Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Mobiteli > iPhone

iPhone iPad, Apple watch, iOS i sve vezano uz iPhone

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 17.11.2020., 23:47   #201
Quote:
el ninjo kaže: Pogledaj post
Sad uspoređujemo 12 i 12 Pro Max ili 12 Pro i 12 Pro Max? Da ne odemo u krivu temu.

12 Pro Max vs 12 Pro:
  • dosta bolja kamera
  • bolja baterija
  • veći ekran
  • navodno malo glasniji zvučnici

12 Pro vs 12:
  • nešto bolja kamera (dodatna telephoto kamera, LiDAR senzor za dubinu...)
  • baterija maltene identična
  • čvršće kućište (čelik vs. aluminij), ali se i više packa
  • mat zadnje staklo (12 Pro) vs sjajno (12), pa se uopće ne packa
  • isti procesor, ali izgleda malo downclockan kod 12, pa je za mrvicu brži 12 Pro, iako se to kuži vjerojatno samo u sintetičkim testovima
  • RAM 6GB vs 4GB, pa će moći više aplikacija raditi u pozadini duže vremena prije nego se zatvore
  • u osnovnom modelu 12 Pro ima 128GB, a 12 64GB (što ne bih preporučio)

mislim da sam većinu toga naveo...
hvala krenula sam s idejom o 12 pa sad ne znam vise sto je najbolje, nisam zahtjevan korisnik ali bi htjela da potraje sto duze.
cini mi se da su mini, obican i pro dosta slicni, bar za mene kao korisnika.
a pro max mi se cini puno ozbiljniji telefon (i po cijeni) ali posto produljujem pretplatu nakon dosta godina tako da kupujem i novi telefon mozda bi se malo pocastila ako vrijedi
aria is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.11.2020., 15:34   #202
Preporučam ti svakako da pogledaš par YouTube reviewova, pa onda vidiš kaj ti stvarno od toga treba, a kaj ne:
https://www.youtube.com/watch?v=b5h4a_O5E44
https://www.youtube.com/watch?v=UBbP1e6XNgA
https://www.youtube.com/watch?v=qrzCLgDplTw
el ninjo is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.11.2020., 20:38   #203
hvala pogledala sam hrpu rivjua i realno mi je dosta obicna 12-ica il cak mini, jedino sto ne mijenjam cesto mob pa bi voljela da traje sto duze, u tom smislu razmisljam da li mi razlika izmedju 12 i 12 pro max vrijedi dodatnih 2000 kn koliko je razlika pri produljenju tarife.
dosta fotkam ali ne profesionalno nego klince/obitelj pa sto se toga tice mislim da razlike u kameri nisu toliko znacajne, al bateriju bi voljela imat jacu
aria is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.11.2020., 23:47   #204
po mom mišljenju gledaj veličinu ekrana. pro max ima najveći ekran do sad. ako ne želiš ili ti ne paše korištenje mobitela s obje ruke, što je neminovno s tolikim ekranom, radije idi na 12. ili čak na mini, i njega si spomenula.
kamera će biti dobra u svakom, ja imam običnu 11 i fotke su izvrsne premda sam totalni dummy za fotografiranje. što se baterije tiče, ako ga koristiš intenzivnije svakako računaj da ćeš puniti svaku večer, a po potrebi i nadopunjavati tijekom dana. koji god uzela. tako da radije gledaj druge stvari.
Modesty B is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.11.2020., 09:23   #205
hvala meni je bitno samo da potraje jer ne mijenjam telefon svake godine pa pokusavam naci najdugotrajnije rjesenje iako to bez babe vracare tesko mogu znati u ovom trenutku kako mi se cini i kojom brzinom se sve mijenja
aria is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.11.2020., 15:32   #206
što se tiče dugovječnosti, trajat će apsolutno jednako zbog jednakog hardvera, ali bi recimo Pro Max mogao biti malo dugovječniji čisto iz aspekta baterije, jer je u startu veća i dulje traje, a i onda će gubitak kapaciteta biti manje primjećen... sad, ti moraš vidjet kako ti paše mobitel zbog veličine.
el ninjo is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.11.2020., 16:23   #207
Jel netko iz HR kupio iPhone preko apple.de s plaćanjem na rate? Jel dovoljno što imam N26 i Klarnu vezano za provjeru kreditne sposobnosti? Dostavu bi odradio preko mailboxde.com
contactless is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.11.2020., 16:42   #208
Quote:
el ninjo kaže: Pogledaj post
Sad uspoređujemo 12 i 12 Pro Max ili 12 Pro i 12 Pro Max? Da ne odemo u krivu temu.

12 Pro Max vs 12 Pro:
  • dosta bolja kamera
  • bolja baterija
  • veći ekran
  • navodno malo glasniji zvučnici

12 Pro vs 12:
  • nešto bolja kamera (dodatna telephoto kamera, LiDAR senzor za dubinu...)
  • baterija maltene identična
  • čvršće kućište (čelik vs. aluminij), ali se i više packa
  • mat zadnje staklo (12 Pro) vs sjajno (12), pa se uopće ne packa
  • isti procesor, ali izgleda malo downclockan kod 12, pa je za mrvicu brži 12 Pro, iako se to kuži vjerojatno samo u sintetičkim testovima
  • RAM 6GB vs 4GB, pa će moći više aplikacija raditi u pozadini duže vremena prije nego se zatvore
  • u osnovnom modelu 12 Pro ima 128GB, a 12 64GB (što ne bih preporučio)

mislim da sam većinu toga naveo...
Zbog čega?

Ja npr. imam Macbook Pro iz 2020. godine (intel s magic keyboardom, ne ovaj novi s m1 čipom).

Taj Macbook ima 256GB. Od tih 256gb, imam slobodno 194GB. Laptop imam 6 mjeseci. Napravio sam upgrade s Cataline na Big Sur.

Ako ja na laptopu imam iskorišteno ovako malo GB (60ak), što ljudima koji koriste mobitel treba više?

Ja ništa ne skidam na mobitelu: sve mi je na streamingu (Spotify, Netflix, HBO, Prime, Disney plus). Ne držim puno fotka na mobu. Ako mi se nakupe ili brišem ili prebacim na Google disk (iako mi se nikad ne nakupi, jer nisam taj profil osobe koja ima milijun albuma s jednakim brojem fotka; nikad nisam kužio takve ljude).

Naravno, ako je osoba gamer, to je druga priča pa možda te igre za mob zauzimaju memoriju (ne znam, ne igram).

Fkt ne znam zašto ljudima, u vremenu različitih cloud servisa i streaming platforma, treba više od 64gb.
Ja,Lucifer is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.11.2020., 17:18   #209
Kao što sam i rekao, to naravno ovisi o osobnim preferencijama i navikama. Ja na iPhoneu imam sve slike otkad sam prvi iPhone kupio (sedmicu u 2016.), tako da mi samo slike zauzimaju skoro 80GB. Netko pak voli imati puno muzike na telefonu, a netko sve streama. Sve ovisi o načinu korištenja, ali generalno mislim da je 64GB donja granica za mobitel koji se vjerojatno planira koristiti 1-2, ako ne i više godina.
el ninjo is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.11.2020., 19:37   #210
Meni je i 32 gb dosta bilo, sa 64 će biti i više nego dovoljno... Nezz ni kako bih to napunio.
Pa meni ovaj SE stari leti, sa A9 čipom i 2 GB RAM
Pa kada piknem 11 će biti skok
Pawrent is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.11.2020., 07:42   #211
Meni je 64gb bilo dovoljno prije neke 4 godine.
Dok vratim backup sa svim slikama i multimedijom, sve aplikacije itd, 120gb ode.
Za moje potrebe je minimalno 256gb.
Sto se cloud servisa tice, sve je OK dok je pokriventost dobra ali kad se ostane bez neta kao sto je to slucaj u mojem Rovinju a odmah trebas nesto onda ajmo trcati po signal, to nije nesto sto mi treba u zivotu.
Ili pak ako si u inozemstvu van EU, kao prvo imas ogranicen net a kao drugo ako zelis snimati ili fotkati onda si sa 64gb uvijek na iglama...
Iz iskustva, najvise ljudi koji "zeznu" iPhone pa im udje u bootloop su oni sa 64gb jer preopterete memoriju i iOS se blocka...
No way for me...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Old 20.11.2020., 15:11   #212
Eto, neki tvrde da im je 32 dosta, neki 64, a neki (uključujući i mene) preferiraju 256GB, kao što rekoh, sve ovisi o preferencijama i kako tko koristi mobitel, tako da je besmisleno davat neke općenite preporuke.
el ninjo is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.11.2020., 15:47   #213
Naravno, slažem se s tobom. Ipak, mislim da je važno da osoba sama procijeni kako koristi mobitel i za što.

Ako se mobitel koristi na način koji ti koristiš, onda 64gb nije dovoljno, ali ako koristi na način koji ja koristim, onda je i više nego dovoljno.

Moja reakcija je možda više bila reakcija na tu frustriranost među ljudima koja postoji što se tiče Applea i činjenice da određenih modeli kreću s 64 gb. To, ako se ima uvid u sebe i kakav si korisnik, je sasvim dovoljno.
Ja,Lucifer is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.11.2020., 16:29   #214
A gdje vi popunite 128,256 GB? Ali ozbiljno pitam.
Imo sam i 1000+fotki i još gro memorije...
Ok, standardne aplikacije su tu ali ne zauzimaju ne znam koliko.
Mali off ; odem u fotografije i onda imam mali "!" dolje u ćošku. I recimo želim pokazati nekom fotku i mutna je. Spojim se na WI-Fi i onda učita, a na 4g ne učita. Ili ponekada učita, ponekada ne... To mi tlak digne
Ja gledam iPhone 11 64 GB, i ne znam gdje bih to popunio. 10 standardnih aplikacija i da stavim 2000 fotki. Ali opet, skinem si na komp to i očistim jer što bi mi toliko trebalo na mobitelu?
Bio sam na putu. Uzmem si 5 dana za 30-50 kn flat. I nema brige...
Pawrent is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.11.2020., 16:38   #215
Vjerojatno ne snimaš 4K.
Silvestrus is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.11.2020., 16:47   #216
Trenutno imate na eKupi -10% uz ZABA kartice, čak i na neke iPhone 12 modele, mislim da im je to najniža cijena u našim trgovinama.
mokry is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.11.2020., 18:08   #217
Quote:
Pawrent kaže: Pogledaj post
A gdje vi popunite 128,256 GB? Ali ozbiljno pitam.
Imo sam i 1000+fotki i još gro memorije...
Ok, standardne aplikacije su tu ali ne zauzimaju ne znam koliko.
Mali off ; odem u fotografije i onda imam mali "!" dolje u ćošku. I recimo želim pokazati nekom fotku i mutna je. Spojim se na WI-Fi i onda učita, a na 4g ne učita. Ili ponekada učita, ponekada ne... To mi tlak digne
Ja gledam iPhone 11 64 GB, i ne znam gdje bih to popunio. 10 standardnih aplikacija i da stavim 2000 fotki. Ali opet, skinem si na komp to i očistim jer što bi mi toliko trebalo na mobitelu?
Bio sam na putu. Uzmem si 5 dana za 30-50 kn flat. I nema brige...

A gledaj 20000 slika, 700-800 videa, imam klinke...
Samo to je brdo.
Jedna ozbiljna navigacija par gb i tako...
Nakupi se...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Old 24.11.2020., 15:21   #218
Gdje je najbolje kupiti 12 pro - iStyle, Extreme Digital..? Ako dode do problema nekih zbog garancije i toga. Inace sam uvijek kupovala na Njuskalu, sad bi u ducanu
Kruskic is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.11.2020., 15:28   #219
Najbolje na Njuškalu. Garancija vrijedi neovisno o načinu kupnje.
Jarvis is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.11.2020., 19:17   #220
tamo gdje ga nađeš najjeftinije od domaćih trgovina tipa mall.hr, ekupi, sancta domenica, istyle, store.hr i drugi.
extreme digital bih osobno izbjegavala, previše je loših iskustava s njima, a i više nemaju predstavništvo u hr.
Modesty B is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 08:36.