View Full Version : Najbolji brand za opremu /planinarenje & trekking
intrepidCRO
15.01.2009., 11:19
Pozdrav svima !
Uskoro ću se otisnuti u jedan dio svijeta gdje ću imati prilike dosta boraviti na visnama iznad 3500-4000 metara...
Planinario nikad nisam. Trekking mi je malo bliži. Ono što sam siguran je da ću htjeti biti aktivniji dok sam gore, ali svjestan sam da mi treba i kvalitetna oprema (ne radi se o par dana, nego par tjedana-i do mjeseci)...
E sad..bio u Iglu športu i izmrcvario tipa koji radi od gaća , preko cipela, vreća za spavanje, štapova za hodanje ... ma svega...ali kako ne želim potrošiti 20.000 kuna na jednom mjestu...zanima me slijedeće:
1. s obzirom da Iglu ima određene brandove, koji osim tamo viđenih se smatraju best buy na tržištu?
2. isplati li se ova roba kupovati vani, npr, Slovenija, Mađarska, UK, USA? ako da, imate li iskustva i gdje (koji dućan)...surfam netom pokušavajući doći do nekih statistika, ali siguran sam da će mi nečije konkretno iskustvo pomoći..ako ga imate naravno :D
hvala unaprijed
pakleni_patuljak
15.01.2009., 11:39
za visoko gorje je broj jedan mammut.
skup je za popizdit, al svaka njihova stvar doista vrijedi svake lipe.
naravno, ako ti je mammut doista potreban.
ako se ne radi o ekstremnim uvjetima, onda je i north face itekako dovoljno kvalitetan, a cijenom koštanja daleko prihvatljiviji od mammuta.
millet je na istoj razini, ali ponuda u hr je lošija, a ne može se niti mjerit sa ponudom north facea na netu, pogotovo kad se radi o ebay-u.
(e da, za ebay te moram upozorit... kruži jako puno kopija north facea pa nikako kupovat iz istočnih zemalja, pogotovo ne iz tajvana i kine.)
gojze broj 1 su la sportiva.
naravno, mislim na 2 top modela.
ispod njih možeš birat i konkurentske brandove kao što je millet, garmont, ...
Mladenac
15.01.2009., 18:23
Sad su u Austriji popusti, pa bi ti bilo zgodno otići.
I sve ovisi kaj si kupuješ od kojeg proizvođača.
Odabir materijala isto je važan.
Pa moglo bi se naći i više od 20 kkn :D
conan12
16.01.2009., 13:46
teško je reći koji je brand best buy
Poznatiji su brandovi (skuplji)
Odjeća:
Patagonia,Mamut, North Face, Millet...
Best Buy?
Salewa:ne zna: Neki modeli Karibua :ne zna:
Obuća
La Sportiva, Garmont, Salamon, Millet...
Best Buy?
Alpina :ne zna: Salewa:ne zna:
Tehnička oprema
Black Diamond, Grivel, Cassin,
Best Buy?
Camp:ne zna:
conan12
16.01.2009., 13:55
i ovi imaju odličnu opremu:
http://www.lowealpine.com/
conan12
16.01.2009., 13:58
2. isplati li se ova roba kupovati vani, ...
vele da je najbolji izbor i cijene u Katmanduu :)
osobno sam se uvjerio u sjajan izbor u Chamonixu...ali je dosta skupo...
Prolaznica
16.01.2009., 16:19
Ja bih još svakako preporučila Mountain Hardware
intrepidCRO
16.01.2009., 20:11
hvala svima
za početak kupio gaće/donje rublje/majice od low alpine-a
ostatak još surfam, vidim da vani deru na sniženjima...
ima li tko iskustva kupovine bilo čega od ovog u Argentini i Čileu?
ZUJAN_BJ
18.01.2009., 04:18
hvala svima
za početak kupio gaće/donje rublje/majice od low alpine-a
ostatak još surfam, vidim da vani deru na sniženjima...
ima li tko iskustva kupovine bilo čega od ovog u Argentini i Čileu?
Nemoj ni pomisljati na to.Sve sto valja tam ti je jako jako skupo.....dok je pljugerska oprema jako jeftina.
Ja vecinom koristim samo Marmot ili Mountain Hardwear opremu i imam 65L Deuter i 30L Osprey ruksake.Mogu ti reci da se isplati kupovati kvalitetu i to nikada nisam pozalio.Moj partner uvijek kupuje pljugu opremu i uvijek se zavrsi tako da na putovanjima mora posudivati moju jer njegova rikne.Inace nisam bil u Argentini (naime planiramo na Antarticu tokom iduce godine)ali jesam u Cileu.
Ako te jos sto zanima samo pitaj.
Slikice sa mojih putovanja;
http://picasaweb.google.com/ZujanBj
Linkovi sa kojih ja nabavljam opremu;
http://www.backcountry.com/
http://www.altrec.com/
I moj najdrazi online ducan;
http://www.e-omc.com/catalog/
ps.vidim da svi hvale 'LaSportiva' gojze,moje su bile uzasne i jesam se nauzivao zuljeva sve dok ih nisam hitnuo u kantu za smece i kupio 'Scarpa' gojze koje su se pokazale odlicnima.
pakleni_patuljak
18.01.2009., 12:26
imaš koji eu link?
naručivanje preko bare nije baš najsretnija stvar jerbo ide i carina pa se razlika u tečaju potpuno istopi, a shipping je skuplji.
e da... i sa kojim modelom la sportive si imao problema?
redchilli
21.01.2009., 22:11
evo i ja se tek počinjem baviti planinarenjem, uzeo sam nešto opreme pa me zanima kakvo je vaše mišljenje (da li će to valjati išta)....gojzerice alpina (ali ništa ne piše koji model) gdje na đonu piše vibram i gore na gojzama piše simpatex (kod drugih proizvođača je drugačiji naziv, valjda :D), zatim McKinley ruksak od 55L Gran Canion se zove, te vreća za spavanje McKinley
Mladenac
21.01.2009., 22:20
Ja imam alpina tibet gojzerice i dobre su. (jedine koje sam mogao obući) :D
Obavezno si gojzerice impregniraj (Sprej i sl)
ako ih ne impregniraš one neće promočiti, ali ćeš imati vlažni osjećaj.
Ne znam točno koje ruksake imaš.
Ali znam kad sam vidio ekipu s McKinley ruksacima da su se patili.
Jer kontrukcijski nisu dobri, i pretanke su naramenice.
manji posluži za sljeme, ali nekaj za par dana, sigurno to ne bih uzimao.
Ja sam imao jedne salewa rukavice dok ih nisam izgubio, i prezadovoljan sam bio.
redchilli
21.01.2009., 22:34
ispravak greške: nije Gran Canion već Grand Canyon....nadam se da se ja ipak neću baš toliko mučit, no dobro uskoro krećem na izlete pa ćemo vidjet jel valja :ne zna:....a ja mislio da je McKinley kvalitetan :(
redchilli
21.01.2009., 22:36
eh da, spray sam kupio kad i gojze tak da tu nemam brige :)
redchilli
21.01.2009., 22:57
evo to su gojze koje sam kupio, Alpina Krn
http://www.alpina.si/img/Sport_08/trekking/hiking/m/6716_2_KRN_small.jpg
conan12
22.01.2009., 09:20
evo i ja se tek počinjem baviti planinarenjem, uzeo sam nešto opreme pa me zanima kakvo je vaše mišljenje (da li će to valjati išta)....gojzerice alpina (ali ništa ne piše koji model) gdje na đonu piše vibram i gore na gojzama piše simpatex (kod drugih proizvođača je drugačiji naziv, valjda :D), zatim McKinley ruksak od 55L Gran Canion se zove, te vreća za spavanje McKinley
za početak sasvim dobra oprema :mig:
redchilli
22.01.2009., 16:24
za početak sasvim dobra oprema :mig:
hvala, odmah mi lakše :klap:
Ja imam isti takav, priznaj da je crveni :cerek:
Zasad sam jako zadovoljna njime :kucaodrvo: a i gojze su ti dobre. :top:
Gojze su ti ok, hodao sam i u lošijima :D i eto, živ sam i zdrav, ruksak po meni prevelik no sve ovisi kaj misliš nosit sa sobom i kolko si jak :D
Mladenac
22.01.2009., 19:19
Pa ruksak se uzme koliko dana traju izleti.
ovo je ruksak za 3-6 dana.
za jedan dan mu je definitivno preveliki.
ma samo sam htio reći da ako se više stvari nosi, onda ti ruksaci nisu dobri.
ne kažem da je loš. :mig:
Možda je muško, možda više jede, krupniji, pa mu odjeća i hrana više mjesta uzmu. :D
Ma, slažem se, sve ovisi kak gledaš na to, osobno i za najduže ture nosim
45+10 jer znam kaj hoću i kaj mi treba, sigurno ga ne bu bacil, a ako zagrize :D još je sigurnije da bu kupil i neki manji
redchilli
23.01.2009., 01:04
još nisam niti krenuo planinarit, pričekajmo malo da se zagrijem (prvi na popisu je Klek), pa ćemo vidjet koliki mi ruksak treba...dok ne skupim lovu za mali, budem šlepo sa sobom ovaj veliki pa makar bio i poluprazan, a ja predmet ismijavanja :zubo:
niner.alpha
01.02.2009., 11:47
Ne mogu reci da sam fan neke odredjene marke, niti mogu reci da je neka marka najbolja...od opreme imam od svakog ponesto, al se trudim nabavit sve kvalitetno. Obicno naletim na nekim rasprodajama ili akcijama vani na komad opreme koji mi se svidi i kupim ga, zna bit znatno jeftinije nego kod nas, iako nije pravilo, isti komad robe moze vani biti znatno skuplji nego kod nas...
Nego, meni nekako najdrazi proizvodjac je svedski Haglofs - www.haglofs.se. Ni Fjall Raven nije los - www.fjallraven.com, imaju vise linija opreme, od planinarske, izletnicke, pa do ekstremne, polarne, itd.
-mobyXXL-
02.02.2009., 13:18
Obuća
Best Buy?
:
je, garmont možda iznad soma kuna al u toj cjenovnoj kategoriji svatko zna napravit gojzerice.
A jedne flash 3 xcr su razočaranje u usporedbi s timberlandom koji imam i koji nema ni gore tex al ne propušta ni nakon 4h gaženja po pol metra snijega kao danas. Išao sam od gračana stazom 57 do brestovca i vrha i jedino kaj je bilo da nisam dobro namjestio gamaše pa mi je na peti upadao snijeg :rolleyes: Al na prstima i jeziku nema promakanja. Puno lakša tura prije dva tjedna sesvete-lipa-kašina i puno manje snijega pa su garmontice propustile sam tak
Garmont :flop:
Alpina gojze!
www.alpina.si/si/izdelki/sport_08_09/trekking/hiking/?v=dovre
ostalo većinom McKinley...
namjeravam uzeti Mammut Genesis ili Discovery jaknu. Obje su dvoslojne, izvana DRYtech shell, unutra termo izolacija (da se izvaditi) pa me zanima jel tko ima neku od ovih jakni da mi veli kak je zadovoljan. Osnovna namjera je planinarenje i trekking..
beznicka
28.04.2009., 20:34
North Spirit je djaba marka koja mi se pokazala kao jako dobra. Kupio sam jaknu i hlace i stvarno je prva liga za pocetnicku planinarsku opremu
Šta mislite o opremi iz Turbo sporta The Adventure
Uf uf. Prvi ruksak mi je bio Adventure, 55L. U najgorem mogućem trenutku su mi popucale OBJE naramenice, tj. mjesto gdje su bile prišivene na tijelo ruksaka. Ne bih više uzela nešto od njih.
Radije odi u Intersport i za otprilike istu cijenu dobiješ McKinley ruksak, s njima nikakvih problema do sad. :kuca o drvo:
alfred stokes
01.05.2009., 08:47
Ne bih se bas slozio da za istu cijenu dobijes Mckinley
Adventure je dosta jeftiniji i poprilicno nekvalitetan po onomu sta sam ja gledao....
McKinley ima vec solidne proizvode za cijenu koju platis...sto bi se reklo po naski :D best buy :D
Neki dan je cura gledala ferrino ruksak od 70 litara u igluu u Ri za 600 kn.
Kako joj je to bilo samo usput nije ga bas proucavala
To je dosta mala cijena za takav ruksak, ali inace su njihove stvari solidne kvalitete pa ne bi bilo lose to malo pogledat pazljivije
Taj Adventureov ruksak sam platila oko 370 kn :ne zna: a McKinley se na sniženjima da uloviti za dosta blizu te cifre :ne zna: (430 mislim da me koštao ovaj zadnji :misli:)
Šta mislite o opremi iz Turbo sporta The Adventure
Ja kupio njihov ruksak, po smiješnoj cijeni od 99 kn (popust s nekih 300). Idem s njim na izlete, zadovoljan.
Ruksak: Karrimor, Millet, Salewa, Berghaus, North Face
Vreća: Ferrino i nešto od ovog gore
Tehnička oprema: Petzl, Black Diamond, Kong, Singing Rock
Obuća: La Sportiva, Garmont, može i Alpina i Planika, nešto cca 700 - 1000 kn, ili ako naletite neko sniženje
Obleka: može fancy, može jeftina - Metro, kinezi-flisevi i sl, uglavnom tu cijena nekad i ne igra neku veliku ulogu, ali nekad se isplati platiti (npr. za goretex, dobar windstoper)
Glede ovih ruksaka Adventure- totalni raspad na prvom izletu prije uspona, Ferrino ruksak - na prvom izletu, na nesreću ne na usponu nego na silazu - ja ne bih ovo. Ja imam neki jeftilen iz Mađe, super se drži i neće krepati (natrpam u njega hranu, obleku, speleo željezariju, zakvačim vreću, karimat i kojekakve vrećice), ali mislim da je vrijeme da ga promijenim.
Mladenac
09.05.2009., 18:06
Slažem se da je Ferino smeće od ruksaka.
I mammut ima dobre ruksake.
Je da ga premalo koristim, ali krštenje je super izdržao i pokazao se odličnim
kod nošenja veće količine tereta.
Vlasnik dućana si ga je mislio ostaviti, ali ga je ipak meni prodao. :D
namjeravam uzeti Mammut Genesis ili Discovery jaknu. Obje su dvoslojne, izvana DRYtech shell, unutra termo izolacija (da se izvaditi) pa me zanima jel tko ima neku od ovih jakni da mi veli kak je zadovoljan. Osnovna namjera je planinarenje i trekking..
Evo ja sam uzeo Discovery jaknu...dobio preko 40% popusta pa je ispalo prilično povoljno. Unutarnja jakna za hladnije uvjete, na nju ide shell od DRYtecha koji nosiš u prolječe/jesen. Neznam jel je to do mene ili materijala, ali imao sam prije šuškavaca u kojima sam se znojio nenormalno. Ovaj shell sam nosio na 20 stupnjeva i nije mi bilo vruče
Sve u svemu, preporuka za mammut. Kvaliteta je vrhunska
A šta mislite o Mammut gojzericama? Vidim nitko ih ne spominje...
Torcidas
24.07.2009., 20:27
A šta mislite o Mammut gojzericama? Vidim nitko ih ne spominje...
Neznam o Mammut gojzericama ali po meni su Meindl među top markama gojzericama ako ne i top marka...
Bok ekipo! Moje mišljenje: za planinarenje treba samo gledati da ti gojza bude ugodna i suha. Ako misliš puno biti po snijegu onda i prema derezama treba birati (automatske, poluautomatske, klasične), a težina gojze bi trebala isto biti jedan od važnijih kriterija. Tak i tak ne buš iste gojze nosio po Ponikvama i po Alpama u zimi. Za marku zimske gojze rekao bih Scarpa ili La Sportiva. Za laganiju gojzu mislim da bilo koja kvalitenija marka prolazi.
trebam gojze za snijeg i led, kacigu i cepin... imate kakvih preporuka? znate za neke rasprodaje kod nas ili u slo? unaprijed hvala..
Terra-msg, glavni uvoznik za Mammut slovenija ima u Mariboru i Ljubljani sad akcijsko sniženje 20-30%
vanjase
09.08.2009., 21:04
Ja si mislim uzet Alpina Peak, al da mi je još iskustvo nečije?????
Ne izgledaju loše za visoke ture, osigurane putove i zimu! Ko zna, dobrodošao!!
Imam Anapurna planika i Kayland contact 1000 al su mi premekane u gležnju a i nisu neko rješenje za zimu!
http://www.alpina.si/si/izdelki/sport_08_09/trekking/mountaineering/?v=peak
morbidangel
18.08.2009., 18:00
http://treksport.eu/sk/produkty.php?skupina=4&produkt=69
Jeftin, solidan. Ali kod nas ih rijetko tko ima pa je malo nezgodno procjenjivati kvalitetu:nezna:
Jel tko nosi Trek sport? Tatran možda? 80L? Ako ima, kakvi su dojmovi?
Moja bolja polovica ih ima, jako je zadovoljan. Jedino sto su ogromne i teske, treba za njih imati kondiciju, i nikako nisu za imalo toplije krajeve ili ljetno planinarenje.
Ja imam slicne, manje i bez utora za dereze (Tibet lady, http://www.alpina.si/si/izdelki/sport_08_09/trekking/backpacking/?v=l_tibet), super su, jedino sto su isto malo pretople kad je vani +30 kao sto je sad :(
daklem.... kad planinarim (nažalost ne koliko bih htio)
nogu ne žuljam u Garmont
kičmu ne krivim sa Deuter
a grijem se sa Millet
osobito sam zadovoljan sa Garmontovim gojzama koje sam si uzeo :)
ishamael
06.09.2009., 05:12
gojze La Sportiva.
http://content.backcountry.com/images/items/medium/LSP/LSP0012.jpg
Testirane godinu i pol dana, svaki dan (osim vikendom) u prosjeku 6 sati. Teren je obuhvacao od Velebita, pa do Zagorja, Zagore, Like, Gorskog Kotara itd....promocile bi jedino u najgorim uvjetima (a model su bile ljetne trekerice). Ionako se noga vise smoci od znoja, nego od kise (i da, goretex ne moze toliko prozracivati)...Imam McKinleya ruksak, najveci koji je bio, 75 ili 85 l, ne sjecam se. Odlican ruksak za tu kolicinu novaca (bio je oko 400 kuna, dok je konkurencija bila barem 1000).
Inace, Iglu sport prodaje stvarno super opremu, ali paradoksalno, izbor im je veci u Ljubljani, nego u Zagrebu (ok, veci je promet, ali nasa je trgovina...).
Inace, Iglu sport prodaje stvarno super opremu, ali paradoksalno, izbor im je veci u Ljubljani, nego u Zagrebu (ok, veci je promet, ali nasa je trgovina...).
od kud ti to da je Iglu nasa trgovina? Nije :D vlasnici su slovenci + nas cujic
ishamael
08.09.2009., 13:00
aaa....a ja mislio da je Cujic gazda:D.
My bad.
teško je reći koji je brand best buy
Poznatiji su brandovi (skuplji)
Odjeća:
Patagonia,Mamut, North Face, Millet...
Best Buy?
Salewa:ne zna: Neki modeli Karibua :ne zna:
Obuća
Best Buy?
Tehnička oprema
Black Diamond, Grivel, Cassin,
Best Buy?
Camp:ne zna:
:top:
Imam Anapurna planika i Kayland contact 1000 al su mi premekane u gležnju a i nisu neko rješenje za zimu!
http://www.alpina.si/si/izdelki/sport_08_09/trekking/mountaineering/?v=peak
imat ćeš mokre noge nakon cijelog dana u snijegu u alpama nakon 2 nošenja... rješenje - la sportiva, garmont, millet, salewa? i to one najskuplje..:D ako ideš visoko moraš imat primjerenu opremu... hebi ga, skupo je...
Jenny888
19.09.2009., 18:37
Ne znam je li ovo pravo mjesto da to pitam ali pokušat ću :)
Dečko mi se bavi penjanjem i uskoro mu je rođendan pa bih mu htjela kupiti nešto od te opreme. A ne znam ni gdje, ni što, uzela bih nešto potrošno čega nikad dosta, da mu bude iskoristivo :)
Pomoć u bilo kakvom pogledu je dobrodošla :D
Ne znam je li ovo pravo mjesto da to pitam ali pokušat ću :)
Dečko mi se bavi penjanjem i uskoro mu je rođendan pa bih mu htjela kupiti nešto od te opreme. A ne znam ni gdje, ni što, uzela bih nešto potrošno čega nikad dosta, da mu bude iskoristivo :)
Pomoć u bilo kakvom pogledu je dobrodošla :D
Provjeri sto ima od opreme i je li penje samo zaspitane smjerove ili voli nezaspitane pa da sam radi osiguranja. Provjeri recimo je li ima dosta "kompleta" pa ako nema mozes mu ubost to, ali racunaj na bar 80 kn po kompletu, a ispod 5 ih nema smisla kupiti (to su ti dva karabinera povezana gurtnom i sluze za osiguravanje: http://www.outdooreshop.net/images/Katalog_Proizvoda/alpinisticka_i_speleoloska_oprema/tehnicka_oprema/orbit_express_242_small.jpg).
Ako se voli penjati po nezaspitanim smjerovima, onda mu mozes kupiti "frendove", ali to ti je po 500 kn otprilike. To se uglavi u nekakvu pukotinu u stijeni i onda u to stavi onaj komplet odozgora: http://www.theoutdoorshop.com/products/img/medium/PN31506.jpg
Mozes mu kupiti kacigu, novi ruksak, mozda covjek nema nekakvu spravicu za osiguravanje, mozda koji maticar...ali ja si mislim da on to sve ima.
S tim da ako se ti ne bavis penjanjem, onda uzmi nekog iskusnog u soping da ne kupis nekaj krivo. Saznaj prvo kaj mu treba jer su te stvari dosta skupe pa da ne kupis nesto sto mu ne treba.
Jenny888
21.09.2009., 15:11
odlično, hvala puno
plavetnilo100
14.11.2010., 18:40
Trebala bi kupit dobru, nepromočivu, sa zaštitom od hladnoće i vjetra, jaketu... pa ako bi mi mogli preporučit neku i koliko se kreće cijena? Hvala!
spyker22
14.11.2010., 21:31
@plavetnilo100 ..od 1500 kn nadalje, ovisno o brandu, stupnju zaštite..ako baš želiš dobru stvar nećeš šparat na tome. Imaš par top proizvođača već navedenih na temi pa proguglaj..npr.
http://www.vrhunac.hr/popup.php?id=592
http://www.vrhunac.hr/popup.php?id=559
Nedavno sam u BiH naiša na 'Icepeak', finsku firmu za outdoor opremu. Koliko sam skonta nema ih nigdi u RH, a čini mi se da bi moga ući u best buy kategoriju. A imaju i lip dizajn..bar ovo muških što sam vidio..cijena za water&windproof jaketu im je ispod 2000 kuna.
spyker22
15.11.2010., 23:05
Evo sam se malo informira i 'Icepeak' w&wproof košta 319 KM, što će reć nekih 1200 kuna.
Model 'Todd', čini mi se, al ovo je izgleda skijaška jakna.
runolistSA
16.11.2010., 12:59
gdje u bih si nasao tu opremu?
spyker22
16.11.2010., 15:36
Mostar 'Primasport', u onom tržnom centru, rekli bi u BiH :D ..Stjepan Radić, mislim da se centar zove. Al u donjoj trgovini, u prizemlju.
runolistSA
17.11.2010., 10:36
hvala za info :)
odjeća - patagonia
obuća - la sportiva, scarpa
ruxaci - Deuter (pogotovo Guide serija), Vaude, Karrimor
tehnička oprema - petzl, black diamond i grivel
to su best buyevi.
spyker22
20.11.2010., 16:59
Evo danas u Intersporta vidim 'Icepeak' u ponudi :cerek:
Ima baš ovaj drečavo zeleni model koji mi se svidio u Mostaru. Cijena je 1219 kuna, al samo još danas je popust od 20% na svu obuću i odjeću tako da se može za 975 kuna kupit odlična w&wproof jaketa. Ima još i model bile boje, al ova zelena je fenomenalna :cerek:
Malo me pokolebalo jedino to što je u cijenovnom rangu McKinley-a (ne kažem da je loš, al ipak je robna marka), al opet čini mi se puno kvalitetnija od McK. Icepeak je Finska marka i službeni su sponzor finskih skijaša skakača..valjda oni znaju napravit zimsku jaketu :ne zna:
I one zelene Salomonke (http://www.salomon.com/cr/product/speedcross-2-gtx®.html) snizili na 800 kuna..samo mi love triba :tuzni:
Pucaju me nešto te boje :D
climber te
20.11.2010., 23:12
Prodajem cipele poznatog brenda
La Sportiva Nepal EVO GTX broj 44 za samo 215 euro!!
spyker22
20.11.2010., 23:29
I one zelene Salomonke (http://www.salomon.com/cr/product/speedcross-2-gtx®.html) snizili na 800 kuna..samo mi love triba :tuzni:
Pucaju me nešto te boje :D
Kupio Speedcross 2 GTX SCS M&S :rofl: ..nisam moga odolit :kava: ..kako li je samo udobno to čudo od tenisica! Osjećaj ko kad sam prvi put obuo Reebok Premier KFS samting samting..baš me zanima kakvima će se pokazati na terenu.
electee
29.11.2010., 13:04
Prodajem gojzerice iznimno kvalitetne za 350kn. Cijena je niska jer sam ja proizvođač. Imam tvrtku koja se 20 godina bavi proizvodnjom cipela za cijelu Hrvatsku i inozemstvo. Imam u svom brojevima u crnoj, smeđoj i zelenoj boji. Prilažem svoju web stranicu koja je još u izradi i na njoj nije cijela ponuda ali se slobodno obratite za sva pitanja na PM.
http://www.zlatna-nit.hr/
Ruralna
29.11.2010., 19:51
Kupio Speedcross 2 GTX SCS M&S :rofl: ..nisam moga odolit :kava: ..kako li je samo udobno to čudo od tenisica! Osjećaj ko kad sam prvi put obuo Reebok Premier KFS samting samting..baš me zanima kakvima će se pokazati na terenu.
Si to kupio kad je bija ona akcija na otvaranju novog dućana?
Baš je bilo dobrih popsuta, ja sam isto malo pazarila:cerek:
spyker22
29.11.2010., 22:49
Je, samo nisam iša na Split3, nego je popust bio i u Mercatoru. Mislio sam se između jakne i njih i ipak su pale Salomonke.
Isak Pasha
06.12.2010., 13:35
Moje:
Ruksak: Salewa. I onaj od 38l i onaj od 70l :)
Obuća: Gojze Millet, treking cipele Merell
Odjeća: Goretex jakna Salewa, hlače ljetne Salewa, hlače zimske Karibu, najbolja majica dugih rukava svih vremena Mammut neka šta grije po zimi i hladi po ljeti, ekstremno se brzo suši.. i jedan Mountain equipment flis :)
Štapovi:Outdoor expert
I sve ovo traje godinama...
Po meni su najmanje bitne hlače, a najvažnije gojerice i ruksak..
spyker22
23.12.2010., 00:11
Odlična prilika kome je blizu Ljubuški - Salewina jakna Quick PTX 2X za 219 KM (lanjski model), što će reć nekih 850 kuna, a evo koja je cijena na netu (novi model)
http://shop.surftreff-online.de/product_info.php/info/p6054_SALEWA-WESTRAY-PTX-PRL-Jacke-men-red-2010.html
CharLie101
16.01.2011., 20:18
Jel Iglu sport jedini koji prodaje La Sportiva obuću ili ima i još koji dućan, po mogućnosti u Zadru? Zanima me raptor model.
Prodajem gojzerice iznimno kvalitetne za 350kn. Cijena je niska jer sam ja proizvođač. Imam tvrtku koja se 20 godina bavi proizvodnjom cipela za cijelu Hrvatsku i inozemstvo. Imam u svom brojevima u crnoj, smeđoj i zelenoj boji. Prilažem svoju web stranicu koja je još u izradi i na njoj nije cijela ponuda ali se slobodno obratite za sva pitanja na PM.
http://www.zlatna-nit.hr/
moram pohvalit ideju da netko sa naših prostora počme ozbiljno radit obuću ove vrste...(svaka čast Slogi, Jelenu, Borovu...ali čini mi se da oni ili nisu dostupni normalnom puku mimo njihovih specijaliziranih dućana ili nisu dosljdeni u proizvodnji modela, izuzev kopije adidasa)...
http://www.haglofs.com/en-US/products/clothing/layers/
Evo ko si može priuštiti.
europe2seoul
20.01.2011., 12:43
moram pohvalit ideju da netko sa naših prostora počme ozbiljno radit obuću ove vrste...(svaka čast Slogi, Jelenu, Borovu...ali čini mi se da oni ili nisu dostupni normalnom puku mimo njihovih specijaliziranih dućana ili nisu dosljdeni u proizvodnji modela, izuzev kopije adidasa)...
A di ti vidis gojzerice na tom web-u? Ja ih ne vidim.....
Ruralna
20.01.2011., 23:35
A di ti vidis gojzerice na tom web-u? Ja ih ne vidim.....
Klikni na radne cipele, pa onda u tom izboru na trekking opširnije;)
europe2seoul
21.01.2011., 09:19
Klikni na radne cipele, pa onda u tom izboru na trekking opširnije;)
Vidio sam ja to i vjerovatno mislis na:
Radna cipela, Trekking GOBI 01 f.60 EN ISO 20347
Ali ja i dalje pitam - gdje ti vidis gojzerice? Jer ovo nije gojzerica, nego ajmo reci jedna malo jaca tenisica.
gle...stvari možeš sagledavat kroz različite prizme...moja je afirmativna... očito tvoja nije...
mogao bih se složit da to nisu gojze u onom smislu kakve radi La Sportiva, Garmont, Mammut i neznam ni ja tko sve ne...ali sam stava da treba pohvalit činjenicu da u ovo doba netko ima dobru volju uložit u proizvodnju..i to baš obuće...pa i tog modela koji će možda u svojoj tek trećoj ili petoj reinkarnaciji (dao Bog da bude i 10ta) biti cipela koja će izazivat zavist i poštovanje kao što to čine gore navedeni brandovi....na kraju krajeva i Meindl je obiteljski posao..ne vidim razloga ..da jednom i Zlatna Nit ne postane solidan prozvođač...između ostalog i trekking obuće...
sa druge strane...ta cipela cijenom....je zaista konkurentna..i mislim da zaslužuje pohvalu....jer ipak je to made in Cro...za cijenu jeftinih najlonskih tenisica ...
europe2seoul
21.01.2011., 14:43
gle...stvari možeš sagledavat kroz različite prizme...moja je afirmativna... očito tvoja nije...
mogao bih se složit da to nisu gojze u onom smislu kakve radi La Sportiva, Garmont, Mammut i neznam ni ja tko sve ne...ali sam stava da treba pohvalit činjenicu da u ovo doba netko ima dobru volju uložit u proizvodnju..i to baš obuće...pa i tog modela koji će možda u svojoj tek trećoj ili petoj reinkarnaciji (dao Bog da bude i 10ta) biti cipela koja će izazivat zavist i poštovanje kao što to čine gore navedeni brandovi....na kraju krajeva i Meindl je obiteljski posao..ne vidim razloga ..da jednom i Zlatna Nit ne postane solidan prozvođač...između ostalog i trekking obuće...
sa druge strane...ta cipela cijenom....je zaista konkurentna..i mislim da zaslužuje pohvalu....jer ipak je to made in Cro...za cijenu jeftinih najlonskih tenisica ...
U redu to sto ti pricas. Ali ta cipela nije bas niti dizajnirana da bude kao gojzerica za odlazak u planine. Ona mozda je za setnju prirodom, mozda odlazak na Sljeme ili Samoborsko gorje i to je manje vise to. Ta cipela nije za blatno, kisno odnosno mokro vrijeme. Pitanje je koliko je djon tvrd i kakva je kvaliteta gume. Da je vlasnik htio uistinu napraviti pravu gojzericu on je to mogao; pa je osim planinarima moze prodavati i lovcima itd.
Npr. tvornica Sloga proizvodi isto tako trekking program (http://www.sloga.hr) i imaju ozbiljniju cipelu za planinarenje a isto su Hrvatska firma.
Ima i jedna nasa firma (zaboravih sada ime) kaj radi vojni program za HR vojsku i imaju super cizme, moderne, moderni materijali koji su jako dobri da budu i gojzerica.
A sto se tice Meindl-a - to je velika firma iako je obiteljska; kupila je Planiku slovensku koja sada radi za njih. I da zlatna nit cilja na tako nesto ili da zlatna nit cilja na proizvodnju custom gojzerica rucno (a takvih ima po svicarskoj/njemackoj i cekas 2-3 mjeseca da ti proizvedu) i to se moze.
Ruralna
21.01.2011., 18:06
Vidio sam ja to i vjerovatno mislis na:
Radna cipela, Trekking GOBI 01 f.60 EN ISO 20347
Ali ja i dalje pitam - gdje ti vidis gojzerice? Jer ovo nije gojzerica, nego ajmo reci jedna malo jaca tenisica.
Pa meni 3 i 4 model pod tim brojem liči na gojzericu:ne zna:
Ne mogu vidjeti detalje, pa da znam koji je udio kože i kakva je izrada u detalje, ako ništa drugo dobra je za ljetnu gojzericu.
Možda da je vidim uživo bi zaključila drugačije.
Npr. tvornica Sloga proizvodi isto tako trekking program (http://www.sloga.hr) i imaju ozbiljniju cipelu za planinarenje a isto su Hrvatska firma.
Baš me zanima koji bi to bio model pa da razgrabimo to dok ih ima :D
Potpisujem i uopće ne sumnjam da se radi o dobrom proizvođaču, pogledate li na istim stranicama listu kupaca sve će vam biti jasnije, pitanje je koliko bi isplativa i rentabilna bila neka čisto planinarska cipela u moru današnje ponude
europe2seoul
24.01.2011., 09:01
Potpisujem i uopće ne sumnjam da se radi o dobrom proizvođaču, pogledate li na istim stranicama listu kupaca sve će vam biti jasnije, pitanje je koliko bi isplativa i rentabilna bila neka čisto planinarska cipela u moru današnje ponude
Mozda ne bi bila isplativa. Mozda vecina ekipa u HR koja ide na planine ide na Sljeme / Samoborsko gorje itd gdje bi ta cipela bila OK kao i neke najobicnije tenisice - sto se i moze vidjeti dok je lijepo suncano vrijeme kada dosta nasih planinara ide u planine odnosno setnju prirodom.
Ali gojzerica je jedno a cipela visokog gleznja je drugo. Ova sumnjam da bi dala dovoljno tvrd djon za uspon na nekoj ferrati da se drzis samo manjim rubom na nekoj stopinki; ili da bi izdrzala krs i kamenjar Alpi ili Velebita/Dinare/Dalmatinskih planina itd ili da bi ti fiksirala glezanj da se ne izvrne ili ti nudila vodonepropusnost kada naidjes na snijeg.
Mozda ne bi bila isplativa. Mozda vecina ekipa u HR koja ide na planine ide na Sljeme / Samoborsko gorje itd gdje bi ta cipela bila OK kao i neke najobicnije tenisice - sto se i moze vidjeti dok je lijepo suncano vrijeme kada dosta nasih planinara ide u planine odnosno setnju prirodom.
Ali gojzerica je jedno a cipela visokog gleznja je drugo. Ova sumnjam da bi dala dovoljno tvrd djon za uspon na nekoj ferrati da se drzis samo manjim rubom na nekoj stopinki; ili da bi izdrzala krs i kamenjar Alpi ili Velebita/Dinare/Dalmatinskih planina itd ili da bi ti fiksirala glezanj da se ne izvrne ili ti nudila vodonepropusnost kada naidjes na snijeg.
Čitaš li što pišemo :D ili briješ samo po svom :ne zna: i onda mi usput održiš predavanje o gojzericama istovremeno tvrdeći kako "Sloga" ima ozbiljnu cipelu za planinarenje
europe2seoul
25.01.2011., 12:43
Čitaš li što pišemo :D ili briješ samo po svom :ne zna: i onda mi usput održiš predavanje o gojzericama istovremeno tvrdeći kako "Sloga" ima ozbiljnu cipelu za planinarenje
Da citam. Rekao sam da ako bi birao samo izmedju Zlatne Niti i Sloge uzeo bih radje Slogu. Ali ako imam sve opcije otvorene ne bih uzeo niti Zlatnu Nit niti Slogu.
Ajd, dobro :D iako mislim da se baš i ne razumijemo no nema veze
europe2seoul
27.01.2011., 08:36
Ajd, dobro :D iako mislim da se baš i ne razumijemo no nema veze
Kaj se nemamo razumjeti? Mislim ajde pogledaj gojzerice tipa La Sportiva, Meindl ili od geografski blize Planika i pogledaj Zlatnu Nit. Kaj ne vidis razliku? Da razlike nema onda naravno bilo bi zgodno podrzati domaceg proizvodjaca. A razlike ima koliko hoces. Ne znam gdje ti planinaris ali Zlatna Nit ne zadovoljava planinara. Ona zadovoljava izletnika (Sljeme, Samobor, Zumberak tu i tamo).
Kaj se nemamo razumjeti? Mislim ajde pogledaj gojzerice tipa La Sportiva, Meindl ili od geografski blize Planika i pogledaj Zlatnu Nit. Kaj ne vidis razliku? Da razlike nema onda naravno bilo bi zgodno podrzati domaceg proizvodjaca. A razlike ima koliko hoces. Ne znam gdje ti planinaris ali Zlatna Nit ne zadovoljava planinara. Ona zadovoljava izletnika (Sljeme, Samobor, Zumberak tu i tamo).
Ne vjerujem da smo baš zanimljivi ikome na ovom forumu pa ajde da ovo privedemo kraju, razumjeli se mi ili ne :D iako ja i dalje mislim da nismo na istoj valnoj duljini, ne sjećam se da sam igdje spomenuo kako je dotična cipela/gojzerica prikladna za planinarenje nego sam se složio s TomomC kako je pohvalno da se netko bavi i time kod nas, dok sam njegovu opasku kako bi eventualno iz tog modela u nekoj budućoj fazi mogla tek nastati pristojna gojzerica komentirao koliko bi takva ideja uopće bila isplativa kod nas, dakle, :D uočio sam razliku :D da sad ne duljim sve to je već napisano kao i Tvoji komentari za koje ne vidim kako se uklapaju u gore rečeno, usput, čuo sam se s proizvođačem, vidio sam neke modele, znam cijene, pa znam i o čemu govorim, znam ponešto i o cipelama jel sam jedno vrijeme bio u i oko takva posla, na kraju, neću Ti reći kuda planinarim, nego da uživam u tome zadnjih 30-tak godina :D što i Tebi najiskrenije želim, čujemo se
plavetnilo100
26.02.2011., 19:13
Ima netko iskustva s Jack Wolfskin jaketom?
spyker22
27.02.2011., 01:06
Viša klasa. Tribala bi bit dobra..e sad, ima puno vrsta jaketa..kakva? Za što bi ti tribala?
plavetnilo100
27.02.2011., 11:23
Za jedno/višednevne planinarske izlete... po kiši, snijegu, vjetru... da je kvalitetna i dobro štiti... Ova koju sam vidila je dupla, iznutra ima flis koji se može odvojit...
spyker22
27.02.2011., 22:17
Takva Jack Wolfskin jaketa ne virujem da je ispod 1500 kuna i na sniženju..na njoj stoji kakve sve zaštite ima. Nađi je (http://www.jack-wolfskin.com/desktopdefault.aspx/tabid-1255/categories-3772/) i linkaj pa će kogod lakše savjetovat.
plavetnilo100
28.02.2011., 11:27
Takva Jack Wolfskin jaketa ne virujem da je ispod 1500 kuna i na sniženju..na njoj stoji kakve sve zaštite ima. Nađi je (http://www.jack-wolfskin.com/desktopdefault.aspx/tabid-1255/categories-3772/) i linkaj pa će kogod lakše savjetovat.
Posli cu pogledat link ;) . Ova na koju ciljam je kostala oko 2500 kn, trenutno je na snizenju.
Mogu ja pitati gdje je i zašto nestao moj odgovor na pitanje o Jack Wolfskin opremi? :confused: :mad:
plavetnilo100
28.02.2011., 17:23
Mogu ja pitati gdje je i zašto nestao moj odgovor na pitanje o Jack Wolfskin opremi? :confused: :mad:
Mogu te zamolit da opet napises? Pliz.
Ama baš nigdje :confused: nije ga nikad ni bilo, pogle:
http://media9.dropshots.com/photos/532297/20110228/142557.jpg
I da je izbrisan, meni bi kao moderatoru bio vidljiv u ovom prikazu, a nije.
Sto jest jest.. al Mammut je best!
Stvarno sto sam vidio i probao to je nevjerovatno ali je i cijena masna ...
North Face je malo jeftinija varijanta isto tako se dobra pokazala...
Iako ni jedna druga marka nema ni priblizno funkcionalnost kao sto su stvari od Mammuta
Ama baš nigdje :confused: nije ga nikad ni bilo, pogle:
I da je izbrisan, meni bi kao moderatoru bio vidljiv u ovom prikazu, a nije.
Hm, ne znam doista što se onda dogodilo, meni se prikazao uredno post kad sam ga napisao. :eek: :ne zna: Vrag će ga znati. Bio je uglavnom malo poduži tekstić.
casual_firm
24.03.2011., 15:38
ovo mi je već 3 -i isti post... :facepalm:
http://www.forum.hr/showthread.php?p=32564456#post32564456 ajde ako netko nešto zna, organiziram neke prijatelje, pa mi je svaka pomoć dobrodošla...
Hvala!
Bas sam i ja htio pitati za Jack Wolfskin. U zadnje vrijeme sam poceo primjecivati tu marku i doso do zakljucka da najmanje 5% ljudi u sbahnu nosi JW jaknu ili ruksak. Od djece do odraslih. Otiso jedan dan i do njihovog ducana vidjet kaj ima i jakne mi se cine stvarno dobre. Zanima me recimo ako netko zna kakva je razlika u matrijalima tipa JW texapore i gore-texa? Jel ima netko iskustva s Merrell tenisicama? Naiso sam na snizenje i imaju par gore-tex modela. Htio bi neke niske tenisice za vikend izlete u prirodu a da bas ne promoci za vrijeme jutarnje rose.
Isak Pasha
30.03.2011., 15:06
Sto jest jest.. al Mammut je best!
Stvarno sto sam vidio i probao to je nevjerovatno ali je i cijena masna ...
North Face je malo jeftinija varijanta isto tako se dobra pokazala...
Iako ni jedna druga marka nema ni priblizno funkcionalnost kao sto su stvari od Mammuta
Moram se složit s ovim. U napadu ludila sam si priskrbila ovo http://www.mammut.ch/en/productDetail/101007330_v_0052_L/Ophira+Zip+Pull+Women.html
i to je nešto nabolje što sam ikad imala od opreme. Jako se brzo suši, toplinu drži dugo za majicu te tankoće, po zimi je super ispod flisa i jakne, a u prijelaznim razdobljima dobra je i sama. Je, koštala je majica nekih 500 kuna, al toliko sam je iznosila uzduž i popreko, na izlete, na jogging, pa nije ni ovako loša, da se totalno isplatila.
Da imam para, svaštanešto od mamuta bi si kupila.
Ruralna
30.03.2011., 20:22
Bas sam i ja htio pitati za Jack Wolfskin. U zadnje vrijeme sam poceo primjecivati tu marku i doso do zakljucka da najmanje 5% ljudi u sbahnu nosi JW jaknu ili ruksak. Zapela sam za njihove ruksake, prije ih nisam baš viđala po trgovinama, sad ima par modela i čine mi se super. Nešto su skuplji, valjda se i isplati:ne zna:
vrrrlet
31.03.2011., 10:06
ovo mi je već 3 -i isti post... :facepalm:
http://www.forum.hr/showthread.php?p=32564456#post32564456 ajde ako netko nešto zna, organiziram neke prijatelje, pa mi je svaka pomoć dobrodošla...
Hvala!
Ne znam za te, ali imaš izbor kuhala u Igluu u Radničkoj, u Vrhuncu u Vlaškoj, a ima ih i po Intersportu i sličnim dućanima u većim trgovačkim centrima, vidi, usporedi, izaberi.
Bas sam i ja htio pitati za Jack Wolfskin. U zadnje vrijeme sam poceo primjecivati tu marku i doso do zakljucka da najmanje 5% ljudi u sbahnu nosi JW jaknu ili ruksak..
e, a u zagrebu zgodni dečki:confused::D.ozbiljno.
Bas sam i ja htio pitati za Jack Wolfskin. U zadnje vrijeme sam poceo primjecivati tu marku i doso do zakljucka da najmanje 5% ljudi u sbahnu nosi JW jaknu ili ruksak. Od djece do odraslih. Otiso jedan dan i do njihovog ducana vidjet kaj ima i jakne mi se cine stvarno dobre. Zanima me recimo ako netko zna kakva je razlika u matrijalima tipa JW texapore i gore-texa? Jel ima netko iskustva s Merrell tenisicama? Naiso sam na snizenje i imaju par gore-tex modela. Htio bi neke niske tenisice za vikend izlete u prirodu a da bas ne promoci za vrijeme jutarnje rose.
Merrel ti je i više nego dobar izbor, bar po mom mišljenju jer već ima šest godina kako imam niske patike njihove, ne znam koji model, a doktorirale su planinarske staze po Paklenici ! Kupuj !
BRDJANSKI
28.04.2011., 21:18
Zapela sam za njihove ruksake, prije ih nisam baš viđala po trgovinama, sad ima par modela i čine mi se super. Nešto su skuplji, valjda se i isplati:ne zna:
Uf i meni se dopadaju :)
V element
08.11.2011., 09:25
Planiram na proljeće upisati planinarsku školu...e sad, osim penjanja po Sljemenu i to u tenisicama, nemam nikakvog iskustva...pa me zanima, za početak gojzerice, to je valjda najvažnija oprema, koje mi preporučujete, našla sam da su Alpina Tibet najbolje omjer kvalitete i cijene?
Također, osim gojzerica, što je još nužno?
Bila sam na stranicama PD Velebit i neki izleti traju po 3 dana, dakle treba mi i vreča za spavanje?
Znam da imam puno vremena do proljeća ali treba i skupiti novce za sve to, jel :)
Ebach Veley
08.11.2011., 10:35
Gojzerice su prvi i najvažniji dio opreme i na njima se ne štedi. Te Alpinine mi se čine solidnima - iz vlastitog iskustva kažem da Slovenci znaju napraviti planinarsku cipelu...
Ja bih još preporučio dobre čarape - bez pamuka, da ne vlaže i ne žuljaju. Ima ih u svim tim outdoor dućanima. Spike o duplim čarapama koje ćeš možda čuti u planinarskoj školi po meni spadaju u povijest.
Odjeća slojevita - dobar base layer (opet, bez pamuka) da te suši, jedan flis za niske temperature i jedna tanka, ali vodo i vjetronepropusna jakna.
Za višednevne izlete ti treba i dobar ruksak, jer nekad nosiš svu hranu i odjeću sa sobom. Od 400-500 kn na više... uvijek ih ima na nekim akcijama, pa takve gledaj. Bitno je da ti odgovara po veličini - najbolje otići s nekim iskusnijim ili u specijalizirani dućan da ti prodavači pomognu.
Izleti pl. škole su po domovima - u principu ti ne treba vreća. Samo ako bi noćili u nekom skloništu, ali sumnjam da će to biti u pl. školi.
Za ostale stvari pričekaj da vidiš hoće li ti se sve to svidjeti... tu posebno mislim na štapove koje ni neki jako iskusni planinari ne znaju koristiti pa samo predstavljaju hazard za oči i lica nas ostalih...
Uživaj!
V element
08.11.2011., 12:11
Base layer je pretpostavljam odjeća uz tjelo? Pa zašto onda bez pamuka,zar nisu prirodni materijali najbolji, potkošulja glavu čuva i to :D
Isto pitanje i za čarape, pošto sam barem 10 x do sada čula da moram imati 2 para čarapa, jedne tanke pamučne i jedne deblje vunene
Jakna-ja imam doma obični plastični šuškavac, koji ne bi trebao propuštati, ali se zato znojim u njemu prestrašno
Flis isto imam doma neki, kao gornji dio trenirke, ne znam jel to dovoljno dobro ili treba isto poseban materijal
Ebach Veley
08.11.2011., 13:11
Dobro pretpostavljaš. Najbolji materijali su novi, aktivni koji vlagu provode na vanjsku stranu i tako je odvlače od tijela. Koža ti nije vlažna i ne hladi te i puno je bolji osjećaj.
Za duple čarape stari planinari stalno tupe, ali ako danas kupiš kvalitetne cipele (a po postu vidim da to namjeravaš) koje ti dobro stoje - ovo je izrazito važno jer su stopala različita i nemoj ni pomišljati da ih kupiš bez da barem 20min hodaš po dućanu u njima i kupiš dobre čarape za trekking, nema problema. Opet ponavljam, čarape iz 100% sintetike, jer se pamuk namoči i nažulja nogu.
Jakna u kojoj se znojiš nije najbolje rješenje, ali kvalitetne jakne koje "dišu", tj. puštaju vlagu van, a zaustavljaju kišu i vjetar koštaju poprilično pa bih preporučio da ovu navučeš za početak kad kiši ili puše.
Flis je gotovo svaki OK.
V element
08.11.2011., 13:33
A neće mi se u čarapama od sintetike jako znojit stopala? Pa možeš dobiti neke gljivice ili sl :ne zna:
Puno ti hvala na svim odg, stvarno samo početnik pa imam bezbroj pitanja :)
kaj se tiče rančeva
najbolje ti je vidit kaj ostali nose pa od njih uzet i isprobat
Ebach Veley
08.11.2011., 15:19
Ne uzimaš bilokakve čarape, već trekking ili mountaneering čarape u dućanu za to. Sve su od kvalitetnih aktivnih materijala koji provode znoj dalje od kože, a imaju i antibakterijsku zaštitu - u prijevodu, noge manje smrde :D. Par takvih čarapa košta cca. 100kn. Moja preporuka je da uzmeš malo deblje da bolje amortiziraju dok ti se noge privikavaju na sve to. Samo pazi da ne uzmeš zimske ili polar :mig:.
Nema frke, svi smo jednom počeli :mig:.
V element
08.11.2011., 15:58
Super, hvala na odgovorima, samo se sad nadam da će stvarno i biti neke planinarske škole na proljeće :)
atlantis
15.11.2011., 19:46
samo da obavijestim. Alpina u brežicama je jeftinija od one u zagrebu (model koji je u zgb 799 kuna tamo je 99€) plus ima 20% popusta na gojze i treking cipele
GiantRobot
18.11.2011., 12:49
Pozdrav svima! Imam kratko pitanje!
Namjeravam sad ic na Sljeme malo po poznatim stazama, ništa specijalno...al s obzirom da je temperatura oko 0 ili niže a nejde mi se u debelim trapericama gledam si neke planinarske hlače!
Očito mi ne trebaju neke turbo super skupe za veranje na Everest al bi htio nekaj udobno i toplo za tu temperaturu a po mogučnosti da ne promoče ak bude snijeg il kišica!
Zanima me nekaj ovak http://www.kibuba.hr/index.php?&cID=2&scID=12&pID=1985
Jel tak nešto uopće ok za moje potrebe!:ne zna:
Jel zna netko gdje bi tak nešto jeftinije mogao pronaći?? Recimo za 400,500 kn!
Gojzerice imam od Planike..stare su al prilično dobre još uvijek!
Ove gore navedene hlače su u sloveniji koliko vidim iako je .hr domena pa sumnjam da ima kod nas!:confused:
Hvala unaprijed!
Ozzy Smb
18.11.2011., 21:24
Ma imas u Intersportu od McKinleya jeftinijih hlaca,koje ce bit i vise nego dobre za bilo koji uspon na nasim prostorima...
GiantRobot
19.11.2011., 10:35
Bio sam jucer u Intersportu i bas sam pogledao McKinley hlace...ima za oko 400,500 kn baš nekih hlača al to meni djeluje tak tanko ko pidžama pa imam osječaj da bi se smrznuo u tom na snijegu i na 0 stupnja na Sljemenu!
Konkretno sam vidio npr ovaj model http://www.mckinley.eu/products/walky-men_952
I neke koje imaju DryPlus Weather protection al isto djeluju jako tanko!:ne zna:
Imam osječaj da bi ispod trebao još nekaj imat!
Ozzy Smb
22.11.2011., 09:11
Bio sam jucer u Intersportu i bas sam pogledao McKinley hlace...ima za oko 400,500 kn baš nekih hlača al to meni djeluje tak tanko ko pidžama pa imam osječaj da bi se smrznuo u tom na snijegu i na 0 stupnja na Sljemenu!
Konkretno sam vidio npr ovaj model http://www.mckinley.eu/products/walky-men_952
I neke koje imaju DryPlus Weather protection al isto djeluju jako tanko!:ne zna:
Imam osječaj da bi ispod trebao još nekaj imat!
Istina,obuces si nekaj ispod i nema frke.
Btw,u Intersportu je znalo bit cesto tih hlaca na snizenju,po nekih 250-300kn,zato sam i preporucio da tam pogledas. Ali ak vec dajes 500kn,onda mozda bolje da pogledas u Vrhuncu ili Iglu sportu,za tu lovu nades puno bolje hlace (obicno su neke na snizenju za tu cifru).
GiantRobot
22.11.2011., 10:09
Ok...super...hvala na informacijama i pomoci!!
Budem malo prosao po ducanima pa bum nekaj valjda smislio!
junior007
29.01.2012., 09:44
Nemoj ni pomisljati na to.Sve sto valja tam ti je jako jako skupo.....dok je pljugerska oprema jako jeftina.
Ja vecinom koristim samo Marmot ili Mountain Hardwear opremu i imam 65L Deuter i 30L Osprey ruksake.Mogu ti reci da se isplati kupovati kvalitetu i to nikada nisam pozalio.Moj partner uvijek kupuje pljugu opremu i uvijek se zavrsi tako da na putovanjima mora posudivati moju jer njegova rikne.Inace nisam bil u Argentini (naime planiramo na Antarticu tokom iduce godine)ali jesam u Cileu.
Ako te jos sto zanima samo pitaj.
Slikice sa mojih putovanja;
http://picasaweb.google.com/ZujanBj
Linkovi sa kojih ja nabavljam opremu;
http://www.backcountry.com/
http://www.altrec.com/
I moj najdrazi online ducan;
http://www.e-omc.com/catalog/
ps.vidim da svi hvale 'LaSportiva' gojze,moje su bile uzasne i jesam se nauzivao zuljeva sve dok ih nisam hitnuo u kantu za smece i kupio 'Scarpa' gojze koje su se pokazale odlicnima.
Pregledao sam malo ove linkove i naišao na nešt što bi kupio na backcountry.com ali nemaju isporuke u našku zemlju. Kako ti nabavljaš opremu preko njih?
Također imam Scarpa gojze godinu dana i koliko ih koristim zadovoljan (nova Alpina od cure je nakon 6 sati hoda kroz snijeg promočila, moja noga u Scarpi je ostala suha).
Cao Cao
06.02.2012., 01:39
Što se tiče opreme za planinarenje,nije loše pogledati i u army shop trgovinama. Imam par komada odjeće kupljene u tim trgovinama i više nego sam zadovoljan njihovim proizvodima.
Možete pogledati ovdje:http://www.alphaarmyshop.hr/o_nama/#top
tomtom12
25.09.2017., 08:41
Imam u planu naručiti preko net-a jack wolfskin jaknu pa me zanima kakve su njihove veličine, inače nosim xl pa me zanima da li su modeli normalne veličine ili malo veći kao north face ili columbia pa trebam uzeti l veličinu?
Imam u planu naručiti preko net-a jack wolfskin jaknu pa me zanima kakve su njihove veličine, inače nosim xl pa me zanima da li su modeli normalne veličine ili malo veći kao north face ili columbia pa trebam uzeti l veličinu?
koliko si visok i koliko kg imaš?
ja imam tri njihove jakne i 2 su L a zadnja koju sam uzeo je XL
ja sam 186/88
tomtom12
28.09.2017., 13:00
koliko si visok i koliko kg imaš?
ja imam tri njihove jakne i 2 su L a zadnja koju sam uzeo je XL
ja sam 186/88
190 cm, 93,5kg ali po tablici s njihove stranice bi mi pasao L ali nisam siguran ...
190 cm, 93,5kg ali po tablici s njihove stranice bi mi pasao L ali nisam siguran ...
ne kužim gdje si to vidio jer ono što meni pokazuje da si ti u xl i xxl veličini. moja preporuka, odi u Arena centar i probaj par modela u Intersportu. ne znam šta kupujueš ali dvije tanje njihove imam u L a deblju pernatu u XL veličini. Ovu pernatu ubo prošle godina i ispalo me cca 900 kuna :D a jakna je 20k/15k nepromočivost/paropropusnost
Kaj je North Face trgovina u Vlaškoj već zatvorena? :confused:
Demarco
19.02.2019., 08:50
pozdrav,
zanima me jeli itko za za čarape za planinarenje koje se nose bez gojzerica,
naime kada god mogu hodam bos po planinama,tako sam načuo da imaju takve čarape.
Jeli itko zna gdje se mogu nabaviti?hvala
Johnny Kukumar
11.04.2019., 22:24
pozdrav, imate li preporuku EU online shopova s dobrim izborom kvalitetne planinarkse opreme i dobrim cijenama/popustima? Prije svega me odjeca zanima
hvala!
znao sam kupovati sa https://www.bergfreunde.eu
nema najjeftinije cijene, ali zna imati stvari na popustima i besplatnu postarinu iznad 100E pa se racunica moze isplatiit.
Po amoazonima se isto da nac svasta
https://www.ultralightoutdoorgear.co.uk/ mi je bio OK
pozdrav, imate li preporuku EU online shopova s dobrim izborom kvalitetne planinarkse opreme i dobrim cijenama/popustima? Prije svega me odjeca zanima
hvala!
Zar nije logičnije potražiti nešto u domačim trgovinama tipa Iglu ili Kibuba, Vrhunac....Često imaju sezonske popuste, možeš doći k njima, isprobati veličinu i opipati materijal onoga što te zanima i imaju vrhunsku brendiranu robu.. Ovako kupovinom on line riskiraš krivu veličinu pa povrat pa troškovi poštarine i slanja i sl. Ok svatko ima svoj način i odluku samo navodim prednosti i mane takvog načina kupovanja.
Johnny Kukumar
13.04.2019., 15:47
u Splitu imam samo Iglu i tamo kupujem vecinu opreme, ali neke stvari nikako da docekam na snizenju a kad se snize nema brojeva. Tesko je cesto naci broj i kad nema snizenja jer je vrlo mali prostor, a onda treba narucivati i izgubiti cijelo popodne za oticici u St isprobati nesto.
A neke stvari koje trazim uopce nemaju.
emptyfile
15.04.2019., 14:39
u Splitu imam samo Iglu i tamo kupujem vecinu opreme, ali neke stvari nikako da docekam na snizenju a kad se snize nema brojeva. Tesko je cesto naci broj i kad nema snizenja jer je vrlo mali prostor, a onda treba narucivati i izgubiti cijelo popodne za oticici u St isprobati nesto.
A neke stvari koje trazim uopce nemaju.
Već su napomenute meni dvije najdraže stranice bergfreunde.eu (europska grana poznatog americkog backcountry ducana, dakle legit) i www.ultralightoutdoorgear.co.uk
Još neke: exxpozed.eu, bergzeit.co.uk, outnorth.com, backpackinglight.dk , outdoorline.sk , trekkinn.com, sportshoes.com, sportsdirect.hr
Jedino je bitno da je u EU da ne plaćaš carinu (da ne spominjem da američke stranice prikazuju cijenu bez poreza). Ako nisi prethodno isprobao proizvod u nekoj fizičkoj trgovini dobro je naći stranicu koja nudi besplatni povrat pa onda možeš naručiti par modela/veličina i vratiti koje ti ne pašu (ako imaš keša jel).
Ako imaš neki spicifični proizvod isplati se otiči na stranicu tipa pricespy.co.uk i pogledati di je najniža cijena, većina online trgovina u EU je ionako iz engleske. Na ovaj način sam si kupio Inov-8 Roclite 290 tenisice za 50% popusta u sportsshoes.com :top:
Za kraj ću još spomenuti da engleski trekkinn.com ima možda i najniže cijene sveukupno ali nema besplatnu dostavu niti povrat.
Za kraj ću još spomenuti da engleski trekkinn.com ima možda i najniže cijene sveukupno ali nema besplatnu dostavu niti povrat.
Ima najnize cijene, ali je prilicno muljatorska stranica.
Jednom sam narucio obucu za koju su prikazivali da ju imaju na lageru, pa nakon nekoliko tjedana sto nije niti krenula u proceduru otkazao.
Srecom, novac su uredno vratili, neki su se morali vise natezati.
Tek nakon narucivanja sam isao provjeravati recenzije ducana - ocajne su i uredno prikazuju lazno stanje lagera.
Johnny Kukumar
16.04.2019., 19:41
super, fala!
Belliall
04.05.2019., 16:41
bok, molim savjet za par stvari
Kupujem kompas, koji i gdje bi ga bilo dobro kupiti, možda webshop jer nisam u ZG. Gledo sam u intersportu al me se nije nešto dojmio, mislim da preko njega nemožeš odrediti azimut. Ni u decatlonu mi nije nešto ponuda, al ja se ne kužim previše pa zato i pitam ovdje.
Kupujem "zamku" znači uže od koliko ono, jel 7 metara, neznam ni sam kakve debljine i dužine, molim savjet.
Kupujem karabinjere, znači ništa određeno neplaniram sad s njima, al da ih imam sa sobom za kakvu potrebu ili kad budem na nekim putevima sa sajlom za osiguranje
Jel vi imate kakav prijedlog šta bi znalo zatrebat u našim šumama, recimo sviđaju mi se ove narukvice paracord sa užetom, kremenom, nožičem i pištaljkom, sve bi znalo dobro doć.
Kupujem i durbin za gledat u planine, njega sam si već izabrao: https://teleskopcentar.hr/proizvod/lacerta-mini-2/ ,mislim da je dobar kompromis težine i veličine sa povećanjem od 10x, može mišljenje i za njega te možda alternativu u tom cjenovnom rangu.
Znam da sam sad nadrobio puno te se unaprijed zahvaljujem tko god ima vremena za kakav savjet.
Belliall
04.05.2019., 17:20
Zaboravio sam da kupujem i prvu pomoć za u planinama, znači mora imat onu smotanu udlagu za prelome, da bude malo bolje opremljena od nekih osnovnih sa 20 različitih flastera i ništa drugog,..
ova stavka mi je još i najbitnija, pošto sam u medicinskoj struci svi će gledat u mene ako je neka hitnoća pa bi volio da bude baš dobra prva pomoć, cijena je nebitna, al mislim od 300-500 kuna da bi se dobilo nešto.
neznam dal sam na pravoj adresi, ako nisam molim usmjerite me na drugi forum, hvala još jednom.
monty-zg
04.05.2019., 23:39
Zaboravio sam da kupujem i prvu pomoć za u planinama, znači mora imat onu smotanu udlagu za prelome, da bude malo bolje opremljena od nekih osnovnih sa 20 različitih flastera i ništa drugog,..
ova stavka mi je još i najbitnija, pošto sam u medicinskoj struci svi će gledat u mene ako je neka hitnoća pa bi volio da bude baš dobra prva pomoć, cijena je nebitna, al mislim od 300-500 kuna da bi se dobilo nešto.
neznam dal sam na pravoj adresi, ako nisam molim usmjerite me na drugi forum, hvala još jednom.
Zgodan pribor za PP u Lidlu (https://www.lidl.hr/hr/ponude.htm?articleId=20481) trenutno, inače...možeš na ebay.
Pribor za prvu pomoć (https://www.ebay.com/itm/8-Size-First-Aid-Medical-Emergency-Kit-Carry-Bag-Pouch-Camping-Car-Home-Travel/323723957039?hash=item4b5f73932f:m:mXt7_Uj3_HiEReD GjTniomg&var=512715553682)-od najmanjeg do velikog
Udlaga (https://www.ebay.com/itm/Splint-Roll-for-Leg-Arm-Neck-Knee-Hand-Emergency-First-Aid-Immobilization/401505957562?hash=item5d7b9eb6ba:g:zbwAAOSw~T9b75n R)
Eto, još par stvari za preživljavanje (ako si na ebayu imaš cijelu ponudu pod "prepper" ili "survival") i spreman si.
:top::D
Kupujem kompas, koji i gdje bi ga bilo dobro kupiti, možda webshop jer nisam u ZG. Gledo sam u intersportu al me se nije nešto dojmio, mislim da preko njega nemožeš odrediti azimut. Ni u decatlonu mi nije nešto ponuda, al ja se ne kužim previše pa zato i pitam ovdje.
Kupujem "zamku" znači uže od koliko ono, jel 7 metara, neznam ni sam kakve debljine i dužine, molim savjet.
Kupujem karabinjere, znači ništa određeno neplaniram sad s njima, al da ih imam sa sobom za kakvu potrebu ili kad budem na nekim putevima sa sajlom za osiguranje
Jel vi imate kakav prijedlog šta bi znalo zatrebat u našim šumama, recimo sviđaju mi se ove narukvice paracord sa užetom, kremenom, nožičem i pištaljkom, sve bi znalo dobro doć.
Kupujem i durbin za gledat u planine, njega sam si već izabrao: https://teleskopcentar.hr/proizvod/lacerta-mini-2/ ,mislim da je dobar kompromis težine i veličine sa povećanjem od 10x, može mišljenje i za njega te možda alternativu u tom cjenovnom rangu.
Znam da sam sad nadrobio puno te se unaprijed zahvaljujem tko god ima vremena za kakav savjet.
Kompas:
https://www.iglusport.hr/kompasi-i-kurvimetri a i ostalo što trebaš možeš ovdje pogledati.
Sve od toga možeš kupiti jeftino u Decathlonu, ili ako ti trebaju malo ozbiljnije stvari jačih (i dosta skupljih) marki - u Iglu Športu ili Kibubi. Kibuba ti ima nekoliko vrsti prvih pomoći, različitih veličina i namjena.
Debljina zamke ovisi o tome za što ju misliš koristiti - ja za alpinizam koristim 5mm i 7mm te 2mm za privezat primopredajnik. Za što točno ti planiraš svoju koristit?
Ako misliš ići po nekim dugačkim i strmim putevima sa sajlom (ferrata), kupi si radije set za samoosiguranje, npr. https://www.iglusport.hr/katalog/37CA%202403/VORTEX
Karabin i zamka će te možda zadržat u slučaju pada, ali u slučaju dugog pada će ti kičmu polomit pošto nema absorbera šoka.
Što se tiče paracord narukvica i sličnih stvari, to sve zvuči potrebno u teoriji, ali meni nikad nisu zatrebale. Za obično jednodnevno planinarenje po suhom u našim šumama dosta ti je ruksak, gojzerice, spremnik za vodu, štapovi i instalirana gps aplikacija na mobitelu. Eventualno sprej za obranu od divljači da se osjećaš sigurnim - mada ni s tim nisam imao problema nikada, životinje uvijek pobjegnu kad me osjete ili vide.
Koji će ti k.... udlaga. Možeš tako cijeli jedan ruksak nositi samo za prvu pomoć...
Koji će ti k.... udlaga. Možeš tako cijeli jedan ruksak nositi samo za prvu pomoć...
U večini slučajeva ne treba ALI može biti od koristi jednom u 100 godina. Isto kao i biciklistička kaciga ili motoristička. Ta udlaga se zarola i ne zauzima puno mjesta i težine pa ako netko ima volje i želje da je nosi, nije loša odluka.
U večini slučajeva ne treba ALI može biti od koristi jednom u 100 godina. Isto kao i biciklistička kaciga ili motoristička. Ta udlaga se zarola i ne zauzima puno mjesta i težine pa ako netko ima volje i želje da je nosi, nije loša odluka.
Da, ali kao što rekoh tako možeš nositi i hrpu drugih stvari za zlu ne trebalo. Jer ako ti treba udlaga onda ćeš ovako i onako zvati GSS.
A usporedba s kacigom ne stoji jer je kaciga preventiva a udlaga nije.
Ako već nešto misliš nanašati bolje uzmi kompresivni zavoj, ako netko izvrne zglob. To se puno češće dešava nego lom.
Belliall
06.05.2019., 16:09
interesantna diskusija.
Pa ako se već mora zvat nekoga za pomoć ,logično taj netko će imat sve potrebno.
Mislim si i prvu pomoć složit po svome, ove kupovne imaju od 300 djelova 100 flastera, 50 ziherica, i ništa sve skupa. Kupit jednu dobru nepromočivu torbu i napunit sam po preporukama HPS.
A šta mislite o setu za ugrize zmija. To je dosta hitno i nemože se baš čekat 2 sata pomoć. Ne mislim na antidot, nego na sisaljke.
AKo se ne varam isisavanje i nije toliko korisno :misli:
A šta mislite o setu za ugrize zmija. To je dosta hitno i nemože se baš čekat 2 sata pomoć. Ne mislim na antidot, nego na sisaljke.
Ubacit cu se u raspravu, mislim da sam citala da u Hrvatskoj nijedna otrovnica nije otrovna da ubija odmah, i obicno ako osobe nemaju od prije problema sa srcem i slicno, prezivit ce ubod otrovnice i bez protuotrova, doduse s posljedicama.
monty-zg
06.05.2019., 23:00
Ubacit cu se u raspravu, mislim da sam citala da u Hrvatskoj nijedna otrovnica nije otrovna da ubija odmah, i obicno ako osobe nemaju od prije problema sa srcem i slicno, prezivit ce ubod otrovnice i bez protuotrova, doduse s posljedicama.
Najbolji primjer za to je snimka legendarnog Prpe kojeg je doslovce pred kamerama (https://www.youtube.com/watch?v=dhE5c7krpV0) ugrizao poskok, on je završio snimanje, došao do auta i odvezao se u Rijeku (jer u Gospiću kao za peh nije bilo protuotrova) po protuotrov. I za par dana eno ga opet šeta po Velebitu. :top::top:
Ne treba nikakva sisaljka. Ako je već frka (a to je ako paziš u rangu šanse da te pogodi grom) stavi elastični zavoj iznad mjesta (i ne zateži prejako), imobilziraj mjesto i polako prema doktoru ili zovi 112 da te upute točno kamo. :top:
onajstozna
07.05.2019., 12:58
interesantna diskusija.
Pa ako se već mora zvat nekoga za pomoć ,logično taj netko će imat sve potrebno.
Mislim si i prvu pomoć složit po svome, ove kupovne imaju od 300 djelova 100 flastera, 50 ziherica, i ništa sve skupa. Kupit jednu dobru nepromočivu torbu i napunit sam po preporukama HPS.
Kakve pobogu sisaljke?? Ako Vas ugrize zmija, imobilizira se mjesto i miruješ, zoveš pomoć bez ikakvih mudrolija
To sa sisanjem ima samo u stripovima i trash filmovima :)
Hahah sisaljka...ovaj nije normalan, 10kg će mu u ruksaku zauzimat samo stvari koje neće nikada koristit :D Opusti se, ne ideš izoliranim prašumama hodat. Od svega toga, na kraju ćeš najviše problema imati s krpeljima i psima.
To zašto komplet prve pomoći sadrži ponajviše flastere je zato jer ćeš to najviše i koristit. Ako se što ozbiljnije i desi, uglavnom ćeš imobilizirat kakvim zavojima i maramama i zvati HGSS, nećeš sad neke operacije tamo izvodit
Hannan Ball
10.05.2019., 18:39
A šta mislite o setu za ugrize zmija.
Kupi za par lipa u apoteci 20 ml plastičnu špricu, ravno joj odreži gornji dio šprice (malo pošmirglaj da nije oštro) i na vrh navuci odrezani gumeni balon radi dihtanja kad pritisneš na kožu (a možeš i prezervativ imati u prvoj pomoći zlu ne trebalo :D) koji može poslužiti umjesto gume balona i to ti je set za isisavanje za kunu dvije. Ja ovoj "set" uvijek nosim u torbici prve pomoći. Pomaže i kod uboda osa, pčela i stršljana. Provjereno.
Hannan Ball
10.05.2019., 18:51
Da, time da i otrovnice (poskok, riđovka, žutokrug) u bar 50 % slučajeva i ne ubrizgaju otrov već ugrizu "na suho". To vidiš nakon cca 15-20 minuta.
Meni je noga (dio potkoljenice do koljena bila cca 15 dana naotečena da je nisam mogao je saviti u koljenu (ali bez bolova) i cijedilo se bar tjedan dana žuta sukrvica iz ranica, ali sam izdržao i bez protuotrova i nikakvih posljedica.
Vjerojatno riđovka, no s poskokom su posljedice malo jače (srećom njih nema baš u ovim sjevernim krajevima osim na Ravnoj gori i Kalniku)
Hannan Ball
10.05.2019., 19:13
Zaboravio sam da kupujem i prvu pomoć za u planinama, znači mora imat onu smotanu udlagu za prelome...
Jbte pa kud se to spremaš? u indonezijsku prašumu na mjesec dana ili na kakav 1-3 dnevni izlet u nešim pitomim šumama?
OK...razumijem te jer i ja uglavnom idem sam i biram staze po kojima je često jako rijedak promet (ljudski), pa je to po sistemu uzdaj se use i u svoje kljuse.
Ipak, ovo sa udlagama si stvarno pretjerao - pa ako već ideš po šumama imaš tu uvijek kakvih suhih grana za improvizirati udlagu ako se desi najgore.
Za ovakve manje izlete po našim krajevima zlu ne trebalo trebaš tek 1-2 flastera (manji veći), strerilnu gazu, elastični zavoj, i par tableta protiv bolova, pincetu (ili vadilicu krpelja), šibice, mobitel i zviždaljku,
A ako baš imaš fobiju protiv živina sprej za obranu od pasa (ili par petardi u džepu) jer su oni jedine živine s kojima bi možda mogao imati problem.
ZeGeNik
10.05.2019., 22:07
Evo jednog povoljnog seta za vecinu i vise nego dovoljan, po potrebi se dopuni/prilagodi i za kikiriki eto mini seta prve pomoci :top:
https://www.lidl.hr/hr/ponude.htm?articleId=21053
Pozdrav ljudi,
sto mislite o ovim tenisicama
https://www.activinstinct.co.uk/product/black-merrell-moab-2-gtx-mens-hiking-shoes/292207_activinstinctuk/
trebaju mi za rekreativno planiarenje po kamenitom terenu.
Kod nas su 800+ kn.
Jeli ova stranica legit?
Hvala
Evo jednog povoljnog seta za vecinu i vise nego dovoljan, po potrebi se dopuni/prilagodi i za kikiriki eto mini seta prve pomoci :top:
https://www.lidl.hr/hr/ponude.htm?articleId=21053
Mislim da taj ja imam. Fali mu termofolija koju sam dodao.
Termofolija je jedna od najbitnijih stvari...
Pozdrav ljudi,
sto mislite o ovim tenisicama
https://www.activinstinct.co.uk/product/black-merrell-moab-2-gtx-mens-hiking-shoes/292207_activinstinctuk/
trebaju mi za rekreativno planiarenje po kamenitom terenu.
Kod nas su 800+ kn.
Jeli ova stranica legit?
Hvala
Tenisice su dobre, a sa stranice nisam nikad kupovao pa ne mogu reći je li legit ili nije. Probaj :D
Belliall
21.05.2019., 22:56
Dodat ću termo foliju i slamku za filtriranje vode, nije skupa i nije velika.
Pitanje,
do sada sam nosio softshell i nije mi se pokazao kao vodootporan, zanimaju me jakne da su vodootporne ali ne kao vjetrovka pa da se znojim u njoj i svejedno ispadnem mokar. Koji materijal ili firma su dobri. Znam za gorotex ali možda je on van mojeg cjenovnog ranga, dao bi do 100€.
Uvijek je kompromis. Vjetrovke i softseli su eventualno vodoodbojni (dwr), ali ne i nepropusni. Najnepropusnije ne "dise".
Membrane su negdje izmedju, ni za kakvu cijenu neces dobiti odvodjenje pare bolje soft/vjetrovke uz istovremenu potpunu nepromocivost, sto god proizvodjac pricao.
To takodjer znaci da sto biva nepromocivije to vise nakuplja znoj pa se smocis iznutra ako se puno kreces.
U stvari ima jedna ultramkderna tehnologija nedavno osmisljena koja stititi od kise bez kompromisa sa paropropusnoscu. Zove se kisobran :D
Osobno imam od tanke dobrodisuce ultralagane vjetrovke preko deblje 2.5 membranske "urbane" jakne do ozbiljne planinarske jakne od eVenta, ali kad se planira iole ozbiljna aktivnost obicno je ipak tanka vjetrovka debelo najcesce prvi izbor. Ako ocekujem kisu niti ne idem, a radije ću riskirati jedan-dva iznenadna pljuska u godini nego saunu ostatak vremena. Ova "urbana" je samo za grad, a eVent za rijetke prilike kada svjesno iz nekog razloga idem u sumnjive vremenske uvjete. Naravno tu je i nekoliko vrsta kabanica razlicitih tezina i razina zaštite i neke modularne koje se pretvaraju u tarp,da dodatno zakomplicira izbor.
Kod samih membrana je dijapazon isto jako sirok. Event ima nekoliko vrsta tkanina g-tex citavu hrpu, a kućne membranske brendove velikih proizvidjaca da ne spominjemo. Svaki po sebi radi neki kompromis izmedju razlicitih razina paropropusnosti, vodonepropusnosti i izdrzljivosti.
Nije jos nitko nasao carobni materijal koji bi pokrio sve baze i oslobodio nas kalkuliranja i planiranja, bojim se. Kada se u to ubroji i tezina opreme i odjeće koju treba uzeti u obzir uz same performanse kompromisa je jos vise. Kvalitetna vjetrovka je zanemarive tezine i volumena, membrana vec vise nije.
Za 100 € ćeš teško naći odličnu vjetrovku. Po meni, traži nešto s 20 000 mm vodonepropusnost - 15 000 m paropropusnost
za 100 € su obično 10 000 mm vodonepropusnost. Takvu ja imam i ok je, ali nije za dulje izlaganje kiši...
Belliall
22.05.2019., 20:40
šta kažete na ovaj goretex, cijena mi je ok ako valja...
https://www.blacks.co.uk/mens/210975-sprayway-men-s-uvala-gore-tex-jacket-dark-grey.html
a ova vjetrovka me isto zanima, jel valja?
https://www.blacks.co.uk/mens/285773-peter-storm-men-s-storm-ii-jacket-navy.html
Ne vidim nikakve detalje po kojima bi se moglo nesto zakljucivati. To sto je g-tex po sebi nije dovoljna informacija, oni imaju hrpu razlicitih materijala sa razlicitim karakteristikama pod tom kapom.
Cijene su prilicno sumnjive, posebno za brendirane materijale koji dizu cijenu proizvodnje, obicno su cak i jeftini istocnoeuropski/azijski proizvodi od takvih materijala barem dvostruko skuplji, pa da 5-6x skuplje za gornji dio trzista.
šta kažete na ovaj goretex, cijena mi je ok ako valja...
https://www.blacks.co.uk/mens/210975-sprayway-men-s-uvala-gore-tex-jacket-dark-grey.html
a ova vjetrovka me isto zanima, jel valja?
https://www.blacks.co.uk/mens/285773-peter-storm-men-s-storm-ii-jacket-navy.html
Teško je reći, ne piše puno informacija, ali ja bih rekao da nisu ništa specijalno pošto su označene kao hillwalking/casualwear. Pretpostavljam da su za šetnju po laganoj kišici do 2h. Ako ti je to dovoljno, super. Za 100 eura ćeš teško naći kvalitetnu jaknu koja je i vrlo vodonepropusna i dosta diše, ali da se - treba čekat i pratit akcije, npr. https://www.iglusport.hr/katalog/85PA%2083802/MENS-TORRENTSHELL-JACKET
ZeGeNik
23.05.2019., 23:53
Montane jakne su sad na SS-u u pol cijene pa i vise, pa ti vidi :
https://www.sportsshoes.com/product/mon361/montane-atomic-waterproof-outdoor-jacket/
https://www.sportsshoes.com/product/mon362/montane-atomic-waterproof-outdoor-jacket/
https://www.sportsshoes.com/product/mon1514/montane-minimus-stretch-jacket/
https://www.sportsshoes.com/product/mon1261/montane-minimus-stretch-outdoor-jacket/
https://www.sportsshoes.com/product/mon1855/montane-atomic-waterproof-outdoor-jacket-%28pit-zip%29/
Belliall
25.05.2019., 18:08
Kakva su Vam iskustva sa sintetičkim materijalima za kratke majice. Recimo imam neku adidas sintetičku, mislim da je climacool. Nisam probao ju još u fizičkoj aktivnosti. Uglavnom šta vi nosite za vrućih dana kao base-layer, jer pamuk me baš ne zadovoljava.
Belliall
25.05.2019., 19:23
Malo sam naporan, znam da se sve može dobit guglanjem i na forumima, al nemam vremena pošto danas planiram napravit narudžbu na Blacksu.
Pamuk najgora opcija posto sakuplja vlagu (znoj). Odgovarajuća sintetika najbolje odvodi vlagu, ali se najviše voli usmrdit. Merino nesto losije odvodi, ali najbolje stititi od neugodnih mirisa.
Osobno koristim vecinom sto tanji merino prvi sloj, flis ili merino drugi, vjetrovka (vecinom) ili membrana vanjski.
Ali ako nije planinarenje ili neka slicna velika hodanija i dalje pamuk - jeftin, izdrzljiv, lak za pranje i odrzavanje i ne pusta mikroplastiku pranjem u okolis.
Belliall
25.05.2019., 20:25
Hvala na brzom odgovoru, hvala svima na pomoći. Vidio sam kako smrdi sintetika, nikakva aktivnost a smrdiš ko tvor, i to nekako neprirodno. Znači jedan dan nošenja i pranje.
jednoumlje
09.07.2019., 10:22
Ako nisam fulao temu.. Ima tko kakvih iskustava sa dalekozorom i gdje ih kupiti?
Ozzy Smb
09.07.2019., 11:27
U Zagrebu :
https://teleskopcentar.hr/kategorija-proizvoda/sport/dvogledi/
U Njemackoj,web shop :
https://www.teleskop-express.de/shop/index.php/cat/c31_binoculars.html
Preporuka ,za malo novaca odlican dalekozor :
https://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p2005_TS-Optics-11x70-LE-Porro-Prism-Binoculars---perfect-for-twilight-and-night.html
jednoumlje
09.07.2019., 12:32
Bacim oko, thnx
Belliall
16.09.2019., 20:48
Bok,
kupujem visoke gojzderice, nešto vodootporno a jeftino, gledam Alpinu. Dali valja Alpina? Te čuo sam da znaju imat velike popuste pa se tad isplati uzet nešto, kad budu ti popusti?
pozz
alki9969
17.09.2019., 07:30
Bok,
kupujem visoke gojzderice, nešto vodootporno a jeftino, gledam Alpinu. Dali valja Alpina? Te čuo sam da znaju imat velike popuste pa se tad isplati uzet nešto, kad budu ti popusti?
pozz
nek neko potvrdi da je to ona ista alpina iz 80tih...danas ima jako puno fejkera koji su kupili ime.
nek neko potvrdi da je to ona ista alpina iz 80tih...danas ima jako puno fejkera koji su kupili ime.
Uopće nije važno da li je ova današnja Alpina ta ista iz 80 tih. Današnja Alpina ima kvalitetne proizvode i zadovoljit će dobar dio kupaca izborom, kvalitetom i cijenom. Osim Alpine postoji bezbroj drugih brendova tako da svatko sam bira što želi.
Belliall
18.09.2019., 23:12
Kakav je Tibet? ili Nepal?
Nepalke su teške, dosta, krute oko lista, ali kad ih razgaziš, odlične. Izvrsno prianjaju I ne kližu se, mene su spasile na skliskom terenu. Po siparu idu kao po oblaku, zglob je fino učvršćen, dobro duraju na sajlama I klinovima, tople su, nepropusne, zasad nikakvi problemi s njima.
Tibetice nisam razmatrala jer trebam gojzu za dereze, a teta reče da na njih ne idu, iako kaže ekipa da mogu neke univerzalne.
Na Nepal idu poluautomatske.
Nisam ih još po snijegu nosila, javim dojmove.
chillout23
23.09.2019., 12:59
Društvo bok :)
evo kratko i jasno kaj tražim za trek...najviše za Sljeme i nešto malo po vanjskim zemljama (ali to je malo), pa ako netko ima iskustva i da je zadovoljan da mi da dobru preporuku :)
Do sad sam trekao po Sljemenu i malo po okolici Zagreba, ali to je bilo zanemarivo, recimo. Planiram se malo više posvetiti brdu, pa samim time i ne previše birati uvjete, nego ići kako mi se ide, bez obzira na kišu bla bla
Stvari obavezno moraju biti waterproof. Pošto imam slušne aparatiće, prijeko mi je potrebno da bude baš pravo waterproof, a ne repellent i slično...
Trebam nešto tipa softshell ili što je već tog tipa najbolje za trek i obavezno jednu jaknu poput ove (https://www.sportsshoes.com/product/ber66/berghaus-tephra-stretch-reflect-down-insulated-jacket/)...taj tip jakne. Nemam ništa protiv da bude i ta, ako odgovara traženom.
Dakle volio bi provjerene i kvalitetne stvari, koje će trajati godinama.
Gledao sam po Intersportu jučer i danas..imaju Wolfskina, ali te jakne niti jednu nemaju waterproof, kao niti druge...
Možete mi preporučiti sa neta nekaj, dapače...tipa sportsshoes ili kaj god drugo iz EU...ili di kod nas još mogu nać takve stvari?
Volio bi da dam maksimalno oko 100€ po jakni. Ali maksimalno.
Mislil sam uzet i neke hlače duge, ali imam veliki problem...dosta sam visok i jako mršav i nema šanse da si nađem odgovarajuće...ili su taman dužina i pre široke za 4-5 brojeva ili taman širina i trifrtaljke :D
chillout23
23.09.2019., 14:51
Volio bi da dam maksimalno oko 100€ po jakni. Ali maksimalno.
Za pravu stvar se mogu protegnut još...jer shvaćam da možda za 100€ i nema baš to kaj tražim...još SH ajde, ali ne znam za jaknu..
Baci oko na exxpozed.com jer znaju često imati akcije da na već snižene proizvode imaju dodatni discount code, ali imaj na umu da u slučaju nekih problema komunikacija s njima zna bit očajna. I poštarina bude nekad 10, nekad 20 eura, kako im se koji dan dođe. Inače su stacionirani u Njemačkoj i vidim da trenutno na akciji imaju nekoliko North Face jakni koje su ispod 100 eura.
Usput, ako ciljaš na pravi waterproof, onda definitivno hardshell, a ne softshell. Posjedujem hardshellove od nekih skupljih brendova, ali apsolutno najizdržljivija i najbolja jakna koju imam je North Face Triclimate (3-u-1, waterproof hardshell + flis), kupljena prije jedno 8-9 godina u Zagrebu na 50% akciji i još uvijek je kao nova. Jedini nedostatak je da za lijepog vremena zauzima dosta mjesta u ruksaku, ali često ju zakačim s vanjske strane ruksaka.
Što se hlača tiče, uglavnom koristim vojničke jer se daju nabavit jeftino prek ebaya. Britanske su mi najudobnije (postoji verzija za ljeto i verzija za jesen/zimu), a također imam i british army (gore-tex) hardshell nadhlače koje u slučaju kiše idu na obične hlače. Sad kad malo promislim, čini mi se da sve osim jakne i gojzerica imam second-hand.
Ako je vani snijeg ili opaka zima, onda na mene idu Bergans Breheimen hlače koje isto možeš nabavit jeftino na ebayu. Imaju Dermizax membranu i ako se ne tretira s nekim sprejem za impregnaciju, materijal upije dio vlage i počne hladit, ali ne promoči.
A ako ciljaš na neke više brendirane nove hlače, Norrona u svojem outlet shopu trenutno ima Svalbard heavy duty pants za 87.6 eur, ali samo M veličinu (super hlače za jesen/zimu, poštarina je besplatna, šalje se iz EU). Da bi vidio cijene iz outleta, moraš se registrirat. Inače su im cijene van svake pameti.
Usput, možeš bacit oko i na bergfreunde.eu i bike24.com jer trenutno imaju neki clearance sale.
chillout23
23.09.2019., 21:30
Fala ti na odgovoru :top:
Ciljam na pravi WP, naravno. Aparatići su bitniji od svega.
Za bike24 znam jer dobivam newsletter godinama već, kao i za sportsshoes...ove ostale budem provjerio, naravno.
Jedino za hlače kak sam napisal...nema šanse prek neta jer još ni u živo nisam našel neke koje mi pašu...a probal sam ih valjda prek 10 vrsti...
bergfreunde.eu ima besplatnu dostavu u RH za kupnju iznad 100€.
Iglušport po meni ima dosta fer cijene, posebno kad uzmeš stvari na nekom sniženju koja su stalno.
Osobno na sljeme najradije i najčešće idem u "šuškavcu" Puma koji sam kupio za 20€. Vjerujem da aparatići bitno mjenjaju stvari, pa neznam kolko je ovaj polu savjet koristan.
chillout23
24.09.2019., 17:45
:) da...mjenjaju na stvari dosta :) jako su bili skupi i nije mi se na kraj pameti igrat s njima...
Našo sam dosta toga, ali nemam pojma kaj odabrat hahahha...budem se snašo već...btw...nekak si mislim da budem uzel onu berghaus jaknu crvenu sa linka iznad...ali moram još uzet neki hardshell ili nekaj slično...
Idem i ja inače na sljeme u jednom Columbia SS i malo manje u jednom mcKinley SS ali nisu propusni i usaftam se u njima jako..
Mislil sam si ovo upiknut (https://www.exxpozed.eu/herren-jacken-the-north-face-m-purna-25l-jacket-grape-leaf-iguana-green-18a) ;) ali ne znam kolko je tanko/debelo...čini mi se malo deblje od šuškavca...ali opet...slojevito se oblačim za penjanje pa mi nije ni normalno da bude baš debelo...
hvala i tebi :top:
chillout23
24.09.2019., 22:51
Na kraju uzel ovu Salomonku (https://www.sportsshoes.com/product/sal3691/salomon-outline-jacket-%7E-ss19/)...baš je na pravom popustu i ima 20,000/20,000 i s tim nemrem fulat.
I ipak i onu Berghaus sa linka iznad malo...
To je sad to...hvala još jednom na savjetima :top:
Radio sam si kombinacije tog tipa jakni u 4-5 shopova i na kraju odlučio u spoju cijene i onoga kaj sam htio...
Belliall
27.09.2019., 22:44
Hvala MajaMama.
Još gledam i za hlače, po mogučnosti nepromočivo da diše. U intersportu ima par hlača na sniženju, jel išta valjaju ove:
https://www.intersport.hr/mckinley-ozette-mn-muske-planinarske-hlace-15056
https://www.intersport.hr/icepeak-king-muske-planinarske-hlace-352166
https://www.intersport.hr/mckinley-shalda-men-muske-planinarske-hlace-15096
https://www.intersport.hr/mckinley-salem-muske-planinarske-hlace-35666
https://www.intersport.hr/mckinley-caswell-mn-muske-planinarske-hlace-249042
Jel išta valja taj mckinley? Kolega je iznad hvalio hlače koje nabavlja na ebay-u al ja ih nisam uspio nać.
I ova jakna mi se svidila:
https://www.intersport.hr/mckinley-alexander-mn-muska-skijaska-jakna-15623
Ako netko ima 15min da pregleda malo te linkove. Hvala Vam.
Belliall
27.09.2019., 23:12
Zaboravio sam reč primjenu, jesen zima , kiša, snjeg do -10stupnjeva.
mislim da bi najrađe ove:
https://www.intersport.hr/mckinley-shalda-men-muske-planinarske-hlace-15096
ZeGeNik
28.09.2019., 08:07
Jel išta valja taj mckinley? Kolega je iznad hvalio hlače koje nabavlja na ebay-u al ja ih nisam uspio nać.
I ova jakna mi se svidila:
https://www.intersport.hr/mckinley-alexander-mn-muska-skijaska-jakna-15623
Po meni itekako valjaju, a pogotovo kad ih se kupi na debelom popustu (znaci te pare vrijede). Osobno sam izraubao (do krajnjih granica) dvoje njihovih hlaca, i planirao sam uzeti i trece i niti jedne od 6-7 modela koje sam probao mi nije pasao kroj. Bas koma, ove prije su mi bile ko salivene (i inace imam problema sa hlacama, tako da mi to nije nista novo, ali izgleda da su promijenili kroj).
Onda sam si utrzio 2 kom Jack Wolfskin hlaca, koje su kvalitetnije ali i nesto skuplje od McKinleya - pa obrati pozornost i na njih.
Glede jakne, ako mislis u njoj hodati uzbrdo, gotovo sam siguran da ti bude pretopla, po meni gledaj neku vodo i vjetrootpornu shell jaknu, a ispod nje flis kao izolator, i naravno 1st layer ispod svega.
I onda kombiniras ovisno o vremenskim uvjetima i razini aktivnosti koju obavljas.
Belliall
28.09.2019., 09:32
Hvala na odgovoru.
Mislim si uzet ove zadnje, softshell mckinley. Ako nebudu dobre uvjek mogu vratit.
Uvezi jakne, jel mislite da bi mi bilo pretoplo u njoj i na -10stupnjeva, kiša-snjeg, uzbrdo, to je mišljena upotreba.
Molim i preporuku za Merino baselayer, neki best buy.
Abdel_Djalma
29.09.2019., 18:20
Za jaknu je tesko bilo sta reci ovako napamet i bez da se vidi uzivo. Posto je skijaska, ima sigurno neku tanju izolaciju, pa se ne bih iznenadio da na lijepe zimske suncane dane, bude malo i toplo u njoj dok se penjes negdje.
"Idealno" bi bilo imati 2 jakne, jednu kao zastitu od vanjskih elemenata i jednu da grije. Ali to su opet dvije jakne, a 2 su skuplje od jedne i tako se uvijek vrtimo u krug sa tom odjecom...
Nekome ce i ta jedna biti dobra, nekome je to nezamislivo i zeli imati mogucnost da skida i dodaje jaknu/e po potrebi. Imaj na umu i flisove, pogotovo deblje za zimu, mozes li njih nekako ukombinirati u svu tu pricu.
Uglavnom, isprobaj par stvari i vidi kako ti se sta cini i nemoj se odmah zaletiti sa kupovinom bas prve stvari.
Na te sve nabrojane online stranice za kupovinu (koje i sam koristim) ja bih dodao jos i campz.de Oni doduse dostavljuju samo po DE i mozda jos u Austriju, ali skoro svako od nas ima nekoga u Njemackoj :D prijatelja ili rodbinu, pa ko moze na taj nacin kupiti, neka pogleda ponudu koja ja zaista ogromna, bude preko 40 000 artikala online. Cesto su tu razna snizenja, skoro svaki dan bude neka ponuda za nesto specificno 8odjeca, obuca, rukavice, satori, itd...)
Skoro sve ovo se moze reci i za bergzeit.de Oni salju u Hr za 10 eura.
ZeGeNik
29.09.2019., 21:00
Kad recimo ne dostavljaju u HR a dostavljaju u DE, a to zna biti cest slucaj, onda se dostava u HR rijesi preko https://www.mailboxde.com/
Zna se dogoditi da je jeftinije to dobaviti preko njih nego direktno preko prodavaca (npr. dostava unutar ili do DE je gratis a dostava preko mailbox de je jeftinija nego da to prodavac posalje direktno).
Belliall
29.09.2019., 22:58
Jaknu sam uzeo, baš moj broj, dužina rukava i sve. Za te novce mislim da vrijedi al vrijeme će pokazat. Privukla me najviše 15000mm spec. za vodootpornost.
Hlače nisam uzeo, trebalo bi napraviti web narudžbu pošto nemaju na stanju, a internet trgovina im je malo komplicirana. Dostava na adresu je plaćanje moguće samo pouzećem što mi trenutačno nije opcija.
Gledam i njihovu merino majicu mckinley, vidjet ću.
Uglavnom ako netko kupuje u Intersportu (ne vrijedi za webshop) postoje kodovi od coca-cole. Za potrošenih 300 kuna 50 kuna manje se plati. Imaju na face-u par grupa od tih Shake and Take 4.0 coca-cole i ljudi su stvarno super. Pitaš kako šta, javi mi ih se odmah par njih da će mi bez kompenzacija poslat intersport bon 50 kuna. Ako se nekom da, jer treba instalirat aplikaciju na mob itd... Pa mislim nije 50 kuna za bacit jel... poz
Belliall
30.09.2019., 20:11
Internet narudžba se obavi na način da se naruči dostava na poslovnicu i onda bonove 50kuna pokaže na kasi. Pa kad se računa 20% popusta nije malo na jedne hlače...
quadzilla
04.10.2019., 13:37
Ja bi trebao preporuku dobrog flisa (toplog) sa kapuljacom do 100 eura
Sa bergfreunde.eu
chillout23
17.10.2019., 13:53
Na kraju uzel ovu Salomonku (https://www.sportsshoes.com/product/sal3691/salomon-outline-jacket-%7E-ss19/)...baš je na pravom popustu i ima 20,000/20,000 i s tim nemrem fulat.
I ipak i onu Berghaus sa linka iznad malo...
Ipak napravio cancel te narudžbe i sa Blacksa uzel 2 Wolfskin jakne. Isti tip ko i ove 2 iz quote. Oko 100€ po jakni + shipping i neki popust bla bla...sve skupa mrvu iznad 200€.
Pre zadovoljan.
Hvala na savjetima još jednom :)
Belliall
28.11.2019., 19:07
Ovaj vikend Alpina ima akciju, do 60% popusta na neke modele. Od sutra na crni petak kreće. FYI
Molim preporuku za penjački ipsilon.kupih pojas Clombing technology, sad ganjam ipsilon.
Ponajprije me zanima što da gledam s posebnom pozornosti.
Zasad idemo na lakše ferate, ali čekaju me Dolomiti nagodinu i htjela bih imati dobru I sigurnu opremu.
Ima li kakvih caka?
Ima li nekih certifikata koje trebaju imati?
Isto za kacigu.
Imam 60 kila ako to igra ulogu. Vidim da su većinom od 40 do 120. Ne planiram se sigurno penjati s, 50 kila opreme.
Belliall
29.12.2019., 21:04
Ljudi,
kakva su vam iskustva sa Vibramom. Ja kupio sebi Alpinke sa Vibramom i nisam nešto impresioniran. Grip je tu negdje sa mojim starim vojničkim čizmama Magnum. Stvarno sam se razočaro pogotovo što sam vidio reklame od Vibrama na youtubu. Znak žuti od Vibrama otpao nakon tjedan dana, jel to nešto govori samo za sebe? Jel Vibram ima bolje i lošije podplate. Jel bi da sam kupio Merrell sa Vibramom možda dobio bolju smjesu gume? Jel bi da sam kupio Diablo od Alpine bio bolji podplat od moje Prima Mid koja zapravo spada u pješačke cipele? Tibetanke su mi bile prekrute, ništa fleksibilan podplat, ko pancerica al opet možda bi bar podplat bio na razini?
Jel ima smisla Vibram?
miroslav kadlec
31.12.2019., 09:28
I meni se Vibram cini prerazvikanim.
Ja imam na Alpina gojzericama nekakav Vibram (neznam jel postoje vrste ili je sve isto), i na vlažnom kamenju ko da sam na ledu.
Ljudi,
kakva su vam iskustva sa Vibramom. Ja kupio sebi Alpinke sa Vibramom i nisam nešto impresioniran. Grip je tu negdje sa mojim starim vojničkim čizmama Magnum. Stvarno sam se razočaro pogotovo što sam vidio reklame od Vibrama na youtubu. Znak žuti od Vibrama otpao nakon tjedan dana, jel to nešto govori samo za sebe? Jel Vibram ima bolje i lošije podplate. Jel bi da sam kupio Merrell sa Vibramom možda dobio bolju smjesu gume? Jel bi da sam kupio Diablo od Alpine bio bolji podplat od moje Prima Mid koja zapravo spada u pješačke cipele? Tibetanke su mi bile prekrute, ništa fleksibilan podplat, ko pancerica al opet možda bi bar podplat bio na razini?
Jel ima smisla Vibram?
Vibram ima puno verzija, kod alpine i na tibetu je ta najjeftinija verzija koja se kliže.
Za sada sam najzadovoljniji sa michelinom na jednim salewama, kliže se jedino po ledu, a jako se malo troši.
miroslav kadlec
07.01.2020., 12:51
Vibram na Garmontu se isto kliže strašno.
Koja je razlika između muškog i ženskog ruksaka za planinarenje?
Kolko sam ja gledao i nema razlike.
Aa bas ima sve sto jedan ruksak treba imat. A jeftin je takav bi u intersport kostao 1000+ kn.
Koje je vaše mialjenje dal bi ga mogao ja koritsit?
https://www.decathlon.hr/ruksak-za-planinarenje-zenski-id_8382979.html
Ruralna
09.01.2020., 13:01
Ima razlika kad ga namjestas na tijelo, gdje su pojasevi i sl. Ja sam kupila muski, pa mi nisu najsretnije rasporedjeni, to je u par cm, sli dosta utjece na udobnost kad si ppd teretom i jsko se raspodiheli texina
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Ženski u pravilu imaju nešto drugačiji pojas zbog oblika zdjelice, naramenice su u pravilu više razmaknute da ne smetaju grudi, te su leđa kraća.
Nižim muškarcima često pašu ženski modeli, a nekim ženama muški, pa je najbolje isprobati konkretni model u muškoj i ženskoj varijanti.
Antonella
11.01.2020., 18:11
Lijepi pozdrav svima:)
Buduci da moj planinarski put tek pocinje htjela bih vas zamolit da mi pomognete oko opreme...
-Ruksak..planiram kupiti deuter..dobar izbor?
-Cipele ili gojze?Krecem sada na proljece planirala sam uzeti za pocetak niske cipele gledala sam u iglu la sportiva i mammut..ili nesto trece?Gojze sam mislila kupiti poslije ljeta
-Ostala oprema,tehnicke majice i fliisevi,hlace,carape?u sta treba uloziti vise novaca i kupiti kvalitetno a sta i nije toliko bitno?
Hvala unaprijed:)
asfalteka
12.01.2020., 19:19
Deuter imam model speed lite od 20 litara i nepoderiv je već deset godina. Svaka preporuka...
Moja jedina preporuka za kupovinu na početku je ta da ne kupuješ skupe stvari dok ne vidiš šta ti zapravo treba i koje su ti potrebe, a to ćeš tek vidjeti kroz vrijeme provedeno u planini i na izletima.
Uzmi jeftiniju opremu kompletnu za početak u decathlonu pa lagano mijenjaš kad to potrošiš i skužiš da ti nešto treba ili ne treba.
Sent from my SM-A600FN using Tapatalk
Noviji modeli nisu baš toliko nepoderivi. Moj je star niti 4 godine, a već je dobro izrauban, s tim da mi je prvi zamijenjen na garanciju jer su šavovi popustili.
Sljedećeg kupujem u Decathlona - nek traje i duplo kraće, za istu lovu kupim tri, pa opet dobro
asfalteka
13.01.2020., 10:13
Koji model? I kako ga koristiš?
Ja sam sa svojim trčao trekinge, odrađivao biciklističke ture, planinario, bio je pun do čepa, koristio i mijeh ponekad itd. Jedino šta pokazuje znakove korištenje su one mrežice bočne di trpaš flaše ( tamo sam gurao flaše od 1,5 lit pa dajem mogućnost da sam tome ja pridonio ).
Par ljudi ima deuter koje poznajem i na kvalitetu se nisu žalili, al eto moguće da ne pašu svima.
Sent from my SM-A600FN using Tapatalk
Futura 32. Pazim koliko mogu, gdje što stavljam i slično. Često je dobro pun. Mislim, može on još izdržati koju godinu, ali usporedba tragova korištenja u odnosu na starija izdanja istog modela pokazuje pad kvalitete.
koke2020
25.01.2020., 11:07
Koja je razlika između muškog i ženskog ruksaka za planinarenje?
Kolko sam ja gledao i nema razlike.
Aa bas ima sve sto jedan ruksak treba imat. A jeftin je takav bi u intersport kostao 1000+ kn.
Koje je vaše mialjenje dal bi ga mogao ja koritsit?
https://www.decathlon.hr/ruksak-za-planinarenje-zenski-id_8382979.html
Muški imaju remenje tamo di su mi cice pa je malo nezgodno da me stisce :D:D:D:D:D:D
Belliall
09.02.2020., 19:13
Dvoumim se oko ove majice, može netko bacit oko, jel valja proizvođač, jel dobar proizvod koji opravdava cijenu od 95€?
https://www.bergfreunde.eu/2117-of-sweden-merino-hoody-orebro-wool-jacket/?aid=e297634ae6d6e7fbd2fed2d10e1eba20&
treba mi nešto toplo na moje baselayer, ispod jakne.
lizianthus
12.05.2020., 14:25
može mala pomoć:
kupili bi štapove za planinarenje (ne ono hard core nego više laganini).
Da li štapovi za hodanje su isti tj pokrivaju to što nam treba kao štapovi za planinarenje?
malo glupo pitanje al eto...hvala na odg.
Ursus actor
12.05.2020., 17:26
može mala pomoć:
kupili bi štapove za planinarenje (ne ono hard core nego više laganini).
Da li štapovi za hodanje su isti tj pokrivaju to što nam treba kao štapovi za planinarenje?
malo glupo pitanje al eto...hvala na odg.
Da. Ali ne. :) Ne trebaju vam štapovi osim ako nemate nekih zdravstvenih problema. Štapovi zdravom čovjeku više smetaju nego koriste, remete centar za ravnotežu. Ako ti se sad netko javi i kaže da rasterećuju koljena, laže. Ne vjeruj mu. Mene slušaj. :D
Štapovi za planinarenje su rasklopni, podesivi po visini, te dolaze s karbidnim vrhom, te opcionalno s nastavcima za tvrdu podlogu, za blato, za snijeg. U osnovi, planinarske štapove možeš koristiti za hodanje, dok je obrnuta situacija poprilično ograničena.
Oni koji povremeno budu u Lidla su sasvim ok za većinu planinara.
Što se tiče priče da li nekom trebaju ili ne, prvo, sami štapovi traže određeno navikavanje, ali i to navikavanje dobro dođe kao vježba koordinacije ruku i nogu. Stalno dugotrajno korištenje štapova ne preferiram, ali to se svodi na istu onu polemiku kao i priča da li je bolja visoka ili niska gojza - visoka bolje podupire skočni zglob i smanjuje rizik uganuća, ali isto tako rasterećuje mišiće koji podupiru zglob, pa ti mišići više nisu u stanju spriječiti uganuće. Štapovi rasterećuju koljena i kralježnicu (ako se ispravno koriste), ali ne treba pretjerivati s njima jer bez treniranja nema ni jačanja mišića koji inače podupiru koljena i kralježnicu. Osobno bih preporučio korištenje štapova kod dugotrajnih i strmih spustova, duljih uspona s većim teretom (primjerice, pri višednevnim turama), na jako skliskom terenu (štap zabijen u blato predstavlja dobro uporište za gojzu na strmini), te osobama kojima je zbog godina ili zdravstvenog stanja narušena ravnoteža ili imaju problema s koljenima ili kralježnicom.
Međutim, unatoč tome tko ih i kad koristi, uvijek ih je dobro imati kod sebe jer se mogu iskoristiti za mnoge druge stvari ukoliko nešto krene po zlu (šator, nosila, imobilizacija, štaka...).
lizianthus
13.05.2020., 08:05
hvala oboje na odg i pomoći :D
Belliall
06.12.2020., 21:02
Jakna sa 5000mm specifikacijom mi propustila na rukavima u roku pola sata. Znači ja sam bio pod kišobranom i rukavi ono malo što su izlazili na kišu, ali skroz promočili. Ja nisam više svoj, platiš nešto i ono sranje. Jakna je Regata.
Za hlače znam još od ranije da mi nisu nepromočive makar je pisalo vodootporno, neznam zašto to rade, da su bar malo nepromočive al staviš kap na tkaninu i upije se momentalno. Hlače su Icepeak.
I na kraju Alpina gojzderice, mislio sam da bar one neče al bio sam mokar skroz. A još kao planiram prestat nosit kišobran kad mi se oprema dokaže, ajmo izpočetka nabavljat opremu.
Pitanje, jel sve te jakne 5000 su tako osjetljive, mislio sam da tih 5000 nešto više znači. Recimo sad mi stižu hlače 10000/10000 jel to dobro? Koštale 60€ od Higher State. Ili treba gledat na opremu 15000?
5000 mm je ništa. Ako želiš ozbiljnu vodootpornost traži 20000 mm
Belliall
07.12.2020., 18:16
Velim, ciljam na to da pustim kišobran doma, sat-dva šetnja na jakoj kiši, jel bi 15000 bilo dovoljno, iznad 15 mislim da cijene skaču pod nebo.
edit: recimo šta bi preporučili kao bestbuy, jakna, hlače, pa i nove gojzde tražim.
jedino s čim sam zadovoljan što sam do sad kupio su merino baselayeri. čarape, majce, bafovi, kape.
pobosutljanin
07.12.2020., 18:59
Jesi možda prao sa omekšivačem? Omekšivać je ubojica vodonepropusnosti.
Belliall
08.12.2020., 16:41
Jesi možda prao sa omekšivačem? Omekšivać je ubojica vodonepropusnosti.
svaka čast, sigruno je bilo toga
edit: i kako sad opet je osposobit na otpornost?
pobosutljanin
09.12.2020., 14:49
Postoje sredstva za održavanje i obnovu vodonepropusnosti, ali ne znam da li će djelovati nakon omekšivača.
Ja koristim sredstva od Grangersa. Jednom, dvaput godišnje operem s njihovim deterđentom i onda ubacim sredstva za impregnaciju. Šator koji je počeo propuštat sam premazao sa njihovim sredstvom i nakon toga je preživio neveru i prolom oblaka. Ni kapi nije propustio.
Belliall
12.12.2020., 22:28
Sad već spamam, svaka druga je moja, ali
Idem u Zagreb kupit gojzderice, mislim si Crispi Nevada iz Ritoše ili Lowa Tibet iz Iglu(al imaju samo 44,5 a po mjerenju ja sam 43,5)
koje trgovine bi još obišao i koje gojzde bi još uzeo u obzir? Jel bi išo u Kibuba? U decatlonu nema ništa korisno, u Intersportu nema isto ništa ozbiljno. Al volio bi i jedne terrex Adidas, jel taj outlet kod Ikea-e nešto povoljno kupnja?
vidim u Iglu: TRANGO TREK MICRO EVO GTX, la sportiva, imaju moj broj.
Treba mi za jesen zimu proljeće.
Imam široku nogu.
miroslav kadlec
13.12.2020., 11:40
Uzeo sam Salomon 4D, mislim da imaju dovoljno sirine.
Sto se tice brendova, super iskustva imao s Northland, Lasportiva, Columbia i Osprey. Ovdje bih uvrstio i Kiltec koji je dosta povoljan brend, a dobar.
Osrednje s Millet, Ferinno, Karibu, Salewa i Ocun.
Lose je McKinely i Grisport.
Belliall
13.12.2020., 20:28
Uzeo Salomon X ULTRA 3 MID GTX, nisam mogo 500m napravit u njima, užasno uske i boljeli tabani. Tako da Salomon ispada.
Ursus actor
14.12.2020., 21:21
Uzeo sam Salomon 4D, mislim da imaju dovoljno sirine.
Sto se tice brendova, super iskustva imao s Northland, Lasportiva, Columbia i Osprey. Ovdje bih uvrstio i Kiltec koji je dosta povoljan brend, a dobar.
Osrednje s Millet, Ferinno, Karibu, Salewa i Ocun.
Lose je McKinely i Grisport.
De nemoj *ebat da si im'o gojze svih tih silnih firmi. Tko to može platit? :P Osprey radi samo ruksake.
Karibu, Ferrino i Ocun isto ne rade gojze. A čarape i gojzerice su k'o kruške i jabuke.
Recimo, baš Columbia može u kategoriju s McKinelyjem kvalitetom.
I kako Millet osrednji? Kako? :)
miroslav kadlec
14.12.2020., 22:33
Tema je najbolji brend za opremu. Nije za gojze.
Ovako su se brendovi meni pokazali. Vjerojatno je statistika zadovoljstva brendom na svjetskoj razini razlicita.
Gdje vidis da je Columbia s McKinely?
Postoje sredstva za održavanje i obnovu vodonepropusnosti, ali ne znam da li će djelovati nakon omekšivača.
Ja koristim sredstva od Grangersa. Jednom, dvaput godišnje operem s njihovim deterđentom i onda ubacim sredstva za impregnaciju. Šator koji je počeo propuštat sam premazao sa njihovim sredstvom i nakon toga je preživio neveru i prolom oblaka. Ni kapi nije propustio.
Ne znam jesam li paranoičan, ali čini mi se kao da vešmašine uništavaju stvari s membranom. Imam North Face hardshell sigurno 10 godina i u tih 10 godina je 8 godina prana na ruke i zadnje 2 godine u vešmašini, svaki put s Nikwax ili Grangers (i na ruke s tim sredstvima, i u vešmašini s istim sredstvima na 30 stupnjeva/sintetika). I eto neki dan nakon pranja primijetim hrpu sitnih čestica po jakni - membrana se počela raspadati.
Slična stvar mi je bila i s Helikon-tex softshellom. Par godina pranja na ruke i sve super i onda ju jednom ubacim u vešmašinu i u potpunosti uništi membranu. U ovom slučaju se čak proizvođač složio da su imali serijsku grešku na proizvodu i da se ljudima dešavalo da se membrana skroz odlijepi, ali eto prekasno sam se javio pa tko mi kriv.
pobosutljanin
22.12.2020., 21:03
Možda i jesi, a možda se stvari nakon 10 godina ipak ishabaju. Opet, tumbanje u perilici može imat negativan efekt. Još ako kao točka na i dođe centrifuga ... Lako moguće da je bolje prat ručno.
Belliall
28.12.2020., 21:23
Nije pomoglo nakon omekšivača, oprano Grangersom ali nema pomoći, uništio sam par jakni do sad, šteta. Jel nebi trebalo biti na etiketi da se nesmije prati omekšivaćem, ja gledam etikete i nema nikakvog znaka za omekšivač.
Nije pomoglo nakon omekšivača, oprano Grangersom ali nema pomoći, uništio sam par jakni do sad, šteta. Jel nebi trebalo biti na etiketi da se nesmije prati omekšivaćem, ja gledam etikete i nema nikakvog znaka za omekšivač.
Marmot dvije Gore-tex jakne kupio prije 14g u US.
Traka se počela odlijepljivati, poslao (U sloveniju) , dobio dvije nove, ukupne vrijednosti cca 650E.
Jel to onda dobar brand ? :kokice:
Gore-tex je lifetime jel. nije samo Marmot.
Tu se priča o najboljima, ali možemo li pitati i za "najbolje za određenu lovu"?
Ja tražim zimsku jaknu za nekih ajmo reć max 100€.
Bio neki dan u običnoj pernatoj plastičnoj se penjati na sljeme, živ se preznojio.
Uglavnom, htio bih nešto što će poslužiti za 0 do cca -10, neko tako lakše planinarenje i hajkanje, zimske vožnje biciklom, itd.
Ne planiram na kišu (obično na biciklu furam softshell iz Lidla i plastičnu kabanicu kao windbreaker), ali ne bi da promoči nabrzinu ako me uhvati kakva kišica ili snijeg.
Isto tako, bilo bi dobro da je malo "dulja", kad sjednem na bicikl, da su mi koliko toliko pokriveni bubrezi i da ne dobijem upalu mjehura.
Imam par baselayera iz Decathlona i Lidla, njih koristim u kombinacijama raznim kad je ovako hladnije.
Što bi preporučili za tu lovu?
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Bacvar Mate
30.12.2020., 00:42
soft shell ne pomazu kod kise bar ne ovi sto ih ja imam.
"Zimska" jakna ti kao takva nije ni bitna dok se kreces, temperaturu reguliras slojevima ili patentima tj otvorima na jakni.
Bitno je biti zasticen od vjetra u brdi a i na bicikli ako brze vozis.
Ja sam svojevremeno dosta vozio bicikl i imao prvo nekakvu jeftinu vjetrovku, nesto kao hardshell ali bez ikakve ventilacije, koja me je dobro stitila i nisam puno razmisljao o tome jer se na bicikli nisam znojio zimi.
U planinu sam tu vjetrovku nosio jednom zimi i nikad vise-skuhao se kao sarma.
Kasnije sam za biciklu kupio dobru skijasku jaknu i to mi je bilo super, toplo, ni bura ne propuse, kad ti je vrruce rastvoris sve patente, ali opet pretopla za planinarenje bez obzira na sve ventilancijske otvore. Jednpstavno jakne s bilo kakvom podstavom su pretople za bilo kakav jaci tempo planinarenja
Znaci po meni mozes uzet hardshell sa otvorima ispod ruke ili softshell u kombinaciji s najobicnijom kabanicom. Meni hardshell u decathlonu izgleda ok, oko 700kn, ima otvore ispod ruke i jako dobru zastitu od kise-20,000mm ili nesto tako.
Tu se priča o najboljima, ali možemo li pitati i za "najbolje za određenu lovu"?
Bio neki dan u običnoj pernatoj plastičnoj se penjati na sljeme, živ se preznojio.
Uglavnom, htio bih nešto što će poslužiti za 0 do cca -10, neko tako lakše planinarenje i hajkanje, zimske vožnje biciklom, itd.
Ne planiram na kišu (obično na biciklu furam softshell iz Lidla i plastičnu kabanicu kao windbreaker), ali ne bi da promoči nabrzinu ako me uhvati kakva kišica ili snijeg.
Isto tako, bilo bi dobro da je malo "dulja", kad sjednem na bicikl, da su mi koliko toliko pokriveni bubrezi i da ne dobijem upalu mjehura.
Imam par baselayera iz Decathlona i Lidla, njih koristim u kombinacijama raznim kad je ovako hladnije.
bas prije koji dan isto na sljeme i tanki pernati puff gornji sloj, pa kad je toplo skinem i dalje. zar ne?
Sent from my iPhone using Tapatalk
ZeGeNik
30.12.2020., 22:53
Quechua MH500 (https://www.decathlon.hr/jakna-mh500-vodootporna-muska-id_8502097.html)
Imam tu jaknu, ali stariji model koji ima paropropusnu membranu od 10 000mm, platio sam ju 520kn s ciljem da glumi kisnu kabanicu i da bude shell jakna kad padnu temperature za voziti se bajkom do posla i nazad (21km ukupno), vozim citavu godinu bez obzira na vrijeme i temperature.
Meni je jakna mrak, nije kap vode propustila a vozio sam se po takvim plohama i vjetrometini da nije bilo za izaci vanka, a kamoli sjesti na bajk. Jedno 2-3 god. je u opticaju kod mene.
Jako dobro dise, ima cifove ispod pazuha, nesto duze rukave (super za bajk, jer i dalje pokriva zglobove) , vise je alpine kroja nego klasicnog, kapuljaca super zadihta glavu, vrat i bradu kad se sve zategne i podesi.
Nova jakna ima malo izmijenjen dizajn, kroj mi se po slici cini identican, malo joj je narasla cijena ali je u nju ugradjena i membrana od 15 000mm. Znaci u teoriji to bi trebala biti jos bolja jakna od mojeg starog modela. Eto, pa ti vidi.
Sto ces obuci ispod nje, koji 1st layer, a koji izolator ovisi koliko si zimogrozan i kolika je vani temperatura, ali svakako preporucujem nekupovinu bilo kakve zimske jakne za ovo sto si ti naveo.
Puno bolje je korisiti sistem troslojnog oblacenja Shell/mid layer/1st layer i vozi.
Iako imam vrhunsku troslojnu goretex jaknu za (ozbiljna) brda, za hodacke treninge Sljemenom koristim skoro uvijek tu Decathlonovu.
Kad pak sjednem na FS MTB i kad mi treba jakna - imam i trecu, i da, nisu to sve outdoor jakne koje imam :D. Toliko o tome da je jedna jakna dovoljna, za prvu ruku je, ma i za drugu, ali s vremenom si covjek priusti ono kaj mu treba, ili barem misli da mu treba :top:
Quechua MH500 (https://www.decathlon.hr/jakna-mh500-vodootporna-muska-id_8502097.html)
Imam tu jaknu, ali stariji model koji ima paropropusnu membranu od 10 000mm, platio sam ju 520kn s ciljem da glumi kisnu kabanicu i da bude shell jakna kad padnu temperature za voziti se bajkom do posla i nazad (21km ukupno), vozim citavu godinu bez obzira na vrijeme i temperature.
Meni je jakna mrak, nije kap vode propustila a vozio sam se po takvim plohama i vjetrometini da nije bilo za izaci vanka, a kamoli sjesti na bajk. Jedno 2-3 god. je u opticaju kod mene.
Jako dobro dise, ima cifove ispod pazuha, nesto duze rukave (super za bajk, jer i dalje pokriva zglobove) , vise je alpine kroja nego klasicnog, kapuljaca super zadihta glavu, vrat i bradu kad se sve zategne i podesi.
Nova jakna ima malo izmijenjen dizajn, kroj mi se po slici cini identican, malo joj je narasla cijena ali je u nju ugradjena i membrana od 15 000mm. Znaci u teoriji to bi trebala biti jos bolja jakna od mojeg starog modela. Eto, pa ti vidi.
Sto ces obuci ispod nje, koji 1st layer, a koji izolator ovisi koliko si zimogrozan i kolika je vani temperatura, ali svakako preporucujem nekupovinu bilo kakve zimske jakne za ovo sto si ti naveo.
Puno bolje je korisiti sistem troslojnog oblacenja Shell/mid layer/1st layer i vozi.
Iako imam vrhunsku troslojnu goretex jaknu za (ozbiljna) brda, za hodacke treninge Sljemenom koristim skoro uvijek tu Decathlonovu.
Kad pak sjednem na FS MTB i kad mi treba jakna - imam i trecu, i da, nisu to sve outdoor jakne koje imam :D. Toliko o tome da je jedna jakna dovoljna, za prvu ruku je, ma i za drugu, ali s vremenom si covjek priusti ono kaj mu treba, ili barem misli da mu treba :top:
ne treba se bojati, mokar biti. a postići visoku razinu aktivnosti i suh bit je do 0 nemoguće manje više. ispod 0 je i tako suho.
Gledao sam da bi uzeo ovu za tako troslojno planinarenje i bicikl
https://www.decathlon.hr/jakna-za-planinarenje-sh100-id_8398575.html
A onda bi uzeo nešto kao ovo za "hodanje", da glumi običnu zimsku jaknu bez sportskih aktivnosti. Ili za na bicikl ako je baš jako hladno.
https://www.decathlon.hr/jakna-snb-100-muska-zuta-id_8589559.html
Ili možda ovo
https://www.decathlon.hr/jakna-c2-fr900-warm-muska-id_8549730.html
Ili ovo
https://www.decathlon.hr/skijaska-jakna-500-crna--id_8545697.html
A onda bi uzeo nešto kao ovo za "hodanje", da glumi običnu zimsku jaknu bez sportskih aktivnosti. Ili za na bicikl ako je baš jako hladno.
Ili možda ovo
Ili ovo
odluke
odluke
a tko će znati bolje od tebe [emoji56]
Sent from my iPhone using Tapatalk
President
04.01.2021., 23:36
Evo ovako, nov sam u ovoj cijeloj priči pa googlajući i tražeći dobru obuću i ruksake, naišao sam na ovaj link sa renomiranim ruksacima. Obzirom na redovne cijene potonjih, malo su mi čudne na dolje navedenom linku. Pitanje: jeli netko kupovao na ovom linku jer kartična sigurnost je OK. Pitanje je jeli proizvod original ili replika? Cijena se moze prebaciti i u eure.
https://discount.sale2021.net/category?name=alza%20deuter
Evo ovako, nov sam u ovoj cijeloj priči pa googlajući i tražeći dobru obuću i ruksake, naišao sam na ovaj link sa renomiranim ruksacima. Obzirom na redovne cijene potonjih, malo su mi čudne na dolje navedenom linku. Pitanje: jeli netko kupovao na ovom linku jer kartična sigurnost je OK. Pitanje je jeli proizvod original ili replika? Cijena se moze prebaciti i u eure.
Što je tu ok?
Uopce nigdje ne pišu podaci prodavatelja, nigdje imena firme da uopce znas od koga kupujes.
Izgled stranice je katastrofalan, a zanimljivo da svi koji su kupovali proizvod i ostavili recenziju su to napisali na engleskom, a stranica na nasem jeziku. :zubo:
Zaobišla bih u širokom luku :trk:
Za kupnju bi koristio tražilicu http://www.idealo.eu/ koja je sigurnija.
A i tu bi pazio od koga kupujem, kad mi je dućan sumnjiv kupujem jedino preko paypala koji ima dodatnu zaštitu od prevare.
ja tu opremu nosim i po gradu.recimo arcteryx, marmot.
imam condor summit i helikon-tex gunfighter softshell.možda mi čak helikonov i bolji radi zippa na desnoj strani glavnog, a i jeftiniji je..praktički ista jakna...naj boja mi je shadow grey boja, ostale zblijede nakon par godina.
arcteryx atom lt je možda najversatilnija jakna sa patagonia nano puff.sve od arcteryxa je preskupo iako njihova najveća kvaliteta je u leaf modelima za militariju i tactical.
ubo atoma prije 4g. onaj prvi model za 1200kn u sloveniji.
5.11 stryke i defender flex slim trapke i helikon sfu hlače. 5.11 rush72 ruksak.
marmot minimalist jakna ide 8.g kao shell jakna.:top:
salomon leonid gtx i najnovije XA Forces GTX (https://www.survival-tacgear.com/xa-forces-gtx-black).
naočale wileyX omega i kobe.odličan mi brand.oakley je precijenjen.
STG shop iz austrije odličan.nakupovao dosta helikona, salomon i UA stvari.zna bit po 20% popusta, a i početne cijene su cca 100kn jeftinije nego kod nas.
primjer:
https://www.survival-tacgear.com/jacket-gunfighter-shark-skin-black
https://atomshop.hr/proizvod/jakna-gunfighter-shadow-grey/
DocSportello
17.02.2021., 15:09
Za ozbiljnije Izlete imam salomon quest prime gtx i adidas terrex free hiker gtx.
Za blaze izlete i kofrcenje po gradu sam sredio adidas ultraboost 20 cold rdy jer im je continental guma dole malo zeznutija nego kod obicnih pa su maltene kao trail model.
I imam uz to nike acg terra zaherra al su one bas cista sminka, ne bih se usudio u njima na zahtjevniji teren, slab lockdown imaju.
PoslaTo iz cekrčića sa cinculatora
Abdel_Djalma
13.06.2021., 01:24
Za ozbiljnije Izlete imam salomon quest prime gtx i adidas terrex free hiker gtx.
Mozes li molim te ovdje ili na temi o gojzericama malo napisati o som iskustvu sa tim Adidasovim modelom? Zapele su mi za oko kao komad obuce koji bih mogao kupiti pri narednoj kupovini, a najbolje informacije su iz prve ruke nakon nekog vremena koristenja :p Hvala unaprijed.
Ukoliko netko treba zenski softshell ,imam revolution race M velicina zenski..kupljeni zabunom.
Silence Proshell Jacket Dam Black 2.0 taj model
Belliall
12.03.2022., 14:21
Trebam sportske naočale koje se ne magle. Imam neke iz lidla i ok su, netrebam ništa šta ove nemaju ali bi volio da mi se ne magle. Jel ima takvih naočala da se nikako ne magle ili mogu kupit kakvu tekućinu pa pretvorit ove koje imam u nemagleće?
Znači čim je malo minus moram odmaknut od lica da bi zrak cirkuliro, ni slučajno ispuhat nos dok imam naočale na sebi...
refugee
17.03.2022., 08:18
Ili možda ovo
Ili ovo
Ja sam gledao skoro sve koje i ti, a na kraju uzeo ovu i nisam požalio.
Odlično jakna. Iako joj je prva namjena jedrenje, za planinarenje je također dušu dala.
https://www.decathlon.hr/jakna-za-plovidbu-500-muska--id_8601596.html
pobosutljanin
18.03.2022., 13:18
Trebam sportske naočale koje se ne magle. Imam neke iz lidla i ok su, netrebam ništa šta ove nemaju ali bi volio da mi se ne magle. Jel ima takvih naočala da se nikako ne magle ili mogu kupit kakvu tekućinu pa pretvorit ove koje imam u nemagleće?
Znači čim je malo minus moram odmaknut od lica da bi zrak cirkuliro, ni slučajno ispuhat nos dok imam naočale na sebi...
Imaš tekućinu za plivačke naočale. Možda i pjena za brijanje posluži. Samo ne smiješ isprat, već obrisati da ostane tanki sloj premaza.
Belliall
23.03.2022., 16:41
Imaš tekućinu za plivačke naočale. Možda i pjena za brijanje posluži. Samo ne smiješ isprat, već obrisati da ostane tanki sloj premaza.
Neće ići. Čitao ocjene za tekućine koje su za ronilačke/plivačke naočale. Veli jedan da je to kod niskih temperatura skroz drugo nego kod 15-20°C. Ja planinarim na minusu i zato mi treba premaz, a ovi su kao za neko toplije magljenje.
Belliall
25.11.2022., 20:49
Evo krenule hladnoće i snijeg, i maglenje naočala.
Jel bi ove "planinarske" naočale šta bolje odrađivale posao? Nisu baš jeftine, kreću cijene od 50€ pa na više.
Šta bi se trebalo gleadati kod kupovine naočala za snijeg?
Belliall
27.11.2022., 20:48
Evo malo istražio pa da odgovorim na svoje pitanje.
Kupljene Julbo Explorer 2.0 Cameleon. Polarizirane, fotokromatske 2-4, anti-fog premaz, ako sad ne budem zadovoljan neću nikad. Ravno 100€.
Evo malo istražio pa da odgovorim na svoje pitanje.
Kupljene Julbo Explorer 2.0 Cameleon. Polarizirane, fotokromatske 2-4, anti-fog premaz, ako sad ne budem zadovoljan neću nikad. Ravno 100€.
možda si samo trebao kupit taj antifog sprej. jer, isti se problem maglenja redovito javlja i kod plivačkih naočala, a on se rješava tako da se prije pošprica s tim... ne znam, pretpostavljam d abi i za snježne maske bilo isto.
Belliall
27.11.2022., 22:24
Nema veze. Imao sam svoju računicu, stalno ulazim u sjene i izlazim na sunce pa skidaj pa stavljaj naočale..., fotokromatske će mi bit odlične, +polarizirane što isto puno znači za detalje na snijegu, + ventilacija dobro riješena i antifog premaz.
Ionako sam imao samo naočale iz Lidla, pitaj boga koliko je to dobro za oči pogotovo na snijegu.
ZeGeNik
27.11.2022., 22:57
Pa onda si skocio s magarca u Mercedes :D
IMHO, Julbo godinama proizvodi vrhunske naocale, tako da tu nemas brige, jedino je sad pitanje da li ce ta fotokromatska 4-orka biti dovoljno tamna na snijegu ili nece. Posto sam si i ja uzeo identicne lece samo na drugom okviru (Julbo Shield) mozda budemo u istom problemu...a ja se nadam da necemo.
Meni u sumi na bajku, brza izmjene svjetlo tama, ostrina pogleda, magljenje sve super - jedino jos test na snijegu i ozbiljnim minusima, pa da vidim kako se ponasaju.
Belliall
28.11.2022., 06:43
Pa onda si skocio s magarca u Mercedes :D
IMHO, Julbo godinama proizvodi vrhunske naocale, tako da tu nemas brige, jedino je sad pitanje da li ce ta fotokromatska 4-orka biti dovoljno tamna na snijegu ili nece. Posto sam si i ja uzeo identicne lece samo na drugom okviru (Julbo Shield) mozda budemo u istom problemu...a ja se nadam da necemo.
Meni u sumi na bajku, brza izmjene svjetlo tama, ostrina pogleda, magljenje sve super - jedino jos test na snijegu i ozbiljnim minusima, pa da vidim kako se ponasaju.
Mislim da bi 4 kao maksimum zatamnjenja trebalo biti dovoljno sa obzirom da su smeđe, recimo da su crvene onda pojačavaš svijetlo i te su bolje za tamnija okruženja. Negdje pisalo da je najbolje uzet sive, smeđe ili žute kao boju leća. Iglusport mi je imao samo plave.
Moje su kupljene u Sportleru u Njemačkoj. Gdje si ti dobio svoje ako se smije znati?
ZeGeNik
28.11.2022., 08:58
Ja sam svoje uzeo u Iglu sportu na 40%, povoljnije nisam nigdje nasao a htio sam bas Shield model.
Dosao sam ciljano po njih, imam jedne Shield za voznju auta cat.3 pa sam znao sto hocu, ali me to nije smelo da isprobam i ove tvoje, kao i jos neke meni interesantne modele :D
Cat 4 je sigurno dovolna za snijeg, samo sto je ovo zasjenjenje nesto manje od 4, zato sam i spomenuo "fotokromatska 4orka", jer taj problem nema samo Julbo nego i ostali proizvodjaci - fotokromatskih leca.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.