|
|
04.06.2019., 17:15
|
|
«·|·»
Registracija: Mar 2005.
Lokacija: You'll find me in a sea of dreams, where no one cares about my words
|
Zaki Book [letak]
Postoji preko 450 naslova za posudbu, što hrvatskih što stranih.
Savršeno za čitanje preko ljetnih praznika.
Uz android i iOS, podržan je i windows10, pa možete čitati i na računalu.
|
|
06.06.2019., 19:45
|
|
[kronična parezija]
Registracija: Jul 2009.
|
Jedina knjižnica u kojoj ne planiram obnoviti članarinu jer je osoblje čine neljubazni/e nerednici/e. Došla sam do zaključka da je isplativije kupiti knjige nego djelomično financirati tu kaljužu. 
|
|
|
06.06.2019., 19:54
|
|
«·|·»
|
ne znam baš gdje si bila, no osim glavne, uglavnom nemam takvih iskustava.
|
|
07.06.2019., 08:00
|
|
[kronična parezija]
|
Koristila sam ih, čini mi se, šest i nisam imala sreće poput tebe. Osoblje u glavnoj ne želim komentirati jer ću dobiti ban. 
|
|
|
08.06.2019., 20:43
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2012.
|
Jesi bila na Krvavom mostu? Tamo su obicno jako susretljive, meni je tamo dozivljaj otici posuditi knjige.
|
08.06.2019., 21:14
|
|
«·|·»
|
istina. i rijetko je kad gužva.
osim na putu do tamo.
i ua Adžijinoj su ok. tamo najčešće idem.
uostalom, osobno ne tražim susretljivost, iako joj težim i cijenim kada jesu.
naravno da je čovjeku drago. a i sve ovisi kakav je kome dan.
sve se to da razumjet. no osornost i stav - fućka mi se za tebe, ti si samo broj,
ne priznajem. takvi su često u centralnoj gradskoj. vjerojatno jer imaju puno posla, ili šta li, pa su oguglali više. možda ih treba podmitit' kakvom čokoladom, ili nečim, kao doktore?
inače, u NSK su puno gori po tom pitanju.
tamo fakat jesi samo broj, kad posuđuješ nešto.
|
|
09.06.2019., 09:11
|
|
[kronična parezija]
|
Quote:
Ember- kaže:
Jesi bila na Krvavom mostu? Tamo su obicno jako susretljive, meni je tamo dozivljaj otici posuditi knjige.
|
Nisam.
Ako nešto plaćam, volim se osjećati ugodno kada tamo dođem. Zbilja nisam izbirljiva, meni je dovoljno samo da mi odgovore na moje Dobar dan!, zaduže/razduže i to je to. Ne trebam sugestije i ne treba mi netko titrati, ali eto... Očito previše tražim. 
|
|
|
24.07.2019., 21:53
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2019.
|
Koja knjiznica u zagrebu ima najveci izbor SF i fantasy knjiga za prodaju ?
Zanimaju me samo knjige prevedene na nas jezik (hrvatski, srpski, bosanski)
Ako tko ima kakvu dobru knjigu ili vise njih tog zanra za prodati nek mi se javi
|
|
|
07.12.2019., 00:18
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2006.
|
Mora li se članarina u KGZ-u produžiti u onoj knjižnici u kojoj mi je izdana iskaznica ili se može u bilo kojoj?
|
|
|
07.12.2019., 00:46
|
|
[kronična parezija]
|
Quote:
elise kaže:
Mora li se članarina u KGZ-u produžiti u onoj knjižnici u kojoj mi je izdana iskaznica ili se može u bilo kojoj?
|
Možeš u bilo kojoj. 
|
|
|
07.12.2019., 11:26
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2006.
|
Hvala. 
|
|
|
07.12.2019., 14:48
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2019.
|
Moja su iskustva u KGZ isključivo pozitivna.Knjižničari su uvijek bili susretljivi i korektni( dosad sam posuđivao u četiri knjižnice pa još ima vremena da se razuvjerim  ).
|
|
|
17.12.2019., 14:04
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2008.
|
Jel se dobro sjećam da pri prvoj posudbi u nekoj knjižnici iz mreže traže osobnu ili tako neš?
Jer više nisam član, a frend mi je posudio svoju iskaznicu da si dignem knjige, međutim, dotične su iz knjižnice iz koje on još nije posuđivao...A sjećam se da sam par puta imao neku dodatnu proceduru pri prvoj posudbi u knjižnici...
|
|
|
17.12.2019., 17:47
|
|
Mudorator
Registracija: Mar 2017.
|
Quote:
The Great Duck kaže:
Jel se dobro sjećam da pri prvoj posudbi u nekoj knjižnici iz mreže traže osobnu ili tako neš?
Jer više nisam član, a frend mi je posudio svoju iskaznicu da si dignem knjige, međutim, dotične su iz knjižnice iz koje on još nije posuđivao...A sjećam se da sam par puta imao neku dodatnu proceduru pri prvoj posudbi u knjižnici...
|
Ne čini mi se da treba. Posjetio sam dosta različitih knjižnica od KGZ-a kroz godine, i nije mi ostalo u sjećanju da sam ikad trebao osobnu. Kad malo razmislim, posuđivao sam iz različitih knjižnica prije nego sam ju uopće imao.
|
|
|
26.02.2020., 11:58
|
|
Rare Piece
Registracija: Oct 2017.
|
Jel ova stranica "hocuknjigu" podržava samo online narudzbu ili mogu otici direkt u poslovnicu i tamo kupiti knjigu...?
|
|
|
13.04.2020., 20:06
|
|
Registrirani korisnik
|
Ok, jel primijetio tko kad da knjige...nestaju iz KGZ-a?
Upravo sam čekirao što bih si mogao dignuti kad otvore knjižnice, i vidim da im jedna knjiga koju sam posudio potkraj prošle godine (a nažalost je nisam stigao završiti prije nego je istekao rok posudbe) fali u katalogu...Kao i još jedna knjiga od istog autora.
Pa sam onda pretraživao još neke autore, i skužio da ima još par knjiga koje sam sam posudio i čitao, a da su u međuvremenu nestale...
Bar 4 knjige, sve u svemu.
Koji je mogući razlog tome? 
|
|
|
13.04.2020., 20:11
|
|
«·|·»
|
Kratko i jasno:
kradu ih
|
|
13.04.2020., 21:43
|
|
Registrirani korisnik
|
Imaš kakav dokaz tome?
Jer znam da im redovito stoje knjige koje su trebale biti vraćene pred par godina...
Doduše, sad sam skužio da su izbrisali i jednu knjigu koja je valjda bila uništena (prisutna u katalogu, ali nije bila navedena nijedna lokacija).
Inače, sve navedene iščezle knjige su bile na engleskom.
|
|
|
14.04.2020., 11:28
|
|
«·|·»
|
Pa kakav ti dokaz treba? Što misliš gdje su?
Knjižnice grada Zagreba otvorene su za sve osobe koje su prijavljene u gradu.
To uključuje i studente i učenike.
I što misliš što takvi naprave obično kad završe studij i vraćaju se u svoje mjesto ili se sele negdje drugdje?
Jednostavno poberu knjige, jer znaju da se više neće vratit.
Ta u knjižnici Medveščak, npr. postoji uvedeni Veliki rječnik hrvatskog jezika koji je netko posudio prije par godina.
Rječnici inače nisu za van. Ovaj je bio. I sada ga više nema. Cijena takve knjige bila je 800kn. To je npr. 16 članarina.
Neki ljudi kradu. To im je u krvi. Neizbježno je.
Pitanje je samo zašto knjižničari ne nadomjeste ukradeno iz novaca koji dobiju preko zakasnine.
Isto tako, ja sam npr. negdje početkom 12. mjeseca poklonio jedan naslov koji je bio ukraden [isto na engleskom],
i još nije uveden, niti dostupan za upotrebu. Što mi je ful čudno s obzirom na vrijeme koje je prošlo otad.
Ne znam kako to ide u knjižnicama ali čini se da i njih muči birokracija
i kojekakve razne stvari koje su krajnjim korisnicima potpuno nebitne.
|
|
14.04.2020., 15:31
|
|
Registrirani korisnik
|
Pa nije mi jasno utoliko što u katalogu ima milijun knjiga koje su još uvijek uredno uvedene u njemu, a piše, tipa, "posuđeno do 25.03.2012."
U Medveščaku vidim da imaju jedan Veliki rječnik hrvatskoga standardnog jezika, kojem je rok prošao pred par mjeseci, u prosincu 2019.
Pa u Gradskoj ima Anićev Veliki rječnik hrvatskoga jezika koji je trebao biti vraćen negdje 2018...Onda sam našao par primjeraka Novakovih Zemle i Ciganina kojima je rok bio 2017.-2018...Par primjeraka Hotela Zagorje s rokovima 2015., 2016,, 2018...Jedan Adio kauboju kojem je rok do 2015...
I to mi je žalosno što knjižnice ne mogu nikako pritisnuti te likove da vrate te knjige, ili im otplate odštetu za njih, nego im samo mogu blokirati posudbu, odnosno, praktički im mogu staviti soli na rep...
Ono što je bila poanta mog posta je da sam primijetio da nekih knjiga u katalogu više uopće nema - dvije koje sam čitao pred par godina, jedne koju sam čitao u listopadu ili studenom, i još jedne, koju znam da sam gledao bar unatrag pola godine i bila je zavedena u katalogu kao dostupna.
Dakle, ako se knjige i kradu, još uvijek ostaju zavedene u katalogu, pa možeš i vidjeti kad su trebale biti vraćene.
A mene zanima zašto se neke knjige baš potpuno brišu iz istog.
|
|
|
 |
|
Tematski alati |
|
Opcije prikaza |
Linearni mod
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 18:38.
|
|
|
|