|
|
17.08.2016., 14:43
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2007.
|
Quote:
Duba kaže:
mislim da te (wannabe) grafove demantiraju korisnici kojima kartice ipak rikavaju.
a ako udruženje najvećih svjetskih proizvođača SD kartica kaže da je lifespan kartice oko 10 godina, ne znam od kuda ovim fotografima ideja da je 50 godina
About SD Association
Founded in January 2000 by Panasonic, SanDisk and Toshiba, the SD Association is a group dedicated to establishing SD standards and facilitating their adoption and development.
At its outset the Association represented just 14 member companies and has grown into a global alliance comprised of around 1,000 member companies.
|
A čuj, tim proizvođačima je cilj da se kartice što češće kupuju.
Što se tiče krajnjih korisnika, evo ja imam par USB stickova koji mi i nakon 10 godina(doduše rijetkog i povremenog) korištenja na poslu još uvijek traju... ![kokice](images/smilies/kokice.gif)
|
|
17.08.2016., 14:43
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2010.
|
Meni je jedna SD kartica krepala nakon 2, 3 tjedna. Curi nakon godine dana. Toliko o pouzdanosti i dugovjecnosti.
|
|
|
17.08.2016., 14:50
|
|
Blaise. M Blaise.
Registracija: Apr 2007.
|
stickovi su ipak drugo imo. kako i sam kažeš, koristiš ga samo povremeno za razliku od sd kartice u mobitelu koja je stalno u pogonu pogotovo ako su na njoj aplikacije.
|
17.08.2016., 14:53
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
genius_one kaže:
Meni je jedna SD kartica krepala nakon 2, 3 tjedna. Curi nakon godine dana. Toliko o pouzdanosti i dugovjecnosti.
|
A meni jedna SD kartica od 2GB(ili 4 GB ne mogu se sada sjetiti) radi evo već 6 godinu. Prije mi je bila u mobitelu a sada mi se nalazu u tabletu... ![kava](images/smilies/kava.gif)
|
|
17.08.2016., 15:00
|
|
Blaise. M Blaise.
Registracija: Apr 2007.
|
nitko ne kaže da sve sd kartice rikavaju u roku odmah. ![kava](images/smilies/kava.gif)
no iskreno sumnjam da traju 50 godina.
s obzirom na to da je standard nastao 1999. godine (prema wikipediji), čekati ćemo 2049. hoće li se javiti koji ponosni vlasnik.
dobre te kave ![kava](images/smilies/kava.gif)
|
17.08.2016., 15:08
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Duba kaže:
nitko ne kaže da sve sd kartice rikavaju u roku odmah. ![kava](images/smilies/kava.gif)
no iskreno sumnjam da traju 50 godina.
s obzirom na to da je standard nastao 1999. godine (prema wikipediji), čekati ćemo 2049. hoće li se javiti koji ponosni vlasnik.
dobre te kave ![kava](images/smilies/kava.gif)
|
Nema do dobre kave. ![kava](images/smilies/kava.gif)
|
|
21.08.2016., 14:18
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2008.
|
lg flex 2 sd card problem
dakle nakon restarta i ponovnog pokretanja mobitela izbrisali su mi se podaci sa sd kartice od 64gb tako da sada imam ikonice koje kada hoću pokrenuti dobijem poruku sd kartica izvađena i imam one ikonice zelene u obliku sd kartice i sada ih nikako ne mogu obrisati dakle kako da obrišem te ikonice i kako da sprijećim da mi se nakon restarta moba ne obrišu podaci sa sd kartice i da me onda traži format sd kartice dakle kako to spriječiti ako netko zna
|
|
|
21.08.2016., 16:27
|
|
Registracija: Dec 2007.
|
Gdje su te ikonice- umjesto aplikacija koje su bile na memorijskoj?
Ako instaliraš ponovno tu aplikaciju?
Uvijek ti se dogodi to da se sve pobriše i traži formatiranje?
I u drugom mobitelu?
|
|
|
22.08.2016., 13:37
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
assassin kaže:
Gdje su te ikonice- umjesto aplikacija koje su bile na memorijskoj?
Ako instaliraš ponovno tu aplikaciju?
Uvijek ti se dogodi to da se sve pobriše i traži formatiranje?
I u drugom mobitelu?
|
to mi se dogodilo nakon restartanja mobitela,ako instaliram novu aplikaciju ona stara ostane nema šanse da je obrišem iz mobitela(lg flex2) i da te ikonice su umjesto aplikacija koje su bile na memorijskoj kartici
|
|
|
22.08.2016., 19:52
|
|
|
A novu ne možeš pokrenuti?
Dobiješ novu ikonu za nju?
Možeš ju pokrenuti preko Play Storea?
Probaj drugi launcher (tipa Nova launcher) pa vidi hoće li tamo biti.
Nakon svakog restarta mobitela se obriše sve s kartice i traži formatiranje?
|
|
|
23.08.2016., 14:09
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
assassin kaže:
A novu ne možeš pokrenuti?
Dobiješ novu ikonu za nju?
Možeš ju pokrenuti preko Play Storea?
Probaj drugi launcher (tipa Nova launcher) pa vidi hoće li tamo biti.
Nakon svakog restarta mobitela se obriše sve s kartice i traži formatiranje?
|
da upravo to svaki puta se sve obriše sad sam saznao da je to radi sd kartice od 64gb a da na karticama od 32gb se to ne dogadja ![:confused:](images/smilies/confused2.gif)
|
|
|
23.08.2016., 14:30
|
|
Registrirani korisnik
|
Jel se može ikako bez rootanja složiti da se aplikacije sa Google Play storea skidaju i instaliraju direktno na microSD karticu umjesto na internu memoriju mobitela?
Ja mogu u postavkama prebaciti aplikaciju na karticu sa opcijom premještanja "move to SD card", ali tek nakon što se prvo downloadala u internu memoriju.
E sad, problem je što imam jako MALU internu memoriju i praktički ne mogu sa Google Playa skinuti ništa veće od 50 MB jer mi baca poruku da nema mjesta, a imam 8 GB karticu na koju bi to sve lijepo moglo stati.
Izbrisao sam iz interne memorije sve što sam mogao (ostavio sam si samo Facebook Lite od 5 MB), a tvornički postavljene aplikacije se ionako nedaju maknuti. Mobitel ne želim rootati jer je još pod garancijom, pa me zanima jel postoji neko alternativno rješenje.
|
|
|
23.08.2016., 18:37
|
|
|
Quote:
robi64 kaže:
da upravo to svaki puta se sve obriše sad sam saznao da je to radi sd kartice od 64gb a da na karticama od 32gb se to ne dogadja ![:confused:](images/smilies/confused2.gif)
|
Ako si probao više kartica- probaj resetirati mobitel na tvorničke postavke.
Pa ako ne pomogne- servis.
Quote:
drumforce kaže:
Jel se može ikako bez rootanja složiti da se aplikacije sa Google Play storea skidaju i instaliraju direktno na microSD karticu umjesto na internu memoriju mobitela?
|
Ne baš.
|
|
|
03.10.2016., 19:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2012.
|
Pozdrav svima,
zanima me na kojem webshopu mogu nabavit memorijsku 32gb za mobitel. Kupio sam si sandisk ultra 16gb u linksu, kartica je dobra, ali mi je postalo premalo 16gb. Htio bi kupit online da platim paypal-om. Nebitno jel sa ebaya, ili bilo kojeg hrvatskog webshopa, bitno je samo da prihvača paypal
i također da me dobro služi kao i ova kartica do sad. Dosta brzo cita datoteke, podaci se prebacuju isto zadovoljavajučom brzinom...
|
|
|
24.10.2016., 09:50
|
|
ACM
Registracija: Feb 2011.
|
Pozdrav,
trebam pomoć... Naime, ubacio sam sd karticu u svoj mobitel (Lenovo A5000 - Andriod 5.0.2) jer mi je cijelo vrijeme kukalo kako nemam mjesta više za pohranu. Ne mogu ni ažurirati niti jednu aplikaciju, a kamo li skinuti novu. Prebacio sam na "postavkama" pod "pohranjivanje" da zadani disk za upis bude SD kartica, međutim i dalje se ništa nije promijenilo. ![:ne zna:](images/smilies/dunno.gif) Jedina promjena doduše je ta da sada barem mogu dodatno slikati i snimati, ali što se ostalog tiče ništa.
Ako itko zna što napraviti bio bih jako zahvalan ![:)](images/smilies/smile1.gif)
|
|
|
24.10.2016., 11:04
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2010.
|
trebas aplikacije (bar one koje se mogu) prebaciti na SD karticu. na zalost, ne mozes cijeke aplikacije prebacit nego samo dio aplikacije (dio mora biti u memoriji mobitela)
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
|
|
|
24.10.2016., 11:23
|
|
ACM
|
Quote:
genius_one kaže:
trebas aplikacije (bar one koje se mogu) prebaciti na SD karticu. na zalost, ne mozes cijeke aplikacije prebacit nego samo dio aplikacije (dio mora biti u memoriji mobitela)
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
|
Ok, puno hvala. Jedino što pol aplikacija ni ne mogu prebaciti na SD ![:ne zna:](images/smilies/dunno.gif)
|
|
|
24.10.2016., 12:17
|
|
In Search Of Truth
Registracija: Jun 2004.
|
Za pocetak prebaci postojeće fotke, muziku, video fileove itd na sd karticu.
|
|
|
24.10.2016., 12:42
|
|
ACM
|
Quote:
Gilach kaže:
Za pocetak prebaci postojeće fotke, muziku, video fileove itd na sd karticu.
|
Mi možeš molim te objasniti kako se to radi jer ja se mučim već sat vremena?
Hvala
EDIT: skužio, aplikacija "upravljanje datotekama" sve rješava ako nekome bude trebalo...
|
|
|
27.10.2016., 10:55
|
|
Svakom loncu poklopac
Registracija: Oct 2007.
|
Trebao bi karticu od 128 GB da je SanDisk Extreme ili neki drugi pouzdani proivođač sa tim brzinama (za snimanje 4K) ali ih tu u HRV ne pronalazim, imaju samo Ultra od 128 GB. Zar je moguće da ih nigdje nema? To bi mi trebalo sada do kraja tjedna pa ako netko ima ideju di bi mogli imati te kartice.
|
![Odgovor](images/buttons/reply.gif) |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 00:46.
|
|
|
|