zaboravih još nešto spomenuto što me najviše fasciniralo. a to su kočnice.
da napomenem oba auta super koče tu nema dileme, ali kako kočnice reagiraju, grizu, ljepe za sjedalo u Hyundaiu to je strava. Baš su ih onak podesili po švabskom receptu, a Fiesta je više nekako mlohava u usporedbi, isprve nisam vjerovao da je tolika razlika.
__________________ Perfection Is The Mastering Of Simplicity
perfect day / Work / Train / Eat / Sleep /
malo sam tražio po netu gdje se proivodi i20, i našao da je to Indija što mi se baš i nije dopalo, nemam previše povjerenje u te jeftine gastarbajtere.
al ostao sam ugodno iznenađen podatkom da je Hyundai napravio proizvodnu traku u češkoj ak sam dobro zapamtio
slično je bilo i sa i30, početni modeli su imali problema sa laganim zapinjenjem mjenjača, dok se taj proizvodni dio nije prebacio u EU
ali kako kočnice reagiraju, grizu, ljepe za sjedalo u Hyundaiu to je strava. Baš su ih onak podesili po švabskom receptu, a Fiesta je više nekako mlohava u usporedbi, isprve nisam vjerovao da je tolika razlika.
A Fiestu su znači napravili onako po korejskom receptu?
A Fiestu su znači napravili onako po korejskom receptu?
sve zavisi kakav odaziv kočnice preferiraš, zato sam napisao oba koče odlično, ali onak na prvi dojam hyundai djeluje bolje... na kraju sve je stvar navike
možda iskopam negdje koliki je zaustavni put za jednog i drugog, baš me zanima
Ja bi rekao da malo presubjektivno gledaš taj i20.
__________________ iritantno krasan od 1982.
Kyle, this is the way the world works! If you wanna find some quality friends, you gotta wade through all the dicks first!
Kad pogledaš cijenu auta s osnovnim benzincem/dizlom u iLike paketu opreme (većina toga što auto danas "treba" imati), onda moraš biti donekle subjektivan .
E sad, nekome koreanci uopće ne "leže", nekome smeta izgled, nekom nešto treće ...
Kad pogledaš cijenu auta s osnovnim benzincem/dizlom u iLike paketu opreme (većina toga što auto danas "treba" imati), onda moraš biti donekle subjektivan .
E sad, nekome koreanci uopće ne "leže", nekome smeta izgled, nekom nešto treće ...
Ma to definitivno, auto je po meni definitinvno best buy u klasi. Treba uzeti u obzir da se radi o novome modelu, a ne nečemu što je već godinama na tržištu. Ipak, iako se izgubilo puno onoga "korejiš" u njemu, meni nekako ostavlja dojam da mu nešto fali, ne znam kako bi to opisao...
No, i ostali mi ostavljaju takav dojam, svaki ima nešto što mi ne odgovara... tako da ću završne komentare ostaviti za nakon obavljenih probnih vožnji... i20 da ima bolje gume (meni jako bitan detalj) i da ima još ugrađene maglenke (ne da mu trebaju već jednostavno fale da popune one rupe) bio bi odličan, ali ponavljam, i ovako je za te novce izvrsna ponuda
Apsolutno se slažem za maglenke, ružno je vidjeti plastiku bez njih (auto djeluje nekak jeftinije, jer točno vidiš što fali). A i nije da nisu korisne.
Apsolutno se slažem za maglenke, ružno je vidjeti plastiku bez njih (auto djeluje nekak jeftinije, jer točno vidiš što fali). A i nije da nisu korisne.
Već sam pisao, doći će i jedan bolje opremljen model pa eto izbora...
Ma to definitivno, auto je po meni definitinvno best buy u klasi. Treba uzeti u obzir da se radi o novome modelu, a ne nečemu što je već godinama na tržištu. Ipak, iako se izgubilo puno onoga "korejiš" u njemu, meni nekako ostavlja dojam da mu nešto fali, ne znam kako bi to opisao...
No, i ostali mi ostavljaju takav dojam, svaki ima nešto što mi ne odgovara... tako da ću završne komentare ostaviti za nakon obavljenih probnih vožnji... i20 da ima bolje gume (meni jako bitan detalj) i da ima još ugrađene maglenke (ne da mu trebaju već jednostavno fale da popune one rupe) bio bi odličan, ali ponavljam, i ovako je za te novce izvrsna ponuda
Ima rešenje, trovratna verzija za 9.950 EUR sa maglenkama u serijskoj opremi (+ putno računalo i grijani retrovizori). A oko guma, Kumho Solus KH17 su bile na vozilu koje sam ja gledao. Po testovima ima puno razvikanijih guma koje su lošije prošle od Kumha. http://www1.adac.de/Tests/Reifentest...ePageID=243129
Autić je OK, ima malo lošiji upravljač, nedovoljno komunikativan i lijen, za moj gušt i malo previše položen. Unutrašnja plastika je na nekim mjestima stvarno jeftina (dio obloge vrata i tunel oko mjenjača i ručne), ali za ostalo iskreno ne znam čemu bih mogao zamjeriti na autu te cijene i te klase.
fiesta to ima kamuflirano,umjesto maglenki tu su usisnici za zrak hehehe
čovječe koliko promoviram fiestu trebali bi me zaposlit u grand autu
nemrem si pomoć,kad je autić zbilja super,znaš da sam probno vozio većinu iz te klase pa....
ajd mustang..pa da mi složiš solidan auto i rješiš popust neki,heh..vidila sam i ja usisnice..dobro izgleda, taman da popuni tu prazninu iako ću uzet maglenke. nekako mi hyundai djeluje jeftino..vjerujem da je super auto, sa odličnim karakteristikama al nekako mi izgleda nazadan..ko lada
Da, baš o tome mi je pričao trgovac... i moram priznati da je jako primamljivo, mada bi moglo i jeftinije... ne znam što bi još od opreme trebalo, mislim da ima apsolutno sve što treba (bilo bi dobro da je usb unutra)
HM.Ali nema esp niti bocne zracne jastuke.Cini mi se da se u Hrvatskoj uopce ne moze ni dobiti.U Europi da.Izglea da smo opet nekakakvo banana trziste.Ovo bi trebalo jos malo pasti ili eventualno bocni i esp za ovu cijenu.
Da, baš o tome mi je pričao trgovac... i moram priznati da je jako primamljivo, mada bi moglo i jeftinije... ne znam što bi još od opreme trebalo, mislim da ima apsolutno sve što treba (bilo bi dobro da je usb unutra)
Meni jedino nedostaje svih 6 zračnih jastuka. U EU su u osnovnoj opremi a nas uvijek diskriminiraju kada se radi o sigurnosti. Radije bih te jastuke (zbog djece) nego alu naplatke i radio.
Nisu mi jasni ti naši dileri i za koje ciljne skupine kupaca definiraju te pakete opreme. Mislim da bi iLike paket dopunjen s bočnim zračnim jastucima i zavjesama bio idealan za manje/mlade obitelji.
I slažem se, trebao bi biti jeftiniji. Ali to će se možda promijeniti kada se proizvodnja prebaci u EU.
Sve ove koje gledam zadnje vrijeme nitko nema osim dva jastuka... eventualno u skupljim paketima opreme... mislim da je Polo prvi kojem i najjadniji model ima bočne jastuke... Kod fieste, u katalogu su za trend navedena 4 jastuka, no u ponudi koju sam dobio su 2, ne znam kakva je stvar sa trendom.
Što se tiče politike, trgovci i dan danas me uvjeravaju da abs i esp pogotovo nisu potrebni u malom autu... ono, dobijem ospice, al što ćeš...
meni je iLike čisto dosta, jedino dodam maglenke i naslon za ruku, aluminijske felge bi ionak stavil po svojem ukusu s vremenom mjesto onih origigi ak to garancija dopušta...
Nemreš dodavat, u tom i je caka, oprema je skroz paketirana. Nije to Fiat pa da dobiš po narudžbi ko Voyki .
To je zlo koje može čovjeka odbiti od dobrog automobila.
Quote:
Stinger kaže:
Ibiza ima i bočne u svima paketima, dok Fabia nema...
Kada sam prije nekih mjesec-dva gledao Fabiu, na moj upit da li je moguće dobiti bočne zračne jastuke i zračne zavjese, trgovac mi je odgovorio da jedno drugo isključuje. Znači mogu dobiti uz prednje samo bočne ili zračne zavjese ali ne svih 6. To mi je čudno jer kod drugih proizvođača, zračne zavjese su u pravilu uvjetovane bočnim jastucima.
Kada sam prije nekih mjesec-dva gledao Fabiu, na moj upit da li je moguće dobiti bočne zračne jastuke i zračne zavjese, trgovac mi je odgovorio da jedno drugo isključuje. Znači mogu dobiti uz prednje samo bočne ili zračne zavjese ali ne svih 6. To mi je čudno jer kod drugih proizvođača, zračne zavjese su u pravilu uvjetovane bočnim jastucima.
Mislim da bi se lako moglo dogoditi da počnem redom obilaziti sve salone u okolici i skupljati bisere naših zastupnika i trgovaca pa to objaviti da se ljudi imaju čemu smijati u ova teška vremena
Kupio sam i20 prije par dana i moram priznat da je ukupan dojam o autu fenomenalan.
Tvrd, izuzetno upravljiv, progresivan servo koji se iskljucuje... Ma sve je odradjeno u milimetar!
Odusevio sam se sa motorom 1.25 koji je izuzetno elastican, cak i pod klimom jako fino ide! Getriba bez problema...
Guma na jednim vratima se odvojila odmah... Ljepilo popustilo... Mislim...
Ali vrata imaju fantastican zvuk prilikom zatvaranja, gotovo su necujna - nije kao kod onih da pjeva
Izolacija je fantasticna unutar, nis se ne cuje. Unutar je auto bukvalno ogroman a na fotkama se cini malen. Za prosjecno visokog do 190 ima mjesta komotno naprjed i pozada.
Kupovina je bila katastrofalna, izbjegavat dilera u Dubrovniku jer nikad necete dobit ono sto trazite. Znaci nema ni biranja boje.
Idite direktno na Zagreb i zavrsit cete za 5 minuta sve, jedino cete morat u Split po auto sto je za mene isto katastrofalno iskustvo.
Ocjene:
Diler 0 (nula)
i20 5-
i josh nesto, u ponudi gdje je 4 zvucnika... To su samo 2 u prednjim vratima i 2 visoka tako da... Pozadi nema nis. Kladim se da nema ni zica
Sa 5 vrata + metalik= 79.000 i nesto sitno jos.
Zaboravih dodat, obicne boje ne postoje u ponudi, samo metalik
Bijeli je najljepsi ali...
Na ovoj akciji su imali mislim samo nekoliko komada i20 u cijeloj Hr
Sa 5 vrata + metalik= 79.000 i nesto sitno jos.
Zaboravih dodat, obicne boje ne postoje u ponudi, samo metalik
Bijeli je najljepsi ali...
Na ovoj akciji su imali mislim samo nekoliko komada i20 u cijeloj Hr
sretno sa novim autičem
ak ti se da stavi slike
Aaa pa rekao bih da je jedva 5L na 100 km pod klimom i dosta brzom prosjecnom voznjom, zna se kakva je jadranska
Mislim to tocno mogu rec kad izvrtim nekoliko rezervara
Ali mi je nekako jadno sto auto nema oplatu ispod motora...
Evo igrao sam se u photoshopu kako ce izgledat felge koje imam za njega spremljene
195/50/15