Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Fotografija > Fotoaparati i oprema

Fotoaparati i oprema Tvornica fotografija

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 07.11.2010., 23:29   #201
Onda 17-50
Old 07.11.2010., 23:32   #202
digital picture je 90% canonaski site, tako da ces se tesko usrecit tamo...
Old 08.11.2010., 08:44   #203
Quote:
SebaOS kaže: Pogledaj post
kod objektiva izbjegavaj te ultra zoomove tipa 18-200. Pogledaj tamron 17-50 hvaljen je dosta, a nije pretjerano skup.
Tamron 17-50 f2.8 je i moja furka - za sada prezadovoljan, ionako samo fotkam "po doma".
No opet - ja sam tek pacer, još nisam ni početnik

Quote:
Ged Earthsea kaže: Pogledaj post
- cut -
Ono sto me malo udaljilo od tamrona 17-50 je kratak zoom i sto ne znam gdje bi ga kupio tj. kalibrirao. - cut -
Uf - oprosti kaj je ovo? Nisam znao da objektive treba kalibrirati. Kaj zbog servisa ili što?

Quote:
- cut -
Problem je u tome sto sljedeci objektiv nece tako brzo, ne znam zasto ali neki ukucani inzistiraju da je uredjenje stana i briga za dijete vaznija.

To mi je vrlo brzo postalo jasno, posebno nakon entuzijastickog pocetka kupovine u stilu 'kupis dlsr i to je to'.
- cut -
Onda si definitivno u sličnoj situaciji kao ja. I baš zato da bi "udobrovoljio" ukućane prvo sam išao na "kućni" objektiv tako da se prije vide rezultati ulaganja, a nagodinu ako bude sreće i novaca, eventualno ide slijedeći koji će se nastaviti nakon 50 ili 70 mm ili tako nešto.

Ako si za neku kavu/pivu i imaš canona - vrlo rado ću ponijeti svojega tamrona pa ga probaj. Preko e-baya ga se da udomiti za 2000 kuna ili manje što mislim da je zaista dobra cijena.
jawahell is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.11.2010., 09:32   #204
ok što bi bilo najidealnije da mi u skorijoj budućnosti (nadam se) zamijeni Canon EF-S 18-55

ovako sam malo gledao uokolo po oglasnicima i tako to i naletio sam na sljedeće kandidate :
tamron 17-50 oko 2-2.5k kn
canon 17-85 is usm oko 1.8k kn
canon 28-135 is usm oko 1.5k kn
canon 18-55 is oko 600kn

od ovoga svega najviše me nekako vuku 17-85 i 18-55 is (s obzirom da je nekako best buy čini mi se)
Findan is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.11.2010., 10:10   #205
Uzmi tamron 17-50 F2,8. Jeftin a odličan objektiv s velikim otvorom blende
..::veky::.. is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.11.2010., 10:12   #206
a koliko to "jeftin"?

ne ozbiljno kolika je realna cijena tom objektivu polovnom (jer novog sigurno neću kupovati)

sad sam malo visio po photozone-u i ovi canoni (17-85 i 28-135) i nisu neka sreća u pogledu uloženog i dobivenog...

doduše za svoje novce 18-55 IS se čini kao win win situacija :/

Zadnje uređivanje Findan : 08.11.2010. at 10:18.
Findan is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.11.2010., 10:25   #207
s naglaskom na "za svoje novce"...

tamron polovan ide za 2 glave, sa stabilizacijom 2.5

ako si zainteresiran, kolega prodaje tamrona sa stabilizacijom za 2500, skoro pa nov (kupio 7D nakon odlaska iz firme koja je provideala opremu, pa vrlo brzo presao na 5DII), javi se na pm pa ti posaljem broj
Old 08.11.2010., 10:40   #208
Quote:
Malo me buni to sto je recimo tamron 18-270 dobio tipa nagradu,
zbog više stvari ali da izdvojim bitnije, a to je raspon zoom-a 15x, kvaliteta optike za tu kategoriju (aberacije, vinjetacije i distorzije na širokom kutu skoro svedene na nulu) te stabilizacija koja radi savršeno

Quote:
Ono sto me malo udaljilo od tamrona 17-50 je kratak zoom i sto ne znam gdje bi ga kupio tj. kalibrirao.
zašto misliš da bi ga morao kalibrirati ? Ne drži mi ova izjava baš vodu

Quote:
Najvise me sad zapravo privlaci kit objektiv, cini mi se kao dobar i jeftin zoom, no ne znam kako stoji u odnosu na ove druge. Po ocjeni na photozoneu, ima jednaku opticku kvalitetu kao i VC tamron ili sigma. No ocjene na nekom sajtu nisu isto sto i svjedocanstva iz prve ruke.
kit objektivi su večinom igračke jer kad ih primiš u ruku to prvo vidiš. a što se tiče izjave da imaju jednaku optičku kvalitetu kao sigma i tamron ...... ne znam s čime ih to uspoređuješ ?!?! jer su mi takve usporedbe presmješne (jednom me je jedan lik uvjeravao da mu je Canon 18-55 10x bolji od recimo objektiva 24-70 f2,8 da mi je fotka oštrija kontrastnija.... )

što se mene tiče lako se isproba razlika između kita i navedenog objektiva
Mad Dog is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.11.2010., 12:00   #209
Quote:
jawahell kaže: Pogledaj post
Tamron 17-50 f2.8 je i moja furka - za sada prezadovoljan, ionako samo fotkam "po doma".
No opet - ja sam tek pacer, još nisam ni početnik
Onda smo braca po pacerstvu!

Quote:
Uf - oprosti kaj je ovo? Nisam znao da objektive treba kalibrirati. Kaj zbog servisa ili što?
Ima ih sigurno koji se bolje od mene kuze u to, no znam da se recimo kod sigmi znalo desavati da ima front ili rear fokus... u tom slucaju ga odneses na kalibraciju i vrate ti ga ispravnog.

Quote:
Onda si definitivno u sličnoj situaciji kao ja. I baš zato da bi "udobrovoljio" ukućane prvo sam išao na "kućni" objektiv tako da se prije vide rezultati ulaganja, a nagodinu ako bude sreće i novaca, eventualno ide slijedeći koji će se nastaviti nakon 50 ili 70 mm ili tako nešto.
Tocno to. Iskreno, najradje bi neki 8-400, f1.4 za 3k kuna (moze i bez pdv-a), ali nekako dobivam dojam da to ne ide tako.
Jer, ako nista drugo, tesko cu nagovorit zenu da svako malo mijenja objektive, a jos teze da ih i nosi... vec znam da ce se izvlaciti na dijete, razne torbe i pricati kako je njoj tesko, a ne shvaca da ja moram imati prazne ruke za fotografiranje. Zene.

Quote:
Ako si za neku kavu/pivu i imaš canona - vrlo rado ću ponijeti svojega tamrona pa ga probaj. Preko e-baya ga se da udomiti za 2000 kuna ili manje što mislim da je zaista dobra cijena.
Na zalost, kupuje se nikon d90, ali puno hvala na ponudi. Ako nista drugo, mozda se jednom nadjemo pa da probas fotografirati iz pravog aparata, a ne s tim no name koji imas. :P
Ebay mi trenutno ne dolazi u obzir jer kupujem preko firme... nadam se nekom rabatu, pa onda jos i odbijem pdv, a volio bi i uzeti u ruke to sto kupujem.

Quote:
Mad Dog kaže: Pogledaj post
zbog više stvari ali da izdvojim bitnije, a to je raspon zoom-a 15x, kvaliteta optike za tu kategoriju (aberacije, vinjetacije i distorzije na širokom kutu skoro svedene na nulu) te stabilizacija koja radi savršeno
I tu ulazimo u srz problema. Koliko je to onda dobro? Na stranu to sto je na nekoliko sajtova canonov 18-200 dobio pohvale kao nesto bolji opticki (dok se na photozoneu dobija dojam da ga ne bi uzeli niti na zahod), kako usporediti te objektive sa 17-50 (ili slicnima). Jel jednako dobar opticki kao i 18-105 kit? Koliko je mutniji od 17-50? Hocu li to ikada vidjeti prostim okom? Jel tih 1mm na sirokom kraju stvarno dosta koliko pricaju? Moze li tamron slikati u 'tamnijim' prostorijama (muzeji, stare zgrade, po doma)? Itd...
Pitanja koje muce sve mlade pacere vjerujem.

Quote:
zašto misliš da bi ga morao kalibrirati ? Ne drži mi ova izjava baš vodu
Znam da sigme znaju imati taj problem, a cini mi se da sam i za tamrona tako nesto negdje procitao. Mozda sam u krivu, no u svakom slucaju bi volio da mogu nekome odnijeti neispravan objektiv da ga pogleda i popravi ako je nuzno.

Quote:
kit objektivi su večinom igračke jer kad ih primiš u ruku to prvo vidiš.
Da, medjutim dosta su nahvalili ovaj d90 kit (18-105), kao najvecu manu mu uzimaju plasticni mount... obicno cuvam stvari, tako da mi to i nije preveliki minus.

Quote:
a što se tiče izjave da imaju jednaku optičku kvalitetu kao sigma i tamron ...... ne znam s čime ih to uspoređuješ ?!?!
Recimo, gledam na photozone.de:
nikkor 18-105 kit
tamron 17-50 VC
sigma 17-70
Svi po tri zvijezdice opticki, razlike jedino u kvaliteti izrade i vrijednosti za novac.
No moguce je da su to kruske i jabuke (tj, ono o cemu je kolega dnohla vopi pricao).

Quote:
što se mene tiče lako se isproba razlika između kita i navedenog objektiva
Gdje, kako, kada, ima li tamo d90, prodajem i svoje muzevno tijelo ako je cijena povoljna.
Edit: dobio pm, ali ne mogu odgovoriti jer je pun sanducic.
Ged Earthsea is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.11.2010., 12:05   #210
Hajde da pitam tu...

Skidaju li ono baš svi CPL-ovi cca dvije blende, ili oni bolji i skuplji skinu manje?
_MK_ is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.11.2010., 13:06   #211
Quote:

Na zalost, kupuje se nikon d90, ali puno hvala na ponudi. Ako nista drugo, mozda se jednom nadjemo pa da probas fotografirati iz pravog aparata, a ne s tim no name koji imas.
A zakaj onda uz pravi aparat ne uzmeš i prave objektive?
mljac1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.11.2010., 13:07   #212
Quote:
_MK_ kaže: Pogledaj post
Hajde da pitam tu...

Skidaju li ono baš svi CPL-ovi cca dvije blende, ili oni bolji i skuplji skinu manje?
Oni jaaaaako skuplji skidaju i manje...
mljac1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.11.2010., 13:21   #213
Quote:
mljac1 kaže: Pogledaj post
Odgovor jawahell-u je bio vrlo ironican, vjerujem da se njegov 'no name' ipak moze mjeriti s nikonom.
A za uzeti prave objektive treba novaca... koje nemam. I pitanje je da li cu ih imati ili htjeti dati. Nisam, niti nemam namjeru, biti profesionalac, a prodati bubreg za staklo nije najpametnije s obzirom koliko soli jedem.
Ged Earthsea is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.11.2010., 19:40   #214
Dobro,dobro... samo sam htio znat jesi li sarkastičan ili su ti već prije pravi fotografi objasnili koji je to pravi aparat...
mljac1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.11.2010., 23:00   #215
Ma naravno, pa odmah na pocetku su mi objasnili da je nikon daleko najbolji, malo iza su nikon p&s, a onda zapravo dugo nema nikog sve do ranga u kojem su benq, samsung, cramon i pantax... ili kako se vec zovu ti nazovi fotici.
Ged Earthsea is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.11.2010., 00:53   #216
a zakaj ti je pentax na začelju popisa
mbukal is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.11.2010., 01:32   #217
Pa ti se zapravo bave nekakvim pumpama za vodu... tesko da su im fotici nesto...
Ged Earthsea is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.11.2010., 06:52   #218
Taj talijanski Pentax (za koji prvi put cujem iako sam iz Istre ) nema veze s Pentax Corporation, japanskom megakorporacijom u vlasnistvu Hoye
Eto, Pentax ima najbolji dSLR a da nije Nikon D3x
Fuerteventura is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.11.2010., 08:03   #219
Quote:
Hajde da pitam tu...

..osim onog kaj je mljac rekel (singhray jednog dana bit češ mooooj ), da, uglavnom tanji CPi skidaju manje od dvije blende.
Old 09.11.2010., 08:20   #220
Quote:
mljac1 kaže: Pogledaj post
Ma zafrkava se - kaj nisi skužil po zelenom smajliću koji zavidno gleda moj fotić

Quote:
Hajde da pitam tu...
Quote:
CrniDjuro kaže: Pogledaj post
..osim onog kaj je mljac rekel (singhray jednog dana bit češ mooooj ), da, uglavnom tanji CPi skidaju manje od dvije blende.
Jel spada i UV filter u tu grupu? Mislim drag mi je moj tamron ali iskreno svjetlosti mi po doma uvjek treba i neće mi smetati da ga povremeno skinem.
jawahell is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 13:16.