|
|
26.06.2020., 14:30
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2020.
|
Quote:
adriano670 kaže:
Da i jel vrijedi aluminij razlike u cijeni, tj. koje su prednosti njega (osim što bolje izgleda)?
Drvo-aluminij mi izgleda super, samo kako mi je kuća morednog dizajna i crna onda mi se i vizualno najbolje uklapa čisto crni / tamno sivi / antracit profili, nema potrebe ići za drvo-aluminij jer estetski nije baš za ovo moje.
|
Pa drvo aluminij i izgleda tako moderno izvana. Izvana je aluminij.
|
|
|
26.06.2020., 16:39
|
|
Know-how Dibidus
Registracija: Feb 2008.
|
pa možda mu se ni drvo iznutra ne uklapa bojom/dezenom 
|
|
|
26.06.2020., 22:16
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2010.
|
Quote:
jasmin2402 kaže:
Pozdrav
Trebao bih koji savjet ako se tko razumije.
U biti pitanje je dali je netko od vas uzimao prozore preko u Bih?
Nacuo sam nesta da su do 30-40% jeftiniji.
I dali postoji neka firma preko koja odmah i vrsi demontazu i montazu prozora ili treba naci nekoga kod nas.
Imam dosta stolarije za kupiti pa sad gledam sve moguce opcije da bih negdje ušparao.
U pitanju je 5 bakonskih prozora s vratima za izlaz na balkon, ulazna vrate, garazna vrata, i 5 prozora.
Hvala unaprijed.
|
Stolarija u BiH nije bez razloga jeftinija 30-40% jer ih rade od turskih recikliranih profila koji se uopće ne mogu uvest u RH da bi se radila stolarija od njih.
Takvo slično smeće prodaje i Laser.hr i bježi od toga.
Osim profila razlika je i u okovima jer vrata iz BiH možeš rukom savit kad ih otvoriš ako guraš istovremeno gornji i donji dio u kontra smjeru dok npr. na Salamander profilu takva misija je nemoguća,možeš slona okačit na vrata i nema uvijanja.
Uvijek kad se gleda uštedit se plati na kraju više.
Znam ljude koji su kupovali u BiH stolariju,tražili veze za prebacit i na kraju rekli da su znali što kupuju ne bi se upuštali uopće u takvu avanturu jer im se treći dan od montaže "objese" ulazna vrata i zapinju za pod ili se od dva krila prozora samo jedno otvara na kip ali bitno da je jeftnije.
Jeftina stolarija iz BiH može proći za neke pomoćne zgrade,radione,garaže i sl. ali ne za kuću.
|
27.06.2020., 00:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2007.
|
Quote:
DeeJay Dee kaže:
pa možda mu se ni drvo iznutra ne uklapa bojom/dezenom 
|
Industrial dizajn, crno, crno čelično stubište taj džir 
|
|
|
27.06.2020., 01:03
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2007.
|
Quote:
žutimedo kaže:
Stolarija u BiH nije bez razloga jeftinija 30-40% jer ih rade od turskih recikliranih profila koji se uopće ne mogu uvest u RH da bi se radila stolarija od njih.
Takvo slično smeće prodaje i Laser.hr i bježi od toga.
Osim profila razlika je i u okovima jer vrata iz BiH možeš rukom savit kad ih otvoriš ako guraš istovremeno gornji i donji dio u kontra smjeru dok npr. na Salamander profilu takva misija je nemoguća,možeš slona okačit na vrata i nema uvijanja.
Uvijek kad se gleda uštedit se plati na kraju više.
Znam ljude koji su kupovali u BiH stolariju,tražili veze za prebacit i na kraju rekli da su znali što kupuju ne bi se upuštali uopće u takvu avanturu jer im se treći dan od montaže "objese" ulazna vrata i zapinju za pod ili se od dva krila prozora samo jedno otvara na kip ali bitno da je jeftnije.
Jeftina stolarija iz BiH može proći za neke pomoćne zgrade,radione,garaže i sl. ali ne za kuću.
|
Ne razumijem se baš u PVC stolariju, ali mislim da je ovo ipak generalizacija i da u BiH isto ima jako dobrih firmi koje rade kvalitetno, naravno da treba probrati (isto kao što u Hrv dosta firmi nije kvalitetno pogotovo kod ugradnje).
Meni su jako dobri prijatelji uzimalu drvenu stolariju iz BiH, doduše znali su od koga uzimaju, lik ima ozbiljniji pogon i oprema hotele itd... Prirodni furnir, jako dobra izvedba, vrata na magnet po mjeri, itd. Dakle odlična kvaliteta, došli na montažu u Zg. Barem 30-40% jeftinije nego kod nas za tu kvalitetu.
S time da to nije "džaba", niti jako jeftino, dakle na razini najjeftinijih ponuda sa slabijim materijalima koje ćeš dobiti kod nas.
Tako da, mislim da treba samo dobro probrati...
|
|
|
27.06.2020., 01:49
|
|
Know-how Dibidus
|
Bujrum. Ja se ipak ne bih u to upuštao, prekrasna, al divlja zemlja generalno, od posla nadalje. Čast iznimkama.
|
|
|
27.06.2020., 10:20
|
|
Registrirani korisnik
|
Ako netko ima licencu i prodaje salamander profil, znači ne mora značiti da je isti profil iste kvalitete u hr i u bih?
Ili je, ali je i cijena ista?
|
|
|
27.06.2020., 10:34
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2016.
|
Ok to razumijem ali mislim da se moze naci dobra i postena firma i preko. Samo se treba raspitati i provjeriti sve. Sto se tice ustede naravno da mi to nije prioritet, ne zelim dati 20tkn manje i za 10g mjenjat stolariju ponovni. Rade cu odmah platiti te pare i da sam miran. Nego samo ispitujem teren jer to su velike pare i ne zelim se zaletiti zato skupljam sve moguce opcije i informacije.
Sto se tice tih profila koje marke profila su najbolje s obzirom na cijenu i kvalitetu?
|
|
|
27.06.2020., 13:09
|
|
lijepo, lijepo neopisivo
Registracija: Feb 2007.
|
Mi moramo na katu mijenjati stolariju, dvije velike staklene stijene od 240cm + dva dvokrilna prozora i jedan jednokrilni, ulazna vrata, bez komarnika, alu rolete.. Htjeli bi tamnosmeđu izvana barem jer je takva u prizemlju. Mislili smo uzeti lokalno, tj.Kvarner, ali morat ćemo preskočiti.
Ponuda koja nam se sviđa je jeftinija od svih lokalnih a nude troslojna stakla (jedini, svi ostali dvoslojna) i dvobojnu stolariju (bijela iznutra).
|
|
|
27.06.2020., 13:56
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Sheshirdzhija kaže:
Ako netko ima licencu i prodaje salamander profil, znači ne mora značiti da je isti profil iste kvalitete u hr i u bih?
|
Može biti mala razlika ali ne 30 ili 40%.
Primjer Makita alat je ista cijena u BiH ili čak skuplje nego u RH,isto tako i TV top proizvođača LG ili Samsung ništa nije jeftinije u BiH u odnosu na RH.
|
27.06.2020., 14:05
|
|
Know-how Dibidus
|
Quote:
Sheshirdzhija kaže:
|
Ne mora.
|
|
|
27.06.2020., 14:06
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
jasmin2402 kaže:
Ok to razumijem ali mislim da se moze naci dobra i postena firma i preko. Samo se treba raspitati i provjeriti sve. Sto se tice ustede naravno da mi to nije prioritet, ne zelim dati 20tkn manje i za 10g mjenjat stolariju ponovni. Rade cu odmah platiti te pare i da sam miran. Nego samo ispitujem teren jer to su velike pare i ne zelim se zaletiti zato skupljam sve moguce opcije i informacije.
Sto se tice tih profila koje marke profila su najbolje s obzirom na cijenu i kvalitetu?
|
Prvu PVC stolariju profila Salamander smo kupili prije 20-ak godina i neki dan smo opet kupili jednu turu pa mislim da ne treba bolja preporuka.
Samo oprez jer se prodaju profili "Brugman Salamander" koji nemaju veze s Salamander profilima.
Svi koji nude "Salamnader" a mogu napravit manji prozor od 60x60cm ne rade s Salamander profilima.
Vjerojatno ima i još profila u toj klasi ali za ovaj znam iz prve ruke.
|
29.06.2020., 15:04
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2009.
|
Staklene stijene na 100m visine
Pozdrav,
trebam savjet oko staklenih stijena koje bi želio staviti na svoj novi stan na 16. katu. Mjenjam stare prozore i stavio bi velike staklene stijene. Na balkonu bi stavio podizno klizne a na lođu staklene stijene ali da su gore otklopni prozori.
Ima li netko ovdje da je radio nešto slično i može preporučiti majstore i vrstu/tip stolarije?
Radi se o zapadnoj strani pa me malo muči i ljetno sunce i osim roleta mislim staviti možda i zatamljeno staklo?
Svako mišljenje je dobrodošlo.
|
|
|
29.06.2020., 15:28
|
|
Registrirani korisnik
|
Sve staklo na zapadnoj strani?
Želim ti puno sreće u životu
Meni je i jugozapad ubitačan di sad živim, sa umjerenim otvorima.
Baš popodne kada sam kući je najgore.
|
|
|
29.06.2020., 15:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2009.
|
Quote:
Sheshirdzhija kaže:
Sve staklo na zapadnoj strani?
Želim ti puno sreće u životu
Meni je i jugozapad ubitačan di sad živim, sa umjerenim otvorima.
Baš popodne kada sam kući je najgore.
|
znam da je problem, zato moram to rještiti, mislim stan je u neboderu visoko i lijepog je pogleda. Da bi iskoristio pogled mora biti staklo, ali mora biti dobro staklo 
|
|
|
30.06.2020., 10:37
|
|
Registrirani korisnik
|
Stavi žaluzine umjesto roletni onda. Odbija sunce a i dalje imaš pogled.
|
|
|
30.06.2020., 20:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2007.
|
Moze li preporuka za servisera PVC stolarije na podrucju Zagreba/Podsljeme (najproblematicnija su balkonska vrata koja imaju lufta - slika - ali i vecina ostalih vrata i prozora malo štekaju, odnosno ne zatvaraju/otvaraju se lako)?
Probao sam i sam, no cini mi se da cu napravit vise stete nego koristi
(Ako se ne smiju reklamirati firme, moze i PM.)
|
|
|
01.07.2020., 11:52
|
|
Mislim, dakle žena sam
Registracija: Mar 2010.
|
Quote:
Boddah_CRO kaže:
znam da je problem, zato moram to rještiti, mislim stan je u neboderu visoko i lijepog je pogleda. Da bi iskoristio pogled mora biti staklo, ali mora biti dobro staklo 
|
mogu ja doći na kavu  donesem i šećera ak treba
 za staklo, nemam preporuku, ali svakako bi to htjela vidjeti kad bude gotovo
bila sam u takvom stanu gdje je zid napravljen od PVC stolarije, i tak s tom palstikom je pogled bio wow... ali svakako bilo bi bolje da je recimo barem alu profil i svakako tamno tamnije staklo... a što se tiče za zatamniti... pokušaj sa tvrtkama koje to rade za hotele... oni uvijek imaju dobra rješenja.
|
|
|
01.07.2020., 14:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2010.
|
Imam ponudu za pvc stolariju rehau približno ista cijena Palus i Staklarstvo Sisak da li su nekome radili i kakva imaju iskustva sa njima i kojeg odabrati može u inbox .
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 16:19.
|
|
|
|