Život u dvoje Prizori iz bračnog i izvanbračnog života. Podforumi: Vjenčanja, Rastave |
|
|
25.04.2018., 15:15
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2010.
|
Quote:
pilif12 kaže:
Ostavi muža i iznajmi stančić,doći će ti on,prije ili kasnije. A onda će igrati po tvojim pravilima.Naravno pod uvjetom da si ekonomski neovisna.
|
Pod uvjetom da si to može priuštiti. Pod ovim pojmom "ekonomska neovisnost" ljudi obično misle da taj netko radi i ima stalna primanja. Ali bas gledam cijene stančića po ZG, stanovi koji na nekaj liče i da su u stambenoj zgradi a ne dio obiteljske kuće su po par tisuća kuna + režije. Pribrojiti tome klopu za djecu i sebe, higijenske potrepštine. Plus uzeti u obzir da masa ljudi želi/taži samo studente ili samce. Mislim da nije bas samo tak pobrati se, naći nešto prikladno i moći to isfinancirati.
Ali mislim da andreaa.vip i muž nisu u ZG, ili se varam? 
|
25.04.2018., 15:19
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2013.
|
Pa to ‘hocu biti i jebena i postena’ i jest vrh; na to sam vec osvrnula. Andrea ima ocitih problema sama sa sobom, samo mislim da je ljutnja radi nenajavljenog bejbisitinga shvatljiva.
"Human progress never rolls in on wheels of inevitability; it comes through the tireless efforts of men willing to be co workers with God, and without this hard work, time itself becomes an ally of the forces of social stagnation. We must use time creatively, in the knowledge that the time is always ripe to do right." - Letter from a Birmingham Jail, King, Jr.
|
|
|
25.04.2018., 15:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2011.
|
Gdje god bili, stanovi su svuda skupi, a samohrana majka s dvoje male djece će naći jedino nešto što nitko drugi neće ili kod nekog dobre duše tko želi učiniti dobro djelo, al za to treba imati sreće naići na takvu osobu.
S druge strane meni uopće nije nešto ideja da se samo skupi i ode, jer ona muža voli, bar tako kaže, a i on ne otkriva profil osobe koja je ne voli. Spomenila je da su drugo dijete godinu dana pravili i planirali i da radi po čitave dane da bi ih sve uzdržavao.
Njen problem je što ona svima sve zamjera, nikog ne podnosi, hormoni je dodatno izluđuju, al istovremeno šuti i očekuje da muž čita njene misli i rješava njena nezadovoljstva.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
|
|
|
25.04.2018., 15:37
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2014.
Lokacija: Milion kilometara od nigdje,na autoputu bratstva i jedinstva
|
Zena je napisala da je turisticko misto bice Dalmacija u pitanju.
Andrea ti moras shvatit da ne mozes ti okricat muza protiv sestre, svekra protiv kceri, svekrvu posvadit sa svojom kceri, muza protiv njegove matere.
To sve su ti IZLIKE sto zabadas nos njima s cime se bave, ti tribas odrast i krenit s muzem rijesavat stambeno pitanje.
Isprobali ste zajednicu, nezadovoljna si, ko zna kad ste se zadnji put seksali, propast ce ti brak jer se ti vise bavis time sto njegova sestra i mater rade, nego da se pocnes bavit SVOJIM rijesavanjem stambenog pitanja, skupa s muzem.
Znaci od tih zidova nes nista naslijedit ni ti ni tvoj muz.
Pa jbm mater, koja ti je korist zivit u toj kuci?
ajde da je on vec vlasnik oa da moras cekat da mu mater umre i jos nekako bi bilo jasno.
Al on ce dobit 1/3 za XX godina. Dica ce ti odselit. A ti ces gnjojit u toj kuci. Godine brzo idu. Za 20godina ce ti dica odselit, ti koliko ces imat, 50-60godina. Svekrva ti bude imala tada 80-90godina. Minjat ces njoj pelene i jos nes nista dobit od stana.
Samo radi toga sta staru može ušlagirat i može zaleć u krevet nepokretna, ja bi radi toga odma pokupila se. Mislis da ce njena kcer dolazit ako stara zalegne u pelene. Oce, sve ce trcat minjat. Pih.
|
|
|
25.04.2018., 15:41
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2013.
|
Quote:
tiluriumm kaže:
S druge strane meni uopće nije nešto ideja da se samo skupi i ode, jer ona muža voli, bar tako kaže, a i on ne otkriva profil osobe koja je ne voli. Spomenila je da su drugo dijete godinu dana pravili i planirali i da radi po čitave dane da bi ih sve uzdržavao.
Njen problem je što ona svima sve zamjera, nikog ne podnosi, hormoni je dodatno izluđuju, al istovremeno šuti i očekuje da muž čita njene misli i rješava njena nezadovoljstva.
|
Ja sam skroz drukčije shvatila.
Sad možda sam i ja u krivu...
Kolko sam ja skužila,ona je rekla mužu da je nezadovoljna,a na to je dobila odgovor da si je sama kriva za sve i da slobodno može ići,ali djeca ostaju.
To mi je baš ružno za reći jednoj trudnici i ženi koju kakti voliš.
Ja isto mislim da ona ne može i nema kaj mijenjati njihove odnose.Hoće li netko dolaziti,čuvati djecu,kak će živjeti...
I kaj joj onda preostaje?
Da ode u te podstanare ili da tu čmrlji nesretna i čeka još 6 godina?
Mislim ja bi izabrala ovo prvo.
I fućkaš lovu i kaj si možeš nekaj priuštit kad nisi sretan.
|
|
|
25.04.2018., 15:49
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2015.
|
Meni stvarno nije jasno zašto ljudi rade djecu (u ovom slučaju dvoje), a nemaju rješeno stambeno pitanje?
Živjeti čoporativno u stanu nitko ne može. Tu nikada nema mira.
Danas se barem može dobiti kredit u banci i kupiti neki manji stan.
Najlakše je doći u tuđu obitelj i prigovarati kakvi su svekići, sestra od muža, njena djeca itd.... rađati djecu i kukati kako nije dobro u toj gomili.
Pa kako će biti dobro? Na to se treba misliti prije.
Uostalom, nema ona što raspravljati sa muževom familijom, nego sa svojim mužem. Pa sa njim je u braku i sa njim ima djecu.
Normalna i odgovorna osoba zna da takav suživot ne može funkcionirati.
Zanima me o čemu razmišljaju cure koje ulaze u takve kombinacije?
Očito je bilo samo bitno udati se i roditi. Kako ćemo - lako ćemo.
Autorice, ne možeš ti nikome određivati kako će se ponašati u svom stambenom prostoru, a o nasljedstvu ne razmišljaj. To mi je dno dna kad se čeka da netko umre, pa da sjedneš u njegovo.
Odi u banku, digni kredit i budi samostalna žena sa svojim mužem. Ako on to ne želi, onda ti nema pomoći, šuti i trpi to što si sama priredila. 
|
25.04.2018., 15:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2013.
|
Quote:
andreaa.vip kaže:
-Da, najavim se kod svojih, moji imaju svoj život i svoje planove. Ne sjede kod kuće i čekaju posjete. Najavi se i ona svojoj mami, samo sto njena mama očito ne smatra da ja to moram znati, ili me na pokvareni način pokušava zadržati u stanu da ja skačem oko djece. Sto ja vise ne mogu zbog visoke trudnoce a i ne želim.
- Opet kažem, apsurdno je uspoređivati situaciju gdje ti roditelji žive sami i imaš gdje doći i prespavati ili doći gdje su dvije obitelji u istom stanu. Ne da nema sobu, već nema ni jedne stvarčice njene tu. Prve 3 godine mi je iz ruke čupala stvari koje je ona kupila i odnosila jednu po jednu. Kao da sam ja morala znati da je ona kupila fen.
Smatra i dalje da je meni bolje nego njoj iako je ona isto zamjenila nečiju kćer u kući gdje je počela živjeti sa svojim suprugom.
Ona ne dozvoljava svojoj zaovi da joj dolazi sa djecom a meni to isto radi.
|
Povremeno neko dode ako renovira svoje, seli ili mu treba.
Imaju i moji druge planove. Nekad ih nema doma. Nekad su na izlazu upravo.
Mislim da pretjeruješ.
|
25.04.2018., 15:54
|
|
Registrirani korisnik
|
Rekla da je on za nju ‘nema sluha’ tako da zvuci da nije rijec o jednom razgovoru vec je muz kronicno odjebava kad mu se pozali.
Prije godinu i po je jasno izjavila da joj smeta da kcer tu spava (i to se poslusalo) tako da ne bih rekla da bas ima tolikih problema s izrazavanjem svog misljenja.
Vjerojatno je i ovaj pregoren od posla pa mu je kratak fitilj. Bilo bi lakse da i ona radi (osobno sam radila do doslovno posljednjeg dana trudnoce).
"Human progress never rolls in on wheels of inevitability; it comes through the tireless efforts of men willing to be co workers with God, and without this hard work, time itself becomes an ally of the forces of social stagnation. We must use time creatively, in the knowledge that the time is always ripe to do right." - Letter from a Birmingham Jail, King, Jr.
|
|
|
25.04.2018., 15:54
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2014.
Lokacija: Milion kilometara od nigdje,na autoputu bratstva i jedinstva
|
Quote:
My time kaže:
Meni stvarno nije jasno zašto ljudi rade djecu (u ovom slučaju dvoje), a nemaju rješeno stambeno pitanje?
Živjeti čoporativno u stanu nitko ne može. Tu nikada nema mira.
Danas se barem može dobiti kredit u banci i kupiti neki manji stan.
Najlakše je doći u tuđu obitelj i prigovarati kakvi su svekići, sestra od muža, njena djeca itd.... rađati djecu i kukati kako nije dobro u toj gomili.
Pa kako će biti dobro? Na to se treba misliti prije.
Uostalom, nema ona što raspravljati sa muževom familijom, nego sa svojim mužem. Pa sa njim je u braku i sa njim ima djecu.
Normalna i odgovorna osoba zna da takav suživot ne može funkcionirati.
Zanima me o čemu razmišljaju cure koje ulaze u takve kombinacije?
Očito je bilo samo bitno udati se i roditi. Kako ćemo - lako ćemo.
Autorice, ne možeš ti nikome određivati kako će se ponašati u svom stambenom prostoru, a o nasljedstvu ne razmišljaj. To mi je dno dna kad se čeka da netko umre, pa da sjedneš u njegovo.
Odi u banku, digni kredit i budi samostalna žena sa svojim mužem. Ako on to ne želi, onda ti nema pomoći, šuti i trpi to što si sama priredila. 
|
Jbg sta je tu je. Bitno je da Andrea SADA nadje rjesenje.
Tada im se cinila dobra odluka. Sada vidi da to nije dobro rijesenje.
Zna i sama sta ciniti.
Ja ne bi spominjala muzu njegovu sestru i mater, musko ko musko, mislice da žene kvocaju i kvočkaju se oko neke teme, oko djece, oko igracaka.
Muzu Andrea reci. Zelim privatnost. Ja ti i dica. Amen.
Ako tad ne shvati. Onda je telac. Al ti si zensko. Stisni muža.
Ma vjerovstno su radi financija kao i mnogi razmisljali da je zgodnije.. ali eto. Nekim ljudima odgovara takva zajednica nekome nije.
|
|
|
25.04.2018., 15:57
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Atticus Finch kaže:
Rekla da je on za nju ‘nema sluha’ tako da zvuci da nije rijec o jednom razgovoru vec je muz kronicno odjebava kad mu se pozali.
Prije godinu i po je jasno izjavila da joj smeta da kcer tu spava (i to se poslusalo) tako da ne bih rekla da bas ima tolikih problema s izrazavanjem svog misljenja.
Vjerojatno je i ovaj pregoren od posla pa mu je kratak fitilj. Bilo bi lakse da i ona radi (osobno sam radila do doslovno posljednjeg dana trudnoce).
|
Ček' malo. Ona je prigovarala što je sestra od muža spavala u stanu svojih roditelj????
Ja ne vjerujem. 
|
25.04.2018., 16:02
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
andreaa.vip kaže:
Hvala svima na odgovorima. Budući da svaki mjesec mi plaćamo režije, kupujemo potrepštine Itd. smatram da bi bilo fer i korektno reci: “sutra mi kćerina djeca dolaze.” Pa da ja taj dan mogu cijeli dan izbivati iz stana. Ovako me dovede pred gotov čin. Ne mogu ja i trenu spakirati sebe i dijete. Nisam ja na njihovim troškovima, samo pod njihovim krovom. Njena kćer sa druge strane živi u kući sa svojom svekrvom, dvoje djece i mužem. Znaci, nije ona da još nema tko pomoći. A iz dosade, budući da ne radi, a kupila je stan blizu nas, dođe ‘odmoriti živce’ od svoje svekrve, skupi djecu i dovede svojoj mami jer joj je tako došlo. Sa druge strane, znam da sam si sama kriva jer sam pristala na to. Sad shvaćam da nikad nije bila solucija da se ide u podstanare, čim suprug ne želi. A tad mi je to fino upakirao, kao u stilu, uvijek možemo ići ako nam ne odgovara. Sama sam si kriva, nitko nije meni kriv sto sam bila naivna i glupa. Sad samo mogu sama ići, ali bez djece, tako mi je rečeno. Ili muči i trpi. Ne očekujem da me svak ni razumije, samo sam se htjela izjadati.
|
Dakle u nekoj svađi kad je po ko zna koji put iz ljubomore i nezadovoljstva kvocala rečeno joj je da je nitko ne drži u zatvoru i da slobodno može ići ako joj toliko ne valja...
S druge strane sestri je onemogućeno spavanje i stavljen limit da do 9 mora ić kad mali ide spavat.
Ne želim reć da joj je lako i idealno, naravno da nije. Ni ja nikad ne bi pristala živit u istom stanu s drugom obitelji osim u slučaju prijeke potrebe. Živjela sam u odrasloj dobi samo sa sestrom prije udaje pa ni nas dvije nismo uvijek mogle da se ne porječkamo. To je normalno, nismo svi isti.
Al mora ona sama shvatiti da u nekim stvarima pretjeruje, potkopava samu sebe i samo radi sebi i s svojoj djeci štetu.
Prvo se treba riješit zavisti i gledanja kako netko drugi živi.
Zatim se treba naučiti razložiti svoja nezadovoljstva i probleme iskreno i smireno, bez histeriziranja i plakanja, jer ako na taj način razgovara s mužem naravno da je on ne doživljava i misli da je djetinjasta.
Treba se riješiti izgovora ja ne mogu, ja ne smijem, ja moram... Može reć umorna sam i boli me, zabavite se vi djecom ja moram prileć. Može izaći s malim bez da joj se najavljuju dan prije. Nema desetero djece, ima jednog malog kojeg može spremiti u pola sata da je ne znam kakav, a njoj treba samo jakna, cipele i novčanik.
Može nazvat prijateljicu i pitat jel za kavu ili ić puštati zmaja s malim u park... Može nazvat mamu/brata i pitat jesu doma i jel može svratit. Može što god želi, ako želi. Ali lakše se samosažalijevat i kriviti sve druge.
Zatim treba polako štedjeti, planirati, vizualizirati... I usput razgovarati s mužem, davati mu konkretne ideje, prijedloge. Činjenica je da imaju samo taj stan, tj možda će ga imat, i dvoje djece pred sobom, tko zna, možda se dogodi i treće.
Ako mogu financijski, druga nekretnina ne mora biti samo bijeg od zajednice, nego i ulaganje u budućnost. Pošto je mjesto turističko mogu kupiti nešto što je ujedno pogodno za iznajmljivanje, pa em tako otplaćivati kredit, em ulagati u nešto što će uvijek imati ako im bude trebao krov nad glavom ili dodatni prihod. S vremenom, u tom stanu mogu i živjeti ako se kroz neko kraće vrijeme situacija sa svekićima ne iskristalizira... A i imat će neku sigurnost za djecu.
Sve je u životu moguće, ali ništa ne ide niti se postiže bez malo mudrosti, a pogotovo se ništa ne može postići ako se očekuje da muž sve radi i rješava sam.
|
|
|
25.04.2018., 16:09
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
My time kaže:
Ček' malo. Ona je prigovarala što je sestra od muža spavala u stanu svojih roditelj????
Ja ne vjerujem. 
|
Pa da. Clan je kucanstva, placa rezije i hranu za sve (pa tako valjda i za ovu kad je tamo nocila). To sto nema zakonskog pokrica za prigovaranje jer nije formalno rijesila imovinske odnose je druga stvar.
Nije se uselila trudna na prepad, vec su njegovi roditelji i njen muz htjeli taj aranzman. A roditeljima ocito nije tako lose, posto si rezije i hranu vise ne moraju placati.
Normalno da joj nije pravo, ne znam sto je tu cudno. Ni meni ne bi bilo, al’ OK, ja u stan necijih roditelja ne bih ni useljavala.
|
|
|
25.04.2018., 16:16
|
|
Registrirani korisnik
|
Ma tko je ona da će određivati tko će gdje spavati i tko će kome dolaziti u tuđem stanu?
Uostalom, ima sina, sada će roditi drugo. Možda joj se desi baš takva situacija u životu da će i njoj snaha prigovarati kad joj smije drugo dijete doći i smije li prespavati kod nje.
Život piše čudne priče. 
|
25.04.2018., 16:17
|
|
Registrirani korisnik
|
Karma is a bitch...
A nekako mislim da ne plaća ona nego muž, al dobro... Brak, 50% njegove plaće je njeno, jel...
|
|
|
25.04.2018., 16:20
|
|
Registrirani korisnik
|
Kad čitam ovu temu svekrve, sve više shvaćam zašto dečki baš i ne trče u brak.
Potpuno su u pravu. Cure si svašta umišljaju, pogotovo kad se udaju.
|
25.04.2018., 16:25
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
My time kaže:
Ma tko je ona da će određivati tko će gdje spavati i tko će kome dolaziti u tuđem stanu?
Uostalom, ima sina, sada će roditi drugo. Možda joj se desi baš takva situacija u životu da će i njoj snaha prigovarati kad joj smije drugo dijete doći i smije li prespavati kod nje.
Život piše čudne priče. 
|
Pa da si uselim snahu i da joj dam da mi placa hranu i rezije, ocekivala bih itekako da mi jedan dan moze prigovoriti za bivse clanove kucanstva koji redovito obitavaju, noce, i, po svoj prilici, uvecavaju troskove i jedne i druge stavke svojom prisutnoscu.
Zato snahu ne bih ni uselila niti bih sina odgojila da moju imovinu smatra svojom po difoltu.
Ali, njena svekrva je odabrala drugacije, i po pitanju useljenja i po pitanju odgoja. Stoga je se nema sto zaliti sto ima nezadovoljne ukucane.
|
|
|
25.04.2018., 16:30
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2010.
|
Quote:
My time kaže:
Cure si svašta umišljaju, pogotovo kad se udaju.
|
A gle pa nije maloljetna ni u školi da ju starci hrane i oblače pa da nema pravo glasa ili da joj se servira "ako ti ne paše kad odseliš radi po svom".
Ako plaćaju režije, dijele troškove za hranu i sl ima pravo reći svoje mišljenje tj pokušati se dogovoriti oko toga što je ok a što ne u prostoru di živi (tj žive). Pa to i je nekakva bit suživota - dogovor?
I starcima je sigurno lakše dijeliti troškove za režije i klopu, tj više im ostane na kraju mjeseca.
|
25.04.2018., 16:34
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Atticus Finch kaže:
Pa da si uselim snahu i da joj dam da mi placa hranu i rezije, ocekivala bih itekako da mi jedan dan moze prigovoriti za bivse clanove kucanstva koji redovito obitavaju, noce, i, po svoj prilici, uvecavaju troskove i jedne i druge stavke svojom prisutnoscu.
Zato snahu ne bih ni uselila niti bih sina odgojila da moju imovinu smatra svojom po difoltu.
Ali, njena svekrva je odabrala drugacije, i po pitanju useljenja i po pitanju odgoja. Stoga je se nema sto zaliti sto ima nezadovoljne ukucane.
|
Ma to je cijeli čopor kriv. Svi su htjeli proći lakše, a na kraju su najebali, što je i logično u takvom plemenu.
Btw - ja cijelo vrijeme pišem ovdje NE ŽENITE SE I NE PRAVITE DJECU DOK SI NE MOŽETE OSIGURATI SAMOSTALAN ŽIVOT /makar i podstanarski.
Onda mi skaču po postovima i pišu kako sam zločesta.
Ja sam samo realna, za razliku od mnogih ovdje.
|
25.04.2018., 16:36
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2015.
|
Quote:
tiluriumm kaže:
Mislim da se malo ipak pretjeralo, nije baš 24/7... Dobro ona je sad u visokoj trudnoći pa je stalno doma, a svekrva na bolovanju, al u većini prosječnih kućanstava nema nikog doma do 4-5, i bliski ljudi obično znaju međusobno rasporede... Već sam prije napisala da su kod nas posjete i druženja predvečer i vikendom... Navečer smo svakako uglavnom doma, jer nakon posla i svega uglavnom ti se ne da nigdje, vrlo rijetko kino ili šetnja. A vikendom se iskombiniramo, ili smo doma ili na selu... Gdje god bili, tko god želi dobrodošao je k nama.
|
Pa i ako sam doma ne mora znaciti da sam raspolozena za posjete. Mozda hocu sjedit na kaucu, bit sama s muzem, citat knjigu ili buljit u zid.
Sto je toliki problem nazvati i pitati je li odgovara da dodjes?
|
|
|
25.04.2018., 16:40
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Penika kaže:
Pa i ako sam doma ne mora znaciti da sam raspolozena za posjete. Mozda hocu sjedit na kaucu, bit sama s muzem, citat knjigu ili buljit u zid.
Sto je toliki problem nazvati i pitati je li odgovara da dodjes?
|
Zašto bi kćer morala zvati bratovu ženu i pitati može li doći svojoj mami?
Jeste vi svi pali s kruške jbt.
Moja djeca imaju ključ od kuće i imat će ga cijeli život. Nikada neće morati pitati da li smiju doći kući i prespavati u svojoj sobi.
Na kojoj planeti vi živite? Tamo gdje snahe određuju što će se raditi u tuđoj kući. Ja stvarno ne vjerujem da se ljudi ovako daju zajebavati u svom stambenom prostoru. 
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 04:24.
|
|
|
|