PDA

View Full Version : e-zaba

stranice : [1] 2

Feyd
06.04.2005., 19:09
Pretpostavljam da ljudi koji se nalaze na ovom forumu znaju koristiti e-banking.

Dakle, ja sam kod zagrebačke banke i hoću nekome uplatiti nešto na tekući u privrednu, što treba unijeti kućice:

Broj računa primatelja: ima sedam pa deset znamenki,

i,

Poziv na broj: dvije pa puno, ne znam točno koliko znamenki.

Hvala.

flamen
06.04.2005., 22:10
znam za taj e-banking ali se ne služim još njime, vidio sam da uplatnice izgledaju kao i "realne" pa ne kužim tvoj problem

soultaker
06.04.2005., 22:29
Feyd kaže:
...Broj računa primatelja: ima sedam pa deset znamenki,

i,

Poziv na broj: dvije pa puno, ne znam točno koliko znamenki.

Hvala.

1. varijanta-ako primatelj ima stari tekući u privrednoj (počinje s 041 ili 044)

broj računa primatelja: 7 znamenki je broj banke: 2340009
10 znamenki je broj poslovnice: 1000000013 (centralna poslovnica ako ne znaš u kojoj je tekući primatelja)

poziv na broj : 2 znamneke - ništa ne upisuješ
slijedeće polje: broj tekućeg 041......... ili 044..........

2.varijanta-ako primatelj ima oznaku tekućeg po novoj nomenklaturi (počinje s 322...... ili 320......)

broj računa primatelja: 7 znamenki jebroj banke: 2340009
10 znamenki je broj tekućeg: 32...............

poziv na broj : 2 znamneke - brojka 12
slijedeće polje: JMBG primatelja ili datum uplate ili neki dogovorni broj između vas dvoje.

to je to:w

Feyd
07.04.2005., 15:50
Dugujem ti, a ja svoje dugove vraćam.

... one day, and I pray that day never comes, I'm going to ask a favour from you..

znaš kako to već ide.

strijelčic@
05.10.2007., 16:32
Pozdrav, odmah se ispričavam jer neznam gdje bih postavila ovo pitanje...naime zanima me jučer sam uzela u ZG banci onaj token da mogu plaćati račune preko neta, bila sam na njihovom sajtu, ali neznam kako to funkcionira...ima li netko iskustva s tim da mi napiše gdje točno moram ić i šta trebam ukucati da to profunkcionira, može i pm...hvala puno

MEP
05.10.2007., 17:43
Aj mi reci kakve ovo veze ima s internetom:D

Dalje, ako si dobila token, dobila si i upustva. U upustvima kaže da odeš ovdje (http://www.zaba.hr/info/index.htm) pa odabereš E-zaba za građane - bankarstvo. Upišeš broj tokena koji ti se nalazi na samom tokenu s druge strane, a ovaj drugi podatak dobiješ tako da u tokken ukucaš svoj pin. Nakon toga ti token izbaci ovaj OTP (APPLI 1) broj.

To je teži dio posla, ostalo je lakše, e sad kako neznam jer tebe buni ovo gore ili samo plaćanje, nećuz dalje ništa pisat. Ako je ovo gore jasno, a plaćanje te muci, pitaj... (iako neznam što bi te kod placanja moglo mucit:ne zna: )

selim na bankarstvo

petar0001
07.12.2007., 11:09
Na gore prednjoj strani tokena imaju neke kao lampice, je li to nekakav citac? ako je sta se s njim moze i kako se s tim radi.

marijan_e
07.12.2007., 12:59
token ti generira broj po nekome algoritmu koji ti je potreban za (najvjerovatnije) prijavu na internet bankarstvo on nije nikakav čitač,u ostalome treba si dobit uputstvo za rukovanje tokenom

Mark
08.12.2007., 13:59
Niti ja ne znam čemu služe, to je valjda više kao ukras.
Kao led diode, mislim da su beskorisne.
Ako netko zna, nek javi.

Meni osobno izgledaju potpuno beskorisno.

Lavica02
08.12.2007., 14:07
te lampice nemaju nikakvu svrhu ...

svha mu je da izgenerira brojeve koji ti služe za prijavu na e zabu ili zabafon te za povrdu plaćanja kod tih usluga ...

možemo reći, moderna verzija TAN-ova koje su slali prije nekoliko godina ... mada neke banke još uvijek imaju te TAN-ove

deamon
21.08.2008., 20:03
Dakle ovako....vlasnik sam d.o.o.-a koji (ko i svaki drugi :)) ima dosta virmana za platit, posto koristim e-zabu ja unosim naloge ručno i mogu reči da je to dosta sporo i uzima mi dosta vremena, vidio sam da nude uslugu unos naloga iz datoteke, pa me sad zanima dal zaba nudi neki program preko kojeg bi se izradile te datoteke ili koji bi u još boljem slučaju uzimao podatke iz mog programa za vođenje firme i sam napravio tu datoteku......
Kako vi(oni koji ih imaju velik broj) plaćate račune?
Hvala!

mkrajaci
04.11.2008., 07:58
http://www.zaba.hr/info/sb/place.htm

(samo ti nemože vadit podatke iz tvog software-a)

Sam si napravi predloške i sve će ti ić puno brže i lakše.

Johny
04.11.2008., 13:14
Pravilo za sve banke je da klijent mora sam kreirati datoteku iz svog računovodstvenog programa u skladu da oblikom sloga dotične banke. Kunski nalozi imaju od strane FINAe propisan slog tako da je situacija u svim bankama ista (osim kanala dostave), dok je za devizne naloge usvojen HUB slog koji je preporučen svim bankama (ZABA i PBZ ga primijenjuju, za ostale ne znam).

mkrajaci
04.11.2008., 22:33
Pravilo za sve banke je da klijent mora sam kreirati datoteku iz svog računovodstvenog programa u skladu da oblikom sloga dotične banke. Kunski nalozi imaju od strane FINAe propisan slog tako da je situacija u svim bankama ista (osim kanala dostave), dok je za devizne naloge usvojen HUB slog koji je preporučen svim bankama (ZABA i PBZ ga primijenjuju, za ostale ne znam).

Kaj ti si neki stručnjak ili? :confused:

Pa čovek je postavil lajičko pitanje ili ja nisam dobro shvatil?

Predložio sam mu zabin program jer on ispravno kreira datoteku dok neki drugi programi možda nemaju dobro podešene datoteke (susreo sam se s mnogima koji krivo kreiraju datoteke). Al eto nek proba pa će dat svoje mišljenje.

Pozdrav.

Johny
05.11.2008., 13:13
Kaj ti si neki stručnjak ili? :confused:Da. Ja sam u PBZ-u vodio projekt uvođenja deviznog zbrojnog naloga i znam dosta o deviznim i kunskim zbrojnim nalozima. :kava:

Pa čovek je postavil lajičko pitanje ili ja nisam dobro shvatil?

Predložio sam mu zabin program jer on ispravno kreira datoteku dok neki drugi programi možda nemaju dobro podešene datoteke (susreo sam se s mnogima koji krivo kreiraju datoteke). Al eto nek proba pa će dat svoje mišljenje.

Pozdrav.Po meni je sigurnije doplatiti ljudima koji su ti radili računovodstveni program da naprave kreiranje datoteka. Tada u slučaju promjene podataka ili dodavanja zaposlenike nema potrebe za dvostrukim ažuriranjem podataka. Samim tim se i smanjuje mogućnost pogreške.
I da, ovo što si ti preporučio je program za kreiranje plaća, a čovjek je pitao za kreiranje naloga.

nimfa
21.11.2008., 19:00
eto, da ne otvaram novu temu. :)

dakle, moram nekome nešto uplatiti na tekući račun zagrebačke banke.
jedino što neznam je šta upisati pod poziv na broj?
ima dvije kućice. šta upisat u prvu, a šta u drugu? frendica mi veli da u drugu napišem opet broj tekućeg te osobe...
a u prvu? :ne zna:

eto, inače samo račune plaćam preko Zabe i nisam nikada prije fizičkoj osobi uplaćivala tako da nemam pojma.

hvala. :)

MEP
21.11.2008., 19:04
eto, inače samo račune plaćam preko Zabe i nisam nikada prije fizičkoj osobi uplaćivala tako da nemam pojma.

Poziv na broj ja uvik ostavljam prazan. Upišem ime i prezime, grad, adresu (ako neznam upišem opet ime grada), svrhu, iznos i br. računa. I to je to, nikad problema:)

nimfa
21.11.2008., 19:12
ma da, al mi kad plaćam preko Zabe neda da pustim prazno to polje. tak da trebam nešt upisat... :)

MEP
21.11.2008., 19:15
ma da, al mi kad plaćam preko Zabe neda da pustim prazno to polje. tak da trebam nešt upisat... :)

Meni ide bez problema, zato san i ti napisa gore koje točno podatke ja upišem. Sve ostalo ostavim prazno i ide bez problema, napravljeno preko 50 puta sigurno i uvijek sve ok ispalo.

nimfa
21.11.2008., 19:20
a dobro...znači poziv na broj prazan. ajd idem opet probat. :)

bubicaa
22.11.2008., 22:34
i ja sam na e-zabi i kad sam plaćala drugoj osobi nisam trebala taj poziv na broj popuniti... to čak i u uputama tako piše...

-Y-
23.11.2008., 11:34
eto, da ne otvaram novu temu. :)

dakle, moram nekome nešto uplatiti na tekući račun zagrebačke banke.
jedino što neznam je šta upisati pod poziv na broj?
ima dvije kućice. šta upisat u prvu, a šta u drugu? frendica mi veli da u drugu napišem opet broj tekućeg te osobe...
a u prvu? :ne zna:

Dobro ti veli frendica, u poziv na broj odobrenja upisuje se broj tekućeg računa primatelja, a u polje model - 17 :top:

bubicaa
23.11.2008., 20:16
Iznimno, za prijenose na račune unutar Zagrebačke banke nije potrebno unositi poziv na broj (npr. dovoljno je unijeti broj računa 2360000-3212345678 kada uplaćujete na nečiji tekući račun u Zagrebačkoj banci ili kada uplaćujete ratu za kredit upisujete 2360000-712345678).

ovo je s uputa za e-zabu

a ja sam plaćala nekome u pbz, isto s e-zabe, nisam napisala nikakav poziv na broj i sve je normalno prošlo

Burke
09.12.2008., 11:36
Da li na e-zabi ima neka varijanta plaćanja gdje mogu platiti s datumom koji je na računu označen kao datum dospijeća (kao na m-zabi)?
Tak da danas sve poklikam, a račun se plati za tjedan dana?

kikibela
21.01.2009., 21:20
Nije baš da idealno paše u ovaj topic ali..... večeras gledam stanje na zabi net bankingu i promet računa i vidim da mi je danas naplaćeno izadavnje čekovnog blanketa ( 1 komad - 5 kn). Problem je jedino u tom što nisam bila u banci niti digla ikakav ček. Bila sam prije tjedan dana i dobila 7 čekova za koje je odmah isti dan skinuto 35 kn naknade (bezobrazna cifra by the way). Otkud sad ovo????Ima li netko neki pametan savjet???

Anasib
24.01.2009., 07:45
@kikabela, u prvu poslovnicu i predaj reklamaciju. u poslovnici ti neće odmah moći odgovoriti ali će proslijediti to na one koji će moći :mig:
ili je došlo do nekakve greške, pa će ti izvršiti povrat ili su ti jedan ček naknadno knjižili, pa ćeš saznati bar zašto :mig:
baš piše izdavanje čekova?? jer Zaba ima još naknada u iznosu 5,00 kn :ne zna:

kikibela
25.01.2009., 15:29
Bila sam! Prvo otišla na Trg, mačka tipkala, printala, gledala, zaokruživala, šutila ko riba skoro sam po...... jer neznam kaj radi i kaj se događa. Onda reče da je ček doista izdan jučer u mojoj matičnoj banci i nek odem tamo. Ja se smrzla, oitšla tamo, tamo ista pjesma, čak došao i šef poslovnice i onda na kraju spas. Jedan ček koji je zadnji došao na naplatu dan ranije nije bio naplaćen i to je bilo to. Eto na sreću ništa ozbiljno, iako moram priznati da sam se smrzla!!!!

Burke
20.05.2009., 09:28
Baš sam se mislio izderati na e-zabu - pokušavam se prijaviti, ali se stranica na kojoj moram upisati podatke s tokena ne otvara. I tako jedno 10 minuta. :mad:

A tada se sve razjasnilo - radili su facelifting i to generalni, pa valjda nešto mrdaju po njoj. A nisu me obavijestili. Pomislio sam u prvom trenutku da uopće nisam na Zabi.

Idem sad vidjeti jesu li nešto pomrdali unutra.

Lavica02
20.05.2009., 21:39
je ... danas mm u nekoliko navrata plaćao račune jer ga je stalno izbacivalo ... evo ja sad probala i dobila:

NEUSPJEŠNA AUTENTIFIKACIJA

Poruka e-zaba 1
Objašnjenje
Zahtjev nije moguće izvršiti. Ukoliko imate više certifikata provjerite koristite li odgovarajući.

a samo sam kliknula na ULAZ ... :ne zna:

Orson
20.05.2009., 23:06
Sada radi. Novi dizajn mi je koma. Nepregledno, jednolično i jadno. Fali strukture. Navigacija u banani; klikaj i klikaj da se nešto otvori. Toliko me se negativno dojmilo da sam čak poslao mail njihovom webmasteru. Imam dojam da redizajn na našim webovima gotovo u pravilu znači i smanjen usability. :(

bubicaa
21.05.2009., 19:50
Ja vidjela da ima nova e-zaba i baš se poveselila... danas kad sam ušla,ostala sam razočarana :(
To silno kliktanje, ne vidi se točno gdje je što...Ma trebali su ostaviti što sličnije onom prije, samo malo srediti izgled :(

Baš sam razočarana :ne zna:

Ava Adore
21.05.2009., 20:30
Užas mi je nova stranica :flop:

edit: Mislim na net banking

bubicaa
21.05.2009., 20:32
Meni su samu web stranicu super redizajnirali...ali ovo je koma :( ne znam zašto takve razlike...

alter ego blagajnice
21.05.2009., 23:07
danas pokušavam napraviti konverziju kuna u eure i ne ide.
Zašto bloka, a sve je u redu?
Imam novac, upišem sve što treba.

bubicaa
23.05.2009., 13:50
Imam jedno pitanje - želim uplatiti novce za jednu bolesnu curicu... što pišem pod poziv na broj? One prve dvije znamenke? 01? 99? :misli:
Nisam toliko upućena, molim za pomoć :moli:

Anasib
23.05.2009., 17:16
ako je uplata na žiro račun ili tekući (oboje građana), onda u model ne pišeš ništa a pod poziv na broj onaj broj 31 ili 32....

kikibela
23.05.2009., 22:20
Imam jedno pitanje - želim uplatiti novce za jednu bolesnu curicu... što pišem pod poziv na broj? One prve dvije znamenke? 01? 99? :misli:
Nisam toliko upućena, molim za pomoć :moli:

Možeš pokušati i sa 00 model, 123 poziv na broj. ja uvijek tako radim kad šaljem na privatne račune građana i bude ok uvijek.

bubicaa
23.05.2009., 22:23
Ostavila sam model prazno, a u poziv na broj napisala što su oni rekli, i prošlo je
Pokušala sam na netu naći što razni modeli znače, ali nigdje nema :tuzni:

Doomach777
12.07.2009., 19:25
help :)
nisam se bas snašao ali bi preko tog tokena trebao uplatit lovu frendu na tekuci od pbza... placao sam racune, i to, ali nikada na racun druge banke.. dakle samo unutar zabe... pa me sad zanima..
pod broj racuna primatelja, prvo ide broj banke XXXXXXX a onda tekuci frenda... sto bi ovako izgledalo za pbz ako se ne varam...
234009-XXXXXXXXXX ( gdje je prvi broj , broj banke pbz-a u ovom slucaju , a drugi broj, broj tekuceg ? )

pod model valjda ne upisujem nista

adresu i svrhu kao i iznos popunim..
poziv na broj odobrenja ostavljam prazan koliko sam svatio ?

usput, ako sad uplatim online, koliko treba vremenski da lova sjedne na racun ?

puno hvala... i budite brzi :)

MEP
12.07.2009., 19:37
234009-XXXXXXXXXX ( gdje je prvi broj , broj banke pbz-a u ovom slucaju , a drugi broj, broj tekuceg ? )

Točno, ide broj banke. E sad jel to taj broj, valjda je, ne znam nisam provjeravao:D Mislim da i sama Zaba kod plaćanja računa ima opciju da taj broj možeš izabrat iz padajućeg uzbornika umjesto da ga upisuješ ručno...

usput, ako sad uplatim online, koliko treba vremenski da lova sjedne na racun ?

puno hvala... i budite brzi :)

U praksi obično dođe u manje od 10-ak minuta, testirano bezbroj puta...

Doomach777
12.07.2009., 20:28
znaci nema veze sto danas banke ne rade xD ?
usput, taj broj , mislim da kad sam prosli put uplacivao da ga nije bilo za izabrat... taj broj banke
ako ti nije bed da provjeris pa mi javis :)
da se ne zeznem

inace puno hvala, stvarno si mi pomogao :)

Zujoo
09.12.2009., 20:58
nov sam u financijama. Do sada, pojam mog novca je bio onaj što sam imo u džepu ali evo, ovotrio sma račun u ZABA-i... svi moji imaju tamo pa da ne izmišljam toplu vodu pošto nemam pojma niočem. E sad, meni su dali daj neki token, za koji kao imam i onaj privjesak lančić u što čisto sumnjam da ću ga furat s asobom s obzirom da je odvratan. E sad, on kao služi za pristup internet bankarstvu ilitiga e-zaba. I kako ja slijedim upute, generiram si pinove i to i evo me na stranici na login. Upiši OPT APPLI 1... nema problema, ali me traži i broj tokena. Pa di je sad to? Prolisto sma cijelu onu njihovu knjižicu i ništa, upisujem onaj broj na poleđini tokena, opet ništa, upisujem svoj pin.. opet nista.

Šta im dođe taj broj tokena i gdje da ga pročitam?

somied
09.12.2009., 21:12
Na poledjini bi trebalo pisati. Broj unosis bez onih crtica... Samo znamenke. Ako si danas dobio token, moguce jos nije aktiviran.

Zujoo
09.12.2009., 21:17
Uspjelo je.. Hvala!!!

Goleo
12.01.2010., 22:25
Upravo sam plaćala Amex račun preko e-zabe, podaci su u predlošcima, par klikova i ne da mi...:eek:..piše: neispravan poziv na broj :ne zna:

tu uplatnicu još nisam poštom dobila (poštar ne dijeli poštu, kada su pemzije :D u điru), pa moram čekat sutra, da ih nazovem..

je li se išta u platnom prometu promijenilo, pojma nemam...

marko27
12.01.2010., 22:44
Upravo sam plaćala Amex račun preko e-zabe, podaci su u predlošcima, par klikova i ne da mi...:eek:..piše: neispravan poziv na broj :ne zna:

tu uplatnicu još nisam poštom dobila (poštar ne dijeli poštu, kada su pemzije :D u điru), pa moram čekat sutra, da ih nazovem..

je li se išta u platnom prometu promijenilo, pojma nemam...

Goleo koliko ja znam ništa se nije promjenilo. Ja platio Amex oko 4.1. sve prošlo u redu, kao i inače svaki mjesec. Nisam ništa mjenjao osim iznosa.

Goleo
12.01.2010., 23:00
Goleo koliko ja znam ništa se nije promjenilo. Ja platio Amex oko 4.1. sve prošlo u redu, kao i inače svaki mjesec. Nisam ništa mjenjao osim iznosa.

i ja sam oko tog datuma platila drugu amex karticu i bilo o.k....ali sad mi ne da

bianconeri
13.01.2010., 16:49
e ovako platio bih školarinu preko e-zabe.
Znači poziv na broj upišem JMBG, model ostavim prazno one dvije znamenke ispred. I javlja mi neispravan poziv na broj odobrenja.
Pa me zanima što upišem 00 ili 01?:ne zna:
Inače žiro račun je u ZABI, a ja plaćam preko tekućeg.
Hvala!

Azelmo
22.02.2010., 15:10
e ovako platio bih školarinu preko e-zabe.
Znači poziv na broj upišem JMBG, model ostavim prazno one dvije znamenke ispred. I javlja mi neispravan poziv na broj odobrenja.
Pa me zanima što upišem 00 ili 01?:ne zna:
Inače žiro račun je u ZABI, a ja plaćam preko tekućeg.
Hvala!

probaj model 99

Šišo
14.03.2010., 19:50
pozdrav!!! meni se javlja novi problem. serijski broj tokena na poledjini sadrzi 10 umjesto 8 znamenki. zna li tko koje brojeve treba upisati???

MEP
14.03.2010., 20:20
pozdrav!!! meni se javlja novi problem. serijski broj tokena na poledjini sadrzi 10 umjesto 8 znamenki. zna li tko koje brojeve treba upisati???

Ako nisu nešto promjenili, token sadrži 8 brojeva i 2 crtice ("-") u formatu: x-xxxxxx-x, upiši samo brojeve, bez crtica

Šišo
14.03.2010., 23:08
Promijenili su nesto. sad imas 10 brojeva i dvije crtice a za prijavu i dalje traze 8 znamenki.

MEP
14.03.2010., 23:09
Promijenili su nesto. sad imas 10 brojeva i dvije crtice a za prijavu i dalje traze 8 znamenki.

E jebiga onda, neman pojma, probaj na blef ovih srednjih 8:D A možeš i pogledat neku knjižicu koji si trebao dobit uz token, sumnjam da ne piše:ne zna:

kreso0405
06.06.2010., 23:34
neznam dal sam na dobro mjesto stavila temu, molim vas da mi pomognete
neznam kako i dal se uopće može provjerit putem ezabe dozvoljeni minus.
hvala

kreso0405
07.06.2010., 00:04
neznam dal sam na dobro mjesto stavila temu, molim vas da mi pomognete
neznam kako i dal se uopće može provjerit putem ezabe dozvoljeni minus.
hvala

skužila sam nakon 1h :bonk:
neznam kam sam gledala:ne zna::lol:

Eridan
09.09.2010., 17:22
Da li je moguće u e-zabi prebaciti novce s vlastitog deviznog na vlastiti tekući račun bez nekih posebnih komplikacija i gubitaka?

Ili se baš mora fizički u banci podići novac s deviznog pa onda ponovno uplatiti na tekući u domaćoj valuti...

Vidio sam u sučelju da postoji ta mogućnost ali baš mi se i ne gube novci testiranjem pa bolje da pitam prvo :)

cilla
09.09.2010., 18:51
možeš prebaciti bez problema

mkrajaci
10.09.2010., 08:20
Možeš to napraviti bez problema kroz devizne naloge. Čak je i nešto malo povoljniji tečaj tim kanalom. Ako te nešto buni nazovi ekipu na help desk 08005678 i mogu te provesti cijelim putem. :top:

markop619
12.09.2010., 17:46
Pozdrav! Imam jedan problem. Uzeo sam internet bankarstvo od Zabe i dobio onaj token. Promijenio sam inicijalni pin koji sam dobio od banke i kada se želim prijaviti na e zabu upišem onaj broj od tokena odozada u polje za token i onaj appli 1 u 2 rubriku i kliknem prijavi no onda piše pogrešni unos za prijavu, nazovite help desk. Ne kužim u čemu je problem, ne javlja da je broj tokena kriv ni aplli 1 a svejedno kaže da su neispravni podaci za unos. Trebam hitno platiti račun jedan pa mi je jako bitno. Ako netko zna gdje je problem neka napiše. Hvala

ivana12
13.09.2010., 21:51
Pozdrav! Imam jedan problem. Uzeo sam internet bankarstvo od Zabe i dobio onaj token. Promijenio sam inicijalni pin koji sam dobio od banke i kada se želim prijaviti na e zabu upišem onaj broj od tokena odozada u polje za token i onaj appli 1 u 2 rubriku i kliknem prijavi no onda piše pogrešni unos za prijavu, nazovite help desk. Ne kužim u čemu je problem, ne javlja da je broj tokena kriv ni aplli 1 a svejedno kaže da su neispravni podaci za unos. Trebam hitno platiti račun jedan pa mi je jako bitno. Ako netko zna gdje je problem neka napiše. Hvala

broj tokena se unosi bez crtica i jako dobro prepiši broj iz tokena i ne bi trebalo biti problema

mkrajaci
14.09.2010., 13:18
Ako se i dalje nemožeš prijaviti javi se na help desk, ponekad se dogodi da ti token nije još aktiviran.

Alkemicharka
18.09.2010., 23:58
Ukucala sam pogrešan PIN na tokenu kad sam se htjela logirati na e-zabu ili sam nešto drugo smotala, uglavnom sad na njemu piše FAIL I :ne zna:. Ne mogu naći knjižicu sa uputama od tokena, e-zabu koristim desetak godina i nikad mi se ovako nešto nije dogodilo.

Na njemu otraga piše neki broj telefona za pomoć 01 3789 888. Nemam namjeru naravno sad zvati:rolleyes:, ali pošto mi je e-zaba hitno potrebna do ponedjeljka radi plaćanja računa, molila bih ako netko zna mogu li to kako riješiti uopće telefonski ili ću morati u poslovnicu?

Eridan
19.09.2010., 00:05
Ukucala sam pogrešan PIN na tokenu kad sam se htjela logirati na e-zabu ili sam nešto drugo smotala, uglavnom sad na njemu piše FAIL I :ne zna:. Ne mogu naći knjižicu sa uputama od tokena, e-zabu koristim desetak godina i nikad mi se ovako nešto nije dogodilo.

Na njemu otraga piše neki broj telefona za pomoć 01 3789 888. Nemam namjeru naravno sad zvati:rolleyes:, ali pošto mi je e-zaba hitno potrebna do ponedjeljka radi plaćanja računa, molila bih ako netko zna mogu li to kako riješiti uopće telefonski ili ću morati u poslovnicu?

Ako je FAIL I onda nije neki bed. Jednostavno ugasi (ne znam kakav token imaš odnosno da li su što mijenjali) s onim gumbom gdje je strelica, ponovo upali i utipkaj dobar pin. I sve radi :) Ne znam nakon koliko tih FAIL-ova se zblokira token. Vjerojatno 3. Nisam nikad isprobavao :)

MEP
19.09.2010., 00:09
Vjerojatno 3. Nisam nikad isprobavao :)

Da, 3. Onda ga moraš nosit njima u poslovnicu da ga ponište... Lekcija kaže; ne tipkaj po tokenu pijan:D

Alkemicharka
19.09.2010., 00:13
Ako je FAIL I onda nije neki bed. Jednostavno ugasi (ne znam kakav token imaš odnosno da li su što mijenjali) s onim gumbom gdje je strelica, ponovo upali i utipkaj dobar pin. I sve radi :) Ne znam nakon koliko tih FAIL-ova se zblokira token. Vjerojatno 3. Nisam nikad isprobavao :)

Jojjj hvala:top:

Već sam bila probala ugasiti i upaliti i ukucati dobar pin ali nisam stisnula još jednom da pobrišem FAIL sa ekrana. Sad sam uspjela:rolleyes:

Ali postala mi je već lutrija spajanje na njihovu stranicu. Ako se i uspijem spojiti, rijetko kada me pusti dalje od OTP(APPPLI 1) na moj račun. Jel to ima veze sa njihovim linijama?

Alkemicharka
19.09.2010., 00:16
Da, 3. Onda ga moraš nosit njima u poslovnicu da ga ponište... Lekcija kaže; ne tipkaj po tokenu pijan:D

Ja sam srećom imala FAIL I. I nisam bila pijana, nego nisam stavila naočale:rofl:

Eridan
19.09.2010., 00:30
Ali postala mi je već lutrija spajanje na njihovu stranicu. Ako se i uspijem spojiti, rijetko kada me pusti dalje od OTP(APPPLI 1) na moj račun. Jel to ima veze sa njihovim linijama?

Meni je pred koji dan javljalo grešku za skoro svaku transakciju. Neka glupa poruka koja bi u prijevodu bila da im je sustav preopterećen. Ali nikad nisam imao takav problem kakav ti imaš. Probaj s drugim web browserom pa vidi dal ima razlike :) Ali vjerojatno je nešto do njih...

Alkemicharka
19.09.2010., 00:34
Meni je pred koji dan javljalo grešku za skoro svaku transakciju. Neka glupa poruka koja bi u prijevodu bila da im je sustav preopterećen. Ali nikad nisam imao takav problem kakav ti imaš. Probaj s drugim web browserom pa vidi dal ima razlike :) Ali vjerojatno je nešto do njih...

Ne mogu ni preko Mozille ni preko Explorera. Možda jednom dnevno uspijem od 10 pokušaja. Preko m-zabe nemam takvih problema:ne zna:. No, sad mi je jedino bitno da nisam u FAIL-u..plaćat ću sutra, naravno ako se uspijem spojiti:D

mkrajaci
19.09.2010., 20:18
Bitno da vam je IE ili mozilla ili koji več preglednik koristite ima prazan cache. TE sigurnosne stranicu su dosta osjetljive na takve stvari. Znaći ccleaner često rješava problem.

Alkemicharka
19.09.2010., 20:37
Bitno da vam je IE ili mozilla ili koji več preglednik koristite ima prazan cache. TE sigurnosne stranicu su dosta osjetljive na takve stvari. Znaći ccleaner često rješava problem.

Eh kad bih ja znala što je uopće cache:ne zna::rolleyes:.

Kako da to napravim?

mkrajaci
20.09.2010., 08:37
Temporary internet files, cookies itd

Alkemicharka
20.09.2010., 23:38
Temporary internet files, cookies itd

http://i56.tinypic.com/hukq6t.jpg

Ne znam da li će se dobro vidjeti na slici i da li je to to što sam trebala napraviti, uglavnom označila sam sa zelenom kvačicom i sad se bez problema spajam na e-zabu:ne zna:

Hvala! :)

mkrajaci
21.09.2010., 08:02
Točno tako, a možeš koristiti i ovaj program (http://www.piriform.com/ccleaner).

Alkemicharka
21.09.2010., 15:40
Točno tako, a možeš koristiti i ovaj program (http://www.piriform.com/ccleaner).

Thx:top:

Za sada mi je dosta i to što se mogu bez problema spajati na e-zabu. Bojim se da s tim cleanerom ne bih kaj previše očistila:bara::D

Chadwick
10.10.2010., 18:36
Da vas prvo tu pitam i ne idem u sav taj proces s tokenom. S obzirom da nisam ga nikad koristio, zanima me da li je moguce preko njega illi bilogdje na netu vidjeti trenutno stanje tekuceg racuna da nemoram do bankomata?

lili p.
10.10.2010., 18:47
Ako imaš internet bankarstvo možeš imati uvid u sve svoje račune :mig:

Alkemicharka
10.10.2010., 18:48
Da vas prvo tu pitam i ne idem u sav taj proces s tokenom. S obzirom da nisam ga nikad koristio, zanima me da li je moguce preko njega illi bilogdje na netu vidjeti trenutno stanje tekuceg racuna da nemoram do bankomata?

Ako ne uzmeš token, onda nemaš e-bankarstvo pa ne možeš na netu vidjeti stanje. Postoji i m-zaba, vezana je na tvoj mobitel i stanje možeš provjeriti preko njega ali i za to trebaš imati prije svega mislim e-bankarstvo:ne zna:.
Nije to ništa komplicirano:top:

Chadwick
10.10.2010., 23:37
ma imam token, al nisam pokusavao ga palit itd...dakle moze se, ok, budem iso vidjet, hvala

Alkemicharka
10.10.2010., 23:42
ma imam token, al nisam pokusavao ga palit itd...dakle moze se, ok, budem iso vidjet, hvala

Ja e-zabu imam preko 10 godina i već sam zaboravila kako se aktivira. Imaš broj za pomoć na poleđini, možda ne moraš ići u banku, pošto si token već dobio:ne zna:

detona
15.10.2010., 10:28
Ja uredno upisujem i plaćam sve račune, nikad problema s upisivanjem u kućice.

mkrajaci
15.10.2010., 13:17
Cache se nekad toliko napuni ljudima da im sve šteka, ne samo zaba i onda se očisti i sve opet radi normalno.

sagena
15.10.2010., 19:30
Ima li netko problema s plaćanjem telefonskog računa (T-Com) preko e-zabe?
Ja imam predložak, normalno ga otvorim, "skine" podatke, promijenim onih par brojeva u "broj odobrenja" - i javi mi neku grešku s MODULOM. Upravo tako, ne model, nego baš piše modul. Ne mogu platiti ni račun za internet ni za telefon. Napominjem, do sad sam te iste račune normalno plaćala, plaćam ih već više od godinu dana tako!!!

Isto tako, normalno sam platila druge račune danas. Jedino ovi ne idu?:ne zna:

mkrajaci
18.10.2010., 08:01
Greška s modulom se odnosi na krivi broj računa, ali da ti točno mogu pomoći napiši mi točnu pogrešku koju dobivaš.

sagena
18.10.2010., 17:27
Greška s modulom se odnosi na krivi broj računa, ali da ti točno mogu pomoći napiši mi točnu pogrešku koju dobivaš.

Sad sam ovaj račun već platila (u Konzumu), ali ne znam u čemu je mogla biti greška, budući da sam plaćala na isti način kao što to već radim godinu dana. Imam spremljeni predložak, i samo promijenim onih par brojeva u "broju odobrenja" i naravno iznos.
:ne zna:

mkrajaci
20.10.2010., 08:25
A nikaj, ako če još biti problema javi. :top:

bubicaa
20.10.2010., 09:42
Hm, T-com je na nekim računima prije par mjeseci mijenjao broj računa... Jesi možda to provjerila? Tj. promijenili su banku

sagena
20.10.2010., 18:24
Hm, T-com je na nekim računima prije par mjeseci mijenjao broj računa... Jesi možda to provjerila? Tj. promijenili su banku

Ne znam. Ali prošli mjesec sam platila normalno.:ne zna:

Nego, plaćam jedan drugi račun preko neta, i piše da mi model ne odgovara pozivu na broj odobrenja... model je upisan 01.... ako upišem 00 prihvaća...

:ne zna::confused:

bubicaa
20.10.2010., 19:04
A znam da neko vrijeme nakon promjene računa bude moguće još na taj stari plaćati, a onda ukidaju...

Ali čudno mi da opet s nekim drugim imaš problem... :ne zna:

Alkemicharka
20.10.2010., 19:18
Ne znam. Ali prošli mjesec sam platila normalno.:ne zna:

Nego, plaćam jedan drugi račun preko neta, i piše da mi model ne odgovara pozivu na broj odobrenja... model je upisan 01.... ako upišem 00 prihvaća...

:ne zna::confused:

Ja imam model 01 i na računu za telefon i internet kod T-coma i prolazi. Sad baš gledam i sve druge predloške i na svima je 01, osim za DZO gdje je 63. Jesi probala pitati u banci?

sagena
22.10.2010., 16:59
Ja imam model 01 i na računu za telefon i internet kod T-coma i prolazi. Sad baš gledam i sve druge predloške i na svima je 01, osim za DZO gdje je 63. Jesi probala pitati u banci?

I meni je na svim predlošcima 01. Ovaj koji ne prihvaća taj model je od GRAWE osiguranja (to plaćam jednom godišnje pa nisam ni imala predložak), tako da sam ja upisala model 00, i prošlo je... valjda će proknjižiti uplatu...:confused:
Uglavnom, račun i poziv na broj su točni, ne znam što uopće znači taj "model"...:ne zna:

sagena
22.10.2010., 17:01
A znam da neko vrijeme nakon promjene računa bude moguće još na taj stari plaćati, a onda ukidaju...

Broj računa je isti kao i u predlošku :ne zna:

bubicaa
22.10.2010., 17:49
E onda je stvarno čudno :misli: Probaj zvati službu za korisnike, il kak se to već zove, oni bi brzo trebali pomoći...jer ovo nije baš normalno

pero000
30.10.2010., 19:54
danas sam platio putem e zabe račun za struju za prethodni mjesec, ali sam uplatio previse novca, pa me zanima dali se to moze stornirati prije nego nalog ode na naplatu posto ce nalog tek na naplatu u utorak.....

sailor
30.10.2010., 21:06
danas sam platio putem e zabe račun za struju za prethodni mjesec, ali sam uplatio previse novca, pa me zanima dali se to moze stornirati prije nego nalog ode na naplatu posto ce nalog tek na naplatu u utorak.....

e-zaba nema opciju storniranja tj povlačenja sve do trenutka slanja u nks-obračun?
imaju valjda barem neki helpdesk za nazvati?

pero000
31.10.2010., 08:05
helpdesk mogu zvati samo u radno vrijeme banke... znaci tek u utorak..... dal je netko imao slicnog iskustva... dal ce mi htjeti vratit novce ili u banci stornirati moju transakciju ako odmah u utorak ujutro dođem u banku

bubicaa
31.10.2010., 09:31
Pa radi helpdesk 0-24... koliko znam :D

Informacijski centar Zagrebačke banke

0800 00 24; 01 3773 333

e-zaba za građane

01 3789 785

Pa probaj zvati...

Anasib
31.10.2010., 10:01
ako si ga zadao s naplatom u utorak, odi u pregled naloga, neizvršeni, označi taj nalog i brisanje :mig:

pero000
31.10.2010., 19:20
pod nalogom mi pise da je izvrsen..... znaci da je zadan pod jucerasnjim datumom... a na ove gore brojeve mi veli da nazovem u radno vrijeme

Anasib
31.10.2010., 19:24
onda ti je već povukao novac sa računa, ako je izvršen?!

pero000
01.11.2010., 10:26
da, povukao mi je vec novce sa računa........

Anasib
01.11.2010., 14:05
u utorak nazovi e-zabu, nisam sigurna da li trebaš napisati reklamaciju ili je dovoljno telefonski (prošlo je više od 2 godine kad sam ja zadnji put pogriješila) i banka će od hep-a zatražiti povrat sredstava više uplačenih na tvoj račun.

_ivor_
02.11.2010., 00:10
Ili, ako ne uspije sa Zabom, probaj otići u HEP na blagajnu da ti vrate novce.

pero000
02.11.2010., 15:09
bio sam danas u HEP-u, i rekla mi gospođa da napišem molbu za povrat previše uplaćenog novca, i dao joj uplatnicu koju sam plaćao i rekla da će mi vratit novce na moj račun u roku od 24h :D

boky1979
08.11.2010., 16:10
Da malo pojasnim "modele" u pozivu na broj i zbog čega prolaze ili ne prolaze...

Prve dvije znamenke predstavljaju broj osnovnog modela i upisuju se u polje “model”, a sadržaj modela upisuje se u polje “poziv na broj zaduženja” odnosno u polje “poziv na broj odobrenja” u dužini do 22 znaka. Sadržaj podataka u “pozivu na broj” mora odgovarati upisanom broju modela.

Model bez modela - sadržaj se može iskazati s jednim, s dva ili s tri podatka. Model se
uporabljuje kada se sadržaj polja u “pozivu na broj” ne stavlja pod kontrolu kontrolnog broja.

Model 01 - sadržaj se može iskazati s jednim, s dva ili s tri podatka. Model se uporabljuje kada se cijeli sadržaj “poziva na broj” stavlja pod kontrolu jednoga kontrolnog broja.

Model 02 - sadržaj se može iskazati s jednim, s dva ili s tri podatka. Model ima dva kontrolna broja, koji se izračunavaju odvojeno za podatak P2 i za podatak P3. Podatak P1 nema kontrolnog broja. Ako se sadržaj iskaže s dva podatka, smatra se da su popunjeni podaci P1 i P2.

i tako dalje...

Dakle u svim pozivima na broj predstavljaju problem ti kontrolni brojevi koji se dobiju izračunom i ako to ne odgovara, nalog ne prolazi. Onda je dobro stavit u model '00' (vrši ručna kontrola) ili '99' (bez poziva na broj, naravno ukoliko nije potreban)

truli45
30.11.2010., 00:27
Ljudi zna netko kako se dođe do potvrde o plaćanju kod e-zabe za građane? Prošlog mjeseca sam imao opciju nakon obavljene transakcije da ispisem potvrdu ili da mi ju posalju, mailom ili postom, a sada nista.

boky1979
30.11.2010., 01:55
Pregled plaćanja - Kunska plaćanja - Prikaži - otvori nalog koji ti treba klikom na redni broj.

Ispod naloga imaš:
Potvrda o plaćanju
Potvrdu o plaćanju Banka na Vaš zahtjev dostavlja poštom na Vašu adresu, e-mailom na adresu koju naznačite, ili ju možete preuzeti putem e-zabe(link za pdf).
Banka Potvrdu o plaćanju dostavlja e-mailom sa svoje službene e-mail adrese [email protected]. Potvrda o plaćanju sastavljena je elektroničkim putem i valjana je bez potpisa. Elektronički zapis potvrde pohranjuje se u Zagrebačkoj banci. Dostava Potvrde o plaćanju poštom i putem e-maila podliježe naplati naknade sukladno Tarifi naknada za usluge Zagrebačke banke d.d.

Želim dostavu potvrde:
na e-mail adresu (mail)
poštom, na adresu (tvoja adresa)

truli45
30.11.2010., 22:47
otvori nalog koji ti treba klikom na redni broj.

Thanks. Ovo me mučilo. Nije baš intuitivno. Da je redni broj podcrtan izgledalo bi kao da je to link, ovako sam mislio da je to samo radi numeriranja.

Također, trebao sam pročitati upute za korištenje prije nego sam počeo koristiti zabu i prije nego sam postavljao pitanje ovdje.

boky1979
01.12.2010., 00:37
Hehe, sve 5! ;)

mare555
02.12.2010., 22:35
Može pomoć!!! Novi korisnik sam (poslovni), napravila sam usb key instalaciju i registraciju i zanima me kako se pokreće token da bi mogla unijet pin i da mi izbaci appli1???

boky1979
02.12.2010., 23:19
Mislim da je token isti... Kod prvog pokretanja moraš upalit token (imaš trokutić na tastaturi). Upišeš pin koji si dobila od strane banke, nakon toga će te tražit novi pin koji sama generiraš, a potom da ga potvrdiš. Nakon toga ti se pojavi APPLI -, pritisneš 1 i izbaci ti jednokratnu zaporku.

mare555
02.12.2010., 23:30
Meni je taj trokutić na f9 al niš mi se ne događa kad ga stisnem?? ne kužim

boky1979
02.12.2010., 23:32
Koji token imaš?

Marlea
02.12.2010., 23:32
Pa što poslovni isto imaju token? Ja sam bila uvjerena da imaju čitač i karticu i da je to to :ne zna:

mare555
02.12.2010., 23:38
mali crni usb stick

istojano
03.12.2010., 06:39
Mom tokenu nakon 4 godine "krepala" baterija...na moju "srecu" sam trenutno u Njemackoj i nemam pristup E-zabi bas sad kad mi najvise treba...zvao sam info telefon u E-zabi i kazu novi token mozes dobit samo direktno od bilo koje Zaba poslovnice u hrv...ako si vani nema rjesenja...:ne zna:

boky1979
03.12.2010., 11:50
Da, njihovi tokeni nisu s nekom logikom... Kad krepa, moraš u poslovnicu po novi. U drugima uredno mijenjaš baterije...

bubicaa
08.12.2010., 18:47
Ja sam ili poglupila ili ne znam što...ali ne mogu si više izlistati provedene naloge (plaćanja).

Help?

I kad kliknem da prikaže ih arhive neće, i kad tražim zaprimljene naloge, ništa

edit - što god označim, prikazuje mi samo naloge do kraja 8.mjeseca. Neka greška?

Živo Blato
20.12.2010., 17:40
Htio bi preko ezabe uplatiti novac na račun u hypo banci. Problem je u tome da se račun sastoji od 9 brojeva, a ezaba traži 10. Kako to riješiti?

Marlea
20.12.2010., 18:40
Zatraži ispravan broj od primatelja

Živo Blato
20.12.2010., 19:03
Ispravan je broj. Račun je moj i ima devet znamenaka.

boky1979
20.12.2010., 21:52
Račun ne može imati 9 znamenaka. Krivi broj gledaš. Kakav ti je to račun u Hypo banci? Možeš i na pp.

Marlea
20.12.2010., 21:57
Svi računi imaju 10 znamenaka.

firestarter_17
29.12.2010., 00:23
zblokirao mi se token :facepalm:

upisao sam pogrešno 3 puta onaj kod i sad mi piše da je zaključan i daje mi neki sedmeroznamenkasti pin...što sad dalje s tim? :ne zna:

Marlea
29.12.2010., 00:43
Jedino ga u poslovnici možeš otključati.

bubicaa
29.12.2010., 08:52
Jel ima još tko osim mene problema s pregledom plaćanja, tj. naloga? Još uvijek mi ne izlistava nove provedene naloge :ne zna:

boky1979
30.12.2010., 11:49
Kako ti ne izlistava nove provedene naloge? Meni radi bez problema...

bubicaa
30.12.2010., 12:43
Neće, tražila sam nalog proveden prije mjesec dana da ga spremim u predloške, i neće mi ga pokazati. Nikako... Ali one iz 7 mj normalno pokaže...

boky1979
31.12.2010., 14:34
Zato šta ti se nalog iz 7. mjeseca nalazi u linku 'arhiv', a nalozi od 25.08. do danas se nalaze u linku 'prikaži'...

Kad nađeš navedeni nalog, klikni na njegov redni broj, potom 'novi nalog iz prikazanog' i to je to... ;)

bubicaa
31.12.2010., 16:05
aaa sad mi radi :)

Prije nije, pisala mi kao neka greška, da nema naloga za prikazati :)

boky1979
31.12.2010., 17:12
Hehe, bitno da radi... ;)

Goleo
04.01.2011., 22:43
zna li itko, prihvaćaju li u MUP-u potvrdu s e-zabe o uplati u drž. proračun (putovnica)...glupo mi je platit opću uplatnicu u banci i dat za to 10 kn, kada to imam besplatno...
da, pokušala sam nazvat službu koja izdaje dokumente, ali nakon što sam pričala s nekoliko policajaca i nijednom relevantnom osobom za slučaj, ovdje tražim odgovor...

Marlea
04.01.2011., 23:16
Meni su prihvatili za nešto, ali sad više ne znam za što. I to mi je i dan danas smiješno. Platila sam to nešto prije cca 2 godine. Dam teti tu potvrdu s e-zabe. Ona ju pogleda i kaže u stilu: hmm, da to je taj novi način plaćanja. Samo malo da provjerim jel to u redu.
Već sam se bila nabrusila na svađu. Ona se vrati, da, da sve u redu. :D

boky1979
05.01.2011., 11:05
Na svakoj potvrdi postoji broj autorizacije koji se može provjerit... Kad kaže da neće prihvatit jer potvrda može bit krivotvorena, pozovem se na taj broj autorizacije i broj za provjeru. ;)

Goleo
07.01.2011., 18:45
thns, Marlena i boky...prošlu godinu smo imali svakakvih čudesa u policiji radi dokumentata, ulica, katastra i sl. tako da mi se diže kosa na glavi od same pomisli da mi odbiju uplatnicu...

bubicaa
12.01.2011., 19:32
OK, zašto sad više u e-zabi ne mogu besplatno dobiti pdf od transakcije? Jel to tek kad bude proveden? Sad piše da čeka provedbu

I napravili su glupe promjene, pripremim nalog, napiše mi koju bi mi naknadu za to zaračunali, pa piše da to ovisi o paketu koji imam (kak se to već zove). Pa provedem nalog, i onda napiše da je naknada 0 kn. Zbunjujuće...

edit. skužih, to valjda dio promjena od 1.1. nalog koji sam dala a da je primatelj u zabi je odmah proveden, van zabe čeka sutra (idući radni dan)

mkrajaci
13.01.2011., 10:37
Eto sve si sama skužila, sve te novosti su zbog novog platnog prometa i trenutno nemože biti drugačije.

kreso0405
14.01.2011., 12:10
ej ljudi trebam uplatit jednom dečku novce al več dugo nisam ništa nikome uplatila preko ezabe
i vidim da je dosta drugačije jel je netko uplačivao sad s novom zabom ako je molim vas da mi pomognete
oko toga puno hvala marina

bubicaa
14.01.2011., 12:23
Pa nije ništa drugačije, sve se isto popunjava. Jedino svugdje ostavljaš kune, ništa drugo se nije mijenjalo u obrascu

Živo Blato
20.01.2011., 21:12
Kako se sada uzima potvrda transakcije u pdf-u? Transakcija je provedena, idem na popis plaćanja, ali nigdje nemogu naći .pdf za skinuti.

bubicaa
20.01.2011., 21:15
Meni je normalno bilo... kad sam na popisu plaćanja kliknula broj plaćanja i ušla u to plaćanje,dolje mi je nudilo sve opcije za pdf

Inače, ako si sad plaćao, još nije provedeno, i nema još pdf-a

Alkemicharka
20.01.2011., 21:31
Kako se sada uzima potvrda transakcije u pdf-u? Transakcija je provedena, idem na popis plaćanja, ali nigdje nemogu naći .pdf za skinuti.

Ja sad trenutno ne mogu otvoriti svoju e-zabu ali mislim da to možda ima veze sad sa ovim novim da se nalozi provode drugi dan ako su transakcije izvršene popodne. Ja sam prošli vikend nešto plaćala i nalog je bio proveden tek u ponedjeljak, a do tada je valjda bio na nekakvom čekanju i nije mi iznos bio skinut sa računa. Provjeri si stanje. Ako ti nije iznos manji na stanju, nalog je očito još na čekanju:ne zna:

Živo Blato
21.01.2011., 17:18
Jučer mi je nekaj štekalo, bile su transakcije provedene, ali nije mi htjelo otvoriti. Sad radi.

SemiKvazi
23.01.2011., 17:54
kaj ako neko od briznih ukucana slucajno baci token u smece? :rolleyes:
bude problema pri trazenju novog?

Marlea
23.01.2011., 21:09
Ma ništa strašno. Prijaviš gubitak i platiš 200 kunića :D

Pa kud u smeće?

SemiKvazi
23.01.2011., 21:33
haha prekrasno...mislim da necu dozivjet novi token :D

a u smece jer je baka mislila da je "ono malo plavo s gumbicima" kalkulator za djecu koji vise nikom ne treba x_x

pff 200 kuna za 20 g plastike, pa kaj su oni normalni...a nikad ga takla nisam i taman kad sam skuzila da bi mi dobro dosao...evo bake >_<

Marlea
23.01.2011., 22:31
Onda čeka neki njihovu akciju. Imali su prije nekoliko to za đabe. No ako ćeš ikad zatvarati račune onda moraš vratiti token ili platiti naknadu.

leona4
27.01.2011., 14:02
nisam sigurna da li je već postavljeno ovo pitanje...ali evo,

može li se putem e-zabe prebaciti novac sa osobnog žiro računa na osobni tekući račun u zabi?
znači, sam sebi izvršiš isplatu-uplatu.

pretpostavljam kako nije problem, ali za svaki slučaj..možda netko ima već iskustvo.
Hvala!

Ancient Mariner
27.01.2011., 15:10
Naravno da možeš. Naknada 0 kn.

mkrajaci
28.01.2011., 07:00
nisam sigurna da li je već postavljeno ovo pitanje...ali evo,

može li se putem e-zabe prebaciti novac sa osobnog žiro računa na osobni tekući račun u zabi?
znači, sam sebi izvršiš isplatu-uplatu.

pretpostavljam kako nije problem, ali za svaki slučaj..možda netko ima već iskustvo.
Hvala!

Preko naloga pod e-plaćanja, primatelj si isto ti samo stavi broj svog žiro računa pod račun primatelja. Na takav naćin možeš seliti unutar većine svojih računa.

BACARDI
09.02.2011., 21:51
Do danas sam sve račune normalno plaćala i za svaki sam dobila uvid da je transakcija uspješno provedena. Međutim danas mi je račun za grijanje uredno prošao, a za elektru mi piše "čeka provedbu".
Šta to točno znači? I zašto čeka, zašto odma provedba nije provedena?

:confused:

Alkemicharka
09.02.2011., 23:41
Do danas sam sve račune normalno plaćala i za svaki sam dobila uvid da je transakcija uspješno provedena. Međutim danas mi je račun za grijanje uredno prošao, a za elektru mi piše "čeka provedbu".
Šta to točno znači? I zašto čeka, zašto odma provedba nije provedena?

:confused:

Možda si ga plaćala popodne?:ne zna:

bubicaa
10.02.2011., 00:11
Da, ako plaćaš kasnije popodne, uzmu ti pare tek kad opet sustav proradi, znači drugo jutro. Ako platiš u petak popodne, pare ti uzmu tek u pon ujutro

BACARDI
10.02.2011., 06:47
Možda si ga plaćala popodne?:ne zna:

Yes.... popodne ! il bolje reći navečer.. al za jedan račun su pare uzeli, za drugi nisu...tj" na čekanju sam"

bubicaa
10.02.2011., 08:43
Koliko se sjećam, uzmu pare ako si plaćala na račun unutar ZABE, jer je to u kući i ne trebaju slati pare dalje... :misli:

mkrajaci
10.02.2011., 09:24
NKS (nacionalni klirički sustav) preko kojeg idu sva plačanja izvan banke preuzima naloge do 14:30 svakog radnog dana. Sve što je kasnije ide sljedeći radni dan.

messi_10
13.02.2011., 07:44
dakle zanima me dali je moguće preko interneta u Zagrebačkoj banci uplatiti novce na drugi račun?
Hvala

Anasib
13.02.2011., 10:06
da, uplatu možeš izvršiti na drugi račun u Zabi ili drugi račun u drugoj banci

messi_10
13.02.2011., 10:26
da, uplatu možeš izvršiti na drugi račun u Zabi ili drugi račun u drugoj banci

možeš ako ti nije problem to malo pojasniti?
gdje i kako?

cilla
13.02.2011., 14:24
otvoriš nalog za plaćanje
pod primatelj upišeš podatke kome uplaćuješ, i njegov broj računa
i provedeš transakciju

bubicaa
13.02.2011., 14:36
Naravno, uz uvjet da imaš ugovorenu e-zabu... nije mi jasno da li to autorica već ima...

3007
14.02.2011., 00:48
I ako se radi o kunskoj uplati. Devizne samo na vlastiti račun.

Sashica
16.02.2011., 09:07
Haj,

nedavno sam uzela u ZABI uslugu Internet bankarstva. Nisam je još počela koristiti.

Zanima me koliko je to sigurno, jeste imali nekih problema?

Mogu li preko toga vidjeti svoje obavljene transakcije na deviznom računu i isprintati neku potvrdu (da ne plaćam tu potvrdu u banci) - to mi treba za prijavu poreza.

Tenks :D

lili p.
16.02.2011., 16:42
Ja godinama koristim i nikad nisam imala nikakvih problema.
Možeš isprintati sve što ti je potrebno :)

Sashica
16.02.2011., 22:02
OK, tenks :)

mr. X
19.02.2011., 19:57
imam jedan problem sa zabinim usb keyom

znaci htio sam instalirati zabin usb key na drugo racunalo, pratio sam upote i sada mi javlja sljedecu poruku

"An attempt to authenticate with a client certificate failed. A valid client certificate is required to make this connection. " pokusao sam sve zivo ali nece, kada odem u njegov program etoken pki client tamo mi uopce nije vidljiv certifikat, pokusao sam ici na zabinu stranicu da obnovim certifikat ali isto nula bodova javlja error "Umetnite kriptografski uredaj ocekivanog certifikata i pokusajte ponovno"

inace taj usb key je od starog i ima obrt pa mu je svakodnevno potreban evo sad vec 1 dan bez njega jos je sad i vikend, stvarno mi nije jasno zasto su ga tako zakomplicirali

stvarno svaka pomoc je dobro dosla

JVC
20.02.2011., 10:58
ta e-zaba je toliko komplicirana sve moraš ručno unosit!

Anasib
20.02.2011., 11:03
nazovi njihovu službu za korisnike i nek ti pomognu. bit će gotovo za par minuta a ovako ćeš se mučit bezveze :mig:

mr. X
20.02.2011., 13:55
nazovi njihovu službu za korisnike i nek ti pomognu. bit će gotovo za par minuta a ovako ćeš se mučit bezveze :mig:

poslao sam ih email jucer ali nista od odg
a koliko sam vidio da nemaju 7/24 dostupnost pa je opet banana, budem probal sutra a i pitanje koliko ce biti od pomoci

bas kao sto je gospodin gore napisao, nista od toga nisam kompliciranije vidio

koristim vec par godina pbz, nije bilo bi jedne greske, od kako se uzme kartica i token za 20s si unutra nikakvi dodatni softveri ili sta ja znam

Anasib
20.02.2011., 14:15
nemoj mail, imaju oni službu za korisnike e-zabe. tel: 01/ 3789-888. probaj na taj telefon

.keskin.
23.02.2011., 10:37
Htio bi otvoriti devizni račun i razmišljam da to napravim u ZABA-i.

Dali je moguće otvoriti samo devizni račun tamo bez tekućeg itd. i koliko bi koštao e-zaba godišnje?

mkrajaci
23.02.2011., 10:47
Nazovi info centar zabe: 0800 00 24

Tamo će ti reći.

dany21
28.02.2011., 18:26
Šta se dešava sa Zabom? zašto više im ne radi stranica za logiranje :confused:

mkrajaci
28.02.2011., 18:50
Bilo je malo problema, sad je ok.

gka14
01.03.2011., 13:37
Htio bi otvoriti devizni račun i razmišljam da to napravim u ZABA-i.

Dali je moguće otvoriti samo devizni račun tamo bez tekućeg itd. i koliko bi koštao e-zaba godišnje?

Možeš otvoriti samo devizni za 5 kn mjesečno ali ako želiš uz njega E-zabu moraš imati i tekući, sve skupa (devizni, tekući i e zaba u paketu) ti košta 20kn

tomisla
21.05.2011., 17:08
zanima me kako da dodem do tog tokena i broja,jel moram u poslovnicu ic ili mogu preko interneta do tog broja,je... ti token:s

Marlea
21.05.2011., 17:32
Pa jel imaš token?

Herzeg Bosanac
21.05.2011., 18:27
zna li neko kako preko E-zaba E-tradea trgovati na medjunarodnim burzama..
isto tako, jel postoji neko ko cesto koristi ZBI link i E-trade? ako ima molm da se javi na PM imam par nejasnoca ;)

mkrajaci
21.05.2011., 19:15
zanima me kako da dodem do tog tokena i broja,jel moram u poslovnicu ic ili mogu preko interneta do tog broja,je... ti token:s

Token je kriptografski uređaj kojeg dobiješ u poslovnici kad ugovoriš ezabu. Bit će uskoro i virtualnih tokena koji idu na mobitel, ali i za to moraš u poslovnicu.

zna li neko kako preko E-zaba E-tradea trgovati na medjunarodnim burzama..
isto tako, jel postoji neko ko cesto koristi ZBI link i E-trade? ako ima molm da se javi na PM imam par nejasnoca ;)

E-trade je samo za našu burze, nema pristup na međunarodne, znaći samo crobex. Nije ti to baš neka usluga, bolje uzeti nekog specijaliziranog brokera za našu burzu, potraži na hrportfolio.com

kumbang
22.05.2011., 11:14
pozz svima :D

po token ides u poslovnicu, al moja preporuka je m-zaba, fenomenalna aplikacija koju sad podrzavaju gotovo svi mobiteli, a puno brza i jednostavnija od e-zabe

koga zanima ZBinvest link neka mi se javi s pitanjima, e-trade po meni isto super stvar, samo treba bit oprezan zbog naknada :D

Herzeg Bosanac
22.05.2011., 19:00
E-trade je samo za našu burze, nema pristup na međunarodne, znaći samo crobex. Nije ti to baš neka usluga, bolje uzeti nekog specijaliziranog brokera za našu burzu, potraži na hrportfolio.com

ma posluzit ce za sad, dok se malo naucim kako se igra s burzama ;) jedinu stvarnu zamjerku koju imam je cijena transakcije, min. 50 kuna sto u biti znaci da za svaku kupovinu manju od 10.000 kn placam previse za naknadu...

mkrajaci
22.05.2011., 20:03
Zato i kažem da je etrade kod ezabe banana.

Herzeg Bosanac
24.05.2011., 13:30
znas li mozda kako ide sa registracijom dionica kupljenih preko e-trade e-zabe sa SDA (ili kako se sad zove, SKDDom)? Na prijmer, kupio sam neke dionice, i ako i kad bude dividende na njima, jel ce to automatski da ide ili moram nesto psoebno javljati se u SKDD?
hvala :)

Grand Funk
24.05.2011., 14:18
Poz,

dobio sam refund od Amazona ali umjesto da mi se umanjio aktualni mjesečni račun za Mastercard(kao što je slučaj kod paypal-a), meni je taj iznos sjeo na moj devizni račun. Kako da ja tu lovu prebacim na tekući? Moram do banke ili to može preko e-zabe?

Herzeg Bosanac
24.05.2011., 14:24
ako taj devizni racun 'vidis'na e-zabi, onda moze.. :kava:
samo uplatis sam sebi sredstva sa deviznog na tekuci, obracunat ce ti po kupovnom tecaju za devize

mkrajaci
24.05.2011., 16:45
znas li mozda kako ide sa registracijom dionica kupljenih preko e-trade e-zabe sa SDA (ili kako se sad zove, SKDDom)? Na prijmer, kupio sam neke dionice, i ako i kad bude dividende na njima, jel ce to automatski da ide ili moram nesto psoebno javljati se u SKDD?
hvala :)

Ako si kupio dionice preko etrade-a od ezabe onda su dionice automatski registrirane u SDA. Registracija je trebala za one dionice koje su kupljene u javnoj nabavi tipa INA t-com itd.

Ako ti je nešto sumljivo zovi na SKDD na telefon i reći će ti.

Poz,

dobio sam refund od Amazona ali umjesto da mi se umanjio aktualni mjesečni račun za Mastercard(kao što je slučaj kod paypal-a), meni je taj iznos sjeo na moj devizni račun. Kako da ja tu lovu prebacim na tekući? Moram do banke ili to može preko e-zabe?

Kako ti je kolega herceg bosanac napisao, samo popuni nalog za plačanje, stavio sebe kao primatelja sredstava, sljeve strane u nalogu odaberi devizni račun, s desne kunski, valute koje trebaš razmjeniti i u svrhi si stavi npr prodaja deviza, provedi nalog i lova je odmah na željenom računu.

Herzeg Bosanac
24.05.2011., 18:57
radi cak i kad ne navedes 'svrhu' ;)

mkrajaci
25.05.2011., 13:58
Svrha je za vlastitu evidenciju.

coopy
03.06.2011., 11:55
Jel zna netko jel se može preko e-zabe prebacit novac s mastercarda na tekući račun,tj da ne moram ići u banku,nego to sve obavit od doma,radi se o prebacivanju novaca zbog pokrivanja minusa na tekućem računu

mkrajaci
03.06.2011., 12:33
Nejde preko ezabi, a mislim da ni u poslovnici. Možeš recimo dići gotovinu na bankomatu masterom i onda tu gotovinu uplatiti na račun preko depozitnog bankomata.

08000024 nazovi pa pitaj za poslovnicu.

Eridan
26.07.2011., 20:07
Imam sljedeći problem

Trenutno imam devizni račun u ZABI i otvorio sam novi u Erste.
A zanima me da li je moguće putem e-zabe prebaciti sredstva sa tog vlastitog ZABA devzinog na vlastiti devizni u Erste banci? I ima li kakvih međutroškova kod te transakcije, ako je moguća naravno. Ili je potrebno ipak otići u banku osobno i zatražiti transfer.

Pokušao sam e-zaba opciju ali baca grešku da kod deviznih naloga datum ne može biti postavljen u budućnost. A sustav automatski postavi datum na dan kasnije i ne da mijenjati. Pa mi ta situacija nije baš jasna.

PS. Ispričavam se ako je ovo pitanje već negdje bilo postalvjeno, ali nisam uspio naći odgovor.

mkrajaci
26.07.2011., 21:31
Nažalost greška koju dobivaš ne pomaže, prava istina je ta da preko ezabe nema deviznog prenosa u drugu banku ili drugoj osobi, Devizni prijenos je moguć samo unutar istog poslovnog odnosa. Znaći samo možeš sam sebi uplatiti ili isplatiti s deviznog računa. Za sve ostalo moraš devize promjeniti u kune stavljanjem na tekući ili žiro račun i onda nalogom preseliti u drugu banku ili drugoj osobi. Devize još nejdu preko ezabe, valjda će uskoro to omogućiti, :ne zna: kada.

bubicaa
26.07.2011., 21:34
Valjda će se to moći kad se bude smjelo drugoj osobi uplaćivati devize. Jer zaba ne zna da ti uplaćuješ devize na svoj račun u drugoj banci, nemaju uvid u to.

mkrajaci
27.07.2011., 05:48
Toćno tak.

Mg.Aloisis
18.09.2011., 19:56
jel ima tko možda danas problema s pristupom stranici e-zaba za građane, stalno me upozorava da je stranica nesigurna i da je došlo do proboja osiguranja, a ja bi zbilja trebala nešto provjeriti na svom računu:504:

bilokoje
18.09.2011., 19:58
Je, i meni je to bilo, ali sam svejedno kliknula i ušla. Nije da imam milijarde na računu pa se bojim :zubo:

Mg.Aloisis
18.09.2011., 20:02
Je, i meni je to bilo, ali sam svejedno kliknula i ušla. Nije da imam milijarde na računu pa se bojim :zubo:

nemam ni ja, ali čuvam to malo što imam :zubo:

boky1979
18.09.2011., 20:11
To je upozorenje da se ide na unsecure stranice (https:), nema to veze s bankom. Može se uredno raditi...

Teaa88
23.10.2011., 00:00
Zanima me dal mogu s svog računa u Zagrebačkoj banci(žira) prebaciti nešto love na svoju karticu iz HYPO banke na koju imam otvoren paypal račun, kupila bi nešto preko neta a neda mi se do banke polagat novce, pa da pitam je moguće da izvršim kao uplatu na svoj račun s vog računa? Oprostite ako je glupo pitanje, al nisam ni čula da se može, a ni da se ne može..:ne zna:

WilliamsF1
23.10.2011., 00:53
Pa naravno da možeš. Samo ti se neće odmah vidjeti na HYPO računu.

Grx
04.12.2011., 17:17
Pozdrav, malo je možda blesavo pitanje (ne znam da li spada u ovu grupu), ali evo ovako:

dobio sam papir u KBC Rijeka da moram platiti nekakvo nenaplaćeno učešće. Na papiru piše žiro račun, a prilikom uplate potrebno je navesti poziv na broj koji ima 13 znamenki. Model nigdje nije naveden.

Kad pokušam napraviti uplatnicu na e-zabi, javlja mi grešku "pogrešan poziv na broj". Probao sam "od oka" modele 00, 01, 99, ali ništa.

Koliko vidim na Fini (www.fina.hr/lgs.axd?t=16&id=11452), ne postoji model koji bi imao 13 znakova bez kontrolnog broja, a prilično sam siguran da ovaj nema kontrolni broj jer je zadnjih 5 znamenki broj potvrde.

Da li netko ima ideju kako bih to mogao uplatiti?

somied
04.12.2011., 17:22
Ne upisuj nista u poziv na broj... Ostavi prazno.

Grx
04.12.2011., 17:31
Ne upisuj nista u poziv na broj... Ostavi prazno.

To će vjerojatno raditi, ali, ako mi već piše "prilikom uplate navedite poziv na broj"?

Kasnije će ispasti da nisu evidentirali kako treba pa ću bit na sto čuda? :brukica:

Marlea
04.12.2011., 18:44
13 znamenaka bi bio JMBG :misli: Ja bih eventulno stavila OIB. Mislim da bez poziva na broj neće proći :ne zna:

STIB
04.12.2011., 18:53
S modelom 00 mora proći bilo koji poziv na broj (dozvoljene su samo znamenke i crtice)

aya
22.02.2012., 20:58
Molim nekog ako mi može sa sigurnošču potvrditi da se preko e-zabe može izvršiti uplata na pčelicu, dječju štednju. Pitam zato jer mi u banci nisu znali sigurno reči da postoji ta mogučnost...???!?!

Hvala unaprijed

Goleo
26.02.2012., 22:21
Molim nekog ako mi može sa sigurnošču potvrditi da se preko e-zabe može izvršiti uplata na pčelicu, dječju štednju. Pitam zato jer mi u banci nisu znali sigurno reči da postoji ta mogučnost...???!?!

Hvala unaprijed

naravno da može, vodi se kao dječja štednja, no, novcem ne možeš slobodno raspolagati, samo se može podići u banci odgovarajuća suma, ovisno o dobi djeteta i važećim propisima, za više od toga kontaktirati socijalnu službu

Zaleks
27.02.2012., 17:53
Molim nekoga da mi odgovori da li se moze prijaviti na e-zabu preko tokena? Meni javlja gresku i to da se ne moze povezati sa OTP. Dal je to samo kod mene ili je nesto do njih?

bubicaa
27.02.2012., 18:23
Upravo probala, meni radi...

Zaleks
27.02.2012., 18:35
Upravo probala, meni radi...

proradilo i meni. Hvala puno, ocito je bila neka trenutna greska :D

sipe
05.06.2012., 17:58
Sunce im njihovo, jel se ko još opekao na njihov novi govnjivi dizajn? Naime kako imam predloške, samo izmijenim poziv na broj i cijenu i stisnem nalog iz predložka, a sad je potrebno napraviti prvo ažuriranje. Majku im njihovu sad sam krivo uplatio i imam posla preko glave.

Alkemicharka
05.06.2012., 18:04
Sunce im njihovo, jel se ko još opekao na njihov novi govnjivi dizajn? Naime kako imam predloške, samo izmijenim poziv na broj i cijenu i stisnem nalog iz predložka, a sad je potrebno napraviti prvo ažuriranje. Majku im njihovu sad sam krivo uplatio i imam posla preko glave.

I mene je to jučer izmučilo dok sam se snašla:facepalm:. Ali kakvo ažuriranje radiš? S mojim predlošcima je sve bilo ok osim što je falila svrha uplate pa sam to morala upisati

sipe
07.06.2012., 17:16
I mene je to jučer izmučilo dok sam se snašla:facepalm:. Ali kakvo ažuriranje radiš? S mojim predlošcima je sve bilo ok osim što je falila svrha uplate pa sam to morala upisati
Na svakom računu izmjenim samo poziv na broj i iznos, pa platim. Znači po starom predlošku. Sad moram puno više pazit i 2x upisat. Sranje

sagena
11.06.2012., 16:00
Isuse, kako živciraju te promjene... šta nisu nedavno mijenjali nešto...:503::504::mad:

strijelčic@
14.06.2012., 16:33
Mene isto muči taj novi dizajn, nije mi jasno šta trebam upisati pod onaj IBAN kada me traži??? Wtf sad mi stari spremljeni predlošci ne vrijede više. Može mala pomoć? :503:

Anasib
14.06.2012., 22:56
onaj gornji od platitelja, klikni u to polje i otvori ti se padajući izbornik sa tvojim računima, samo biraš sa kojeg želiš platiti. ako plačaš komunalije, po sredini imaš broj računa (ili žir račun, tako nekako piše :lijena za otvaranje e zabe: ), označiš to i najnormalnije upsiuješ broj računa osobe (firme) kojoj plačaš. igrala sam se jučer 15 min na e zabi :rofl:

edit: ali imaš i oznaku iznad uplatnice da ti povuče neki stari predložak. ja ih nikad nisam radila jer sam bila lijena za to)

mell256
02.07.2012., 14:56
Za koliko vremena otprilike bi mi trebala biti vidljiva uplata iz inozemstva na deviznom?

I čekam da mi se pojavi refund na računu od 22.6. još ništa :( :rolleyes:

Maxxy
03.07.2012., 07:54
Meni je uplata iz inozemstva preko IBANa vidljiva isti dan.

STIB
03.07.2012., 09:39
Meni je uplata iz inozemstva preko IBANa vidljiva isti dan.Isti dan kad je uplaćeno u inozemstvu? :eek:
U kojoj zemlji'

Maxxy
03.07.2012., 20:25
U svakoj normalnom banci u HR!

mell256
03.07.2012., 20:28
meni je danas izvrsena uplata u Makedoniji putem Western Uniona, znaci do sutra bi trebalo bit vidljivo na mom racunu??
ili kako to ide preko WU?

Maxxy
03.07.2012., 20:41
WU je skup i koliko ja znam ne ide na račun, nego dobiješ gotovinu i pošti. Nisam nikad dobio lovu na taj način, pa nije 100%

mell256
03.07.2012., 20:44
tu piše da može :misli: http://savjeti.novac.net/blogovi/uplate-iz-inozemstva-na-tekuci-racun/
hocu li dobit neku obavijest ako moram ici u postu to podic ili?

edit: nasla sam odgovore :rofl:

Dancek
11.09.2012., 10:18
Jedno pitanje.
Kako najpovoljnije dobiti token od zabe?

ramzes 2
07.10.2012., 13:48
Prebacio bih 1400 eura s svog deviznog računa na kunski račun . nije moj ali sam ja opunomočenik.

Imam mjesečno 5 besplatnih transakcija.

Zanima me dali za ovu transakciju plačam kakvu proviziju ?

Znači 1400 e je u pitanju .

sampai1977
08.10.2012., 16:06
Pozdrav svima,jedno pitanje,ovako.Imam u Zagrebačkoj Banci stambenu štednju,i htio bi dio uplatiti na svoj tekući račun,isto u Zagrebačkoj Banci.Da li je to izvedivo internet bankarstvom,m-zabom,ili nekako drugačije,ili uopće nije moguće.

Anasib
08.10.2012., 20:46
prijenos sa stambene štednje na tekući račun? to je moguće samo raskidom ugovora ili istekom ugovora (ali i onda moraš u poslovnici ili psš-u potpisati zahtjev. i novac ti prebacuje psš). sam sa stambene štednje ne možeš prebaciti novce nikud.
ili nisam dobro shvatila pitanje? :ne zna: :misli:

Jobi
15.11.2012., 20:15
Pozdrav,

tražio sam malo po temama ali nisam našao ništa slično ovoj, pa sam otvorio novu, nadam se da će biti sve u redu s tim..

Uglavnom, zanima me sljedeće: imao sam normalno instalirane i aktivirane aplikacije m-zaba i zaba m-token na svom android mobitelu, međutim napravio sam reset mobitela i ponovno ih instalirao...

Problem je što sada ne mogu koristiti ni jednu ni drugu aplikaciju zato jer mi je potreban identifikacijski i aktivacijski kod. Identifikacijski imam, ali aktivacijski mi više ne vrijedi (koliko znam njega mi je banka poslala na mobitel).

Najgore od svega je što nemam pravi token nego samo onaj mobilni koji mi ne radi pa ne mogu posjećivati niti e-zabu! Molim pomoć što je moguće prije! Zahvaljujem ;)

boky1979
16.11.2012., 07:38
Ako imaš aktivnu e-zabu (token), ulogiraj se preko kompa i pošalji si aktivacijski ključ. Ako nemaš, nazovi 01/3789-888 i od njih traži da ti pošalju. ;)

Jobi
16.11.2012., 14:53
Ako imaš aktivnu e-zabu (token), ulogiraj se preko kompa i pošalji si aktivacijski ključ. Ako nemaš, nazovi 01/3789-888 i od njih traži da ti pošalju. ;)

hvala :) edit: pravi token nemam pa sam zvao- kažu ne mogu poslat oni nego moram u poslovnicu- pa evo čisto ako je još netko imao slični slučaj da zna

The Best F1 Driver
22.04.2013., 18:20
Nemam pojma zašto no eZaba ne radi nakon java updatea, znači prelaz sa stare verzije na novu verziju Java SE update 21...barem kad je u pitanju explorer 10/firefox 20.

Uglavnom ko ima eZabu nek izbjegava taj novi update...popio mi danas živaca i to poprilično:o

Ko je već napravio update i odjednom mu ne radi ima tu za skinut stara verzija:
Java SE 7 update 17 (http://www.oldapps.com/java.php) radi bez problema;)
Znači deinstalirati novu verziju i onda ponovno instalirati 7 update 17 i sve šljaka bez problema:)

mkrajaci
23.04.2013., 09:10
Nemam pojma zašto no eZaba ne radi nakon java updatea, znači prelaz sa stare verzije na novu verziju Java SE update 21...barem kad je u pitanju explorer 10/firefox 20.

Uglavnom ko ima eZabu nek izbjegava taj novi update...popio mi danas živaca i to poprilično:o

Ko je već napravio update i odjednom mu ne radi ima tu za skinut stara verzija:
Java SE 7 update 17 (http://www.oldapps.com/java.php) radi bez problema;)
Znači deinstalirati novu verziju i onda ponovno instalirati 7 update 17 i sve šljaka bez problema:)

To ti je stara stvar i više ne radi.

Znaći treba napraviti sljedeće:

1. Ukloniti sve jave s računala
2. Restart računala
3. Instalirati s java.com zadnju verziju (trenutno 7u21)
4. Restart računala

I sve radi normalno. Ako to ne pomaže onda nemate problema s javom nego s nećim drugim.

Pozdrav

mokry
08.05.2013., 21:58
Ima li netko problema s onom novom uslugom na e-Zabi, Financijski planer?
Naime, ugovorio sam ju online prije više od tri tjedna i od tada mi stoji poruka:

"Priprema podataka je u tijeku. Financijski planer bit će spreman za korištenje kroz nekoliko minuta. Nakon toga, Financijskom planeru možete pristupiti putem linka "Financijski planer Novo!" u glavnom izborniku e-zabe."

Prije tjedan dana poslao sam mail službi za korisnike i rekli su da "informatička služba radi na otklanjanju problema", no eto do danas još nije otklonjen. :rolleyes:

Freyr
25.05.2013., 22:58
Ovako ljudi, danas sam preko ezabe napravio predložak i istim uplatio novce jednoj osobi na IBAN.
potpisao sa tokenom i na kraju je pisalo da je transakcija uredno provedena.

Obrisao sam predlozak jer ganeču više koristiti, uglavnom nigdje nema opcije da napravim odma nalog bez predloška.

I gledam promet na računu i ne pronalazim ono sto sam danas uplatio,

Jesam li ja uplatio kaj ili nisam ????????
Zasto ne izbaci neku obavjest ako nisam uplatio nego da se moram pitati ???

Rango bear
25.05.2013., 23:50
Mozda ti jos nije provedena transakcija, pogotovo ako je u neku drugu banku, I zato je stanje jos uvijek isto dok se ne provede

Freyr
26.05.2013., 00:34
Mozda ti jos nije provedena transakcija, pogotovo ako je u neku drugu banku, I zato je stanje jos uvijek isto dok se ne provede

ej malo sam detaljnije gledao po zabi i našao opciju "pregled plačanja" i tamo je transakcija uredno provedena no koliko ja vidim ćeka datum 27.5 a dotad mogu opozvati plačanje.
Ja nisam dirao datume, uglavnom onako je kako je podešeno po defaultu, nego pitanjce za vas iskusne dali to znači da ce ubuduce trebati 1 dan da bi uplata nekome sjela na račun ???

Rango bear
26.05.2013., 00:49
To je normalno ako se radi o transankciji na racun druge banke.

Ako je u kasnijim satima, placanje se provodi drugi dan, dobio si o tome objasnjenje kada si stisnuo provedi placanje sigurno ;)

Da si prebacivao novce u Zabu odmah bi se provela transakcija.

Freyr
26.05.2013., 01:51
aha, hvala

ej ako mi mozes pojasniti

čemu sluzi "poziv na broj" recimo poneke ponude traže da se to popuni
Ima jedna mala kućica i velika za upis

STIB
26.05.2013., 20:21
Poziv na broj služi primatelju plaćanja da uplatu poveže sa svojom evidencijom (dugovanja ili slično)
U malu kućicu se piše dvoznamenkasti "model" (to je šifra za način kontrole ostalih brojeva), u veliku kućicu se upisuje ostatak.
Uobičajeni naziv za taj podatak je i referenca.

AnAngel
27.05.2013., 11:46
Imam problem s otvaranjam stranice zabe. Vec par dana stranicu ne mogu učitati. Probala sam i više verzija jave i isti kuki.
Već sam luda i ne znam što da radim. Trenutno koristim javu 7u21 i firefoy 21. Jel ima itko isti problem i zna mozda kako to riješiti? tnx :)

AnAngel
27.05.2013., 16:05
^^ da se nadovežem na svoj post, i ako će itko imati frke s istim problemom kao ja.
Našla sam riješenje, u google upišem zaba.hr i to je jedini način da mi otvori stranicu.
Probala sam instalirati više verzija jave ali nije pomoglo samo ovaj gore način šljaka :w

Freyr
27.05.2013., 16:46
^^ da se nadovežem na svoj post, i ako će itko imati frke s istim problemom kao ja.
Našla sam riješenje, u google upišem zaba.hr i to je jedini način da mi otvori stranicu.
Probala sam instalirati više verzija jave ali nije pomoglo samo ovaj gore način šljaka :w

znaš, možda je do browsera, probaj google chrome http://www.google.com/intl/hr/chrome/browser/

on je prema testiranju ispao najsigurniji preglednik. Ako ti on ne paše onda ga koristi samo za bankarstvo a za sve ostalo firefox.

martina318
12.06.2013., 21:58
...može pomoć
...dvgodišnji sin mi se dočepao tokena Zabe, potiskao bezveze brojeve i zaključao ga. 'FAIL 3'.
Šta da radim?
hvala, ako može inbox, tako ću najprije vidjeti odgovor..

Anasib
12.06.2013., 22:22
u najbližu poslovnicu sa tokenom i rješeno za minutu :mig:

boky1979
12.06.2013., 22:46
...ili nazvat 01/3789-888. ;)

Lillyrosee
27.06.2013., 15:30
Da li moram ja osobno na svim predlošcima koja koristim kod plaćanja internet bankarstvom unositi IBAN, ili... ?
:ne zna:

boky1979
27.06.2013., 23:50
ne, imaš ispod link 'konvertiran račune primatelja u IBANe'

Lillyrosee
28.06.2013., 17:39
ne, imaš ispod link 'konvertiran račune primatelja u IBANe'

Aa... :bonk:
Hvala... :)

Carla Marx
06.07.2013., 23:44
...može pomoć
...dvgodišnji sin mi se dočepao tokena Zabe, potiskao bezveze brojeve i zaključao ga. 'FAIL 3'.
Šta da radim?
hvala, ako može inbox, tako ću najprije vidjeti odgovor..

u najbližu poslovnicu sa tokenom i rješeno za minutu :mig:

...ili nazvat 01/3789-888. ;)

Ja sam upravo skužila da sam sama sebi zaključala noseći ga u torbi bez futrole, FAIL 4. Više ni ne mogu upisivati brojeve. Valjda će se moći riješiti u poslovnici.

Hoće li mi to naplatiti?

Anasib
07.07.2013., 07:18
neće :mig:

Carla Marx
07.07.2013., 12:04
Super, hvala. :mig: