View Full Version : Digitalni signal i prijemnici (receiveri) - sva pitanja i ostalo ovdje
Tko mi može reći gdje u Zagrebu mogu naći Nytro Box 4001T USB a da pri kupnji mogu iskoristiti kupon?
http://www.ronis.hr/?digitalni-zemaljski-receiveri/472/digitalni-zemaljski-prijemnik-nytrobox-nb-4001-t-usb/NB4001
http://www.mke.hr/shop/product_info.php?products_id=571
http://www.ve-mil.hr/Cjenik.aspx#Grp2_Simbol=satelitski&c=000000
http://www.prijem.hr/receiveri.php
Jel neko kupio mozda ovaj prijemnik XORO HRT 7500 HD USB PVR, ako je jel moze napisat svoje dojmove, po karakteristikama slican je Strongu SRT8100, ali ima prednost jer snima na USB ili eksterni HDD. :)
http://www.satshop.hr/content/view/146/193/
Prospekt u pdf-u:
downloads.e-shop.gr/download.php?id=PER.807306
dimosphobos
27.02.2010., 12:35
pa neće ništa ni biti kad još nije izišao...kao i 4001, to je generički kineski dizjan na kojeg svatko stavlja svoj "brand", pa neće kinezi reklamirat kad je to no-name proizvod, samo onaj tko kupuje na veliko od njih, zna za "modele" koji će izići a onda oni "lijepe" svoje naljepnice i nastupaju prema kupcima....nytrobox je brand u HR, BiH i sl...van ex-yu domena nećeš naći ništa ni o nytroboxu 4001...
vjerojatno ćeš prvo o 4004 saznati na stranicama mke....:mig:
Pa je, ocito ako narucis neki uredjaj/proizvod iz npr. Kine u zadovoljavajucoj kolicini (valjda deseci tisuca komada)... oni ti ga nazovu i Drek, nije u pitanju, bitno da platis! :lol:
Da, ocito da MKE ide "u zetvu" opet... digli su cijene i antenama... ja sam kupio Maxi Yagi za 120KN, jucer sam kupovao frendu, 140KN. :eek:
OK, zakoni ponude i potraznje, ali ipak... :flop:
Da, ocito da MKE ide "u zetvu" opet... digli su cijene i antenama... ja sam kupio Maxi Yagi za 120KN, jucer sam kupovao frendu, 140KN. :eek:
Nis me ne cudi, narocito od njih.
A da ne govorimo o njihovoj ljubaznosi i odnosima prema kupcima, uzas, doso kolega kod njih i htio kupiti jedan bolji prijemnik, usao unutra pozdravio, niko nije ni glavu digao a kamoli pozdravio od cetvorice koji su bili u ducanu, jedva jednog namolio da mu se obrati, a na pitanje a di htio kupiti malo bolji prijemnik lova nije u pitanju nek mu preporuci neki i htio cuti tehnicke podatke i mogucnosti, dobio je odgovor, svi su vam isti izaberite si nekog sa police.
Kolega se okrenuo i izasao, otisao u Pro-sat i lijepo kupio Strong SRT8100. :(
ne vjeruješ pošti a vjeruješ u onih 100 ruku koje je uređaj prošao iz Azije do ovamo (kontejneri, kamioni, dućan) :mig:
disk je siguran u ladici u uređaju, glave su parkirane, nema se što desiti :mig:
ma, nekako mi je drukčije kad ga ja donesem doma a ne kada mi ga na cesti hpekspresovac izbaci. i onda na kutiji dva kuta spljoštena, a on veli "ma, nije to ništa, malo je kutija pala". a sadržaj... a valjda će ga dobiti u rijeci uskoro.
Ma jest,sve mi je jasno sad,vec sam napisao u zadnjem postu glede (i unatoc) tih kanala da su bili analogni,moja greska.Inace hvala za ove informacije iz tvog posta.
nema problema!
pozz!
Pa je, ocito ako narucis neki uredjaj/proizvod iz npr. Kine u zadovoljavajucoj kolicini (valjda deseci tisuca komada)... oni ti ga nazovu i Drek, nije u pitanju, bitno da platis! :lol:
u mke svaki mjesec imaju akciju,određeni proizvodi se prodaju po nižim cijenama,ne znam koliko traje valjda 7 ili 10 dana,tako si ti valjda kupio povoljnije.
Pozdrav svima.
Evo i mene konacno na ovom super forumu.
Može li mi netko reci kako da dobijem detaljnije informacije o odredenom programu jer u tome nikako ne uspijevam?
Isprobavam strong 8100 pa me zanima kako doci do podataka na kojem se muxu program emitira, koji je zvuk (AAC ili neki drugi) i slicni detaljniji podaci a ako se do tih podataka preko stronga ne može doci onda recite neki drugi nacin.
Inace najviše me zanimaju podaci o madarskim programima ali dobro bi mi došlo da dodem do podataka i o drugim programima.
Unaprijed zahvaljujem.
MytByte
27.02.2010., 16:35
Pozdrav svima.
Evo i mene konacno na ovom super forumu.
Može li mi netko reci kako da dobijem detaljnije informacije o odredenom programu jer u tome nikako ne uspijevam?
Isprobavam strong 8100 pa me zanima kako doci do podataka na kojem se muxu program emitira, koji je zvuk (AAC ili neki drugi) i slicni detaljniji podaci a ako se do tih podataka preko stronga ne može doci onda recite neki drugi nacin.
Inace najviše me zanimaju podaci o madarskim programima ali dobro bi mi došlo da dodem do podataka i o drugim programima.
Unaprijed zahvaljujem.
pa kad stisneš INFO na daljincu dobiješ podatak o teletextu, titlovima i audio zapisu, dakle ona tri kvadrata u nizu: http://i641.photobucket.com/albums/uu133/mytbyte/P1000512.jpg, drugi pritisak na INFO ti daje snagu i kvalitetu signala, frekvenciju i prošireni EPG opis: http://i641.photobucket.com/albums/uu133/mytbyte/P1000598.jpg
Isto tako kad stisneš AUDIO dobiješ podatak o formatu, jeziku i broju kanala, kad stisneš SUBTITLE, dobiješ podatke o titlu (kojeg kod nas nema za sada)...
znam da su uputstva štura, ali pritisneš sve što se pritisnut da i dobiješ upravo ovo što sam ti opisao....:mig:
za frekvencije Muxeva konzultiraj ove tabele: http://213.147.101.105/DVBT_MUXA_MUXB_Popis_odasiljackih_lokacija.html
Oggy1985
27.02.2010., 16:52
Kupio sam DVB-T2 PRO (poznat i kao Nytro Box 4001T PRO). Spojio ga na TV preko scart-a i upiknuo krovnu antenu u uređaj. Lovim 12 programa, od čega 8 stranih (većinom austrija) - svi imaju kristalno čistu sliku, postojanu kvalitetu i sve dodatne informacije. Jakost signala je 75-76%, a kvaliteta 96-97%.
Problem je da HR programi (HRT1 i 2, RTL i NOVA) konstantno imaju digitalne smetnje - do te razine da su negledljivi. Jakost signala prema uređaju je konstantnih 68-69%, a kvaliteta skače od 0-97%! Ima neko kakvo rješenje? Digitalni signal se gasi u VŽ-u za par dana :(
Analogni signal HR programa s istom krovnom antenom ima super sliku (osim povremeno NOVA).
MytByte
27.02.2010., 17:10
znači da si ili usmjeren antenom na pomoćni odašiljač na kojem ne ide digitalni signal (uopće ili još)...morat ćeš na krov okretat antenu, plašim se...
Oggy1985
27.02.2010., 17:29
znači da si ili usmjeren antenom na pomoćni odašiljač na kojem ne ide digitalni signal (uopće ili još)...morat ćeš na krov okretat antenu, plašim se...
Ako je to situacija, zašto mi strane programe lovi dobro, a i zašto mi piše da je jakost signala 69% za ove HR programe? Nisam baš siguran da li uopće u VŽ-u imamo pomoćne odašiljače. Znam da imamo onaj glavni na Ivanščici. Gledal sam onu kartu, i piše da je za našu regiju i taj odašiljač potrebno namjestiti na UHF kanal 44, što je uređaj i pravilno detektirao. Piše da je jačina signala solidnih 69%. Ali je kvaliteta u qurcu.
Ako moram na krov - zovem majstora pa nek zaradi :p
Puno ti hvala mytbyte, stvarno ima mnogo korisnih informacija ali sada imam problem da te informacije ne mogu pročitati jer su slova u ona 3 kvadrata jako mutna, titraju i neprepoznatljiva. Televizor je bio relativno kvalitetan kad sam ga kupovao (LG Golden Eye II) pa se nadam da nije on kriv. Inače slika i titlovi izgledaju super jedino teletekst je mnogo lošiji nego televizorov, vjerojatno zbog cijene uređaja ali s obzirom da nisam našao bolji uređaj do 800 kuna od stronga s tim se treba pomiriti. Quality slike pokazuje između 80 i 88 posto a level je uvijek 42 posto tako da to vjerojatno nije krivo.
Kad stisnem tipku audio na mađarskom programu m1 onda su kvadrati za nuždu nekako čitljivi ali tamo piše da je MPEG Hungarian left right. Dali to znači da je zvuk MPEG a ne AAC?
Što se tiče muxeva mene bi više zanimalo na kojim muxevima su koji programi (jer je to jako povezano sa snimanjem) a to nisam vidio na popisu odašiljačkih lokacija DVB-T mreža. Dali se te informacije mogu vidjeti negdje drugdje s obzirom da su važne za one koji žele snimati a imaju samo jedan tuner.
A što se tiče televizora sa samo jednim scart priključkom. Dali ima neki adapter ili nešto slično da mogu spojiti dva scarta odjedanput u televizor jer imam scart izlaz iz grafičke kartice na računalu i jedan scart izlaz iz stronga 8100 a obadva su mi jako bitna?
[QUOTE=Oggy1985;25287894
Problem je da HR programi (HRT1 i 2, RTL i NOVA) konstantno imaju digitalne smetnje - do te razine da su negledljivi. Jakost signala prema uređaju je konstantnih 68-69%, a kvaliteta skače od 0-97%! Ima neko kakvo rješenje? Digitalni signal se gasi u VŽ-u za par dana :(
Analogni signal HR programa s istom krovnom antenom ima super sliku (osim povremeno NOVA).[/QUOTE]
Ja u Zg imam iste simptome vec mjesecima.
Navodno ce pojacati signal kad ugase analogiju, pa se strpi par dana...
A što se tiče televizora sa samo jednim scart priključkom. Dali ima neki adapter ili nešto slično da mogu spojiti dva scarta odjedanput u televizor jer imam scart izlaz iz grafičke kartice na računalu i jedan scart izlaz iz stronga 8100 a obadva su mi jako bitna?
Imas ovak nekaj sa dva ili tri scarta s preklopkom pa mozes prebacivat prema onom sto zelis gledat na TV-u
http://www.chipoteka.hr/www_new/modules/moduli/shop/product.php?sifra=8071600266
Imas ovak nekaj sa dva ili tri scarta s preklopkom pa mozes prebacivat prema onom sto zelis gledat na TV-u
http://www.chipoteka.hr/www_new/modules/moduli/shop/product.php?sifra=8071600266
Super, hvala. Sada kada znam da ima rješenja moram samo to naći u Čakovcu ili gdje drugdje u Međimurskoj Županiji.:)
Super, hvala. Sada kada znam da ima rješenja moram samo to naći u Čakovcu ili gdje drugdje u Međimurskoj Županiji.:)
samo jedno upozorenje-ako budeš kupovao ovakav scart razdjelnik, onda trebaš uzeti onaj koji ima prekidač za izbor ulaza. pogledaj par stranica unatrag, "ekonomist" ima sličnu situaciju kao ti, pa je i on prvo uzeo obični razdjelnik/preklopnik, kako god ga nazvali i ima(o) je probleme. dakle, obavezno sa prekidačima.
pederskegro
27.02.2010., 20:27
Digitalni signal i odjava TV preplate.
S obzirom da smo prisiljeni na prelazak sa analognog na digitalni TV signal mislim da nam se otvara jedinstvena prilika za otkazivanje reketarenja od strane HTV-a!!
Naime prelaskom na digitalni signal nećemo biti u mogućnosti gledati TV program ukoliko ne kupimo DVB prijemnik.
S toga mislim da je besmisleno plaćanje preplate za gledanje snijega na TV-u. (Osim ako niste zimski nostalgičar pa da u ljetnim mjesecima uživate u virtualnom snijegu ;-))
Što napraviti?
Kao prvo mislim da bi bilo najbolje NE iskoristiti «kupon za popust pri kupnji digitalnog prijamnika» jer ovim potvrđujete da i dalje želite gledati TV i može se koristiti kao dokaz da možete gledati TV program!! (ionako je «subvencija» države na DVB prijamnik jadna (mislim da je popust s obzirom na tržišnu cijenu 50 – 75Kn) – što uštedite u prvi mjesec FREE pretplate!
Kao drugo bilo bi poželjno naći neki stari TV i pozvati HTV ekipu da ga pečatiraju (mada mislim da nije potrebno s obzirom da nećete moći gledati TV program bez DVB prijamnika).
Ali eto, da se zadovolje pravne norme.
Mislim da HTV-ovci inače po nekakvoj novoj uredbi traže za odjavu TV prijamnika da se kod javnog bilježnika ovjeri nekakav ugovor da se istima omogućuje upadanje na Vaš posjed u svako doba dana i noći i provjeravanje da li imate TV prijamnik, da li je i kada Vaša supruga spolno općila i sa kime itd.. Što je mislim protivno svim demokratskim pravima u jednoj «PRAVNOJ» državi. S toga zaključujem da ovo nije potrebno pogotovo što Vam u ovom trenutku omogućavaju gledanje snijega što i nije red naplaćivati!
(Tv pretplata nije nešto katastrofalno velika, ali mislim da gladnom narodu u ovim kriznim vremenima svaka kuna koja ostane u novčaniku je dobrodošla. Pogotovo što stalno uvode neke nove poreze, namete, harače......... ;-)
Svaka kritika kao i nadopuna na ovaj članak je dobro došla (nadasve pravna)!
dimosphobos
27.02.2010., 22:59
u mke svaki mjesec imaju akciju,određeni proizvodi se prodaju po nižim cijenama,ne znam koliko traje valjda 7 ili 10 dana,tako si ti valjda kupio povoljnije.
Ne bi se bas slozio... duuuuugo je bila cijena maxi yagi 120KN, a nedavno dignuta na 140KN... kao i ostalim antenama, pojacalima... vecini robe. Mozes ti tvrditi suprotno... "demos-kratos"! :kava:
DeeJay Dee
27.02.2010., 23:00
Oggy85, probaj antenu okrenuti na bok pa vidi jel i onda imaš smetnje, naime MUX A ch44 ti u D3 ide u vertikalnoj polarizaciji (za razliku od ostatka HR i austrijskih programa koji idu horizontalno i za koje antena ostaje u "klasičnom" položaju).
Bolton, i MUX A i MUX B ti u 90% zemlje imaju još uvijek iste programe tj. ona nacionalna 4 (HTV1, 2, RTL i novaTV).
Uskoro će se i to mijenjati pa će MUX A ostati za HRT, a RTL i nova sele u MUX B.
Tigrov friend
27.02.2010., 23:08
Idu mi na kitu s tim duplanjem Umjesto da imam od 1-4 koliko ih i ima imam 1-8 a ovi od 5-8 su svako malo u banani tj. ta zduplana pozicija kad će to više maknut i dat te nove programe? Koji će mi k 2x nova ili 2xrtl?
DeeJay Dee
27.02.2010., 23:23
evo, ima konačno novosti i po tom pitanju, 3.3. bi trebalo nešto se pokrenuti pa onda opet 30.6., vidi topic "Novi DVB-T odašiljači....."
emerge, ako ne ide Ćelavac, mani ga se više, kažeš da si 8 km SZ od ŠI pa lijepo probaj s gore pobrojanim bližim ti odašiljačima/pretvaračima..
a nikom nije palo na pamet da je možda i do receivera? greška, kvar i sl....?
Pa nisam ja nesto pretjerano zapeo sa Celevcem,par pokusaja bez rezultata i sad cekam na frenda da pokusamo zajedno,ja cu na krov antenu "u vrtnju" uvijek za po "dva prsta otprilike" (pomalo) u jednu stranu pa tako ukrug cijeli radijus a frend dolje ce za svaki takav pomak izvrsiti pretragu. odnosno dok se ne pokaze prvi kvalitetan signal.
No cuo danas vani od nekog da je mozda prerano i upustati se u potragu za digitalnim signalom jer da signal nije ni pripusten ovdje jos.Mada mislim da bi se to prije moglo odnositi na pojedine odasiljace samo, ako uopce...
Da i ja sam vec prije pomislio na gresku receivera zato sam i prekinuo pretragu i cekam.
DeeJay Dee
27.02.2010., 23:46
pusti ulične priče rekla-kazala, i ako već ne vjeruješ meni, odi još jednom na OiV-ov popis puštenih digitalnih objekata pa se uvjeri da svi pobrojani već dulje rade, ono što se "još nije dogodilo" je službeni prelaz tj. switch-over = kompletno gašenje analognih odašiljača i ostavljanje u radu samo digitalnih (DVB-T).
dakle, digitalija ti već i sad uredno ide uz analogiju, to se zove simulcast/multicast emitiranje istog sadržaja paralelno, i u analog i u digital modu... a kasnije tokom godine će se dogoditi monocast-samo digitalno.
ekonomist0077
28.02.2010., 02:29
Meni jedna informacija nije jasna, svugdi na internetu piše da regija D7 - Zadarska, Šibensko-kninska gasi analogni signal 3.3., a na hrt-u sam ovih proteklih 10-ak dana imao vidjeti dosta puta reklamu da 3.3. se gase D3 - Međimurska, Varaždinska, Koprivničko-križevačka(što je točno), ali nisam vidio u toj reklami nigdje ne spominju regiju D7 i i D9(dubrovačka županija) u kojoj se također gasi analogni signal 3.3. Jesu li opet HRT marketing falio s reklamom pa obaviještava samo dijelomično( poput one reklame siđite s krovova hahahahahaha) ili su za regije D7 i D9 odgodili gašenje analognog signala, zbilja ne kužim te HRT-ovce???
Meni jedna informacija nije jasna, svugdi na internetu piše da regija D7 - Zadarska, Šibensko-kninska gasi analogni signal 3.3., a na hrt-u sam ovih proteklih 10-ak dana imao vidjeti dosta puta reklamu da 3.3. se gase D3 - Međimurska, Varaždinska, Koprivničko-križevačka(što je točno), ali nisam vidio u toj reklami nigdje ne spominju regiju D7 i i D9(dubrovačka županija) u kojoj se također gasi analogni signal 3.3. Jesu li opet HRT marketing falio s reklamom pa obaviještava samo dijelomično( poput one reklame siđite s krovova hahahahahaha) ili su za regije D7 i D9 odgodili gašenje analognog signala, zbilja ne kužim te HRT-ovce???
http://www.zadarskilist.hr/clanci/16022010/gasenje-analognog-signala-pomaknuto-za-kraj-ozujka
MytByte
28.02.2010., 09:59
Puno ti hvala mytbyte, stvarno ima mnogo korisnih informacija ali sada imam problem da te informacije ne mogu pročitati jer su slova u ona 3 kvadrata jako mutna, titraju i neprepoznatljiva.
Kad stisnem tipku audio na mađarskom programu m1 onda su kvadrati za nuždu nekako čitljivi ali tamo piše da je MPEG Hungarian left right. Dali to znači da je zvuk MPEG a ne AAC?
Što se tiče muxeva mene bi više zanimalo na kojim muxevima su koji programi (jer je to jako povezano sa snimanjem) a to nisam vidio na popisu odašiljačkih lokacija DVB-T mreža. Dali se te informacije mogu vidjeti negdje drugdje s obzirom da su važne za one koji žele snimati a imaju samo jedan tuner.
Jesi li postavio izlaz na RGB umjesto na CVBS i kad to napraviš, probaj spajati i na druge SCART ulaze na TV-u jer je obično samo jedan od njih RGB.
što se tiče toga da piše MPEG i kod mađarskih kanala, to bi značilo da ipak ne možeš dobiti u prijemniku informaciju je li audio MPEG ili AAC premda AAC jest tehnički vrsta MPEG-a...indikacija je vjerojatno namijenjena da vidiš je li zvuk stereo MPEG i:sli višekanalni Dolby Digital. Kao što rekoh, uputstva su preeeeeeštura....:mig:
Pa nisam ja nesto pretjerano zapeo sa Celevcem,par pokusaja bez rezultata i sad cekam na frenda da pokusamo zajedno,ja cu na krov antenu "u vrtnju" uvijek za po "dva prsta otprilike" (pomalo) u jednu stranu pa tako ukrug cijeli radijus a frend dolje ce za svaki takav pomak izvrsiti pretragu. odnosno dok se ne pokaze prvi kvalitetan signal.
No cuo danas vani od nekog da je mozda prerano i upustati se u potragu za digitalnim signalom jer da signal nije ni pripusten ovdje jos.Mada mislim da bi se to prije moglo odnositi na pojedine odasiljace samo, ako uopce...
Da i ja sam vec prije pomislio na gresku receivera zato sam i prekinuo pretragu i cekam.
prvo- pusti priče da su/nisu pustili digitalni signal. na stranicama oiv-a piše da je za šibenik i d7 odašiljač taj-i-taj i frekvencija ta-i-ta. dakle, signala ima. da li je on u potpunosti stabilan, odnosno, da li se pojavljuju greške ili ne, to je već druga stvar obzirom da u toj regiji još uvijek traju "testiranja" i prilagodbe uređaja...
što se tiče prve rečenice-"po malo pomicati antenu i za svaki pomak vršiti pretragu". NE! nema potrebe. narihtaj prijemnik, za kojeg si siguran da je ispravan i ispravno sve spojeno (antena, pojačalo, scart...), na frekvenciju za tvoj grad. dakle, 51 kanal. ovisno koji prijemnik imaš, uđi u postavke, odaberi ručnu pretragu, u polju za odabir kalana nađi 51 (ili pripadajuću frekvenciju) i na dnu gledaj one dvije crte "kvaliteta" i "jakost" signala. znači, nema potrebe za svaki pomal vršiti zasebno traženje. i kad u'vatiš signal, i crte ti skoče na kojih 75%, 60%, onda okrećeš "po dva prsta". ali još uvijek ostaješ na toj frekvenciji. ako dobiješ 100% na obje-super. to je to! i ne diraj.
Meni jedna informacija nije jasna, svugdi na internetu piše da regija D7 - Zadarska, Šibensko-kninska gasi analogni signal 3.3., a na hrt-u sam ovih proteklih 10-ak dana imao vidjeti dosta puta reklamu da 3.3. se gase D3 - Međimurska, Varaždinska,
cilim ti je dao link na članak-uglavnom, malo su odgodili d7.
ivica 8
28.02.2010., 12:08
Jel neko kupio mozda ovaj prijemnik XORO HRT 7500 HD USB PVR, ako je jel moze napisat svoje dojmove, po karakteristikama slican je Strongu SRT8100, ali ima prednost jer snima na USB ili eksterni HDD. :)
http://www.satshop.hr/content/view/146/193/
Prospekt u pdf-u:
downloads.e-shop.gr/download.php?id=PER.807306
Ako ti treba za snimanje čini se ok prijemnik. Međutim upitna je njegova iskoristivost kaomedia playera zbog ograničenja na FAT 32 format kod eksternog HDD-a.
http://skrati.net/1e9m
Ako ti treba za snimanje čini se ok prijemnik. Međutim upitna je njegova iskoristivost kaomedia playera zbog ograničenja na FAT 32 format kod eksternog HDD-a.
http://skrati.net/1e9m
Tocno tako pise u tekstu na tom linku, ali spominje se i vanjski uredjaj, mozda su mu mogucnosti ipak vece, mozda radi na eksternom HDD i u formatu NTFS, zato bi bilo zgodno cuti one koji ga imaju koji su ga isprobali, po cjeni je tu negdje kao Strong SRT8100 ali ima vece mogucnosti, treba ga dobro razmotriti. :)
MytByte
28.02.2010., 14:55
Test Alme T-2000 (pažnja!, ne T-2200 s dual tunerom): http://www.hdtehnika.com/index.php?option=com_content&task=view&id=641&Itemid=64
Test tog prijemnika bas i nije obecavajuci, sacekajmo nastavak da vidimo i kako snima i reproducira sa USB sticka. :)
Hvala viking. Kod kupnje nebih bio obraćao pažnju na to i zeznuo bih se a ovako se samo nadam da taj tip konektora imaju u MKE u Čakovcu pa će
problem biti riješen.
Hvala DeeJay77ZG . Po tome onda ispada da mogućnost snimanja i nije nešto s obzirom da će biti jako ograničeno. Sada barem neću tražiti MPEG4 uređaj s mogućnošću snimanja. Ako ga uređaj bude imao dobro a ako ne nikome ništa. A oni kojima treba mogućnost snimanja mogu kombinirati MPEG2sa mogućnošću snimanja i MPEG4 bez mogućnosti snimanja. Vjerojatno bi to bila best buy kombinacija za srednje zahtjevne korisnike.
Hvala na trudu MytByte. Video output mi je već otprije postavljen na RGB a s obzirom da imam samo jedan scart ulaz na televizoru niti tu nisam imao što zeznuti. Inače strong sam probao spojiti i činčevima na televizor (scart na činč kabel) ali slika je bila ista kao i sa scart na scart kabelom.
Dali se nekako drugačije može doći do informacije koji Mađarski program koristi koji zvuk? Jezik može biti Hrvatski, Slovenski i Engleski ali ne i Mađarski jer ga ne razumijem niti malo. Nadam se da postoji mjesto gdje se nalaze te informacije jer bi mi jako dobro došle s obzirom da moram kupiti prijemnik do 3.3 kada se kod mene nažalost prelazi na digitalni signal.
echolite
28.02.2010., 19:40
Ako si mislio da li postoji mogucnost biranja originalnog tona kod Madjara-ne postoji sve je sinhronizovano.Oni koriste AAC.
Hello! Imam pitanje u vezi prijema signala. Postavila sam na TV reciver Nytro Box i pohvatao mi je 12 kanala. 4 domaća koja se odlićno vide a ostalih osam imam samo ton bez slike. Na ekranu piše - HDTV nije podržan ! U čemu je problem? Reciver ili neke postavke? A što je najgore jačina i kvaliteta signala za te programe koje ne vidim je bolja od signala za domaće programe. HELP!! :)
MytByte
01.03.2010., 07:54
Hello! Imam pitanje u vezi prijema signala. Postavila sam na TV reciver Nytro Box i pohvatao mi je 12 kanala. 4 domaća koja se odlićno vide a ostalih osam imam samo ton bez slike. Na ekranu piše - HDTV nije podržan ! U čemu je problem? Reciver ili neke postavke? A što je najgore jačina i kvaliteta signala za te programe koje ne vidim je bolja od signala za domaće programe. HELP!! :)
pa problem je da tvoj prijemnik ne podržava niti HD emitiranje niti mpeg-4 kompresiju koju emitiraju, recimo, slovenci! Sve ja kako i treba biti!
da li znate da li se ovo isplati uzeti:
http://www.ronis.hr/?digitalni-zemaljski-receiveri/472/digitalni-zemaljski-prijemnik-technisat-digyboxx-t4-mpeg-4-+-poklon-scart-ili-hdmi-kabel-/TechniSat_DiGYBOXX_T4
pa problem je da tvoj prijemnik ne podržava niti HD emitiranje niti mpeg-4 kompresiju koju emitiraju, recimo, slovenci! Sve ja kako i treba biti!
A koji bi to onda npr. mogao podržavat?
MytByte
01.03.2010., 09:32
Strong SRT 8100: http://www.hdtehnika.com/index.php?option=com_content&task=view&id=561
Pa ovaj naveden gore u postu od @tinnke: diggybox
pa mustek: http://mke.hr/shop/product_info.php?cPath=56&products_id=614
pa: http://mke.hr/shop/product_info.php?cPath=56&products_id=562
ima još ali za sada ti je ovo dosta...
DeeJay Dee
01.03.2010., 09:33
XORO, Strong SRT 8100, jedan DENVER i Mustek, Iskra 1000, Topfield 7700/7710, neki Humaxi i Neotioni itd., prosurfaj malo po forumu, bilo je već dosta riječi o tome...ups, pisali u isto vrijeme, Myt opet brži.. ;-)
MytByte
01.03.2010., 10:57
Zaboravih Xoro...:zubo:. Denver je zapeo u Kopru :lol: ne šalim se...
Molim pomoć, imao sam TV samsung koji i ma samo skart prikljućak i kućno kino LG koje ima samo chinc prikljućke i radilo je uredno, sada sam kupio DVB-T nitro box usb i spojio tv -> dvbt ( prvo na tv, pa probao na vcr scartpriključak)-> lg i nemogu dobiti sliku sa dvd-a na tv, molim pomoć, kako spojiti i koje kablove koristiti
hvala unaprijed:s
miran123
01.03.2010., 12:56
Evo opet sam "nemiran", još ništa od testa Alme t2200. Vidim prije je izašao od Alma 2000, a u tekstu se navodi "Naime, uz već postojeći, ALMA T2200, s twin dvbt tunerom u sebi , dobili smo na testiranje mlađu " sestru " Almu T2000."
Pa di je zapela ta Alma t2200, jel ima kakvih problema il šta?
cavaliero
01.03.2010., 15:52
Možda glupo pitanje, al čisto da provjerim...
Zanima me da li se mogu putem digitalnog satelitskog receivera (Metabox II) gledati zemaljski digitalni kanali?
:ne zna:
DeeJay Dee
01.03.2010., 15:52
Još 1 mpeg-4 kompatibilan receiver zanimljivog imena (vidi dolje, lol), al očito je samo SD (dovoljan za, uz naše, prijem recimo SLO kanala) jer je cijena isuviše najs, a i specke ni slova o HD tuneru/HDMI portu...
Prenosim sa satelitskog foruma:
SAGEM IP PICNIC
Digitalni zemaljski MPEG 4 prijemnik
TEHNIČKE KARAKTERISTIKE:
* Za prijem DVB-T MPEG -2 i MPEG-4 digitalnih zemaljskih kanala
* AAC codec zvuka Level 2 i Level 4 za prijem slovenskih programa
* Ugrađen Viaccess i NDS dekoder/ čitač kartica
* Numerički Display
* 1000 programskih mjesta
* Funkcija zaključavanja Menu-a i kanala
* Elektronski programski vodič (EPG) do 7 dana unaprijed
* Niska potrošnja struje
* Napajanje sobne antene putem 5 V izlaza
* Slaganje lista omiljenih kanala ( TV i Radio)
* Automatsko i ručno pretraživanje kanala
* Brzo prebacivanje kanala
* 2 X SCART ( TV / AV)
* SPDIF optički digitalni izlaz
* RS 232 / Scart prikljucak za azuriranje software-a
Cijena : 479 Kn
-uz svaki Sagem prijemnik poklanjamo SCART kabel za spajanje na TV
(satshop.hr)
Zaboravih Xoro...:zubo:. Denver je zapeo u Kopru :lol: ne šalim se...
Pa i nije bas evo ga za koji dan u jednom Slovenskom lancu trgovina u Hrvatskoj, cijena prava sitnica ispod 600 kuna. :D
nytro usb-loop! na newsima se pojavio post o tome da je izašao novi soft koji rješava epg. odnosno, rješava samo naše znakove ali izgleda da je prikaz samo dvije stranice i dalje ostao po starom. link (http://www.sendspace.com/file/6gazen)
nisam ga (još) probao, dakle, sve je za sada na rekla-kazala. vjerojatno će i na forumu uskoro osvanuti.
MytByte
01.03.2010., 21:00
Pa i nije bas evo ga za koji dan u jednom Slovenskom lancu trgovina u Hrvatskoj, cijena prava sitnica ispod 600 kuna. :D
Ma zapeo je jer bi još dosta ranije stigao u dotični slovenski lanac, info iz prve ruke :mig:
prvo- pusti priče da su/nisu pustili digitalni signal. na stranicama oiv-a piše da je za šibenik i d7 odašiljač taj-i-taj i frekvencija ta-i-ta. dakle, signala ima. da li je on u potpunosti stabilan, odnosno, da li se pojavljuju greške ili ne, to je već druga stvar obzirom da u toj regiji još uvijek traju "testiranja" i prilagodbe uređaja...
što se tiče prve rečenice-"po malo pomicati antenu i za svaki pomak vršiti pretragu". NE! nema potrebe. narihtaj prijemnik, za kojeg si siguran da je ispravan i ispravno sve spojeno (antena, pojačalo, scart...), na frekvenciju za tvoj grad. dakle, 51 kanal. ovisno koji prijemnik imaš, uđi u postavke, odaberi ručnu pretragu, u polju za odabir kalana nađi 51 (ili pripadajuću frekvenciju) i na dnu gledaj one dvije crte "kvaliteta" i "jakost" signala. znači, nema potrebe za svaki pomal vršiti zasebno traženje. i kad u'vatiš signal, i crte ti skoče na kojih 75%, 60%, onda okrećeš "po dva prsta". ali još uvijek ostaješ na toj frekvenciji. ako dobiješ 100% na obje-super. to je to! i ne diraj.
A kako uhvatiti ikakav signal odnosno dobiti da obje stavke dolje budu "aktivne" te da imaju neke vrijednosti? Zasad mi samo jedna stavka ima "pozitivnu" vrijednost a to je Level stavka koja je od 90-100%. Druga je na nuli.
No da pokusam protumaciti tvoju uputu,ja znaci moram dobiti da mi za kanal 51 obje vrijednosti dolje budu iznad ajmo reci 60% pa tek onda eventualno mogu ici na blago dostimavanje antene kako bi doradio signal sa pristojnih 75%/60% na zeljenih 100%. I onda klik na "search" i slika ce biti tu. Lijepo zvuci.
Stvari stoje ovako: antenu (riblju kost na krovu) nisam jos dirao niti podesavao,ona je u svojoj "default" dugogodisnjoj poziciji da tako kazem koja mi je do sad omogucavala kvalitetan analogni signal za sva 4 hrv. programa.
Ono sto u startu vec sad imam (u tim okolnostima) je da kad "manualno" na display postavim kanal 51 da "Level odmah skace na kojih 90-100% te "kvalitetu signala" koja je uvijek 0% bez ikakvih oscilacija. To je ono sto imam sad.
E sad posto je jedna pretpostavka od tvojih gore navedenih vec ostvarena i sa sadasnjom "default" pozicijom antene (Level od 90-100%), mozda bih ja shodno tvojim uputama jednostavno trebao sad otici gore i samo mrvicu pomaknuti antenu da vidim da li ce to rezultirati time da se i druga stavka "kvaliteta" makne sa nule na neku prihvatljivu vrijednost kako bi onda trazenje slike preko "search" opcije eventualno dalo rezultata? Jer u sadasnjim okolnostima svaka pretraga je uvijek bez rezultata.
Znaci ja moram na krov pod trenutno.
Tako tumacim tvoju uputu.
PS: Inace kako ja mogu biti siguran da li mi je prijemnik ispravan ili ne...to ne mogu. Ne zelim vjerovati da nije ispravan, nov je, nekoristen zasto bi bio neispravan. Drzim da je mala vjerojatnost za to. U sve ostalo sam prilicno siguran da sam namjestio dobro jer su decki tu vec vidjeli na fotki kako sam ja to spojio i potvrdili da je to ok.
MytByte
01.03.2010., 23:58
odi na krov, markiraj trenutnu poziciju i počni okretat antenu da vidiš da li se kvaliteta mijenja tj nije više nula...probaj također s kanalom 59, naravno...
probaj posuditi sobnu antenu da vidiš da l što na nju hvataš...je li isključeno 5V napajanje antene u prijeniku? nije da bi trebalo imati utjecaja, ali ipak...
echolite
02.03.2010., 00:43
Hvata li iko u Kninu ili blize Kninu DVB-t signal(Celavac,Promina svejedno) i ima li neka prodavnica sa DVB-t prijemnicima da ne uzimam u posti onu grejalicu.Hvala unapred
Molim pomoć, imao sam TV samsung koji i ma samo skart prikljućak i kućno kino LG koje ima samo chinc prikljućke i radilo je uredno, sada sam kupio DVB-T nitro box usb i spojio tv -> dvbt ( prvo na tv, pa probao na vcr scartpriključak)-> lg i nemogu dobiti sliku sa dvd-a na tv, molim pomoć, kako spojiti i koje kablove koristiti
hvala unaprijed:s
HAL_9000
02.03.2010., 07:34
Evo isproban Xoro hrt 7500 hd , po svemu sudeci to je identican prijemnik strongu 8100, isti menu iste funkcije
DeeJay Dee
02.03.2010., 10:06
Hvata li iko u Kninu ili blize Kninu DVB-t signal(Celavac,Promina svejedno) i ima li neka prodavnica sa DVB-t prijemnicima da ne uzimam u posti onu grejalicu.Hvala unapred
U Kninu se signal lovi prvenstveno s lokalnog odašiljača KNIN ponda grada, a tek onda s Promine, Ćelavca već teže...
teško da ćeš ćelevac uhvatiti u kninu. odašiljač za knin (http://maps.google.com/maps?q=44.0224+16.2005(KNIN))
što se trgovnia tiče, zar nemaš u konzumu (strong) ili ona radnja od reobne kuće prema vatrogascima (ako nije zatvorena) sa el. robom? radije odi do šibenika ili zadra ako imaš mogućnosti umjesto vivaxa iz pošte.
A kako uhvatiti ikakav signal odnosno dobiti da obje stavke dolje budu "aktivne" te da imaju neke vrijednosti? Zasad mi samo jedna stavka ima "pozitivnu" vrijednost a to je Level stavka koja je od 90-100%. Druga je na nuli.
No da pokusam protumaciti tvoju uputu,ja znaci moram dobiti da mi za kanal 51 obje vrijednosti dolje budu iznad ajmo reci 60% pa tek onda eventualno mogu ici na blago dostimavanje antene kako bi doradio signal sa pristojnih 75%/60% na zeljenih 100%. I onda klik na "search" i slika ce biti tu. Lijepo zvuci.
upravo tako. signal postoji, ali nedovoljne kvalitete. znači ako je za sada usmjeren prema ćelevcu, probaj okrenuti malo lijevo malo desno. mada, sumnjam da ćeš ga uspjeti uhvatiti pogotovo bez pojačala. kad ta opcija (ne) urodi plodom, onda okreni antenu prema odašiljačima, zemljopisno tebi bližima, i opet pokušaj dobiti ta dva pokazatelja, crte na nekih 60-70%. kad si to dobio, onda su dalje u pitanju centimetarski pomaci da bi obje crte bile što bliže 100%. mada, čak ni jakost signala ne treba biti 100% koliko je bitna kvaliteta.
da li je prijemnik pokvaren ili ne, radije to ostavi kao zadnju opciju. ja bih radije, ako si u mogućnosti provjerio kablove, bez obzira na dobiveni signal, provjerio konektore. ako su obični oni vole oksidirati. pa ih ili promijeni ili barem otfikari dva cm kabla, pa nanovo napravi spojeve... to su sve sitnice ali mogu stvarati probleme. dovoljno je da je jedna nit od kabla dotakla centralnu žicu i eto ti smetnji.
no, da ne duljim, drži prijemnik na 51 kanalu (netko spominje i 59 (valjda još jedan odašiljač)), i okreći antenu. druge nema.
echolite
02.03.2010., 13:39
[QUOTE=viking;25331206]teško da ćeš ćelevac uhvatiti u kninu. odašiljač za knin (http://maps.google.com/maps?q=44.0224+16.2005(KNIN))
što se trgovnia tiče, zar nemaš u konzumu (strong) ili ona radnja od reobne kuće prema vatrogascima (ako nije zatvorena) sa el. robom? radije odi do šibenika ili zadra ako imaš mogućnosti umjesto vivaxa iz pošte.[./QUOTE]
Ima jedna prodavnica malo iznad konzuma videcu tamo ako ne Sibenik ili u Iloku u prolazu.Seti sam se i ja tog odasiljaca na konju.Hvala
primobilo
02.03.2010., 13:49
[QUOTE=
PS: Inace kako ja mogu biti siguran da li mi je prijemnik ispravan ili ne...to ne mogu. Ne zelim vjerovati da nije ispravan, nov je, nekoristen zasto bi bio neispravan. Drzim da je mala vjerojatnost za to. U sve ostalo sam prilicno siguran da sam namjestio dobro jer su decki tu vec vidjeli na fotki kako sam ja to spojio i potvrdili da je to ok.[/QUOTE]
Probaj promijeniti skart kabel, prije nego se popneš na krov probaj sobnu antenu okretati u svim smjerovima i preskeniraj ručno 51 kanal, ako ne bude sreće idi na krov sa mobitelom a prijatelja sa mobitelom ostavi kod TV-a i vrti antenu, ako ni to ne uspije trebat će ti vjerojatno kanalno pojačalo ili zovi nekog stručnjaka da ti provjeri sve to.
DeeJay Dee
02.03.2010., 15:09
@viking
ch59 UHF je MUX B za regiju D7 i ide i s Promine i Ćelavca, no ne i s Knina (što ne znači da se ipak ne može uloviti).
@viking
ch59 UHF je MUX B za regiju D7 i ide i s Promine i Ćelavca, no ne i s Knina (što ne znači da se ipak ne može uloviti).
evo, da nisi napisao da 59 ide i s ćelevca ne bih znao. zadnji put kada sam bio u tom području radio je samo 51 kanal. ako bude sve u redu, za desetak dana sam opet dolje pa ću vidjeti kakva je situacija sa 59-im. 51 je radio jako stabilno.
thx 4 info!
echolite
02.03.2010., 15:14
Knin je 51
Jeli probao iko ona digitalna pojacala jesu li cemu.U mom selu kod Knina(prema granici sa BIH) se dosad lovio samo HRT 1 pa se nadam da ce DVB t doneti poboljsanje
Evo isproban Xoro hrt 7500 hd , po svemu sudeci to je identican prijemnik strongu 8100, isti menu iste funkcije
Oce li biti sta detaljnije (kakva slika, kako snima ili reproducira, kvaliteta prijema), zar Xoro nema mogucnos snimanja na USB ili externi HDD (ipak je to mala prednost pred Strongom SRT8100). :)
odi na krov, markiraj trenutnu poziciju i počni okretat antenu da vidiš da li se kvaliteta mijenja tj nije više nula...probaj također s kanalom 59, naravno...
probaj posuditi sobnu antenu da vidiš da l što na nju hvataš...je li isključeno 5V napajanje antene u prijeniku? nije da bi trebalo imati utjecaja, ali ipak...
Probao sam sa sobnom antenom od frenda ali to nije to, Level je tada 50% sadasnjeg i luduje gore-dolje, oscilacije su prevelike. Sa krovnom antenom gotovo da nema oscilacija i Level je konstantno iznad 90%. A i nula kod Qualitya je bez oscilacija :D
5V Antenna napajanje je iskljuceno u opcijama prijemnika iako...cini mi se da mi je DeeJay rekao da bas mora biti ukljucena ta stavka? Zar mu se usudjujes proturjeciti?!:D
gogo_2006
02.03.2010., 22:25
Pa ako imaš aktivnu antenu (dakle sa pojačalom koja se napaja putem antenskog kabela) onda ti treba napajanje ako nemaš to ti neće pomoći ma šta god DJ rekao :D
emerge kaže:
Viking
upravo tako. signal postoji, ali nedovoljne kvalitete. znači ako je za sada usmjeren prema ćelevcu, probaj okrenuti malo lijevo malo desno. mada, sumnjam da ćeš ga uspjeti uhvatiti pogotovo bez pojačala. kad ta opcija (ne) urodi plodom, onda okreni antenu prema odašiljačima, zemljopisno tebi bližima, i opet pokušaj dobiti ta dva pokazatelja, crte na nekih 60-70%. kad si to dobio, onda su dalje u pitanju centimetarski pomaci da bi obje crte bile što bliže 100%. mada, čak ni jakost signala ne treba biti 100% koliko je bitna kvaliteta.
da li je prijemnik pokvaren ili ne, radije to ostavi kao zadnju opciju. ja bih radije, ako si u mogućnosti provjerio kablove, bez obzira na dobiveni signal, provjerio konektore. ako su obični oni vole oksidirati. pa ih ili promijeni ili barem otfikari dva cm kabla, pa nanovo napravi spojeve... to su sve sitnice ali mogu stvarati probleme. dovoljno je da je jedna nit od kabla dotakla centralnu žicu i eto ti smetnji.
no, da ne duljim, drži prijemnik na 51 kanalu (netko spominje i 59 (valjda još jedan odašiljač), i okreći antenu. druge nema.
Ovdje ima zanimljivih detalja,hvala hvala.
E pa nije iskljuceno da ce mi trebati pojacalo iako za analogne programe naravno nije trebalo. Stvari su cudne sa tim digitalcem nema sta. No kad spominjes pojacalo sjetim se nekog ko je spomenuo da hvata uspjesno signal sa Ugljana preko Ucke a to je oko 150 km udaljenosti. Da li sa odasiljacem ili bez, zaboravio sam. A Celevac i moja antena su udaljeni 53 km zracne linije.Ok ne znaci da meni ne treba pojacalo ali ipak..
Sto se tice ostalih blizih odasiljaca u okolini malo sam ustanovljavao njihove pozicije preko Google Eartha, zracnu udaljenost, nadmorske visine (otprilike), i cini mi se da nijedan od njih meni nije i opticki vidljiv kao Celevac. Eventualno onaj na Promini koji je po nadmorskoj visini odmah iza Celevca (oko 1100 metara) , zracne udaljenosti 28 km. E sad neznam koliko je ta opticka nevidljivost presudna ali provjericu i to kad budem okretao gore. Rezultati ce pokazati.
Konektori su krajevi kabela? Pa tu ima samo jedan konektor za provjeru,onaj od vanjske antene za u prijemnik koji istina nije u najboljem stanju ali...dosad nije smetalo bar. No...vidjecemo i to,provjericu. Thanks.
Probaj promijeniti skart kabel, prije nego se popneš na krov probaj sobnu antenu okretati u svim smjerovima i preskeniraj ručno 51 kanal, ako ne bude sreće idi na krov sa mobitelom a prijatelja sa mobitelom ostavi kod TV-a i vrti antenu, ako ni to ne uspije trebat će ti vjerojatno kanalno pojačalo ili zovi nekog stručnjaka da ti provjeri sve to.
Kupio sam bas jedan scart sad pa cu probati sa njim spojiti TV i prijemnik da vidim ima li veze.
Sa sobnom sam probao ali previse je tu oscilacija, Level "divlja" i napola je u postotku u usporedbi sa krovnom antenom. Naravno Quality opet 0%.
Jest, razmisljam da pozovem jednog lisca u gradu da on vidi,sigurno ga znas i ti :D
Pa ako imaš aktivnu antenu (dakle sa pojačalom koja se napaja putem antenskog kabela) onda ti treba napajanje ako nemaš to ti neće pomoći ma šta god DJ rekao :D
Ne nemam nikakvo pojacalo gore. Nije mi ni trebalo za analogiju pa nisam ni nabavljao.
MytByte
03.03.2010., 00:05
ne znači da je isti hardver :mig:
HAL_9000
03.03.2010., 06:19
Ma po svemu sta vidim Xoro nema snimanje na usb , nema gumb za snimanje na daljinskom niti ima takvu stavku u meniju, nisam stigao ga detaljno ispitati, hrt hd i slovenci rade dobro , slika mi se cini skroz ok, ima hr znakove na epg-u , kada stignem isprobam ostalo, e da dobio sam i hdmi kabel s njim kao poklon
HAL_9000
03.03.2010., 08:28
Nasao novi firmware za xoro 7500 hd , sada radi usb snimanje i cita mkv i ostalo, kada stavis novi firmware pod model pise xoro 7600
DeeJay Dee
03.03.2010., 09:52
Ne nemam nikakvo pojacalo gore. Nije mi ni trebalo za analogiju pa nisam ni nabavljao.
Da, sorry, ja sam ti savjetovao da je 5V napajanje "on", misleći da imaš pojačalce-kriva pretpostavka, mea culpa.. :s:kava:
HAL_9000
03.03.2010., 10:51
evo link za firmware xoro 7500
http://rapidshare.com/files/358235984/MTC_MSD7828_DH2836.AP.html
E pa nije iskljuceno da ce mi trebati pojacalo iako za analogne programe naravno nije trebalo.
@ emerge: probaj sa tom sobnom antenom, za početak, u njen ulaz za vanjsku antenu ukopčati vanjsku i iskoristiti njeno pojačalo. ne mora značiti da će raditi, ali...
Stvari su cudne sa tim digitalcem nema sta. No kad spominjes pojacalo sjetim se nekog ko je spomenuo da hvata uspjesno signal sa Ugljana preko Ucke a to je oko 150 km udaljenosti. Da li sa odasiljacem ili bez, zaboravio sam. A Celevac i moja antena su udaljeni 53 km zracne linije.Ok ne znaci da meni ne treba pojacalo ali ipak..
meni je učka na 40, pa bez vanjske antene, pojačala na maximumu nisam vidio ni analogni kako treba. a kamoli dobiti digitalni. stvar je konfiguracije terena. ako si čitao postove unatrag ili na newsima, ljudi koji su u opatiji, lovranu ne vide učku koja im je na desetak km i manje jer su u sjeni odašiljača. tako da ni tih 150km do ugljana nije ništa čudno jer nema fizičkih zapreka. gle, pojačala nisu neka velika para. ne znam gdje si točno nastanjen ali u bilo kojem gradu ima barem nekakva trgovina sa tim stvarima. imaš modela koji u sebi imaju i napajanje i pojačalo-kažu da ta nisu među boljima. to je stvar subjektivnog mišljenja. imaš ona koja se montiraju odmah ispod antene, samo kutijica i vodiš kabel u kuću do napajanja. i bilo koje da odabereš nećeš (previše) pogriješiti. doduše, bilo bi dobro uzeti neko koje ima mogućnost regulacije pojačanja. jer i prejako pojačalo može napraviti čudo i da ne možeš uhvatiti signal kako spada. a cijene su sve od 100-200 kn. naravno, ima i skupljih rješenja ali nekako ne vjerujem da će ti takvo što trebati. a ako i nemaš za kupiti kod sebe, onda ili mke ili čipoteka ili m+s, svi oni šalju poštom i ljudi znaju što rade. naravno, prije se malo konzultiraš na forumu da ti se složi nešto optimalnih karakteristika.
Sto se tice ostalih blizih odasiljaca u okolini malo sam ustanovljavao njihove pozicije preko Google Eartha, zracnu udaljenost, nadmorske visine (otprilike), i cini mi se da nijedan od njih meni nije i opticki vidljiv kao Celevac. Eventualno onaj na Promini koji je po nadmorskoj visini odmah iza Celevca (oko 1100 metara) , zracne udaljenosti 28 km. E sad neznam koliko je ta opticka nevidljivost presudna ali provjericu i to kad budem okretao gore. Rezultati ce pokazati.
u svakom slučaju, optička vidljivost ne može škoditi! ali je pitanje okolnih zgrada, izvora em zračenja, nekakvih refleksija... no, osim okretanja ti nitko ne može točno reći di je problem.
Konektori su krajevi kabela? Pa tu ima samo jedan konektor za provjeru,onaj od vanjske antene za u prijemnik koji istina nije u najboljem stanju ali...dosad nije smetalo bar. No...vidjecemo i to,provjericu.
da, odnosno ne! ;-) kraj kabla je kraj kabla a konektor je namonitran na kraj kabla! ;-) znači onaj kraj koji se spaja sa antenom i kraj koji ide u tv, odnosno u dig. prijemnik. neće škoditi.
Thanks.
i drugi puta!
pozz!
Nasao novi firmware za xoro 7500 hd , sada radi usb snimanje i cita mkv i ostalo, kada stavis novi firmware pod model pise xoro 7600
Ipak si bio malo brzi, a ja htio stavit ovaj link di pise da snimanje radi uz nadogradnju softvera i da ga sa tog linka mozes i skinut. :D
http://www.ronis.hr/?digitalni-zemaljski-receiveri/472/digitalni-zemaljski-prijemnik-xoro-hrt-7500-mpeg-4-hdmi/HRT7500
ovo sam ja
03.03.2010., 17:32
Ovaj prijemnik ima priključak za USB, pa me zanima da li se na taj USB priključak može spojiti Memory stick on npr. 8 GB i da se snima i reproducira sadržaj? Može li se namjestiti tajmer da snima na taj memory stick ili na hard disk? Uzeo bih neki digitalni prijemnik, a htio bi da ima neku mogućnost snimanja.:cerek:
Da li ima kakav digitalni prijemnik koji ima ugrađen hard disk?
Ono sto te zanima oko snimanja na pomenuti digitalni prijemnik mozes procitati u recenziji na ovom linku:
http://www.hdtehnika.com/index.php?option=com_content&task=view&id=289&Itemid=64
Ako ti jos nesto nebude jasno pitaj. :)
Osim pomenutog prijemnika koji ima mogucnost snimanja na USB ili externi HDD u tom cijenovnom razredu mozes pogledati i Strong SRT5203 (http://www.hdtehnika.com/index.php?option=com_content&task=view&id=588&Itemid=64) ili SRT5222.
A mozes pogledati i skuplje digitalne prijemnike Denver DMB-105HD ili Xoro 7500HD rang cijene 600-700 kn.
happydayhr
03.03.2010., 19:03
Ovaj prijemnik ima priključak za USB, pa me zanima da li se na taj USB priključak može spojiti Memory stick on npr. 8 GB i da se snima i reproducira sadržaj? Može li se namjestiti tajmer da snima na taj memory stick ili na hard disk? Uzeo bih neki digitalni prijemnik, a htio bi da ima neku mogućnost snimanja.:cerek:
Da li ima kakav digitalni prijemnik koji ima ugrađen hard disk?
Da, bez problema može 8GB i veći naravno.
I snima i reproducira.
Može i tajmer na taj memory stick.
Sve igra
Da, sorry, ja sam ti savjetovao da je 5V napajanje "on", misleći da imaš pojačalce-kriva pretpostavka, mea culpa.. :s:kava:
Aha znaci ta opcija u postavkama prijemnika je vezana uz imanje pojacala?
Hvala na detalju :top:
Viking:
@ emerge: probaj sa tom sobnom antenom, za početak, u njen ulaz za vanjsku antenu ukopčati vanjsku i iskoristiti njeno pojačalo. ne mora značiti da će raditi, ali...
Vec sam je vratio vlasniku,bila je to neka prepotopna antena nisam siguran da je uopce imala nesto kao pojacalo na sebi,samo postolje i jednu dugu antenu. Ja je nisam koristio na taj nacin vec sam nju samu ukopcao u Ant In ulaz na prijemniku.Ne sjecam se da sam primjetio da je ona sama imala ikakve ulaze na sebi,no moguce da sam to previdio,dozvoljavam.
U svakom slucaju znaci i to se moze kombinirati, dobro dobro,zgodni detaljcici hehe.Thanks.
meni je učka na 40, pa bez vanjske antene, pojačala na maximumu nisam vidio ni analogni kako treba. a kamoli dobiti digitalni. stvar je konfiguracije terena. ako si čitao postove unatrag ili na newsima, ljudi koji su u opatiji, lovranu ne vide učku koja im je na desetak km i manje jer su u sjeni odašiljača. tako da ni tih 150km do ugljana nije ništa čudno jer nema fizičkih zapreka. gle, pojačala nisu neka velika para. ne znam gdje si točno nastanjen ali u bilo kojem gradu ima barem nekakva trgovina sa tim stvarima. imaš modela koji u sebi imaju i napajanje i pojačalo-kažu da ta nisu među boljima. to je stvar subjektivnog mišljenja. imaš ona koja se montiraju odmah ispod antene, samo kutijica i vodiš kabel u kuću do napajanja. i bilo koje da odabereš nećeš (previše) pogriješiti. doduše, bilo bi dobro uzeti neko koje ima mogućnost regulacije pojačanja. jer i prejako pojačalo može napraviti čudo i da ne možeš uhvatiti signal kako spada. a cijene su sve od 100-200 kn. naravno, ima i skupljih rješenja ali nekako ne vjerujem da će ti takvo što trebati. a ako i nemaš za kupiti kod sebe, onda ili mke ili čipoteka ili m+s, svi oni šalju poštom i ljudi znaju što rade. naravno, prije se malo konzultiraš na forumu da ti se složi nešto optimalnih karakteristika.
Da, tebi je ocito konfiguracija bila prepreka cak i za analogni signal, no meni je Celevac opticki vidljiv (smatram da jest), Velebit se vidi bez problema sa moje pozicije i nema prepreka izmedju.
Hvala na sugestijama za pojacalo,ako budem uzimao uzecu neko sa regulacijom pojacanja.
Kakve su to optimalne karakteristike potrebne?
u svakom slučaju, optička vidljivost ne može škoditi! ali je pitanje okolnih zgrada, izvora em zračenja, nekakvih refleksija... no, osim okretanja ti nitko ne može točno reći di je problem.
Zivim na selu tako da tu nema zgrada pa i eventualne refleksije ne bi trebale biti problem.
da, odnosno ne! ;-) kraj kabla je kraj kabla a konektor je namonitran na kraj kabla! ;-) znači onaj kraj koji se spaja sa antenom i kraj koji ide u tv, odnosno u dig. prijemnik. neće škoditi.
Jasno da,krivo sam se bio izrazio:cerek:
ovo sam ja
03.03.2010., 19:46
Trebam nešto jeftinije, a da se može snimati. :top:
Najvjerojatnije ću ga i kupiti.
Zahvaljujem na infu obojici.:top:
Nemoj se zaletavati, pogledaj si i Strong SRT5203, cijena ista cca 250 kn. :)
Da, tebi je ocito konfiguracija bila prepreka cak i za analogni signal, no meni je Celevac opticki vidljiv (smatram da jest), Velebit se vidi bez problema sa moje pozicije i nema prepreka izmedju.
Hvala na sugestijama za pojacalo,ako budem uzimao uzecu neko sa regulacijom pojacanja.
Kakve su to optimalne karakteristike potrebne?
eh sad... da li jest vidljim ili nije? bilo je tako ljudi koji su se ubili od uvjeravanja kako vide odašiljač a oni vide stup od mobitela. tako da...:confused:
ovo "optimalno"-gle, da ti ne uvale nešto što ti ne treba. imaš ovo (http://mke.hr/shop/product_info.php?products_id=609) ako ti treba sve promijeniti. imaš ovo (http://mke.hr/shop/product_info.php?products_id=627&osCsid=kofdjm4lljq6st8m3jdj80lgt5) ako je na postojeću riblju kost dovoljno staviti pojačalo (doduše ovo nema podešavanje). dok se dvb-t emitirao testno, ova (http://mke.hr/shop/product_info.php?cPath=112&products_id=338) antena se pokazala kao jako dobra. spominjala se i ova (http://www.hdtehnika.com/index.php?option=com_content&task=view&id=586&Itemid=64) antena sa nekakvim spektakularnim poboljšanjima. da li su istinita, ne znam. trebalo bi kontaktirati sa recenzentom.
ali, da ne trošimo prostor-dok se ne popneš na krov i okreneš antenu za 360 stupnjeva i vidiš da li hvataš bez ikakvih dodataka, nema smisla raspravljati.
ako je signal stabilan i dovoljno kvalitetan, onda provjeriš konektore i miran si. ako signala nema, onda prvo pojačalo. pa vidiš s njime. ako ni to nije dovoljno, onda uzeti logaritamsku za uhf. pa da obnova bude kompletna, promijeniš i kablove. tako da bez penjanja-nećeš ništa znati.
Alessandro7
03.03.2010., 22:49
Imam problem s digitalnom televizijom... Imam digital. prijemnik strong 5205 i ne nalazim ni jedan hrvatski program. Hvatam 8 stranih programa (ORF1, ORF2, ATV i slično ...) Iz Varaždina sam, hrvatski programi bi trebali biti na kanalu br. 44. Da li netko zna gdje je problem? Što da radim....?
dimosphobos
03.03.2010., 23:19
Imam problem s digitalnom televizijom... Imam digital. prijemnik strong 5205 i ne nalazim ni jedan hrvatski program. Hvatam 8 stranih programa (ORF1, ORF2, ATV i slično ...) Iz Varaždina sam, hrvatski programi bi trebali biti na kanalu br. 44. Da li netko zna gdje je problem? Što da radim....?
Imas kanalna pojacala aka TV-plus(eve)?
Ako je takva situacija, prilicno su velike sanse da ti pojacava samo 23. (ili mozda i 26.) kanal. Ostale "reze" i oni "ne postoje".
U biti nisi napisao kakve antene imas (da li si u zgradi na zajednickoj recimo), u ovom slucaju je vaznije od toga koji receiver imas.
Inace, meni se sad u vecernjim satima nesto cudno desavalo (na 44. kanalu), jacina signala 83%, kvaliteta oscilira, trenutno je zadovoljavajuca (tu i samo se malo "skocka"). Na momemte je potpuno nestajalo slike, ali poruke "no signal" nije bilo. Takodjer, pojavio se EPG.
Na 48. kanalu mi je SI 82%, SQ 97%.
Kroz 40-ak min. bi se trebao pojaviti i 36. kanal, sa VTV i CKTV, te prije spomenutim kanalima neki "anagrami" :mig: i Kapital Network. :ne zna:
Ne znam dal je vec netko napisao da posta vise ne salje, al ja sam saznala tek nedavno, cekala vise od mjesec dana.
U vemilu utopila kupon za Strong 5203, bez problema spojila, nasao je 4 programa i slika je napokon kako treba biti i svuda mogu do ttx (analogno mi je bez problema samo 2.HRT).
Jedino sto na ttx nema onaj "prozirni mod", da gledam tv dok se stranice skidaju.
Budite tako dobri i pomognite dami u nevolji. Imam strong 8100 i pametna ja hoću ga instalirati. Tu kreću moji problemi. Antenu spojim sa na prijemnik, scartom spojim video i prijemnik, a drugim tv i prijemnik (jer na tv-u nema utora za HDMI kabel). Pojavi se Instalation guide i ja sva :cerek:. Namjestim sve potrebno i kliknem na pretraživanje. S lijeve strane mi DVB 000 a s desne radio 000. On pretraži kaže mi saving i vrati me na instalation guide. Kada stisnem na epg pojavi se da no Tv. Da li možda znate kaj sam fulala jer nešto sigurno jesam jer bi mi trebao izlistati barem neke programe, kaj ne.:ne zna:
p.s u zgradi sam
DeeJay Dee
04.03.2010., 09:41
e, upravo taj p.s. je 99% i izvor problema, naime spojena si očito na ZAS (zajednički antenski sustav) koji je po svoj prilici ostao ugođen za prijem analognih programa (svaki progrma na svojoj frekvenciji/kanalu) i nije diran/modificiran/servisiran godinama pa ono što trebaš učiniti je tražiti svog PS-a (predstavnika suvlasnika) da sam ili preko upravitelja zgrade traži RTV servisere koji trebaju izvršiti preprogramiravanje pojačala ili zamjenu tkzv. matrice (prijemne stanice) negdje po svoj prilici u potkrovlju zgrade.
možda tj. gotovo ziher bude potrebna i dogradnja sistema DVB-T modulima, uglavnom zahebancija, skupa i laicima ne baš tako jednostavna stvar za shvatiti i promijeniti...
zovite firme koje se tim bave na izvid pa nek vam daju ponudu.
inače, u kojem si mjestu pa da ti znamo reć koji kanal da ipak probaš manualno pretražit...?
A koje li jebade. probala sam ja i manual i auto ali ništa, a sad glupo žensko plavušasto pitanje a zakaj sad mogu gledati tv a ne mogu preko tog prijemnika, pa ni valjda da ću morati uzeti ono sr od max tv (jarun), a ako razmišljam o satelitskoj no way kriva strana. Dal mislite da će to biti i s Tv prijemnikom koji pdržava tu funkciju tj već ima dvb-t
A kaj s onih 1% nade, nemojte mi i nju uništit
Ne znam dal je vec netko napisao da posta vise ne salje, al ja sam saznala tek nedavno, cekala vise od mjesec dana.
U vemilu utopila kupon za Strong 5203, bez problema spojila, nasao je 4 programa i slika je napokon kako treba biti i svuda mogu do ttx (analogno mi je bez problema samo 2.HRT).
Jedino sto na ttx nema onaj "prozirni mod", da gledam tv dok se stranice skidaju.
zar za prozirnost nije gumb "OK"? stisni ga par puta dok se ttx prikazuje i trebala bi se podloga mijenjati od crne do full prozirne.
A koje li jebade. probala sam ja i manual i auto ali ništa, a sad glupo žensko plavušasto pitanje a zakaj sad mogu gledati tv a ne mogu preko tog prijemnika, pa ni valjda da ću morati uzeti ono sr od max tv (jarun), a ako razmišljam o satelitskoj no way kriva strana. Dal mislite da će to biti i s Tv prijemnikom koji pdržava tu funkciju tj već ima dvb-t
A kaj s onih 1% nade, nemojte mi i nju uništit
čekati dok održavatelj zgrade ne prekonfigurira ili nadogradi sustav da prolazi dvb-t signal ili probati prvo sa sobnom pa vanjskom antenom. možeš kupovati sedamnaest televizora ali ako signal ne dolazi do njega-badava.
sad opet moram trošiti lovu za tu sobnu a pitanje je da li će mi i to pomoći,
DeeJay Dee
04.03.2010., 11:29
da, pitanje, al pošto si u ZG-u za vjerovati je da ipak hoće..
a može kakav savjetić koju da isprobam i na koju foru da onda to spajam da li tipa umjesto one u zidu gurnem u ovu sobnu
možda ovak nešto, kak da skužim kaj mi treba:
Antena ONE FOR ALL SV 9151, sobna antena za prijem digitalnog i analognog signala, 45 dB cca 230 kn
Antena ONE FOR ALL SV 9360, DVB-T sobna antena s pojačalom, 45 dB cca 200 kn
Antena Philips SDV4230, prijam DVB-T i FM signala, 36dB cca 200 kn
Antena ONE FOR ALL DVB-T antena 20dB SV 9322 cca 140 kn
a može kakav savjetić koju da isprobam i na koju foru da onda to spajam da li tipa umjesto one u zidu gurnem u ovu sobnu
možda ovak nešto, kak da skužim kaj mi treba:
da, umjesto kabla iz izda, u prijemnik uštekaš kabl od sobne antene. no, prvo bi bilo dobro znati vidiš li odašiljač ili ne?
što se antena tiče, obzirom da si u zg, bilo koja bi trebala biti dobra. imaš i jeftinijih primjeraka od quadra po 80ak kuna.
"no, prvo bi bilo dobro znati vidiš li odašiljač ili ne"
koji to točno odašiljač, ak se misli da ga okrenem prema njemu moram jedino kupiti i provjeravat i okretat drugačije ne
p.s. hvala na savjetima
"no, prvo bi bilo dobro znati vidiš li odašiljač ili ne"
koji to točno odašiljač, ak se misli da ga okrenem prema njemu moram jedino kupiti i provjeravat i okretat drugačije ne
p.s. hvala na savjetima
sad bi se admin mogao oglasiti da spamam. ali, kad sam već tu... admin, :s
gle,ja ne znam gdje si u zg, tako da ti ne mogu reći da li iz svog stana vidiš odašiljače na prisavlju ili na sljemenu. :ne zna:
već je sto puta napisano "ako postoji optička vidljivost odašiljača, dovoljan je i komad žice. ili barem sobna antena". možda uhvatiš i kakav odbijanac od susjedne kuće ili brda pa će ti isto tako biti dovoljna sobna antena. tako da je odgovor na tvoje pitanje-da. okretati antenu i probavati.
pogledaj malo postove od emerge-a i odgovore. on ima sličan problem.
možda ovo (http://www.hdtehnika.com/index.php?option=com_content&task=view&id=586&Itemid=64) za prvu ruku. jest da je kinez, ali možda ti riješi problem prijema za 70 kuna
DeeJay Dee
04.03.2010., 13:12
rekla je da je na Jarunu u ZG...
Tinnka, ovisno na koju stranu svijeta ti prozorima gleda stan, probaj antenu okrenuti na sjever (Sljeme), zapad (Sv. Nedelja) ili istok-sjeveroistok (HRT dom na Prisavlju).
eh sad... da li jest vidljim ili nije? bilo je tako ljudi koji su se ubili od uvjeravanja kako vide odašiljač a oni vide stup od mobitela. tako da...:confused:
ovo "optimalno"-gle, da ti ne uvale nešto što ti ne treba. imaš ovo (http://mke.hr/shop/product_info.php?products_id=609) ako ti treba sve promijeniti. imaš ovo (http://mke.hr/shop/product_info.php?products_id=627&osCsid=kofdjm4lljq6st8m3jdj80lgt5) ako je na postojeću riblju kost dovoljno staviti pojačalo (doduše ovo nema podešavanje). dok se dvb-t emitirao testno, ova (http://mke.hr/shop/product_info.php?cPath=112&products_id=338) antena se pokazala kao jako dobra. spominjala se i ova (http://www.hdtehnika.com/index.php?option=com_content&task=view&id=586&Itemid=64) antena sa nekakvim spektakularnim poboljšanjima. da li su istinita, ne znam. trebalo bi kontaktirati sa recenzentom.
ali, da ne trošimo prostor-dok se ne popneš na krov i okreneš antenu za 360 stupnjeva i vidiš da li hvataš bez ikakvih dodataka, nema smisla raspravljati.
ako je signal stabilan i dovoljno kvalitetan, onda provjeriš konektore i miran si. ako signala nema, onda prvo pojačalo. pa vidiš s njime. ako ni to nije dovoljno, onda uzeti logaritamsku za uhf. pa da obnova bude kompletna, promijeniš i kablove. tako da bez penjanja-nećeš ništa znati.
Hvala na linkovima, bilo je interesantno i poucno za procitati.
Sto se tice odasiljaca Celevac nisam jos ustanovljavao mogu li ga vidjeti ili ne, no s obzirom na udaljenost (53 km) i kvalitetan anlogni signal do sad racunam da bi trebao biti opticki vidljiv za tako dobar signal.
garbage
04.03.2010., 15:34
Jučer sam odlučio kupiti MPEG4 DVB-T prijamnik Strong 8100 koji bi trebao biti HD, no kako ga u dućanu nisu imali, uzeo sam Musteka M820HD. Bio sam skeptičan prema njemu ali me prodavačica uvjerila da je HD jer na njemu piše HD. Taj prijamnik je MPEG4, i piše da može davati signal preko HDMI u 576i, 576p, 720 p i 1084i, međutim ne kužim da li hvata MPEG4 u HD-u? Tj. HRT HD promo. Nalazim se u španskom u novijoj zgradi. Susjed koji ima Sony LCD vidi HRT HD promo, dok ga moj jadni mustek nije našao. No uredno je našao HRT1, 2 ,RTL i Novu. Jel netko iz prve ruke zna da li Mustekom može loviti HRT HD promo ili je ipak stvar samo slabog signala za HRT HD u ovom trenutku?
Hvala
Pozdrav.Iz Međimurja sam.Kao što vjerojatno znate od jučer smo na digitalnom signalu.I naravno, problemi. :D
Na kanalu 44 mi je jakost signala oko 50%, a kvaliteta oko 30%.Preslabo naravno.Na 48, jakost 30%, kvaliteta 0%.E sad, slucajno sam stavio na 24. kanal i tamo je jakost 80%, a kvaliteta 97-98%. Problem je u tome kaj se uvijek automatski vraca na 44.kanal i ne mogu ostaviti na 24.Molim vas za pomoć, ako netko zna. :)
I jos pitanje, zakaj na 44 ne mogu uhvatiti takav signal??
DeeJay Dee
04.03.2010., 16:49
@garbage
Mustek je pouzdano HDmpeg-4, kod tebe je očito slučaj s neprilagođenom zajedniočkom antenom zgrade (u sustav je propuštena frekva za ova 4 nacionalna, no ne i za HRT HD promo, što i nije neka velika šteta s obzirom da na istom ne ide baš ništa, promo filmić ne računam...).
Pozdrav.Iz Međimurja sam.Kao što vjerojatno znate od jučer smo na digitalnom signalu.I naravno, problemi. :D
Na kanalu 44 mi je jakost signala oko 50%, a kvaliteta oko 30%.Preslabo naravno.Na 48, jakost 30%, kvaliteta 0%.E sad, slucajno sam stavio na 24. kanal i tamo je jakost 80%, a kvaliteta 97-98%. Problem je u tome kaj se uvijek automatski vraca na 44.kanal i ne mogu ostaviti na 24.Molim vas za pomoć, ako netko zna. :)
Malo vise detalja, koji DVB-T prijamnik, koje mjesto u Međimurju, kolika udaljenost od pojedinih odasiljaca i kojih.
mene zanima jel ja mogu ulovit i neke druge programe osim hrt 1 i 2,rtl-a i nove. imam dvbt-e i ne lovi mi ništ osim ta 4. jel mogu gledat net ili obn tak nešt?
međimurje pokriva ivanščica, kanali 44 i 48 u vertikalnoj polarizaciji i od danas kanal 36 (CKTV i VTV),
vjerovatno imaš tako lošu kvalitetu jer ti je antena horizontalno postavljena ili imaš kanalno pojačalo koje ti ne propušta navedene kanale,
u bilo kojem nizinskom djelu međimurja s najobičnijom log. antenom, vertikalno postavljenom i bez ikakvog pojačala signal je dovoljno jak i većina dvbt prijemnika radi bez problema,
neznam što ti loviš na 24 kanalu ali na 23 i 26 su austrijanci a na 66 slovenci,
s HD prijemnikom osim slovenaca love se i mađari
rekla je da je na Jarunu u ZG...
Tinnka, ovisno na koju stranu svijeta ti prozorima gleda stan, probaj antenu okrenuti na sjever (Sljeme), zapad (Sv. Nedelja) ili istok-sjeveroistok (HRT dom na Prisavlju).
gle, a kako bi netko iz rijeke trebao znati gdje gleda jarun. a i jarun može gledati na sve 4 strane:D
Sto se tice odasiljaca Celevac nisam jos ustanovljavao mogu li ga vidjeti ili ne, no s obzirom na udaljenost (53 km) i kvalitetan anlogni signal do sad racunam da bi trebao biti opticki vidljiv za tako dobar signal.
već smo to pisali, ali, ako je analgoni signal ok, onda bi i digitalni trebao biti "uhvatljiv". jedino ti ostaje opcija da si analogni gledao sa nekog drugog odašiljača a mislio si da hvataš ćelevac. pogotovo zbog toga što pišeš da ti je signal level 90-100, a kvaliteta 0%.
mene zanima jel ja mogu ulovit i neke druge programe osim hrt 1 i 2,rtl-a i nove. imam dvbt-e i ne lovi mi ništ osim ta 4. jel mogu gledat net ili obn tak nešt?
ako ne emitiraju digitalno onda ih nećeš vidjeti.
još da si napisao koji prijemnik je u pitanju... ako se radi o nytru sa starim softom, onda trebaš obrisati sve i obaviti ručnu pretragu 44 kanala. no, jednostavnije je staviti novi soft, prođi automatsko skeniranje i uhvatiti će ti sve prisutne programe.
MateSt123
04.03.2010., 21:15
pitanje:
Što ce biti sa multipleksima c,e,f,g,h?
pa od kad to naše televizije daju EPG? :top:
evo da se i ja javim, kupila ja antenu i jupi pročita mi naša 4 programa, sad mi ostaje vrtit tu kućnu ili ručno pretraživat možda ulovim janeze
hvala još jednom
diabolica
05.03.2010., 12:04
Trebam pomoć,
živim u zelini i do jučer smo imali prvi program Ok, ali od kada je d3 prešao na digitalno, prvi je nestao.
Da li je to jer sam imao usmjerenu riblju kost ka d3, a ostale prema sljemenu, ili im se nešto desilo. Danas sam presložio kanale i HRT 1 je jako slab, a neki su malo bolji ali ne previše. Kako ću znati da li mogu loviti digitalnu sa varaždinskog odašiljača. Kaj moram na krov okretati antenu?
Hvala , ako netko zna.
DeeJay Dee
05.03.2010., 12:08
pitanje:
Što ce biti sa multipleksima c,e,f,g,h?
Za C će se možda još i raspisat natječaj, zamišljen je kao SD/HD pay-TV MUX, no s obzirom na (ne)razvoj situacije oko MUX-eva B i D (razvoj DVB-T-a koče IPTV operateri..?? ma ne...šatro!:rolleyes:), veličinu tržišta i zbog svega toga nezainteresiranost nuditelja usluge (TV stanica), bojim se da je unaprijed osuđen na propast u srednjeročnom razdoblju do 5 godina.
Dugoročno (za više od recimo cenera godina) možda i bude šanse, kako za MUX C, tako onda i za E, F, G, H (no jedan ili dva od tih, a možda i više, nikad se ne zna, bi trebali dopasti mobilnim operaterima i DVB-H usluzi - TV-u na mobilnim uređajima).
Ali...živi bili pa vidjeli i doživjeli sve to, do tad = mirno spavajmo. :mig:
:flop:
DeeJay Dee
05.03.2010., 12:17
Trebam pomoć,
živim u zelini i do jučer smo imali prvi program Ok, ali od kada je d3 prešao na digitalno, prvi je nestao.
Da li je to jer sam imao usmjerenu riblju kost ka d3, a ostale prema sljemenu, ili im se nešto desilo. Danas sam presložio kanale i HRT 1 je jako slab, a neki su malo bolji ali ne previše. Kako ću znati da li mogu loviti digitalnu sa varaždinskog odašiljača. Kaj moram na krov okretati antenu?
Hvala , ako netko zna.
Za početak moraš kupiti DVB-T prijemnik jer mi se čini da ga još niti nemaš, naime pričaš sve samo o analogiji i analognom prijemu. :mig:
U Zelini bi teoretski mogao loviti Ivanščicu ili Kalnik iz D3, no primarno ipak spadaš pod ZG regiju D4 i prijem sa Sljemena..
Da, za prijem iz raznih smjerova, najbolje je okretat antenu, iako, ako je prijemno odašiljačko polje dovoljno jako, onda i ne moraš, možda uloviš i neki odbijanac (refleksiju), tko zna...moraš probat i poigrat se.. :kava:
:top:
MateSt123
05.03.2010., 12:17
Za C će se možda još i raspisat natječaj, zamišljen je kao SD/HD pay-TV MUX, no s obzirom na (ne)razvoj situacije oko MUX-eva B i D (razvoj DVB-T-a koče IPTV operateri..?? ma ne...šatro!:rolleyes:), veličinu tržišta i zbog svega toga nezainteresiranost nuditelja usluge (TV stanica), bojim se da je unaprijed osuđen na propast u srednjeročnom razdoblju do 5 godina.
Dugoročno (za više od recimo cenera godina) možda i bude šanse, kako za MUX C, tako onda i za E, F, G, H (no jedan ili dva od tih, a možda i više, nikad se ne zna, bi trebali dopasti mobilnim operaterima i DVB-H usluzi - TV-u na mobilnim uređajima).
Ali...živi bili pa vidjeli i doživjeli sve to, do tad = mirno spavajmo. :mig:
:flop:
a znam da nase tv postaje nisu zainteresirane no kad bi aem dopustilia natjecaj i tv stanciama izvan Hrvatske imali bi sto gledat :kava:
DeeJay Dee
05.03.2010., 12:18
pa od kad to naše televizije daju EPG? :top:
od pred cca. mesec dana, vidi pod temu "EPG na DVB-T"
modovi, sorry na nekorištenju "multi-qoute" opcije, promakl mi.. :eek::rofl:
DeeJay Dee
05.03.2010., 12:22
a znam da nase tv postaje nisu zainteresirane no kad bi aem dopustilia natjecaj i tv stanciama izvan Hrvatske imali bi sto gledat :kava:
a, da, al to je neš sasvim drugo u ovim uvjetima i okolnostima..bilo bi dobro, štima. :s
ivanlovric10
05.03.2010., 12:46
Lijep pozdrav, ja sam iz Bosne ii okolice Brčkog, imam problem sa instalacijom dvb-t prijemnika kod jednog susjeda..naime kod sebe sam dvb-t prijemnik prikopčao i našao mi je odmah sva četiri programa, jest da ima malo smetnji (slika se zaledi), a kod susjeda su analogni programi super(slika kao mlijeko:-)) i pokušam kod njega da instaliram dvb-t reciever i odem na automatsko pretraživanje i ne nađe ništa, pa stoga molim nekoga tko ima više iskustva sa time da mi pomogne..baš mi je čudno..i sinoć kod prijatelja (ima grundigov lcd) pokušamo da nađemo i opet ništa..analogna mu je slika ok..i to me već polako izluđuje...a kod par drugih ljudi sam instalirao i sve je ok..slika super!upomoć
DeeJay Dee
05.03.2010., 12:48
na kakve su antene spojeni? sobne, vlastite vanjske ili zajedničke od zgrade npr.?
Kakvu antenu imaju, ako imaju kanalna pojacala i filtere, signal ne prolazi, probaj provjeriti.
Edit: Dok ja piso DeeJay77ZG odgovorio.
ivanlovric10
05.03.2010., 12:54
jedna je antena "riblja kost" sa motorićem, i tu ima signala, druga je neka obična krovna antena al ima onaj pojačivač i rekao sam već da je analogna slika super...samo takva može biti...a digitalni signal ni da zucne..a kuća do kuće...pozz
evo da se i ja javim, kupila ja antenu i jupi pročita mi naša 4 programa, sad mi ostaje vrtit tu kućnu ili ručno pretraživat možda ulovim janeze
hvala još jednom
mašala! :top:
od pred cca. mesec dana, vidi pod temu "EPG na DVB-T"
jel' može link? ubih se tražeći, ali ne nalazim taj thread?!:confused:
thx!
mašala! :top:
jel' može link? ubih se tražeći, ali ne nalazim taj thread?!:confused:
thx!
http://www.forum.hr/showthread.php?p=25056083
Nadam se da nitko nije postavio slicno pitanje, a neda mi se citati svih 50-tak stranica :kava:
Ovako, imam 3 tv-a u kuci.
2 tv-a su na jednoj anteni, a 3. tv je na drugoj anteni.
Ovaj 3. tv radi super, jakost mu je 48% a kvaliteta 75% te nemam smetnje.
jedan od 2 tv na prvoj anteni ima jakost 25% a kvalitetu 55%, takoder nemam smetnje.
a onaj drugi tv na prvoj anteni ima jakost 19% a kvalitetu 45%, te svaki dan po 5-6h ne radi.
Npr. jucer je radio do podne, pa cijelo posljepodne nije...te je opet navecer proradio. Stalno ima smetetnje i ona led lampica stalno titra.
Problem nije u anteni jer oba tv-a su na jednoj anteni.
Zasto 1tv ima jakost 25% (bez smetnji) a drugi tv na istoj anteni 19% (sa smetnjama).
Da li je problem u kablu?
Kabel od antene ide do televizora bez smetnji, te od njega ima skretnicu do onog televizora sa smetnjama. dali je problem u skretnici ili kablu koji ide do tog drugog tv-a? ... jer taj kabel je malo stariji.
Ili je problem dvb-t receivera na tom tvu. Cak sam promijenio i Scart kabel, ali nije urodilo plodom.
Sva 3tv-a imaju isti receiver, NytroBox NB 4001 T USB
Moze te li mi pomoci?
Sto mislite u cemu je problem?
Hvala unaprijed. :)
Jesi probao mjenjati prijemnike, razdjelnik (skretnica) je dobro spojen, jel spoj sa klasicnim antenskim utikacima (muski-zenski) ili se radi o F-konektorima (onaj na navoj) mozda ti se slucajno shirm spaja sa srednjim vodicem od kabela pa ti radi smetnje (slus) prekontroliraj spojeve antenskog kabela i razdjelnika. :)
DeeJay Dee
05.03.2010., 16:44
probaj i s novim koax (antenskim) kabelom i boljim (skupljim) splitterom, na njemu se zna gubit dosta signala, pogotov ak je već dolazni signal s antene slab u prijemu...
dimosphobos
05.03.2010., 16:55
jedna je antena "riblja kost" sa motorićem, i tu ima signala, druga je neka obična krovna antena al ima onaj pojačivač i rekao sam već da je analogna slika super...samo takva može biti...a digitalni signal ni da zucne..a kuća do kuće...pozz
Ta "riblja kost sa motoricem" bi mogla biti Rotamax. Tu je pojacalo stvarno do antene... to pojacalo je solidno, ja ga i dalje koristim, iako sam riblju kost maknuo i stavio (fiksnu) maxi-yagi antenu. :top:
Jesam, probao sam zamjeniti prijamnike. Ali sve isto.
Na tom tvu kad ga ukopcam pise "nema usluge" i ona led lampica uopce ne pokazuje zeleno svijetlo.
idem na auto/pretrazivanje i on nista ne pronade.
btw. kod postavka instalacija, dali da mi "napajanje antene" bude "on" ili "off" isto pitanje i za "LCN", dali da je "on" ili "off"... ima li to kakve veze za signal?
Ovako stoje stvari.
Antena mi je na krovu, kabel iz antene kroz tavan ide do 1. kata, tamo na toj skretnici se dijeli na 2. dijela (musko i zensko). jedan ide u tv koji je pokraj skretnice, a drugi se vraca na tavan, pa kroz jedan otvor na tavanu se spusta po zidu do prozora, i kroz prozor ulazi do tog Tv-a u prizemlju kuce.
( Neznam zasto moj tata nije napravio odmah skretnicu na tavanu :confused: )
Mislim da je ipak problem u tom kablu koji ide do tv-a u prizemlju, jer kabel je stariji od 15godina. A do sada s tim dolje prijamnikom nije bilo problema, vec mjesec i pol sam gledao televiziju preko tog digitalnog prijamnika, uz male smetnje koje su automatski otisle za par minuta.
Da kupim novi kabel?
happydayhr
05.03.2010., 17:27
Nemoj se zaletavati, pogledaj si i Strong SRT5203, cijena ista cca 250 kn. :)
Razlike su što nytrobox podržava i SD kartice, pored USB sticka i sprijeda su utori, kod stronga je iza utor.
Nytrobox može plejat divx, mislim da strong ne može, ali strong može snimat jedan, a gledat drugi program, ukoliko su na istoj frekfenciji.
MalenaM
05.03.2010., 17:33
evo link za firmware xoro 7500
http://rapidshare.com/files/358235984/MTC_MSD7828_DH2836.AP.html
Link nažalost ne radi!
Kupila sam isti aparat u Svijetu medija u Zgb-u. Kad sam ga raspakirala, šokirala sam se. Aparat je bio sav izgreben! U redu, mislila sam si, glavno da funkcionira. Onda sam se razočarala kad sam shvatila da ne mogu gledati filmove s USB-a, a lijepo sam pitala prodavača jel omogućena ta opcija . Ne znam dal da reklamiram aparat, ako niš, zbog toga jer je izgreben.
Sloveniju ne mogu gledati, jel mi netko može reći kakva bi mi antena trebala (imam sobnu)?
Našla drugi link: http://www.ronis.hr/?digitalni-zemaljski-receiveri/472/digitalni-zemaljski-prijemnik-xoro-hrt-7500-mpeg-4-hdmi/HRT7500
diabolica
05.03.2010., 20:22
Za početak moraš kupiti DVB-T prijemnik jer mi se čini da ga još niti nemaš, naime pričaš sve samo o analogiji i analognom prijemu. :mig:
U Zelini bi teoretski mogao loviti Ivanščicu ili Kalnik iz D3, no primarno ipak spadaš pod ZG regiju D4 i prijem sa Sljemena..
Da, za prijem iz raznih smjerova, najbolje je okretat antenu, iako, ako je prijemno odašiljačko polje dovoljno jako, onda i ne moraš, možda uloviš i neki odbijanac (refleksiju), tko zna...moraš probat i poigrat se.. :kava:
:top:
sve OK, riješeno.
Imam dva recievera,dve satelitske, lcd sa ugrađenim dvb-t , i skužio sam u čemu je stvar.
Bili smo okrenuti na d3 regiju , ali loše usmjerene antene, pa smo lovili i zg i vž.
Trebam samo usmjeriti kosti
Hvala
http://www.forum.hr/showthread.php?p=25056083
hvala!!
neda mi se citati svih 50-tak stranica :kava
ne bi te ubilo. našao bi barem od kuda krenuti.
ali, prvo-pregledati kablove i konektore.
drugo, ako možeš, zamijeni sve kablove, sve konektore promijeni na "F" konektore i uzmi f splittere. oni klasični užasno guše signal. ovi sa f konektorima su ipak bolji.
ja sam do sada probao masu tih splittera i bolji su se pokazali najjeftiniji primjerci koji nemaju onu crvenu crtu za provođenje napona za glave za satelitske antene.
ako možeš, smanji broj skretnica. kako si napisao, sa skrenice na tavanu odmah provuci dva kabla za dva tv-a, a ne gore-dolje kakvo ti je sada stanje. po svemu sudeći tebi je do instalacije a ne do prijemnika i televizora.
i da, čitaj od početka, naći ćeš dosta toga interesantnoga! :mig:
izreke43
05.03.2010., 21:54
Imam prijemnik Nytro Box NB-4001 T i ne mogu uspješno spojiti VCR , MOGU REPRODICIRAT ALI NE SNIMAT.Spojio sam vanjsku antenu na prijemnik,skart prijemnik oznakaTV na TV, drugi skart kabel sa prijemnika izlaz VCR na VCR i to je to.Molim pomoć, inače imam USB na prijemniku. HVALA.
Pa morao bi imati mogucnost snimati sa Digitalnog prijemnika na VCR recorder, stavis na VCR-u AV i snimas onaj program koji i gledas. :)
Ovako je na Strongu slicno bi trebalo biti i na NytroBox-u:
http://i49.tinypic.com/j8cdbk.jpg
MytByte
05.03.2010., 23:53
ovo moram prenijeti cijenjenim forumašima , tek toliko da ne budu suviše opušteni kada biraju DVB-T prijemnik, jer svačega ima:
"OPREZ : HD receiver koji to nije ! Prvom pojavom ovog " HD " receivera, na hrvatsko tržište, dobio sam neodoljivu želju da upozorim potencijalne kupce na eventualnu prevaru, u koju bi mogli sami upasti zbog svog neznanja, a i zbog marketinškog trika s kojim hvataju naivne kupce !"
Cijeli tekst ovdje: OPREZ : HD receiver koji to nije ! (http://www.hdtehnika.com/index.php?option=com_content&task=view&id=662&Itemid=64)
MytByte
06.03.2010., 00:09
Razlike su što nytrobox podržava i SD kartice, pored USB sticka i sprijeda su utori, kod stronga je iza utor.
pa kupiš USB SD Card reader za par desetaka kuna :mig:
Spajanje TV - DVB-T - kućno kino
Molim pomoć, imao sam TV samsung koji i ma samo skart prikljućak i kućno kino LG koje ima samo chinc prikljućke i radilo je uredno, sada sam kupio DVB-T nitro box usb i spojio tv -> dvbt ( prvo na tv, pa probao na vcr scart priključak)-> lg i nemogu dobiti sliku sa dvd-a ( kućnog kina) na tv, ostalo radi normalno molim pomoć, kako spojiti i koje kablove koristiti
hvala unaprijed
probao sam pitati u dućanu ali neznaju, ima li netko da može pomoći
Problem koji ce se pojavljivati kod starijih TV-a koji imaju samo jedan AV ulaz u TV (scart ili cinc).
Ovo bi trebalo biti tvoje rijesenje "scart razdjelnik sa preklopkom", u jedan prikljucak ukopcas Nytro Box u drugi kucno kino a sa prerklopkom odredjujes koji ce pustati sliku na TV. :)
ovo moram prenijeti cijenjenim forumašima , tek toliko da ne budu suviše opušteni kada biraju DVB-T prijemnik, jer svačega ima:
"OPREZ : HD receiver koji to nije ! Prvom pojavom ovog " HD " receivera, na hrvatsko tržište, dobio sam neodoljivu želju da upozorim potencijalne kupce na eventualnu prevaru, u koju bi mogli sami upasti zbog svog neznanja, a i zbog marketinškog trika s kojim hvataju naivne kupce !"
Cijeli tekst ovdje: OPREZ : HD receiver koji to nije ! (http://www.hdtehnika.com/index.php?option=com_content&task=view&id=662&Itemid=64)
već se nekoliko dana pokazuje ovaj tekst odnosno link. ili se netko pokušao na brzinu domoći love i uhvatiti ljude ne hd ili je to najobičniji mpeg4 prijemnik za SD. no, recenzent je mogao napisati gje i po kojoj cijeni je kupljen prijemnik da se uviznik/distributer zapita zbog čega mu prodaja ide loše. ili će početi ljepiti one narančaste naljepnice kao sa infinity antene "47db" preko oznake HD na kutiji.
no, koliko god članak bio dobronamjeran, imam dojam da će više ljudi nasjesti prodavaču na spiku i kupiti prijemnik nego što će pročitati članak i odustati na vrijeme.
Spajanje TV - DVB-T - kućno kino
Molim pomoć, imao sam TV samsung koji i ma samo skart prikljućak i kućno kino LG koje ima samo chinc prikljućke i radilo je uredno, sada sam kupio DVB-T nitro box usb i spojio tv -> dvbt ( prvo na tv, pa probao na vcr scart priključak)-> lg i nemogu dobiti sliku sa dvd-a ( kućnog kina) na tv, ostalo radi normalno molim pomoć, kako spojiti i koje kablove koristiti
hvala unaprijed
probao sam pitati u dućanu ali neznaju, ima li netko da može pomoći
dva posta prije tvog pitanja, Cilim je poslao shemu spajanja. no, kod tebe je nešto vrlo čudno. prvo kažeš da si imao(?) tv sa scartom i kućno kino sa chinchevima i da je to radilo uredno?! znači imao si kabl scart-chinch? sada ti treba jedan scart-scart za nytro <->tv i ovaj prethodni za kino<->nytro. naravno, ako sam ja dobro shvatio tvoj problem. čitam tvoje pitanje, ali ne mogu prokužiti što i kako. :ne zna:
može se desiti, ako je stvar da je kabl scart-chinch da nytro ne propušta takav signal. pa probaj na nytru prebaciti tv/av (predzadnji red na daljinskom, zadnje dugme). možda tada prođe.
ako samsung ima scart I chinch ulaze, onda svaki uređaj spoji na posebni ulaz. ako ima SAMO jedan scart (mada nisam siguran jer i stari portabl samsung televizori pred 10ak godina imaju i scart i chinch (mono, ali tu je)), onda vidi ovu shemu od Cilima
giga_games
06.03.2010., 13:36
Molim za pomoć...imamo televizor iz '96 Ima 2x scart ulaza,..na njemu radi playstation, digitalni receiver,..i sad kad smo kupili zemljski sve dobro ukopčali,..ne prikazuje sliku na zaslonu. Preusmjeri nas na scart/AV(to je jedno te isto?) ali je crna slika,..nema ničega. Bili odnijeli receiver u servis i kod njih radi,...neznam kako je moguće da sve što smo do sada ukopčavali radi, a taj zemaljski ne :ne zna:
Također smo pokušali s tipkom>automatskim pretraživačem kanala ali ništa nije pronašlo...
Znaci kad Playstation prikopcas na prvi scart AV1, PS radi, kad prikopcas na drugi scart AV2, PS isto radi, jeste zemaljski digitalni prijemnik isprobali na oba scarta. :)
O kojem TV i kojem DVB-T prijemniku se radi.
giga_games
06.03.2010., 18:51
Znaci kad Playstation prikopcas na prvi scart AV1, PS radi, kad prikopcas na drugi scart AV2, PS isto radi, jeste zemaljski digitalni prijemnik isprobali na oba scarta. :)
O kojem TV i kojem DVB-T prijemniku se radi.
vivax T120 čini mi se.
A tv clatronic neki,...vjerojatno nikad čuo za tu marku :rofl:
DeeJay Dee
06.03.2010., 19:13
kako ne, eno hrpa mixera, pekača kruha i sl. bijelo-tehničkih-malo-kućanskih potrepština..LOL.
giga_games
06.03.2010., 20:29
hehe
Evo problem riješen! Do kabla(AV) je,..neznam kako ali eto, sad radi :top:
izreke43
06.03.2010., 22:02
HVALA CILIMU NA SHEMI SPAJANJA PRIJEMNIKA-TV-VCR ALI UPRAVO SAM TAKO SPOJIO I NA AV,ALI SAMO REPRODUKCIJA.INAČE TU KOMBINACIJU TREBAM U CRIKVI TAKO DA DA TU NE MOGU ISPROBAVAT(ZG) PA BI TREBAO BITI DONEKLE SIGURAN KAKO PRAVILNO SPOJITI.U HG-SPOTU PREDLAŽU SKART SA ČINČEVIMA VCR-TV DRUGI SKART KABEL PRIJEMNIK- TV,ANTENA U PRIJEMNIK.DALI JOŠ NEKO IMA KAKVU IDEJU, BIO BI MU ZAHVALAN.
DeeJay Dee
06.03.2010., 22:10
nemoj se derat (caps lock=velika slova). ako oš naglasit-boldaj.
damir111
06.03.2010., 22:14
imam isti problem kao i Cuber
Kada su dva nitroboxa priključena na jednu antenu jedan normalno radi dok na drugom treperi zelena lampica i nema slike. Kada isključim bilo koji jedan normalno radi .
molio bih pomoć ako netko ima iskustva sa tim dali postoji neka mogućnost ili moram kupiti još jednu antenu ?
Jerry_nidžo
07.03.2010., 00:05
Može li tko pojasniti (vjerojatno ima negdje na forumu ali da se ne mučim...) u svezi digitalnog signala, spominje se MUX A i MUX B. Što u biti predstavljaju odnosno što su oni i koja je razlika među njima?
@mstaff
07.03.2010., 00:42
TV LG-PG6000 sam povezao optičkim kabelom sa receiverom PIONEER VSX-415.
TV ima u sebi ugradjen DVB-T.
Slika je ok na sva 4 programa.
Ali mi zvuk prekida nekontrolirano svakih 3-4min, nekad 5-6min.Prekid traje 1-2 sekunde,dovoljno da mi kida živce.
U ČEMU JE PROBLEM? Ako netko zna,neka mi pojasni o čemu se radi. HVALA.
Dakle vidim da na tržištu ima nekolicina mpeg4 DVB-T prijemnika tipa STRONG 8100, Xoro HRT7500, MUSTEK M820HD, DENVER DMB-105HD (ako uopće u HR)... Pitanje je sad koji odabrati (ili pak neki peti)), izdvaja li se neki značajnije ili su sve to nijanse?
Također (kontam da je to utopija bar za sada, ali..), jel postoji i neki mpg4 model, barem u tragovima, sa dvostrukim tunerom (naravno oba mpg4)?
Tnx..
Može li tko pojasniti (vjerojatno ima negdje na forumu ali da se ne mučim...) u svezi digitalnog signala, spominje se MUX A i MUX B. Što u biti predstavljaju odnosno što su oni i koja je razlika među njima?
Evo uopceno:
http://www.poslovni.hr/Content/PrintArticle.aspx?Id=136984
MytByte
07.03.2010., 09:43
Recenzija mpeg-4 HD prijemnika Xoro HRT 7500: Recenzija (http://www.hdtehnika.com/index.php?option=com_content&task=view&id=673&Itemid=64)
@mstaff
07.03.2010., 09:47
Ali mi zvuk prekida nekontrolirano svakih 3-4min, nekad 5-6min.Prekid traje 1-2 sekunde,dovoljno da mi kida živce.
Ima li netko tko zna da mi objasni problem?
...SHEMI SPAJANJA PRIJEMNIKA-TV-VCR....
Što se tiče spajanja... preporuke i sheme sam ignorirao zbog istog problema.
Ali imam VCR sa 2 scart priključka pa sam spojio ovako:
antena: DVBT -- VCR -- TV
scart kabel 1: DVBT -- VCR
scart kabel 2: VCR -- TV
Sve radi super! Ako hoću snimati, DVBT ostavim na programu koji se snima, ili postavim timer da se na taj program upali/prebaci, a na VCR postavim timer za snimanje s kanala AV1 (ili AV2).
Kontolu prezima upaljeni uređaj koji je zadnji u nizu TV - DVBT - VCR.
Znači, ako je pualjen DVBT, upalim TV, kontolu ima DVBT - gledam digitalnu TV.
Ako sam pomogao, nekome trko ima VCR sa 2 scarta sigurno... :top:
imam isti problem kao i Cuber
Kada su dva nitroboxa priključena na jednu antenu jedan normalno radi dok na drugom treperi zelena lampica i nema slike. Kada isključim bilo koji jedan normalno radi .
molio bih pomoć ako netko ima iskustva sa tim dali postoji neka mogućnost ili moram kupiti još jednu antenu ?
Imao sam sličan problem još s analognom TV kad sam kupio 2. tv - Quadro lcd. Problem je bio u napajanju antene. Antena se napaja od ispravljača kod primarnog TV-a - Samsung, ali napon po antenskom kabelu od pojačala ide i do 2. TV-a i to uzrokuje smetnje. Onda mi je tip - tv serviser složio kratki produžni antenski kabel koji na jednoj strani ima neki kondenzator, nešto, ne razumijem se u to, uglavnom ne propušta napon do TV-a.
Sad kad sam na obadva tv-a stavio digitalne primjemike ponaša se isto tako da sam na 2. TV-u antenski kabel uštekao u taj dodatni, a njega u DVBT.
gogo_2006
07.03.2010., 14:08
Recenzija mpeg-4 HD prijemnika Xoro HRT 7500: Recenzija (http://www.hdtehnika.com/index.php?option=com_content&task=view&id=673&Itemid=64)
Vidim da se nije baš obratila pažnja na play funkcionalnost svih navedenih formata: MPEG-2, MPEG-4, H.264, AVI, MKV, VOB, MP4, MOV, TS ili bi to trebalo podrazumijvati sa recenzije Stronga 8100 HD :confused:
Alo ljudi što se to dešava sa digitalnim signalom sa ivančice imam sve uredno spojeno i do sad sa pratio digitalni program i sad več 2 dana nema uopče sIgnala(piše mi nema signaLA)o čemu se radi čujem nešto da i drugi ljudi okolo nemaju signal.... molim nekog da mi odgovori o čemu se radi..ovo sve je sranje do sad sam sve programe uredno gledal a sad nema ništa sad sam našao još negi analogni signal kaj primim kaj gledam prvi drugi i rtl.....O ČEMU SE RADI VELIM DO SAD SAM PRATIL DIGITALNU TV ALI SAD OPŠTE NEMA SIGNALA NESTALO???????????????????????? POMOĆ!!!!!!!! :mad:
Pitanje u vezi Stronga SRT 5203, ne zeli mi brisati iz njegovog menia ono sto sam snimio na externi HDD, kliknem na tu opciju ali se ne desava nista, jedino sto se pojavi desno u toj kucici prekrizeni krugic. :confused:
Za sad to rijesavam tako da externi HDD prikljucim na komp pa tako brisem. :)
MytByte
07.03.2010., 18:14
Vidim da se nije baš obratila pažnja na play funkcionalnost svih navedenih formata: MPEG-2, MPEG-4, H.264, AVI, MKV, VOB, MP4, MOV, TS ili bi to trebalo podrazumijvati sa recenzije Stronga 8100 HD :confused:
Da, kako je i navedeno u početku recenzije, sve osim snimanja pokriveno je u recenziji Stronga...koncentracija recenzije je na snimanje jer je to jedina razlika!
ali ako imaš neko pitanje slobodno postavi komentar...
Littlefoot
07.03.2010., 19:08
Brisanje na Strongu 5203:
- s "2" označi brisanje
- pritisni "OK"
- "Da li zaista želite izbrisati ove datoteke"? - tipka "lijevo" pa opet "OK"
miran123
07.03.2010., 19:16
Da, kako je i navedeno u početku recenzije, sve osim snimanja pokriveno je u recenziji Stronga...koncentracija recenzije je na snimanje jer je to jedina razlika!
ali ako imaš neko pitanje slobodno postavi komentar...
A od recenzije Alme t2200 kao i potpune recenzije alme t2000 još uvijek ništa... :confused:
Prošlo je već mjesec dana od najave alme t2200 na stranicama hdtehnike, recenzija je najavljena, al ništa.
Postao sam sumnjičav prema tom uređaju i definitivno ga prekrižio. :flop:
A od recenzije Alme t2200 kao i potpune recenzije alme t2000 još uvijek ništa... :confused:
Prošlo je već mjesec dana od najave alme t2200 na stranicama hdtehnike, recenzija je najavljena, al ništa.
Postao sam sumnjičav prema tom uređaju i definitivno ga prekrižio. :flop:
Strpljen spasen, ocito onaj koji je dobio te uredjaje na recenziju to radi vrlo temeljito ili pise tekst recenzije svako slovo u drugoj boji pa mu treba vise vremena. :D
@Littlefoot: probao u nekoliko navrata ali nije htjelo, ajd probam jos jednom.
raliSHA
07.03.2010., 23:36
Nego, da priupitam, što se sada uopće može uhvatiti u ri? na 3 različite televizije, svaka sa svojom sobnom antenom i sve 3 sa mpeg 4 tunerom i na možda 5-6m udaljenosti lovim različite programe :confused: na jednoj samo hrt1 hrt2 novu i rtl, na drugoj isto to plus kapital i hd promo a na trećoj se ne lovi hdpromo ali se zato love ritv i kanalri, ali ovi lokalni užasno i stalno trokiraju i raspadaju se. zna li tko kakva je momentalno točna situacija? :confused:
DeeJay Dee
07.03.2010., 23:49
Aha,
MUX A na ch28 = HTV1, 2, RTL, nov@TV;
MUX B na ch53 UHF = sve isto kao MUX A + Kapital network;
MUX D na ch 29 UHF = RITV, Kanal RI, NIT, TV Nova;
HD MUX (eksperimentalno) na ch36 UHF = HRT HD promo.
Ništa čudno da se svaka antenuša drukčije ponaša, ipak je svaka u svojoj sobi i na drugoj mikrolokaciji, okružena kojekakvim fizičkim preprekama, zidovima i sl., a ni svi ti MUX-evi ne emitiraju jednakom snagom - HD MUX s Pulca i Veprinca je najslabiji, ide samo za uži dio grada, MUX D s Učke nešto jači, MUX B još malo, a najjači je, ofskroz, MUX A koji ide i s puno manjih repetitora-pretvarača...
DeeJay Dee
08.03.2010., 00:18
jel zna netko jel ima fora na Strongu 8100 na koju bi se kanali mogli posložiti kako kome paše?
što sam dosad probao, nije išlo, ili ih slaže po muxevima ili identifikaciji muxa/operatera, broju kanala-frkeve ili kako već njemu paše, no nema šamse da mi "dopusti" da recimo nakon ova standardna 4 iz muxa A stavim kao peti program KN iz muxa B...?
što će mi krajnje ići na k u situaciji kad za koji mjesec switchaju RTL i novu i šiknu ih u b mux...
da, i koja je šifra pod "Edit programs"? probavo sam 4 devetke, nule, jedinice, 1234, 4321, no ništa nikad..??
hvala.
koji-lik
08.03.2010., 00:25
trebo bi neki najjeftiniji reciver za digitalni signal koji moze obradit i mpeg2 i mpeg4 imam i onaj bon, di da pogledam koji da uzmem
MytByte
08.03.2010., 08:15
jel zna netko jel ima fora na Strongu 8100 na koju bi se kanali mogli posložiti kako kome paše?
da, i koja je šifra pod "Edit programs"? probavo sam 4 devetke, nule, jedinice, 1234, 4321, no ništa nikad..??
hvala.
pa napravi si favorite listu :mig:
kaj ne piše u uputstvima, probaj 8888....
Littlefoot
08.03.2010., 09:05
Strong 8100: "Edit programs" šifra - na stranici 6 manuala piše da je to 8888 (kao što MytByte kaže).
DeeJay Dee
08.03.2010., 09:58
hvala puno obojci !
Littlefoot
08.03.2010., 10:32
A opanci?
raliSHA
08.03.2010., 10:55
Aha,
MUX A na ch28 = HTV1, 2, RTL, nov@TV;
MUX B na ch53 UHF = sve isto kao MUX A + Kapital network;
MUX D na ch 29 UHF = RITV, Kanal RI, NIT, TV Nova;
HD MUX (eksperimentalno) na ch36 UHF = HRT HD promo.
Ništa čudno da se svaka antenuša drukčije ponaša, ipak je svaka u svojoj sobi i na drugoj mikrolokaciji, okružena kojekakvim fizičkim preprekama, zidovima i sl., a ni svi ti MUX-evi ne emitiraju jednakom snagom - HD MUX s Pulca i Veprinca je najslabiji, ide samo za uži dio grada, MUX D s Učke nešto jači, MUX B još malo, a najjači je, ofskroz, MUX A koji ide i s puno manjih repetitora-pretvarača...
tnx :) samo ne kužim zašto se naprosto sve ne šiša sa učke koja je najjača i bok
The Best F1 Driver
08.03.2010., 11:05
jel postoji igdje tablica vidljivih TV kanala kod nas :ne zna:
mislim baš na ove mux-d svi manje više lovimo mux A i B sa HRT1,HRT2 ,RTL,Nova i sad Kapital Network ,al je pitanje di se i na kojim kanalima nalazi ostatak regionalnih kanala:ne zna:
DeeJay Dee
08.03.2010., 11:06
@ralisha
jednog lijepog dana bude i to, strpimo se... a već ti znači idu čak 3 s Učke (A, B, D), jedino je HD još "dolje"... samo ni ta Učka ti niše ne znači kad svaki MUX ide različitom snagom zasad. iduće bi godine već sve trebalo bit puno bolje, kad sve "sjedne na svoje mjesto". :-)
@F1
D MUX ti ionak ide zasad samo u D5 (Istra, Primorje-ch29 UHF s ta 4 gore pobrojana kanala) i u D3 (Međimirurje, Podravina-ch36 UHF, ubuduće ch21 UHF, VTV i ČTV) tak da bi potencijalna tablica bila podosta kratka.. ;-)
Brisanje na Strongu 5203:
- s "2" označi brisanje
- pritisni "OK"
- "Da li zaista želite izbrisati ove datoteke"? - tipka "lijevo" pa opet "OK"
Zahvaljujem, radi,
falio mi onaj prvi pritisak na gumb "OK" :top:
lipi kajo
08.03.2010., 16:06
Imam STRONG SRT 5203 digitalni prijemnik sa funkcijom snimanja na USB. I kada tokom gledanja TV-a uključim snimanje, snimanje se odvija ok i završim ga sa Stop i tada mi piše da je taj video pohranjen na USB uređaj, i onda odaberem u Media dijelu izbornika pronalaženje media stavki na USB-u, ali mi piše da je USB prazan, a kada ga stavim u komp na njemu postoji mapa koja je naziva imena programa i vremena početka snimanja, otvoirim tu mapu i u noj su dvije ikonice tipa DVR File koje nemogu otvoriti ni s jednim playerom. Čime da reproduciram snimljeni video?
Prvo odgovor na drugi dio pitanja, na kompu DVR file cita Zoom Player (http://www.inmatrix.com/zplayer/)
Na prvi dio pitanja, nesto krivo radis, kad si snimila film na USB i zelis ga pogledati ides na Media+ > Organizacija podataka (Record Manager)> OK > i on ce ti procitati sta imas snimljeno na USB > sa strelicama ides gore dole> kad si izabrala sta ces gledati stisnes OK i slika se rasiri na cijeli ekran i pocne reprodukcija. :)
Ako zelis da snimljeni materijal mozes gledati i u drugim playerima (BSplayer, GomPlayer itd...) na kompu moras promjeniti vrstu snimanja:
Znaci ides u Media+ > DVR konfiguracija > OK > Vrsta snimanja > TS promjenis u PS > OK, onda ces nakon snimanj na USB file imati nastavak MPEG.
MytByte
08.03.2010., 16:55
Znaci ides u Media+ > DVR konfiguracija > OK > Vrsta snimanja > TS promjenis u PS > OK, onda ces nakon snimanj na USB file imati nastavak MPEG.
da li pali preimenovanje .DVR u .TS :mig:
Nisam probao, skinuo Zoom Player, i odgledao na kompu, zatim promjenio TS u PS i sad gledam u PowerDVD-u, jer je za prelazak s filea01.dvr na drugi file02.dvr Zoom Playeru trebalo par sekundi (crni ekran), PowerDVD to radi u kontinuitetu bez razmaka medju file-ovima. :mig:
Edit:
@MytByte: da li pali preimenovanje .DVR u .TS
Evo isprobao, nemoze:
GomPlayer, BSplayer i PowerDVD imaju crnu sliku i cudan elektronski nerazumljiv ton, dok VLCplayer ima i sliku ali totalno negledljivu-hrpa kockica.
azzie83
08.03.2010., 19:22
Pozdrav svima iz Rijeke. Doma imam Philips 42PFL7613D/12 s ugrađenim DVB-T tunerom i mnoštvo problema. Naime slika mi ponekad ima smetnje. Stavio sam novu antenu (riblju kost), novi kabel (u komadu) sve profesionalno izveo i spojio. Antena mi ima optičku vidljivost prema Učki (lokacija odašiljača), iako to ne bi trebao biti presudni uvjet. Međutim meni Tv svako toliko "poludi", pa ga ja gasim pa ponda bude dobro i tako unedogled. Primjetio sam da kada vani puše ili pada kiša to se događa redovito! WTF!?
ovo sam ja
08.03.2010., 20:16
Da se pohvalim... kupio sam Nitro Box USB i prezadovoljan sam. Snimao sam na USB od 4 GB i stane točno 1 sat i 46 minuta snimke, ali kroz vrijeme ću kupiti neki externi hard i biti će mi kao rekorder umjesto video recordera i super. Snimka je savršena. Eto toliko ako se tko odluči za ovaj da zna što ga čeka.:kava:
Svi oni koji su mislili kupiti DVB-T prijemnik Strong SRT 5203, a jos
nisu, imate sansu, od 10.03. u INTERSPAR-u samo 229,99 kn.
Ja imam Strong SRT 5203 DVB-T prijemnik i imam jedno pitanje.Dali se mogu gledati filmovi sa USB-a na njemu? Hvala u naprijed
MytByte
08.03.2010., 21:27
Evo isprobao, nemoze:
GomPlayer, BSplayer i PowerDVD imaju crnu sliku i cudan elektronski nerazumljiv ton, dok VLCplayer ima i sliku ali totalno negledljivu-hrpa kockica.
neobično...znači DVR ipak nije "dump" TS streama na hard...ajd' baš šteta...
Ja imam Strong SRT 5203 DVB-T prijemnik i imam jedno pitanje.Dali se mogu gledati filmovi sa USB-a na njemu? Hvala u naprijed
Sa USB-a ili externog HDD-a samo ako su u mpeg ili mpg formatu. :)
Znaci sa nekim od konvertera iz avi filea konvertirat u mpeg ili mpg format.
Slatkacura
08.03.2010., 22:07
Pojačavanje zvuka na nitro bx-u 4001 t usb ide samo do 32 idalje ne ide zvuk je puno slabiji nego na analognom radu da li je to normalno?
:):):)
Pa zvuk mozes pojacavat i na TV-u. :)
happydayhr
09.03.2010., 08:50
Pa zvuk mozes pojacavat i na TV-u. :)
:mig:
Sa USB-a ili externog HDD-a samo ako su u mpeg ili mpg formatu. :)
Znaci sa nekim od konvertera iz avi filea konvertirat u mpeg ili mpg format.
E hvala spasio si me
Da li netko od vas ima problem da se NB smrzne kad počnete pregledavati EPG? Meni se to ranije događalo, no unazad nekoliko tjedana je više pravilo, nego izuzetak....
Neko rješenje?
Imam STRONG SRT 5203 digitalni prijemnik sa funkcijom snimanja na USB. I kada tokom gledanja TV-a uključim snimanje, snimanje se odvija ok i završim ga sa Stop i tada mi piše da je taj video pohranjen na USB uređaj, i onda odaberem u Media dijelu izbornika pronalaženje media stavki na USB-u, ali mi piše da je USB prazan, a kada ga stavim u komp na njemu postoji mapa koja je naziva imena programa i vremena početka snimanja, otvoirim tu mapu i u noj su dvije ikonice tipa DVR File koje nemogu otvoriti ni s jednim playerom. Čime da reproduciram snimljeni video?
dvr ćeš otvoriti sa videoredo suiteom i editirati po želji.
inače ti taj media+ nije za snimljeni materijal nego ti je to za mediju na vanjskom disku (slike, mpegovi, mp3 itd). tvoje snimke su u "record manageru". pa ako imaš namjeru kasnije gledati to na kompjuteru i eventualno obrađivati, onda prebaci snimanje u "PS". pa će izlazni fajl biti .mpg.
ne. i teško ga je pročitati sa playerom. ja sam do sada samo uspio pročitati i editirati sa videoredo suiteom. čudno je zašto postavljaju da je snimanje u ts, a krajnji file je dvr. na kraju nema prevelikog smisla imati uopće mogućnost odabira ta dva načina snimanja.
Da li netko od vas ima problem da se NB smrzne kad počnete pregledavati EPG? Meni se to ranije događalo, no unazad nekoliko tjedana je više pravilo, nego izuzetak....
Neko rješenje?
postoji update,skini i updejtaj preko usb-a.
imaš PM
MytByte
09.03.2010., 17:43
ne. i teško ga je pročitati sa playerom. ja sam do sada samo uspio pročitati i editirati sa videoredo suiteom. čudno je zašto postavljaju da je snimanje u ts, a krajnji file je dvr. na kraju nema prevelikog smisla imati uopće mogućnost odabira ta dva načina snimanja.
da, čudno je jer po meni je najlakša stvar "bacati" TS na disk kako stiže, a i na netu ima jako mnogo aplikacija koje mogu s njim baratati...
Na googl grupi dvb-t zestoka rasprava o kvaliteti "DENVER DMB-105HD", koliko vidim ne pise mu se dobro, ljudi su nezadovoljni link (http://groups.google.hr/group/hr.rec.tv.dvb-t/browse_thread/thread/ff79250b7c41731d#). :)
Može li mi netko pomoći? Imam digitalni prijemnik vivax 110.Sve je normalno radilo do danas.Odjedanput se izgubio signal i nema ga više uopće.U službi za korisnike su mi rekli da je sa odašiljačem sve o.k.Inače, receiver se ponaša kao da uopće nema antene u njemu.
@mstaff
09.03.2010., 20:14
Evo još jednom sam se ponovio i bježim ako nema odgovora.
Prekid je neprimjetan kada ton ide sa tv-a,ali preko receivera pravo smeta.
Do sada (oko1,5 godinu) kako imam taj tv digitalnog signala je nestajalo,mislim 2-3 puta ali vrlo kratko vrijeme.Ponekad ali vrlo rijetko slika se zaledi,jedva primjetno.
Esseker1
10.03.2010., 00:15
ovako!neznam jesam vec pisao,ali...radi se o stambenoj kuci i digi signalu.Zbog vise prijamnika u kuci-TV i ovog naseg specijalnog slucaja da prvo prelazimo na mpeg2 a ne na mpeg4....mogu samo misliti zasto!?ni jedan tv nema dvb-t i trebaju radi tog novog signala.Da kupujem recivere sad kojih 800kn i kad predjemo na mpeg4 opet kojih 800 pitam vas dali ima neka opcija kao cetralni modul-reciver koji negdje recimo bude na tavanu i odasilje sve programe na sve TV...koje su opcije u vezi toga,kako to ide i jel ima uopce!aj neki savjet?
MytByte
10.03.2010., 06:55
ne boj se, na mpeg-4 ćemo prijeći kada će ti tvoji TV-i bit na izdisaju ili već mrtvi...ne znam otkud ti informacija da se u bilo koje dogledno vrijeme planira prijeći na mpeg-4?
Esseker1
10.03.2010., 08:21
cuo da cu za kojih god i pok-dvije biti.neznam oce biti na izdisaju...2 su stara 2 god Quadro lcd 56 cm ovaj oko 80cm hd ready al bez tunera.ni sam neznam sta raditi?
MytByte
10.03.2010., 08:44
gledaj na to ovako...do trenutka kad će (navodno) krenuti neki mpeg-4 redovito, mpeg-4 receiveri će koštati 250 kn recimo...dakle dao ti danas 600-700 za mpeg-4 ili sada 250 za mpeg-2 i za nekoliko godina 250 dođe ti na isto a imat ćeš moderniji prijemnik...ajde, pa nije to neka ogromna para...a pogotovo ako imaš više TV-a, treba ti više prijemnika...jefitnije ti je sad mpeg-2 a kad/ako dođe mpeg-4, možda nas zauvijek zamete ovaj silni snijeg pa bu svejedno :zubo:
miran123
10.03.2010., 09:27
Čitam ovo sve skupa i jedna mi stvar nije jasna.
Zašto mi u Hrvatskoj uvijek moramo kaskati za Evropom i susjedima? Koliko sam shvatio Slovenci i Mađari već odašilju signal u mpeg-4 formatu. Pa zašto i mi, kad se već prelazi na digitaliju ne prijeđemo odmah na mpeg-4? Mi smo očito fulali stepenicu koju je trebalo ugaziti prije nekoliko godina (mpeg-2) i umjesto da je preskočimo i stanemo na mpeg-4 mi moramo zaostajati.
Nažalost tako je u mnogim stvarima, al stalno se nadaš da će se nešto promijeniti. Međutim po ovim nazovimo ih banalnim stvarima vidimo da se ništa ne mijenja...:flop:
MytByte
10.03.2010., 09:44
mi smo testirali mpeg-2 daleko prije slovenaca i,mislim, mađara i pojave mpeg-4 u DVB-Tu...u međuvremenu do ovog sada finalnog prelaska na digitaliju, ljudi su kupovali mpeg-2 receivere i televizore, OiV je kupio mpeg-2 enkodere dok slovenci nisu ništa do nedavno...nije niti taj njihov plan savršen, mpeg-4 reciveru nisu jeftini kao mpeg-2, uvode sad AAC što je opet tehnološki skok za koji će neki morati nabavljati novu opremu...
zamisli da se odlučilo na mpeg-4 za nacionalne kanale...objasni ti ljudima da moraju dati 700kn za receiver...ima tu razloga, ne treba odmah napadati...to što ti i ja možemo i možda želimo platiti mpeg-4 ili kupiti novi TV sa mpeg-4, ne znači da si 100% zemlje to može priuštiti...cijena mpeg-4 recova u sloveniji ti govori da teorija o količinski većoj prodaji mpeg-4 koja bi, kao, snizila cijenu zbog količine zapravo ne bi donijela osjetno nižu cijenu...mpeg-4 je do 8 puta kompleksniji kodek od mpeg-2 i zahtijeva, za sada još uvijek skupe procesore...mpeg-2 je dobar jer je jednostavan...
HasoMujo
10.03.2010., 09:57
Bok svima,
Čitam ovo sve skupa i jedna mi stvar nije jasna.
Zašto mi u Hrvatskoj uvijek moramo kaskati za Evropom i susjedima? Koliko sam shvatio Slovenci i Mađari već odašilju signal u mpeg-4 formatu. Pa zašto i mi, kad se već prelazi na digitaliju ne prijeđemo odmah na mpeg-4? Mi smo očito fulali stepenicu koju je trebalo ugaziti prije nekoliko godina (mpeg-2) i umjesto da je preskočimo i stanemo na mpeg-4 mi moramo zaostajati.
Nažalost tako je u mnogim stvarima, al stalno se nadaš da će se nešto promijeniti. Međutim po ovim nazovimo ih banalnim stvarima vidimo da se ništa ne mijenja...:flop:
Nije u Sloveniji sve tako blistavo sto se tice DVB-T-a kao sto se cini na prvi pogled...
Procitaj (i pogledaj) usporedbu jucerasnje utakmice Arsenal - Porto od 09 ozujka 2010 - moj post je u glavnom forumu...
HasoMujo
10.03.2010., 10:01
Bok svima,
ovako!neznam jesam vec pisao,ali...radi se o stambenoj kuci i digi signalu.Zbog vise prijamnika u kuci-TV i ovog naseg specijalnog slucaja da prvo prelazimo na mpeg2 a ne na mpeg4....mogu samo misliti zasto!?ni jedan tv nema dvb-t i trebaju radi tog novog signala.Da kupujem recivere sad kojih 800kn i kad predjemo na mpeg4 opet kojih 800 pitam vas dali ima neka opcija kao cetralni modul-reciver koji negdje recimo bude na tavanu i odasilje sve programe na sve TV...koje su opcije u vezi toga,kako to ide i jel ima uopce!aj neki savjet?
Hrvatska vlada je napravila stratesku odluku za MPEG2 DVB-T za SD ("Standard definition")!
Dakle to je dalekosezna strateska odluka koja se NECE mijenjati tako da smo mi na DVB-T MPEG2 do daljnjeg za SD (citaj barem 5-10 godina)!!!
DVB-T MPEG4 ce biti samo za HD ("High Definition").
Procitaj si vladine dokumente - postao sam ih ovdje na forum vec vise puta! :mig:
DeeJay Dee
10.03.2010., 10:19
da, budimo mirni što se mpeg-2 kompresije tiče-mpeg-4 je kod nas u planu za HD i ev. neke SD pay-TV (specijalizirane-filmske?) programe, ako se dotični uopće ikad pojave.
okruženje i kaskanje za Evropom? u bližem susjedstvu i Austrijanci i Talijani koriste mpeg-2 normu, tako da....
miran123
10.03.2010., 10:22
Ajde dobro, uvjerili ste me.
Ipak nismo toliko crni... :D
The Best F1 Driver
10.03.2010., 10:29
Bok svima,
Hrvatska vlada je napravila stratesku odluku za MPEG2 DVB-T za SD ("Standard definition")!
Dakle to je dalekosezna strateska odluka koja se NECE mijenjati tako da smo mi na DVB-T MPEG2 do daljnjeg za SD (citaj barem 5-10 godina)!!!
DVB-T MPEG4 ce biti samo za HD ("High Definition").
Procitaj si vladine dokumente - postao sam ih ovdje na forum vec vise puta! :mig:
je samo je veliko pitanje kaj je to HD za naše :zubo:
s obzirom na ogromnu hrpetinu bedastoća i gluposti uopće me nebi začudilo da mi pređemo na Mpeg4 kod prelaska na 16/9 sa objašnjenjem tipa:
"4/3 je zastarjeli obični SD signal,dok je kvaliteta višestruko veća kod 16/9 signala ,te mi prvi u okolici pa i šire prelazimo na 16/9 HD signal,sada slobodno pobacajte sve antene s krovova,i za sitno povečanje pretplate od samo 40% uživajte u vrhunskom programu" :rofl:
naravno to bu 720x576 - 16/9 :rofl:
niti najmanje me nebi iznenadila takva bedastoća:zubo:
DeeJay Dee
10.03.2010., 10:33
haha, dobar si drajver..! LOL
Svi oni koji su mislili kupiti DVB-T prijemnik Strong SRT 5203, a jos
nisu, imate sansu, od 10.03. u INTERSPAR-u samo 229,99 kn.
Jel dobar taj prijamnik? Ja planiram kupit nešto dobro al da nije preskupo (oko 200-250 kuna) pa zahvaljujem na svakom dobrom savjetu:top:
MytByte
10.03.2010., 13:50
Jel dobar taj prijamnik? Ja planiram kupit nešto dobro al da nije preskupo (oko 200-250 kuna) pa zahvaljujem na svakom dobrom savjetu:top:
kupuj, brate, dok ima jer je to i snimač...samo ne očekuj da ti pleja Divx je to ne radi...
Evo malo sam surfao i sviđaju mi se Strong SRT 5203 i NytroBox NB-4001 T , e sad kakvi su u stvarnoj uporabi...
kupuj, brate, dok ima jer je to i snimač...samo ne očekuj da ti pleja Divx je to ne radi...
ma daj, znači skidanje filmova sa kompa i gledanje ne pali? A šta sa onim drugim modelima, ima ih mislim četiri?
DeeJay Dee
10.03.2010., 13:58
uvijek rađe Strong, pouzdana "stara" japanska marka za razliku od domaćeg novajlije iz Kine. a Strong ima i USB PVR snimalicu..
MytByte
10.03.2010., 14:11
Ja sam ipak za "caru carevo"...radije uzmi nešto dodatno za divx, jer i ovi DVB-T prijemnici što plejaju Divx, svi odreda imaju neki ili više problema...
P.S. vidi almu T-2200, 2 tunera - važno jer će ti uskoro HRT-i biti na jednom muxu a RTL i Nova na drugom, pleja Divx čini se s korektnim aspektom, 310 kn:
http://www.hdtehnika.com/index.php?option=com_content&task=view&id=682&Itemid=64
Za one koji su se sprdali :mig: - da, recenzija je izišla (u nastavcima doduše)...
da, čudno je jer po meni je najlakša stvar "bacati" TS na disk kako stiže, a i na netu ima jako mnogo aplikacija koje mogu s njim baratati...
poslao ja upit u strong i kažu nešto u stilu, to jest TS oblik, ali nije pravi TS oblik nego taj famozni DVR da se snimač lakše snađe sa snimljenim materijalom?!
WTF?!!? pa k'o da sam dobio odgovor od SZK nekog od naših operatera.
ono, odgovor je da se ubiješ. poslao još par mailova o uporabljivosti takvog materijala, ali sve skupa, izgleda da su i oni dobili (ili dobiju već napravljeni soft) od kineza/japanaca/koga god, pa ni sami ne znaju o čemu se radi. tako da najjednostavnije prebaciti u PS, jer se kod nas ionako uz dvb signal ne šalje ništa drugo (titlovi, ttx, epg). jednostavno nema koristi.
Evo malo sam surfao i sviđaju mi se Strong SRT 5203 i NytroBox NB-4001 T , e sad kakvi su u stvarnoj uporabi...
ako je divx u pitanju, onda nytro. ali nije, onda strong, mada je u konačnici sve to manje više sve isto. strong možda malo češće izdaje novi firmware i ako baš hoćeš, može ga se najnormalnije skinuti na službenim stranicama. nytro, tj. MKE ionako na kapaljku daje fw, a kad i izađe, nisi nikada siguran za koji prijemnik je napisan.
BTW, za nytro-gledače, jel' samo kod mene ili je OiV opet nekog klinca promijenio u kodnoj stranici, pa sad nytro opet ne pokazuje naše znakove? na strongu je ok, na neotionu ionako nije nikada ni bilo naših znakova.
izgleda da ćemo sada opet čekati ispravku ispravljenog softa.:confused:
MytByte
10.03.2010., 15:38
BTW, za nytro-gledače, jel' samo kod mene ili je OiV opet nekog klinca promijenio u kodnoj stranici, pa sad nytro opet ne pokazuje naše znakove? na strongu je ok, na neotionu ionako nije nikada ni bilo naših znakova.
izgleda da ćemo sada opet čekati ispravku ispravljenog softa.:confused:
ne boj se, stalno rotiraju kodne stranice, sad opet ni kod mene na Quadru nema naših znakova...smao se nadam da će kodna stranica na kojoj se zaustave biti ona prava :zubo:
Čim više čitam ovaj forum sve manje se mogu odlučiti šta kupiti. MPEG-4 ili MPEG-2 koliko je to bitno? Ima li tko nešto kvalitetno za preporučit, a da ima mogučnost gledanja divxa preko USB, da mogu normalno snimat sa TV i naravno da nemam problema sa prijemom signala... možda tražim previše ali eto volio bi kupit nešto kvalitetno, a opet da nije preskupo (200-250 kuna). Svi lijepo pišu u dučanima o svim uređajima, a opet kad ga kupiš toliko problema
Čim više čitam ovaj forum sve manje se mogu odlučiti šta kupiti. MPEG-4 ili MPEG-2 koliko je to bitno? Ima li tko nešto kvalitetno za preporučit, a da ima mogučnost gledanja divxa preko USB, da mogu normalno snimat sa TV i naravno da nemam problema sa prijemom signala... možda tražim previše ali eto volio bi kupit nešto kvalitetno, a opet da nije preskupo (200-250 kuna). Svi lijepo pišu u dučanima o svim uređajima, a opet kad ga kupiš toliko problema
U tom cjenovnom razredu nećeš naći mpeg-4, tako da ti se izbor smanjuje i odluka pojednostavljuje! :D
Ionako trenutno nemaš što gledati u mpeg-4 formatu osim Slovenaca (ako ih možeš uloviti). Kada će biti nešto dostupno i kod nas (vidi prethodne postove) je, po mojem mišljenju, vrlo upitno.
[QUOTE=5h0kr3;25481234]U tom cjenovnom razredu nećeš naći mpeg-4, tako da ti se izbor smanjuje i odluka pojednostavljuje! :D
Ionako trenutno nemaš što gledati u mpeg-4 formatu osim Slovenaca (ako ih možeš uloviti). Kada će biti nešto dostupno i kod nas (vidi prethodne postove) je, po mojem mišljenju, vrlo upitno.[/QUOTE
Ok, MPEG-4 sam eliminirao, ostaje ovo drugo
miran123
10.03.2010., 18:58
Alma T-2200, 2 tunera - Za one koji su se sprdali :mig: - da, recenzija je izišla (u nastavcima doduše)...
Mašala! :s
Pozdrav svima. Molim nekoga s područja Kaštela ili Splita za informaciju o kvaliteti dvb-t signala i sa kojeg odašiljača to ide. Stari radi nauku od toga i hoće instalirati neke tanjure i šta ti ja znam šta sve još jer je do sada analogni signal bio loš i kaže da nema šanse uloviti digitalni. Zanima me prema kuda okrenuti antenu , konkretno radi se o K. Gomilici.
miran123
10.03.2010., 20:24
Labišnica, pretpostavljam da bi iz Gomilice trebao imati optičku vidljivost.
ne boj se, stalno rotiraju kodne stranice, sad opet ni kod mene na Quadru nema naših znakova...smao se nadam da će kodna stranica na kojoj se zaustave biti ona prava :zubo:
ma, ne sekiram se. ionako sam se naviknuo na ttx. od epg-a sam očekivao pojednostavljenje snimanja. kad tamo jedno razočarenje za drugim.
pajdo moj, previše ti očekuješ za 200-250kn. ja ti mislio ponuditi nešto poput lg media stationa kad tamo ti ograničavaš budžet a želja na bacanje.
kod nas nema mpeg4 i ako nisi u velikom gradu nećeš tako skoro niti vidjeti ga. tako da sve ovo ostalo zadovoljava praktično bilo koji prijemnik.
što se mene tiče, uzmi nytra. zadovoljava sve ovo što si naveo. ali kada shvatiš da ne možeš snimati i gledati u isto vrijeme, onda ćeš se pitati zašto nisi kupio nešto sa dva tunera. ali, dva tunera je skoro pa 2*tvoj budžet.
tako da je na tvoje pitanje u stvari vrlo teško dati neki konkretni savjet jer svatko ima nešto drugo što mu ne paše samim time ima i drugu preporuku.
ako imaš kakav stari kompjuter, složi si htpc i zadovoljene su sve tvoje želje.
Littlefoot
10.03.2010., 21:00
Najava je da će, uskoro, javna televizija biti na MUX A, dok će RTL i NOVA TV biti na MUX B.
MytByte (govoreći o jednom od prijemnika) kaže malo prije ovako:2 tunera - važno jer će ti uskoro HRT-i biti na jednom muxu a RTL i Nova na drugom
Što to znači za mene, seljaka, u praksi? Kako će se to "razdvajanje" reflektirati u svakodnevnom životu? Dal' me (i moju baku također), u krajnjoj liniji, treba biti briga gdje je koji program? Hoću da, kad pritisnem 1 na daljinskom, gledam HTV 1. Kad pritisnem 3, hoću RTL. Kakav MUX A, MUX B ili ... (ima ih skoro do pol' abecede, sudeći po nekim dokumentima viđenim na netu). Ima li to kakvog utjecaja na, recimo, snimanje TV programa?
Zašto MytByte napominje da su 2 tunera važna? Što fali onima s jednim tunerom? (Fali još jedan tuner, naravno ... al' ne kužim zašto).
Može li, molim lijepo, netko objasniti o čemu se tu radi?
miran123
10.03.2010., 21:53
dva tunera je skoro pa 2*tvoj budžet.
Pa i nije. Alma t2200 u Merkatora 290 kn.
[QUOTE=5h0kr3;25481234]U tom cjenovnom razredu nećeš naći mpeg-4, tako da ti se izbor smanjuje i odluka pojednostavljuje! :D
Ionako trenutno nemaš što gledati u mpeg-4 formatu osim Slovenaca (ako ih možeš uloviti). Kada će biti nešto dostupno i kod nas (vidi prethodne postove) je, po mojem mišljenju, vrlo upitno.[/QUOTE
Ok, MPEG-4 sam eliminirao, ostaje ovo drugo
Uzmi ti lijepo Stronga SRT 5222 twin tuner i biti ces prezadovoljan. :)
http://www.strong.tv/tvweb4/index.php?id=1912
MytByte
10.03.2010., 22:27
Zašto MytByte napominje da su 2 tunera važna? Što fali onima s jednim tunerom? (Fali još jedan tuner, naravno ... al' ne kužim zašto).
Može li, molim lijepo, netko objasniti o čemu se tu radi?
To se odnosi samo na snimanje jednog programa i istovremeno gledanje drugog, kod prijemnika koji mogu snimati (PVR) - kombinacije su ograničene, tj kod prijemnika samo s jednim tunerom nećeš moći recimo gledati HRT a snimati Novu...
To se odnosi samo na snimanje jednog programa i istovremeno gledanje drugog, kod prijemnika koji mogu snimati (PVR) - kombinacije su ograničene, tj kod prijemnika samo s jednim tunerom nećeš moći recimo gledati HRT a snimati Novu...
S jednim tunerom u Zgb sad jos moze ali u skoroj buducnosti nece moci, moci ces snimati i istovremeno drugog gledati samo ako su na istom MUX-u. :)
Esseker1
10.03.2010., 23:10
gledaj na to ovako...do trenutka kad će (navodno) krenuti neki mpeg-4 redovito, mpeg-4 receiveri će koštati 250 kn recimo...dakle dao ti danas 600-700 za mpeg-4 ili sada 250 za mpeg-2 i za nekoliko godina 250 dođe ti na isto a imat ćeš moderniji prijemnik...ajde, pa nije to neka ogromna para...a pogotovo ako imaš više TV-a, treba ti više prijemnika...jefitnije ti je sad mpeg-2 a kad/ako dođe mpeg-4, možda nas zauvijek zamete ovaj silni snijeg pa bu svejedno :zubo:
al jel ima mozda,puna mi glava opcija....Neki centralni modul-dvbt tuner koji se recimo stavlja negdje na tavan i da moze preko koaksijalnog kabla slati sve programe na sve TV:confused:.Cuo sam da ima tako nesto i da je oko 2000kn e sad...Cini mi se da se ti kuzis,pa mali help.
Da se pridružim temi...
Imam navedeni uređaj i sve (skoro) 5.
Scenarij: snimam preko USBa na HDD.
Odaberem da snima 2 sata a dobijem snimku od jedan sat.
Odaberem da snima 2:45 sati a snimi 2 sata.
Podesim na tajmer da snimi u trajanju 2:10 sati i pazi sad: snimi oko pola sata na HDD i onda nastavi snimati na SD karticu koju je napunio do kraja.
HDD ima i previše slobodnog mjesta za snimanje....nije mi jasno kako se uređaj samo tako prebacio na drugi medij. Pouka: ne imati dvije memorije spojene odjednom.
Inače, uređaj je ok. Kvaliteta snimke je odlična za običan puk.
Ali ovo s vremenima i načinom snimanja je sranje.
MytByte
11.03.2010., 00:08
al jel ima mozda,puna mi glava opcija....Neki centralni modul-dvbt tuner koji se recimo stavlja negdje na tavan i da moze preko koaksijalnog kabla slati sve programe na sve TV:confused:.Cuo sam da ima tako nesto i da je oko 2000kn e sad...Cini mi se da se ti kuzis,pa mali help.
više ti se kuži DeeJay :mig: da, ima DVB-T modul, ali cijene i potankosti ne znam...
MytByte
11.03.2010., 00:10
Inače, uređaj je ok. Kvaliteta snimke je odlična za običan puk.
.
kvaliteta snimke je identična emitiranoj, zapravo 1:1 kopija "signala" i to nije nikakva zasluga nytroboxa :mig:
DeeJay Dee
11.03.2010., 10:08
aj, malo ću vam se konkretno raspitat kod mog montažera kaj bi konkretno koštala i što sve podrazumijevala jedna takva instalacija, vidim da vas ima sve više s takvim idejama.
javim se.
update:
osječan, evo upravo saznah da si krivo načuo, cijene all-in-one "tavanskih" sustava idu od min. 11.000,00 kn (!!) za kompaktnu 6-kanalnu stanicu s DVB modulom, a npr. 4 dobra svakodnevna receivera koštaju 800-1.000 kn.... pa ti vidi.
uglavnom preskupo, prestaršno!
a znam ja, svi bi ono nešto ko negdam nekakvo pojačalce, spliterić-2-3 i ide slika na sve teveje, no to više i nije baš tako.
ubi nas digitalno doba. ;-)))
Ovako prvo si pogledaj ovaj filmic (http://www.youtube.com/watch?v=Wm9O6F_IXHo), biti ce ti jasnije.
Mislim da se moze naci neko rijesenje ali zavisi jel vama treba samo uredjaj ili treba izvesti kompletnu instalaciju do svakog TV-a, rang cijene je iznad pomenutih 2000 kn, ali i nije tako preskupo, kontaktiraj firmu KERMAN, evo nesto ovako bi vas zadovoljilo:
http://www.kerman.hr/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=1189&category_id=23&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=1
Sa antenom i montazom tog uredjaja na postojeci kabelski razvod cca 4000 kn.
Ili ovako nesto:
http://www.kerman.hr/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=1258&category_id=23&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=1
http://www.kerman.hr/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=1124&category_id=23&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=1
da li je netko napravio update stronga 8100 sa software-om od xoro hrt 7500 i dobio PVR funkciju,
na news grupi jurrica tvrdi da radi, ali sam malo skeptičan
Ajd budi prvi, ako nebu dobro delal, vrati onaj sa Strongove stranice. :eek:
Odisej9
11.03.2010., 18:52
Hej narode, vidim sve znate i kužite.
Imam osjećaj inferiornosti, jer dok vi raspravljate u velikom stilu ja nemrem ni osnovno.
Evo na primjer taj famozni Almin T2200, kupim ga koji dan, vidim svi ga hvale, snima sve u šesnajst, a ja nemrem ništa snimit. Uštekam USB, vidim mp3-ce, mpeg-ove i to radi. Al snimit - kak? Stisnem tipku REC - ništa. Upute su - ne bi štel biti prost. Već sam zažalil kaj sam ga kupil, al kaj je tu je, valjda bu neko skužil kak to dela.
Jel ima neka dobra duša da me prosvetli - kak da snimim nekaj na stick?
Fala.
Jesi procitao ovu nedovrsenu recenziju, mislim da tu imas odgovor na tvoje pitanje:
http://www.hdtehnika.com/index.php?option=com_content&task=view&id=682&Itemid=64
Odisej9
11.03.2010., 20:51
Jesi procitao ovu nedovrsenu recenziju, mislim da tu imas odgovor na tvoje pitanje:
Thx na brzom odgovoru.
Ima na tom linku nešto, ali to sam sve već isprobao, sve je tako kako piše.
Ipak je to nedovršena recenzija, nekome se žurilo pa do snimanja i nije došao.
Ako je uopće moguće?
Esseker1
11.03.2010., 21:12
aj, malo ću vam se konkretno raspitat kod mog montažera kaj bi konkretno koštala i što sve podrazumijevala jedna takva instalacija, vidim da vas ima sve više s takvim idejama.
javim se.
update:
osječan, evo upravo saznah da si krivo načuo, cijene all-in-one "tavanskih" sustava idu od min. 11.000,00 kn (!!) za kompaktnu 6-kanalnu stanicu s DVB modulom, a npr. 4 dobra svakodnevna receivera koštaju 800-1.000 kn.... pa ti vidi.
uglavnom preskupo, prestaršno!
a znam ja, svi bi ono nešto ko negdam nekakvo pojačalce, spliterić-2-3 i ide slika na sve teveje, no to više i nije baš tako.
ubi nas digitalno doba. ;-)))
ajoj,ajoj...ma nek si svako kupi dvbt i to je to.A za koju god i koji tv...ovo je tu mač!
MytByte
11.03.2010., 21:17
Thx na brzom odgovoru.
Ima na tom linku nešto, ali to sam sve već isprobao, sve je tako kako piše.
Ipak je to nedovršena recenzija, nekome se žurilo pa do snimanja i nije došao.
Ako je uopće moguće?
dobro, da li znate hrvatski čitati (quote s kraja recenzije): "ostanite s nama , nastavljamo ovih dana u istom ritmu .."
Hej narode, vidim sve znate i kužite.
Imam osjećaj inferiornosti, jer dok vi raspravljate u velikom stilu ja nemrem ni osnovno.
Evo na primjer taj famozni Almin T2200, kupim ga koji dan, vidim svi ga hvale, snima sve u šesnajst, a ja nemrem ništa snimit. Uštekam USB, vidim mp3-ce, mpeg-ove i to radi. Al snimit - kak? Stisnem tipku REC - ništa. Upute su - ne bi štel biti prost. Već sam zažalil kaj sam ga kupil, al kaj je tu je, valjda bu neko skužil kak to dela.
Jel ima neka dobra duša da me prosvetli - kak da snimim nekaj na stick?
Fala.
Ako hoćeš trenutno započeti snimanje, najprije prebaci na Tuner B tipkom A/B i onda pritisni tipku REC. Tako bar kod mene radi. Na Tuneru A neće niti da čuje da započne s trenutnim snimanjem.
Inače recenzija je pri kraju, uz sve obveze treba malo vremena za inspiraciju.
Ako hoćeš trenutno započeti snimanje, najprije prebaci na Tuner B tipkom A/B i onda pritisni tipku REC. Tako bar kod mene radi. Na Tuneru A neće niti da čuje da započne s trenutnim snimanjem.
Inače recenzija je pri kraju, uz sve obveze treba malo vremena za inspiraciju.
Ja sam tebe dobro razumio procitavsi recenziju, zato sam mu napisao da procita jer mu je u njoj i rijesenje njegovog problema. :rolleyes:
ajoj,ajoj...ma nek si svako kupi dvbt i to je to.A za koju god i koji tv...ovo je tu mač!
Ja se trudio tebi odgovorit, i to sa manjom lovom nego od DeeJay77ZG, a meni ni fala. :(
Ja sam tebe dobro razumio procitavsi recenziju, zato sam mu napisao da procita jer mu je u njoj i rijesenje njegovog problema. :rolleyes:
Dio o snimanju još nije izašao :D, o tome u prvom dijelu ništa ne piše osim da disk mora biti u FAT32 formatu. Ali to nije rješenje njegovog problema nego činjenica da na Tuneru A nije uopće moguće započinjanje trenutnog snimanja, već je ta opcija omogućena samo na Tuneru B. UUUf ovaj prijemnik me koštao živaca i živaca, kinesko go*no me izludilo više nego neki Dreambox, šta god bi pokušao izgubio sam barem 4 puta više vremena nego što bi to trebalo biti normalno. Poslije ove recenzije bi trebao otići na duhovnu obnovu ili barem neku rehabilitaciju :lol:
MytByte
11.03.2010., 22:30
pa kompleskan je, ko da imaš 2 zasebna prijemnika :zubo:
pa kompleskan je, ko da imaš 2 zasebna prijemnika :zubo:
Ma nije kompleksan nego jednostavno nije dobro riješen, vidiš da se ni drugi ne mogu snaći s njim kako treba.
Danko0907
12.03.2010., 11:34
Dečki, trebao bi pomoć, ja sam laik što se tiće takvig stvari, ali nabavio sam reciver strong srt 4125, i zanima me kakav je to reciver, i šta još trebam kupiti kako bih to instalirao! Na kući imam tanjur, ali je jako star, i promjera je 80cm, dali je to dovoljno ili moram kupiti novi? Bio bi vam jako zahvalan kad bi mi pomogli! Hvala lijepa!
Danko0907
12.03.2010., 11:35
Dečki, trebao bi pomoć, ja sam laik što se tiće takvig stvari, ali nabavio sam reciver strong srt 4125, i zanima me kakav je to reciver, i šta još trebam kupiti kako bih to instalirao! Na kući imam tanjur, ali je jako star, i promjera je 80cm, dali je to dovoljno ili moram kupiti novi? Bio bi vam jako zahvalan kad bi mi pomogli! Hvala lijepa!
Mr. Creosote
12.03.2010., 14:03
Ma nije kompleksan nego jednostavno nije dobro riješen, vidiš da se ni drugi ne mogu snaći s njim kako treba.
ja zaista ne vidim u čemu je problem, osim u percepciji
a jedina ispravna percepcija je "kolko para - tolko muzike" :kava:
Na Strongovoj stranici nema nista o njemu , ocito je stariji model, naso sam nesto ovdje:
http://free-ka.htnet.hr/sat-tv/prijemnici/srt_4125.html
http://www.sat-receiver-world.com/producer/strong/strong-srt-4125-evolution.html
http://www.scribd.com/doc/9352915/srt4125-service-manual
Pozdrav!!
Živim u BiH, hvatam analogni signal HRT1, HRT2 i RTL-a sa odašiljača Biokovo, ali ne mogu uhvatiti digitalni signal. Zna li netko u čemu je problem?
P.S. Imam svu potrebnu aparaturu.
Imam B.net prošireni paket (dakle, digitalni signal) i htio bi umjeto onog lošeg B.net-ovog receivera kupiti jedan drugi (koji omogućava i snimanje). Riječ je o Optibox HDMI PVR Ready (Cable) uređaju.
http://www.optibox.cc/?a=product&q=28
Da li mogu taj receiver koristiti umjesto onog B.net-ovog?
Imam B.net prošireni paket (dakle, digitalni signal) i htio bi umjeto onog lošeg B.net-ovog receivera kupiti jedan drugi (koji omogućava i snimanje). Riječ je o Optibox HDMI PVR Ready (Cable) uređaju.
http://www.optibox.cc/?a=product&q=28
Da li mogu taj receiver koristiti umjesto onog B.net-ovog?
A gdje ga kod nas mozes kupit i koliko stoji. :)
A gdje ga kod nas mozes kupit i koliko stoji. :)
Vidio sam negdje na netu. Košta 699kn
Vidio sam negdje na netu. Košta 699kn
Je Tehnocentar i pise da je nedostupan. :)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.