Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje

Stanovanje Gdje i kako stanujete, i kako uopće doći do vlastita stana
Podforumi: Vrt, Sam svoj majstor, Interijeri

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 26.06.2020., 14:30   #1981
Quote:
adriano670 kaže: Pogledaj post
Da i jel vrijedi aluminij razlike u cijeni, tj. koje su prednosti njega (osim što bolje izgleda)?

Drvo-aluminij mi izgleda super, samo kako mi je kuća morednog dizajna i crna onda mi se i vizualno najbolje uklapa čisto crni / tamno sivi / antracit profili, nema potrebe ići za drvo-aluminij jer estetski nije baš za ovo moje.
Pa drvo aluminij i izgleda tako moderno izvana. Izvana je aluminij.
Sheshirdzhija is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.06.2020., 16:39   #1982
pa možda mu se ni drvo iznutra ne uklapa bojom/dezenom
DeeJay Dee is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.06.2020., 22:16   #1983
Quote:
jasmin2402 kaže: Pogledaj post
Pozdrav
Trebao bih koji savjet ako se tko razumije.
U biti pitanje je dali je netko od vas uzimao prozore preko u Bih?
Nacuo sam nesta da su do 30-40% jeftiniji.
I dali postoji neka firma preko koja odmah i vrsi demontazu i montazu prozora ili treba naci nekoga kod nas.
Imam dosta stolarije za kupiti pa sad gledam sve moguce opcije da bih negdje ušparao.
U pitanju je 5 bakonskih prozora s vratima za izlaz na balkon, ulazna vrate, garazna vrata, i 5 prozora.
Hvala unaprijed.

Stolarija u BiH nije bez razloga jeftinija 30-40% jer ih rade od turskih recikliranih profila koji se uopće ne mogu uvest u RH da bi se radila stolarija od njih.

Takvo slično smeće prodaje i Laser.hr i bježi od toga.

Osim profila razlika je i u okovima jer vrata iz BiH možeš rukom savit kad ih otvoriš ako guraš istovremeno gornji i donji dio u kontra smjeru dok npr. na Salamander profilu takva misija je nemoguća,možeš slona okačit na vrata i nema uvijanja.

Uvijek kad se gleda uštedit se plati na kraju više.
Znam ljude koji su kupovali u BiH stolariju,tražili veze za prebacit i na kraju rekli da su znali što kupuju ne bi se upuštali uopće u takvu avanturu jer im se treći dan od montaže "objese" ulazna vrata i zapinju za pod ili se od dva krila prozora samo jedno otvara na kip ali bitno da je jeftnije.

Jeftina stolarija iz BiH može proći za neke pomoćne zgrade,radione,garaže i sl. ali ne za kuću.
Old 27.06.2020., 00:57   #1984
Quote:
DeeJay Dee kaže: Pogledaj post
pa možda mu se ni drvo iznutra ne uklapa bojom/dezenom
Industrial dizajn, crno, crno čelično stubište taj džir
adriano670 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.06.2020., 01:03   #1985
Quote:
žutimedo kaže: Pogledaj post
Stolarija u BiH nije bez razloga jeftinija 30-40% jer ih rade od turskih recikliranih profila koji se uopće ne mogu uvest u RH da bi se radila stolarija od njih.

Takvo slično smeće prodaje i Laser.hr i bježi od toga.

Osim profila razlika je i u okovima jer vrata iz BiH možeš rukom savit kad ih otvoriš ako guraš istovremeno gornji i donji dio u kontra smjeru dok npr. na Salamander profilu takva misija je nemoguća,možeš slona okačit na vrata i nema uvijanja.

Uvijek kad se gleda uštedit se plati na kraju više.
Znam ljude koji su kupovali u BiH stolariju,tražili veze za prebacit i na kraju rekli da su znali što kupuju ne bi se upuštali uopće u takvu avanturu jer im se treći dan od montaže "objese" ulazna vrata i zapinju za pod ili se od dva krila prozora samo jedno otvara na kip ali bitno da je jeftnije.

Jeftina stolarija iz BiH može proći za neke pomoćne zgrade,radione,garaže i sl. ali ne za kuću.
Ne razumijem se baš u PVC stolariju, ali mislim da je ovo ipak generalizacija i da u BiH isto ima jako dobrih firmi koje rade kvalitetno, naravno da treba probrati (isto kao što u Hrv dosta firmi nije kvalitetno pogotovo kod ugradnje).

Meni su jako dobri prijatelji uzimalu drvenu stolariju iz BiH, doduše znali su od koga uzimaju, lik ima ozbiljniji pogon i oprema hotele itd... Prirodni furnir, jako dobra izvedba, vrata na magnet po mjeri, itd. Dakle odlična kvaliteta, došli na montažu u Zg. Barem 30-40% jeftinije nego kod nas za tu kvalitetu.

S time da to nije "džaba", niti jako jeftino, dakle na razini najjeftinijih ponuda sa slabijim materijalima koje ćeš dobiti kod nas.

Tako da, mislim da treba samo dobro probrati...
adriano670 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.06.2020., 01:49   #1986
Bujrum. Ja se ipak ne bih u to upuštao, prekrasna, al divlja zemlja generalno, od posla nadalje. Čast iznimkama.
DeeJay Dee is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.06.2020., 10:17   #1987
Vezano za uvoz PVC stolarije iz BiH, neke novosti
http://glas-slavonije.hr/435714/1/Dr...olarije-iz-BiH

Iako se to više odnosi na firme koje uvoze stolariju iz BiH pa prodaju to po puno većoj cijeni...
bezimeni11 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.06.2020., 10:20   #1988
Ako netko ima licencu i prodaje salamander profil, znači ne mora značiti da je isti profil iste kvalitete u hr i u bih?

Ili je, ali je i cijena ista?
Sheshirdzhija is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.06.2020., 10:34   #1989
Ok to razumijem ali mislim da se moze naci dobra i postena firma i preko. Samo se treba raspitati i provjeriti sve. Sto se tice ustede naravno da mi to nije prioritet, ne zelim dati 20tkn manje i za 10g mjenjat stolariju ponovni. Rade cu odmah platiti te pare i da sam miran. Nego samo ispitujem teren jer to su velike pare i ne zelim se zaletiti zato skupljam sve moguce opcije i informacije.
Sto se tice tih profila koje marke profila su najbolje s obzirom na cijenu i kvalitetu?
jasmin2402 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.06.2020., 13:09   #1990
Mi moramo na katu mijenjati stolariju, dvije velike staklene stijene od 240cm + dva dvokrilna prozora i jedan jednokrilni, ulazna vrata, bez komarnika, alu rolete.. Htjeli bi tamnosmeđu izvana barem jer je takva u prizemlju. Mislili smo uzeti lokalno, tj.Kvarner, ali morat ćemo preskočiti.
Ponuda koja nam se sviđa je jeftinija od svih lokalnih a nude troslojna stakla (jedini, svi ostali dvoslojna) i dvobojnu stolariju (bijela iznutra).
the redCat is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.06.2020., 13:56   #1991
Quote:
Sheshirdzhija kaže: Pogledaj post
Ako netko ima licencu i prodaje salamander profil, znači ne mora značiti da je isti profil iste kvalitete u hr i u bih?

Može biti mala razlika ali ne 30 ili 40%.
Primjer Makita alat je ista cijena u BiH ili čak skuplje nego u RH,isto tako i TV top proizvođača LG ili Samsung ništa nije jeftinije u BiH u odnosu na RH.
Old 27.06.2020., 14:05   #1992
Quote:

Ne mora.
DeeJay Dee is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.06.2020., 14:06   #1993
Quote:
jasmin2402 kaže: Pogledaj post
Ok to razumijem ali mislim da se moze naci dobra i postena firma i preko. Samo se treba raspitati i provjeriti sve. Sto se tice ustede naravno da mi to nije prioritet, ne zelim dati 20tkn manje i za 10g mjenjat stolariju ponovni. Rade cu odmah platiti te pare i da sam miran. Nego samo ispitujem teren jer to su velike pare i ne zelim se zaletiti zato skupljam sve moguce opcije i informacije.
Sto se tice tih profila koje marke profila su najbolje s obzirom na cijenu i kvalitetu?

Prvu PVC stolariju profila Salamander smo kupili prije 20-ak godina i neki dan smo opet kupili jednu turu pa mislim da ne treba bolja preporuka.

Samo oprez jer se prodaju profili "Brugman Salamander" koji nemaju veze s Salamander profilima.

Svi koji nude "Salamnader" a mogu napravit manji prozor od 60x60cm ne rade s Salamander profilima.

Vjerojatno ima i još profila u toj klasi ali za ovaj znam iz prve ruke.
Old 29.06.2020., 15:04   #1994
Staklene stijene na 100m visine

Pozdrav,

trebam savjet oko staklenih stijena koje bi želio staviti na svoj novi stan na 16. katu. Mjenjam stare prozore i stavio bi velike staklene stijene. Na balkonu bi stavio podizno klizne a na lođu staklene stijene ali da su gore otklopni prozori.

Ima li netko ovdje da je radio nešto slično i može preporučiti majstore i vrstu/tip stolarije?

Radi se o zapadnoj strani pa me malo muči i ljetno sunce i osim roleta mislim staviti možda i zatamljeno staklo?

Svako mišljenje je dobrodošlo.
Boddah_CRO is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.06.2020., 15:28   #1995
Sve staklo na zapadnoj strani?
Želim ti puno sreće u životu

Meni je i jugozapad ubitačan di sad živim, sa umjerenim otvorima.
Baš popodne kada sam kući je najgore.
Sheshirdzhija is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.06.2020., 15:32   #1996
Quote:
Sve staklo na zapadnoj strani?
Želim ti puno sreće u životu

Meni je i jugozapad ubitačan di sad živim, sa umjerenim otvorima.
Baš popodne kada sam kući je najgore.
znam da je problem, zato moram to rještiti, mislim stan je u neboderu visoko i lijepog je pogleda. Da bi iskoristio pogled mora biti staklo, ali mora biti dobro staklo
Boddah_CRO is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.06.2020., 10:37   #1997
Stavi žaluzine umjesto roletni onda. Odbija sunce a i dalje imaš pogled.
Sheshirdzhija is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.06.2020., 20:56   #1998
Moze li preporuka za servisera PVC stolarije na podrucju Zagreba/Podsljeme (najproblematicnija su balkonska vrata koja imaju lufta - slika - ali i vecina ostalih vrata i prozora malo štekaju, odnosno ne zatvaraju/otvaraju se lako)?

Probao sam i sam, no cini mi se da cu napravit vise stete nego koristi

(Ako se ne smiju reklamirati firme, moze i PM.)
matiska is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.07.2020., 11:52   #1999
Quote:
Boddah_CRO kaže: Pogledaj post
znam da je problem, zato moram to rještiti, mislim stan je u neboderu visoko i lijepog je pogleda. Da bi iskoristio pogled mora biti staklo, ali mora biti dobro staklo
mogu ja doći na kavu donesem i šećera ak treba

za staklo, nemam preporuku, ali svakako bi to htjela vidjeti kad bude gotovo
bila sam u takvom stanu gdje je zid napravljen od PVC stolarije, i tak s tom palstikom je pogled bio wow... ali svakako bilo bi bolje da je recimo barem alu profil i svakako tamno tamnije staklo... a što se tiče za zatamniti... pokušaj sa tvrtkama koje to rade za hotele... oni uvijek imaju dobra rješenja.
roga27 is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.07.2020., 14:56   #2000
Imam ponudu za pvc stolariju rehau približno ista cijena Palus i Staklarstvo Sisak da li su nekome radili i kakva imaju iskustva sa njima i kojeg odabrati može u inbox .
Slatkacura is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 16:19.