Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Književnost

Književnost Čitam, dakle jesam
Podforumi: Mali literarni kutić, Klub knjige

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 12.11.2010., 10:55   #201
Quote:
Tee.lady kaže: Pogledaj post
probajte s Moskovskim pravilima - Daniel Silva totalno sam guštala dok sam čitala!
taj autor je napisao dosta knjiga tog žanra... njih čak 10 su o Gabrielu Allonu -izraelskom tajnom agentu.. ima tu još puno Rusa,Amera,Britanaca, Francuza.... samo što ne znam jesu li prevedeni -ako ima tko kakve informacije ....=!?
Prihvaćam da ti se knjiga sviđa,ali ne mogu shvatiti zašto.
Toliko loš "špijunski" roman nisam odavno čitala: crno-bijeli likovi,plošna i posve neuvjerljiva radnja,bezočno propagandno isfuravanje izraelskoameričke savršene uloge čuvara svjetskog blagostanja,posvemašnja autorova neupućenost u osnove geopolitičke povijesti,klišej do klišeja...
Već sam na jednom drugom topiku tu jadnu pisaniju nazvala: Mossadov propagandni letak.
Dlapek is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.11.2010., 13:36   #202
Quote:
dlap1307 kaže: Pogledaj post
Toliko loš "špijunski" roman nisam odavno čitala: crno-bijeli likovi,plošna i posve neuvjerljiva radnja,bezočno propagandno isfuravanje izraelskoameričke savršene uloge čuvara svjetskog blagostanja,posvemašnja autorova neupućenost u osnove geopolitičke povijesti,klišej do klišeja...
Već sam na jednom drugom topiku tu jadnu pisaniju nazvala: Mossadov propagandni letak.
Podsjeća na James Bonda?Ali dobro,to je fikcija napisana da zabavi,nije baš da mora biti 100% realna.Ameri su uvijek oni koji u takvim romanima spašavaju svijet.Nije neka novost.Ima hrpa sličnih romana.
lexluthor84 is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.11.2010., 14:44   #203
Quote:
lexluthor84 kaže: Pogledaj post
Podsjeća na James Bonda?Ali dobro,to je fikcija napisana da zabavi,nije baš da mora biti 100% realna.Ameri su uvijek oni koji u takvim romanima spašavaju svijet.Nije neka novost.Ima hrpa sličnih romana.
Ne,ne podsjeća na Jamesa Bonda.Bond je za ovo - literatura!

Ja čitam puno krimića,naročito volim špijunce ,ali nešto ovako iritantno površno i loše odavno ne dobih u ruke.
Tog gospodina autora ubuduće zaobilazim u jaaako širokom luku.u
Dlapek is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.11.2010., 17:43   #204
Meni su se svidjela Moskovska pravila, također i Jedan hitac
Original Doll is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.11.2010., 19:23   #205
ja ga nisam još pročitao,ali mi izgleda ok.ne moraju se knjige biti originalne s psihološki produbljenim i iskompleksiranim likovima.koji put one najjednostavnije su i najzabavnije.
lexluthor84 is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.11.2010., 22:28   #206
Quote:
ja ga nisam još pročitao,ali mi izgleda ok.ne moraju se knjige biti originalne s psihološki produbljenim i iskompleksiranim likovima.koji put one najjednostavnije su i najzabavnije.
Nisi g apročitao ,ali ti "izgleda" dobro.
Po čemu?
Po koricama?
Tko je spominjao "iskompleksirane" likove?I kaj ti je to uopće?
Ovaj nazovi špijunski roman je najsličniji tzv. romanima realsocijalističke književnosti.
Ukratko - uvreda za svakog pravog pisca ,a bogme i ljubitelja trilera ,krimića i špijunaca.
Dlapek is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.11.2010., 22:29   #207
Quote:
Original Doll kaže: Pogledaj post
Meni su se svidjela Moskovska pravila, također i Jedan hitac
Jedan hitac je vrlo dobar krimić.

Ne vidim kakve veze ima s ovim jadnim američkim fox preserancem.Pa zar zbilj anetko puši ta srajna?
Dlapek is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.11.2010., 00:41   #208
a gle, citala sam Jedan hitac, bio mi super...
isto tak, citala sam MP, i dobra su mi...
ja se uopce ne opterecujem, kad citam, samo da je dobro pisana, znaci da nije teska i dosadna za citati, da su interesantni likovi i da je radnja zanimljiva tako da te tjera da citas dalje i vidis sta se desilo (a mene je u MP zanimalo) i to je to...... nebi isla u dublje rasprave jer nisam previse krimica procitala pa neznam kak ostali pisu, sigurno ima boljih i fenomenalnijih u to sam uvjerena (slobodno preporucite), al meni je knjiga bas dobro sjela
Original Doll is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.11.2010., 11:54   #209
Quote:
Nisi g apročitao ,ali ti "izgleda" dobro.
Po čemu?
Po koricama?
Tko je spominjao "iskompleksirane" likove?I kaj ti je to uopće?
Ovaj nazovi špijunski roman je najsličniji tzv. romanima realsocijalističke književnosti.
Ukratko - uvreda za svakog pravog pisca ,a bogme i ljubitelja trilera ,krimića i špijunaca.
Pa jer sam ga prolistao i po oneome što sam pročitao izgleda mi zanimljivo,nisam ga u cijelosti pročitao.ne sudim knjizi po koricama.
iskompleksirani likovi,eh,možda je to krivi izraz ali tako ja zovem kada autor (previše) "muči" čitatelje s raznim osobnim,ljubavnim,moralnim problemima likova pa skreće od glavne krimi radnje.
lexluthor84 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.11.2010., 12:02   #210
Quote:
a gle, citala sam Jedan hitac, bio mi super...
isto tak, citala sam MP, i dobra su mi...
ja se uopce ne opterecujem, kad citam, samo da je dobro pisana, znaci da nije teska i dosadna za citati, da su interesantni likovi i da je radnja zanimljiva tako da te tjera da citas dalje i vidis sta se desilo (a mene je u MP zanimalo) i to je to...... nebi isla u dublje rasprave jer nisam previse krimica procitala pa neznam kak ostali pisu, sigurno ima boljih i fenomenalnijih u to sam uvjerena (slobodno preporucite), al meni je knjiga bas dobro sjela
Slažem se s tobom.
Evo ti za preporuku neki krimići koji su me oduševili u zadnje vrijemed mareka Krajewskog serija o inspektoru Mocku-serija romana koja se dešava u poljskom Breslauu tijekom 2.svj.rata.
od Rite Monaldi i Francesca Sortija triologija imprimatur.Secretum i veritas.neznam dal ti je poznato.radi se o tri romana smještena u barokno razdoblje gdje jedan opat riješava ubojstva i spletke na dvoru.zanimljivi spoj krimića i povijesnog romana.Sada im je izašo i novi roman koji je izvan te serije Salajeve sumnje.Isto je povijesno kriminalistički roman,samo što ovaj put se u njemu pojavljuje Da Vinci.
lexluthor84 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.11.2010., 14:18   #211
Quote:
Slažem se s tobom.
Evo ti za preporuku neki krimići koji su me oduševili u zadnje vrijemed mareka Krajewskog serija o inspektoru Mocku-serija romana koja se dešava u poljskom Breslauu tijekom 2.svj.rata.
od Rite Monaldi i Francesca Sortija triologija imprimatur.Secretum i veritas.neznam dal ti je poznato.radi se o tri romana smještena u barokno razdoblje gdje jedan opat riješava ubojstva i spletke na dvoru.zanimljivi spoj krimića i povijesnog romana.Sada im je izašo i novi roman koji je izvan te serije Salajeve sumnje.Isto je povijesno kriminalistički roman,samo što ovaj put se u njemu pojavljuje Da Vinci.
mogla bi upecat nesto od toga... ova trilogija izgleda obecavajuce!
ja sam par krimica procitala u zadnje vrijeme jer su izasli na kiosku, a nekako sam uvijek to povezivala sa Mary higgins Clark i inim, sta sam citala u srednjoj, davno.... a sad me krimici natrag interesiraju
a sta mislite o Kathy Reichs, Patriciji Cornwell, Robertu Lidlumu, Harlanu Cobenu, Lee Childu? Pitam jer sam nasla po prihvatljivim cijenama pa da znam dal se opce isplati kupit to??? nekako sam samo za Lee Childa uvjerena da ce mi odlicno "sjesti".
Original Doll is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.11.2010., 14:48   #212
Quote:
ja sam par krimica procitala u zadnje vrijeme jer su izasli na kiosku, a nekako sam uvijek to povezivala sa Mary higgins Clark i inim, sta sam citala u srednjoj, davno.... a sad me krimici natrag interesiraju
a sta mislite o Kathy Reichs, Patriciji Cornwell, Robertu Lidlumu, Harlanu Cobenu, Lee Childu? Pitam jer sam nasla po prihvatljivim cijenama pa da znam dal se opce isplati kupit to??? nekako sam samo za Lee Childa uvjerena da ce mi odlicno "sjesti".
od P.Cornwell pročtaj seriju o Kay Scarpetti i to moja preporuka je do 11.romana,jer poslje mjenja stil i knjige nisu više tako dobre.kathy reichs,nije da je obožavam previše,ali su dobri trilleri,forenzika i slično.
robert Ludlum je majstor.istina da ne volim previše politiku u krimićima,ali Ludlum je pisao dobru akciju:zavjere,spletke,i slično.klasika špijunskog romana.
Mary Higgins clark mi je sur,vidim da je baš nisu spomenuli,ali meni su njeni krimići prva liga.
lexluthor84 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.11.2010., 15:47   #213
Quote:
inače ne čitam špijunske romane, tako da ga ne mogu usporedit s drugima...s obzirom da ni sama nisam dovoljno upućena u dotične političke odnose,onda ne mogu sudit da je loše ... probati ću još koji pa ću vidjet sto mi vise pase .. ovo mi je bilo kao da sam gledala seriju 24! istina likovi nisu nešto izgrađeni ,već samo prolaze kroz radnju..možda bi imali bolji uvid kada bi se pročitao cijeli serijal ..i da -totalno je bezveze što prevedu samo jednu knjigu iz serijala, valjda će ih dobre kritike potaknuti da prevedu još..
Tee.lady is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.11.2010., 16:07   #214
Quote:
Meni je Coben odličan... Pročitala sve njegove koje se kod nas mogu naći. Cornwellice nikako da se uhvatim..
Athalie is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.11.2010., 17:43   #215
Quote:
od P.Cornwell pročtaj seriju o Kay Scarpetti i to moja preporuka je do 11.romana,jer poslje mjenja stil i knjige nisu više tako dobre.kathy reichs,nije da je obožavam previše,ali su dobri trilleri,forenzika i slično.
robert Ludlum je majstor.istina da ne volim previše politiku u krimićima,ali Ludlum je pisao dobru akciju:zavjere,spletke,i slično.klasika špijunskog romana.
Mary Higgins clark mi je sur,vidim da je baš nisu spomenuli,ali meni su njeni krimići prva liga.
znaci, knjige K.Reichs su povezane nekako kao serijal i treba ih citat redom, il je svejedno koju kupim??????

Lidlum me zainteresirao jer je napisao Bournea
Original Doll is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.11.2010., 18:28   #216
Quote:
znaci, knjige K.Reichs su povezane nekako kao serijal i treba ih citat redom, il je svejedno koju kupim??????

A jel?? A ja to ne znam iako su mi jedni od najboljih filmova.. Pogotovo ultimatum. Mogu onda mislit koliko su knjige bolje.
Athalie is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.11.2010., 21:53   #217
Quote:

Imaju istog lika ali nisu povezane radnjom,svaka je za sebe.Nije bitno koju počneš čitati.
Ako čitaš ludluma onda ti savjetujem protokol Sigmu.ta mi je bila njegova prva knjiga i super mi je bila.
lexluthor84 is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.11.2010., 12:45   #218
jeli tko čitao nešto od Philippa Vandenberga?Njemački pisac koji pretežito pisše povijesne trillere.Čitao sam njegovu Sikstinsku urotu.nakon toga mu je objavljen roman Izgubljeni pergament.Nije baš da ga naši prevode puno,ali ima zanimljive stvari.
lexluthor84 is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.11.2010., 01:04   #219
Romani Krajewskog o Breslau
http://www.fraktura.hr/knjige.aspx?knjiga=479
panta is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.11.2010., 01:07   #220
nasla sam par knjiga Lee Childa
http://www.korisnaknjiga.com/elektronske-knjige-L
Original Doll is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 09:19.