Teologija i religijska praksa Religije/denominacije, teološka i ostala vjerska pitanja |
|
|
12.01.2022., 07:22
|
|
imat ću 7 plodnih vrtova
Registracija: Oct 2020.
|
Quote:
zvonac_1 kaže:
|
KATOLICI NEMAJU POJMA O BIBLIJSKIM PROROČANSTVIMA ... i s obzirom da su neznalice oni daju samo opće upute koje su u redu ali nisu činjenice da se Kraj doista i događa pa je kod katolika oko toga ista sitoacija kao pred tisuću ili više godina. A Bog je dao proročanstva da doista vidimo i znamo koliko je kraj blizu. Konzultiraj se sa mojim postom koji je upućen jehovinim svjedocima ali je i za vas: https://www.forum.hr/showpost.php?p=9...postcount=2094
|
12.01.2022., 08:57
|
|
blog.dnevnik.hr/zib
Registracija: Dec 2005.
|
Quote:
zvonac_1 kaže:
fra Ljubičić
...
Evo vam odgovora, nemojte čekat armagedon, jer
|
Jer je najavljen u Bibliji prije 2000 godina i prije, ali se isprdnulo. Kao i sva druga nazovi_proročanstva.
Quote:
nitko ne zna kad će ga Bog pozvati,
|
Bog poziva u smrt? Stvarno je onda smeće od Boga...
Quote:
umjesto čekanja armagedona, radije djelujte u Božje ime širenjem evanđelja,
|
Širite lažnu propagandu nekih sumnjivih Grka?
Smiješno.
Nadaš se da ćeš zato zadobiti ulaznicu za rajska uživanja.

Bolje da si rekao:
Umjesto čekanja armagedona, ili da vas "Bog pozove", radije učite, bavite se nečim što je korisno za sve ljude, širite mir, suosjećanje i humanost, na trezveni način.
Quote:
nije na nama da čekamo i strepimo nismo zato ovdje, Bog ima veće planove za samog čovjeka, a ne čekanje u strahu od armagedona..
|
Znam za tu mantru.
Čim se pojavi neka kataklizma, božji trubači se deru da je došao kraj i propast svemira, i doba kada će oni zasjesti u svoj raj, a oni koji im se smiju na sve te gluparije, biti kažnjeni torturama vrućim i bolnim.... dok vrište u Isusovom & Muhamedovom paklu...
A Bog će svoje poklanjatelje i pomolitelje posadit u vječni raj na ugodno prebivanje, gdje nema nikakovih zala, kao niti slobodne volje.
Samozadovoljni super-fikusi dakle. 
|
|
|
12.01.2022., 09:38
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2012.
|
Quote:
Nepoznati kaže:
Jer je najavljen u Bibliji prije 2000 godina i prije, ali se isprdnulo. Kao i sva druga nazovi_proročanstva.
|
Nije najavljeno točno vrijeme...
Quote:
Nepoznati kaže:
Bog poziva u smrt? Stvarno je onda smeće od Boga...
|
Prvo, "ne poziva u smrt"... drugo, raznih predviđanja propasti čovječanstva, živog svijeta, planeta, Sunčevog sustava i naše galaksije ima koliko hoćeš, u raznim pretpostavljenim rokovima i sa različitom vjerojatnošću.
Da li su svi oni koji se bave s tom problematikom i objavljuju, smeće od ljudi ?
Quote:
Nepoznati kaže:
Širite lažnu propagandu nekih sumnjivih Grka?
Smiješno.
Nadaš se da ćeš zato zadobiti ulaznicu za rajska uživanja.
|
Prije bi se reklo kako se ti nadaš dobiti ulaznicu za ovosvjetska uživanja svojom rabotom ovdje.
Quote:
Nepoznati kaže:
Znam za tu mantru.
Čim se pojavi neka kataklizma, božji trubači se deru da je došao kraj i propast svemira, i doba kada će oni zasjesti u svoj raj, a oni koji im se smiju na sve te gluparije, biti kažnjeni torturama vrućim i bolnim.... dok vrište u Isusovom & Muhamedovom paklu...
A Bog će svoje poklanjatelje i pomolitelje posadit u vječni raj na ugodno prebivanje, gdje nema nikakovih zala, kao niti slobodne volje.
Samozadovoljni super-fikusi dakle. 
|
Zvonac ti je i rekao, tj. prenio riječi fra Petra Ljubičića,
Quote:
umjesto čekanja armagedona, radije djelujte u Božje ime širenjem evanđelja,
|
Navedeno obuhvaća i ovo što si sam rekao...
Quote:
Nepoznati kaže:

Bolje da si rekao:
Umjesto čekanja armagedona, ili da vas "Bog pozove", radije učite, bavite se nečim što je korisno za sve ljude, širite mir, suosjećanje i humanost, na trezveni način.
|
Stoga, odgovori sam sebi, koliko se sam pridržavaš onog što preporučuješ drugima.
|
|
|
12.01.2022., 12:05
|
|
požarni u objektu 52
Registracija: Feb 2006.
|
Quote:
cestar kaže:
Nije najavljeno točno vrijeme...
Prvo, "ne poziva u smrt"... drugo, raznih predviđanja propasti čovječanstva, živog svijeta, planeta, Sunčevog sustava i naše galaksije ima koliko hoćeš, u raznim pretpostavljenim rokovima i sa različitom vjerojatnošću.
Da li su svi oni koji se bave s tom problematikom i objavljuju, smeće od ljudi ?
Prije bi se reklo kako se ti nadaš dobiti ulaznicu za ovosvjetska uživanja svojom rabotom ovdje.
Zvonac ti je i rekao, tj. prenio riječi fra Petra Ljubičića,
Navedeno obuhvaća i ovo što si sam rekao...
Stoga, odgovori sam sebi, koliko se sam pridržavaš onog što preporučuješ drugima.
|
Pardon, ono su moje riječi
Nisam citirao fra Petra, samo sam okačio video pa slobodno nek svaki pogleda..
Vidim da od kad je čovjeka a s njim i dolaze katastrofe, i armagedoni koji nikak da se dogode, to je svojstveno nama ljudima, nije nam strana teatralnost i dramatiziranje a vrsni smo specijalci u proricanju tj iščekivanju kojekavih kataklizmi..
Ljudi ne razumiju da imaju utjecaj kako na sebe tako i na ostale ljude, zakaj ne širimo mir? Mi umjesto toga navješćujemo propast, fakat mi nije jasno, al nikak  Neke stvari se možda ne mogu izbjeći, al se mogu umanjiti..
@Nepoznati, ovo nije mantranje, a ovi koji proriču propast, ne bih ih nazvao vjernicima, jer to očito nisu, Isus nije došao na svijet da širi beznađe među ljude, nego spasenje, mir, ljubav, a ne da ljude "ubije" u pojam s kataklizmama..
|
|
|
16.01.2022., 08:27
|
|
blog.dnevnik.hr/zib
Registracija: Dec 2005.
|
mantranje
Quote:
zvonac_1 kaže:
@Nepoznati, ovo nije mantranje, a ovi koji proriču propast, ne bih ih nazvao vjernicima, jer to očito nisu, Isus nije došao na svijet da širi beznađe među ljude, nego spasenje, mir, ljubav, a ne da ljude "ubije" u pojam s kataklizmama..
|
Isus se dere i prijeti:
"Jao tebi, Korozaine! Jao tebi, Betsaido! Da su se u Tiru i Sidonu zbila čudesa koja su se dogodila u vama, odavna bi se već oni u kostrijeti i pepelu bili obratili. Ali kažem vam: Tiru i Sidonu bit će na Dan sudnji lakše negoli vama." "I ti, Kafarnaume! Zar ćeš se do neba uzvisiti? Do u Podzemlje ćeš se strovaliti! Doista, da su se u Sodomi zbila čudesa koja su se dogodila u tebi, ostala bi ona do danas. Ali kažem vam: Zemlji će sodomskoj biti na Dan sudnji lakše nego tebi!"
Mt 11,20-24
A kako razmišljaju učenici njegovi nakon godine dvije obuke kod Isusa Kristusa?
"Gospodine, hoćeš li da kažemo neka oganj siđe s neba i uništi ih?"
Isus proklinje sve koji Ga nisu priznali za Mesiju - Boga u Jeruzalemu (židove) - smrskat će im djecu za kaznu:
"Doći će dani na tebe kad će te neprijatelji tvoji opkoliti opkopom, okružit će te i pritijesniti odasvud.
Smrskat će o zemlju tebe i djecu tvoju u tebi. I neće ostaviti u tebi ni kamena na kamenu zbog toga što nisi upoznao časa svoga pohođenja!"
Evanđelje po Luki 19,41
Bog se osvećuje na djeci:
Psalam 21
8 Ruka će tvoja dostići sve neprijatelje tvoje; desnica tvoja uhvati sve mrzitelje tvoje.
9 Kao u ražarenoj peći ti ih izgaraš, čim se pojaviš; Gospod ih uništi u jarosti svojoj, i oganj će ih proždrijeti.
10 Rod njihov uništavaš na zemlji, potomstvo njihovo kod djece čovječje.
Allejuhah!
|
|
|
16.01.2022., 17:27
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2012.
|
Quote:
zvonac_1 kaže:
Pardon, ono su moje riječi
Nisam citirao fra Petra, samo sam okačio video pa slobodno nek svaki pogleda..
Vidim da od kad je čovjeka a s njim i dolaze katastrofe, i armagedoni koji nikak da se dogode, to je svojstveno nama ljudima, nije nam strana teatralnost i dramatiziranje a vrsni smo specijalci u proricanju tj iščekivanju kojekavih kataklizmi..
Ljudi ne razumiju da imaju utjecaj kako na sebe tako i na ostale ljude, zakaj ne širimo mir? Mi umjesto toga navješćujemo propast, fakat mi nije jasno, al nikak  Neke stvari se možda ne mogu izbjeći, al se mogu umanjiti..
|
Oprosti, htio sam naglasiti i tvoj komentar i riječi fra Petra... podsjećam što je na kraju rekao... "Bože, blagoslovi ovaj trenutak !".
Ove riječi su zoran primjer budnosti, a nama je da u svom životu napravimo što treba, izađemo u susret drugima.
|
|
|
16.01.2022., 18:41
|
|
u prolazu
Registracija: Jun 2003.
|
Izbacili Djokovica sa AO.
Ako to nije Znak Poslednjih Dana, onda ne znam sto je !
|
|
|
16.01.2022., 19:40
|
|
požarni u objektu 52
Registracija: Feb 2006.
|
Quote:
cestar kaže:
Oprosti, htio sam naglasiti i tvoj komentar i riječi fra Petra... podsjećam što je na kraju rekao... "Bože, blagoslovi ovaj trenutak !".
Ove riječi su zoran primjer budnosti, a nama je da u svom životu napravimo što treba, izađemo u susret drugima.
|
Da, al neki očito vole izvrtat riječi, pa dodatno unesu, strah, nesigurnost, paniku i sve ono što nema veze s onim "budni budite".
Ima nekaj na ovom linku o tome
Budni budite
Sad zamislimo, s jedne strane imamo rogatog, koji čovjeka vabi k sebi, a s druge strane je isto prijetnja, al u ljudskom obliku, čovjeka koji "navješćuje" evanđelje odnosno znakove vremena, da budem precizniji, armagedon, osobno, ne vidim tu spasenje, kao i nadu, vidimo samo prijetnju s obje strane, a sve zahvaljujući ovima koji vole "podgrijat" atmosferu.
|
|
|
17.01.2022., 23:30
|
|
The Meme Lord
Registracija: Feb 2021.
|
Well, ako mi suzite scenarij, mogu vam dati postotak ljudi koji će umrijet.
U slučaju full scale nuklearnog rata , 70% na sjevernoj polutci umire. 30% na južnoj.
U slučaju kometa od 1 km, to počisti državu veličine Njemačke i Francuske zajedno.
AI ako nas potamani , to nemam pojma.
Super vulkan , očito nas sve ubije , ali ne znam kako bi uopće došlo do istog.
Što kaže o scenariju?
Uglavnom , birdie bird mi je rekla da žele smanjit stanovništvo na 500 milijuna i čipirat ih u glavu. Dakle još 7 milijardi ljudi treba umrijet po njihovome.
Nostradamus je navodno vidio do 3700.te godine. Dakle još 1700 godina cca.
A kad umre 3D Zemlja, bit će stvorena 5D Zemlja gdje će se umom moć kreirat okoliš i gdje će svijet bit "pravedan i sretan za sve".
Nadalje, vjerujem da ne živimo život, već "simulaciju života", tako da ono ...
.
Zadnje uređivanje SkatterBooii : 17.01.2022. at 23:52.
|
|
|
18.01.2022., 00:34
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2020.
|
Quote:
Vrtlar888 kaže:
KATOLICI NEMAJU POJMA O BIBLIJSKIM PROROČANSTVIMA ... i s obzirom da su neznalice oni daju samo opće upute koje su u redu ali nisu činjenice da se Kraj doista i događa pa je kod katolika oko toga ista sitoacija kao pred tisuću ili više godina. A Bog je dao proročanstva da doista vidimo i znamo koliko je kraj blizu. Konzultiraj se sa mojim postom koji je upućen jehovinim svjedocima ali je i za vas: https://www.forum.hr/showpost.php?p=9...postcount=2094
|
Katolici najbolje religiju razumiju. Jedina ispravna vjera
|
|
|
18.01.2022., 00:37
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
SkatterBooii kaže:
Well, ako mi suzite scenarij, mogu vam dati postotak ljudi koji će umrijet.
U slučaju full scale nuklearnog rata , 70% na sjevernoj polutci umire. 30% na južnoj.
U slučaju kometa od 1 km, to počisti državu veličine Njemačke i Francuske zajedno.
AI ako nas potamani , to nemam pojma.
Super vulkan , očito nas sve ubije , ali ne znam kako bi uopće došlo do istog.
Što kaže o scenariju?
Uglavnom , birdie bird mi je rekla da žele smanjit stanovništvo na 500 milijuna i čipirat ih u glavu. Dakle još 7 milijardi ljudi treba umrijet po njihovome.
Nostradamus je navodno vidio do 3700.te godine. Dakle još 1700 godina cca.
A kad umre 3D Zemlja, bit će stvorena 5D Zemlja gdje će se umom moć kreirat okoliš i gdje će svijet bit "pravedan i sretan za sve".
Nadalje, vjerujem da ne živimo život, već "simulaciju života", tako da ono ...
.
|
Tako da to......
|
|
|
18.01.2022., 00:38
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Dragan kaže:
Izbacili Djokovica sa AO.
Ako to nije Znak Poslednjih Dana, onda ne znam sto je !
|
Za Đokovića?
|
|
|
18.01.2022., 18:01
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2010.
|
Quote:
Vrtlar888 kaže:
Za jehovine svjedoke Božija riječ se ne ispunjava jer oni ne znadu redosljed događanja Kraja svijeta I ONI ĆE BITI BOLNO IZNENAĐENI SA BUDUĆIM DOGAĐANJIMA...jer ta uobražena i glupa gospoda misle da će se samo tako prošetati kroz nevolje pa čak uče da se za dolazak velikog zla ne treba pripremati sa hranom i drugim iako proroštvo najavljuje veliku glad i bolesti
|
Ti vrtlar nikako naučiti tko su to "Jehovini svjedoci".
Preporučam ti detaljno proučiti STARI ZAVJET, pod hitno
A za ostalo nešto što blablaš evo da te i po tom pitanju ispravim jer vidim da ni NOVI ZAVJET ne poznaješ.
Dakle ovako : KRIST je rekao nemojte se tjeskobno brinuti.
Amen.
|
|
|
18.01.2022., 18:03
|
|
Preacher
Registracija: Feb 2013.
|
Quote:
Pravi Život kaže:
A za ostalo nešto što blablaš evo da te i po tom pitanju ispravim jer vidim da ni NOVI ZAVJET ne poznaješ.
Dakle ovako : KRIST je rekao nemojte se tjeskobno brinuti.
Amen.
|
Briga i krivnja su centralni pojmovi katolika.
Jedan krivi korak i ides na cijelu vjecnost u pakao
|
18.01.2022., 18:11
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
zvonac_1 kaže:
|
Kršćanska vjera ne čeka "harmagedon" već čeka ponovni Kristov dolazak i Božje Kraljevstvo.
A to je ono što vi katolici ne čekate, jer vas Rkc tome ne uči a vi se pitajte zašto Rkc izostavlja Kristova proročanstva zapisana u Otkrivenju, zašto zašto ako ne zato jer vatikan zna da "Babilon Veliki" se odnosi prvenstveno na njih same klere u tom mini-carstvu koje sa te adrese pokušava manevrirati po čitavoj Zemlji.
zvonac, Bibliju u ruke uzmi i uči jer je to jedini način da naučiš
|
|
|
18.01.2022., 18:24
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Srebrni-medvjed kaže:
Briga i krivnja su centralni pojmovi katolika.
Jedan krivi korak i ides na cijelu vjecnost u pakao
|
Nije nije, da je tek samo do katolika nego i pravoslavci isto tako djeluju po istom tom pitanju, ko i ini neki deseti a sve skupa reklo bi se produžena ruka Constantinove organizacije. Na nedavnom samitu po pitanju "zelene nedjelje" koje se sve religio-klero-vođe imalo prilike vidjeti na samitu?, paa sve njih ljudi sve al sve religije redom, i islam i hindu i etc. etc. svi se oni našli na skupu a povodom čega to zapravo HA ako ne zato da izazovu Harmagedon jer oni su ti koji su BOGU STVORITELJU objavili "rat". E da, to je na stvari.
Otkrivenje.
|
|
|
18.01.2022., 18:52
|
|
Registrirani korisnik
|
I tako to već...
Nije li interesantna statua postavljena ispred UN-a nazvana "čuvar međunarodnog mira i poretka" ?
Otkrivenje 13.poglavlje
|
|
|
20.01.2022., 11:02
|
|
The Meme Lord
|
MIT Has Predicted that Society Will Collapse in 2040
MIT predicted society would collapse by 2040
Ovo je bilo previdljivo, ali očekivao sam barem još cca barem 25 godina.
|
|
|
20.01.2022., 11:54
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
SkatterBooii kaže:
MIT Has Predicted that Society Will Collapse in 2040
MIT predicted society would collapse by 2040
Ovo je bilo previdljivo, ali očekivao sam barem još cca barem 25 godina.
|
Je, daleko je to za uzbunjivanje, moralo bu se pričekati pet do dvanajst i kad se te kazaljke namjeste onda bu globalne panike 
A
sad kad izjave kraj korone (već su počeli pa nebude baš tolko trebalo čekati) heh bude nastalo problema jerbo ove dvije godine lumeni kršćanski turbo o Harmagedonu a kad ono ništa od toga, sve kaj svijet priča i pričat će odnosit će se na koje druge ako ne na lumene kršćanske 
|
|
|
22.01.2022., 00:03
|
|
The Meme Lord
|
Doomsday clock at 100 seconds to midnight; world 'stuck in an extremely dangerous moment'
Game over. 
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 06:28.
|
|
|
|