Natrag   Forum.hr > Društvo > Psihologija

Psihologija Vodič kroz um i ponašanje za entuzijaste. Podforum: Psihokauč

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 13.03.2011., 18:44   #201
Quote:
SamoMaloSebe kaže: Pogledaj post
Ispričavam se, ja sam mislila da se ovdje može raspraviti što sve žrtva konkretno doživljava kao zlostavljanje i kakvu pomoć očekuje, ali vidim da se piše samo o subjektivnom osjećaju i traži suosjećanje i rame za plakanje od stranaca, a nema želje za analizom od koje bi mogla nastati i neka korist za neko drugo dijete koje doživljava zlostavljanje - možda baš dok ovo pišemo. Očito se ne razumijemo. Đenja.
Analizama bi se trebale baviti stručne osobe.Mi ovdje nismo psiholozi.Djecu treba zaštititi i istina to ne možemo tu na forumu napraviti,ali nije ovdje nitko kriv što neke ustanove ne rade odgovorno svoj posao.Svaka je priča itekako dobro objašnjena i vidi se da ljudi proživljavali pakao.Svako zlostavljanje je pakao za žrtvu..I što ima loše u suosjećanju za to i ova tema postoji da žrtva iznese svoje osjećaje,izbaci to iz sebe...
tina1404 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.03.2011., 18:54   #202
@tina1404 u potpunosti se slazem sa tobom jer izgleda da ljudi ne znaju kako je to dok ne osjete duze vrijeme teror koji se vrsi na nekoj osobi.....
Osobno sam to iskusio i stvarno znam kako je 2 tjedna nema nicega ali jedan dan kad s***u bude ti bas zalosno sto zivis, zna mi se nekad dogodit da sanjam svoju smrt ili razmisljam kako da se ubijem.... Citam simptome aksioznosti i cini mi se da i ja imam taj poremecaj jer tocno ono sto ja radim pise o tome...!
deklok is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.03.2011., 21:32   #203
Quote:
deklok kaže: Pogledaj post
@tina1404 u potpunosti se slazem sa tobom jer izgleda da ljudi ne znaju kako je to dok ne osjete duze vrijeme teror koji se vrsi na nekoj osobi.....
Osobno sam to iskusio i stvarno znam kako je 2 tjedna nema nicega ali jedan dan kad s***u bude ti bas zalosno sto zivis, zna mi se nekad dogodit da sanjam svoju smrt ili razmisljam kako da se ubijem.... Citam simptome aksioznosti i cini mi se da i ja imam taj poremecaj jer tocno ono sto ja radim pise o tome...!
Ne treba ti biti žalosno što živiš,nismo mi krivi što takvi debili postoje.:Znam kakav je to osjećaj,i depresija i želja za smrti.itekako znam.Još si mlad,ima vremena kad završiš školu biti će ti lakše,kad ne budeš više te likove morao gledati i to proživljavati.Jesi u međuvremenu poduzeo nešto protiv njih.Je li te još maltretiraju.?
gold_girl is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.03.2011., 22:59   #204
Quote:
sunshine-girl kaže: Pogledaj post
Sva ta nastojanja da se nasilnik sankcionira, mogu proći kod fizičkog nasilja ili verbalnog u određenoj mjeri. Ali nemoguće je kazniti nekoga za ignoriranje, izoliranje, krive poglede...i slične oblike zlostavljanja.
Pa najbolje da bude kažnjivo zakonom ako te netko ignorira i izolira...koja glupost. Dok te ne gnjave nemaš se šta bunit, ako te nitko ne voli poradi na sebi, nije u drugima problem.
Onajovaj is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.03.2011., 17:03   #205
Quote:
Onajovaj kaže: Pogledaj post
Pa najbolje da bude kažnjivo zakonom ako te netko ignorira i izolira...koja glupost. Dok te ne gnjave nemaš se šta bunit, ako te nitko ne voli poradi na sebi, nije u drugima problem.
Ma je.A zašto bi bio u njemu problem,a ne u drugima.Pa ti koji druge ignoriraju većinom se ponašaju kao da su vlasnici svemira pa se odnose bahato i umišljeno prema drugima.Ali ako je takva osoba s njom je onda bolje ni ne imati posla.Ali da to ni po meni nije neki problem da bi zakonom odgovarao za to,i ne postaje neki problem dok to ignoriranje ne preraste u nešto drugo kao što često biva,prvo te ignoriraju,a kasnije te počnu maltretirati..Da ostane na ignoriranju bilo bi još dobro..
gold_girl is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.03.2011., 18:38   #206
Quote:
gold_girl kaže: Pogledaj post
Ne treba ti biti žalosno što živiš,nismo mi krivi što takvi debili postoje.:Znam kakav je to osjećaj,i depresija i želja za smrti.itekako znam.Još si mlad,ima vremena kad završiš školu biti će ti lakše,kad ne budeš više te likove morao gledati i to proživljavati.Jesi u međuvremenu poduzeo nešto protiv njih.Je li te još maltretiraju.?
Pa nakon zadnjeg puta nema nicega mislim ono izuzevsi sitnice tipa. pozdrav od nekih da te udari ne jako ali onak ja vratim ili te neke sitnice aj mi reci sta sad tu da napravim...? Imam jos jednu godinu znaci jos godinu dana pa stvarno mislim da nakon toga ih vise necu gledat ali primjecujem da se sve to zaboravlja sto je bilo prosle godine a sto prje 5 godina...!
deklok is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.03.2011., 13:00   #207
Quote:
deklok kaže: Pogledaj post
Pa nakon zadnjeg puta nema nicega mislim ono izuzevsi sitnice tipa. pozdrav od nekih da te udari ne jako ali onak ja vratim ili te neke sitnice aj mi reci sta sad tu da napravim...? Imam jos jednu godinu znaci jos godinu dana pa stvarno mislim da nakon toga ih vise necu gledat ali primjecujem da se sve to zaboravlja sto je bilo prosle godine a sto prje 5 godina...!
Bila sam u takvoj situaciji,nikad ne znaš kako se postaviti,pogotovo jer nemaš nikakvu podršku,svi su na njihovoj strani-.Ali ja sam imala sreće pa nakon toga te osobe uopće nisam sretala više,živim dalje od njih pa ih ne moram gledati.Neke nakon završetka škole nisam nikad ni vidjela poslje.Hvala Bogu.Bilo bi mi puno gore da ih još gledam svaki dan.A naravno da se "zaboravlja"jedino žrtva pamti.Nasilnici i publika se prave kao da se ništa nije dogodilo
gold_girl is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.03.2011., 13:16   #208
Quote:
SamoMaloSebe kaže: Pogledaj post
Ispričavam se, ja sam mislila da se ovdje može raspraviti što sve žrtva konkretno doživljava kao zlostavljanje i kakvu pomoć očekuje, ali vidim da se piše samo o subjektivnom osjećaju i traži suosjećanje i rame za plakanje od stranaca, a nema želje za analizom od koje bi mogla nastati i neka korist za neko drugo dijete koje doživljava zlostavljanje - možda baš dok ovo pišemo. Očito se ne razumijemo. Đenja.
Evo, ja ću ti reći konkretno.

Zlostavljači uvijek biraju slabije žrtve. One za koje unaprijed mogu pogoditi da će se pognuti i da će šutjeti, da će ih (posve pogrešno, ali) biti sramota kao da su oni ti koji su loši ili rade nešto loše. Pa ako nekoga poniziš, a još k tome ispadneš frajer, eto ti dodatnog bonusa.

A takvu "slabiju" djecu nanjuši i određeni broj prosvjetara, frustriranih, nezadovoljnih, zlobnih i pakosnih, onih koji će svoje osobne frustracije ispucati na slabijem baš zato što mogu. Pa počne, svejedno da li od strane malih zlostavljača ili velikih prosvjetara: prvo povremeno, pa sve češće, kojekakove posprdnim tonom izrečene "humoristične" upadice, komentari, bilo na račun znanja, odjeće, frizure, načina na koji netko sjedi, čita, piše, diše... Djete dođe pred ploču odgovarati, kaže nešto krivo i krene lavina. Ako počnu druga djeca, prosvjetar se cereka zajedno sa idiotima koji misle da je to ludo zabavno. Ako počne prosvjetar, klinci su izbezumljeni od zadovoljstva. Onda na kraju prosvjetar pomirljivim tonom kaže: no dobro, djeco, sad smo se malo nasmijali (ha, ha - za krepati )... Jednako su prikladni i "zabavni i humoristički" komentari o zadaćama, testovima, bilo čemu... I žrtva je markirana, rijetki se uspiju obraniti, situacija se dalje samo "razvija".

Ako netko to nekim slučajem i spomene ili predbaci takvom prosvjetaru ili nekome od nadređenih, onda se opravdava po sistemu: to je bila samo šala, dječije čarke i sl. iz već viđenog repertoara opravdanja i skidanja krivice sa sebe.

Dovoljno konkretno?

P.S. - Ja nisam bila žrtva ovoga, ali sam vidjela nekoliko prosvjetara koji više sunca garant ne bi vidjeli da su ikada prošli kroz vrata Vrapča. A imam i u obitelji primjer upravo takvog prosvjetara: ciničnog, podsmješljivog, prenapuhanog, uvjerenog da je za dječije dobro da ih se "ne štedi od života"... Na žalost, takva osoba radi sa najmlađima i slovi kao cijenjena u struci.

Ah, da, zaboravila sam... Kakvu pomoć netko očekuje? Psihološka procjena prije zapošljavanja prosvjetara bila bi dobrodošla. A ne bi bilo zgorega ni da struka malo manje štiti samu sebe, pa da se takve koji put kvalitetno sankcionira. Vjerujem da bi (uz obavezno cviljenje o padu ugleda struke, o tome kako prosvjetari više nemaju nikakvih prava i sl.) tri puta razmislili da li bi ismijali neko djete samo zato što je sitnije, slabije, tiše, siromašnije ili mama nije poslala cvjetni aranžman za učiteljicin rođendan.

Zadnje uređivanje shtefy : 15.03.2011. at 13:23.
shtefy is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.03.2011., 14:33   #209
Quote:
Bila sam u takvoj situaciji,nikad ne znaš kako se postaviti,pogotovo jer nemaš nikakvu podršku,svi su na njihovoj strani-.Ali ja sam imala sreće pa nakon toga te osobe uopće nisam sretala više,živim dalje od njih pa ih ne moram gledati.Neke nakon završetka škole nisam nikad ni vidjela poslje.Hvala Bogu.Bilo bi mi puno gore da ih još gledam svaki dan.A naravno da se "zaboravlja"jedino žrtva pamti.Nasilnici i publika se prave kao da se ništa nije dogodilo
E baš tako meni je sljedecna godina daj boze zadnjai vecina su negdje van grada a nas troje mozda iz grada ali kod mene je stvar da taj los je iz grada ali ne obazirem se na njega jer kolko cu ga puta vidjet to ti je ono... Nego zelim da to zavrsi kako spada i sve vise kako se blizi ova skolska godina kraju sve vise imam neki moral...!
deklok is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.03.2011., 14:54   #210
a ovom je dojadilo: http://webcafe.net.hr/bizzar/page/20...5/0096006.html
jednokratna nika is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.03.2011., 16:09   #211
Quote:
Bila sam u takvoj situaciji,nikad ne znaš kako se postaviti,pogotovo jer nemaš nikakvu podršku,svi su na njihovoj strani.
Eh,ovo je temelj svega tog sranja. Žrtva nema podršku ni od koga,posve je sama- i onda se još neki na kraju čude kako to da se nije uspjela obraniti,ignorirati i sl. To svi misle da je djecja zajebancija ali nije.

Ja sam pokušala ignorirati,ali onda su počeli jači napadi (udaranje,cupanje za kosu). Jednom sam tako napravila i kreten,bijesan zbog mog nedozivljavanja,povukao me za kosu i gurnuo me tako da sam tresnula glavom o prozorsko staklo. Svim idiotima iz njegove klape bilo je to naravno urnebesno smiješno a da bi izbjegla to morala sam potrošiti živaca i živaca. Danas sam osoba s klimavim samopouzdanjem i anksioznosti. Ignoriranje uvijek upali,ma upali kurac. Ako si okružen s totalnim idiotima,ništa ti ne pomaže.
Old 16.03.2011., 15:56   #212
Bullying je po meni jedna od najgorih stvari u životu koje ti se mogu dogoditi. Ja sam bila žrtva zlostavljanja u školi (psihičkog a ne fizičkog) i cijeli život ću imati probleme zbog toga. Zbog toga sam upala u tešku depresiju i pokušala počiniti samoubojstvo (i to nakonšto sam završila školu! dakle, posljedice su ostale), zbog toga sam užasno nesigurna osoba, zbog toga najbolje godine života provodim plačući i provodeći vrijeme sama u svojoj sobi.
Moj život nikada više neće biti kvalitetan!

SMRT NASILNICIMA!
mariaanamaria is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.03.2011., 16:21   #213
Quote:
Onajovaj kaže: Pogledaj post
Prije svega, ja imam 26 godina. Ne idem u školu. Nemam što poraditi na sebi. Ali jako dobro znam koga uglavnom ne vole. Ne vole "štrebere", ne vole općenito pametnu djecu, koja se bave nečim konstruktivnim, umjesto da pijanče...I da, itekako je u drugima problem.
sunshine-girl is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.03.2011., 16:36   #214
Quote:
Prije svega, ja imam 26 godina. Ne idem u školu. Nemam što poraditi na sebi. Ali jako dobro znam koga uglavnom ne vole. Ne vole "štrebere", ne vole općenito pametnu djecu, koja se bave nečim konstruktivnim, umjesto da pijanče...I da, itekako je u drugima problem.
Ovo nisi mogla bolje reći. Potpuno se slažem. Jako puno "normalnih" ljudi ima ozbiljnih problema, a neprihvaćanje je ogroman problem. Zapravo, to i ne bi bio toliki problem kada se one koji nisu prihvaćeni (čitaj:drugačiji) ne bi maltretiralo do te mjere da se neki od njih požele ubiti, a oni koji se ne ubiju, imaju ožiljke do kraja života.

Ako tražite čudovišta, pogledajte oko sebe. Ima ih koliko hoćeš. Ali nose maske profinjenosti, finoće, tolerancije i ljubaznosti.
Freelancer77 is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.03.2011., 17:25   #215
Quote:
mariaanamaria kaže: Pogledaj post
Bullying je po meni jedna od najgorih stvari u životu koje ti se mogu dogoditi. Ja sam bila žrtva zlostavljanja u školi (psihičkog a ne fizičkog) i cijeli život ću imati probleme zbog toga. Zbog toga sam upala u tešku depresiju i pokušala počiniti samoubojstvo (i to nakonšto sam završila školu! dakle, posljedice su ostale), zbog toga sam užasno nesigurna osoba, zbog toga najbolje godine života provodim plačući i provodeći vrijeme sama u svojoj sobi.
Moj život nikada više neće biti kvalitetan!

SMRT NASILNICIMA!
Upravo to.Tek kad završiš školu tek ti onda dođe u glavu skroz što si prošao.Kad vidiš posljedice,kad ne znaš kako bi dalje jer si sav uništen.Ja sam cijelo vrijeme brojala do kraja škole,dan po dan,i nadala se kad će više doći taj dan da ih ne gledam više.i došao je,ali teško je..i ja mislim da nikad život neće biti isti niti takav kakav bi bio da nije toga bilo

Quote:
Pa naravno i onda nas svi uvjeravaju da je u nama problem
Baš kad se sjetim profila zlostavljača,to su osobe koje su jedva prolazile u školi,dane provodili na igralištu,nacugani,napušeni i sl.A cure su u njima vidjele idole i face i naravno ako ti ne želiš sudjelovati u tome,odmah te počnu maltretirati.A žrtva nema izbora ako ga ignoriraš još te te više maltretirati,i tada čekaju reakciju da li je to plakanje ili obrana u svakom slučaju gubiš jer s ovim prvim te ponize pred svima,a a s drugim još dobiju podršku od publike za takvo ponašanje.U svakom slučaju kako god okreneš nadrapao si.na ostatak razreda se nikad nisam mogla pouzdati jer nitko nikada nije bio na mojoj strani,samo su okretali glave,kao da ništa ne vide,ma fuj gade mi se,kad ih sretnem a to je stvarno rijetko hvala bogu,samo okrenem glavu kao da ih ne vidim,jer s takvima ne želim više nikad komunicirati.Dođe mi muka od njih,kako su sad uspješni ljudi,a prije su bili svjedokom takovg nasilja i bilo ih je briga.Jer tako je najlakše biti na strani od nasilnika i praviti da se ništa ne događa.

Zadnje uređivanje gold_girl : 16.03.2011. at 17:30.
gold_girl is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.03.2011., 17:40   #216
Quote:
shtefy kaže: Pogledaj post
Evo, ja ću ti reći konkretno.

Zlostavljači uvijek biraju slabije žrtve. One za koje unaprijed mogu pogoditi da će se pognuti i da će šutjeti, da će ih (posve pogrešno, ali) biti sramota kao da su oni ti koji su loši ili rade nešto loše. Pa ako nekoga poniziš, a još k tome ispadneš frajer, eto ti dodatnog bonusa.

A takvu "slabiju" djecu nanjuši i određeni broj prosvjetara, frustriranih, nezadovoljnih, zlobnih i pakosnih, onih koji će svoje osobne frustracije ispucati na slabijem baš zato što mogu. Pa počne, svejedno da li od strane malih zlostavljača ili velikih prosvjetara: prvo povremeno, pa sve češće, kojekakove posprdnim tonom izrečene "humoristične" upadice, komentari, bilo na račun znanja, odjeće, frizure, načina na koji netko sjedi, čita, piše, diše... Djete dođe pred ploču odgovarati, kaže nešto krivo i krene lavina. Ako počnu druga djeca, prosvjetar se cereka zajedno sa idiotima koji misle da je to ludo zabavno. Ako počne prosvjetar, klinci su izbezumljeni od zadovoljstva. Onda na kraju prosvjetar pomirljivim tonom kaže: no dobro, djeco, sad smo se malo nasmijali (ha, ha - za krepati )... Jednako su prikladni i "zabavni i humoristički" komentari o zadaćama, testovima, bilo čemu... I žrtva je markirana, rijetki se uspiju obraniti, situacija se dalje samo "razvija".

Ako netko to nekim slučajem i spomene ili predbaci takvom prosvjetaru ili nekome od nadređenih, onda se opravdava po sistemu: to je bila samo šala, dječije čarke i sl. iz već viđenog repertoara opravdanja i skidanja krivice sa sebe.

Dovoljno konkretno?

P.S. - Ja nisam bila žrtva ovoga, ali sam vidjela nekoliko prosvjetara koji više sunca garant ne bi vidjeli da su ikada prošli kroz vrata Vrapča. A imam i u obitelji primjer upravo takvog prosvjetara: ciničnog, podsmješljivog, prenapuhanog, uvjerenog da je za dječije dobro da ih se "ne štedi od života"... Na žalost, takva osoba radi sa najmlađima i slovi kao cijenjena u struci.

Ah, da, zaboravila sam... Kakvu pomoć netko očekuje? Psihološka procjena prije zapošljavanja prosvjetara bila bi dobrodošla. A ne bi bilo zgorega ni da struka malo manje štiti samu sebe, pa da se takve koji put kvalitetno sankcionira. Vjerujem da bi (uz obavezno cviljenje o padu ugleda struke, o tome kako prosvjetari više nemaju nikakvih prava i sl.) tri puta razmislili da li bi ismijali neko djete samo zato što je sitnije, slabije, tiše, siromašnije ili mama nije poslala cvjetni aranžman za učiteljicin rođendan.
Ovo je istina.Ovo za pločom je bio i kod mene problem.Došla bih sva preplašena na poloču zbog ovih idiota iz razreda i onda bi krenule uvrede na moj račun naravno prof.a razred naravno dobio krila i saveznika pa su salve smijeha nastale..Samo mi nikad nije bilo jasno da se jedna obrazovana osoba može spustiti na tako niske graneDobro kažeš u školama radi brdo isfrustiranih,primitivnih i nezadovoljnih ljudi koji onda to iskazuju na pojedinim učenicima.
A ovaj video gdje je žrtva udarila nasilnika, opet je žrtva dobila suspenziju,a ovaj nasilnik ništa,ma prekoma.Tu nema nikakve pravde.Znači ovaj može gaziti po ovome koliko želi,a ovaj se ne smije ni braniti
gold_girl is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.03.2011., 18:36   #217
Quote:
Upravo to.Tek kad završiš školu tek ti onda dođe u glavu skroz što si prošao.Kad vidiš posljedice,kad ne znaš kako bi dalje jer si sav uništen.Ja sam cijelo vrijeme brojala do kraja škole,dan po dan,i nadala se kad će više doći taj dan da ih ne gledam više.i došao je,ali teško je..i ja mislim da nikad život neće biti isti niti takav kakav bi bio da nije toga bilo
E i ja. I sada ih više ne viđam ali dogodilo mi se par puta da sam slučajno srela nekog iz bivšeg razreda i odmah sam panično počela bježati.
I zbog mature ću ponovno morati otići u tu školu i sresti par ljudi iz bivšeg razreda i ne znam kako ću to uopće Već sam razmišljala i o tome da odustanem od mature samo da se ne moram vračati na to mjesto. Ne znam...vjerojatno ću i odustati
Bojim se što bi se moglo dogoditi da ponovno vidim nekog od njih....
mariaanamaria is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.03.2011., 22:27   #218
Quote:
mariaanamaria kaže: Pogledaj post
E i ja. I sada ih više ne viđam ali dogodilo mi se par puta da sam slučajno srela nekog iz bivšeg razreda i odmah sam panično počela bježati.
I zbog mature ću ponovno morati otići u tu školu i sresti par ljudi iz bivšeg razreda i ne znam kako ću to uopće Već sam razmišljala i o tome da odustanem od mature samo da se ne moram vračati na to mjesto. Ne znam...vjerojatno ću i odustati
Bojim se što bi se moglo dogoditi da ponovno vidim nekog od njih....
Ne odustaj od mature!

Nista ti se nece dogoditi, ako ih ponovno vidis. Ne odustaj od necega sto ti moze omoguciti bolji zivot. Vremena su losa...ljudi ne nalaze posao, pogotovo oni bez ikakvog faksa. Idi na maturu, upisi onaj faks koji hoces. Nemoj da ti oni oduzmu tako neke zivotne prilike, nisu toga vrijedni.

Draga budi mi hrabra, posalji ih u mp3. Jedino si ti bitna, tvoj zivot, tvoje zivotne prilike...TI.

Svi smo mi to prosli, neki jos prolaze...nisi sama, svima nam je poznat taj osjecaj. Svi ti drzimo fige i svi znamo da ces nekako krenuti dalje.

Saljem ti poljubac. :*

Citam vas cure svaki dan, ali ne stignem odgovoriti. Uzasno mi je zao zbog svega sto ste prosle, ali mi je drago da ste dosta bolje.

Dekok(je tako ime?)...tebe samo fizicki zlostavljaju ili i psihicki? Vidim po postovima koliko se trudis biti hrabar, jak...ali te svejedno boli. Znas sta? Ti ih udaris...zao mi je sto ja nisam naucila udarati kada me netko toliko maltretirao, mene su psihicki, ali svejedno mi je zao da nisam naucila opaliti lijepu, debelu samarcinu.
Ja vjerujem u tebe. Nedaj da te slome.
Old 17.03.2011., 01:12   #219
Hvala na podršci...
Razumijem sve to ali mi je užasno teško ponovno vratiti na to mjesto. I znam da se moram suočiti sa tim. Naučila sam puno stvari nakon što sam završila školu i promijenila sam se. Ali bojim se da ću čim ih ugledam, postati ona stara.
Znam da oni nisu vrijedni toga... Da sam bar to i prije znala. Iako..i da jesam (a sigurno sam duboko u sebi to ipak shvaćala), vjerojatno bi sve bilo isto.
Mislim da žrtve zlostavljanja u školi zapravo ne mogu ništa! Trebalo bi postrožiti neke mjere...ali to je nemoguće u ovoj državi.
Nego, nadam se da ću uspjeti otići tamo, ignorirati ih i napisati maturu kako se spada. I nadam se da će se jednog dana popraviti stanje u školama i da će što manje ljudi proživjeti ono što smo mi ovdje proživjeli.
mariaanamaria is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.03.2011., 15:22   #220
Ja se sjećam jednom kad se jedan sprdao sa mnom u osnovnoj jer nisam znala nešto što me je nastavnik pitao, pa ga je dotični nastavnik ponizio tako što je njega pitao nešto što ne zna. Taj je nastavnik bio najbolji u školi.

I danas priča nama profesor povijesti da ga dečko iz jednog razreda nekad zamoli da ga pod odmorom zaključa u učionicu da može pojesti ono što je ponio za užinu, jer ako jede na hodniku ili vani kreteni iz razreda mu sve uzmu
A u taj razred ide onaj što je nedavno silovao curicu od 10 godina u Mirkovcima. Poznam tog tipa, išla sam u razred s njegovom sestrom. Ta cijela obitelj pravi probleme. Najstariji je brat nekoliko puta natjerao curu iz svog razreda da se skine gola pred cijelim razredom, dok ona nije rekla braći pa je dobio po pički - i to još dok je išao u osnovnu. Strašno!

A za ovaj video moram reći da je nepravedno da je ovaj dečko suspendiran, kad ga je ovaj drugi očito prvi napao. Ne smiješ se više ni braniti

@mariaanamaria
Žao mi je zbog svega što se dogodilo. I slažem se s tim što si napisala, da žrtve u školi ne mogu ništa. Uvijek se brane napadači.
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 14:11.