Natrag   Forum.hr > Društvo > Život u dvoje

Život u dvoje Prizori iz bračnog i izvanbračnog života.
Podforumi: Vjenčanja, Rastave

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 27.12.2017., 15:38   #5521
evo i moje price sa svekrvom, tj njezinog najnovijeg ispada ovog vikenda:

kako mi je kcerka (beba od 16 mj) krenula u vrtic, pobrala je gadnu crijevnu virozu. to je prva ozbiljnija stvar koju je pobrala, a kako mi je prvo dijete normalno da sam to prihvatila dosta stresno, uz to sam bila i kronicno neispavana, umorna od silnog pranja veša taj dan i skakutanja oko nje, jos sam se u tom kaosu i posvađala s muzem. kako je on pricao s njom na mob, spomenuo joj je svađu, a saznala je i za malu (najveca greska ikad!). ona se sutradan NEPOZVANA pojavila u nas stan, kao dosla je vidjeti svoju unuku i mene i muza pomiriti .
ja sam, naravno, bila neugodno iznenadjena sto ju vidim jer mi je atmosfera uzasna, bolesna mala, glup odnos s muzem, stan koji je totalno u kaosu, htjela napravit bar 1 kolac za Bozic, itd... i rekla sam joj nesto u stilu da hvala sto je dosla, mala je bolje, al ne zelim njoj pricat o svađi s muzem jer cemo to nas dvoje rjesiti i da mi je tlaka o tome drugima pricati. ona je iz tog mog komentara shvatila da je ona meni tlaka i da mi je tlaka nju pozivati u stan (sto i je) i po 1000 put govorit kako ja nju nikad ne zovem kod sebe, a da ona ima pravo doci kod nas u stan kad god pozeli jer je to kuca njenog sina (??!), da kakva sam ja to snaha. ja vise nisam mogla imati strpljenja i razumijevanja za njene pizdarije i napadanja, pa sam joj vracala istom mjerom. u jednom trenutku mi se unosila u facu i stisnula me za ruku, ja sam mislila da ce me udarit. muz je tad stao između nas i poceo je tjerat van, pa je svađa presla između njih dvoje. na izlasku iz stana je jos bacala neke kletve kao "bog ce ti suditi", i to da se ja osvecujem njenom sinu zato sto mrzim nju.

s njenim odlaskom, tj tjeranjem iz stana nazalost nije kraj. ona je otisla do mojih roditelja, tamo pocela plakat i dramit da smo je izbacili iz stana, da sam ja nju pocela vrijedjat, da sam je poslala u rodno mjesto, a ona je mene samo htjela zagrlit i poljubit.

isti taj dan me nazvala, ispricala se za neke ruzne rijeci i pozvala sutradan na veceru za badnjak. naravno da nismo dosli. zvala nas je jos jednom da barem dođemo po poklone. ja sam rekla muzu da ode barem cestitati tati, al on ne zeli i najrađe bi prekinuo svaki kontakt s njom.
ja znam da cemo se kad tad opet morat susresti i cinjenica da imam psihicki poremecenu luđakinju u obitelji me jako boli jer sam se zaista trudila imati barem neki korektni odnos s njom.

jos je mom muzu preko telefona rekla kako je on divan, pametan, sposoban, moze imati zenu koju pozeli, a kasnije kad sam je pitala sto bi joj trebalo znacit, pa nas dvoje imamo dijete, zar ona to zeli svojoj unuci - kaze ona da nije to nikad rekla, njen sin izmislja. i ugl za svaku pizdariju koju kaze, kasnije se pravi luda, nikad ona nista lose nije rekla, mi smo krivo shvatili, ona je divna i krasna.

nikad nisam imala ovakav show s njom, ruzne stvari koje je govorila o meni je obicno govorila meni iza leđa (muzu), mojim roditeljima bi prenosila svasta, al nije isla uplakana nakon svađe jos i njih uznemiravati. ne mogu vise tu zenu smislit, cak mogu reci da je stvarno pocinjem mrzit i vise ne nalazim opravdanja za njene pizdarije. u moj stan nece krocit nikad, a muz ako zeli nek je posjeti jednom mjesecno (ili rjeđe) sa malom na sat, dva. puna mi je kapa glumatanja i smjeskanja samo radi drugih ljudi, ne zelim vise biti licemjerna prema samoj sebi.
Old 27.12.2017., 17:43   #5522
Quote:
lily_rose kaže: Pogledaj post
u moj stan nece krocit nikad
I amen. Daleko od očiju daleko od živaca.

Quote:
, a muz ako zeli nek je posjeti jednom mjesecno (ili rjeđe) sa malom na sat, dva.
Ovdje bih ja ipak malo stala na loptu i ne bih određivala mužu koliko ju često i dugo smije viđati. Bolje da on smanjuje viđanja onako kako mu prirodno dođe ili ne dođe, nego da se osjeća kao da ga forsiraš na nešto. Dovoljno će bit toga s druge strane.
jopko_bopko is offline  
Old 27.12.2017., 18:06   #5523
Quote:
... puna mi je kapa glumatanja i smjeskanja samo radi drugih ljudi, ne zelim vise biti licemjerna prema samoj sebi.
Zgrožena sam njenim ponašanjem i tvojim oprosti ali mazohističkim trpljenjem i još naguravanjem muža njoj, da vam još više našteti odnosu tj. braku.
Koliko puta su ti žene tu napisale da postaviš zdrave granice i makneš se od te lude svekrve ali ti opet siliš i siliš imati peachy, roza odnos sa njom. Još tam od onoga sa kućom na moru, hrpe šizenja, prozivanja i njenog utrpavanja.

Ona želi tebi rasturiti brak, obitelj pa budi pametna i drži je van svoje kuće i braka. Zakaj to ne radiš? Da je sto puta baka ovakva ti luđakinja ne treba.

Ona je zaslužila sve šta je čula a vjerujem kako bi te istukla da nije muža bilo u blizini. Unatoč bolesnom djetetu i kaosu.
Daj konačno se saberi i prekini išta osim komunikacije preko muža.
Sve kaj si napravila dobro si napravila, samo kaj si trebala pozvati murju ili hitnu da ju malo smire u Vrapču.

Makni se jer te žena mrzi.
To ti je 100 puta pokazala, želi tvome mužu naći drugu ženu tj. govori mu da se mogao bolje oženiti, pljuje te, ogovara, viče i agresivna je prema tebi.
To nije prolazan stres svekrve nego njen ogavan karakter. Zakaj misliš da ti to trebaš trpjeti? Daj si to odgovori.Prošetaj pa se pitaj zakaj misliš da ti to trebaš tolerirati. Ima muža, nek ju on liječi i trpi. Imaš ti neke zdrave granice ?

Pusti svoga muža i nju, neka grade svoj odnos kako hoće ali ti...ti prereži odnos sa njom jer ona nije samo zločesta svekrva to je bolesno zlo. Daj razgovaraj i sa svojima. Buš ponorela.
Mrzi te i koji te miš tjera da stvaraš neke odnose sa njom a ona ti govori bljuvotine i ponižava te?
Tko te takvom mazo odnosu naučio ?
Maama i tata ? Onda razgovaraj i sa njima i stavi sveki na ignore.
Nemaš se kaj kome opravdavati jer se nisi udala da njoj rodiš unuku i da nju uveseljavaš.
Žena je nekulturna frikuša i zašto forsaš muža da joj se uliziva?
Daj konačno prekini taj toksičan odnos, mama si i ponašaj se zrelo i odgovorno.
Tvoji isto kao bez pameti. Trebali su joj pokazati vrata kada je išla njima pljuvati njihovo dijete. Bome bi od mene odmah dobila šuz u guz i adio !
Kaj je svima vama pojma nemam ali kao da ste zapeli u Štokholmskom sindromu sa tom frik glupačom.
Sad pobjegni sa teme pa se vrati za mjesec, dva sa sličnim ili još gorim problemom kako je tebe svekrva ispljuskala a maltretirala tvoje roditelje jer se ne znaš zauzeti za svoje dobro. Kako okreće dijete protiv tebe.
Kaj ti ona treba ? Da truje tebe i dijete ? Zakaj ti odnos sa njom treba? Vidiš da je luda ko puška i da ti želi zlo. Zakaj forsaš komunikaciju i odnos sa njom? Čemu?

Trebala si otvoriti vrata, uzeti njenu torbu i baciti je po stepenicama ili na dvorište. Ona bi otišla pokupiti torbu a ti zaključaj.
Šlus. Tak' se to radi sa nerazumnim i nekontroliranim, nedokazanim frikušama.

Zadnje uređivanje pozitivax : 27.12.2017. at 18:21.
pozitivax is offline  
Old 27.12.2017., 21:23   #5524
Quote:
pozitivax kaže: Pogledaj post
Zgrožena sam njenim ponašanjem i tvojim oprosti ali mazohističkim trpljenjem i još naguravanjem muža njoj, da vam još više našteti odnosu tj. braku.
Koliko puta su ti žene tu napisale da postaviš zdrave granice i makneš se od te lude svekrve ali ti opet siliš i siliš imati peachy, roza odnos sa njom. Još tam od onoga sa kućom na moru, hrpe šizenja, prozivanja i njenog utrpavanja.
hvala ti na dugackom odgovoru i savjetima. ali nije situacija bas tako crno- bijela. od tog njezinog utrapavanja na moru je bilo iznenađujuce normalno razdoblje sa njom. ja sam je cijelo vrijeme drzala na distanci, povremeno bi dosli na obiteljski rucak, pricala s njom minimalno i bila pristojna, otisli doma, cula se uglavnom sa muzem i to je to. nisam pokusavala imati peachy, roza odnos nego zdravi, pristojni odnos dok se nije dogodio ovaj kaos od neki dan i kad sad konacno shvacam da sa nekim ljudima ne ide niti ignorirajuce- pristojni odnos nego ocito (i jedino) samo odjeb. za dobrobit mog zdravlja i odnosa sa muzem. tu i tamo bi mi se znala "ulizivati" kupovati krpice za malu, igracke, zvala me da sta maloj treba od robice da kupi, najnormalnije smo pricale na telefon bez ikakvih tenzija. ne, nije stvar u tome da me moze potkupit sranjima nego sam se nadala da se unormalila, da se pomirila sa situacijom da joj necu lizat dupe i da je i njoj okej stanje kakvo je. mojim starcima se, kad god se vidi sa njima, uzasno ulizuje u stilu kako mene voli kao svoje dijete, kako sam ja divna zena i supruga, odlicno kuham, kako smo se divno proveli kod nje na rucku i uglavnom baljezganja kako me voli i da samo zeli biti vise sa nama. nisu mi roditelji tulavi debili da ne vide situaciju kakva je, nego samo pokusavaju i nju shvatiti, da je ljubomorna jer zivim blizu roditelja koji su tu cesce sa unukom, a ona rjeđe, pa su je smatrali dosadnom, egocentricnom babom koju trebam ignorirat sto vise, ali i postovat jer je majka mog supruga. i to je sve.

Quote:
Daj konačno prekini taj toksičan odnos, mama si i ponašaj se zrelo i odgovorno.
Tvoji isto kao bez pameti. Trebali su joj pokazati vrata kada je išla njima pljuvati njihovo dijete. Bome bi od mene odmah dobila šuz u guz i adio !
Kaj je svima vama pojma nemam ali kao da ste zapeli u Štokholmskom sindromu sa tom frik glupačom.
Sad pobjegni sa teme pa se vrati za mjesec, dva sa sličnim ili još gorim problemom kako je tebe svekrva ispljuskala a maltretirala tvoje roditelje jer se ne znaš zauzeti za svoje dobro. Kako okreće dijete protiv tebe.
Kaj ti ona treba ? Da truje tebe i dijete ? Zakaj ti odnos sa njom treba? Vidiš da je luda ko puška i da ti želi zlo. Zakaj forsaš komunikaciju i odnos sa njom? Čemu?
kao sto sam napisala gore, moji s njom imaju normalan, pristojan odnos, nije to nikakvo prijateljstvo, daleko od toga. vide se u prosjeku 2x godisnje uvijek na njenu inicijativu. svekar mi je normalan i zabavan covjek, naucio trpit njena govna i uvijek trazi nacina da ju opravda kad god ona zasere. pa ako nista, vide se i zbog svekra. sad je jos mama od svekra u bolnici (muzeva baka) tesko bolesna, pa su u nekom kontaktu da pitaju kako je baka i normalno suosjecaju jer se ipak poznaju.

ja bi voljela da se moji i muzevi roditelji uopce ne poznaju (ili bar da se viđaju jako rijetko), da nemaju nikakav odnos cisto da prestane petljati i maltretirati moje roditelje sa svojim dramama. ona i kad bi se posvađala sa sinom (a svađa nebi imala veze samnom), zvala bi moju mamu i kukala trazeci ne znam sto tocno.

sto se tice konkretno zadnje svađe, ona im je pokucala na vrata jecajuci i placuci. pustili su je unutra, pozvali da sjedne i smiri se i onda je pocela sa svojim dramama, tj uvrntom verzijom price. tek kasnije su moji saznali da je ona nepozvana dosla, mene prva pocela napadat, cak mi se unosit u facu i prijetit. njima je ispricala kako me u zaru rasprave htjela poljubit i rec da me voli kao svoje dijete, a ja sam je odgurnula.

da, ja se u velikoj vecini slazem s tobom i da meni netko dođe srat protiv mog djeteta, cak i da moje dijete ispada kao najveci negativac, branila bi dijete i osobu otjerala van. samo su oni to pokusali mirnije rjesiti, saslusali su je, rekli da se vjerojatno radi o nesporazumu i rekli kako sad imaju posla doma - doviđenja. zapravo ako s luđakom ides agresivno, onda luđak postaje jos gori. jer ona samo ceka svađu i deracinu. nju najvise boli ignoriranje i flegmaticnost.
kako su moji trebali postupiti, ne znam, ali do njih nije nista od toga trebalo niti doci i zao mi je sto njih nije postedila maltretiranja.

ne bojim se da ce jednoga dana okretati dijete protiv mene. kao da ce moje dijete biti toliko tulavo da ce vjerovati nekoj nadrkanoj, egocentricnoj babi kojoj je kriv cijeli svijet i to da jos govori protiv vlastite majke. pa djecu takvi ljudi samo odbijaju. + sto nece biti prilike da maloj prica bljuvotine nama iza leđa. odsad pa nadalje muz ide s malom (ako on to uopce i zeli, kako stvari stoje ne zeli je vidjeti godinama) jer u tu osobu vise nemam povjerenja niti malo. mene vise brine da mi nebi trovala dijete necim iz pakosti nego isla pricat pizdarije.

i nisam forsala nikakvu komunikaciju s njom. samo se nisam mogla dovoljno raspisati u jednom postu. htjela sam samo povrsni odnos na bok- bok. ali po njoj - ako joj ne lizes dupe i ne zivis kako ona zeli, bolje da te nema.
ugnjetavala mi je muza, ugnjetava sad svog muza, ona ima takav odvratni odnos sa svima.

najnovije je, a skroz tipicno i predvidljivo za nju, da je sad (opet) tesko bolesna i samo u krevetu. pa svekar zvao muza da ju nazove i pita kako je da joj je tesko. sad je sljedece da na samrti mene i muza okrivljuje za sve.

ili je vjestica i manipulator ili patnica. sad kad nece proc faza patnice, bit ce opet ulizivanje kroz robicu i igracke za malu.
super, dobro mi dodje, imam puno necaka, a i uvijek je dobrodosla koja krpa kao zamjena za kupone u hm-u.
Old 28.12.2017., 04:09   #5525
A sto tvoj muz uopste prica svojoj mami za vase svadje?
sarajka89 is offline  
Old 28.12.2017., 04:13   #5526
Quote:
plavi-safir kaže: Pogledaj post
Odgovori se materi da nije dijete birali biti rođeno i da ga se naziva žrtvom i nabija krivnju djetetu..
Ma kakvi muz s njom ulazi u konflikt jedino kad mora jer ona ne zna stati kad se upali,inace zaobilazi teme,ovaj put joj odgovorio da kao nema toga ovdje kod nas,i ima to sto joj treba da se kupi i kod nje

nekad i okrene na salu pa kaze nesto kao "kupi ti meni to i meni treba
sarajka89 is offline  
Old 28.12.2017., 13:16   #5527
Quote:
sarajka89 kaže: Pogledaj post
A sto tvoj muz uopste prica svojoj mami za vase svadje?
Zato kaj je glup i ne razmišlja.
Samo pogađam.
Onda ceh svega plaća ona, žena. Kaj ide mami pričati o svađi? Čemu?
Zna da mu je mama ćaknuta i neuravnotežena, nagla i nepromišljena i onda ide brbljati o tome kako se posvađao sa ženom. Koji glupan.
Uvijek je problem muž. Kod svakoga sukoba, problema sa svekrvom uvijek je odgovoran nezreo ili slab sinek koji se ne zna zauzeti ni za sebe, ni za ženu a ni za svoju obitelj. Muškarac treba biti vitez koji štiti svoju obitelj od bilo kakvoga zmaja.
Makar se taj zmaj zvao mamica.
To ne znači kako on može zmaja promijeniti u goluba mira ali znači kako može i treba zaštititi ženu i dijete. Uvijek. Na bilo koji način.

Ponekad u obitelji imaš ludu, psihički ćaknutu ili sebičnu osobu kojoj svi titraju pa se ona razbahati i radi probleme. Godinama guraju slona pod tepih i prave se da je sve to normalno. Kada u to uđe nedužna osoba sa strane(žena, dijete) onda se i od te osobe očekuje kako treba titrati budali, umjesto da se stvari postave na pravo mjesto.
Muž je tada uvijek slaba karika. Očekuje i od žene da titra ludoj materi/ocu i sve trpi.
Muž slabić.

Neke žene to odmah shvate, neke nikada. To da je muž krivac za svekrvu koja slobnodno radi kaj hoće snahi, vrijeđa, radi probleme njegovoj ženi. To ne bi radila da se muž hoće postaviti kao zaštitnik i zrela osoba.
Mame to rade jer mogu. Sinovi im to dopuštaju.
Štaš... mnoge žene imaju budale za muževe i tu pomoći nema. To je pa njihova odgovornost.

Zadnje uređivanje pozitivax : 28.12.2017. at 13:27.
pozitivax is offline  
Old 28.12.2017., 16:32   #5528
Quote:
pozitivax kaže: Pogledaj post
Zato kaj je glup i ne razmišlja.
Samo pogađam.
Onda ceh svega plaća ona, žena. Kaj ide mami pričati o svađi? Čemu?
Zna da mu je mama ćaknuta i neuravnotežena, nagla i nepromišljena i onda ide brbljati o tome kako se posvađao sa ženom. Koji glupan.
Uvijek je problem muž.

Ponekad u obitelji imaš ludu, psihički ćaknutu ili sebičnu osobu kojoj svi titraju pa se ona razbahati i radi probleme. Godinama guraju slona pod tepih i prave se da je sve to normalno.
Neke žene to odmah shvate, neke nikada. To da je muž krivac za svekrvu koja slobnodno radi kaj hoće snahi, vrijeđa, radi probleme njegovoj ženi. To ne bi radila da se muž hoće postaviti kao zaštitnik i zrela osoba.
Mame to rade jer mogu. Sinovi im to dopuštaju.
Štaš... mnoge žene imaju budale za muževe i tu pomoći nema. To je pa njihova odgovornost.
vecinu toga sto si napisala je, nazalost, istina. ona je poremecena luđakinja koju su i sin i muz naucili trpiti kroz zivot, ignorirati ju i ne ulaziti s njom u rasprave. međutim, nebi se slozila s time da mi je muz slabic i da me ne zna obraniti. inace nikad ne prenosi nase svađe ikome, a kamoli mami, međutim ovoga puta sam ja zakuhala jer sam pricala svojom mami, a uplela sam i jos jednu osobu sa strane, na sto je on poludio. da ne idem u detalje svađe jer to nije bilo niti bitno za pricu sa svekrvom. ja sam zeznula, on je zeznuo, matora svekrva se trebala ponijeti kao odrasla osoba, ne petljat se dalje, ali je ona dodatno zasrala stvar. muz je vidio da je gadno pogrijesio sto je nju upleo i odmah se zauzeo za mene. kada god dođe do neke svađe gdje se ona dere na mene i vrijeđa me, muz to ne dopusta i uvijek se zauzme za mene i posalje staru gdje joj je mjesto.

s time da je muzeva baka (od svekrve svekrva) navodno godinama maltretirala svekrvu, trazila joj drugu zenu, nagovarala sina da prekine sa njom (a njih dvije uvijek skupa ljetovale i svađale se na dnevnoj bazi ). svekar mi je sonjo, supcic koji ne zna stati ni na ciju stranu nego se povuce. kao sto je samo zbunjeno sutio kad je doslo do ove svađe. rekao je nesto u stilu - nemojte se svađati. on zivi u nekom svom svijetu gdje su svi ljudi dobri, gdje se svi međusobno vole i postuju i nije mu jasno zasto uopce dolazi do svađa. njegova socijalna inteligencija je na razini trogodisnjeg djeteta. ali valjda zbog toga i moze trpiti svekrvin teror, bas radi toga sto vecinu stvari niti ne kuzi.

ukratko, kakvu sliku je moj muz imao u obitelji jos je ispao super. da smo mogli i ja i on zrelije postupiti i ne petljati nikoga u nase svađe - mogli smo. tako je, kako je. ovo bi se ionako vjerojatno desilo kad tad i samo je trebala jos jedna glupa situacija da zauvijek prekinem odnos sa tom vjesticom.
Old 28.12.2017., 17:08   #5529
Najbolje je živjeti minimum 100 km dalje od rodbine, pogotovo snahe i svekrve. Čuti se samo telefonski i posjet jednom godišnje. Onda bi bio mir.
Old 29.12.2017., 06:16   #5530
lily_rose,i moj muz je isti kao tvoj,imam svekrvu ludjakinju koju trpe i moj muz i moj djever,i obojica njoj odgovore,znaju joj se suprostaviti ali kada lujka totalno pukne i pocne naricati po stanu usute se da je "prodje huja"

i to je glavni problem,smiju ici do nekog stepena,ali ne i dalje.i vjerovatno je to slucaj i kod tebe,zbog toga ona nije naucila do sad nista.I vidis tvoj svekar sad zove, muz ce se javiti opet ..a ispravno bi bilo ignorisati,ignorisat je jos bar par mjeseci
sarajka89 is offline  
Old 29.12.2017., 20:02   #5531
Quote:
sarajka89 kaže: Pogledaj post
lily_rose,i moj muz je isti kao tvoj,imam svekrvu ludjakinju koju trpe i moj muz i moj djever,i obojica njoj odgovore,znaju joj se suprostaviti ali kada lujka totalno pukne i pocne naricati po stanu usute se da je "prodje huja"

i to je glavni problem,smiju ici do nekog stepena,ali ne i dalje.i vjerovatno je to slucaj i kod tebe,zbog toga ona nije naucila do sad nista.I vidis tvoj svekar sad zove, muz ce se javiti opet ..a ispravno bi bilo ignorisati,ignorisat je jos bar par mjeseci
muz se ne ljuti na svekra i realno nema on veze s njenim glupostima, tako da nema potrebe da se njemu osvecuje odnosno da s njim zahladi odnos. ja sam svekru vise puta rekla da nemam nista protiv njega i da mi je zao sto se rjeđe viđamo, ali da to nema veze s njim (u bezbroj situacija sa svekrvom kad bi prevrsila svaku mjeru i mi bi je ignorirali jedno vrijeme).

barem znam da je muz na mojoj strani i da je svjestan da mu je stara luda. jer da je jos i on brani i opravdava, ja bi pukla. i zalim sve zene sa pizdekima od muzeva koji ne znaju obraniti svoju zenu. uzasno frustrirajuce. pogotovo kad mi jos roditelji govore da bi ju trebala istrpit i postovat jer je muzeva majka. kao- ona je starija, pa je trebas postovat ja jesam za postovanje i starijih i mlađih dok je postovanje uzajamno i dok se ne radi o egocentricnim luđacima.
Old 30.12.2017., 01:20   #5532
Mislila sam da je otac zvao sina da kaze da nazove majku,to treba ignorisati..ne oca i moj muz me podrzavao Ali je zaista izbjegavao sukob jer zena je luda ,jos je meni bilo i teze jer zajednica smo tsda bili.uglavnom nikome ne preporucujem
sarajka89 is offline  
Old 04.01.2018., 16:49   #5533
Quote:
mala nemirna kaže: Pogledaj post
dam ti ja svoju, moja ima tolko volje za pomaganjem da je to prestrašno

žena je ostala šokirana kaj sam ja nakon carskog sposobna brinuti za svoju bebu, očekivala je da budem nesposobna da bi ona mogla hendlat bebu i bit domaćica, a jedva sebe drži na nogama, da ne velim da je drugi dan kak smo došli doma uzela malog i skoro je opal na pod jer ona povremeno gubi osjet u rukama

kao što nedavno pisah, raspekmezila se na malog, al je postala gora neg prije jer smatra da ona ko baka ima više prava od mene da brine za malog i da sam ja nesposobna budala kojoj treba oduzeti dijete
Ja si j... mater naivnu sto sam nogom krocila u njihovu kucu i pristala biti tudja budala. Pun mi je k vise i staraca i njhovog sina. I evo nas, mjesec i pol od poroda, doslovno pred raskidom smo. Ne trebam nista, samo svoj mir. Nek se j.. s namjestajem i novcima, poklanjam im. I nadam se da ce jednog dana skuzit sta su napravili od svog sina. Jedva im cekam sljedece snahe.
Da sam manje glupa i naivna nebi ovo prolazila. Al sve je to skola

Mala nemirna, drzi se!
yonaa is offline  
Old 04.01.2018., 21:41   #5534
Quote:
yeli kaže: Pogledaj post
Ja si j... mater naivnu sto sam nogom krocila u njihovu kucu i pristala biti tudja budala. Pun mi je k vise i staraca i njhovog sina. I evo nas, mjesec i pol od poroda, doslovno pred raskidom smo. Ne trebam nista, samo svoj mir. Nek se j.. s namjestajem i novcima, poklanjam im. I nadam se da ce jednog dana skuzit sta su napravili od svog sina. Jedva im cekam sljedece snahe.
Da sam manje glupa i naivna nebi ovo prolazila. Al sve je to skola

Mala nemirna, drzi se!
Mene su moji svekici isto nakon poroda doveli u to stanje u kojem si ti. Bili smo pred razvodom zbog njihovog petljanja gdje im nije mjesto. Ali smo se uspjeli izvuci iz toga. Sada, 6 god kasnije je s muzem sve ok, a s njima sam smanjila kontakt koliko god sam mogla. Iako me jos znaju dovesti do ludila. Samo sto je kod mene problem svekar, a ne svekrva. Uzas! Kako ti starci ne vide da unistavaju zivot svojoj djeci,unucima i svima.

Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk
Maritoma is offline  
Old 05.01.2018., 07:55   #5535
Quote:
Maritoma kaže: Pogledaj post
Mene su moji svekici isto nakon poroda doveli u to stanje u kojem si ti. Bili smo pred razvodom zbog njihovog petljanja gdje im nije mjesto. Ali smo se uspjeli izvuci iz toga. Sada, 6 god kasnije je s muzem sve ok, a s njima sam smanjila kontakt koliko god sam mogla. Iako me jos znaju dovesti do ludila. Samo sto je kod mene problem svekar, a ne svekrva. Uzas! Kako ti starci ne vide da unistavaju zivot svojoj djeci,unucima i svima.

Onda ti je sve jasno. Nazalost.
Ne vide koju stetu nanose zbog svoje guzice, jer su proracunati i sebicni. Radije su za to da zadrze sina (da ih cupa iz financ govana) i razjebu nam vezu, oduzmu mi dijete nego da nas puste da spasimo odnos.
I dobro. Neka im ostane sin, novci, sve osim djeteta. Kad tad ce shvatit sta su napravili.
yonaa is offline  
Old 05.01.2018., 10:00   #5536
Quote:
yeli kaže: Pogledaj post
Onda ti je sve jasno. Nazalost.
Ne vide koju stetu nanose zbog svoje guzice, jer su proracunati i sebicni. Radije su za to da zadrze sina (da ih cupa iz financ govana) i razjebu nam vezu, oduzmu mi dijete nego da nas puste da spasimo odnos.
I dobro. Neka im ostane sin, novci, sve osim djeteta. Kad tad ce shvatit sta su napravili.
Slična je situacija bila i kod mene nakon poroda. I dalje smo u braku, ali nam odnos više nije ni blizu onome kakav je bio prije.

Jako se pazi što se tiče djeteta, nadam se da imate kamo otići i da imaš obitelj koja će stati uz tebe. Moja svekrva je drugoj snahi otela dijete. Ako je ova tvoja tak posesivna prema sinu, vjerojatno smatra da ima pravo i na unuka. Često one zabriju da su one mame, miči bebu što više od nje ako vidiš te naznake da ti želi uzeti dijete. Pogotovo si u problemu ako im je to prvi unuk.

Možda sam malo paranoična, ali moja svekrva je radila takve stvari što se tiče te prve unuke, da mi se želudac preokrenuo.
Lutkina kuća is offline  
Old 05.01.2018., 10:31   #5537
Uvijek se svede na to da je muz taj koji treba znati stati na loptu. Zasto oni to cesto ne mogu...nejasno mi je. Sta je u tim mamama? Pa i mi zene imamo mame pa znamo reci ne. Zar je tako tesko shvatiti da se stvorila nova obitelj, novi roditelji i nova pravila. A oni su ipak samo bake i djedovi koji bi trebali uzivati u sreci svoje djece.

Maritoma is offline  
Old 05.01.2018., 10:34   #5538
Quote:
Lutkina kuća kaže: Pogledaj post
Slična je situacija bila i kod mene nakon poroda. I dalje smo u braku, ali nam odnos više nije ni blizu onome kakav je bio prije.
Moj svekar je nagovarao sina (mog muza) da ode kod njih spavati prvih mjesec-dva kad se dijete rodilo tako da mu ne remeti san. I ova budala meni to stvarno izlozi kao prijedlog.

Maritoma is offline  
Old 05.01.2018., 10:42   #5539
Quote:
Moj svekar je nagovarao sina (mog muza) da ode kod njih spavati prvih mjesec-dva kad se dijete rodilo tako da mu ne remeti san. I ova budala meni to stvarno izlozi kao prijedlog.

Ovo je jedan duhovit, realan i koristan post ako znaš izvući pouku. Uljepšala si mi dan.
Stvarno svekar je olalala ali muž...
Ipak tvoj pogled i komentar na cijelu situaciju? Sjedni, pet.
pozitivax is offline  
Old 05.01.2018., 11:12   #5540
Quote:
Uvijek se svede na to da je muz taj koji treba znati stati na loptu. Zasto oni to cesto ne mogu...nejasno mi je. Sta je u tim mamama? Pa i mi zene imamo mame pa znamo reci ne. Zar je tako tesko shvatiti da se stvorila nova obitelj, novi roditelji i nova pravila. A oni su ipak samo bake i djedovi koji bi trebali uzivati u sreci svoje djece.

Stvar je odgoja i cjeloživotnog treninga. Ne trebaš ti sinek ništa, mama će za tebe napraviti jer je divna i žrtvuje se za tebe. Moš mislit, zapravo to radi jer je sama ovisna i nesigurna u odnos i ne zna drugačije izgraditi bliskost s djetetom nego da ga čini ovisnim o sebi. A muška djeca to obično ne kuže i stvar klapa dok se ne pojave snahe. E onda je ova već u gadnoj opasnosti, eventualno neke ''normalnije'' pokušaju podučiti snahu da kuha i čisti i radi za sineka ko one. I sad se ti tu buniš, kaj se buniš, pa žena si. Ti možeš služiti eventualno za udovoljavanje njenom potomstvu, kad te već mora gledati .

Meni je moja rekla na upoznavanju prva snaha mi je bila nikakva, budem sad vidla tebe jel si za šta . Stvarno sam bila zaljubljena kad nisam zbrisala glavom bez obzira. Voliš tog bedaka i zabriješ da će se sve nekako izgladiti. Međutim, to obično ne ode tim smjerom .
Lutkina kuća is offline  
Zatvorena tema

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 05:24.