Sam svoj majstor Radionica u kući |
|
|
24.04.2018., 12:20
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2012.
|
Kolko znam (lako moguce da sam u krivu  ), nije tolko problem da se mrezica zastopa, nego da komad garezi ne otpadne i uleti u cilindar pa napravi dar mar 
|
|
|
24.04.2018., 12:22
|
|
u punom smislu
Registracija: May 2005.
|
Šanse za to su gotovo nemoguće.... ali sve je moguće .. 
|
|
24.04.2018., 23:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2006.
|
Kupili smo MTD BC43 ,isprobali večeras i sve radi odlično 
|
|
|
25.04.2018., 11:05
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2012.
|
Quote:
strasilo kaže:
Šanse za to su gotovo nemoguće.... ali sve je moguće .. 
|
https://www.youtube.com/watch?v=5LJpW3nZwqg&t=16s
(nije striktno mrežica nego izlaz iz cilindra, al moguće je, pogotovo kolko većina ljudi koju poznajem održava svoje strojeve... )
Isto kak se može dogoditi da pukne GND elektroda na svjećici i rasturi klip i cilindar... Tak da nije loše promijeniti svjećicu s vremena na vrijeme, makar je još ispravna 
|
|
|
25.04.2018., 13:33
|
|
u punom smislu
|
E sad.. priča kako netko (ne)održava svoje strojeve je drugi par opanaka od onoga šta bi trebalo .. I jako sam dobro upoznat sa time da je za većinu naših ljudi pojam "preventivno održavanje" potpuno apstraktan pojam .. 
|
|
25.04.2018., 16:01
|
|
AS
Registracija: May 2006.
|
Quote:
kerbi kaže:
Kako je riješeno podmazivanje kad trpe okretanje i sl?
Poslano sa mog LG-M700 koristeći Tapatalk
|
Nemam pojma, uglavnom proizvođač kaže da može trimer stajati u svim položajima ko da se radi od 2T motorima. Navodno je kvalitetnije rješeno pitanje bućkanje ulja. I da takvi trimeri nisu baš duplo teži od 2T. Viđam trimere koji su otprilike pola kg teži od klasičnih s 2T moorima, a pol kg više nije neka razlika.
Obično nema n-ti puta potezanja štrika kao 2T već 1-2 puta i on pali. Isto tako ne stradavaju membrane kao kod 2T motora jer u benzinu nema ulja. Ide naravno manja potrošnja goriva jer ima vše praznog hoda prije paljenja jer je 4T.
E sad pouzdanost i kvaliteta nemam pojma, nisam još imao takve male 4T motore, samo znam da kod 4T motora koji su kod kopačice i motokultivatora nemam nikakvo održavanje, osim izmjena ulja i filera i uglavnom otprve upale. A kod 2T motora nikad ne znaš 100% da ćeš upaliti. 
|
|
27.04.2018., 08:09
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2009.
|
trimer "kašlje"
decki, dama u nevolji 
za pocetak, omjer mjesavine je dobar - to je jedino kaj sama mogu rec da je dobro. trimer kaslje, znaci - upali ga se i radi, al cim se pocne kosit s njim (cim mora ic pod nekim opterecenjem) odmah pocne "kasljat" i ugasi se. prije da bi bilo do membrane, ili?
|
|
|
27.04.2018., 09:45
|
|
u punom smislu
|
Koji trimer ? Jel friško gorivo ? kakav je filter zraka ?
|
|
27.04.2018., 12:10
|
|
Registrirani korisnik
|
Sad je frisko gorivo, samo da nisam samu sebe zeznula jer mi je ostalo benzina još od lani pa sam prvo sa time napravila mješavinu 
Filter zraka (to je onaj filc na karburatoru?) ako je to to,prilično mi je zmazan 
|
|
|
27.04.2018., 12:20
|
|
u punom smislu
|
Za početak, ako nisi sigurna, istresi to gorivo i napravi frišku mješavinu ...
Da, filter je onaj filc na karburatoru ....  ... izvadi ga i operi u toploj vodi sa deterdžentom za suđe.... u nekoliko voda dok ne bude čist .. bilo bi ga dobro ispuhati kompresorom, ali se bojim da previše tražim ...  .. i pusti da se osuši na suncu (za 10-15 minuta je već suh)
Pa onda probaj ponovo upalitii vidjeti kako se ponaša ...
Možda nebi bilo loše malo i svjećicu pročistiti živčanom četkom ... 
|
|
27.04.2018., 12:41
|
|
Registrirani korisnik
|
Kad me počelo to zafrkavat,očistila sam svjecicu i onda se je malo sabrao, ali onda počeo opet trokirat.vidjet cu do čega je.
P.S.jedini si djentlmen,hvala na savjetima!
|
|
|
27.04.2018., 23:28
|
|
AS
Registracija: May 2006.
|
Quote:
bisi kaže:
|
Taj 4mix kod Stihla vele vlasnici da nije nesto odnosno dosta je slabiji od 2T motora i da se kvari. Ta verzija 4mix motora i dalje koristi mjesavinu, samo su mu odgodili paljenje i stavili ventile da bude 4T motor, dok druge marke kak je Dolmar/Makita, Honda itd. imaju pravi 4T motor s uljem u karteru.
|
|
28.04.2018., 07:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2013.
|
Kazu za Stihl da se u Kini rade 
|
|
|
28.04.2018., 07:59
|
|
Registrirani korisnik
|
@Strasilo@ Isla sam po tvojim uputama i sve napravila. Nesto se poceo bolje ponasat, ali i dalje bi zakasljao i ugasio se. Reko, idem jos malo bolje ocistit svjecicu, onda se pak vise uopce nije mogao upalit.  (bas mi je do smijeha, nadjradje bi ga u zid bacila) I, skinem ja svjecicu i bila je sva masna od ulja/benzina (laik sam stvarno po tom pitanju, ali mislim da to nebi smjelo bit tako). Eto, tako sam ga popravila da vise uopce nece ni upalit. 
|
|
|
28.04.2018., 08:14
|
|
Samozatajni vrag
Registracija: Nov 2005.
|
https://youtu.be/-F01Th7QS9k
Poslano sa mog LG-M700 koristeći Tapatalk
|
|
|
28.04.2018., 08:22
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2007.
|
Vjerojatno je počel fergazer (rasplinjač) zafrkavati. Mogle bi biti membrane.
Bilo bi dobro da odneseš nekom meštru da to dovede u red, a onda dalje održavaj sama.
|
|
|
28.04.2018., 14:17
|
|
Najpoznatiji vorum deda
Registracija: Nov 2003.
|
Quote:
anonimna123 kaže:
.... ali i dalje bi zakasljao i ugasio se.
|
Možeš li provjeriti baca li iskru na svjećici? 
Moj FS350 nije htio upaliti.
Ulijem benzin kroz rupu svjećice, ali ni trc. Novu svjećicu, opet ni trc. Ne baca iskru na svjećici - pravac servis!
|
28.04.2018., 14:44
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Lee Champa kaže:
Možeš li provjeriti baca li iskru na svjećici? 
Moj FS350 nije htio upaliti.
Ulijem benzin kroz rupu svjećice, ali ni trc. Novu svjećicu, opet ni trc. Ne baca iskru na svjećici - pravac servis!
|
kak se to provjerava?
a, u slucaju da ne baca iskru, jel bi to moglo imat veze sa bobinom?
|
|
|
28.04.2018., 18:43
|
|
Najpoznatiji vorum deda
Registracija: Nov 2003.
|
Quote:
anonimna123 kaže:
kak se to provjerava?
a, u slucaju da ne baca iskru, jel bi to moglo imat veze sa bobinom?
|
Ako ne baca iskru, kvar može biti svjećica, bobina, zamašnjak (magnet) se zakrenuo - izgubio kut paljenja......
Provjera!
Prekidač na ručki stavi u položaj u kojem motor inače radi.
Izvadi svjećicu iz motora i stavi ju u onu kapu koja dolazi na nju.
Svjećicu probaj prisloniti negdje na metalni dio i povuci špagu kao da pališ motor - trebaš vidjeti iskru na elektrodama svjećice.
Ukoliko ne možeš dosegnuti metalni dio, svjećicu preko npr. onog ključa kojim skidaš svjećicu prisloni na metalni dio.
To sve možeš držati zajedno rukom, ali dok vrtiš motor ne odvajaj ruku - kresnut će te pošteno struja.
Ima još jedan način!!!!!!
Prekidač u položaj pali.
U kapu od svjećice gurni prst, a drugi prst na masu.
Nježno, ali stvarno polako povuci špagu - kresnut će te struja!
Bobina je vjerojatno ispravna!
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 09:59.
|
|
|
|