Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje

Stanovanje Gdje i kako stanujete, i kako uopće doći do vlastita stana
Podforumi: Vrt, Sam svoj majstor, Interijeri

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 01.08.2023., 00:17   #2001
Quote:
-marko- kaže: Pogledaj post
Prije 2 god se za ~43 EUR/m2 neto mogao dobiti grafitni EPS debljine 16 cm, silikonska nano žbuka, tiplanje s rondelama, 3D špaletni profili...
Strasno, uglavnom ofrlje san pogledao, nasao sam materijal (fasadni sustav 8cm, nemam pojma ciji) za 15e, i javio mi se neki majstor (ajmo reci) da bi oni to odradili za 25e ruke. Tako da je to 40E za nesto najbazicnije, a ovo sto si ti nabrojao i nemam pojma sto je to sve
Uglavnom naginjem odustajanu od ovog pothvata
OvoImeJeZauzeto is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.08.2023., 11:09   #2002
Prošlo ljeto sam plaćala samo ruke za fasadu (skela i rad na 15cm sustavu, običan stiropor, apu lajsne) 17€/m2
Cranesbill is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.08.2023., 13:43   #2003
Quote:
-marko- kaže: Pogledaj post
Prije 2 god se za ~43 EUR/m2 neto mogao dobiti grafitni EPS debljine 16 cm, silikonska nano žbuka, tiplanje s rondelama, 3D špaletni profili...
I prije 2 godine sam ja jeo hamburgere za 3E di su sad 6, i pizzu za 5.5E di je sad 11. A uz to sam i popio veliki Staropramen za 2E, a sad je 4, nerjetko i više..

Rekla bi Konstrakta "i šta ćemo sad?!"
robertinoo is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.08.2023., 13:50   #2004
Quote:
Cranesbill kaže: Pogledaj post
Prošlo ljeto sam plaćala samo ruke za fasadu (skela i rad na 15cm sustavu, običan stiropor, apu lajsne) 17€/m2
Skupo. Moze to i danas jeftinije.
alibeg is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.08.2023., 15:16   #2005
Zajedno s apu lajsnama i sa špaletama i sa hrpom urezivanja?

Možda.
Tip je sve jako dobro odradio, ljepilo nanosio po PS, tiplao, svi spojevi ploča prebrušeni, sve moguće kutne lajsne, spojevi s postojećim kamenom, ugradnja klupica, ... I s mojim materijalom što znamo da majstori ne vole raditi. I još je antialkoholičar pa je samo vodu pio
Cranesbill is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.08.2023., 15:28   #2006
Ja sam radio prije dva mjeseca. Kompletan Sto sistem, apu lajsne, kutne lajsne, obrada spala, pranje i grundiranje stare podloge, tiple sa rondelama, 12 cm EPS, brusenje, alu klupice sa diht bandom - 10€/m2 ruke. Ja kupio materijal. Doduse ja sam u zemlji treceg svijeta - Bosni.
alibeg is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.08.2023., 16:11   #2007
Quote:
robertinoo kaže: Pogledaj post
I prije 2 godine sam ja jeo hamburgere za 3E di su sad 6, i pizzu za 5.5E di je sad 11. A uz to sam i popio veliki Staropramen za 2E, a sad je 4, nerjetko i više..

Rekla bi Konstrakta "i šta ćemo sad?!"
Necemo to placati, ne treba ni hamburger za 6e zivjet cu bez toga, isto tako kako sam zivio i prije ...
OvoImeJeZauzeto is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.08.2023., 15:58   #2008
Koju vrstu fasadne žuke odabrati: silikonsku, silikatnu, akrilnu? Koji proizvođači su dobri za ljepilo, žbuku i stiropor?
pet4r is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.08.2023., 19:26   #2009
Quote:
pet4r kaže: Pogledaj post
Koju vrstu fasadne žuke odabrati: silikonsku, silikatnu, akrilnu? Koji proizvođači su dobri za ljepilo, žbuku i stiropor?
Silikonska.
Caparol,sto,baumit,rofix,samoborka,sika..... Samo gledaj da uzmes ljepila bar iz sredine od svakog proizvođača. S vlaknima. Ako ne pitaš ,onda ti majstori uvale najjeftinije ljepilo i najjeftiniju žbuku po cijeni skupljih materijala..... Ja čekam majstore, napokon sam dogovorio nakon godinu dana . Prvi koji je prihvatio moje želje bez pogovora i nije pričao kako je akril bolji od silikona i slično....

Poslano sa mog mobitela koristeći Tapatalk
Makyme is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.08.2023., 20:43   #2010
ja sam stavljao i akril i silikon i silikat na fasade i vanjske zidove, od baumita pa do bauhaus (Bekament )
Bilo šta da uzmeš od to troje nemaš šta pogriješiti. Akrilu niš ne fali a vjerojatno je najjeftiniji.
Old 04.08.2023., 22:00   #2011
Istina. Samo je premala razlika u cijeni na investiciju od +10000e da bih stavio nešto što je u startu lošijih karakteristika.. na mojih cca 280m2 razlika je nekih 200e.

Makyme is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.08.2023., 08:20   #2012
Quote:
Makyme kaže: Pogledaj post
Istina. Samo je premala razlika u cijeni na investiciju od +10000e da bih stavio nešto što je u startu lošijih karakteristika.. na mojih cca 280m2 razlika je nekih 200e.

Zato nemoj uzimati najpovoljnije a pogotovo nemoj uzeti ono što se ne prodaje izvan balkana. (za fasade je to možda malo teže neke)
Zatraži ponudu u STO, oni su vrh kod nas za to.

Što se tiče završnog sloja. Ovisi o izolaciji. Ako je EPS onda ti je paropropusnost završnog sloja vjerojatno manje bitna obzirom da EPS slabo propušta paru.. Itd.. Probaj doći do nekog njihovog predstavnika, pa nek ti iskreno kaže šta i kako za tvoje podneblje i tvoju izolaciju..

.
Old 10.08.2023., 18:05   #2013
Quote:
thomascat kaže: Pogledaj post
da li se šelne koje drže oluke koji odvode vodu s krova stavljaju prije izrade fasade ili nakon, tj. da li je problem postava stiropora ako su šelne već gore?

Ako se šelne mogu postavljati prije, koliki razmak bi trebao biti između šelne i zida, ako je predviđen stiropor debljine 10cm, dali je dovoljno da šelne vire 12cm od zida?
Naši majstori za oluke očito nisu čuli za ovakve tiple pa svi vole kucati to u beton prije fasade i ostaviti toplotne mostove na svakom oluku. Završi fasadu, ubaci tiple i to je to.

https://shop.wetec.de/en/products/fe...l-95ds-m10-a2#
alibeg is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.08.2023., 22:34   #2014
Dio šelna koji ulazi u zid je krug površine manji od jednog cm2 i onda pričati o " toplinskom mostu" . Inače te tiple za stirepor će izdržati nalete vijetra, kao ovaj od nekidan .... Šelne se mogu , a i poželjno je , ugraditi i nakon radova na fasadi.

Poslano sa mog SM-G977N koristeći Tapatalk
sjosko is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.08.2023., 12:29   #2015
Na sjevernoj i zapadnoj strani kuce na fasadi vec par godina imam fleke od gljivica i algi.
Planiram tp sad ocistiti pa me zanima kojim sredstvom da tretiram te povrsine?
U pevexu sam nasao neko sredstvo Draco clean 600... jel vrijedi to cemu?
myroman is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.08.2023., 20:03   #2016
Kompletno uputstvo za izradu fasade i spoljašnje izolacije po JUB tehnologiji

https://www.youtube.com/watch?v=WgeVvxZyWcU

Malo stariji video, ~10g, ali cini se poucan. Mozda nekome bude od koristi.
zveroboy is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.08.2023., 09:40   #2017
Quote:
myroman kaže: Pogledaj post
Na sjevernoj i zapadnoj strani kuce na fasadi vec par godina imam fleke od gljivica i algi.
Planiram tp sad ocistiti pa me zanima kojim sredstvom da tretiram te povrsine?
U pevexu sam nasao neko sredstvo Draco clean 600... jel vrijedi to cemu?
ako imaš neku boju na fasadi provjeri prije na nekom malom dijelu fasade da ta kemikalija ne jede boju.
malilo is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.09.2023., 09:23   #2018
Pozdrav, možda jedno glupo pitanje ali prvi put sad idem prati jedan manji dio fasade sa miniwashem, na tom dijelu imam kamere, svijetlo i 2 prekidača, zanima me kako zaštititi to sve da voda ne uđe u električne instalacije kao npr iza prekidača?
blacky7 is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.09.2023., 23:04   #2019
Pozz ljudi
Slavonci,šta je realna cijena postavljanja fasade(stiropor EPS)?
Cijena sa materijalom
Esseker1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.09.2023., 09:18   #2020
Quote:
blacky7 kaže: Pogledaj post
Pozdrav, možda jedno glupo pitanje ali prvi put sad idem prati jedan manji dio fasade sa miniwashem, na tom dijelu imam kamere, svijetlo i 2 prekidača, zanima me kako zaštititi to sve da voda ne uđe u električne instalacije kao npr iza prekidača?
Prekidače najbolje skini, a ostalo dobro zašiti sa trakom i duplim najlonom.
Ako neznaš skinuti prekidač onda zašiti i njih, ali nemoj nikad direktno sa miniwashem po njima.
malilo is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 17:28.