Natrag   Forum.hr > Društvo > Pravo

Pravo Pravna pitanja. Podforumi: Nasljeđivanje, Prekršajno i kazneno pravo, Radno, socijalno i obiteljsko pravo, Nekretnine

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 23.07.2011., 12:48   #681
Zakonski ne, ali u praksi je moguce, ovisi za sto treba.
Katrin is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.07.2011., 13:30   #682
Hvala,i mislio sam si da je tako nekako,znači ako nemam osobnu kod sebe,a traže me,ne gine mi kazna za ne nošenje osobnih dokumenata(ne priznaju vozačku).
Alfa KT is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.07.2011., 14:25   #683
Neće ti napisat prijavu jer imaš dokument za utvrđivanje identiteta (vozačku) jer su zauzeli takav stav prije dugo vremena.Ako nemaš nikakav dokument onda ide kazna.Ide i debela kazna ako pokušaš prijeći državnu granicu samo sa vozačkom.
Old 23.07.2011., 16:42   #684
Quote:
sivkić kaže: Pogledaj post
Neće ti napisat prijavu jer imaš dokument za utvrđivanje identiteta (vozačku) jer su zauzeli takav stav prije dugo vremena.Ako nemaš nikakav dokument onda ide kazna.Ide i debela kazna ako pokušaš prijeći državnu granicu samo sa vozačkom.
aha,e to me zanimalo.Hvala
Alfa KT is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.07.2011., 23:27   #685
pošto neznam di bi pito pitat ču tu : što se događa ako ja imam instaliran windows vista home premium OS na računalu koje se korsiti u firmi d.o.o , dal se može imat ta inačica ili mora biti professional edition, smatra li se licenca koju sam dobio na ime fizičke osobe legalna za korištenje u poslovanju d.o.o
Plavoki is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.07.2011., 09:40   #686
Vjerovatno možeš koristit OS koji želiš ali ako je od firme firma ga je i trebala kupit preko računa.Ako je i komp tvoj prodaj ga sam sebi.OS si tikupio i dobio "pravo korištenja" ne firma.Ako imaš još dodatnih programa van winsa koje nisi kupio tipa Nero ili drugi u prekršaju si.
Old 06.08.2011., 20:24   #687
Da li mogu prijaviti tipa koji mi nudi novac za seks i po kojoj osnovi?

Ne očekujem da će biti nešto specijalno (ili uopće) kažnjen, samo ga želim skinuti s vrata jer ga se ne mogu riješiti riječima.
Old 07.08.2011., 19:36   #688
Unaprijed se ispričavam ako sam pogriješio temu,ali treba mi brz odgovor,a ovo mi se čini kao mjesto gdje bih ga mogao dobit.
Dakle,stvar se tiče organizacije koncerta.Naravno,to je moguće obaviti preko neke udruge.Moram napomenuti da je novac od sponzora od presudne važnosti jer bez tog novca nemamo ništa,budući da ne naplaćujemo karte.
Mene zanima je li moguće organizirati takav skupa gdje bi bili amaterski bendovi,pivo,razglas itd. bez neke udruge,tj. preko fizičke osobe?Nadam se da shvaćate što želim.
NaturalWealth is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.08.2011., 20:20   #689
http://www.mup.hr/UserDocsImages/PU_..._karaktera.pdf

http://narodne-novine.nn.hr/clanci/s..._128_2020.html

7 dana prije moraš prijavit skup policiji
Old 07.08.2011., 20:37   #690
Hvala na ovim smjernicama,samo me još zanima jedna stvar,a to je :je li moguće dobiti sredstva od sponzora kao fizička osoba,budući da bez tih sredstava nemamo apsolutno ništa?
NaturalWealth is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.08.2011., 00:13   #691
kažu...nema privatnosti na internetu, no...je li ipak moguće zaštititi se od neovlaštenih objava fotografija koje su u vašem domu slikane? ako da...kako?

hvala.
scarletlemur is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.08.2011., 09:14   #692
Kratko pitanje: Kome prijaviti nelegalno kampiranje?
agni is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.08.2011., 22:27   #693
Quote:
NaturalWealth kaže: Pogledaj post
Hvala na ovim smjernicama,samo me još zanima jedna stvar,a to je :je li moguće dobiti sredstva od sponzora kao fizička osoba,budući da bez tih sredstava nemamo apsolutno ništa?
To je stavr između tebe i tvoji sponzora kako će opravdat tebi dat novac.

Quote:
agni kaže: Pogledaj post
Kratko pitanje: Kome prijaviti nelegalno kampiranje?
Državni inspektorat a i policija ako se radi o strancima
http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/128854.html
Old 09.08.2011., 10:56   #694
Pozdrav,
može li mi netko reći kad je usvojen ovaj članak http://www.poslovniforum.hr/zakoni/z...led.asp?id=973 ?
Jesmo li prije toga imali neki drugi vremenski period koji se odnosi na (1)?
Maisie is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.08.2011., 13:12   #695
Izglasan 2004 stupio na snagu 01.01.2006.Isti period.
http://narodne-novine.nn.hr/clanci/s...03_35_707.html
Old 09.08.2011., 19:36   #696
smije li se lijepit plakati po oglasnim stupovima bez da se ikog prije obavijesti ili išta ikome plati, samo dođeš, zakeljiš i odeš
a bez da se popije kazna za to?
NMT is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.08.2011., 00:42   #697
Pitanje legalnosti...
Kako se u zakonu gleda na poluorganizirano naručivanje CD-ova, DVD-ova, igrica i sličnog s raznih webshopova? Konkretnije, da ja sad stavim oglas negdje da naručujem navedene sadržaje na zahtjev od nekud iz inozemstva i uz neku malu naknadu, da li bi to bilo legalno? I da li postoji neka razlika ako imam i web stranicu u tu svrhu?
lp_chandler is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.08.2011., 11:42   #698
Jedino originali su legalni ostalo je piratluk.
Old 10.08.2011., 19:54   #699
evo pitanja,,,
gradjanin uvodi gradsku vodu u svoju kucu,problem je sto je kuca udaljena 1km od zadnje kuce/hidranta
e sad,komunalno od njega zahtjeva cijevi veceg promjera (u slucaju da se danas/sutra jos netko zeli priklljuciti na taj vod)sto znaci i puno vecu cijenu samih cijevi tj troskova,
posto gradjanin sam snosi sve troskove,dali se njega mora pitati za pristanak ako se netko zeli prikljuciti danas/sutra na "njegov" vod??
PS.isti slucaj je imao i sa strujom,sam je financirao sve,ali mu je HEP potpisao da je ta linija u njegovu vlasnistvu,znaci dali se moze tako napraviti i u ovom slucaju?
hvala !!
passport is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.08.2011., 20:03   #700
Quote:
SpejsEkses kaže: Pogledaj post
Da li mogu prijaviti tipa koji mi nudi novac za seks i po kojoj osnovi?
Nitko ne zna?
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 04:15.