Ajme glupog prijevoda...a taman kad sam mislila da me ništa ne može šokirati! Pa, što bi falilo npr. "Bijeg iz zatvora" ili tako nešto...
Lincoln Burrows is on death row for the murder of the vice president's brother. He insists he's innocent and only his brother Michael Scofield believes him. As an engineer who helped design the prison where Lincoln is being held, Michael takes drastic measures to help his brother. He gets himself arrested and sent to the same prison so that with his knowledge of the building the two of them can escape together. However, while inside, Michael discovers a massive conspiracy that is determined to see Lincoln's sentence carried out. Breaking out will be more difficult than he thought, but he's still going to try.
Trebali su seriju jednostavno prevesti: "Busmalis". Mislim da bi svima bilo jasno.
Serija je odlična. 1.sezona je pobrala jako dobre kritike s razlogom.
Tagline sa IMDBa je najbolji sadržaj 1.sezone: "Break In. Break Out. Save Your Brother's Life."
pogledao sam prve 4 epizode.mix oz-a i 24.24 zbog urota i kratkog vremena a oz zbog zatvora.zasad nije eksplicitan kao oz(još nije bilo neke golotinje ali mrtvih i nešto krvi da).urote,savezi među zatvorenicima..
ta serija me kostala mnoogo neprospavanih noci (skinuo sa neta cijelu prvu sezonu, pa ti nemoj pogledati nastavak kada je zanimljivo ), serija je jaakoo dobra, iako pri kraju sezone malo pocme biti naivna...
glumci su stvarno ok, vise manje su poznati po manjim ulogama iz drugih serija ili manjih uloga u filmovima...
nisam neki TV freak, ali sam morao poslati mail RTL-u, da im je prijevod stvarno zakon, i da su trebali jos dodati legendarni pridjev (mislim da je) "smrtonosni" (ili opasni, posljednji...) iz legendarnih B filmova iz videoteka
upravo sam dobio email od RTL-a... osim Prison breaka, najesen kreću INVASION (Invazija) i The Evidence (Dokaz krivnje)... A šta je crnjak - obje su otkazane Invasion nakon jedne sezone, a the Evidence nakon 5-6 epizoda...
EDIT: i stavili su tri točkice poslije njih, znači ima ih još
Dobio sam odgovor od rtl-a, vjerojatno automatski:
"Poštovani,
Zahvaljujemo na Vašem prijedlogu, biti će uzet u obzir.
Lijep pozdrav,
RTL Hrvatska d.o.o. za usluge"
sto bi znacilo da budemo gledali "Smrtonosni zakon brace"
ozbiljno, trebalo bi im poslati jos koji mail, da ako vec ne mogu naslov promjeniti, ubuduce ne rade takve gluposti, jer sam naziv vec odbija gledaoce...
Tu se slažem! Da igramo igru asocijacije po ovome ne bi bila ni blizu konačnog rješenja: Prison break. A šta je falilo jednostavnom: "Bijeg". I gotovo!
Eventualno ako prijevod naslova ispadne kao prijevod nekog filma, pa je možda to u konfliktu.
Lincoln Burrows is on death row for the murder of the vice president's brother. He insists he's innocent and only his brother Michael Scofield believes him. As an engineer who helped design the prison where Lincoln is being held, Michael takes drastic measures to help his brother. He gets himself arrested and sent to the same prison so that with his knowledge of the building the two of them can escape together. However, while inside, Michael discovers a massive conspiracy that is determined to see Lincoln's sentence carried out. Breaking out will be more difficult than he thought, but he's still going to try.
Michael Scofield is a desperate man in a desperate sitation. His brother, Lincoln Burrows, is on death row for a murder Michael is convinced his brother did not commit. With no other option and time winding down to the execution, Michael robs a bank to get himself incarcerated alongside his brother in prison. Once he's inside, Michael reveals an elaborate plan to break his brother out and prove his innocence. This intriguing new series reveals additional pieces of the puzzle with each episode as Michael misterminds the ultimate PRISON BREAK, and tries to solve the national conspiracy that landed him there in the first place.
pogledao sam prve dvije ep...prica nije losa gluma i ostalo je isto tako dobro...samo se malo prebrzo sve odvija nakon 3 dana je vec glavna faca...al nije lose bas me zanima kako ce pobjeci
a sta si ti ocekivao da ce 5 sezona napravit o tome kako pokusavaju pobjec
to bi bilo preglupo ovako se sad serija moze razvijat u pravcu otkrivanja zavjere (ustvari to bi moglo biti tek u 3 sezoni )
Meni je serija neka cudna mjesavina "24" i light verzije "OZa", nekad zaista postane previse banalna, ali napetost odrzava do kraja! Bas sam se pitao kako serija koja se zove "Prison Break" moze dobiti 2.sezonu, ali eto covijek uci dok je ziv!!!
Sjecam se da sam na polovici sezone gledao jednu scenu i kazem bratu: "Ako sada ovaj lik ucini to-i-to, gasimo TV i vise ne gledamo!" -tip je napravio bas to-i-to, ali mi se ipak nismo drzali dogovora (samo jedan od primjera kako serija postane predvidljiva)
@ilbestione pa 2.5h nije puno za epizodu, ali skidaj preko torrenta, meni je tada bila max brzina!
ZAKON BRAČE, prvo kaj pomisliš je ko neka pederska serija!!
pa ko je njih učio engleski majku im.....
valjda su mislili da će nas podsjetiti na Band of brothers čijeg se prijevoda sad ne mogu sjetiti.
što se tiče opisa serije ne zvuči loše. jedino me zanima kako je lik znao da će završiti u istom zatvoru kao i njegov brat
združena brača.. spoiler zato što je zamolio da ga pošalju u taj zatvor spoiler