|
|
31.12.2015., 20:58
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2005.
|
Quote:
CDRW kaže:
Ko je rekao PREKO ograničenja? Na 100 mjesta su prometna rješenja tak debilna da ni u ludilu nemreš PO OGRANIČENJU.
|
a koja su to mjesta gdje se NE MOŽE voziti po ograničenju?
fizički se ne može ili ti smatraš da se može brže od dozvoljenog pa "ne može"?
Quote:
CDRW kaže:
Biciklo je statistički daleko, daleko opasnije prevozno sredstvo od auta.
|
ma da?
a od čega to stradavaju biciklisti?
|
|
|
01.01.2016., 03:55
|
|
Netko iz mase
Registracija: Mar 2010.
|
Od naleta automobila?
Vozam se dosta biciklom po Zagrebu i vjeruj mi - vozači automobila uopće nisu svjesni kad moraju propusti bicikl.
Očito primjer - zeleni val. Probaj se voziti biciklom ravno kad frajer skreće lijevo s zelenog vala prema glavnom kolodvoru. Niti jedan ne provjeri dal ide neki bicikl kojem oduzima prednost. Samo skrene.
To je onaj dio o kojem smo dosta raspravljali, da su autoškole smeće.
I to je isto onaj dio rasprave kad kažem da se prometna struka usmjerili isključivo na brzinu, a hrpu drugih prometnih situacija je opasnije gdje možeš nastradati iako auto vozi 20 km/h. Dakle ne pomaže ograničenje.
|
|
|
01.01.2016., 09:34
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Fishkal kaže:
Od naleta automobila?
|
pa naravno da je od auta.
samo, htio sam da to CD napiše.
Quote:
I to je isto onaj dio rasprave kad kažem da se prometna struka usmjerili isključivo na brzinu, a hrpu drugih prometnih situacija je opasnije gdje možeš nastradati iako auto vozi 20 km/h. Dakle ne pomaže ograničenje.
|
kak ne pomaže?
smanji brzinu i povećal si vrijeme potrebno za reakciju i dal vozaču više vremena da promatra promet oko sebe.
ono, zakon prirode.
kod brže vožnje se pogled fokusira naprijed, da bolje uočiš moguće probleme, sve manje pažnje obraćaš na okolinu koja nije točno ispred.
treba još?
eno na ilici, tisuće pješaka hodaju u svim smjerovima i sudari (dodiri) su jako rijetki.
biciklisti između sebe skoro da ni nemaju sudara jer svi voze u istom smjeru a i brzine su još male.
kod auta, nema čega nema. kod motora još i gorje.
trke auta skoro da ni nema bez sudara i izlijetanja.
|
|
|
01.01.2016., 10:17
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Nov 2002.
|
fishkal, ja ovdje ne bih krivio autoskole
barem ne onu u koju sam ja davno isao, jer su uredno inzistirali na provjerama i lijeve i desne strane (ovisno kuda se skrece, naravno)
ono sto sam primijetio sam je da se cesto dogodi da kad vrsis provjeru bicikla jos nema u prici i onda ti samo doleti u sliku
iz perspektive vozaca, nekad jednostavno nemas sansi
zato kad sam s biciklom, usporim pred raskrscem i dam autu mogucnost da me vidi
da imam prednost, da mogu produziti punom brzinom, da on ce biti kriv u slucaju sudara, ali jebemu mater treba malo misliti i paziti i na druge, ne samo na sebe
|
|
|
01.01.2016., 10:35
|
|
Netko iz mase
|
@Wonder
Možeš ti smanjiti brzinu i na 10, opet će neki lik bez žmigavca i provjere na zelenom valu skrenuti preko biciklističke bez ikakve provjere.
Sash dobro kaže, na biciklu ne oprezno nego 4 puta oprezno. A ne zbog brzine nego zbog neukih vozača.
Ja sam isto imao solidnog instruktora u autoškoli, svašta praktično me naučio. Ali kad vidim stanje na cestama onda je očito jedan dio autoškola loš. Ili je ekipa sama od sebe nemarna i bezobrazna, sredine nema.
I opet ću reći, tu ograničenje brzine ne igra, jer nitko ne skreće s vala u neku ulicu a da vozi iznad ograničenja. Tu treba djelovati na drugi način.
|
|
|
01.01.2016., 10:38
|
|
In 5th gear
Registracija: Nov 2007.
|
triba skinit debile s mobitela i za kaznu im tresnit mobitel o pod (kazna naplacena) pa ce bit manje problema... a ne da kreteni i tuke ne dozivljavaju svijet oko sebe jer moraju cakulat, pisat ili drkat po mobitelu...
|
|
|
01.01.2016., 10:45
|
|
Okajava grijehe
|
dajte ljudi razmislite, obratite paznju sljedeci put kad ste s autom i skrecete
kad pogledate, pokusajte zapamtiti koje polje i koji prostor vidite
poslije lako tu razdaljinu preslikate u brzinu biciklista i biti ce vam jasno

meni je jedino rjesenje do kojeg sam dosao bilo kao biciklistu usporiti pred raskrscem
s druge strane, x puta mi se dogodilo, a bio sam si uzeo i malo vremena i obratio paznju, da biciklist ni ne gleda nego jednostavno prozuji
to nije nacin, ni za koga u prometu
svi moramo paziti na sve i na sebe
ja niti zelim biti potrgan, niti nekoga polomiti, bez obzira tko u nekom trenutku imao prednost
|
|
|
01.01.2016., 10:46
|
|
Okajava grijehe
|
Quote:
wifi kaže:
triba skinit debile s mobitela i za kaznu im tresnit mobitel o pod (kazna naplacena) pa ce bit manje problema... a ne da kreteni i tuke ne dozivljavaju svijet oko sebe jer moraju cakulat, pisat ili drkat po mobitelu...
|
ovo se slazem samo tako i podizem za krelad sa slusalicama u usima i odvojene od svijeta
drobljenje mobitela i pendrecenje na licu mjesta mi tu zvuci kao sasvim fer kazna
|
|
|
01.01.2016., 14:22
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2010.
|
Promet nije nikakva struka. Struka je građevina, arhitektura, strojarstvo, elektrotehnika,...
A pitao bi ovog prometnog stručnjaka koji kaže da se za semafore rade elaborati, studije, valjda i znanstveni radovi.
Neki dan križanje Ilica Selska. Iz smjera Svetog Duha 3 auta na semaforu, iz Selske 10 auta u 3 kolone, a u Ilici gužva gotovo do Vodovodne, dakle dobrih 300-400 metara i čekanje 7-8 minuta.
BILO KOJI inženjer prave struke kako gore piše bi to bolje riješio.
|
|
|
01.01.2016., 16:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2013.
|
Riješio bi to bilo tko samo je uvjet da ima bar malo mozga. Ima hrpa mjesta po RH gdje su nasrali semafore samo zato da bi te selendre mogle imati status grada. Što se dogodilo nakon semafora? Gužvetine koje se nikada prije postavljanja semafora nisu mogle dogoditi. Gužve iz jednog smjera a iz drugih nema auta satima. Ali imaju semafor.
Ima tu ekipe koji kažu da su ekonomija i pravo znanost. 
|
|
|
01.01.2016., 16:13
|
|
Netko iz mase
|
Pitat ću te kad jednom završiš u krletki kaj misliš o tom pitanju.
|
|
|
01.01.2016., 17:02
|
|
Registrirani korisnik
|
Možeš ti pričati šta hoćeš ali pravo nazivati znanosti je, jelte,
Samo pogledaj Turudića koji je odbio dati presudu prije par dana iako je morao, pogledaj tumačenje onoga što je svima jasno na osamsto različitih načina i slično.
Onaj tko završi u krletki je tek najebao jer će mu tumačiti zakon svatko kako mu odgovara. Koliko ono ima važećih kaznenih zakona? :klap:
I wonder piše da na Slavonskoj nikada nema patrola a je se ne sjećam kada sam prošao slavonskom a da ih nisam vidio pogotovo na južnoj strani. U bilo koje vrijeme i bilo koji dan u tjednu.
Onda se događa da kod Coca Cole usporavaju na 30 da ih ne snimi kamera pa onda po gasu a žandar ih zaustavi iza nadvožnjaka ili kod Bauhausa, Tifona...
|
|
|
01.01.2016., 17:04
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Fishkal kaže:
@Wonder
Možeš ti smanjiti brzinu i na 10, opet će neki lik bez žmigavca i provjere na zelenom valu skrenuti preko biciklističke bez ikakve provjere.
|
to nije stvar brzine nego debila za volanom koji vozi kao pripitomljena čimpanza.
Quote:
Ili je ekipa sama od sebe nemarna i bezobrazna, sredine nema.
|

kao što rekoh, ćimpanze za volanom.
gledaju samo naprijed i reagiraju samo na ono što vide. sve ostalo je njima sporedno.
Quote:
I opet ću reći, tu ograničenje brzine ne igra, jer nitko ne skreće s vala u neku ulicu a da vozi iznad ograničenja. Tu treba djelovati na drugi način.
|
a na koji način bi ti djelovao?
Quote:
pinj kaže:
Promet nije nikakva struka. Struka je građevina, arhitektura, strojarstvo, elektrotehnika,...
A pitao bi ovog prometnog stručnjaka koji kaže da se za semafore rade elaborati, studije, valjda i znanstveni radovi.
Neki dan križanje Ilica Selska. Iz smjera Svetog Duha 3 auta na semaforu, iz Selske 10 auta u 3 kolone, a u Ilici gužva gotovo do Vodovodne, dakle dobrih 300-400 metara i čekanje 7-8 minuta.
BILO KOJI inženjer prave struke kako gore piše bi to bolje riješio.
|
a da naiđeš u neko drugo doba dana ili pola sata kasnije, vidio bi kolonu na sv. duhu do iza kružnog toka i obično se čeka 5-6 izmjena zelenog dabi se prošla ilica.
ali jebi ga, to nema veze jer si ti vidio gužvu na selskoj. a to je sigurno vrednije od gužve na sv. duhu samim time što si ti bio tamo.
|
|
|
01.01.2016., 17:30
|
|
Netko iz mase
|
Quote:
I wonder kaže:
a na koji način bi ti djelovao?
|
Ima na temi stručnjaka za promet koji će ti bolje od mene odgovoriti na ovo.
Pretpostavljam da će napisati da treba smanjiti ograničenje brzine 
|
|
|
01.01.2016., 19:18
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2007.
|
Quote:
pohranjujte kaže:
Možeš ti pričati šta hoćeš ali pravo nazivati znanosti je, jelte,
...
|
Na jednoj drugoj temi je moderator upozorio da se ne omalovažavaju zanimanja sama po sebi. Druga je stvar što postoje ljudi koji su bolji i postoje oni koji su lošiji u svom zanimanju.
Nego, sudeći prema općeprihvaćenoj podjeli, pravo ipak spada u znanost:
https://hr.wikipedia.org/wiki/Znanost
https://hr.wikipedia.org/wiki/Pravo
|
01.01.2016., 21:58
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2010.
|
Quote:
I wonder kaže:
a da naiđeš u neko drugo doba dana ili pola sata kasnije, vidio bi kolonu na sv. duhu do iza kružnog toka i obično se čeka 5-6 izmjena zelenog dabi se prošla ilica.
ali jebi ga, to nema veze jer si ti vidio gužvu na selskoj. a to je sigurno vrednije od gužve na sv. duhu samim time što si ti bio tamo.
|
Slažem se. Upravo je problem u statičnoti, odnosno ne upravlja se INTELIGENTNO, nego onako kako je jednom podešeno.
Ali te probleme sigurno neće riješiti "prometni" stručnjaci, nego ineženjeri eleltrotehnike i programeri s raznim senzorima, GPS-om, dronovima, pametnim softverom i tko zna čime već.
Promet je u 19. stoljeću u usporedbi s ostalim područjima tehnike.
|
|
|
01.01.2016., 22:22
|
|
Æ
Registracija: Oct 2015.
|
Quote:
CDRW kaže:
Da iz tog grafa makenemo sranje za koja su ONI DIREKTNO KRIVI, svojim idiotskim prometnim rješenjima (navest ću samo dva di je zadnjih godina stradalo desetke ljudi - izlaz Karlovac
|
Izlaz iz kojeg smjera?
Quote:
DeeJay Dee kaže:
advokat vlaho hrdalo je jučer o večernjaku pričao o svim aspektima upotrebe tih kamera, policijska država, soa, legalno-nelegalno, blatruć...intrsting uglavnom
|
http://www.vecernji.hr/zg-zivot/kame...zavaju-1048265
Quote:
Human1 kaže:
Vjerujem i da bi roditelji Ivane Obad vrlo rado spalili ona dva krkana koji su im (svojom brzinom) divljajući po cesti spalili kćer.
|
Dobro ti isto bas bacis taj dogadjaj za usporedbu... Ja se cudim da su uopce stigli tako daleko jer prema rijecima svjedoka:
Quote:
Bio sam u lijevoj traci i pretjecao automobil u desnoj kad su između nas, kroz sredinu projurila tri automobila
|
http://www.24sata.hr/crna-kronika-ne...-colaku-452382
Quote:
Human1 kaže:
Evo, došli smo i do stote stranice kmečanja protiv nekoruptivnih (nepotkupljivih) sustava nadzora brzine.
Samo naprijed. 
|
Sirotinja ce placati, ako se na prometni prekrsaj ne zale ili ne plate 2/3 kazne u roku od osam dana, policija od Fine ima pravo traziti da novac uzme s racuna i nece moci registrirati auto. Podobni i bogati ce se zaliti i uzeti odvjetnika koji ce napisati da je auto vozio prijatelj/poslovni partner/rodjak sa Novog Zelanda...
Quote:
Wood kaže:
Nema sigurnosti na cesti dok čobani koji ne znaju vozit upravljaju sa 1.5 tonom željeza.
|
Quote:
Wood kaže:
A da opišem koliko je debilima zapravo bitna prometna regulacija, znakovi i sve ostalo, staviti ću samo jedan link:
https://www.forum.hr/showthread.php?t=811920
Preko 40 stranica maestralnih idiota koji nisu sposobni parkirat, a kamoli onda VOZIT po cesti.
|
Tu si u potpunosti u pravu... Ali vama je rjesenje svega toga smanjivanje ogranicenja i postavljanje kamera...
|
|
|
01.01.2016., 22:24
|
|
Stručnjak prometa i prava
Registracija: Jan 2008.
|
Quote:
pinj kaže:
Ali te probleme sigurno neće riješiti "prometni" stručnjaci, nego ineženjeri eleltrotehnike i programeri s raznim senzorima, GPS-om, dronovima, pametnim softverom i tko zna čime već.
|
Ovaj topic je definitivno najbogatiji provalama, kad mislim da sam sve čuo... 
|
01.01.2016., 22:32
|
|
Registrirani korisnik
|
Znanost bi bilo nešto što bi u istim uvjetima UVIJEK davalo iste rezultate da tako zdravo seljački napišem. Sad to probaj ubaciti u tu svoju teoriju o klasifikaciji znanosti. Primjeni na bilo koju državu a najbolje je krenuti od nas 
S tvog linka... "Znanost je također objektivna, sustavna, logična, precizna i provjerljiva metoda"
Kolike su sada gužve na križanju kod Bauhausa tj. na skretanju ulijevo sa Slavonske prema CC1 ili od CC1 ulijevo na Slavonsku? Stručnjaci napravili. Napravili i jedan semafor parsto metara istočnije da bude veća gužva. Ima i onaj semafor na Čulinečkoj da bude bolja protočnost tj. veća gužva. A žandari na Slavonskoj samo čekaju da se netko naveze prebrzo (70 km/h) na dvotračnoj cesti po smjeru gdje su trake za suprotne smjerove odvojene fizičkom barijerom. :klap: Trebalo bi malo spustiti maksimalno dozvoljenu brzinu.
|
|
|
01.01.2016., 22:32
|
|
Æ
Registracija: Oct 2015.
|
Quote:
I wonder kaže:
tvoje cmiždrenje je samo dokaz toga kak voziš: živa opasnot za volanom.
|
Vidoviti Milane, pa to si ti?
Sjetio sam se da si i JKD01-u odgovorio isto:
https://www.forum.hr/showthread.php?t=861023&page=93
Obrazac mi je bio poznat od negdje... Trebao si prije reci s kime pricamo... Zahvaljujem na tvojem "kvalitetnom i strucnom" doprinosu u ovoj temi, zamolio bih te da se vratis ezoteriji, tarotu, gatanju iz graha i taloga kave, vjerujem da ces tako spasiti vise zivota...
Quote:
I wonder kaže:
kak to da mene nikad nisu lažno optužili da sam prošao na crveno?
|
Kako to da tisuce drugih jesu?
Quote:
I wonder kaže:
ma ne.
najlakše je glumiti vječitu žrtvu i ne odgovoriti kad te netko pita: kakva je to represija ako kamera ne kažnjava vožnju od 82 kmh na 60 ograničenja?
|
Ne, ne, iz tvog primjera vidimo da je najlakse selektivno odgovarati, a najlakse zanemariti na ono na sto nemas argumenata.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 06:31.
|
|
|
|