Quote:
The_count kaže:
Ja ne vjerujem da bog postoji/bogovi postoje... ali nisam isključiv (to znači biti agnostik)
U ne postojanju boga se dakle slažemo, ali ja kažem da nije u redu nametati ateizam ili agnosticizam isto kao što nije u redu ateistima nametati teizam ili vjernicima jedne religije nametati drugu religiju.... Ljudi ako žele sami će prijeći na drugu stranu...
Onim tvojim prvobitnim postom (pogotovo slikom) mogao bi uvrijediti neke teiste (posebno krščane), nadam se da ti to nije bio plan...
|
Ja sam otvoren oko pitanja boga/bogova. Ali ''give me the break'', Jahve, Alah, i ostatak prijatelja iz mašte..navodno svemočni bogovi, pravedni i dobrostivi, a kada god se rodi defektno djete, od roditelja koji su bili iskreni vjernici (ne lažni tipa da su samo išli u crkvu/đamiju itd.), onda su ''čudni putevi gospodnji''.
U pravu si oko ''nametanja'', ali ono što sam ja pokušao dokazati u svom komentaru je da je večina ljudi na ovom svijetu praznovjerno. Samo vjerovanje u nadnaravno biće/bića i duše je praznovjerje. I ja sam praznovjeran.
Moj komentar nije čisto vrijeđanje (u smislu trolanja), nego ono što sam več objasnio...a i na ovoj temi sam se suzdržao od još ''bolesnijih'' slika...
Quote:
|
Razlika je u tome što je od vremena politeističke antičke Grčke religija poprilično uznapredovala i dala neke dobre ideje za očuvanje međuljudskih odnosa... (dakle ovdje se ne radi samo o odnosu čovjek - bog) i poanta ide daleko iznad praznovjerja...
|
Hmm...ja nisam isključivo protiv vjere. Ali protiv religije-sustava ispiranja mozga, sredstvo za huškanje ratova itd. itekako jesam. Ali to več ide izvan ove teme.....
Quote:
|
Ovime odaješ dojam da si Zeitgeister
|
Jošš uvijek nisam gledao Zelgeist, pa ne znam što bi točno značio taj izraz. Ali planiram.
Quote:
Ako je istina sve što si napisao čovjek zaslužuje aplauz....
Ali tu nema ničeg nadnaravnog, ili se radi o vraški dobrom triku ili se radi o telekineziji koju znanstvenici već duže vremena pokušavaju dokazati..
|
Zašto bih lagao?
http://www.cro-magic.com/info.html
I drago mi je što priznaješ da tu nema ničega nadnaravnog u smislu ''mesije''

'
Quote:
|
Svaki pravi ateist po prirodi je skeptičan i racionalan pri pogledu na boga...
|
Svaki pravi ateist:
nema boga, nema duša, nema drugih svijetova, odapnemo i istrunemo.