|
|
26.08.2007., 21:15
|
|
Zrncolog
Registracija: Aug 2004.
|
Quote:
Ranma 1/2 kaže:
A nego po čemu ću vrednovati nekog sportaša ako ne po njegovim uspjesima i medaljama?
|
Pa zar nije uspjeh imati u svom športu drugi najbolji rezultat SVIH VREMENA?
Ako to nije uspjeh - ne znam što je.
|
26.08.2007., 21:21
|
|
Zrncolog
|
Quote:
Ranma 1/2 kaže:
A to kaj ima drugi najbolji rezultat svih vremena i jeste zakurac. Prvo zato što nije prvi rezultat, a drugo zato što je to napravila jednom i tko zna kad više.
|
A Štefka je 209 preskakala svaki dan.
Jebote, upravo je nevjerojatno dokle ide omalovažavanje nečijih rezultata! 
|
26.08.2007., 21:33
|
|
Anything Goes Martial Art
Registracija: Mar 2007.
|
Naravno da jest, ali samo to ipak nije dovoljno da bi se nekoga proglasilo velikim sportašem. A usput bih te zamolio da pokažeš gdje ja to tvrdim suprotno.
Ne osporavam ja tvoje mišljenje da je Blanka odlična u svom sportu, ali dizati ju tako visoko na pedijastal mislim da još nije zaslužila. Ako staneš na trenutak i pogledaš realnost za Blanku nikad, ALI BAŠ NIKAD, u bilo kojem trenutku, nitko nije rekao da je najbolja visašica svijeta. U vrhu da, među najboljima da, ali da je najbolja nikad. Tek je ove sezone zasjala u punom sjaju i pred najvećim je ispitom sad. Hoće li zaista tek kročiti stazom velikana atletike ili će kao i prethodnih godina samo doživjeti veliko razočaranje vidjet ćemo.
A i Roose Bolton ti je dao dosta finu usporedbu.
|
26.08.2007., 21:38
|
|
Zrncolog
|
Quote:
Ranma 1/2 kaže:
Naravno da jest, ali samo to ipak nije dovoljno da bi se nekoga proglasilo velikim sportašem. A usput bih te zamolio da pokažeš gdje ja to tvrdim suprotno.
Ne osporavam ja tvoje mišljenje da je Blanka odlična u svom sportu, ali dizati ju tako visoko na pedijastal mislim da još nije zaslužila. Ako staneš na trenutak i pogledaš realnost za Blanku nikad, ALI BAŠ NIKAD, u bilo kojem trenutku, nitko nije rekao da je najbolja visašica svijeta. U vrhu da, među najboljima da, ali da je najbolja nikad. Tek je ove sezone zasjala u punom sjaju i pred najvećim je ispitom sad. Hoće li zaista tek kročiti stazom velikana atletike ili će kao i prethodnih godina samo doživjeti veliko razočaranje vidjet ćemo.
A i Roose Bolton ti je dao dosta finu usporedbu.
|
Ma nitko osim IAAF-a. 
|
26.08.2007., 21:38
|
|
|
Quote:
Jalnuški Diletant kaže:
A Štefka je 209 preskakala svaki dan.
Jebote, upravo je nevjerojatno dokle ide omalovažavanje nečijih rezultata! 
|
Štefka je bila olimpijska pobjednica i dvostruka svjetska prvakinja, i u tom sprotu je bila u vrhu preko 10 godina. To što drži svjetski rekord je samo šlag na tortu.
I ne omalovažavam ja Blankin rezultat ali kažem da jedan skok na 207 nije ono što ju čini velikom.
|
26.08.2007., 21:41
|
|
|
Quote:
Jalnuški Diletant kaže:
|
da, uvijek je pogodno izvuči nečiju izjavu iz konteksta, ne pročitavši sve, i onda tupiti po svome.
Koliko vidim lista je za 2007 godinu, a ja sam lijepo napisao "ek je ove sezone zasjala u punom sjaju"
|
26.08.2007., 21:42
|
|
Zrncolog
|
Quote:
Ranma 1/2 kaže:
da, uvijek je pogodno izvuči nečiju izjavu iz konteksta, ne pročitavši sve, i onda tupiti po svome.
Koliko vidim lista je za 2007 godinu, a ja sam lijepo napisao tek je ove sezone zasjala u punom sjaju"
|
Tek ove sezone i odmah drugi skok svih vremena. 
|
26.08.2007., 21:58
|
|
Zrncolog
|
Quote:
Ranma 1/2 kaže:
Koliko vidim lista je za 2007 godinu, a ja sam lijepo napisao "ek je ove sezone zasjala u punom sjaju"
|
Za 2007. godinu?
U pravu si.
A evo sada liste svih vremena. Ja na njoj vidim samo jedno ime ispred Blanke. (Ljudmila ima isti rezultat, ali prvi idući je Blanka bolja. Zapravo, Ljudmile i nema na ovoj listi najboljih skokova osim onog jednog od 207cm.)
Jebate, što je kemija radila po istočnom bloku '80-ih.
Blanka:
3 x 203
1 x 204
1 x 205
1 x 206
1 x 207
Nađi bolju. a da nije Štefka.
|
26.08.2007., 22:12
|
|
|
Postaješ dosadan bacajući linkove.  Mogao bih ti i ja izbaciti par njih, ali nema smisla kad bi ti ionako samo nastavio tvrditi da je jedan skok od 207 vrijedniji nego sva zlatna odličja na svim velikim natjecanjima, kao i duge i uspješne karijere u skoku u vis.
Za kraj vrlo jednostavno. Blanku ne smatram velikom sportašicom jer niti je osvojila ijednu medalju (otvoreno), niti je ikad bila proglašena najboljom visašicom od strane IAAF-a, ili bilo koga za tu svrhu. Ove sezone je u sjajnoj formi, i trenutno je najbolja visašica, ali to ne mogu uzeti kao rezultat jer sezona još nije gotova kao ni najveća smotra atletike za ovu godinu.
Ukratko, Blanka  za rezultate, ali kao velika sportašica se još treba dokazati. Ne slažeš se s mojim mišljenjem.....nije me briga.
|
26.08.2007., 22:18
|
|
Zrncolog
|
Quote:
Ranma 1/2 kaže:
Postaješ dosadan bacajući linkove.  Mogao bih ti i ja izbaciti par njih.
|
Ajde. 
|
26.08.2007., 22:21
|
|
Lord Rayden Wins
Registracija: Apr 2006.
|
nije me briga, al svjetskog rekordera se pamti samo dok mu se rekord ne sruši, a svjetskog a neću niti spominjat olimpijskog prvaka se pamti za sva vremena.
stefka još drži svjetski rekord isključivo zato šta je koristila dopinge koji se tadašnjim testovima nisu mogli vidit, blanka je zapravo svjetska rekorderka 
|
26.08.2007., 22:32
|
|
C.C. Capwell
Registracija: Jun 2004.
|
Ajde ljudi, u ovo vrijeme sljedeće godine ćemo imati olimpijsku i svjetsku pobjednicu i svjetsku rekorderku u skoku uvis. Samo polako.
|
|
|
26.08.2007., 22:37
|
|
Zrncolog
|
Quote:
Bilobrkster kaže:
nije me briga, al svjetskog rekordera se pamti samo dok mu se rekord ne sruši, a svjetskog a neću niti spominjat olimpijskog prvaka se pamti za sva vremena. 
|
Zbilja? Pamti se?
Ajde odgovori tko je osvojio zlato na 400 metara u ženskoj konkurenciji na zadnjoj olimpijadi. Ako ne odgovoriš za minut smatrat ću da si koristio google.
Dajte ljudi nemojte se zajebavat.
Vrhunski športaš je onaj koji ima vrhunske rezultate. Bolji športaš je onaj tko za kraće vrijeme pretrči određenu stazu, više skoči, dalje baci... pa makar ništa ne osvojio, a ne onaj tko je osvojio medalju u toj disciplini. Ovaj potonji je samo u određenom trenutku imao više sreće. Ajmo ga nazvat uspješnijim.
Rezultat od 207 cm je jednostavno BOLJI rezultat od rezultata 190 cm kojim je npr. izvjesna Iolanda Balaş osvojila zlato na Olimpijadi. Doduše, taj LOŠIJI rezultat joj je (po nekim mjerilima) donio veći uspjeh i to je sve. Ali Blanka jednostavno bolje i više skače. Bolja je skakačica.
Za sada je samo jedna žena u povijesti skočila više od nje. I nekima ni to nije dovoljno da je smatraju velikom šporatšicom... 
|
26.08.2007., 22:53
|
|
NiiiKnight
Registracija: Dec 2002.
|
Pa mislim da je sada sve razuvjerila, i nitko normalan više ne može reći da ona nije jaaaako uspješna skakačica. Čini se da je imala prije problema "u
glavi" ali nadam se da je sad sve to iza - zapravo vidi se da je to iza nje.
Priznajem da sam ja jedan od onih koji je mislio da nikad ništa od nje neće biti. Nakon ovih 207 (pa taman da više nikad ne ponovila  ljujetriputa: ) to više nitko nema pravo reći ni pomisliti. Već sada ona je velika skakačica čije ime će se dugo spominjati.
|
|
|
26.08.2007., 22:56
|
|
NiiiKnight
Registracija: Dec 2002.
|
A ja čak ni ne volim skok u vis 
|
|
|
26.08.2007., 23:01
|
|
Lord Rayden Wins
Registracija: Apr 2006.
|
Quote:
Jalnuški Diletant kaže:
Zbilja? Pamti se?
Ajde odgovori tko je osvojio zlato na 400 metara u ženskoj konkurenciji na zadnjoj olimpijadi. Ako ne odgovoriš za minut smatrat ću da si koristio google.
|
pojma nemam, ali znas li ti tko je držao svjetski rekord prije jelene isinbajeve? 
|
26.08.2007., 23:05
|
|
Zrncolog
|
Quote:
Bilobrkster kaže:
pojma nemam, ali znas li ti tko je držao svjetski rekord prije jelene isinbajeve? 
|
Nemam pojma. Ali zato znam da je samo jedna žena do sada skočila 2 cm više od Blanke i da ta više ne skače.
|
26.08.2007., 23:05
|
|
The Warden Of The North
|
Quote:
Jalnuški Diletant kaže:
.
Vrhunski športaš je onaj koji ima vrhunske rezultate. Bolji športaš je onaj tko za kraće vrijeme pretrči određenu stazu, više skoči, dalje baci... pa makar ništa ne osvojio, a ne onaj tko je osvojio medalju u toj disciplini. Ovaj potonji je samo u određenom trenutku imao više sreće. Ajmo ga nazvat uspješnijim.
:
|
Ah da.
I Duje Draganja je bolji od Marka Spitza, a Siniša Ergotić od Jesse Owensa.
..samo u nečijim nakaradnim umovima.
|
|
|
26.08.2007., 23:08
|
|
Zrncolog
|
Quote:
Roose Bolton kaže:
Ah da.
I Duje Draganja je bolji od Marka Spitza, a Siniša Ergotić od Jesse Ownsa.
..samo u nečijim nakaradnim umovima.
|
A sad mi reci je li Bolji Jesse Owens ili Carl Lewis.
Ma shvaćam ja tebe. I to je u redu. Ali reci ti meni koje su skakačice bolje od Blanke.
Ili da se držimo trenutne rasprave - je li Blanka velika športašica ili nije?
|
26.08.2007., 23:20
|
|
The Warden Of The North
|
Blanka je velika sportašica ali dok ne osvoji zlato npr. jedna Henkel, Bikova, Ackermann, Cloete, Begqvist ili Simeoni će uvijek biti veće od nje.
Ali tebi su meritorne samo rang liste zato nema smisla da diskutiramo.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:40.
|
|
|
|