View Full Version : Digitalni signal i prijemnici (receiveri) - sva pitanja i ostalo ovdje
DeeJay Dee
07.12.2011., 18:26
za naše trenutne programe ti je dost i mpeg-2 rec (tu ti onda preporuka za npr. Strong SRT 5203), a ak biš štel i Slovence, Mađare, dio Talijana i jednom Bosance, onda gledaj neki koji podržava mpeg-4 (tu npr. vidi Strong SRT 8110 HD ili Infinity 8000 HD, ili Nytrobox 4004 itd.) :top:
mpeg-x su ti vrste kompresijskih normi za komprimiranje AV signala, između ostalog i u broadcasting svijetu. ;)
Špranja
08.12.2011., 01:31
...isprobavao sam zadnje firmware i ipak se sa 1.0.9 vratio na 1.0.7. baš zbog toga što su zeznuli subtitlove...
Znači, zadnji firmware s dobrim subtitlovima je 1.0.7?
Kako se vratit s 1.0.9. na 1.0.7.? Reset na tvorničke postavke, pa onda na 1.0.7.? (sorry, laik sam...)
tog Vivaxa svi hvale kao vrlo dobrog za to što nudi, samo je pitanje trajnosti (pouzdanosti), potonje je razlog zašto uvijek izbjegavam tu kinesko-hrvatsku (Msan) jeftilen firmu...pitanje je i treba li ti mpeg-4 ili samo mpeg-2 rec. :ne zna:
probaj nać i kojeg Stronga, Infinityja, Nytroboxa, istina i to redom (klon) kinezi, jedino Strong ima kakti neko "ime" i jačinu iz prošlosti...
A što je bilo sa onom hrpom Strongova 8xxx kojima je tuner otkazao poslušnost nakon isteka garancije koja je BTW u slučaju Stronga samo godinu dana,
dok Vivax daje dvije godine.
Da rezimiramo Vivax koristi istu HW platforma kao Strong samo je cijena upola manja, a jamstvo duplo dulje, pa neka svatko odluči što mu više odgovara :D
Šta znači ovaj mpeg-4,mpeg-2? :zubo:
za naše trenutne programe ti je dost i mpeg-2 rec (tu ti onda preporuka za npr. Strong SRT 5203), a ak biš štel i Slovence, Mađare, dio Talijana i jednom Bosance, onda gledaj neki koji podržava mpeg-4 (tu npr. vidi Strong SRT 8110 HD ili Infinity 8000 HD, ili Nytrobox 4004 itd.) :top:
mpeg-x su ti vrste kompresijskih normi za komprimiranje AV signala, između ostalog i u broadcasting svijetu. ;)
Zaboravio si napomenuti da sa MPEG4 HD prijemnicima uglavnom dolazi i podrška za reprodukciju MKV-a, divx/xvid...
Mephisto
08.12.2011., 13:09
Divx/xvid mogu uglavnom reproducirati i MPEG2 prijemnici.
DeeJay Dee
08.12.2011., 13:37
@grunft
je, štima. meni, legi i susedu Strong 8 dela bez beda dan-danas. govorio sam o Vivax-ne u širem smislu kvarljivosti i nepouzdanosti, DVDplejeri npr. itd.
no nebitno, nek čovjek svakako odluči koji će uzeti po vlastitoj volji, kad zbroji i oduzme sve što mu treba-ne treba, svakako. mi ovdje dajemo samo mišljenja i ev. preporuke. ;)
MytByte
08.12.2011., 15:03
Vivax 410 je dijelio HW platformu sa Strongom 8xxx, ne znam da li i novi 420...
The Best F1 Driver
08.12.2011., 16:00
@grunft
je, štima. meni, legi i susedu Strong 8 dela bez beda dan-danas. govorio sam o Vivax-ne u širem smislu kvarljivosti i nepouzdanosti, DVDplejeri npr. itd.
no nebitno, nek čovjek svakako odluči koji će uzeti po vlastitoj volji, kad zbroji i oduzme sve što mu treba-ne treba, svakako. mi ovdje dajemo samo mišljenja i ev. preporuke. ;)
Sve se to svodi na onu "kolko imaš sreće":ne zna:
I Infinity je imao gadnih problema, ja sam ih u startu promijenio tri komada, strongova sam takaj videl dost koji su zajebavali, ali i onih koji rade bez problema, za vivaxa nemam pojma, znam za tri, jedan hebe od početka, a dva delaju bez greške.
Sve je to tu negdi
dobra vecer,
meni se nytrobox combo 6000 + usb pokvario. pa trazim drugi neki receiver combo (dvb-t i dvb-s).
mora imat usb prikljucak i snimati u divx formatu odnosno mora divx formate citati, a snimati nek snimi sta hoce, samo nek snima fino i bez nekih gresaka u kvaliteti....
koji bi mi preporucili? cijena... pa do nekih 300kn, a mozda i vise, ali onda da je bas kako spada, a ne kao taj nytrobox, jer me on razocarao skroz!
Moja je lokacija Bjelovar! Reciever Infinity 8000hd mi na 27 i 65 kanalu očitava minimalni signal ali ne može skenirati, koji su to odašiljači? Često preskeniravam kanale u iščekivanju kada če BiH krenuti sa odašiljanjem,kad več imam naše kanale, Austriju, Mađarsku i Sloveniju pa da imam i bosance.:D
DeeJay Dee
09.12.2011., 10:20
27 ti je Pohorje/Boč SLO MUX A, a 65 mislim da su Mađari nešto..
Bosnu ne isčekuj na HR prostorima prije kraja iduće godine. najranije. :(
KD electronic
09.12.2011., 12:33
Na 27. kanalu ti emitiraju Slovenci u MUX A (Slo1,2,3, POP, Akan, RTS), a kaj je na 65. kanalu ne znam (Slovenci su na 67. kanalu u MUX-u B), mada možda loviš neki njihov novi lokalni multiplex (ima ih 6, L1-L6) za koje ne znam frekv.
(sorry DJ, nisam vidio da si već odgovorio na pitanje, ako treba obriši ovaj post)
EDIT:
zanima me kakvi su ovi modeli:
- Infinity ST2000HD Combo 549 kn
- Opticum XTS703 HD TS combo 690 kn
- OPTICUM/ORTON 9600 PRIMA HD 670 kn
- OPTIBOX Combo 649 kn
DeeJay Dee
09.12.2011., 13:22
@KD
ne treba brisati, nek stoji :top:
a obrisat post možeš i ti, kad si ga već stigao editirati, samo odabereš opciju "obriši ovaj post". :mig:
The Best F1 Driver
09.12.2011., 15:27
Moja je lokacija Bjelovar! Reciever Infinity 8000hd mi na 27 i 65 kanalu očitava minimalni signal ali ne može skenirati, koji su to odašiljači? Često preskeniravam kanale u iščekivanju kada če BiH krenuti sa odašiljanjem,kad več imam naše kanale, Austriju, Mađarsku i Sloveniju pa da imam i bosance.:D
:eek:
S kakvom antenom loviš austriju i mađare ?
Pojačalo ?
Daj malo opiši svoj antenski sustav, jako me zanima:D
:eek:
S kakvom antenom loviš austriju i mađare ?
Pojačalo ?
Daj malo opiši svoj antenski sustav, jako me zanima:D
Svi vi ste mi davali savjete kroz zadnjih 2 godine dana kako, kuda i koliko antena!!!:D Prvo sam imao pojačalo iz Zeline TVMax ili tako nekako i nemogu reci da nisam bio zadovoljan, to pojačalo ima razdijelnik za dvije antene, ali samo sam primjetio da to pojačalo pojačava onaj signal koji mu je jači bez obzira kako štelao potenciometar na razdijelniku i uvijek mi je nekeko nedostajala još jedna antena. 1. Antena: Južno od Bjelovara je Moslavačka gora a iza nje Kozara, 2. Antena:desno za nekih 35-40 stupnjeva je Sljeme. I to je bilo tako dok smo još bili paralelno na analogno/digitalno emitiranju. Tada sam kupio Infinity 8000hd reciever zbog Slovenaca i formule 1 (jer tad još nisu naši prenosili) pa sam se pripremio, a da bih mogao gledati Slo kanale morao sam obadvije antene okrenuti u smijeru Sljemena odnosno drugu antenu malo desno prama Kalniku, tu sam dobio i Austrijance 4 gledljiva kanala. Tada sam izgubio Uhf kanale Bosance(VHf imam kud god okrenem antenu), ali sam kupio neko Farraro pojačalo za 3 antene na preporuku prodavatelja u lokalnoj trgovini (tu treću sam okrenuo prema Kozari) i sve radi po starom, ali mi je slika Bosanskih kanala malo snježna ali nema veze. Mađari!? :) Ništa bitno i gledljivo kod tih kanala, kad ih ne razumijem, čak ni nogometnu utakmicu nije ugodno slušati :D Za njih i za istraživanje novih kanala tj. za gledanje bolje slike Bosanskih Uhf kanala koristim još jednu antenu sa roto motorom koja ima svoje pojačalo, to mi stoji pokraj TV-a kad trebam samo preštekam i gledam/tražim. Inače zbog geografskog položaj nije moguče gledati sve preko jednog antenskog sustava! Eto ukratko... :)
The Best F1 Driver
10.12.2011., 09:10
Ma malo me čude ovi austrijanci, na kojim kanalima ih loviš i na kakvom tipu antene?
Ja sam pokušavao sve i svašta, pojačalo imam kanalno kvalitetno, no njih ulovit baš nikak :ne zna:
Tu i tam sam uspel uhvatit signal, no uvijek mi ga ubije naš mux kojeg nemam pojma od kud uopće i lovim, no takaj je na istom kanalu, i nikak da dobijem njihov signal da mi radi:ne zna:
Corbakis
10.12.2011., 11:57
Ma malo me čude ovi austrijanci, na kojim kanalima ih loviš i na kakvom tipu antene?
Ja sam pokušavao sve i svašta, pojačalo imam kanalno kvalitetno, no njih ulovit baš nikak :ne zna:
Tu i tam sam uspel uhvatit signal, no uvijek mi ga ubije naš mux kojeg nemam pojma od kud uopće i lovim, no takaj je na istom kanalu, i nikak da dobijem njihov signal da mi radi:ne zna:
Kanal 24 ili 26 jedno su Austrijanci a jedno Mađari, nisam siguran točno koje je čiji kanal. Kao što i sam znaš ima puno vanjskih fatora koji utječu na prijem. Gle, dok je vedro vidim sa krova Sljeme, Moslavačku goru, a mimo tih planina i gora kupim strane odbijance, ne znam šta da ti kažem... Evo da spomenem situaciju kod mojih doma. Lokacija Hercegovac pokraj Garešnice, znači još više jugoistočno, od tamo se full bez imalo smetnji i pucanja slike (dok se kod mene nekad zna skockati) love Austrijanci, a Slovence ne mogu nikako dobiti!? To recimo ja ne mogu nikako dokučiti... Več sam im sav crijep podrobio:D
Antena; za Sljeme obična Iskrina riblja kost, a za kakti Slovence na koje lovim i Austriju isto tako riblja kost ali oko 160 cm dugačka i uska čista Uhf-ica neznam proizvodjača.
Kad smo kod susjeda Slovenaca da li ima koji da napiše što se dogodilo sa PinkSi, nema ga više u Muxu B, da nije slučaj kao sa KN-om?
Olif hvala na savjetima. Nisam do sada bio previše u tim vodama, pa svaki savjet je dobrodošao.
a koji su ostali zvučnici u sistemu 5,1???
E za sada, s obzirom da sve to košta, a krenuo sam s tim da ću uzeti Jamo S606 gdje komplet dodje kao dva Focala, uzet cu za prvi ruku Denona i frontove, pa čim dodju neke pare centralni i na kraju satelite i sub.
Jel može odmah savjet za kablove sa stranice www.ekran-avc.hr, pošto ću tamo vjerojatno kupovati opremu?
Cijelo vrijeme razmišljam da uzmem samostojeće, al bojim se da će mi soba możda biti premala za njih i da je 20 cm premal razmak od zida. Dal je pametno npr. poslušat Focale 716 V i ako mi se svide naručiti bookshelf Focale 706 V? Kolika može biti razlika u zvuku? Jeftiniji su, pa bi i prije imao pare za ostatak sustava.
nicky2009
11.12.2011., 00:37
zadnji info sa drugog foruma "...PINK SI uskoro nazad u Mux B..."
http://www.tvpink.si/index.php?stran=novice&novica=7
Evo imam problem glede digitalnog signala. Do neki dan sam imao max tv, ali mi ga neki dan isključili zbog stalnog pucanja internet veze. E sad uzmem LCD sa mpg4 uštekam antenu i mogu uloviti ukupno 16 programa od kojih samo 4 mogu gledati (HRT1, 2, NOVA TV, RTL) ostali prekidaju i ekran je pun obojanih kockica.
Jel trebam okretati antenu da ulovim ostale programe ili je do nečeg drugog?
Na TV-u u dnevnoj sobi ima 21 program, CMC, Jabuka... Slovence... ali taj TV je spojen preko druge antene koja je malo više u desno od ove za sobu.
KD electronic
11.12.2011., 19:51
Jel trebam okretati antenu da ulovim ostale programe ili je do nečeg drugog?
Na TV-u u dnevnoj sobi ima 21 program, CMC, Jabuka... Slovence... ali taj TV je spojen preko druge antene koja je malo više u desno od ove za sobu.
Sam si odgovorio na pitanje, naravno, usmjeri antenu.
Sam si odgovorio na pitanje, naravno, usmjeri antenu.
Baš krasno, a reklamirali nema više antena na krovovima, a sada ni sa tim antenama se ne može normalno gledat TV.
Umjesto da idemo naprijed mi idemo natrag, prije 5 g. sam imao max tv signal za 5, danas nakon 5 g. nema ga više, pred puno puno godina TV se gledala bez smetnje, a danas u 21. st. gledamo zamrzavanja slike i sl., a kad je kiša, vjetara..., na digitalnu TV mogu zaboravit, baš krasno.
DeeJay Dee
11.12.2011., 23:05
antena je uvijek trebala i onda i sad. ;)
da, dezinformiravali su javnost, stara stvar i dobro poznata priča, nažalost... :(
naravno, gotovo uvijek bolja i pouzdanija kvalitetna vanjska s dobrim kablom, neg bilo kakva sobna. :top:
miomao12
12.12.2011., 08:41
Ovaj uredaj stvarno ponekad ubija.
Skinem neki film,MKV,nadem titlove spojim usb i pocnem gledat film ,kad ono engleski titlovi.
Ponovno se vratim na pc otvorim mkv film sa MKvmerge i izbacim taj fail sa engleskim titlovima i spojim se na infinity i onda kaze da datoteka nije podrzana.
Ovaj postupak sam provao sa x filmova i uvijek ista stvar.U cemu grijesim,ili je to do uredaja? Thanks:
Zaboravih kazat da na pc sve radi savrseno i fw je 1.0.4?
I jos koji je trenutno najbolji fw?
MytByte
12.12.2011., 08:44
Ovaj uredaj stvarno ponekad ubija.
Skinem neki film,MKV,nadem titlove spojim usb i pocnem gledat film ,kad ono engleski titlovi.
Ponovno se vratim na pc otvorim mkv film sa MKvmerge i izbacim taj fail sa engleskim titlovima i spojim se na infinity i onda kaze da datoteka nije podrzana.
Ovaj postupak sam provao sa x filmova i uvijek ista stvar.U cemu grijesim,ili je to do uredaja? Thanks:
Do MKVmegera je, novije verzije stavljaju header compression što većina plejera ne čita...stavi headar compression na "none" za sve trackove...kad si već tamo možeš si i ubaciti hrvatske u mkv :mig:
Zaboravih kazat da na pc sve radi savrseno i fw je 1.0.4?
I jos koji je trenutno najbolji fw?
Čini se da je najbolja verzija 1.07. Odnosno, najmanje je loša :confused:
Znači Tv u dnevnoj je MPG2, a ovaj novi koji sam uzeo za sobu je MPG4.
Sad sam taj novi MPG4 donio u dnevni i spojio ga na antenu gdje je inače MPG2 i desilo se to da mi je MPG4 našao 17 kanala, kao i na onoj anteni u sobi koja nije dobro okrenuta, samo kaj na ovoj anteni mogu gledat sve, a na onoj koja nije dobro okrenuta samo 4 pr. HRT 1 i 2, Nova, RTL.
Znači sad je definitivno potvrđeno da je antena u sobi krivo okrenuta i trebam je okrenuti kao ovu u dnevnom.
Problem je sad taj, ovaj MPG2 mi lovi CMC, Jabuku, Capital N...., a ovaj MPG4 te programe ne lovi, a na istoj su anteni.
Jel moguće da se sa MPG4 ne može gledati CMC ni Jabuka ni..., a na MPG2 se može?
Na MPG2 nemam slovence, a na MPG4 na istu antenu ih imam. U čemu je problem.
MytByte
12.12.2011., 20:50
Jel moguće da se sa MPG4 ne može gledati CMC ni Jabuka ni..., a na MPG2 se može?
Na MPG2 nemam slovence, a na MPG4 na istu antenu ih imam. U čemu je problem.
Malo sam umoran za rasplitanje ovog tvog čvora, ali podebljana konstatacija, naravno, nije točna...uređaj s mpeg4 dekodira i mpeg2...
na mpeg2 ne primaš slovence jer oni emitiraju u mpeg4 - logično :mig:
Malo sam umoran za rasplitanje ovog tvog čvora, ali podebljana konstatacija, naravno, nije točna...uređaj s mpeg4 dekodira i mpeg2...
na mpeg2 ne primaš slovence jer oni emitiraju u mpeg4 - logično :mig:
Malo je zapetljano, ali par postova iznad je objašnjeno od početka.
Uglavnom stari MPG2 TV ima na istu antenu Jabuku, CMC, KN..., a ovaj novi MP4 na istu antenu ne lovi te programe. Jel moguće da je u postavkama MPG4 TV-a nekaj zeznuto?:ne zna:
Taj televizor koji ima Jabuku... radi preko MPG2 resivera (Strong), a ovaj koji sam kupio je Samsung LCD sa MPG4 prijemnikom koji ima u sebi.
Uglavnom na istu antenu na MPG2 TV-u imam Jabuku, KN, Net, CMC, a na MPG4 te programe ne nalazim i to mi nije jasno.:ne zna:
Love animals
12.12.2011., 21:34
Ekipa pomagajte pliz. :(
Naime kupio sam digitalni prijamnik danas, i kada sve ukopčam, nema ničega, nađe mi 0 programa. :eek: odem na signal i pokazuje mi
jačina signala:16
kvaliteta signala: 0 :eek:
Digitalni prijamnik je:
STRONG DVB-T RECEIVER SRT5003
Frekvencijski pojas: od 174-230MHz do 470-862MHz
Način prijema signala: vanjskom antenom koja se spaja na prijamnik.
Standard kodiranja/dekodiranja: MPEG2
ovako izgleda odozada:
http://www.onyougo.com/strong-srt-5003_ipgh3w0851493.jpg
a ovako naprijed:
http://www.onyougo.de/strong-srt-5003_iph3w7798573.jpg
Priključio sam scart u prijamnik i tv, prijamnik uključio u struju, uključio antenu u struju i u prijamnik...uključio prijamnik na gumb, i uđe unutra normalno, sve pokazuje, slika je tu, i kad kliknem traži programe nađe ih 0, a jačina signala je 16 a kvaliteta signala je 0. :eek:
MytByte
12.12.2011., 22:21
Smanji pojačanje na anteni + vrti je i nosaj po sobi, do prozora...ako sam dobro shvatio da imaš sobnu antenu ?
Love animals
13.12.2011., 00:13
Da, antena je sobna...nosam je po kući, čak prespojim prijamnik na drugi tv koji je na drugom kraju stana, i opet isto...jač.signala 16, a kval.signala 0. :(
Ne znam u čemu je problem. :S Imam utor za scart na prijamniku i tv-u, i to sam spojio. Imam kabal za struju za prijamnik, i to sam ukopčao u utičnicu. Antentu sam isto ukopčao u struju i upalio je. Imam doma dvije antene koje su različite marke i sve, i obje sam probao, ista situacija, nema razlike. I dalje ništa ne pronalazi prijamnik. Onda na prijamniku su mi ostali utori za zvučnike, to mi ne treba,i ostao mi je jedan utor piše ispot njega TO TV. E sada, da možda nije u tome. Možda ja treba kupiti neki kabal i ukopčati u taj utor TO TV i to u TV svoj, pa će onda raditi. :ne zna:
KD electronic
13.12.2011., 07:54
Uglavnom na istu antenu na MPG2 TV-u imam Jabuku, KN, Net, CMC, a na MPG4 te programe ne nalazim i to mi nije jasno.:ne zna:
Problem je u tome što mali Strong ima bolji (čitaj osjetljiviji) tuner od televizora. Kad pojačaš signal (podesiš antenu) i telka će ti vjerojatno naći te slabije kanale (MPEG4 s tim nema veze).
Ekipa pomagajte pliz. :(
Naime kupio sam digitalni prijamnik danas, i kada sve ukopčam, nema ničega, nađe mi 0 programa. :eek: odem na signal i pokazuje mi
jačina signala:16
kvaliteta signala: 0 :eek:
Pokušaj doštukati (produljiti) antenski kabel (imaš za kupiti gotovih od 3 ili 5 m) doći do opcije manualnog traženja, podesiti kanal (npr.K25 MUX A), te prošetati po sobi dok ti se na ekranu ne pokaže nekakav signal i tada preskenirati kanal).
Ako nemaš rezultata, razmisli o vanjskoj anteni (uvijek bolja opcija, o tome smo već dosta pisali). Sretno !
pozdrav,
evo odlucio sam ipak kupiti hd lcd sa dvb-t i usb (reprodukcijom divx-a). sada trazim neki hd dvb-s s kojim mogu ponekada snimati neke serije/filmove kada me nema doma. znaci bitno mi je samo to... sve ostalo mi nije toliko bitno.
znaci mora imati dvb-s, hd (dobru sliku i zvuk) + usb snimanje (bez nekih problema ili caka).
pa eto, nadam se da mi mozete pomoci koji bi bi ok do nekih 800kn
p.s.: kakvi su ovi uopce?:
- TOPFIELD TF7700HSCI
- Humax hdci-2000 HD
- Kathrein UFS 910 HD
Problem je u tome što mali Strong ima bolji (čitaj osjetljiviji) tuner od televizora. Kad pojačaš signal (podesiš antenu) i telka će ti vjerojatno naći te slabije kanale (MPEG4 s tim nema veze).
Kako se pojača signal, misliš na neke opcije u izborniku TV-a ili okretanjem antene?
KD electronic
13.12.2011., 18:52
Okretanjem antene.
Čini se da je najbolja verzija 1.07. Odnosno, najmanje je loša :confused:
Da kucnem u drvo stvarno je dobra, jest da nekad, nekad jednom u 20 puta mi ne snimi sta mu zadam, ali sam zadovoljan.
DeeJay Dee
14.12.2011., 09:35
pozdrav,
evo odlucio sam ipak kupiti hd lcd sa dvb-t i usb (reprodukcijom divx-a). sada trazim neki hd dvb-s s kojim mogu ponekada snimati neke serije/filmove kada me nema doma. znaci bitno mi je samo to... sve ostalo mi nije toliko bitno.
znaci mora imati dvb-s, hd (dobru sliku i zvuk) + usb snimanje (bez nekih problema ili caka).
pa eto, nadam se da mi mozete pomoci koji bi bi ok do nekih 800kn
p.s.: kakvi su ovi uopce?:
- TOPFIELD TF7700HSCI
- Humax hdci-2000 HD
- Kathrein UFS 910 HD
dobri, sve su to dobre, provjerene marke.
ok, hvala. ali malo sam se raspitao i kazu da topfield ne zna (jer ne prepozna valjda 90% uredjaja) i humax ne zna... znaci samo kathrein valjd amoze...
DeeJay Dee
15.12.2011., 01:22
a što ovi ne zanju i što to katrajn valjda može, ne kužimo(o)? :confused: :ne zna:
snimat na vanjski stick ili HDD prek USB-a, to?
semiRocket
19.12.2011., 18:14
Metro Cash & Carry 319,79kn
kolačićka
19.12.2011., 18:45
molim vas jel mi netko može pomoći jer mislim da cu prvo pucat u tv pa u hebenu antenu digitalnu i onda cu porazbijat citav stan i još pucat sebi u glavu koliko sam luda zbog ovog nemogućeg signala............nema uopće slike tona ili kad se pojavi niš ne vidiš ne čuješ......u čemu je hebena stvar???????:504::504::504::503::503::503::mad:
nevrmajnd
19.12.2011., 19:10
molim vas jel mi netko može pomoći jer mislim da cu prvo pucat u tv pa u hebenu antenu digitalnu i onda cu porazbijat citav stan i još pucat sebi u glavu koliko sam luda zbog ovog nemogućeg signala............nema uopće slike tona ili kad se pojavi niš ne vidiš ne čuješ......u čemu je hebena stvar???????:504::504::504::503::503::503::mad:
hebena je stvar u tome da nemaš dobro podešenu antenu najvjerojatnije... antena je vanjska ili unutarnja? lokacija? malo više pojasni o čemu se radi jer ovako ti se baš i ne može pomoći...
Lee Champa
20.12.2011., 09:47
Izgleda da digitalni signal ne podnosi minuse u zraku:mad:
I kod mene se javljaju povremeno kvadratići, a HTV1 npr. jutros nešto prije 7 zablokirao desetak sekundi bez slike.
A od slovenskih programa - "nema signala" iako su do sada normalno radili:ne zna:
IMP 4167
20.12.2011., 10:01
I kod mene se javljaju povremeno kvadratići, a HTV1 npr. jutros nešto prije 7 zablokirao desetak sekundi bez slike.
A od slovenskih programa - "nema signala" iako su do sada normalno radili:ne zna:
Slično se događalo i meni sa Slovencima sinoć. Lijek je bio u stresanju snijega s antene. Probaj možda ti pomogne.
KD electronic
20.12.2011., 13:33
:ne zna:
Slično se događalo i meni sa Slovencima sinoć.
Ideeeš, a kaj bu tek kad dođe prava zima sa -15C i 20 cm snijega (pol Hrvatske bu odsječeno :rofl: ). Poruka dečkima : signal vam je na granici vidljivosti, probajte ga malo pojačati usmjeravanjem antene kako bi izbjegli probleme.
marcelich
21.12.2011., 11:05
Nova zdraga, novi LCD Philips, Hrvatska ništa, Njemačka ništa... kaže teta u zgradi da nije nitko imao problema.
da probamo s drugim zemljama ili?????? samo da nije do TV-a :(
Što se zanimljivog može gledati sa DM 800 hd,Max tv ili Bnet?
Pozdrav,imam problem sa instalacijom satelit recivera,ne može naći kvalitet jer nivo je dobar ali kvalitet 0 posto .Izvinjavam se ako sam postavio u krivi pod forum topic u pitanju je model STRONG 5202
The Best F1 Driver
21.12.2011., 16:38
Što se zanimljivog može gledati sa DM 800 hd,Max tv ili Bnet?
Niti jedno od toga.
KD electronic
21.12.2011., 21:14
Pozdrav,imam problem sa instalacijom satelit recivera ,ne može naći kvalitet jer nivo je dobar ali kvalitet 0 posto .Izvinjavam se ako sam postavio u krivi pod forum topic u pitanju je model STRONG 5202
Strong 5202 je DVB-T receiver pa pretpostavljam da pričaš o zemaljskoj televiziji. Ako imaš vanjsku antenu usmjeri je ka odašiljaču (za Šibenik je na Šubićevcu, mislim) te aktiviraj automatsko traženje. Ako ćeš koristiti ručno pretraživanje kanali koje trebaš odabrati za regiju D7 su 51 (MUX A), 59(MUX B), 31(MUX D).
Mišica04
21.12.2011., 23:22
Pozdrav!
Danas sam dobila Pinnacle (PCTV Hybrid Pro Stick) antenu sa stickom i malim daljinskim upravljačem i planiram to isprobati na laptopu, a zanima me da li to skida nekakvu lovu s računa ili nabija telefonski račun ili je korištenje besplatno?
MytByte
21.12.2011., 23:39
Pozdrav!
Danas sam dobila Pinnacle (PCTV Hybrid Pro Stick) antenu sa stickom i malim daljinskim upravljačem i planiram to isprobati na laptopu, a zanima me da li to skida nekakvu lovu s računa ili nabija telefonski račun ili je korištenje besplatno?
ovisi kada si i kome dala svoj broj računa u banci :p
inače, korištenje nije besplatno jer se posjedovanje takvog TV prijemnika plaća kroz RTV pristojbu...ako ne plaćaš već za neki drugi prijemnik u kućanstvu, moli Boga da te ne lociraju uhite i transferiraju u Remetinec...:zubo:
Niti jedno od toga.
:confused: Šta se nije prije mogao gledat Max tv?
The Best F1 Driver
22.12.2011., 11:32
:confused: Šta se nije prije mogao gledat Max tv?
Nekad bilo, sad se spominjalo:kava:
Moglo ali više nemre, i to nikak oš u ilegalnim šemama, oš kupit originalnu kraticu i ubacit u neki reciver a da nije njihov.
Znači baš nikak ni MaxTV ni B-net.
Mephisto
22.12.2011., 11:52
oš kupit originalnu kraticu i ubacit u neki reciver a da nije njihov.
Treba još provjeriti, ali prema novom Pravilniku o načinu i uvjetima obavljanja djelatnosti elektroničkih komunikacijskih mreža i usluga, koji će stupiti na snagu do kraja godine, to će ti morati omogućiti.
Pozdrav,
danas mi je krepao digitalni prijamnik/snimač Kaon S7 Combo te me hitno zanima vaša preporuka koji uređaj mi vi preporučate pošto se ovaj ne može popraviti?
Taj reciver mi je važan samo zbog snimanja i da naglasim tražim snimač koji snima na hard disk.
Hvala
The Best F1 Driver
22.12.2011., 12:48
Treba još provjeriti, ali prema novom Pravilniku o načinu i uvjetima obavljanja djelatnosti elektroničkih komunikacijskih mreža i usluga, koji će stupiti na snagu do kraja godine, to će ti morati omogućiti.
To bi bilo krasno, samo bojim se da nikaj od toga:(
Bilo bi mi izuzetno zgodno da mi B-net ili MaxTV mogu radit u Panasonicu V10 :)
Naime taj TV ima DVB-S2 tuner, ima CI utor za CAM modul i karticu i tehnički bi to trebalo raditi, u konačnici ima i LAN port i mogućnost za IPTV.
Samim tim bi trebao radit i MaxTV IPTV preko njega, bez Atlante ili bilo kakvog box-a, no mislim da od toga nikaj nebu kod nas:o
Bez obzira kakav naši donesu zakon, već će ovi nač načina da ga zaobiđu, tj. da ga zadovolje no da ti kao korisnik to isto pravo nikak nemreš ostvarit.
slično kao i sa onim šemama di možeš uzet bilo koju uslugu na način da nije veznana na drugu (tel/ADSL/MaxTV), i to su zbilja omogućili no ima sitnica da to i dalje košta isto kao da si uzeo sve usluge, znači šema dobiš manje platiš isto:o
Mišica04
22.12.2011., 13:00
ovisi kada si i kome dala svoj broj računa u banci :p
inače, korištenje nije besplatno jer se posjedovanje takvog TV prijemnika plaća kroz RTV pristojbu...ako ne plaćaš već za neki drugi prijemnik u kućanstvu, moli Boga da te ne lociraju uhite i transferiraju u Remetinec...:zubo:
Hahahahaha :D
A kaj ak imam B-net 3D paket (tv, net i telefon)?
MytByte
22.12.2011., 22:23
Hahahahaha :D
A kaj ak imam B-net 3D paket (tv, net i telefon)?
isto...:mig: da bi primala b.net moraš imati TV prijemnik - time si odmah materijal za pristojbu...
KD electronic
23.12.2011., 08:44
Pozdrav!
Samo ti to isprobaj. Jedino kaj bi se moglo skidati su tvoji živci jer je malo vjerojatno da buš s antenicom koju si dobila u prilogu bilo kaj ulovila (možda uz prozor ak` imaš sreće).
renatto
23.12.2011., 12:18
hvala MytByte... Evo naša san u metroa Infinity 8000, MPEG 2, MPEG 4, čita divx i mkv, podržava do 1080, ima HDMI, podržava i naše titlove (to svi kažu pa onda ima problema s pojedinim slovima, morat ću to dobro provjerit...). Košta 320,00 kuna, ali nije mi bitno 100-200 kuna gori-doli... Vivax 420 je noviji model od vivaxa 410 i jeftiniji ??? Dođe oko 200 kuna, slične karakteristike kao i Infinity... Strong srt8100 u Konikoma 720 kuna... Najbitnije mi je da mi dobro radi player, da čita mkv i da podržava titlove... Dakle, obzirom da nisam baš na ti s prijemnicima, poslušat ću dobar savjet... MytByte? DeeJay ??
MytByte
23.12.2011., 13:38
hvala MytByte... Evo naša san u metroa Infinity 8000, MPEG 2, MPEG 4, čita divx i mkv, podržava do 1080, ima HDMI, podržava i naše titlove (to svi kažu pa onda ima problema s pojedinim slovima, morat ću to dobro provjerit...). Košta 320,00 kuna, ali nije mi bitno 100-200 kuna gori-doli... Vivax 420 je noviji model od vivaxa 410 i jeftiniji ??? Dođe oko 200 kuna, slične karakteristike kao i Infinity... Strong srt8100 u Konikoma 720 kuna... Najbitnije mi je da mi dobro radi player, da čita mkv i da podržava titlove... Dakle, obzirom da nisam baš na ti s prijemnicima, poslušat ću dobar savjet... MytByte? DeeJay ??
O Infinityju imaš temu, za Vivax pokušaj zamoliti da ti ga spoje da vidiš što i kako čita...iz iskustva: Vivax 410 je imao/ima(???) bolji tuner od Infinityja, takva je bila prije, situacija ali ne znam kako je sada niti znam kako je s 420...
renatto
23.12.2011., 13:55
Da, slika je sve bolja kako se fosfori uhodavaju...
ako ti baš ne treba DVD drive, vidi Infinity, Strong 8xxx ili Vivax 420...
MytByte, hvala na preporukama... Evo Infinity 8000HD na akciji u metroa, a nakon šta san pročita recenziju na HD televiziji mislin da se neman šta više mislit... DeeJay, slažeš li se?
DeeJay Dee
23.12.2011., 16:08
slažem se za Infinity. ;)
samo načelno su tu još i Strong serije 8, kako i Myt već reče, i npr. Nytrobox 4004 HD
MytByte
23.12.2011., 19:00
slažem se za Infinity. ;)
samo načelno su tu još i Strong serije 8, kako i Myt već reče, i npr. Nytrobox 4004 HD
Čini mi se da Nytro ne čita mkv, barem nije kad se pojavio...
KD electronic
23.12.2011., 22:06
Ne, ne čita, ništa se tu nije promijenilo što je doista šteta jer se radi o dosta pouzdanom prijemniku (kad je DVB-T u pitanju). Sa boljom podrškom za multimediju distributer (Engel - bivši MKE) nudi prijemnik AXIL RT0406HD za 50-ak kn više. Međutim, Infinity se nameće kao trenutno najbolji izbor (Strong je imao problema sa tunerima, ne znam jesu li taj problem riješili).
Čini mi se da Nytro ne čita mkv, barem nije kad se pojavio...
Nytro 4004 nije čitao ni najobicniji divx, a kamoli MKV. Sada se pojavio novi Nytro NB-4001T HD koji čita i MKV,
ali ima užasno loše složene titlove - ispisuje se slovo po slovo isto kao na Focusu E2115 HD :zubo:
Što se tiče Infinitya 8000 ima dosta bugovit firmware, zadnja verzija reže titlove, a prijašnje su imale problema
sa pouzdanošću timera za snimanje.
IMHO niti jedan DVB-T se ne može mjeriti sa multimedijalnim playerima tipa WDTV Live, a Vivax 410/420 je best buy
zato jer ima isti HW kao Infinity, Strong, i ostali klonovi, uz dosta nižu cijenu i jedini dolazi sa 2 godine garancije.
Ljudi dali da kupim plazmu ili LCD , neki kažu ma uzmi plazmu slika i rezolucija su extra mada plazma ima svoj tzv. životni vijek, a dok drugi iz svog iskustva kažu ma uzmi ti LCD (TELEFUNKEN) 37" on je odličan i naravno ima sam svoj pojačivač signala ! Interesuje me ima li iko saznanja o ovom Telefunkenu mada sam imao tv te marke nekada prije iz Švabije ...
MytByte
24.12.2011., 13:24
Ljudi dali da kupim plazmu ili LCD , neki kažu ma uzmi plazmu slika i rezolucija su extra mada plazma ima svoj tzv. životni vijek, a dok drugi iz svog iskustva kažu ma uzmi ti LCD (TELEFUNKEN) 37" on je odličan i naravno ima sam svoj pojačivač signala ! Interesuje me ima li iko saznanja o ovom Telefunkenu mada sam imao tv te marke nekada prije iz Švabije ...
Eto opet narodne mudrosti :kava:
1) plazme imaju duži životni vijek od LCD-ova, a oboje imaju životni vijek...
2) TELEFUNKEN odavno nije odličan sam po sebi, a pogotovo ne u LCD-ima...izbjegavaj...kakav pojačivač signala???...opet narodna mudrost, formirana nakon usporednog gledanja stotina televizora, naravno...:rolleyes:
3) kupi što ti odgovara po cijeni vs performanse/zahtjevi, ali prvo moraš reći cifru koju bi dao i za što bi koristio taj TV...
renatto
24.12.2011., 22:22
Evo naša san svoje postove, :lux:, a jeste me izludili, Myt, Dee... Sorry ako san pisa kontra pravila, ispričavan se... Dakle, vrlo san blizu kupovini ovog Infinityja, samo me još muči par stvari (nedostataka ?) na koje san naiša čitajući prijašnje postove (možda ste već negdi o tome pisali, iskreno, nisan stiga pročitat sve postove o Infinityju, ne ljutite se ako pitan nešto na što ste već odgovorili). Dakle (po 2. put), oću li kupovinom dobit najnoviji FW? Čita li Inf... s najnovijin FW-om zapise sa DTS zvukom (ne samo AC3)? ima li kakvo ograničenje u veličini filea, odn. čita li sve fileove bez obzira na veličinu? Hvala... BTW, radin noćnu smjenu, zato san sad na kompu, ubijan malo vrime, ne mogu na ponoćku, sutra ću na misu, a u ponoć ću se pomolit za sve dobre ljude, uključujući i za vas forumaše... Bog vas blagoslovio...
MytByte
25.12.2011., 10:43
? Čita li Inf... s najnovijin FW-om zapise sa DTS zvukom (ne samo AC3)? ima li kakvo ograničenje u veličini filea, odn. čita li sve fileove bez obzira na veličinu?
Ne čita DTS niti će ikada, to je ograničenje hardvera... Nema ograničenje veličine (osim ako opet nije neki movi bug u pitanju :zubo:)
gle preporučio bih ti jedan LG: http://www.ronis.hr/lg/665/media-player-blu-ray-player-lg-hr500/HR500_DUPL/
ali to ti je vjerojatno preskupo
imaš i ovo: http://www.ronis.hr/tvix/704/media-player-tvix-hd-slim-s1-duo/TVIXHDSLIMS1Duo/
jeftinije ali opet skupo
osobno bih ti preporučio običan jeftiniji DVB-T prijemnik + media plejer, imaš ih već za 800 kn i deru infinityja u multimediji u svakom pogledu...dakle sve skupa 1000 kn...
The Best F1 Driver
25.12.2011., 14:36
Ne čita DTS niti će ikada, to je ograničenje hardvera... Nema ograničenje veličine (osim ako opet nije neki movi bug u pitanju :zubo:)
gle preporučio bih ti jedan LG: http://www.ronis.hr/lg/665/media-player-blu-ray-player-lg-hr500/HR500_DUPL/
ali to ti je vjerojatno preskupo
bolji je ovaj model BDC590 (http://www.ronis.hr/blu-ray-playeri/340/blu-ray-player-lg-bdc590/BDC590/) a i jeftiniji :o
Jedini nedostatak je da nema hard disk, no za 900 kuna se da kupit i veći disk od 250Gb.
Dobro ovaj ima 1 tuner vs 2 tunera kod HR500 no i to kod nas ne vidim kao neku manu, ionak teško da bu neko snimal dva kanala istovremeno a da su iz različitog muxa:ne zna:
Osim toga ni Novi HR550C (http://www.ronis.hr/dvd-hdd-recorderi/27/dvd-recorder-lg-hr550c/HR550C/) nije nikaj skuplji.
MytByte
25.12.2011., 16:16
bolji je ovaj model BDC590 (http://www.ronis.hr/blu-ray-playeri/340/blu-ray-player-lg-bdc590/BDC590/) a i jeftiniji :o
Jedini nedostatak je da nema hard disk, no za 900 kuna se da kupit i veći disk od 250Gb.
Dobro ovaj ima 1 tuner vs 2 tunera kod HR500 no i to kod nas ne vidim kao neku manu, ionak teško da bu neko snimal dva kanala istovremeno a da su iz različitog muxa:ne zna:
Osim toga ni Novi HR550C (http://www.ronis.hr/dvd-hdd-recorderi/27/dvd-recorder-lg-hr550c/HR550C/) nije nikaj skuplji.
Dobro, dobro :mig:, samo sam mu htio ukazati na brzaka što postoji a da je bolje od Infinityja i da neće moći jeftino proći ako želi pošteno...Sretan Božić...
prije nekoliko mjeseci kupio sam Stron resiver 5200, ali imam problema. Kada sve prikljucim, jacina signala signala je u opsegu od 40 do 70, ali kvaliteta signala mi je 0. Da li mi neko zna objasniti kako to popraviti
prije nekoliko mjeseci kupio sam Stron resiver 5200, ali imam problema. Kada sve prikljucim, jacina signala signala je u opsegu od 40 do 70, ali kvaliteta signala mi je 0. Da li mi neko zna objasniti kako to popraviti
Strong DVB-T prijemnik, vjerojatno boljim usmjerenjem antene prema odasiljacu. :)
Davidius
25.12.2011., 19:57
Ponovno ja na temi s novim pitanjem. Prije svega Sretan Božić svima koliko vas ima.
Sićuejšn je sljedeća : doselio se u novi stan u zgradi gdje je priključena Bnet kabelska mreža. Konkretno u mom stanu se prima njihov analogni osnovni paket koji nema digitalni receiver.
Kako me ne zanima njihova ponuda, a i analogna slika je shit, pokušao sam spojiti svoj receiver preko antene. ZNAM da tako ne mogu primati njihove bnet programe, već samo ove naše osnovne.
Međutim desilo se da primam samo kanale iz MUX-A. Ništa ostalo. :503: Sad me zanima ima li kakva opcija da se nađu ostali kanali ili nema pomoći? Receiver je Strong SRT 5222.
MytByte
25.12.2011., 20:58
Ponovno ja na temi s novim pitanjem. Prije svega Sretan Božić svima koliko vas ima.
Sićuejšn je sljedeća : doselio se u novi stan u zgradi gdje je priključena Bnet kabelska mreža. Konkretno u mom stanu se prima njihov analogni osnovni paket koji nema digitalni receiver.
Kako me ne zanima njihova ponuda, a i analogna slika je shit, pokušao sam spojiti svoj receiver preko antene. ZNAM da tako ne mogu primati njihove bnet programe, već samo ove naše osnovne.
Međutim desilo se da primam samo kanale iz MUX-A. Ništa ostalo. :503: Sad me zanima ima li kakva opcija da se nađu ostali kanali ili nema pomoći? Receiver je Strong SRT 5222.
Mislim da su puštali i mux B, ali možda su im u međuvremenu zabranili da puštaju išta drugo osim 4 osnovna nacionalna kanala...
Davidius
26.12.2011., 13:09
Mislim da su puštali i mux B, ali možda su im u međuvremenu zabranili da puštaju išta drugo osim 4 osnovna nacionalna kanala...
Lako moguće. Tada mi ne preostaje drugo nego prikačit drugu antenu. Hvala lijepa! :)
Kopao sam, ali ovako nešto što se meni događa nitko ne spominje. A ja ne znam otkuda da krenem rješavati problem... pa se nadam da mi možda netko zna pomoći...
Dakle...huh...odakle da počnem...
Imam problem s tv signalom. Nikako da dobijem stabilan signal.
U stan dolazi jedan koaksijalni kabel s krovne antene. Kada sam spojio DVB-T prijamnik (Strong SRT 5205) niti jedan program nije mogao pronaći. Za prvu ruku sam taj dan kada smo uselili (podstanari..jbg...) sastavio kučnu DIY antenu od vješalice i iskopčao ovaj kabel s krova. S tom uradi-sam antenom sam mogao vidjeti samo kanal 25 (mux A - hrt1&2, rtl1, nova). Sad sam krenuo sređivati malo taj signal s krovne antene da bi mogao vidjeti sve ostale programe. I tu su sad krenule dubioze...
Glavni problem koji sam skužio je da DVB-T apsolutno ne vidi nikakve programe ako na kablu imam spojenu žilu i masu. Čim dignem masu odmah mogu sve programe vidjeti. Ali kvaliteta signala je vrlo nestabilna. Smetnje svakih 20tak sekundi.
Zgrada je mala, samo tri stana. Antenski sustav je više manje ručni rad gazde. Gazda nije u hrvatskoj, poslom je otputovao na više mjeseci. Njegova supruga je super i hoće pomoći ali naravno da se ne snalazi s ovakvim stvarima. Da zovemo servisera za antene nije baš opcija jer bi taj vjerovatno razmrdao i gazdama signal, a to ja ne bi volio. Gazde su fakat super ljudi pa im ne bi htio sad sjedit za vratom s razdrmavanjem njihove televizije. A njima sve radi super (kat ispod nas su). Servisera bi fakat ostavio kao zadnju opciju!
E sad...
Ovako je to spojeno sada. S krova iz riblja kost antene ide u prizemlje koaksijalni kabel. Dolazi u aktivni splitter koji ima 26db pojačalo. Jedan ulazi (taj s krova) i dijeli se na dva. Prvi izlazni je za stan od gazda, drugi je (vjerovatno) za stan u potkrovlju (dakle, ne meni). Sad s tog prvog (za gazde) nakon metar-dva ulazi u drugi splitter. Taj je pasivni, ima jedan ulaz i tri izlaza. Na svakom od izlaza piše 6.5db. Ovaj je nekakav stariji, nema F konektore nego su kablovi zašarafljeni i mase su im pritisnute zašarafljenom pločicom. Odavde ide jedan kabel do stana od gazde, a drugi ide meni. Kod mene u stanu više nema nikakvog splittera, nikakve aktive/pasive - samo kabel direktno u DVB-T. Doslovno nije niti u utičnici već kabel na kraju ima montiran konektor i to pikam direktno u DVB-T. To je dakle opis stanja...
Problem je u tome što meni ima signala samo ako dignem masu na tom kablu od mog DVB-T-a do malog splittera na stubištu. Nije bitno s koje strane dignem masu. Ali ako ju dignem onda imam taj nestabilni signal televizije, a ako ju (ispravno) spojim na oba kraja onda signala uopće nema! Na ekranu dobivam poruku "nema signala", očitava mi da je jakost signala 60% a kvaliteta signala 0%. I crna slika...
Caka je u tome da je moj kabel spojen na isti taj splitter gdje je i kabel koji ide u stan od gazda. A njima sve savršeno funkcionira. Oni nemaju dignutu masu, imaju dva televizora (dakle, još jedan splitter u stanu da dijeli na ta dva prijamnika).
Interesanto je da ako ja dignem na pasivnom splitteru na ulaznom kablu masu, onda i meni može biti spojena masa i dobivam signal. Ali je isto tako nestabilan signal. Skače stalno od 30% do 90% kvalitete. I kockice smetnji se javljaju na ekranu svako malo. Ali onda mislim da i kod gazda varira kvaliteta signala.
Čini mi se da je kabel do mog stana u redu. Provjeravao sam multimetrom i nema kratkog spoja između žile i mase. Ako u DVB-T upalim interno pojačalo, kroz kabel između mase i žile imam 5 VDC i 10.2 VAC i to ne utječe na kvalitetu. Ista je stvar. A ne smeta ni na prijamu signala u stanu kod gazdi. Ja sam ga ugasio jer kontam da mi ne pomaže.
Probao sam svoj kabel spojiti i na onaj prvi splitter koji je aktivni i ista je stvar. Niti u jednom slučaju dok je god masa spojena ja ne dobivam signal. I u svakom slučaju kada ju dignem dobijem taj prokleti nestabilni signal.
Interesantno je da je signal nestabilan na kanalima 25 i 48, dok na kanalu 42 (gdje su KN, CMC...) je signal sjajan - stalno je na 97% kvalitete!
Usput da spomenem, lokacija je Zagreb - Remiza... vjerovatno je antena usmjerena prema Sljemenu (nisam bio na krovu pa ju nisam vidio)... nema fizičkih prepreka za antenu da "gleda" prema Sljemenu...
Kao da mi fali još 5% do cilja... a ne znam odgonetnut di je štos...
Jel ima netko pametan da mi pomogne...
:503:
Luka
Dreambox 800 hd bi trebao spojiti sa tv-om,ali umjesto scarta hdmi kabelom. Pošto dream nema hdmi nego samo dvi priključak,da li s ovim kabelom mogu spojiti tv i dream....
http://www.links.hr/?naziv=kabel-sharkoon-hdmi-m-na-dvi-m-3-0m&option=artikl&id_kategorija=2006&id_artikl=200.600.114
Kako mi je tv na zidu,a bočni hdmi priključak zauzet radi htpc-a,što bi trebao kupiti da dobijem preko tog bočnog ulaza za hdmi još bar 2 nova ulaza za spajanje?
renatto
26.12.2011., 22:01
Hvala na savjetima, sad mi je slika puno jasnija, još ću malo promislit pa odlučit...:)
Ima li neko problema sa timeshift funkcijom. Meni obično prestane snimanje nakon nekog vremena bez razloga. Zadnji put sam gledao film (snimanje namješteno na 3 h), kasnio nekih pola sata za real time emitiranjem i puklo mi na 1h16min. Na disku imam preko 50 GB slobodno, formatiran u NTFS a fw je 1.07. Ima li neko ideju zašto se to događa?
Koristim skoro svaki dan, ali za snimanje ipak koristim PC sa USB DVB-T stickom sa dva tunera i MediaPortal SW-om, pa ako treba mogu istovremeno snimati sve programe
koji emitiraju na dva različita MUX-a :D
Čini mi se da je kabel do mog stana u redu. Provjeravao sam multimetrom i nema kratkog spoja između žile i mase. Ako u DVB-T upalim interno pojačalo, kroz kabel između mase i žile imam 5 VDC i 10.2 VAC i to ne utječe na kvalitetu. Ista je stvar. A ne smeta ni na prijamu signala u stanu kod gazdi. Ja sam ga ugasio jer kontam da mi ne pomaže.
Niti jedan DVB-T prijemnik nema ugrađeno interno pojačalo već samo daje napajanje od 5V DC za vanjsko pojačalo, ali ako ga ne spajaš direktno na DVB-T pojačalo bolje je da je isključeno.
Na anteni uopće ne bi smjelo biti AC napona (osim signala u milivoltima) tako da bi rekao da nešto probija a pitanje da li je uopće i instalacija ispravno uzemljena.
Kako je sve skupa napravljeno potpuno naopako - pojačalo u prizemlju i hrpe čudnih splittera bolje si nabavi neku sobnu antenu.
Ima disk vlastito napajanje?
Kod nekih osjetljivijih to zna biti problem jer uređaj ne daje dovoljno struje disku.
Ima li neko problema sa timeshift funkcijom. Meni obično prestane snimanje nakon nekog vremena bez razloga. Zadnji put sam gledao film (snimanje namješteno na 3 h), kasnio nekih pola sata za real time emitiranjem i puklo mi na 1h16min. Na disku imam preko 50 GB slobodno, formatiran u NTFS a fw je 1.07. Ima li neko ideju zašto se to događa?
Imaš pm!
KD electronic
27.12.2011., 19:43
Kopao sam, ali ovako nešto što se meni događa nitko ne spominje. A ja ne znam otkuda da krenem rješavati problem... pa se nadam da mi možda netko zna pomoći...
Mislim da tu bez majstora i pregleda cijelog sistema ne bu išlo. Ak` na žicu nešto loviš možda ti pomogne mala log. antena (indoor tipa). Košta nekih 50-ak kuna. Nešto slično ovome http:////engelaxil.hr/proizvodi/sobne-antene/logaritamska-indoor-uhf-antena-19/
Uz nju uzmeš malo više koaks. kabla, F konektor i postaviš ju na prikladno mjesto (najbolje uz prozor).
Kanal 24 ili 26 jedno su Austrijanci a jedno Mađari, nisam siguran točno koje je čiji kanal. Kao što i sam znaš ima puno vanjskih fatora koji utječu na prijem. Gle, dok je vedro vidim sa krova Sljeme, Moslavačku goru, a mimo tih planina i gora kupim strane odbijance, ne znam šta da ti kažem... Evo da spomenem situaciju kod mojih doma. Lokacija Hercegovac pokraj Garešnice, znači još više jugoistočno, od tamo se full bez imalo smetnji i pucanja slike (dok se kod mene nekad zna skockati) love Austrijanci, a Slovence ne mogu nikako dobiti!? To recimo ja ne mogu nikako dokučiti... Več sam im sav crijep podrobio:D
Antena; za Sljeme obična Iskrina riblja kost, a za kakti Slovence na koje lovim i Austriju isto tako riblja kost ali oko 160 cm dugačka i uska čista Uhf-ica neznam proizvodjača.
Kad smo kod susjeda Slovenaca da li ima koji da napiše što se dogodilo sa PinkSi, nema ga više u Muxu B, da nije slučaj kao sa KN-om?
Olif hvala na savjetima. Nisam do sada bio previše u tim vodama, pa svaki savjet je dobrodošao.
E za sada, s obzirom da sve to košta, a krenuo sam s tim da ću uzeti Jamo S606 gdje komplet dodje kao dva Focala, uzet cu za prvi ruku Denona i frontove, pa čim dodju neke pare centralni i na kraju satelite i sub.
Jel može odmah savjet za kablove sa stranice www.ekran-avc.hr, pošto ću tamo vjerojatno kupovati opremu?
Cijelo vrijeme razmišljam da uzmem samostojeće, al bojim se da će mi soba możda biti premala za njih i da je 20 cm premal razmak od zida. Dal je pametno npr. poslušat Focale 716 V i ako mi se svide naručiti bookshelf Focale 706 V? Kolika može biti razlika u zvuku? Jeftiniji su, pa bi i prije imao pare za ostatak sustava.
Sad sam tek skužio da sam gornji dio posta pisao ja, a donji dio posta korisnik Corbakis, i sve udruženo u jedan post, a nigdje nema moga posta! Moderatoru kako je to moguće? :D
IMP 4167
28.12.2011., 08:38
PINK Si je sada u MUX-u A na 32. kanalu.
DeeJay Dee
28.12.2011., 10:40
Imam problem s tv signalom. Nikako da dobijem stabilan signal.
U stan dolazi jedan koaksijalni kabel s krovne antene. Kada sam spojio DVB-T prijamnik (Strong SRT 5205) niti jedan program nije mogao pronaći. Za prvu ruku sam taj dan kada smo uselili (podstanari..jbg...) sastavio kučnu DIY antenu od vješalice i iskopčao ovaj kabel s krova. S tom uradi-sam antenom sam mogao vidjeti samo kanal 25 (mux A - hrt1&2, rtl1, nova). Sad sam krenuo sređivati malo taj signal s krovne antene da bi mogao vidjeti sve ostale programe. I tu su sad krenule dubioze...
Glavni problem koji sam skužio je da DVB-T apsolutno ne vidi nikakve programe ako na kablu imam spojenu žilu i masu. Čim dignem masu odmah mogu sve programe vidjeti. Ali kvaliteta signala je vrlo nestabilna. Smetnje svakih 20tak sekundi.
Zgrada je mala, samo tri stana. Antenski sustav je više manje ručni rad gazde. Gazda nije u hrvatskoj, poslom je otputovao na više mjeseci. Njegova supruga je super i hoće pomoći ali naravno da se ne snalazi s ovakvim stvarima. Da zovemo servisera za antene nije baš opcija jer bi taj vjerovatno razmrdao i gazdama signal, a to ja ne bi volio. Gazde su fakat super ljudi pa im ne bi htio sad sjedit za vratom s razdrmavanjem njihove televizije. A njima sve radi super (kat ispod nas su). Servisera bi fakat ostavio kao zadnju opciju!
E sad...
Ovako je to spojeno sada. S krova iz riblja kost antene ide u prizemlje koaksijalni kabel. Dolazi u aktivni splitter koji ima 26db pojačalo. Jedan ulazi (taj s krova) i dijeli se na dva. Prvi izlazni je za stan od gazda, drugi je (vjerovatno) za stan u potkrovlju (dakle, ne meni). Sad s tog prvog (za gazde) nakon metar-dva ulazi u drugi splitter. Taj je pasivni, ima jedan ulaz i tri izlaza. Na svakom od izlaza piše 6.5db. Ovaj je nekakav stariji, nema F konektore nego su kablovi zašarafljeni i mase su im pritisnute zašarafljenom pločicom. Odavde ide jedan kabel do stana od gazde, a drugi ide meni. Kod mene u stanu više nema nikakvog splittera, nikakve aktive/pasive - samo kabel direktno u DVB-T. Doslovno nije niti u utičnici već kabel na kraju ima montiran konektor i to pikam direktno u DVB-T. To je dakle opis stanja...
Problem je u tome što meni ima signala samo ako dignem masu na tom kablu od mog DVB-T-a do malog splittera na stubištu. Nije bitno s koje strane dignem masu. Ali ako ju dignem onda imam taj nestabilni signal televizije, a ako ju (ispravno) spojim na oba kraja onda signala uopće nema! Na ekranu dobivam poruku "nema signala", očitava mi da je jakost signala 60% a kvaliteta signala 0%. I crna slika...
Caka je u tome da je moj kabel spojen na isti taj splitter gdje je i kabel koji ide u stan od gazda. A njima sve savršeno funkcionira. Oni nemaju dignutu masu, imaju dva televizora (dakle, još jedan splitter u stanu da dijeli na ta dva prijamnika).
Interesanto je da ako ja dignem na pasivnom splitteru na ulaznom kablu masu, onda i meni može biti spojena masa i dobivam signal. Ali je isto tako nestabilan signal. Skače stalno od 30% do 90% kvalitete. I kockice smetnji se javljaju na ekranu svako malo. Ali onda mislim da i kod gazda varira kvaliteta signala.
Probao sam svoj kabel spojiti i na onaj prvi splitter koji je aktivni i ista je stvar. Niti u jednom slučaju dok je god masa spojena ja ne dobivam signal. I u svakom slučaju kada ju dignem dobijem taj prokleti nestabilni signal.
Interesantno je da je signal nestabilan na kanalima 25 i 48, dok na kanalu 42 (gdje su KN, CMC...) je signal sjajan - stalno je na 97% kvalitete!
Usput da spomenem, lokacija je Zagreb - Remiza... vjerovatno je antena usmjerena prema Sljemenu (nisam bio na krovu pa ju nisam vidio)... nema fizičkih prepreka za antenu da "gleda" prema Sljemenu...
Kao da mi fali još 5% do cilja... a ne znam odgonetnut di je štos...
Jel ima netko pametan da mi pomogne...
:503:
Luka
kao prvo - što ti nazivaš masom? ako ti je igdje spojen bakreni vodič sa srebrnkastim licnama (masom) naravno da signala na kraju nema. :kava:
drugo - zaboravi na aufinger DIY uratke i deni neku sobnu antenušu, ako imaš od koga za posuditi bar pa da vidiš di si sa sobnim prijemom. :mig:
treće - najbolje zaboravi to sve što imaš i sve ovo dosad rečeno i pukni si UHF log ili yagi svoju, nezavisnu antenu na krov i mirna bosna. pa je imaš i za dalje jednom kad preseliš. :top:
ako baš misliš da će biti veliki problem bušenje rupice u gazdinom štoku prozora, onda tu istu vanjsku antenu probaj stavit na ormar u sobi kod TV-a pa vidi kaj loviš na taj način (a trebao bi dosta).
end. :)
U meniu ideš na opcije "USB", odabereš "uređaj za snimanje", kada ga očita (može potrajati, ovisno o veličini diska) odabereš opciju "prostor za snimanje" i strelicama lijevo-desno povečaš prostor za snimanje! Tako je bar bilo kod mene ljetos.
zeljkaaaa
28.12.2011., 22:42
Molim vas za pomoć, izbrisala sam programe na not only tv dvb-t... kako ih ponovno naći na njemu, probala sam sa scaning ali nema ništa samo napiše da nema signala... ne pronađe nikakve programe... :( :ne zna: Ako itko zna neka mi pomogne...
ne®adnick
29.12.2011., 02:11
Molim vas za pomoć, izbrisala sam programe na not only tv dvb-t... kako ih ponovno naći na njemu, probala sam sa scaning ali nema ništa samo napiše da nema signala... ne pronađe nikakve programe... :( :ne zna: Ako itko zna neka mi pomogne...
A jeli ti antena uštekana, jer ako nije normalno da ne nađe ništa...
Hvala surfer! Bilo je namiješteno na nekih 27xx mb što otprilike odgovara vremenu od 1h16min. Povećao sam na 10 GB i nadam se da sada više neće biti problema.
Hvala surfer! Bilo je namiješteno na nekih 27xx mb što otprilike odgovara vremenu od 1h16min. Povećao sam na 10 GB i nadam se da sada više neće biti problema.
:top:
Da li mi može netko reći kakav je prijamnik Strong SRT 5222 Twin PVR, da li ste zadovoljni i slično...
alen3003
29.12.2011., 20:26
Ljudi, pomagajte. Stavio sam na usb par filmova i ubacio u almu t2200, pokrenuo ih kad ono- samo zvuk i titlovi. Ne znam šta da radim, pokušo sam isto s dva filma i uvijek isto. Šta da radim? :503:
Da li mi može netko reći kakav je prijamnik Strong SRT 5222 Twin PVR, da li ste zadovoljni i slično...
Ima ga moj tast, jako je zadovoljan. Snima 2 kanala istovremeno na jedan usb i gleda treći ako hoće! Super stvarčica, samo neznam da li ih ima još za kupiti?! A mene zanima da li tko zna za takav reciever koji ima dupli tuner a da ima mpg4?
KD electronic
29.12.2011., 21:35
Ljudi, pomagajte. Stavio sam na usb par filmova i ubacio u almu t2200, pokrenuo ih kad ono- samo zvuk i titlovi. Ne znam šta da radim, pokušo sam isto s dva filma i uvijek isto. Šta da radim? :503:
Pokušaj prijemnik isključiti na mrežnom prekidaču ili bar na stby pa onda priključiti usb stick (često se zna blokirati ako se manipulira usb-om dok je uključen). U kojem formatu su ti snimljeni filmovi? Mislim da ne čita DivX5 a ni AC3 zvuk (DivX 6 i 7 i Xvid rade normalno).
renatto
29.12.2011., 22:20
Kupio Infinityja u Metroa za 320 kn - FW 1.0.8. (ostavio mogućnost da ga vratin za 7 dana, još uvijek mi je opcija WD i neki jeftini DVB...). Pročita san dosta recenzija i zna san šta kupujen, ali prve 2 stvari koje san proba su me razočarale... Dakle, pročitao sam prijašnje postove i već je bilo postavljeno pitanje o tome da se ne vidi drugi red titlova u "normal" i "veliko", ali mi se čini da nitko nije dao konkretan odgovor. Strašno me nervira da moran gledat male titlove koji doslovno leže na dnu ekrana pa se čak nazire i njihova refleksija na okviru TV-a... Ne mogu virovat da su proizvođači napravili novi FW koji je lošiji od prošlog... Svašta... Onda, šta mi je činit u vezi titlova? Vratit se na 1.0.7.? Mogu provarit da mi nije htio pročitat jedini mkv u 1080p koji san skinija radi provjere (dosta mi je i 720p, valjda će to čitat) i mislin da on čita do 1080i, je li itko pogleda na njemu išta u 1080p i s kojim FW-om? Onda kako rješit titlove? :confused:
renatto
29.12.2011., 23:06
Još nešto, sjetih se... Funkcija "Go to", mislim da je ovaj moj nema, oću li i nju dobit starijin EW-om i kako ću je koristit ako na daljinskom neman tu tipku? :confused:
Ima ga moj tast, jako je zadovoljan. Snima 2 kanala istovremeno na jedan usb i gleda treći ako hoće! Super stvarčica, samo neznam da li ih ima još za kupiti?! A mene zanima da li tko zna za takav reciever koji ima dupli tuner a da ima mpg4?
Ima LG HR500, ali podosta skupa stvarčica.
Pokušaj prijemnik isključiti na mrežnom prekidaču ili bar na stby pa onda priključiti usb stick (često se zna blokirati ako se manipulira usb-om dok je uključen). U kojem formatu su ti snimljeni filmovi? Mislim da ne čita DivX5 a ni AC3 zvuk (DivX 6 i 7 i Xvid rade normalno).
Filmovi su najvjerojatnije kodirani u DivX5 formatu i stoga ih prijemnik ne prepoznaje. Ako prepoznaje zvuk i titlove sigurno nije zablokirao, meni kad zablokira onda ne radi apsolutno ništa.
renatto stavi fv 1.07 i dobiti ćeš drugi red titlova na normal veličini i goto funkciju. Probaj pustiti mkv kroz mkvmerge, možda će onda raditi.
MytByte
30.12.2011., 08:57
1080i je samo max izlaz, čita u pravilu 1080p, samo treba premuxirati mkv s opcijom compression "none" u mkvmergeu...
renatto
30.12.2011., 12:05
hvala obojici ma odgovorima... Probat ću pa ću se javit je li uspilo... FW 1.0.7. ću skinit s antenine stranice, je li? I kako će mi radit "go to", s kojom tipkom?
hvala obojici ma odgovorima... Probat ću pa ću se javit je li uspilo... FW 1.0.7. ću skinit s antenine stranice, je li? I kako će mi radit "go to", s kojom tipkom?
GO TO funkcija radi pritiskom na bilo koju tipku od 0 do 9!
http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=Strong+SRT+5222
Dr.Milkun
30.12.2011., 23:25
Kako je moguce,i dali je moguce spojiti DVB-T prijemnik sa monitorom?
Model monitora je LG W2234s
Hvala.
MytByte
30.12.2011., 23:35
Kako je moguce,i dali je moguce spojiti DVB-T prijemnik sa monitorom?
Model monitora je LG W2234s
Hvala.
Ne crosspostaj jer ćeš zaraditi karton, a moj odgovor ti je: NE osim ako kupiš drugi DVB-T prijemnik s VGA izlazom...
renatto
31.12.2011., 13:33
Rješeno !!!! Hvala ekipa, uspilo je, skinija 1.0.7., raspakira, stavija na stik, stražnji ulaz, nadogradnja softvera, restart, sad su titlovi uredni (mali i srednji), veliki mi ni ne triba, prevelik je....
"Go to" funkcija isto radi (bila je i prije u 1.0.8., ali me čudi da nigdi u uputstvima ne piše ništa o njoj...)
I onaj mkv file 1080p san promuxa kroz mkvmerge GUI 5.2.0., u kartici "extra options" san naša "compression" ali mi je bilo "sivo", ono kad ne možeš ništa, tako da nisan stavija "none" nego je ostalo prazno. Nakon šta ga je premuxa, izvješće je bilo da je sve bilo u redu, taj novi file san ponovo stavija u Infinity i opet ga nije pročita (nije mi ga pročita ni G30). Sigurno nešto krivo radin s mkvmegeom, prvi put se susrećem s njim... Savjet? Kako stavit "none" u compession?
MytByte
31.12.2011., 13:55
Sigurno nešto krivo radin s mkvmegeom, prvi put se susrećem s njim... Savjet? Kako stavit "none" u compession?
Nije dovoljno učitati .mkv, moraš označiti svaki track u drugom velikom prozoru i tek onda možeš staviti compression na "none"...za svaki track
bez problema skoro godinu i pol, ako ne i više (zbilja ne znam kad sam ga kupio). podrška na strongovim stranicama uredna, mada sve rjeđe izlazi update firmvera. ne može prikazivati avi fajlove, samo mpeg i ono što je snimio.
snima dva i gledaš treći program (doduše, locka se na onom muxu na kojem je pokrenuto zadnje snimanje). ili, opet možeš snimati dva programa, na različitim muxevima, naravno, i reproducirati snimljeno od prije. softver je prilično jednostavan, no, dvije, tri stvari bi svakako se mogle pormjeniti, ali... jedina velika zamjerka je brzo "premotavanje", koje ide samo do 8x.
u svakom slučaju, nema nekih bitnih zamjerki.
renatto
01.01.2012., 14:01
Hvala Myt, uspilo je... Super... Nego, zašto se to događa, mogu li kako pazit prilikom skidanja da skinen odma ono šta će mi čitat ili ću morat svaki 1080p promuxat (ma nije ni to problem, odradi mi to za 10-ak minuta...). BTW, "geuša" mi nije tila pročitat niti promuxani file. Ma nema veze, nije mi to toliko bitno, samo bi tija znat zašto, da ti stavin izvješće od mediainfo-a? BTW x 2, Obilje Božjeg blagoslova svima u Novoj... :)
MytByte
01.01.2012., 17:00
Hvala Myt, uspilo je... Super... Nego, zašto se to događa, mogu li kako pazit prilikom skidanja da skinen odma ono šta će mi čitat ili ću morat svaki 1080p promuxat (ma nije ni to problem, odradi mi to za 10-ak minuta...). BTW, "geuša" mi nije tila pročitat niti promuxani file. Ma nema veze, nije mi to toliko bitno, samo bi tija znat zašto, da ti stavin izvješće od mediainfo-a? BTW x 2, Obilje Božjeg blagoslova svima u Novoj... :)
To je zato jer se najčešće mkvmerge korisiti za finalno muxanje filma, a od verzije neke (ne sjećam se koje) su autori mkvmerga (istodbno autori mkv formata kao takvog) odlučili staviti da se automatski koristi kompresija jer smatraju da je i ona dio standarda i da smanjuje datoteku (smanjuje al neznatni)...a koderi mutavci isprobavaju da li radi samo na PC-ju...
renatto
01.01.2012., 22:39
Kužin, hvala ti... Nego, je li itko proba pogledat na Infinityju neki file veći od 4 GB? Radi li i s kojon verzijom FW-a?
Da li mi možete preporučiti dobar snimač digitalnog signala kojim bih mogao istovremeno snimati više programa te ujedno i gledati neke druge programe, kao i istovremeno snimati i gledati snimljeno? Do sad sam imao Kaon S7 Combo koji mi je bio odličan međutim pokvario se i nemoguće ga je popraviti a nigdje ne mogu pronaći novi u prodaji pa me zanima da li na tržištu postoji neki drugi prijamnik koji ima iste mogućnosti kao moj dosadašnji prijamnik ili ukoliko znate gdje bih mogao kupiti Kaon S7 Combo bio bih vam zahvalan.
bez problema skoro godinu i pol, ako ne i više (zbilja ne znam kad sam ga kupio). podrška na strongovim stranicama uredna, mada sve rjeđe izlazi update firmvera. ne može prikazivati avi fajlove, samo mpeg i ono što je snimio.
snima dva i gledaš treći program (doduše, locka se na onom muxu na kojem je pokrenuto zadnje snimanje). ili, opet možeš snimati dva programa, na različitim muxevima, naravno, i reproducirati snimljeno od prije. softver je prilično jednostavan, no, dvije, tri stvari bi svakako se mogle pormjeniti, ali... jedina velika zamjerka je brzo "premotavanje", koje ide samo do 8x.
u svakom slučaju, nema nekih bitnih zamjerki.
Hvala!
Nazovi pa pitaj (http://www.njuskalo.hr/satelitska-tv/kaon-s7-combo-hdd-om-160gb-oglas-3674945) mozda jos nije prodan. :(
Nazovi pa pitaj (http://www.njuskalo.hr/satelitska-tv/kaon-s7-combo-hdd-om-160gb-oglas-3674945) mozda jos nije prodan. :(
Nije prodam međutim gospodin ga ne želi slati poštom :504:
Nije prodam međutim gospodin ga ne želi slati poštom :504:
A cuj iskoristi rodjake ili prijatelje u Zagrebu, neka ga kupe pa neka posalju busom ili postom, snajdi se. :rolleyes:
shegyi2000
02.01.2012., 23:15
pozdrav
kupio danas i u kojem god formatu film ubacim preko usb-a ne cita ga samo stoji
dali je netko mozda imao isti problem, tražio sam novi fw ali ne nađem nigdje , ako mi mozete pomoci bio bih zahvalan, inace uređaj je odličan
pozdrav
kupio danas i u kojem god formatu film ubacim preko usb-a ne cita ga samo stoji
dali je netko mozda imao isti problem, tražio sam novi fw ali ne nađem nigdje , ako mi mozete pomoci bio bih zahvalan, inace uređaj je odličan
Mozda je problem u zvuku (http://www.novisf.com/wbb3/digitalni-satelitski-kabelski-i-zemaljski-prijemnici/ostali-mpeg4-hdtv-receiveri/90188-quadro-dt-704/). :(
Kužin, hvala ti... Nego, je li itko proba pogledat na Infinityju neki file veći od 4 GB? Radi li i s kojon verzijom FW-a?
Black Hawk Down, 12 GB, 1080, DTS. Sve ko podmazano - v1.07.
"MKVmerge" palim kod svakog filma, provjera, pa ako je potreba (Infinity cita AAC audio samo kao 2-kanalni) palim "Mp42Mkvac3" (on ne uspije ponekad, pa onda koristim "MKV2AC3" kao drugu opciju) da pribacim zvuk u AC-3 kojega ce ocitati sa svim kanalima.
MKVmerge - traje 1-2 minute
Mp42Mkvac3 - oko 5 minuta
MKV2AC3 - oko 5 minuta
Kad se gleda, nek je u punom sjaju :)
shegyi2000
03.01.2012., 16:53
Mozda je problem u zvuku (http://www.novisf.com/wbb3/digitalni-satelitski-kabelski-i-zemaljski-prijemnici/ostali-mpeg4-hdtv-receiveri/90188-quadro-dt-704/). :(
pogledao sam to i stvarno mi je zvuk ac 3 ali neznam kako to da prepravim, imam avi to mpeg converter ali mi ne da da mijenjam format zvuka mozete li mi neki konverter preporucit. i ako znate gdje bih mogao skinuti najnoviji fw za njega trazio sam svuda i nigdje nisam nasao
renatto
03.01.2012., 19:01
Super... Fala ti...
danas sam kupio dvd recorder lg rh387h i nazalost nema dvbt tuner u sebi.. pa je zrnata slika.. uglavnom katastrofa!! pa me zanima jel postoji dvbt tuner u koji uđe koaksijalni i daje koaksijalni izlaz?? pls ljudi pomagajte :)
MytByte
04.01.2012., 15:39
danas sam kupio dvd recorder lg rh387h i nazalost nema dvbt tuner u sebi.. pa je zrnata slika.. uglavnom katastrofa!! pa me zanima jel postoji dvbt tuner u koji uđe koaksijalni i daje koaksijalni izlaz?? pls ljudi pomagajte :)
A otkuda ti signal dobijaš, da ti je zrnat (ma što to značilo?)
DeeJay Dee
04.01.2012., 15:57
zrnata bi bilo analogna u ovom slučaju :zubo:
pitanje je otkud dobija analogiju? ili ima kablovsku analognu ili je negde van HR.
imam kablovsku u zgradi.. neznam kakva je jel digitalna ili analogna.. uglavnom zrnata je slika.. a dvd rekorder nema dvbt pa predpostavljam da je zbog toga zrnata slika..
MytByte
04.01.2012., 16:34
imam kablovsku u zgradi.. neznam kakva je jel digitalna ili analogna.. uglavnom zrnata je slika.. a dvd rekorder nema dvbt pa predpostavljam da je zbog toga zrnata slika..
analogna je ako je primaš na rekorder koji nema DVB-T :mig:
ako je kabelska b.netova, moći ćeš primati samo 4 nacionalna kanala preko DVB-T prijemnika...nekima je i digitalna slika zrnata je li :zubo:, možda bude i tebi...
Stingloveress
05.01.2012., 16:41
Hi all i sretna Nova! :D
Ovako, dakle imam VIVAX IMAGO LCD TV-2215, DVB-T, MPEG2 i prije nego počnete drvlje i kamenje na šrot od branda, zaustavljam vas jer - SVE ZNAM! :D Takav TV me zap'o i trenutno sam osuđena na njega.
Nego, problem je ovaj. U regiji D4 sam, točnije Zagreb, Medveščak, i TV nađe kanale kad je priključen na vanjsku antenu (nađe ih hrpu), ali kad sam na svojoj sobnoj vulgaris ne nađe ništa.
Ono što ja pitam je koju bolju sobnu antenu da zbavim?
Iz raznih razloga opcija da se priljučim na vanjsku nije u điru. Ova koju trenutno imam je neka Hama UHF/VHF/UKW Amplified indoor antenna -whatever- ali dečkov LG bez problema hvata sve na nju.
Također, opcija da ga urokam sjekirom isto nije u điru jer mi savršeno odgovara kao monitor za komp.
Tenks! :D
DeeJay Dee
05.01.2012., 17:03
nisi na istoj mikrolokaciji kao dečkov, a i tuner u LGju je morti neš bolji od onog u MSan, ovaj, Vivaxu :D, a na "bolju" sobnu antenu zaboravi, bacanje para. nemre nijedna bit tolko bolja da na njoj bude sve, a na ovoj niš.
imal sam ja jednu Philipsovu od 300+ kn pa je ne bih preporučio jer kod suseda je radila kod mene ne - ergo, zaboravi sobne! i bajke o "masnom" pojačanju od 40 dB u njihovim ugrađenim pojačalima, kako da ne... :kava: :flop:
Stingloveress
05.01.2012., 17:07
nisi na istoj mikrolokaciji kao dečkov, a i tuner u LGju je morti neš bolji od onog u MSan, ovaj, Vivaxu :D, a na "bolju" sobnu antenu zaboravi, bacanje para. nemre nijedna bit tolko bolja da na njoj bude sve, a na ovoj niš.
imal sam ja jednu Philipsovu od 300+ kn pa je ne bih preporučio jer kod suseda je radila kod mene ne - ergo, zaboravi sobne! i bajke o "masnom" pojačanju od 40 dB u njihovim ugrađenim pojačalima, kako da ne... :kava: :flop:
Dečkov LG uhvati kad ga donesem u moj stan i vice versa, kad odnesem VIVAX u njegov. ;)
Ma da, tako sam i mislila. Tj. da je jednostavno LG bolji od VIVAX-a i gotova priča. Nego, direktor izvjesnog Hipermarketa me to ubjeđivao, pa čisto da istražim.
Ok tnx anyway! Only monitor it is. Dok ne maznem od brata LG a njemu uvalim ovaj. :D
TheEdgeOfGlory
08.01.2012., 19:35
:504: :504: :504: tako se lupam već par dana
od prošle godine nema više stranih/njemačkih programa, pošto su prestali sa analognim emitiranjem, nisam se informirao kako ih dalje pratiti
sad kad opet počinju zanimljive emisije na njemačkim programima, ne znam kako da ih pratim
riješenje koje bi mi odma svi prvi predložili je MAX TV, no u našem selu se nikako ne može to pratiti, može se MaxTV SAT opcijom, no u sklopu toga se ne može kupit paket sa njemačkim programima
live streamovi u udarnom terminu najčešće ne rade, pa i od toga ništ
negdje sam vidio da se treba kupit samo digitalni prijamnik, ko što smo sad kupovali kad je Hrvatska prestala sa analognim emitiranjem...pa se samo kabel od satelitske antene spoji na taj digitalni prijamnik....al mi to nikako ne zvuči logično :ne zna: :ne zna:
molim vas za pomoć, u tehniku se razumijem ko u francuski :503: :503:
Ord Mantel
08.01.2012., 19:45
Upravo ovo zadnje, kupiš digitalni satelitski receiver i ubodeš u njega kabel od satelitske antene.
Manje-više slično kao i analogna, samo su kanali da drugim frekvencijama.
Baci oko ovdje: Astra 19.2°E -Njemački FTA kanali (http://sc.kingofsat.net/find2.php?pos=19.2E&cl=ger&num_pays=2&num_genre=&num_crypt=1&num_standard=1&ordre=freq)
MytByte
08.01.2012., 19:55
Upravo ovo zadnje, kupiš digitalni satelitski receiver i ubodeš u njega kabel od satelitske antene.
Manje-više slično kao i analogna, samo su kanali da drugim frekvencijama.
Baci oko ovdje: Astra 19.2°E -Njemački FTA kanali (http://sc.kingofsat.net/find2.php?pos=19.2E&cl=ger&num_pays=2&num_genre=&num_crypt=1&num_standard=1&ordre=freq)
S naglaskom na satelitski dakle DVB-S ili DVB-S2 a ne zemaljski, DVB-T jer se čini da je tu zapelo u razumijevanju :mig:
najbolje je naći negdje jeftini rabljeni DVB-S prijemnik, toga ima ko pljeve...
Zagrebčani! Kolega s posla iz Dugog sela i šogor sa Malešnice oboje stanuju u stambenoj zgradi sa ZAS-om i obojica ne mogu loviti 42 kanal, te ne mogu gledati programe sa toga kanala, u čemu je problem?
DeeJay Dee
09.01.2012., 12:37
u nepodešenosti ZAS-a za prijem I tog kanala-zvati montera/servisera uz neizostavan dodatni trošak zgradi. :kava:
inače-zagrePčani. :D
zlayo83
09.01.2012., 12:52
Pozdrav!
Kupio sam Infinity antenu (unutarnja i vanjska 48 db sa pojacalom), postavio je van na zid da gleda prema odasiljacu. Jačina signala mi je 75 %, a kvaliteta 85%, sad problem je kaj sam skužio da mi slika na TV-u preskace.... Ono ko da se svakih par milisekundi pauzira pa krene.... Dal je to zbog signala ili je mozda do tv-a?
u nepodešenosti ZAS-a za prijem I tog kanala-zvati montera/servisera uz neizostavan dodatni trošak zgradi. :kava:
inače-zagrePčani. :D
:504: Čovjek uči dok je živ! :D
Pozdrav!
Kupio sam Infinity antenu (unutarnja i vanjska 48 db sa pojacalom), postavio je van na zid da gleda prema odasiljacu. Jačina signala mi je 75 %, a kvaliteta 85%, sad problem je kaj sam skužio da mi slika na TV-u preskace.... Ono ko da se svakih par milisekundi pauzira pa krene.... Dal je to zbog signala ili je mozda do tv-a?
A kako se slika na TV-u ponasa kad iskljucis pojacalo. :)
zlayo83
09.01.2012., 17:12
A kako se slika na TV-u ponasa kad iskljucis pojacalo. :)
Ponasa se isto, osim kaj izgubim one programe: cmc, z1......
A ova osnovna 4 programa su otprilike ista
biankoneri
09.01.2012., 18:29
Zašto mi ne čita titlove??Samo mi je bijeli pravokutnik dole di bi trebao biti prijevod.
silver mist
10.01.2012., 08:34
Pozdrav,
imam DVB-T televizor spojen na vanjsku antenu (riblja kost, ona obična) i sve programe vidim dobro ali na RTL2 i Domi imam smetnje. Svako malo se pojavljuju one zelene kockice i prekida se zvuk. Uglavnom, negledljivi su ti programi. Dobila sam savjet da kupim digitalnu vanjsku antenu i da će to onda prestati. Možete mi reći da li je to razlog smetnji i kaj da napravim.
Nemam pojma o antenama (žensko sam:D) pa vas molim da svjeti budu za neznalice.
Hvala
KD electronic
10.01.2012., 09:14
Za početak probaj malo pomaknuti (bolje usmjeriti) postojeću antenu.
Pozdrav!
do tevea il antene.
zašto si dobio žutoga? :ne zna:
DeeJay Dee
10.01.2012., 10:35
zato jer tema već postoji (čitati pravila). :kava: na ovo ne odgovaraš.
renatto
10.01.2012., 11:02
Najvjerojatnije ti je podešeno na bijela slova i bijela podloga... Crveni botun x 2 i sve će ti bit jasno...
mario 05
10.01.2012., 11:27
od cijele tehnike pratim samo ovu temu tak da :ne zna:
imam kablovsku u zgradi,telka MPG 2 ,trebal bu neku digitalni prijamnik MPG 4 da se može i snimat neki program usput?preporuke..hvala
mijalic
10.01.2012., 12:38
Evo sam nabavio ovaj reciver NB-4001T HD pa da javim prve dojmove.
Glede tehničkih specifikacija uređaja:
• MPEG2 & MPEG4 HD prijemnik
• Izvrsna osjetljivost tunera
• Izbornik na Hrvatskom jeziku
• 1000 programskih mjesta za TV i Radio
• USB sučelje za spajanje vanjskih uređaja (USB hard disk, foto aparat, memory stick)
• FAT32 & NTFS kompatibilan
• Pregledavanje slika, glazbe, video sadržaja (MKV, mpg, AVI, DiVX sa titlovima, JPG,Mp3)
• DiVX titlovi sa svim HR znakovima
• PVR – mogućnost snimanja video sadržaja na vanjski USB uređaj.
• Time shifting. Snimanje & reprodukcija - Istovremeno snimanje & reprodukcija
• 8 programibilnih Timera
• Brzi teletext
• 8 Favorite grupa za omiljene kanale
• Jednostavna uporaba
• EPG programski vodič
•+ 5V za napajanje aktivne antene ili pojačala
• Pause opcija
• Podrška za subtitlove
• SPDIF digitalni audio izlaz
• HDMI audio/video priključak
• Scart priključak
• RF ulaz - priključak vanjske ili sobne antene
• RF izlaz – prolaz signala na TV ili drugi receiver
• 2 igrice
Po proizvođaču ludilo od uređaja,ali po prvim dojmovima nekoliko minusa:
1.nema 2 scarta
2.u pretragi nije našao programe na 51.kanalu iako pokazuje signal
3. priručnik sa uputama s crno bijelim slikama - beskorisne slike
4.kad stisnem ''menu'' nestane i slike i tona
5.na ''info'' nema ''kanal br.''
6.teletext ne radi na tv
7. teletext nema opciju povećanja polovice teksta niti fullscreen ili ih još nisam otkrio
8.spojen je preko scarta na dvd i dok su istovremeno upaljeni ne daju oba sliku nego samo dvd
9. slika je mnogo kvalitetnija kad je gledam preko dvd-a(uključenog)
10. gubitak signala oscilira kvaliteta sa 71%- 62-52-0%
Samo da napomenem da je prije njega bio mlađi brat NB 4001t usb i radio da je milina na istu antenu, preko istih scartova na isti dvd i tv i sve ostalo
The Best F1 Driver
10.01.2012., 13:28
8.spojen je preko scarta na dvd i dok su istovremeno upaljeni ne daju oba sliku nego samo dvd
A nego kak bi trebalo bit:confused:
Pa naravno da samo jedan uređaj daje sliku ako je drugi spojen preko njega.
Sve drugo znači da nekaj nije dobro i da imaš nekakav konflikt, normalno bi bilo:
A. Spojiš DVD na TV
B. Spojiš DVB-T reciver na DVD
I to samo ako na DVD-u imaš dva scarta sa TV in i TV out ulazima, ako je oznaka Decoder onda ti to uopće nemre delat.
I onda kad upališ DVD na TV-u imaš sliku sa DVD-a, a kad ga ugasiš onda sliku sa DVB-T recivera.
Eventualno se može pojavit problem da ako su oba upaljena da onda imaš problem da dobivaš sliku sa oba uređaja.
No to nije problem recivera nego toga kaj ti TV nema dva AV ulaza.
Makar poneki i imaju samo to ljudi ne kuže, postoji i kabel/adapter Cinch na Scart, a recima na TV-u zna bit drugi AV ulaz sa strane tri Cincha:mig:
recimo ovak nekaj:
http://www.ms-zagreb.hr/cms/images/katalog/1589.jpg
A i ovo pod 1 , kakav je smisao HD uređaja i Scart izlaza na njemu :ne zna:
Realno na HD reciveru Scart nema kaj tražit :o
MytByte
10.01.2012., 13:29
8. Ne uviđaš logički paradoks ove tvrdnje? A kako si spojio Nytrobox kroz DVD plejer??? Magijom :D
unabomber
10.01.2012., 14:45
U pitanju je model SceneGate 8000. Detalji (http://www.albistechnologies.com/products/telecommunications/digital_stb/products/scenegate_8000_en.php).
Vidim da ovaj resiver podržava USB 2.0, priključen je na TV sve kako treba... Sad me zanima da li preko njega (resivera) mogu npr. gledati filmove??
MijenjamSe
10.01.2012., 16:00
Trebao bi moći i to u Full HD-u
unabomber
10.01.2012., 17:30
Trebao bi moći i to u Full HD-u
I ja mislim da bi mogao, ali opet nezz jbg. Zato pitam ove koji su možda to i radili, tj. da li mogu gledati filmove na navedenom resiveru preko USB-a?
mijalic
10.01.2012., 17:30
glede točke 8. da pojasnim situaciju. Nisam se dobro izrazio, u pitanju je dvd-recorder. Dakle koristio sam ga snimanje programa sa Nitra.
Model NB 4001 HD ima samo jedan scart koji naravno bi trebao ići na tv(nema hdmi ulaz, stariji quadro tv) ali onda ne bih mogao snimati program pa zato ide u scart na dvd recorderu. Drugi scart iz dvdr-a ide u scart ulaz na tv-u(jedini nažalost). Sad za gledanje nitra na AV1 moram imati ugašen dvdr. A ako je dvdr upaljen unda imam dvdr i na AV1 i na F-TV.
Za usporedbu na NB 4001T usb je bilo 2 scarta. Prvim sam direktno spajao reciver sa tv-om. I dobivao sliku na AV1. Drugi scart je bio spojen na dvd recorder i to mi je omogućavalo snimanje tv programa na dvd recorder. Dvd recorder je preko svog chinch outa išao na chinc ulaz na tv-u i dobivao sam sliku na F-AV. Mogli su raditi istovremeno i nisu smetali jedan drugom. Bar ne vidljivo. Očito je da kad serijski scartom spajam nekeoliko uređaja onaj koji je prvi tj direktno spojen s tv-om dobiva prevlast.
Sve ovo skupa nije ni toliko važno.
MytByte
10.01.2012., 20:10
Dakle 8: SCART-om iz Nytroboxa ideš u DVD rekoder na ulaz VCR ili AV2, te iz DVD rekordera drugim SCART-om u TV...svaki DVD rekorder ima tipku AV/tuner ili external/tuner ili sl. ili sl kojom propustiš signal s Nytroboxa u TV, a da ne moraš gasiti DVD rekorder...mislim da pritom moraš!!! staviti analogni izlaz iz Nytroboxa na RGB...
mijalic
10.01.2012., 22:02
Dakle 8: SCART-om iz Nytroboxa ideš u DVD rekoder na ulaz VCR ili AV2, te iz DVD rekordera drugim SCART-om u TV...svaki DVD rekorder ima tipku AV/tuner ili external/tuner ili sl. ili sl kojom propustiš signal s Nytroboxa u TV, a da ne moraš gasiti DVD rekorder...mislim da pritom moraš!!! staviti analogni izlaz iz Nytroboxa na RGB...
Sve je tako već spojeno i na Menu-System setup-tv sistem-videooutput-RGB
podešeno.
Dvd recorder je Sony RDR HX-950 a na njegovom daljinskom RMT-D246P nema takve tipke. Ima tipke tv/dvd ali s njom recimo s F-AV prebavi na AV ali i dalje slika od dvdr-a.
Ne bih htio dalje o ovom da ne skrenem previše sa teme.
Usput, problem sa gubitkom signala sam rješio pojačalom, vjerojatno je antena bila uzroki jaka bura ne reciver..
I dalje me nervira nedostatak opcije povećanja teleteksta i nedostatak teleteksta na daljinskom od tv-a. A i ono sa nestajanjem zvuka i slike kad idem na menu zbilja mi nije jasno.
Evo još netko sa iskustvima na Nytro 4001HD:
''Evo i ja nabavio NB-4001T HD nytrobox
dojmovi sljedeči
prvo i osnovno.. nytrobox 4004 HD ima više osjetljivi tuner.. jer.. imam kod susjeda.. 4004 HD i radi mi ch27 MUX slovenski.. na ovom 4001 HD nema signala ???? :) pa si sad ti misli. I HRT mux-ovi su u postotku slabiji malo.. ali to je sad kako koji reciver kaže taj postotak signala.
Naši kanali na 36/44/48 Ivanščica sve radi ok.. 85/90 Jačina/kvaliteta, ali ako je kvaliteta oko 66 .. baj baj.. signal se gubi i bok
Nytrobox 4004 izgleda bolje radi, sa slabijim signalom.
Probao sam mp3, mp4, avi divx i xvid.. mkv.. sve radi kako treba, premotava sve ok.. ali našao zamjerku..
TITLOVI su u banani skroz.. em su mali, em je crna podloga i ne pojave se odjednom, več ko da štampača mašina ih ispisuje.. onako se ispisuju sa lijeve na desnu stranu..
TXT je ok.. pamti stranice odmah.. cache.. ali ne rade tipke u boji u TXT modu .. zanimljivo
Daljanski je smiješno mali.. isti ko i ostali nytroboxi.. ali gumbi su na ovome nekako posebno manji, niski.. pa je teško pritiskat te gumbiče
Dakle tko je na granici sa signalom, neka ga izbjegne, ovako simpatičan reciver.. i cijena mu je ok.. 220 kn, ali treba još neke stvari ispeglat.''
Samo da primjetim da ovaj model Nitra nema ni čitača kartica na prednjoj strani.
ptalica
11.01.2012., 10:09
živim u okolici Zagreba ( istočni dio, ) gdje sam okružen sa brdima i imam jako loš prijem digitalnog signala, lovim 25,48 i nešto na 39 kanalu a dok recimo 42 kanal mi je jako slab tj. cca 30%jačine signala, e sada kako sam ja isprobao na brdu ( cca 50 m više ) ima i 42 kanal na 50% jačine i da se gledati slika no kada bi gore postavio antenu trebao bi cca 100 m kabla.
da li netko ima iskustva sa tolikim duljinom kabla ili ima neko drugo riješenje.
htio bi imati Z1,NET, JABUKA I druge kanale.
hvala
Skydisco
11.01.2012., 10:28
imam NB-4001t i od nedavno na txt-u se ne vidi donji dio par redova a prije je bilo sve ok, u čemu je problem??
živim u okolici Zagreba ( istočni dio, ) gdje sam okružen sa brdima i imam jako loš prijem digitalnog signala, lovim 25,48 i nešto na 39 kanalu a dok recimo 42 kanal mi je jako slab tj. cca 30%jačine signala, e sada kako sam ja isprobao na brdu ( cca 50 m više ) ima i 42 kanal na 50% jačine i da se gledati slika no kada bi gore postavio antenu trebao bi cca 100 m kabla.
da li netko ima iskustva sa tolikim duljinom kabla ili ima neko drugo riješenje.
htio bi imati Z1,NET, JABUKA I druge kanale.
hvala
Mislim da ti je to sizifov posao, da bi kvalitetno spojio antenu sa svojim DVB-T prijemnikom sa sto manje gusenja potreban ti je i kvalitetniji koaksijalni antenski kabel, za duljinu od 100m trebas ili samonosivi (http://www.kabelkon.ro/files/doc/rg11_t60m_ccst.pdf) ako bi vodio po zraku ili sa boljim i kvalitetnijim plastom (http://www.tim-kabel.hr/content/view/345/424/lang,hrvatski/) ako bi ukopavao pod zemlju, cijena takvog kabela je preko 15kn za 1m, znaci da bi te samo kabel kostao preko 1500kn, ako sada imas jacinu signala 50%, nakon 100m koaksijalca pitanje je koliko bi onda imao, znaci da bi vjerojatno signal trebao dizati pojacalom, dodatni trosak a rezultat upitan. :(
Mislim da ti je ova solucija (http://www.bnet.hr/televizija/satelitska_tv) za razmisliti. :ne zna:
KD electronic
11.01.2012., 11:23
živim u okolici Zagreba ( istočni dio, ) gdje sam okružen sa brdima i imam jako loš prijem digitalnog signala, ...
Ne znam kakvu antenu imaš ali bi ti jedna kvalitetna yagi antena možda riješila problem. Preporučam ovak nešto : http://www.antene.com/antene/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=215&category_id=9&option=com_virtuemart&Itemid=53 ili još bolje, ak imaš dosta mjesta na krovu, ovakva : http://www.antene.com/antene/index.php?page=shop.product_details&product_id=216&category_id=9&flypage=flypage.tpl&option=com_virtuemart&Itemid=53
a nakon toga i nekakvo pojačalo ak treba.
silver mist
11.01.2012., 13:28
Za početak probaj malo pomaknuti (bolje usmjeriti) postojeću antenu.
Hvala, budemo probali za vikend. Ne znam da li to nešto znači ali i sada je uperena drito u u odašiljač na Sljemenu i neka nikakvih prepreka.
Doma TV i RTL2 su često potpuno negledljivi, ponekad bude ok, pa opet katastrofa, i tako redom... nemam pojma u čemu je problem, jer ostale kanale (sportTV, KN, CMC...) normalno primam, ne razumijem se u ove tehničke stvari, ali neznam gdje bi mogao biti problem, pogotovo kad su samo ova 2 programa u pitanju .... :ne zna:
Treba mi Tv kartica za gledanje digitalnih i analognih kanala i prije kupovine bi htio da mi neko pojasni nešto kako nebi uzeo krivu.
Prijatelj mi kaže ako piše da je kartica hybrid da to podrazumijeva digitalne i analogne kanale.
Da li je to točno.
Evo ova me interesira ako može neko da mi potvrdi da li ta prima digitalne i analogne kanale http://www.ebay.com/itm/Yuan-USB-2-0-DVB-T-Analog-TV-Hybrid-PC-Laptop-Tuner-Receiver-Video-Capture-/200696589113?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2eba72eb39#ht_2936wt_954
DeeJay Dee
12.01.2012., 12:05
da, hybrid znači upraf to, dobro ti frend veli, jedino mi ni jasno dal ova ima i DVB-T, dole u pojašnjenju velikim slovima veli da da, al....hm. :ne zna:
mijalic
12.01.2012., 22:43
Da li me netko može uputiti na neke linkove sa diagramima najčešćih antenskih sistema za jedno domaćinstvo tipa 2 antene(sat+dvb-t) 1 tv, 1 antena + pjačalo 2 tv-a, 2 antene (sat+dvb-t) + pojačalo 2 tv.
našao sam nešto slično
http://www.dipol.com.pl/images/info/schemat_110+.gif
http://www.entropic.com/gif/homebackbone2.gif
http://images.dipol.com.pl/images/info/Diagram1.gif
http://www.marxrv.com/sat2.gif
Misao vodilja mi je da otvorim novu temu sa postavljenim diagramima i link na folder sa nekoliko sličica tipa kuća, tv ,dvd, satelitski tanjur, lnb, disec, spliter, combiner, pojačalo, ispravljač, zidna utičnica, pozadina recivera sa utorima, pozadina tv-a sa utorima, itd.
Tako bi neki mogli to iskoristiti i u čas posla složit svoj diagram i postaviti upit na forumu a usput i vizualno prikazati svoju situaciju. Znam da iskusnim članovima foruma to nije potrebno ali uvijek se nađu i početnici kojima je ponekad potrebno doslovno "nacrtati"
Ovako bi nekako izgledao moj diagram:
[SLIKA OBRISANA] (http://imageshack.us/photo/my-images/542/mojdiagram.png/)
1.ANTENA UHf za DVB-t Offel Trio+
2.POJAČALO Offel
3.SPLITTER STI SVP2
4.ISPRAVLJAČ Offel
5.DVB-T RECIVER NYTROBOX HD 4001 HD
6.TV -Quadro CTV-7031 silver txt-s
7.SATELITSKI TANJUR S 2 LNB-a
8.DISEQ
9.COMBINER Offel skretnica (MIX 2xTV-SAT)
10.SAT Reciver Dreambox 7000s
11.DVD-Recorder Sony RDR HX950 (nije na slici a nalazi se između Nytra i tv-a)
Pitanje:
1.Odlučio sam DVB-T signal podijeliti i poslati prema drugom tv-u.
Još nisam kupio novi dvb-t reciver. Niti završnu utičnicu (ili jošjedan combiner). Ali sam već spojio spliter i prvi combiner.
S obzirom da je u tom sistemu povezano i pojačalo s ispravljačem da li struja iz njega može "naškoditi" Dreamboxu?
Da li ova Offfelova skretnica- kombiner ima zaštitu od napona koji salje ispravljač za zemaljsko pojačalo?
Zasad kabel koji bi trebao ići u dreambox stoji neukopčan, čekam odgovor.
2. Kad bih htio prebaciti satelitski reciver na drugi donji kat gdje je već Nytro najvjerojatnije ću staviti Triax završnu nadžbuknu utičnicu. E sad pošto bi kroz nju onda išao napon od antenskog pojačala da li se smije to tako spojiti?
KD electronic
13.01.2012., 09:16
Ako misliš na obje grane imati i sat. i zem. signal preporučam ti da uzmeš 2 twin LNB-a sa DISEqC 5/2 sklopkom, nešto poput ovoga (http://www.antene.com/antene/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=73&category_id=15&option=com_virtuemart&Itemid=53). Na krajevima trebaš 2 combiner-a ili 2 sat-terr utičnice kako bi zem. i sat. signal odvojio.
Na tvojoj shemi nedostaje combiner u desnoj grani između 9. i 10. a razdjelnik 3. bi trebao biti "power pass" samo na lijevoj grani. U tom slučaju ćeš na desnoj grani imati sat+zem a na lijevoj samo zem.
Često mi spominju ako kupuješ karticu pitaj da li ima podršku za BDA drivere.
Može li ko da objasni šta mu to znači
Molija bi ako neko zna, ima li (u Splitu) koja hybridna do 300-tinjak kuna.
mijalic
13.01.2012., 11:18
Ako misliš na obje grane imati i sat. i zem. signal preporučam ti da uzmeš 2 twin LNB-a sa DISEqC 5/2 sklopkom, nešto poput ovoga (http://www.antene.com/antene/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=73&category_id=15&option=com_virtuemart&Itemid=53). Na krajevima trebaš 2 combiner-a ili 2 sat-terr utičnice kako bi zem. i sat. signal odvojio.
Na tvojoj shemi nedostaje combiner u desnoj grani između 9. i 10. a razdjelnik 3. bi trebao biti "power pass" samo na lijevoj grani. U tom slučaju ćeš na desnoj grani imati sat+zem a na lijevoj samo zem.
Hvala na odgovoru. Baš takav disec će mi trebati kad odlučim ići na tu opciju da na oba kata imam sve opcije.
Zasad rješavam ovo što trenutno imam.
Što se tiče razdjelnjika 3 koji model preporučujete da ga nabavim?
Što se tiče kombinera desnoj grani u pravu si, još ga nisam kupio, a doći će upravo tu.
I dali su skretnica i kombiner i utičnica jedno te isto? Ili je to nebitno osim kad je u igri i antensko pojačalo?
Naišao sam na ovaj link http://www.sat-multimedia.hr/savjeti/skretnica-combiner/
Po ovomu tutorijalu trebam baš ova 2 modela combinera.
Da li i drugi proizvođači kao npr Offel imaju svoje modele s istom funkcijom?
Glede diagrama ovaj je na slici dobar http://www.prijem.hr/popup.php?id=184 a na ovoj stranici http://www.prijem.hr/antenski.php ima još nekoliko kombinacija, ali nedostaju one s zemaljskim pojačalom
Često mi spominju ako kupuješ karticu pitaj da li ima podršku za BDA drivere.
Može li ko da objasni šta mu to znači
Molija bi ako neko zna, ima li (u Splitu) koja hybridna do 300-tinjak kuna.
BDA driveri su ti unuficirani driveri za capture, video i TV kartice za Windowse koji omogućuju raznim, a ne samo tvorničkim aplikacijama pristup tim karticama. Ti driveri su ti potrebni da bi kod, npr DVB-T kartice, mogao instalirati neki drugi program za gledanje (kao ProgDVB, AltDVB i sl.) a ne samo tvorničku aplikaciju koja je u večini slučajeva uskraćena mogućnostima u odnosu na ove nabrojane. Što se tiče kartica, pogledaj cjenike Linksa, Technomarketa, Procesora i vidi koliko koštaju.
Kako da doznam da li ova kartica ima BDA drivere http://www.links.hr/?naziv=tv-tuner-usb-not-only-tv-lv5hd-hybrid-tv-analog-digital-daljinski&option=artikl&id_artikl=051.904.015
fjakone
13.01.2012., 19:17
jeli ovo bug ili features ;)
pa ne prikazuje petak 13. :D
[SLIKA OBRISANA]
i pitanje moze li se nekako zakljucati kanali da htv recimo nakon novog skeniranje ostane na broju 1, jer mi djeca savako malo poremete to sa novim skeniranjem
mydante
13.01.2012., 19:50
Kako na ebay ili amazon da pronađem neku hybrid karticu koja ima BDA.
mijalic
13.01.2012., 22:58
Želim baš to, na lijevoj grani samo zemaljsku, a na desnoj i sat i zemaljsku.
Kupio sam ovaj STI ST-C02 Combiner [SLIKA OBRISANA] (http://imageshack.us/photo/my-images/109/dsc01494jy.jpg/)
Mislim ga staviti na poziciju br.9 a iza nje prebaciti Ofellovu skretnicu.
Da li bih ovom kombinacijom spriječio prolaz napona sa satelitskog recivera prema onom spliteru i zemaljskom antenskom pojačalu?
Bogami i kod mene je isto ???
A da ne pricam da mi se, kada ga idem ugasiti, nekada zablokira pa nestane slike, plava lampica i dalje radi i cuje se zvuk. Pa ga moram ugasiti na tipku iza a onda mi se poremete kanali i ......
jeli ovo bug ili features ;)
pa ne prikazuje petak 13. :D
i pitanje moze li se nekako zakljucati kanali da htv recimo nakon novog skeniranje ostane na broju 1, jer mi djeca savako malo poremete to sa novim skeniranjem
mijalic
15.01.2012., 02:00
http://img851.imageshack.us/img851/9495/mojdiagram.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/851/mojdiagram.jpg/)
U ovu moju instalaciju sam ubacio STI combiner na raniju poziciju Ofelove skretnice, a nju sam pomaknuo za jedno mjesto naprijed (u kuću). Isprobao sam na desnoj grani i satelitski i zemaljski reciver i sve uredno radi, kao i reciver i pojačalo na lijevoj strani.
Iz Rijeke sam naručio Mitan Combinere pa ću i njih da testiram kad stignu.
[SLIKA OBRISANA] (http://imageshack.us/photo/my-images/196/dsc01472ba.jpg/)
Što se tiče NB 4001 HD evo još 2 zamjerke:
-strujni kabel je kraći od 1m
- kad se upali DVD recorder na tv se sa AV se prebaci na 1 tv kanal (snijeg).
I ostaje na tome dok se ne stisne AV.
Glede teletexta pritiskom na tipku OK se posvijetluje teletekst, zgodno za gledanje utakmice i praćenje kladionice npr.
- ako te to moze utjesiti, dosta DVB-T uredjaja ima takav el. kabel, usteda. :(
- zadnji uredjaj koji se pali a prikljucen je na TV uvijek dominira, da na 1 TV kanali imas namjesten HTV1 nebi imao snijeg, vec sliku TV programa HTV1. :)
KD electronic
15.01.2012., 20:28
@mijalic : Ova ti je instalacija OK, čemu novi combineri?
exception
15.01.2012., 21:54
Kako staviti titlove na video? Uredaj je strong 5200, sa usb utorom, konvertiram iz .avi u .mpg i radi ali ne rade titlovi. Kako ih staviti?
S nekim od convertera tipa Ultra..., Total... i slicnih a mozes i sa besplatnim Format Factory (http://www.formatoz.com/). :)
mijalic
15.01.2012., 22:54
@KD Electronic
Da, ovo je moja osobna kućna situacija i instalacija je sad O.K.
Što se tiče combinera želim da s njima isprobam drugu kombinaciju, točnije ako antensko zemaljsko pojačalo premjestim na desnu granu.
Ili ako me netko drugi pozove da mu montiram kroz jedan kabel i zemaljsku i satelitsku http://www.sat-multimedia.hr/savjeti/skretnica-combiner/ pa mu bude potrebno i pojačalo ( u Zatonu i Grebaštici kod Šibenika) jer je često u pitanju neki slabi ili reflektirani signal.
Strah me da u toj kombinaciji veći napon iz satelitskog recivera 13/18v ne sprži zemaljsko pojačalo koje radi na 12v. Iako neki monteri tvrde da se obzirom da je riječ o malim naponima to neće da se dogodi. A ovi combineri i skretnice (STI i Offel) nigdje nemaju naznačeno da li u sebi imaju stabilizator napona na zemaljski ulaz.
Nadam se da će me netko od vas na forumu sa više znanja i iskustva u ovakvim stvarima prosvijetliti.
a sada monday 15.1
nesto mu se pobrkalo
KD electronic
16.01.2012., 10:17
@KD Electronic
Da, ovo je moja osobna kućna situacija i instalacija je sad O.K.
Što se tiče combinera želim da s njima isprobam drugu kombinaciju, točnije ako antensko zemaljsko pojačalo premjestim na desnu granu...
Strah me da u toj kombinaciji veći napon iz satelitskog recivera 13/18v ne sprži zemaljsko pojačalo koje radi na 12v. Iako neki monteri tvrde da se obzirom da je riječ o malim naponima to neće da se dogodi. A ovi combineri i skretnice (STI i Offel) nigdje nemaju naznačeno da li u sebi imaju stabilizator napona na zemaljski ulaz.
STI nemaju stabilizator napona, već eventualno samo prolaz istosmj. napajanja. Koliko vidim jedan od ta dva (Mitan) ima stabilizator napona (mislim ovaj gornji S3B00) tako da, kad radi receiver, preuzima njegov napon za napajanje zem. pojačala i stabilizira ga na 12V. Ne sviđa mi se baš to (jer receiver nije projektiran da napaja još nešto osim LNB-a) ali pošto se tu radi o malim strujama valjda neće biti problema. Još nešto, taj combiner svakako stavi pod krov.
Treba mi analogni Usb Tv tuner za laptop (lokacija Split)
Googlam ali bez uspjeha
Pomozite
KD electronic
16.01.2012., 18:54
A da progooglaš Hybrid usb tv tuner?
Mephisto
16.01.2012., 19:03
Ima i samo analogni na eBayu (http://www.ebay.com/itm/USB-2-0-Analog-signals-TV-Receiver-PC-Laptop-hot-/400216792724?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5d2ec79e94).
Ok može i Hybrid usb tv tuner ali di da je nađen u Splitu.
Gleda san u splitu u links.hr i chipoteka.hr ali nemaju.
Ima li još di u Splitu di se more kupit, zna li ko
Pa pitaj u Linksu (http://www.links.hr/?option=katList&id_kategorija=051904&naziv=hibridni-analog-digital), ako ga mogu dovuci iz druge lokacije od tamo gdje ga ima. :)
IMP 4167
16.01.2012., 19:39
[QUOTE=The Best F1 Driver;Ima li netko možda Nytro Box NB-6000 combo HD + PVR.
Post je od 18.XI. 2011. ali nisam primjetio da je netko kasnije dao osvrt na spomenuti prijemnik i njegove karakteristike. Sada sam zaintersiran za nabavku istog, pa molim forumaše ,koji ga eventualno imaju, za ocjenu. Nisam prezahtjevan,pored kvalitete prijema interesira me uglavnom pouzdanost programiranog snimanja pomoču EPG-a.
DeeJay Dee
17.01.2012., 09:57
nisi li ti to već pitao stranicu-2 prije na ovoj temi, al pod drugim nickom? :o
prema pravilima nema pisanja na istoj temi pod 2 nicka, stoga... :nono:
Imaš još Tehničar Informatika, Procesor, HGSpot,... Nazovi i pitaj, ako nemaju mogu naručiti, ovi u Linksa nisu baš susretljivi po tom pitanju jer ne žele naručivati ono šta nemaju odmah na lageru (provjereno više puta).
mijalic
17.01.2012., 16:32
@KD Electronic
Stigao je http://img442.imageshack.us/img442/3306/dsc01512ra.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/442/dsc01512ra.jpg/).
Otvorio sam ga da vidim kako iznutra http://img844.imageshack.us/img844/5400/dsc01517o.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/844/dsc01517o.jpg/) izgleda.
I sad mi instalacija izgleda ovako:
(http://imageshack.us/photo/my-images/99/midan.jpg/)
Dojmovi sljedeći:
Dok je satelitski reciver uključen bez da je antensko ispravljač uključen radi nytrobox i ima signal. Dakle reciver napaja i zemaljsko pojačalo. Kad se satelitski reciver isključi nestane signala na nytru. Sve ok. Tako je i zamišljeno.
Sad uključim u struju i ispravljač za zemaljsko pojačalo i eto opet signala na nytru. Međutim eto problema na satelitskom prijemniku. Nestaje signal na programima sa vertikalnom polarizacijom. I to zato što ispravljač i pojačalo (Offel) radi na 15V a ne na 12v. Iako pojačalo radi i sa 12v kad se napaja preko satelitskog recivera.
U svakom slučaju za ovu kombinaciju moram nabaviti zemaljsko antensko pojačalo i ispravljač koji rade na 12 v da bi sve besprijekorno funkcioniralo.
Offel nema takve, potražiću SMI ili neki drugi. Zadnja opcija naručiti Mitan.
KD electronic
17.01.2012., 19:19
Pošto tvoje pojačalo radi dobro i na manjem naponu uzmi samo novi antenski ispravljač 12V. Ovak nešt. (http://www.antene.com/antene/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=148&category_id=17&option=com_virtuemart&Itemid=53)
mijalic
17.01.2012., 20:57
Pošto tvoje pojačalo radi dobro i na manjem naponu uzmi samo novi antenski ispravljač 12V. Ovak nešt. (http://www.antene.com/antene/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=148&category_id=17&option=com_virtuemart&Itemid=53)
Baš sam na tu kombinaciju i mislio. A i taj ispravljač sam našao, nekih 45 kn košta. Još da dodam 19kn za plastično kućište na onaj Mitan combiner koji ide van kuće da ga kiša ne kvasi.
KD electronic
18.01.2012., 09:07
Ili uzmeš flašu od coca-cole sa čepom, odrežeš joj dno, sve skupa sa kablovima uguraš unutra i učvrstiš za stup. Pazi, mora biti od coca-cole! :rofl:
mijalic
18.01.2012., 11:23
Hvala na savjetu, nikad se ne bih sjetio
kod mene i dalje pokazuje pravi datum ali krivi dan.
kako to rjesiti?
zasto se to uopce dogodilo?
matrix000
20.01.2012., 00:04
pozdrav
imam problem imam resriver opticum 4100tscxe i kada spojim kućnu antenu an njega i stavim teatricalsearch nista ne nadje onda spojim riblju kost isto ne radi. nalazim se u rijeci. moze li mi iko pomoći?
KD electronic
20.01.2012., 07:58
pozdrav
... i stavim teatricalsearch nista ne nadje onda spojim riblju kost isto ne radi. nalazim se u rijeci. moze li mi iko pomoći?
Iako se to kod tebe, izgleda, pretvorilo u teatar nije teatrical :rofl: već terrestrial. No, šalu na stranu, trebaš ući u manualno traženje, ići redom po ponuđenim kanalima te pretražiti onog na kojem ti prijemnik pokaže nekakav signal. Za riječko područje su to 28., 53., i 29. kanal. mislim. Naravno, pretpostavka za to je dobro usmjerena antena ka odašiljaču. Sretno ! :)
matrix000
20.01.2012., 14:58
Iako se to kod tebe, izgleda, pretvorilo u teatar nije teatrical :rofl: već terrestrial. No, šalu na stranu, trebaš ući u manualno traženje, ići redom po ponuđenim kanalima te pretražiti onog na kojem ti prijemnik pokaže nekakav signal. Za riječko područje su to 28., 53., i 29. kanal. mislim. Naravno, pretpostavka za to je dobro usmjerena antena ka odašiljaču. Sretno ! :)
a đe se nalazi taj odašiljač da ja okrenem antenu prema njemu ?:503:
DeeJay Dee
20.01.2012., 17:56
a đe se nalazi ta tvoja "kućna" antena - jel to ona napolju, na krovu, il samo sobna?
ha čuj, ako ti ne znaš đe se fizički nalazi odašiljač za tvoje područje baš u odnosu na tvoju mikropoziciju, onda to mi iz drugih krajeva znamo još manje tj. ne znamo uopće... :rolleyes:
ono što zasigurno znamo je da je za Rijeku i cijelu D5 regiju glavni odašiljač Učka i emitira na onim gore spomenutim kanalima (28, 29, 53), e pa ti onda sad nađi veeeliko brdo iznad grada u pravcu zapada i Istre, na nekih 1.400 metara nadmorske ti je odašiljač, usmjeri antenušu i provaj... :top:
mijalic
20.01.2012., 23:28
Trebalo bi čovjeku bolje izići u susret.
Za početak ga savjetovati da najbliže susjede priupita o njihovim antenama, jačini signala i kvaliteti prijema. I naravno o pravcu usmjerenih antena. Sa tim saznanjem će saznati dovoljno da vidi ima li slučajeva da prolazi sobna antena ili je potrebna vanjska.
U svakom slučaju u meniju recivera najčešće odabrati menu-instalacija-podšavanje antene-ručno traženje-uhf-kanal 28 i zatim početi vrtiti antenu i vidjeti kako skače/pada jačina i kvaliteta signala. Ukoliko se kvaliteta popenje na nekih 70% to je najčešće dovoljno za stabilan prijem i sliku bez trzanja. sve ispod toga je gatanje, čas je ima čas nema. Dakle, odabrati kanal 28, potražiti signal pa ako ga nađe strelicom spustit na "traži" i stisnit ok ili desnu strelicu za traženje tv programa.
Ista procedura za kanal 29, 53.
Samo da iskustva kažem da razvikana kućna antena Infinity prodavaču neće da radi u radnji, u prizemlju oko nekoliko zgrada i s brdom između njega i repetitora 1km zračne linije udaljenog, a u problematičnom Zatonu 10 km od Šibenika doduše na vrhu brda kuća ista radi dobro (ja montirao).
Isto tako ako je riječ o takvom modelu antene treba joj i uključiti njen adapter u struju ili na reciveru podesiti opciju napajanje antene ako je riječ o napajanju od 5v.
Stariji tipovi kućnih antena sa one 2 tanke aluminijske rastezljive žice su u 99% slučajeva neupotrebljive.
The Best F1 Driver
21.01.2012., 08:47
a đe se nalazi taj odašiljač da ja okrenem antenu prema njemu ?:503:
Poruči ovo:
http://www.forum.hr/showpost.php?p=32573315&postcount=11
Princip je apsolutno isti, a na spomenutom linku imaš i naše odašiljače i istim principom možeš točno odredit smjer u kojem treba okrenut antenu:)
matrix000
21.01.2012., 14:44
Poruči ovo:
http://www.forum.hr/showpost.php?p=32573315&postcount=11
Princip je apsolutno isti, a na spomenutom linku imaš i naše odašiljače i istim principom možeš točno odredit smjer u kojem treba okrenut antenu:)
situacija je slijedeća imam malu sobnu antenu mislim da piše 36db
napravio sam sve prema tvojim uputama i prema uputama ovog gore znači našao sam točno linije koja nije isprekidana na onoj karti i onda sam usmjerio antenu prema tamo i stavio search. kada to nije uspjelo onda sam uzeo manual i vrtio antenu po sobi i ništa :504:
The Best F1 Driver
21.01.2012., 15:28
napravio sam sve prema tvojim uputama i prema uputama ovog gore znači našao sam točno linije koja nije isprekidana na onoj karti i onda sam usmjerio antenu prema tamo i stavio search. kada to nije uspjelo onda sam uzeo manual i vrtio antenu po sobi i ništa :504:
Je al ta linija je predviđena za antenu na krovu, koja NEMA optičkih prepreka po putu od odašiljača do tebe, takaj naravno izabrat najbliži odašiljač.
A kod sobne imaš zid između odašiljača i antene:o
No sa sobnom antenom buš ionak teško bilo kaj lovil, uglavnom su loše.
No ak ima onaj gumb za pojačanje signala to smanji skoro na minimum, tek toliko da nije ugašena i onda traži:o
Kolko sam skužil na svim takvima ak je okrenut na max i pojačan do kraja onda ubije sve signale i ne loviš nikaj:mig:
Možda te to zajebava:ne zna:
mijalic
21.01.2012., 15:54
@matrix ne bi bilo loše da napišeš o kakvoj je točno anteni riječ, naziv modela ili je slikaš i ovdje okačiš sliku. I da nam malo pojasniš situciju glede pozicije tvoje kuće u odnosu na susjedne zgrade,brda itd. Što nam više korisnih informacija daš lakše ćemo ti pomoći. I još jedna opaska, kad si stiskao na reciveru search za traženje programa a da prije nije pokazalo da ima signala uzalud ti.
Search se pokreće samo kad je antena dobro usmjerena i pronađen signal.
Što se potrage za signalom tiče ako već nisi ranije pokušao pronaći signal sa vanjskom antenom onda to testiraj npr odnesi svoj reciver kod susjeda koji koristi vanjsku antenu, pretraži kanale i spremi programe i zapamti kvalitetu signala. Kad se vratiš doma i spojiš je na svoju kućnu samo ti ostaje da usporediš kvalitetu signala. Ako ne hvataš signal u stanu tu ti nema pomoći. I kod najboljih signala ponekad zid kuće ga sroza na nulu.A ako je između repetitora i te kućne antene nekoliko zidova nema tu šta očekivati. A kad antenu izneseš na balkon npr eto signala.
Možeš kod susjeda ponijeti i svoju kućnu antenu pa je isprobati na njegovu reciveru da vidiš kako se ponaša.
ps
ako nisi u dobru sa susjedima, tu ti ne mogu ništa.
unabomber
21.01.2012., 22:14
Imam 2 pitanja, u pitanju je reciver Albis SceneGate 8000..
1. Pozadi ima priključak za USB 2.0, za šta sve može da služi taj priključak?
2. Reciver ima mogućnost snimanja programa, emisija i tako to, da li je moguće nekako pristupiti tim snimljenim emisijama da bi ih prebacio na računar?
mijalic
21.01.2012., 22:28
@unabomber usb utor najčešće služi da se na njega spoji usb stick ili vajski harddisc. Pa ako taj tvoj reciver ima mogućnost snimanja a nema u sebi ugrađen hard disc onda snimaš na usb stick ili vanjski hard disc. Isto tako ako imaš nešto na računalu poput slika u jpeg formatu, glazbe u mp3 formatu i videa (filmovi is l) u .avi ili divx formatu većina novijih recivera ih može prepoznati i tako umjesto na malom ekranu pc.a ih gledaš na velikom tv ekranu. neki podržaju i tilove, neki ne.
Usb 2.0 utor ponekad služi i za nadogradnju softvera recivera.
mijalic
21.01.2012., 22:40
Pošto sam jučer naišao na tvrdnju da je moguće preko nekakvog adaptera poslati tv signal preko strujne utičnice u drugu prostoriju i preko drugog adaptera prenijeti sliku na drugi tv da li je to moguće? Neki link na to?
Ja sam unazad nekoliko godina koristio philipsov box Philips SBC VL1200 Wireless TV Link za bežićni prijenos tv signala http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s-anzeige/philips-sbc-vl-1200-tv-link-drahtloses-tv-uebertragungssystem/9380432 na način da na jedan takav box spojim scartom satelitsku, a box sa tv-om i isti takav box sa drugim tv-om na katu. Svaki box se napaja iz strujne utičnice preko svog kabela s utikačem kao i svaki tv ili dvd.
Tako sam postigao da na jednom tv-u prizemlju gledam satelitsku tv a kad odem a kat i na drugom taj isti program. ako bih ponio daljinski sa sobom mogao bih s kata mjenjati programe jer taj box prenosi i taj signal od daljinskog upravljača. Ima u sebi senzore za to.
Ali ovo za strujom prvi put čujem.
Ima li tko kakva iskustva?
Mephisto
21.01.2012., 22:45
Riječ o LAN-u preko električnih instalacija, npr. po HomePlug (http://en.wikipedia.org/wiki/Homeplug) standardu. Ne znam kakve su cijene kod nas, ali iz Kine (http://www.dealextreme.com/p/ep-plc5506-200mbps-home-plug-power-line-network-communication-adapters-pair-94465) su uređaji dobavljivi za 50-ak dolara (2 komada).
EDIT: Ovo je za ethernet, vidim da ti tražiš za video. Nisam nikad čuo za tako nešto, ali ako postoji, vjerojatno radi na sličnom principu kao Homeplug.
DeeJay Dee
21.01.2012., 22:50
@mijalic
da, trebalo bi mu više informacija, da ih je i on nama odmah na početku dao, a ne "kućna" antena pa se ti misli...100 ljudi 100 pojmova za iste/različite stvari. :o
@matrix
ako imaš sobnu antenu s potenciometrom (gain gumbom za pojačanje/smanjivanje snage ugrađenog joj antenskog pojačala), probaj ga prvo smanjiti skroz pa onda lagano vrtiti prema jačem, obično oko pola od max. mogućeg bude taman da se signal ulovi i složi sliku na ekranu---naravno, pod uvjetom da na tvojoj mikrolokaciji (dio tvoje sobe di je TV konkretno) UOPĆE IMA IKAKVOG signala, iako je lako moguće da sa sobnom antenom nema-nikakvog. :flop:
u tom smislu ti je najbolji savjet da ako ikako možeš batališ sobnu i pukneš si standardnu UHF log ili yagi vanjsku (krovnu) antenu + malo kvalitetnog koax kabla (3 kn/m npr. s debljim središnjim bakrenim vodičem, puno licni i min. duplo širman/opleten) i mirna BH. s tim sigurno ide. :top:
mijalic
21.01.2012., 23:31
@mephisto
http://www.haimei.com/china-computer-accessories/networking/ep-plc5506.html
Po naški laički rečeno ovo čudo ti omogućuje da surfaš internetom iz bilo koje sobe u stanu ako nemaš wirelles karticu ugrađenu u pc ili laptop?
isto tako umrežuje računala pa možete međusobno dijeliti sa copy/pate podatke ili igrati multiplayer igrice?
Molim potvrde za gornje upite.
Ako su točne jel moraju sve utičnice biti povezane na jedan strujni kabel ili ih može ići više prema mjerilu i svaki na svoj osigurač?
Mephisto
21.01.2012., 23:59
Po naški laički rečeno ovo čudo ti omogućuje da surfaš internetom iz bilo koje sobe u stanu ako nemaš wirelles karticu ugrađenu u pc ili laptop?
isto tako umrežuje računala pa možete međusobno dijeliti sa copy/pate podatke ili igrati multiplayer igrice?
Molim potvrde za gornje upite.
Da.
Ako su točne jel moraju sve utičnice biti povezane na jedan strujni kabel ili ih može ići više prema mjerilu i svaki na svoj osigurač?
Na to ne znam odgovor. Nemam nikakvih iskustava iz prve ruke.
The Best F1 Driver
22.01.2012., 09:01
Pošto sam jučer naišao na tvrdnju da je moguće preko nekakvog adaptera poslati tv signal preko strujne utičnice u drugu prostoriju i preko drugog adaptera prenijeti sliku na drugi tv da li je to moguće? Neki link na to?
Ja sam unazad nekoliko godina koristio philipsov box Philips SBC VL1200 Wireless TV Link za bežićni prijenos tv signala http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s-anzeige/philips-sbc-vl-1200-tv-link-drahtloses-tv-uebertragungssystem/9380432 na način da na jedan takav box spojim scartom satelitsku, a box sa tv-om i isti takav box sa drugim tv-om na katu. Svaki box se napaja iz strujne utičnice preko svog kabela s utikačem kao i svaki tv ili dvd.
Tako sam postigao da na jednom tv-u prizemlju gledam satelitsku tv a kad odem a kat i na drugom taj isti program. ako bih ponio daljinski sa sobom mogao bih s kata mjenjati programe jer taj box prenosi i taj signal od daljinskog upravljača. Ima u sebi senzore za to.
Ali ovo za strujom prvi put čujem.
Ima li tko kakva iskustva?
Hm teoretski je moguća kombinacija u ovom stilu:
http://www.kanexpro.com/item/?id=HDBASEPOE
Kak vidiš, znači taj PoE (power ower ethernet) znači preko ethernet preko strujne utičnice, pa onda na njega ovaj pretvarač HDMI na ethernet i ethernet na HDMI.
No pitanje kak bu to delalo i osim toga i cijena bu sigurno iznimno visoka:o
Sve u svemu mislim da ti je daleko bolja solucija kupit kabelske kanale i postavit dodatni antenski kabel/promjenit LNB i kupit twin LNB te uzet dodatni reciver i spojit ga na TV.
U konačnici bu to ista ili manja lova, a dobil buš to da imaš dva recivera i na svakom TV-u gledaš istovremeno kanal koji hoćeš.
vlaskivlaj
22.01.2012., 14:06
Bok,
S obzirom da nemam nikakvog iskustva sa ovom temom molio bih vas malu pomoć oko odabira satelitskog receivera
Dakle, tražim receiver za cca 400 kn, i to neki koji bi mogao "kodirati" tako da mogu gledati većinu programa
I kad smo već kod toga, molim vas možete li mi reći ili me uputiti na neku temu gdje mogu saznati kako "kodirati" satelitski receiver da mogu gledati većinu programa?
Ako imate kratke upute bio bih jako zahvalan!!!
Unaprijed puno hvala!!!
creatos
22.01.2012., 17:09
ljudi da li full hd televizor sa prijemnikom u sebi prikazuje novu, rtl i hrt dobro ili loše
DeeJay Dee
22.01.2012., 22:56
full HD rezolucija ekrana nema direktne veze s prikazom navedenih stanica dobro ili loše, nego prvenstveno sve ovisi o određenom modelu telke...samo uvjetno HDready ekrani bolje prikazuju takav (SD) signal, no to kod skupljih serija i nije nužno tako.. :kava:
ali to sveskup nije tema ovog threada, potraži AVchat ili nešto tome slično. ;)
mijalic
23.01.2012., 08:30
@vlaskivlaj
kad je u pitanju probijanje kodova to zahtijeva mnogo znanja, konstantno praćenje foruma i svak put kad se promjene kodovi traženje novih na internetu.
Pojednostavljeo rečeno oduzima čovjeku previše vremena.
Bolja opcija je po meni jedno popodne mjesečno ići negdje zaraditi lovu i platiti pretplatu za mesec dana za CS (card sharing) čovjeku koji samo od toga živi i u tome je 100%.
Nabavi si nešto ovako http://www.antene.com/antene/index.php?option=com_content&view=article&id=264:dreambox-dm500hd-ferrari&catid=3:blic-vijest
Imaćeš hrpu programa 24/7 i nećeš morati mozgati ni o okočega.
Možda je skuplji od 400 kn ali koliko para toliko muzike.
The Best F1 Driver
23.01.2012., 08:51
@vlaskivlaj
kad je u pitanju probijanje kodova to zahtijeva mnogo znanja, konstantno praćenje foruma i svak put kad se promjene kodovi traženje novih na internetu.
Pojednostavljeo rečeno oduzima čovjeku previše vremena.
Bolja opcija je po meni jedno popodne mjesečno ići negdje zaraditi lovu i platiti pretplatu za mesec dana za CS (card sharing) čovjeku koji samo od toga živi i u tome je 100%.
Nabavi si nešto ovako http://www.antene.com/antene/index.php?option=com_content&view=article&id=264:dreambox-dm500hd-ferrari&catid=3:blic-vijest
Nytrobox 6000 HD, radi istu stvar za 499.00 a za gotovinu 20% popusta.
Naravno nije ni blizu DM-u, jer nema hrpu drugih opcija tipa subtitle plugina, i uređivanja lista putem Etherneta (ovo zbilja vrijedi razlike u cijeni):o
Ima i nekih gluposti tipa da ne pamti jezik i titlove koje jednom namjestiš, već ih kod svakog prebacivanja na taj kanal moraš ponovno namještat, no ipak u većini slučajeva bira Engleski i sve radi kak treba.
Jedino iritantno je kaj na nekim kanalima automatizmom diže TXT titlove, recimo imaš kanal sa engleskim jezikom i on ti digne engleske titlove i tak svaki put kod ponovnog prebacivanja na taj kanal neovisno kaj mu svaki put odabereš da ugasi titl:o
No i bez obzira na sve mane svejedno za tu lovu itekak vrijedi jer ima:
- MPEG 4 (zemaljski HD) DVB-T tuner :top: - još k tome je tuner zbilja dobar (lovi mi slovence makar to neki ostali uređaji nemreju, jer mi je signal na granici)
- DVB-S2 tuner (Satelitski HD)
- LAN port i mogućnost CS-a i jednostavno podešavanje, čak i lakše nego na DM-u
- USB za ubacivanje softwarea - krajnje jednostavno
Sve u svemu za nezahtjevnog korisnika odličan uređaj po odnosu uloženo-dobiveno.
vlaskivlaj
23.01.2012., 21:18
@vlaskivlaj
Sad mi nije jasna ova rečenica: Imaćeš hrpu programa 24/7 i nećeš morati mozgati ni o okočega?
Dali je to samo zato što kupujem ovaj uređaj ili su sa svakim (čitaj jeftinijim) uređajem dobiti istu tu hrpu programa?
Malo mi je preskup ovaj što si predložio, ali kad bi predložili neki sličnih karakteristika do cca 800 kn, ipak bi se malo stisnuo... Iako mi je jasna ona "koliko para toliko muzike" :-(
Koje su najvažnije karakteristike koje moram gledati prilikom kupnje sat. receivera???
Unaprijed puno hvala
mijalic
23.01.2012., 22:39
Sad mi nije jasna ova rečenica: Imaćeš hrpu programa 24/7 i nećeš morati mozgati ni o okočega?
Mislio sam ako odabereš opciju plaćanja nekom CS-a onda će ta osoba brinuti da ti se ne prekidaju programi ni u jednom momentu. CS (card sharing košta mjesečno oko 80 kn ) je moguć ako imaš dreambox ili neki drugi kvalitetniji reciver koji se može LAN kabelom spojiti na router i time na internet. Dakle uvjet je i da imaš u kući instaliran adsl internet a glede potrošnje u MB ovo ti troši neki smješno mali iznos. ako imaš flat rate onda se pogotovo ne opterećuj time.
CS nije jedina opcija, moguće su i kartice koje se svako malo pune kodovima, i moduli i mnogo toga drugog što svako malo zastarijeva. Dreambox je još uvijek isti ispod poklopca a kralj među reciverima.
Svi ostali (jeftiniji) debelo kaskaju za njim, skuplji modeli ga uspješno (manje više) prate.
Dali je to samo zato što kupujem ovaj uređaj ili su sa svakim (čitaj jeftinijim) uređajem dobiti istu tu hrpu programa?
Svi reciveri pronalaze sve programe na nekom satelitu ali ih ne otvaraju ako su kodirani. Isto tako ti CS otvara samo one pakete programa koje ta osoba nudi. Ako kupiš i neki jeftiniji reciver koji u sebi ima mogućnost da prihvati CS on će ti otvarati sve što i Dreambox.
ista stvar ako ubaciš karticu (što je bilo prije nastanka CS-a ali i dalje negdje funkcionira, znači bez interneta, ali opet moraš surfat sam internetom u potrazi za kodovima pa ti dođe na isto.)
Eh, sad, ako iz nekog razloga zbilja želiš (moraš) sam naučiti o kodiranju, dekodiranju, imageima, enigmama i ostalim silnim pojmovima koji se mjenjaju svako malo budi spreman odvojiti zbilja jaaako mnogo vremena i živaca za konstantno- svakodnevno praćenje vijesti iz svijeta piratsva. Ja sam davno odustao jer sam jednostavno zaključio da mi se ne isplati toliko vemena i živaca potrošiti na nešto što me košta 80 kn mjesečno. Pa ti nažalost po tom pitanju ne mogu više pomoći, ispao sam iz te igre unazad nekoliko godina.
vlaskivlaj
23.01.2012., 23:23
Da, sigurno neću ići na vlastitio kodiranje, iako sam iz te struke ;-)
Sorry na pitanjima, ali sam dosta nov u ovome pa bih želio što više saznati
Kako da kupim CS kodove?
Budući da je dreambox (HD) minimalno 1500 kn, mislim da ću se ipak odlučiti za ovaj Nytrobox 6000 HD koji je preporučio Best F1 Driver, unatoč svim manama koje je nabrojio...
Dali imate neki drugi prijedlog do cca 700-800 kn?
mosorka
25.01.2012., 15:56
Moze li mi tko reci dali se preko ovog resivera moze gledati max-tv? Kako, sta sve treba imati, spojiti, konfigurirati? Suprug na njemu gleda astru, sa sonyjem i prezadovoljan je sa slikom, a ja bih htjela max. Vec imamo pretplatu za jedan max, pa nebih htjela placati duplo. Tko ce pomoci?
IMP 4167
25.01.2012., 18:31
Nytrobox 6000 HD,
No i bez obzira na sve mane svejedno za tu lovu itekak vrijedi jer ima:
- MPEG 4 (zemaljski HD) DVB-T tuner :top: - još k tome je tuner zbilja dobar (lovi mi slovence makar to neki ostali uređaji nemreju, jer mi je signal na granici)
- DVB-S2 tuner (Satelitski HD)
- LAN port i mogućnost CS-a i jednostavno podešavanje, čak i lakše nego na DM-u
- USB za ubacivanje softwarea - krajnje jednostavno
Sve u svemu za nezahtjevnog korisnika odličan uređaj po odnosu uloženo-dobiveno.
Nabavil sam ovaj rec, nisem prezahtjevan, kaj se tiće lovljenja naših i Slo DVBT kanala nemam prigovora. Obzirom na moju lokaciju v Sisku poleg seh naših kanalov lovim i se Slo na 27; 32; 52; 64 i 67 kanalu. Sad ono kaj me je iznenadilo da to se lovim z jednom log antenom bez pojačala. Najme kaj, do neki dan sem koristil pojačalo i z njim nisem mogel lovit se napred nabrojene.
Satelitski lovim H-bird, Eutel 16 i Astru 19,2. Antena 90 cm, 3 megasat twin LNB-a. Zanima me jel bi se z njom mogli lovit još Badr 26 i Astra 28,2 naravno z dodavanjem još 1 ili 2 LNB-a. Znalci prosim vaše savjete i preporuke. Za se naputke v napred fala.
The Best F1 Driver
25.01.2012., 19:17
Da možeš bez problema, no složit takav nosač i sve uštimat je u najmanju ruku zeznuto, čak bi ti bilo daleko lakše ozet diseqc sklopku za više satelita recimo za 8, pa dodat drugu antenu i na nju dva LNB-a za 26.0 i 28.2
Na ovu istu buš to dosta teško složil.
IMP 4167
25.01.2012., 21:06
Hvala Best F1, nego btw. si morti NB 6000 HD nahranil z novim SW-om od Engela 5320HD. Koliko sam videl na Engelovoj stranici SW je oznake V2.16 B5 od 16.9.2011. , a NB ima oznaku V2. 16 B1 od 1.9.2011. Ne bi li to kaj pomoglo jer mi je NB 6000 HD malo zbrkan po pitanju prebacivanja kanala , a posebno pri TV/Radio šaltanju i još neke sitnice koje pri Amiko 8800 HD čist pristojno delaju. Morti je tomu razlog jeftinoča NB-a.
The Best F1 Driver
26.01.2012., 09:17
Je nutra mi je zadnji engelov software V2.16 B5.
Radio uopće nisam gledal tak da nemam pojma kak dela, jedino bitno kaj sam primetil je da s tim softwareom stižu neka poboljšanja tipa:
- bolji kontrast menia (bolje se vide čitat nazivi kanala)
- na nekim kanalima pamti audio i titlove
- više ne zajebava automatsko dizanje engleskih titlova na pojedinim kanalima
no trenutno je i otpojen pa ti nemrem nikaj ni pogledat na njemu.
Sve u svemu da je nekaj bog zna kaj nije, no za lovu koju košta skroz solidan uređaj.
IMP 4167
26.01.2012., 14:24
Best F1 pak Ti zahvaljujem na informaciji, a isam bum NB-a nahranil z novim SW-om, jer sam to z dosta mutnim i teško čitljivim nazivima kanala pai jedva vidljivim prikazima postavki v meniju itd. Bum se pak javil z novim dojmovima.
mosorka
26.01.2012., 15:22
Ajde pomagajte, ako tko zna!!!!!!
I kako se ide preko njega na internet?
IMP 4167
26.01.2012., 16:45
Mosorka , kaj ne vidiš da je taj Alien satelitski prijemnik i da je normalno kaj ti muž prek njega gleda Sat programe. A kad več imaš taj stroj pogledi si njegva uputstva kaj more i kaj nemre. To kaj plačeš za tim smečem od Max tv-a , nemrem razmet , jer na njemu bez dodatnog plaćanja nema skoro nikaj više nek na običnom DVBT prijemniku.
mosorka
27.01.2012., 11:45
Mosorka , kaj ne vidiš da je taj Alien satelitski prijemnik i da je normalno kaj ti muž prek njega gleda Sat programe. A kad več imaš taj stroj pogledi si njegva uputstva kaj more i kaj nemre. To kaj plačeš za tim smečem od Max tv-a , nemrem razmet , jer na njemu bez dodatnog plaćanja nema skoro nikaj više nek na običnom DVBT prijemniku.
Nemam prevedeni prirucnik na hrvatskom jeziku! Kako doci do toga, guglala sam, ali nista nasla!
IMP 4167
27.01.2012., 13:00
Glej Mosorka ,a bum ti dal adresu gde ima nekaj otom recu. To tije www.3mzb.hr pa si poglej, morti bu kaj pomoglo.
DVB-T DENVER - usb stick s antenom za gledanje digitalne televizije
imam uredaj, instaliram ga, kliknem na start scan i odmah mi izbaci: No Channel found. Do you want a full scan? I stisnem yes i opet se nista ne dogodi.
molim pomoć
mijalic
27.01.2012., 21:23
DVB-T DENVER - usb stick s antenom za gledanje digitalne televizije
imam uredaj, instaliram ga, kliknem na start scan i odmah mi izbaci: No Channel found. Do you want a full scan? I stisnem yes i opet se nista ne dogodi.
molim pomoć
Može li preciznije koji model uređaja i sticka?
Da li je to usb stick za PC ili za neki drugi urešaj poput tv-a bez digitalnog tunera?
na što si ga ti točno uključio tv ili pc, ako je pc koji windowsi?
Koja je situacija sa prijemom digitalog signala u blizini i kod tebe sa sobnom ili vanjskom antenom? Ima li prepreka (zidova,brda) i koja je udaljenost između tebe i odašiljača?
Par slika ne bi bilo na odmet.
Jesu li svi zaspali na ovom forumu? Ok mi je DVB-T ali me najvise nervira sto se sada sve cesce zablokira kada ga gasim tako da ostane plava lampica i cuje se zvuk a slike nema. Dali je to popravljeno u 1.09 fw?
DeeJay Dee
28.01.2012., 10:34
zašto zaspali? :confused: :ne zna:
ako se ljudi desetak dana ne javljaju, znači da nemaju problema valjda...
Jesu li svi zaspali na ovom forumu? Ok mi je DVB-T ali me najvise nervira sto se sada sve cesce zablokira kada ga gasim tako da ostane plava lampica i cuje se zvuk a slike nema. Dali je to popravljeno u 1.09 fw?
nikad mi se to nije dogodilo niti na jednom fw
Pitanje je o programu digitalne televizije. Nisam otvarao temu pa ako pitanje ne spada ovdje molim modove da prebace na pdgovarajuće.
Zna li netko tko emitira „sptv“ (sportska tv)? Pitam zato jer upravo gledam dvoranski atletski prijenos koji ide naravno u 16:9 puni format. Dakle prijenos je onako kako je i snimano u Engleskoj. Ako je to u sklopu HRT-a onda mi nije jasno zašto se upravo takvi prijenosi te kuće (krt) prenose u leterboksu (valjda sam dobro rekao) u horizontalno suženom obliku!
A da si malo googlo (http://www.sptv.hr/onama.html) nasao bi da nije HRT gazda. :)
A da si malo googlo (http://www.sptv.hr/onama.html) nasao bi da nije HRT gazda. :)
Priznajem, nisam googlao! Na brzaka sam to napisao jer me iritira što TV kuća koja mi zakonski otima lovu za pretplatu nije u stanju „korektno“ odraditi prijenos ako već nema opremu (ili struku) za snimanje u 16:9. Drugima to nije problem koliko vidim!
DeeJay Dee
28.01.2012., 19:31
ukratko, iza sptv-a formalno stoji HOO.
sad kad je tu, nek je, inače je trebalo postati na pdf Televizija, tamo ima baš tema "Sportska televizija" (kao što i svaka druga nacionalna HR TV kuća tamo ima svoju (top) temu) ;) pa za dodatna pojašnjenja nastaviš tamo, pliz. :)
ellzilla
28.01.2012., 19:38
Pomagajte:)
Imam infinity prijemnik i maloprije mi nije htio prebacit program. Naravno, pomislila sam da je stvar u baterijama od daljinskog i otišla kupit nove. No, svejedno neće. Prijemnik je upaljen, u daljinskom su pune baterije, i svejedno ne registrira daljinski. U čem je problem?:ne zna:
ukratko, iza sptv-a formalno stoji HOO.
sad kad je tu, nek je, inače je trebalo postati na pdf Televizija, tamo ima baš tema "Sportska televizija" (kao što i svaka druga nacionalna HR TV kuća tamo ima svoju (top) temu) ;) pa za dodatna pojašnjenja nastaviš tamo, pliz. :)
Shvatio! :top:U mom uvodnom postu sam i naveo da nisam siguran jesam li „pogodio“ temu! :s
mijalic
28.01.2012., 19:57
Imam infinity prijemnik i maloprije mi nije htio prebacit program. Naravno, pomislila sam da je stvar u baterijama od daljinskog i otišla kupit nove. No, svejedno neće. Prijemnik je upaljen, u daljinskom su pune baterije, i svejedno ne registrira daljinski. U čem je problem?
Možda je samo potrebno iz struje isključiti reciver pa ga opet upaliti da "dođe sebi" .
Solucija br.2 uključi kameru od mobitela i pritišći tipke na daljinskom. Gledaj da li se pali/gasi ona lampica na vrhu daljinskog. Ako radi daljinski onda je neki problem u reciveru. Ako lampica na daljicu svijetli neprestano možda se neka tipka zaglavila pa odašilje uvijek istu komandu. Koji točno model infinity-a?
ellzilla
28.01.2012., 20:01
Možda je samo potrebno iz struje isključiti reciver pa ga opet upaliti da "dođe sebi" .
Solucija br.2 uključi kameru od mobitela i pritišći tipke na daljinskom. Gledaj da li se pali/gasi ona lampica na vrhu daljinskog. Ako radi daljinski onda je neki problem u reciveru. Ako lampica na daljicu svijetli neprestano možda se neka tipka zaglavila pa odašilje uvijek istu komandu. Koji točno model infinity-a?
Ovo sa isključivanjem iz struje sam već pokušala a ovo sa kamerom od mobitela bi probala da već nisam našla doma vivaxov neupotrebljen prijemnik i instalirala ga umjesto ovoga.:rofl:
Ah žene:) Svejedno hvala :mig:
Dobio neki dan ovo čudo pa se jučer malo igro sa nijm i mogu reć da je tak tak stvarčica. Sad, kod mene je 1.0.8 verzija a vidim da je 1.0.7 stabilna pa cu dić staru verziju... Probo sam jučer: mkv 720 - nema zvuka preko hdmia!. Jel moguće da svaki mkv treba prekodirat radi DTSa jer ovako mi nema zvuka??
Kako je moguće da nema zvuka niti na nekim .avi filovima? Skinuo "bilo jednom na zapadu" i probao i sa hdmiem, scartom, činičima, drugim stickom??? Nece, valjda je do filma...
.mp4 datoteke imaju dosta smetnji... .3gp ide glatko ali bez zvuka??!
Najprije sam stick formatiro u ntfs i nije htio čitat niti jedan .avi file ni 3gp ništa... nakon toga u fat32 i dela ali je prebacivanje file-ova full sporije...+ niš od mkv većih od 4 gb... to mi se nikako ne sviđa
Snimanje radi okey premda nisam probavo timer.
bpodnar
02.02.2012., 09:50
Muku mučim sa namještanjem tog stika. Sve je instalirano kako treba sa priloženog cd-a, driveri, program za gledanje, ali od signala ni "s". Zapravo piše Strength 100%, a quality 0%. Imam onu malu antenicu na magnet što se ukopčava u stik. Kupio sam original napravljen koaksijalac od 10m i prikopčao ga u stik a sa druge strane u sobnu antenu koja ima pojačalo i stoji na prozoru, ali opet ništa. Kolega u prostoriji do mene imao je instaliran isto neki DVB-t stik i sve mu je savršeno radilo na onu malu antenicu što se dobije sa stikom. Nije mi jasno zašto meni ne radi? Stik je neki jeftilen kinez, ali bez obzira trebao bi raditi jer sam ga isprobao doma i tamo je radio. Imam instalirane XP sp3. Dajte neki prijedlog šta da probam napraviti.
KD electronic
02.02.2012., 10:14
Ne vjerujem da je problem u sticku. Jednostavno nemaš signala. O kojem se sticku radi (može slika?), kakav mu je antenski priključak (RF kon.?) kako si spojio koaksijalac i antenu s pojačalom??
Previše je tu upitnika za neki konkretniji odgovor.
DeeJay Dee
02.02.2012., 10:26
probaj na toj sobnoj anteni s pojačalom smanjit gain (pojačanje snage pojačala) na potenciometru, ako ga ista ima uopće.
to često zna pomoći. ako ima potenciometar, idi od minimuma pojačanja, prema sredini, više od toga je obično kontraproduktivno...
bpodnar
02.02.2012., 10:26
Ne vjerujem da je problem u sticku. Jednostavno nemaš signala. O kojem se sticku radi (može slika?), kakav mu je antenski priključak (RF kon.?) kako si spojio koaksijalac i antenu s pojačalom??
Previše je tu upitnika za neki konkretniji odgovor.
Stik je kako rekoh neki kinez, nema marke, piše samo HDTV USB DVB-t na kućištu i to neka jadna naljepnica, stik je sive boje i ima plavu diodu i IC prijemnik za daljinski. Antenski priključak mu je onaj mali zlatni MCX koaksialni kao ovaj http://www.ebay.co.uk/itm/RF-Coaxial-MCX-TV-Antenna-Cable-Adaptor-USB-DVB-T-DVBT-/180704936641?pt=UK_ConEle_SatCableFreeview_RL&hash=item2a12da82c1
Pojačalo je integrirano u anteni, to je obična sobna antena koja se može rotirati i koja ima onaj potenciometar kad ga odvrneš lampica pocrveni i u biti onda pojačalo se aktivira, a koaksijalac je normalno spojen preko RF utikača, neznam zapravo na što misliš?
probaj na toj sobnoj anteni s pojačalom smanjit gain (pojačanje snage pojačala) na potenciometru, ako ga ista ima uopće.
to često zna pomoći. ako ima potenciometar, idi od minimuma pojačanja, prema sredini, više od toga je obično kontraproduktivno...
Probao sam smanjiti ali ništa, ima dva moda kao za vanjsku antenu /zelena lampica) i pojačalo crvena, a sredina je bez ikakvog svjetla.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.