|
|
04.08.2018., 21:50
|
|
Munjolovac
Registracija: Aug 2004.
|
Quote:
Sprudelmeister kaže:
Na otto stranici:
https://www.otto.de/shoppages/lp_monatsraten
Ihre monatlichen Raten überweisen Sie bitte immer an:
Otto (GmbH & Co KG)
bei der Hanseatic Bank
IBAN: DE75201207003100124444
BIC: HSTBDEHH
Verwendungszweck: Ihre Kundennummer
Mozda i postoji neka fora, ali kao sto rekao sve sto sam vidio ide preko banke. Neke cak i daju ako ti schufa nije ni cista ni da si bas katastrofa. Bar ako je platna lista ok.
|
Nit su me ikad trazili platne liste a narucivao sam vec par puta preko njih...u roku keks mi odobrili na rate uplate...
|
04.08.2018., 22:19
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2016.
|
Možes zatraziti da ti se poniste upisi kod schufe ako si sve uredno platio.
Ali Mali Kredit ti nece nista stetiti ako si ga odplatio.
Ako Jos nisi ti naravno smanjiva "Budget".
|
04.08.2018., 22:28
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Jun 2017.
|
Quote:
MrsGahan kaže:
Možes zatraziti da ti se poniste upisi kod schufe ako si sve uredno platio.
Ali Mali Kredit ti nece nista stetiti ako si ga odplatio.
Ako Jos nisi ti naravno smanjiva "Budget".
|
Ma nisam jos nista uzeo, zato i ne zelim nista imat. Tj imam vec dvije pretplate na sebe, jebiga neiskusan kad sam dosao. Pa tu vec imam nesto. I dispo koji otplacujem do zatvaranja. Pa kad budem imao sve cisto da mogu ic u pregovore. SCHUFa mi je super za sad, nema dugovanja. Al ne zelim se zbog gluposti dovest uopce u sticuaciju da danas sutra ne dobijem zeljeni iznos.
Zato pitam ako tko ima saznanja, ako ne opet ok.
Sent from my HT17 using Tapatalk
|
|
|
05.08.2018., 15:17
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2014.
|
Ljudi jel ima netko od vas onaj iptv? Jel to valja i isplati li se to uzeti? Jel radi dobro ili bude stekanja i slicno?
Naime moram uzet nesto da mogu gledat hr tv i svasta drugo. Navodno taj iptv ima i videoteku sa serijama i filmovima i hrpom kanala i kao 150e godisnje kosta.
Jel zna netko di to nabaviti i vrijedi li?
|
|
|
05.08.2018., 15:22
|
|
U samoizolaciji
|
IpTv su dosta cesta pucanja, ovisi o internetu. Zavisi tko ti proda listu kanala, vecina zaradi neku lovu na brzinu pa odjebe sve pa kad lista bude crna onda se vise ne javlja.
Postoji dosta tutoriala kako da si sam sve nastimas, postoji Kodi tema na forumu i Kodi Hrvatska. Uz malo truda ces si ustedit 150e i sam sve napravit.
Pazi samo da ne radis nista sto koristi upload, jer ce ti udarit kaznu. Postoje Kodi konfiguracije bez uploada i to moras napravit.
Najbolje odi na Kodi Hrvatska i sve pitaj i procitaj i slozi si sam.
Iako osobno ne gledam hrvatske programe, filmove i serije imam sve online. Sport gledam preko Streama i to je to. Za razne Dnevnike, Reklame, Otvorena, Zatvorena i Bujance nemam zeludac.
A vijesti i politicke emisije su na Njem programima daleko azurnije i kvalitetnije.
|
|
|
05.08.2018., 15:37
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2014.
|
Jel moze par linkova vezano za kodi i sve to molim te?
Kodi imam na laptopu ali radi vrlo lose a i add onsi su za nase kanale cini mi se dosta stati ali svejedno probao bih i ovu tvoju soluciju. Imam smart tv pa bi nekako kombinirao to da vidim radi li.
Usput, otvoren sam i za daljnje prijedloge vezano uz tv kanale i sve to 
|
|
|
05.08.2018., 16:17
|
|
U samoizolaciji
|
Sorry al neda mi se trazit i kopat, dao sam ti neke smjernice koje znam. Nisam pro u tome. Guglaj malo jbg, imas forum i grupu na fejsu, Kodi Hrvatska tako nekako.
Uguglas, regas se tamo i krenes redom kako i sta. Pomoc ce ti vise nego ja ovdje.
Vise od toga ne znam iskreno niti me zanima. Al mozda netko od ostalih koristi nesto pa ti bude od vece pomoci
|
|
|
05.08.2018., 18:38
|
|
Neo Matrix
Registracija: Sep 2007.
|
Bokte tebe nis ne zanima a sve bi volio znati.. Ali cim ti na rate trazis za kupit a bojis se shufe to nisu cistaposla...
A sto se tice iptva stvar skroz jednostavna 10eu/mj i gledas sve zivo i nezivo...
I ne puca nikakva veza...
Uzmes dobar internet i udri
I najbolje je uzet s reciverom...
Moze i sa smart tv app neki nude.
Ima jedan clan koji se bavi time... Javit ce ti se sigurno kad procita...
Ja vec 5tu godinu koristim bez ikakvih problema
|
05.08.2018., 19:05
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
vhrkac kaže:
Bokte tebe nis ne zanima a sve bi volio znati.. Ali cim ti na rate trazis za kupit a bojis se shufe to nisu cistaposla...
A sto se tice iptva stvar skroz jednostavna 10eu/mj i gledas sve zivo i nezivo...
I ne puca nikakva veza...
Uzmes dobar internet i udri
I najbolje je uzet s reciverom...
Moze i sa smart tv app neki nude.
Ima jedan clan koji se bavi time... Javit ce ti se sigurno kad procita...
Ja vec 5tu godinu koristim bez ikakvih problema
|
Kakav problem ti imas? Ja sam napisao tocno sto me zanima, a pomogao koliko znam. To kaj netko trazi da mu ja guglam umjesto njega i dajem na izvolte, how yes no. Je da mutna posla da ne zelim da mi mali krediti pisu u Schufi, da znas ista znao bi i zasto i zasto i sami Nijemci izbjegavaju to. Al ti si jadan pametan sav pa eto nesto je tu sakriveno. Kakav tudum
Rekao sam mu da si IPTv sam moze slozit doma, ne mora nikome nis placat. Neka si kupi listu s neta i sam slozi. Ili neka si slozi Kodi.
Ako zeli, neka gugla kako. Ako zeli neka plati. Njegove pare. I da normalno da Iptv steka, normalno da liste nestaju s neta i ako se ne azurira onda si najebao. Isto mozes guglati.
Sad me se okani, prevruce je da se nadejabavam s tobom. Pozz
|
|
|
05.08.2018., 20:49
|
|
Munjolovac
Registracija: Aug 2004.
|
Quote:
Ster kaže:
prevruce je
|
Znaci na vrijeme sam zbrisao 180km od polarnog kruga....tu se temp krecu od 22 do 29 C   
|
05.08.2018., 21:30
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
Dwarf980 kaže:
|
Na vrijeme si zbrisao
Ovdje je krenula nestasica ventilatora, po grupama se prodaju po 40-50eura oni iz Lidla kaj su inace 15e.
Podsjeca me na Mucke, sad bi Delboy tu okrenuo shemu.
|
|
|
06.08.2018., 03:47
|
|
lost in translation
Registracija: May 2006.
|
Molim da se drzite teme.
|
13.08.2018., 20:00
|
|
Species 5618
Registracija: Nov 2009.
|
u Offenbachu - početna plaća 2000 eura, jel to dovoljno za preživjeti?
|
13.08.2018., 20:14
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
manchild kaže:
|
Brutto 2000, znaci nekih 1400 netto?
U Offenbachu je najam jeftiniji nego u Frankfurtu samo dobro pogledaj gdje ces tamo zivjeti pogotovo ako si alergican na muslimane.
Za prezivjeti je.
Koja struka?
Ima li Firma Betriebsrat (ako možes saznati, nemoj slucajno pitati to nekoga of osoba Koji odlucuju o tvom zaposljenju. Mozda možes googlati.
Ili pise Li u ugovoru "Tarifklasse"?
|
13.08.2018., 20:20
|
|
Species 5618
|
Quote:
MrsGahan kaže:
Brutto 2000, znaci nekih 1400 netto?
U Offenbachu je najam jeftiniji nego u Frankfurtu samo dobro pogledaj gdje ces tamo zivjeti pogotovo ako si alergican na muslimane.
Za prezivjeti je.
Koja struka?
Ima li Firma Betriebsrat (ako možes saznati, nemoj slucajno pitati to nekoga of osoba Koji odlucuju o tvom zaposljenju. Mozda možes googlati.
Ili pise Li u ugovoru "Tarifklasse"?
|
sorry, Offenburg, Baden Wutemberg
biotechnology
|
13.08.2018., 21:05
|
|
Vorumska avangarda
Registracija: Nov 2013.
|
Quote:
manchild kaže:
|
Vidi si flatshareove: https://www.wg-gesucht.de/wg-zimmer-...=0&pet=0&fur=0
Dakle, soba 250-400€, dobro hranjenje cca 200-250€, nek je i javni prijevoz mjesecna 70-80€, ostalo ti je za kokice (radi s tim kaj želiš).
S 1400€ u flatshareu se definitivno da preživjeti, i živjeti daleko kvalitetnije nego u Hrvatskoj.
Sretno! 
|
13.08.2018., 21:11
|
|
Species 5618
|
hvala puno 
|
13.08.2018., 21:15
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
manchild kaže:
sorry, Offenburg, Baden Wutemberg
biotechnology
|
Stavi u Google ime firme i Betriebsrat! Te ime firme + mjesto + Betriebsrat.
Ako Firma ima Betriebsrat je i u Tarifverbund.
Na ugovoru bi ti tada nesto pisalo kao Bezahlung nach Tarifklasse 6.1!
Ako je Tako uobičajno nakon godinu Dana ides u 6.2. Sto znaci da bi za godinu ima valjda neki 3-7% vise kako gdje U kojoj struci. Osim Toga trenutno kod skoro svih sindikata / Firma Koji imaju Tarifbindung raste placa u roku svake 2 godine za 4-6%.
Evo IG bce trazi cak 6% + druge stvari za samo 12 mjeseci. Realno znaci da ce biti 3,5-4,5% vise.
https://baden-wuerttemberg.igbce.de/...ighlightTerms=
Zbog Toga je vazno da znas da li Firma ima taj ugovor, jer ti znaci da imas ako imaju za godinu vec sigurni 2100 ili vise bez da si ista Radio, osim da nakon Probezeit ides u sindikat i placas njiman 1% bruttoplace.
Te stavis Mietspiegel i Offenburg da vidis koliko je prosjecni najam i racunaj sa 10% vise za svaki slucaj.
|
14.08.2018., 12:48
|
|
Species 5618
|
Njemački BDP u drugom tromjesečju porastao 2 posto u odnosu na isto razdoblje lani
Njemački bruto domaći proizvod (BDP) u drugom ovogodišnjem tromjesečju porastao je za 2 posto u odnosu na isto razdoblje godinu ranije, potaknut većom osobnom i državnom potrošnjom a ne izvozom, što ukazuje da najveće europsko gospodarstvo ubrzava rast unatoč nesigurnostima vezanim uz trgovinu.
Po podacima njemačkog statističkog ureda objavljenima u utorak, BDP je na kvartalnoj razini porastao za 0,5 posto. To je nešto više od procjena ekonomista u Reutersovoj anketi, koji su u prosjeku očekivali rast od 0,4 posto. I godišnja stopa rasta BDP-a bila je iznad očekivanja ekonomista, koji su u prosjeku prognozirali rast od 2,1 posto.
„Unatoč svim mračnim proročanstvima, uzlet nije samo živ; nego je i zdrav. Zasad nije vjerojatno da će rast usporiti zbog globalnog trgovinskog spor ili pregrijavanja", ocjenjuje ekonomist Alexander Krueger iz Bankhaus Lampe. No, dodao je kako konflikt s SAD-om oko carina kvari izglede za drugu polovinu godine.
Iz statističkog ureda ističu da je gospodarski rast uglavnom rezultat veće potrošnje kućanstava i državne potrošnje, a dodatni poticaji dolaze od rasta investicija. Navode i da je izvoz također porastao, no mnogo brže porastao je uvoz, što sugerira da neto trgovinska razmjena nije pridonijela ukupnom gospodarskom rastu.
https://novac.jutarnji.hr/aktualno/n...-lani/7720962/
|
14.08.2018., 18:36
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2010.
|
Ako je netko imao slican slucaj neka se javi:nakon obracuna Nebenkosta (doplate) posumnjala sam da isti obracun nije dobro napravljen.U to vrijeme nazalost bila sam u De svega 4 mjeseca i nisam znala da postoji nesto kao sto je Mieterbund, nazalost.Danas znam cemu institucija sluzi i uplatila sam clanarinu kako bi vratila lovu koja mi je namjerno ili slucajno krivo obracunata. Uglavom, tamo dobivam informaciju da ako sam platila taj racun, a jesam , jer nisam htjela probleme sa Schufom, a i odmah sam odlucila mijenjati stan i ne natezati se jos i oko kaucije - ne mogu vise nikako ni preko suda dobiti svoj novac natrag bez obzira sto ni ugovor o najmu nije napravljene pravno najbolje, a racun za Nebenkosten je obracunat pogresno, na moju stetu od strane najmodavca.Znaci on zakonski nece odgovarati nikako?Niti se ikome mogu obratiti za pomoc?Znaci kad sam platila taj racun, potvrdila sam da sam to duzna i mogu svirat borbene.Pa j... tog nema ni na mom brdovitom Balkanu.Tamo barem odem i ocitam brojila i platim kako pise na brojilu.Ako preplatim struju imam pretplatu.Znaci onda je definitivno ovdje najbolje svaki racun odnijet prvo kod pravnika na kontrolu pa placati?
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 05:25.
|
|
|
|