Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Društvo > Psihologija
Korisničko ime
Lozinka

Psihologija Prozac nation.

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 27.09.2009., 23:59   #1
obicna
de 2 ef po de iks kvadrat

obicna Avatar

Registracija: May 2006.
Ovisnost o forumu

Pozdrav!

Sam naslov govori
kad imam slobodnog vremena... visim tu, nemoram uvijek pisati, ali čitam.. no to se odavno pretvorilo u "bolest". moram pročitat sve teme koje me zanimaju, komentirat što moram za reći.. i tako to traje par sati!
pogotovo kad je ljeto pa imam višak slobodnog vremena... znam svaki dan po par sati sjediti za kompom i visit na forumu
što me to toliko privlači tu... i još malo pa će mi ovo postati homepage umjesto u favourites!
pi**im kad nemogu otvorit ovu stranicu jer neki put server šteka i moram skoro svakodnevno dobiti svoju dozu foruma
kako da se riješim ovisnosti o ovome??
obicna is offline   Odgovori s citatom
Old 28.09.2009., 00:04   #2
felga
Stilka je zakon!

felga Avatar

Registracija: Sep 2008.
Quote:
obichna kaže: Pogledaj post
Pozdrav!

Sam naslov govori
kad imam slobodnog vremena... visim tu, nemoram uvijek pisati, ali čitam.. no to se odavno pretvorilo u "bolest". moram pročitat sve teme koje me zanimaju, komentirat što moram za reći.. i tako to traje par sati!
pogotovo kad je ljeto pa imam višak slobodnog vremena... znam svaki dan po par sati sjediti za kompom i visit na forumu
što me to toliko privlači tu... i još malo pa će mi ovo postati homepage umjesto u favourites!
pi**im kad nemogu otvorit ovu stranicu jer neki put server šteka i moram skoro svakodnevno dobiti svoju dozu foruma

Nađi dečka!
felga is offline   Odgovori s citatom
Old 28.09.2009., 00:08   #3
koza nora
krzneni problemčić

Registracija: Apr 2009.
Quote:
visim tu, nemoram uvijek pisati, ali čitam.. no to se odavno pretvorilo u "bolest". moram pročitat sve teme koje me zanimaju
ma nije ti to nista, kad pocnes citat teme koje te NE zanimaju e onda je bome cupavo

ne znam sta da recem i ja imam isti problem, pogotovo kad treba ucit il sudje prat.
koza nora is offline   Odgovori s citatom
Old 28.09.2009., 00:11   #4
obicna

obicna Avatar

a bome mi se svakim danom proširuje krug tema koje čitam, samo da bi što duže tu ostala!
eto i sad čekam odgovore na ovu temu i još na jednoj, dve, i govorim si samo još pet minuta.. i tako prođu dva sata!!

@ felga: hoćeš mi bit dečko?
Old 28.09.2009., 00:14   #5
ipsisimus
Registrirani korisnik

Registracija: Feb 2008.
ovisnost o forumu je opasna kao i svaka ovisnost, a toliko stvari nas čeka, ali ako nekog to veseli ili ga ubija, njegova stvar
ipsisimus is offline   Odgovori s citatom
Old 28.09.2009., 00:16   #6
obicna

obicna Avatar

njegova stvar... pa kao što vidiš ja se želim ovoga riješiti.. zato sam tu postavila pitanje što učiniti :S
Old 28.09.2009., 00:21   #7
felga
Stilka je zakon!

felga Avatar

Quote:
a bome mi se svakim danom proširuje krug tema koje čitam, samo da bi što duže tu ostala!
eto i sad čekam odgovore na ovu temu i još na jednoj, dve, i govorim si samo još pet minuta.. i tako prođu dva sata!!

@ felga: hoćeš mi bit dečko?

Čuj hoću li, kakvo je to pitanje ...nakon mjesec dana hodanja, možda te i ženim!
Old 28.09.2009., 00:23   #8
obicna

obicna Avatar

Quote:
felga kaže: Pogledaj post
Čuj hoću li, kakvo je to pitanje ...nakon mjesec dana hodanja, možda te i ženim!
onda ćeš me morat zaokupirat sobom da ne vrludam tu!
Old 28.09.2009., 00:26   #9
felga
Stilka je zakon!

felga Avatar

Quote:
onda ćeš me morat zaokupirat sobom da ne vrludam tu!

ma naravno...ako ima istine u nicku, onda je ok...

volim obične!

to su obično cure na zemlji, realne, kulturne, obiteljske...itd...
Old 28.09.2009., 00:28   #10
obicna

obicna Avatar

evo i sad opet ostajem duže jer si odogovorio i dalje filam svoju ovisnost
Old 28.09.2009., 00:32   #11
felga
Stilka je zakon!

felga Avatar

Baš me čudi kako si puno na forumu.

Ipak studiraš, u Zagrebu živiš...zar se ne ide vikendom u život?

Radnim danima malo više knjiga, po danu na kavu sa frendicama...koji trač bacite...

Nekako mi je to klasika...ma kakav forum...nije to za tebe...
Old 28.09.2009., 00:33   #12
ombia
Registrirani korisnik

ombia Avatar

Registracija: Mar 2008.
S obzirom na datum registracije i broj postova, ti si mila majka naspram mene.
Posebno me raznježe biseri koji najozbiljnije tvrde kako "tamo gdje treba" pišu savršeno gramatički (sic!) - kao da je pismenost težak tjelesni i umni napor, kao da razmak u "ne znam" iziskuje trud na granici fizičke boli. (autor poznat redakciji)
ombia is offline   Odgovori s citatom
Old 28.09.2009., 00:35   #13
higijeničarka
FCOFAFWOF

higijeničarka Avatar

Quote:
Nađi si pametnijeg posla.

A za početak, budi karakter pa si odredi sat vremena foruma dnevno. Bez pogovora. Prisili se.
higijeničarka is offline   Odgovori s citatom
Old 28.09.2009., 00:40   #14
šatro gospon
demoderattor

šatro gospon Avatar

Registracija: Jul 2009.
Pošalji poruku preko MSN korisniku šatro gospon Pošalji poruku preko Skype korisniku šatro gospon
Quote:
higijeničarka kaže: Pogledaj post
Nađi si pametnijeg posla.

A za početak, budi karakter pa si odredi sat vremena foruma dnevno. Bez pogovora. Prisili se.
heheh, pa to ti je ko da dijebeticaru velis: rijesi se dijabetesa...lakse rec nego napraviti
Old 28.09.2009., 01:18   #15
Passenger_57
Registrisani korisnik

Passenger_57 Avatar

Registracija: Jan 2007.
ma dobro,to je sad,u takvom si fazonu,da sad odeš u indiju živjet godinu dana sa danima ispunjenim sadržajem sumnjam da bi ti forum.hr falio.
ja isto sam po cijele dane na forumu,ali za rijetkih dana koji su mi skroz ispunjeni niti ne pomislim na internet niti forum.
ipak to nije ovisnost kao cigarete ili kava,a kamoli droga.nije uopće ovisnost.
Passenger_57 is offline   Odgovori s citatom
Old 28.09.2009., 02:43   #16
dawn990
MISS bitch :)

dawn990 Avatar

Registracija: Feb 2009.
ova tema ti nimalo neče pomoč jer češ sad imat još jedan razlog da dođeš

ma večini je tako... a tako je i s večinom stvari... uzmi mobitel za primjer... ja mislim da bi umrla kad bi mi riknula baterija a da nemam punjač... il kad nema signala...

dawn990 is offline   Odgovori s citatom
Old 28.09.2009., 04:46   #17
firestarter_17
Ritual De Lo Habitual

firestarter_17 Avatar

Registracija: Oct 2006.
I ja sam totalni ovisnik o forumu u zadnje vrijeme...samo kaj ja više čitam nego pišem al svejedno ne mogu bez foruma. Evo, sad će još malo 5 ujutro, ja sam se probudio prije par minuta onak iz čista mira i išao upalit komp samo da vidim kaj ima novo na forumu...fakat sam junkie, idem sad spavat dalje
Old 28.09.2009., 07:25   #18
loome
don't mess with me

loome Avatar

Registracija: Sep 2009.
Pošalji poruku preko MSN korisniku loome
Kako da se riješiš ovisnosti? Ukini internet i, hoćeš-nećeš, odviknut ćeš se.
loome is offline   Odgovori s citatom
Old 28.09.2009., 07:30   #19
edvard
Registrirani korisnik

edvard Avatar

Quote:
felga kaže: Pogledaj post
Nađi dečka!
zato i provodi puno vremena po forumima bas kao i svi drugi.
u potrazi za virtualnim simpatijama i ljubavima.
edvard is offline   Odgovori s citatom
Old 28.09.2009., 08:01   #20
homer11
Gelipter

homer11 Avatar

Registracija: Jan 2008.
Quote:
Passenger_57 kaže: Pogledaj post
ma dobro,to je sad,u takvom si fazonu,da sad odeš u indiju živjet godinu dana sa danima ispunjenim sadržajem sumnjam da bi ti forum.hr falio.
Pa imas i u indiji internet. Ja mislio zapucati za juznu afriku ako sa BiH
kvalificira za svjetsko prvenstvo
Quote:
ja isto sam po cijele dane na forumu,ali za rijetkih dana koji su mi skroz ispunjeni niti ne pomislim na internet niti forum.
Oh, i te kako da spada u ovisnosti... priznate ovisnosti

#obichna
Nego, po datumu registracije i broju upisa ne izgleda da si puno na forumu
ili to mislis u zadnje vrijeme
Old 28.09.2009., 08:11   #21
Vilenica
registrirana korisnica

Vilenica Avatar

Registracija: Feb 2006.
Quote:
ovisnost je, definitivno

za prvi dio posta se slazem: kad god odem na put, foruma se ni ne sjetim. sto mi je dan zanimljiviji, to sam manje na forumu.

najkorisnije bi bilo da nam netko kaze kako je uspio kontrolirat vrijeme koje provodi ovdje (zanimaju me oni s par tisuca postova, a ne forumasi koji nisu navuceni)
Vilenica is offline   Odgovori s citatom
Old 28.09.2009., 08:41   #22
zeusxl
Banned

Registracija: Jun 2008.
Jednostavno.Pročitam što me zanima,odgovorim na neku temu i to je to.
Ne pada mi na pamet da čekam odgovor. Imam pametnijeg posla nego cijeli dan visiti na forumu.
Old 28.09.2009., 09:05   #23
Vess
Banned

Registracija: Jan 2009.
Quote:
Ja bih se složila s tobom, mene moja ovisnost ubija, jer sporije radim i posao, koncentracija mi je razbijena, malo poso - malo forum i tako stalno. Umjesto napraviti poso pa vani u šetnju npr.

Rješenje - ne znam, možda permaban i to neki jako nepravedan da ti se sve generalno i definitivno smuči?

Ja osjetim olakšanje kad budem banirana na 3 dana, npr.
Vess is offline   Odgovori s citatom
Old 28.09.2009., 09:09   #24
zeusxl
Banned

Registracija: Jun 2008.
Quote:
Vess kaže: Pogledaj post
Ja bih se složila s tobom, mene moja ovisnost ubija, jer sporije radim i posao, koncentracija mi je razbijena, malo poso - malo forum i tako stalno. Umjesto napraviti poso pa vani u šetnju npr.

Rješenje - ne znam, možda permaban i to neki jako nepravedan da ti se sve generalno i definitivno smuči?

Ja jednostavno nemam živaca za čitati sve postove. Čak i kad se radi o nekoj zanimljivoj temi. A da ne pričam da mi je koncentracija u klincu.
Old 28.09.2009., 11:18   #25
Stormbreaker
Bill Gates wannabe xD

Stormbreaker Avatar

Registracija: May 2007.
Ja sam prije tu isto visio.. vjeruj mi, nakon jednog vremena ti potpuno dosadi i uopće ga niti ne otvoriš i ne logiraš se par mjeseci
Stormbreaker is offline   Odgovori s citatom
Old 28.09.2009., 12:15   #26
obicna

obicna Avatar

@ storm: nakon koliko vremena će mi dojadit? jer ovo me trese već par mjeseci..

a ostalima koji su rekli da prema broju postova nisam ovisnik.. ja sam se registrirala prije tri godine, ali prije mi nije bio zanimljiv forum kao sada i onda sam se vratila tu prije nekoliko mjeseci tako da ovi postovi koje vidite su napravljeni preko ljeta. nisam ovisnik da moram puno pisat, nego jednostavno biti na forumu :S
Old 28.09.2009., 12:45   #27
Stormbreaker
Bill Gates wannabe xD

Stormbreaker Avatar

Registracija: May 2007.
Ma mene je i duže, skoro godinu dana... al onda (pogotovo na ovaj forum) nisam dolazio mjesecima.. i kad bih došao, bio bi na par min, brzo bi mi opet dojadio.. sad nakon što je prošlo skoro god. dana evo malo dođem online, vidit šta ima zanimljivoga, al više ne visim ko prije. xD
Stormbreaker is offline   Odgovori s citatom
Old 28.09.2009., 13:41   #28
koza nora
krzneni problemčić

rekla bih ti promijeni si sifru pa da nemos uc u nik al znam da to nikako ne funkcionira i samo ces se ponovno registrirat

al prvi korak bi definitivno bio taj da ne otvaras ovakve teme na koje ces cekat odgovor, ovak se neces nikad otkacit. to ko da imas onlajn grupu potpore za internet ovisnike tj sastanak anonimnih alkoholicara u lokalnoj birtiji

meni uopce ne fali net kad imam pametnijeg posla al u zadnje vrijeme nekak bas i nemam pametnijeg posla i sta da radim?

ne mogu se pravit da radije peglam nego surfam, jednostavno nejde.
koza nora is offline   Odgovori s citatom
Old 28.09.2009., 13:55   #29
higijeničarka
FCOFAFWOF

higijeničarka Avatar

Quote:
šatro gospon kaže: Pogledaj post
heheh, pa to ti je ko da dijebeticaru velis: rijesi se dijabetesa...lakse rec nego napraviti
Pa kaj ja znam... ne baš.

Ono, odlučiš sjest za komp, odlučiš otvoriti tu i tu stranicu, odlučiš napisati post, odlučiš visiti tu toliko i toliko, odlučiš ne učiniti išta drugo.

E sad, kad bi ljudi odlučili imati dijabetes, onda bi to bilo isporedivo.
higijeničarka is offline   Odgovori s citatom
Old 28.09.2009., 14:46   #30
divljaruza
Lalaland...

Registracija: Aug 2009.
ajmeee ljudi, ma svi smo danas ovisni o forumu, ma nema tog covjeka koji nije. jednostavno, preko monitora su nam se pocele sklapati prijateljstva i to je to. jedino smo ovdje i previse dragi i druzeljubivi, tralala samo zato sto nam je neugodno popricati o svemu s nekim u facu. znam, to je jadno, ali to je nasa stvarnost. i mozda je ljudima tako bolje radi suvisnih neugodnosti i inih stvari, ali opet nije ni toliko dobro. valja nekad i uzivo popricat... jer smo stvarno drustvena bica i potreba nam je da budemo jedno drugom blizi tjelesno. hvala bogu jer inace bi bili roboti i strojevi.
Old 28.09.2009., 15:27   #31
Khufu
Poznatiji kao Keops

Khufu Avatar

Jebemu, i ja imam sličan problem. Iako sam se registrirao tek ovaj mjesec, visim tu već godinu dana. I ne komentiram previše prvenstveno iz razloga što mi se čini da je na svakom podforumu nekakva grupica ljudi koja se ˝poznaje˝ (virtualno ili čak i uživo) i onda ni sam ne znam kako se ubacit u te neke njihove spike. Zna mi se zalomit i po pet-šest sati po forumu. Prolazim kroz podforume i tu i tamo nešto komentiram ali čitam skoro pa sve. U tome je problem, što čitam i ono što me zanima i ono što me ne zanima. O sudbo kleta
Khufu is offline   Odgovori s citatom
Old 28.09.2009., 15:51   #32
obicna

obicna Avatar

Quote:
Khufu kaže: Pogledaj post
Jebemu, i ja imam sličan problem. Iako sam se registrirao tek ovaj mjesec, visim tu već godinu dana. I ne komentiram previše prvenstveno iz razloga što mi se čini da je na svakom podforumu nekakva grupica ljudi koja se ˝poznaje˝ (virtualno ili čak i uživo) i onda ni sam ne znam kako se ubacit u te neke njihove spike. Zna mi se zalomit i po pet-šest sati po forumu. Prolazim kroz podforume i tu i tamo nešto komentiram ali čitam skoro pa sve. U tome je problem, što čitam i ono što me zanima i ono što me ne zanima. O sudbo kleta
ti i ja ćemo eto osnovat svoju grupicu članova
jesi za?

OT: vjerojatno će me proći, vjerujem da smo većina prošli kroz fazu gdje te par dana, tjedana ili mjeseci drži ovo, a onda popusti. ali imaju neki pravo, moram si naći frajera!!
Old 28.09.2009., 17:11   #33
ombia
Registrirani korisnik

ombia Avatar

Quote:
zeusxl kaže: Pogledaj post
Jednostavno.Pročitam što me zanima,odgovorim na neku temu i to je to.
Ne pada mi na pamet da čekam odgovor. Imam pametnijeg posla nego cijeli dan visiti na forumu.
Evo ja radim, jutros od pola osam do... veceras cu do devet. I cekam neke dokumente. I citam forum. S posla. Sve ja to odradim. Nije da si stavim na to do listu - citatzi forum.
A primjetila sam kad idem par dana intenzuivno onda se navucem, kad napravim pauzu 2-3 dana onda bih mogla bez foruma stalno.
Posebno me raznježe biseri koji najozbiljnije tvrde kako "tamo gdje treba" pišu savršeno gramatički (sic!) - kao da je pismenost težak tjelesni i umni napor, kao da razmak u "ne znam" iziskuje trud na granici fizičke boli. (autor poznat redakciji)
Old 28.09.2009., 17:14   #34
ombia
Registrirani korisnik

ombia Avatar

Quote:
al istina.
Old 28.09.2009., 17:14   #35
Khufu
Poznatiji kao Keops

Khufu Avatar

@obichna: može, urgirat ćemo kod administratora da nam otvori novi podforum ---> za ovisnike. Ne znam, mene to drži već godinu dana, sad sam još počeo i komentirat. I onda svaku temu koju komentiram stavim u favoritese i onda kad ponovo dođem na forum prvo odem na te teme pogledat jel netko nešto novo odgovorio, jel me netko citirao...bolest

E, da nisam zauzet...
Samo ne znam jel odgovaram definiciji frajera
Old 28.09.2009., 17:42   #36
Vess
Banned

Sad mi pade na pamet da je forum dušu dao za ljude sa sjebanom koncentracijom, kojima je pažnja rastrgana u bezbroj komadićaka.

Forumaška aktivnost je takva da može (uz proplamsaje inspiracije i kreativnosti) trajati bez početka i kraja.

Na taj način je savršen bijeg od bilo čega što se započinje, traje i završava po planu ili manje više po planu. Forumašenje ne zahtijeva ništa od kvaliteta koje su potrebne da bi se nešto započelo i okončalo. To je ta adiktivna kvaliteta.

I tako, prođe godina dana - imaš dobrih 200 kartica ispisanih, ali knjigu napisao nisi, nit doktorat, nit neku znanstvenu studiju - ma ništa u što bi prstom upro kao u rezultat aktivnosti. Samo eto piše da imaš 3000+ postova
Old 28.09.2009., 17:48   #37
ombia
Registrirani korisnik

ombia Avatar

Ak si bio kreativan imas i koji karton u arhivi.
Ali da, dobro zboris.
Old 28.09.2009., 17:49   #38
Khufu
Poznatiji kao Keops

Khufu Avatar

Quote:
Sad mi pade na pamet da je forum dušu dao za ljude sa sjebanom koncentracijom, kojima je pažnja rastrgana u bezbroj komadićaka.

Forumaška aktivnost je takva da može (uz proplamsaje inspiracije i kreativnosti) trajati bez početka i kraja.

Na taj način je savršen bijeg od bilo čega što se započinje, traje i završava po planu ili manje više po planu. Forumašenje ne zahtijeva ništa od kvaliteta koje su potrebne da bi se nešto započelo i okončalo. To je ta adiktivna kvaliteta.

I tako, prođe godina dana - imaš dobrih 200 kartica ispisanih, ali knjigu napisao nisi, nit doktorat, nit neku znanstvenu studiju - ma ništa u što bi prstom upro kao u rezultat aktivnosti. Samo eto piše da imaš 3000+ postova
Cool, eto ako ništa drugo onda imam tu adiktivni kvalitetu
A ako ovako nastavim, ni 3000+ postova neće biti problem
Old 28.09.2009., 17:53   #39
š.l.u.s.
#.#

š.l.u.s. Avatar

Registracija: Nov 2008.
Jesam ja ovisna s obzirom na datum registracije i broj postova?

Uzmite u obzir da mi je D&K fejvorit
Old 28.09.2009., 18:14   #40
Vess
Banned

Što je D&K?

Tja, pogleč mene. Ti si mala beba u usporedbi samnom

PS. Hm, i ne baš. Da, tu smo negdje - teške ovisnice
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza