Pošto nema baš konkretnih informacija o ovom autiču, odlučio sam otvoriti novu temu posvečemu samo njemu.
Zapažanja sa današnje vožnje:
- Auto je izgledom pravi mali bombončić, odlično mu stoje sve boje. Na slikama izgleda skromnih dimenzija ali u život mi djeluje veči od Mazde 2 Corse...
- Unutrašnjost je vrlo prostrana, mjesta ima naprijed i odostraga sasvim dovoljno, sjedala su udobna i dobrih dimenzija osobu prosječne visine.
Plastika je zadovoljavajuća za klasu malih autiju, nije nešto posebno, ali kvalitetno je napravljena i nema nekih crvčaka i šlampavih dosjeda.
Dizajn same unutrašnjosti je odličan i vrlo dobro izgleda, recimo za moj ukus puno bolje od Mazde 2.
Sjedala se daju podesiti po visi, i vrlo je lako nači optimalan položaj za upravljačem.
Komande su vrlo jednostavne i logično raspoređene.
Motor-ovjes - u pitanju je 1.2 novi Kappa motor snage 70 i nešto konja. Moram proznati da me iznenadio naspram mojih sumnji prema malo zapremini motora. Solidno vuče i vrlo je raigran. Kod nižih okretaja nije za očekivati čuda ali nakon 3000 je prvi mali zmaj.
Za ovjes nemogu biti subjektivan jer sam vozio auto sa gumama 225/45/17, tak da držanje ceste je ko na tračnicama, ali se zato prilično osjeti prelazak preko velikih neravnina.
Ovjes je prilično tih čak i sa 17'' gumama, tako da mogu predpostaviti za serijske 14-15 da su odlične po pitanju komfora.
Što me najviše oduševilo: odlična upravljivost, lakoća vožnje i preglednost (vozio sam večinu autiju u toj kalasi ali nijedan nije bio toliko zabavan i lak za vožnju) kvaliteta izrade živahan motor mala potrošnja (posebno sa 1.4 CRDi motorom, kod vožnje 90kmh potrošnja pada na 3.8-4.0L/100km, što je inzvaredno) odlična zvučna izolacija vrlo povoljna cijena za ponuđeno
Što me nije oduševilo:
nema naslona za ruke na prednjem sjedalu
u slabijoj opremi nema putnog računala (zar ne baš sam picajzla
mislim da ovaj testni nije imao maglenke
Nemoj jebat da su na tako slab i mali auto stavili tvornički gumu 225-17???
Pa oni stvarno čine sve kako bi auto izgledao dobro samo kad je parkiran, a u vožnji tako široka i vrlo teška guma doslovce ubija performanse. Kad su već htjeli 17-ice, onda je sasvim dovoljna i 205/40 guma, naravno, ako su u pitanju vrlo lagane felge. Inače, za 1.2 sve preko 16" je pretjerivanje.
Da, čuo sam da je i20 vrlo zreo kaj se tiče voznih osobina, čak štoviše, da je vrlo zabavan za upravljanje. Za 1.2 čuo sam sve samo pohvale.
U čemu si to vozio 225/45/17? Te gume ne idu na i20
Vozio si samo benzin, dizel nisi? A kupuješ ga? Zar ne bi bilo pametno isprobati dizel? Ne znam koliko će on biti živahan
btw... u kojem gradu (salonu) si bio?
Ma i mene je čudilo kak imaju 225/45/17, šteta što nisam poslikao, odlično mu stoje iako mislim da je to previše, idealna mjera je 15, max 16
Pročitao sam puno toga o CRDi motoru i svi ga fale, za sad su tek došli na u salone, prve verzije sa 3v i CRDI motorima, čim to registriraju probat ću autić da potvrdim izbor
vozio sam u Zg, salon neću reklamirati sad
__________________ Perfection Is The Mastering Of Simplicity
perfect day / Work / Train / Eat / Sleep /
bravo moja prva pusa je bila za i10 ali ko zna rekla je josipa lisac...))
i10 je stvarno premali, ovaj i20 taman po mjeri
Quote:
moril kaže:
Nemoj jebat da su na tako slab i mali auto stavili tvornički gumu 225-17???
Pa oni stvarno čine sve kako bi auto izgledao dobro samo kad je parkiran, a u vožnji tako široka i vrlo teška guma doslovce ubija performanse. Kad su već htjeli 17-ice, onda je sasvim dovoljna i 205/40 guma, naravno, ako su u pitanju vrlo lagane felge. Inače, za 1.2 sve preko 16" je pretjerivanje.
Da, čuo sam da je i20 vrlo zreo kaj se tiče voznih osobina, čak štoviše, da je vrlo zabavan za upravljanje. Za 1.2 čuo sam sve samo pohvale.
Sretno sa autom, vrlo mudar izbor
Ma to su stavili da super izgleda, zato si mislim kak tek auto ide na 14 ili 15 cola.
Motor 1.2 je pravo malo iznenađenje, odlično pogođen za taj auto, i vrlo male potrošnje a ide ko zmaj.
Ma i mene je čudilo kak imaju 225/45/17, šteta što nisam poslikao, odlično mu stoje iako mislim da je to previše, idealna mjera je 15, max 16
Pročitao sam puno toga o CRDi motoru i svi ga fale, za sad su tek došli na u salone, prve verzije sa 3v i CRDI motorima, čim to registriraju probat ću autić da potvrdim izbor
vozio sam u Zg, salon neću reklamirati sad
Slobodno ti reci salon jer i ja idem sutra u probnu vožnju, a i želim vidjeti te 225/45/17 jer jednostvno ne vjerujem da je to na autu, nema nikakve logike. To je dimenzija za i30, a za i20
Cinjenica je da Hyundai grabi velikim koracima. Prije kojih desetak godina stvarno nisi bili ni priblizno tolko kompetentni ostalim proizvodjacima,al sad su svake godine sve bolji i bolji. Osobno imam Atos-a iz 2007. i za njega imam stvarno sve pohvale, osim da dosta guta kad se penjem uzbrdo, al to lezi u cinjenici da je motor vrlo slab,manje od 60 konja. Kia se isto tako dize, a za usporedbu cu dat i Kymco koji radi skutere. Prije 5-6 godina prodavali su se u mercatoneu za nekih 3-4 tisuce kuna i to je bio proizvod za ismijavanje, a sad bi radje njega uzeo nego neku gileru npr...za 11000-12000kn da se nac vrlo dobar skuter, koji ima odlican dizajn, ne prdi previse itd itd.
No vratimo se Hyundaiu, lijep je i20, nema sto, i kasnije bi mogao doc u zamjenu za Atosa, definitivno. A te gume su valjda stavili na jedan auto tek tolko, sumnjam da u seriji dolazi 16 uopce, prije bih rekao 15, ako ne cak i 14...nemojte se zavarat.
meni tico po ljeti ispod 5 a popne se zimi do 5,5...
Quote:
frozz kaže:
Cinjenica je da Hyundai grabi velikim koracima. Prije kojih desetak godina stvarno nisi bili ni priblizno tolko kompetentni ostalim proizvodjacima,al sad su svake godine sve bolji i bolji. Osobno imam Atos-a iz 2007. i za njega imam stvarno sve pohvale, osim da dosta guta kad se penjem uzbrdo, al to lezi u cinjenici da je motor vrlo slab,manje od 60 konja. Kia se isto tako dize, a za usporedbu cu dat i Kymco koji radi skutere. Prije 5-6 godina prodavali su se u mercatoneu za nekih 3-4 tisuce kuna i to je bio proizvod za ismijavanje, a sad bi radje njega uzeo nego neku gileru npr...za 11000-12000kn da se nac vrlo dobar skuter, koji ima odlican dizajn, ne prdi previse itd itd.
No vratimo se Hyundaiu, lijep je i20, nema sto, i kasnije bi mogao doc u zamjenu za Atosa, definitivno. A te gume su valjda stavili na jedan auto tek tolko, sumnjam da u seriji dolazi 16 uopce, prije bih rekao 15, ako ne cak i 14...nemojte se zavarat.
Slobodno ti reci salon jer i ja idem sutra u probnu vožnju, a i želim vidjeti te 225/45/17 jer jednostvno ne vjerujem da je to na autu, nema nikakve logike. To je dimenzija za i30, a za i20
hyundai auto zagreb na ljubljanskoj kod city centra, onaj plavi i20 nasuprot glavnog ulaza
moja preporuka idi nakon 07.09. imat će i CRDI registriran i spreman za vožnju
Blizu mi je tako da nije problem... odem odmah vidjeti da li se mogu smjestiti unutra... ako mogu, onda je lako doći ponovo. A usput produžim i do Forda
Blizu mi je tako da nije problem... odem odmah vidjeti da li se mogu smjestiti unutra... ako mogu, onda je lako doći ponovo. A usput produžim i do Forda
planiraš li se ponoviti ili čisto da vidiš kakav je?
meni se isto sviđa, čak toliko da bih ga rado mijenjao za svoj clio 3.
možda je to i zato što su mi prva dva auta bili hyundai.
nadam se da su i dalje tako kvalitetni. sad kad su napredovali u u pogledu dizajna, udobnosti i sigurnosti... ako imaju još i kvalitetu koju sam ja iskusio...
Dor, koliko će te izaći taj dizlo i koji paket opreme planiraš uzeti?
zaboravih napomentu kočnice su odlične, odaziv na papučicu je vrlo brz i auto staje u trenu
Upravo to, auto se ponaša ko iz VAG grupe. Osjetljiv na kočnici, krut na gasu. Ja sam doslovno mislio da u testnom modelu zapinje papučica gasa, jer ju zaista treba stisnuti, za razliku od starije generacije Hjundića gdje samo takneš i već je na 4t okretaja.
Dor, koliko će te izaći taj dizlo i koji paket opreme planiraš uzeti?
83 000 je sa 3 vrata, iako me draga nagovara na 5, al malo mi je previše dati četri i nešto soma kuna kad mi ionak netrebaju, večinom vozim sam ili smo dvoje.
paket iLike što mi je sasvim dosta, jedino možda doplatim naslon za ruke ak se može.
ovo je definitivno Bestbuy mali dizel u svakom pogledu. još kad sam vidio na Indijskom forumu da se uz laganu vožnju da potrošnja spustiti ispod 4L/100km
najviše me zabrinjavalo da je auto skučen iznutra, ali baš naprotiv ima dosta mjesta
Mislim da je 1.4 diesel sa 75ks za većinu neisplativ. Razlika u cijeni je preko 10.000kn, performanse su po svim testovima dosta lošije od 1,25 benzinca, a ako gledamo čisto potrošnju treba odraditi preko 100.000km da se diesel isplati.
Nedavno sam vozio i20 sa 1,25 benzincem i moram reći da auto nema nekih velikih zamjerki, motor je sasvim dovoljan za auto te veličine, mjenjač je pristojan kao i općenito ponašanje u vožnji. Dosta je prostran, sjedala su velika i udobna, volan se podešava i po dubini i visini, od opreme već i entry model ima sve bitno.
Ostaje taj dizajn vanjštine i unutrašnjosti koji neće svima leći, ali to je individualno.
Po meni trenutno best buy u toj klasi obzirom na Hyundaijev renome kvalitetnog proizvođača.
Još samo jedna stvar za potencijalne kupce, model sa 3 vrata ima drukčiju specifikaciju opreme, pa se u osnovnoj verziji dobije extra putno računalo, maglenke i grijani retrovizori u odnosu na 5 vratni model.
evo bas gledam malo na auti.hr nesto i naidem na isti auto ko i moj, iz 2007., sa duplo manje kilometara...ako nekom treba autic za grad koji je komforan,poviseno se sjedi, ne trosi puno ako se ne vozite uzbrdo, atos je za vas. http://www.auti.hr/automobili/showAdvert478136.html manje od 5000€, stvarno odlicna kupnja
Mislim da je 1.4 diesel sa 75ks za većinu neisplativ. Razlika u cijeni je preko 10.000kn, performanse su po svim testovima dosta lošije od 1,25 benzinca, a ako gledamo čisto potrošnju treba odraditi preko 100.000km da se diesel isplati
To i mene zanima kako su dizela tako uškopili... jednake snage ko benzin, a toliko slabije ubrzanje do sto
Jebemu, ima 220 Nm, što je 100 više nego kod benzinca... kud sve to nestade majkumu? Ili ubaciš u 4tu pa izigravaš automatika
Quote:
babanghida kaže:
Još samo jedna stvar za potencijalne kupce, model sa 3 vrata ima drukčiju specifikaciju opreme, pa se u osnovnoj verziji dobije extra putno računalo, maglenke i grijani retrovizori u odnosu na 5 vratni model.
Ta specifikacija spada pod opremu iThink, no u cijeniku su svi iLike... ili griješim?
zgodan mali autić,izgleda čist solidno za korejca,makar mi dizajn prednjeg i stražnjeg kraja lagano naginje na aktualnu corsu....al sve u svemu nije loše =)
Mislim da je 1.4 diesel sa 75ks za većinu neisplativ. Razlika u cijeni je preko 10.000kn, performanse su po svim testovima dosta lošije od 1,25 benzinca, a ako gledamo čisto potrošnju treba odraditi preko 100.000km da se diesel isplati.
Nedavno sam vozio i20 sa 1,25 benzincem i moram reći da auto nema nekih velikih zamjerki, motor je sasvim dovoljan za auto te veličine, mjenjač je pristojan kao i općenito ponašanje u vožnji. Dosta je prostran, sjedala su velika i udobna, volan se podešava i po dubini i visini, od opreme već i entry model ima sve bitno.
Ostaje taj dizajn vanjštine i unutrašnjosti koji neće svima leći, ali to je individualno.
Po meni trenutno best buy u toj klasi obzirom na Hyundaijev renome kvalitetnog proizvođača.
u slučaju ako je razlika u potrošnji 1-2 litre onda se ne isplati dizel.
ako razlika prelazi 2-3 litre tad bi mi se isplatio nakon 60 000 ili 3 godine
BTW gdje si čuo da ovaj sa 3 vrata ima bolju opremu od onog sa 5???
Quote:
STINGer kaže:
To i mene zanima kako su dizela tako uškopili... jednake snage ko benzin, a toliko slabije ubrzanje do sto
Jebemu, ima 220 Nm, što je 100 više nego kod benzinca... kud sve to nestade majkumu? Ili ubaciš u 4tu pa izigravaš automatika
dizel ima 200kg više od benzinca
po onom što sam čitao dizel ide odlično, al svakako ga treba isprobati pa vidjeti, a prodavač kaže da je razlika imeđu low power dizela (75 konja) i onog od high power (90 konja) samo u čipu
zgodan mali autić,izgleda čist solidno za korejca,makar mi dizajn prednjeg i stražnjeg kraja lagano naginje na aktualnu corsu....al sve u svemu nije loše =)
pa i nije , slazem se, pogotovo ak je korejac, tj pouzdaniji a i jeftiniji...
imam pitanje bas u vezi tog i 20 kolika bi mu mogla biti maksimum maksumuma brzina po satu ( 1.2 motor odnosno ovaj 1.25)
jel moguce da pokazuje 200. odnosno znam da pitam glupo pitanje sli moram provjerit. koliki mu je maksimum?