptome morfinske apstinencije."
Lumidol je isto što i Tramal, dakle ne koristi se kao supstitut. Pričaš gluposti...
Ti pričaš gluposti, Lumidol je iz grupe Tramadola, kao i Tramal i Tramadol. Lumidol se primjenjuje u liječenju jakih i srednje jakih i kroničnih bolova. Može se primijeniti za suzbijanje bolova uzrokovanih različitim bolestima ili stanjima kao što su tumori, upale, traume, smetnje krvotoka, neuralgije i kirurški zahvati. Ja nigdje nisam napisala za Lumidol. Pričala sam o Tramadolu.
Joaquin_Sanchez
27.12.2008., 17:23
Ti pričaš gluposti, Lumidol je iz grupe Tramadola, kao i Tramal i Tramadol. Lumidol se primjenjuje u liječenju jakih i srednje jakih i kroničnih bolova. Može se primijeniti za suzbijanje bolova uzrokovanih različitim bolestima ili stanjima kao što su tumori, upale, traume, smetnje krvotoka, neuralgije i kirurški zahvati. Ja nigdje nisam napisala za Lumidol. Pričala sam o Tramadolu.
Lumidol je isto što i Tramadol, samo što Lumidol radi Belupo, čini mi se, a Tramadol se uvaža, al u biti oboje jest tramadol-hidroklorid. Isto kao i Normabel i Apaurin, oboje diazepam, al od različtih dobavljača. Prvo se informiraj, pa onda pametuj...
lucidna
27.12.2008., 17:28
Dragi, neću se sa tobom kačit.. znam šta pričam
respect
Joaquin_Sanchez
27.12.2008., 17:30
Dragi, neću se sa tobom kačit.. znam šta pričam
respect
Znam i ja šta pričam, draga, jer pijem i Tramal i Normabel...
I lijepo piše u uputama, nije pogodan za liječenje morfinske apstinencije... Nemoj mene muljat...
kad su se christiane i detlef čistili sjećam se da su gutali hrpu valiuma i vina. i da je bilo ful bolno i užasno. (oke, to vjerojatno nema previše veze sa stvarnosti)
ali sjećam se baš jedne dobre rečenice : "da bi se očistili, morate imati nešto u što ćete vjerovati. ja to nemam."
lucidna
27.12.2008., 17:38
Znam i ja šta pričam, draga, jer pijem i Tramal i Normabel...
I lijepo piše u uputama, nije pogodan za liječenje morfinske apstinencije... Nemoj mene muljat...
ne muljam nikoga, stvarno mi to nije namjera, ja sam ipak u grani psihologije, i znam što je uzimao momak na terapiji :mig:
Joaquin_Sanchez
27.12.2008., 17:42
ne muljam nikoga, stvarno mi to nije namjera, ja sam ipak u grani psihologije, i znam što je uzimao momak na terapiji :mig:
Taj liječnik koji mu je prepisao Tramale, treba mu uzeti licencu, il šta već.
Ta kombinacija Tramala i Normabela je klasični painkiller, a ne supstitut drogi...
lucidna
27.12.2008., 17:46
Taj liječnik koji mu je prepisao Tramale, treba mu uzeti licencu, il šta već.
Ta kombinacija Tramala i Normabela je klasični painkiller, a ne supstitut drogi...
dečko je uzimao tramalin+apaurin, i uspio se izvuć, a bio je baš kroner...
Joaquin_Sanchez
27.12.2008., 17:54
dečko je uzimao tramalin+apaurin, i uspio se izvuć, a bio je baš kroner...
Najbolja terapija za narkomane jest negdje ih pritvoriti i ne davati nikakve supstitute. Fizička će ovisnost proći nakon par dana jake boli, psihička nakon par mjeseca, a kad budu čisti, više im ni na pamet neće pasti uzimati bilo kakvu drogu. Kad bi se probalo, vrlo vjerojatno bi bilo i učinkovito...
Najbolja terapija za narkomane jest negdje ih pritvoriti i ne davati nikakve supstitute. Fizička će ovisnost proći nakon par dana jake boli, psihička nakon par mjeseca, a kad budu čisti, više im ni na pamet neće pasti uzimati bilo kakvu drogu. Kad bi se probalo, vrlo vjerojatno bi bilo i učinkovito...
ne ide to tako jednostavno,kao ča ti mislis..mogu biti manje ili jako unistenog psih-fiz zdravlja,a samim tim povlače jedan cijeli spektar potreba za zdravljenje..
anthony9906
28.12.2008., 22:31
Fizička će ovisnost proći nakon par dana jake boli, psihička nakon par mjeseca, a kad budu čisti, više im ni na pamet neće pasti uzimati bilo kakvu drogu. ajoj ajoj,samo ovu izjavu bi trebalo toliko komentirati..
samo ću jedno reć,njima do kraja života pada na pamet da uzmu.
zato i kad su čisti,nisu izliječeni. bore se sami sa sobom do kraja života. zapamti to. je zaboravi se kriza i sve ružno,a pamtiš onaj prvi lijepi šut,najlijepša droga.
lemonshine
29.12.2008., 00:13
ajoj ajoj,samo ovu izjavu bi trebalo toliko komentirati..
zato i kad su čisti,nisu izliječeni. bore se sami sa sobom do kraja života. zapamti to. je zaboravi se kriza i sve ružno,a pamtiš onaj prvi lijepi šut,najlijepša droga.
potpisujem
once you know you can never go back,isn't it?
lemonshine
29.12.2008., 00:17
Ja sam debil jer sam rekao svoje mišljenje ???? mislim da bi se 80% NORMALNIH ljudi složilo samnom , prema tome , momak, gledaj svoja posla !!!
1. nitko nije normalan
2.momak,izražavanje vlastitog mišljenja može se izvesti bez izljeva mržnje i vrijeđanja(netko traži pomoć a ti kenjaš tu)
3.korištenje kaps loka nije dozvoljeno
:kava:
anthony9906
29.12.2008., 16:08
potpisujem
once you know you can never go back,isn't it?
ej ti :)
podrav:mig:
Varya Ma'ath
02.01.2009., 20:25
Čisto sumnjam da skidanje na suvo, protiv volje komana ikada uspe. Uglavnom se osetiš zajebano, izdano i jedva čekaš utešni osećaj, a znaš šta bi ti najbolje leglo... I onda prvom prilikom, sve iz početka.
Ne znam nikoga ko je radio dop a da se potpuno skinuo. Jedan drugar uspeva da funkcioniše manje više normalno na metadonu, evo sada je dobio i posao i polako se socijalizuje, ali je već 2 godine na metadonu i ima velika oštećenja od svega što je radio. Pri tom, i dalje puši vutru i ponekada zabode i neki esid ili tako nešto.
Mislim da generalno bolji učinak imaju terapije ako potpuno, ali potpuno, promeniš okolinu i društvo kako bi bio prinuđen da formiraš nove obrasce ponašanja.:ne zna:
Još jedan drugar je uspeo da se skine, nije više na održavanju ali i on duva tako to. U suštini skinuo se samo sa dopa. Ne znam...to je baš problem... pokušaj da nađeš nešto ka čemu da usmeriš ambicije, i uvek imaj spisak stvari za koje vredi živeti u novčaniku npr. tako da kada ti dođe zikra izvadiš papir i podsetiš se, jer znam da tada naprosto ne možeš da smisliš ni jedan razlog zašto se ne prepustiti želji.
Ja sam prestala da se gudram tako što su me bubrezi boleli da sam danima ječala i ništa nije moglo da ublaži bol a i mesec dana mi je po nekoliko puta na dan išla krv na nos i povraćala sam stalno i imala sam totalno nezdravu boju kože, nešto sivo zeleno... Onda sam shvatila da ću da umrem, stvarno da umrem i to ne da nestanem polako, da se ugasim, nego da će da boli, a imala sam i mačku i znala sam da bi ostala na ulici ako ja umrem (zvuči glupo ali hvataš se za bilo šta). Mene je to motivisalo i dan danas me motiviše, mada ja sam radila sve osim dopa, 6 godina, ali sam uvek sebe uveravala da nisam narkoman ako ne radim heroin, ha. Ne znam koliko to ima sličnosti sa tvojom situacijom znam da je zavisnost od heroina daleko teža od bilo koje druge.
Za sve one koji misle da narkomani postaju narkomani zato što to hoće:
To su klinci, koji nisu u stanju da donose zrele odluke ili da se na zreo način nose sa svojim problemima, a neretko imaju probleme sa kojima ni odrasli ne bi znali da izađu na kraj. Sva deca probaju vutru i eksere, ali samo neki ne mogu bez toga jer im je stvarnost nepodnošljiva i pre nego što su postali narkomani. Umesto hejtovati treba se pozabaviti razlozima zbog kojih su uopšte počeli da se gudraju.
Kada sam bila u Drajzerovoj pitali su me samo 'Od koga završavaš, sa kim se drogiraš, gde se drogiraš...' niko nije pitao 'zašto?' I insistirali su na porodičnoj terapiji a nije porodica uvek ta koja hoće da pomogne. Skoro uvek je upravo porodica uzrok i lakše je skloniti se.
Btw, ja sam x puta pokušala da prestanem, ali dokle god sam živela sa svojima sam se vraćala na stare navike, kada sam se odselila više nisam bila pod tolikim emotivnim pritiskom i stvari su išle znatno lakše.
anthony9906
02.01.2009., 22:31
ej ti :)
podrav:mig:
tek sad vidjeh da sam krivi post kvotala. nema veze:D
Joaquin_Sanchez
03.01.2009., 11:55
"Fizička ovisnost je stanje poremećenog funkcioniranja organizma nakon prestanka unošenja droge. Karakterizira ju pojava apstinencijske krize 24-48 sati nakon zadnjeg uzimanja heroina. Simptomi uključuju midrijazu, nemir, bol u mišićima i kostima, mučninu, nesanicu, proljev, znojenje (ekstremno pojačano lučenje žlijezda), nadraženost sluznica (curenje nosa, kihanje), groznicu i povraćanje. Traju obično 7-10 dana, ali ponekad i 3-4 puta duže, ako se radi o narkomanu sa dugim "stažom", ili ako apstinira od metadona, koji uzrokuje još puno neugodniji i jači apstinencijski sindrom, koji i traje puno više vremena."
Nakon što bi se sjetili ovih nuspojava, ne bi im više ni na kraj pameti bilo uzimati. Ali ne, njima se daje metadon da im kriza bezbolno prođe, pa si misle, uzet ću ponovno, a ak treba, ponovno ću na metadone, i boli me briga. Kad bi iskusili tu bol, koja bi trajal gotovo mjesec dana, pa da vidiš izlječenja.
anthony9906
03.01.2009., 12:19
[/B]
"Fizička ovisnost je stanje poremećenog funkcioniranja organizma nakon prestanka unošenja droge. Karakterizira ju pojava apstinencijske krize 24-48 sati nakon zadnjeg uzimanja heroina. Simptomi uključuju midrijazu, nemir, bol u mišićima i kostima, mučninu, nesanicu, proljev, znojenje (ekstremno pojačano lučenje žlijezda), nadraženost sluznica (curenje nosa, kihanje), groznicu i povraćanje. Traju obično 7-10 dana, ali ponekad i 3-4 puta duže, ako se radi o narkomanu sa dugim "stažom", ili ako apstinira od metadona, koji uzrokuje još puno neugodniji i jači apstinencijski sindrom, koji i traje puno više vremena."
Nakon što bi se sjetili ovih nuspojava, ne bi im više ni na kraj pameti bilo uzimati. Ali ne, njima se daje metadon da im kriza bezbolno prođe, pa si misle, uzet ću ponovno, a ak treba, ponovno ću na metadone, i boli me briga. Kad bi iskusili tu bol, koja bi trajal gotovo mjesec dana, pa da vidiš izlječenja.
čekaj,da je tako jednostavno,zašto bi svi oni koje se kao izliječe i prođu svu tu bol,ponovno vrate dop-u u vrrrrrrrlo kratkom vremenu?
u tako malo vremena nemožeš zaboraviti to iskustvo krize.
i ne samo to,želja za ponovnim šutom je jača od sjećanja na skidanje.
Joaquin_Sanchez
03.01.2009., 12:47
čekaj,da je tako jednostavno,zašto bi svi oni koje se kao izliječe i prođu svu tu bol,ponovno vrate dop-u u vrrrrrrrlo kratkom vremenu?
u tako malo vremena nemožeš zaboraviti to iskustvo krize.
i ne samo to,želja za ponovnim šutom je jača od sjećanja na skidanje.
Vrate se baš zato što ne prolaze kroz tu neizdrživu bol, jer je metadon narkoanalgetik koji suzbija bol, pa oni ni ne iskuse pravu krizu i bolove. Kada ne bi dobivali hepove, i kad bi mjesec dana morali živjeti u neizdrživim bolovima, drugi put im ne bi palo na pamet ponovno početi koristiti drogu...
A ova želja, to je psihička ovisnost, ali i ona bi prošla nakon par mjeseci bez droge.
anthony9906
03.01.2009., 13:36
Vrate se baš zato što ne prolaze kroz tu neizdrživu bol, jer je metadon narkoanalgetik koji suzbija bol, pa oni ni ne iskuse pravu krizu i bolove. Kada ne bi dobivali hepove, i kad bi mjesec dana morali živjeti u neizdrživim bolovima, drugi put im ne bi palo na pamet ponovno početi koristiti drogu...
A ova želja, to je psihička ovisnost, ali i ona bi prošla nakon par mjeseci bez droge.
amo ovako,i oni koji se skidaju bez ičeg a ima ih,po komuni ili u zatvoru (znam nekoliko) i prožive te prve dane fizičke krize,pa onda i mjeseca,čak i godine bez droge,koji je njihov razlog za ponovnim šutom?
narkoman je uvijek nakoman,ovo nije diskriminacija da se nebi krivo shvatilo.
jednostavno je takva psiha,mi smo svi ljudi,teško je vrlo teško odoljeti onom u čemu uživaš,dop-u pogotovo. jer taj osjećaj malo se s čim može usporedit.
tako da,i ako neće uzimati,željet će svaki dan,pomislit će svaki dan. svaki. do kraja života.
a onima koji toj očaranosti dopom (ovo je otprilike najbolja riječ) mogu odoljeti,njima svaka čast.
ali,ni tada nisu izliječeni,jer postoji mogućnost da će u jednom momentu popustiti...
ljudi se bore s tom željom dok su živi.
ne dok traje kriza.
Joaquin_Sanchez
03.01.2009., 15:54
amo ovako,i oni koji se skidaju bez ičeg a ima ih,po komuni ili u zatvoru (znam nekoliko) i prožive te prve dane fizičke krize,pa onda i mjeseca,čak i godine bez droge,koji je njihov razlog za ponovnim šutom?
To koji se "izliječe", pa nakon par godina neuzimanja ponovno si ubrizgaju, najčešće im je to zadnji, takozvani zlatni šut, jer si ubrizgaju preveliku dozu koju im je tijelo prije podnosilo, a sad više ne. Poetska pravda...
a subutex?
najgore u cijeloj prici je sto nema skidanja s nicega bez da se navuces na nesto novo, ocito :rolleyes:
anthony9906
03.01.2009., 16:52
To koji se "izliječe", pa nakon par godina neuzimanja ponovno si ubrizgaju, najčešće im je to zadnji, takozvani zlatni šut, jer si ubrizgaju preveliku dozu koju im je tijelo prije podnosilo, a sad više ne. Poetska pravda...
ma da.
prvo stavio si izliječe u navodnike,čime potkrijepljuješ moju teoriju,a cijelo se vrijeme prepucavaš samnom.
drugo,zlatni šut? pa jeli ti misliš da narkomani zaborave kako se puknit?
Joaquin_Sanchez
03.01.2009., 17:23
ma da.
prvo stavio si izliječe u navodnike,čime potkrijepljuješ moju teoriju,a cijelo se vrijeme prepucavaš samnom.
drugo,zlatni šut? pa jeli ti misliš da narkomani zaborave kako se puknit?
Dakle, svakodnevnim uzimanjem droge tijelo se navikava i traži sve veće količine, pa recimo, govorim sad ovo bezveze jer ne znam koje su doze potrbne za high, potrebno je i gram horsa dnevno. Ali ak netko apstinira koju godinu, tolerancija će nestati pa se počinje ispočetka. Al narkići su preglupi da to znaju, pa si ubrizgaju onu dozu koju su koristili dok im je tijelo bilo naučeno na abnormalno visoke doze. To je i najčešći razlog predoziranja, malotko se predozira prvi put kad uzme drogu...
anthony9906
03.01.2009., 17:59
Dakle, svakodnevnim uzimanjem droge tijelo se navikava i traži sve veće količine, pa recimo, govorim sad ovo bezveze jer ne znam koje su doze potrbne za high, potrebno je i gram horsa dnevno. Ali ak netko apstinira koju godinu, tolerancija će nestati pa se počinje ispočetka. Al narkići su preglupi da to znaju, pa si ubrizgaju onu dozu koju su koristili dok im je tijelo bilo naučeno na abnormalno visoke doze. To je i najčešći razlog predoziranja, malotko se predozira prvi put kad uzme drogu...
vidiš,ovo je po tebi isto a suprotno. ne kužim te.
ako si uzeo prvi put nećeš se predozirati,a ako si uzeo nakon nekoliko godina isto je kao da si prvi put samo što ćeš se tada predozirati?:ne zna:
najmanje se narkići ubiju zato jer stave puno(:rofl:) a najviše zato jer netko zajebe pa je droga čišća nego inače.
a njima sve valja,daj što daš.
Joaquin_Sanchez
04.01.2009., 00:11
ako si uzeo prvi put nećeš se predozirati,a ako si uzeo nakon nekoliko godina isto je kao da si prvi put samo što ćeš se tada predozirati?:ne zna:
Fora ti je u ovome. Dakle, kad uzimaš prvi put, ali ono prvi put u životu, recima da je djelatna doza 25mg. I uzmeš, ušlagiran si, sve lijepo, pa onda uzmeš više, pa još više, i nakon nekog vremena si na djelatnoj dozi od 250mg. Onda se kao izliječiš, apstiniraš neko vrijeme, i odlučiš uzeti ponovo. E, tu su ti narkići glupi, jer će sad uzeti dozu od 250mg, a trebali bi ponovno onu početnu od 25mg. To ti je taj zlatni šut...
anthony9906
04.01.2009., 00:19
Fora ti je u ovome. Dakle, kad uzimaš prvi put, ali ono prvi put u životu, recima da je djelatna doza 25mg. I uzmeš, ušlagiran si, sve lijepo, pa onda uzmeš više, pa još više, i nakon nekog vremena si na djelatnoj dozi od 250mg. Onda se kao izliječiš, apstiniraš neko vrijeme, i odlučiš uzeti ponovo. E, tu su ti narkići glupi, jer će sad uzeti dozu od 250mg, a trebali bi ponovno onu početnu od 25mg. To ti je taj zlatni šut...ma koji će to đanki uzet dozu deset puta veću??????
pa ako zbog ničeg,neće zbog toga da ujutro ne mora razbjat glavu...
nema zlatnih šuteva više,ne kao prije. a,i rijetkima su se događali zbog toga da uzmu previše,više zbog toga što ih je zahebala čistoća robe,na koju nisu navikli.
@Joaquin_Sanchez
sta pricas ti ono kaj si procitao u knjigama ili gledao u filmovima..kome pises to covjece i sto zelis dokazat, skidanje na suho nije islo cak ni u filmovima a ove cinjenice o razlici izmedju navikavanja i ovisnosti, koje si negdje procitao ..pravis se pametan ha?ma daj..al volim takve ko ti:kava:
anthony9906
04.01.2009., 00:21
a subutex?
najgore u cijeloj prici je sto nema skidanja s nicega bez da se navuces na nesto novo, ocito :rolleyes:
da,tako nekako.
Joaquin_Sanchez
04.01.2009., 00:26
@Joaquin_Sanchez
sta pricas ti ono kaj si procitao u knjigama ili gledao u filmovima..kome pises to covjece i sto zelis dokazat, skidanje na suho nije islo cak ni u filmovima a ove cinjenice o razlici izmedju navikavanja i ovisnosti, koje si negdje procitao ..pravis se pametan ha?ma daj..al volim takve ko ti:kava:
Ja sam se skinuo sa Tramadola jednostavnim postepenim snižavanjem doze, a bio sam ovisnik. Ti se praviš pametna, ja znam što pričam...
maher18
04.01.2009., 00:27
da,tako nekako.
sa subutexom su dosad postignuti najboljii rezultati, , treba manja količina od svega ostalog, a i traje daleko kraće nego s metadonom. sve ostalo, npr sanval, seroqel, alprazolam, votever, je zapravo ne za odvikavanje, nego za liječenje posljedica već nastalih promjena u osobi, i smanjenje psihičkih tegoba nastalih promjenom načina života, okoline, ponašanja, kao suport u privikavanju na drugačiji život. potpuno ustezanje je daleko manje "elegantno,", uzrokuje dužu fizičku i psihičku patnju, i obično je ovisniku jako teško bez farmakološkog suporta izdražati ono što ga očekuje kad zakorači u stvarnost. u svakom slučaju, bolje ikakva metoda, nego apsolutno dizanje ruku od svega.
Ja sam se skinuo sa Tramadola jednostavnim postepenim snižavanjem doze, a bio sam ovisnik. Ti se praviš pametna, ja znam što pričam...
i izjednacavas tramadol i heroin?
anthony9906
04.01.2009., 00:31
sa subutexom su dosad postignuti najboljii rezultati, , treba manja količina od svega ostalog, a i traje daleko kraće nego s metadonom. sve ostalo, npr sanval, seroqel, alprazolam, votever, je zapravo ne za odvikavanje, nego za liječenje posljedica već nastalih promjena u osobi, i smanjenje psihičkih tegoba nastalih promjenom načina života, okoline, ponašanja, kao suport u privikavanju na drugačiji život. potpuno ustezanje je daleko manje "elegantno,", uzrokuje dužu fizičku i psihičku patnju, i obično je ovisniku jako teško bez farmakološkog suporta izdražati ono što ga očekuje kad zakorači u stvarnost. u svakom slučaju, bolje ikakva metoda, nego apsolutno dizanje ruku od svega.
helići,apaurini i ostala rodbina dobro dođu za smanjenje psihičkih tegoba nastalih zbog neuzimanja drogice.
točno tako.
i naravno,bolje ikakva metoda,nego dop.:top:
Joaquin_Sanchez
04.01.2009., 00:34
Oboje su depresori središnjeg živčanog sustava, izazivaju psihofizičku ovisnost, sa tim da je čak tramadol toksičniji za jetru,s tim da je onaj high ipak puno slabiji kod tramala. Pa, slični su.
maher18
04.01.2009., 00:35
nemreš to izjednačiti, niti mi se čini da se izjednačava. tramal nema euforični klik, odmah si u daunu. oba sjedaju na istu grupu receptora, ali ne na potpuno iste.
anthony9906
04.01.2009., 00:40
heroin je općenito teško usporediti s bilo čim.
:) neznam ja,tako kažu. :)
ja se nebi upuštala,hedonist po prirodi,i već dovoljno autodestruktivna.
Joaquin_Sanchez
04.01.2009., 00:49
heroin je općenito teško usporediti s bilo čim.
Iako se čini tako, heroin nije ni izbliza najjača droga, jer postoji izvjestan spoj, naziva etonitazene, koji je navodno do 1500 jači od samog heroina. Eh, da mi se toga domoći.
maher18
04.01.2009., 09:52
Iako se čini tako, heroin nije ni izbliza najjača droga, jer postoji izvjestan spoj, naziva etonitazene, koji je navodno do 1500 jači od samog heroina. Eh, da mi se toga domoći.
jači u čemu?depresiji centra za disanje?analgeaziji? ili u tome kaj treba manja doza da se urokaš, ha? dimić, dva, nebu puno koštalo, ne treba pol grama, ha? za početak. za žuto ti je dosta 0,005 g čistoga. za početak.:ne zna:
Joaquin_Sanchez
04.01.2009., 11:02
jači u čemu?depresiji centra za disanje?analgeaziji? ili u tome kaj treba manja doza da se urokaš, ha? dimić, dva, nebu puno koštalo, ne treba pol grama, ha? za početak. za žuto ti je dosta 0,005 g čistoga. za početak.:ne zna:
Heroin je inače bijel, samo što se više razrjeđuje, poprima tamniju boju, tak da na kraju dobiš govno od 5-10% čistoće. Čisti heroin je nemoguće nabaviti.
anthony9906
04.01.2009., 12:52
Iako se čini tako, heroin nije ni izbliza najjača droga, jer postoji izvjestan spoj, naziva etonitazene, koji je navodno do 1500 jači od samog heroina. Eh, da mi se toga domoći.nisam ni rekla da je najjača. ne pucaju se ljudi zato baš dopom.
a to što bi se ti htio toga domoći....hm,tvrdiš da se ne pucaš i da si izliječen?
ne kužim. izliječeni (hm,izliječeni) nemaju potrebe za uzimanjem. tako i bar tvrdiš.
dakle,jesi se skinuo ili ne?
Joaquin_Sanchez
04.01.2009., 13:37
ne kužim. izliječeni (hm,izliječeni) nemaju potrebe za uzimanjem. tako i bar tvrdiš.
dakle,jesi se skinuo ili ne?
Nikad ja ni nisam bio narkoman, samo ovisnik o tabletama protiv bolova (Tramadol), al sam se skinuo sa njih, jednostavno snižavanjem doze po uputama doktora. Nisam nikad ni probao heroin, al ti painkillersi imaju jako slično djelovanje, pa mi je poznata tema. Osobno imam loše mišljenje o svim ti narkićima, al dobro, neću o tome.
maher18
04.01.2009., 17:27
Heroin je inače bijel, samo što se više razrjeđuje, poprima tamniju boju, tak da na kraju dobiš govno od 5-10% čistoće. Čisti heroin je nemoguće nabaviti.
čisti kemijski je bijel, ali ne znači da potpuno potamni ako se razrjeđuje. ako osnovnu heroinsku smjesu, npr,. rokse,, koja dolazi naveliko na tržište, još razrijeđena paracetamolom i kofeinom, dodatno razrijediš istima, saharozom, laktozom, dobiš svjetliji nego kaj si ga kupil. paracetamol potamni na vlagi. a ak imaš pizić ili suzu od o,5 g smjese, da je 10%, opet ti je dost, možeš ju i podijelit za više puta. ionak su ulični takvi.
ne pokušavaj, ne isplati se! na kraju opet završiš s rupama u mozgu.:ne zna:
niti hors mora biti bijel,niti trava žučkast...i zlatane šuteve si ne pucaju ljudi iz bznanja il blagostanja ,već su svijesni da nema lagana izlaza iz pakla....
anthony9906
05.01.2009., 11:09
niti hors mora biti bijel,niti trava žučkast...i zlatane šuteve si ne pucaju ljudi iz bznanja il blagostanja ,već su svijesni da nema lagana izlaza iz pakla....
da. točno tako. idealan bijeg. ko se mača laća...
da se ubiju jer si neznaju izmjeriti dozu:rofl:a moj sanchez...
Joaquin_Sanchez
05.01.2009., 12:41
Šuteve? Može biti samo jedan, jer poslije si mrtav.
Ak se umire od predoziranja, onda mi objasni kak si to oni znaju izračunati dozu, ak uzmu previše?
anthony9906
05.01.2009., 12:42
Šuteve? Može biti samo jedan, jer poslije si mrtav.
Ak se umire od predoziranja, onda mi objasni kak si to oni znaju izračunati dozu, ak uzmu previše?
ne uzmu oni previše kvanititativno ,nego uzmu previše kvalitativno.:D
KavaSMlijekom
05.01.2009., 12:50
Fora ti je u ovome. Dakle, kad uzimaš prvi put, ali ono prvi put u životu, recima da je djelatna doza 25mg. I uzmeš, ušlagiran si, sve lijepo, pa onda uzmeš više, pa još više, i nakon nekog vremena si na djelatnoj dozi od 250mg. Onda se kao izliječiš, apstiniraš neko vrijeme, i odlučiš uzeti ponovo. E, tu su ti narkići glupi, jer će sad uzeti dozu od 250mg, a trebali bi ponovno onu početnu od 25mg. To ti je taj zlatni šut...
Ti ovdje pišeš kao da imaš ne znam kakvu pretpovijest droksanja i igranja s horsom, a navuko si se na painkillere. Ono, sori stari, ali pojma nemaš kaj pišeš. Đaner se skine i da, neki se skinu na suho, ali to kaj ti nalaziš na netu po enciklopedijama nema al nikakve veze s onim kako to u stvarnosti izgleda i prođu mjeseci i prođe psihička ovisnost i sve prođe pa opet klizne i padne. Jednom ovisan, uvijek ovisan, to nije diskriminacija, to je činjenica i ako si te činjenice svjestan, onda se možeš borit protiv toga. Inače, zaboravi.
KavaSMlijekom
05.01.2009., 12:51
da, pričaš iz svojeg prebogatog iskustva kopiranja dr. Housea.
anthony9906
05.01.2009., 12:54
Joaqin,ti imaš tendenciju droksati se?
nemoj..
lazarevic371
05.01.2009., 12:56
treba mi jedna informacija.kolko vremene treba da prodje od zadnjeg uzimanja heroina a da test krvi ne mokrace pokaze negativno!?i postoje li neki nacini da se ukloni sto je prije moguce obzirom da se radi o testu preko krvi???molim sto prije tacan odgovor?!!!
KavaSMlijekom
05.01.2009., 13:00
treba mi jedna informacija.kolko vremene treba da prodje od zadnjeg uzimanja heroina a da test krvi ne mokrace pokaze negativno!?i postoje li neki nacini da se ukloni sto je prije moguce obzirom da se radi o testu preko krvi???molim sto prije tacan odgovor?!!!
Koliko si uzimao? Najviše do 3 dana.
Sori, sad sam vidjela da je krv, a ne urin. U urinu se vidi 3 dana, u krvi bi trebalo bit out nakon 6 sati.
maher18
05.01.2009., 20:07
Koliko si uzimao? Najviše do 3 dana.
Sori, sad sam vidjela da je krv, a ne urin. U urinu se vidi 3 dana, u krvi bi trebalo bit out nakon 6 sati.
ha, trebalo bi, ali ostaju metaboliti. metabolizam nemreš ničim ubrzati niti usporiti. to ovisi o količini koju si uzeo, koncentraciji i stanju jetrice.po tom se vidi da si ga friško konzumiral. a kaj se desilo? si vozil ili trebaš na kontrolu?
Joaquin_Sanchez
06.01.2009., 00:13
Ti ovdje pišeš kao da imaš ne znam kakvu pretpovijest droksanja i igranja s horsom, a navuko si se na painkillere. Ono, sori stari, ali pojma nemaš kaj pišeš. Jednom ovisan, uvijek ovisan, to nije diskriminacija, to je činjenica i ako si te činjenice svjestan, onda se možeš borit protiv toga. Inače, zaboravi.
Znam okvirno o čem pričam, jer su svi opijatni analgetici ustvari slabije verzije horsa, sa približno istim nuspojavama. A ovo jednom ovisnik, uvijek ovisnik? Prije jednom narkić, uvijek narkić, nije isto narkoman i ovisnik.
Joaquin_Sanchez
06.01.2009., 00:19
Joaqin,ti imaš tendenciju droksati se?
nemoj..
Ne, nikad nisam uzeo nešto sa ulice, jer je to kvalitete ko Yugo automobili.
Samo, kak bi Ameri rekli, "prescription drugs", Tramal, Xanax, Oxycontin, Zaldiar, Normabel, uglavnom za suzbijanje boli, al ponekad i ovak, iz dosade, da me orapoloži. Neki recepti glase na mene, neki na mog starog, pa mi nije preteško sve to nabaviti.
anthony9906
06.01.2009., 00:24
Ne, nikad nisam uzeo nešto sa ulice, jer je to kvalitete ko Yugo automobili.
Samo, kak bi Ameri rekli, "prescription drugs", Tramal, Xanax, Oxycontin, Zaldiar, Normabel, uglavnom za suzbijanje boli, al ponekad i ovak, iz dosade, da me orapoloži. Neki recepti glase na mene, neki na mog starog, pa mi nije preteško sve to nabaviti.
xnaxax,normabel,heleks,apaurin i rodbina:D su boli od dop-a. da,zato jer nisi probao.
ali,nedaj Bože,ni da probaš.samo kažem..
droksanje tabletama samo da se opustiš?
čovječe,nađi si curu,puši travu,idi u teretanu,trči....
helou??
Joaquin_Sanchez
06.01.2009., 00:36
xnaxax,normabel,heleks,apaurin i rodbina:D su boli od dop-a. da,zato jer nisi probao.
ali,nedaj Bože,ni da probaš.samo kažem..
droksanje tabletama samo da se opustiš?
čovječe,nađi si curu,puši travu,idi u teretanu,trči....
helou??
Neću ja ništa kupljeno na ulici, ovak sam siguran šta uzimam i koliku dozu trebam. Od par Normabela još nitko nije umro.
ne postoji inteligentno koristenje droga.,
samo ne inteligentno unistavanje sebe..
..bijeg.,i samo bijeg
..a moze i samozavaravanje..
..i opet bijeg..
maher18
06.01.2009., 00:42
ne postoji inteligentno koristenje droga.,
samo ne inteligentno unistavanje sebe..
..bijeg.,i samo bijeg
..a moze i samozavaravanje..
..i opet bijeg..
naš đokica će tako prespavati život. ne misleći o ničemu.:kava:
molim vas pomozite
Nego brate, skine li se ti s dopa? Si u komuni ili...?:kava:
jesi li ti neki stručnjak oli mazohista napredni ,za skidanje narkiča,specijalkiziran?
Joaquin_Sanchez
06.01.2009., 13:13
jesi li ti neki stručnjak oli mazohista napredni ,za skidanje narkiča,specijalkiziran?
Uspio sam se skinuti sa prednizona, metilprednizolona, diazepama i tramadol-hidroklorida, pa sam valjda ipak veći stručnjak od tebe.
maher18
06.01.2009., 13:22
Uspio sam se skinuti sa prednizona, metilprednizolona, diazepama i tramadol-hidroklorida, pa sam valjda ipak veći stručnjak od tebe.
"skinuti" s prednizolona, metilprednizolona:lol::lol::rofl::rofl:
kaj imaš kronični hepatitis, reumatoidni artritis, možda kakvu kolagenozu, ili se filaš u teretani:lol::lol:
Joaquin_Sanchez
06.01.2009., 13:32
]"skinuti" s prednizolona, metilprednizolona:lol::lol::rofl::rofl:[/B]
kaj imaš kronični hepatitis, reumatoidni artritis, možda kakvu kolagenozu, ili se filaš u teretani:lol::lol:
Treba se i sa tog skinuti, jebiga.
Sama_the_man
06.01.2009., 13:34
Odite na temu Dr.House da vas doktori informiraju o tabletama :rofl: :lol: :p
maher18
06.01.2009., 13:47
:lol::lol::lol: da, mislim da se đokica informira od tog lika, pa onda tateku krade recepte:rofl:
a kak se to urokava od kortića, zbiljam mi nije jasno. možda padne u nirvanu kad mu poraste špek oko pojasa, ili kad dobi akne po licu, ili kad osjeti da ga jetrica i žučka nažuljaju. :rofl::rofl::rofl:
Joaquin_Sanchez
06.01.2009., 13:48
Gregory House, legenda i moj uzor.
Joaquin_Sanchez
06.01.2009., 13:50
:lol::lol::lol: da, mislim da se đokica informira od tog lika, pa onda tateku krade recepte:rofl:
a kak se to urokava od kortića, zbiljam mi nije jasno. možda padne u nirvanu kad mu poraste špek oko pojasa, ili kad dobi akne po licu, ili kad osjeti da ga jetrica i žučka nažuljaju. :rofl::rofl::rofl:
Steroide sam uzimao iz medicinskih razloga, ne da se urokaš njima, makar djeluju ko neki upper.
maher18
06.01.2009., 14:00
Steroide sam uzimao iz medicinskih razloga, ne da se urokaš njima, makar djeluju ko neki upper.
kortići ni slučajno nisu upper, dapače, često uzrokuju depresiju i anksioznost. :kava:
Joaquin_Sanchez
06.01.2009., 14:03
kortići ni slučajno nisu upper, dapače, često uzrokuju depresiju i anksioznost. :kava:
Ili euforiju, nesanicu, povećanje apetita i tjelesne energije.
Pa onda baš nisu ni downer, po meni.
maher18
06.01.2009., 15:06
Ili euforiju, nesanicu, povećanje apetita i tjelesne energije.
Pa onda baš nisu ni downer, po meni.
jel napisano da je downer? ovo s povećanjem energije je zavaravajuće. šibaš si glukozu u krv, to je to. i dobiš dijabetes. euforija? kolko kila se to pojelo?.:rofl:
leonarator
06.01.2009., 17:31
mladi revni umovi...
pomoc lezi u apstrakciji...zamisli si rijeku,tako bistru i zivahnu prepunu zivota i obilja kojega moze nositi u sebi,kroz sebe...odjednom naidje netko nosen monotonijom i ispraznoscu zivota te odluci napraviti pomutnju u toj rijeci jer mu se ne svidja to sto nema kontrolu nad njom,pa ju odluci onecistiti buduci jer je nosen posesivnoscu i manjkom samopouzdanja jer rijeka bez njegove kontrole i dalje tece svojim bogatim zivotom...i tako pusti u nju naftu i ta crna mrlja zapocne svoje ne djelo prema obilatoj ljepoti koja je krasila svaki dan i svaku noc zivot u sebi...no covjek to primjeti i shvati da je pocino lose,te sjedne na obalu rijeke i gleda svoje ne djelo ne prikladno tece u bujici sad vec dobra i zla...zeli to ispraviti,ali ne zna kako...i tako razmisljajuci odluci se malo odmoriti legavsi na neko drvo iza sebe...kad se je probudio vidjeo je da crne mrlje vise nema...zivot u rijeci ju je odnio...sretan sto je dobro pobijedilo ustane sa osmijehom na licu i ode...pogledavsi jos jednom taj divan tok zivota koji opet bez icije kontrole ide svojim ritmom bez potrebe da vanjskim utjecajima ljudske ruke...
covjek je narkoman,rijeka su njegove vene,crna mrlja ili nafta je heroin,odnosno bilo koji oblik droge
zakljuci sam!
maher18
06.01.2009., 19:26
:s:s:s
prekrasno, poetično.
samo, kaj misliš da se može mislit kad se urokaš? i huxley i freud i baudelaire bi bili i ostali genijalci i bez ludih gljiva, kaktusa, koke, morfina i ostalih pizdarija. u takve ne ubrajaj sve ostale. oni će ostati netalentirani misaoni amateri.:ne zna::rofl:
anthony9906
06.01.2009., 20:04
Neću ja ništa kupljeno na ulici, ovak sam siguran šta uzimam i koliku dozu trebam. Od par Normabela još nitko nije umro.da,normabel je bolje piti nego pušiti travu:rofl:
jojojojoj,kad te naučim,izgubit ću te:D
Joaquin_Sanchez
07.01.2009., 00:07
da,normabel je bolje piti nego pušiti travu:rofl:
jojojojoj,kad te naučim,izgubit ću te:D
Ak ništa drugo, barem je zakonski legalno, za razliku od trave.
ako te mogu pitati.,uz sve ovo ca si do sada napisao....ca nam ti zelis reci u svezi ove teme?..koja je sustina tvojih misli?..vezanih uz temu
Joaquin_Sanchez
07.01.2009., 00:28
ako te mogu pitati.,uz sve ovo ca si do sada napisao....ca nam ti zelis reci u svezi ove teme?..koja je sustina tvojih misli?..vezanih uz temu
Misliš na mene?
..da,tebe..ne mislim nista lose :)..samo "cuti tvoju srz..poruku neku
anthony9906
07.01.2009., 13:20
Ak ništa drugo, barem je zakonski legalno, za razliku od trave.
je ali je i štetnije za jetru :)
anthony9906
07.01.2009., 13:21
e da,i psihu. :) misliš da se na normabele ne može navuć? ali to on već zna.
lazarevic371
07.01.2009., 16:31
cula sam za informaciju da labaratorijski test preko krvi pokazuje i do 6 mjeseci u nazad da li je uziman opijat tacnije heroin???valjda ne treba tolko vremena!da treba da idem na testiranje....aucccccc....kako god uglavnom nije dobro....
jao ljudi moj sada sam procitala sve, nisam dosta dugo bila ovdje na forumu, i ovo sto neki pisu to je strasno....
prvo zapitajte se zasto se autor teme vise ne javlja, nebi ni ja iskreno da ste mi ovak odgovorili, ono samo se prepucavate.
drugo negdje sam procitala onaj sto je napisao takve gluposti o ovisnicima da se jos uvijak smijem, onaj sto je kao bio ovisan o tabletama, hahaha
decko ne umanjujem ja tvoju ovisnost ali decko dragi neznas sto je dop, kolko je jak, ono sto si napisao da ljudi umru jer si neznaju dozu odmjeriti, jao, jao, ne nije istina da si neznaju dozu odmjeriti niti da umru od cistoce dopa, nego upravo suprotno, umru od smeca, ako nista znali a ocito niste, dop dok dode do onih dilera na ulici mijesa se sa svim i svacim, jer normalno svak hoce zaraditi, pa svak ono sto dobije malo zmiksa, da ima vise, za prodati, a mixa se svacim, od zbuke, do misomora,e pa si ti zamisli sto se dogodi kada ufuras misomor. ne nije istina da si neznaju odmjeriti dozu, i da im je potrebana kao na pocetku, jer nije, jednom kada stvoris toleranciju ona ostaje, jer kaj inace bi se mogo malo skinuti pa opet pocet i bilo bi ti kao i prvi put, a ocito nisi citao u svojim enciklopedijama da onaj prvi sut nemozes nikada vise ponoviti, da je kada pocnu krize da sve manje i mane osijecas dop i sve vise ga uzmas samo da pokrijes krizu, a ne vise zbog uzitka.
sto je jos drobio nemogu se sjetiti,aha da da ono da kada bi ocistili na suho da onda im nebi palo napamet uzeti opet, a uzimaju opet jer su prosli krizu prelagano, hahahahahaah ovo je najaca konstatacija, dragi vidi nisi probao dop, neznas sto je , kolko je on jak, sto si u stnju sve uciniti za njega, ja cisto sumnjam da bi ti orobio nekoga na cesti zbog tableta, a za dop ces to bez beda uciniti. ne nije stvar u krizi, nego u tome kao sto je netko napisao, u zelji, u sjecanju na onaj prvi sut, koje ostaje zauvijek, sjecanje kako je sve bilo lakse na dopu (iako ustvari nije ali tebi se cini), i onda netko se slomi netko ne, ali obicno to pocinje samo jednom cu, i onda se zeznes, jer one gluposti da kada prvi put uzmes dop da si navucen to su gluposti, da istina je da ako ti se svidi da se psihicki navuces ali fizicki nikako, tako da tek kasnije kada krize pocnu si ti navucen. inace kriza ja strasna da to je istina, ali jedno je negdje procitati, neznam drhtavica, povracanje ovo ono, a drugo je osijetiti to, tako da to sto si ti to negdje procitao, ne cini te strucnjakom za krizu. evo ja sam prosla krizu strasniju nego sto ti mozes zamisliti u svojim najludim snovima, trajala je mjesec dana , svakih sat vremena epi napad, itd nisam spavala svih mjesec dana, ali to je bila kriza od dopa, hepova, i tableta, inace od dopa traje fizicka kriza oko 7 dana i isto je strasna a psihicka traje zauvijak.i eto taj pit kada sam imala tu krizu bila sam u komuni znaci na cisto i nakon 8 mj sam opet pocela, eto kolko je dop jaka stvar, jer svi mi kada smo bolesni ili tako nesto i jako nam je lose, nije bas da naucimo lekciju opet idemo van na pol goli, itd, takvi su ljudi jednostavno, a onda zamisli kada te vuce nesto jace od icega sto si u zivotu iskusio. i evo sada sam vec 4 godine cista, pomogli su mi subutexi, da istina je da je tesko skinuti se bez neke supstitucije, i da se onda navuces na nesto drugo, ali sve je bolje od dopa, tablete odes kod doktora i dobijes ih, ne vucaras se po ulici, ne spavas na ulici, ne krades, ne lazes itd sve sto ide uz ovisnost.
inace za te tramale i to ne kuzim se bas u to, ali znam da za ovisnost o dopu (o tome znam puno iz osobnog iskustva o drugom neznam pa necu pametovati) ali za dop je najbolje ili hepovi ili sub. jer oni su za to, a neke alternative, i nemozes ti smiriti krizu sa apaurinima, kaj vam je, pa to je preslabo, morao bi popiti pet kutija.
ona divna recenica koju si napisao, ono da je jedno ovisnik a drugo narkoman, ma nemoj, a kaj onda ovi sto su alkoholicari, u koju oni grupu spadaju? kaj alkohol je nista jer je drustveno prihvatljiv, ma nemoj, on isto stvara jaku ovisnost, i dali si vise puta citao alkoholicar tuko znu, ubio zenu, tuko djecu, itd, ili narkoman. to su ona malogradanska razmisljanja, ono alkohol pa kaj to je ok, na dan casicu ma ne ja nisam alkoholicar, ali zato narkoman ma to ubiti treba, na kriz i ajmo, uzas, dok god ljudi tako razmisljaju nema nam napretka.
draga djeco, nemojte se pacati u nesto sto ne razumijete, da narkomanija je bolest i pogada sve slojeve, i ne nitko ne ude u to svjesno, ono ja zelim kada odrastem biti narkoman, to tak nejde, nego splet okolnosti, ustvari je droga bijezanje od stvarnosti, znaci da ljudi koji probaju i nastave imaju nesto od cega bjeze, a u mldosti nisu naucili druge mehanizme bijezanja od stvarnosti, pa im se to cini kao dobra zamjena.
zato nemojte osudivati te ljude jer imaju puno problema u zivotu, ne kazem da vi nemate, ali vjerujte mi da je droga jako veliki problem.
nemojte se pacati u stvari koje ne kuzite, i pametovati.....
ako vas to zanima pitajte me, jer kao sto ste mogli skuziti, znam iz iskustva, a ne iz knige ili enciklopedije, ili googla
pozdrav
henky72
14.07.2009., 16:55
Poduži post, al ga je vrijedilo pročitati.. :)
Svaka čast, trebala bi napisati knjigu neku o
svom životu s drogom i tako to.. Bilo bi interesantno:top:
Usput-jesi pročitala možda knjigu "mi djeca s kolodvora zoo"?
amstaff
15.07.2009., 00:44
Poduži post, al ga je vrijedilo pročitati.. :)
Svaka čast, trebala bi napisati knjigu neku o
svom životu s drogom i tako to.. Bilo bi interesantno:top:
Usput-jesi pročitala možda knjigu "mi djeca s kolodvora zoo"?
moj stari je bio u jednoj od najboljih svijejetskih komuna.zove se CHASEE.
tim psihologa i psihijatara radi na tvojoj korijenitoj promjeni psihe,razmisljanja i načina djelovanja opčenito.besplatno je i nekako je normalno u tim komunama,a ne ko u ovim našim,kopaj,ubi se od rada i moli boga da ti sve oprosti,a nitko nee ulazi dublje u tvoj problem i motive koji su te doveli u govna.raspitaj se malo o boljim komunama i gdje su,a onda ruksak na leđa i plali sto prije na lječenje.znam dosta ljudi koji imaju ili su imali problema sa drogom,a i stari mi je bio na devet grama bijelog svakodnevno,imao paranoje i halucinacije na kraju.ispred kumune je spavao 3 dana cesti i tek su ga onda primili.moras im pokazat da si spreman na sve da te prime u te kvalitetnije komune.
od srca ti želim da se rjesis tog sranja jednom za uvjek i ziviš ko slobodan čovijek!!!!drž se,stisni zube.
Štrikalica
15.07.2009., 09:09
tim psihologa i psihijatara radi na tvojoj korijenitoj promjeni psihe,razmisljanja i načina djelovanja opčenito.besplatno je i nekako je normalno u tim komunama.
gdje se nalazi ta komuna? mislim, najbliža.. vjerojatno ih ima više.
henky72
15.07.2009., 11:11
tim psihologa i psihijatara radi na tvojoj korijenitoj promjeni psihe,razmisljanja i načina djelovanja opčenito.besplatno je i nekako je normalno u tim komunama,a ne ko u ovim našim,kopaj,ubi se od rada i moli boga da ti sve oprosti,a nitko nee ulazi dublje u tvoj problem i motive koji su te doveli u govna.raspitaj se malo o boljim komunama i gdje su,a onda ruksak na leđa i plali sto prije na lječenje.znam dosta ljudi koji imaju ili su imali problema sa drogom,a i stari mi je bio na devet grama bijelog svakodnevno,imao paranoje i halucinacije na kraju.ispred kumune je spavao 3 dana cesti i tek su ga onda primili.moras im pokazat da si spreman na sve da te prime u te kvalitetnije komune.
od srca ti želim da se rjesis tog sranja jednom za uvjek i ziviš ko slobodan čovijek!!!!drž se,stisni zube.
Dirljivo..Ali ja sam ovdije samo prolaznik.. ja ne pušim nit pijem niti se drogirm.. Ali su mi ove priče jako zanimljive,.Možda čudno zvuči ali bi voljela imati prijatelja koji je nekada bio narkoman.. Da mi prepričava sve te događaje..To me baš jako zanima..Imam mali milijon pitanja vezano za to ..pa..
nenemamjaXove
15.07.2009., 11:27
Ne pusis, ne pijes niti se drogiras. Mozda pijes kafu?
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/14/Caffeinated_spiderwebs.jpg
Ne pijes ni kafu. Mozda pijes caj?
(nema slike)
henky72
15.07.2009., 13:23
nista od navedenog:top:
ja mislim da je još i teže nego ti misliš.
mislim da i nije toliki problem snkinut se. Kratkoročno.
Mislim da je veći problem kada se skineš fizički, ne vratiti se.
Kada misliš da si skinut, a a želiš ponekad još....
i tako se vratiš...
tu problem imajupojedinci ne svi.treba odlučit i krenut. nema mudrosti ni znanja.
i za sve koji se tako osjećaju..
eto,mene kao totalnog neovisnika zanima da li je moguće uzimat heroin a da se ne bode(mislim na špricu).
upoznala sam lika koji tvrdi da se nije nikad ubo a upravo izašao iz komune čist ko suza..neznam zašto mi je to sumnjivo,.a je.kaže da je uzimao heroin,kako??ako ne iglom?on tvrdi da se nije ubo,pa sad nemojte mi se smijat nego mi odgovorite,jer lik nam postaje prijatelj,a ja mu jedan tjedan vjerujem,a drugi tjedan mi je sumnjiv ko vrag.
sad ispada da je on bio teška narkomančina bez igle?
koza nora
16.07.2009., 00:09
pa moze smrkati... :ne zna:
nenemamjaXove
16.07.2009., 00:24
Ovo sve sam saznao citajuci internet.
postoji nekoliko nacina uzimanja tj. tzv. "administrations" heroina, ili horsa, i svaki "ima svojih prednosti".
Bodenje iglom u misic - droga se sporo oslobadja u krvotok iz misica.
Bodenje iglom u venu - iz vene u srce, iz srca u plucni krvotok arterijama, venama nazad, pa onda do mozga...
Bodenje iglom pod kozu, takozvano "subcutaneous", ili bez bodenja, nanosenje ispod koze
Ubacivanje u analni otvor, takozvano "rectal".
Pusenje sa folije ili drugog odnosno vaporizovanje, ili takozvano "jurenje zmaja" "Cheasing the dragon" - i to je put kojim heroin najbrze stize do mozga, jer prelazi iz pluca direktno u srce, pa otuda u mozak.
Usmrkavanje, odnosno "sniffing"
Jedenje, ili oralna administracija...
Mozda ima jos nacina.
Takozvani "rush" ili nalet je veci ako je veca kolicina droge koja u jedinici vremena ("odjednom") stize do mozga. To je najvece kod bodenja iglom u praksi, mada je teoretski ili i u nekoj manje poznatoj i neobjelodanjenoj praksi izvodljiv jos veci rush pusenjem. Heroin pocinje da djeluje sporije od morfijuma, jer on ne djeluje kao heroin na mozak, nego se razlaze na morfijum i jos nesto, a korisnici i ne prave razliku izmedju morfijuma i heroina kada ne znaju sta im je dato, prema nekim istrazivanjima, tako da izgleda da je najveci rush ustvari izvodljiv bodenjem morfijumom.
Morfijum se moze zajedno sa jos jednom stvarju koja nema u heroinu (kodeinom) okusiti na legalan nacin samim jedenjem makova papaver smoniforum, cije sjeme moze da se kupi u svim "zdravim hranama", i koji se moze gajiti pod izgovorom da je radi dekoracije baste u svim zemljama. Oni u sebi sadrze morfijum. Predoziranje je i vise nego lako moguce, jedu se tuckovi, i pocetna doza je obicno od 2 do 5.
To je ipak i rizicno, zbog prisustva noskapina i mogucih slobodnih radikala, gdje prvi moze izazvati deformacije tkiva, a drugi trajna ostecenja mozdanog i drugih tkiva.
Noskapina uvjek ima i u heroinu, zbog procesa proizvodnje.
Mak se, opet, moze koristiti na razne nacine, a najjaci je takozvana "tinktura opijuma" koja se vrlo lako pravi, sudeci po receptima sa interneta, a to je prvi izmislio "otac toksikologije", Paracelzus, koji kaze: sve je otrovno, ali ne u svim dozama, ili nesto tako.
Da bi se izbjeglo i to moguce prisustvo slobodnih radikala, obavezno je da izvor svjetolsti ne emituje ultravioletne zrake u biljku, pogotovo tinkturu.
Nema pravila koliko % morfijuma odn. morfina sadrzi jedan tucak maka, ali se kaze da najvise imaju oni kod cvijeta tuckovi, i dio stabljike 15 cm ispod, a da je kodeina najvise u zidovima tuckova. Morfijuma ili mofina ima u svim djelovima maka. Posto nema tog pravila, predoziranje je i vise nego moguce. Sjemenke (prasnici) se nikako nebi trebale jesti. Koriscenje svjezih tuckova unosi i vece rizike, jer je procenat morfina veci, a pijenje alkohola vrlo lako dovodi do smrti, ili u najmanju ruku trajnih ostecenja srca, zbog koakcija tih droga na mozak. (I alkohol je droga) Dok se za limun kaze da njegova iscijedjevina vrlo znacajno povecava stepen apsorpcije alkaloida (morfijum kodein itd.) pri oralnom unosu.
nenemamjaXove
16.07.2009., 00:58
Poslije svega ovoga se treba vrlo dobro zapitati da li se ima pravo postaviti pitanje da li su korisnici heroina sasvim normalne osobe, kad mogu da koriste mak umjesto toga.
Poslije svega ovoga se treba vrlo dobro zapitati da li se ima pravo postaviti pitanje da li su korisnici heroina sasvim normalne osobe, kad mogu da koriste mak umjesto toga.
hvala puno na odgovoru,sad mi je sve jasnije..:)
nenemamjaXove
16.07.2009., 16:04
Nastavak: jer cist heroin je beo, a necist moze da ima kazu misomoru, hormone, sedative za pse itd.. + Mak to nema, moze da ima samo pesticide koji se lako uklanjaju, i ima duze dejstvo. Obicno radi i kad se covek probudi pa ceo dan sutra itd.. Heroin obicno ne moze toliko koliko moze mak, kaze se (takodje po internetu)
ma probao sam sve.
lijkovi izloacija pa ne ide...mozda neka strozija ustanova al na mediciskoj bazi jer slabo da ce vjerska meni pomoc....
Hm, mislim da je vjerska indoktrinacija najuspješnija metoda. Naime, radi se o opsesiji koja se najlakše preprodi ako se zamijeni drugom opsesijom - vjerskom. To sam skužila promatrajući mnogobrojne vjerske fanatike koje sam sretala.
Veliš, skidao si se metodom cold turkey? I što se onda dešavalo, nakon što bi se skinuo? Možeš opisati kako se dešava povratak na hors.
Dirljivo..Ali ja sam ovdije samo prolaznik.. ja ne pušim nit pijem niti se drogirm.. Ali su mi ove priče jako zanimljive,.Možda čudno zvuči ali bi voljela imati prijatelja koji je nekada bio narkoman.. Da mi prepričava sve te događaje..To me baš jako zanima..Imam mali milijon pitanja vezano za to ..pa..
Guglaj. Falabogu na internetu.
Štrikalica
17.07.2009., 11:58
pa moze smrkati... :ne zna:
i pušiti..
henky72
17.07.2009., 23:46
Guglaj. Falabogu na internetu.
ma nije to, to.. Ovak mi je bolje.. a i ima onih koji malo sve preuveličavaju.. Npr frendica mi kaže da je pušila dojint i vidjela upitnike na nebu .. Doh! -.-
molim vas pomozite
Ej a jesi li pomislio na to da odeš u komunu u Međugorje? Tamo barem dosta mladih s tim problemom dolazi i to sa svih strana svijeta - od BiH, Hrvatske, Italije, pa do Brazila itd... Imala sam prigodu slušati nekoliko svjedočanstava i razgovora s momcima koji su u toj komuni, koji su se godinama bezuspješno pokušavali odviknuti, isprobavajući sve i svašta i obilazeći više susjednih zemalja u potrazi za bilo kakvim rješenjem koje će im pomoći. Svi se slažu u jednome - pomoć su našli tek došavši u Međugorje. Stoga, možda ne bi bilo loše ni razmisliti o toj soluciji? Nadam se da sam barem malo pomogla. Hrabro naprijed i drži se i ne odustaj! :top::w
illumination
25.07.2009., 03:02
molim vas pomozite
Komuna... iako ja baš ne vjerujem u taj sustav izlječenja... ali zašto ne probati... Mislim da je taj princip, radi i moli se bogu i izlječit ćeš se, samo kratkotrajno učinkovit jer liječi fizičku ovisnost (apstinencijom), ali psihička ovisnost je i dalje tu i kad tad ispliva na površinu. Osobni problemi su ono što jednu osobu nagna u pakao ove teške razorne droge. Heroin nije trava da se uzima iz zajebancije...
Ukoliko ništa ne upali, čuo sam dosta priča da su se ljudi skidali sa heroina tako da su uz obavezno kontrolirane uvjete uzeli ibogain, korjen biljke iboge koja raste negdje u africi, jako se teško nabavlja i smatra se najjačom halucinogenom drogom danas, tamo služi kod raznih inicijacija kod plemena... Čitao sam neku ispovjest heroinskog ovisnika koji je negdje u sloveniju išao na terapiju ibogainom i skinuo se sa heroina nakon toga. Spominjao je 3 dnevne halucinacije, lucidne snove...
evo neki tekst od plečka... http://www.geocities.com/d_plecko/ibogain.htm
Ako tko poznaje halucinogene onda zna kako se nikada ne preporučuje uzimati ih ukoliko osoba ima nekih problema u životu jer će se vrlo vjerovatno dogoditi da će svi problemi isplivati na površinu i onda počinje ono što se naziva "bad trip". Kod ibogaina je upravo cilj da svi problemi isplivaju na površinu, da se suočiš sa pravim razlozima vlastite ovisnosti i bolje razumiješ, dakle, lakše se riješiš ovisnosti...
Treba i napomenuti da je ibogain ilegalan... (u americi je čak na top listi zabranjenih droga... možda zato što djeluje i pomaže?)
olovnajutra
25.07.2009., 04:21
moras nac razlog.
razlog nije to sta ti je dopizdilo dopat se i skupljat za sut svaki put,sta ti je to monotono,razlog je neki novi kurac u tvon zivotu koji ce te natirat da se prominis.
s obziron na to da mi je najbolji prijatelj bivsi ovisnik o heroinu znan kolko je zajebano nac to nesto,al mora nesto puknit u tebi da bi te prisililo da se prominis.inace ti sve komune ovog svita nece pomoc.
on je presta tek kad je dobia hepatitis c,a jos dan danas se spuca za Bozic i Novu iako to drzi pod kontrolon striktno na 2-3 puta godisnje.
ti jos imas masu sanse s obziron da si 5 godin u ton svitu,ima ih koji se bore s tin po 20-30 lita.......proces krize velike zjene hhepove subove al drzi se i nadan se da ce se nesta u tebi prilomit sta prije
Socratus
25.07.2009., 16:21
..da,tebe..ne mislim nista lose :)..samo "cuti tvoju srz..poruku neku
A sto ce on reci, dovoljno je vec rekao o sebi. Kao, mrzi i osudjuje narkomane, a sam ima mentalni sklop narkomana i drogira se lijekovima iz zabave. Zapravo mrzi sebe i ispoljava svoje frustracije, a tu je dosao nesto nauciti o drogi o kojoj razmislja.
Taj bu, ako se ne opameti, kroz neko vrijeme zavrsio na igli. A bolje mu je da se opameti.
Socratus
25.07.2009., 16:29
Btw. mene zanima s cisto psiholoske strane, bez namjere da bilo sto osudjujem ili ocjenjujem, a posto se ovdje kao jedna od glavnih niti provlaci rijec dosada.
Kako nekome moze biti toliko dosadno da se ide pucat kemijom u vene, a vjerojatno je 99% ljudi bilo svjesno sto bi se moglo dogoditi i s kakvim vragom imaju posla. Zar zaista niste imali nesto u zivotu cega ste se mogli uhvatiti, pa ste se uhvatili droge? Taj prvi put me zanima, prijelomna odluka na raskrscu za pakao. Mislim da se iz takvih analiza moze puno toga nauciti i primjeniti u prevenciji ulaksa novih ljudi u taj pakao. Gdje je ta greska koja se pocini, i onda se zagazi na trnovit put bez povratka? O cemu se razmislja trenutak prije?
Dosada je,rekao bih samo jedan od problema ili jednosmjernih puteva za pakao,u nizu nesretnih okolnosti koje su te zakačile...kao i ravnodušnost,bezvoljnost,annksioznost,...
Stručnjaci npr.kao prioritetni problem navode disfunkcionalnu obitelj,za stvaranje premorbidne atmosfere(dakle,zdravi temelj uz psihostabilnu osobnost-male šanse za đank),..a def.narkomanije - je kronična recidivirajuća bolest.
Tako da ne znači,niti ti je garanncija ako se već i skineš da ćeš ostati čist,...ako ne riješiš glavni uzrok ,koji te ždere poput metastaza.
Ima ljudi koji se i nakon komuninih rigoroznih programa(3-5 god je puni program cenakolla) vračaju recidivu,kao zbog neadaptiranosti okoline(stigma),razočaranja,nemogu si oprostiti neke stvari(najteže je sebi oprostiti,pogotovu kada uđeš malo dublje),etc...
...onoga trola kvazimangupa,šatro đankija na tramalu bih smjesta nabanao zbog niza nistinitih tvrdnji:flop:
Hm, mislim da je vjerska indoktrinacija najuspješnija metoda. Naime, radi se o opsesiji koja se najlakše preprodi ako se zamijeni drugom opsesijom - vjerskom. To sam skužila promatrajući mnogobrojne vjerske fanatike koje sam sretala.
Veliš, skidao si se metodom cold turkey? I što se onda dešavalo, nakon što bi se skinuo? Možeš opisati kako se dešava povratak na hors.
Da,ali što je s onima koji su od malena već vjerski indoktrinirani,pa posrnuli?(katoličke komune)..U svakom slučaju je prihvatljivije biti ovisan o vjeri nego li o horsu(ulica,kriminal,zatvor..,pa nanovo).
Nije se toliki problem niti skinuti sa smeća,već je mnogo teže ostati čist.(fotoreceptori,memory cells stanice.)
kako inače objasniti individue,koje izađu iz zatvora(djela povezana s drogom,60% čine, populacije penalnih ustanova..)nakon par god. robije,dakako čisti,ali žive za taj tren kada će se ponovno ufurati? Žudnja...
Socratus
26.07.2009., 03:21
Sama si sebe demantirala u istoj recenici. Jednu opsesiju i iluziju se ne treba nikako zamjeniti drugom jer se na kraju u sve iluzije razocaras.
Sebe treba izgraditi na zdravim temeljima, jacati svoju osobnost i svoju psihu crpeci svoju unutarnju snagu i svoje kapacitete. Jednostavno se pronaci u nekoj svojoj kreaciji, a ne preuzimati tudju fiktivnu snagu i apstraktnu snagu te se dogmatski opteretiti i opet si oduzeti dio svog integriteta i slobode. Najjaca vjera na svijetu je vjera u sebe. Ako nju imas, nista te ne moze slomiti.
maler & CO.
26.07.2009., 03:42
Btw. mene zanima s cisto psiholoske strane, bez namjere da bilo sto osudjujem ili ocjenjujem, a posto se ovdje kao jedna od glavnih niti provlaci rijec dosada.
Kako nekome moze biti toliko dosadno da se ide pucat kemijom u vene, a vjerojatno je 99% ljudi bilo svjesno sto bi se moglo dogoditi i s kakvim vragom imaju posla. Zar zaista niste imali nesto u zivotu cega ste se mogli uhvatiti, pa ste se uhvatili droge? Taj prvi put me zanima, prijelomna odluka na raskrscu za pakao. Mislim da se iz takvih analiza moze puno toga nauciti i primjeniti u prevenciji ulaksa novih ljudi u taj pakao. Gdje je ta greska koja se pocini, i onda se zagazi na trnovit put bez povratka? O cemu se razmislja trenutak prije?
hell, jedina definicija toga zla. Dosta poznanika sam izgubio, a nisu bili loši ljudi...
Ludi_Klobuchar
04.08.2009., 14:45
Kad pročitaš ono što je ice-t napisala, a to govore svi koji nešto o drogama, uključujući tu osobito dr. Sakomana, onda se čovjek pita koja je svrha maltretiranja Gorana Bareta zato što su mu našli 10 tableta normabela i pola grama kokaina. Je li to onda za kaznenu, pa čak i prekršajnu prijavu? Jaka stvar. Čovjek je liječeni ovisnik i imao je normabel od 2... koji uzimaju i trudnice... i to je dokaz da je on neizlječiv, ne... A baš je Sakoman za njega rekao da je bio vrlo discipliniran i nije ništa uzimao osim metadonske terapije, za razliku od Dina Dvornika.
Ali on je, kao, čak uhićen i zbog tih deset tableta normabela. Aleks Grdić svojedobno uhićena je zbog tablice praksitena, koji uzimaju i bakice. Nedavno su jednog makedonca na granici uhapsili zbog "opojne droge" leksilium. Jer je na spisku droga.
Molim lijepo, kome je u interesu izjednačavati legalne tablete koje uzimaju i stare bakice s dopom, teškom drogom? Samo narkomafiji i ovoj vladi koja joj liže guzicu. Kao što je to i Sakoman jednom rekao - da bi svi pali na tur kad bi znali tko je zapravo u narkomafiji. Koji saborski zastupnici, političari, itd... Mi smo narkomafijaška država u kojoj se strogo kažnjava zbog normabela od 2, ali se zato može nesmetano dilati kokain i prevoziti ga u EU, može se prati lova, ljude se navlači na puno jače lijekove koji se propisuju bez potrebe - tramal, dormicum, san-val, itd., itd., pa se onda takve puno više ovisne ljude uništava radi imovinske koristi.
Vrijeme je da se kaže da postoji razlika između dopa i normabela.
ma probao sam sve.
tebi bi iskreno baš vjerska trebala jer si dopustio da vrag preuzme glavnu rijeć, a kad vrag napadne i ti se oprieš dođe ih pet u pomoć i moraš da popustiš
koji je to osjecaj?
evo, tu čovjek malo opisuje osječaj http://www.vimeo.com/5296799
Samo da vratim na prvu stranu za nesretnike,posrnule idr. jer sam uvjeren da je biljka Ibogain budućnost-lijek za opijate na dugoročno,konačno.
Jedna cura je isto tako na jednim od str. mislim na duhovnosti dala čak i adresu liječenja u >BG., dok je jedan dečko pisao kako je išao u Sloveniju kod iskusnoga šamana u šumu i mir,koji ga je izliječio ,dakako uz određenu tarifu.
Eto,ne dajte se,nade ima... samo jeli, to farmaceutskim tvrtkama i velikim kompanijama u interesu da se đankeri poskidaju u npr. naredno desetljeće,tja tko bi trošio tada. silne heptanone-methadone,tramale,lumidole,morfium??,i potapalice koje idu uz tu skupinu šlagirke ,kao praksiten,normabel,dormikum,lorsilan,catapresani idr...????????
Politika kroji zakon zemlje.
2612006
31.08.2009., 12:02
Samo da vratim na prvu stranu za nesretnike,posrnule idr. jer sam uvjeren da je biljka Ibogain budućnost-lijek za opijate na dugoročno,konačno.
Jedna cura je isto tako na jednim od str. mislim na duhovnosti dala čak i adresu liječenja u >BG., dok je jedan dečko pisao kako je išao u Sloveniju kod iskusnoga šamana u šumu i mir,koji ga je izliječio ,dakako uz određenu tarifu.
Eto,ne dajte se,nade ima... samo jeli, to farmaceutskim tvrtkama i velikim kompanijama u interesu da se đankeri poskidaju u npr. naredno desetljeće,tja tko bi trošio tada. silne heptanone-methadone,tramale,lumidole,morfium??,i potapalice koje idu uz tu skupinu šlagirke ,kao praksiten,normabel,dormikum,lorsilan,catapresani idr...????????
Politika kroji zakon zemlje.
rado bi se osvrnula na ovaj post i nadam se da nitko ovo nece shvatiti pogresno
nisam ovdje da velicam drogu i da prozivam ljude na bilo sto
ipak bih rado podijelila svoje iskustvo u vezi halucinogena i moj 'slucajni' oporavak od anoreksije
kao prvo, ako prosvrljate po youtubu mozete pronaci nekolicinu filmova iz sedamdesetih godina
kada su priznati psiholozi i psihijatri u sklopu eksperimentalnih programa za teske ovisnike (o alkoholu npr.)
pokusavali izlijeciti te ljude lsd-om
zakljucak = success rate = 40%
koga zanima http://www.youtube.com/watch?v=-bafNxQDUmo
americka vlada je naposlijetku ukinula takve programe, lsd je proglasen ilegalnim opijatom
i slazem se sa gore navedenim da netko ?? definitivno profitira na tome
sto se tice moje anoreksije, koja je trajala nekoliko godina sve do mojih ranih dvadesetih
rijeseno je 'slucajno' i odjednom, davno prije youtuba, davno prije nego sto sam cula za takve programe
bili smo s drustvom i jeli smo magic mushrooms, lude gljive
pojela sam jednu porciju i poslije toga do dan danas nikada vise (dakle nisam bila na visestrukoj terapiji i slicno)
poslije nekoliko sati 'tripa' i gluposti kada sam otisla kuci, sama, na tusiranje
ja sam sebe napokon, poslije toliko godina, vidjela onako kako su me i drugi ljudi dozivljavali
u ogledalu je bio kostur, od 42 kile, bez sala na bedrima koje sam sve te godine umisljala da moram skinuti
vidjela sam sebe kakva jesam i shvatila da sam bolesna
shvatila sam da me je moj vlastiti mozak sve te godine zavaravao kada bih se pogledala u ogledalo
shvatila sam da nemam sala samo kost i koza, zavrsila s tusiranjem i otisla pojesti sendvic
tako lako, ljudi ne mogu ovo opisati zdravim ljudima, ovo ce shvatiti samo ovisnici
kad kazem , tako lako, bez napora, bez premisljanja
vjernici bi mozda rekli prosvjetljenje, napokon
ja evo iskreno mogu reci, ne nije bilo prosvjetljenje
vec je halucinogen utjecao na kemijske spojeve u mozgu koji su bili 'pokvareni'
ja to tako volim reci
ovisnost nije nista drugo do 'pokvarenih' kemijskih spojeva
nadam se da ce netko, stvarno ocajan i bespomocan, procitati ovo
pogledajte po netu, u eu sada ponovno malo po malo rade ovakve programe
zacko1 je vec naveo par, mislim da stvarni ovisnici i njihovi bliznji
nemaju nista vise za izgubiti ..
nemoralan
31.08.2009., 12:06
rado bi se osvrnula na ovaj post i nadam se da nitko ovo nece shvatiti pogresno
nisam ovdje da velicam drogu i d ..
Ne vrijeđaj đanere tako što se nazivaš ovisnikom, pojela si jedamput gljive ako samo dobro shvatio, to te ne čini ovisnikom.
2612006
31.08.2009., 12:20
@nemoralan :D
si ti napusen ?
daj nemoj se blamirat, brisi to sto si napisao prije nego ljudi procitaju
ja nisam ovisnik o opijatima, nikad bila
nemoralan
31.08.2009., 12:36
Odlično onda jer sam stekao dojam da veličaš droge kao jedan korisnik istih.
2612006
31.08.2009., 13:03
ljube nemoralni
nemoj se ljutit ali ti nikako da skuzis
sto da ti kazem, procitaj naslov
topic je o ovisnicima, sve su probali a nista ne pomaze, tonu samo dublje i dublje
strasno je to stanje uma i nadam se da ga nikad neces iskusiti
ja i nekolicina drugih, ukazujemo im na mogucnost eksperimentalnog lijecenja
e sad, ja nisam psiholog, jedan od voditelja takvih programa, ja samo mogu opisati svoje (slicno) iskustvo
kuzis, nije samo ovisnik onaj o heroinu, ima ih svakakvih od masturbiranja pa do ostalog
tebi je mozda glupo usporedjivati narkomana i geeka koji igra igrice 23 sata na dan
ali sve ti je to isti shit > alternativno stanje uma
a isti je i trigger u mozgu, to bi mogao malo istraziti ako te zanima
cisto da mozemo komunicirat u istom pravcu
nemoralan
31.08.2009., 13:19
ljube nemoralni
nemoj se ljutit ali ti nikako da skuzis
sto da ti kazem, procitaj naslov
topic je o ovisnicima, sve su probali a nista ne pomaze, tonu samo dublje i dublje
strasno je to stanje uma i nadam se da ga nikad neces iskusiti
ja i nekolicina drugih, ukazujemo im na mogucnost eksperimentalnog lijecenja
e sad, ja nisam psiholog, jedan od voditelja takvih programa, ja samo mogu opisati svoje (slicno) iskustvo
kuzis, nije samo ovisnik onaj o heroinu, ima ih svakakvih od masturbiranja pa do ostalog
tebi je mozda glupo usporedjivati narkomana i geeka koji igra igrice 23 sata na dan
ali sve ti je to isti shit > alternativno stanje uma
a isti je i trigger u mozgu, to bi mogao malo istraziti ako te zanima
cisto da mozemo komunicirat u istom pravcu
Znači sve ih treba našopat gljivama i nadat se da će zabrijat na bolje. Trebalo bi probat i ovako su u kurcu i nemaju šta izgubit.
Aha istražujem ja to negdje od 8 razreda pa evo do dandanas i kako se čini istraživat ću još neko vrijeme. To je ujedno i razlog zašto ne mogu shvatit neke stvari pa da mi se 50x objasni. Jebi ga skuren sam .
2612006
31.08.2009., 14:10
nadat se da će zabrijat na bolje. Trebalo bi probat i ovako su u kurcu i nemaju šta izgubit.
znam da ce ovo nekima zvucat odvratno i uzasno i glupo
ali moj odgovor je DA
teski ovisnici, recidivisti zaista nemaju vise sto izgubiti
a misljenje strucnog gospodina (link na documentarac gore) na tom polju citiram:
psychedelic drugs cause major changes in the way people percieve the world.
changes which are not possible by any other means ... cannot be acchieved by any other kind of drug.
people may gain a new insight into themselves and the world around them.
it's an altered state of consciousness which isn't part of the normal human range.
i naravno da se samo mozemo nadati oporavku, nitko ne garantira nista, pa cak ni doticni gospodin
..sto se tice ostalog, svi su pomalo skureni samo se prave da nisu :)
mjau mjau
02.09.2009., 19:25
prvo da velim, potpunu podrsku imaju ovisnici...ja ovisnik nisam o nicemu, ni cigarete, ni alkohol, trava, nista...
al m ezivo zanima kak to moze bit tak dobar osjećaj....
meni je nebeski osjećaj kad poljubis prvu curu, a ovo ....
ne znam, nije mi nikako shvatljivo, niti ce ikad biti, jer necu probati...al opet, kak to moze biti tak dobar osjećaj...:ne zna::ne zna::ne zna:
jos jednom, drz`te se...:mig:
i jos mi nije jasno, ak si toliko ovisan, kak ti dodje ideja za izlječenje uopce....pa ak te droga drzi, ti ne mislis na izlječenje...
nezzz stvarno, pakao, i sad kad citam vasu stvarnost, moji problemi mi se ne cine veliki, dapace, nemam ih...
bok nisam neko vrijeme bila tu na forumu, jao opet hrpa svega tu ima, neznam nisam sve ni citala, ali evo samo par stvari, netko je napisao da ga bas znaima sve u vezi ovisnosti mislim d aje nick henry ili tako nesto, pazi da ne postanes narkoman kada odrastes kada te tako zanima sve to. evo kao sto vama vecini nie jasno kak nekome moze dop biti tako super, tako meni nije jasno kako nekoga moze tako zanimati ovisnost, ko da je to nesto ono super, kao zelim vise o tome nauciti, biti kao oni, wow pa to je bas fora, mislim stvarno odrasitite, nije to niakkv naucna fantastika, nismo mi ovisnici ljudi s druge planete, isti smo kao i vi, samo eto smo probali taj ajmo reci vrhunski osjecaj, da sada cu vjerojatno biti popljuvana ali je onaj ko j eprobao zna, i nemojte misliti da velicam droge, ja kao ovisnik koji j eprosao pakao, ulicu, 10 godina ovisnosti o igli, koja i danas 4 godine poslje imam masnice po rukama od uboda silnih, koja sam unistila moje roditeje, sve sto volim izgubila, pa ponovo dobila, ja sigurno ne velicam droge, i nitko ali nitko nebi trebao taj divan osijecaj probati, ali eto ja koja sam probala mogu reci da je to mozda ne najljepsi , naravno ima onih kojima se ne svidi (blago njima) ali najaci sigurno je, ali svi vi koji citate da nebi pomislili pa kada je tako divan moram probati, znajte da je cijena tog osijecaja kao i svega ljepoga na ovoj planeti jakooo jakooo velika, i nije vrijedna toga, tog osijecaja.
drugo vidjela sam da je netko izvuko neki (ajme meni) tekst sa neta o tome kako se sve moze droga uzimati (dop jeli), gluposti, ne vjerujte svemu sto pise na netu, u danas nje vrijeme svatko moze svasta napisati na net.
ako vas tolko zanima dop s emoze smrkati, pusiti i furati (igla jeli), najaci osijecaj se postize iglom, jer tako najbrze dolazi do mozga, logicno jeli. ove bedastoce, da s emoze jesti, gurati u razne rupe, potkozno davati to su gluposti. da moze se ako se vec skuha i nemoze se nikako pogoditi a krv je usla u gan i pocela se zgrusavati, onda ga je bolje opet malo prokuhati ali neki znaju onda to ubrizgati u debelo meso(guzicu jeli) ali to nikako nije preporucljivo, vidjela sam to jednom i decko nije iducih dva tjedan mogo sjditi, jer dop ako ne ude u venu, cak ako ude u arteriju moze izazvati velike probleme, a kamoli ako fulas venu ili ti ispadne iz vene to se zove aut, i to mjesto nabubri i boli ko sto vragova, tako da furanje bilo gdje osim u venu ne dolazi u obzir, je osjetit ce se nesto, sitno, puno puno slabije nego u venu ili na nos, jer se razgradi i nesto ude u krv ali kao sto sam rekla to mjesto nabubri i uzas se dogodi.
nemojte usporedivati, naime vidjela sam da je neka cura pisala kako je njen tata bio ovisan o koki (da je uzimao 9 grama dnevno, nebi te htijela uvrijediti ali to je malo nemoguce, gram koke na cesti je 500kn, dobre i 600 pa vi racunajte kolko bi to kao prvo kostalo, kao drugo to je jako jako velika kolicina, i neznam ko bi to mogo uzimati dnevno tolku kolicnu, to cak ni kate moss tolko ne uzima), nemojte usporedivati koku i dop, to je nesto skroz razlicito, krize su razlicite, nacini odvikavanja su razliciti tako d anije za usporedivati nikako, btw nadam se da je tvoj otac sada dobro.
ibogain da to je kao ljek, cudotvorni, mos misliti, od koeg kao zaboravis taj osijecaj, jer jeli ipak je osijecaj taj koji nas vraca dopu kada krize produ, dok krize traju je bol ta koja te vraca, ali kada ona prode je zelja, sjecanje ne ttaj osjecaj, samo da mi je opet toplo kao onda kada sam g auzmiala. taakv ljek ne postoji. a iboga je trasno opasna, kosta jako jako puno, a daje malo. vecina se opet vrati , a nekolicina poludi od nje, jer izaziva strasne halucinacije, treba ako se vec ide na tu varijantu to raditi u kontrolirani uvjetima, nikako ali nikao sa nekim ko se ne kuzi u to, roditeljima doma i tako, i raditi to stvarno sa ljudima koji to rade, jer vecina ih uzme novce a podvali trip i eto ti prevare. naime cudotvorni ljek za ovisnost ne postoji, do sada najboljes to su otkrili je subutex, ubijak krizu, nema ni k od krize, kasnije nakon 7 dana, djeluje kao antidepresiv, smanjuje zelju, i blokator je, znaci ako se na njega uzme dop ne djeluje, pa nakon par pokusaja ljudi skuze da im se ne ispalti bacati novac, ali sub je za one koji se stvarno zele skinuti.
komune sto se njih tice, da vecina je vjerska, ali evo ja sam bila u komuni blizu pule koja s eplaca koja nije vjerska, nego imaju psihologe, bla bla, ucenje, nije radna, uce te zivjeti bez dopa, bla bla, pa eto opet nije uspjelo.
naime jako je krivo bilo kome sugerirati nacin ljecenja, jer svi smo mi razliciti, kao sto nam svima ne pase ista hrana, tako isto i ljecenje ovisnosti nije za svakoga isto, nekome pase ono, nekome ovo, da naravno treba probati pa vidjeti sto ti pase, jer ako ne probas neces znati, ali nije ok da ljudi koji (nemojte se uvrijediti) nikada nisu imali doticaja sa time sugeriraju nekome ko je u jako velikom problemu kako da se ljeci. postoji i narkomanski forum, da vidite tamo svi se igraju doktora, strasno. nego zato i postoje specializirani doktori za problem ovisnosti da oni kazu sto misle, naravno nece oni pucnuti prstima i puf izljecen si, najvecu muku i trud sam moras napraviti, ali ako to stvarno zelis, onda nista nije pretesko a to sto ljudsko bice moze izdrzati nemoze nitko. tako da ne popujem ja vama sto vi raspravljate o ovisnosti, dapace dobro je to da se informirate da znate kolko je to opasno i uzasno, ali nemojte davati savjete za ljecenje, decko koji je otovrio temu neka ode doktoru za to, i on ce mu sve objasniti, kao sto kada si bolestan ides doktoru ne ides na forum i pitas cujte ja imam tumor sto da uzmeme da on nestane, jel tako, nego ides doktoru tako i za ovo, za neke stvari forum nije. mozemo se tu jadati, prepricavati iskustva itd ali ipak to je bolest i tako se treba tretirati.
evo samo da jos odgovorim ovom decku ili curi neznam koji je pitao-la kako onda se netko uopce oce ici ljeciti, upravo zbog toga sto kada upadnes duboko u ovisnost pocinje pakao na svim poljima u zivotu, i vidis da moras nesto napraviti. nitko s eu pocetku dok jos ne pocnu krize hoce ici ljeciti, svi smo mi mislili ma ko ja ovisan, ma ne, ali samo cu jos danas, e onda prode neko vrijeme i kada otovoris oci ujutro jedno na sto mislis je di cu danas nabaviti lovu, kolko love imam, i prvi broj koji zoves je dilerov, tada znaj da si ovisan.
budem probala malo cesce navratiti, pa ako ocete nesto pitati pitajte, nemoje sam nagadati i vjerovati svemu sto pise na netu, i nemojte me krivo shvaitit, ne krititziram vas ja, samo vam ocu malo pojasniti posto evo znam iz osobnog iskustva sto je to teska ovisnost.
ispricava se na greskama ako ih ima, ali nabrzinu sam ovo napisala, i nemogu sada provjeravati, nadam se d ame nece nitko prozivati zbog gramatike ili greska, jer mislim da to u ovoj temi nije ni bitno.
pozdrav
molim vas pomoc!!!nemogu se skinuti od lijekova protiv bolova inace od tramadola!!!molim vas pomozite mi vasim savijetima,
sve je krenulo zbog glupe kicme prije negdje dvije godine,zbog strasnih bolova mi je doktor prepisao lijekove i sad nemogu bez njih psihicki i fizicki sam kompletno propao.:flop:
jer zna netko mozda nekakvo online savjetovaliste?probao sam svasta i uvijek sam im se vratijo ali sada sam dosao do dna i nemogu nista.i sto je najgore ostati cu bez posla ako se neizvucem iz toga!
all_together
13.01.2010., 19:43
Ne zelim banalizirati nicije probleme ovdje, razumijem koliko je ovisnost teska. Samo sam htjela dati jedan prijedlog (koji znam da nece rijesiti probleme, dakako, ali mozda moze olaksati malo osjecaj usamljenosti da si sam u tome, mozda i pmogne malo da se nesto pokrene u vama, tko zna)-muzika Alice in Chainsa-Layne Staley je bio teski ovisnik o heroinu, oko 10-15 godina, na kraju je i umro od predozranja i oslabjelosti tijela, zadnjih par godina se jako izolirao od svih.... Ako koga zanima moze procitati na wikipedii o tome... Uglavnom, jako tuzna prica, i nema nijednog benda u kojem se vise i OTVORENIJE, bez ikakve zadrske govorilo o ovisnosti. Posebice album Dirt, s pjesmama Junkhead, Sickman, Angry Chair... i Mad Season album Above (na kojemu je Layne Staley-pjesma Wake Up-Layne sam sebi govori da se probudi iz ovisnosti, jako tuzno...), Artifical red pjesma o rehabilitaciji... Ima toga jako puno... Uglavnom, ako ko voli muziku takvu moze mu pomoci protiv osjecaja usamljenosti... I Layne nikako nije htio glorificrati droge, bas suprotno, govorio je protiv njih fanovima, i zauvijek zalio sto je ikada probao... Sretno u vasoj borbi!! Evo link za jednu pjesmu-Wake up: http://www.youtube.com/watch?v=TAslE0zjj64&feature=related
Lea Sun
13.01.2010., 21:32
majmune jedan...
Sram te bilo!
all_together
13.01.2010., 22:09
Sram te bilo!
Upravo tako, kako neki ljudi mogu biti tako bezosjecajni i bez razumijevanja za tudu patnju?? Nemamo svi jednaka iskustva i ne percipiramo svijet jednako!! Bas me zaloste takve stvari.... :( Ja sama nisam ovisnik o drogi, ali imam razumijevanja za druge.... Uvijek treba pokusati shvatiti nekog drugog, nacin kako on nesto osjeca i vidi... Neki su poceli s drogom iz zabave, neki su pokusali pobjeci od problema, od sebe, od situacije kod kuce, neispunjenih snova.....
LJUBAWOLJA
14.01.2010., 11:04
Ne trebaju ti nikakvi ljekovi niti komune; potrebna ti je samo VOLJA; čvrsta, neumoljiva i nemilosrdna VOLJA.
Nabavi si dnevnik.
Donesi neopozivu odluku; zapiši je na papir sa datumom&potpisom; neka bude sročena u obliku zakletve. Zapečati je sa krvlju iz svog palca. Spremi je na skriveno mjesto (nijedne oči osim tvojih ne smiju spustiti pogled na nju); nitko ne smije znati za tvoju tajnu operaciju iscjeljenja; nikome ne smiješ ništa pričati; čak niti spomenuti ili natuknuti. Ako te netko nešto pita, samo kratko reci "Borim se!".
"Zaklinjem se da ću pobijediti ovisnost o heroinu i postati Slobodan Čovjek! Zavjetujem se da ću borbu za slobodu (od današnjeg dana) neumorno provoditi svaki dan bez iznimke; i da neću posustati niti se pokolebati; sve dok ne postignem neupitnu&neporecivu pobjedu nad svojim egom&njegovom ovisnošću. Zazivam svog Svetog Anđela Čuvara da mi pomogne u ovom djelu iscjeljenja&zavjetujem mu se na Svetu Poslušnost. Ovu Svetu Zakletvu neopozivo pečatim&potvrđujem krvlju svojom; umom, dušom i srcem svojim. Ako izdam svog Svetog Anđela Čuvara i profaniram ovaj Sveti Zavjet između Boga i Čovjeka; neka mi um bude neprekidno prožet užasom; duša paklom ispunjena; srce iz grudiju iščupano i u otrov samouništenja pretvoreno! O moj Sveti Anđele Čuvaru; moja Volja koja je i Tvoja - NEKA SE VRŠI, U VIJEKE VIJEKOVA, KROZ SVE PROSTORE I SVA VREMENA, NEKA TAKO BUDE!"
Ovu zakletvu nauči napamet i recitiraj (svaki dan bez iznimke) 4 puta dnevno (licem okrenut Suncu) ; u zoru (istok, moraš ustati), u podne(jug); za zalaza (zapad) i u ponoć (sjever).
Nakon ove recitacije (ujutro i navečer; ležeći, sjedeći, stojeći ili hodajući) provodi nosno opušteno trbušno disanje (ovo ćeš koristiti u bilo kojem trenutku u kojem te uhvati kriza). Udah - čista bijela briljantna svijetlost ispunjava sve atome tvog fizičkog tijela uz mentalnu poruku "Sloboda,Ljubav, Volja,Radost,Mladost,Hrabrost&Snaga ulaze, ispunjavaju, čiste, posvećuju i blagosiljaju". Izdah - tamna, prljava svjetlost napušta sve atome tvog fizičkog tijela uz mentalnu poruku "Slabost,Tuga,Ovisnost, Ropstvo,Strah,Mržnja,Starost odlaze i nestaju". Nakon toga (ujutro i navečer; kada dođeš do 21 ponavljanja dodaj i podnevni rad) izvedi 5 tibetanaca, te (taoističke vježbe) 5 životinja, 8 usmjerenih vježbi i 12 vježbi za živce (po mogućnosti dodaj podnevni rad). Od podnevnih radova si opravdano oslobođen jedino ako imaš NEODGODIVE OBVEZE (posao za egzistenciju, smrtni slučaj ili nešto tome slično). Od jutarnjeg(nakon ustajanja)&večernjeg(prije ljeganja) vježbanja nema OSLOBOĐENJA; kao ni od disanja ili recitiranja zakletve.
Dnevnik moraš detaljno voditi; obvezno nakon svakog vježbanja (detaljno zapisati sve proživljeno i doživljeno; vrijeme izvođenja); te u njega unositi sva svoja mentalno-emotivno-fizička stanja (u dnevnik isto nitko osim tebe ne smije imati uvida; trebaš ga redovito iščitavati i proučavati; te u njega unositi zapažnja i zaključke o pročitanom).
Kada savladaš ove vježbe u cijelosti; tada dodaj (a možeš i odmah) vježbe za pleksus, te jelen - ždral (trbušno disanje) - kornjača.
Ove će vježbe razviti moćnu Volju, podići životnu energiju do maksimuma (koje vjerojatno nemaš pa si bezvoljan, apatičan i depresivan); razviti optimizam; te te u konačnici dovesti do Slobode.
Zakletva je krajnje ozbiljna stoga joj ne prilazi olako; ona može biti put u Slobodu ili Pakao; sve ovisi o tebi.
Ako još imaš muda; ovo ti je najkraći&najsigurniji put do Istinskog Iscjeljenja; želim ti puno uspjeha! :):top:
Preporučene vježbe potraži na www.cro-oto.hr/laal/ pa link dodatna literatura na dnu naslovne stranice;a imaš i linkove na njih na podforumima duhovnost, magija i mistika te alternativa.
Živ i Neovisan bio!
Ako ti treba nečija podrška; o svojem poduhvatu možeš razglabati na forumu (dok ste si međusobno nepoznati; no, najbolje je ako ti utjeha nije potrebna, ona slabi i usporava).
dijanamay
14.01.2010., 17:45
hvala vam.zelju imam i volju..nadu slabo
dosta je bilo.vrijeme je pravit neke promjene.nemoze vise ovako.nevodi nigdje
umoran sam od svega.iskreno zelim da prestanem ali je mnogo teze nego sto sam mislio.a jel ima ovdje kakakv pod forum gdje budu bivsi ovisnici ili nesto slicno..to bi pomoglo za pocetak..
jedini način komuna!! italija ili španjolska uzmi si vremena 3-5 god !! druge ti nema!!! ništa drugo ti ne može pomoć!
all_together
15.01.2010., 13:01
jedini način komuna!! italija ili španjolska uzmi si vremena 3-5 god !! druge ti nema!!! ništa drugo ti ne može pomoć!
Upravo tako! Tesko je iz toga izvuci se sam, unatoc svoj volji i zelji. Potrebna je konstantna potpora sturcnih osoba i usmjeravanje i pomoc u najtezim trenucima. To je jace od tebe i tesko je takve osjecaje kontrolirat. Zelim ti svu srecu na tvom putu! Mogu mislit kako ti je tesko.... Stvarno mi je zao kada netko tako pati, razumijem jer i sama imam puno psihickih problema.... Najrade bih vas sad sve zagrlila, da osjetite ljubav, jer to je ono sto puno vama fali.... Da vam netko kaze da mu je jako stalo do vas, i da se brine za vas, a ne da vas ostavi u najtezim trenucima... Jos jednom, puno snage, upornosti, ljubavi i srece, i polako napred! Svaki korak napred je vrijedan truda, neka ne pokleknete na kojem koraku unazad! Vazno je da imate potporu sa strane, i da nakon izlijecenja nadete posao, osnujete obitelj, imate prijatelje (paziti da vas star prijatelji koji se jos uvijek drogiraju ne odvuku natrag, iako to ne znaci da ih morate ostaviti, biti im potpora...), da imate nesto sto vas drzi, obitelj kojoj mozete doci, potporu drugih, a ne da ste osamljeni.... Da vam je zivot ispunjen.... Jer ak toga svega nema, ostati cedroga, jedini prijatelj i neprijatelj kojem se uvijek vracate... :((Znam da je sada tesko govoriti o svemu tome..... :top:
be real
16.01.2010., 17:31
ma probao sam sve.
prstani se drogirati...točka...
ljudi ne vole đankije.:flop:oni su
dno dna...:flop:
be real
16.01.2010., 17:32
dotaknuli su dno dna i pribjegavaju
autodestrukciji...niko im ne može
pomoći ako to oni sami ne odluče...
svakom đankiju želim da se izvuče.
SRETNO...:top:
vita_jela
16.01.2010., 18:42
svi koji su probali ponavljaju kako je super osjećaj, al je fora u tome da je taj osjećaj instant i lažan, i zapravo niti ne postoji jer nije rezultat uspjeha niti zapravo ikakve aktivnosti. on je samo kupljen. zato u čitavoj toj narkomanskoj romantici nema nikakve mistike. junkiji često sve znaju i kuže kako funkcionira, ali usprkos tome bivaju tek najjadniji kotačić tog istog sistema kojeg preziru, ili još gore- njegovi zombiji.
da sve ne završi hororcem, ipak mislim da baš zato što sada posjeduju to "dragocjeno" iskustvo, trebaju taj isti osjećaj tražiti kroz svoj život. ako ništa drugo, bar znaju intezitet dobrog osjećaja i znat će ga prepoznati u svakodnevnom životu :)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.