Natrag   Forum.hr > Društvo > Religija > Teologija i religijska praksa

Teologija i religijska praksa Religije/denominacije, teološka i ostala vjerska pitanja

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 12.01.2022., 07:22   #2101
Quote:
zvonac_1 kaže: Pogledaj post
Bliži li se Sudnji dan i kraj svijeta? ● fra Petar Ljubičić, emisija " Istina"

Evo vam odgovora, nemojte čekat armagedon, jer nitko ne zna kad će ga Bog pozvati, umjesto čekanja armagedona, radije djelujte u Božje ime širenjem evanđelja, nije na nama da čekamo i strepimo nismo zato ovdje, Bog ima veće planove za samog čovjeka, a ne čekanje u strahu od armagedona..
KATOLICI NEMAJU POJMA O BIBLIJSKIM PROROČANSTVIMA ... i s obzirom da su neznalice oni daju samo opće upute koje su u redu ali nisu činjenice da se Kraj doista i događa pa je kod katolika oko toga ista sitoacija kao pred tisuću ili više godina. A Bog je dao proročanstva da doista vidimo i znamo koliko je kraj blizu. Konzultiraj se sa mojim postom koji je upućen jehovinim svjedocima ali je i za vas: https://www.forum.hr/showpost.php?p=9...postcount=2094
Old 12.01.2022., 08:57   #2102
Quote:
fra Ljubičić
...
Evo vam odgovora, nemojte čekat armagedon, jer
Jer je najavljen u Bibliji prije 2000 godina i prije, ali se isprdnulo. Kao i sva druga nazovi_proročanstva.

Quote:
nitko ne zna kad će ga Bog pozvati,
Bog poziva u smrt? Stvarno je onda smeće od Boga...

Quote:
umjesto čekanja armagedona, radije djelujte u Božje ime širenjem evanđelja,
Širite lažnu propagandu nekih sumnjivih Grka?
Smiješno.
Nadaš se da ćeš zato zadobiti ulaznicu za rajska uživanja.

Bolje da si rekao:

Umjesto čekanja armagedona, ili da vas "Bog pozove", radije učite, bavite se nečim što je korisno za sve ljude, širite mir, suosjećanje i humanost, na trezveni način.

Quote:
nije na nama da čekamo i strepimo nismo zato ovdje, Bog ima veće planove za samog čovjeka, a ne čekanje u strahu od armagedona..
Znam za tu mantru.

Čim se pojavi neka kataklizma, božji trubači se deru da je došao kraj i propast svemira, i doba kada će oni zasjesti u svoj raj, a oni koji im se smiju na sve te gluparije, biti kažnjeni torturama vrućim i bolnim.... dok vrište u Isusovom & Muhamedovom paklu...

A Bog će svoje poklanjatelje i pomolitelje posadit u vječni raj na ugodno prebivanje, gdje nema nikakovih zala, kao niti slobodne volje.

Samozadovoljni super-fikusi dakle.
Nepoznati is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.01.2022., 09:38   #2103
Quote:
Nepoznati kaže: Pogledaj post
Jer je najavljen u Bibliji prije 2000 godina i prije, ali se isprdnulo. Kao i sva druga nazovi_proročanstva.
Nije najavljeno točno vrijeme...

Quote:
Bog poziva u smrt? Stvarno je onda smeće od Boga...
Prvo, "ne poziva u smrt"... drugo, raznih predviđanja propasti čovječanstva, živog svijeta, planeta, Sunčevog sustava i naše galaksije ima koliko hoćeš, u raznim pretpostavljenim rokovima i sa različitom vjerojatnošću.

Da li su svi oni koji se bave s tom problematikom i objavljuju, smeće od ljudi ?

Quote:
Širite lažnu propagandu nekih sumnjivih Grka?
Smiješno.
Nadaš se da ćeš zato zadobiti ulaznicu za rajska uživanja.
Prije bi se reklo kako se ti nadaš dobiti ulaznicu za ovosvjetska uživanja svojom rabotom ovdje.

Quote:
Znam za tu mantru.

Čim se pojavi neka kataklizma, božji trubači se deru da je došao kraj i propast svemira, i doba kada će oni zasjesti u svoj raj, a oni koji im se smiju na sve te gluparije, biti kažnjeni torturama vrućim i bolnim.... dok vrište u Isusovom & Muhamedovom paklu...

A Bog će svoje poklanjatelje i pomolitelje posadit u vječni raj na ugodno prebivanje, gdje nema nikakovih zala, kao niti slobodne volje.

Samozadovoljni super-fikusi dakle.
Zvonac ti je i rekao, tj. prenio riječi fra Petra Ljubičića,

Quote:
umjesto čekanja armagedona, radije djelujte u Božje ime širenjem evanđelja,
Navedeno obuhvaća i ovo što si sam rekao...

Quote:

Bolje da si rekao:

Umjesto čekanja armagedona, ili da vas "Bog pozove", radije učite, bavite se nečim što je korisno za sve ljude, širite mir, suosjećanje i humanost, na trezveni način.
Stoga, odgovori sam sebi, koliko se sam pridržavaš onog što preporučuješ drugima.
cestar is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.01.2022., 12:05   #2104
Quote:
cestar kaže: Pogledaj post
Nije najavljeno točno vrijeme...

Prvo, "ne poziva u smrt"... drugo, raznih predviđanja propasti čovječanstva, živog svijeta, planeta, Sunčevog sustava i naše galaksije ima koliko hoćeš, u raznim pretpostavljenim rokovima i sa različitom vjerojatnošću.

Da li su svi oni koji se bave s tom problematikom i objavljuju, smeće od ljudi ?

Prije bi se reklo kako se ti nadaš dobiti ulaznicu za ovosvjetska uživanja svojom rabotom ovdje.

Zvonac ti je i rekao, tj. prenio riječi fra Petra Ljubičića,

Navedeno obuhvaća i ovo što si sam rekao...

Stoga, odgovori sam sebi, koliko se sam pridržavaš onog što preporučuješ drugima.
Pardon, ono su moje riječi

Nisam citirao fra Petra, samo sam okačio video pa slobodno nek svaki pogleda..

Vidim da od kad je čovjeka a s njim i dolaze katastrofe, i armagedoni koji nikak da se dogode, to je svojstveno nama ljudima, nije nam strana teatralnost i dramatiziranje a vrsni smo specijalci u proricanju tj iščekivanju kojekavih kataklizmi..

Ljudi ne razumiju da imaju utjecaj kako na sebe tako i na ostale ljude, zakaj ne širimo mir? Mi umjesto toga navješćujemo propast, fakat mi nije jasno, al nikak Neke stvari se možda ne mogu izbjeći, al se mogu umanjiti..

@Nepoznati, ovo nije mantranje, a ovi koji proriču propast, ne bih ih nazvao vjernicima, jer to očito nisu, Isus nije došao na svijet da širi beznađe među ljude, nego spasenje, mir, ljubav, a ne da ljude "ubije" u pojam s kataklizmama..
zvonac_1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.01.2022., 08:27   #2105
mantranje

Quote:
@Nepoznati, ovo nije mantranje, a ovi koji proriču propast, ne bih ih nazvao vjernicima, jer to očito nisu, Isus nije došao na svijet da širi beznađe među ljude, nego spasenje, mir, ljubav, a ne da ljude "ubije" u pojam s kataklizmama..
Isus se dere i prijeti:

"Jao tebi, Korozaine! Jao tebi, Betsaido! Da su se u Tiru i Sidonu zbila čudesa koja su se dogodila u vama, odavna bi se već oni u kostrijeti i pepelu bili obratili. Ali kažem vam: Tiru i Sidonu bit će na Dan sudnji lakše negoli vama." "I ti, Kafarnaume! Zar ćeš se do neba uzvisiti? Do u Podzemlje ćeš se strovaliti! Doista, da su se u Sodomi zbila čudesa koja su se dogodila u tebi, ostala bi ona do danas. Ali kažem vam: Zemlji će sodomskoj biti na Dan sudnji lakše nego tebi!"
Mt 11,20-24

A kako razmišljaju učenici njegovi nakon godine dvije obuke kod Isusa Kristusa?

"Gospodine, hoćeš li da kažemo neka oganj siđe s neba i uništi ih?"

Isus proklinje sve koji Ga nisu priznali za Mesiju - Boga u Jeruzalemu (židove) - smrskat će im djecu za kaznu:

"Doći će dani na tebe kad će te neprijatelji tvoji opkoliti opkopom, okružit će te i pritijesniti odasvud.
Smrskat će o zemlju tebe i djecu tvoju u tebi. I neće ostaviti u tebi ni kamena na kamenu zbog toga što nisi upoznao časa svoga pohođenja!"
Evanđelje po Luki 19,41

Bog se osvećuje na djeci:

Psalam 21
8 Ruka će tvoja dostići sve neprijatelje tvoje; desnica tvoja uhvati sve mrzitelje tvoje.
9 Kao u ražarenoj peći ti ih izgaraš, čim se pojaviš; Gospod ih uništi u jarosti svojoj, i oganj će ih proždrijeti.
10 Rod njihov uništavaš na zemlji, potomstvo njihovo kod djece čovječje.

Allejuhah!
Nepoznati is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.01.2022., 17:27   #2106
Quote:
Pardon, ono su moje riječi

Nisam citirao fra Petra, samo sam okačio video pa slobodno nek svaki pogleda..

Vidim da od kad je čovjeka a s njim i dolaze katastrofe, i armagedoni koji nikak da se dogode, to je svojstveno nama ljudima, nije nam strana teatralnost i dramatiziranje a vrsni smo specijalci u proricanju tj iščekivanju kojekavih kataklizmi..

Ljudi ne razumiju da imaju utjecaj kako na sebe tako i na ostale ljude, zakaj ne širimo mir? Mi umjesto toga navješćujemo propast, fakat mi nije jasno, al nikak Neke stvari se možda ne mogu izbjeći, al se mogu umanjiti..

Oprosti, htio sam naglasiti i tvoj komentar i riječi fra Petra... podsjećam što je na kraju rekao... "Bože, blagoslovi ovaj trenutak !".
Ove riječi su zoran primjer budnosti, a nama je da u svom životu napravimo što treba, izađemo u susret drugima.
cestar is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.01.2022., 18:41   #2107
Izbacili Djokovica sa AO.
Ako to nije Znak Poslednjih Dana, onda ne znam sto je !
Dragan is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.01.2022., 19:40   #2108
Quote:
cestar kaže: Pogledaj post

Oprosti, htio sam naglasiti i tvoj komentar i riječi fra Petra... podsjećam što je na kraju rekao... "Bože, blagoslovi ovaj trenutak !".
Ove riječi su zoran primjer budnosti, a nama je da u svom životu napravimo što treba, izađemo u susret drugima.
Da, al neki očito vole izvrtat riječi, pa dodatno unesu, strah, nesigurnost, paniku i sve ono što nema veze s onim "budni budite".

Ima nekaj na ovom linku o tome
Budni budite

Sad zamislimo, s jedne strane imamo rogatog, koji čovjeka vabi k sebi, a s druge strane je isto prijetnja, al u ljudskom obliku, čovjeka koji "navješćuje" evanđelje odnosno znakove vremena, da budem precizniji, armagedon, osobno, ne vidim tu spasenje, kao i nadu, vidimo samo prijetnju s obje strane, a sve zahvaljujući ovima koji vole "podgrijat" atmosferu.
zvonac_1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.01.2022., 23:30   #2109
Well, ako mi suzite scenarij, mogu vam dati postotak ljudi koji će umrijet.

U slučaju full scale nuklearnog rata , 70% na sjevernoj polutci umire. 30% na južnoj.

U slučaju kometa od 1 km, to počisti državu veličine Njemačke i Francuske zajedno.

AI ako nas potamani , to nemam pojma.

Super vulkan , očito nas sve ubije , ali ne znam kako bi uopće došlo do istog.

Što kaže o scenariju?

Uglavnom , birdie bird mi je rekla da žele smanjit stanovništvo na 500 milijuna i čipirat ih u glavu. Dakle još 7 milijardi ljudi treba umrijet po njihovome.

Nostradamus je navodno vidio do 3700.te godine. Dakle još 1700 godina cca.

A kad umre 3D Zemlja, bit će stvorena 5D Zemlja gdje će se umom moć kreirat okoliš i gdje će svijet bit "pravedan i sretan za sve".

Nadalje, vjerujem da ne živimo život, već "simulaciju života", tako da ono ...

.

Zadnje uređivanje SkatterBooii : 17.01.2022. at 23:52.
SkatterBooii is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.01.2022., 00:34   #2110
Quote:
Vrtlar888 kaže: Pogledaj post
KATOLICI NEMAJU POJMA O BIBLIJSKIM PROROČANSTVIMA ... i s obzirom da su neznalice oni daju samo opće upute koje su u redu ali nisu činjenice da se Kraj doista i događa pa je kod katolika oko toga ista sitoacija kao pred tisuću ili više godina. A Bog je dao proročanstva da doista vidimo i znamo koliko je kraj blizu. Konzultiraj se sa mojim postom koji je upućen jehovinim svjedocima ali je i za vas: https://www.forum.hr/showpost.php?p=9...postcount=2094
Katolici najbolje religiju razumiju. Jedina ispravna vjera
rosnatrava is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.01.2022., 00:37   #2111
Quote:
SkatterBooii kaže: Pogledaj post
Well, ako mi suzite scenarij, mogu vam dati postotak ljudi koji će umrijet.

U slučaju full scale nuklearnog rata , 70% na sjevernoj polutci umire. 30% na južnoj.

U slučaju kometa od 1 km, to počisti državu veličine Njemačke i Francuske zajedno.

AI ako nas potamani , to nemam pojma.

Super vulkan , očito nas sve ubije , ali ne znam kako bi uopće došlo do istog.

Što kaže o scenariju?

Uglavnom , birdie bird mi je rekla da žele smanjit stanovništvo na 500 milijuna i čipirat ih u glavu. Dakle još 7 milijardi ljudi treba umrijet po njihovome.

Nostradamus je navodno vidio do 3700.te godine. Dakle još 1700 godina cca.

A kad umre 3D Zemlja, bit će stvorena 5D Zemlja gdje će se umom moć kreirat okoliš i gdje će svijet bit "pravedan i sretan za sve".

Nadalje, vjerujem da ne živimo život, već "simulaciju života", tako da ono ...

.
Tako da to......
rosnatrava is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.01.2022., 00:38   #2112
Quote:
Dragan kaže: Pogledaj post
Izbacili Djokovica sa AO.
Ako to nije Znak Poslednjih Dana, onda ne znam sto je !
Za Đokovića?
rosnatrava is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.01.2022., 18:01   #2113
Quote:
Vrtlar888 kaže: Pogledaj post

Za jehovine svjedoke Božija riječ se ne ispunjava jer oni ne znadu redosljed događanja Kraja svijeta I ONI ĆE BITI BOLNO IZNENAĐENI SA BUDUĆIM DOGAĐANJIMA...jer ta uobražena i glupa gospoda misle da će se samo tako prošetati kroz nevolje pa čak uče da se za dolazak velikog zla ne treba pripremati sa hranom i drugim iako proroštvo najavljuje veliku glad i bolesti
Ti vrtlar nikako naučiti tko su to "Jehovini svjedoci".
Preporučam ti detaljno proučiti STARI ZAVJET, pod hitno

A za ostalo nešto što blablaš evo da te i po tom pitanju ispravim jer vidim da ni NOVI ZAVJET ne poznaješ.
Dakle ovako : KRIST je rekao nemojte se tjeskobno brinuti.
Amen.
Pravi Život is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.01.2022., 18:03   #2114
Quote:
Pravi Život kaže: Pogledaj post
A za ostalo nešto što blablaš evo da te i po tom pitanju ispravim jer vidim da ni NOVI ZAVJET ne poznaješ.
Dakle ovako : KRIST je rekao nemojte se tjeskobno brinuti.
Amen.
Briga i krivnja su centralni pojmovi katolika.

Jedan krivi korak i ides na cijelu vjecnost u pakao
Old 18.01.2022., 18:11   #2115
Quote:
Bliži li se Sudnji dan i kraj svijeta? ● fra Petar Ljubičić, emisija " Istina"

Evo vam odgovora, nemojte čekat armagedon, jer nitko ne zna kad će ga Bog pozvati, umjesto čekanja armagedona, radije djelujte u Božje ime širenjem evanđelja, nije na nama da čekamo i strepimo nismo zato ovdje, Bog ima veće planove za samog čovjeka, a ne čekanje u strahu od armagedona..
Kršćanska vjera ne čeka "harmagedon" već čeka ponovni Kristov dolazak i Božje Kraljevstvo.
A to je ono što vi katolici ne čekate, jer vas Rkc tome ne uči a vi se pitajte zašto Rkc izostavlja Kristova proročanstva zapisana u Otkrivenju, zašto zašto ako ne zato jer vatikan zna da "Babilon Veliki" se odnosi prvenstveno na njih same klere u tom mini-carstvu koje sa te adrese pokušava manevrirati po čitavoj Zemlji.

zvonac, Bibliju u ruke uzmi i uči jer je to jedini način da naučiš
Pravi Život is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.01.2022., 18:24   #2116
Quote:
Srebrni-medvjed kaže: Pogledaj post
Briga i krivnja su centralni pojmovi katolika.

Jedan krivi korak i ides na cijelu vjecnost u pakao
Nije nije, da je tek samo do katolika nego i pravoslavci isto tako djeluju po istom tom pitanju, ko i ini neki deseti a sve skupa reklo bi se produžena ruka Constantinove organizacije. Na nedavnom samitu po pitanju "zelene nedjelje" koje se sve religio-klero-vođe imalo prilike vidjeti na samitu?, paa sve njih ljudi sve al sve religije redom, i islam i hindu i etc. etc. svi se oni našli na skupu a povodom čega to zapravo HA ako ne zato da izazovu Harmagedon jer oni su ti koji su BOGU STVORITELJU objavili "rat". E da, to je na stvari.
Otkrivenje.
Pravi Život is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.01.2022., 18:52   #2117
I tako to već...

Nije li interesantna statua postavljena ispred UN-a nazvana "čuvar međunarodnog mira i poretka" ?

Otkrivenje 13.poglavlje
Pravi Život is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.01.2022., 11:02   #2118
MIT Has Predicted that Society Will Collapse in 2040
MIT predicted society would collapse by 2040

Ovo je bilo previdljivo, ali očekivao sam barem još cca barem 25 godina.
SkatterBooii is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.01.2022., 11:54   #2119
Quote:
SkatterBooii kaže: Pogledaj post
MIT Has Predicted that Society Will Collapse in 2040
MIT predicted society would collapse by 2040

Ovo je bilo previdljivo, ali očekivao sam barem još cca barem 25 godina.
Je, daleko je to za uzbunjivanje, moralo bu se pričekati pet do dvanajst i kad se te kazaljke namjeste onda bu globalne panike
A
sad kad izjave kraj korone (već su počeli pa nebude baš tolko trebalo čekati) heh bude nastalo problema jerbo ove dvije godine lumeni kršćanski turbo o Harmagedonu a kad ono ništa od toga, sve kaj svijet priča i pričat će odnosit će se na koje druge ako ne na lumene kršćanske
Pravi Život is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.01.2022., 00:03   #2120
Doomsday clock at 100 seconds to midnight; world 'stuck in an extremely dangerous moment'

Game over.
SkatterBooii is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 06:28.