Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Rekreacija

Rekreacija Trčanje, teretana, plivanje, bicikl, joga, planinarenje, oprema, ostali načini dangubljenja

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 11.09.2014., 22:55   #201
Quote:
Stipe23 kaže: Pogledaj post
Vlada neka ideja da se "na internetu može naći more informacija".

Međutim, kako stvari zapravo stoje znaju oni koji se u neku materiju pokušaju zaista uputiti i njome pozabaviti.
I tada se vidi da je 98% toga smeće, junk, neupotrebljivo, ili u najmanju ruku nepraktično. I to AKO se išta po iole dubljim aspektima neke teme uopće i uspije pronaći.
E to. Potpis.

Quote:
coffeebreak kaže: Pogledaj post
Ingro, prestigla si me. Cijelo vrijeme dok čitam ovu temu upravo mi se to vrti po glavi. Pa no yuotubeu postoje tutorijali za sve živo. Ne valja biti lijenčina!

Samo još da nadodam neš na ovu temu.. Vjerujem da smo se većina nas samoukih 'bildera' prvih par ili kolko godina tražili, pokušavali i griješili, vrludali i svaštarili s vježbanjem u teretani. Ja i dan danas kombiniram A vidim da neki nikad neće prestat vrludat. A i samo pogledajte kolko po teretani ima tipova Johnny Bravo style koji se ne mogu sagnut zavezat tenisicu...

Još jedan bitan faktor je i volja pojedinca da uloži taj dodatni trud za istraživanje i učenje. Ne mogu to svi.Zapravo, može ih jako malo. Većina se uopće ne informira, a neki se pogube u moru informacija i raznih teorija.

Po meni je zato blagoslov za one ljude koji imaju na raspolaganju dobrog osobnog trenera koji im može uštedjeti vrijeme koje smo mi neki potrošili na metode pokušaja i promašaja. Ili uštedjeti vrijeme koje smo mi neki utrošili na čitanje. Po meni, za većinu ljudi je dobro uzeti osobnog trenera dok malo uđu u štos i nauče principe, postanu doma s terminologijom i sve im sjedne u glavu.

Možda ispadne da neko ko je dao lovu za osobnog trenera i od toga ima korist, je prošao jeftinije od nekog ko se osakatio zato jer je poslušao nečiji pametni savjet na forumu i onda mora trošit lovu i vrijeme i na vježbanje i na oporavak.
Old 11.09.2014., 22:57   #202
Quote:
Ingrein kaže: Pogledaj post
Samo na ovom pdf-u se mogu pročitati takve budalaštine da te Bog oslobodi. Od savjeta o prehrani, vježbanju, mršavljenju itd. Ko ima više od 3 čiste u glavi i ko vježba već neki niz godina, prepozna takve nebuloze tili čas.
Ja se previše ne čudim tome, posebno što se tiče prehrane. Nutricionizam općenito ima obilježja pseudoznanosti, istraživanja se nikad ne rade prema standardima, zato su informacije koje su dostupne često kontradiktorne i beskorisne. Za prehranu je dovoljno znati osnove, bez ulaženja u često pogrešne sitnice. Ako paziš na kalorijski balans, mikro i makronutrijente to bi trebalo biti dovoljno.

Za trening je još uvijek trener zakon. Kad kažem trener, onda mislim na nekoga tko ima nekakvu diplomu, tko se zaista bavio nekim sportom, tko je usvojio tehniku i metodologiju treninga.

Po meni, teško da se pod to mogu svrstati brojni osobni treneri po teretanama.

Quote:
Neću ulaziti u sferu kvazi trenera (tipa melodic.hazea da se odluči trenirati nekoga ), nego kad govorim o osobnim trenerima mislim na one koji su zaslužili te svoje titule.
Znam kako su treneri atletike, gimnastike, dizanja utega, plivanja i sl. svoje titule zaslužili.

Fitness treneri..nemam pojma što je to.
Old 11.09.2014., 23:05   #203
Quote:
marko špranjić kaže: Pogledaj post
A šta ti misliš da će ti neki 'provjereni' osobni trener pokazat? Neku tajnu vještinu postizanja tjelesnog fitnessa? Neke davno zaboravljene prehrambene tajne? Jedino šta ti može pokazat su neke složenije vježbe, a to će svaki radnik u bilo kojoj teretani ti pokazat - besplatno. Za sve ostalo, tu je Youtube.

Pola sata svaki dan i vrlo je jednostavno naučit osnove treninga i prehrane. 'Osobni treneri' su smijurija. Kompliciranje nečeg toliko jednostavnog da se postane ovisan o njima i zanemari kritičko razmišljanje svojom glavom. Zar nije jednostavnije i u duge staze isplatljivije, uložiti malo vremena da naučiš sve što ti je potrebno da sama dostigneš te ciljeve? Na kraju krajeva, sam naučiti i razumijeti trening, svoje ciljeve i prehranu je vrlo vrijedno, i to ćeš naučiti za cijeli život.

Najlakše je dat nekom nabildanom debiloidu novce pa da ti on stavlja hranu na tanjur i daje utege u ruke. I šta onda? Šta ti vrijedi nešto radit kad sam to ne razumiješ. Kad jednom sam naučiš - to onda ostaje za cijeli život, i više ti nikad neće trebat niko. Nije mi jasno da u ovo doba interneta postoje ljudi koji zarađuju lovu na nečem tako jednostavnom za naučit sam. Meni je to u rangu ljudi koji dođu na benzinsku i onda čekaju da im neko od radnika natoči benzin.

Isprike na dugačkom postu i bez ikakve uvrede tebi, ali ljuti me kad vidim na što su ljudi spremni bacit novce, jer im je teško izvdvojit dijelić slobodnog vremena da ulože u vlastito znanje.

Dam se kladit da svako od nas na ovom forumu ima barem pola sata slobodnog vremena dnevno da malo prosurfa i prouči neke osnove. Nismo u žurbi, niko od nas ne ide na natjecanja, osnove tjelesne spreme i zdravog življenja svako može naučiti sam, a živimo da bismo učili!
Vidim da su svi napisali ali i ja ću.

Ne radi se o slobodnom vremenu, niti o lijenosti, niti o nesamostalnosti.
Naime, ionako sam trebaš odraditi čitav posao, neće ti trener gurati ni utege u ruke ni žlicu u usta.
Čitati možeš i trebaš i bez trenera i s trenerom. Nema neke razlike. Učiti o sebi, dakle, svom tijelu, svojim limitima - to uvijek moraš i trebaš sam te u skladu sa vlastitim spoznajama surađivati s trenerom, koji ti pak tu može biti velika potpora i itekakva stučna podrška, i udariti ti zdrave temelje za dalje.
Bacit novce?
Po meni, ima puno puno gorih načina za bacanje novaca. Al mega gorih. Nikad ne bih rekla za korisnika trenerskih usluga da baca novce.
Da ne spominjem najveći benefit trenera - psihološku i mentalnu podršku, da ne kažem 'pogon' za dalje kad najviše zapneš gdje po mom većina ljudi najviše kiksa.

Osobno, uzela sam nedavno trenera (zapravo trenericu ) i žao mi je što nisam prije, uštedjela bi si godine i godine grešaka i zabluda A nije da nisam znala ništa, nije da nisam sjedila i čitala, nije da nisam učila. Jesam. No, upravo ovakva vrsta pomoći mi je najviše nedostajala.

Quote:
wand_1 kaže: Pogledaj post

Za trening je još uvijek trener zakon. Kad kažem trener, onda mislim na nekoga tko ima nekakvu diplomu, tko se zaista bavio nekim sportom, tko je usvojio tehniku i metodologiju treninga.

Fitness treneri..nemam pojma što je to.
Hoćeš reći da fitness nije sport? Ili?
Quote:

Po meni, teško da se pod to mogu svrstati brojni osobni treneri po teretanama.
.
I kad biraš trenera, biraš si najboljeg mogućeg za SEBE. Jednako kao frizera, kozmetičara, mehaničara, psihijatra i ostale stručnjake i pružatelje osobnih usluga. Ljudi su različiti, neovisno o znanju, mnogi imaju odlično znanje ali jednostavno s njima ne možeš kliknuti. S druge strane, netko (i dalje pričam o treneru a ne amateru) možda nije potkovan bijesnim papirima ni svemirskim iskustvom, ali ima odlične people skills, ili još bolje - nekoć je bio poput tebe i napravio je uspjeh, i daje ti najvredniji dar - vlastito iskustvo. Po meni, to je najbitnije - kliknuti s čovjekom, prepoznati u njemu ono nešto što bi te moglo odvesti daleko i pokloniti mu povjerenje

Zato generalizirat i nabacivat općenite tvrdnje baš po meni nema smisla.

Iz mog iskustva, kad su me savjetovali nestručni ljudi - najebala bih. No, kad god sam radila sa stručnijim trenerima (a jesam, veslala, boksala, ninjutsu i svašta nešta) - nikada nisam doživjela niti jedan jedini problem, niti sam se baš valjala u ozlijedama.

Zadnje uređivanje TincH : 11.09.2014. at 23:14.
TincH is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.09.2014., 23:06   #204
Quote:
lexi3 kaže: Pogledaj post
Takvi su mi najžešći.
Nazivaš sve trenere broscientistima, a ko kaže da ti ne prodaješ isto?
I tko kaže da oni uopče idu za tim što puštaju u javnost? Misliš da su blesavi pa da će svoje tehnike i tajne otkriti svima na pladnju? Right.

Lako je pričati kak ti možeš biti trener jer si od sebe napravio nešto i dok si znao kak se osjećaš, što tebi paše i sebi kombinirao i pratio kak te volja bila.
Jebiga, da dobiš pred sebe izazov tipa endomorfa sa sjebanim koljenom koji je npr vegan i trebaš nešto učiniti od njega, nebi niti beknuo. A to je ono sa cime ti broscientisti se znaju nosit i mogu od toga napravit vrhusku formu.
Da nije tak, svaka šuša bi mogla bit osobni trener
Ne, i ne.

Meni je zapravo smješno kako ljudi ovdje očito još uvijek misle da 99% trenera ima neku svoju tajnu, neke svoje programe, ljudi mjenjaju prirodne zakone uključujući fiziku i zato su skuplji od drugih...

Kada malo shvatiš kako zapravo to sve funkcionira, kako funkcionira trening, prehrana, koliko je to sve jednostavno (pričam dakako o potrebama nekog polu-rekreativca, čovjek želi smršaviti, napravit nekakvu dobru promjenu itd, 95% je tako, 5% su nijanse gdje treba stvarno zaglibit dublje), promjenio bi mišljenje i shvatio da ti trener ne treba dulje od mjesec dana, to je nepobitna činjenica.

Dobar trener će vas naučiti kako filtrirati informacije, kako ih sam naći, kako sam napredovati, ostali će musti iz vas novce do kud ide, jel se nalazi netko u ovome?

Moram se složiti sa Stipom, 98% stvarno je smeće, i varate se kad mislite da su navedeni treneri gore uspjeli filtrirati tih 98% .

Ljudi moji pa ovi gore još propagiraju da se nikako ne mješaju sva tri makronutrijenta, pa o čem pričamo?

Prije nego netko ubaci neki komentar da sam samo ljubomoran na iste, ili da sam iskompleksiran jer si ne mogu priuštiti trenera pa ovo pišem, neka stane, jer kao što je netko gore naveo, ljut sam što dobivaju iznadprosječnu plaću za prodavanje magle, to me ljuti i tako je.

Zadnje uređivanje melodic.haze : 11.09.2014. at 23:12.
melodic.haze is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.09.2014., 23:13   #205
Quote:
TincH kaže: Pogledaj post
Hoćeš reći da fitness nije sport? Ili?
Ne, samo da ja ne znam koji je to sport. Nikad nisam vidio natjecanje iz fitnesa. Ne znam ni neke specifične tehnike vezane za fitness.

Maglovit je to pojam..
Old 11.09.2014., 23:17   #206
Quote:
Ne, samo da ja ne znam koji je to sport. Nikad nisam vidio natjecanje iz fitnesa. Ne znam ni neke specifične tehnike vezane za fitness.

Maglovit je to pojam..
http://en.wikipedia.org/wiki/Fitness...re_competition

Quote:
melodic.haze kaže: Pogledaj post

Kada malo shvatiš kako zapravo to sve funkcionira, kako funkcionira trening, prehrana, koliko je to sve jednostavno (pričam dakako o potrebama nekog polu-rekreativca, čovjek želi smršaviti, napravit nekakvu dobru promjenu itd, 95% je tako, 5% su nijanse gdje treba stvarno zaglibit dublje), promjenio bi mišljenje i shvatio da ti trener ne treba dulje od mjesec dana, to je nepobitna činjenica.
Ne treba TEBI. I to je ok.
Pohvalno je da si uhvatio korak sam sa sobom i uspio postići što si htio samostalno.
No nisu svi takvi i propagirati općenito nepotrebnost trenera je suludo. Nekim ljudima upravo isti može biti od koristi.
TincH is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.09.2014., 23:26   #207
Razumijem pogled, još uvijek stojim iza svoga.

Možda da nađeš rađe trening partnera, bar je besplatan a radi nešto slično...
melodic.haze is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.09.2014., 23:26   #208
Melodic nitko tebi ne brani da se ne okusas u tom prodavanju magle
Kazes da ionako sve sam skuzis jako brzo pa evo prilike i javi nam s vremenom kak ti ide.

Cisto da vidimo koliko je lagano to prodavanje magle.

Zanimljivo je da se svaki fake jako brzo prokuzi, prokuzi se i oni koji prodaju maglu jako brzo, a druga stvar je ako netko zeli kupovat maglu, i to je legitimno.

Kazes studiras informatiku, pa danas svatko moze biti informaticar. Ono to je ful lagano za skuzit a tek koliko naucis sam. Shvatis onda da je informaticar totalno bacanje novaca ... Kad se mozes svemu tome s vremenom nauciti i sam. Eto, to je ta filozofija.
Old 11.09.2014., 23:29   #209
Ne, logika ti ne valja jer ti očito nisi svjesna kako trening i prehrana u šuštini funkcioniraju, jer da jesi nebi uzela trenera.

Ne možeš razlikovati dobrog i lošeg trenera jer u generalu ljudi koji uzmu trenera sude njegovu efikasnost po:
- koliko su izgubili/dobili kila
- koliko znoja imaju na majici
- koliko dobro trener izgleda
- koliko on vjeruje u to što prodaje

Čast iznimkama, ako se smatraš jednom ja bi rado da mi napišeš po kojim kriterijima klasificiraš trenera, i kako znaš koji je dobar koji nije, odnosno koji prodaje maglu.
melodic.haze is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.09.2014., 23:31   #210
Quote:
Razumijem pogled, još uvijek stojim iza svoga.

Možda da nađeš rađe trening partnera, bar je besplatan a radi nešto slično...
Trening 'partneri' me nisu odveli u dobrom smjeru, nikad. Nažalost uglavnom su bili nestručni i nesposobni zagledat dublje i zapazit probleme koje sam tada imala.
Nisu ljudi krivi, niti su imali loše namjere, though, ali osobno, što se mene tiče, povjerenje poklanjam samo osobi koja ima nekakvih 'utakmica' iza sebe, plus, koja mi karakterno odgovara. Po mogućnosti ženska, jer volim raditi sa ženama, s muškima mi je puno teže

Quote:
sly47 kaže: Pogledaj post

Kazes studiras informatiku, pa danas svatko moze biti informaticar. Ono to je ful lagano za skuzit a tek koliko naucis sam. Shvatis onda da je informaticar totalno bacanje novaca ... Kad se mozes svemu tome s vremenom nauciti i sam. Eto, to je ta filozofija.
Meni je ovo tipični hrvatski sindrom - svak najbolje zna tuđi posao i koliku bi zapravo taj drugi trebao primati plaću
TincH is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.09.2014., 23:34   #211
Quote:
Ne, i ne.

Meni je zapravo smješno kako ljudi ovdje očito još uvijek misle da 99% trenera ima neku svoju tajnu, neke svoje programe, ljudi mjenjaju prirodne zakone uključujući fiziku i zato su skuplji od drugih...

A gdje točno misliš da si to vidio? Par cura je na temi navelo da imaju trenere i eksplicitno zašto, i nijedna nije ništa o ovome govorila. Ni o kakvim tajnama. Nego o skroz drugim stvarima, realnijima, praktičnijima.

Meni je zapravo smiješno kako ti pišeš rečenice koje su kao da ih piše netko tko nije ništa na temi pročitao

Quote:
Ta riječ, "činjenica", ne znači ono što ti misliš da znači..

Quote:
Dobar trener će vas naučiti kako filtrirati informacije, kako ih sam naći, kako sam napredovati,
Zvuči dobro

Quote:
Moram se složiti sa Stipom, 98% stvarno je smeće, i varate se kad mislite da su navedeni treneri gore uspjeli filtrirati tih 98% .
To je nebitno i to je mijenjanje konteksta u kojemu sam to bio naveo.

Inače, dovoljno je da isfiltriraju ono što je već navedeno ovdje na temi par puta da rade, pa da budu očigledno vrlo korisni.

Quote:
Ingrein kaže: Pogledaj post
Samo još da nadodam neš na ovu temu.. Vjerujem da smo se većina nas samoukih 'bildera' prvih par ili kolko godina tražili, pokušavali i griješili, vrludali i svaštarili s vježbanjem u teretani. Ja i dan danas kombiniram A vidim da neki nikad neće prestat vrludat. A i samo pogledajte kolko po teretani ima tipova Johnny Bravo style koji se ne mogu sagnut zavezat tenisicu...

Još jedan bitan faktor je i volja pojedinca da uloži taj dodatni trud za istraživanje i učenje. Ne mogu to svi.Zapravo, može ih jako malo. Većina se uopće ne informira, a neki se pogube u moru informacija i raznih teorija.

Po meni je zato blagoslov za one ljude koji imaju na raspolaganju dobrog osobnog trenera koji im može uštedjeti vrijeme koje smo mi neki potrošili na metode pokušaja i promašaja. Ili uštedjeti vrijeme koje smo mi neki utrošili na čitanje. Po meni, za većinu ljudi je dobro uzeti osobnog trenera dok malo uđu u štos i nauče principe, postanu doma s terminologijom i sve im sjedne u glavu.

Možda ispadne da neko ko je dao lovu za osobnog trenera i od toga ima korist, je prošao jeftinije od nekog ko se osakatio zato jer je poslušao nečiji pametni savjet na forumu i onda mora trošit lovu i vrijeme i na vježbanje i na oporavak.
Da, to je odlično rečeno i jedna dobra i korisna perpektiva za razmatranje.

Evo još, da nadodam na nju.
Svako tko i pokuša trenirati, sluša nekoga. Pa makar onoga čiji je članak na Netu našao i pročitao. Sluša njega.
Nitko ne dođe u teretanu pa sam nagađa i isprobava, ili po Duhu Svetome sve zna..

-Stipe
Stipe23 is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.09.2014., 23:36   #212
Znam čitati između redaka Stipe, možda malo i namećem stvari ali vjeruj mi s punim pravom, doduše zato i ne prozivam nikoga nego govorim generalno, najčešće se samoprozvani sami jave i kontriraju.
melodic.haze is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.09.2014., 23:40   #213
Quote:
Torma kaže: Pogledaj post
Koje debilno rekreativno hipsteraštvo, samo cekam da se javi netko tko ce poceti trabunjati o tome da je jedini pravi trening kad gol trcis po sumi, mrtvodizes stijene, radis zgibove na granama stoljetnog hrasta i za kraj se pohrvas s medvjedom (to je HIIT).
Nakon toga za PWM pojedes divlju svinju koju si ubio rear naked choke metodom.

Dakle molim da se svi koji placaju mjesecnu clanarinu i taljigaju do gyma nekoliko puta tjedno bace na zescu kontemplaciju o tome, neka se zagledaju duboko u zdenac svoje egizstencije sve dok u njemu ne ugledaju refleksiju svoje motivacijske zablude.
Uuuubilo me ovo
TincH is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.09.2014., 23:41   #214
A ti nisi svjestan koliko tupis gluposti i popujes ljudima o njima samima a da zapravo nista pametno rekao nisi. I ovo cak ne pisem s ciljem provokacije.

I nemas pojma sto ja znam ili ne znam. Ti samo mislis da ti znas
I tu nema pomoci da te se razuvjeri a bome niti smisla. I nije to utisak samo s ove teme.

Ovo o dobrim i losim trenerima ... Pa kaj smo u vrticu da bumo se takvim glupostima nabacivali? Majko mila
Old 11.09.2014., 23:55   #215
Quote:
Znam čitati između redaka Stipe, možda malo i namećem stvari ali vjeruj mi s punim pravom,
Nemaš ti baš neko "puno pravo" da namećeš bilo kome bilo što.

Trenutno si u postovima mlad, nadobudan, nabrijan, i površan u komentiranu (ovo najviše dolazi do izražaja), a ništa od toga ne daje neko "puno pravo".

Ekipa je dosad navodila elementarne, jednostavne, i zdravorazumske razloge zašto je korisno imati trenera, i zasad još gotovo ništa od toga nisi spoznao ni prihvatio. Tupiš svoje i odbijaš prihvatiti različito (argumentirano) mišljenje.

Inače, nebitno je za opseg ove teme, ali svejedno da spomenem - velik dio onoga što zapravo jest state of the art exercise science je, po nekim striktnim definicijama, broscience. Naročito kod treninga snage.
Odnosno, stvari za koje je jedino primijećeno da funkcioniraju u praksi. Nisu obrađivane znanstvenom metodom, ili su obrađivane naknadno.
I usprkos tome svejedno funkcioniraju.

Razlog je taj što znanstvenici koji se time bave slabo poznaju praksu i stoga rade falična istraživanja.
http://startingstrength.com/index.ph...3#.VBIYgPnvhJk
A trenerima to nije bitno jer imaju pametnijeg posla.

To ne znači da se oni ne služe znanstvenim dostignućima. Naravno da se služe.
No, razmisli malo - vjerojatno najplodniji izvori njihove mudrosti su iskustvo, ideje, zapažanja, njihovo i njihovih kolega; ne kopanje po "scienceu". Netko je nekome rekao, prenio, vidio.

Quote:
doduše zato i ne prozivam nikoga nego govorim generalno, najčešće se samoprozvani sami jave i kontriraju.
Mislim da ovdje nije pisao niti jedan osobni trener, niti ti je itko kontrirao pričama da "zna tajne".

A inače, opet briješ. Prozivao si imenima i prezimenima, u više navrata. Nimalo "generalno".

Valja bolje pratiti konverzaciju. Kako ćeš izvući korisne informacije i filtrirati ih u onim znanstvenim tekstovima, kad ti ni na forum.hr temi to ne polazi za rukom?

-Stipe
Stipe23 is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.09.2014., 23:57   #216
Ova rasprava nigdje ne ide, i ja sam out, idem na ove druge teme gdje su postovi više činjenični a ne ovako subjektivni, nemam ništa od toga da razuvjerim nekoga o potrebnosti trenera a samo se nabijaju tenzije. Sretno!

Stipe, odličan post, dobro ukazuješ na neke moje mane, uzet ću to svakako u obzir, dosada ako sam shvatio argumenti za potrebu trenera su:

- ' nemam vremena sam naučiti'
- 'trener mi je potreban'
- 'ne mogu sam'

Uzorak je jasan, nekima očito fali elana.

Edit - to što sam editirao na Stipin post ne znači da sam dalje u raspravi, zadnji post.
melodic.haze is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.09.2014., 23:57   #217
Quote:
Koje debilno rekreativno hipsteraštvo, samo cekam da se javi netko tko ce poceti trabunjati o tome da je jedini pravi trening kad gol trcis po sumi, mrtvodizes stijene, radis zgibove na granama stoljetnog hrasta i za kraj se pohrvas s medvjedom (to je HIIT).
Nakon toga za PWM pojedes divlju svinju koju si ubio rear naked choke metodom.

Dakle molim da se svi koji placaju mjesecnu clanarinu i taljigaju do gyma nekoliko puta tjedno bace na zescu kontemplaciju o tome, neka se zagledaju duboko u zdenac svoje egizstencije sve dok u njemu ne ugledaju refleksiju svoje motivacijske zablude.
And we have a winner!!!
gven_s is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.09.2014., 00:04   #218
Quote:

Ovo bi još malo komentirala i onda idem
Mislim da si i tu u krivu, mislim, super da je kod tebe očito išlo sve tako pravocrtno, ali sumnjam da nisi nikada čuo za 'platoe' i 'trudim se ali ne ide mi' fazu. S time se suoči svatko prije ili kasnije tko radi na sebi, što god da pokušavao.
Po mom mišljenju, upravo je stručna osoba ključnija u tim trenucima nego u samom početku, budući da u početku često stvari idu, no kad-tad dotaknu fazu kada stanu ili krenu teško. E upravo tu većina ljudi nema dovoljno znanja i ne znaju što dalje, naučili su kako startati i što činiti, ali kod tih prijelomnih točaka ponekad rješenje nije ono koje se nama čini najlogičnije već upravo suprotno - nešto za što ipak treba neko iskustvo i stručno usmjerenje prilagođeno tebi osobno.
Ne sporim da ti nisi možda hipertalentiran za te stvari i da si intuitivno sve skužio što i kako treba, ok, good for you , ali ponavljam, nisu svi kao ti, ne trebaju svi raditi ono što ti radiš, niti će to što ti radiš svima nositi iste rezultate.

Quote:

Ma da, lijenost je to, šta ćemo
Najradije bi i da vježbaju umjesto nas
TincH is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.09.2014., 00:13   #219
Quote:
Ova rasprava nigdje ne ide, i ja sam out, idem na ove druge teme gdje su postovi više činjenični a ne ovako subjektivni,
Zašto, da im pokvariš prosjek?

Quote:
nemam ništa od toga da razuvjerim nekoga o potrebnosti trenera a samo se nabijaju tenzije. Sretno!

Stipe, odličan post, dobro ukazuješ na neke moje mane, uzet ću to svakako u obzir, dosada ako sam shvatio argumenti za potrebu trenera su:

- ' nemam vremena sam naučiti'
- 'trener mi je potreban'
- 'ne mogu sam'

Pričaš gluposti i ovakvo zaključivanje iz onoga iznesenoga na temi je smiješno.

-Stipe
Stipe23 is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.09.2014., 00:29   #220
Quote:
sly47 kaže: Pogledaj post
Koliko znam nije vam dovoljno velik ... Inbox.

Quote:
samo cekam da se javi netko tko ce poceti trabunjati o tome da je jedini pravi trening kad gol trcis po sumi, mrtvodizes stijene, radis zgibove na granama stoljetnog hrasta i za kraj se pohrvas s medvjedom (to je HIIT).
kraljice
Dadushka is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:37.