View Full Version : Odabir boje fasade
sijandraffm
20.10.2010., 09:52
Evo nas u velikoj dilemi.
Po kojim kriteriama , osim osobnog ukusa,odabrati boju fasade na kuci ?
Znam da treba uzet u obzir velicinu kuce, stil gradnje,....itd.....na okolis se ne obazirem, jer iskreno receno mi se hebe, hoce li nekome zasmetat i ne uklopit se moja boja kuce , jer smo eto u Hr, i ja isto godinama gledam neozbukane kuce i monstrume sagradene od bloketa, oko sebe, koje su ruznije od svake boje, tako da........eventualno mozemo uzet u obzir da se kuca nalazi u dalmaciji, a to ste vijerojatno i skuzili po opisu okolisa:D
Mi konkretno smo zeljeli svedsko plavu i stavili je na zadnju stranu kuce, ali sad smo shvatili da to nebi nikako valjalo, kuca je prevelika za takvu boju, ma da sam ja bila misljenja da ce je jaka boja nekako stisnut i vizualno smanjit, ali sad vidim da bi velicina kuce sa tom bojom bila pogotovo upadljiva:(
E sad u igri je siva, svijetlija i tamnija, mozda sa nekim detaljima u plavoj, ili mozda crvenoj,.....u svakome slucaju ce krov biti granit boje, (neka srednje siva), zanemarite temu o glaziranome crnome, ispao je iz igre, posto je i plava ispala.
Boje koje nikako ne zelim su zuta i svi ovi teracota tonovi, za kojima su svi poludili:rolleyes:, breskvice i mandarine i narance.....:mad:
Vise smo ludi od kombiniranja, smisljanja........
Pa me zanima, kako ste vi odabrali boju kuce ???
Postoji li mozda neki program za vizualizirat kucu s raznim bojama, trazim po netu, ali nista nisam nasla, osim Brillux-Farbdesigner, on mi se cini dobar, ali nemogu ga skuzit, treba podijelit kucu i ucrtat maske, a meni to nikako neuspijeva:(.......
E sad, kako razpodijelit boje, da bi se kuca vizualno smanjila ??? Mozda sa tamnijom preko cijele kuce poprijeko ??? Radi se o kuci na L, visoko prizemlje, kat i potkrovlje.
Za svaki prijedlog i savijet sam zahvalna :kava::)
Ukucaj JUB boje, na njihovoj stranici je u desnom uglu Design studio, nudi se više modela kuća, kao i prostorija u stanu, i, mijenjaj boje :)!
sijandraffm
20.10.2010., 11:12
zarana, hvala, ali to mi nazalost bas ne pomaze previse, tako smo dosli do svedskoplave:rolleyes:
da mi je naci program, u kojem mogu uploadat sliku svoje kuce i onda bas na njoj se poigrat, ovako mi nista neznaci, jer ti njihovi modeli su lijepe kucice na kojima svaka boja lijepo izgleda.
a ova nasa je monstrum, sa stotinu propusta na kojoj je tesko smisslit boju, sa kojom bi se kuca barem malo uljepsala:(
sandraffm, kad je već tolka muka, ja bih na tvom mjestu tražila stručni savjet, a gdje to baš nisam sigurna, ali sigurno bih nazvala svoju arhitekticu koja je radila projekt i pitala za uslugu
osim toga, i za savjet, viđala sam velike kuće koje su "presječene", ne bojom, već drugom vrstom materijala, drvetom, kamenom i sl., ali to treba znati napraviti da izgleda dobro
U mojoj blizini je super moderna kuća, ali oooogromna na način da je s ulice uža i ide u dubinu,završava negdje u kukuruzima :D
prednja fasada je izvedena da je gornja polovica boja terakote(koju znam ne voliš), a donja je obložena drvenom oblogom horizontalno tako da ju malo proširuje, a boje su vrlo slične tako da izgleda dobro
Ako je kuća u L, a boja crijepa srednje siva (mislim da je puno lakše kombinirati sa crnom, ali to i ti znaš), moooožda da prvi dio kuće bude jednostavno bijela fasada, a drugi krak u nekoj boji koju ćeš naći da paše uz crijep. Moglo bi izgledati kao dva objekta, a ne velika kuća.
Hm....
I nas čeka na proljeće izbor boje za fasadu, imamo crni crijep, ali isto ne volem sladoled boje, ja bi neku senf, al ne jaku i tamnu, ono baš kiselu/neodređenu :rolleyes:, jesam objasnila...
sijandraffm
20.10.2010., 13:23
ma neznam, iskreno, strucnjaka se bojim, 1. zato sto svi masno naplate, a 2. jer sam nekoliko puta dobila strucne savijete, koji su bili za bacit:flop:, bas u vezi gradnje i izradnje....:rolleyes:
to sto ti spominjes, kombinacija sa drvom ili kamenom je dobra mogucnost presijeci obijekt, ali opet ja kompliciram, kamen ne volim bas, a drvo mi nije za more, tako da i jedno i drugo otpada:ne zna:
ideja da se ofarba tako da izgleda kao dva objekta je super, ali isto neizvedljiva, jer taj jedan dio koji je izpupcen je visok, a uzak, pa bi to opet izgledalo ruzno....hmmm, neznam.......
sto se tice crijepa, cak mislim da je lakse kombinirat uz sivi, jer je neutralan, a kod crnog ipak moras pazit da ne odaberes pretamnu boju, pa da se previse stopi s krovom.
sijandraffm
20.10.2010., 13:25
bas sam nekidan prosla kraj jedne senf-kucice:D
ma slažem se za crni, ionako ne volim baš tamne fasade, krov ipak mora izgledati kao kapa, ono, gore tamnije, dolje svjetlije...
inače obožavam sivu, u kući su mi većinom sive pločice baš zbog lakšeg kombiniranja
a da zamisliš:uži, viši dio kuće gore bijelo, donja polovica u boji koja se nastavlja na ostatak kuće...ili bi izgledala kao lokomotiva:D, il gusjenica...
iako ne znam kako ti izgleda kuća mogu to zamisliti, nije mi loše, samo uz srednje sivu boju crijepa uopće nemam ideju, tj.dobru ideju za boju fasade
boja lavande:ne zna:, blijedo kiwi zelena:ne zna:
ili, kao što bi moj muž rekao: nemoj mi više pomagat:D
sijandraffm
20.10.2010., 14:11
http://img176.imageshack.us/img176/9784/home058.jpg
eto kako to izgleda, s time da je trenutno pola kuce iza ovog zelenila, pa i nije toliko starsno.
tvoj prijedlog je dobar, u taj smijer sam i ja razmisljala, i mozda bi se bas postigao efekt da sve dijeluje malo manje. ja sam razmisljala o sivoj, a ovaj trokut u podkrovlju sam zamislajala u zarkoj plavoj ili crvenoj.
jos problematicnija nam je druga strana kuce za smislit boje, jer je stvarno ruzna, ogromna, bez ista lijepog:(
sijandraffm
20.10.2010., 14:17
http://img9.imageshack.us/img9/7245/home053.jpg
ovo je ta druga strana, koju bi isto trebalo "razbit" s nekom kombinacijom boja, ili nekom kockom ili prugom po sredini, neznam.
vidim da te malo "muci" taj sivi krov, ali ne kuzim zasto, meniide sve sto ide i uz crno, mislim svaka boja pase uz sivu:ne zna:
da:), oprosti, siva na krovu mi je nešto drugo, no, to je moj problem...
sad kad vidim kuću, i zamislim sivi krov, ja bi ostavila bijelu boju fasade i stavila, ako se može grilje u plavoj boji, onak morskoj...ogradu bi posivila,da paše uz krov
ovako problematičnu bočnu stranu kuće imamo i mi, samo što sam ja natakarila još malimilion prozora, ali sam isto razmišljala da na dijelu gdje su prozori stepeništa stavimo traku, ali u nekom drugom mat.
ja bi def.na tvom mjestu plave grilje i na taj bijeli zid, mislim da bi se isticali pa ne treba ni traka
eto sad vidiš i da patim na grilje:D
ajde pametniji, javite se
sijandraffm
20.10.2010., 17:02
znam sto te muci s krovom, ...ono s poklopcem....koji treba biti tamniji od fassade, jel tako ?:)
ma meni to nekako uopce ne igra ulogu jel krov tamniji ili svijetliji:ne zna:
e grilje. ja ne patim na njih. ne volim ih. joj, ti meni dajes prijedlog za prijedlogom , a meni nis ne valja. i jos si jedina koja se javlja, pa sam te zaokupirala i dosadivam....ne, ozbiljno, ne volim grilje i opcenito ne volim bas taj mediteranski stil gradnje, i ovi voltovi na terasama su mi ruzni i najrade bi ih poravnala, u biti ja znam kako bi ja nju sredila da mi se svida, stavila ravni krov, voltove poravnala i tu stranu stavila u staklo, i onda bi ona meni na nesto licila, samo od toga nema nista,....preskupo sve,...tako da trazim rijesenje u bojama koje ce je napravit malo prihvatljivijom....
ti si bar bila pametna i nabubala prozorica, milijun, to isto izvlaci:mig: a u nas samo goli zidovi....:rolleyes:
gle nju, ma nis ti ne dosađuješ, ko me tjera da komentiram, al moram priznati malo je teže kad se vidi slika, stvarno si velika kućevlasnica:D
ukusi su različiti, ja sam samo predlagala što mi je popadalo na pamet...kužim ja da bi ti moderniju kuću, ali ne znam kako riješiti boje
stvarno ti treba neki program:)
Cure boja je stvar ukusa,a vi skoro roman napisali (o ničemu)
Cure boja je stvar ukusa,a vi skoro roman napisali (o ničemu),
Definitivno ti je najbolje to odrediti empirijski iliti: nađi nekoga tko se snalazi u nekom foto-programu (Photoshop npr.), poslikaj kuću iz svih bitnih kutova i daj tom nekom da ti slike obradi na način da onda lako mijenjaš svaki pojedini zid (stranu) kuće. Nakon toga sejvaš nekoliko mogućih verzija i kreneš gnjaviti ljude oko sebe da ti daju svoje mišljenje. To nije neki strašan posao - govorim iz iskustva jer sam to radio sebi i još jednoj osobi. Slike koje dobiješ nisu fantastično vjerne ali ti daju jako dobru ideju o tome što želiš postići.
sijandraffm
20.10.2010., 23:27
Cure boja je stvar ukusa,a vi skoro roman napisali (o ničemu)
pa da je jedino stvar ukusa, nebi bilo toliko neuspijelih kuca u nasoj drzavi, i da je samo stvar ukusa , u nekim drzavama nebi bilo odredeno koju boju fasade ces stavit:mig:
Zalica
hvala !
Nelly+4
23.10.2010., 00:58
Sandra
ukucaj baumit u google, druga ,treća ti se pojavi baumit konfigurator. Tu možeš uplodat sliku svoje kuće i bojat bojama iz njihove palete, zasjenjivat i slično. I ja sam u toj fazi, samo trebamo napraviti završnu s bojom, a ja još nisam sigurna za boju.
Dane i noći sam provodila za kompom ,prvo skidajući skelu sa slika da bi mogla bojati, pa onda i bojajući. Još nisam odlučila detaljno za nijansu ali princip jesam.
Prozori su mi antiko sivi pa sam mislila neku svjetliju sivu, gotovo bijelu, a na uvučenim balkonima neku tamniju sivu sa malo lila prizvuka. S druge strane zidane balkone u tamniju a unutarnji dio u svjetliju.
A da to hoće bilo ko odraditi umjesto mene bila bi sretna, ovako se namuči psihički i fizički a niš koristi.:D:kava:
petra00
30.04.2014., 21:07
Imam ideju da boja kuće bude boja cimeta (ili moguće slično kao ova fasada http://mdprofil.com/index/fasadne-boje ).
Kakva bi boja sokla na dnu kuće išla uz to i koja vrsta? Koja bi boja klupičica i stepenica išla uz tu boju?
Krov će biti prirodno crvene boje, oluci smeđi, lamperija ispod krova bi trebala biti tamno smeđa, boja stolarije bjela.
I bit će puno grmova i cvjeća oko kuće:)
Mogu i druge boje fasade doći u obzir.
Koja boja fasede se manje prlja? I koja bi uopće bila najbolja za ovu kombinaciju boje crijepa, oluka i lamperije?
1popravljam
30.04.2014., 21:47
koju boju ćeš izabrati nto je već stvar ukusa i neznam koliko će ti odgovarati ono što se sviđa nekom drugom,kad se fasada napravi možda nećeš biti zadovoljna, ja recimo imam crveni crijep i smeđe oluke i sad si sam radim fasadu i to nježna žute boje,jer imam puno zelenila okolo a i nježne i svjetlije boje manje "apšisaju" tj manje na njih djeluje uv zraćenje i za nekoliko godina neće izgledati prljavo
petra00
30.04.2014., 22:19
Jest stvar ukusa, ali ipak ne ide sve uz sve. Nije svačije oko dovoljno stručno da ocjeni dobro kombinacije boja. Mislila sam da oni, koji se bave tim ili ima kakva slika da se vidi, mogu pomoći.
Kad bi neka vila rekla crveno + tamnosmeđe+.....boja fasade....= :)
Ne želim da to bude kričavo i preupadljivo, nego neutralno i skladno.
Žuta je lijepa boja, ali kod te boje kuće izgledaju najprljavije. Bar ove kuće oko mene koje imaju novije fasade, dosta je uočljivo ono crnilo ispod prozora.
I hladna je za mene.
Dok ova mrelica-cimetna boja mi se čini najmanje prljava.I meni se osobni sviđa. I volim toplije boje.
A opet za nju mi je jedan majistor rekao da će kuća sa tom bojom crijepa biti jednolična i sva boja slična.
Je li bijela boja danas bezveze, svi skoro farbaju fasadu? I najjeftinija je bijela.
Savjetuju li ovi u građevinskim dućanima??
1popravljam
30.04.2014., 22:32
koju boju ćeš izabrati to je već stvar ukusa i neznam koliko će ti odgovarati ono što se sviđa nekom drugom,kad se fasada napravi možda nećeš biti zadovoljna, ja recimo imam crveni crijep i smeđe oluke i sad si sam radim fasadu i to nježna žute boje,jer imam puno zelenila okolo a i nježne i svjetlije boje manje "apšisaju" tj manje na njih djeluje uv zraćenje i za nekoliko godina neće izgledati prljavo
1popravljam
30.04.2014., 22:34
sad je jako ćesta svijetla bijela kava boja
petra00
30.04.2014., 23:38
Da, u ovom članku se spominje. A ima i nekih savjeta.
http://www.glas-slavonije.hr/198768/15/Ljupke-pastelne-i-sigurne-neutralne-nijanse
--------------
Sliče li inašto ove dvije kombinacije boja na ovj stranici???
http://www.poslovne-usluge.com/nekretnine-imobilije-real-estate-worldwide-stanovi-kuce-apartmani-zemljista/nekretnine-hrvatska-apartmani-kuca-na-moru/hrvatske-nekretnine-porodicna-kuca-vila/hrvatske_nekretnine_kuca_br_135.html
Ova prva nije loša.
http://www.poslovne-usluge.com/nekretnine-imobilije-real-estate-worldwide-stanovi-kuce-apartmani-zemljista/nekretnine-hrvatska-apartmani-kuca-na-moru/hrvatske-nekretnine-porodicna-kuca-vila/hrvatske_nekretnine_kuca_br_143.html
I ova žuta na 3. slici je dobra kombinacija.
http://www.poslovne-usluge.com/nekretnine-imobilije-real-estate-worldwide-stanovi-kuce-apartmani-zemljista/nekretnine-hrvatska-apartmani-kuca-na-moru/hrvatske-nekretnine-porodicna-kuca-vila/hrvatske_nekretnine_kuca_br_127.html
Sve te neke nove...valjda moderne boje fasada su meni osobno dosta bezveze. Sve nesto napadno, kricavo ...zuto, crveno, narancasto, ...nije po mom ukusu. Na srecu vlasnik ne gleda svoju kucu izvana, pa je ok da izabere ono sto se njemu svidja.
Meni se svidja sivo, tamnije sivo.
petra00
01.05.2014., 21:47
I ja sam mislila o sivom,ali mi to vuče kao da je kuća samo ožbukana.Kod mene će biti džungla biljaka oko kuće pa sivo ne paše. Više odgovara žuta ili narandžasta kao sa linkova.
Danas sam slikala kuće koje su u tom kraju i to je stil koji se njeguje tamo. Pa ću staviti kad skinem slike.
Zanima me ako Popravljam ili netko zna koliko otprilike košta ovaj ukrasni kamen. I je li teško ga postavljati. Odgovarajuća boja kamenog cokla mi je ljepša od onog običnog bezveze.
Pa i u dozvoli za gradnju je preporuka ukrašavanje kamena.
petra00
01.05.2014., 21:54
http://i1276.photobucket.com/albums/y468/blubibluberi/DSC03269_zps1a85aa67.jpg
http://i1276.photobucket.com/albums/y468/blubibluberi/DSC03271_zpsd3bd6394.jpg
1popravljam
01.05.2014., 22:00
I ja sam mislila o sivom,ali mi to vuče kao da je kuća samo ožbukana.Kod mene će biti džungla biljaka oko kuće pa sivo ne paše. Više odgovara žuta ili narandžasta kao sa linkova.
Danas sam slikala kuće koje su u tom kraju i to je stil koji se njeguje tamo. Pa ću staviti kad skinem slike.
Zanima me ako Popravljam ili netko zna koliko otprilike košta ovaj ukrasni kamen. I je li teško ga postavljati. Odgovarajuća boja kamenog cokla mi je ljepša od onog običnog bezveze.kamen ti je cca 130-150kn m2 a a postavljanje nije teško ,naravno ako znaš postavljat, mislim ,neću mudrovati ali s obzirom koliko sam ga postavio meni nije teško ili komplicirano ali za onog tko to nije radio bit će jer kamen ne steže i ne veže kao drugi materijali tj jako sporo steže
petra00
01.05.2014., 22:04
Ne nećemo mi postavljati, nego ako mjistor krene kukati i tražiti neku cifretinu da znam koliko je otprilike novaca i koliko komplicirano :mig:
1popravljam
01.05.2014., 22:08
za ovakvu fasadu bih ti preporućio kamen iz samoborskog kraja,tamne boje je,nije ni pre skup
petra00
01.05.2014., 23:59
Ma kamen može biti i drugačiji. Čak bi voljela da više bude sličan autohtonom, kojeg imam prilično u vrtu. Skelapavali smo i suhozide sa njim. Vrt i okruženje oko kuće je kombinacija tamnije smeđe, recimo tikovine, i autohtonog kamena i stjena.
Evo tu se vidi malo kakav je. Radi se o gorskom sivkastom kamenu.
http://i858.photobucket.com/albums/ab146/vrtovi/DSCF5485.jpg
1popravljam
02.05.2014., 00:26
onda uzmi benkovački kamem,on je podatan a i tonovi su tu negdje kakve ti tražiš
petra00
02.05.2014., 01:02
Za benkovački kamen sam čitala da je porozan i da se usljed velikih oscilacija temperatura i mraza osipa i puca.
Ovo gdje gradimo je klimatski teško područje, i baton zna se sasuti.
Je li u takvim područjima preporučljiv benkovački kamen?
1popravljam
02.05.2014., 07:15
ja dosta kamena radim po žumberačkom kraju gdje su isto zime gadne i to osipanje o kojem pričaš nisam primjetio ,ali ako se i dalje bojiš kupi kalani granit
petra00
02.05.2014., 11:39
Hvala na pomoći. Razgovarat ću sa majistorom i ljudima iz tog kraja. Uvjek ima pametnih savjeta.
Vidjet i cjenu željenog, pa odlučiti.
izbor boje fasade - osim o tvom ukusu - trebao bi ovisiti o veličini, izgledu i tipu kuće. osobno su mi najljepše moderne bijele kuće s drvenim detaljima ovog tipa (http://www.ziher-kuce.com/Portals/3/Ziher%20hise/Cubus/hisa_cubus_ziher.jpg), iako, nažalost, ja nemam takvu. imaš brojne programe u koje uneseš fotografiju svoje kuće i onda bojaš pa gledaš što ti se sviđa.
petra00
02.05.2014., 16:29
Hvala, svaka pomoć jedobrodošla. Svaka ideja korak bliže cilju.
I ja bi takvu kuću, ali eto kod moj mora biti krov i to dosta kos.
1popravljam
02.05.2014., 17:49
http://prntscr.com/3fh1cc
http://prntscr.com/3fh1v7
o ovakvom kamenu sam govorio,da se rezati u pravokutne ovblike, i jako dobro iuzgleda mada je to stvar ukusa
i, da, ova "kuća iz tvog kraja" koju si stavila meni je teški kič.
1popravljam
02.05.2014., 20:57
o ukusima se ne raspravlja a mislim da ti nisi mjerilo stvari pa da određuješ što je kić , i meni se ona kuća dopada,ali jbg izgleda da mi nemamo ukusa a ti imaš
petra00
02.05.2014., 21:03
Kič ili ne kič, takve su novije kuće u tom kraju. Radi se o gorskim krajevima. Cijeli niz kuća je tu nešto slično, ima puno vikend kuća sa roštiljima. Ima i i brvnara.
Čak općina potiče takve stvari, jer je turističko mjesto.
Kažem da je i u dozvoli kamen i prirodno drvo navedeno, i to od urbanizma.
I nemoj slučajno da te vidim u Gorskom kotaru da šetaš :durica :lol:
petra00
02.05.2014., 21:05
o ukusima se ne raspravlja a mislim da ti nisi mjerilo stvari pa da određuješ što je kić , i meni se ona kuća dopada,ali jbg izgleda da mi nemamo ukusa a ti imaš
I meni se sviđa, pogotovo da je vidite u živo i prirodu. Paše u podneblje i šume.
To je tek izgrađeno.
U pozadini prema šumi se kradi neki kameni vrt, nešto posebno.
1popravljam
02.05.2014., 21:10
Kič je niskovrijedno stvaralaštvo s umjetničkim pretenzijama i ciljem dostupnosti što širem krugu ljudi. Najčešće podilazi nerazvijenom ukusu i izvjesnim potrebama ljudi, koje su na granici vrijednosne i moralne neprihvatljivosti, ali s jakim emocionalnim nabojem. Radi zaštite od negativnog utjecaja kiča u svim područjimaživota pojedine zemlje pribjegavaju većem oporezivanju ili zabrani distribucije takvih proizvoda. citat iz wikipedije a kuća sa slike po nićem se ne pšoklapa sa navedinim karakteristikama iz citata
hasnfefer
02.05.2014., 21:26
Kakva je fasada? Ne idu sve boje na sve podloge, treba i na to paziti. Indeks refleksije svijetla je bitan ako se radi termo fasada.
ispričavam se na možebitnom neprikladnom izrazu, ali ne znam kako drukčije nazvati onaj bućkuriš materijala, boja i stilova.:D
moj ti je savjet: što god da izabereš, gledaj da je jednostavno i skladno. neke od ideja (ne znam koliko su ti izvedive): 1 (http://visengine.com/wp-content/uploads/2011/03/Exterior-Rendering_Mountain-House_1.jpg)., 2 (http://www.photo-dictionary.com/photofiles/list/7427/9968mountain_house.jpg)., 3 (http://lh4.ggpht.com/_8aUL4ebD7fo/TD72gcI0GKI/AAAAAAAADls/i_haSN_Ai-8/s800/Minimalist%20Mountain%20Home%20Two%20Storey%20Insp iration%20Design%20Ideas%20-%20Exterior.jpg)., 4 (http://i1.trekearth.com/photos/53801/mountain_house.jpg).
ili bijela s "drvenim" štukaturama u boji unutarnje strane krovišta?
Sive klupice uz ovo tj onaj sivi mramor. Bjeli i crni su mi preoštro odudaranje od ovoga, iako bi crni i prošao s obzirom na smeđe okvire tj oluke koji uokvirulu sliku fasade. Probaj naći neki program sa 3 D modelima tipa sketchUp ili sl pa složiti model kuće tamo i poigrati se. Jednostavan je, ima dosta dobru paletu uzoraka i jednostavan je. Ja sam tako odlučivao o nekim radovima na kući i nisam požalio. Dapaće ispali bolje nego na maketi. Je petljancija dok premjeriš sve dimenzijeili bar one djelove koji te zenimaju i uneseš, ali kad jednom složiš model milina za isporbavanje.
petra00
03.05.2014., 00:45
Kakva je fasada? Ne idu sve boje na sve podloge, treba i na to paziti. Indeks refleksije svijetla je bitan ako se radi termo fasada.
Ne znam što točno pitaš.
Prema zadnjim informacijama nadzornog je stiropor debljine 12 cm. Od majistora je spomenut Rofix ili Ceresit.
petra00
03.05.2014., 01:00
ispričavam se na možebitnom neprikladnom izrazu, ali ne znam kako drukčije nazvati onaj bućkuriš materijala, boja i stilova.:D
moj ti je savjet: što god da izabereš, gledaj da je jednostavno i skladno. neke od ideja (ne znam koliko su ti izvedive): 1 (http://visengine.com/wp-content/uploads/2011/03/Exterior-Rendering_Mountain-House_1.jpg)., 2 (http://www.photo-dictionary.com/photofiles/list/7427/9968mountain_house.jpg)., 3 (http://lh4.ggpht.com/_8aUL4ebD7fo/TD72gcI0GKI/AAAAAAAADls/i_haSN_Ai-8/s800/Minimalist%20Mountain%20Home%20Two%20Storey%20Insp iration%20Design%20Ideas%20-%20Exterior.jpg)., 4 (http://i1.trekearth.com/photos/53801/mountain_house.jpg).
ili bijela s "drvenim" štukaturama u boji unutarnje strane krovišta?
Ma cilj mi i jest nešto jednostavno, a opet da ne bude bezlično. Bit će dosta biljaka i drveća oko kuće, tako da će sama kuća biti manje upadljiva.
I drvena baraka sa biljkama oko je ljepša i bajkovita.
A iskreno nešto mi ne sjedaju bjele fasade, gledam ih cjeli život.
Jedino što mogu je birati boju fasade i cokl. Moja je ideja kameni cokl, bit će oko kuće suhozid, uzdignuta gredica slično kao kod čuće sa slike. Pa bi uskladila cokl i to kamenje, da nebude sve prešareno. Neće na rubove kuće kamen.
Crijep je dogovoren prirodno crven, oluci i lamperija tamna smeđa.
Ili bi cokl bio ljepši onaj običan?
----------
Pomognu li išta ovi što prodaju, te farbe za fasade, u savjetovanju? Koja boja fasade je bolja za održavanje i sl?
kombinacija kamenog cokla i istog suhozida je dobra, ali onda treba biti oprezan s bojom fasade, ja ga ne bih kombiniraja s jarkim bojama.
Naša zgrada ima 6 stanova, prizemlje i 2 kata i uskoro ćemo raditi fasadu pa molim prijedlog boje za takvu zgradu. Zgrada je u Rijeci.
http://i1209.photobucket.com/albums/cc381/mira0602/Kava%20u%20Rijeci/IMG_0578.jpg
Prvo provjeri dali uopće smijete mjenjati boju fasade na toj zgradi. Često to zna biti zaštičeno i sl.
Provjerit ću, svakako. Voljela bih neke sugestije u slučaju da može... Hvala!
Ma tu ti najviše ovisi o okolici. Ako je sve okolo npr bijelo, bilo koja jaća boja će se isticati ko šaka u oko. Pukni koju fotku sa prednje strane zgrade da se malo vidi i okolica pa vam već netko nešto predloži.
Da, bijele su sve zgrade okolo sa malo detalja tamno crvene. Mislim da bi ipak najbolje bilo da se samo osvježi boja i sve ostane isto. Stavit ću kasnije sliku. Hvala na sugestiji.
moje je razmišljanje bijela sa tamnije sivim u prostoru loggia, ili austrijsko žuta ili breskva?
Viš ja si isto rezmišljam ako smijete (a s obzirom na lokaciju i sve, vjerojatno smijete) da bi ju mogli osvježiti nekom lagano žutom ili sl
captainvuki
22.02.2016., 22:24
Uskoro ce mi na kuci bit postavljena etics fasada i sad skupljan ponude od izvodaca radova.Zavrsne boje fasade ce bit Baumit Life 0924 i 0927, http://www.baumit.ba/upload/rt/life.pdf Postavljat cu na kucu i 106 m2 prirodnog dekorativnog kamena.Triba bi mi prijedlog koju boju kamena da kombiniran sa ovin bojama fasade.Kamen ce se ugradivat na nalicja stepenista i armirano betonske stupove od balkona.Evo jedna web stranica di prodaju kamen i di ima dosta izbora,pa mozete pogledat: http://www.pietraproject.hr/dekorativni-kamen/roma_5/roma_5
Slike kuce iz projekta(povrsine iscrtane crnin linijama oblazu se u kamen):
http://imageshack.com/a/img924/997/FGEyHW.jpg
http://imageshack.com/a/img924/1421/MlVECc.jpg
Fala unaprid za prijedloge ukoliko neko ostavi ovde.
robertinoo
23.02.2016., 08:48
Nadam se da ne stavljas Baumit Duo Top zavrsni sloj :)
captainvuki
23.02.2016., 10:29
Nadam se da ne stavljas Baumit Duo Top zavrsni sloj :)
Ove boje sta san napisa u svojoj prethodnoj poruci od Baumita san stavija ka orjentaciju.Alternativa su mi iste boje iz programa od Caparol,Ceresit,Rofix i Sto.Da san napravit ponude kod 6 izvodaca radova i na kraju cu vidit od kojeg ce proizvodaca bit kompletna fasada,zavisi koju ponudu izaberen.Sad moran vidit koju cu boju kamena stavit da to izgleda lipo.Od izvodaca san trazija da mi stavu u ponudu cili materijal od jednog proizvodaca kojega izaberu od ovih koje san nabrojia radi dobivanja pismene garancije za ugradeni materijal.Isto tako san trazija da materijal bude iz najbolje linije proizvodaca.Toplinska izolacija zidova ce bit kamena vuna debljine 10 cm.
e capitane vuki, uspori malo detalji iz pietra projekta su za interieurske radove? I odabireš 0924 i 0927 za podneblje Solina? traži i garanciju za postojanost ovih boja. Izbljediti će skoro. Moja je sugestija odabirati blaže toplije tonove za Jadran, a ova siva, (lipa je) neće moći izdurati 5- 6 godina
captainvuki
24.02.2016., 11:27
e capitane vuki, uspori malo detalji iz pietra projekta su za interieurske radove? I odabireš 0924 i 0927 za podneblje Solina? traži i garanciju za postojanost ovih boja. Izbljediti će skoro. Moja je sugestija odabirati blaže toplije tonove za Jadran, a ova siva, (lipa je) neće moći izdurati 5- 6 godina
Znan to za boju da ce izblidit na jakome suncu.Ima na ovoj stranici sta san napisa i kamen za vanjsku upotrebu: http://www.pietraproject.hr/dekorativni-kamen?filter=outdoor#id_dekorativni-kamen
Pita san za garanciju na ton boje i to vecina proizvodaca ne daje.Odabra san ove dvi boje jer mi se svidaju,ali nisan jos 100% odlucija.Gleda san malo koje druge boje mi se svidaju i mogucnost mi je jos stavit od Rofixa 59010 zajedno sa 59028. http://www.roefix.hr/savjetnik_za_fasade/roefix_hr/
Koji bi kamen lipo izgleda sa ovin bojama?
Ma, to je moje mišljenje, najviše mi se sviđa Riva a najbolje je proći do kamenoloma Seget i dobiti ćeš pravu izvornu autentičnu informaciju http://www.ham.hr/capture/Park.jpg
Poggiali
09.10.2016., 12:25
Da ne otvaram novu temu...
Mene pak zanima koji tip boje uzete, vidim ima akrilne, silikonske... koje su izdrzljivije i zahvalnije?
Tko proizvodi best buy boje? Jub?
TNX :)
Da ne otvaram novu temu...
Mene pak zanima koji tip boje uzete, vidim ima akrilne, silikonske... koje su izdrzljivije i zahvalnije?
Tko proizvodi best buy boje? Jub?
TNX :)
Best buy Caparol-Carbopor iliSH(silikon)
merak etme
08.06.2021., 13:11
Koje su ajmo reći, najzdravije boje za fasadu? U smislu naknadnih bušenja radi recimo nadstrešnice i sl. ili oštećenja da se ne mora brinuti oko utjecaja na okoliš ili ljude?
Bijele, silikatne, silikonske ili akrilne
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.