Pogledaj jedan post
Old 19.04.2008., 15:56   #1681
Forget-me-not, da ne zatrpavam više kutak za žalbe, ovdje ću ti odgovoriti.

Quote:
Smješkica (i pored zavidnog staža na forumu) još uvijek ne shvata da posao moderatora nema veze sa njegovim osobnim stavom ili opredjeljenjem. I mod je čovjek i ima pravo na oboje. Ne shvatam što sad znači Smješkicino insistiranje na moderatoru koji ima neutralan stav prema vehabizmu ili sufizmu....da li je uopće na svijetu moguće naći nekog takvog i da li bi neislamska konfesionalana pripadnost garantirala takvo nešto?
Moje žalbe su krenule od vehabijskog kutka, i ostajem pri svakoj od nje.
Tema je bila izuzetno nekonstruktivna, i na samom početku se znalo u šta će se izroditi, i na istom sam insistirala od prvog upisa.
Da je slična tema otvorena s drugom tematikom, ne bih očekivala ništa manje od njenog zatvaranja.
No Shady je u toj temi pokušao pomiriti svoje moderatorske ovlasti i privatne stavove (na koje naravno da ima pravo, gdje sam ustvrdila drugačije?), te je istovremeno i kartonirao i banirao i učestvovao i chatu i prepucavanju.
Sorry, ali nespojivo.
Ne očekujem da ćeš se složiti, ali da je recimo Mabuss moderator i da smo imali nešto slično na hipotetičkoj temi "sufijski kutak"- ubijeđena sam da ti ne bi tako reagovalo. Ali hajde de...

Druga kritika se ticala islam 114, na toj temi je diskusija apsolutno zamrla- svelo se na rezuckanje, kartoniranje i baniranje,
Ne zanima me ko je kriv, znam samo da na to treba reagovati- a onaj kome se reaguje su moderatori, ili u ovom slučaju onaj koji je isturen, a to je Shady.
Shady će se sjetiti slične situacije sa Blaise, kada je itekako imao prigovor na rad moderatora.

I uopće ne smatram da se trebam izvinjavati ako primjetim da je atmosfera na podforumu već duže vrijeme vrlo toksična.
Niti imam namjeru da se pretvaram da mi se dopadao način na koji su neke stvari rješavane- jer nisu.
Niti smatram da sada treba dramatizovati oko povlačenja Shadyja s mjesta moderatora, ta je odluka na njemu...i čovjek ima sasvim dovoljno godina da sam donosi svoje odluke, bez da se vrijeđa.


O tvom "baniranju bez potrebe, a poradi dokazivanja neutralnosti"...ako ne mora, ja ne bih.
__________________
Frizurica sređena, pomorandža ceđena, brodski podovi, morski plodovi, podno grijanje, intimno brijanje...
smjeskica is offline  
Odgovori s citatom