Život u dvoje Prizori iz bračnog i izvanbračnog života. Podforumi: Vjenčanja, Rastave |
|
|
14.09.2022., 17:50
|
|
brckam se u mulju
Registracija: Jan 2008.
|
Quote:
linola kaže:
Nismo mi pristali na financiranje njezinog života, samo kuće u kojoj ona uživa. Nismo dužni ni plaćati režije a još manje hranu, pogotovo za nekoga drugoga. Mi nismo u ovih 12 godina pojeli ručak na njezin račun tak da.... Sve ok, mi smo krivi kaj se nismo odmah maknuli od toga. Ne treba prema nikome biti dobar.
|
financirali ste njenu kucu u kojoj i vi uzivate
isli ste linijom manjeg otpora ali zajeb...
|
|
|
14.09.2022., 17:52
|
|
brckam se u mulju
Registracija: Jan 2008.
|
Quote:
stellera kaže:
|
ovo podsjeca na legendarni topic o tetku ![:D](images/smilies/mrgreen1.gif)
|
|
|
14.09.2022., 20:44
|
|
the scorpion queen
Registracija: Mar 2020.
|
Ja stvarno ne kužim ljude koji pristaju živjeti u čoporu.
Nebitno je što svatko ima svoj ulaz. Tu nikada ne može biti mira.
Zamislite tek kad ta djeca odrastu, pa djeca od brata... živi cirkus, tri generacije u jednom dvorištu. Recept za katastrofu.
Kada ćete shvatiti da je bolje otplaćivati svoju garsonjeru i živjeti u miru, nego u velikoj kući koju dijelite s drugima? ![kava](images/smilies/kava.gif)
|
14.09.2022., 20:54
|
|
entirely bonkers
Registracija: Aug 2011.
|
a ljudi računaju da će im ti isti roditelji ionako pasti na grbaču kad ostare i budu živjeli od mirovine, i onda će - kao u Hurmašicinom primjeru - morati otplaćivati svoju nekretninu i još održavati starcima kuću, pa bi bilo jeftinije ovako od početka... i nasanjkaju se.
naravno, pritom obično zanemare to da oni toksičnost svojih roditelja ne doživljavaju toliko toksičnom jer su oguglali na nju, ali kad se bez filtera sruči na partnera ili partnericu - idila je zajamčena. ![cerek](images/smilies/biggrinlove.gif)
|
15.09.2022., 13:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2014.
|
Quote:
anđeo tame kaže:
Znači, sad će se graditi vikendica umjesto da maknete djecu iz tog kaosa?
#prioriteti
|
bolje i to pa da bar za vikend imaju mira, mi smo do nedavno svaki vikend išli kud smo stigli da se maknemo iz kuće i da imamo pet minuta mira, nismo imali ni klijet
Quote:
linola kaže:
Da imam za pravu vikendicu ostala bi i živjeti u njoj ![:D](images/smilies/mrgreen1.gif)
|
polako, za početak i to je nekaj
Quote:
eagle29 kaže:
Ja stvarno ne kužim ljude koji pristaju živjeti u čoporu.
Nebitno je što svatko ima svoj ulaz. Tu nikada ne može biti mira.
Zamislite tek kad ta djeca odrastu, pa djeca od brata... živi cirkus, tri generacije u jednom dvorištu. Recept za katastrofu.
Kada ćete shvatiti da je bolje otplaćivati svoju garsonjeru i živjeti u miru, nego u velikoj kući koju dijelite s drugima? ![kava](images/smilies/kava.gif)
|
dok ljudi nemaju izbora pristaju na svašta, najgore je živjeti u uvjerenju da bude bolje, e pa ne bude, ako nije ispočetka dobro teško da s vremenom bude došlo do promjene
nama je bilo koma, gledali da se maknemo, pa došla korona bacila nas par koraka unazad, al eto već par mjeseci svoji na svome, sveki ne vidim često a i ne fali mi, ta dva dana mjesečno kaj se vidimo preživim
|
|
|
17.09.2022., 15:08
|
|
Mockingbird
Registracija: May 2011.
|
Quote:
Peppa Pig kaže:
financirali ste njenu kucu u kojoj i vi uzivate
isli ste linijom manjeg otpora ali zajeb...
|
Kako znaš da je njena? Ako je otac pokojan, postoji mogućnost da su u suvlasništvu.
|
17.09.2022., 18:14
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2022.
|
Quote:
Peppa Pig kaže:
ovo podsjeca na legendarni topic o tetku ![:D](images/smilies/mrgreen1.gif)
|
Nije sramota ne znati, nego ne pitati.
Nisam upućena u topic o tetku, može link?
![:ne zna:](images/smilies/dunno.gif)
|
|
|
20.09.2022., 19:06
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2010.
|
Prvi put svekva i baka
Kako ste se postavile?
Kako ste se osjecale?
Ja sam premlada za sve to i bojim se svega toga sto dolazi, jer ni jedno nema siguran posao 100 % zbog Korone.
Hvala Bogu - ne zivimo skupa.
|
|
|
20.09.2022., 19:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2013.
|
Quote:
EmiliaK kaže:
Kako ste se postavile?
Kako ste se osjecale?
Ja sam premlada za sve to i bojim se da ce sve to na kraju pasti na mene i da ce se oni razvesti ako ja ne budem vukla za njih, a ne mogu vise ni ja vuci.
|
Aj se nemoj ufuravat u ovo. Ako nisu jedno za drugo, rastat će se. Nijedna svekrva na planeti nije tako dobra, da bi neka žena trpila nekog, radi nje.
|
20.09.2022., 19:26
|
|
Registrirani korisnik
|
Prvi put svekrva i baka
Kako ste se postavile?
Kako ste se osjecale?
Ja sam premlada za sve to i bojim se svega toga sto dolazi, jer ni jedno nema siguran posao 100 % zbog Korone.
Sin je trebao otvoriti svoj posao ali sada ce morati ostati i raditi kao pomocnik i zavisiti od nekoga. Ona nema stalan posao nego mjesi kolace i torte kad i kako hoce za neke bogatije ljude i u tome joj pomaze moj sin, pa ujutro ide na posao umoran.
Vec mi nije dobro zbog takve buduce snahe.. koja radi kada i kako ona hoce.
Odavno mi nije dobro vidjeti sina kako vuce za nju i njenu familiju a meni nista.
A bila sam godinama tesko bolesna i sama i zivjela po nekim rupama.\
Snaha ima bogatog oca koja ima kucu na najluksuznijem djelu grada ali on nista ne daje nikome. Cak ni alimentaciju nije placao a snaha opet trci kod njega za savjet.
Moj sin je mazga i meni je jako lose to sve gledati. I sada jos jedno za koje cu morati brinuti u svojoj glavi...To sam im i rekla direktno u oci.
Pokusavam ostati hladna i necu se nervirati vise. Obecala sam sebi. Ma koliko me dusa boljela za sinom. Izdrzacu. Odvojila sam mali kredit za njih i zelim se odmaci sto dalje od njih. Moj sin pripada njenoj familiji. Tacka.
|
|
|
20.09.2022., 19:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2020.
|
|
|
|
20.09.2022., 19:34
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
muca copatarica kaže:
|
ponosna nemajka ![kava](images/smilies/kava.gif)
|
|
|
20.09.2022., 19:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2010.
|
Quote:
EmiliaK kaže:
Kako ste se postavile?
Kako ste se osjecale?
Sin je trebao otvoriti svoj posao ali sada ce morati ostati i raditi kao pomocnik i zavisiti od nekoga. Ona nema stalan posao nego mjesi kolace i torte kad i kako hoce za neke bogatije ljude i u tome joj pomaze moj sin, pa ujutro ide na posao umoran.
Vec mi nije dobro zbog takve buduce snahe.. koja radi kada i kako ona hoce.
Odavno mi nije dobro vidjeti sina kako vuce za nju i njenu familiju a meni nista.
A bila sam godinama tesko bolesna i sama i zivjela po nekim rupama.\
Snaha ima bogatog oca koja ima kucu na najluksuznijem djelu grada ali on nista ne daje nikome. Cak ni alimentaciju nije placao a snaha opet trci kod njega za savjet.
Moj sin je mazga i meni je jako lose to sve gledati. I sada jos jedno za koje cu morati brinuti u svojoj glavi...To sam im i rekla direktno u oci.
Pokusavam ostati hladna i necu se nervirati vise. Obecala sam sebi. Ma koliko me dusa boljela za sinom. Izdrzacu. Odvojila sam mali kredit za njih i zelim se odmaci sto dalje od njih. Moj sin pripada njenoj familiji. Tacka.
|
Pusti ga neka se bori ![top](images/smilies/thumbs.gif) odrastao je.
Čekaj da donesu unuče da se malo poigraš s djetetom i to je to.
Nemaš kaj drugo. Nema sigurnih poslova, to je tak. Odrasli su ljudi.
|
20.09.2022., 19:53
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
SubSV kaže:
Pusti ga neka se bori ![top](images/smilies/thumbs.gif) odrastao je.
Čekaj da donesu unuče da se malo poigraš s djetetom i to je to.
Nemaš kaj drugo. Nema sigurnih poslova, to je tak. Odrasli su ljudi.
|
Pustam ja njega, nego je on koji se jos malo zakaci za moju suknju kad ga strah uhvati pa zove mamicu da pita za savjet koji naravno nece prihvatiti - jer on sve najbolje zna. Neka uci na svojoj kozi.
|
|
|
20.09.2022., 21:06
|
|
Registrirani korisnik
|
Na ovoj temi sam izgleda jedino ja svekrva?
Moderatori ovo bas i nije fer sto je tema premjestena na Svekrve. Ovde ne zalaze ni sinovi, ni muzevi, a ni svekrve, nego samo snahe.
Ovde mogu samo biti razapeta od nezadovoljnih snaha. Bila sam i ja snaha dva puta, pa nisam nista ocekivala od njih. Cak sam im jos financijski pomagala godinama.
Ova je tema o mom problemu sa sinom. Ja sam majka ja nisam svekrva.
|Niste trebali premjestiti temu ovde.
Sto jeste i ja sam trebala biti jasnija i staviti drugaciji naslov.
|
|
|
20.09.2022., 21:35
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2020.
|
Quote:
EmiliaK kaže:
ponosna nemajka ![kava](images/smilies/kava.gif)
|
"Moj sin pripada njenoj obitelji", nimalo psiho.
Prestani za njih dizati kredite i davati im pare, sigurna sam da bi oboje već imali stalne poslove da nisu navikli na to da im držiš ruku pod guzicom. Nek zveknu, neće im ništa biti. ![:D](images/smilies/mrgreen1.gif)
|
|
|
20.09.2022., 21:39
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Mamekica kaže:
Aj se nemoj ufuravat u ovo. Ako nisu jedno za drugo, rastat će se. Nijedna svekrva na planeti nije tako dobra, da bi neka žena trpila nekog, radi nje.
|
Ne, to nije ufuravanje. Nikada im se nisam mjesala. Sve odluke su donijeli sami. Bila sam tu kao majka da pomognem financijski. Sama, i bolesna... jer bila sam i samohrana majka. Sin nikada nije dao da ona uzme novac od mene, sin bi je zaustavljao. Ne, mama ne treba nam- sin bi rekao. Ona bi skakala, treba nam.Od bolesne zene. Fuj. Dok joj otac ima dvorac.
|
|
|
20.09.2022., 21:45
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
muca copatarica kaže:
"Moj sin pripada njenoj obitelji", nimalo psiho.
Prestani za njih dizati kredite i davati im pare, sigurna sam da bi oboje već imali stalne poslove da nisu navikli na to da im držiš ruku pod guzicom. Nek zveknu, neće im ništa biti. ![:D](images/smilies/mrgreen1.gif)
|
Ako zveknu, ona ce nazad mami i bogatom tati da joj nadje drugog sponzora.
Moj sin bi mogao ostati bez djeteta. Moj sin radi od svoje 16 te godine do dana danasnjeg ali vuce na svojim ledjima tu familiju. Doslovno je placa njima. Njenoj mami i njenoj bezobraznoj sestri. Njen tata je pobjegao, predpostavljam. Digao je kuci koja vrijedi milione, ali naravno sa drugacijom zenom- koja ima i posao i platu. Zena koja radi.
Jel snaha bolesna, nije. Jel ima zdrave ruke i noge, i tijelo? Sta joj ima neko pomagati u kuhinji da pravi kolace za tatine bogate prijatelje? Nece da se uhvati drugog posla.
A moj sin stalno mjenja planove koje on sam napravi za sebe pa to podjeli sa mnom. Nista od toga ne bude.. uvijek se prilagodjava njoj. A kad zagusti okrene svoju mamu... koja ga je sama rodila i nosila kao teenadjerica u stranoj zemlji bez ikoga svog.... Tri emigracije prosla..sa njim. Mater im jebem..
|
|
|
20.09.2022., 22:05
|
|
Registrirani korisnik
|
Sestra zavrsila u popravom domu ...Imala je posao bogovski drzavni.. a snahina majka sa burnom prosloscu marihuna i mozda droga.. Sta su one bolje od mene? Ja sam se vucarala po svijetu i izgradila zivot u njihovoj zemlji kao emigrant. Zavrsila dvije godine vise skole na stranom jeziku, izgradila svoj zivot i dan danas ucim i radim.
OD SVEGA SAM GA USPJELA SACUVATI SAMO OD NJIH TRI, NISAM.
|
|
|
20.09.2022., 22:10
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2013.
|
Quote:
EmiliaK kaže:
Ne, to nije ufuravanje. Nikada im se nisam mjesala. Sve odluke su donijeli sami. Bila sam tu kao majka da pomognem financijski. Sama, i bolesna... jer bila sam samohrana majka. Sin nikada nije dao da ona uzme novac od mene, sin bi je zaustavljao. Ne, mama ne treba nam. Ona bi skakala, treba nam.Od bolesne zene. Fuj. Dok joj otac ima dvorac.
|
Pa koji vražju mater si dizala kredit da im daš? Da se ne bi osjećala manje vrijedna od njenih? Misliš da ćeš time kupit neku ulaznicu sinu za ravnopravan brak?
Već kišeš bijes. Što ti je ženo draga. Pusti mlade, zdrave, odrasle ljude da kroje svoj život kako žele i mogu. Samo još ti trebaš svom sinu na vratu sa nabijanjima grižnje savjesti. Pusti ga bogte
|
![Zatvorena tema](images/buttons/threadclosed.gif) |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 17:38.
|
|
|
|