|
|
19.02.2019., 08:40
|
|
Bezidejni fil{ing}ozof
Registracija: Dec 2011.
|
Ima li pravo policija toliko odugovlaciti s vracanjem stvari? Naime, mobitel mi je vec oko 4 tjedna kod njih, ali me zanima imaju li uopce oni pravo na tako dugo zadrzavanje mobitela, buduci da je situacija navodno neutralna, tj. ne zna se hoce li biti postupak protiv mene, tj. onaj koji me ispitao prije oko 4 tjedna je rekao da to visi o dorh-u.
|
|
|
19.02.2019., 09:06
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2008.
|
DO će donijet odluku o vraćanju stvari,oni su nadležni.
Quote:
Serengeti kaže:
Ovako, budući da je sljedom nekih misterioznih okolnosti blokiran kolegi račun u kladionici? kako se uopće ispunjava kaznena prijava? jel se šalje mail na adresu od DORH-a ili... Može me neko uputiti. jel se šalje mail ili se mora slati pismena potvrda fizičkom poštom. Te koja je ta e mail adresa?
|
http://www.dorh.hr/KaznenaPrijavaI
|
07.03.2019., 08:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2009.
|
Što je ovo:Jučer sam došao i HPB i želio uplatiti 24 kune primaocu koji ima račun u ovoj banci i djelatnica je zatražila moju osobnu da bi je fotokopirala i svakako to nisam dozvolio. Ne znam s kojim pravom službenici kopiraju osobne dokumente ?
|
|
|
07.03.2019., 10:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2014.
|
Quote:
kanjar kaže:
Što je ovo:Jučer sam došao i HPB i želio uplatiti 24 kune primaocu koji ima račun u ovoj banci i djelatnica je zatražila moju osobnu da bi je fotokopirala i svakako to nisam dozvolio. Ne znam s kojim pravom službenici kopiraju osobne dokumente ?
|
Pozivaju se na zakon o sprečavanju pranja novca. Meni nekad traže dokumente za uplatu 500 kn na račun fizičke, nekad ne traže i kad uplaćujem 5000. Ovisi valjda od službenika do službenika.
|
|
|
07.03.2019., 14:25
|
|
Registrirani korisnik
|
Slažem se ali identitet se potvrđuje osobnom iskaznicom . A možeš naručiti mobitel temeljem kopije osobne iskaznice. Dakle to je rušenje zakona o zaštiti osobnih podataka
|
|
|
07.03.2019., 14:33
|
|
Registrirani korisnik
|
Slažem se ali identitet se potvrđuje osobnom iskaznicom . A možeš naručiti mobitel temeljem kopije osobne iskaznice. Dakle to je rušenje zakona o zaštiti osobnih podataka
|
|
|
21.03.2019., 01:58
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2011.
|
Čudi me, ali ne nalazim nigdje odgovor na jednostavno pitanje: kako provjeriti vjerodostojnost ugovora?
Gledam kupiti neku garažu koja nije u zemljišnim knjigama (i valjda neće skoro biti: takav je cijeli taj kompleks garaža), današnji vlasnik ima ugovor iz '70-ih kad je građevinska tvrtka koja je napravila objekt prodala garažu vlasniku A i ugovor kojim je današnji vlasnik kupio garažu od vlasnika A.
Teoretski prevarant može imati lažirane ugovore i/ili lažiranu osobnu iskaznicu. Kako se zaštititi?
|
|
|
22.03.2019., 22:18
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2006.
|
Uzeti odvjetnika, nema druge
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
|
|
|
25.03.2019., 15:41
|
|
bilo kuda, kiki svuda
Registracija: Apr 2008.
|
pozdrav!
ne znam gdje bih postavila ovo pitanje, nadam se vašoj pomoći.
na adresu mi je došlo pismo, obavijest o uplati dugovanja Hrvatskim vodama u kojem piše da je dug na ime pokojne majke i prema rješenju o nasljedstvu moram uplatiti to dugovanje.
moja majka je živa i zdrava, a ova me informacija šokirala jer nema nikakvih rješenja o nasljedstvu, naravno jer je ona živa.
adresa čak ni nije moja jer ne živimo u istoj kući.
poslala sam njihovom direktoru mail da vidim o čemu se tu radi, a gospođa koja je napisala ovu obavijest mi je prvo poklopila slušalicu, poslije me zvala i rekla da je to greškom napisano?
sve su uplatnice sad prebacili na moje ime, ne znam na temelju čega. na temelju čega oni to mogu?
što uopće učiniti u ovom slučaju? ja sam to uplatila jer me ulovila panika da će mi ići ovrha, ali ću zatražiti novce natrag jer smatram da je to njihova pogreška.
nije mi jasno mogu li oni na temelju "pogreške" jednog referenta prebaciti nositelja računa, mene tražiti uplatu, ma zapravo mi ništa nije jasno 
|
25.03.2019., 23:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2011.
|
Quote:
one.org kaže:
Uzeti odvjetnika, nema druge
|
Hvala, snašao sam se drugačije. Za slučaj da kome pomogne uputa, općina je imala arhivski primjerak ugovora sadašnjeg vlasnika, potvrde o plaćanju poreza na promet nekretninama itd., što znači da je sadašnji vlasnik tada zaista zakonito kupio nekretninu. Provjera bila gotova skoro odmah, koštalo 20 kn.
Ne znači da je i dalje njegova, ali ako nije ćemo se naganjati po sudovima...
|
|
|
31.03.2019., 14:12
|
|
🤍Dum spiro,spero🤍
Registracija: May 2016.
|
tko je ovlasten ,ako se uopce prakticira,provjeravati poštuju li se odrednice ugovora o najmu stana zasticenom najmoprimcu?
|
|
|
31.03.2019., 21:55
|
|
Registrirana obična Duca
Registracija: May 2008.
|
Quote:
Blackorwhite kaže:
tko je ovlasten ,ako se uopce prakticira,provjeravati poštuju li se odrednice ugovora o najmu stana zasticenom najmoprimcu?
|
Najmodavac, bez obzira jel to lokalna samouprava, država ili bilo tko tko je u ugovoru navedeni kao najmodavac.
|
|
31.03.2019., 22:19
|
|
🤍Dum spiro,spero🤍
Registracija: May 2016.
|
Quote:
duxi kaže:
Najmodavac, bez obzira jel to lokalna samouprava, država ili bilo tko tko je u ugovoru navedeni kao najmodavac.
|
obzirom da je najmodavac drzava,pretpostavljam da je Ministarstvo drzavne imovine nadlezno...hvala ti puno Duxi! 
|
|
|
04.04.2019., 17:06
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2008.
|
Ne znam gdje postaviti pitanju pa cu pokusati ovdje.
Moze li se na osnovu ovoga K-109/2018 cl.236 st.1 KZ/11 znati o kojem kaznenom dijelu je rijec, odnosno koje kazneno dijelo je osoba pocinila.
Hvala
|
|
|
04.04.2019., 17:07
|
|
Registrirani korisnik
|
Ne znam gdje postaviti pitanju pa cu pokusati ovdje.
Moze li se na osnovu ovoga K-109/2018 cl.236 st.1 KZ/11 znati o kojem kaznenom dijelu je rijec, odnosno koje kazneno dijelo je osoba pocinila.
Hvala
|
|
|
04.04.2019., 17:09
|
|
🅼🅴🅿🅷🅸🆂🆃🅾
Registracija: May 2010.
|
Prijevara
|
|
|
04.04.2019., 18:58
|
|
Registrirani korisnik
|
Mephisto, hvala
moze li se po ovome vidjeti kakva prijevara, porez ili nesto drugo?
|
|
|
09.04.2019., 23:04
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2014.
|
Pitanje: imaju li osiguravajuća društva pravo zahtijevati presliku prometne dozvole i prethodne police osiguranja kako bi na zahtjev napravili okvirnu ponudu za buduće osiguranje?
Nude im se sve informacije koje bi im mogle zatrebati (županiju, starost i snagu vozila, starost vlasnika vozila blabla) i mogućnost da traže dodatne informacije, ali zastupnica jedne osiguravajuće kuće inzistira na preslikama. Jesam li lud ili to ne bi smjeli tražiti? Ne pričamo o izradi police nego samo okvirnom izračunu prije odabira osiguravajuće kuće.
Unaprijed zahvaljujem na odgovorima.
|
|
|
13.04.2019., 21:42
|
|
Prolaznik
Registracija: Dec 2010.
|
Quote:
LuNa_LOVEGOOD kaže:
pozdrav!
ne znam gdje bih postavila ovo pitanje, nadam se vašoj pomoći.
na adresu mi je došlo pismo, obavijest o uplati dugovanja Hrvatskim vodama u kojem piše da je dug na ime pokojne majke i prema rješenju o nasljedstvu moram uplatiti to dugovanje.
moja majka je živa i zdrava, a ova me informacija šokirala jer nema nikakvih rješenja o nasljedstvu, naravno jer je ona živa.
adresa čak ni nije moja jer ne živimo u istoj kući.
poslala sam njihovom direktoru mail da vidim o čemu se tu radi, a gospođa koja je napisala ovu obavijest mi je prvo poklopila slušalicu, poslije me zvala i rekla da je to greškom napisano?
sve su uplatnice sad prebacili na moje ime, ne znam na temelju čega. na temelju čega oni to mogu?
što uopće učiniti u ovom slučaju? ja sam to uplatila jer me ulovila panika da će mi ići ovrha, ali ću zatražiti novce natrag jer smatram da je to njihova pogreška.
nije mi jasno mogu li oni na temelju "pogreške" jednog referenta prebaciti nositelja računa, mene tražiti uplatu, ma zapravo mi ništa nije jasno 
|
Nikome nije jasno.
Imao sam skoro indentican slucaj, samo sto je kod mene bilo "nasljedstvo" od covjeka koji je umro prije 8 godina, kojeg niti nisam poznao, niti imam bilo kakvu poveznicu s njim.
Meni je vec bila dosla ovrha, ne stanujem na toj adresi, pa dolazim samo jednom-dvaput mjesecno po postu.
Dosao sam tamo, bio sam prilicno neugodan, jebao sam im sve po spisku (gamad uhljebnicka, bio je jedan od izraza koji sam koristio).
Eksplicitno sam rekao da se necu zaliti, ali cu vidjeti, tko ce me ovrsiti, da ga znam potraziti.
Ne trebate nista platiti... greska... bla bla....
Prijetio sam im da cu ih tuziti za izgubljeno vrijeme (naravno da nisam, al´ nek´ se malo useru).
(Vec sam pisao ovdje na forumu o tom mojem "slucaju").
|
|
|
17.04.2019., 13:02
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2017.
|
Imam problem s vodoinstalaterom. Na preporuku sam uzeo jednog vodoinstalatera za promjenu cijevi koji nije napravio dobar posao i nikad ga nije dovršio do kraja.
Dao sam mu avans 60% na ruke i dalje mu ja mu ne želim platiti.
Njegova knjigovođa me zove na telefon da ispostavi račun. Što da radim?
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 05:20.
|
|
|
|