Natrag   Forum.hr > Društvo > Lijepa naša > Zagreb

Zagreb Dan i noć u metropoli

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 07.09.2024., 11:18   #2001
Mi smo kao zgrada dobili rezervirano za našu zgradu 10 mjesta, u početku je bilo na registraciju a onda je predstavnik stanara nabavio one male "cuvare" i svak je dobio ključ pa ko prvi njegov parking. Onda su i ostali okoloi to isto napravili
Ima malo dalje slobodnog parkinga za visak auti i goste a stanari parkiraju pred samim ulazom bar jedan auto
proab is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.09.2024., 11:31   #2002
Quote:
proab kaže: Pogledaj post
Mi smo kao zgrada dobili rezervirano za našu zgradu 10 mjesta, u početku je bilo na registraciju a onda je predstavnik stanara nabavio one male "cuvare" i svak je dobio ključ pa ko prvi njegov parking.
Mozes li malo pojasniti poziciju vase zgrade naspram parkinga?

Pricamo o specificnom ulazu iza zgrade, ili ulicnom dijelu parking mjesta.

Jer za drugo, ne znam kako bi ste realizirati rezervirana mjesta, bez konkretnog zakupljivanja/placanja na godisnjoj razini. A i tada je potrebno (ovisno o lokaciji i kapacitetu) podmazivati da $e lakse dobije.

A ti navodis 10 mjesta da su stanari dobili rezervirano?
Cat6 is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.09.2024., 18:34   #2003
Kak moze zgrada dobiti rezervirana mjesta na javnoj površini?
Znaci mi se tu dogovorimo i pljunemo lovu i hopla, cijeli parking je nas?
(Ima nas puno)
#parkingjenaš

Kakav zahtjev ste poslali i kome?
Gradskom uredu za promet?
Old 07.09.2024., 19:50   #2004
Mene isto zanima kako se mogu kupiti rezervirana parkirna mjesta za obične građane??? Centar grada.

Kada smo kupovali novogradnju uvjet uz stan bila je i kupovina garaže, parkirnog mjesta u garaži ili vanjskog parkirnog mjesta. Konkretno za naš stan je bilo vanjsko parkirno mjesto. To je malo asfalta pod prozorom u našem vlasništvu. Isto se mora stavit registracija ili lokot kako bi bili sigurni da nam ga gosti neće zauzet. Kasnije smo otkupili i parkirno u garaži od zgrade jer su nam trebala dva mjesta a nažalost uz stan se prodavalo samo jedno. Radi se o mlađem kvartu, gusto naseljenom, po stanu su cca 2 automobila i tko treba, teško može naći slobodan parking. Mislim da je sada teško prodat stan bez parkirnog mjesta.

Kod kupovine stana u strogom centru grada te mogućnosti nikad nije bilo. Prodaju se parkirna mjesta uz novogradnje, no većina zgrada su starogradnje eventualno s kolnim ulazom i dvorištima koji isto ne garantiraju mjesto za auto.

Svojedobno su stanari u našoj sadašnjoj zgradi planirali prodati tavan. Uvjet za gradnju stana na tavanu uz raznorazna davanja za prenamjenu prostora bilo je i plaćanje parkirnog mjesta gradu. To nije garantiralo parkirno mjesto nego je bio običan namet po zakonu jer se stvara nova stambena jedinica. Nešto kao i našem investitoru u novoj zgadi, jedan stan jedno parkirno mjesto, tako i u prenamjeni prostora. Uz silne namete trebalo je i platit parking na kojeg ne bi imali pravo nego bi kao i svi mi kupovali godišnje karte.
ballena is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.09.2024., 20:22   #2005
Nema ni u Novom.Zagrebu..parking je javna površina.
Zato pitam.
Kako su na javnoj površini zakupili parking?
Mi smo kao zgrada probali, naš ps je poslao upit, ali nam je odgovoreno da to nije moguće.
Old 08.09.2024., 07:52   #2006
Pa ako se nešto nije mijenjalo moguće je zakupiti parking mjesto na godišnjoj bazi. Pisali smo već na temi.
Jedina caka je da mjesto ne može zakupiti Sopshy, ali ga može zakupiti Sopshy doo.
farfan is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.09.2024., 09:11   #2007
Ima i kod mene tih parkinga na registraciju i ne mislim sad ove d.o.o.
Ali ti parkinzi se meni čine privat vlasništvo od zgrade, pa vjerojatno po tom ključu.
Da fizička osoba može kupiti, iznajmiti parkirno mjesto od grada, pa prvi ovi iz Centra bi valjda to napravili da si skrate muke.
-skyfall- is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.09.2024., 09:20   #2008
Quote:
-skyfall- kaže: Pogledaj post
Ali ti parkinzi se meni čine privat vlasništvo od zgrade, pa vjerojatno po tom ključu.
Da fizička osoba može kupiti, iznajmiti parkirno mjesto od grada, pa prvi ovi iz Centra bi valjda to napravili da si skrate muke.
naravno
ako bi to kostalo do 10 eura

citaj malo starije postove na temi, oni bi prednost parkiranja i mjesto u javnim garazama (koje smo mi svi platili!) ali za 10-15 eura mjesecno
Peppa Pig is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.09.2024., 10:51   #2009
Quote:
-skyfall- kaže: Pogledaj post
Da.
Kazem, mi smo htjeli za "naš" parking, jer nam dolaze iz susjednog naselja, ali ne postoji ta mogućnost.

Zato pitam... Jer forumašu sigurno u rješenju piše tko, što, na temelju cega, na koliko dugo i koliko košta.
Kaj je to vojna tajna?
Old 08.09.2024., 11:03   #2010
Može za zakupiti parkirno mjesto, ali II. zona 400 ojra, a I. 530 mjesečno

Za to 3 garaže unajmiš ili jednu kupiš
Odgovori s citatom
Old 08.09.2024., 11:52   #2011
Zagreb Parking

Quote:
Sophsy kaže: Pogledaj post
Da.
Kazem, mi smo htjeli za "naš" parking, jer nam dolaze iz susjednog naselja, ali ne postoji ta mogućnost.

Zato pitam... Jer forumašu sigurno u rješenju piše tko, što, na temelju cega, na koliko dugo i koliko košta.
Kaj je to vojna tajna?

Rezervirana parking mjesta mogu dobiti ustanove, udruge, tvrtke i drugi subjekti. Ne znam kako bi zgrada spadala u nešto od toga

Npr. Vidi ovo:

E sad, jel ovo rezervirano parking mjesto preko Zagreb parkinga ili su oni sami kreirali takvu tablu, teško mi je reći. Ali mjesta se nalaze “ispod” zgrade
mezzzzzo is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.09.2024., 11:53   #2012
Quote:
farfan kaže: Pogledaj post
Pa ako se nešto nije mijenjalo moguće je zakupiti parking mjesto na godišnjoj bazi. Pisali smo već na temi. Jedina caka je da mjesto ne može zakupiti Sopshy, ali ga može zakupiti Sopshy doo.
Da, a forumas navodi da je 10 stanara dobilio mjesto, te da im je predstavnik to omogucio. Tko je taj predstavnik, da nije Tedeschi, ili neki drugi veliki brat jos veceg bratstva?

Kako bi to 10 stanara moglo realizirati, kad i za jednog mocnika ako si uzme 2-3 mjesta, mora se citava ulica provjeriti, koliko remeti kapacitete parkinga.

Bedastoca
Cat6 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.09.2024., 14:52   #2013
To šta on navodi je novogradnja, i taj parking je na parceli od te zgrade. Sigurno nisu dobili od grada pravo zauzimanja javne površine.
No nek se forumaš izjasni točno kakva je situacija.
farfan is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.09.2024., 20:05   #2014
Quote:
farfan kaže: Pogledaj post
To šta on navodi je novogradnja, i taj parking je na parceli od te zgrade. Sigurno nisu dobili od grada pravo zauzimanja javne površine. No nek se forumaš izjasni točno kakva je situacija.
Da, to jedino ima smisla.
Cat6 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.09.2024., 20:33   #2015
To je odradio predstavnik stanara pa ne znam detalje.
A očito je bilo moguće, ostali su nakon toga to isto napravili tako da nije tedeschi

možda su parkirna mjesta na cestici od zgrade. Ne znam. Zgrada je iz 90-ih. To nisu naplatna mjesta (zona) nego iscrtana besplatna mjesta uz cestu kao i tisuce takvih po gradu. Koja su do tad bila za sve a od onda su samo za nas

E da - ne košta ništa. Osim što smo platili iz pričuve "čuvare".

Edit: sad sam išla gledati u katastar, stvarno je čestica naše zgrade do ceste uključujući ta parkirna mjesta. Ocito je to zato bilo moguće. Ali kad voziš po cesti se ne vidi razlika izmedju tih i onih koji su na javnoj površini. Dio zgrada ima parking na svojoj cestici a dio ih je na javnoj povrsini.
proab is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.09.2024., 11:49   #2016
Trenutno nemrem posteno pretrazivati.

Sto sam malocas cuo na radiju da je Bernardic i jos netko uz njega, prozvao Tomasevica oko novog podzemnog parkinga ili mozda bolnice u Klaicevoj?

Uglavnom da je natjecaj dobila firma iz Srbije koja ima samo jednog zaposlenog?
Cat6 is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.09.2024., 14:26   #2017
Quote:
Cat6 kaže: Pogledaj post
Trenutno nemrem posteno pretrazivati.

Sto sam malocas cuo na radiju da je Bernardic i jos netko uz njega, prozvao Tomasevica oko novog podzemnog parkinga ili mozda bolnice u Klaicevoj?

Uglavnom da je natjecaj dobila firma iz Srbije koja ima samo jednog zaposlenog?
To je bilo postavljeno pitanje Tomaševiću na sjednici gradske skupštine od Lovrića, bivši pročelnik od Bandića, za projektiranje garaže u Klaićevoj.
Tomašević je odgovorio da je za to na javnom natječaju dobio konzorciji od 6 firmi koje će projektirati.
riche is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.09.2024., 14:32   #2018
Stvarno se ne razumijem u građevinu, ali konzorcij od 6 firmi samo za projektiranje? Pa kolko će to koštati?
Ajde da je za bolnicu u Blatu.
farfan is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.09.2024., 16:02   #2019
Konacno da u miru prelistam:

Quote:
-Odlukom gradonačelnika odabrano je društvo BRIDGE & ANCHOR d.o.o., s jednim zaposlenim (Matko Vukman). Ta je tvrtka je posao voditelja projekta povjerila firmi iz Srbije koja će obavljati i kontrolu. Ta se firma zove „Centroprojekt“. Ona će voditi projekt i biti glavno kontrolno tijelo, a na projektu će sudjelovati i drugi gospodarski subjekti i stručnjaci.
1) Kome je Tomašević „sredio“ natječaj za garažu u Klaićevoj?

2) Davor Bernardić o natječaju za podzemnu garažu u Klaićevoj - Video

@Riche,

hvala
...
Cat6 is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.09.2024., 16:21   #2020
U natječaju je pisalo koliko maksimalno ili koliko minimalno zaposlenih mora imati firma?
mezzzzzo is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 13:39.