View Full Version : Ljekovite gljive (tibetanska, myko-san, reishi, kombucha...),
Parasociolog
05.06.2003., 16:36
Bok svima!
Postoje naime na ovom svijetu preparati od nekih vrsta gljiva, uglavnom azijskih, koji su navodno jako dobri za cijelo čudo bolesti. To se može kupiti u Zagrebu.
Informacije o tome su ovdje:
http://www.zdravljeizgljiva.hr/hrv/
Isplati se procitati istrazivanja Instituta Ruđer Bošković
http://www.zdravljeizgljiva.hr/hrv/prepverifikacija.php3
Kao i brošuru
http://www.zdravljeizgljiva.hr/hrv/brosure.php3
Jedan od tih preparata je navodno jako dobar u liječenju raka. Kažu oni koji dilaju te gljive da osoba koja boluje od raka treba piti određenu količinu tog preparata u određenom vremenskom razdoblju, koje nikad ne prelazi 60 dana. Količina se izračunava na osnovi tjelesne težine i stupnja uznapredovalosti tumora. Kad osoba popije svoju količinu -
"širenje tumora se zaustavlja za 95 %, ljekovitost kemoterapije se povećava za 40 %, a nuspojave kemoterapije su poništene ili svedene na minimum."
Ovaj citat je iz telefonskog razgovora s prodavačem.
Pa sad, ako je i samo pola od toga istina, dobro zvuči. A što se tiče poništavanja posljedica kemoterapije, to je sto posto istina, vidjela ja svojim očima (ne na sebi nego na bliskoj osobi).
S raznih strana sam čula iskustva ljudi koji su to pili i izliječili se od raka. Sve te priče su tipa "netko iz obitelji od prijatelja je to pio i izliječio se". Ali ljudi koji su mi to ispričali nisu imali nikakvog razloga praviti reklamu tim preparatima.
Inače, navodno se od tih gljiva u Japanu rade registrirani lijekovi. Također navodno o njima pišu u američkim stručnim onkološkim časopisima. Činjenica da ih IRB proučava već 3-4 godine s dobrim rezultatima isto nije za bacit.
Koliko sam ja shvatila, te gljive nabildaju imunitet pa se organizam sam lakše brani i od tumora i od nuspojava kemoterapije.
Pa me zanima ima li možda netko iskustva s tim, ili možda zna za još neku takvu priču?
Također, ako nikad niste čuli, što mislite o tome? Naime, kemoterapija je jako skupa stvar, i po mom mišljenju teško je, zbog raznih industrijskih interesa, progurati neki lijek koji je efikasniji a jeftiniji (pod uvjetom da je to doista istina). Isto kao što su auti na struju mogući ali na nafti se prevelike pare mlate da bi to prošlo...
jimmy jazz
05.06.2003., 16:40
je i ja sem cul za magic mushroomse! :D :D
Parasociolog
05.06.2003., 16:43
i ja sam :D
al ovo je neš drugo.
jimmy jazz
05.06.2003., 19:21
Parasociolog kaže:
i ja sam :D
al ovo je neš drugo.
je...i ja sam cul da su u Japanu legalne! for real. ;)
Parasociolog
05.06.2003., 22:09
jesi možda čuo još štogod?
jimmy jazz
05.06.2003., 22:41
da ih ocu sad izvoziti u Hr pod legalno!
jimmy jazz
05.06.2003., 22:42
ali bez zajebancije, biljkama vjerujem, pa i gljivama.
jimmy jazz
05.06.2003., 22:43
iako, "cudotvorni" lijek tesko da ce se naci, kolko god zarko ga ljudska psiha prizeljkivala.
Parasociolog
06.06.2003., 09:47
naravno da će se teško naći čudotvorni lijek.
ali gle ovaj copy-paste iz istraživanja s IRB:
"U siječnju i veljači 2001. godine isti tim obavio je i nove in vitro pokuse, kojima se nastojalo utvrditi učinak koncentriranog oblika naših preparata LENTIFOM i LENTRAM na kulture stanica fibrosarkoma (FSar) i skvamoznog karcinoma (SCC VII).Pokazalo se da oba preparata imaju jaku citotoksičnost, tako da u koncentracijama od prvobitno primijenjenih 50% u odnosu na ukupnu količinu hranjivog medija za kultiviranje tumorskih stanica (5 ml), a zatim i u koncentracijama od 10% - dovode do potpune redukcije broja živih tumorskih stanica u kulturi!"
mislim da bi bilo korisno da se te gljive malo ozbiljnije shvate...
Parasociolog
06.06.2003., 09:57
evo jos malo kopipejsta
Glavnina istraživanja antitumornih efekata gljiva ipak je provedena u Japanu. U Istraživačkom institutu Nacionalnog centra za rak u Tokiju, Ikekawa i suradnici ispitali su već davne 1969. na miševima kojima su prethodno presadili sarkom 180, antitumorno djelovanje ekstrakata 7 vrsta jestivih gljiva, što su 5 godina kasnije potvrdili i proširili Hamuro i Chihara u zajedničkom istraživanju toga instituta i poznate prehrambene kompanije Ajinomoto. Osnovni rezultati tih i brojnih drugih istraživanja su sljedeći: Lentinula edodes (shiitake) - stopa kočenja rasta tumora iznosi 80,7 %, s potpunim povlačenjem tumora u 6 od 10 slučajeva (kod nekih komponenti stopa kočenja tumora iznosi do 100 %, s potpunom regresijom tumora u svim slučajevima); Coriolus versicolor - stopa kočenja tumora iznosi 77,5 %, s potpunim povlačenjem tumora u 4 od 8 slučajeva; Ganoderma lucidum - stopa kočenja tumora iznosi 98,5 %, s potpunim povlačenjem tumora u 4 od 5 slučajeva (kod nekih komponenti stopa kočenja tumora iznosi do 100 %, s potpunim povlačenjem tumora u svim slučajevima), itd. Navedeni istraživači, kao i oba Morija (otac i sin), Maeda, Taguchi, Nanba, Aoki i brojni drugi, nepobitno su dokazali da neke ljekovite gljive pokazuju visoku ili vrlo visoku stopu kočenja rasta različitih tumora, ali i značajnu stopu njihova potpunog povlačenja ako se s korištenjem započne pravodobno, kao i vrlo snažnu zaštitu od tumora ako se uzimaju prije njegova nastanka. Radeći sustavno gotovo 40 godina u relativnoj izolaciji svoga "carstva sredine", do istih su rezultata došli i znanstvenici iz NR Kine (npr. Xiao - Yu Li, Jia-Fang Wang, Q. Y. Yang i dr.), na tragu svoga davnog prethodnika iz 14. st., liječnika Wu Rui, koji je prvi zapisao da je shiitake korisna u liječenju različitih "zloćudnih tvorbi".
drummer
24.02.2006., 11:42
Da li netko zna nešto o ovoj firmi ( Zagreb, Zavrtnica) i njihovim proizvodima?
Ne treba mi njihov web niti tel. već osobna iskustva u borbi protiv raka uz
pomoć njihovih preparata.
Hvala!
Pretpostavljam da si procitao sto pise na zdravljuizgljiva.hr,no za one neupucene nije na odmet ponoviti/ili upoznati ljude sa ljekovitim gljivama.
Citava teorija pociva na tome da ako "nize" gljive mogu proizvoditi antibiotike i druge ljekovite tvari,zasto to ne bi mogle i tzv "vise2 gljive.
U Japanu i Kini postoji duga tradicija koristenja gljiva,prvenstveno se radi o Kordicepsu(iliti nametniku koji raste na jednoj vrsti gusjenica)te o Shiitakama,te Maitake(ili zec gljivi)te je posebno cijenjena Reishi(Hrastova sjajnica u Hrvatskoj,koja btw izgleda zaista sjajno).
Terapeutsko djelovanje gljiva je;srcane i krvozilne bolesti(kolesterol,tlak),virusne bolesti,dijabetes(neke tvari u gljivama snizavaju razinu secera u krvi),pojacavaju imunitet(opcenito,te protiv virusa i raka).
Kordiceps i Reishi imaju tonicno djelovanje tj poboljsavaju prilagodjavanje na stres,smanjuju umor,a na netu se moze naci da je na nekim sportskim igrama Kineska reprezentacija svoj uspjeh pripisala konzumiranju Kordiceps gljive.
Reishi je prekrasna gljiva,drvenasta i lagana,za koju tvrde da djeluje i protiv najtezih oboljenja,stimulirajuci imunitet,te poboljsavajuci opce stanje organizma.
E sad sto se iskustva sa gljivama i njihovim preparatima tice;
Zadnjih mjesec,dva uzimam caj od mjesavine gljiva (shiitake i maitake)radi jacanja imuniteta u ovim zimskim mjesecima.
Iako cesto imam upale grla i slicne probleme,ove godine to nije bio slucaj.
Naveo bih i da su neki preparati na trzistu zaista sarena laza tj smece.
Npr jedan proizvodjac(Americki,ima ga i kod nas)prodaje kapsule Reishi gljive,koje sadrze micelij Reishi gljive+biomasu smedje rize.
Reishi gljiva je crvenkasto smedje boje ,intenzivnog mirisa i pomalo gorkog okusa.
Navedeni preparat ima blagi miris na Reishi(u tragovima)a veci dio cini mljevena riza,naime Reishi je dosta piljevinasta i drvenasta kad se samelje,tako da jako nalikuje na pamucnu vatu kad je sameljes,i jako ju je tesko strpati u kapsulu.
I sad ce netko ko se ne kuzi kupit te kapsule za 150 kn,i cudit se kako ne djeluje.....a gljivi ni traga ni glasa...samo sapat mozda...:flop:
Sto se tice poduzeca MykoSan,posljednjih nekoliko dana(10-tak))uzimam njihov preparat Mikotonik,iz razloga sto zelim lase podnijeti prelaz zime na proljece i sve stresove i umore koje to donosi.:rofl:
Sta da kazem;bolje spavam i nekako sam relaksiraniji.:top:
Bocica sadrzi 200 ml tekuceg preparata od raznih gljiva(gusta smedja tekucina boje coca cole),u uzima se 5 do 10 dana,sa vodom ili sokom,s tim da se za opce poboljsanje zdravlja vrse kure od 10 do 30 dana.
U letku stoji da "poboljsava sluh i vid" i bas sam jucer primjetio da mi nije problem
citati i jako sitna slova koja prije nisam mogao...e sad da li je to od Mikotonika(koji pretpostavljam poboljsava cirkulaciju u ocima,a time jaca i vid)ili do neceg drugog ,ne znam....
Inace u Hrvatskoj se mogu nabaviti prorasteni stupici Shiitake i reishi gljive,koji se mogu uzgajati tj rasti u vlastitom domu...
A sto se raka tice ,mislim da je bilo na Rtl-televiziji prilog u Explozivu,o djevojcici koja je bolovala od tumora na mozgu,pa je uspjesno lijecena kombinacijom kemoterapije i preparata firme MikoSan.
U ducanima zdrave hrane,mogu se nabaviti susene Shiitake koje u kolicini od 2 gr dnevno podmiruju potrebe odrasle osobe za D vitaminom.(+druga ljekovita djelovanja).
Moze se naci i tzv "Zec" gljiva(grifola frondosa)(vrlo,vrlo ukusna gljiva)koja ima djelovanje na imunitet te secer u krvi(snizuje ga).
Postoje i kapsule Kordicepsa za ciji rast vise ne koriste gusjenice vec se uzgaja (mislim na nekim zitaricama).
Reishi je teze dobavljiv,a kapule su pogotovo Solarayeve zaista bacanje novca...najblize sto postoji je Reishi koji uzgaja jedan momak iz Srbije tj Smederevske Palanke.
Reishi je korisna i za astmu,i opcenito "dizanje" organizma....
Dejan021
28.07.2006., 18:05
Za Ganodermu Lucidum, Ling Zhi Reishi - japanski naziv , se zna da je lekovita 4.000 godina. Stari Kinezi su je obožavali. Bolujete li, bez obzira od čega, Kinezi će vam preporučiti Ling Zhi ili nebesku travu. Zvali su je drvetom života i biljkom dugovečnosti. Verovalo se da samo posedovanje gljive Ganoderme Lucidum produžava život vlasnika. Vekovi korištenja donijela su joj niz imena: nebeska ili rajska trava, lek kraljeva, biljka sreće (prije pojave modernog intenzivnog uzgoja, gljivu je bilo prava sreća pronaći u prirodi)... No ma kako je zvali, reč je o gljivi iz porodice Ganoderma koja raste na panjevima drveća, a najcenjenije su one ubrane sa šljive i hrasta. Doktor Shi-Jean Lee, najslavniji doktor dinastije Ming u svojoj knjizi Ban Chao Gang Moo, piše da dugoročno uzimanje GanodermeLucidum omogućava formiranje zdravog tela i postizanje dugovečnosti. Ganoderma Lucidum se može uzimati svakodnevno bez ikakvih nuspojava, a dugoročno korištenje dokazano osnažuje imunološki sistem ljudskog organizma a bez ikakvih neželjenih dejstava po ljudski organizam.
S obzirom da je drvenastog sastava, ne može se koristiti u ishrani, ali se zato od nje pripremaju čajevi, razni lekoviti preparati u kombinaciji sa drugim lekovitim vrstama. U poslednjih 20 godina testirano je dejstvo Ganoderme lucidum preparata i potvrđeno da ova gljiva leči neurosteniju, nesanicu, kijavicu, razna crevna oboljenja, hepatitis, hronični bronhitis, leči jetru, poboljšava imunitet, leči srčana oboljenja i alergije a pominje se i mogućnost da pomognu u smanivanju muka kod pacijenata sa AIDS-om. Polisaharidi ove gljive imaju jak antikancerogeni efekat i u svetu se koriste kao zvanično sredstvo u borbi protiv zloćudnih tumora. Ganodermna kiselina, još jedno njeno jedinjenje, leči razne vrste alergija. Gljiva ima izrazita antivirusna i antibakterijska svojstva, pa može da se koristi i kao prirodan antibiotik. Prvi su je počeli uzgajati Kinezi, a u poslednjih nekoliko decenija njen uzgoj je sve popularniji širom sveta. Ganoderma lucidum se danas veštački uzgaja, u strogo kontrolisanim uslovima, a pokazalo se da su gajene gljive daleko ispred prirodnih po lekovitim osobinama.
Dejstvo gljive Ganoderme Lucidum na tumor
Glavni uzrok razvoja tumora kod ljudi je slab telesni imunitet. Najbolji efekat u borbi protiv tumora Ganoderma Lucidum postiže regulacijom i aktivacijom imunog sistema, naročito povećavanjem telesnog imuniteta - povećavanjem sposobnosti samoodbrane ljudskog organizma protiv tumora. Ganoderma Lucidum sadrži visoku koncentraciju organskog Germanijuma, Polisaharide i Tripertene. Ove aktivne komponente dokazano jačaju naše imunološke ćelije i poboljšavaju naš imuni sistem.
Najveći deo istraživanja antitumornih efekata gljiva sprovedena je u Japanu. U Istraživačkom institutu Nacionalnog centra za rak u Tokiju, Ikekawa i saradnici ispitali su već davne 1969. na miševima kojima su prethodno presadili sarkom 180, antitumorno delovanje ekstrakata jestivih gljiva, što su 5 godina kasnije potvrdili i proširili Hamuro i Chihara u zajedničkom istraživanju toga instituta i poznate prehrambene kompanije Ajinomoto. Osnovni rezultati tih i brojnih drugih istraživanja su sledeći: Lentinula edodes (shiitake) - stopa kočenja rasta tumora iznosi 80,7 %, s potpunim povlačenjem tumora u 6 od 10 slučajeva; Coriolus Versicolor - stopa kočenja tumora iznosi 77,5 %, s potpunim povlačenjem tumora u 4 od 8 slučajeva; Ganoderma Lucidum - stopa kočenja tumora iznosi 98,5 %, s potpunim povlačenjem tumora u 4 od 5 slučajeva (kod nekih komponenti stopa kočenja tumora iznosi do 100 %, s potpunim povlačenjem tumora u svim slučajevima), itd. Posebno je značajno istaći da pojedini antitumorni agensi deluju ne samo na primarne tumore, nego i u visokom stepenu koče pojavu i razvoj metastaza. Navedeni istraživači, kao i oba Morija (otac i sin), Maeda, Taguchi, Nanba, Aoki i brojni drugi, nepobitno su dokazali da neke lekovite gljive pokazuju visoku ili vrlo visoku stopu kočenja rasta različitih tumora, ali i značajnu stopu njihova potpunog povlačenja ako se s korišćenjem započne pravovremeno, kao i vrlo snažnu zaštitu od tumora ako se uzimaju prije njegova nastanka. Radeći konstantno gotovo 40 godina u relativnoj izolaciji svoga "carstva sredine", do istih su rezultata došli i naučnici iz NR Kine (npr. Xiao - Yu Li, Jia-Fang Wang, Q. Y. Yang i dr).
Gljive Ganoderma Lucidum zapravo preko svojih antitumornih jedinjenja pokreću imunobiološke reakcije kojima organizam menja svoje funkcionisanje kako bi ozdravio. Od 1980. za takva je jedinjenja u upotrebi izraz "biomodulatori", odnosno "modifikatori biološkog odgovora”. Ta jedinjenja jačaju i/ili ponovno uspostavljaju imunološke funkcije organizma, kako one generalne, tako i specifični imunitet protiv tumora. Osim toga, ta jedinjenja koče razvoj tumornih ćelija, neposredno ih uništavaju, modifikuju tumorne ćelije, tako da ih odbrambeni sistem organizma može lakše prepoznati kako bi ih uspešnije uništavao, a u nekim situacijama i ubrzavaju sazrevanje tumorskih ćelija, koje se time od malignih ponovno pretvaraju u benigne.
Ganoderma može biti korišćena kao dopuna za vreme hemoterapije i radioterapije za smanjenje neželjenog dejstvo kao što je zamor, gubitak apetita i rizik od infekcija. Takođe može smanjiti toxične neželjene efekte i može ublažiti bolove za vreme hemoterapije i radioterapije naročito kod pacijenata koji su u krajnjoj fazi bolesti, za produžavanje njihovih života i poboljšanje kvaliteta života.
Dejsvto Ganoderme Lucidum na alergije i na upalne procese
Sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka antialergijsko dejsvo Ganoderme je bilo predmet istraživanja naučnika u Kini i Japanu. Istraživanja su pokazala da extrakt Ganoderme značajno koči sve četiri vrste alergijskih reakcija, uključujući i pozitivne efekte protiv astme. Istraživači u zdravstveno naučnom centru na univerzitetu u Teksasu su našli da Ganoderma može efikasno da se koristi za tretiranje Konjuktivitisa, Bronhitisa, Reumatizma a da pritom značajno poboljšava imuni sistem kod ljudi.
Dejstvo Ganoderme Lucidum na kardiovaskularni sistem
Vekovima je Ganoderma poznata kao kardiovaskularna biljka pa je tako rutinski prepisivana u staroj Kini i Japanu pacijentima sa “ bolovima u grudima “, sa stresom i/ili koronarno arterijskim oboljenjima. Kinski naučnici su našli da Ganoderma poboljšava krvotok i da sadrži kiseline tripertene koje snižavaju visok krvni pritisak, smanjuju holesterol i samim tim sprečavaju srčana oboljenja – infarkt.
Šestomesečna klinička istraživanja na medicinskom fakultetu u Tokiju su pokazala da je skoro polovina od 53 pacijenta sa povećanim krvnim pritiskom imala značajno sniženje krvnog pritiska posle uzimanja extrakta Ganoderme a slične rezultate su dobili Kineski naučnici u svojim obimnim istraživanjima dejstva extrakta Ganoderme na pacijente sa visokim nivoom holesterola kod kojih je nivo holesterola značajno opao posle samo 1-4 meseca svakodnevnog konzumiranja extrakta (kod 68% od 90 pacijenata).
Značajno je još napomenuti da je gljiva Ganoderma neotrovna, da može da se uzima svakodnevno bez ikakvih neželjenih dejstava.
Kada se konzumira u preporučenim količinama Ganoderma vraća stanje organizma na normalno stanje. ona je imunomodulator – reguliše i “fino podešava “ imuni sistem.
Pripremanje sušene pečurke Ganoderme Lucidum
Kineska tradicionalna medicina preporučuje upotrebu 3-5 grama sušene Ganoderme dnevno za održavanje dobrog zdravstvenog stanja organizma i 10-12 grama za ozbiljna oboljenja. Ganodermu je najbolje konzumirati sa vitaminom C koji pomaže organizmu da bolje absorbuje lekovite sastojke gljive.
Ganoderma je drvenasta gljiva pa prema tome se priprema isključivo kuvanjem i potapanjem a čuva se na suvom mestu – nikako u frižideru.
Čaj : Ganoderma čaj je tradicionalan način pripremanja pečurke na dalekom istoku.
Način pripreme: Iseći Ganodermu na male komade, što manje to bolje, potopiti u vodu i ostaviti je preko noći. Kuvati je na slaboj vatri 30 min., nakon čega se može konzumirati.
Napitak pripremiti za najviše 3 dana, obavezno je držanje u frižideru a preporučuje se da se napitak zagreje pre kozumiranja. Preporučuje se konzumiranje pre jela osim za osobe sa stomačnim problemima koje bi trebalo da napitak koriste posle jela.
Napitak začiniti medom i isceđenim limunovim sokom za bolji ukus napitka, nikako rafinisanim šećerom.
Tonik : Staviti 15 grama sušene Ganoderme u vino ili brandi i ostaviti 3-4 meseca da odstoji a najmanje 6 nedelja. Preporuručuje se konzumiranje jedne male čašice dnevno.
Supa : Dodati sušene komade Ganoderme supi ili čorbi po vašem izboru i kuvati na laganoj vatri 1-3 sata a potom izvaditi komade Ganoderme iz supe.
Sušen komadi gljive Ganoderme se mogu kuvati najviše dva puta.
Svako malo se pojavi neki novi uvoznik neke nove trave koja ljeci sve bolesti, jos samo fali adresa i telefon nerealno visoka cijena ...
Vec vidjeno, spam , reklama.
Dejan021
30.07.2006., 07:40
nit je nova niti nepoznata a niti puno kosta a zaista je izuzetna sto je veoma lako proveriti na netu ali to je tesko , najlakse je davati pausalne ocene o necemu bez prethodnog informisanja o istom....
Zvali su je drvetom života i biljkom dugovečnosti.
pa opet nigdje kineza od 200 godina...
Jel netko liječio kakvu boleščugu ovakvim preparatima? Neki napitci od gljiva.:zivili: Jel to čemu vrijedi il je bacanje para?:Placebo:
emmanuella
15.10.2006., 15:36
Ja imam karcinom jajnika i pijem te gljive vec 3 mjeseca.Stanje mi je isto,tj nema prosirenja bolesti,ali nema ni poboljsanja tak da ne znam kaj da ti kazem.Zavisi koju bolest imas.:kava:
cesto prilazim pored myko sana i uvijek se pitam kaj to sljaka il ne.
a kaj neki kinezi - japanci to dilaju? za koje sve tegobe?
Za rak, imunološke bolesti valjda,leukemija i slično. Ne znam jel kod lupusa djeluje? Bar da ne pogorša stanje se brinem.:cerek: Evo pa vidite:www.zdravljeizgljiva.hr
graciozna
22.02.2007., 20:33
molim ako netko zna gdje nabaviti
kapsule reishi gljive
imaš ih kao sastojak kompleksa vitamina za krvnu grupu B
trebaš nabavit preko nekog tko zastupa/prodaje Calivita proizvode(to ti je tip a la oriflame)
www.calivita.com
dakle radi se o proizvodu VITAL B
graciozna
23.02.2007., 19:43
Hvala Ti na brzom i zadovoljavajućem odgovoru,
šaljem Ti puno puno pozdrava!!!
Inače možeš ih naručiti i na jednom sajtu iz Srbije s poštarinom u Hrvatsku ti dođe oko 28$ .
http://www.herbateka.com
graciozna
24.02.2007., 17:28
Svakako ću pokušati sa narudžbom
jer već duže vrijeme se borim sa bolešću,
a tebi zahvaljujem i želim ti da ostaneš
borac i dalje.
molim ako netko zna gdje nabaviti
kapsule reishi gljive
sorry na pitanju: a za sto trebas Reishi?
graciozna
25.02.2007., 19:55
sorry na pitanju: a za sto trebas Reishi?
U svrhu liječenja po preporuci makrobiotičkog savjetnika.
koliko je vase znanje o Reishi gljivama?
prema brojnim radovima djelovanje je povezano s proteinima vezanim za polisaharidnu komponentu gljive. koristenje je prema tome moguce na 2 nacina, kao cijela gljiva odnosno izdvojena komponenta.
opcenito su polisaharidi gljive topivi u vodi (nakon kuhanja) pa je naravno i najjednostavniji nacin pripreme cijele glive kuhanjem (to je ujedno i dio izolacijskog procesa kod drugih proizvoda koji se mogu nabaviti u obliku kapsula).
sorry na znatizelji, ali o kakvom poremecaju je rijec?
graciozna
26.02.2007., 19:07
O reishi gljivama znam samo ono sto
sam saznala sa stranica http://www.zdravljeizgljiva.hr/.
Radi se o nizu bolesti koje su izazvane ubodom krpelja.
pogledaj pod Ganoderma lucidum
graciozna
27.02.2007., 18:36
Tražeći pod nazivom Ganoderma Lucidum
pronašla sam kapsule na http://www.zooscape.com/
Zahvaljujem na informaciji.
Zanima me u međuvremenu, da li tko ima kakva pozitivna iskustva?
Koliko dugo uzimate preparate i da li imate kakva napretka?
Pitam zato što iz iskustva meni bliske osobe nakon mjesec dana uzimanja nema nikakvih (vidljivih) promjena niti poboljšanja u liječenju karcinoma.
Kakva su vaša iskustva!
ja osobno nemam nikakava iskustva al smatram da kad bi se tako lako moglo kupiti u ljekarni bilo kakav preparat koji će ljude izliječit od raka il side ne bi svi ti silni znanstvenici trošili vrijeme i milijarde na traženje likjeka protiv neizlječivih bolesti.ja apsolutno vjerujem da postoji pomoć alternativne medicine u jaaaaako puno slučajeva čak i kod neizlječivih bolesti al smatram da je ne možeš samo tako kupiti u nekoj ljekarni....eto
Slažem se sa tobom, ali gledajući njihova istraživanja na Ruđeru, učestvovanje na nekim konferencijama na Istoku, te nove TV reklame, nekako mislim da možda i ima nešto u tome, jer sumnjam da bi netko bio toliko nemoralan, jadan, pokvaren i lopov da se bogati i koristi muku bolesnih i nemočnih.
Takve bi trebalo nabiti na kolac na Jelačić placu!
Slažem se sa tobom, ali gledajući njihova istraživanja na Ruđeru, učestvovanje na nekim konferencijama na Istoku, te nove TV reklame, nekako mislim da možda i ima nešto u tome, jer sumnjam da bi netko bio toliko nemoralan, jadan, pokvaren i lopov da se bogati i koristi muku bolesnih i nemočnih.
Takve bi trebalo nabiti na kolac na Jelačić placu!
Da, trebalo bi, ali na žalost ima takvih.
Tomek100
20.09.2007., 16:36
Rekao mi je rođak da je neki njegov poznanik išao tamo prije nekih godinu i pol. Imao je leukemiju. Klasično medicinsko liječenje nije pomagalo. Nosio je medicinske nalaze i rekli su mu da je kasno došao, da mu oni najvjerojatnije ne mogu pomoći jer se bolest jako proširila. Umro je kroz 2 mjeseca.
Za rak, imunološke bolesti valjda,leukemija i slično. Ne znam jel kod lupusa djeluje? Bar da ne pogorša stanje se brinem.:cerek: Evo pa vidite:www.zdravljeizgljiva.hr
mojem ocu, kojem je život visio o koncu prije 3 godine, upravo je ta internet stranica spasila život.
imao je karcinom i kompletno odstranjenje debelog crijeva.
a ovim putem svaka pohvala svim doktorima u zagrebu koji se detaljno bave svojim pacijentima, tj. onima kojih se može naći upravo na tom broju.
Postovani Forumasi imam curicu 13 god. staru ima asmu,krvari iz nosa vec dva mjeseca,jake upale ispod osiju i u sinusima,drasticne glavobolje,bolove u nogama,alergija koja se menja,pocele su ucestale depresije i agresivnost,gubi volju za skolom i tesko joj je pratiti nastavu jer da spava 15 sati ona se vec nakon kratkog vremena umara i nije sposobna pratiti program u skoli ,zaboravlja,nema koje Dr nismo prosli nema vise aparata koji nismo prosli ali sve je svodi na isto " to je kod djece normalno jos ak su asmaticari i alergicari,ktome jos i upale sinusa cela i ispod lica mi vise neznamo sta nam je raditi i kome ici,cula sam za te gljive neznam kako znati da su ti preparati upravo ti koji su ispravni a ne ko zna sta za smece i bacanje novca a nizasta,zna li neko za original preparate od gliva ili nekog ko direktno se bavi proizvodnjom pa da mi da kontakt gdje da se obratim mozda ipak to pomogne,unaprijed Vam svima zahvaljujem i lijep pozdrav
fermina-daza
13.03.2008., 10:27
Postovani Forumasi imam curicu 13 god. staru ima asmu,krvari iz nosa vec dva mjeseca,jake upale ispod osiju i u sinusima,drasticne glavobolje,bolove u nogama,alergija koja se menja,pocele su ucestale depresije i agresivnost,gubi volju za skolom i tesko joj je pratiti nastavu jer da spava 15 sati ona se vec nakon kratkog vremena umara i nije sposobna pratiti program u skoli ,zaboravlja,nema koje Dr nismo prosli nema vise aparata koji nismo prosli ali sve je svodi na isto " to je kod djece normalno jos ak su asmaticari i alergicari,ktome jos i upale sinusa cela i ispod lica mi vise neznamo sta nam je raditi i kome ici...
Čitam ovo i ne mogu vjerovati koliko dijete pati. Baš mi je žao.
Nego, švrljajući po netu zbog svojih zdravstvenih tegoba, naišla sam na ove stranice, koje bi možda mogle odgovoriti na vaša pitanja. Jedna je na američku stranicu, ali postoji mogućnost da se uzorak krvi pošalje iz Hrvatske u taj laboratorij (postoji još jedan u Parizu i jedan još negdje u Europi...).
http://www.greatplainslaboratory.com/
Postoji i u Hrvatskoj liječnik koji ima sličan pristup detektiranju problema. Evo i njegove adrese.
http://www.drmardjetko.com/
Želim Vam da što prije izliječite dijete. Sretno! :)
Sto se tice poduzeca MykoSan,posljednjih nekoliko dana(10-tak))uzimam njihov preparat Mikotonik,iz razloga sto zelim lase podnijeti prelaz zime na proljece i sve stresove i umore koje to donosi.:rofl:
Sta da kazem;bolje spavam i nekako sam relaksiraniji.:top:
Bocica sadrzi 200 ml tekuceg preparata od raznih gljiva(gusta smedja tekucina boje coca cole),u uzima se 5 do 10 dana,sa vodom ili sokom,s tim da se za opce poboljsanje zdravlja vrse kure od 10 do 30 dana.
U letku stoji da "poboljsava sluh i vid" i bas sam jucer primjetio da mi nije problem
citati i jako sitna slova koja prije nisam mogao...e sad da li je to od Mikotonika(koji pretpostavljam poboljsava cirkulaciju u ocima,a time jaca i vid)ili do neceg drugog ,ne znam....
Inace u Hrvatskoj se mogu nabaviti prorasteni stupici Shiitake i reishi gljive,koji se mogu uzgajati tj rasti u vlastitom domu...
A sto se raka tice ,mislim da je bilo na Rtl-televiziji prilog u Explozivu,o djevojcici koja je bolovala od tumora na mozgu,pa je uspjesno lijecena kombinacijom kemoterapije i preparata firme MikoSan.
U ducanima zdrave hrane,mogu se nabaviti susene Shiitake koje u kolicini od 2 gr dnevno podmiruju potrebe odrasle osobe za D vitaminom.(+druga ljekovita djelovanja).
Moze se naci i tzv "Zec" gljiva(grifola frondosa)(vrlo,vrlo ukusna gljiva)koja ima djelovanje na imunitet te secer u krvi(snizuje ga).
Postoje i kapsule Kordicepsa za ciji rast vise ne koriste gusjenice vec se uzgaja (mislim na nekim zitaricama).
Reishi je teze dobavljiv,a kapule su pogotovo Solarayeve zaista bacanje novca...najblize sto postoji je Reishi koji uzgaja jedan momak iz Srbije tj Smederevske Palanke.
Reishi je korisna i za astmu,i opcenito "dizanje" organizma....
koliko kostaju njihovi preparati?
Hvala Vam puno na odgovoru danas cu vec nazvati Dr da vidim sta se moze uraditi a i ovo za analizu krvi moram priznati da i nije losa ideja poslati je za Pariz jer mi je blizi,puno puno gvala i na lijepim zeljama i ja vama zelim puno uspjeha u zivotu ,hvala jos jednom i lijep pozdrav.:rolleyes:
fermina-daza
13.03.2008., 17:16
Hvala Vam puno na odgovoru danas cu vec nazvati Dr da vidim sta se moze uraditi a i ovo za analizu krvi moram priznati da i nije losa ideja poslati je za Pariz jer mi je blizi,puno puno gvala i na lijepim zeljama i ja vama zelim puno uspjeha u zivotu ,hvala jos jednom i lijep pozdrav.:rolleyes:
Nema na čemu. :) I meni dobro dođu iskustva i savjeti drugih ljudi. Bilo bi mi drago da kroz neko vrijeme javite kako stvari napreduju. Držim palčeve za što bolji oporavak! :top:
Da, i ja sam vidio tu emisiju na RTL-u, curica je imala tumor na mozgu velicine jabuke, ali joj se nakon uzimanja tih myko san lijekova tumor povukao.:)
koliko kostaju njihovi preparati?
Preparati su im dosta skupi(kod kancerogenih bolesti cijene dolaze ,s obzirom na terapiju,na nekoliko 10-taka tisuća kuna).
slagalica
31.01.2009., 15:25
Ima li kakvih svježijih iskustava sa liječenjem karcinoma ovim gljivama?
Ima li netko saznanja o tome poboljšava li njihova terapija kvalitetu života uz kemoterapiju, ili čak i liječi? Bolesnom čovjeku da ne trati nezanemariv novac, ali i nadu...
Iz iskustva osobe koja je do zadnjeg trena bila uz voljenu osobu, pokušavajući i probajući sve što smo smatrali iole korisnim, smatram da je to zajedno sa hrpom drugih pripravaka i tretmana jedna velika prevara usmjerena na otimanje novca od jadnika pogođenih nevoljom. Čast izuzecima, jer oni naravno, potvrđuju pravilo! Jedina korist, kao i sa bilo čim drugim alternativnim, može biti ako u to jako vjeruješ, pa kao placebo efekt djeluje. Ali to možeš raditi sa bilo čim, a ne davati hrpe novaca za smrdljive i odvratno neukusne pripravke od gljivica. To je naravno moje osobno mišljenje i iza njega stojim, jer sam se uvjerio u sve navedeno!!!
Poznajem čovjeka u Sisku koji je bolovao od raka pluća, za koji se daje oko 6 mjeseci života u prosjeku. Uzimao je te Myko San lijekove, i živ je već oko 5 godina, i nema više bolest. Danas je baš bilo na "Život uživo" o tim preparatima, pa me to sjetilo. Znači, ipak se kreće...:)
vladan ns
19.03.2009., 10:53
Ja imam karcinom jajnika i pijem te gljive vec 3 mjeseca.Stanje mi je isto,tj nema prosirenja bolesti,ali nema ni poboljsanja tak da ne znam kaj da ti kazem.Zavisi koju bolest imas.:kava:
zdravo,
moja je operisla tumor jajnika stadijum figo IIIC. posle godinu dana naglo se pokrenuo i sad su metastaze u trbušnjoj duplji i karlici. lekari joj daju jos jednu turu hemo carboplatin bez taxola ali ne daju preveliku nadu.
cuo sam se dr jakopovićem koji mi je dao terapiju koja kosta oko 400 e za deset dana. kakva su vaša iskustva s obzirom da je već prošlo dosta vremena? i da li neko ima pozitivna iskustva za vec uznapredovalu bolest...
vladimir ns-paris
majsror12
14.05.2009., 14:44
nemoj se sprdat sa nečime za što nisi 100% sigutan.Kinezi tu gljivu poznaju već jako dugu i Gljivu Cordyceps Sinensis. Zbog Cordyceps Sinensis su kinezi na oloimpiskim igrama u Pekingu oborili 9 svijetskih rekorda. Cordyceps Sinensis je puno jača od Reishi.proguglaj malo prije nogo daješ ovakve komentare
moreljubac
07.06.2009., 17:39
Ovdje se najviše piše o tumorima, ali navest ću da gljive nemaju samo antitumorno djelovanje! Odlični su pripravci za podizanje imuniteta, metabolizam, bolesti srca i krvotoka, kao snažni antibiotici koji se mogu koristiti i kod akutne primjene. Određene vrste gljiva su u našoj blizini, možda se šetnjom i susretnemo sa ponekom, npr Hrastova sjajnica, lisičarka, judino uho, kresivna guba, maglenka itd.
Sve te gljive rastu kod nas, dostupne su vještim beračima a mi se najviše oslonimo na lječnika i ljekarnu, kao da je tamo jedini ljek koji nam pomaže.
Imao sam srčanih smetnji uzrokovanih stresom i visokim tlakom, visoka razina kolesterola i triglicerida, itd. Doktorica mi je preporučila ono što je mogla u svojoj struci, ali ja sam zbog toga što sam mlad odlučio napraviti samo preglede koje je preporučila, potom ako je sve u redu, prepustiti se samo prirodi. Kao što ime govori volim more, unos puno plave ribe, ali što je najbitnije, naručio sam od tvrke mykosan iz Zagreba, preparat mykomix i evo rezultata- masnoće su ispod gornje granice nakon mjesec dana, tlak sam spustio sa Armilentom od iste firme, sada je 130/75 a bio je redovito 160/95 čak nekada i viši. Napominjem da ne širim nikakvu propagandu protiv klasične medicine, dapače smatram da se puno stvari može riješiti kombiniranjem dviju vrsta medicine i doći do uspjeha i kod najtežih oboljenja.
Inače bavim se ljekovitim biljem, proučavam ljekovitost gljiva i strastveni sam ljubitelj prirode. Ja ne uzimam više sumamed od kako se sam lječim čajevima, a opći imunitet i bolje tjelesno stanje postigao sam gljivama!
Gljive su najjači ljek!
Alan_SP
07.06.2009., 23:30
Inače bavim se ljekovitim biljem, proučavam ljekovitost gljiva i strastveni sam ljubitelj prirode. Ja ne uzimam više sumamed od kako se sam lječim čajevima, a opći imunitet i bolje tjelesno stanje postigao sam gljivama!
Gljive su najjači ljek!
Prvo, cisto sto se tice tebe i tvog stila zivota: :top:
Sto se tice tumora, imuniteta i slicno, tumori jesu uzrokovani patogenima, koji ustvari ne postaju jaci, vec nas imunitet pada. I kad nam imunitet padne iz bilo kog razloga (a moze ih biti milion), patogeni koji su ostali jednako jaki, ali smo mi sad slabiji, osvoje nas i mi "puknemo" tamo gdje smo "najtanji", pa kod nekog to znaci i rak, a kod nekog nesto drugo.
Samim tim, kad se jacamo, tj. nas imunitet, bilo cime, mi (p)ostajemo jaci od patogena. A sto se tice toga da su gljive najjaci lijek (i to cisto u smislu rijeci najjaci), ne, mislim da nisu, ima mnogo stvari koje su jace. S druge strane, da li su medu boljim i prirodnijim, bez negativnih strana uzimanja, to da, svakako da jesu. Iako, u tezim slucajevima, kad nema puno vremena, ja sam osoba koja voli napasti iz svih oruzja i koristiti i puno jaca sredstva.
Morao ja malo, sto ces. :)
ezotera
19.06.2009., 13:55
MOŽDA MI NETKO MOŽE POMOĆI DA DOĐEM DO GLJIVE ZA KEFIR......ZNAM DA SE ONA BRZO RAZMNOŽAVA, ALI NIKOG NE POZNAJEM TKO JE UPOTREBLJAVA.HVALA:)
Je li tko imao iskustva sa korištenjem proizvoda ljekovitih gljiva Dr. sc. Ivana Jakopovića u liječenju karcinoma?
Preskupo. Neke od tih gljiva mogu se ubrati po šumi zabadava. :cerek:
abonos1
17.01.2010., 13:53
vidim izvrsne cijene Cordyceps synensis i agaricus blazei na internetu, od USA proizvođača. Mykosan ne koristi Cordyceps, možda jer je NAJSKUPLJA GLJIVA na tržištu.
Možete li dragi ljudi ovdje napisati koliko ste plaćali mjesečnu terapiju od mykosana - ali za teže onkološke slučajeve?
Naišla sam na podatke od 30 000 kuna do 80 000 kuna mjesečno.
Da je postupak ekstrahiranja ne znam kako kompliciran ipak ne objašnjava toliku cijenu, i znajući pri tom cijenu Mai take, Reishi i slično po kili. Npr ako je potrebno 1 kg gljiva na dan da bi se dobio ekstrakt i ako se pomnoži x 4, jer je toliko u biznisu normalno uvećati proizvodnu cijenu sa svim troškovima, opet ništa ne razumijem u vezi veličine cijene.
Kako to da nitko još ne nudi te preparate u Hrvatskoj po povoljnijim cijenama?
Treba li prodavati stan da bi se imalo za 1 godinu života?
Kako bi bilo da napravimo neku humanitarnu akciju - proizvodimo besplatno gljive i slično.
Ajmo malo o ovom čudesnom daru prirode.Vaša iskustva i svjedočanstva?
Ja i moji ukućani koristimo ju već godinama i mogu reći samo riječi hvale...
Čemu? Vidiš da se čovjek reklamira, ima čak 2 posta.
S čime se reklamiram??? Prijatelju evo ti osnovne informacije skinute iz jednog mjesečnika o zdravlju:
Kombucha predstavlja simbiozu kvasnih stanica sa bakterijama. Ona je membrana koja se ne razmnožava sporama kao što je to slučaj sa gljivama.
Poznavatelji njene povijesti tvrde da se za nju zna oko 1000 godina. Navodno su je upotrebljavali već stari Egipćani. Cembuya orientalis (lat.) ili znanstveno nazvana Medusomyces Gisevii lindau u različitim zemljama ima i različita imena. U Japanu je zovu Reishi, u Madžarskoj Japan gomba,... Najčešći nazivi su combuha, kombucha te čajna gljiva. Ona nije tzv. Japanski kristal koji je njen daljnji srodnik. Malo poznati način liječenja ovim napitkom prije 60-ak godina objavila je jedna Japanka koja je neko vrijeme boravila u Kargasoku (istok bivšeg SSSR-a) koja je ustanovila da tamo živi velik broj osoba koje imaju preko 100 godina i koji su bili vrlo zdravi. U tom mjestu nije bilo oboljelih od raka, visokog krvnog tlaka, kostobolja, crijevnih problema i ostalih uobičajenih bolesti. Otkrila je da tamo u svakom domu članovi obitelji piju po 3 dl napitka od kombuche. Ponijela je kombuchu u Japan i tamo je medijski razglasila prednosti pijenja ovog napitka i može se reći da je to pridonijelo suvremenoj popularizaciji kombuche u Japanu pa i šire.
Kombucha proizvodi antibiotski aktivne tvari, vitamine B2, B3, B6 i B12. Sastoji se od živih stanica koje uništavaju umorne i bolesne satanice u našem tijelu, ali i sagorijeva višak masti, odstranjuje toksine (otrove), regulira crvenu krvnu floru, jača stanice, pročišćava i harmonizira izmjenu tvari, djeluje antibiotički, ima povoljan utjecaj na ravnotežu kiselina te jača imunološki sustav. Dobra je za sportaše jer napitak od kombuche ubrzava uklanjanje mliječne kiseline iz mišića pa sportaši tako dulje ostaju svježi, odnosno sporije se umaraju.
Napitak od kombuche dobro je piti i preventivno, ali dokazano je da pomaže pri izliječenju i oporavku kod:
crijevnih i želučanih smetnji - mršavljenja
problema s probavom i raznim upalama - hemeroida
bubrežnih i žučnih kamenaca (topi ih) - virusnih bradavica
oboljenja jetre i žučnog mjehura - slabih kostiju, kose i noktiju
povišenih masnoća - nesanice
povišenog šećera (tada se radi s medom) - oboljenja dišnih puteva
artroze - glavobolja i migrena
reume - arterioskleroze
upala jajnika i mjehura - ovapnjenja bubrega
regulacije crvene krvne flore - impotencije
čisti i obnavlja krv - tegoba u klimakteriju i starosti
karcinoma - artritisa
te još mnogih drugih tegoba. Ono što se rijetko spominje je da je dobitnik Nobelove nagrade Solženjicin imao karcinom, pio napitak od kombuche i uspio se oporaviti te čak i napisao djelo posvećeno svojim iskustvima vezanim uz taj period svog života. I bivši američki poredsjednik R. Reagan ga je pio kada mu je dijagnosticiran karcinom i uspio se uspješno oporaviti.
Inače, napitak se može koristiti i kao sredstvo za vanjsku primjenu, primjerice kao toner za lice, protiv osipa i kao antiseptik za porezotine i ogrebotine. Sama gljiva pomaže kod izraženih vena ako je koristimo kao oblog, jednako kao kod bolnih mišića, uboda, oteklina. Postoji njena primjena kao gela koji možemo koristiti kao sredstvo za piling kože. Dakle, tri su nivoa vanjske primjene: tekuća kombucha za ishranu tkiva i kao antiseptik, gel za redukciju tkiva i sama gljiva za oblog kod bolova i oteklina raznih vrsta. Uistinu je širok spektar djelovanja o kojima najbolje govore iskustva ljudi koji su je koristili, a o čemu s može mnogo pročitati na internetu ako u tražilicu upišete kombucha. Uistinu je rijetka pojava da ne postoje komentari koji omalavažavaju njeno djelovanje već samo pozitivna iskustva."
Pa ti trči u apoteku i ostavljaj stotine i tisuće kuna farmaceutima, naročito kad te, nedaj Bože, pogodi neka bolest...
A ovo te košta samo tvoje volje.
Prijatelju, molim te prestani reklamirati ovakve budalaštine, nije niti čudo da su te prebacili ovamo.....
"Sastoji se od živih stanica koje uništavaju umorne i bolesne satanice u našem tijelu....."
Ovaj dio ovdje je savršeno dovoljan da te nitko, tko išta zna o fiziologiji, nikada više ne uzme za ozbiljno.
Reklama budalaštine...na prikladnom dijelu foruma doduše...tu ćeš naći dovoljno pacijenata za kupce. Koliko dezinficijensa, teških metala i laksativa ovdje ljudi jedu, još je ovo tvoje super....
Prijatelju, molim te prestani reklamirati ovakve budalaštine, nije niti čudo da su te prebacili ovamo.....
"Sastoji se od živih stanica koje uništavaju umorne i bolesne satanice u našem tijelu....."
Ovaj dio ovdje je savršeno dovoljan da te nitko, tko išta zna o fiziologiji, nikada više ne uzme za ozbiljno.
Reklama budalaštine...na prikladnom dijelu foruma doduše...tu ćeš naći dovoljno pacijenata za kupce. Koliko dezinficijensa, teških metala i laksativa ovdje ljudi jedu, još je ovo tvoje super....
Dragi Kumek,
Prvo, ovo je citat iz časopisa o zdravlju, a imaš toga na netu koliko hočeš...
Drugo, ako te ovo ne interesira ne znam kaj uopće radiš tu...ili možda braniš poziciju farmaceutske industrije, koje ovakve stvari izuzetno bodu u oči.
Treće, ja ništa ne prodajem niti kanim prodavati (a u suštini kombucha se dijeli i poklanja). Cilj mi je popularizirati kombuchu kao takvu, jer učinke njenog djelovanja mogu posvjedočiti na vlastitom iskustvu i iskustvu barem desetak drugih ljudi. Sad mi je uopće i krivo što sam otvorio ovu temu zbog likova poput tebe.
A to što sam prebačen u ovaj dio foruma govori samo o barijerama u poimanju zdravlja kako ovakvih kao ti, tako i moderatora ovog foruma. Bez uvrede, to je moje mišljenje...
Dragi Kumek,
Prvo, ovo je citat iz časopisa o zdravlju, a imaš toga na netu koliko hočeš...
Drugo, ako te ovo ne interesira ne znam kaj uopće radiš tu...ili možda braniš poziciju farmaceutske industrije, koje ovakve stvari izuzetno bodu u oči.
Treće, ja ništa ne prodajem niti kanim prodavati (a u suštini kombucha se dijeli i poklanja). Cilj mi je popularizirati kombuchu kao takvu, jer učinke njenog djelovanja mogu posvjedočiti na vlastitom iskustvu i iskustvu barem desetak drugih ljudi. Sad mi je uopće i krivo što sam otvorio ovu temu zbog likova poput tebe.
A to što sam prebačen u ovaj dio foruma govori samo o barijerama u poimanju zdravlja kako ovakvih kao ti, tako i moderatora ovog foruma. Bez uvrede, to je moje mišljenje...
Nema uvrede bez brige... moram priznati da kada netko kaže "ovo je moje mišljenje" imam dojam da je to argument sam po sebi. To što si ovdje prebačen samo pokazuje tvoje neznanje, sličan si kao i večina ljudi na ovom dijelu foruma, nemate pojma o čemu pričate ali znate sve o zavjerama. Onakvo nekritičko prenošenje teksta je samo pokazatelj tvojeg neznanja a još više neznanja onoga tko je taj tekst pisao (doduše on od toga vjerojatno ima nekaj koristi). Oboje nemate pojma o čemu pričate. Greenov teorem o raspravi: "Sve je moguće ako ne znaš o čemu pričaš" se ovdje koristi do neslučenih visina.
Da objasnim ono oko neznanja....podaci navedceni u onom tekstu su uglavnom, netočni, krivo interpretirani ili izmišljeni.
Umjesto da ovdje raspravljamo daj se primi knjige.....ovdje sam je već 1000 puta preporučio Guyton: Fiziologija a mani se glupavih reklamiranja.
Vlastito iskustvo je... Po vlastitom iskustvu ljudi lebde, oteti su od vanzemaljaca, vide duhove, razgovaraju s bogom, vide gospu, reinkarnacije su Isusa etc.
Nema uvrede bez brige... moram priznati da kada netko kaže "ovo je moje mišljenje" imam dojam da je to argument sam po sebi. To što si ovdje prebačen samo pokazuje tvoje neznanje, sličan si kao i večina ljudi na ovom dijelu foruma, nemate pojma o čemu pričate ali znate sve o zavjerama. Onakvo nekritičko prenošenje teksta je samo pokazatelj tvojeg neznanja a još više neznanja onoga tko je taj tekst pisao (doduše on od toga vjerojatno ima nekaj koristi). Oboje nemate pojma o čemu pričate. Greenov teorem o raspravi: "Sve je moguće ako ne znaš o čemu pričaš" se ovdje koristi do neslučenih visina.
Da objasnim ono oko neznanja....podaci navedceni u onom tekstu su uglavnom, netočni, krivo interpretirani ili izmišljeni.
Umjesto da ovdje raspravljamo daj se primi knjige.....ovdje sam je već 1000 puta preporučio Guyton: Fiziologija a mani se glupavih reklamiranja.
Vlastito iskustvo je... Po vlastitom iskustvu ljudi lebde, oteti su od vanzemaljaca, vide duhove, razgovaraju s bogom, vide gospu, reinkarnacije su Isusa etc.
Stvarno me uopće ne interesiraju "tvoji", ponavljam "tvoji" stavovi, i "kritička" razmišljanja. I ne kužim uopće u kojem segmentu je ova tema tebi interesantna i vrijedna truda tvog pisanja?
Gledaj s moje strane je polemika s tobom završena, a za sve zainteresirane o kombuchi ima dosta matrijala na internetu.
I još samo ovo: vlastito iskustvo ti je npr. ono kad se malo dijete prvi puta stvarno opeće na vatri premda su mu sto puta prije rekli da je to pec-pec.:)
Ako je ova tema navlačenje na kombuchu... neka je i neka to tako bude.Stvarno bi htio da ju čim više ljudi konzumira!
Ako je ova tema navlačenje na kombuchu... neka je i neka to tako bude.Stvarno bi htio da ju čim više ljudi konzumira!
Slažem se s tobom, ova tema je navlačenje kao i stotine sličnih na ovom podforumu, zato sam i rekao da pretaneš reklamirati. Ovdje si došao s pričom isisanom iz prsta bez ikakvog znanstvenog utemeljenja i na to sam ti ukazao.
Što se djeteta tiče...to je točno i svatko može postaviti pokus kojim će lako dokazati da je štetno držati ruku na peći, bez ostatka. Pokaži ti meni dokaz da su te oteli alieni, ili da razgovaraš s gospom
Ne moraš ti sa mnom raspravljati, ja s tobom i ne raspravljam, kako da raspravljam s nekim tko nema pojma o čemu priča. Ti gledaš kaj ja pišem i ljutiš se umjesto da kažeš gdje ja to griješim. Jasno sam ti ukazao na greške u onom smješnom pamfletiću a ti se baviš mojim motivima jer se dsrugime i ne možeš baviti jerbo si nekompetentan.....Moj motiv je jedan....da očajni ljudi ne bi davali lovu svakom majstoru koji se sjeti epohalnog lijeka protiv svega a bez da ima i "drugo" mišljenje....onom tvome samo nedostaje još skidanje uroka i nagaza....
Inače prije svega ja sam pogledao materijal na internetu.....ovo tvoje je bez veze, više bi se izlječio da jedeš jabuke svaki dan....
Moj motiv je jedan....da očajni ljudi ne bi davali lovu svakom majstoru koji se sjeti epohalnog lijeka protiv svega a bez da ima i "drugo" mišljenje...
E majstore, oprosti, premda sam rekao da neću više:
naime, upravo je u ovome problem, jer je očito tvoj um zarobljen u ovom korporativno-kapitalističkom-materijalnom (da ne kažem "farmaceutskom", u ovom slučaju) poimanju svijeta i ne shvaćaš da nešto može biti besplatno i dostupno svima pa čak i da ne vrijedi pišljiva boba.
O kakvoj ti lovi pričaš ??? Halo!
apollo.
08.02.2010., 20:48
E majstore, oprosti, premda sam rekao da neću više:
naime, upravo je u ovome problem, jer je očito tvoj um zarobljen u ovom korporativno-kapitalističkom-materijalnom (da ne kažem "farmaceutskom", u ovom slučaju) poimanju svijeta i ne shvaćaš da nešto može biti besplatno i dostupno svima pa čak i da ne vrijedi pišljiva boba.
O kakvoj ti lovi pričaš ??? Halo!
e oprosti, nemrem više ovo gledat..
kombucha je glupost. to je moj stari pio negdje pola godine, i otišel je radit krvnu sliku (koja mu nije bila tak bajna) i pogodi kaj?
nikakva razlika.
a pil je litaru na dan skoro. pila je i stara al ne tak dugo.
dakle svaki efekt koji osjećaš je vjerojatno placebo.
osim ak nemaš neki dokaz o izljećenju ili poboljšanju?
e oprosti, nemrem više ovo gledat..
kombucha je glupost. to je moj stari pio negdje pola godine, i otišel je radit krvnu sliku (koja mu nije bila tak bajna) i pogodi kaj?
nikakva razlika.
a pil je litaru na dan skoro. pila je i stara al ne tak dugo.
dakle svaki efekt koji osjećaš je vjerojatno placebo.
osim ak nemaš neki dokaz o izljećenju ili poboljšanju?
Ok. Prvo nije potrebno piti više od 3 dcl dnevno. Bitnije je da to bude koliko je god moguće redovito barem nekoliko mjeseci ili duže.
Drugo kombucha nije lijek i nećeš sigurno izlječiti karcinom ili tak nešto (to ni ja ne brijem). Ono što znam je npr. da njenom konzumacijom možeš regulirati šećer ili sniziti masnoće. Ja sam osobno imao problema sa virusnim bradavicama kojih više nemam od kad koristim kombuchu, a i regulirala mi je i probavu. A frendu mi je čak i krvna slika bila bolja.Sad da li je to placebo, ne znam. Možda i je, ali bolje tak nego gutati nekakve lijekove.
Napomenuo bih, istine radi, da su mi neki ljudi rekli da puno bolje spavaju od kad konzmiraju kombuchu dok kod mene to nije slučaj.
Sljedeći kojem izbrišem post radi pokušaja zatrolavanja dobiva karton. Znate vi pametnije od ovoga.
Evo moje iskustvo s kombuchom, bez puno filozofiranja. Kombuchu sam pila i sama pripremala cijelo ljeto i jesen. Dobila sam je od prijateljice kojoj je navodno pomogla u skidanju viška kilograma i celulita. Kombuchu doživljavam kao izvanredni domaći osvježavajući napitak. Po okusu me podsjeća na onu staru Cocktu, kiselkasto, ugodno osvježavajuće piće, pjenušavo poput šampanjca. Ne smije se previše ukiseliti, obično je najbolja nakon 5-7 dana vrenja. Sad po zimi ne pripremam napitak, a "gljiva" stoji u tegli i uglavnom miruje. Ta kultura se poklanja, a ne prodaje. Već nakon nekoliko priprema je morate podijeliti jer se brzo razmnožava. O nekakvim posebnim zdravstvenim blagodatima ne mogu ništa reći, ako koristi tim bolje! Sličnog osvježavajućeg djelovanja su npr. kefir, jogurt itd. Štetiti ne može. Bila je jako popularna pred petnaestak godina, a sad se ponovo vraća u modu! Neke ozbiljnije pisanije, kao i recept, možete pročitati na
http://www.kombu.de/cr-fasz.htm
robert_smith
09.02.2010., 22:26
Naravno, a tko drugi bi nam se obratio......pa sad kartoniraj ako te veseli, osim tvoga tvoj post je trolanje jer nije vezan uz temu pa sebe kartoniraj za promjenu.....:bljak: Koji vam je kua s tim trolanjem, pa to je takva kauguma da je koristite kad god hočete....kaj vam je to neki fetiš? Čim nemate ništ za reć i ne sviđa vam se kaj se govori.....
Kombucha je izuzetno ljekovita i to je znanstveno dokazano i ne spada u alternativno liječenje u ovom smislu o kojem govoriš.:kava:Molim da mi se javi netko tko ima viška da mi ju pokloni.
Kombucha je izuzetno ljekovita i to je znanstveno dokazano i ne spada u alternativno liječenje u ovom smislu o kojem govoriš.:kava:Molim da mi se javi netko tko ima viška da mi ju pokloni.
Ja nemam trenutno ništa viška , ali ak je ne nađeš javi se za mjesec-dva
Yeah Right, :rolleyes:, uz to kažu još i hepatotoksična a ljekovitost joj proizlazi iz kiselog sadržaja.
Naravno nakon ovakve tvrdnje ćeš bez problema navesti nas na tu "znanstvenu" dokazanost.
Ninochka_zg
11.02.2010., 11:22
ako netko ima razmnozeno viska gljive, molila bih da mi se javi ukoliko ju moze pokloniti. fala.
ako netko ima razmnozeno viska gljive, molila bih da mi se javi ukoliko ju moze pokloniti. fala.
Kak sam već gore napisao kod mene trenutno ništa, ali valjda bude kroz neko vrijeme. Ljeti je imam dosta, ali po zimi mi se skoro uopće ne razmnožava...:ne zna:
pseudopodija
26.04.2010., 11:09
Molila bih nekoga ako ima viška za podjeliti. Poslala sam već više PM-a ali mi nitko od vas ne odgovara.
Također bih i ja voljela, ako netko ima za podijeliti , da probam :mig: hvala unaprijed pa mi se javite na poruku :)
Evo da i ja dodam par rijeci jer sam ju pila prije nekih 10 godina i isto vjerovala da je taj caj cudotvoran dok nisam dobila visoki krvni tlak i kada sam iz nekih knjiga o ljekovitom bilju saznala da ona upravo podize krvni tlak te ju trebaju piti osobe sa niskim krvnim tlakom. Jasno odmah sam ju prestala piti ali nazalost tlak je ostao!
dorapurple
26.07.2010., 08:58
hej
imam kombuche( 1 novu tjedno) i kefirne.tibetanske gljive za podijeliti pa kome treba nek se javi na
[email protected]
treba samo doci po njih u centar zg jer sam bez auta
pozz svima i dajte ljudi,nemojte se prepucavat,ja sam ziv primjer da je gljiva genijalna stvar.rijesila mi je niz zdravstvenih poteskoca a i super je za piti pogotovo po ovim pasjim vrucinama al tko ne vjeruje-ne mora,imate svi pravo na svoje misljenje
S kombuchom obavezno morate biti oprezni, svaki put pregledati da nisu nastale gljivce/pljesan, jer je onda toksična i opasna.
Vidite malo o pljesni;
http://www.organic-kombucha.com/kombucha_mold_photos.html
vidim izvrsne cijene Cordyceps synensis i agaricus blazei na internetu, od USA proizvođača. Mykosan ne koristi Cordyceps, možda jer je NAJSKUPLJA GLJIVA na tržištu.
Možete li dragi ljudi ovdje napisati koliko ste plaćali mjesečnu terapiju od mykosana - ali za teže onkološke slučajeve?
Naišla sam na podatke od 30 000 kuna do 80 000 kuna mjesečno.
Da je postupak ekstrahiranja ne znam kako kompliciran ipak ne objašnjava toliku cijenu, i znajući pri tom cijenu Mai take, Reishi i slično po kili. Npr ako je potrebno 1 kg gljiva na dan da bi se dobio ekstrakt i ako se pomnoži x 4, jer je toliko u biznisu normalno uvećati proizvodnu cijenu sa svim troškovima, opet ništa ne razumijem u vezi veličine cijene.
Kako to da nitko još ne nudi te preparate u Hrvatskoj po povoljnijim cijenama?
Treba li prodavati stan da bi se imalo za 1 godinu života?
Kako bi bilo da napravimo neku humanitarnu akciju - proizvodimo besplatno gljive i slično.
Ljudi moji Ganoderma lucidum -Hrastova Sjajnica ili reishi se može uzgojiti kod kuće. Investicija je oko 200 kn + poštarina za micelij na čepovima i potrebna su još 3 drvene oblice od oko 1 metra dužine i oko 20 cm dia.
U proljeće se uberu oblice i izbuše rupe u njima te nabiju ti čepovi i u jesen se dobiju plodovi, ali postoji mogućnost prvog prinosa tek sljedeće godine i to ovisi o uvjetima, a s obzirom da skoro svak ima uvjete u svom vrtu, pa čak i na balkonu, nema frke.
Ova biljka je Bogom dana i liječi sve, ali treba znati jednu stvar, a to je da treba biti voljan promjeniti štetne navike, mada će ona i u tome pomoći, ali bez odluke da se čovjek promjeni, nema te biljke koja će ga izliječiti.
Evo jednog samo od linkova za uzgojiti ovu gljivu: http://www.ehow.com/how_7173362_grow-ganoderma-lucidum.html
a ovdje možete naručiti čepove sa micelijem.
http://fungi-perfecti.hr/o_nama.htm
Reishi-Zagreb
24.02.2011., 15:40
Ljudi moji Ganoderma lucidum -Hrastova Sjajnica ili reishi se može uzgojiti kod kuće. Investicija je oko 200 kn + poštarina za micelij na čepovima i potrebna su još 3 drvene oblice od oko 1 metra dužine i oko 20 cm dia.
.....
:) U pravu je Južni, uzgajaju je u Istri. Kao i Cordyceps. Ima samo jedan problem: u Istri pa ni u Europi nema klime s prosječnom temperaturom od 26-29 st. C i vlage preko 90% kroz cijelu godinu. A nema ni visokih planina gdje raste Cordyceps. Tako "domaći Reishi" izgubi većinu svojih ljekovitih svojstva.
Što se tiče cijene od 30.000 do 80.000 kn koju naplaćuje samozvani "dr. Mykosan" odn. I. Jakopović za mjesečnu terapiju: to je iskorištavanje i pljačka bolesnih ljudi i njihovih obitelji koji polažu nadu u Reishi. :flop:
On isto prodaje ono što i ja i neki drugi - ekstrakt Reishi gljive u kapsulama ili sušenu gljivu i to fol naplaćuje kao neku "posebnu terapiju". :eek:
Evo cijena: da netko želi popiti 30 kapsula najboljeg Ganoderma Excellium dnevno (micelij Reishi gljive) a nema potrebe, jer ne možeš popiti 500 kapsula u jednom dahu ili danu i biti čudotvorno izliječen. U ovom primjeru bi 900 kapsula mjesečno koštalo 4.500 kn. Čemu toliko popiti i potrošiti, kada će se višak ispiškiti?
Što to onda naplaćuje tako skupo dr. Mykosan? Tuđu bol i patnju.
Redovno se uzima 2-4 kapsule dnevno. Uz kemoterapiju do maks. 15 dnevno. Loših nuspojava Reishi nema.
Cordyceps je najskuplji kako je netko napisao ali ipak pristupačan.
Napitci / zdrava kava s ekstraktom Reishi gljive:
GANO CAFE CLASSIC, Reishi - 30 vrećica/3 g. 180 kn
GANO CAFE 3in1, Reishi - 20 vrećica/21 g. 180 kn
GANO CAFE MOCCA, Reishi - 15 vrećica/28 g. 200 kn
GANO VRUĆA ČOKO/kakao Reishi 30 vrećica/30 g. 200 kn
Kakao za klince ne košta ni 7 kn dnevno. Koliko košta nezdrava cola?
GANO ČAJ - Reishi + Roibos 20 vr./2 g. 150 kn
(jedna vrećica odgovara jednoj kapsuli)
GANODERMA – spore, dobiveno iz 6 najkvalitetnijih Reishi vrsta. 90 kapsula 420 kn
GANO EXCELLIUM - micelij, brain tonic - tonik za mozak starih i mladih. Preporučljivo i za djecu. 90 kapsula 450 kn
GANO ROYAL EXCELLIUM - micelij i najkvalitetniji med 60 kapsula 350 kn
GANO SAKANNO - spore i razne odabrane gljive sa sličnim ljekovitim svojstvima 60 kapsula 300 kn
GANO GARCINIA - Reishi spore i fruit Garcinia Atroviridis + Hydroxycitric Acid (HCA) za mršavljenje 120 kaps. 500 kn
CORDYCEPS – spore Reishija, i Cordyceps koji posebno djeluje na rak pluća, dišnih puteva i grla. 60 kapsula 450 kn
SPIROGRAS – alge za imunitet; 200 tabl. za žvakanje 350 kn
večer!
evo dobila sam tibetansku gljivu, naputak 20 dana piti, 10 pauzirati, naravno svo to vrijeme svaku večer je procijediti, isprati i zamijeniti mlijeko.
da li ima netko iskustava sa tom gljivom ?
hvala
Majstor
28.02.2011., 08:17
Pozdrav.
Zanima me dali ima netko sa bilo kakovim iskustvom po pitanju korištenje glive Reishi.
Osobno sam poćeo uzimati taj pripravak od kave ,zbog visokog tlaka i jakih žgaravica, čestih preklada.
Istina pijem kavu tek 15 dana i nadam se pozitivnim pomacima,naravno znam da to neć biti odmah.
Dosta sam o tome slušao ,ali me zanimaju i eventualna iskustva.
Pozdrav.
Zanima me dali ima netko sa bilo kakovim iskustvom po pitanju korištenje glive Reishi.
Osobno sam poćeo uzimati taj pripravak od kave ,zbog visokog tlaka i jakih žgaravica, čestih preklada.
Istina pijem kavu tek 15 dana i nadam se pozitivnim pomacima,naravno znam da to neć biti odmah.
Dosta sam o tome slušao ,ali me zanimaju i eventualna iskustva.
Ako si počeo piti i nisi iskusio nikakve loše simptome, onda ti paše i nećeš imati poslijedica i to je sigurno jer IMA NUS POJAVA.
Prije odluke uzimanja ganoderme lucidum - reishi (hrastove sjajnice)treba znati da ona ima faze i prva faza je tzv njeno skaniranje i tada se javljaju simptomi nama znanih ili neznanih bolesti, samo što je razlika što tada te simptome treba pretrpiti jer su reakcija na ganodermu i ona istjeruje bolest u to trenu. U slučaju velike i burne reakcije, poći u doktora radi smanjenja reakcije i smanjiti dozu ganoderme, ali ne prestati je uzimati jer onda ti simptomi nisu posljednji, nego se bolest ponovo vraća.
Dalje, ona čisti ogranizam od toxina itd...
Za detaljne upute, vidjeti ovaj link na engleskom jeziku...ovo sam podjelio što je najbitnije na hrvatskom radi onih koji ne znaju engleski.
Evo linka. Proces je opisan pri dnu bloga. Označen je sa brojevima od 1 do 5.
http://ganoderma.blogspot.com/
Carlo Rosso
04.03.2011., 11:01
Postoji velika razlika da li se gljive uzgajaju u plasteniku ili na otvorenom, u potpunom prirodnom okruženju. Tim znanstvenika se čudio da njihova gljiva iz plastenika ne donosi rezultate koji su poznati.
Tada su odlučili uzgajati u prirodi i reakcije su do 4 puta bolje i jače.
Zbog vrlo gorkog okusa, došli su na ideju da reishi gljivu stave u kavu, jer je poznato da kava anulira sve okuse. Sad su od toga napravili veliki business.
Jednostavno, kavu ili kakao pije skoro svatko i to svako jutro i popodne.
Znači, piješ kavu i ujedno reishi gljivu. Ali, pravu, iz prirode, ne iz staklenika.
Moju baku je to diglo iz kreveta nakon 2,5 godine ležanja.
E, sad...
Majstor
04.03.2011., 11:47
Evo pijem kavu sa mljekom "Organo Late" već 20 dana.Nakon treće kave, išao sam 4-5 puta na wc ,rade mokrenja. Tako se nastavlja i dalje.
Jedem slatko kao i do sada i žgaravice se ipak smanjuju.
Nastavljam dalje,jer sam uzeo još jedno pakovanje i promatram reakcije. Ne očekujem previše u kratkom vremenu,ali mislim da je i to za sada dovoljno. Ako bude nekih dobrih pomaka , javim se.- Bar se nadam-
Jedno vreme sam uzimala raishi pecurke i koristila ih u obliku caja a onda sam pronasla kapsule Ganoderma Spore Oil primenjivala najblaziu dozu za jacanje imuniteta,2 kapsule dnevno,jace doze se koriste za ljude koji boluju od raka i ostalih tezih oboljenja.Odusevljena sam ovim preparatom i preporucujem ga svima.Znatno su mi popravile stanje organizma,bila sam izlozena ekstremnom stesu,umoru,pritom sam zakacila i koznu bolest pila sam ih ukupno mesec dana i nikada se bolje nisam osecala,uvek sam bila puna energije,resila se kozne bolesti.Prosto nije bilo sanse da me uhvati ni obicna prehlada.I sto je jos vaznije proslo je par meseci kako ih ne pijem i dalje osecam njihovo pozitivno dejstvo.Nazalost tesko se nabavljaju i treba voditi racuna ko je proizvodjac.Nabavila sam ih u Kini,videla sam na netu da postoji neko ko ih prodaje kod nas ali to nije isti proizvodjac i bojim se da nisu tako dobre.Platila sam ih oko 100 $ ali vrede svaki dolar.
Majstor
23.03.2011., 10:54
Kao što sam već napisao, koristim proizvode od tvrtke OrganoGold, a ta se Reishi gljiva uzgaja u potpuno prirodnom okruženju. Na taj se način dobiju sva ljekovita svojstva koja i pomažu organizmu.
Koristim kavu sa mlijekom, a osim nje postoji i crna kava, zatim mocha kava, čokoladni napitak za djecu i zeleni čaj. U svakom se tom proizvodu nalazi dodatak Reishi gljive.
Od kad je pijem, žgaravica se smanjila, osjećam se nekako «laganije», mada je malo teže opisati to pozitivno stanje u organizmu.
Započeo sam sa tim tretmanom radi povišenog krvnog tlaka, pomaci nisu za sada veliki, barem kod mene. Ipak slušajući druge osobe sa kojima dolazim u kontakt, očekujem da se i to polako popravi. Dao sam si rok od tri mjeseca, što se tlaka tiče, jer sam svjestan da svatko ne reagira jednako. Nagovorio sam i suprugu da i ona pokuša, jer ima konstantno problem sa zatvorom, i nakon par dana , imala je nakon dugo vremena normalno stolicu.
Odlučio sam da nastavim dalje sa pijenjem «svoje « kave , a o pozitivnim rezultatima opet napišem koju rijeć.
Majstor
13.04.2011., 21:09
Nisam odustao od kave sa Reishi gljivom, redovito ju i dalje pijem,ali pojavili su se pozitivni rezultati tamo gdje sam najviše i očekivao.Redovito si mjerim tlak, jer stalno trošim ljekove za visoki tlak, i sada sam primjetio da se tlak polako smanjuje i dolazi u neko "normalnije" podrućje.
Naime uz ljekove tlak mi je stalno bio povišeni uzimao sam čak i normabel od 2mg. Ali evi posljednjih tjedan dana tlak se polako ustalio na 130 /80, postoje sitni pomaci prema 120/75, kako koji dan, ali sada je to već prilično dobro, prema onome ranije,a kretao se stalno 140/90, uz ljekove.
Dakle lijek i dalje uzimam, pijem kavu sa reishi gljivom i sada idem na pola tableta os dosadašnje terapije.
Bat Kol
14.04.2011., 13:49
Ako si čitav život na 140/90 nema potrebe za velikom brigom. To je tvoj normalan tlak.
Majstor
15.04.2011., 07:56
Ako si čitav život na 140/90 nema potrebe za velikom brigom. To je tvoj normalan tlak.
Hvala na komentaru. I ja bih bio zadovoljan da je bilo tako, ali to je bilo samo uz ljekove , a inaće je bio stalno povišeni 150/100. i sa povremenim uzletima prema 180/120.
Bat Kol
15.04.2011., 14:37
Hvala na komentaru. I ja bih bio zadovoljan da je bilo tako, ali to je bilo samo uz ljekove , a inaće je bio stalno povišeni 150/100. i sa povremenim uzletima prema 180/120.
Iskreno, ne znam za te gljive, ali ako funkcioniraju, super. Iako, ne bih se zanosio, jer, kao i lijekove, ih moraš stalno pit.
Ako držiš oko 140/90 je ok. Koliko kila imaš?
Begemotica
17.04.2011., 12:59
Ja sam jednom imala 120/90 i doktorica je rekla da već blago povišen :ne zna:
Nije da sam se zabrinula.
Majstor
17.04.2011., 17:19
Imam 105 kg,visok 182, i moram priznati da ukoliko ovako ostane,posve sam zadovoljan.
Inaće ti problemi sa tlakom su poćeli prije 15-18 godina. Kako sam dobrovoljni davatelj krvi , prvo su mi tamo signalizirali za povišeni tlak. Kasnije se to polako poćelo povremeno javljati, ali nisam puno mario.Sve dotle dok nisam završio u bolnici.tada sam poćeo voditi brigu o tome i lijećiti se. Svaka terapija je bila dobro jedno vrijeme, a onda sve opet po starom, glavobolje i znao sam da je tlak visok.
Nakon konzumacije kave sa reishi gljivom,sve je bilo isto u prvo vrijeme ( a tu kavu pijem od 18.02.2011) ,ali se polako ipak poćelo mijenjati. Prvo sam se poćeo osjećati nekako "bolje", laganije, spavao sam bez buđenja u toku noči,dizao se raspoložen,mamurluk je nestao. Kako stalno kontroliram tlak , radi kontrole, primjetio sam da je poćeo polako opadati.Svjestan sam da se tlak stalno mijenja i da tu nema konstante.Ali ako se ovako nastavi, smanjit ću terapiju sa tabletama, a kavu pijem preventivno.
Više o toj kavi može se doznati ako upišeš OrganoGold, a o djelovanju gljive upiše se Ganoderma Lucidum, jer je ona sastojak spomenute kave.
Bat Kol
17.04.2011., 19:24
Ja sam jednom imala 120/90 i doktorica je rekla da već blago povišen :ne zna:
Nije da sam se zabrinula.
Jedino "donji". :ne zna: Iako - nije nešto povišen.
Imam 105 kg,visok 182, i moram priznati da ukoliko ovako ostane,posve sam zadovoljan.
Inaće ti problemi sa tlakom su poćeli prije 15-18 godina. Kako sam dobrovoljni davatelj krvi , prvo su mi tamo signalizirali za povišeni tlak. Kasnije se to polako poćelo povremeno javljati, ali nisam puno mario.Sve dotle dok nisam završio u bolnici.tada sam poćeo voditi brigu o tome i lijećiti se. Svaka terapija je bila dobro jedno vrijeme, a onda sve opet po starom, glavobolje i znao sam da je tlak visok.
Nakon konzumacije kave sa reishi gljivom,sve je bilo isto u prvo vrijeme ( a tu kavu pijem od 18.02.2011) ,ali se polako ipak poćelo mijenjati. Prvo sam se poćeo osjećati nekako "bolje", laganije, spavao sam bez buđenja u toku noči,dizao se raspoložen,mamurluk je nestao. Kako stalno kontroliram tlak , radi kontrole, primjetio sam da je poćeo polako opadati.Svjestan sam da se tlak stalno mijenja i da tu nema konstante.Ali ako se ovako nastavi, smanjit ću terapiju sa tabletama, a kavu pijem preventivno.
Više o toj kavi može se doznati ako upišeš OrganoGold, a o djelovanju gljive upiše se Ganoderma Lucidum, jer je ona sastojak spomenute kave.
Pripazi i na težinu :D
-vedrana-
12.05.2011., 10:59
Prokrstarila sam svim otvorenim temama i nisam našla ništa o gljivi kombuhi.
Jednom davno sam je imala i pila. Obožavala sam taj okus i osvježenje koji kombuha pruža, no nažalost mi je nakon jednog podužeg putovanja uginula, jer se kao i kod kefira podloga (čaj sa šećerom) mora često mijenjati. Nakon toga je više nikad nisam uspjela nabaviti.:ne zna:
Koristi li je itko i ima li informacije o tome gdje bi se mogla nabaviti?
Begemotica
12.05.2011., 12:04
Postoji zbirna tema o ljekovitim gljivima, premještam
Majstor
13.05.2011., 21:04
Ovih dana ,bio sam na kontrolnom pregledu i obavio ergometriju. Doktorica me na kraju svega upitala kaj sve trošim?
Nabrojio sam sve lijekove, da bi ona opet upitala, kaj još toršim osim lijekova. Malo začuđen ,odgovorim da pijem crnu kavu sa Reishi gljivom , tri mjeseca svaki dan po jednu šalicu. Ona mi odgovara, da vidi po nalazu da nešto uzimam, jer je nalaz puno bolji nego prošli puta. Odgovara mi da je nalaz kao da imam deset godina manje!
Priznajem da sam se začudio, izrazio svoje nevjerovanje, da bi njezin komentar bio; samo nastavite dalje, niste vi prvi koji nešto takovo troši,a da mu to ipak pomaže.
Evo ovo je i za mene jedno pomalo nevjerojatno iskustvo, iako moram ponovno naglasiti da se jako dobro osjećam od kad pijem taj napitak sa crnom kavom,odnosno tu kavu.
Pa tko vjeruje dobro,tko ne vjeruje,ne mora.
-vedrana-
30.05.2011., 21:50
Ponovno molim - ima li netko kombuhu da je podijeli? :s
Pretty please! :cerek:
djura19
10.08.2011., 10:32
jel ima netko neka nova saznanja o myko sanu?
Flanker-B
07.09.2011., 11:56
http://img198.imageshack.us/img198/5223/imag0034zl.jpg
Pronašao sam ove gljive na panju odsječenog badema u svom dvorištu. Živim u Biogradu na Moru. Jako mi sliči na ganodermu lucidum (reishi).
Da li je to to?
PS: Slikana je mobitelom htc desire, pa je sredina fotografije malo crvenija nego što treba, ali samo neznatno.
riba0203
05.10.2011., 00:54
"Vodeni kristali poznati su još po nazivu Tibicos, japanski kristali, vodeni kefir, biserne suze, kaspijske alge..itd.
LJEKOVITOST GLJIVE VODENOG KEFIRA:
1. Regulira izmjenu obrambenih tvari u organizmu (tj. pojačava proizvodnju limfocita koji služe u obrani našeg organizma od bolesti, pogotovo teških bolesti poput aids-a, tumora.. )
2. Liječi bolesti srca, regulira tlak (visok i nizak), te razgrađuje kolesterol u žilama
3. Liječi gušteraču, jetru i slezenu
4. Liječi žuč, čisti žučne kanale, dvanaesnik i otapa žučne kamence
5. Liječi želudac i crijeva, uspostavlja redovitu probavu i čisti crijeva od zaostalih nakupina
6. Gljiva stvara antibiotik i liječi upalna mjesta u organizmu, također spriječava upale
7. Liječi oboljele bubrege, bubrege koji ne rade punim kapacitetom i kontrolira bubrežne puteve
8. Onemogućuj razvitak novih metastaza i uništava stare
9. Revitalizira organizam uklanjajući umor, pospanost, bezvoljnost.
10. Pomaže kod impotencije uzrokovane stresom, nedostatkom vitamina, minerala..
11. Pomaže u uklanjanju svih simptoma stresa, poput opadanja kose, masne ili pretjerano suhe kože, pucanja noktiju, gnojnih prišteva..itd.
12. Pomaže kod kožnih oboljenja, psorijaze, gljivičnih infekcija, virusnih infekcija(hpv), bakterijskih infekcija
13.Pomaže kod uboda komaraca, osa, pčela, i raznih kukaca
14. Pomaže kod vaginalnih problema (za žene sa učestalim vaginalnim infekcijama - gljivičnim, bakterijskim, virusnim) - u roku mjesec dana infekcije se prestaju pojavljivati
15. Liječi neurološke probleme, nesanicu, ublažava simptome teških psihičkih bolesti
16. Pomaže pri stvaranju crvenih krvnih stanica, pa je pogodno kod raznih oblika anemije, obilnih mjesečnica... itd.
17. Pomaže pri uklanjanju vode iz organizma
18. Potiče na rast trombocite pa rane brže zarastaju što je pogodno za dijabetičara, u čijem slučaju se ne smije stavljati više od jedne žlice šećera (bolje smeđega)
19. Pomaže u odstranjivanju loših bakterija iz organizma i ukljanja uspješno gljivice, pogotovo candidu albicans
...itd. (ostatak je u brošuri koju ćete dobiti uz kristale)
PRIPREMA:
Kristali se mogu koristiti na različite načine. Ovdje ću opisati najčešće.
1. U staklenki od dvije litre umješati 4 velike žlice šećera (može i smeđi šećer, no za razmnožavanje je najbolji bijeli).
2. Ubacimo kristale u vodu, tek toliko da prekriju dno posude, tj 5 do 6 velikih žlica kristala ( ne koristiti metalnu žlicu, isključivo plastičnu ili drvenu)
3. Ubacimo 7 suhih grožđica (može bilo koje suho voće, ovisno o Vama što više volite- suhe smokve, šljive).
4. Po želji stavimo jedan prepolovljeni limun, što nije potrebno već služi samo za ukus tekućine koju ćete kasnije piti (također se može staviti i neko drugo voće, poput naranče, mandarine..itd)
5. Poklopimo staklenku računajući da moramo ostaviti dotok zraka pa na poklopcu probušimo nekoliko rupica (staklenku držati na sobnoj temperaturi)
6. Fermentacija traje od 24h do 72h (ovisno o Vama želite li jači ili slabiji kefir, pošto se bavim uzgojem već dugi niz godina preporučujem vam da započnete sa 24h, da vam se organizam privikne na novu tvar, a nakon mjesec dana na 48h,...itd).
7. Nakon završetka fermentacije, kroz cjediljku ocijedimo ovaj pripravak, tekućinu koju smo dobili stavimo u čistu bocu i pijemo tokom dana
8. Kristale operemo i ponovimo cijeli postupak uz izuzetak jer grožđice (suho voće) mijenjamo jedanput na 7 dana
SAVJET:
Ukoliko želimo da se gljiva brže razmnožava ubacite više šečera, ako stavite manje sporije će se razmnožavati. Ako ste se odlučili za gljivu budite spremni brinuti se o njoj, a ona će Vam to sigurno vratiti !
UKOLIKO NEKOGA ZANIMA NEKA ME KONTAKTIRA privatnom porukom.
ja kristale prodajem po maloj cijeni, u nadi da ću pomoći ljudima, jer i meni su drage osobe umrle od raka i da sam samo ranije saznala za kristale/gljive možda bi ih i spasila i u njihovo ime ću pomoći svima drugima koji to žele..
naplaćujem ih samo iz jednog razloga, za trud i ono financijski što ja uložim u njihov uzgoj..ali to je opet mala cijena, a ako si netko ne može priuštiti, poklanjam mu
Perica!
03.06.2012., 01:35
Ima li netko iskustva sa ovim kapsulama (ekstrakt gljiva kordiceps i reishi): http://www.fitshop.hr/web-shop.html?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=464
Marina5555555
03.06.2012., 17:16
Ima li netko iskustva sa ovim kapsulama (ekstrakt gljiva kordiceps i reishi): http://www.fitshop.hr/web-shop.html?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=464
Cordyceps sinensis je tibetanska gljiva kojom se podiže ATP na nivou stanice, tj. daje do 50% kisika više na staničnom nivou.
Ne znam za kapsule, jer postoji Cordyceps militaris koji je 20 puta slabiji od izvornog, ja sam probala i pijem Cordyox koji je proizvela "Humana", a ima ga u nekim ljekarnama, u Zagrebu ljekarna u pothodniku i na Vrbanima ljekarna Malči za njih znam da imaju, taj je kako mi je rečeno prvi izvorni Cordyceps sinensis prizveden u većim količinama. Meni je stvarno pomoglo jer u ovo vrijeme bez hrpe kortikosteroida ne dišem, sada sam bez ljekova.
Na PUBMED stranicama postoje 10 godišnja istražvanja o Cordyceps sinensisu.
ja sam nešto izvukla o tome, ali je toga puno, pa ukoliko Vas zanima, napišite koje je područje Vama zanimljivo, pa ću Vam izdvojiti od onoga što imam.
last day
31.07.2012., 15:47
Za kočenje rasta sarkoma koje gljive (kapsule) su najučinkovitije, i u kojim gljivama ima najviše vitamina "D"? Hvala.:ne zna:
El Gato Félix
31.07.2012., 16:09
Premješteno s pdf-a Zdravlje.
samo polako
03.09.2012., 23:39
Moja mama je imala rak u nosu prije 6godina,medutim kako je nisu mogli operirati isla je na kemo i zracenja na rebro i od tad je sve u redu s tim poljem.prije 9mj saznali smo da ima rak debelog crijeva.isla je na operaciju i kemo,no to nije nista pomoglo,3.9 krece na jace kemo s tim da smo mi culi za myko san i odlucili i to probat.otisli smo u miramarsku i tamo je dobila te 2 tekucine od gljiva koje svaki dan mora popiti 7,5 dcl.ujednoj kutiji dobije flasice za 10 dana,a ta kutija kosta 3500 kuna.ona mora to koristit 100 dana,3 je popila dok ceka kemo i sad jos 7 za vrijeme kemo.znaci mi moramo dati 35000 kunaza te lijekove,al si covjek misli da i to nije puno ako ce ostat ziv.sto se tice oporavka ona sad ima bolji apetit i nema bolova kako ih je prije imala,ja mislim da je zbog toga.sad samo molim boga da te kemo uspiju..asvima vama koji boluju od te bolesti ili imaju nekog bliskog s tom bolesti kazem da se nesmiju predat ni psihicki ni fizicki koliko god to tesko bilo,i zelim vam sve najbolje od srca
Ako netko ima tibetansku gljivu za podijelit na području Slavonije, neka se javi na pp.
Hvala.
lobor995
03.03.2013., 21:19
Moja mama je imala rak u nosu prije 6godina,medutim kako je nisu mogli operirati isla je na kemo i zracenja na rebro i od tad je sve u redu s tim poljem.prije 9mj saznali smo da ima rak debelog crijeva.isla je na operaciju i kemo,no to nije nista pomoglo,3.9 krece na jace kemo s tim da smo mi culi za myko san i odlucili i to probat.otisli smo u miramarsku i tamo je dobila te 2 tekucine od gljiva koje svaki dan mora popiti 7,5 dcl.ujednoj kutiji dobije flasice za 10 dana,a ta kutija kosta 3500 kuna.ona mora to koristit 100 dana,3 je popila dok ceka kemo i sad jos 7 za vrijeme kemo.znaci mi moramo dati 35000 kunaza te lijekove,al si covjek misli da i to nije puno ako ce ostat ziv.sto se tice oporavka ona sad ima bolji apetit i nema bolova kako ih je prije imala,ja mislim da je zbog toga.sad samo molim boga da te kemo uspiju..asvima vama koji boluju od te bolesti ili imaju nekog bliskog s tom bolesti kazem da se nesmiju predat ni psihicki ni fizicki koliko god to tesko bilo,i zelim vam sve najbolje od srca
kako je djelovala terapija s gljivama ?
tantric
18.03.2013., 21:47
3500 kn za dodatke prehrani je stvarno previše. Za te novce se može nabaviti jako velike količine vitamina, masnih kiselina, zdrave hrane i ekstrakta medicinskih gljiva reishi, shitake i maitake koje se preporučuju, a gljive je najbolje kombinirati s beta glukanom. Moj šogor je imao rak pluća i koristio je gljivu kordiceps koja je inače tradicionalni lijek za plućne bolesti u Kini, a postoji i najviše studija o djelovanju za tu vrstu raka. Uz druge dodatke, stvarno mu je jako pomoglo uz kemoterapiju i zračenje i trenutno nema znakova novih metastaza. Evo jedan dobar članak o kordicepsu:
http://www.planetzdravlja.com/index.php/ljekovito-bilje/kordiceps-blago-s-tibeta/100-kordiceps
Gdje da ga kupite morat ćete se snaći sami, uglavnom nemojte previše platiti nego gledajte da dobijete što više za novac...
tantric
18.03.2013., 21:49
Cordyceps sinensis je tibetanska gljiva kojom se podiže ATP na nivou stanice, tj. daje do 50% kisika više na staničnom nivou.
Ne znam za kapsule, jer postoji Cordyceps militaris koji je 20 puta slabiji od izvornog, ja sam probala i pijem Cordyox koji je proizvela "Humana", a ima ga u nekim ljekarnama, u Zagrebu ljekarna u pothodniku i na Vrbanima ljekarna Malči za njih znam da imaju, taj je kako mi je rečeno prvi izvorni Cordyceps sinensis prizveden u većim količinama. Meni je stvarno pomoglo jer u ovo vrijeme bez hrpe kortikosteroida ne dišem, sada sam bez ljekova.
ja sam nešto izvukla o tome, ali je toga puno, pa ukoliko Vas zanima, napišite koje je područje Vama zanimljivo, pa ću Vam izdvojiti od onoga što imam.
Pre, pre skup proizvod...treba posebno kupiti kordiceps i reishi u kapsulama.
Ja koristim ljekovite gljive od NU-TA LJekovite gljive iz Zagreba, oni prodaju sušena i samljevena plodišta više vrsta gljiva. Nemaju Cordiceps, jer ne uvoze niti uzgajaju, već sami beru gljive (meni je osobno to draže, prirodne gljive su bolje od onih iz uzgoja, ili Kine odakle se uglavnom uvoze).
Ja sam se s njihovim mješavinama gljiva riješila alergije, i cijenom su mi prihvatljiviji od drugih proizvođača odn. distributera. Preporučam! :)
Ako netko treba kefirna zrnca (ili tibetansku gljivu, kako ju još zovu) na području Osijeka i okolice, neka se javi na PM.
Već godinama obitelj i ja pijemo čaj od Kombushe, sad tek vidjeh da je i za njom bila potražnja na forumu.
Živim u Zagrebu i kome treba neka se javi na p.p. Radije ću je poklanjati, nego kod svakog dijeljenja bacati :)
Zlikovsk
28.05.2013., 11:27
Pre, pre skup proizvod...treba posebno kupiti kordiceps i reishi u kapsulama.
Cordiceps u kapsulama je jeftiniji i lakše ga je piti, no iz osobnog iskustva, nema jednak učinak kao Cordyox, odnosno ima, ako bi uzimao po 4 kapsule na dan, a onda kapsulirani više nije jefitniji.
200 kuna za deset dana je puno, meni nije toliko nužan s obzirom na dobro zdravlje pa ga pijem kako osjetim potrebu, no kome je potrebno vjerujem da mu neće bit teško dat pare za osjetljivi pomak.
piskavac
31.05.2013., 21:26
Također, ako nikad niste čuli, što mislite o tome? Naime, kemoterapija je jako skupa stvar, i po mom mišljenju teško je, zbog raznih industrijskih interesa, progurati neki lijek koji je efikasniji a jeftiniji (pod uvjetom da je to doista istina). Isto kao što su auti na struju mogući ali na nafti se prevelike pare mlate da bi to prošlo...
Budući da sam visoko slabovidna osoba, sa drugim zdravstvenim problemima, te kao slabovidan kronično nezaposlen, nisam imao drugog izbora doli probati tibetansku mliječnu gljivu. Koristim je neprekidno već neko vrijeme, pijem svakodnevno po dva deci i mogu reći da mi se trbuh malo smanjio. da više nisam napuhan kao prije korištenja iste.
Kao kronično nezaposlena osoba, nalazim se nisko na lancu prehrane. tj. ne mogu si priuštiti nutritivno bogatu hranu, s malo kalorija i što manje škroba. Jednom sam se tako par sati nakon što sam popio mlijeko koje je fermentirala Tibetanska mliječna gljiva imao iskustvo da sam se svako malo morao, da orpostite izvjetravati i to je bilo glasno. Ali se nije osjetio nikakav miris. Pa mi se čini da je gljiva potakla bolji metabolizam škroba iz krumpira i kao nuspordukt je ispuštala CO2 kroz probavni sistem. Valja naglasiti da me tom prilikom nije bolio želudac kad sam se izvjetravao, niti mi ga je ona napuhivala niti išta. Znači metabolizam je tekao brže, ali i ravnomjernije tako da sam što se tiče smanjenja obujma trbuha (ali još vuijek ne i težine) stvarno profitirao.
To smanjenje obujma trbuha je prvi korak u mršavljenju.
I sad ce netko ko se ne kuzi kupit te kapsule za 150 kn,i cudit se kako ne djeluje.....a gljivi ni traga ni glasa...samo sapat mozda...:flop:
Đizs, koliko je ova tema stara!!! Aaa, bi li bio ljubazan pa mi, ako ne smiješ postirati, onda na PM kažeš koji je to proizvođač, pa da ga izbjegavam.
Ako misliš na maitake, zovu je još i plešuća gljiva, jer onaj tko je nađe, tako se tvrdilo u Japanu, može plesati od sreće. Jer koliko grama je teška ta gljiva, toliko grama srebra je vrijedila.
pa opet nigdje kineza od 200 godina...
Dugovječnost nije važna. Nego kvaliteta života. Dao bih jedan bubreg i pola mozga samo da se riješim kroničnog umora.
koliko je vase znanje o Reishi gljivama?
prema brojnim radovima djelovanje je povezano s proteinima vezanim za polisaharidnu komponentu gljive. koristenje je prema tome moguce na 2 nacina, kao cijela gljiva odnosno izdvojena komponenta.
opcenito su polisaharidi gljive topivi u vodi (nakon kuhanja) pa je naravno i najjednostavniji nacin pripreme cijele glive kuhanjem (to je ujedno i dio izolacijskog procesa kod drugih proizvoda koji se mogu nabaviti u obliku kapsula).
sorry na znatizelji, ali o kakvom poremecaju je rijec?
Polisaharida poput beta 1,3/1,6 glukana ima u zobenoj ili ječmenoj kaši. Na 13 grama mljevene zobi ili ječma ima 400-600mg tih polisaharida.
Zato stvarno ne znam zašto se u Hrvatskoj ne isplati naći neku žitaricu ili gljivu sa što većim postotkom tih glukana, izolirati to i jeftino prodavati narodu da se totalno ne razboli pošto nam je zdravstveni sistem u raspadu.
Al, to je već druga priča.
P. S. Hvala forumašici patientiji na ovoj informaciji.
Rekao mi je rođak da je neki njegov poznanik išao tamo prije nekih godinu i pol. Imao je leukemiju. Klasično medicinsko liječenje nije pomagalo. Nosio je medicinske nalaze i rekli su mu da je kasno došao, da mu oni najvjerojatnije ne mogu pomoći jer se bolest jako proširila. Umro je kroz 2 mjeseca.
Gdje "tamo"? U Myko San?
...........................................
U zadnje vrijeme dosta često čujem o kombuchi. Je li netko koristio kapsule kombuche od dr. Forstera? (http://www.rsi-hr.com/16396.aspx)
piskavac
31.05.2013., 23:19
Pa recimo mene bi zanimao kronični umor. Znam engleski, mogu odguglat cordiceps i "chronic fatique", ali bi preko PUBmeda, pogotovo što ga tako dugo proučavaš mogao doći do konzistentnijih informacija. Pa evo, ako bi izdvojila linkove samo u kojima se govori o kordicepsu i kroničnom umoru, puno bi mi pomogla. Unaprijed hvala.
iva1505
01.06.2013., 14:21
kod nas po bio&bio shopovima su te gljive jos uvijek preskupe! imate na http://www.iherb.com/mushrooms ogroman izbor gljiva i po puno nizim cijenama nego u hr! postarina vam je 4$,a na iznose ispod 200kn se ne placa carina! mozete iskoristit i kod za popust od 10$ prilikom prve kupovine: GGT665
nadam se da sam nekome pomogla
piskavac
01.06.2013., 16:03
kod nas po bio&bio shopovima su te gljive jos uvijek preskupe! imate na http://www.iherb.com/mushrooms ogroman izbor gljiva i po puno nizim cijenama nego u hr! postarina vam je 4$,a na iznose ispod 200kn se ne placa carina! mozete iskoristit i kod za popust od 10$ prilikom prve kupovine: GGT665
nadam se da sam nekome pomogla
Hvala.
stella.357fl
07.06.2013., 17:48
Imam desetak kombucha gljiva, pa ako je tko zainteresiran, molim da se javi na PM. Poklanjam, naravno!
piskavac
08.06.2013., 16:29
Imam desetak kombucha gljiva, pa ako je tko zainteresiran, molim da se javi na PM. Poklanjam, naravno!
A odakle si?
ančica75
04.07.2013., 14:42
hitno tražim kombuchu jer mi je potrebna kao lijek...ima netko??? help ljudi, ja sam iz pule.
veneraxy
30.07.2013., 12:21
Da li je netko koristio NU-TA ljekovite gljive i kakva su iskustva?
Picek21
17.11.2013., 08:43
Ljudeki, imam za sad 1 kulturu kombuche koja ceka novog vlasnika, a svake nedjelje cu imati jos jednu spremnu. Ako nekome treba, ja sam na Srednjacima, Zagreb, pa slobodno navratite! Poklanjam, naravno :top:
Da li je netko koristio NU-TA ljekovite gljive i kakva su iskustva?
koristio...gljive rade, pomažu
malo me buni to pravljenje napitka,kuha se u 2 litre a u litru se doda 100 dkg secera..ja bi kuhala samo litru pa kako mjerim onda taj secer ? zbunjena sam
cipelić
27.07.2014., 20:43
molim vas dali netko ima info za kaspule od gljive Coprinus Comatus,navodno odlično za dijabetes....
Na internetu sam našla sam u Srbiji...ništa ovdje kod nas :(
the queen 23
26.08.2014., 14:38
Jel ima netko na zalihi Tibetansku gljivu za pokloniti, prodati? Može i u inbox.
Imam ja. Gdje se nalazite?
rupelstilski
11.09.2014., 20:47
ima li ko iskustva sa gljivom LAVLJA GRIVA,ili neko zna gdje je se može kupiti?
Je li netko od vas već uzimao tj. tražio isto? Mogu biti u prahu ili kapsulama... svejedno. Samo da su od provjerenog proizvođača... i bilo bi poželjno da se mogu nabavit u Hrvatskoj. Hvala
MarlaSinger.
04.05.2020., 16:04
Pozdrav svima,
Zanima me je li tko koristio cordyceps za smanjenu funkciju bubrega i smije li se uzimati uz uobicajenu terapiju za bubreznu insuficijenciju. Specijalist nije otvorenog uma, na isto pitanje je odgovorio da nikad nije cuo za cordyceps i tu je razgovor zavrsio. Unaprijed hvala svima koji nesto odgovore!
Pozdrav svima,
Zanima me je li tko koristio cordyceps za smanjenu funkciju bubrega i smije li se uzimati uz uobicajenu terapiju za bubreznu insuficijenciju. Specijalist nije otvorenog uma, na isto pitanje je odgovorio da nikad nije cuo za cordyceps i tu je razgovor zavrsio. Unaprijed hvala svima koji nesto odgovore!
Nisu te gljive za bubrege.
MarlaSinger.
05.05.2020., 16:19
A koje su onda za bubrege?
A koje su onda za bubrege?
Nema gljiva koje povoljno djeluju na bubrege.
Ali ima biljaka koje mogu pomoći.
MarlaSinger.
07.05.2020., 09:02
Kako to mislis? Pa citala sam bas o cordycepsu, a spominjala se jos i poria cocos.
Ali okej, daj onda reci koje biljke mogu pomoci, svaka info mi je dragocjena.
Kopriva, peršin, medvjetka.
MarlaSinger.
07.05.2020., 15:05
Oprosti ako te gnjavim, ali sta da radim s tim biljkama? Cajeve? Mozes li mi u malo vise rijeci objasniti? Hvala.
Oprosti ako te gnjavim, ali sta da radim s tim biljkama? Cajeve? Mozes li mi u malo vise rijeci objasniti? Hvala.
Da, čajeve. Koprive nabereš negdje u prirodi, peršin kupiš ili sama uzgojiš. Medvjetku ćeš teže naći pa kupiš uvin čaj.
Garofeeder
07.05.2020., 16:03
Da, čajeve. Koprive nabereš negdje u prirodi, peršin kupiš ili sama uzgojiš. Medvjetku ćeš teže naći pa kupiš uvin čaj.
S uvinim cajem (a vjerojatno ni s ostalim biljkama koje spominjes) se ne zajebavas ako trosis neki diuretik, recimo fursemid.
mala srecica
07.05.2020., 20:16
da li smijem miješati Shitake prah sa npr zeolit/kliniptolit?
MarlaSinger.
07.05.2020., 20:20
S uvinim cajem (a vjerojatno ni s ostalim biljkama koje spominjes) se ne zajebavas ako trosis neki diuretik, recimo fursemid.
Diuretik + kalcij karbonat. Funkcija je jako smanjena.
Imas li pojma sto bi se smjelo uzimati uz takvu terapiju?
Garofeeder
07.05.2020., 20:45
Diuretik + kalcij karbonat. Funkcija je jako smanjena.
Imas li pojma sto bi se smjelo uzimati uz takvu terapiju?
Ne znam, samo znam da medvjetka i diuretici ne idu skupa.
MarlaSinger.
07.05.2020., 21:41
Ok, hvala ti.
Mr.Bean
15.03.2021., 14:00
Pozdrav,narucio sam Lavlju grivu u prahu i citam sastav koji kaze "aktivni sušeni micelij gljive Lavlja griva u prahu".Sad,jel taj micelij jednako ucinkovit kod lavlje grive kao i da je prah raden od "tijela" gljive?Citao sam puno o Lavljoj grivi ali ne znam da li je proizvod onda ok ili nije.Ovo tu je proizvod
https://www.herbioplus.com/product-page/bio-lavlja-griva-hericium-erinaceum
Zna li itko je li taj proizvod ok ili je unutra samo "otpad"?
Hvala
Mr. Beam
16.03.2021., 20:18
Pozdrav,narucio sam Lavlju grivu u prahu i citam sastav koji kaze "aktivni sušeni micelij gljive Lavlja griva u prahu".Sad,jel taj micelij jednako ucinkovit kod lavlje grive kao i da je prah raden od "tijela" gljive?Citao sam puno o Lavljoj grivi ali ne znam da li je proizvod onda ok ili nije.Ovo tu je proizvod
https://www.herbioplus.com/product-page/bio-lavlja-griva-hericium-erinaceum
Zna li itko je li taj proizvod ok ili je unutra samo "otpad"?
Hvala
Mislim da bi ti ovo moglo dati odogovor na tvoje pitanje:
Lion’s Mane Mushroom Extract: Fruiting Bodies vs. Mycelium
Another reason we are big proponents of Nammex (and their partnership with Pure Nootropics and Nootropics Depot) is because of the importance of getting products with fruiting bodies as opposed to mycelium growth medicinal mushrooms. The main lion’s mane mushroom health benefits come from the fruiting bodies, which is where all the psychoactive ingredients are located.
The mycelium is the root of the mushroom, which has few (if any) real benefits. The biggest problem is that most lion’s mane supplement products have the mycelium rather than the fruiting body as the source. Even the biggest brands on Amazon have unfortunately fallen to this problem and plenty of unsuspecting customers have purchased unknowingly.
https://www.nootropedia.com/lions-mane/
Iz jednog od online tekstova o Lion's Mushroom koje imam spremljene jer sam i sam prije nekoliko godina malo istraživao taj nootropik prije nego sam ga naručivao i koristio.
Dakle, ukratko, prah od plodišta gljive je bolji i korisniji nego micelij.
Mr.Bean
17.03.2021., 20:08
Jako korisno,hvala.Znaci dobio sam otpad [emoji52]...Jesi osjecao ista od uzimanja?
Mr. Beam
17.03.2021., 20:59
Jako korisno,hvala.Znaci dobio sam otpad [emoji52]...Jesi osjecao ista od uzimanja?
Koliko se sjećam nije bilo nekih osjetnih učinaka. Doduše možda nisam uzimao dovoljno dugo ili proizvod nije bio dovoljno kvalitetan. Uzeo sam ovaj proizvod (https://www.ebay.com/itm/Lions-Mane-Mushroom-Extract-Capsules-6500mg-Eq-40-Polysaccharides-Supplement/223182579387?hash=item33f6b7e6bb:g:vyAAAOSwX0xc6Wh Y) (kapsule) od prodavača s ebaya (još 2018.). Na pakiranju stoji jedino "raw plant powder" (ekstrakt) i nigdje nema informacije od kojeg dijela gljive je prah dobiven. Mislim da ga tada nisam ni pitao. Samo sam naručio. Potrošio tih nekih 60-ak kapsula. Učinio mi se okej prodavač s naizgled kvalitetnim proizvodima, pa sam bio naručio taj lion's mane (i još poneki drugi proizvod). Te kapsule su poprilično velike, ali ne mogu reći da sam osjetio nešto značajno. Kako rekoh, bitan je (adekvatan) proizvod i jedno dulje vrijeme uzimanja. Prema istraživanjima Lavlja griva prvenstveno potiče neurogenezu (NGF).
Iochannes`
08.08.2021., 11:06
Preporuka: https://funghezia.com
"Funghezia je započela sa radom ne tako davne 2018 godine pod imenom Mushroom Farm..Više od 2 godine trebalo je da se usavrše tehnike uzgoja ljekovitih gljiva koje su jako zahtjevne,nebili tako dobili proizvod vrhunske kvalitete,koji se proizvodi jedinstvenom tehnologijom Ultrazvučne Homogenizacije,te smo za sada jedini u svijetu koji na taj način proizvode tinkture ljekovitih gljiva,koje su neusporedivo jače od svih ostalih proizvoda na tržištu,pa tako i cjenovno najniže."
Korisnik sam istih, i potvrđujem djelovanje.
Preporuka: https://funghezia.com
"Funghezia je započela sa radom ne tako davne 2018 godine pod imenom Mushroom Farm..Više od 2 godine trebalo je da se usavrše tehnike uzgoja ljekovitih gljiva koje su jako zahtjevne,nebili tako dobili proizvod vrhunske kvalitete,koji se proizvodi jedinstvenom tehnologijom Ultrazvučne Homogenizacije,te smo za sada jedini u svijetu koji na taj način proizvode tinkture ljekovitih gljiva,koje su neusporedivo jače od svih ostalih proizvoda na tržištu,pa tako i cjenovno najniže."
Korisnik sam istih, i potvrđujem djelovanje.
Također, super ljubazan, proizvodi su mu vrh :cerek:
Reishi od Real Mushrooms je najbolja stvar koju ikad probao. Briem da ću uzimat zastalno prije spavanja.
Zasto je najbolja vjerojatno zato jer inhibira EBV pa mi neutralizira simptome i digne imunitet full, takodje modulira histamin i kortizol. Podize serotonin i Gabu, vrši neurogenezu(ne u toj mjeri ko Lions Mane sa NGF i BDNF).
Ima brdo benefita i znanstvene studije koje to potkrepljuju.
Extract mora biti sa fruting body sa beta glukanima i triterpenoidima.
https://hr.iherb.com/pr/real-mushrooms-reishi-mushroom-extract-powder-200-capsules/115893#overview
Za jutro bi bio super Cordyceps ili Lions mane.
Cordyceps podiže testosteron dok Lions mane više blokira DHT(smanjuje libido), šta nekome paše nekome ne.
Real Mushrooms je jedina gljivarska firma kojoj vjerujem. Svi ostali su ko totalni amateri kre njih sa totalno fake neučinkovitim proizvodima, čak nekome i naštete posebno ako su kontaminirani teškim metalima.
https://www.realmushrooms.com/who-we-are/
Bležene gljive.uhh
Apsolutni preporod na lions mane i reishi!
https://i.postimg.cc/gk4Hgx2k/20230319-125814.jpg
-.Toni.-
05.05.2023., 16:06
Iskustva sa Kordiceps?
Kakav je i jel ima kakvih losih ucinaka?
neka nova istraživanja:
The Large Molecular Weight Polysaccharide from Wild Cordyceps and Its Antitumor Activity on H22 Tumor-Bearing Mice [04 - 2023] (https://www.mdpi.com/1420-3049/28/8/3351)
Ganoderma lucidum: Novel Insight into Hepatoprotective Potential with Mechanisms of Action [04 - 2023] (https://www.mdpi.com/2072-6643/15/8/1874?utm_campaign=releaseissue_nutrientsutm_medium =emailutm_source=releaseissueutm_term=titlelink19)
Hericium erinaceus in Neurodegenerative Diseases, review [05 - 2023] (https://www.mdpi.com/2309-608X/9/5/551)
Effects of a Ganoderma lucidum Proteoglycan on Type 2 Diabetic Rats and the Recovery of Rat Pancreatic Islets [05 - 2023] (https://pubs.acs.org/doi/full/10.1021/acsomega.3c02200)
Research progress on antitumor effects of active proteins, polysaccharides, and triterpenoids in Ganoderma lucidum [04 - 2023] (https://www.proquest.com/openview/54824616d3d64b689a675efb9e591a6f/1.pdf?pq-origsite=gscholar&cbl=136084)
Ganoderma lucidum Polysaccharide Peptide Reduces Oxidative Stress and Improves Renal Function in Patient with Cardiometabolic Syndrome, human study - abstract [05 - 2023] (https://inabj.org/index.php/ibj/article/view/2137)
Antioxidative Activities of Micronized Solid-State Cultivated Hericium erinaceus Rich in Erinacine A against MPTP-Induced Damages [04 - 2023] (https://www.mdpi.com/1420-3049/28/8/3386?utm_campaign=releaseissue_moleculesutm_medium =emailutm_source=releaseissueutm_term=titlelink239 )
Screening of medicinal mushroom (Hericium species) strains with antimicrobial activity and polysaccharides production, study [04 - 2023] (https://www.reddit.com/r/MushroomSupplements/comments/132j6ms/screening_of_medicinal_mushroom_hericium_species/)
A Review on the significance of the Medicinal plant Gandoderma lucidum [04 - 2023] (https://rjpponline.org/HTMLPaper.aspx?Journal=Research%20Journal%20of%20P harmacognosy%20and%20Phytochemistry;PID=2023-15-1-8)
Cordycepin reprogramming lipid metabolism to block metastasis and EMT via ERO1A/mTOR/SREBP1 axis in cholangiocarcinoma, study [04 - 2023] (https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0024320523003326)
Cordyceps militaris polysaccharide alleviates ovalbumin-induced allergic asthma through the Nrf2/HO-1 and NF-κB signaling pathways and regulates the gut microbiota, study - abstract [04 -2023] (https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0141813023012278)
Protective effects of peptide KSPLY derived from Hericium erinaceus (Lion's mane) on H2O2-induced oxidative damage in HepG2 cells [04 - 2023] (https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2213453023000411)
The Administration of Cordyceps Militaris Inhibited the Decrease ofLeydig CellNumberand Testosterone Level inMale Wistar Rats (Rattus Norvegicus) Exposed with Cigarette Smoke, study [03 - 2023] (https://www.ej-biomed.org/index.php/ejbiomed/article/view/51/22)
Cordyceps militaris extracts and cordycepin ameliorate type 2 diabetes mellitus by modulating the gut microbiota and metabolites [03 - 2023] (https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fphar.2023.1134429/full?utm_source=F-AAE&utm_medium=EMLF&utm_campaign=MRK_2053984_a0P58000000G0YmEAK_Pharma _20230321_arts_A&id_mc=316770838&utm_source=sfmc&utm_medium=email&utm_campaign=Article+Alerts+V4.1-Frontiers&utm_id=2053984)
Erinacine S from Hericium erinaceus mycelium promotes neuronal regeneration by inducing neurosteroids accumulation, study [03 - 2023] (https://www.jfda-online.com/cgi/viewcontent.cgi?article=3446&context=journal)
Cordyceps militaris polysaccharides improve learning and memory impairment in mice with exercise fatigue, animal study - abstract [02 - 2023] (https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0141813022029737)
Antimicrobial Effects of Ganoderma leucidum Extract on Microorganisms Causing Gastrointestinal Infections, study [02 - 2023] (https://www.opastpublishers.com/open-access-articles/antimicrobial-effects-of-ganoderma-leucidum-extract-on-microorganisms-causing-gastrointestinal-infections.pdf)
Use of Hericium erinaceus as a potential therapeutic of mental disorders: a systematic review [02 -2023] (https://www.researchgate.net/publication/368465770_Use_of_Hericium_erinaceus_as_a_potential _therapeutic_of_mental_disorders_a_systematic_revi ew)
Ganoderma lucidum extract promotes tumor cell pyroptosis and inhibits metastasis in breast cancer, study [02 -2023] (https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S027869152300056X)
Cordycepin suppresses vascular inflammation, apoptosis and oxidative stress of arterial smooth muscle cell in thoracic aortic aneurysm with VEGF inhibition, animal study - abstract [02 -2023] (https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1567576923000826)
Lion's Mane improves memory by boosting nerve growth *(Animal study - The University of Queensland, Australia - 01-2023) (https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/jnc.15767)
Bioactive total triterpenes extracted from fruiting bodies and mycelia of Ganoderma lucidum (Reishi) ameliorate doxorubicin-induced myocardial injury in rats, study - abstract [01 - 2023] (https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/0035919X.2022.2162621)
Key oncologic pathways inhibited by Erinacine A: A perspective for its development as an anticancer molecule, review [01 -2023] (https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0753332223001208)
Cordycepin improved the cognitive function through regulating adenosine A2A receptors in MPTP induced Parkinson's disease mice model, study - abstract [01 - 2023] (https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0944711323000090)
Neuroprotective Effects of Erinacine A on an Experimental Model of Traumatic Optic Neuropathy, animal study [01 - 2023] (https://www.mdpi.com/1422-0067/24/2/1504)
Ameliorating Effect of the Edible Mushroom Hericium erinaceus on Depressive-Like Behavior in Ovariectomized Rats, study - abstract [12 - 2022] (https://www.jstage.jst.go.jp/article/bpb/45/10/45_b22-00151/_html/-char/en)
Ganoderma lucidum polysaccharide inhibits hepatic stellate cell activation and liver fibrosis , in vitro and in vivo study - abstract [01 - 2023] (https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0944711322007139)
Protection and Rehabilitation Effects of Cordyceps militaris Fruit Body Extract and Possible Roles of Cordycepin and Adenosine, animal study [12 - 2022] (https://www.mdpi.com/2673-6918/2/4/32)
Hericium erinaceus (Lion's mane) polysaccharide improves the microstructure, immune function, proliferation and reduces apoptosis of thymus and spleen tissue cells of immunosuppressed mice , study [12 - 2022] (https://academic.oup.com/bbb/article/87/3/279/6886539?login=false)
Ganoderic Acid A targeting leucine-rich repeat kinase 2 involved in Parkinson's disease, computational study [12 - 2022] (https://onlinelibrary.wiley.com/doi/pdf/10.1002/agm2.12235)
The Protective Effect of Ganoderma Lucidum in Mice-Exposed to Sertraline , study [08 -2022] (http://www.pmjournal.ir/article_696904_83e9cccdbdc0f51f30882b1536e90c00.pd f)
Uzumam Cordyceps i Lions mane svako jutro i Reishi prije spavanja. Preporučam brand Real Mushrooms sa Iherb.
https://www.realmushrooms.com/who-we-are/
Medicinal Mushrooms FAQs with Jeff and Skye Chilton (https://www.youtube.com/watch?v=TS2rHpmX7y4)
Healing Power of Mushrooms with Jeff Chilton (https://www.youtube.com/watch?v=y2jX-ySIAb0)
Mushrooms as Medicine with Paul Stamets at Exponential Medicine (https://www.youtube.com/watch?v=7agK0nkiZpA)
Gdje vi pronalazite sve te gljive?
Lee Anne
12.06.2023., 11:31
Bležene gljive.uhh
Apsolutni preporod na lions mane i reishi!
https://i.postimg.cc/gk4Hgx2k/20230319-125814.jpgUpravo naručila, hvala na preporuci. Neće biti nekih interakcija gljiva ako ih pijem odjednom?
Trenutno sam na lijekovima za visoki krvi tlak, uz njih uzimam probiotike i milk thistle.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20230612/ccbcbe8d0063bc041c48d5a9630fa0df.jpg
Upravo naručila, hvala na preporuci. Neće biti nekih interakcija gljiva ako ih pijem odjednom?
Trenutno sam na lijekovima za visoki krvi tlak, uz njih uzimam probiotike i milk thistle.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20230612/ccbcbe8d0063bc041c48d5a9630fa0df.jpg
ja nedavno uzeo sve po 200 i 300 kapsula. u zadnje vrijeme se sve jako brzo rasproda.
Nema nikakvih interakcija, no mjeri tlak. briem da nakon mjesec dana više će ti pomoći gljive negoli lijek.
lions mane i cordyceps se uzimaju zajedno ujutro, reishi prije spavanja.
lions mane i cordyceps podižu dopamin i reguliraju glutamat, a reishi gabu i serotonin.
ovaj trio regulira skroz hormone i neurotransmitere.oporavlja od bombanja mozga antidepresivima, benzosima i općenito adiktivnim ponašanjem.
btw.Gljive su odlične za srce i tlak. kardiovaskularni tonik.
Općenito gljive su bogate nutritivno B vitaminima, antioxidantima, polisaharidima, polipeptidima i mega važnim beta glukanima.
netrebaš dugo uzimat milk thistle, prebaci se bolje na NAC. uzimam NAC dvije godine bez prestanka 2x600mg od NOW sa selenom. on podiže glutation u jetri, plućima i mozgu i rješava se slobodnih radikala poput teških metala itd. takodje oporavlja dopaminske receptore i snižava homocistein.
probiotiki svakako super za uzimanje. ja uzmem prije spavanja sa reishi. Cordyceps je jako dobar za crijevnu miklofloru ko i recimo Chaga.
Gljive se nabavljaju na Iherbu izričito od branda Real Mushrooms!
Lee Anne
12.06.2023., 13:28
Hvala puno na objašnjenju i preporukama. Glutation sam uzimala od Altrienta, ali mi je postao preskup, od njih koristim lipo vitamin C. Najbolji mi je. Budem onda ove gljive samo od Real Mushrooms, thnx.
Hvala puno na objašnjenju i preporukama. Glutation sam uzimala od Altrienta, ali mi je postao preskup, od njih koristim lipo vitamin C. Najbolji mi je. Budem onda ove gljive samo od Real Mushrooms, thnx.
Nema na čemu. Anytime.
Glutation se teško apsorbira ako nije u liposomalnome obliku koji je skup, zato svi koriste glutation za siromašne sa visokom bioraspoloživosti zvani N-Acetyl Cysteine(NAC).
*narayan*
22.09.2023., 22:33
Ima li itko od vas iskustva sa koristenjem/konzumacijom praha Lavlje grive u borbi sa Alzheimerovom bolesti?
Ima li itko od vas iskustva sa koristenjem/konzumacijom praha Lavlje grive u borbi sa Alzheimerovom bolesti?
Nemam alzh no,
Koristio sam jedno vrijeme i jedino preporučam ili prah ili kapsule sa Iherb od branda Real Mushrooms koji je vodeći na tržištu po kvaliteti i čistoći extrakata.
Dakako LM je jedna od boljih stvari za alzh. radi utjecaja na dopaminske neurone i zato jer boosta BDNF i NGF.
Osobno koristim stalno cordyceps, chaga i reishi koji takodje mogu bit korisni u ovakavim situacijama.
Inače preporučio bih još CDP CHOLINE(Citicoline), NAC, Curcumin BCM-95 i Cat's Claw..
The discovery of a natural plant extract from the Amazon rain forest plant (i.e. Uncaria tomentosa or cat's claw) as both a potent “plaque and tangle” inhibitor and disaggregator is postulated to represent a potential breakthrough for the natural treatment of both normal brain aging and Alzheimer's disease.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6365538/
Check out this product I found on iHerb. https://hr.iherb.com/pr/nature-s-way-premium-extract-cat-s-claw-175-mg-60-vegan-capsules/1850?rcode=DMD9269&utm_medium=appshare
Cvrcak i Mrav
29.09.2023., 13:15
je li tko od vas koristio shilajit i kakva iskustva imate?
takodjer, koji je najbolji a dostupan za nas u RH?
ovo uzimam do kraja života:
https://postimg.cc/9RQ0HhLF/78f192d2
Cvrcak i Mrav
09.10.2023., 19:54
reishi uzmem najkasnije oko 16 sati, ako popijem kapsule navecer onda me razbude i nikako zaspati
reishi uzmem najkasnije oko 16 sati, ako popijem kapsule navecer onda me razbude i nikako zaspati
stvarno?, meni baš suprotno...uzmem 15min prije nek mislim spavat 2kapsule i čorka.
castor8
26.10.2023., 20:49
Imam problema sa pamćenjem, nažalost neki neurološki poremećaj koji tek trebam dijagnosticirati. Prah Lavlje grive je jedini lijek koji mi pomaže, inače u Kini se koristi protiv Alzheimera u redovnom tretmanu. Evo godinama ju uzimam i kognitivne sposobnosti su mi očuvane i funkcioniram, posao mi je takav da mi mozak uvijek treba biti na nivou.
Kod kupnje treba paziti od kojeg dijela gljive je rađen prah, mnogi proturaju micelij koji nema učinka, sastav mora biti plodište gljive jer se tu nalaze djelatni sastojci. Postoje studije na tu temu, treba pročeprkati.
Cvrcak i Mrav
27.10.2023., 12:43
stvarno?, meni baš suprotno...uzmem 15min prije nek mislim spavat 2kapsule i čorka.
ima li kakvih akcija, kodova, popusta na gljivama?
mali feral
02.12.2023., 21:42
Pozdrav, da li ima netko da je isprobao reishi kod tumora? Kako djeluje kod leukemije? Pitam jer kada čitam o leukemiji zna pisati da je nekada bolje ne uzimati na početku nikakve lijekove, da bi se stanje moglo pogoršati. Ako dobro kužim, to ima veze sa imunitetom. Jednom sam vidjela za jedan prirodan lijek koji jako podiže imunitet (sastav mačja kanđa, maslina, taheebo, echinacea) da je bolje ne uzeti kod leukemije.
Za reishi pak piše da je imunomodulator (prilagođava imunitet), dakle ne bi trebala biti opasna, ali pitam da li je ovdje neko isprobao??
Pozdrav, da li ima netko da je isprobao reishi kod tumora? Kako djeluje kod leukemije? Pitam jer kada čitam o leukemiji zna pisati da je nekada bolje ne uzimati na početku nikakve lijekove, da bi se stanje moglo pogoršati. Ako dobro kužim, to ima veze sa imunitetom. Jednom sam vidjela za jedan prirodan lijek koji jako podiže imunitet (sastav mačja kanđa, maslina, taheebo, echinacea) da je bolje ne uzeti kod leukemije.
Za reishi pak piše da je imunomodulator (prilagođava imunitet), dakle ne bi trebala biti opasna, ali pitam da li je ovdje neko isprobao??
Ne bi trebalo bit problema. Koliko znam mnogi su za tumor/rak uzimali kombo Reishi/chaga/ulje crnog kima.
Medicinske gljive su najbolje od branda Real Mushrooms sa Iherba ili Oriveda iz Nizozemske. Ostalo 0 bodova.
mali feral
03.12.2023., 16:15
Hvala Warko, ali ja sam ti malo smotana, nisam nikad kupovala iz inozemstva....ne znam kako to ide sa plaćanjem, dostavom...
mali feral
11.12.2023., 00:09
WarKO, vidim da si od Reala Mushrooms kupio kapsule reishia. Zar nije bolje prah? I koliko bi dnevno trebalo uzeti čajnih žlica tog praha? Kako se to pije, u čaši vode ili se kuha kao čaj?
Cvrcak i Mrav
11.12.2023., 13:42
nisam warko, ali odgovorit cu ti.
kapsule su jednostavnije za koristenje, prah u njima je zasticen od vanjskih utjecaja.
na svakom pakiranju pise koliko se dozira, obicno bude minijaturna mjerica kojom se dozira, ubaci se u tekucinu i samo promijesa.
bez kuhanja, bez stanjanja, a najbolje u obicnu vodu.
mali feral
11.12.2023., 21:34
OK, hvala Cvrčak :five: A što se smatra efikasnijim, prah, kapsule, tinktura ili čaj?
Malo mi je komplicirano naručivati iz inozemstva...:nogica:
Cvrcak i Mrav
12.12.2023., 08:45
registriraj se na iHerb, neces vjerovati kako je jednostavno. od 40€ ti je free shipping.
a tamo ces povoljno naci Real Mushroom, tablete su prakticnije i isplativije od praha.
razlika ucinkovitosti je neznatna.
mali feral
13.12.2023., 00:23
OK, thanks 🙂
Reishi i chaga su dobar kombo, posebno chaga za štitnjaču i probavu.
Treba i dobar methylirani multi ili b-complex tipa od Thorne da se potencijalni deficiti neophodnih nutrijenata podmire kao i kofaktori za stvaranje glutationa da se očisti tijelo. Stoga NAC je isto preporuka,.
Malishka
26.12.2023., 11:30
Narucila sam sa i herba, Lions mane, Cordyceps i Reishi. Pila sam malo vise od mjesec dana i prije par dana sam prestala piti jer me poceo boljeti bubreg (ili nesto drugo), uglavnom cim sam prestala piti, prestala je i bol. Sad da li je stvarno povezano, ili ne, ne znam. Da li je imao tko slicno iskustvo?!
Uglavnom jako mi je zao jer sam kuzila da imam benefita od njih, bolje sam spavala, bila sam boljeg raspolozenja, i nisam imala napadaje kompluzivnog prejedanja...
Narucila sam sa i herba, Lions mane, Cordyceps i Reishi. Pila sam malo vise od mjesec dana i prije par dana sam prestala piti jer me poceo boljeti bubreg (ili nesto drugo), uglavnom cim sam prestala piti, prestala je i bol. Sad da li je stvarno povezano, ili ne, ne znam. Da li je imao tko slicno iskustvo?!
Koji brand?
U mojem iskustvu to može biti čak i dobro jerbo Cordyceps liječi bubrege, pa možda i neka reakcija detoxa.
Ovaj kombo je doslovno bulletproof jer pokriva sve organe. LM mozak, Cordy bubrege, srce, Reishi jetru.
Probaj i metodom eliminiranja.
Uzmi prvi dan samo Cordyceps ujutro.
Drugi dan Cordyceps i LM ujutro
Treći dan Cordyceps, LM ujutro i Reishi prije spavanja.
Mada velika je vjerojatnost da je slučajno ili da je benigno.
Btw. za kompulzivne radnje preporučio bih ti takodje ovaj NAC.
Check out this product I found on iHerb. https://www.iherb.com/pal/referral/pdp/DMD9269?productId=117432&rcode=DMD9269&utm_medium=appshare
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4423164/
Malishka
26.12.2023., 12:35
Od Real Mushrooms jer sam procitala odlicne recenzije, uzela sam sad u drugoj turi i Tremellu. Ne znam, palo mi je na pamet da je mozda previse toga uzimam na dan. Ti uzimas od svega po dvije kapsule kako je i preporuka?
Od Real Mushrooms jer sam procitala odlicne recenzije, uzela sam sad u drugoj turi i Tremellu. Ne znam, palo mi je na pamet da je mozda previse toga uzimam na dan. Ti uzimas od svega po dvije kapsule kako je i preporuka?
Brand je vrh i sam ga uzimam.
I reishi i cordyceps i LM su imunomodulatori tako da neće biti previše uzimanje po 2kapsule(jer je to preporučena doza), nego LM poprilično potiče NGF(nerve growth factor) i realno jedna kapsula ujutro uz dvije kapsule cordycepsa ujutro je dovoljna(meni 300kapsula LM traje skoro godinu dana).
Reishi uzimam prije spavanja dvije kapsule jer mi bolji i dublji san.
Trenutno na Iherbu do 03.siječnja je Real Mushrooms na 20%, pa ću obnovit zalihe.
Mislim da je ovo čista slučajnost. Ovi extrakti gljiva su najbolje šta možeš suplementirat za svoje tijelo, one su adaptogeni i prilagođavaju se tijelu sa dugotrajnim korištenjem.
Nema teoretske šanse da ti šta može biti sa jetrom ili bubregom jer da šta je reishi bi liječio jetru, a cordyceps bubrege.
Jel uzimaš jos nešta osim ta 3 extrakta gljive i tremellu?
Malishka
26.12.2023., 16:50
Brand je vrh i sam ga uzimam.
I reishi i cordyceps i LM su imunomodulatori tako da neće biti previše uzimanje po 2kapsule(jer je to preporučena doza), nego LM poprilično potiče NGF(nerve growth factor) i realno jedna kapsula ujutro uz dvije kapsule cordycepsa ujutro je dovoljna(meni 300kapsula LM traje skoro godinu dana).
Reishi uzimam prije spavanja dvije kapsule jer mi bolji i dublji san.
Trenutno na Iherbu do 03.siječnja je Real Mushrooms na 20%, pa ću obnovit zalihe.
Mislim da je ovo čista slučajnost. Ovi extrakti gljiva su najbolje šta možeš suplementirat za svoje tijelo, one su adaptogeni i prilagođavaju se tijelu sa dugotrajnim korištenjem.
Nema teoretske šanse da ti šta može biti sa jetrom ili bubregom jer da šta je reishi bi liječio jetru, a cordyceps bubrege.
Jel uzimaš jos nešta osim ta 3 extrakta gljive i tremellu?
Ma ne, samo te gljive sam uzimala, tremella je isto gljiva. Budem probala opet, pa cu vidjeti...
Ma ne, samo te gljive sam uzimala, tremella je isto gljiva. Budem probala opet, pa cu vidjeti...
Znam.šeta da nema turkey tail za europsko tržište, sigurno bi isto uzimao.
Da, probaj.Ja sam u drugoj godini uzimanja bez prestanka.
Inače sa cordyceps i lions mane odlično ode i rhodiola rosea od NOW.
Uzmem prvo ujutro kreatin i 45min kasnije cordy, LM i RR i počne mi mozak svijetlit.XD
Malishka
06.01.2024., 09:04
Opet ih pijem, sad vec oko 9 dana, pauza je bila kratka. Za sad bol ne osjecam nikakvu, pa vjerojatno to nije bilo do gljiva, ali sad imam drugi problem, tj razocaranje. Znaci vise uopce ne osjecam nikakvi benefit od njih, nema vise boljeg spavanja, boljeg raspolozenja, ko da mi se organizam naviknuo na te gljive, a nije da sam ih pila dugo...steta kaj te gljive nisu bas popularne kod nas, pa nemas s kim razmijeniti iskustva...
zoro007
07.01.2024., 07:22
@masishka
Ja super spavam otkad koristim reishi gljive. No kad prekasnojdem, onda mi ni gljive ne pomazu. Vidi dali to kod tebeigra ulogu
Gesendet von meinem SM-G991B mit Tapatalk
zoro007
07.01.2024., 07:23
@masishka
Ja super spavam otkad koristim reishi gljive. No kad prekasno jedem, onda mi ni gljive ne pomazu. Vidi da li to kod tebe igra ulogu
Gesendet von meinem SM-G991B mit Tapatalk
Warko, sta mi preporucujes, jadno se osjecam u zadnje vrijeme, nemam naleta energije vise kao prije, ne da mi se nista, iako znam da moram sam.sebe trgnut, uzimao sam cordy. Sta jos uz njega preporucis? Mozda reishi?
Warko, sta mi preporucujes, jadno se osjecam u zadnje vrijeme, nemam naleta energije vise kao prije, ne da mi se nista, iako znam da moram sam.sebe trgnut, uzimao sam cordy. Sta jos uz njega preporucis? Mozda reishi?
Reishi je više za spavanje. Za energiju uz cordy acetyl l-carnitine(ALCAR). Ubojit kombo za odmah ujutro.!
Reishi je više za spavanje. Za energiju uz cordy acetyl l-carnitine(ALCAR). Ubojit kombo za odmah ujutro.!
Jel znas mozda kad ce ih opet biti na zalihi, vidim da su rasprodane sve
Uskoro valjda.
Oriveda iz Nizozemske ima najbolje extrakte gljiva, pa možeš naručit i od njih.
Malishka
13.01.2024., 09:52
Ne pise datum, bile su na snizenju pa se sve rasprodalo...
Ja ću sutra naručit Orivedu Cordy. Za europu shippaju iz Nizozemske.
Na redditu pod Mushroom supplements svrstavaju Oriveda brand ko apsolutno najbolji, pa ću isprobat. 75evra ispadne s dostavom. 120 kapsula.
https://oriveda.co.uk/
Malishka
14.01.2024., 09:46
Ako tko zeli kupiti ja imam neotvoreni Lions mane i Cordyceps od Real Mushrooms, vrijede do 2025. Odustajem od tih gljiva, prvih mjesec dana sam se vrh osjecala, a sad kao da ih ni ne pijem.
Čudno i šteta, no te gljive su adaptogeni, pa mislkm da nikad ne gube benefite, no teško ćeš stalno osječaz bwnefite posebno ako nemaš ADHD, neuropatske simptome i fibromijalgiju. No jedno je sigurno zdravi čovjek koji uzima imat će top imunitet.
Ja naručio LM i Cordy sa ORIVeDA.
Razgovarao sa moderatorom #mushroomssupplements na redditu i objasnio mi da je jedino ovo the real deal.
Zašto?.postotak Cordycepina je 1.2% za razliku od konkurencije sa 0.2%.
LM se dobije dva pakovanja. Jedno je extract micelijuma za samo NGF/BDNF benefite(ovo je važno posebno za nekoga sa multiplom jer će izvuči maximum).
Jedini brand koji navodi na pakiranju i postotke svih bioaktivnih komponenta i koji na zagtjev šalju rezultate sa third party lab testiranja.
ORIVeDA proizvodi se nalaze u bulk pakovanjima(ko recimo prahovi).
Sjedište se nalazi u Amsterdamu i šalju DPD-om. Roba dolazi za 3,4 dana navodno. O svemu detaljno obavještavaju na mail.
https://postimg.cc/gallery/MZF82FZ
https://i.postimg.cc/2ydWwFrV/20240118-121005.jpg
Stigla Oriveda. Najbolji extrakti medicinskih gljiva.
Odlučio prvo počet sa samo jednom kapsulom po svakoga pa povisit.
Primjerice Orivedin Cordyceps ima po porciji 1.2% bioaktivne supstance Cordycepin, dok Real Mushrooms 0.2%.
Orivedin Lions Mane dolazi u dva pakovanja. Jedno je hot water fruting body extract za immunomodulaciju i crijeva-probava, a drugi alkoholni micelijum extrakt za NGF.
https://oriveda.shop/
https://oriveda.co.uk/quality-control.php
Malishka
01.02.2024., 18:53
Evo ja ih i dalje pijem, ganjam onih prvih mjesec dana zadovoljstva, ali nazalost to ne dolazi. Bas me zanima zasto se to dogodilo, stalno citam i kopam recenzije tih gljiva, ali jos nisam naisla na isto iskustvo...
Evo ja ih i dalje pijem, ganjam onih prvih mjesec dana zadovoljstva, ali nazalost to ne dolazi. Bas me zanima zasto se to dogodilo, stalno citam i kopam recenzije tih gljiva, ali jos nisam naisla na isto iskustvo...
extrakti medicinskih gljiva su immunomodulatori i adaptogeni. em moduliraju sve živo od crijevne mikroflore do anti-virusno, antibakterijski dok LM ima nevjerojatne neuro(CNS i mozak) benefite od remijelinacije preko alzheimera(modulira kolinergičke receptore), do kompletne neurogenze(korisno za drogeraše, alkiće, razne ovisnike) itd....
Ono šta bi ti Ja predložio je da potrošiš ovo i uzmeš sa Orivede isto i procjeniš onda. zašto?
Oriveda ima napotentnije i jedini u skladu sa kliničkim istraživanjima extrakte, npr njihov cordyceps ima 1.3% cordycepina dok real mushrooms 0.2%).
Oni jedini nude fruting body i mycelium extrakte zajedno(zato i jesu dva pakovanja).
Fruiting body je za immunomodulaciju i mikrofloru, dok mycelium za NGF.
Nadalje jedini imaju third party lab testove na webu(to je jedini brand koji tako nešta pruža da je vidljivo). Real mushrooms skriva informacije oko bioaktivnih komponenti i njihov LM nema extrakt micelijuma koji je tu najvažniji za neuro benefite.
Meni je razlika sa i bez cordycepsa i Lions mane značajna. ko da mi neki blagi adhd se pogorša, memorija slabija i ocd se pojača. Mozak puno bolje radi i sama percepcija informacija i ponekad imam feeling ko da mi vid ode s full hd u 4k posebno ako se nisam baš naspavao.
takodje snovi mi vividniji i orgazmi puno intenzivniji.
Uzmem ujutro 4grama kreatina, kasnije jednu kapsulu cordyja i lions mane(fruting body sa sokom od naranče i poslije ručka jednu kapsulu LM(micelijum) sa methylfolate/methylb12 i 1grama fish oil(višiji DHA) i to je ko da uzeo limitless pilulu. Prije spavanja uzmem magnezij glicinat i l-theanin.
ova Oriveda jebe majku svima.:s
https://youtu.be/xT3ncllgn9I?t=149
nadam se da David Duchovny više ne koristi brand Host defense, morat ću ga kontraktirat nekako.lol
zbilja je neviđena sramota da jedan od najpoznatijih Mikologa sa svojim brandom ovako vara ljude.
Cvrcak i Mrav
03.02.2024., 14:45
ja sam jos na real mushrooms i okej su mi.
i cijenom i ucinkom.
Naručio i Oriveda Reishi Primo za pred spavanje.
Btw. Evo korisne info oko Oriveda Cordyceps, LM i Reishi.
https://postimg.cc/gallery/zW0LmPp
ja sam jos na real mushrooms i okej su mi.
i cijenom i ucinkom.
Šta uzimaš točno?
Problem je kod RM LM da nemaju i alkoholni micelijum extract nego samo fruting bidy, klinička istraživanja ukazuju da se moraju uzimat oba dvoje no alkoholni micelijum wxtract vrši jedini NGF/BDNF, znači sve neuro kognitivne benefite.
Zato Oriveda ima proizvod i sa fruting body i micelijum.
Uskoro bi mi trebao kroz dva dana stići i Reishi. Ostala dva suplementa koja trošim svakodnevno a da nisu medicinske gljive su kreatin i magnezij l-threonate.
Update: isprobavanje Nootropics Depot 10:1 cordycepsa
https://www.forum.hr/showpost.php?p=102227851&postcount=5219
Cvrcak i Mrav
14.02.2024., 20:53
Šta uzimaš točno?
Problem je kod RM LM da nemaju i alkoholni micelijum extract nego samo fruting bidy, klinička istraživanja ukazuju da se moraju uzimat oba dvoje no alkoholni micelijum wxtract vrši jedini NGF/BDNF, znači sve neuro kognitivne benefite.
Zato Oriveda ima proizvod i sa fruting body i micelijum.
Uskoro bi mi trebao kroz dva dana stići i Reishi. Ostala dva suplementa koja trošim svakodnevno a da nisu medicinske gljive su kreatin i magnezij l-threonate.
trenutno sam na Real Clarity od LM, kombo lions mane i ashwagande neki.
meni super, nemam maglu u glavi, spasi me pogotovo jer na poslu odgovaram za tocne podatke i greske bi uzrokovale povecu stetu.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
trenutno sam na Real Clarity od LM, kombo lions mane i ashwagande neki.
meni super, nemam maglu u glavi, spasi me pogotovo jer na poslu odgovaram za tocne podatke i greske bi uzrokovale povecu stetu.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Not bad. Ima i neš rhodiola i bacope. Pokriva podosta ovo šta se tiče neurokemije. Ove stvari rade najbolje kada se uzimaju dugo i svakodnevno. Evo ja uzimam Cordyceps preko godinu dana, sprobao 3 vrhunska branda.
Navodno je ovo isto bomba baš za ovo šta pričaš, tiger milk je nova zvijezda medicinskih gljiva:
https://oriveda.co.uk/ccce.php
CCCE® is a powerful immune-supporting dietary supplement, designed first and foremost to help counter the negative effects of age and chronic stress on our immune system and mental health. CCCE® also has revitalising properties and supports developing the proper balance between good and bad cholesterol.
CCCE® is a blend of Tiger Milk, Lion's Mane, Turkey Tail and Cordyceps militaris; 25% of each. All four are exceptionally pure extracts with a high level of immune-modulating high-molecular weight beta-glucans and proteo-glycans.
Orivedin Reishi mi odličannnn za anxioznost i za san.
Nootropics Depot Cordyceps 10:1 mi je bio prestimulativan, Orivedin je savršen balance.
ORiveda Cordyceps i Reishi za mene do kraja života : amen :
https://www.oriveda.store/quality-control
Uzimam već mjesecima od funghezie (chaga, lavlja griva, za imunitet, puranov rep i reishi). To sam uzeo u kompletu. Definitivno se bolje osjećam tako da ću nastaviti sa te stranice.
Koliko je ovo dobro https://elite-shilajit.com/hr/?gclid=CjwKCAiAk9itBhASEiwA1my_66yA9p5vW2W3Nzw3y03 kjOK5SRqzpsnp1UjsAtcZDBMeGHVq2rOVjxoCMCYQAvD_BwE čitam dosta pozitivnog, čak i malo previše :D
Uzimam već mjesecima od funghezie (chaga, lavlja griva, za imunitet, puranov rep i reishi). To sam uzeo u kompletu. Definitivno se bolje osjećam tako da ću nastaviti sa te stranice.
Koliko je ovo dobro https://elite-shilajit.com/hr/?gclid=CjwKCAiAk9itBhASEiwA1my_66yA9p5vW2W3Nzw3y03 kjOK5SRqzpsnp1UjsAtcZDBMeGHVq2rOVjxoCMCYQAvD_BwE čitam dosta pozitivnog, čak i malo previše :D
Proizvodi na funghezia su užasni, posebno to u tinkturama. preporučam malo se educirat na mushroomsupplements na reddit i provjerit provjerene brandove poput Oriveda i Real Mushrooms.
shilajit i cistanche su za podizanje testosterona, iako i cordyceps isto podiže. Nootropics Depot ima odlična ta dva proizvoda.
ako si na ovome odlično šta nema uopće dualni extrakt bioaktivnih supstanca na Orivedi bi bio avion.
Takodje nemoj kupovat extrakte medicinskih gljiva bez uvid u third party lab test i teške metale poput ovoga:
Proizvodi na funghezia su užasni, posebno to u tinkturama. preporučam malo se educirat na mushroomsupplements na reddit i provjerit provjerene brandove poput Oriveda i Real Mushrooms.
shilajit i cistanche su za podizanje testosterona, iako i cordyceps isto podiže. Nootropics Depot ima odlična ta dva proizvoda.
ako si na ovome odlično šta nema uopće dualni extrakt bioaktivnih supstanca na Orivedi bi bio avion.
Takodje nemoj kupovat extrakte medicinskih gljiva bez uvid u third party lab test i teške metale poput ovoga:
Jel ima neka iz Hrvatske što se može naručiti ili baš moram iz inozemstva? Znači od ovdje nije dobro naručit? https://elite-shilajit.com/hr/?gclid=CjwKCAiAk9itBhASEiwA1my_66yA9p5vW2W3Nzw3y03 kjOK5SRqzpsnp1UjsAtcZDBMeGHVq2rOVjxoCMCYQAvD_BwE
Što se tiče gljiva, uzeo bih si odmah 4, 5 pa koje su najbolje i koje preporučuješ?
Jel ima neka iz Hrvatske što se može naručiti ili baš moram iz inozemstva? Znači od ovdje nije dobro naručit? https://elite-shilajit.com/hr/?gclid=CjwKCAiAk9itBhASEiwA1my_66yA9p5vW2W3Nzw3y03 kjOK5SRqzpsnp1UjsAtcZDBMeGHVq2rOVjxoCMCYQAvD_BwE
Što se tiče gljiva, uzeo bih si odmah 4, 5 pa koje su najbolje i koje preporučuješ?
Nema ovdje ništa da valja, nemoj ni u ludilu s balkana uzimat ovakve stvari.
S Orivede preporučam cordyceps, lions mane, CCCE i
reishi. Dodje za 5dana iz Amsterdama.
Shilajit gledaj da ima PrimaVie extract poput ovoga(https://hr.iherb.com/pr/youtheory-men-shilajit-60-veg-caps/78523), a Cistanche od Life Extension(Europe), mada CistaMax od Nootropics Depot je najbolji.mada realno gljive su ti dovoljne.
Oriveda konačno šalje sa DHL express(14evra). Za dva dana paket dolazi.
https://i.postimg.cc/WzDx6Y2V/Screenshot-20240229-133323-Gmail.jpg
SmartKid4EVER
11.03.2024., 10:52
Ima li netko da ima kakva iskustva iz perspektive ADHD-a i konzumacije gljiva? Može li recimo Lion's Mane ublažiti simptome ADHD-a? Ima li netko tko mi može preporučiti nešto - radi se o djetetu od 12 godina.
Unaprijed hvala ❣
Ima li netko da ima kakva iskustva iz perspektive ADHD-a i konzumacije gljiva? Može li recimo Lion's Mane ublažiti simptome ADHD-a? Ima li netko tko mi može preporučiti nešto - radi se o djetetu od 12 godina.
Unaprijed hvala ❣
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC10675414/
apsolutno može. ako je kvalitetan extrakt.
najbolji na tržištu je od nizozemskog branda Oriveda(apsolutna preporuka). Sa Iherb je još ok Real Mushrooms. ostalo ništa ne valja.
kod adhd jedan od uzroka je i u mthfr genu i detoxu, stoga methylirani B vitamini su na prvome mjestu zajedno sa citicoline i NAC(za detox i najvažnije direktno modulira glutamat). to se sve uzima ujutro za stimulans(tj. B vitamini ili pol sata prije jela ili poslije-ako smeta za želudac onda pola sata kasnije), a prije spavanja l-theanine i reishi da smiri um sa boostanjem serotonina i gabe.
kod ADHD potrebno je boostat dopamin i acetylcholine i držat stalno visoko BDNF, takodje nutrijenti za mitohondrije su uvijek korisni(alcar, alfa lipoična kiselina, coq10, pqq).
stvar je komplexna(jer osim dopamina ovdje dolazi do malfunkcije skoro svih neurotransmitera, takodje glutamat je problem-suvišak koji se ne pretvara u gabu za smirenje). no uvijek je dobro krenut od BASICS stuff.
It’s not just the catecholamine issue, there also appear to be structural deficiencies in ADHD brains: smaller overall brain volume, compromised white matter integrity in the regions connecting the prefrontal cortex and basal ganglia, decreased frontal and temporal grey matter.
First of all people with depression don’t lack serotonin. There isn’t one physiological cause of depression if there are even detectable physiological causes at all.
As for dopamine in ADHD, the brain seems to reuptake dopamine too fast, meaning it doesn't cross the neuron gap and make it to the receptor on the other side. Stimulant meds block some of those reuptaking bits, so that more dopamine can cross the gap.
ADHD is caused by differences in multiple different genes that influence the development of the brain. As a result the brain of someone with ADHD comes to have several majorly identifiable differences from a normally developed brain. These easily identified differences are responsible for the vast majority of ADHD symptoms and are:
Differences in size in almost all areas of the brain, either smaller or larger than the norm.
A large reduction in white matter (the brains connective tissues) versus normally developed brains.
And over all slower development.
These differences cause the majority of easily observed symptoms of ADHD such as hyperactivity, inattention and emotional dysregulation by allowing low levels of dopamine to reach the prefrontal cortex, the area of the brain responsible for higher order functioning and self control, resulting in deficits in dopamine, norepinephrine and dysregulation of trace neurotransmitters such as glutamate in the prefrontal cortex of the brain.
There’s also a high incidence of things like sensory issues, fibromyalgia, dysautonomia, etc to come along with adhd.
Unfortunately ADHD does not have 1 cause. Just like Depression doesnt have 1 cause etc.
There are of course the genetic factors such as MTHFR and COMT as well as issues with diet, drugs, lifestyle etc.
Zapravo najgore je to da osoba sa ADHD ima 75% više šanse od drugih za neku od ovisnosti jer će stalno tražit dopamin.
svatko sa adhd, autizmom ne bi smio imat u ustima amalgamske plombe jer iovako sa mthfr ima problem sa detoxom(tj.jetra). Ako se čitava ta komplexna problematika počne rješavati na vrijeme(terapija+nootropic supplementi, zdrava prehrana i fizička aktivnost) neće biti uopće problema.
Cvrcak i Mrav
13.03.2024., 13:08
hej Warko, znam da si koristio RM - mogu li se kapsule otopiti u vodi i tako konzumirati?
imam issue s gutanjem tableta i kapsula, bilo
bi mi lakse
hej Warko, znam da si koristio RM - mogu li se kapsule otopiti u vodi i tako konzumirati?
bi mi lakse
Možeš kapsule otvorit i prah ulit u čaj, kakao, može i topliju vodu, neznam bas kako bi sa hladnom vodom to bilo za pit. Al kapsule su normalne veličine, ne vidim problem?, od Orivede su možda malo manje jer nemaju uopće fillera, samo je vegetarijanska mikroceluloza.
Ja uzimam dnevno cordyceps i reishi od Orivede. Tako držim pod kontrolom sve beštije: ebv, hsv-1, candidu.
Reishi je odlican za anxioznost, san i ko mast cell stabilizator, zapravo mislim da dosta benefita za san dolazi izuzev boostanja serotonina i gabe kroz antihistaminska svojstva.
Pratim ovu temu i već sam nekoliko puta mislio pitati i odustao...al evo sad :)
WarKO, vidim da si ekspert u ovome. Ako može ukratko, koji su benefiti tih gljiva i zbog čega ih uzimaš (ako nije tajna)?
Za početak ovo pa ću vjerojatno imati podpitanja.
Cvrcak i Mrav
14.03.2024., 08:18
ima nesto na tu temu:
https://gymbeam.hr/blog/koji-su-ucinci-reishija-bukovaca-i-drugih-ljekovitih-gljiva/
Pratim ovu temu i već sam nekoliko puta mislio pitati i odustao...al evo sad :)
WarKO, vidim da si ekspert u ovome. Ako može ukratko, koji su benefiti tih gljiva i zbog čega ih uzimaš (ako nije tajna)?
Za početak ovo pa ću vjerojatno imati podpitanja.
muku mučim sa zdravljem od teže mono prije cca 18godina. nakačio mi se i HSV-1 itd.
simptomi čista pleada od sličnih simptoma ms do teške anxioznosti.
Ja sam aktivan na mushroomsupplement na reddit kojih godinu dana i normalno da znam sve o extraktima gljiva i da ću uzimat apsolutno najbolje. tamo je jedno par ljudi teških experta i mikologa i stalno se stavljaju nove studije i djele međudobno iskustva. tako da je to definitivno br.1 mjesto za otić po savjet.
S tim gljivama držim pod kontrolom herpes viruse(glavne uzročnike misetrioznih simptoma, tumora i rakova), moduliranje svih neurotransmitera(cordyceps za dopamin i acetylcholine, resihi za serotonin, gabu i glutamat).
baš danas sam naručio novi proizvod od Orivede naziva CCCE.
CCCE® is a powerful immune-supporting dietary supplement, designed first and foremost to help counter the negative effects of age and chronic stress on our immune system and mental health. CCCE® also has revitalising properties and supports developing the proper balance between good and bad cholesterol.
CCCE® is a blend of Tiger Milk, Lion's Mane, Turkey Tail and Cordyceps militaris; 25% of each. All four are exceptionally pure extracts with a high level of immune-modulating high-molecular weight beta-glucans and proteo-glycans.
On top of that this blend contains a high level of cordycepin; in fact much more than whatever Cordyceps-only extract guarantees (except, of course, Oriveda's C+, which has twice the amount of CCCE's cordycepin).
Beta-glucans help to gain and maintain an optimal quality of life and support a feeling of well-being and vitality.
The primary bioactive compounds present in all medicinal mushrooms are (1>3)(1>6) ß-D-
glucans, which are a type of carbohydrates/ polysaccharides. These compounds are responsible for
the immune-modulating properties of mushroom extracts and also contribute to the well-known
cholesterol-normalizing effects associated with eating mushrooms. Beta-glucans are essentially long
chains of sugar molecules with a backbone and side branches appearing at regular intervals. The
degree of branching, intervals of branch appearance, and the molecular weight and solubility of beta-
glucans collectively lead to a wide range of physiological effects in both humans and animals*.
Mushroom beta-glucan exhibits higher bioactivity compared to beta-glucan found in other sources like
oats, barley, and yeast, as confirmed by research. In addition to the mentioned (1>3)(1>6) ß-D-
glucans, certain mushrooms also contain other types of soluble glucans. For example, Coriolus
versicolor (Turkey Tail) contains beta-glucans linked to peptides such as PSP/PSK, along with
insoluble ß-D-glucans found in Lion's Mane and Cordyceps. These compounds trigger the immune
system through various receptors, resulting in immune-modulating, anti-inflammatory, and antioxidant
effects. In CCCE®, various types of beta-glucans have been combined into a synergistic formula.
CCCE® is a dietary supplement designed to counter the negative effects of aging and chronic
stress on homeostasis. It aims to improve overall quality of life and well-being by enhancing both
physical health (immune function) and mental health (neural system/cognition). The decline in
cognition with age is linked to a significant drop in Nerve Growth Factor (NGF) production after
adolescence. Lion's Mane directly boosts NGF production in the brain, while the Tiger Milk mushroom
contains NGF-like compounds that appear to mimic the effects of NGF.
CCCE® includes Lion's Mane, Turkey Tail, and Tiger Milk (each 25%), along with 25% Cordyceps
militaris containing a high level (≥ 0.6%) of cordycepin (3'-deoxyadenosine) - double the level
found in standalone Cordyceps extracts.
Cordycepin is seen by our metabolism as Adenosine Tri-Phosphate (ATP), the main energy source in
our body. The decline in ATP production due to age affects muscle function, and cordycepin, being
perceived as ATP, helps to netralise that effect. Other effects include increased blood flow,
vasodilation, and improved oxygen absorption in the bloodstream. Tiger Milk is also renowned for
enhancing respiratory function, as confirmed by recent clinical trials.
In summary, CCCE® offers revitalizing and immune-modulating properties, along with cognitive
benefits. It is an ideal supplement for aging individuals, those recovering from medical treatments,
experiencing chronic stress, or athletes pushing their limits*.
Znači idem prilično nemilosrdno. cilj mi je normalno živjet i sprječit sve moguće pizdarije koje bi se mogle desit. uzimam pola godine od Orivede proizvode i za mene su gamechangers apsolutni od kognicije, cirkulacije, stamine, libida, sna itd. poboljšalo mi je život za 90% uz podršku methylaciji(methyl B, kreatin, NAC, benfotiamine, riboflavin). uzimam očito uz gljive još neke stvari radi mthfr gena no gljive su m,i apsolutno najvažnije i tu dolazi do najvećih benefita.
Po meni lions mane je bolje uzimat u kombinaciji sa gljivama koje stabiliziraju histamin/MCAS poput turkey tail jer svaka komponenta koja podiže nerve growth factor ispušta i histamin, zato Ja osobno ne uzimam pojedinačni LM proizvod od Orivede(koji je najbolji lions mane na tržištu i to ubjedljivo).
Inače Reishi je mast cell stabilizator u rangu klaritina i diazepama i jedan od benefita za san je baš iz antihistaminskih svojstva Reishi-a. Zavisi od stanja hormona no meni je ko Viagra, no i inače imam višiji testosteron, reishi inhibira 5-ar i kome ispada kosa zaustavit će opadanje kose.
Gljive su imunomodulatori i čitav organizam transformiraju u stanje homeostaze. Recimo neke biljke poput Cats Claw, olive oil extract, astargalus, andrographins će prejako stimulirat imuni sistem i tu se može desit belaj, posebno ako imaš neotkrivenu autoimunu bolest.
Najvažnije je kupit proizvod koji je third party lab tested i koji ima osim beta glukana iskazan i postotak bioaktivnih supstanci.
bi mi lakse
In case you don't like capsules - they are easy to open (just pull
them apart) and you can dissolve the extract powder that's inside in warm water.
We recommend to take this product together with some vitamin C or fresh juice - this appears
to improve the absorption of beta-glucans and therefore the therapeutic potential.
Cvrcak i Mrav
14.03.2024., 12:45
e super onda, odmalena me prati problem s gutanjem tableta i kapsula.
KupusInFabula
15.03.2024., 12:31
Bok društvo, čitam temu i niš mi nije jasno i ne znam otkud početi :D
Htjela bih početi piti neke suplemente ili gljive koji bi mi:
poboljšali probavu, potaknuli crijeva
umanjili anksioznost
podignuli životnu energiju
Nisam nikad ništa pila, bojim se eventualnih nuspojava. Gljive su mi najprimamljivija opcija, ali nekako ih se bojim, ne znam zašto.
Čitam o gljivama i nije mi jasno kako nešto što pomaže drvu da truli i ponaša se kao nametnik može pomoći nama....
Hvala na razumijevanju za neukog početnika
umanjili anksioznost
Nisam nikad ništa pila, bojim se eventualnih nuspojava. Gljive su mi najprimamljivija opcija, ali nekako ih se bojim, ne znam zašto.
Čitam o gljivama i nije mi jasno kako nešto što pomaže drvu da truli i ponaša se kao nametnik može pomoći nama....
Oriveda CCCE ujutro jer imas odmah 4 extrakta gljiva i Reishi naveče.
Dva proizvoda 5 vrsta extrakta gljiva, mnogo benefita.
Cvrcak i Mrav
15.03.2024., 15:28
umanjili anksioznost
tako sam i ja u neznanju - kako to da posolis pajceka na raznju a bude slatko
kreni samo, ili ce ti pomoci ili se nista nece desiti. meni pomazu i ostajem na njima dok god vidim da imam koristi
Laillah
30.04.2024., 19:41
Pozdrav ekipa!
Jel ima netko preporuku kod ovih simptoma: umor, kronični nedostatak koncentracije (10min max, poludit ću više jer ne mogu obavljati svoj posao normalno), anksioznost, bolovi, disbalans hormona, loš imunitet, itd. Uz ovu moju endometriozu sve je problem pa bih zaista bila zahvalna na preporukama. Jel tu isto preporuka CCCE spomenut gore? :)
Drugo, jel ima netko saznanja pomažu li gljive i kod respiratornih alergija? Hvala!
Pozdrav ekipa!
Jel ima netko preporuku kod ovih simptoma: umor, kronični nedostatak koncentracije (10min max, poludit ću više jer ne mogu obavljati svoj posao normalno), anksioznost, bolovi, disbalans hormona, loš imunitet, itd. Uz ovu moju endometriozu sve je problem pa bih zaista bila zahvalna na preporukama. Jel tu isto preporuka CCCE spomenut gore? :)
Drugo, jel ima netko saznanja pomažu li gljive i kod respiratornih alergija? Hvala!
Lions mane - koncentracija, neurološki problemi(BDNF I NGF-nerve growth factor). Potencijalni loši responderi su sa povišenim histaminom i mcas. Većina supstanci koja podiže NGF će i histamin.
Reishi - antikancer, anti-anxiety(podiže gabu i l-triptophan(serotonin) i glicin, pa stoga pomaže kod nesanice.najbolji antihistaminik od gljiva i mast cell stabilizator.balansira hormone.
Cordyceps- podiže dopamin i motivaciju. Mozda i najbolji all-arounder
- crijeva, mozak, živci. Immunomodulator.
Moj personal favorit.
Chaga-najbolja za crijevu i probavu. Uz reishi najjači antikancer i hormon balanser.
Oriveda je daleko najbolji proizvođač. Provjerit njihov sajt i istraživanja i certifikate.ja kupujem godinu dana od njih, prije sam dvije godine sa iherba real mushrooms, al Oriveda je the real deal.
CCCE je odličan mix ako si na budgetu i želis ukomponirat što više.
Moji favoriti su cordyceps, reishi i CCCE. Spadam u postotak ljudi koji lošije reagiraju na lions mane iako to ne mora nit bit. LM ubija dosta toga u crijevima pa je možda to paradoxalna reakcija no nisam htio riskirat.cordyceps je isto odličan za mozak i živce pa stoga sam eliminirao LM.
Sve te gljive su odlicne za ebv, lyme, ms, fibromijalgiju itd.
Cordyceps i reishi su mi najdraži nootropici uz agmatin sulfat.
Takodje s ovim simptomima sam 99% da imaš genske mutacije MTHFR(methylacija). Uzima se od Jarrow sublingualna tableta -methyl folate, methyl b12 i P5-P, NAC za podizanje glutationa i TMG ko methyl donor za spuštanje homocisteina. Podrška methylaciji su zinc balance, magnezij malat i benfotiamin.
Eto ukratko.
Laillah
02.05.2024., 13:17
Lions mane - koncentracija, neurološki problemi(BDNF I NGF-nerve growth factor). Potencijalni loši responderi su sa povišenim histaminom i mcas. Većina supstanci koja podiže NGF će i histamin.
Reishi - antikancer, anti-anxiety(podiže gabu i l-triptophan(serotonin) i glicin, pa stoga pomaže kod nesanice.najbolji antihistaminik od gljiva i mast cell stabilizator.balansira hormone.
Cordyceps- podiže dopamin i motivaciju. Mozda i najbolji all-arounder
- crijeva, mozak, živci. Immunomodulator.
Moj personal favorit.
Chaga-najbolja za crijevu i probavu. Uz reishi najjači antikancer i hormon balanser.
Oriveda je daleko najbolji proizvođač. Provjerit njihov sajt i istraživanja i certifikate.ja kupujem godinu dana od njih, prije sam dvije godine sa iherba real mushrooms, al Oriveda je the real deal.
CCCE je odličan mix ako si na budgetu i želis ukomponirat što više.
Moji favoriti su cordyceps, reishi i CCCE. Spadam u postotak ljudi koji lošije reagiraju na lions mane iako to ne mora nit bit. LM ubija dosta toga u crijevima pa je možda to paradoxalna reakcija no nisam htio riskirat.cordyceps je isto odličan za mozak i živce pa stoga sam eliminirao LM.
Sve te gljive su odlicne za ebv, lyme, ms, fibromijalgiju itd.
Cordyceps i reishi su mi najdraži nootropici uz agmatin sulfat.
Takodje s ovim simptomima sam 99% da imaš genske mutacije MTHFR(methylacija). Uzima se od Jarrow sublingualna tableta -methyl folate, methyl b12 i P5-P, NAC za podizanje glutationa i TMG ko methyl donor za spuštanje homocisteina. Podrška methylaciji su zinc balance, magnezij malat i benfotiamin.
Eto ukratko.
Hvala puno na ovim informacijama! Definitivno razmišljam da bih onda sa CCCE i vjerovatno reishi za početak pa ćemo vidjeti kako će ići. Jesu li te gljive također i protuupalne? Znam za chagu da je pošto sam ju neko vrijeme proučavala, ali eto na kraju ju nikad nisam ni probala.
Skroz ima smisla ovo što si napisao za genetsku mutaciju MTHFR jer sam prije 2 godine radila test hormona i navedeno ja da mi methylation aktivnost nije dobra.
Hoćeš mi molim te napisati puni naziv tih Jarrow tableta jer sam tražila ali nisam našla točno te koje spominješ sa NAC-om. Sam NAC sam neko vrijeme pila (ali zbog endo, s tim da se on pije u tu svrhu u 600mg x 3 na dan, i to samo 3 dana tjedno)
Vidim da ti je odlično znanje, jesi i ti zbog zdravlja morao to sve sam naučiti ili si već bio u tim vodama?
Hvala puno na ovim informacijama! Definitivno razmišljam da bih onda sa CCCE i vjerovatno reishi za početak pa ćemo vidjeti kako će ići. Jesu li te gljive također i protuupalne? Znam za chagu da je pošto sam ju neko vrijeme proučavala, ali eto na kraju ju nikad nisam ni probala.
Skroz ima smisla ovo što si napisao za genetsku mutaciju MTHFR jer sam prije 2 godine radila test hormona i navedeno ja da mi methylation aktivnost
nije dobra.
Hoćeš mi molim te napisati puni naziv tih Jarrow tableta jer sam tražila ali nisam našla točno te koje
spominješ sa NAC-om. Sam NAC sam neko vrijeme pila (ali zbog endo, s tim da se on pije u tu svrhu u 600mg x 3 na dan, i to samo 3 dana tjedno)
Vidim da ti je odlično znanje, jesi i ti zbog zdravlja
morao to sve sam naučiti ili si već bio u tim vodama?
https://www.fmed.eu/en/shop/vitamin-b-12-b6-b9-folate/
Check out this product I found on iHerb.
https://www.iherb.com/pal/referral/pdp/DMD9269?productId=69333&rcode=DMD9269&utm_medium=appshare
Sve te gljive su i protuupalne.
NAC ako se uzima dnevno 1×500/600mg. Ja uzimam od Thorne 500mg.
Znam sve zbog bivših problema sa fizičkim i mentalnim zdravljem(multicomplex): gilbertov sindrom, manjak b1, glutationa, kronični ebv, povišena živa, dvostruki MTHFR). Sve sam više manje rješio s nootropicima i
vitaminima/mineralima.
Da moram izdvojit jedan ili dva je teško jer ukupni protokol nadopunjuje jedno drugo ali uspostavit nazad
methylaciju je najvažnija stvar jer methylacija sudjeluje u brdo biokemijskih procesa.
https://antioxi.eu/
https://www.youtube.com/watch?v=eOOfqUMcPXk
Antioxi je otvorio u Njemačkoj skladište za shippanje kroz Europu DHL/UPS. Free shipping iznad 60eur.
Baš uzeo 2praha po 400grama za 200eur total.
https://i.postimg.cc/yx6KG3k1/Screenshot-4.png
protocol-one
20.07.2024., 15:22
@WarKO koje brendove gljiva preporučuješ za 'best buy' kupnju, znači da se dobije bar solidna kvaliteta za što manje novaca?
-.Toni.-
30.07.2024., 12:00
https://www.reddit.com/r/MushroomSupplements/comments/1azyfn3/reishis_changed_my_life/
Razmisljam o reishi...jel to bas za svakoga ili samo za one sa nekim poteskocama?
muammar
19.08.2024., 06:51
iherb 30% na gljive, lavlja griva, itd,,,,
do 21.8.
Cvrcak i Mrav
19.08.2024., 11:17
zasto pise za turkey tail da nije isporuciv za hrvatsku??
Le Male
20.08.2024., 20:46
Pozdrav, mislim sa iherba naručiti od California Gold Nutrition Cordyceps Militaris i Reishi u prahu. Može li mi netko odgovoriti da li vrijedi to uzeti, pošto sam mislim negdje na temi pročitao da je WarKO napisao da sa iherba od gljiva valja jedino Real Mushrooms, a ne bih htio baš baciti novac, pogotovo jer prvi put idem koristiti gljive. Hvala
Pozdrav svima,
Danas sam prvi put uzela lavlju grivu (dijagnoza MS, ne koristim imunusupresive niti imunomodulatore). Naručila sam od Real Mushrooms. Ujutro sam jednu kapsulu istresla u malo tople vode i popila. Sve je bilo ok do par sati kasnije kad sam pojela jogurt i dobila masovni proljev :bonk: Bez grčeva samo voda i pražnjenje crijeva. Uz to se pojavila i relativno jaka mucnina. Ima li tko iskustva, hoce li takva reakcija s vremenom proći? Mozda da ju uzmem sutra na drugaciji nacin? Help :p
Cvrcak i Mrav
03.09.2024., 16:06
ja ih popijem cijele i nikakve nuspojave nemam
Pozdrav svima,
Danas sam prvi put uzela lavlju grivu (dijagnoza MS, ne koristim imunusupresive niti imunomodulatore). Naručila sam od Real Mushrooms. Ujutro sam jednu kapsulu istresla u malo tople vode i popila. Sve je bilo ok do par sati kasnije kad sam pojela jogurt i dobila masovni proljev :bonk: Bez grčeva samo voda i pražnjenje crijeva. Uz to se pojavila i relativno jaka mucnina. Ima li tko iskustva, hoce li takva reakcija s vremenom proći? Mozda da ju uzmem sutra na drugaciji nacin? Help :p
Nema baš nekih dokaza da lions mane pomaže u obnovi mijelina, ali ima za R-lipoičnu kiselinu i benfotiamin. Bolje se fokusiraj na ta dva suplementa i beki magnezij šta prelazi u mozak tipa l-threonate ili acetyl taurinate.
Inače prednost R-lipoic je šta je i water i fat soluble. To je jedini antioxidans topljiv u vodi i u mastima da prelazi moždanu barijeru.
Točan naziv bioaktivne R-lipoične kiseline je NA-R-ALA.
Proizvodi ju Life Extension pod nazivom Super R-lipoic acid.
Ja koristim to sve za neuropatiju tankih vlakana i doslovno sam u remisiji. Koristim oko godinu dana, ali prva poboljšanja su došla kroz mjesec dana.
Takodje i r-lipoic i benfotiamin obnavljaju mitohondrije i vagus. R-lipoic acid kelira i teške metale iz mozga.
To je bez premca br.1 suplement za multiplu.
https://youtu.be/boObk-xIljQ?si=y_iCvEzx3Scp7ymL
Nema baš nekih dokaza da lions mane pomaže u obnovi mijelina, ali ima za R-lipoičnu kiselinu i benfotiamin. Bolje se fokusiraj na ta dva suplementa i beki magnezij šta prelazi u mozak tipa l-threonate ili acetyl taurinate.
Inače prednost R-lipoic je šta je i water i fat soluble. To je jedini antioxidans topljiv u vodi i u mastima da prelazi moždanu barijeru.
Točan naziv bioaktivne R-lipoične kiseline je NA-R-ALA.
Proizvodi ju Life Extension pod nazivom Super R-lipoic acid.
Ja koristim to sve za neuropatiju tankih vlakana i doslovno sam u remisiji. Koristim oko godinu dana, ali prva poboljšanja su došla kroz mjesec dana.
Takodje i r-lipoic i benfotiamin obnavljaju mitohondrije i vagus. R-lipoic acid kelira i teške metale iz mozga.
To je bez premca br.1 suplement za multiplu.
https://youtu.be/boObk-xIljQ?si=y_iCvEzx3Scp7ymL
Super, probat cu s tim. I sestra i ja imamo MS s tim da ja jos imam i anksioznost pa sam mislila sa lavljom grivom (i Reishi) ublažiti obje situacije ali eto, nekako nisam bas dobro odreagirala na lavlju grivu. Samo nju sam uzela, sutra cu probati uzeti samo Reishi pa cemo vidjeti kako ce to proci :klopa:
Paula-zg
28.11.2024., 13:25
Pozdrav!
molila bih za pomoć i savjet oko kupovine gljiva.
Moja mama ima rak i dobila sam savjet da proba s Reishi.
Počela sam istraživati, a kako sam naletjela na još neke gljive koje bi mogle biti korisne (Turkey Tail i Chaga), a i različite brendove, malo sam se pogubila.
Čitajući starije postove i web stranice, za sad sam mišljenja da su ova tri brenda OK : Oriveda, Real Mushrooms, Antioxi.
Iako na nekima vidim da je Reishi rasprodan, svejedno me zanima, jesu li uistinu sva tri brenda ok? Ima li nekih razlika što se tiče djelovanja i benefita? Što se tiče teških metala, jesu li proizvodi sva tri brenda sigurni?
Za sad sam najviše gledala Orivedu, a kako imaju baš detaljnu FAQ rubriku (iako stranica izgleda pomalo zastarjelo, valjda je legit), imam neka pitanja vezano za njihove izjave:
Preferiraju se tablete, jesu li tablete uistinu bolje od prahova?
Obzirom da je kraj godine i očekuju povećanu prodaju, imate li možda iskustva s kupnjom njihovih, ali i gljiva nekih drugih brendova u ovo doba godine? Treba li stvarno 2-3 tjedna za dostavu?
Kažu da se uz gljive treba uzimati vitamin C, treba li još nešto uzimati paralelno kako bi bilo što više benefita od njih?
Mama nikad nije uzimala gljive tako da ne znam hoće li imati neke nuspojave, pa vas molim savjet, od kojeg brenda krenuti s Reishi?
Ukoliko stvarno treba više tjedana za dostavu, postoji li Reishi koju bih mogla nabaviti u međuvremenu u HRV, a da je iole dobra?
Nabavit ću također i Barley i Chlorella prahove pa ako netko ima iskustva korištenja istih paralelno uz gljive, primjerice ima li nekih nuspojava ili problema s probavom, bila bih također zahvalna.
Sigurno imam još pitanja, ali baš sam skupila puno novih informacija u kratko vrijeme pa sam u velikoj nedoumici što i kako dalje.
Hvala na čitanju!
Lijepi pozdrav!
Cvrcak i Mrav
28.11.2024., 15:08
imas na iHerbu Reishi kapsule proizvodjaca Real Mushrooms. nuspojava ne znam da je itko na reishi imao.
Turkey Tail i Reishi pod br.1! Oriveda.
Ulje crnog kima sa Iherb - Amazing Herbs.
Liposomalni apigenin sa Iherb - Codeage prije spavanja.
Paula-zg
28.11.2024., 18:00
Naručih s Orivede turkey i reishi, za chagu ću još razmisliti.
Ulje crnog kima smo probali, toliko je gadno da smo od neki dan prešli na tablete.
Hvala puno na savjetima! :)
Cvrcak i Mrav
28.11.2024., 19:22
uzmi joj i Bio-bran, u obitelji smo imali slucaj gdje je osoba mnogo lakse podnijela terapije i oporavila imunitet zahvaljujuci njemu
Paula-zg
29.11.2024., 08:53
uzmi joj i Bio-bran, u obitelji smo imali slucaj gdje je osoba mnogo lakse podnijela terapije i oporavila imunitet zahvaljujuci njemu
Hvala na savjetu! Proučit ću i to.
UsernameX
01.12.2024., 07:59
obrati se manastiru Hilandar u beogradu, rade besplatno sa preparatima od biljke kozlac koja je uz THC ulje najučinkovitiji lijek za rak
Gljive imaju antitumorna svojstva i dobre za pervenciju od karcinoma ali za liječenje istog nisu
philips2
12.12.2024., 13:56
Jel ima ista za obnovu mjelina?
Ja si uzeo linos mane
Imam lezije ali bez uzorka,vodim se kao demilijazirajuca bolest CNS-a -nespecificirana
Vit d,omegu 3,b12,neuron B,to uzimam na svoju ruku
Jel ima ista za obnovu mjelina?
Ja si uzeo linos mane
Imam lezije ali bez uzorka,vodim se kao demilijazirajuca bolest CNS-a -nespecificirana
Vit d,omegu 3,b12,neuron B,to uzimam na svoju ruku
Ako misliš uzimat lions mane jedino bih preporučio Orivedu ili Nootropics Depot. Lions mane ide odlično sa cordycepsom ujutro dok se uzmu zajedno. Brandovi vrijede i za cordyceps isti.
Osobno cordyceps smatram boljim od lions mane.
Treća stvar koju bi preporučio je metabolit arginina - agmatin sulfat. Osobno kupujem Agmatin sa Nootropics Depot.
https://youtu.be/wXDzuHJ4c6k?si=7NdPvfHs1LMtVwwv
Ostale stvari korisne bi bile: benfotiamin ili TTFD, methylirani b-complex(sa malom dozom b6-P-5-p, ne više od 5mg) i magnezij l-threonate.
philips2
14.12.2024., 18:08
Jucer i prekjucer uzeo po jednu lions mane 500mg,sinoc oka nisam sklopio. Sad citam na redditu ljudi se masovno zale na nuspojave,imaju tjeskobu,strah,nesanica,depresiju. Sad se kontam da li nastaviti
Jucer i prekjucer uzeo po jednu lions mane 500mg,sinoc oka nisam sklopio. Sad citam na redditu ljudi se masovno zale na nuspojave,imaju tjeskobu,strah,nesanica,depresiju. Sad se kontam da li nastaviti
Nije vrijedno rizika. Preporučio bih bolje cordyceps od gljiva i od aminokiselina agmatin sulfat i s-acetyl glutation.
Liposomalni apigenin i magnezij l-threonate su izvrsni za san.
philips2
14.12.2024., 20:33
Inace nemam problema sa snom. Cak i preko dana zaspim 30tak minuta i bez problema mogu opet navecer zaspati. E sad jel bas do ove gljive ili je nesto naletilo.
A daj mi reci koliko je sigurno uzimati suplemente koji prolaze krvno mozdanu barijeru?
Kako si ti,citao sam da imas isto lezije,sta je tebi uopce od simptoma bilo pa si snimao glavu na mr
Inace nemam problema sa snom. Cak i preko dana zaspim 30tak minuta i bez problema mogu opet navecer zaspati. E sad jel bas do ove gljive ili je nesto naletilo.
A daj mi reci koliko je sigurno uzimati suplemente koji prolaze krvno mozdanu barijeru?
Kako si ti,citao sam da imas isto lezije,sta je tebi uopce od simptoma bilo pa si snimao glavu na mr
Neurološki simptomi nalik ms.
Kod mene je bio u slučaju disbalans glutamata/GABA tj. NMDA receptora od trovanja živom u mladosti sa amalgamskih plomba(naravno plombe su promjenjene u kompozitne-4komada). Presudno za oporavak osim mjenjanja plombi su bili s-acetyl glutation i agmatin.
Mislim da bi ti ovo moglo dati odogovor na tvoje pitanje:
https://www.nootropedia.com/lions-mane/
Iz jednog od online tekstova o Lion's Mushroom koje imam spremljene jer sam i sam prije nekoliko godina malo istraživao taj nootropik prije nego sam ga naručivao i koristio.
Dakle, ukratko, prah od plodišta gljive je bolji i korisniji nego micelij.
Pozdrav svima! Vidim da se dosta priča o Lavljoj grivi i ostalim ljekovitim gljivama. Nedavno sam naišao na članak koji spominje kako plodište gljive ima više aktivnih sastojaka nego micelij. Koristi li netko od vas proizvode od Lavlje grive i jeste li primijetili stvarnu razliku u učinku ovisno o dijelu gljive iz kojeg je napravljen proizvod? Baš me zanima vaše iskustvo!
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.