Natrag   Forum.hr > Društvo > Roditelji i djeca

Roditelji i djeca Zato što ih volimo i oni vole nas.
Podforumi: Školarci i adolescenti, Dojenčad i predškolci, Trudnice, Medicinski potpomognuta oplodnja, Dječje zdravlje, Oprema

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 02.11.2019., 23:08   #2001
điđe, ja sam nedavno svojem davala ovo. oko nas su harale boleštine, a meni je bilo važno da mi se u tom jednom kraćem razdoblju ne razboli. i nije. dal je u konačnici taj med kaj pomogao ili ne, ne bih znala, al imam dobra iskustva i s jednim drugim njegovim medom tak da vjerujem da je barem malo pripomogao.
gargamišamel is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.11.2019., 16:18   #2002
Quote:
Stella PoP kaže: Pogledaj post
tako ja jedem već godinama i okej sam.
osim jabuke i banane nekad pojedem i zelenu salatu.
Ali ti si velika cura s izgrađenim imunitetom

Quote:
SummerNight kaže: Pogledaj post
djidje, prije sam joj davala childlife sad ima doma neke kapsule pa s vremena na vrijeme pojede

Quote:
SweetHeart kaže: Pogledaj post
Điđe, starija slabo jede. Ono, izbirljiva i dan danas. Dajem Imunoglukan i Oleovit.

Mlađoj dajem Imunosal i Oleovit.

Ne vjerujem da čini čuda, vjerujem samo da ne odmaže. Kao što npr razmišljam o kupnji difuzora. Ne vjerujem da je čudotvoran niti u sve te slike u uljima, al sam dojma da kod kašlja koji stariju muči možda malo može pomoći.

A na kraju krajeva, ipak vjerujem da je sve genetika. Neka djeca ne jedu niš konkretno pa nikad bolesna. Genetika...

Da ne bi bilo, obje se valjaju okolo, vani smo maksimalno, al tak, stariju su prošle zime uhvatila sranja s bronhitisima pa stalno neki shit...
Hvala !

Ma svjesna sam da ne mogu cuda uciniti i da su neki stalno slinavi uz sve moguce dodatke i vitamine, ali ide zima pa cu bar s necim pokusati malo podignuti imunutet.

Mozda se ni ne bi zamarala s tim da vec nije zarazila juniorku

Quote:
gargamišamel kaže: Pogledaj post
điđe, ja sam nedavno svojem davala ovo. oko nas su harale boleštine, a meni je bilo važno da mi se u tom jednom kraćem razdoblju ne razboli. i nije. dal je u konačnici taj med kaj pomogao ili ne, ne bih znala, al imam dobra iskustva i s jednim drugim njegovim medom tak da vjerujem da je barem malo pripomogao.
Ovo mi se cini super, nabavit cu
Điđe T. is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.11.2019., 16:21   #2003
juniorka bu ti odradila sve te bolesti doma pa bu zdravija kad u vrtic krene

ovo ulje dajem tj davala sam jer ne jede ribu uopce a sve te pizdarije su super za djecu
imam i ja kapsule doma pa kad se sjetim popijem jer ribu ne bi ni mrtva u usta stavila
Old 04.11.2019., 17:02   #2004
Quote:
Điđe T. kaže: Pogledaj post
...

Mozda se ni ne bi zamarala s tim da vec nije zarazila juniorku
Tak je moj mladji s 2 mjeseca već dobio bronhiolitis, s 4 pio prvi antibiotik. Nakon toga je ozdravio i bio zdrav jak jako dugo, negdje do skoro 3. rođendana (i pri tom išao u jaslice od prvog rodjendana). Imunitet mu je i danas (kuc-kuc) izvrstan.
proab is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.11.2019., 18:49   #2005
Quote:
SummerNight kaže: Pogledaj post
juniorka bu ti odradila sve te bolesti doma pa bu zdravija kad u vrtic krene

ovo ulje dajem tj davala sam jer ne jede ribu uopce a sve te pizdarije su super za djecu
imam i ja kapsule doma pa kad se sjetim popijem jer ribu ne bi ni mrtva u usta stavila

Znam da vi ne jedete ribu i meso sa žilicama

Quote:
proab kaže: Pogledaj post
Tak je moj mladji s 2 mjeseca već dobio bronhiolitis, s 4 pio prvi antibiotik. Nakon toga je ozdravio i bio zdrav jak jako dugo, negdje do skoro 3. rođendana (i pri tom išao u jaslice od prvog rodjendana). Imunitet mu je i danas (kuc-kuc) izvrstan.
A vidim, tj.citam na Djecjem zdravlju da je rano razbolijevanje mlađih vise pravilo nego iznimka

Ali s drugim malo i oguglas na te bolestine, znam kakva sam bila kad se starija prvi put prehladila, skoro sam plakala od jada i muke
Điđe T. is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.11.2019., 19:47   #2006
kao mm
majkemi, mala ima 10 on jos na temperaturu reagira s ajme meni, sto sad
Old 04.11.2019., 23:07   #2007
Moj je flegma, opipa ju zapescem i zakljuci....ma neeeema temperaturu.

Ali kad (uz pomoc toplomjera) konstatiramo da ipak ima, onda je jadnu izmaltretira mokrim krpama po rukama i glavi i jos mene kori zasto ja ne radim isto
Điđe T. is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.11.2019., 23:49   #2008
Mlađa je prvi put bila bolesna s tri tjedna. Niš posebno, prehlada, al kad se sjetim starije, prva prehlada s preko godinu dana, ja u panici... A ovo... Ono nije mi bilo svejedno, al em smo svi ljekarnu imali doma zbog starije, em smo imali iskustva, povjerenje kod pedijatrice kod koje jesmo... Al to je taj dio "već si mama", to je iskustvo koje se s prvim djetetom mora proći, u svemu.
BitterSweet is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.11.2019., 09:41   #2009
Sa prvom temperaturom sam odjurila pedijatrici iako sam znala da ne trebam ići i uletila: oprostite ali ovo mu je prva temperatura, nisam si mogla pomoći

žena umrla od smijeha

#nemrem
Francesca is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.11.2019., 09:49   #2010
hm... dakle imala mala provjeru iz matematike i donila je doma da roditelj potpiše, to jest ja. i uberen da je jedan zadatak riješila točno, a nastavnica (ujedno i razrednica) to prekriži i zaokruži ono šta je netočno. ne da san popizdija nego san popizdija. i onda nađen još jedan takav zadatak.
i onda san lipo umisto potpisa napisa traktat spominjući izraze "malo više koncentracije" i sl. i jutros me dotična zove da dođem na primanje i da to raspravimo. priznaje da je jedan ispravila krivo, a drugi ne priznaje. sad umisto da radin posal pišem dokaz za ovaj drugi. pribiće me žena ki pasa, rekla mi je 100 puta da se ne svađan sa profesorima
strange quark is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.11.2019., 10:14   #2011
Slušaj ženu

#nemrem
Francesca is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.11.2019., 10:17   #2012
Quote:
strange quark kaže: Pogledaj post
hm... dakle imala mala provjeru iz matematike i donila je doma da roditelj potpiše, to jest ja. i uberen da je jedan zadatak riješila točno, a nastavnica (ujedno i razrednica) to prekriži i zaokruži ono šta je netočno. ne da san popizdija nego san popizdija. i onda nađen još jedan takav zadatak.
i onda san lipo umisto potpisa napisa traktat spominjući izraze "malo više koncentracije" i sl. i jutros me dotična zove da dođem na primanje i da to raspravimo. priznaje da je jedan ispravila krivo, a drugi ne priznaje. sad umisto da radin posal pišem dokaz za ovaj drugi. pribiće me žena ki pasa, rekla mi je 100 puta da se ne svađan sa profesorima
Moji ne donose doma na potpis testove, što je mislim dobro za moje psihičko zdravlje

Dovoljno mi je bilo kad je učiteljica učila klince da su dva načina rješavanja zadatka 2x(3+4) da rješavaju kao:
2x3 + 2x4 = 6+8=14 ili
6+8=14

Moje objašnjavanje da je to ISTI način i da je drugi način 2x7=14 i pokazivanje u udžbeniku gdje je isto tako objašnjeno nije padao doma na plodno tlo jer je "učiteljica rekla da tako trebaju pisati na dva načina"
proab is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.11.2019., 10:26   #2013
Quote:
Moji ne donose doma na potpis testove, što je mislim dobro za moje psihičko zdravlje

Dovoljno mi je bilo kad je učiteljica učila klince da su dva načina rješavanja zadatka 2x(3+4) da rješavaju kao:
2x3 + 2x4 = 6+8=14 ili
6+8=14

Moje objašnjavanje da je to ISTI način i da je drugi način 2x7=14 i pokazivanje u udžbeniku gdje je isto tako objašnjeno nije padao doma na plodno tlo jer je "učiteljica rekla da tako trebaju pisati na dva načina"
pa šta nije ispravno ustvari 2x7?
je ono prvo zagrade... ajme bolje da se već sad ne živciram

#nemrem
Francesca is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.11.2019., 10:27   #2014
Quark, ja te podrzavam!
Mene sad zanima kakav je zadatak.
Lady Guga is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.11.2019., 10:30   #2015
Quote:
Francesca kaže: Pogledaj post
pa šta nije ispravno ustvari 2x7?
je ono prvo zagrade... ajme bolje da se već sad ne živciram
Ne, oboje je točno zbog distributivnosti množenja prema zbrajanju. Kasnije prilično bitna stvar kad se dođe do rješavanja jednadžbi, računanja razlomaka i sl
proab is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.11.2019., 12:10   #2016
Quote:

2x3 + 2x4 = 6+8=14 ili
6+8=14

Di je ta zavrsila dopisni tecaj da ga i ja upisem?

Kvark, samo naprid.

Ja sam uvik za svadanje s nastavnicima

Imala sam jednog ucenika, pametan i tvrdoglav ko mazga, stalno je on nesto preispitiva. Donesem testove, njemu fali bod za 5. Pregledala sam test sto puta i nisam nasla taj bod.
Svima sam upisala ocjene i krenila radit dalje, a on uporan, nece predat kontrolni nego ce trazit taj bod i "zasto ovo nije tocno" Lipo sam ga posjela za svoj stol i dala mu test da trazi koliko god oce jer ga sigurno nece pronac
Bogme ga je pronasa Ja sam previdjela nesto sto je napisao sitnijim slovima. I s gustom sam mu dala 5
Điđe T. is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.11.2019., 12:25   #2017
Quote:
Ja sam previdjela nesto sto je napisao sitnijim slovima. I s gustom sam mu dala 5
ili nadopisao.
gargamišamel is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.11.2019., 14:03   #2018
Quote:
gargamišamel kaže: Pogledaj post
ili nadopisao.
Ma nije. Pa sjedila sam pored njega i nije imao pribor za pisanje uza se.

Al mrzim kad pisu sitno i sve zbiju na jednu stranicu, a lipo im kazem na pocetku testa da s druge strane samo numeriraju pitanja i nastave pisati iza, uredno i citko.

Al ne

I onda jos zaprijetim da to sitno necu ni pogledati, ali bude mi ih zao na kraju pa sve citam
Điđe T. is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.11.2019., 14:05   #2019
Quote:
Francesca kaže: Pogledaj post
Slušaj ženu
poslala mi je sms prije nego san iša: molin te samo joj nemoj reći da ne podržavaš štrajk

Quote:
Lady Guga kaže: Pogledaj post
Quark, ja te podrzavam!
Mene sad zanima kakav je zadatak.
Quote:
Kvark, samo naprid.

Ja sam uvik za svadanje s nastavnicima
he he bio, ušao, dobio ispriku. ka san ja rješava diferencijalne ona je igrala na laštik iza kuće

strange quark is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.11.2019., 14:11   #2020
od moje prijateljice profesorice kći po svim društvenim mrežama šalje statuse u kojima piše da djeca neće nadoknađivati, da će i djeca u štrajk... tako nešto.
Stella PoP is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 09:25.