Filozofija Misaone teme lišene dogme |
|
|
11.03.2019., 13:17
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2012.
|
|
18.08.2019., 06:11
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Sep 2011.
|
|
|
|
25.11.2020., 10:07
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2006.
|
Quote:
Templarski red kaže:
|
Puno hvala!
Iako vjerujem da to nije problem u ovom konkretnom slučaju ove knjige Lydie Sklevicky,
da pitam nešto općenito u vezi copyrighta: kako to da Academia.edu nema problem s copyrightom knjiga koje se mogu s nje "skinuti"?
Naime, ne razumijem kako to funkcionira: netko ima neku knjigu u elektronskom obliku, stavi je na neki svoj račun odakle se može downloadati, a Academia.edu to diseminira bez problema s kršenjem copyrighta?
|
|
|
07.01.2021., 09:55
|
|
platformer
Registracija: Jan 2021.
|
Dvije knjige za početnike poput mene:
Bertrand Russell: "The Problems of Philosophy"
https://archive.org/details/problemsofphilo00russuoft
William James Earle: "Introduction to Philosophy"
https://archive.org/details/introductiontoph00earl
Earleova knjiga je sažeti pregled područja filozofije s iscrpnim popisom literature za svako područje.
Inače, archive.org je dobar izvor knjiga. Knjige prije 1920.g. se mogu preuzeti, a novije se mogu "digitalno posuditi" ako se napravi besplatni profil na stranici.
|
|
|
14.01.2021., 20:54
|
|
veseli korisnik
Registracija: Jun 2012.
|
Jel ovo netko već stavio?
philosophyfriends.com
ZABAVNE FILOZOFSKE KNJIGE ZA DJECU
PRIJATELJI FILOZOFIJE! upoznaje vaše dijete s glavnim filozofskim figurama i s osnovnim pojmovima kao što su poštenje, dobro, sloboda, značenje i još mnogo toga.
Svaka je knjiga usredotočena na ključni uvid velikog filozofa, predstavljen na razigran i dostupan način koji djeca vole.
Francisco Mejia Uribeje ekonomist u financijskoj instituciji u Hong Kongu. Diplomirao je filozofiju i ekonomiju na Sveučilištu Los Andes u Bogoti u Kolumbiji. Napisao je i ilustrirao niz knjiga o filozofiji za djecu pod naslovom Prijatelji filozofije! i trenutno živi u Hong Kongu.
psyche.co/ideas/to-be-a-responsible-citizen-today-it-is-not-enough-to-be-reasonable
|
|
|
27.10.2021., 10:12
|
|
Registrirani korisnik
|
Beležim ovo. Hvala puzzle. Redovno citam tvoje preglede o filosofskim delima, svidja mi se kako ih prikazujes.
|
27.10.2021., 18:20
|
|
platformer
|
Hvala Nomen, pokušavam nešto korisno napisati, i ja redovito čitam tvoje upise. Naknadno sam uvidio da su na gornjoj poveznici zasada samo korisne bilješke s predavanja, neki drugi predmeti dobivaju ili su dobili video lekcije i udžbenike, valjda će tako biti i s filozofijom.
Evo još nekoliko poveznica:
Katalog mrežnih izvora (u beta fazi), može se pretraživati i po predmetnoj odrednici.
https://izvori.kgz.hr/
Čemu - časopis studenata filozofije.
https://cemu.ffzg.unizg.hr/
Nacionalni repozitorij završnih i diplomskih radova (neki radovi su u otvorenom pristupu, a neki samo za korisnike ustanove).
https://zir.nsk.hr/
Direktorij knjiga u otvorenom pristupu (poveznica na filozofiju).
https://directory.doabooks.org/brows...lue=Philosophy
|
|
|
28.10.2021., 10:09
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
puzzle kaže:
Hvala Nomen, pokušavam nešto korisno napisati,
|
Nema na čemu. Samo nastavi sa pisanjem. Meni se sviđa tvoj presek, kako ti vidiš pročitana dela i kako objašnjavaš. Ti i jedrilicar mi nekako baš odgovarate, kad vi opisujete, ja više ništa i ne moram da čitam.  Što više piši o tim delima, skratićeš mi muke, ne moram ih nikad čitati.  Ja ću onda čitati ono za šta sam prilično siguran da forumaš ne čitaju. Moram i ja malo da budem kvaran.
Quote:
puzzle kaže:
|
Voleo bih da pronađem nešto više kvalitetnih dela na hrvatskom ili srpskom, bošnjačkom, kome god već, jeziku. Imam nešta malo filosofskijeh dela na ovim jezicima ali neki unutrašnji nagon mi kaže da postoji još dosta tog. Za ovo ti hvala, treba ovo sačuvati ako se desi da nestane foruma jednog dana, što i ne bi bilo čudo.
|
28.10.2021., 10:42
|
|
Domine, quia Dalmata sum
Registracija: Oct 2007.
|
@Nomen imaš i ovaj linik
https://hrcak.srce.hr/
ovo je portal svih znanstvenih časopisa u Hrvatskoj s mogućnošću preuzimanja znanstvenih radova, diplomskih radova, doktorskih disertacija i sl. Imaš mnogo toga iz filozofije, sociologije, književne kritike, teologije, povijesti i svih ostalih znanosti.
|
28.10.2021., 11:37
|
|
platformer
|
Quote:
puzzle kaže:
|
Sad sam vidio da im nešto trenutno nije u redu s preuzimanjem tekstova. Do tih tekstova se može doći preko Hrčka.
Quote:
Nomen Nescio kaže:
Voleo bih da pronađem nešto više kvalitetnih dela na hrvatskom ili srpskom, bošnjačkom, kome god već, jeziku. Imam nešta malo filosofskijeh dela na ovim jezicima ali neki unutrašnji nagon mi kaže da postoji još dosta tog.
|
Ja nabavljam knjige u gradskim knjižnicama u Hrvatskoj, ako nisi na ovim prostorima, možeš se učlaniti online i čitati digitalne knjige preko ZaKi aplikacije. Imaju sve klasike književnosti i malo toga iz filozofije, ali to će se s vremenom popraviti.
|
|
|
29.10.2021., 09:28
|
|
Registrirani korisnik
|
Ah, nisam za nekakvo uclanjivanje mada zavisi sta imaju u lageru. Mene bi vise interesovalo poneko delo na srpskom ili hrvatskom, tu sam slab, par desetina knjiga i to je sve. Mršavo.
Jedrilicar, hvala ti na podsecanju za hrcak. Davno sam otkrio taj sajt, dobar je izvor. 
|
01.11.2021., 09:06
|
|
veseli korisnik
Registracija: Jun 2012.
|
"Jasenko Karović još je 1999. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu odbranio magistarsku tezu “Vrjednosni odnos i njegovo određenje kod Maksa Webera” (kasnije je na istom fakultetu stekao i titulu doktora društvenih znanosti), a ova je knjiga zapravo prerađen i za nakladu prilagođen taj isti magistarski rad. Veliki značaj ovog izdanja upravo je u tome što se prvi put detaljno osvjetljava taj za razvoj društvenih znanosti izuzetno važan i buran period (posljednje tri decenije 19. i prve dvije 20. stoljeća) – u kome su se “lomila koplja” oko metodologije društvenih znanosti"
stav.ba/detaljna-studija-jasenka-karovica-o-weberovom-doprinosu-utemeljenju-drustvenih-znanosti
|
|
|
01.02.2022., 11:44
|
|
Domine, quia Dalmata sum
|
Dragi mislioci ima li neka dobra duša da bi mi poklonila knjigu Ivana Illicha Medicinska nemeza - eksproprijacija zdravlja, izdanje Litteris Zagreb, 2010.godine. Nigdje ne ne mogu naći
|
01.02.2022., 12:06
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2015.
|
Quote:
jedrilicar kaže:
Dragi mislioci ima li neka dobra duša da bi mi poklonila knjigu Ivana Illicha Medicinska nemeza - eksproprijacija zdravlja, izdanje Litteris Zagreb, 2010.godine. Nigdje ne ne mogu naći
|
Preuzmi ovdje:
https://www.ivantic.info/Ostale_knji...ka_Nemezis.pdf
|
|
|
01.02.2022., 13:58
|
|
Domine, quia Dalmata sum
|
Ti si čudotvorac!! 
To je jako važna proročka knjiga. Vjerujem da ću čitanjem potvrditi koliko je bila ispred svoga vremena. Puno hvala za link. Naravno, kako to obično biva ovim mi je samo porasla žudnja za živom knjigom u rukama
Poslano sa mog SM-G973F koristeći Tapatalk
|
03.02.2022., 17:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2012.
|
To smo morali čitati na fakultetu. Možda mi se zato gadi. U svakom slučaju nikad mi ta knjiga nije legla.
|
08.03.2022., 21:05
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2022.
|
Ako se ne varam ovdje negdje na filozofiji je bila tema samo za pojmove u filozofiji po abecednom redu.. Ne mogu to vise nigdje naci, pa ako netko moze zaljepiti link, bila bih jako zahvalna 
|
|
|
08.03.2022., 21:26
|
|
Vraćam se
Registracija: May 2007.
|
Quote:
Portrait.of.her kaže:
Ako se ne varam ovdje negdje na filozofiji je bila tema samo za pojmove u filozofiji po abecednom redu.. Ne mogu to vise nigdje naci, pa ako netko moze zaljepiti link, bila bih jako zahvalna 
|
Mali leksikon filozofskih pojmova
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 06:09.
|
|
|
|