Pogledaj jedan post
Old 31.12.2010., 16:44   #23
Quote:
JamesC1 kaže: Pogledaj post
Knjiga nema nikakve istinite vrijednosti, knjiga je jedno misljenje, a ne dokaz. Na amazonu ima masu komentara ljudi koji cak i nisu kršćani, nego povjesničari.
Zeitgeistu je ova knjiga puna laži osnova za sve, koju moze dokazati krivom svatko tko otidje u knjiznicu, a ne na sotonistice web stranice.
zanimljivo, ja čitam dotičnu literaturu već barem dvadeset godina i slažem se sa puno tog u toj knjizi jer sam se uvjerio čitajući tu mitologiju i analizirajući je ne samo dosovno nego puno važnije simbolički onako kako su je razumijevali i oni koji su pisali te drevne alegorije bilo grčke ili hindu.

npr. u gornjem linku kolega forumaš navodi tvrdnje nekog apologete da krišnina majka nije bila djevica jer je krišna osmo dijete ok. al ta krišnina majka je reinkarnacija najveće vječne djevice ikad i bogorodice po imenu aditi a krišnu je rodila čudesno začečem kroz um(duh) svog muža i sebe.

da su bili iskreniji ili upoznati sa pričom apologeti bi barem naveli primjere njenih bližih i daljih rođakinja u mahabharati kojima je dan dar da ostanu djevice i nakon rođenja ili nekih iz ramajane.

meni je jasna i astrološka simbolika i alegorija tih djevičanskih rođenja i povijest razumijevanja i vjerovanja raznih sljedbi kroz stoljeća al pisat ovdje traktate o tome mi se baš i ne da.

https://www.forum.hr/showpost.php?p=2...9&postcount=43

Zadnje uređivanje ursamajor : 31.12.2010. at 16:53.
ursamajor is offline  
Odgovori s citatom