PDA

View Full Version : Brazilsko feniranje

stranice : [1] 2 3 4

saluan
21.11.2010., 19:00
Vlasnica sam frizerskog salona i u zadnjih par dana čula sam o tzv.Brazilskom feniranju,međutim,nigdje ne mogu doći do informacije,tko u HR distribuira preparate za taj tretman i gdje se može dodatno eventualno educirati.Ako netko ima pojma o tome molim da mi se javi.

Iva_na
21.11.2010., 19:54
i mene ovo zanima :moli: ima li tko da radi to ?

saluan
21.11.2010., 20:37
i mene ovo zanima :moli: ima li tko da radi to ?

Postoji salon u Zg,Exkluziv..mislim da se tako zove..trenutno se oni jedini i još jedan sdalon u Rijeci ali ne znam kako se zove,reklamiraju sa tom uslugom,ali nikako doći do konkretnijih detalja o samom postupku i preparatima...Pretpostavljam da bi distributr trebao imati i nekakvu edukaciju,..meni se u PP javila osoba koja o tome zna više,vjerujem da se javila i tebi..ako ne,kad dobijem kontakt,javim ti..Naime,ostavila je poruku da će me kontaktirati kroz par dana.

Allexis
21.11.2010., 22:15
evo njihovog salona na fejsu --> http://hr-hr.facebook.com/pages/Zagreb-Croatia/Beauty-Salon-Exclusive/150829581608399

prvi put čujem za to brazilsko feniranje...jel to ošteti kosu....ako je netko radio, molim dojmove :)

Iva_na
22.11.2010., 09:48
Ja sam nasla na netu ovo od negativnih strana:

Ako se ipak odlučite za tretman ponesite sa sobom gas masku, a evo šta treba da znate pre nego što donesete takvu odluku:

1. - Moraćete da kupite nove šampone i balzame koji ne sadrže Sodium Hlorid (šta god to bilo)

2. - Ako želite da se kupate u moru ili bazenu treba da operete kosu pre ulaska u bazen i da stavite balzam, kao i posle bazena naravno

3. - Tretman se bolje prima i duže traje na farbanoj i tretiranoj kosi

4. - Ne smete da koristite blanš za kosu nakon tretmana (zato ako niste prirodna plavuša dobro razmislite šta da radite)

5. - Treba da nosite svilenu maramu koja će Vašu kosu držati podalje od lica dva dana nakon tretmana (valjda dok formaldehid ne ispari)

6. - Ne smete vezivati kosu u rep, kačiti šnalice ili stavljati traku za kosu nekoliko dana nakon tretmana, a preporučljivo je da to uopšte ne radite,

i što je najvažnije

NE SMETE STAVLJATI KOSU IZA UŠIJU DVA DANA nakon tretmana (stvarno sam se trudila ali nisam našla odgovor na pitanje zašto)

Pa tako, pre nego što se odlučite da li ćete uraditi tretman ili ne, uzmite u obzir sve činjenice kako biste doneli pravu odluku!

Allexis
22.11.2010., 11:43
ovo mi se baš i ne sviđa :(

mislim da to neću raditi...kosa mi je ionako ravna, a za savršeno izravnanu kosu imam super peglu...

saluan
22.11.2010., 22:43

Ako se ipak odlučite za tretman ponesite sa sobom gas masku, a evo šta treba da znate pre nego što donesete takvu odluku:

1. - Moraćete da kupite nove šampone i balzame koji ne sadrže Sodium Hlorid (šta god to bilo)

2. - Ako želite da se kupate u moru ili bazenu treba da operete kosu pre ulaska u bazen i da stavite balzam, kao i posle bazena naravno

4. - Ne smete da koristite blanš za kosu nakon tretmana (zato ako niste prirodna plavuša dobro razmislite šta da radite)

5. - Treba da nosite svilenu maramu koja će Vašu kosu držati podalje od lica dva dana nakon tretmana (valjda dok formaldehid ne ispari)

6. - Ne smete vezivati kosu u rep, kačiti šnalice ili stavljati traku za kosu nekoliko dana nakon tretmana, a preporučljivo je da to uopšte ne radite,

i što je najvažnije

NE SMETE STAVLJATI KOSU IZA UŠIJU DVA DANA nakon tretmana (stvarno sam se trudila ali nisam našla odgovor na pitanje zašto)

Pa tako, pre nego što se odlučite da li ćete uraditi tretman ili ne, uzmite u obzir sve činjenice kako biste doneli pravu odluku!

Gdje si to našla..ja sam sve živo pretresla i zapravo našla vrlo malo bilo kakvih informacija!?

saluan
22.11.2010., 22:46
ovo mi se baš i ne sviđa :(

mislim da to neću raditi...kosa mi je ionako ravna, a za savršeno izravnanu kosu imam super peglu...

Ja kao frizer sam čak i protiv previše peglanja,ali...tu i tamo uz adekvatnu njegu...zašto ne...i da..što više mislim o tom B.F. ne znam..pomalo sam zdvojna...mora tu postojat nekakva kvaka..
Al čekam dok mi se javi gospođa koja je obečala!!!

Allexis
22.11.2010., 22:53
meni je kosa ravna bez feniranja i peglanja + koristim dobre proizvode za njegu, pa mi je zdrava....jedino je peglam kad želim baš onako savršeno izravnanu kosu, a to se dogodi jednom u mjesec dana, ponekad i 2 mj. ....al ovo brazilsko mi se nikako ne sviđa....ajde molim te javi kad saznaš nešto više :)

Noemi
22.11.2010., 22:59
Cini mi se slicno japanskom ravnanju, to je bilo dosta popularno par godina nazad u ny, skoro sam otisla, ne znam zasto nisam :misli:edit:citajuci tekst sjetila sam se...zbog cijene:zubo: Kosa je sjajna kasnije,prekrasno izgleda i ravna :cerek: doduse ne znam kako izgleda par mjeseci kasnije ili kada krene izrastati.

http://www.suite101.com/content/japanese-hair-straightening-a131107

kemik
22.11.2010., 23:02

natrijev klorid, obična, kuhinjska sol.

<> SVE na svijetu sadrži natrijeve i kloridne ione, prema tome, sprječavati da se upotrebljava nešto što sadrži natrijev klorid je kao da vam netko zabrani disati ;)

Iva_na
22.11.2010., 23:04
Ono sam nasla ovdje:

http://www.studioaurora.rs/blog/?p=93

i ja mislim da mora postojati neka kvaka.. svagdje stavljaju slike kad je tretman tek gotov.. no mene zanima kakva kosa bude poslije npr. mjesec dana.. i meni bude lijepa kosa kad me frizerka isfenira isto kao i na tim njihovim slikama.. al me zanima kakva bude kasnije..

ja se nebi usudila to probavati.. pustam kosu evo vec 2 godine i bojim se da ju tako necim nebi unistila :(

TheEmpress
22.11.2010., 23:32
Ne znam, gledala sam video o tim neki proizvodima za kosu, cura je oduševljena njima, al čitala sam komentare ispod, navodno su jako štetni. :ne zna:
http://www.youtube.com/watch?v=h3onKeIvlu0

bistra
23.11.2010., 00:00
ja sam na nekom style kanalu vidjela kratak klip o tome - kosa dotične cure je nakon tretmana izgledala BOŽANSTVENO! ; gusto, sjajno, ravno, al ne onako preravno kao što ispadne s peglom, ma, fantazija. ALI! kao što je netko već primijetio, pitanje je kako ta ista kosa izgleda nakon par tjedana od tretmana i koliko oštećena ostane i što se uopće s njom može kasnije - te nam odgovore dajte, gad demit :usama::usama::usama: !!!

a i cili taj set posttretmanskih pravila mi je ono malo aukuraczaštosamovouopćeradila...

al svejedno keljnite neku sliju tih divinizirajućih kosa ako imate:D

tsh
23.11.2010., 23:04
joj kak nemozete naci nista, net je prepun informacija
koliko sam ja citala ne ostecuje kosu cak naprotiv, najbolje se "prima" na ostecenu, suhu, frizzy, i ono niti kovrcavu niti ravnu kosu. Sam tretman nije stetan (to sa formaldehyde sta je bio problem, to su sada rijesili). Nije nuzno koristiti njihove sampone, ali je bitno da samponi i balzami koje kupujete ne sadrze odredjene supstance (zaboravila koje) , traje nekih 2 mjeseca (ako imate srece, ako nemate onda krace i kosa se vrati u svoje prvobitno stanje),

evo slike
http://www.thebrazilianblowout.se/foreefter.html

saluan
24.11.2010., 18:51
joj kak nemozete naci nista, net je prepun informacija
koliko sam ja citala ne ostecuje kosu cak naprotiv, najbolje se "prima" na ostecenu, suhu, frizzy, i ono niti kovrcavu niti ravnu kosu. Sam tretman nije stetan (to sa formaldehyde sta je bio problem, to su sada rijesili). Nije nuzno koristiti njihove sampone, ali je bitno da samponi i balzami koje kupujete ne sadrze odredjene supstance (zaboravila koje) , traje nekih 2 mjeseca (ako imate srece, ako nemate onda krace i kosa se vrati u svoje prvobitno stanje),

evo slike
http://www.thebrazilianblowout.se/foreefter.html

PA SLIKE SAM NAŠLA I JA..ALI ONO ŠTO NE MOGU NAĆI...GDJE NABAVITI PREPARATE ZA TAJ TRETMAN!!!!TKO TO PRODAJE!?:D

Bezdan
29.11.2010., 12:25
ja sam gledala na tv-u ( Style program ) i čini mi se fora... postupak nije kompliciran al mislim da si to sama ne bi uspjela izvest...
probajte potražit na američkim stranicama pa možda neko vrši dostavu ili ćete bar okvirno saznat koliko koštaju preparati...

kolko sam skužila kombiniraju se dvije tube i treba pegla za kosu...

možda pomogne ovaj link

http://www.braziliangloss.com/

Bezdan
29.11.2010., 12:44
ako sam dobro zapamtila to su ova dva proizvoda i nisu baš supi:

http://www.goodlookingdiscounts.com/StoreModules/ProductDetails.aspx?PID=BRA_ADSS_8oz
http://www.goodlookingdiscounts.com/StoreModules/ProductDetails.aspx?PID=BRA_AAFC_12oz

SRETNO!!

Bezdan
29.11.2010., 12:58
ima ih kupi i na ebay-u..

ukucajte si pod search:

Brazilian Blowout Acai Daily Smoothing Serum 8oz

Brazilian Blowout Acai Anti-Frizz Conditioner 12oz

Jessica
29.11.2010., 13:55
http://www.youtube.com/watch?v=PNXytAtXzoI

evo link na kojem se vidi kako se to radi.

saluan
01.12.2010., 22:30
ako sam dobro zapamtila to su ova dva proizvoda i nisu baš supi:

http://www.goodlookingdiscounts.com/StoreModules/ProductDetails.aspx?PID=BRA_ADSS_8oz
http://www.goodlookingdiscounts.com/StoreModules/ProductDetails.aspx?PID=BRA_AAFC_12oz

SRETNO!!

Hvala!!!!

TheEmpress
02.12.2010., 16:56
Gledam ovaj video, ne sviđa mi se ovo nimalo. Em previše posla s tim, pranje kose s nekim posebnim šamponom, stavljanje onog nekog sranja na kosu, pa feniranje, pa peglanje i na kraju opet ispiranje i ne znam kaj... Plus, mogu mislit kolko je to puno kemikalija, pa ne smiješ niš radit s kosom nakon toga. :rolleyes:

ursula1000
03.12.2010., 09:43
Ma meni se ovo nimalo ne sviđa..previše je tu kemikalija
http://www.youtube.com/watch?v=fhj92YlePWo

Znam da je kovrčavu kosu zbilja teško održavat, al istovremeno mi ju je baš lijepo za vidjet, pa ne znam zakaj sve žene hoće biti toliko neprirodno prepeglane :ne zna:
I sama imam nezahvalnu gustu, neukrotivu čupu od koje nekad glava boli, al jbg, bolje takva nego nikakva :D

mateja122
09.12.2010., 20:31
ako nekoga zanima to brazilisko feniranje ,to radi moja frizerka,cijena 200-300kn,pa ako koga zanima neka se javi na pm ;)
inace ja sam iz osijeka.. ;)

simply blue
13.12.2010., 23:23
prije par dana sam bila na tom tretmanu keratinom ili brazilsko feniranje. SAVRŠENO! Ne mogu vjerovati da je to moja kosa, izgleda prezdravo, svilenkasta je. Mogu samo reći da je prije toga bila valovita i godinama farbana, suha i oštećena. Nakon pranja i par poteza četkom izgleda savršeno isfenirana, efekt koji doma prije toga nisam mogla ni sanjati. Cijena je paprena, ali vrijedi!

simply blue
13.12.2010., 23:24
I da, preparat ne sadrži formaldehid

emanuela55
14.12.2010., 12:07
prije par dana sam bila na tom tretmanu keratinom ili brazilsko feniranje. SAVRŠENO! Ne mogu vjerovati da je to moja kosa, izgleda prezdravo, svilenkasta je. Mogu samo reći da je prije toga bila valovita i godinama farbana, suha i oštećena. Nakon pranja i par poteza četkom izgleda savršeno isfenirana, efekt koji doma prije toga nisam mogla ni sanjati. Cijena je paprena, ali vrijedi!

a koja je cijena, ako se smije znati? :)

darkilla
14.12.2010., 16:54

mene zanima gdje si to radila?

Mushmula
15.12.2010., 10:13
Bila sam i ja jučer na brazilskom feniranju. Da ne pišem sve sama, našla sam članak u kojem piše apsolutno sve:

Brazilian Hair Straightening
Hair is thoroughly washed of any product with a special salt-free clarifying shampoo. Hair is blown 100% dry with hair dryer and brush then sectioned with the solution applied thoroughly to every strand. Each strand section is then straightened up to 5 times with a 450-degree flat iron thus infusing the keratin solution into the hair. The hair remains so for 72 hours. Thereafter, it is washed with a sodium-free shampoo and conditioner. Results are frizz free, soft, shiny hair ready for styling or air-drying.

Safety Concerns of Smoothing Reconditioning Keratin Treatment
Eyes may burn and throats ache when the solution is applied or heated. Some stylists find they need to wear a mask for comfort and protection.
The long-term effects of breathing in toxins are not known nor are the long-term effects of repeated treatments to hair. Despite what manufacturers claim this is a chemical product being applied to the hair and scalp.

The downside of BKT (Brazilian Keratin Treatment)
* Although the product is not expensive by the times it passes through the seller to the stylist and onto the client’s hair, the treatment costs anywhere from $250 - $500. The average price is $300. (ja platila na kupi.me 550 kn, inače je mislim 1100 kn)
* The treatment may take 1.5 to 5 hours of time depending on length and thickness of hair. (ja bila skoro 3 sata u salonu)
* The success is very technician dependent as well as the efficacy of the flat iron and the number of times it is applied to the hair strands.
* Three to 4 days of not washing product out of the hair can be extremely uncomfortable, not to add unattractive. During that time, the hair cannot get wet or be put up or pinned or bent in any way. If so, it must be flat ironed smooth again.
* Hair must be washed and conditioned with special shampoos and conditioners, which do not contain sulfate or sodium. The scalp and hair sometimes does not feel as clean as it did with the previous shampoo of choice.
* Some claim their double processed blond hair is slightly darker post treatment (hair can be colored 2 weeks after the procedure).
* The more frequently the hair is washed, the quicker the results disappear.

The Upside of keratin smoothing procedures
* It can be done on virtually any hair type.
* Ironically chemically damaged hair with its open shafts takes the product better than virgin hair. Bleached, previously straightened, highlighted, virgin, or colored hair are all candidates. Caucasian, African, or Asian hair can be processed. Hair will feel, look, and be smoother, softer, and shinier.
* The treatment is a moisturizer and believed to repair damaged hair.
* Heat and humidity wont cause hair to frizz.
* The hair retains its body and doesn’t hang limp.
* Hair will eventually return to its pretreatment state.

Ja sam dakle trenutno u fazi "čekanja" da prođu 72 sata da mogu oprati kosu. Trenutno mi se nimalo ne sviđa jer imam na kosi tu kemikaliju zbog koje kosa djeluje masno i teško. I obzirom da imam dugu kosu, baš je tlaka što je ne smijem svezati čak ni kad se tuširam ili jedem...

Što se formaldehida tiče, ja sam alegična na formaldehid i ako ga kemikalija sadrži, ja ću to sigurno osjetiti. Noć je prošla dobro, nisam primjetila nikakvu reakciju, ali sad lagano osjećam neki svrbež iza uha. Nadam se da samo brijem :)

Također, nimalo mi se ne sviđa što bi trebala koristiti poseban šampon i regenerator koji ne sadrži sodium i sulfate, a koji se vrlo prikladno, mogu kupiti samo u salonu. Cijena šampona je 150 kn. Frizerka mi je objasnila da sulfate ispire keratin iz kose i da to onda skraćuje trajanje učinka. Također mi je rekla da će mi se kosa brže mastiti nakon ovog tretmana jer više neće biti toliko suha ko prije (što je meni super). Ali to znači da bi trebala kupiti barem 2 ili 3 šampona što je dakle najmanje 300 kn. Obzirom da sam tretman platila 550 kn, procijenila sam da mi je bolje riskirati kraći učinak, nego investirati još 300 kn (i to samo za šampon, gdje je još regenerator). Kosu ću prati baby šamponima kao i inače jer oni navodno sadrže najmanje sulfata...

Javim dojmove nakon pranja.

darkilla
15.12.2010., 10:48
Bila sam i ja jučer na brazilskom feniranju. Da ne pišem sve sama, našla sam članak u kojem piše apsolutno sve:

Brazilian Hair Straightening
Hair is thoroughly washed of any product with a special salt-free clarifying shampoo. Hair is blown 100% dry with hair dryer and brush then sectioned with the solution applied thoroughly to every strand. Each strand section is then straightened up to 5 times with a 450-degree flat iron thus infusing the keratin solution into the hair. The hair remains so for 72 hours. Thereafter, it is washed with a sodium-free shampoo and conditioner. Results are frizz free, soft, shiny hair ready for styling or air-drying.

Safety Concerns of Smoothing Reconditioning Keratin Treatment
Eyes may burn and throats ache when the solution is applied or heated. Some stylists find they need to wear a mask for comfort and protection.
The long-term effects of breathing in toxins are not known nor are the long-term effects of repeated treatments to hair. Despite what manufacturers claim this is a chemical product being applied to the hair and scalp.

The downside of BKT (Brazilian Keratin Treatment)
* Although the product is not expensive by the times it passes through the seller to the stylist and onto the client’s hair, the treatment costs anywhere from $250 - $500. The average price is $300. (ja platila na kupi.me 550 kn, inače je mislim 1100 kn)
* The treatment may take 1.5 to 5 hours of time depending on length and thickness of hair. (ja bila skoro 3 sata u salonu)
* The success is very technician dependent as well as the efficacy of the flat iron and the number of times it is applied to the hair strands.
* Three to 4 days of not washing product out of the hair can be extremely uncomfortable, not to add unattractive. During that time, the hair cannot get wet or be put up or pinned or bent in any way. If so, it must be flat ironed smooth again.
* Hair must be washed and conditioned with special shampoos and conditioners, which do not contain sulfate or sodium. The scalp and hair sometimes does not feel as clean as it did with the previous shampoo of choice.
* Some claim their double processed blond hair is slightly darker post treatment (hair can be colored 2 weeks after the procedure).
* The more frequently the hair is washed, the quicker the results disappear.

The Upside of keratin smoothing procedures
* It can be done on virtually any hair type.
* Ironically chemically damaged hair with its open shafts takes the product better than virgin hair. Bleached, previously straightened, highlighted, virgin, or colored hair are all candidates. Caucasian, African, or Asian hair can be processed. Hair will feel, look, and be smoother, softer, and shinier.
* The treatment is a moisturizer and believed to repair damaged hair.
* Heat and humidity wont cause hair to frizz.
* The hair retains its body and doesn’t hang limp.
* Hair will eventually return to its pretreatment state.

Ja sam dakle trenutno u fazi "čekanja" da prođu 72 sata da mogu oprati kosu. Trenutno mi se nimalo ne sviđa jer imam na kosi tu kemikaliju zbog koje kosa djeluje masno i teško. I obzirom da imam dugu kosu, baš je tlaka što je ne smijem svezati čak ni kad se tuširam ili jedem...

Što se formaldehida tiče, ja sam alegična na formaldehid i ako ga kemikalija sadrži, ja ću to sigurno osjetiti. Noć je prošla dobro, nisam primjetila nikakvu reakciju, ali sad lagano osjećam neki svrbež iza uha. Nadam se da samo brijem :)

Također, nimalo mi se ne sviđa što bi trebala koristiti poseban šampon i regenerator koji ne sadrži sodium i sulfate, a koji se vrlo prikladno, mogu kupiti samo u salonu. Cijena šampona je 150 kn. Frizerka mi je objasnila da sulfate ispire keratin iz kose i da to onda skraćuje trajanje učinka. Također mi je rekla da će mi se kosa brže mastiti nakon ovog tretmana jer više neće biti toliko suha ko prije (što je meni super). Ali to znači da bi trebala kupiti barem 2 ili 3 šampona što je dakle najmanje 300 kn. Obzirom da sam tretman platila 550 kn, procijenila sam da mi je bolje riskirati kraći učinak, nego investirati još 300 kn (i to samo za šampon, gdje je još regenerator). Kosu ću prati baby šamponima kao i inače jer oni navodno sadrže najmanje sulfata...

Javim dojmove nakon pranja.

koliko ti je duga kosa? i gdje si to radila? odg moze i na pp ;)

Mushmula
15.12.2010., 11:16
Sad kad je ispeglana mi je negdje do pola leđa. Možda malo kraća... Inače mi je kosa jako gusta, suha i polu-kovrčava. Ovako nekako (neka random slika s neta):

http://img816.imageshack.us/img816/2696/kosa.jpg

Meni kosa trenutno nije toliko sjajna, ali brijem da je to zbog tog "filma" koji još imam na kosi. Vjerujem da će biti ljepše kad ju operem konačno.

To sam radila u frizerskom salonu Exclusive blizu Mercatora na Vukovarskoj.

darkilla
15.12.2010., 11:26
Sad kad je ispeglana mi je negdje do pola leđa. Možda malo kraća... Inače mi je kosa jako gusta, suha i polu-kovrčava. Ovako nekako (neka random slika s neta):

http://img816.imageshack.us/img816/2696/kosa.jpg

Meni kosa trenutno nije toliko sjajna, ali brijem da je to zbog tog "filma" koji još imam na kosi. Vjerujem da će biti ljepše kad ju operem konačno.

To sam radila u frizerskom salonu Exclusive blizu Mercatora na Vukovarskoj.

javi dojmove nakon pranja molim te :)

TheGal
15.12.2010., 11:31
Znate li nekoga tko je to radio prije pa da može komentirati kakva je kosa kad taj "efekt" počme puštat, tj. kosa izrastat?

Interesantno mi je to jer mi se čini da bi mi uštedilo dosta vremena koje trošim na održavanje kose.

Mushmula
15.12.2010., 12:02
Ja ne znam nikoga, što nije ni čudno obzirom da se to kod nas tek pojavilo. Možda bi se dalo nešto naći po američkim forumima, ali mi se iskreno neda tražiti. Odlučila sam biti pokusni kunić jer kosa teško da mi može biti gora nego što je bila :rofl: Dabogda se nikad ne vratila u početno stanje! :lol:

TheGal
15.12.2010., 13:59
Ok..kad si već pokusni kunić, daj nam za par mjeseci kvalitetan osvrt na brazilsko feniranje!!:mig:

Ma ja baš nisam sigurna..ima dana kada volim svoju niti ravnu-niti ricastu kosu..
Tako da će za sada sve ostati samo na informiranju!

Ali u svakom slučaju, javi dojmove!

marylin
15.12.2010., 18:52
iako ja ni ne pomišljam na izravnavanje kose, ovo mi se svejedno čini kao previše gnjavaže..za sve cure..i preskupo i previše kemikalija...štajaznam

Mushmula
16.12.2010., 09:22
Sumnjam da bi jednako razmišljala da se cijeli život boriš sa ovom grivom sa slike... Jer takva kosa jednostavno - ne izgleda uredno. Možda je fora kad na sebi imaš neku casual odjeću, ali kad trebaš na poslu izgledati pristojno i raditi s klijentima i svaki put kad ideš van i želiš se malo dotjerati, trebaš potprošiti sat vremena na peglanje.

Tinach
18.12.2010., 08:00
Mene je moja frizerka razveselila jer uskoro i ona odlazi na edukaciju, sto znaci da bude i u vz moguce to napraviti! Malo smo pricale o tome i jedno od mojih pitanja je bilo jel moguce kasnije kovrcat kosu, pa mi je rekla da puno ljudi brka trajno ravnanje s bf. Tu je izravnavanje kose nusprodukt otezanja vrhova nakon kaj se ojacaju, pa je moguce i da se ne bude odmah skroz izravnalo od prvog tretmana. Ja jedva cekam da pocne s tim, imam dosta suhu i izmucenu kosu, ovo je ko izmisljeno za mene :cerek:

marylin
18.12.2010., 23:33
Sumnjam da bi jednako razmišljala da se cijeli život boriš sa ovom grivom sa slike... Jer takva kosa jednostavno - ne izgleda uredno. Možda je fora kad na sebi imaš neku casual odjeću, ali kad trebaš na poslu izgledati pristojno i raditi s klijentima i svaki put kad ideš van i želiš se malo dotjerati, trebaš potprošiti sat vremena na peglanje.

Ja imam puno veću grivu od te sa slike i radim svaki dan s klijentima gdje moram biti pristojna i uredna.
Jednostavno ne smatram da je moja griva nepristojna, ni neuredna. Ona je živahna, vesela. I zato je nit ne peglam.

ana_renata
19.12.2010., 14:04
Ja imam puno veću grivu od te sa slike i radim svaki dan s klijentima gdje moram biti pristojna i uredna.
Jednostavno ne smatram da je moja griva nepristojna, ni neuredna. Ona je živahna, vesela. I zato je nit ne peglam.

pa ok al ovo nije tema di se razglaba da li peglat kosu il ne, i jeli kovrčava kosa neuredna il ne,
ovo je tema o brazilskom feniranju tj metodi, cijeni, efektu i slično .. :mig:

no offence, al sad kad bi mi tu svi došli koji ne peglamo kosu i trubili o tome kako je bf glupost, a ovi drugi bi govorili kako je to super, tema bi postala kokošinjac :ne zna:

super je kad se jave cure s iskustvom i one koje se još premišljaju i onda je tema fino edukativna :D

marylin
19.12.2010., 20:41
pa ok al ovo nije tema di se razglaba da li peglat kosu il ne, i jeli kovrčava kosa neuredna il ne,
ovo je tema o brazilskom feniranju tj metodi, cijeni, efektu i slično .. :mig:

Apsolutno nije, zato ja i nisam pričala o tome. :rolleyes:

Samo sam rekla da mi se neovisno o tome što koja cura u životu želi s kosom, ovo čini kao previše gnjavaže i previše kemije.

ana_renata
20.12.2010., 01:34
Apsolutno nije, zato ja i nisam pričala o tome. :rolleyes:

Samo sam rekla da mi se neovisno o tome što koja cura u životu želi s kosom, ovo čini kao previše gnjavaže i previše kemije.

mmmm čekaj .. mini val nekoć popularni :D, ekstenzije (stavljanje, skidanje, održavanje ..), pramenovi na foliju, pramenovi NA KAPU :O .. ili recimo feniranje svaki tjedan, peglanje svaki dan .. ma gnjavaza koliko ti srce hoće
Takvi smo, jbga
Ovo je još samo jedna u nizu
A nama ženama nije teško trpit za ljepotu ;) :cerek:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mushmula
20.12.2010., 12:55
Evo, kosa oprana i PREKRASNA :cerek::cerek::cerek: Nisam više zalizana, i nije mi onako totalno "ispeglana", nego mi prirodno pada i lagano se uvija na vrhovima, što mi je fenomenalno. Puno je mekša i sjajnija, i nije više nimalo suha! Sve u svemu, moja kosa je preporođena i za mene je brazilsko feniranje ČUDO!!

Ali kako nikad ništa nije idealno, tako nije ni ovo. U salonu su mi tvrdili da u sredstvu nema formaldehida na koji sam alergična i koji je općenito jako štetan. No, moje ruke, tjeme i vrat svrbe za poludit i dobila sam crvene točkice, tako da sam bila prisiljena popiti tabletu protiv alergije. No, mislim da netko tko nije alergičan na formaldehid nebi trebao imati nuspojave i mislim da jedan tretman u 6 mjeseci nije toliko jako štetan.

Jedino ne želim razmišljati o tome što će se frizerki desiti ako će svakodnevno udisati formaldehid... Ali što ću joj ja, trebala se sama informirati prije nego je počela to raditi. :ne zna:

M.klarić
20.12.2010., 22:41
Meni se sviđa brazilsko feniranje,imam kovrčavu kosu,pa mi se ovo čini dobra prilika da se rješim kovrča na više tjedana.Vidjela sam na facebook-u da ima proizvoda za brazilsko feniranje bez formaldehida,salon se zove Studio ljepote,na Jarunu,imaju web stranicu pa na njoj piše sve o tretmanu..

Mushmula
21.12.2010., 10:40
Hm, zanimljivo... Izgleda da taj Studio ljepote koristi oriđiđi proizvode jer su stavili slike. A i jeftiniji su.
Baš me zanima koja je njihova procedura. Na programu Style sam gledala da je procedura da se kosa opere, osuši bez ravnanja, nanese se sredstvo pa se ispegla. Onda se ponovo opere i osuši. To mi zvuči jedostavnije i bolje od ove varijante na kojoj sam ja bila da 3 dana imam sredstvo na kosi i ne smijem s njom ništa raditi. Brijem da ne bi dobila alergiju da sam bila na ovoj varijati u kojoj se odmah ispere sredstvo nakon peglanja.

Minimouse
21.12.2010., 12:58
Da bas cudno jel svi clipovi koje sam gledala kak se to radi- odmah bude gotovo nakon sat i pol ,, al ak si zadovoljna i dobro je ,, tak svejedno :))) hmmmm nebi bas voljela bit frizerka i stim se bavit :flop: uglavnom zvala sam maloprije salon Studio ljepote na cijem se webu rekalmira brazilsko i zena mi je rekla da pocinju stim tek poslje Bozica :confused: :confused: ne kuzim zasto onda vec reklamiraju na netu , cura mi je zvucala nekak zbunjeno :ne zna:

Mushmula
21.12.2010., 13:07
Ma zadovoljna sam učinkom, ali je procedura nije bila baš ugodna (pranje, sušenje, nanošenje sredstva, pol sata pod haubom, sat vremena ravnanja četkom, 45 min peglanja, 3 dana masne kose s kojom ne smijem ništa raditi, alergija). Ova procedura sa Stylea mi se čini manje mukotrpna, pa bi radije sljedeći puta tako...

darkilla
21.12.2010., 14:43
jel bio netko mozda u tom salonu na jarunu? razmisljam ozbiljno da odem na to nakon nove godine...nemam vise zivaca svakodnevno se boriti s 5 vrsta preparata peglom i figarom :flop:

M.klarić
21.12.2010., 15:44
Zvala sam salon,zenska kaže da se pere kosa poslje tretmana,te da se na kosu stavlja maska koju je najbolje ostaviti na kosi preko noći,i u jutro isprati.Naručila sam se idući tjedan pa javim rezultate..

Minimouse
21.12.2010., 17:06
znaci tebe su narucili u Studiu ljepote ???? ja kad sam zvala danas ujutro zena je nes promrmljala i uopce me nije pitala dal se zelim narucit nego da oni to jos ne rade,, svastaaaa ,, idem bas nazvat ponovno :confused:

Minimouse
21.12.2010., 17:07
e da i ne kuzim kak to oni misle ujutro isprati?? pa ja se nadam da valjda doc kod njih da isperu

simply blue
22.12.2010., 00:18
I nakon tri pranja kosa mi je savršena, svilena , zdravo izgleda, a frizura traje do slijedećeg pranja što prije definitivno nije bio slučaj. Uglavnom, sigurna sam da ću to opet napraviti kad popusti djelovanje. Radila sam u salonu fabula de forma

marylin
24.12.2010., 19:10
mmmm čekaj .. mini val nekoć popularni :D, ekstenzije (stavljanje, skidanje, održavanje ..), pramenovi na foliju, pramenovi NA KAPU :O .. ili recimo feniranje svaki tjedan, peglanje svaki dan .. ma gnjavaza koliko ti srce hoće
Takvi smo, jbga
Ovo je još samo jedna u nizu
A nama ženama nije teško trpit za ljepotu ;) :cerek:

Imaš pravo, mi smo žene luđakinje.

I nakon tri pranja kosa mi je savršena, svilena , zdravo izgleda, a frizura traje do slijedećeg pranja što prije definitivno nije bio slučaj. Uglavnom, sigurna sam da ću to opet napraviti kad popusti djelovanje. Radila sam u salonu fabula de forma

Super :top:

Minimouse
26.12.2010., 15:10

A kolko si to platila ???? jel ti bilo odmah gotovo il si morala drzat ono na glavi par dana ??

simply blue
26.12.2010., 15:40
3 Dana nisam prala kosu i morala sam paziti da je ne smočim, nisam je vezala u rep ni kopčala, no izgledala je samo dobro ispeglana ta tri dana, a cijena ovisi o duljini kose, gustoći, tj. utrošku materijala.

Minimouse
28.12.2010., 23:56
Aha kuzim. pa jel mozes rec kolko si ti platila i kolka je tvoja kosa ??? di je uop ce taj salon,, e da i sa kojim preparatima rade ak mozda znas ??
ja bila u studiu ljepote,, zasad sam zadovoljna,, bumo vidli kad operem kosu :D

darkilla
30.12.2010., 23:55
molim cure koje su bile na brazilskom preporuke za solon..planiram otic sljedeci tjedan ali nemam pojma kuda :ne zna:

simply blue
31.12.2010., 07:17
salon je na Peščenici,ul. Jure Kaštelana. Meni je odličan salon, zastupnici su Revlona pa sam uvijek ziher kaj se tiče preparata. Platila sam 1000 kuna. Poluduga kosa

jeeleenaa
03.01.2011., 13:54
EVO I JA SAM NAPRAVILA BRAZILSKO FENIRANJE! RADILA SAM U SALONU GDJE JE RADILIA I MUSHMULA! ISTA JE BILA PROCEDURA I SADA ČEKAM 72 SATA DO PRVOG PRANJA (samo se nadam da kod mene neće biti nikakvih alergijskih reakcija).
Što se tiče održavanja rekli su mi da kupim šampon bez sulfata, nisu mi pokušali prodati svoj samo su mi rekli da mi je to najbolje ako želim održati efekt ravne kose. Preporučili su mi TIGI Sulfate-Free Shampoo . Navodno ima kupiti u Avenue Mall-u i košta do 100kn

mayablond
03.01.2011., 15:30
Drage moje curke, evo ulogirala sam se na forum samo da komentiram ovo brazilsko ravnanje, nedavno mi je frendica rekla neš o tome i ja već par dana pretražujem net u potrazi za informacijama.
drago mi je zbog svih vas koje ste zadovoljne rezultatima ali evo kaj sam ja našla (na američkim web stranicama itd. gdje se ovaj posupak godinama radi); iako će vam većina frizera reći da proizvod ne sadrži formaldehid - SADRŽI GA, samo možda pod drugim imenom da se misli da ga nema, dakle ne mogu vam 100& zagarantirati. taj je sastojak inače kancerogen i zato ga šesto ubacuju u sastojke pod drugim imenima, ne bi smio premašivati 1% učešća u proizvodu a bude ga i 12%.
NITKO vam ne može garantirati da nećete imati posljedica (kao što su neke cure spomenule; crvenilo , osip, alergija, djelovanje na pluća, oči, grlo i sl.),
nakon tretmana mnogim je curama kosa ispadala, razvile su alergiju na taj FORMAHELID iako prije toga nisu imale elergiju pa su mislile da su sigurne. i ja sam se zapalila za to brazilsko ravnjanje, htjela dati par stotina kuna ali kad sam sve ovo vidjela- ne želim biti jedna od tih cura... nadam se da ćete dobro razmisliti. uglavnom po onome što sam ja pročitala uspjeh je 50-50, pola cura je oduševljeno i prezadovoljno a druga polovica ima spomenute posljedice i kaju se... ima još jedan salon u zg koji to radi, zove se menart, čini mi se u degenovoj ulici. klipova imate na youtubu, najbolje upisati: brazilian keratin hair straightenig.

al ovak kad razmislim, baš me zanima jel to fora kao minival, isto se kosa kovrča putem kemikalija... to sam imala prije par godina i sve ok... joooj zašto taj formahelid mora imat negativne posljedice!!!

JackBlack
03.01.2011., 17:02
Ja se isto registrirala da se javim u vezi brazilskog.. koja pošast, ha?:)
iako je mozda i kancerogeno, sve za ravnu kosu. :D
bila sam danas u studiu ljepote na jarunu, i napravila taj tretman. imam kosu do ramena, i došlo me 600 kn, s tim da me frizerka još i ošišala onim vrućim škarama. I cura je stvarno preljubazna, pre super. Što se tiče samog tretmana, naporan je, peče za oči i nos dok vas pegla preko tog keratina, ali ako nije opasno po zdravlje, već samo neugodno, a rezultati stvarno budu kao što frizeri obećavaju, vrijedi malo potrpit. u četvrtak navečer imam prvo pranje, pa ću javit stanje. inače imam slamastu kosu koja se,pogotovo u prijednjem dijelu kovrča. i vrhovi su mi uništeni od pegle. za sad izgleda predivno mi kosa, ali kao i nakog oničnog peglanja, pa ćemo vidjet ako će s pranjem ostat ista.

što se tiče šampona bez klorida i sulfata, našla sam u dm od marke babylove, dječji, ne sadrži zlu ekipu. košta nekih 14 kn. i regenerator od Alverde s rozim čepom isto nema sulfata i klorida, kosta 17 kn.:top:

Minimouse
03.01.2011., 18:50
ja sam isto radila u studiu ljepote prije tjedan dana ,,, i ja sam kupila taj sampon za bebe u dm-u :D osusila sam je fenom i cesljala i stvarno mi je bila super al ne bas ko kad sam dosla iz salona ,,, inace je i meni kosa suha i napuhnuta ,, zeznula sam samo sto nisam dobro oprala kosu, neki dijelovi su mi ostali malo masni ,, skuzila sam da tog bejbi sampona ipak treba dosta stavit na glavu ,, jel se ne pjeni -- nema sulfata ,, tak da je malo teze oprat glavu

JackBlack
03.01.2011., 20:16
znači ok ti je poslje prvog pranja, ravna je i nije toliko napuhna? ono, jesi zadovoljna?:)

mene strah oprat kosu od straha da mi neće valjat.. :(
predobro zvuči da bi bilo istinito, i uvijek mislim da cu bas ja bit baksuz kome to neće valjat. :D

btw, kako si se tuširala tih para dana dok se ne smije podizat i vezivat kosu?:mad:

KimmyKey
03.01.2011., 23:49

i što je najvažnije

:top::top::top::top: super radioaktivan tretman

jeeleenaa
04.01.2011., 01:48
cure koje ste bile na tretmanu je li znate koji su vam preparat stavljali. meni su stavili QOD MAX i sada me prpa hvata jer me tjeme lagano pecka! je li tko imao takve nuspojave ili ja to umiišljam u svojoj glavi :mig: ?

Mushmula
04.01.2011., 09:45
Mene je svrbilo i općenito nekako smetalo.

Što se šampona tiče, postoji i Schwartzkopf BC Color Save koji je isto Sulfate-Free. Košta 85 kn, 250 ml. I prekrasno miriši :cerek:.

Inače, ja sam u međuvremenu saznala da postoji još jedna metoda trajnog ravnanja. Koriste se Schwartzkopf proizdvodi. Ta metoda je jeftinija, nema toliko štetnih kemikalija i formaldehid. Jedina predonost brazilskog feniranja bi bilo to što ne oštećuje kosu, već upravo suprotno.

Cure, please nastavljajte javljati stanje nakon pranja...

Mushmula
04.01.2011., 10:03
cure koje ste bile na tretmanu je li znate koji su vam preparat stavljali. meni su stavili QOD MAX i sada me prpa hvata jer me tjeme lagano pecka! je li tko imao takve nuspojave ili ja to umiišljam u svojoj glavi :mig: ?

Super da si uspjela saznati koji proizvod koriste. Evo što sam našla na njihovoj službenoj stranici --> http://qodusa.com/notes-formaldehyde.shtml. Za one kojima se neda čitati, priznaju da je Brasilian Keratin Treatment nemoguć bez formaldehida ili drugih aldehida, pri čemu se ti drugi aldehidi prilikom zagrijavanja pretvaraju u formaldehid iako on nije naveden na popisu sastojaka. I zato se odbijaju reklamirati kao formaldehyde-free proizvod jer ne žele da se frizeri previše "opuste" i prestanu koristiti propisanu zaštitu.

Prije par dana sam zvala Exclusive da im kažem da njihov proizvod sadrži formaldehid i da to znam jer sam dobila alergiju. Vlasnica mi je rekla da ne sadrži jer ona radi u laboratoriju u Plivi i testirala je proizvod. Možda bi joj bilo pametnije da je prvo pročitala što piše na službenoj stranici proizvoda kojem se svakodnevno izlažu njene zaposlenice i klijentice.

Da ne pričam da mi je frizerka sama rekla da ju uvijek peku nos i oči kad radi brazilsko feniranje. :rolleyes:

JackBlack
04.01.2011., 10:07
:top::top::top::top: super radioaktivan tretman

Pola toga sto je Iva_na napisla nije istina, tj meni je frizerka rekla obrnuto..

rezultati tretmana se najbolje vide na suhoj i oštećenoj kosi iz razloga što je to PRVENSTVENO tretman koji revitalizira i hidratizira i zaglađuje kosu, a ravnanje je "nusprodukt". stoga je vrlo logično da će se popravak nečega bolje vidjeti na oštećenoj stvari.

frizerka kaže da bi meni učinak trebao trajati i dulje od 3 mj upravo zato što se ne farbam, mada se može farbati najnormalnije, samo što svako farbanje skida sloj keratina, pa učinak kraće traje.

što se tiče stavljanja kose iza uha prva tri dana, to nije zabranjeno jer su ti šiške radioaktivne pa da uši ne otpadnu, već zbog prelamanja kose- u prva tri dana ona se oblikuje, tj poprima oblik (zbog intezivnog punjenja keratinom) u koji je staviš, pa s kopčicama, vezivanje i slično, ona na određenom mjestu može ostati prelomljena odnosno utisnuta. kao poslje pletenice npr.
kasnije se kosa može vezivati najnormalnije, pa taman ako ćeš i u gordijski čvor. ona se nakon pranja vraća u prvobitno stanje, koje ti je frizerka namjestila prilikom tretmana.
na meni su se koristili brazilian blowout proizvodi.
danas mi je drugi dan, niš ne svrbi i ne peče.

JackBlack
04.01.2011., 10:12
btw, mislim da je kancerogenost tretmana, u prncipu problem zaposlenika koji to rade svaki dan, a ne nekog tko to napravi 2 puta godišnje na sebi.. sve je kancerogno, kad malo bolje pogledas.:ne zna:

ana_renata
04.01.2011., 11:14
btw, mislim da je kancerogenost tretmana, u prncipu problem zaposlenika koji to rade svaki dan, a ne nekog tko to napravi 2 puta godišnje na sebi.. sve je kancerogno, kad malo bolje pogledas.:ne zna:

Hm
Napravis 2 puta godišnje, da, al to stoji na tvojoj glavi, khm..

JackBlack
04.01.2011., 11:20
Hm
Napravis 2 puta godišnje, da, al to stoji na tvojoj glavi, khm..

ne stoji. nije kancerogen keratin, već plin koji se oslobađa dok frizerka prelazi vrućom peglom preko tog napackanog sloja, da ti se upije u dlaku. keratin je dapače, zdrav.
mada ne bih voljela bit na mjestu frizerke i te plinove udisat svaki dan, čak ni s maskom.

nije bed za korisnika, već za davatelja usluge.

ali bude se vec s vremenom to malo vise istražilo. mada, da je to ipak toliko štetno, sumnjam da bi moglo preći u širu uporabu po salonima, pa ipak nekakvo mjerodavno tijelo to treba odobrit. uporabu, mislim.

jeeleenaa
04.01.2011., 12:35
SVE NAVEDENO GORE JE TOČNO, FORMALDEHID JE ŠTETAN ALI AKO SI MU STALNO IZLOŽEN, A NA BRAZILSKOM FENIRANJU TO JE SAMO PRI SUŠENJU PREPARATA NA KOSI KADA ISPARAVA (ŠTO I NIJE NEKA VELIKA IZLOŽENOST ZA KORISNIKE) ali definitivno nije u redu prodavati proizvod kao bez tog sastojka jer se velika šteta nanosi osobama koje imaju alergije!

SADA ZA VAS CURE KOJE STE ISTO BILE NA TRETMANU .
Rekla sam vam kako mi je frizerka preporučila TIGI šampon bez sulfata i da dode oko 100kn, i eto danas sam prelazila preko trga kad u IRIS PARFUMERIJI 50% SNIŽENI SVI TIGI PROIZVODI, tak da sam kupila šampon i regenerator za 90kn !!! :rofl: jeeeeeej !!!! izgledaju ovak :

http://img3.prosperent.com/images/250x250/www.perfume-worldwide.com/products/Haircare/943500large.jpg

Mushmula
04.01.2011., 13:39
FORMALDEHID JE ŠTETAN ALI AKO SI MU STALNO IZLOŽEN, A NA BRAZILSKOM FENIRANJU TO JE SAMO PRI SUŠENJU PREPARATA NA KOSI KADA ISPARAVA

E sad ne znam jel to sto posto točno. U članku koji sam citirala piše da se ti drugi aldehidi pretvaraju u formaldehid prilikom zagrijavanja. Da li se nakon hlađenja vrate u početno stanje ili ostaju formaldehid? Ako ostaju formaldehid, onda ga imaš 3 dana na glavi. A mislim da je to slučaj jer sam ja alergijsku reakciju dobila tek treći dan.

darkilla
04.01.2011., 15:33
koja je cijena za dugu kosu? jel se moze proc za ispod 1000? to mi je ipak malo previse za takvo eksperimentiranje :ne zna:

JackBlack
04.01.2011., 17:56
koja je cijena za dugu kosu? jel se moze proc za ispod 1000? to mi je ipak malo previse za takvo eksperimentiranje :ne zna:

u studiu ljepote ti je 600 kn za dugu kosu. još me zena i osisala vrućim škarama i nije mi htjela naplatit! :eek::top::cerek:

darkilla
04.01.2011., 18:19
u studiu ljepote ti je 600 kn za dugu kosu. još me zena i osisala vrućim škarama i nije mi htjela naplatit! :eek::top::cerek:

super...a jesi vec oprala kosu? javi dojmove molim te :)

JackBlack
04.01.2011., 18:22
super...a jesi vec oprala kosu? javi dojmove molim te :)

nisam, tek u četvr5tak je smijem oprat.:mad:

i ja sam sva na iglama, strah me da će mi se vratit na staro, a sad uživam u glatkoći! :s

valjda će sve bit ok, javit ću.

a zasto ove cure sto su se prale nis ne javljaju?:confused::(

Mushmula
05.01.2011., 13:09
danas sam prelazila preko trga kad u IRIS PARFUMERIJI 50% SNIŽENI SVI TIGI PROIZVODI, tak da sam kupila šampon i regenerator za 90kn !!! :rofl: jeeeeeej !!!![/url]

Ja sam jučer uzela zadnji s police u Ilici, platila 44 kn :rofl: Hvala za info!

darkilla
06.01.2011., 11:45
jackblack javi danas rezultat nakon pranja :cerek:

JackBlack
06.01.2011., 12:34
jackblack javi danas rezultat nakon pranja :cerek:

evo, ovaj minut oprala i ošušila kosu.. OVO JE JE--ENO SAVRŠENO!!!! :eek::eek::cerek::cerek::s:s

samo sam je posušila s fenom, bez češljanja maltene, bez ičega, a kosa izgleda kao da sam se ispeglala, samo ne onako spljošteno nego ravno, glatko i kao da me frizerka isfenirala!! moja kosa je inače nakon sušenja fenom izgledala kao od onih iz grupe Kiss, slama polukovrčava! ovo je.. nema riječi.. plakala bih od sreće. :s

netko ko nema tolike jebade s kosom vjerojatno misli da sam luda, ali nadam se da će bit i onih koji me razumiju i dijele iste muke po kosi. :cheer::afro:

ako ovako potraje barem 2 mjeseca, mislim da se isplati, i radit ću to opet!

jeeleenaa
06.01.2011., 13:14
JEEEEEEEEEEEEEJ, I JA SAM OPRALA KOSU N A P O K O N !!!!
Kosa mi je savršeno ravna, kao da sam je peglala, savršeno, isto sam je samo osušila bez četke bez ičega, još sam uz to mlatarala fenomkao luda! jupi !!! samo mi je kosa još malo ostala pri tjemenu masna kao da šampon nisam dobro isprala, sada ne znam je li problem u meni ili treba još koje pranje da se to malo ispere. uglavnom super super !!!! :s :rofl:

darkilla
06.01.2011., 13:41
super cure...bas mi je drago..ohrabrile ste i mene da odem to napraviti :cerek: eh, sada treba samo ksupit lovicu i idemmm :top:

Westgategirl
06.01.2011., 13:51
cure mene zanima jel ste nakon brazilskog primjetile neke promjene što se tiče ispucanih vrhova? jel brazilsko rješava i taj problem ili :confused:

darkilla
06.01.2011., 13:57
i bilo bi super ako bi se kojoj od vas dalo poslikat rezultat :s:s:s

jeste obje radile to u studiu ljepote?

JackBlack
06.01.2011., 14:46
pa mislim da su mi i vrhovi u boljem stanju, u biti jesu da, mada sam ih ja svejedno ošišala nekih 2 cm, pa da sve zajedno izgleda super a ne da mi ti vrhovi kvare sliku.

mada mislim da je ovaj tretman super za puštanje kose, jer ja se non stop peglam već godinama, i nikako mi kosa ne može narast, tj stalno moram kratit vrhove jer ispucaju, a ovako ako se fakat ne budem trebala par mjeseci peglat, na taj način mi može narast kosa, tj vrhovi ostat normalni.

i da, babylove šampon mi je ok, malo se slabije pjeni na prvom nanošenju, ali vec s drugim lijepo opere i full je nježan, paše mi za tjeme.

javim se s drugim pranjem, i stavit ću fotku kose prije i poslje ovih dana.

JackBlack
07.01.2011., 11:18
jedino što mi se malo manje sviđa je to da kosa ima puno manje volumena, tj izgleda čak malo masno, iako sam je oprala jučer.. ali to je vjerojatno zato jer više nije suha već ful hidratizirana, misli da ne bi trebala stavljat regenerator nakon pranja možzda, bar za početak, dok je ovako puna keratina i nimalo suha.:)

valjda nisam naviknula, budući da inače imama slamu, koju je ok prat jednom u 6 dana, a ni onda nije masna. :p

darkilla
07.01.2011., 13:29
a ova tri dana sto ju nisi smjela prati jel bilo za javnost? jel mogu normalno okolo takva? XD

darkilla
07.01.2011., 13:57
slikeslikeslikeslike :cerek::cerek::cerek: sry na gnjavazi ali htjela bih vidjet prije nego sto se narucim :)

JackBlack
07.01.2011., 20:41
slikeslikeslikeslike :cerek::cerek::cerek: sry na gnjavazi ali htjela bih vidjet prije nego sto se narucim :)

vjeruj mi, isto kao što na netu fotke prikazuju.. raščupana slama v.s pofenirana, zdrava, skoro popeglana kosa.
tj, moja izgleda kao i da je popeglana. nije da sam prije imala afro kovrče, ali sam imala solidno frkavu kosu, pogotovo u prednjem dijelu, oko lica. i suhu. sad nije suha nimalo, i full je ravna. slijedeća je briga samo koliko će to tako trajat. :)
i da, naravno da si za javnost, ti s frizurom normalnom izađes iz salona,samo je treći dan malo masnija kosa.. ali taj dan je ionako pereš pa..

pepi93
08.01.2011., 00:55
Ja se isto registrirala da se javim u vezi brazilskog.. koja pošast, ha?:)
iako je mozda i kancerogeno, sve za ravnu kosu. :D
bila sam danas u studiu ljepote na jarunu, i napravila taj tretman. imam kosu do ramena, i došlo me 600 kn, s tim da me frizerka još i ošišala onim vrućim škarama. I cura je stvarno preljubazna, pre super. Što se tiče samog tretmana, naporan je, peče za oči i nos dok vas pegla preko tog keratina, ali ako nije opasno po zdravlje, već samo neugodno, a rezultati stvarno budu kao što frizeri obećavaju, vrijedi malo potrpit. u četvrtak navečer imam prvo pranje, pa ću javit stanje. inače imam slamastu kosu koja se,pogotovo u prijednjem dijelu kovrča. i vrhovi su mi uništeni od pegle. za sad izgleda predivno mi kosa, ali kao i nakog oničnog peglanja, pa ćemo vidjet ako će s pranjem ostat ista.

što se tiče šampona bez klorida i sulfata, našla sam u dm od marke babylove, dječji, ne sadrži zlu ekipu. košta nekih 14 kn. i regenerator od Alverde s rozim čepom isto nema sulfata i klorida, kosta 17 kn.:top:

također se registrirah zbog istog...i eto ispada da sam i ja bila u studiu ljepote dan nakon tebe, dijelim ista iskustva šta se tiče frizerke i šišanja vrućim škarama.
ironično i ja san čitajući sastav svih živih šampona otkrila taj babylove ali i hipp (oko 20 kn)
Sutra perem kosu i nadam se da će i to iskustvo bit ko tvoje :):top:

pepi93
08.01.2011., 01:00
cure mene zanima jel ste nakon brazilskog primjetile neke promjene što se tiče ispucanih vrhova? jel brazilsko rješava i taj problem ili :confused:

iz mog iskustva- ne baš.
ja sam imala oko 5 cm žute i ispucale vrhove, pa sam odma rekla da mi to ošiša vrućim škarama jer mi nije imalo smisla da keratin može obojat to žutilo.
I nakon šišanja i tretmana, kosa izgleda zdravo, al ako se želiš provuć bez šišanja već jako ispucalih vrhova, mislim da ti to neće proći. :ne zna:

Minimouse
08.01.2011., 17:46
Bok cure, evo ja sam u utorak drugi put prala kosu ,,, jako sam zadovoljna ,, jedini minus mi je sto mi se kosa ful brzo masti ,, nakon treceg dana se vec vidi , sto je za mene osobno sok, jel sam ja prije imala grivu koja se nikad nije mastila osim eventualno tjemena jel je bila suha sva ...
ja isto perem s babylove, pa stavim regenarator alverde na vrhice, pa na vlaznu kosu kremu za ravnjanje cisto iz navike od prije i na kraju susim s okruglom cetkom, al onak slampavo, uzimam debele i velke pramenove, ubiti ko da ju cesljam dok ju susim i rezultat je predobar ,,, ispadne mi ravna, sjajna kosa i tak ostane super 2 dana- pocne se mastit kao sto sam vec rekla ,,,, najbolja stvar kod brazilskog mi je kad izadem van na vlagu kosa se ne napuhuje, prije kad bi ju osusila i ispeglala bi mi se gore ponasala nego sad bez pegle :) kad bi ju speglala mislim da bi mi bila onak fulllll ravna ,,, moja kosa prije ovog je stvarno bila suha i nije imala lijeo pad i bila je valovita,, odnosno nisam mogla zamislit da ju sam posusim fenom i tak izadem, osim ak ju ne stavim u rep :D nadam se da ce mi ovo sto duze trajat i ak izdrzi ta tri mjeseca sigurno cu ic ponovo ,,, cure ste provjerile dal taj tigi sampac nema osim sulfata i natrijev klorid odnosno na eng. sodium chlorid jel on isto nije dobar za keratin

Minimouse
08.01.2011., 17:51
e da nije mi bas jasno s kojim to preparatom rade u salonu Exluzive, jel pogledala sam na youtubeu jako puno clipova o tretmanu keratinom i nisam vidla niti jedan di se to drzi na glavi 3 dana, a pogledala sam sve poznatije proizvodace,al ak valja koga briga :D a osobno mislim da je kod njih to preskupo

darkilla
08.01.2011., 18:00
dajte curke neke fotke ;)

ja sam priej par mj htjela izi u exclusive.tada su to tek bili dobili ali prepaprena mi je cijena bila,a i bila bi im pokusni kunic...i iskreno nijenisu mi se bas dojmili ljudi koji tamo rade....za sada mi se po citanju ovdje na forumu najbolja solucija cini studio ljepote :)

ana_renata
08.01.2011., 18:15
Ima neko da je radio brazilsko na ekstenzijama ?
Iako, meni se, kad čitam, čini da proizvođači ekstenzija vjerojatno to i rade na "sirovoj" kosi da bi dobili onako finu ravnu za prodaju

Mushmula
10.01.2011., 13:50
Evo, prošlo je mjesec dana od mog brazilskog u salonu Exclusive. Kosu sam prala Hipp šamponom i Tigijem bez sulfata. Kosa mi se sve više vraća u početno stanje. Već je prošla pola puta, recimo to tako :rofl:
Ja nezadovoljna i sigurno neću ponavljati brazilsko tako brzo. Barem ne kod njih. Probat ću u dogledno vrijeme ono ravnanje sa Schwartzkopf kremama, pa javim rezultate.

JackBlack
10.01.2011., 19:26
Evo, prošlo je mjesec dana od mog brazilskog u salonu Exclusive. Kosu sam prala Hipp šamponom i Tigijem bez sulfata. Kosa mi se sve više vraća u početno stanje. Već je prošla pola puta, recimo to tako :rofl:
Ja nezadovoljna i sigurno neću ponavljati brazilsko tako brzo. Barem ne kod njih. Probat ću u dogledno vrijeme ono ravnanje sa Schwartzkopf kremama, pa javim rezultate.

a joj, sad si me zbedirala.. :confused:

a koliko to ravnanje s kremicama kao drži,vremenski, i jel zagladi kosu?
to si mislila radit u Nicole Nicole?

javim se i ja nakon mj dana, da vidimo kako je mojoj kosi držalo..

darkilla
11.01.2011., 00:04

:flop: bas mi je zao...al nadam se da ce dovoljno ljudi ovo procitat i izbjegavati ih bar sto se brazilskog tice..meni se nekako na prvu nisu sviejdli...ne djeluju mi profesijonalno...za dat 1000kn za nesto tako nije malo :rolleyes:

Mushmula
11.01.2011., 09:48
a koliko to ravnanje s kremicama kao drži,vremenski, i jel zagladi kosu?
to si mislila radit u Nicole Nicole?

Da, u Nicole Nicole. Rekli su mi da drži cca 3-4 mjeseca, čini mi se, i nakon toga se počne lagano opet vraćati na staro. Razlika je u tome što nema formaldehida, ne treba kosu održavati nikakvim posebnim šamponima i možeš se normalno kupati u moru i bazenu što je super za preko ljeta. Jedino u čemu je brazilsko bolje je da poboljšava kvalitetu kose, a ovo ravnanje ne. Al dobro, barem neću biti masna već 3. dan kao s brazilskim... I Schwartzkopf ravnanje je jeftinije. Rekli su mi da bi na moju dugu gustu kosu zajedno sa šišanjem platila oko 500 kn.

:flop: bas mi je zao...al nadam se da ce dovoljno ljudi ovo procitat i izbjegavati ih bar sto se brazilskog tice..meni se nekako na prvu nisu sviejdli...ne djeluju mi profesijonalno...za dat 1000kn za nesto tako nije malo :rolleyes:

Ma da! Jelena Rozga trešti, maserka hoda naokolo s masnom kosom i svi mi se obraćaju sa 'ti' :flop: Običan kvartovski frizeraj...
Al dobro, ja nisam platila 1000 kn, nego 550 kn jer sam kupila kupon na Kupime.hr. Uz to sam kao i masažu dobila ali mi ne pada na pamet tamo se masirati, sve je samo ne opuštajuće i ugodno.

darkilla
11.01.2011., 10:04
hah :( ja bih je bas htjela izravnat vec jednom al me sada strah bacat lovu...jel netko bio na tom glatu? zanima me koliko ostecuje jer mi je kosa vec koma :rolleyes:zanima me iskustvo cura koje su bile u studiu ljepote :confused:

Vannaa
11.01.2011., 17:45
Ja imam užasno oštećenu kosu koja je prije 5 mjeseci bila kovrčava i crna,a onda sam odlučila vratiti svoju prirodnu boju (svjetlo plavu) i sad je sva skurena od tih silnih tretmana i nema nikakvu forumu,samo je čupava :( Ugl jako razmišljam o tom brazilskom čisto zbog toga da mi "obnovi" tu spaljotinu.Pa šta vi mislite,jel ima uopće pomoći takvoj grivi ili su škare jedina solucija? I dali se nakon tog tretmana može normalno ofarbat kosa,ili se treba čekati da prođe jedan period :confused:

JackBlack
11.01.2011., 18:19
Ja imam užasno oštećenu kosu koja je prije 5 mjeseci bila kovrčava i crna,a onda sam odlučila vratiti svoju prirodnu boju (svjetlo plavu) i sad je sva skurena od tih silnih tretmana i nema nikakvu forumu,samo je čupava :( Ugl jako razmišljam o tom brazilskom čisto zbog toga da mi "obnovi" tu spaljotinu.Pa šta vi mislite,jel ima uopće pomoći takvoj grivi ili su škare jedina solucija? I dali se nakon tog tretmana može normalno ofarbat kosa,ili se treba čekati da prođe jedan period :confused:

pa ja mislim da bi ti brazilsko pomoglo, meni je kosa puno manje suha.. naravno, ne bi iz prve dobila 100% zdravu kosu, ali nakon par tretmana kroz godinu dana bi trebalo bit ok.. barem toliko da se ne moras osisat na kratko, nego sa svakim tretmanom usput ošišaš neka 3 cm.. nova raste, staru šišaš.

možes se farbat nakon 10-15 dana.

darkilla
11.01.2011., 18:22
jack black jesi oprala mozda jos koji put kosu? jel i dalje ravnja? :cerek:

JackBlack
11.01.2011., 21:18
jack black jesi oprala mozda jos koji put kosu? jel i dalje ravnja? :cerek:

oprala sam danas treći put, jos uvijek je super.:top:

@Musmula

jel staviš regenerator nakon šamponiranja? ja sam drugi put bila oprala samo sa šamponom, bez regeneratora, i nije mi bilo dobro, bila mi je ravna, ali suhasata, slamasta malčice. danas sam opet stavila regenerator, onaj od alverde, i kosa mi je super kao i nakon prvog pranja..

Mushmula
12.01.2011., 10:52
Yup, koristim John Frieda regenerator kod svakog pranja.

JackBlack
12.01.2011., 13:15
čitala sa na onom forumu www.ana.rs da cure spominju jako opadanje kose nekoliko mjeseci nakon brazilskog tretmana, sad, ne znam da li je to patka, jer nije da to govore ove koje su ga imale, već one koje su uglavnom protiv, ali malo mi je zagolicalo mastu.. :(

ja sam prvenstveno i išla na ovaj tretman jer je kao super za kosu, hrani je.
a sad dođe neka info da se ćelavi od toga, u qurac.
možda je sve to rekla kazala, ne vjerujem da je to toliko "radioaktivno" da bi ozbiljni frizeri to uzimali u upotrebu na svojim mušterijama, i još reklamirali kao spas za kosu!

BiljanaD
12.01.2011., 20:21
ja sam bila na brazilskom u salonu exclusive i zadovoljna sam, a to što trešti muzika i cure hodaju s masnom kosom imaju svoje razloge..od božića rade po cijele dane (od 9 do 20h) jer su ostali na bolovanju i još su dosta pristojne za razliku od nekih zg salona... moja kosa je jako bila uništena, a kad kažem jako onda mislim na to da sam sretna što ju uopće imam..blajhanje, farbanje, minival i ostala sranja na njoj uništili su mi kosu skroz naskroz...a sad je super...i znam da za mjesec dana neće izgledat kao što izgleda sad,al znam i razlog-jer je preuništena i da bi se dobio stopostotni učinak ovog tretmana treba barem dva tretmana odraditi,a nekad i tri. kosu smo si same uništile, a sad bi da nam se preko noći oporavi,to baš i ne ide...treba bit realan..a i opet sve ovisi o kosi,nemamo svi istu kosu, nekome super ispadne,nekome ne...

Mushmula
13.01.2011., 10:14
jto što trešti muzika i cure hodaju s masnom kosom imaju svoje razloge..od božića rade po cijele dane (od 9 do 20h) jer su ostali na bolovanju i još su dosta pristojne za razliku od nekih zg salona...

So not my problem. Nek zaposle više ljudi. I super mi je ova općehrvatska tendencija da se svi uspoređuju s lošijima.... U uspredbi s nekim zg salonima su dosta nepristojne!

BiljanaD
13.01.2011., 10:28
[QUOTE=Mushmula;31066652]So not my problem. Nek zaposle više ljudi. I super mi je ova općehrvatska tendencija da se svi uspoređuju s lošijima.... U uspredbi s nekim zg salonima su dosta nepristojne![/QUOTE

joj što volim vas koji pljujete po svemu tek onda kad nešto ne štima...šta im onda nisi rekla da nisi zadovoljna s tretmanom, sorry al to je tvoja greška..
meni su rekle nek im javljam rezultate i budem i kad mi se kosa počne opet vraćat u normalno stanje pa makar to bilo za dva tjedna, mjesec dana, dva mjeseca..al ja sam svjesna koliko je moja kosa u komi i znam da neće dugo biti ovako lijepa...

možda si im jednostavno antipatična pa su bile nepristojne prema tebi..sve moje cure koje su išle tamo su zadovoljne..i tretmanom i zaposlenicima..pa ja ne znam u kome ili čemu je problem...

u svakom slučaju, meni je brazilsko spasilo kosu jer ju inače ne bi ni imala..i za dva-tri mjeseca ću ići ponovo...

Mushmula
13.01.2011., 14:59
joj što volim vas koji pljujete po svemu tek onda kad nešto ne štima...šta im onda nisi rekla da nisi zadovoljna s tretmanom, sorry al to je tvoja greška..možda si im jednostavno antipatična pa su bile nepristojne prema tebi..sve moje cure koje su išle tamo su zadovoljne..i tretmanom i zaposlenicima..pa ja ne znam u kome ili čemu je problem...

I meni su rekle da im javljam rezultate. Nazvala sam ih nakon 2 tjedna i rekla da nisam baš zadovoljna jer mi se kosa već počela kovrčati na što su mi rekle da dođem kod njih u salon da me pogledaju i da ne garantiraju rezultate ako ne koristim njihov šampon. Meni se jednostavno nije dalo ići natrag tamo! :ne zna: Nisam vidjela smisao u tome jer tretman ne planiram ponavljati zbog alergijske reakcije koju sam dobila, a novce mi sigurno nebi vratili, što zapravo i nisam tražila.
I nisu bile nepristojne prema meni, nego sam komentirala općeniti dojam koji je salon ostavio na mene (Jelena Rozga, maserkina masna kosa i obraćanje klijentu sa 'ti').

darkilla
13.01.2011., 15:39
[QUOTE=Mushmula;31066652]So not my problem. Nek zaposle više ljudi. I super mi je ova općehrvatska tendencija da se svi uspoređuju s lošijima.... U uspredbi s nekim zg salonima su dosta nepristojne![/QUOTE

joj što volim vas koji pljujete po svemu tek onda kad nešto ne štima...šta im onda nisi rekla da nisi zadovoljna s tretmanom, sorry al to je tvoja greška..
meni su rekle nek im javljam rezultate i budem i kad mi se kosa počne opet vraćat u normalno stanje pa makar to bilo za dva tjedna, mjesec dana, dva mjeseca..al ja sam svjesna koliko je moja kosa u komi i znam da neće dugo biti ovako lijepa...

možda si im jednostavno antipatična pa su bile nepristojne prema tebi..sve moje cure koje su išle tamo su zadovoljne..i tretmanom i zaposlenicima..pa ja ne znam u kome ili čemu je problem...

u svakom slučaju, meni je brazilsko spasilo kosu jer ju inače ne bi ni imala..i za dva-tri mjeseca ću ići ponovo...

ja sam tamo bila samo pitat za brazilsko i s ulaza se vidi da su neprofesijonalni sorry (zato sam i bila odustala od tretmana)...u svakom slucaju radis im lijepu besplatnu reklamu :rolleyes:

JackBlack
13.01.2011., 15:52
nemojte se prepucavat oko kome je gdje dobro, a kome nije.. svatko ima pravo na svoje dojmove, zato smo i ovdje..

a ako cura radi reklamu tom salonu, onda i mi radimo reklamu studiju ljepote,tako da..:ne zna:

nego, Mushmula, kosa ti nije više glatka i mekana, poslamila ti se ili samo zakovrčala..?

meni su se krajevi malo uvili na prednjoj strani,ali ne smeta, jer nisu kovrčavi nego uvijeni, a kosa je mekana i zaglađena i dalje.. nisam niti očekivalafull ravnoću, budući da to nije ispravljanje kose u svojoj osnovnoj svrsi. bitno mi je samo da se ne nakovrča onako debilno kao što je bila, plus suha.

i da, ne masti mi se više onako jako kao nakon prva 2 pranja.
a sta ja znam, za sad je super, ali prošlo je tek 10 dana, pa je još rano za zaključke..:)

darkilla
13.01.2011., 16:17
nemojte se prepucavat oko kome je gdje dobro, a kome nije.. svatko ima pravo na svoje dojmove, zato smo i ovdje..

a ako cura radi reklamu tom salonu, onda i mi radimo reklamu studiju ljepote,tako da..:ne zna:

slazem se ali reci da lako pljujemo tek kada nesto ne valja ne stoji...kazem samo svoj dojam...a to je isti kao i mushmulin...samo sto je ona ipak otisla na tretman.

naravno da ce svatko napraviti stagod zeli tamo gdje mu najbolje odgovara :ne zna:

Allexis
14.01.2011., 11:49
http://www.vecernji.hr/zivot/na-ravnanje-kose-zagreb-se-dolazi-dubrovnika-slovenije-clanak-239102

Mushmula
14.01.2011., 11:56
nego, Mushmula, kosa ti nije više glatka i mekana, poslamila ti se ili samo zakovrčala..?

Poslamila!! :lol::lol::lol: To je prava riječ za moju kosu! Da, poslamila se. :) I nije više glatka i mekana. Kažem, nije se skroz još vratila u svoje najgore stanje, ali je prešla pola puta. Nije toliko stvar u kovrčanju, koliko u volumenu. Opet mi se napuhuje i ne izgleda više dobro kad je počešnjam. Poslamljena je :lol:

Mushmula
14.01.2011., 11:58
http://www.vecernji.hr/zivot/na-ravnanje-kose-zagreb-se-dolazi-dubrovnika-slovenije-clanak-239102

E to je već puno bolja opcija jer se kosa odmah u salonu ispire! Ako Schwartzkopf ravnanje neda zadovoljavajuće rezultate, idem u Monet. Ne odustajem od ravnanja tako lako...

jeeleenaa
14.01.2011., 12:37
E to je već puno bolja opcija jer se kosa odmah u salonu ispire! Ako Schwartzkopf ravnanje neda zadovoljavajuće rezultate, idem u Monet. Ne odustajem od ravnanja tako lako...

Meni je kosa i dalje savršena, ali to kaj kažeš za radnice u salonu točno je, ali nisu one loše, na kraju su simpa, to je samo stvar do kućnog odgoja. druga stvar ZAŠTO SE NE BI VRATILA TAMO DA TI BESPLATNO PONOVE TRETMAN ?! samo im zaprijeti tužbom radi ne ispunjenja ugovorne obveze jer samim tim što si ti kod njih kupila tretman oni su s tobom u obveznom odnosu u kojem su ti dali garanciju da ćeš imati učinak SIGURNO 3 MJ. poneseš svoj tigi šampon za koji su one tamo rekle da se koristi i imaju ga u salonu, tražiš da ti operu s njim kosu i da SAMA osušiš kosu i pokažeš im "učinak od 3mj". ja ću to sigurno napravit ako meni se tako naglo ošteti, pa kaj ću pustit da neko pravi budalu od mene ili da je moj novac nešto manje vrijedan. ovo ispod je copy-paste sa Kupi me stranice iz komentara pa ti promisli hoćeš li otići ili ne!

" s obzirom da se svima odgovarate molim Vas da i meni odgovorite, nije zlonamjerno pitanje jer moja mama, 2 frendice i ja se mislimo da li uzeti kupon, a onda ako ste sigurni toliko u učinak proizvoda molim Vas radi naše sigurnosti (što Vama nije nikakav dodatan trošak :) ) da li se može dobiti grancija kao što sam napisala dolje u navedenom postu. to pogotovo pitam radi frendice koja ima kratku kosu do ispod uha i jako jako kovrčavu. Hvala Vam . "Lijep pozdrav, S obzirom da 550kn nije mali iznos za dati za nešto što ne možete 100% garantirati, mene zanima dali Vi, kao salon možete ne usmeno nego pismeno preko KupiME kupona garantirati za ovaj tretman tako da se obvežete da ćete u slučaju prestanka efekta navedenog tretmana ( dakle ako dođe do kovrčanja kose) unutar roka od 3 mjeseca od dana tretiranja kose, isti tretman ponoviti o vlastitom trošku. Mislim da će se mnogi složiti da ako uistinu vjerujete u kvalitetu Vašeg tretmana da to možete uključiti u ponudu. Hvala"
ivana zagvozda 30.11.2010. 13:05
I naravno,ako mislite da je tretman neučinkovit ponoviti ćemo ga o vlastitom trošku!
XoXo 30.11.2010. 13:04
HVALA VAM NA ODGOVORU :-), VIDIMO SE
ivana zagvozda 30.11.2010. 13:00
Poštovana! Vi ćete dobiti garanciju prilikom tretmana da vam kosa neće biti kovrčava unutar ta tri mjeseca!Ako je to u pitanju onda budite bez brige :)) "

jeeleenaa
14.01.2011., 12:39
drugo kaj sam vas htjela pitati, je li se nakon ovog tretmana može normalno šišati ili se mora sa vrućim škarama? koja je uopće razlika?

BiljanaD
14.01.2011., 13:42
ma ne radim ja nikome reklamu, samo kažem da sam i ja i moje cure zadovoljne tamo...jest da je skupo naspram studija ljepote gdje se još dobije i šišanje vrućim škarama što mislim da je odlično u kombinaciji s ovim tretmanom..ja sam išla u exclusive samo zato jer sam čula da jedino oni koriste čisti brazilski keratin.

ja znam da ću morat ponoviti tretman jer mi je kosa inače užasna,doslovce spaljena od blajha i minivala... zasad je ok..vidjet ćemo za mjesec dana :)

jelena, ja bi ti preporučila šišanje vrućim škarama jer si onda mirna i nemoraš se šišat svako malo,a i čitala sam o tome na http://www.studio-ljepote.com/index.php/vruce-skare.

rekla sam sama sebi,bolje sad platiti koliko treba da bi održala kosu zdravom, nego poslije ići na ovako skupe tretmane i još dodatno trošiti novce na posebne šampone i regeneratore... a kad se sjetim kakvu sam kosu nekad imala (onda sam se bila kanirala) :tuzni: :mama:

BiljanaD
14.01.2011., 14:00
pitanjce..ima još netko da je bio u tom salonu studio ljepote? zanima me kakva je vaša kosa nakon mjesec dana od tretmana...

Mushmula
14.01.2011., 14:03
ZAŠTO SE NE BI VRATILA TAMO DA TI BESPLATNO PONOVE TRETMAN ?!"

Zato što sam dobila alergijsku reakciju i tri dana sam bila na tabletama protiv alergije. Alergična sam na formaldehid.

Minimouse
14.01.2011., 18:19
Ja sam bila 27.12 na tretmanu i jos uvijek mi je ok ,, naravno nije mi kosa kao kad bi otisla da mi ju frizerka isfenira,, al puno zdravije izgleda i ja sam zadovoljna,, uostalom ja nikad nisam ni vjerovala ko sto frizeri kazu da ce bit bas ko isfenirana,, mozda bi kod drugacijeg tipa kose bila,, moja je stvarno neukrotiva ,, smijesno mi je to ako se salon excluzive predstavlja kao da jedini oni imaju pravo brazilsko ,,, iskreno po meni imaju najgore,, radi drzanja 3 dana na glavi ,,ima puno proizvodaca i ubiti je sve to na isti kalup samo druge firme kao sto su npr. ksilk , brazilianblowout itd. moze ih s nac na desetke na netu ,, a na frizeru je za koju ce se odlucit,, a koja je najbolja- ko zna :D

marylin
14.01.2011., 20:57
evo vam..prije:
http://www.net.hr/2011/01/14/0562007.42.jpg

poslije:

http://www.net.hr/2011/01/14/0176007.55.jpg

i cijeli članak: http://www.net.hr/zvijezde/page/2011/01/14/0561006.html

darkilla
15.01.2011., 10:23
tko zna kolika je cijena za moju dugu kosu...sigurno paprena :bonk:

Minimouse
15.01.2011., 19:26
iskreno ove slike di j neda parmac su mi bzv ,, jel realno ona bi isto tak izgledala da ju je frizreka samo isfenirala ,, a nije ni njena kosa prirodna tak grozna ko npr. moja ,, pa u studiu ljepote je 600 kn za dugu kosu

ana_renata
15.01.2011., 20:11
iskreno ove slike di j neda parmac su mi bzv ,, jel realno ona bi isto tak izgledala da ju je frizreka samo isfenirala ,, a nije ni njena kosa prirodna tak grozna ko npr. moja ,, pa u studiu ljepote je 600 kn za dugu kosu

pogotovo što ova prva slika nije prirodno kovrčava neuredna čupava afro kosa nego nakovrčana viklerima il čime već .. i da ju je samo oprala bila bi joj ravna. bzvz koja glupa kvazireklama :kava:

darkilla
15.01.2011., 20:21
pogotovo što ova prva slika nije prirodno kovrčava neuredna čupava afro kosa nego nakovrčana viklerima il čime već .. i da ju je samo oprala bila bi joj ravna. bzvz koja glupa kvazireklama :kava:

mozda i jest ali oni su jedini koji rae tretman koji se odmah ispire...i mislim da je to puno bolje od ovoga koji drzis na glavi 3 dana :ne zna:

evo razlike u brazilian keratin treatment i brazilian blowouta http://thejetsetgirls.blogspot.com/2010/02/brazilian-blowout-vs-keratin-treatment.html

Minimouse
15.01.2011., 23:57
Pa i u studiu ljepote se odmah ispire i radi dalje ko sto je na netu navedeno,, i u salonu u rijeci takoder ,, sam se u excluzivu drzi

darkilla
16.01.2011., 10:26
Pa i u studiu ljepote se odmah ispire i radi dalje ko sto je na netu navedeno,, i u salonu u rijeci takoder ,, sam se u excluzivu drzi

ozbiljno? meni se ucinilo da je blackjack koja je bila u studiu drzala 3 dana to na kosi... :confused:

JackBlack
16.01.2011., 17:28
ozbiljno? meni se ucinilo da je blackjack koja je bila u studiu drzala 3 dana to na kosi... :confused:

ja sam iz salona izašla oprane, isfenirane kose s frizurom normalnom. 3 dana se ne smije prat kosa, jer se ona oblikuje kroz ta 3 dana, zato se ne smije vezivat ni nikako je prelamat kroz taj period.

darkilla
16.01.2011., 17:52
ja sam iz salona izašla oprane, isfenirane kose s frizurom normalnom. 3 dana se ne smije prat kosa, jer se ona oblikuje kroz ta 3 dana, zato se ne smije vezivat ni nikako je prelamat kroz taj period.

aha, a jel proces u studiu ovakav?

1. Kovrčavu i nestašnu kosu Nede Parmač frizeri su na tretmanu brazilskog izravnavanja keratinom prvo oprali šamponom koji skida prljavštinu. Kosa se zatim suši fenom.

2. Kosa se podijeli i na svaki tanki pramen stavlja se preparat. Kosa tako ostaje 20 minuta. Nakon toga 50 posto kose suši se hladnim fenom, a 50 posto toplim fenom.

3. Kosa se “pegla” posebnom “peglom” koja ima termostat na temperaturi od 160 do 180 stupnjeva te se osam do 12 puta njime prelazi po pramenu (ovisi o kovrčavosti kose).

4. Nakon peglanja kosa stoji 10 minuta, ispire se i stavlja se posebna maska. Kosa ide pod klimazon da odstoji 10 minuta. Maska se ispire, fenira se i kosa je savršeno ravna.

ako imas koju fotkicu kosice pliiiizzz :cerek: moze i na inbox

JackBlack
16.01.2011., 18:08
da,takav je bio tretman.

sorry za fotku, ne mogu danima vec nac kabel za prebacivanje fotki...

darkilla
16.01.2011., 18:10
da,takav je bio tretman.

sorry za fotku, ne mogu danima vec nac kabel za prebacivanje fotki...

hvala!

moram jedino priznat da su me uzasno zastrasile ove price o ispadanju kose :eek: ima ih na tone na netu! iovako imam tanku kosu, nije bas bujna i gusta...totalna panika :o mislim da cu morat odustat od tretmana

Mushmula
17.01.2011., 09:42

Ahaaaa!! Ja sam isto shvatila da ti u Studiu ljepote nisu isprali sredstvo, nego si ga držala tri dana... Ovo je onda zakon!! Pogotovo za 600 kn+gratis šišanje vrućim škarama!! :top:

Ajde pls javljaj stanje kose. Moja je sa jučerašnjim pranjem postala totalno kovrčava. Više je ne češljam, opet je sve po starom. Jedino je još malo mekša nego prije brazilskog...

darkilla, meni kosa ne ispada ništa više nego inače...

Hannuma
17.01.2011., 15:52
Ahaaaa!! Ja sam isto shvatila da ti u Studiu ljepote nisu isprali sredstvo, nego si ga držala tri dana... Ovo je onda zakon!! Pogotovo za 600 kn+gratis šišanje vrućim škarama!! :top:

Ajde pls javljaj stanje kose. Moja je sa jučerašnjim pranjem postala totalno kovrčava. Više je ne češljam, opet je sve po starom. Jedino je još malo mekša nego prije brazilskog...

Ej cure, čitam vas već danima i tako ste me bile razveselile, kad li sad vidim ovaj post od Mushmule....satrah me ženo!!! :( Pa bemu sunce kako to da ti je sve po starom, koliko je vremena prošlo? I šta kažu jeli bolje nakon više tretmana? :ne zna:

Mushmula
17.01.2011., 16:37
Prošlo je mjesec dana. Točnije, brazilsko sam radila 14.12. Da, rekli su da je sa svakim učinkom sve bolje, no rekli su i da garantiraju učinak minimalno 3 mjeseca, tako da...

JackBlack
17.01.2011., 19:04
Prošlo je mjesec dana. Točnije, brazilsko sam radila 14.12. Da, rekli su da je sa svakim učinkom sve bolje, no rekli su i da garantiraju učinak minimalno 3 mjeseca, tako da...

daj,pa zasto ne odes tamo i pitas ih koji qurac ti je to na glavi nakon niti mjesec dana.. nisu to mali novci za bacit. nemas sta izgubit, mozda ti ponove tretman besplatno. ako su normalni, hoće. jer da traje mjesec dana, nitko ne bi davao takvu lovu za to..

mada ja isto imam filing da neće ni meni puno duže trajat.. :(

mozda griješim, ali.. javim..

a na srpskom forumu javljaju se cure kojim a traje i po 5 mjeseci..:(:(

darkilla
17.01.2011., 19:32

vjerujem...ali citala sam dosta tih postova vezano za ispadanje i sve se zale da im oko 5 mj nakon tretmana pocne previse kose ispadati...ne odmah :ne zna: :o:o

Tinach
18.01.2011., 08:53
Sad ste me prepale :(

Mushmula
18.01.2011., 10:02
vjerujem...ali citala sam dosta tih postova vezano za ispadanje i sve se zale da im oko 5 mj nakon tretmana pocne previse kose ispadati...ne odmah :ne zna: :o:o

:horor::horor::horor:

darkilla
18.01.2011., 10:51
:horor::horor::horor:

probaj malo progooglat :confused: :ne zna:

kada dojdem doma postat cu i ja neke linkove

Mushmula
18.01.2011., 11:06
Nisam sigurna da želim. Otpast će mi kosa od stresa :D

sanja.d
18.01.2011., 17:12
http://img842.imageshack.us/img842/7300/brazilskofen.jpg (http://img842.imageshack.us/i/brazilskofen.jpg/)

Evo moje fotke poslje brazilskog feniranja,meni je kosa i dalje super,prošlo je oko 20 dana,ne razumijem kako kosa može ispadati ako se keratin ne nanosi na tjeme,već par centimetara niže,ako će ti ispadati kosa,onda će ti već par tjedana nakon tretmana,a ne nakon 5 mjeseci...

KikaAa
18.01.2011., 17:29
http://img842.imageshack.us/img842/7300/brazilskofen.jpg (http://img842.imageshack.us/i/brazilskofen.jpg/)

Evo moje fotke poslje brazilskog feniranja,meni je kosa i dalje super,prošlo je oko 20 dana,ne razumijem kako kosa može ispadati ako se keratin ne nanosi na tjeme,već par centimetara niže,ako će ti ispadati kosa,onda će ti već par tjedana nakon tretmana,a ne nakon 5 mjeseci...

Super ti je!
Gdje si radila?Koji šampon i regenerator koristiš?

sanja.d
18.01.2011., 21:48
Radila sam u studio ljepote na jarunu,a šampon i balzam koristim iz avona damage repair ,sadrže u sebi također keratin i nježni su za kosu,za sada sam zadovoljna,kosa mi izgleda zdravije,mekana i sjajna...

darkilla
19.01.2011., 01:06

nazalost nemam vremna potraziti sada linove ali cotala sam objasnjnje i brdo postova ocajnih zena :ne zna: rado bi se upustila u avanturu s brazilskim ali imam premalo kose za taj eksperiment :eek:

sanja.d
19.01.2011., 17:49
darkilla gdje su linkovi..?:kava:

Lutka29
19.01.2011., 23:21
zna li itko postoji li u Splitu salon koji radi ovaj tretman?? i može li se kovrčati kosa peglom nakon njega??? :)

darkilla
20.01.2011., 00:37
darkilla gdje su linkovi..?:kava:

google is your friend ;) nemam vremna nažalost baviti se sada time :)

darkilla
22.01.2011., 00:11
evo ulovila sam napokonmalo vremena...nasla sam po par foruma...evo nekih od:

Bobbie Reply:
September 10th, 2010 at 1:09 pm
Kristin,
I am experiencing a lot of hair loss as well. My hair is falling out at the root and I’ve had 2 blowouts done. My hair is noticebly thinner. I called a rep at Brazilian Blowout and they said it was my unhealthy hair falling out and it will be replaced by healthy hair. I’m not sure if I’m buying that explaination. She did also tell me that I was not going to go bald…geezz, what a relief.

Joy Reply:
September 15th, 2010 at 12:10 pm
Kristin – I have the same issue. I love the look but have noticed quite a bit of shedding. I can’t determine whether it is because the hair just doesn’t break off as much so when it comes out it just comes from the root, but when I comb my hair I get multiple strands that come out directly from the root. I started using products and taking vitamins to counteract this just in case I am experiencing true hair loss, but I am quite skeptical that I will do this anytime in the near future for fear of greater hair loss.

Christina Reply:
September 28th, 2010 at 9:31 am
Kristin, Joy and Bobbie,
I had the treatment done about a month ago and I am definitely experiencing hair loss as well. Obviously I am alarmed by the loss because who knows when it will stop. At first, I noticed a great amount of dandruff, which is unusual for me. I guessed that maybe this was a reaction to the treatment and I was trying not to wash my hair quite as much because I wanted the results of the treatment to last. Then about two weeks later, I started to noticed more hair loss than usual. I realize that a certain amount of hair loss is normal, so I wasn’t too worried at the start. However, since the hair loss started to clog my shower drain and the shedding was much more apparent in my comb, I started to wonder. After examining the hair that was falling out, it clearly the hair was falling out by to root. Yikes!!!!! I will not get this treatment again!! It’s such a shame because I absolutely loved the results, but it’s not worth it.

Yes, it can cause hair loss. My hair is falling out from the root, that is I can see the root part of the hair when it falls out. I had two brazilian keratin treatments, both this year. I did not notice the hair loss until September, which was five months after the second treatment. If I even touch off my hair with my hand, I will have about 8 or 10 hair falling out. Not good. Lots of hair loss after washing and combing too. Your hair looks great at first when you get this treatment done, but I definitely do not recommend it for fine hair, like mine.

Špranja
24.01.2011., 01:28
.
.
.
4.Ne smete da koristite blanš za kosu nakon tretmana (zato ako niste prirodna plavuša dobro razmislite šta da radite)
.

Što je s ovim: to znači da nema više pramenova, farbanja...? Jesu li vam to rekli u salonu? (Pročitala sve postove, nigdje nitko ništa o tome ne govori... :ne zna:)

Sonja055
24.01.2011., 01:45
ja sam prosli tjedan radila brazilsko feniranje i zadovoljna sam ,kad je operem samo je osusim..nije mi bas ravna kao da je ispeglana ali nije ni napuhana pa je ne peglam....a ovo sa formaldehidom sam vec cula od frendice iz New Yorka koja mi je rekla da ne radim to u salonu dok mi ne pokazu certifikat da u tom proizvodu nema vise od 0.3 % formaldehida jer sve vise od toga je otrovno i da su vani vec zabranili dosta proizvoda za brazilsko...nakon toga mi je moj frizer ponudio u salonu brazilsko i pokazao certifikat i detaljnije sve objasnio...koristim sada sampon i regenerator od iste te firme jer ne mogu vise kerastase kao prije al dobro.....
P.S zasto kazete da to smrdi :S Ja sam se bas nacudila koliko je mirisalo, onak cvjetno ,fino ...no dobro..mozda ti sa vise formaldehida smrde...

Sonja055
24.01.2011., 01:49
Što je s ovim: to znači da nema više pramenova, farbanja...? Jesu li vam to rekli u salonu? (Pročitala sve postove, nigdje nitko ništa o tome ne govori... :ne zna:)

nije istina ,ja idem na pramenove za dva tjedna...jer treba proci 20 dana od tretmana ,ne prije da keratin ne bi iscurio kao ...tako mi je receno...

Bolje im je da keratina ostane jos u kosi nakon pramenova jer cu ih zadaviti :kava:

Špranja
24.01.2011., 02:38
nije istina ,ja idem na pramenove za dva tjedna...jer treba proci 20 dana od tretmana ,ne prije da keratin ne bi iscurio kao ...tako mi je receno...
Malo sam guglala... ispada da ipak jest istina (link mi se čini pouzdanim, jer je čitav posvećen brazilskom f.: http://www.straightenmyhair.com/FAQ.php

Q: Can I color my hair after the treatment?
A: Wait 2 weeks after Keratin treatment to apply any color. For hair with treatment in- use ammonia-free color.
Q: Can I apply bleach to my hair after the Keratin treatment?
A: No, do not apply bleach to Keratin treated hair. Bleach may be applied on re-growth only. All highlights are to be completed before Keratin treatment is applied.
Kako piše, izbjeljivač može samo na izrast, ali ne i na tretiranu kosu (na nju može samo boja bez amonijaka!). Sva posvjetljivanja kose treba napraviti prije tretmana! (I onda poslije toga farbati samo izrast!)

Dakle: sve kaj se misli raditi s bojom (klasičom, s amonijakom) treba raditi prije tretmana, a onda naknadno samo farbati izrast. Nema novih (cijelih) pramenova, nema eventualne promjene boje, nema čak ni "osvježavanja" boje na tretiranoj kosi...

To može biti i sasvim OK, ako se netko odluči samo za jedan tretman (3 mjeseca ili manje...), ali ako se na taj način misli više puta za redom (ili čak stalno!) održavati kosa, bojenje klasičnom bojom i pramenovi postaju "mission impossible".:ne zna:

JackBlack
24.01.2011., 10:10
prošla su 23 dana od mom brazilskog, kosa mi je još uvijek super, samo je posušim s fenom i češljam se pri tome, i to je to.. glatka i ravna.. nema naznake za vraćanje na staro. ima lijep volumen, vise se ne masti toliko..

a za ovo ispadanje kose, ne znam sto bi mislila.. nije bitno što piše, već tko piše.. neki ljudi su skloni pretjerivanju i paničarenju, nekima možda bi kosa u tom periodu ispadala pojačano i bez brazilskog, tako je meni nekad znala, u jesen recimo..

ako se ne ćelavi od blajhanja, farbanja i slično, nije mi jasno kako bi se tretmanom koji se prodaje pod ozdravljenjem kose, mogla tako gubit kosa, a da netko to već nije znanstveno proučio i zabranio.:ne zna:

BiljanaD
24.01.2011., 16:12
po ovim postovima meni se čini da nakon drugog tretmana tek počinje opadat kosa,što znači da možda treba uzet i u obzir koliko je dugi razmak bio između ta dva tretmana...možda cure nisu bile zadovoljne od prve,pa su ponovile tretman nakon mjesec dana..što po meni je premalo vremena..

meni je prije tretmana jako puno padala kosa, sad više ne...htjela sam staviti slike prije tretmana i poslije al ne znam kako :ne zna::(

BiljanaD
24.01.2011., 20:40
http://img254.imageshack.us/i/p1200041.jpg/

ovo je moja kosa nakon tretmana i prva dva pranja! ako nekog zanima...
a izgledala je ovako nekako,možda mrvicu i gore...plava i sa užasnim minivalom :(

http://img402.imageshack.us/i/brazilskofeniranje03.jpg/

darkilla
24.01.2011., 20:53

a izgledala je ovako nekako,možda mrvicu i gore...plava i sa užasnim minivalom :(

gdje si radila brazilsko? jesi se farbala prije ili nakon tretmana? super izgleda :top:

Sonja055
25.01.2011., 01:18
Malo sam guglala... ispada da ipak jest istina (link mi se čini pouzdanim, jer je čitav posvećen brazilskom f.: http://www.straightenmyhair.com/FAQ.php

Kako piše, izbjeljivač može samo na izrast, ali ne i na tretiranu kosu (na nju može samo boja bez amonijaka!). Sva posvjetljivanja kose treba napraviti prije tretmana! (I onda poslije toga farbati samo izrast!)

Dakle: sve kaj se misli raditi s bojom (klasičom, s amonijakom) treba raditi prije tretmana, a onda naknadno samo farbati izrast. Nema novih (cijelih) pramenova, nema eventualne promjene boje, nema čak ni "osvježavanja" boje na tretiranoj kosi...

To može biti i sasvim OK, ako se netko odluči samo za jedan tretman (3 mjeseca ili manje...), ali ako se na taj način misli više puta za redom (ili čak stalno!) održavati kosa, bojenje klasičnom bojom i pramenovi postaju "mission impossible".:ne zna:

Da to je ok jer ja uvijek radim pramice samo na izrast...evo ti link od firme s kojom su mi radili... http://la-brasiliana.com/index.php?option=com_content&view=article&id=13&Itemid=7 ...proizvodi sadrze 0.3 % formaldehida ,a to je vazno jako ...danas ima clanak u jutarnjem... znam da mi nisu radili kako vecina prica ovdje....nije me nista peklo niti smrdilo...:ne zna: kosa mi je super,sjajna i ravna....:s

Allexis
25.01.2011., 02:44
Kanada želi zabraniti brazilsko feniranje --> http://www.jutarnji.hr/brazilsko-feniranje---koliko-je-zapravo-opasno-za-zdravlje-/919906/

ajetam
25.01.2011., 09:28
baš sam i ja naletila na taj članak...htjela ga stavit :)

darkilla
25.01.2011., 09:37
pa opcenito se u svijetu pocela dizati strasna halabuka oko brazilskog...bolje pricekati jos neko vrijeme prije eksperimentiranja :zubo: to jedino mogu zakljucit iz svega ovoga ;)

Hannuma
25.01.2011., 11:31
Hm...teško je danas u ovom moru raznih interesa i medija procijeniti kome vjerovati.
Nije mi ni čudno što ima mnogo protivnika ovome. Zamislite samo kvartovske salone koji se ne bave ovakvim stvarima, niti će se ikada baviti bilo čime što su današnje moderne tehnologije u frizerstvu, tipa brazilsko feniranje, ekstenzije, klipse i ostal, već su orjentirani na feniranje, bojanje i ostalo. I navikli su da imaju klijentice i po 20 godina iste, koje svaki petak dolaze na peglanje.
I sad im neki tamo novokomponovani frizerski salon kaže njihovoj klijentici da im u jednom potezu može isfenirati kosu i da im to tako ostaje trajno jedno duže vrijeme.. Mislite da su oduševljeni brazilskim? :rofl:

pos
25.01.2011., 12:37

omg! krasno ti kosa izgleda sad

BiljanaD
25.01.2011., 15:48
gdje si radila brazilsko? jesi se farbala prije ili nakon tretmana? super izgleda :top:

hvala! :cerek:
radila sam ga u exclusive-u...a farbala sam se netom prije tretmana..
i ja sam dosta zadovoljna jer kakva mi je kosa bila, to je užas,žvakaća živa..ispadala mi je jako, a sada više ne jer vidim na četki dok se češljam... rekli su mi da bi trebala ponoviti tretman za nekih 2-3 mjeseca da bi mi kosa bila 100 % zdrava...i vrhove podrezati (što sam si sama napravila).. :)

BiljanaD
25.01.2011., 15:51
omg! krasno ti kosa izgleda sad

hvala! :)
ja zadovoljna tretmanom jako! i naravno perem kosu sa free sulfat šamponom..
pa nek oni pišu šta god hoće...opasno je nositi i kinesku robu pa ju svi nosimo a da ni ne znamo...jedino na čem ne piše made in china su valjda naši rodni listovi :))

sanja.d
25.01.2011., 16:41
Zanimljivo,jedne novine reklamiraju tretman:

http://www.vecernji.hr/zivot/na-ravn...-clanak-239102

Dok druge pišu loše o njimu :

http://www.jutarnji.hr/brazilsko-fen...avlje-/919906/

Istina je negdje na sredini,kao i uvijek....

ja sam isto zadovoljna s kosom nakon tretmana,nitko ne piše o lošoj hrani(aditivi) i drugim stvarima koje jedemo,a ne stavljamo na kosu...

andyca
25.01.2011., 20:50
Kaj sam ja sad nabrijana na to brazilsko :cerek::cerek:
i kaj bi se dogodilo da se koriste šamponi sa tim nečim?
Taman se opskrbila svime...

Špranja
26.01.2011., 00:56
Hm...teško je danas u ovom moru raznih interesa i medija procijeniti kome vjerovati.

Istina.

S time da sam ja sklonija vjerovati istraživačima i znanstvenicima u Kanadi (http://www.jutarnji.hr/brazilsko-feniranje---koliko-je-zapravo-opasno-za-zdravlje-/919906/), nego proizvođaču koji kaže kako su ta istraživanja i dokazi "bullshit" jer "tko zna što saloni još miješaju u njihove proizvode... pa su rezultati istraživanja takvi!"
Prilično neuvjerljiva obrana! (Što bi to, i zašto, saloni miješali u originalni proizvod, i to još kod tako osjetljivog tretmana u kojem svaki korak, pa i korištenje preparata, treba biti izveden izuzetno pažljivo i po svim "pravilima"? :rolleyes:)

Jednako sam tako skeptična prema forumašicama koje su se - gle slučajnosti - tek registrirale, da bi nam obznanile svoje neizmjerno oduševljenje brazilskim feniranjem! A onda ih o tome ispituju (u kojem salonu?...) i oduševljeno komentiraju njihove fotke (Preeeekrasno! Trčim i ja to napravit, obavezno!) forumašice s 5-10-20 postova! (A puna ih je tema!) Opet slučajnost? :mig:

Ja ću ipak pričekat eventualna iskustva starih, poznatih forumašica, ili frendica koje su hrabrije i nestrpljivije od mene... Ja pokusni kunić neću biti! (Ipak to nije make-up koji skineš vatom ak fulaš... :kava:)

darkilla
26.01.2011., 08:31
Istina.

S time da sam ja sklonija vjerovati istraživačima i znanstvenicima u Kanadi (http://www.jutarnji.hr/brazilsko-feniranje---koliko-je-zapravo-opasno-za-zdravlje-/919906/), nego proizvođaču koji kaže kako su ta istraživanja i dokazi "bullshit" jer "tko zna što saloni još miješaju u njihove proizvode... pa su rezultati istraživanja takvi!"
Prilično neuvjerljiva obrana! (Što bi to, i zašto, saloni miješali u originalni proizvod, i to još kod tako osjetljivog tretmana u kojem svaki korak, pa i korištenje preparata, treba biti izveden izuzetno pažljivo i po svim "pravilima"? :rolleyes:)

Jednako sam tako skeptična prema forumašicama koje su se - gle slučajnosti - tek registrirale, da bi nam obznanile svoje neizmjerno oduševljenje brazilskim feniranjem! A onda ih o tome ispituju (u kojem salonu?...) i oduševljeno komentiraju njihove fotke (Preeeekrasno! Trčim i ja to napravit, obavezno!) forumašice s 5-10-20 postova! (A puna ih je tema!) Opet slučajnost? :mig:

Ja ću ipak pričekat eventualna iskustva starih, poznatih forumašica, ili frendica koje su hrabrije i nestrpljivije od mene... Ja pokusni kunić neću biti! (Ipak to nije make-up koji skineš vatom ak fulaš... :kava:)

sve potpisujem :top:

Tinach
26.01.2011., 08:36
S obzirom da bi u 4. mjesecu trebala ići na pramenove, neću ići na BF prije, a do onda stignem razmisliti. Pitala sam frizerku za formaldehide. veli ona- vele da neeemaaa. Onak, je, uvjerila si me :zubo:

JackBlack
26.01.2011., 22:03
Istina.

a mislim ono, jednom se mora logirat, i s nekom temom se mora počet.. znači po tvome, netko tko ima manje od 100 postova nije vjerodostojan i laže ili se nužno bavi prikrivenim oglašavanjem? gluposti pišeš.
čitam forum već godinama, i dlučila sam se logirat u vezi brazilskog jer znam kako sam ja znatiželjna u vezi toga bila, a jako je malo inormacija bila na istu temu, stoga kada sam ja bila pokusni kunić, odlučila sam svoje iskustvo podijelit s drugima, jer bi meni bilo drago da sam ja imala više za čitat o tome prije nego li sam to napravila.
i šta, da pišem debilne postove dok ih ne nakucam 2000 pa ću onda bit vjerodostojna?

da sam imala negativno iskustvo, i napisala ga, nitko ne bi imao nikakve sumnje prema meni. mislim stvarno..:flop:
ti preskoči postove od "nas" i čitaj samo 100+, a koliko vidim u pravilniku foruma, ne postoji veći stupanj legitimnosti raspravljanja sukladno većem broju postova.
Pozdrav:kava:

darkilla
26.01.2011., 22:07
a mislim ono, jednom se mora logirat, i s nekom temom se mora počet.. znači po tvome, netko tko ima manje od 100 postova nije vjerodostojan i laže ili se nužno bavi prikrivenim oglašavanjem? gluposti pišeš.
čitam forum već godinama, i dlučila sam se logirat u vezi brazilskog jer znam kako sam ja znatiželjna u vezi toga bila, a jako je malo inormacija bila na istu temu, stoga kada sam ja bila pokusni kunić, odlučila sam svoje iskustvo podijelit s drugima, jer bi meni bilo drago da sam ja imala više za čitat o tome prije nego li sam to napravila.
i šta, da pišem debilne postove dok ih ne nakucam 2000 pa ću onda bit vjerodostojna?

da sam imala negativno iskustvo, i napisala ga, nitko ne bi imao nikakve sumnje prema meni. mislim stvarno..:flop:
ti preskoči postove od "nas" i čitaj samo 100+, a koliko vidim u pravilniku foruma, ne postoji veći stupanj legitimnosti raspravljanja sukladno većem broju postova.
Pozdrav:kava:

nemoj se osjecati prozvanom :) ti si mushmula ste jedine koje ste dale malo vise konkretnih informacija ;) ja vam vjerujem...ali da se sjatilo an ovu temu 20 ljudi s 20 posta to da :ne zna: sto ne mora znaciti nista...a mozda i nesto znaci...ko ce ga znati :ziba: kao da mi prije nije vec bilo dovoljno tesko odlucit se da li napravit to brazilsko ili ne :D haha

JackBlack
27.01.2011., 09:50
nego, zanima me u kakvom je stanju Mushmuli bila kosa nakon 25 dana, koliko sam shvatila, nakon mj dana joj se vratila na staro.? znaci, nakon nekoliko pranja već? meni je danas 25 dan od tretmana, perem kosu svakih 4 dana cca, i z sad nema naznaka vraćanja na staro, ali sam stalno u grču da hoće. :rolleyes:

Mushmula
27.01.2011., 10:08
nego, zanima me u kakvom je stanju Mushmuli bila kosa nakon 25 dana, koliko sam shvatila, nakon mj dana joj se vratila na staro.? znaci, nakon nekoliko pranja već? meni je danas 25 dan od tretmana, perem kosu svakih 4 dana cca, i z sad nema naznaka vraćanja na staro, ali sam stalno u grču da hoće. :rolleyes:

Ma ne brini, izgleda da su tebi napravili brazilsko kako treba. Meni je u tvojoj fazi kosa već bila koma. Ja i dalje vjerujem u brazilsko i sigurno ću ga u nekom trenutku ponoviti, ali ne u Exclusiveu.

Inače, moja kosa se sad nakon mjesec i pol potpuno vratila na staro i ne primjećujem nikakve posljedice - ne otpada, nije uništena, ne petlja se ništa više nego inače. Identična je kao prije tretmana.

pikastar
28.01.2011., 21:23
A cijena? :kokice:

JackBlack
02.02.2011., 10:37
studio ljepote poskupio brazilsko, sad je 700 za dugu kosu..:(

marieta2005
02.02.2011., 14:03
netko je pitao ima li u Splitu, baš sam nekidan bila u salonu u Splitu, Split 3 u Kaleti. Oni rade brazilsko feniranje ali se ne zove tako ali je ubiti ista stvar - pinjenje dlake keratinom, kažu da nemaju formalin, garantiraju 2 mjeseca. Kažu da nakon dva mjeseca ako ponoviš duže traje tako da nakon što 2 - 3puta napraviš tretman može ti trajati i 9 mjeseci jer kosa ima više keratina.
Cijena je skuplja od brazilskog feniranja, kreće se oko 35 kn po gramu što bi bilo za poludugu kosu cca 1000-1200 kn. šamponi za održavanje kođtaju oko 400-500 kn.

Pa tko voli.... ja svakako volim, biti ću pokusni kunić jer mogu ili to ili ošišati kosu, ova druga opcija mi se nimalo ne sviđa

Uvijek ima onih za i protiv i o tome se može beskrajno raspravljati kao i o tome da li trudnice smiju bojati kosu, koliko je bojanje štetno i sl.

Ja sam od onih što moram provati bez obzira na argumente protiv.

Mushmula
03.02.2011., 10:42
...kažu da nemaju formalin, garantiraju 2 mjeseca.

Sporni sastojak nije formalin, nego formaldehid... I naravno da kažu da ga nema. :rolleyes: Pročitaj malo bolje ovu temu pa ćeš vidjeti da ga svako brazilsko ima.

...za poludugu kosu cca 1000-1200 kn. šamponi za održavanje kođtaju oko 400-500 kn.

Đizs koja pljačka! :eek: Brazilsko ne bi smjelo trajati kraće od 3 mjeseca, a poželjno bi bilo da traje do 6 mjeseci. I u zagrebačkim salonima košta 700-1000 kn za dugu kosu, pa ne vidim zašto bi u Splitu trebalo biti drugačije. O šamponima za 400-500 kn da ne pričam :lol::lol::lol:

sartep
06.02.2011., 18:18
Bok...mene zanima gdje je u Zg najbolje napraviti BF...

ninica
08.02.2011., 09:31
Ma ne brini, izgleda da su tebi napravili brazilsko kako treba. Meni je u tvojoj fazi kosa već bila koma. Ja i dalje vjerujem u brazilsko i sigurno ću ga u nekom trenutku ponoviti, ali ne u Exclusiveu.

Inače, moja kosa se sad nakon mjesec i pol potpuno vratila na staro i ne primjećujem nikakve posljedice - ne otpada, nije uništena, ne petlja se ništa više nego inače. Identična je kao prije tretmana.

Sad ne razumijem ovaj dio -Identična je kao prije tretmana- .. jel nije cjela poanta da taj tretman cini kosu ljepsom itd..??
recimo, moja je jako jako jako suha kosa.. i nakon sto mi prodje to brazilsko meni ce kosa ponovno bit tako suha kak je i bila?
Ja bi ga najradje napravila samo da mi kosa napokon izgleda zdravo i sjajno, ali ne samo za vriijeme trajanje tretmana nego i nakon..

I jackblack, jel mozes molim te stavit sliku kako ti kosa sad izgleda nakom mjesec i nes i kak ti je prije izgledala.. pliz? ja se nebrinem kakva ce mi bit orva 2 tjedna, nego nakon.. zanima me jel to ono sto si ja zamisljam u glavi..

Hvala :D

Mushmula
08.02.2011., 12:54
Sad ne razumijem ovaj dio -Identična je kao prije tretmana- .. jel nije cjela poanta da taj tretman cini kosu ljepsom itd..??
recimo, moja je jako jako jako suha kosa.. i nakon sto mi prodje to brazilsko meni ce kosa ponovno bit tako suha kak je i bila?
Ja bi ga najradje napravila samo da mi kosa napokon izgleda zdravo i sjajno, ali ne samo za vriijeme trajanje tretmana nego i nakon..

Kad nađeš tretman od kojeg će ti kosa zauvijek izgledati zdravo i sjajno, molim te da nas obavijestiš :kava:

ninica
09.02.2011., 08:22
Kad nađeš tretman od kojeg će ti kosa zauvijek izgledati zdravo i sjajno, molim te da nas obavijestiš :kava:

joj, kolko vidim ja niti u jednom dijelu svog teksta nisam rekla zauvijek..

Prica se da je brazilsko super za suhu kosu, kako moze bit super, kad ti je kosa "zdrava" samo za vrijeme trajanja tretmana..
Ako nesto dubinski pomaze, onda pomaze opcenito, a ne na par mjeseci.. wtf.. :eek:

Mushmula
09.02.2011., 11:34
Pomaže toliko dugo dok ti se keratin ne ispere iz kose, što je par mjeseci...

Athena1
10.02.2011., 08:37
Brazilsko feniranje je još jedna novotarija u svijetu frizera. Trajat će dugo koliko i ekstenzije koje su bile hit prije par godina. Prirodna kosa je najbolja!
:kava:

ashwaria :)
11.02.2011., 01:52
i ja sam se samo registrovala kako bih vam dala par iunformacija, mozda pomognem nekome :))

i ja imam kovrdžavu kosu, kao što bi rekli grivu :rofl:
prije jedno 3 godine (tada nije bilo brazilskog ni u planu) otišla sam u frizerski da ispravim kosu sa preparatima koji se nanosi na pramenovee i drzi se par minuta i poslije mozes da peres kosu kako hoces, ustvari da je tretiras kako ti želis, kosa koja je rasla kovrdžala se i ja sam cim mi izraste trčala da ponovim taj tretman jer sam bilaa zadovoljnaa i radila sam ga sve do prosle godine. i prestala sam. ja nisam bila svijesna koliko to šteti mojoj kosi, ja sam vidjela da je kosa ravnaa i to me je totalnoo oslijepilo :ne zna: ... kosa mi je uvijek bila iste dužine, nije se pomjerala, užaas, poraste nova ja za toliko moram da ošišsam ove stare, kovrdžava kosa je u većini slučajeva jako suva, ovo jos vise isušuje kosu, pa zamislite sta je too, koja je to smrt za kosu, totalno je ubilo .:(

nisam bila svijesna koliko sam uništila kosu preparatom za ispravljanje koji spominje curka koja ne želi odustati od ispravljanja i opet kada je ispravis ti moras da je isfeniras da ne bude kao slama kada je samo osušiš jer je kosa i dalje suva i kada je osusis bez feniranja ona ko slamaa, i ravna kao daska, nema ni oblik . moje vam je savijet da ne trosite vrijeme, novac i trud, da ne živite u sviijetu iluzija, sve su to hemije kojee mnogo oštećuju .... i posle ti treba dosta vremena da to sve izraste i da se vrati tvoja kosa, da povrati onaj svoj sjaj .

ja sada ne želim ni da je feniram :)) odmaram ... :top: ... jednostavno je počešljam stavim gela na malo veće pramenove i vikleree ... koje motam u koso i dobijem ne kovrdžavu nego valovitu kosu ... izgleda bas super i imaš frizuru do sledećeg pranja ... valjda sam pomogla mnogima :)):mig:

Tinach
11.02.2011., 18:39
Ja sam se narucila za cetvrtak za BF. Kod moje frizerke je 700 kn za dugu kosu. Jedva cekam

meri.mark
13.02.2011., 12:13

ufff :( imam kupon za brazilsko u Exclusiveu...
al sta sad, nema mi druge nego nadat se da ce mi ravna kosa potrajati malo duze od mjesec i pol :)

Mushmula
15.02.2011., 10:54
meri.mark ajde molim te javljaj svoje dojmove. Baš me zanima je li problem u njima ili mojoj kosi... Da ne ponavljam brazilsko ako ispadne da mi nije trajalo zbog moje kose...

Hannuma
15.02.2011., 15:57
Evo me ekipa sa ne baš nekim dojmovima nažalost...
Ja sam napravila prošli tjeda bf i to u salonu koji se hvali da je jedini certificirani za to.
Način je onaj stariji, znači držiš 3 dana to i onda opereš. Navoodno kod tih načina ima manje formaldehida i zato moraš držati, dok kod novog načina gdje ti odma peru, ima više formaldehida, tretman je agresivniji i zato se odma ispire.
Kako god da bilo, nemogu ja reći da meni kosa nije punija i sjajnija, pogotovo na gornjem dijelu kose...i da je ravnije je...moja je kosa bila u takvom stanju da više ni isfenirana nije izgledala dobro, od pustog blajha...
e sad, ja nemogu reći da sad nije mekša i pod rukom bolja, ali da je to ono što su oni obećali, NIJE!!!
dakle, kosa mi je i dalje valovita na mjestima gdje je bila, a za vrhove i nisu mnogo napravili i dalje izgledaju ofucano.
Ostatak kose je fini, ali ponavljam nije to ono što je obećano.
Moj savjet bi svakako bio, bježite od salona koji to rade na stari način, ako idete idite na ovaj novi, gdje se to odmah pere. To je očito agresivnije, ali zato i učinkovitije.
Ja ću ponoviti kroz mjesec dana, pa vam javim, kakav je taj drugi način.
Nadam se da sam nekome pomogla, uštedila novce! :mig:

mdollarbaby
16.02.2011., 00:05
Zanima me zna li netko gdje se sve u Osijeku može napraviti brazilsko feniranje i kakva su iskustva, ukoliko ih ima..?

meri.mark
17.02.2011., 11:07
meri.mark ajde molim te javljaj svoje dojmove. Baš me zanima je li problem u njima ili mojoj kosi... Da ne ponavljam brazilsko ako ispadne da mi nije trajalo zbog moje kose...

nema problema, javim :)
kroz mjesec dana ću to obaviti.

Tinach
17.02.2011., 19:36
evo mene s tretmana.
coco choco ili tak nekak.
prvo mi je oprala kosu i posušila, onda raščešljala (češljanje kose bez regeneratora- koma), pa nanijela tu tekućinu, i to iščešljala jako temeljito (malo me gušilo na početku, ali se navikneš, ona je masku nosila), onda sam pola sata tak sjedila i onda je išlo feniranje na četku (isto neugodno zbog rukavica i jer je na početku malo sljepljeno) i na kraju peglanje.
kosa je trenutno predivno mekana i nekak puna, vidjet ćemo kak bude u nedjelju nakon pranja. miriši po čokoladi, ali jedva čekam da se riješim tog mirisa.
rekla mi je btw da mogu računati da će mi trebati 3 tretmana da mi se kosa skroz oporavi (pegla, blajh, farbanje), ali da je sad nekih 70% posto bolje.
javim u nedjelju kak je

marylin
17.02.2011., 22:53
Brazilsko feniranje je još jedna novotarija u svijetu frizera. Trajat će dugo koliko i ekstenzije koje su bile hit prije par godina. Prirodna kosa je najbolja!
:kava:

moje vam je savijet da ne trosite vrijeme, novac i trud, da ne živite u sviijetu iluzija, sve su to hemije kojee mnogo oštećuju .... i posle ti treba dosta vremena da to sve izraste i da se vrati tvoja kosa, da povrati onaj svoj sjaj .

:amen:

znam, možda je malo bezobrazno što se miješam, pogotovo jer ja nit ne bih željela ravnat kosu, pa ono..it's not my place, ali mislim da žene dobro govore..

Osim toga, kako to izgleda za 3-6 mjeseci? Onaj donji dio kose ti je ravan, ali onaj koji je izrastao min 3-6 cm je kovrčav?? A kad ideš na more, gdje se kosa jače kovrča..pa na šta taj gornji dio kose, u usporedbi s donjim ravnim, sliči?!

Tinach
18.02.2011., 07:29
:amen:

znam, možda je malo bezobrazno što se miješam, pogotovo jer ja nit ne bih željela ravnat kosu, pa ono..it's not my place, ali mislim da žene dobro govore..

Osim toga, kako to izgleda za 3-6 mjeseci? Onaj donji dio kose ti je ravan, ali onaj koji je izrastao min 3-6 cm je kovrčav?? A kad ideš na more, gdje se kosa jače kovrča..pa na šta taj gornji dio kose, u usporedbi s donjim ravnim, sliči?!

BF nije trajno ravnanje ili bilo kakva trajna da ima izrast. pročitaj cijeli topic pa se onda javi

marylin
18.02.2011., 22:46
pročitala sam cijeli topic i svejedno ne kužim što s korijenom...a i da bude ravan kao ostatak, još uvijek mislim da je to glupost.

ashwaria :)
19.02.2011., 00:12
Bude to da raste tvoja kovrdžava, i sve tako stoji i raste dok ti ne ponoviš tretman ... Svejedno što god da je brazilsko to je još veće bacanje para, jer se keratin ispira i vremenom se cijela kosa vraća u prvobitno stanje ...
a kod ovog tretmana je stalno ispravljena i suši see i užaaasssss.....
Ne zna se šta je goore :rofl:

a na moru katastrofa, isto kao da i nisi uradio tretman, ona se i dalje uvijaa i izgleda još gore, jer od tretmana ne može lijepo ni da se uvije a ni da se ispravi bez fena i četke i to onda izgleda UŽASNO, oštećeno i nezdravo !! :eek:

Tinach
19.02.2011., 08:25
pročitala sam cijeli topic i svejedno ne kužim što s korijenom...a i da bude ravan kao ostatak, još uvijek mislim da je to glupost.

Kosa nije ravna jer se ravna, kosa se ravna jer je teza. Znaci pod uvjetom da netko uspije 100% rekuperirati kosu, i kad raste ce biti ravna jer je otezana na vrhovima.
A tih 100% nece nitko postici jednim tretmanom, kaj god vam obecavali i garantirali

a1-extenzije
19.02.2011., 09:59
ima kod mene

a1-extenzije
19.02.2011., 10:06
naj bolje je staviti ravne extenzije,onda imate posla samo na gornjem djelu glave jel extenzije od scvoje tezine usmjere kosu prema dolje,ti brazilsko cudo je i stetno a kosa se sigurno ne oporaviNjel da je to keratin frizeri ne bi trebali nositi rukavice i maske tjekom postupka,tako da je opet u igri neka kemija...

Blondy-ri
21.02.2011., 13:17
Kosa nije ravna jer se ravna, kosa se ravna jer je teza. Znaci pod uvjetom da netko uspije 100% rekuperirati kosu, i kad raste ce biti ravna jer je otezana na vrhovima.
A tih 100% nece nitko postici jednim tretmanom, kaj god vam obecavali i garantirali

I, kako je kad si oprala kosu? :D

Tinach
21.02.2011., 13:55
I, kako je kad si oprala kosu? :D

Odlično :cerek:
Fascinantno mi je da sam oprala kosu i samo posušila a da ona nije dobila oblik metle. Definitivno je zdravija,glađa, punija,ali vrhovima treba još bar jedan tretman, ali to ionako znam jer su vrhovi koma s obzirom da tvrdoglavo puštam kosu i nisam vidla škare od prošlog ljeta. Sve u svemu, za sad :top:

lalac
21.02.2011., 21:03
[QUOTE=Mushmula;31514731]Sporni sastojak nije formalin, nego formaldehid...
formalin je 37 %tni formaldehid, vodena otopina formaldehida, for the record

Zmijica
21.02.2011., 21:39
Evo nešto, ako nije već bilo.
http://www.alexandar-cosmetics.com/sr/product/LABRASILIANA_Keratin_Treatment/1301/LABRASILIANA_Keratin_Treatment/0/Brasiliana_Keratin_Treatm_500ml/0/7095
Dolje di piše Uputstvo za upotrebu... se može skinuti .pdf

Well, da imam 700 kn viška i kosu koju ne želim šišati (okej, ovo drugo imam :rofl: ) isprobala bih ga, što ne.
Voljela bih vidjeti sastav, ali čisto sumnjam da ima gorih kemikalija nego u farbi za kosu.

blinky
22.02.2011., 08:09
dakle, kako sam na temelju vaših napisa skupila hrabrost i odlučila se i na ovaj korak - mislim da je fer da i ja napišem svoju "recenziju" :mig:
kako sam već zaista svašta napravila na svojoj kosi a trenutno sam u fazi "puštam kosu", odlučila sam napraviti i ovo čudo obzirom da joj je zaista bila potrebna pomoć...kako ste i same pisale - prije tretmana mi je kosa bila slamnate strukture, nedefinirana i svojeglava, a nemam je baš previše :D nakon tretmana, koji je zaista prošao super ( 2,5 sata, ništa me nije peklo za oči ili slično iako me frizerka upozorila da bi mogla osjetiti nadraživanje očiju, no apsolutno ništa takvo nisam osjetila ) kosa je dobila sjaj, ravnija je i definirana :) baš kako su neke od vas napisale - kao nekada, prije svih tortura koje sam joj priuštila tokom svih ovih godina ;)
tretman sam napravila 15.2. i u međuvremenu oprala kosu 2 puta
iskreno, bilo me malo strah hoće li i nakon pranja biti kakva je bila nakon izlaska iz salona...no svaki strah je zaista bio neopravdan jer mi je kosa mraak
nakon pranja kosu osušim tako da ju "prebacim", hm, kako to objasniti, spustim glavu i češljam je rotirajućom četkom-fenom i to je sve - nikakvih dodatnih ravnanja, mukotrpnog feniranja i ostalih faza mučenja, ništa curke, samo to napravim i ona je ravna, sjajna, za 5-10 minuta ovisno koliko je mokra

evo, to je moje osobno iskustvo - da, frizerka me odmah na početku upozorila da će mi kosa izgubiti na volumenu i to je istina, to je i jedina stvar na koju se još privikavam :) kao što je i Tinach napisala, i moji vrhovi nisu potpuno poslušni ali iz istog razloga, sada je puštam i ne želim ih rezati koliko bi trebalo dok još malo ne izraste :)

sada - koliko je nezdravo - o tome ne želim razglabati - svako bojanje, ravnanje, minival, pramenove, ekstenzije, sve to je moja kosa uspjela nekako izdržati pa vjerujem da će i ovo :) a znam da nisu ništa manje loši za nju :) no sada mi bar kosa izgleda lijepo i zdravo i ja sam zaista jako zadovoljna
Vjerujem da će svaka od nas imati svoj doživljaj ovog tretmana jer svaka kosa je drugačija i drugačije se ponaša, mojoj je ovo pomoglo :)

Mushmula
22.02.2011., 11:38
formalin je 37 %tni formaldehid, vodena otopina formaldehida, for the record

Upravo tako, formaldehid nije isto što i formalin :rolleyes:

duma
26.02.2011., 11:57
helou!
i ja sam napravila brazilsko feniranje prije dva dana, oduševljena sam rezultatom;)
inače imam puunnnooo kose, neukrotivu i relativno dugu, a sad kad je ravna još mi je i duža;),glatka i mekana, pravo osvježenje nakon grive koju godinama pokušavam izravnat.
zanima me koji šampon i regenerator koristite s obzirom da nesmiju sadržavat sodium chloride i sulfate??
hvala:)

Tinach
26.02.2011., 17:45
helou!
i ja sam napravila brazilsko feniranje prije dva dana, oduševljena sam rezultatom;)
inače imam puunnnooo kose, neukrotivu i relativno dugu, a sad kad je ravna još mi je i duža;),glatka i mekana, pravo osvježenje nakon grive koju godinama pokušavam izravnat.
zanima me koji šampon i regenerator koristite s obzirom da nesmiju sadržavat sodium chloride i sulfate??
hvala:)

Ovaj (http://www.tigihaircare.com/consumer/en-Us/rockaholic/rockaholic-products.asp?product=livin_shamp&categoryID=) sampon i kerastase oleo relax masku. Ima i jeftinijih sampona u dm-u i bio&bio

Mushmula
26.02.2011., 19:17
Ovaj (http://www.tigihaircare.com/consumer/en-Us/rockaholic/rockaholic-products.asp?product=livin_shamp&categoryID=) sampon i kerastase oleo relax masku. Ima i jeftinijih sampona u dm-u i bio&bio

Da, taj šampon i ja koristim. Postoji i od BC Bonacure šampon bez sulfata. I on košta 80-ak kn kao i Tigi.

duma
27.02.2011., 11:04
hvala, hvala
ja sam si baš jučer kupila WELEDA šampon za bebe pa se nadam da će bit ok!
samo ne kužim,meni je frizerka rekla da je bitno da NE sadrži sodium chloride i sulfate a ovi iz dm-a alverde imaju sulfate...ovaj je jedini koji sam našla da nema ništa od toga! a regenerator nisam našla, s obzirom da nema za bebe:)
vi ne koristite regeneratore? ako da, koji?
tnx

duma
27.02.2011., 11:52
curke,a taj rockaholic sulfate-free nema u sebi sodium chloride?

goddess22
28.02.2011., 13:52
http://www.net.hr/ljepota/page/2011/02/28/0482006.html
:(
mrzim kad ovako nesto izade jer me full obeshrabri :/
mislim i ovako sam htjela pricekati neko vrijeme dok se jos tehnika malo unaprijedi i usavrsi ali ubiju me u pojam ovakvi naslovi

Ruby 07
28.02.2011., 17:10
http://www.net.hr/ljepota/page/2011/02/28/0482006.html
:(
mrzim kad ovako nesto izade jer me full obeshrabri :/
mislim i ovako sam htjela pricekati neko vrijeme dok se jos tehnika malo unaprijedi i usavrsi ali ubiju me u pojam ovakvi naslovi

znam kak ti je. ja sam bila totalno nabrijana na to feniranje i onda mi se pojavi ovakav članak:
http://www.tportal.hr/lifestyle/ljepota/114139/Kemijsko-ravnanje-kose-moze-uzrokovati-rak.html
:eek:

JackBlack
01.03.2011., 11:12
nije bitno ŠTO piše, već TKO piše. Portali na kojima su objavljeni članci,ne da nisu ozbiljni i vjerodostojni, nego ono što pročitam na net.hr-u uvijek svrstavam u kategoriju viceva. nedavno su imali članak i da je vježbanje u teretani opasno po zdravlje, i bolje ne vježbat, a argumenti su im bili Bože sačuvaj, kao i ovi za brazilsko. "Možda" štetno po zdravlje? Možda postoje i izvanzemaljci i djed mraz, pa mu ja ne ostavljam mlijeko i kekse ispod bora.
cigarete su dokazano kancerogene, pa ih miljare ljudi konzumira i prodaju se ne kioscima, inhaliramo ih svaki dan. o ovome se raspravlja da li je štetno, a tretman klijentice rade 2-3 puta godišnje maximalno.

eto meni prošla 2 mj, kosa je još uvijek super. glatka, ne slamasta i ravna.
jedino je volumen manji, što me ne veseli, al jebiga.

duma
01.03.2011., 12:37
slažem se sa JackBlack, naime treba znat šta stavljaš na kosu:evo pejstam iz jednog članka koji sam našla:

"Proizvodi Cocochoco su neštetni proizvodi koji su prošli sva testiranja prije ulaska u EU, a hrvatski distributer je proizvode testirao i u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, gdje su potvrdili da ne sadrži štetni formaldehid, koji je otkriven u nekim proizvodima za brazilsko feniranje u svijetu.
Uz korisne sastojke koje sadrži, potvrđeno ja da proizvod nije štetan za prirodu i da nije testiran na životinjama"

ja sam radila tretman tim proizvodom Cocochoko i čitala bocu iz koje je frizerka naljevala u posudicu pa stavljala meni na kosu;) i nema ničeg štetnog:)
ali svatko ima pravo na svoje mišljenje i stav i nije potrebno baš svemu što pročitate vjerovat!

callac
01.03.2011., 14:33
imam pitanjce za vas žemske koje ste radile brazilsko: da li su vam vrhovi ispucali?? meni su grozni, a nisu bili prije tretmana što mi je apsolutno ne logično jer tretman "kao" oporavlja kosu... i još su me šišale prije i poslije tretmana :rolleyes: pa su usrale dužinu i frizuru, no nvm, smeta me ta oštećenost koju nepodnosim! I da li su vas peglali na mokru kosu? mene da, a svi tutorijali koje sam gledali idu: prvo se kosa posuši fenom, pa onda pegla na SUHU kosu..iz moje je sve cvrljilo i pušilo se (to za pušenje mi je jasno jer isparava keratin, ali kosa je bila mokra, a već se dugo peglam i znam da ne smijem blizu peglom mokroj kosi..) eto, ako mi možete odgovoriti! jer sve mi se čini da je moja kosa ovim opako zasrana, je ravna, ali izgleda kao da mi je petarda pukla na vrhovima.. tretman rađen u Studiju Ljepote na Jarunu

mdollarbaby
01.03.2011., 16:09
imam pitanjce za vas žemske koje ste radile brazilsko: da li su vam vrhovi ispucali?? meni su grozni, a nisu bili prije tretmana što mi je apsolutno ne logično jer tretman "kao" oporavlja kosu... i još su me šišale prije i poslije tretmana :rolleyes: pa su usrale dužinu i frizuru, no nvm, smeta me ta oštećenost koju nepodnosim! I da li su vas peglali na mokru kosu? mene da, a svi tutorijali koje sam gledali idu: prvo se kosa posuši fenom, pa onda pegla na SUHU kosu..iz moje je sve cvrljilo i pušilo se (to za pušenje mi je jasno jer isparava keratin, ali kosa je bila mokra, a već se dugo peglam i znam da ne smijem blizu peglom mokroj kosi..) eto, ako mi možete odgovoriti! jer sve mi se čini da je moja kosa ovim opako zasrana, je ravna, ali izgleda kao da mi je petarda pukla na vrhovima.. tretman rađen u Studiju Ljepote na Jarunu

naravno da se može peglati mokra kosa, ali isključivo peglama namijenjenim za to. moja pegla je za mokru kosu, i zato sam ju i nabavila jer se tako kosa ne isušuje dvaput (sušenjem i peglanjem) i dosta dugo sam ju peglala vlažnu, a rezultat je super. možda frizerka ima takvu peglu ili onu s infracrvenim svjetlom koja pegla na hladno, a isto tako se puši i cvrlji, odnosno pegla ispušta piskutav neki zvuk. postoje proizvodi za brazilsko koji se rade na mokru kosu i rade se tom posebnom peglom. mozda je riječ o tome?

duma
01.03.2011., 17:48
callac: ja sam tek nedavno napravila tretman pa mi još za sada nisu ispucali a vidjet ćemo kasnije kad prođe neko vrijeme, a što se tiče tretmana, meni je prvo posušila kosu sušilom i onda peglala i nikaj se nije pušilo niti dimilo:)
a koliko od prošlo od tvog tretmana?

callac
01.03.2011., 17:56
ovaj petak sam radila tretman i vrhovi su odmah bili spucani, rađen je sa brazilian blowout proizvodima

duma
01.03.2011., 18:53
ne znam kaj bi ti rekla, meni čak nije ni šišala vrhove, puštam kosu pa se nisam šišala već par mjeseci, a i frizerka mi je rekla da će mi vrhovi bit super nakon tretmana te da ih nije potrebno rezat osim ako baš želim... naravno da nisam:)

Tinach
01.03.2011., 19:08
Je, malo jesu, ko da su isprepleteni. Planiram sisnuti drugi tjedan cm taman da to skinem. Zanima kaj ce se dogoditi nakon farbanja izrasta i preljeva

JackBlack
02.03.2011., 08:48
meni nisu ispucali vrhovi ni nakon 2 mjeseca, prje su mi bili mnogo gori nego sad..

kazem vam, meni je kosa 100 puta bolje po svim pogledima, jedina zamjerka mi je manji volumen i što mi se brže masti.. čak za to maščćenje mi nije takva tlaka, preme ju svaki 4 dan umjesto svaki 7 kao prije, ali nedostatak volumena mi ide ne zivce..

ja sam isto radila u studiu ljepote, i prvo me pofenirala pa onda na polusuhu s peglom prelazila..

@DUMA
u kojem salonu si radila, i koliko si platila na koju duzinu kose?

Death-of-Art
02.03.2011., 16:06
A pazite ovo.
Jučer ja odem u frizerski salon kao da se dogovorim za minival i meni frajer kaže da on meni ne bi radio minival jer su mi vrhovi ispucali i kosa mi je ful tanka.
Inače imam stvarno ravnu ravnu kosu i htjela sam minival tako da mi ju "digne" i da dobijem volumen.

I kažem ja njemu:"Pa ok...ono što je ispucalo ćemo skratiti. Što sad."

A minival želim staviti upravo zato jer mi je kosa tanka.

A on meni kao da se ja sama odlučim ali da on meni radije preporuča "brazilsko feniranje"...
I ja velim da ću pogledati na internetu i raspitati se oko toga.

I sad gledam...nigdje nisam našla žensku koja je radila brazilsko feniranje na tanku i ravnu kosu.

Najgore od svega je to što većina govori da im je kosa upravo IZGUBILA na volumenu...a ono što ja želim postić jest da mi kosa DOBIJE kakav takav volumen tj. da mi više ne pada ovako uz facu jer si izgledam prilično tupavo.

Ok. I meni kosa bude mekana i podantna kad je friško oprana šamponom i regeneratorom. Za koji će mi k... onda brazilsko feniranje kad mogu samo oprati kosu i dobiti isti efekt?

I ko je tu lud? :)

torrey
02.03.2011., 18:51
Svašta! :) Promijeni frizera! :D

JackBlack
03.03.2011., 09:03
ne znam dal ti je on mislio nekako napravit brazilsko ali s uvijanjem kose ili nešto, ali ja ti ne preporučujem ta to napravis ako imas tanku kosu..
to je stvoreno za kose s puno ili previse volumena. meni je volumen bio srednji, i sad mi nije neki.. prvi dan kad operem je, ali već slijedeći dan splasne kosa..
ali je glatka, ravna i ne slamasta, pa se ne bunim,jebiga, ne možeš sve valjda..:ne zna::(

duma
03.03.2011., 17:15
@JackBlack : radila sam u salonu Azzaris (Bednjanska 12 kod Miramarske) i platila 800 kn( inače je tretman od 400 do 800 kn) za dužinu ispod ramena, s time da ja imam užasno puno kose,volumenom u nedogled a i s tretmanom mi se smanjio volumen ali ne onoliko koliko bi ja htjela( da izgleda kao masna)

baš kao što si i napisala "ne možeš sve dobit" !!!;) ali sam zadovoljna jer nije frčkava,ko metla, razbarušena i da ne nabrajam kakva sve ,već je zdrava,glatka,mekana, sjajna, meni dovoljno:)
stavit ću slikice samo da skužim kako:)

Rijeka 1
03.03.2011., 19:01
Ja sam frizer po struci i voljela bih da malo razbijem strahove o tretmanu zvanom brazilsko feniranje ili keratin za kosu.Postoji jako puno kompanija koje proizvode ovaj preparat i veoma se razlikuju,.ja sam ih sama isprobala više i ogromna je razlika.Naime da je to tako opasno ja bih već bila pokojna a i moj salon bi bio zatvoren nakon 20 god. šta si svakako ne bih dozvolila.Velika prašina se digla oko famoznog formaldehida kojeg ima u svim proizvodima jer on je zapravo element koji nešto veže za nešto tako da ga ima svugdje,bitno je samo u kojim količinama.zato je bitno da frizeri paze koji keratin kupuju.Ja naime imam keratin koji ne sadrži formaldehid a one komentare koje sam čitala o alergijama mogu samo reći da ako je neko sklon alergijama onda na svašta reagira pa tako i na ovo.Očekivanja klijenata su velika pa je jako bitno da vam kažem kojoj kosi je ovaj tretman namjenjen.Naime napravljen je za kosu koja je oštećena bilo kojim kemijskim tretmanom ili je suha po prirodi te za osobe koje žele izravnati kosu.Mi svi u našoj kosi,koži i noktima imamo keratin kao elemenat samo ga na kosi gubimo zbog razih razloga.Ono šta trebate očekivati je mekša,zdravija te ravnija kosa.Prvim tretmanon se u kosu vraća 80% keratina drugim 90% a tek trećim 100% zato je suludo očekivati da nešto može samo jednom aplikacijom napraviti čuda iako je rezultat iz mog iskustva već nakon prvog tretmana.Stoji vam na raspolaganju za vaša pitanja samo nemojte očekivati da odmh odgovorim radi mojih obaveza .Pozdrav svima

duma
04.03.2011., 08:22
hvala Rijeka1 šta ste se javili:)
ja se nisam ni sekunde dvoumila oko tretmana,već dugo znam za njega jer mi je frendica to radila u NY(prije par godina i vidjela sam učinak na njenoj kosi), samo sam čekala kad će se počet i kod nas radit i eto dočekala:)

meni je bilo bitno da ju izravnam i eto uspjela, volumen je još tu, ali puno manji i puno brže osušim kosu i lakše ju isfeniram, što mi je bitno s obzirom na obaveze( ne peglam ju sat vremena da bi izašla van i opet izgledala ko da sam se počešljala petardom:rofl:)
tretman košta ali mislim da vrijedi svake kune.
evo samo da se pohvalim, odkada sam napravila tretman nisam svezala kosu u rep ili slično osim kad kuham ili se tuširam, inače je uvijek bila svezana, čak je moj muž ugodno iznenađen tom pojavom:) i moja okolina je primjetila isto :top:
pozz...

callac
04.03.2011., 08:34
ah, izgleda sam ja jedina kojoj je brazilsko najveća glupost koju je napravila ikad..danas ću probati dogovoriti šišanje u svom salonu i bob koji puštam od prošlog ljeta i održavam šišanjem svaki mjesec sada će se pretvoriti u neku stepenastu, kratku nedefiniranu frizuru...danas sam nakon 6mj prvi put opet stavila lak na kosu jer mi vrhovi strše na sve strane.. i kosa kojom sam se nekada dičila zbog njene čvrstoće i kvalitete sad je pretvorena u tanku žvakastu masu koja se zamasti u roku dva dana. ja zbilja ne znam koliko ste vi ostale imale lošu kosu pa vam je brazilsko spasilo život jer sad barem pada ravno, ali moja naglašavam zdrava kosa je uništena, frizura uništena i zbilja ne pretjerujem. Ili sam ja imala baš veliki bad luck ili ovo stvarno qu*ca ne vrijedi?

duma
04.03.2011., 09:24
callac: žao mi je zbog tvog nažalost lošeg iskustva:(
da se razumijemo moja kosa je kvalitetna,bujna, šišala sam vrhove 3 puta godišnje,ne farbam se, nikakve tretmane(kemijske) nisam na njoj radila godinama osim peglanja peglom doma) ali tretmanom sam ju učinila ravnom,a i dalje je kvalitetna, zdrava,nema ispucalih vrhova, i postala je sjajnija i mekanija:)
eto stavrno mi je žao, a možda je ipak stvar s kojim proizvodima se radi tretman:rolleyes:

Tinach
04.03.2011., 12:46
ah, izgleda sam ja jedina kojoj je brazilsko najveća glupost koju je napravila ikad..danas ću probati dogovoriti šišanje u svom salonu i bob koji puštam od prošlog ljeta i održavam šišanjem svaki mjesec sada će se pretvoriti u neku stepenastu, kratku nedefiniranu frizuru...danas sam nakon 6mj prvi put opet stavila lak na kosu jer mi vrhovi strše na sve strane.. i kosa kojom sam se nekada dičila zbog njene čvrstoće i kvalitete sad je pretvorena u tanku žvakastu masu koja se zamasti u roku dva dana. ja zbilja ne znam koliko ste vi ostale imale lošu kosu pa vam je brazilsko spasilo život jer sad barem pada ravno, ali moja naglašavam zdrava kosa je uništena, frizura uništena i zbilja ne pretjerujem. Ili sam ja imala baš veliki bad luck ili ovo stvarno qu*ca ne vrijedi?

ako smijem pitati, ako si imala kvalitetnu i zdravu kosu,zakaj si išla na BF?

callac
04.03.2011., 14:39
ako smijem pitati, ako si imala kvalitetnu i zdravu kosu,zakaj si išla na BF?

koje zapravo glupo pitanje- imam kovrčavu kosu! i htjela sam da bude ravna, do sada sam ju sama fenirala na četku i peglala pa sam si htjela malo olakšati jer ovaj tretman se reklamira sa krajnjim rezultatom:zdrava, obnovljena, ravna kosa koju samo opereš i posušiš i ta-da! Yea, right. Nit je zdrava, a bila je, nit je obnovljena-a trebala je bit, a bome ni ravna jer sam se jutros probudila sa šiškicama iznutra ukovrčanim-danas je tjedan dana od tretmana.
I ne, ja nisam umislila da je moja kosa bila super, a sada više nije, moja frizerka koja me godinama šiša i frizira je u šoku koliko loše sada izgledam i kaže da na dodir se osjeti da je duplo tanja vlas, a vrhovi su horor...za tj. dana sam naručena na šišanje/istanjivanje tih vrhova i popravljanje stepenica koje su napravljene. Da se neko djete od 3 god. igralo škarama po mojoj glavi bi bilo kreativnije i opravdano loše. :lol:

mdollarbaby
04.03.2011., 15:14
koje zapravo glupo pitanje- imam kovrčavu kosu! i htjela sam da bude ravna, do sada sam ju sama fenirala na četku i peglala pa sam si htjela malo olakšati jer ovaj tretman se reklamira sa krajnjim rezultatom:zdrava, obnovljena, ravna kosa koju samo opereš i posušiš i ta-da! Yea, right. Nit je zdrava, a bila je, nit je obnovljena-a trebala je bit, a bome ni ravna jer sam se jutros probudila sa šiškicama iznutra ukovrčanim-danas je tjedan dana od tretmana.
I ne, ja nisam umislila da je moja kosa bila super, a sada više nije, moja frizerka koja me godinama šiša i frizira je u šoku koliko loše sada izgledam i kaže da na dodir se osjeti da je duplo tanja vlas, a vrhovi su horor...za tj. dana sam naručena na šišanje/istanjivanje tih vrhova i popravljanje stepenica koje su napravljene. Da se neko djete od 3 god. igralo škarama po mojoj glavi bi bilo kreativnije i opravdano loše. :lol:

koji proizvod za BF je frizerka koristila?

duma
04.03.2011., 16:43
callac: upravo to što si ti htjela,olakšat si život, ja sam isto to željela i na moju sreću meni je tako i ispalo...
eto možda si samo pogriješila mjesto gdje si radila ili osoba baš nije stručna za to radit:( a možda opet ima veze s proizvodima s kojima se radi tretman...

Tinach
05.03.2011., 11:36
Pa zapravo nije glupo pitanje jer brazilsko feniranje nije tretman ravnanja nego obnove kojem je nuspojava izravnavanje. Da imam kovrcavu ali zdravu kosu otisla bi na japansko ravnanje ili onaj glatt ili kak se vec zove.
I isto mislim da si vjerojatno naisla na nestrucnu osobu (iako nije da je neka znanost) ili los proizvod.
Ja sam danas oprala kosu treci put od tretmana i vrhovi su mi se upristojili.
Posusila sam ju za 10 min i izgleda mi ko da je ravnata na cetku, onak je puna zivota i ravna, ali ne i sljepljena. Konacno :s

callac
05.03.2011., 12:42
Korišteni su brazilian blowout proizvodi.
E, da li neka od vas zna, nakon ta tri mj. koliko bi učinak trebao trajati, dal se kosa vrati u prvobitno stanje, odnosno, hoće li se opet kovrčati, biti "deblja vlas" ili treba čekati da izraste nova kosa? Razmišljam da počnbem raditi sve što se ne smije-prat sa sulfatima, farbat ju i sl. da ubrzam proces :p I jel vama kosa kad je mokra onako žvakasta, kao da se razvlači?
@Tinach, za ostale tretmane nisam čula, ali nakon ovog držat ću se ja svojih pegli i redovitog podšišavanja.. Čitala sam o nekon "botoksu za kosu" od L'oreala,navodno obnavlja ispucale i slabe vlasi i daje živost kosi, ima za kupiti proizvod u frizerajskim dućanima..ali sam tako skeptična postala prema svemu i muči me hoće li kosa ako je sad obložena tim keratinom uopće prihvatiti bilo šta u svoju strukturu pa da ne bacim opet uzalud novac na neko sranje?!

Tinach
05.03.2011., 16:19
E, da li neka od vas zna, nakon ta tri mj. koliko bi učinak trebao trajati, dal se kosa vrati u prvobitno stanje, odnosno, hoće li se opet kovrčati, biti "deblja vlas" ili treba čekati da izraste nova kosa? Razmišljam da počnbem raditi sve što se ne smije-prat sa sulfatima, farbat ju i sl. da ubrzam proces :p I jel vama kosa kad je mokra onako žvakasta, kao da se razvlači?
@Tinach, za ostale tretmane nisam čula, ali nakon ovog držat ću se ja svojih pegli i redovitog podšišavanja.. Čitala sam o nekon "botoksu za kosu" od L'oreala,navodno obnavlja ispucale i slabe vlasi i daje živost kosi, ima za kupiti proizvod u frizerajskim dućanima..ali sam tako skeptična postala prema svemu i muči me hoće li kosa ako je sad obložena tim keratinom uopće prihvatiti bilo šta u svoju strukturu pa da ne bacim opet uzalud novac na neko sranje?!
Zao mi je kaj ti je tak ispalo, pogotovo jer nas ima zbilja zadovoljnih. Ako si u zg, provjeri u salonu nicole ili tak nekak za taj glatt tretman, mislim da imas i na temi o ravnanju kose, iako vjerujem da ti je prisjelo.

duma
06.03.2011., 11:01
@tinach:
čula sam za to japansko( yuko) ravnanje kose ali neznam dali postoji ikoji salon u Zagrebu koji to radi...nisam čula; čula sam za relax(svatko taj tretman drugačije zove) tretman ravnanja kose za koji mi je frizerka ( u jednom salonu u Zagrebu) rekla da jako uništava kosu, kao isušuje a obrnuti je proces minivala, e sad nezman koliko je to dobro, ako je netko radio molim iskustva

@callac: mislim da bi na taj način ubrzala da ispereš keratin s vlasi, i da bi ti kraće trajao učinak, probaj ako to želiš;)
ja kad operem kosu ista mi je kao i prije tretmana, nisam primjetila nikavu razliku u kakvoći

Zmijica
06.03.2011., 12:03
Uf, sve ovo kaj pišeš je moja kosa nakon blajhanja.
Al nakon brazilskog ne bi trebala bit takva :misli:
Aj razumjela bih da ti niš nije napravilo, al da uništi kosu :eek:

Čuj, nemoj se šišat, šteta je, taman ti je malo izrasla...
Ajd do onog Rolland dućana i uzmi si njihov keratin, 114 kn, a meni puuno pomaže da mi kosa izgleda nekako kad je suha.
http://www.alexandar-cosmetics.com/sr/product/Rolland__Aparati_za_kosu/1294/page/0/Easy_RestorInfrared_Hair_Remedy/0/7010
Ovdje kažu da je dobar u kombi s peglom, ja ga koristim samog, kad stignem...

I Cristale Liquide njihove :s
http://www.alexandar-cosmetics.com/sr/product/Rolland_Hair_Treatments/1273/page/0/INSIGHT_Linseed_Oil_Liquid_100ml/0/655

callac
06.03.2011., 13:34
@Zmijica: vidim da se za taj keratin koristi također neka specijalna pegla, znači i nju bi trebalo kupiti?? Po meni to izgleda kao ponavljanje brazilskog feniranja :ne zna: jer se na vlažnu kosu nanosi keratin i zapegla...isto to su meni radili..
Jučer sam u West Gateu tražila L'orealov botox, ali još nije stigao u prodaju, tako mi kažu u frizer oprema dućanu.. gledala malo i boje, ništa za mene, zadovoljna sam Revlonom, konačno je primila kako se spada :)
A ovi kristali šta ih spominješ- imam i previše tih nekih seruma, ulja, silikona doma, najnoviji mi je Revlonov Orofluido http://www.nialloreilly.ie/static/images/products/1706.jpg
A što se šišanja tiče, kaže da mi neće dužinu dirati, samo stanjiti vrhove da se ne vide te stepenice i na taj način skinuti i oštećeni dio koji kvari cjelokupnu sliku.. Za sada neću raditi ništa drastično, pomirila sam se sa činjenicom da sam napravila glupost i samo mogu čekati. Sreća u nesreći je da mi kosa brzo raste, gusta je pa ju stanjivanje neće dodatno uništiti.
Baš mi je žao što je tako ispalo, nisam od onih koji će blatiti salone, frizerke i izbacivat frustracije po netu, no uz toliko pozitivnih iskustava, mora se naći i jedan negativni radi ravnoteže u svemiru :lol: I nadam se da nisam obeshrabrila ostale cure da se jednog dana podvrgnu tom zahvatu..

Zmijica
06.03.2011., 13:52
Aiii Callac, Orofluido sam i ja gledala :cerek:, al nisam htjela mijenjat konja koji pobjeđuje :zubo: (aka Rollanda)
A da, ovaj keratin kao ide s peglom, al ja ga špricam samog i dobar mi je :)
Tip koji mi ga je prodao nije nikakvu peglu spominjao :ne zna:, to sam tek na netu vidjela, on je rekao, a tako i piše na proizvodu, da se šprica na kosu nakon pranja i prije stiliziranja.
Na botox bi prvo trebalo ić u frizera, a onda doma održavat, tako sam ja čitala. Javi ako odeš ili dobiješ nove info (cijena, npr) i mene zanima :)

Stanjiti vrhove bez diranja dužine, hmmmm... Skeptična sam prema tome :o
Par puta su me šišali britvicom i onim škarama... efilirkama... i super je bilo, al kad je kosa počela izrastati :visi:
Sva puknuta i nikakva.

JackBlack
08.03.2011., 17:30
cure, sutra su vam svi šamponi u kozmu sniženi 30%, pa ako kojoj treba neki poseban, sad je prilika da uštedi koju kunu.:)

callac
08.03.2011., 19:14
evo mene sa malo pozitivnosti :D u nedjelju nakon pranja i sušenja uzela malo peglu i lagano prošla vrhove i šiške- izgleda odlično i ne kuže se toliko loši vrhovi pa si sve mislim da ću još malo odgoditi ono šišanje :rofl: i još sam na kosu natrpala hrpetinu Toni & Guy Finishing Shine Spray http://3.images.bybloom.com/images/6200/large.jpg pa mi kosa nakon svega toga izgleda odlično čak i danas! Jest da je još jučer bila spremna za pranje, u životu mi se nikad nije toliko mastila kosa, ali stoji ravno, sa svim tim izgleda zdravije pa ću tu kombinaciju od sada koristiti-malo pegle i tog spreja i voila! :)

Tinach
08.03.2011., 19:18
evo mene sa malo pozitivnosti :D u nedjelju nakon pranja i sušenja uzela malo peglu i lagano prošla vrhove i šiške- izgleda odlično i ne kuže se toliko loši vrhovi pa si sve mislim da ću još malo odgoditi ono šišanje :rofl: i još sam na kosu natrpala hrpetinu Toni & Guy Finishing Shine Spray http://3.images.bybloom.com/images/6200/large.jpg pa mi kosa nakon svega toga izgleda odlično čak i danas! Jest da je još jučer bila spremna za pranje, u životu mi se nikad nije toliko mastila kosa, ali stoji ravno, sa svim tim izgleda zdravije pa ću tu kombinaciju od sada koristiti-malo pegle i tog spreja i voila! :)

Kak njegujes sad kosu?
Operes i dalje? Stavljas silikon ili neki leave in tretman?

callac
08.03.2011., 19:20
Kak njegujes sad kosu?
Operes i dalje? Stavljas silikon ili neki leave in tretman?

Perem ju sa baby šamponom bez sulfata, stavim regenerator, prosušim ručnikom i stavim par kapi shiny hair days od Revlona, osušim fenom na četku, opeglam malo, opet stavim silikona Orofluido od Revlna i sve posšrejam T&G sjajom :mig:

Tinach
08.03.2011., 19:25
Perem ju sa baby šamponom bez sulfata, stavim regenerator, prosušim ručnikom i stavim par kapi shiny hair days od Revlona, osušim fenom na četku, opeglam malo, opet stavim silikona Orofluido od Revlna i sve posšrejam T&G sjajom :mig:

Pitam jer sam sad nedavno probala collistar kremu za ostecenu kosu, na vlaznu kosu i bas je dobro izgledala. Tak vjerojatno i tebi, malo treba jace hidratizirati vrhove :ne zna:

callac
08.03.2011., 19:31
Mislim da nije bila stvar u hidrataciji nego u pegli-pegla ih nekako okupi na hrpu, bez nje strše svaki na svoju stranu i još više izgleda kao da su oštećeni, veliku ulogu igra i činjenica da nisam dobro ošišana... a oduvijek stavljam hrpetinu silikona na vrhove, ostala mi navika otkako peglam i feniram kosu i ne mogu se zamisliti bez toga. U svakom slučaju, bolje se puno osjećam kad znam daje problem rješiv, jest da sam se vratila na ono što sam htjela izbjeći brazilskim, ali kosa se znatno brže osuši i lakše pegla na manjoj temperaturi...pa je to pozitivna strana svega

Željka1979
12.03.2011., 13:02

Evo još jedno jako loše iskustvo. Sestrična je išla u friz.salon Renata jer ima valovitu(ne kovrčavu) i jako suhu kosu. Oni se kunu da nakon keratinskog punjenja i ravnanja kosa nije podložna vremenskim utjecajima, a ona je drugi dan išla na posao kad je bila magla i nakon 10 minuta joj je kosa bila valovita, a da ne velim kakva je tek bila kad ju je oprala.Frizerka veli da joj je kosa u puno gorem stanju nego prije. I eto ti, 500 kuna bačeno u vjetar:flop:

JackBlack
14.03.2011., 08:51
cure, jeste vidjele ili čule sad za neki drugi oblik punjenja kose keratinom, s hladnom infracrvenom peglom? košta puno manje, ne ravna kosu nego bas samo hrani i puni dlaku, učinak traje oko mj i pol dana. jel tko čuo što o tome?
btw, zao mi je curka koje su se zeznule s brazilskim, uopće ne kuzim kako se tako loše stvari mogu desit s kosom nakon OBNAVLJAJUĆEG tretmana!? :confused::ne zna:
da li je do frizera ili do preparata..?

ja sam očito jedna od rjetkih koja je imala sreće, meni je 3.3 bilo 2 mj od tretmana, kosa mi je još uvijek super, i sad se vratio volumen i ne masti se, a glatka je i sjajna i ravna još..:s

callac
14.03.2011., 09:53
cure, jeste vidjele ili čule sad za neki drugi oblik punjenja kose keratinom, s hladnom infracrvenom peglom? košta puno manje, ne ravna kosu nego bas samo hrani i puni dlaku, učinak traje oko mj i pol dana. jel tko čuo što o tome?
btw, zao mi je curka koje su se zeznule s brazilskim, uopće ne kuzim kako se tako loše stvari mogu desit s kosom nakon OBNAVLJAJUĆEG tretmana!? :confused::ne zna:
da li je do frizera ili do preparata..?

ja sam očito jedna od rjetkih koja je imala sreće, meni je 3.3 bilo 2 mj od tretmana, kosa mi je još uvijek super, i sad se vratio volumen i ne masti se, a glatka je i sjajna i ravna još..:s

Čitala sam ja u Hairstyle News novom katalogu, ako je to na šta ti misliš?

http://img191.imageshack.us/img191/6545/newbitmapimagerj.png (http://img191.imageshack.us/i/newbitmapimagerj.png/)

Ma mene ne zanimaju nikakvi obnavljajući tretmani, kosa mi je prije ovoga bila super, samo sam htjela da se riješim peglanja odnosno da mi kosa bude ravna neko određeno vrijeme dok ne naraste dovoljno da ju mogu pustiti da se kovrča..
Meni je prošlo dva tjedna i tri dana od tretmana, šiškice se laganini kovrčaju, ostatak kose je okej, ali samo nakon što prođem sa peglom nabrzaka i stavim hrpetinu preparata za njegu i sjaj. Da ne kažem koliko mi je kose popucalo na vrhovima, svaki dan povučem prstima vrhove i otpadnu mi, onako se slome.. Još nisam bila na šišanju jer sam shvatila da ću onda ostati bez kose :lol: